Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-11
Błękitna pleśń
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 116976
sery podpuszczkowe dojrzewające
sery miękkie
sery twarde
wykorzystanie kulinarne
rennet ripened cheeses
soft cheeses
hard cheeses
culinary use
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-5
Przypadkiem... wspaniała
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 25621
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-6
Pleśń smakowita
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 52067
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-3
Sery pleśniowe występowanie bakterii Listeria monocytogenes
Lidia Stasiak-Różańska
Karolina Kraśniewska
Anna Berthold-Pluta
nr katalogowy: 112860
10.15199/65.2018.3.7
sery pleśniowe
Listeria monocytogenes
listeriozy
zatrucia pokarmowe
mould cheese
Listeria monocytogenes
listeriosis
food poisoning
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Ser Camembert – technologia produkcji, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 140168
10.15199/65.2022.10.2
ser Camembert
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
Camembert cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Ser Camembert – technologia produkcji, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 140168
10.15199/65.2022.10.2
ser Camembert
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
Camembert cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Ser Camembert – technologia produkcji, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 140168
10.15199/65.2022.10.2
ser Camembert
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
Camembert cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Ser Camembert – technologia produkcji, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 140168
10.15199/65.2022.10.2
ser Camembert
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
Camembert cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Ser Camembert – technologia produkcji, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 140168
10.15199/65.2022.10.2
ser Camembert
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
Camembert cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-6
Sery podpuszczkowe twarde od kuchni
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 68300
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-9
Żółty, jak ser
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 86444
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-4
Serwujemy sery
WOJCIECH KOLANOWSKI
nr katalogowy: 11941
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-10
Sery na serio
WOJCIECH KOLANOWSKI
nr katalogowy: 12095
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-11
Prosto z bacówki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 48018
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-10
Grzyby pleśniowe w żywności przechowywanej w obniżonej temperaturze
Małgorzata Piotrowska
nr katalogowy: 72040
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-11
Pleśnie w żywności trudny przeciwnik
Małgorzata Piotrowska
nr katalogowy: 110547
10.15199/65.2017.11.4
pleśnie
żywność
zagrożenia
mykotoksyny
molds
food
threats
mycotoxins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-4
Polimorfizm białek mleka a ich przydatność do produkcji serów
Arnold Reps
Krystyna Wiśniewska
Stanisław Kamiński
Agnieszka Jankowska
Anna Ruść
nr katalogowy: 76486
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-3
Grzyby pleśniowe w pomieszczeniach zakładów mięsnych
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 104728
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2006-1
Otrzymywanie fug budowlanych odpornych na działanie drobnoustrojów
S. Kubica
H. Kuczyńska
A. Ślusarczyk
W. Fediuk
A. Domańska-Pyśko
E.Brzezicka
nr katalogowy: 17843
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-12
Sery topione postęp z zakresu technologii
Katarzyna Kycia
Małgorzata Ziarno
nr katalogowy: 81359
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-3
Przyczyny nadmiernej wilgotności w pomieszczeniach mieszkalnych jako czynnika porażenia przez grzyby pleśniowe
Jan Jeruzal
Joanna Bogusławska-Kozłowska
nr katalogowy: 66700
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2011-1
Grzyby pleśniowe przyczyną biodeterioracji powłok syntetycznych stosowanych w nowoczesnym budownictwie mieszkaniowym
MARLENA PIONTEK
KATARZYNA BEDNAR
nr katalogowy: 57219
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-1-2
Rozsmakuj się w serach
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 65464
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2007-1
Bez zarzutu- Mikrobiologiczny atak
nr katalogowy: 23700
CHŁODNICTWO 2009-1-2
Ocena wybranych wyróżników jakości serków twarogowych kwasowo-podpuszczkowych dostępnych w handlu detalicznym
IZABELA DMYTRÓW
ANNA MITUNIEWICZ-MAŁEK
KRZYSZTOF DMYTRÓW
nr katalogowy: 41439
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-10
Sery podpuszczkowe o zmniejszonej zawartości tłuszczu
Antoni Pluta
nr katalogowy: 47383
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-3
Rynek serów i twarogów w Polsce
Piotr Szajner
nr katalogowy: 66710
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-4
Sery Europy
nr katalogowy: 11942
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-3
Deska Serów
WOJCIECH KOLANOWSKI
nr katalogowy: 4038
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2004-3
Odłączniki i rozłączniki napowietrzne średniego napięcia
Krzysztof Kobyliński
Stanisław Kiszło
nr katalogowy: 7523
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-2
Dary Sycylii
PEKU
nr katalogowy: 18658
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-11
INFORMACJE BIZNESOWE
nr katalogowy: 14947
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-11
Ławeczka z torebki
fi
nr katalogowy: 5366
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-10
Rynek wysoko przetworzonych wyrobów mleczarskich w Polce i w Niemczech
P. Szajner
nr katalogowy: 22423
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-5
Smaki Podlasia
nr katalogowy: 76505
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-4
Twarogowe bogactwo
Krzysztof Siemianowski
nr katalogowy: 83436
AURA 2024-11
Mikroskopijni współlokatorzy i ich wpływ na zdrowie człowieka
Ewa KRÓL
Elżbieta MIELNICZUK
Barbara ABRAMCZYK
nr katalogowy: 151520
10.15199/2.2024.11.2
Grzyby pleśniowe
szkodliwość
syndrom chorego budynku
Mold fungi
harmfulness
sick building syndrome
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-3
Wpływ jonów miedzi na mikroflorę długo dojrzewających serów podpuszczkowych
Krystyna Wiśniewska
Arnold Reps
Agnieszka Skwarek
nr katalogowy: 104680
10.15199/65.2017.3.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-1
Produkty mleczne jako żywność funkcjonalna
nr katalogowy: 118243
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-10
Sery regionalne potencjalne źródło bakterii Listeria monocytogenes
ANNA SIP
MICHAŁ WIĘCKOWICZ
WŁODZIMIERZ GRAJEK
nr katalogowy: 38794
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-2
Przechowywanie wyrobów czekoladowych, nalot i najczęstsze problemy
nr katalogowy: 141617
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2009-4
Korozja biologiczna materiałów do spoinowania i uszczelniania płytek ceramicznych
Anna Wiejak
nr katalogowy: 48119
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-3
Nieinwazyjne osuszanie ścian piwnicznych w zawilgoconych obiektach budowlanych
Jerzy Karyś
nr katalogowy: 97480
10.15199/33.2016.03.06
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-5
Mało poznany grzyb pleśniowy Galactomyces geotrichum w wyrobach mlecznych
Anna Grygier
Kamila Myszka
Magdalena Rudzińska
nr katalogowy: 98612
10.15199/65.2016.5.6
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-6
Firmy Begerow wspólnie z Alfa Laval i Ecolab zaprosiły branżę sokowniczą na seminarium do Baranowa
nr katalogowy: 60658
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Nauka sugarcraftingu z Jowitą Woszczyńską
nr katalogowy: 129446
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Nauka sugarcraftingu z Jowitą Woszczyńską
nr katalogowy: 129446
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-2
Przechowywanie wyrobów czekoladowych, nalot i najczęstsze problemy
nr katalogowy: 141617
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
WPŁYW DITLENKU TYTANU AKTYWOWANEGO ŚWIATŁEM WIDZIALNYM NA WZROST GRZYBÓW PLEŚNIOWYCH
Agata Markowska-Szczupak
Krzysztof Ulfig
Antoni W. Morawski
nr katalogowy: 70881
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Badania wstępne nad przeciwgrzybowym działaniem ditlenku tytanu
Agata Markowska-Szczupak
Maria Tomaszewska
nr katalogowy: 59890
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-1-2
Włoscy pasjonaci Konkurs kulinarny "Menu Italia 2016"
nr katalogowy: 103524
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-9
Popyt na luksus
Marcin Zatyka
nr katalogowy: 78860
OPAKOWANIE 2012-11
Opakowanie, w którym dojrzewają sery
nr katalogowy: 72390
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-9
Na biało
Hanna Stolińs
nr katalogowy: 78856
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Gruczno pokazało kujawskie wyroby piekarskie
Tomasz Kodłubański
nr katalogowy: 109920
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-2
Prosto od krowy
Aleksander Stukowski
nr katalogowy: 103951
OPAKOWANIE 2016-9
Opakowanie z białek mleka
nr katalogowy: 101447
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-7
Kawa w wersji slow
nr katalogowy: 69079
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Roślinne alternatywy dla serów: stan i perspektywy
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140723
10.15199/65.2022.11.5
dieta roślinna
sery
substytuty
analogi
wartość żywieniowa
plant-based diet
cheeses
substitutes
analogues
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Roślinne alternatywy dla serów: stan i perspektywy
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140723
10.15199/65.2022.11.5
dieta roślinna
sery
substytuty
analogi
wartość żywieniowa
plant-based diet
cheeses
substitutes
analogues
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Roślinne alternatywy dla serów: stan i perspektywy
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140723
10.15199/65.2022.11.5
dieta roślinna
sery
substytuty
analogi
wartość żywieniowa
plant-based diet
cheeses
substitutes
analogues
nutritional value
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-3
Świat serów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 50342
CHŁODNICTWO 2009-3
Nowe trendy w zabezpieczaniu produktów spożywczych
nr katalogowy: 42298
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-9
Wspomnienie tradycyjnych smaków
Beata Żukowska
nr katalogowy: 54049
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-9
Słodkie ułatwienia
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 93437
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Dieta bez laktozy
dr inż. Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 130431
laktoza
mleko i przetwory mlecze
nietolerancja laktozy
produkty bez laktozy
roślinne zamienniki mleka
wykorzystanie kulinarne
lactose
milk and dairy products
lactose intolerance
dairy lactose-free products
plant-based milk substitutes
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Dieta bez laktozy
dr inż. Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 130431
laktoza
mleko i przetwory mlecze
nietolerancja laktozy
produkty bez laktozy
roślinne zamienniki mleka
wykorzystanie kulinarne
lactose
milk and dairy products
lactose intolerance
dairy lactose-free products
plant-based milk substitutes
culinary use
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-7
Enzymy - bez których nie ma ani chleba ani bułeczek
Andrzej Dadas
nr katalogowy: 44964
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-5
Testowanie zmiennych parametrów produktów mleczarskich
nr katalogowy: 44557
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-11
Wartość odżywcza białek mleka, tłuszczu mlekowego, laktozy
Stanisław Zmarlicki
nr katalogowy: 48045
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-10
Potęga Menu
Dimitri Roedoe
nr katalogowy: 47117
OPAKOWANIE 2024-9
Prima Cheese stawia na rozwój z Ishidą
nr katalogowy: 150698
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-3
Wpływ umowy CETA na handel rolno-spożywczy Polski z Kanadą
Łukasz Ambroziak
nr katalogowy: 104677
10.15199/65.2017.3.1
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Dobór win do potraw
winny maniak
nr katalogowy: 112584
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Just-in-time do klienta
nr katalogowy: 106754
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-1-2
Skarby Piemontu
winny maniak
nr katalogowy: 73894
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-11
WYDARZENIA Informacje biznesowe
nr katalogowy: 80685
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-8
XI Święto Chleba na Placu Wolnica w Krakowie
Anna Korfel
nr katalogowy: 85524
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-10
Nowa metoda na kwaśną serwatkę
nr katalogowy: 87250
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Sery z mikrobów?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 134161
10.15199/65.2021.10.6
białka pojedynczych komórek mikroorganizmów
mykoproteiny
substytuty nabiału
precyzyjna fermentacja
transgeniczne białka
single cell proteins
mycoproteins
dairy replacements
precision fermentation
transgenic proteins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Sery z mikrobów?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 134161
10.15199/65.2021.10.6
białka pojedynczych komórek mikroorganizmów
mykoproteiny
substytuty nabiału
precyzyjna fermentacja
transgeniczne białka
single cell proteins
mycoproteins
dairy replacements
precision fermentation
transgenic proteins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Sery z mikrobów?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 134161
10.15199/65.2021.10.6
białka pojedynczych komórek mikroorganizmów
mykoproteiny
substytuty nabiału
precyzyjna fermentacja
transgeniczne białka
single cell proteins
mycoproteins
dairy replacements
precision fermentation
transgenic proteins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Sery z mikrobów?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 134161
10.15199/65.2021.10.6
białka pojedynczych komórek mikroorganizmów
mykoproteiny
substytuty nabiału
precyzyjna fermentacja
transgeniczne białka
single cell proteins
mycoproteins
dairy replacements
precision fermentation
transgenic proteins
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-1-2
Roślinożercy
Klaudia Kałwa
nr katalogowy: 112129
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-12
Lunch box, czyli jak zrobić szybką przekąskę do pracy?
nr katalogowy: 123752
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-6
Pokaż się światu
Marcin Zatyka
nr katalogowy: 106252
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Wege - dieta
Klaudia Kałwa
nr katalogowy: 112577
AURA 2012-10
Grzyby pleśniowe w pomieszczeniach inwentarskich
Agnieszka GALUS-BARCHAN
nr katalogowy: 71246
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2011-12
Spis treści za rok 2011
nr katalogowy: 64211
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-9
Odporność farb i tynków elewacyjnych na zabrudzenia miejskie
Dominika Grotowska-Żach
nr katalogowy: 79375
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Pod słońcem Italii
nr katalogowy: 85480
AURA 2011-10
Wykorzystać mikroba Grzyby
Maria J. CHMIEL
nr katalogowy: 62841
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2010-6
Korozja biologiczna tworzyw gipsowych
MARIA FIERTAK
ELŻBIETA STANASZEK-TOMAL
nr katalogowy: 52330
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Pod słońcem Italii
Dominika Matuszak
nr katalogowy: 85479
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-6
Słowenia - kraj w winie rozkochany
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 120496
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-4
Sery, wędliny i ciastka
nr katalogowy: 97873
AURA 2015-10
Mleko
Agnieszka Bywalec
nr katalogowy: 94106
10.15199/2.2015.10.7
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-10
Ocena zawartości wybranych sacharydów w półtwardych serach dojrzewających dostępnych na polskim rynku
Karolina Szymańska
Magdalena Baniewska
Mariusz Śliwiński
Monika Małkowska-Kowalczyk
nr katalogowy: 145689
10.15199/65.2023.10.6
laktoza
galaktoza
glukoza
ser
bezlaktozowe produkty mleczne
lactose
galactose
glucose
cheese
lactose-free dairy products
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1992-11
Wybrane właściwości lanych elastomerów uretanowych
EWA KUPIEC
STANISŁAW MAKARSKI
STANISŁAW ZAPAŁA
nr katalogowy: 106182
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-9
Uszkodzenia warstwy elewacyjnej w systemie ETICS
Maciej Rokiel
nr katalogowy: 128046
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Czystość mikrobiologiczna wybranych suszonych ziół
Izabela Podgórska
nr katalogowy: 106755
10.15199/65.2017.6.5
czystość mikrobiologiczna
zioła
bakterie
drożdże
grzyby pleśniowe
microbiological purity
herbs
bacteria
yeast
molds
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-11
Rekordowa edycja!
nr katalogowy: 55345
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-2
SGGW rozwija naturalne sposoby konserwowania żywności
nr katalogowy: 147267
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-5
Problemy w obiektach budowlanych po powodzi oraz sposoby ich rozwiązywania
Jerzy Karyś
nr katalogowy: 113904
10.15199/33.2018.05.18
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-7
Pomiary wilgoci w budynkach po powodzi
Jerzy Karyś
nr katalogowy: 53086
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2010-7
Odporność termo-olejowo modyfi kowanego drewna na działanie grzybów pleśniowych
ANDRZEJ FOJUTOWSKI
ALEKSANDRA KROPACZ
ANDRZEJ NOSKOWIAK
nr katalogowy: 52914
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-10
Ochrona przegród budowlanych przed rozwojem pleśni
Kazimierz Marszałek
Jacek Boroń
nr katalogowy: 94180
10.15199/33.2015.10.17
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-3
Mykologiczne skutki wadliwych rozwiązań dachów, tarasów i balkonów
Jerzy Karyś
nr katalogowy: 90211
10.15199/33.2015.03.01
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-7
Detekcja niepożądanych elementów metalowych w produktach spożywczych
Mariusz R. Rząsa
nr katalogowy: 108063
10.15199/65.2017.7.4
detekcja metali
opakowania hermetyczne
metoda elektromagnetyczna
system bezpieczeństwa
metal detection
hermetic cover
electromagnetic method
security system
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-5
Studies on antifungal properties of photocatalytic paints Badania nad przeciwgrzybowymi właściwościami farb fotokatalitycznych
Agata Markowska-Szczupak
Maria Tomaszewska
Anna Morszczyzna
Antoni W. Morawski
nr katalogowy: 84193
10.12916/przemchem.2014.766
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
WYKORZYSTANIE TECHNIKI MIKROFALOWEJ W NIEINWAZYJNYM OCZYSZCZANIU BUDYNKÓW Z MIKROBIOLOGICZNYCH SKAŻEŃ
Rafał L. Górny
Anna Ławniczek-Wałczyk
Marcin Cyprowski
Małgorzata Gołofit-Szymczak
nr katalogowy: 70861
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
WPŁYW GRZYBÓW PLEŚNIOWYCH NA WŁAŚCIWOŚCI MECHANICZNE I WILGOTNOŚCIOWE TWORZYW CEMENTOWO-POLIMEROWYCH
Maria Fiertak
Elżbieta Stanaszek-Tomal
Aleksander Kozak
nr katalogowy: 70836
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2016-6
Wpływ zasolenia piaskowca na rozwój grzybów pleśniowych
Elżbieta STANASZEK-TOMAL
Teresa STRYSZEWSKA
nr katalogowy: 98825
10.15199/40.2016.6.2
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2015-2
PRZEGLĄD NOWYCH KIERUNKÓW BADAŃ NAD TECHNOLOGIAMI WYKORZYSTUJĄCYMI PROCESY BIOŁUGOWANIA
ŁUKASZ WAJDA
PAWEŁ KAMIŃSKI
ŁUKASZ HEREZY
nr katalogowy: 89568
10.15199/67.2015.2.5
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-3
Produkcja przetworów mięsnych z dodatkiem surowców niemięsnych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 104726
OPAKOWANIE 2014-7
Materiały i wyroby z metali i stopów do kontaktu z żywnością - nowe zalecenie dot. badań
ADAM FOTEK
nr katalogowy: 85442
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-4
Żury, żurki, żureczki
Grzegorz Russak
nr katalogowy: 75775
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia litewska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 140919
kuchnia regionalna
kuchnia litewska
charakterystyka
regional cuisine
Lithuanian cuisine
characteristic
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia litewska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 140919
kuchnia regionalna
kuchnia litewska
charakterystyka
regional cuisine
Lithuanian cuisine
characteristic
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-1
Identyfikacja stopnia rozwoju pleśni z rodzaju Aspergillus w substancji biologicznej przy wykorzystaniu emisji fotonowej
Anna MIERNIK
Aneta ŁOPATKA
nr katalogowy: 135349
10.15199/48.2022.01.18
emisja fotonowa
pleśnie
Aspergillus
photon emission
molds
Aspergillus
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2014-4
The influence of fungi on cement materials containing nanoadditives
MARIA FIERTAK
ELŻBIETA STANASZEK-TOMAL
nr katalogowy: 83398
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
ODPORNOŚĆ NA PODSTAWCZAKI I PLEŚNIE DREWNA, PŁYT WIÓROWYCH I SKLEJEK ZABEZPIECZONYCH MIESZANINAMI CIECZY JONOWYCH Z POCHODNYMI 1,2,4-TRIAZOLU
Zabielska-Matejuk Jadwiga
Pernak Juliusz
Frąckowiak Iwona
Jóźwiak Mariusz
Andrzejak Cezary
Stangierska Anna
Przybylska Weronika
nr katalogowy: 70879
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
WRAŻLIWOŚĆ WYBRANYCH PLEŚNI I DROŻDŻY KOLONIZUJĄCYCH WSPÓŁCZESNE DREWNO DĘBU I SOSNY PO OŚMIU LATACH ZALEGANIA W GLEBIE W BISKUPINIE NA ELEKTROCHEMICZNIE PRZETWORZONĄ WODĘ
Julitta Gajewska
Zbigniew Wyżewski
Hanna Rekosz-Burlaga
Leszek Babiński
Wawrzyniec Pladys
Paweł Sysa
nr katalogowy: 70842
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-10
Nanoemulsions on the basis of cinnamic aldehyde as a modern fungicide formulation Nanoemulsje na bazie aldehydu cynamonowego jako nowoczesne środki o działaniu grzybobójczym
Małgorzata Miastkowska
Alicja Michalczyk
Diana Belechowicz
Elżbieta Sikora
Elwira Lasoń
Katarzyna Matras-Postołek
Jan Ogonowski
nr katalogowy: 101509
10.15199/62.2016.10.16
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2015-5
The structure of the porosity of the cement mortar CEM I exposed to microorganisms
MARIA FIERTAK
ELŻBIETA STANASZEK-TOMAL
nr katalogowy: 91115
10.15199/40.2015.5.3
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-8
Zastosowanie błękitu laktofenolowego (LPCB) w mikroskopowych badaniach zanieczyszczeń mikrobiologicznych zabytków papierowych
Tomasz Kozielec
Joanna Karbowska-Berent
nr katalogowy: 139239
10.15199/54.2022.8.2
wybarwianie grzybów
papier
włókna
błękit anilinowy/ błękit bawełniany
mikroskopia świetlna
badania konserwatorskie
taining of fungi
paper
fibres
aniline blue/cotton blue
light microscopy
conservation researches
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-8
Zastosowanie błękitu laktofenolowego (LPCB) w mikroskopowych badaniach zanieczyszczeń mikrobiologicznych zabytków papierowych
Tomasz Kozielec
Joanna Karbowska-Berent
nr katalogowy: 139239
10.15199/54.2022.8.2
wybarwianie grzybów
papier
włókna
błękit anilinowy/ błękit bawełniany
mikroskopia świetlna
badania konserwatorskie
taining of fungi
paper
fibres
aniline blue/cotton blue
light microscopy
conservation researches
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-8
Zastosowanie błękitu laktofenolowego (LPCB) w mikroskopowych badaniach zanieczyszczeń mikrobiologicznych zabytków papierowych
Tomasz Kozielec
Joanna Karbowska-Berent
nr katalogowy: 139239
10.15199/54.2022.8.2
wybarwianie grzybów
papier
włókna
błękit anilinowy/ błękit bawełniany
mikroskopia świetlna
badania konserwatorskie
taining of fungi
paper
fibres
aniline blue/cotton blue
light microscopy
conservation researches
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-8
Zastosowanie błękitu laktofenolowego (LPCB) w mikroskopowych badaniach zanieczyszczeń mikrobiologicznych zabytków papierowych
Tomasz Kozielec
Joanna Karbowska-Berent
nr katalogowy: 139239
10.15199/54.2022.8.2
wybarwianie grzybów
papier
włókna
błękit anilinowy/ błękit bawełniany
mikroskopia świetlna
badania konserwatorskie
taining of fungi
paper
fibres
aniline blue/cotton blue
light microscopy
conservation researches
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-8
Zastosowanie błękitu laktofenolowego (LPCB) w mikroskopowych badaniach zanieczyszczeń mikrobiologicznych zabytków papierowych
Tomasz Kozielec
Joanna Karbowska-Berent
nr katalogowy: 139239
10.15199/54.2022.8.2
wybarwianie grzybów
papier
włókna
błękit anilinowy/ błękit bawełniany
mikroskopia świetlna
badania konserwatorskie
taining of fungi
paper
fibres
aniline blue/cotton blue
light microscopy
conservation researches
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-11
Substancje dodatkowe w produktach mlecznych
Jolanta Król
Aneta Brodziak
nr katalogowy: 87957
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-10
Opakowania do produktów mlecznych
Patrycja Sumińska
Izabela Dmytrów
nr katalogowy: 94287
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-1
Możliwości zastosowania HPP do przedłużania terminu przydatności do spożycia twarogów
Maria Wachowska
Agnieszka Jankowska
Marta Puchta
nr katalogowy: 118236
10.15199/65.2019.1.6
presuryzacja
twarogi
utrwalanie
mikrobiologia
pressurization
curd cheeses
preservation
microbiology
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-2
Badania ankietowe kobiet Spożycie produktów fermentowanych
Małgorzata Drywień
Jadwiga Hamułka
Magdalena Górnicka
Agata Wawrzyniak
Joanna Frąckiewicz
Agnieszka Woźniak
Anna Ciecierska
nr katalogowy: 112324
10.15199/65.2018.2.5
produkty fermentowane
spożycie
kobiety
fermented products
consumption
women
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-5
Sery z mleka krów ras lokalnych jako cenne źródło składników odżywczych*
Aneta Brodziak
Jolanta Król
Anna Teter
Joanna Barłowska
Monika Kędzierska-Matysek
nr katalogowy: 120369
10.15199/65.2019.5.7
mleko
rasy lokalne
wartość odżywcza
przydatność technologiczna
milk
local breeds
nutritional value
technological suitability
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-5
Polski przemysł mleczarski po integracji z UE
Piotr Szajner
nr katalogowy: 105820
10.15199/65.2017.5.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-4
Histamina w żywności pochodzenia morskiego
Agnieszka Leszczuk-Piankowska
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 105772
10.15199/65.2017.4.5
CHŁODNICTWO 2013-11
Zmiany wybranych cech jakościowych biojogurtów z mleka koziego w czasie chłodniczego przechowywania
ANNA MITUNIEWICZ-MAŁEK
IZABELA DMYTRÓW
KATARZYNA SKRYPLONEK
nr katalogowy: 80667
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-8
Znakowanie enzymów spożywczych
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 86359
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-10
Małe, duże, kolorowe
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 79798
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-9
Nie marnuj żywności - myśl ekologicznie
Maria Gosiewska
nr katalogowy: 79255
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-11-12
Fermentowany napój sojowy o właściwościach prozdrowotnych
Dorota Zielińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 56553
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-5
Polski przemysł mleczarski po integracji z UE
Piotr Szajner
nr katalogowy: 105820
10.15199/65.2017.5.1
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-3
Mikotoksyny w ziarnie i co dalej?
Ludwik Czerwiecki
nr katalogowy: 106427
AURA 2014-1
Przydatność serwatki do otrzymywania napojów owocowych
Krzysztof SIEMIANOWSKI
nr katalogowy: 81789
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-4
Aktywność wody produktów mlecznych. Cz. II
Michał A. Olkowski
Antoni Pluta
Anna Berthold-Pluta
Jolanta Wiska
nr katalogowy: 67523
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2017-1
Pierwsza oczyszczalnia MBR ścieków mleczarskich w Polsce - wnioski po 2 latach eksploatacji
Leszek Nowaczyk
Paweł Pietraszek
nr katalogowy: 103690
10.15199/17.2017.1.8
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-11
Smaki Italii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 94672
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-1
Obniżanie zawartości soli w wyrobach - tendencja czy stały trend
Halina Makała
nr katalogowy: 96232
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-9
Alternatywne wypieki, czyli ciasta i ciastka dla każdego
nr katalogowy: 133289
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-5
Dobrodziejstwa mąki Przetwory mączne i ich wykorzystanie w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 105500
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-11
Listeria monocytogenes w żywności metody wykrywania i oznaczania
Agnieszka Nowak
Elżbieta Ołtuszak-Walczak
nr katalogowy: 72613
CHŁODNICTWO 2012-9
Znaczenie pakowania oraz warunków przechowywania i dystrybucji w przedłużaniu trwałości twarogów kwasowych
KRZYSZTOF SIEMIANOWSKI
JERZY SZPENDOWSKI
KRZYSZTOF BOHDZIEWICZ
nr katalogowy: 71023
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Modyfikacja składu chemicznego produktów mleczarskich
Piotr Nowakowski
Bożena Patkowska-Sokoła
Robert Bodkowski
Tadeusz Szulc
Stefania Kinal
Wiesława Walisiewicz-Niedbalska
Zygmunt Usydus
nr katalogowy: 68183
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Technological parameters of milk depending on the cow housing system, nutrition system, age and number of somatic cells. Parametry technologiczne mleka w zależności od systemu utrzymania i żywienia, wieku krów oraz liczby komórek somatycznych
Ewa Pecka
Andrzej Zachwieja
Joanna Tumanowicz
nr katalogowy: 77357
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-11-12
Zmobilizowani przez bariery
Henryk Piekut
nr katalogowy: 98653
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-5
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 148819
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ser ricotta – produkcja, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 134160
10.15199/65.2021.10.5
ser ricotta
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
ricotta cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ser ricotta – produkcja, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 134160
10.15199/65.2021.10.5
ser ricotta
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
ricotta cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ser ricotta – produkcja, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 134160
10.15199/65.2021.10.5
ser ricotta
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
ricotta cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ser ricotta – produkcja, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 134160
10.15199/65.2021.10.5
ser ricotta
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
ricotta cheese
production technology
quality features
cold storage
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-5
Czynniki mikrobiologiczne a profilaktyka i rewaloryzacja budynków mieszkalnych
Jerzy Karyś
nr katalogowy: 131780
10.15199/33.2021.05.01
budynek
mikrobiologia
profilaktyka
rewaloryzacja.
building
microbiology
prophylaxis
revalorization
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-7
Fizykochemiczne właściwości serwatki uzyskiwanej podczas produkcji serów z udziałem białek serwatkowych
Jolanta Król
Aneta Brodziak
Joanna Barłowska
Bożena Nowakowicz-Dębek
Anna Litwińczuk
nr katalogowy: 121300
10.15199/62.2019.7.3
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-3
Diagnozowanie wilgoci w budynkach
Jerzy Karyś
nr katalogowy: 125421
10.15199/33.2020.03.01
budynek
wilgoć
identyfikacja
diagnoza.
building
moisture
identification
diagnosis.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-3
Osuszanie oraz izolacje wtórne i techniki wodochronne stosowane w budynkach
Jerzy Karyś
nr katalogowy: 130961
10.15199/33.2021.03.02
budynek
wilgoć
osuszanie
techniki wtórne
ochrona.
building
moisture
drying
repeated techniques
protection.
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-5
Wybrane grzyby strzępkowe w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 131852
grzyby strzępkowe
zanieczyszczenie
mykotoksyny
Penicillium nalgiovense
filamentous fungi
contamination
mycotoxins
Penicillium nalgiovense
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-11
Skażenie mikrobiologiczne warzyw oraz metody ich ograniczania
Beata Kowalska
nr katalogowy: 146036
10.15199/65.2023.11.4
bakterie
grzyby pleśniowe
Salmonella
Listeria
praktyki rolnicze
zmiany klimatu
bacteria
mould
Salmonella
Listeria
good agricultural practice
climate change
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-12
Szacowanie ryzyka rozwoju pleśni na przykładzie budynku jednorodzinnego
Bożena Orlik-Kożdoń
Anita Pawlak-Jakubowska
nr katalogowy: 146519
10.15199/33.2023.12.07
pleśń
wilgotność względna
kondensacja pary wodnej
czynnik temperaturowy
mould
relative humidity
condensation
temperature factor
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-10
Tradycyjna lodownia ekoenergetyczny magazyn żywności
Marta Gosz
Rafał Andrzejczyk
nr katalogowy: 110166
lód
konwekcja swobodna
wentylacja grawitacyjna
topnienie
ice
free convection
natural ventilation
melting
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-5
Polska kuchnia regionalna – kuchnia Podkarpacia
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 150904
kuchnia regionalna
kuchnia Podkarpacia
charakterystyka
regional Polish cuisine
Podkarpacie cuisines
characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-5
Zawartość mykotoksyn fuzaryjnych w ziarnie zbóż w zależności od technologii uprawy i płodozmianu
EDYTA ALEKSANDROWICZ
nr katalogowy: 150885
10.15199/61.2024.5.3
Fusarium
mykotoksyny
pszenica
płodozmian
uprawa
Fusarium
mycotoxins
wheat
crop rotation
cultivation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-2
Gryzki (Psocoptera) - ich szkodliwość w magazynach zbożowych i zwalczanie
Stanisław Ignatowicz
nr katalogowy: 113065
gryzki
psotniki
Psocoptera
szkodnik
zboże
przechowywane produkty
zwalczanie szkodników.
Psocids
Psocoptera
pest
grain
stored products
pest control.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-12
Higienizacja komór wędzarniczych
Sylwia Mierzejewska
Joanna Piepiórka-Stepuk
Mariusz Wlazło
nr katalogowy: 111092
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Krajowy przemysł mleczarski po integracji Polski z UE
Piotr Szajner
nr katalogowy: 123061
10.15199/65.2019.10.1
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-9
Gotowanie bez glutenu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 122291
nietolerancje
gluten
celiakia
zboża bezglutenowe
posiłki
gastronomia.
intolerance
gluten
celiac disease
gluten free cereals
dishes
gastronomy
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Pożyteczne bakterie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128002
fermentacja mlekowa
probiotyki
kiszona kapusta
kiszone ogórki
fermentowane napoje mleczne
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
lactic acid fermentation
probiotics
sauerkraut
pickled cucumbers
fermented milk drinks
health benefits
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Pożyteczne bakterie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128002
fermentacja mlekowa
probiotyki
kiszona kapusta
kiszone ogórki
fermentowane napoje mleczne
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
lactic acid fermentation
probiotics
sauerkraut
pickled cucumbers
fermented milk drinks
health benefits
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-10
Wszechstronnie odżywcze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145620
suche nasiona roślin strączkowych
wartość odżywcza
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
dry legumes
nutritional value
health benefits
culinary use
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2021-12
Jakość mikrobiologiczna powietrza wewnętrznego miejskiej pływalni
ANNA GOTKOWSKA-PŁACHTA
nr katalogowy: 134925
10.15199/9.2021.12.4
zanieczyszczenie powietrza
basen
bakterie
grzyby
air contamination
swimming pool
bacteria
fungi
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-9
Pożywne i wygodne
Soups in Gastronomy
nr katalogowy: 115759
zupy
rodzaje
wywar
składnik główny
zagęszczanie
żywność wygodna
soups
types
bouillon
main component
thickening
convenient food
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Kwintesencja smaku
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 112576
sosy
składniki
warzywa
owoce
grzyby
przyprawy
zioła
kulinarne zastosowanie
sauces
ingredients
vegetables
fruit
mushrooms
spices
herbs
culinary use
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-1
MYCOTOXINS IN CEREAL GRAIN AS A RESULT OF INFECTION OF CEREALS BY FUSARIUM FUNGI
Marcin RÓŻEWICZ
nr katalogowy: 147956
10.15199/180.2024.1.2
mycotoxins
fungal diseases of cereals
fusarium head blight
cereal grain
food safety
toxicity
mykotoksyny
choroby grzybowe zbóż
fuzarioza kłosów
ziarno zbóż
bezpieczeństwo żywnościowe
toksyczność
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-1
MYCOTOXINS IN CEREAL GRAIN AS A RESULT OF INFECTION OF CEREALS BY FUSARIUM FUNGI
Marcin RÓŻEWICZ
nr katalogowy: 147956
10.15199/180.2024.1.2
mycotoxins
fungal diseases of cereals
fusarium head blight
cereal grain
food safety
toxicity
mykotoksyny
choroby grzybowe zbóż
fuzarioza kłosów
ziarno zbóż
bezpieczeństwo żywnościowe
toksyczność
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-10
Kwasy tłuszczowe w handlowych jogurtach dostępnych w Olsztynie
Beata Paszczyk
Elżbieta Tońska
nr katalogowy: 145687
10.15199/65.2023.10.5
jogurt
kwasy tłuszczowe
CLA
kwasy n-3 in-6
hipocholesterolemiczne kwasy tłuszczowe (DFA)
hipercholesterolemiczne kwasy tłuszczowe (OFA)
yoghurt
fatty acids
CLA
n-3 and n-6 acids
hypocholesterolemic fatty acids (DFA)
hypercholesterolemic fatty acids (OFA)
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-11
Współczesne metody detekcji i analizy białek serwatkowych w kontekście zapobiegania fałszowaniu towarów
Oleksandra Pryshchepa
Natalia Daśko
Katarzyna Rafińska
Paula Walenda
Janusz Bojarski
Michał Złoch
Jerzy Łukaszewicz
Paweł Pomastowski
Andrzej Adamski
nr katalogowy: 151460
10.15199/62.2024.11.1
białka serwatkowe
metody detekcji
spektrometria mas
elektroforeza żelowa
fałszowanie produktów
bezpieczeństwo konsumentów
whey proteins
detection methods
MS
gel electrophoresis
product adulteration
consumer safety
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH