Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-3
Znaczenie bakterii z rodziny Enterobacteriaceae w produktach spożywczych
IRENA MOLSKA
nr katalogowy: 24743
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-2
Nowe kryteria mikrobiologiczne dla żywności
Halina Ścieżyńska
Elżbieta Maćkiw
Łukasz Mąka
Kamila Pawłowska
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 66166
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-2
Metody stosowane w mikrobiologicznej analizie mięsa i produktów mięsnych
Agnieszka Nowak
nr katalogowy: 82523
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-8
Rozporządzenie Komisji (WE) nr 2073-2005 z dn. 15 listopada 2005 r. w sprawie kryteriów mikrobiologicznych dla środków spożywczych
nr katalogowy: 20040
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
Produkty mleczne - najczęściej występujące zagrożenia mikrobiologiczne
Elżbieta Maćkiw
Joanna Kowalska
Katarzyna Kucharek
Monika Stasiak
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 117182
10.15199/65.2018.11.6
produkty mleczne
kryteria bezpieczeństwa
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
patogeny
milk and milk products
safety criteria
microbiological contamination
pathogens
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-1
Przyzakładowe laboratorium mikrobiologiczne
Agnieszka Nowak
nr katalogowy: 82086
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-3
Zagrożenia mikrobiologiczne występujące w produktach mięsnych
Elżbieta Maćkiw
Monika Stasiak
Joanna Kowalska
Katarzyna Kucharek
nr katalogowy: 112858
10.15199/65.2018.3.5
mięso i produkty mięsne
kryteria bezpieczeństwa
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
meat and meat products
safety criteria
microbiological contamination
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Wysokie ciśnienia hydrostatyczne jako alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 131437
10.15199/65.2021.4.5
HHP
inaktywacja patogenów
kryteria mikrobiologiczne
okres przydatności do spożycia
cechy organoleptyczne
HHP
pathogen inactivation
microbiological criteria
shelf life
organoleptic characteristics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Wysokie ciśnienia hydrostatyczne jako alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 131437
10.15199/65.2021.4.5
HHP
inaktywacja patogenów
kryteria mikrobiologiczne
okres przydatności do spożycia
cechy organoleptyczne
HHP
pathogen inactivation
microbiological criteria
shelf life
organoleptic characteristics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-11
Salmonella w mięsie drobiowym
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 94950
10.15199/65.2015.11.3
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2016-4
Rozważania na temat bezpieczeństwa wodnego i bezpiecznej wody
Janusz Ryszard Rak
nr katalogowy: 97817
10.15199/17.2016.4.6
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-1
Mikrobiologiczne skażenie elewacji budynków
B. Nowak
R. Zamorowska
nr katalogowy: 17682
CHŁODNICTWO 2005-1-2
Zmiany mikrobiologiczne mięsa chłodzonego i mrożonego
JACEK KONDRATOWICZ
IWONA CHWASTOWSKA
nr katalogowy: 8624
CHŁODNICTWO 2005-1-2
Zmiany mikrobiologiczne mięsa chłodzonego i mrożonego
JACEK KONDRATOWICZ
IWONA CHWASTOWSKA
nr katalogowy: 8624
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-1
Zanieczyszczenia mikrobiologiczne i szkodniki ziaren zbóż
Magdalena Broda
Katarzyna Leja
nr katalogowy: 49104
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-5
Warzywa minimalnie przetworzone a skażenie mikrobiologiczne
JUSTYNA SZWEJDA
JANUSZ CZAPSKI
nr katalogowy: 26230
GAZETA CUKROWNICZA 2007-8
Zagrożenia mikrobiologiczne w przechowywanym soku gęstym w Cukrowni Glinojeck BSO Polska S.A.
Alina Kunicka
Magdalena Irach
nr katalogowy: 29346
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
Aktualne zagrożenia mikrobiologiczne - bakterie z grupy Bacillus cereus
Elżbieta Maćkiw
Joanna Kowalska
Monika Stasiak
Katarzyna Kucharek
nr katalogowy: 118821
10.15199/65.2019.2.6
bacillus cereus
kryteria bezpieczeństwa
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
zagrożenia mikrobiologiczne
bacillus cereus group
safety criteria
microbiological contamination
microbiological hazard
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-11
Kryteria wytrzymałościowe muru w złożonym stanie naprężeń.Część 2 - kryteria teoretyczne
nr katalogowy: 39416
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Challenge tests - przewidywanie i eliminacja potencjalnych zagrożeń mikrobiologicznych
Anna Zadernowska
Wioleta Chajęcka-Wierzchowska
Marek Zadernowski
Arkadiusz Zakrzewski
Urszula Zarzecka
nr katalogowy: 114460
10.15199/66.2018.6.3
challenge tests
Listeria monocytogenes
potencjalny wzrost
bezpieczeństwo żywności
challenge tests
Listeria monocytogenes
potential growth
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-6
Modelowanie mikrobiologicznego bezpieczeństwa żywności
Anna Sylwia Tarczyńska
Jarosław Kowalik
Adriana Łobacz
nr katalogowy: 68731
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-4
Gorący temat
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 11966
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-5
Model matematyczny jakości usług medycznych
Nadia MACHUGA
nr katalogowy: 76456
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-3
Niezawodny
S.M.
nr katalogowy: 4039
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2005-2
Kryteria i porównanie metod redukcji modelu procesu
Zbigniew LEONOWICZ
Juha KARVANEN
Toshihisa TANAKA
Jacek REZMER
nr katalogowy: 11645
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-10
Prognozowanie wzrostu Listeria monocytogenes w mleku i śmietance
Kamil Adamczewski
Jarosław Kowalik
nr katalogowy: 87254
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-10
Zagrożenia mikrobiologiczne w produkcji soków owocowych
A. Kunicka
nr katalogowy: 7205
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2004-2
Skażenie mikrobiologiczne ropy naftowej i jej produktów
D. Kwiatkowska
nr katalogowy: 2867
GAZETA CUKROWNICZA 2004-7
Zastosowanie dobrej praktyki higienicznej w cukrownictwie
A. Baryga
nr katalogowy: 1474
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-4
Nowe technologie w dziedzinie mikrobiologicznego oczyszczania wód powierzchniowych
nr katalogowy: 16530
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-3
Jakość pasteryzowanego mleka spożywczego
E. Jakubczyk
nr katalogowy: 7048
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-2
Adhezja mikroorganizmów do powierzchni stykających się z żywnością
K. Czaczyk
nr katalogowy: 14768
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-12
Kryteria wytrzymałościowe muru w złożonym stanie naprężenia.Część III - kryteria wykorzystywane w analizach numerycznych MES
Radosław Jasiński
Łukasz Drobiec
Adam Piekarczyk
nr katalogowy: 39896
GAZETA CUKROWNICZA 2006-8
Izotermy sorpcji wilgoci przez cukier
J. Iciek
Z. Tamborski
nr katalogowy: 16600
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-9
Empiryczne kryteria zniszczenia muru ścinanego poziomo
Radosław Jasiński
nr katalogowy: 46972
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-1
NOWE PRAWO
nr katalogowy: 20877
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
Zmodyfikowana metoda impedymetryczna w ocenie zanieczyszczeń mikrobiologicznych piwa niepasteryzowanego
Łukasz Macioszek
Sylwia Andrzejczak-Grządko
Joanna Urbaniak
Katarzyna Dembińska
nr katalogowy: 140359
10.15199/48.2022.11.29
spektroskopia impedancyjna
obwód zastępczy
zanieczyszczenie mikrobiologiczne
piwo niepasteryzowane.
impedance spectroscopy
equivalent circuit
microbiological contamination
unpasteurised beer.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
Zmodyfikowana metoda impedymetryczna w ocenie zanieczyszczeń mikrobiologicznych piwa niepasteryzowanego
Łukasz Macioszek
Sylwia Andrzejczak-Grządko
Joanna Urbaniak
Katarzyna Dembińska
nr katalogowy: 140359
10.15199/48.2022.11.29
spektroskopia impedancyjna
obwód zastępczy
zanieczyszczenie mikrobiologiczne
piwo niepasteryzowane.
impedance spectroscopy
equivalent circuit
microbiological contamination
unpasteurised beer.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-5
Jakość i bezpieczeństwo mikrobiologiczne napojów
B. Sokołowska. R. A. Grzybowski
nr katalogowy: 6806
CHŁODNICTWO 2005-5
Wpływ czynników ilościowo-jakościowych, przetwórczych oraz chłodniczych kształtujących wartości surowców rybnych dla konsumentów
Ryszard Rywotycki
nr katalogowy: 8656
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-10
Rola sanityzacji poliuretanowych podeszew obuwia zawodowego, szczególnie szpitalnego, w zapobieganiu rozprzestrzeniania się zakażeń
M. Falkiewicz-Dulik
nr katalogowy: 22268
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-8
Wymagania mikrobiologiczne dla żywności - projekt Komisji Wspólnoty Europejskiej
B. Windyga
H. Ścieżyńska
nr katalogowy: 14887
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-2
Nowoczesne metody mikrobiologiczne w zapewnieniu i kontroli higieny produkcji żywności
M. Jatosińska
nr katalogowy: 14764
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-5
Szacowanie potencjału wzrostu (δ) Listeria monocytogenes w mikrobiologicznych badaniach obciążeniowych na przykładzie rukoli
nr katalogowy: 105843
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-1
Hydrokoloidy roślinne i mikrobiologiczne - technologiczne i żywieniowe aspekty ich stosowania (1)
JERZY BOROWSKI
EULALIA JULITTA BOROWSKA
nr katalogowy: 14504
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-1
Hydrokoloidy roślinne i mikrobiologiczne - technologiczne i żywieniowe aspekty ich stosowania (1)
JERZY BOROWSKI
EULALIA JULITTA BOROWSKA
nr katalogowy: 14504
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-10
Mikrobiologiczne badania ziarna pszenicy i mąk pszennych
BARBARA WOJCIK-STOPCZYNSKA
BARBARA JAKUBOWSKA
nr katalogowy: 6423
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-3
Hydrokoloidy roślinne i mikrobiologiczne-technologiczne i żywieniowe aspekty ich stosowania (2)
J. Borowski
E. J. Borowska
nr katalogowy: 14545
OPAKOWANIE 2005-11
Kryteria oceny ekologicznej opakowań
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 11351
OPAKOWANIE 2005-8-2
"Zagrożenia mikrobiologiczne, chemiczne i fizyczne dla produktów spożywczych, kosmetycznych, chemicznych i opako wań
Leszek Piecyk
nr katalogowy: 11389
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-4
Czynniki warunkujące jakość i bezpieczeństwo mikrobiologiczne mrożonych owoców
Joanna Królasik
Anna Szosland-Fałtyn
nr katalogowy: 83794
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-7
Kryteria jakości handlowej jaj kurzych
E. Anders
nr katalogowy: 14858
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2004-8
Kryteria zagrożenia korozyjnego podziemnych konstrukcji metalowych wskutek oddziaływania prądów błądzących, według EN 50162
W. Dziuba
nr katalogowy: 2963
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Listeria monocytogenes jako kryterium bezpieczeństwa żywności
Michał Tracz
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 142076
10.15199/65.2023.2.5
Listeria monocytogenes
RTE
bezpieczeństwo żywności
Listeria monocytogenes
RTE
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Listeria monocytogenes jako kryterium bezpieczeństwa żywności
Michał Tracz
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 142076
10.15199/65.2023.2.5
Listeria monocytogenes
RTE
bezpieczeństwo żywności
Listeria monocytogenes
RTE
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Listeria monocytogenes jako kryterium bezpieczeństwa żywności
Michał Tracz
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 142076
10.15199/65.2023.2.5
Listeria monocytogenes
RTE
bezpieczeństwo żywności
Listeria monocytogenes
RTE
food safety
CHŁODNICTWO 2004-9
Czynniki wpływające na trwałość mleka i produktów mlecznych. Część 1. Skład chemiczny i podstawowe reakcje, zanieczyszczenie mikrobiologiczne oraz aktywność enzymatyczna w mleku
Jan Pikul
nr katalogowy: 756
CHŁODNICTWO 2014-7
Czynniki wpływające na bezpieczeństwo mikrobiologiczne żywności przechowywanej w warunkach chłodniczych
Anna Szosland-Fałtyn
Joanna Królasik
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 85762
GAZETA CUKROWNICZA 2013-3
Cukier buraczany i cukier trzcinowy wobec standardów mikrobiologicznych w kraju i na świecie
Ewelina Małczak
Małgorzata Kowalska
nr katalogowy: 77899
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-10
Teoretyczne kryteria zniszczenia muru ścinanego
Radosław Jasiński
nr katalogowy: 47348
AURA 2023-11
Dla ludzi nie jest taka sama
Urszula KACZOROWSKA
nr katalogowy: 145934
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2011-9
METODA OBLICZANIA KRYTERIÓW BILANSOWOŚCI RUD Z WARUNKÓW EKONOMICZNYCH
JAN KUDEŁKO
HERBERT WIRTH
KONRAD WANIELISTA
nr katalogowy: 62293
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1993-12
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 42698
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-4
Pomiar aktywności wody podczas produkcji sera
nr katalogowy: 34574
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-2
XII SZKOŁA TECHNOLOGII FERMENTACJI - Piwowarstwo polskie w Unii Europejskiej:
nr katalogowy: 24351
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-2
Zastosowanie osiągnięć biologii molekularnej w mikrobiologii żywności
ROBERT PALKA
nr katalogowy: 24312
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2007-7
Kryteria wymiarowania ochrony przeciwporażeniowej w ujęciu probabilistycznym
Włodzimierz Korniluk
Dariusz Sajewicz
nr katalogowy: 27715
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-5
Kryteria stabilności w analizie nadprzewodników silnoprądowych
Paweł SURDACKI
nr katalogowy: 34940
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-2
Prognozowanie mikrobiologiczne w łańcuchu żywnościowym
KATARZYNA GODLEWSKA
DANUTA KOŁOŻYN-KRAJEWSKA
nr katalogowy: 33023
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2007-6
SIMATIC IT Unilab w zakładach Nutricia w Opolu
Tomasz Cwołek
nr katalogowy: 31964
GAZETA CUKROWNICZA 2007-9
Jakość mikrobiologiczna cukru wyprodukowanego w czasie kampanii 2006 r.
Małgorzata Kowalska
nr katalogowy: 29823
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-6
Wpływ przechowywania na wilgotność ziarna zbóż
LESŁAW JANOWICZ
nr katalogowy: 27173
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2008-11
Badania mikrobiologiczne w procesie fermentacji metanowej
Paweł Choromański
Maria Łebkowska
nr katalogowy: 39122
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2008-7-8
Ocena skażenia mikrobiologicznego cieczy niskokrzepnących eksploatowanych w instalacjach chłodniczych wybranych przedsiębiorstw
ANDRZEJ STĘPIEŃ
JOANNA KARAŚ
nr katalogowy: 36880
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-2
Program międzynarodowej konferencji podsumowujący rezultaty projektu Cornet zatytułowany: „Opracowanie mikrobiologiczne aktywnych, przyjaznych dla użytkownika i środowiska materiałów dla przemysłu lekkiego”
nr katalogowy: 137418
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-6
Uwaga na skrzyżowaniach!
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 98894
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2014-1
Zanieczyszczenie mikrobiologiczne w garbarniach - zagrożenie dla przetwarzanego surowca, wyrobów skórzanych oraz zdrowia pracowników zakładów garbarskich
Justyna Skóra
Beata Gutarowska
Anita Śnioszek
nr katalogowy: 82171
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-3
Kryteria doboru składników mieszanin cieczy izolacyjnych do badań elektryzacji statycznej
Maciej ZDANOWSKI
nr katalogowy: 33578
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2001-10
Kryteria przyznawania polskiego znaku ekologicznego dla środków piorących
LECHOSŁAW BOLIŃSKI
nr katalogowy: 28277
AURA 2011-11
Kryteria ogłaszania stanu alarmowego
Edward GARŚCIA
nr katalogowy: 63560
AURA 2008-9
Mikrobiologiczne ogniwa paliwowe
WIESŁAW CIECHANOWICZ
STEFAN SZCZUKOWSKI
nr katalogowy: 37959
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-3
Zastosowanie testów PetrifilmTM firmy 3M w badaniach żywności i pasz
Krzysztof Kwiatek
nr katalogowy: 24744
OPAKOWANIE 2007-7
Kryteria oceny jakości pudeł tekturowych
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 28043
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-2
Zespół jelita drażliwego IBS
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 124732
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-10
Kryteria wytrzymałościowe muru w złożonym stanie naprężenia.Część 1 - kryteria empiryczne
Radosław Jasiński
Łukasz Drobiec
Adam Piekarczyk
nr katalogowy: 38882
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-3
Kryteria przekształcenia złomu z odpadu w surowiec
Lilianna WOJTYNEK
Andrzej Wyciślik
nr katalogowy: 66531
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-5
Akademia Sokowa, czyli cała prawda o sokach
nr katalogowy: 91472
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Mikrobiologiczne zwalczanie bakterii chorobotwórczych Salmonella i E. coli w młynie
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 136183
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-2
Program międzynarodowej konferencji podsumowujący rezultaty projektu Cornet zatytułowany: „Opracowanie mikrobiologiczne aktywnych, przyjaznych dla użytkownika i środowiska materiałów dla przemysłu lekkiego”
nr katalogowy: 137418
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-9
Kontrola odporności elementów żelbetowych w warunkach pożaru wg zaleceń PN-EN 1992-1-2
Marcin Górski
Rafał Krzywoń
nr katalogowy: 79394
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2023-6
Kryteria wyboru operacji dla interwencji „Scalanie gruntów wraz z zagospodarowaniem poscaleniowym” na lata 2023 – 2027
Robert Łuczyński
nr katalogowy: 143630
CHŁODNICTWO 2008-12
Ocena stopnia zanieczyszczenia mikrobiologicznego opakowanych i nie opakowanych mięśni piersiowych kurcząt brojlerów podczas przechowywania w atmosferze gazów kontrolowanych
JACEK KONDRATOWICZ
EWA BURCZYK
nr katalogowy: 40277
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-3
Aspekty mikrobiologiczne produkcji mrożonek owoców
Alina Kunicka-Styczyńska
nr katalogowy: 67220
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-7
Kim jest osoba z niepełnosprawnościami? część 2
Aleksandra Polak-Sopińska
nr katalogowy: 69380
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Aktualne zagrożenia mikrobiologiczne Listeria monocytogenes
Elżbieta Maćkiw
Monika Stasiak
Joanna Kowalska
Katarzyna Kucharek
nr katalogowy: 123068
10.15199/65.2019.10.5
Listeria monocytogenes
żywność
kryteria mikrobiologiczne
Listeria monocytogenes
food
microbiological criteria
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Aktualne zagrożenia mikrobiologiczne Listeria monocytogenes
Elżbieta Maćkiw
Monika Stasiak
Joanna Kowalska
Katarzyna Kucharek
nr katalogowy: 123068
10.15199/65.2019.10.5
Listeria monocytogenes
żywność
kryteria mikrobiologiczne
Listeria monocytogenes
food
microbiological criteria
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2015-1
Nowości
nr katalogowy: 89296
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2023-6
Kryteria wyboru operacji dla interwencji „Scalanie gruntów wraz z zagospodarowaniem poscaleniowym” na lata 2023 – 2027
Robert Łuczyński
nr katalogowy: 143630
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-1
Podstawy badania wypadków przy pracy, cz. 2
Marcin Krause
nr katalogowy: 124500
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-2
Pobieranie i przygotowanie próbek żywności
Agnieszka Nowak
nr katalogowy: 112321
10.15199/65.2018.2.3
próbka
plan pobierania próbek
pobieranie próbek
żywność
sample
sampling plan
sampling
food
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Mikrobiologiczne zwalczanie bakterii chorobotwórczych Salmonella i E. coli w młynie
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 136183
OPAKOWANIE 2009-4
Opakowania gotowe na półkę - realizacja w miejscu sprzedaży - utrzymywanie
Anna Kosmacz-Chodorowska
nr katalogowy: 44156
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2015-7
Kryteria i wytyczne oceny i doboru antykorozyjnych systemów malarskich na konstrukcje stalowe (DuraCoat) - drugi projekt badawczy realizowany przez PSK w ramach Inicjatywy Cornet
nr katalogowy: 92369
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-5
Odporność na polerowanie mieszanek mineralnych z kruszywem bazaltowym i granitowym
Marta Wasilewska
Katarzyna Zimnoch
nr katalogowy: 84068
OPAKOWANIE 2016-8
Właściwe opakowanie drożdży przedłuża ich trwałość
ANDRZEJ KORNACKI
nr katalogowy: 100426
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-3
Nowoczesne, mikrobiologiczne laboratorium przyzakładowe
Agnieszka Nowak
nr katalogowy: 75460
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-9
Mikrobiologiczne aspekty produkcji kiszonej kapusty. Cz. 2
Szymon Strnad
Paweł Satora
nr katalogowy: 101021
10.15199/64.2016.9.6
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-10
Jak należy płacić za jałówki rzeźne?
Stanisław Wajda
nr katalogowy: 47490
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-10
Wprowadzanie do obrotu cementów, dodatków typu II i domieszek do betonu
Joanna Babińska
Barbara Dobosz
Zbigniew Gałkowski
nr katalogowy: 54689
OPAKOWANIE 2006-8-2
Kryteria oceny jakości opakowań transportowych
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 17882
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-7
Analityczno-doświadczalne metody optymalizacji konstrukcji okien
A. Piekarczuk
nr katalogowy: 2600
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2005-3
Magnez w samochodach
kd
nr katalogowy: 10287
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2006-12
NOWE NORMY
nr katalogowy: 22828
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-3
Sufity podwieszone - wymagania i kryteria oceny
A. Piekarczuk
nr katalogowy: 17605
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2004-9
RECENZJE
Agnieszka Tabernacka
nr katalogowy: 1366
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-1
Mikrobiologiczne zanieczyszczenia przypraw naturalnych
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 49214
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-5
Higieniczne kompozyty materiałowe na cholewki obuwia
MICHALINA FALKIEWICZ-DULIK
nr katalogowy: 44513
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2009-4
Oczyszczalnia ścieków stoczniowych jako źródło emisji bioaerozoli do powietrza atmosferycznego
Piotr Daniszewski
nr katalogowy: 42836
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-2
Automatyczne systemy monitorowania czystości mikrobiologicznej żywności
Alina Kunicka-Styczyńska
nr katalogowy: 41828
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Zakład Technologii Przetworów Owocowych i Warzywnych
nr katalogowy: 70390
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-5
Najlepsze placówki handlowe z Żywca
nr katalogowy: 16739
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-9
Bakterie Brochothrix thermosphacta i możliwość ich rozwoju w surowcach oraz przetworach mięsnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 116036
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-1
Testy przechowalnicze w prognozowaniu trwałości żywności
Urszula Samotyja
nr katalogowy: 82181
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-1
Dezynfekcja i dezynsekcja środków transportu mięsa i wyrobów mięsnych
Stanisław Ignatowicz
nr katalogowy: 65232
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-7
Zagrożenia mikrobiologiczne i fizykochemiczne w przemyśle piekarskim i ciastkarskim (cz. II) Przegląd zanieczyszczeń i ich skutków stwierdzonych w produktach piekarskich, ciastkarskich i wyrobach lodziarskich
Anna Bugajewska
nr katalogowy: 60686
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-2
Jakość mikrobiologiczna mięsa chłodzonego i mrożonego
Ewa Burczyk
Jacek Kondratowicz
Iwona Chwastowska -Siwiecka
Marlena Baryczka
nr katalogowy: 104154
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-3
Nieinwazyjne osuszanie ścian piwnicznych w zawilgoconych obiektach budowlanych
Jerzy Karyś
nr katalogowy: 97480
10.15199/33.2016.03.06
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-3
Mykologiczne skutki wadliwych rozwiązań dachów, tarasów i balkonów
Jerzy Karyś
nr katalogowy: 90211
10.15199/33.2015.03.01
OPAKOWANIE 2006-10
Kryteria oceny jakości opakowań towarów niebezpiecznych
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 21888
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-10
Ocena robót wykonanych w technologii suchej zabudowy
nr katalogowy: 21776
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2006-10
Efekty energetyczne i egzergetyczne niskoegzergetycznych układów ogrzewania budynków Część I.
Henryk Foit
nr katalogowy: 21437
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-6
Kryteria oceny i doboru kitów dekarskich
E. Szewczak
nr katalogowy: 2574
OPAKOWANIE 2005-2
Z prac Polskiego Komitetu Normalizacyjnego
Monika Mularska
nr katalogowy: 11103
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-11
Zioła i przyprawy najczęstsze zagrożenia mikrobiologiczne
Elżbieta Maćkiw
Katarzyna Kucharek
Joanna Kowalska
Monika Stasiak
nr katalogowy: 123532
10.15199/65.2019.11.4
zioła i przyprawy
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
patogeny
herbs and spices
microbiological contamination
pathogens
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-2
Kryteria statystyczne zgodności wytrzymałości betonu na ściskanie
Sz. Woliński
I. Skrzypczak
nr katalogowy: 17628
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-4
Charakterystyka jakości mąki przeznaczonej do produkcji wafli
nr katalogowy: 6297
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2004-9
Wytyczne jakości wody do picia
Agnieszka Tabernacka
nr katalogowy: 1367
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-9
Technika uboju bydła
Eugeniusz Piotrowski
Karol Borzuta
nr katalogowy: 16671
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-11
Pleśnie w żywności trudny przeciwnik
Małgorzata Piotrowska
nr katalogowy: 110547
10.15199/65.2017.11.4
pleśnie
żywność
zagrożenia
mykotoksyny
molds
food
threats
mycotoxins
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-12
W powietrzu nie ma przesiadek
R. Kwiatkowski
nr katalogowy: 411
PROBLEMY JAKOŚCI 2005-9
Kryteria Modelu EFQM. Przywództwo
Tadeusz Buchacz
nr katalogowy: 11551
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-6
Głosy z Polski
nr katalogowy: 8063
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-8
Kryteria doboru skrobi modyfikowanych w przetwórstwie żywności
A. Walkowski
A. Olesienkiewicz
nr katalogowy: 14885
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-9
Kryteria doboru materiałów do napraw konstrukcji żelbetowych
Wiesława Głodkowska
nr katalogowy: 10682
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-8
Określenie klasy odporności ogniowej ścian murowanych wg Eurokodów
Lech Misiewicz
Dorota Kajka
nr katalogowy: 53542
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-4
Talenty ze "złotych szkół"
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 104385
CHŁODNICTWO 2009-7
Chłodnicze przetwórstwo owoców wiśni
ZBIGNIEW BŁOŃSKI
ELŻBIETA POLAK
nr katalogowy: 45787
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Wpływ zakładów utylizacji odpadów komunalnych na zanieczyszczenie mikrobiologiczne powietrza
BARBARA BREZA-BORUTA
ZBIGNIEW PALUSZAK
nr katalogowy: 44471
OPAKOWANIE 2009-2
Właściwe opakowanie drożdży przedłuża ich trwałość
nr katalogowy: 41636
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-6
Firmy Begerow wspólnie z Alfa Laval i Ecolab zaprosiły branżę sokowniczą na seminarium do Baranowa
nr katalogowy: 60658
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-3
Bezpieczeństwo mikrobiologiczne wody lodowej
nr katalogowy: 75479
GAZETA CUKROWNICZA 2012-5
Mikrobiologiczne bezpieczeństwo wysłodków
Małgorzata Kowalska
Ewelina Kacprzak
nr katalogowy: 72015
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
SKAŻENIE MIKOLOGICZNE ŚCIAN MAGAZYNU TKANIN ZABYTKOWYCH I OCENA SKUTECZNOŚCI PRZEPROWADZONEJ DEZYNFEKCJI
Barbara Błyskal
Justyna Syguła-Cholewińska
nr katalogowy: 70857
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-7-8
Zanieczyszczenia mikrobiologiczne wód źródlanych, wód smakowych i napojów owocowo-warzywnych
Dorota Kręgiel
Anna Rygała
nr katalogowy: 61779
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-6
Zmiany zachodzące w czasie przechowywania mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 120752
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Mikrobiologiczne aspekty produkcji kiszonej kapusty. Cz. 1
Szymon Strnad
Paweł Satora
nr katalogowy: 100327
10.15199/64.2016.7-8.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-9
Zmiana klimatu a zagrożenia mikrobiologiczne dla przemysłu spożywczego
Agnieszka Wryk
nr katalogowy: 150448
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-12
Technologia adsorpcyjnego magazynowania gazu (ANG). Kryteria doboru i sposoby modyfikacji adsorbentów
JULITA PISKOWSKA-WASIAK
nr katalogowy: 22686
PROBLEMY JAKOŚCI 2006-3
Pomiary, analiza i doskonalenie jako kryteria auditu systemu zarządzania jakością
Piotr Grudowski
nr katalogowy: 18221
ODZIEŻ 2004-1
Wspomaganie komputerowe w małych firmach odzieżowych
Elżbieta Gabryszak
nr katalogowy: 3040
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-3
Europejska klasyfikacja ogniowa wyrobów i elementów budowlanych
J. Fangrat
nr katalogowy: 2435
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2004-7-8
Zagadnienia regulacji układów wodociągowych z zastosowaniem automatycznych zaworów Claytona
CZESŁAW GRABARCZYK
ADAM KSYTA
nr katalogowy: 1342
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-4
Klasyfikacja jakościowa rosyjskiej pszenicy i mąki oraz możliwości kształtowania jakości wypiekowej mąki w młynie
nr katalogowy: 20097
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2023-3
Ring wolny – A Pan jak myśli?
Marcin Mitura
Marek Kłopotek
nr katalogowy: 142296
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-3
Metody zarządzania wynikami pomiarów w laboratorium badawczym
Mieczysława Giercuszkiewicz-Bajtlik
nr katalogowy: 97278
10.15199/62.2016.3.51
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-7
Kryteria oceny i doboru kitów szklarskich oraz do wypełnień przy stolarce budowlanej
nr katalogowy: 2605
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-4
Kryteria doboru środków powierzchniowo czynnych do określonych procesów wykończalniczych wyrobów lnianych. Cz. I
R. Marszałek
B. Binkowska
nr katalogowy: 13676
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-8
Ocena jakości akustycznej pomieszczeń restauracyjnych na etapie projektowania
Elżbieta Nowicka
nr katalogowy: 138895
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-8
Ocena jakości akustycznej pomieszczeń restauracyjnych na etapie projektowania
Elżbieta Nowicka
nr katalogowy: 138895
ELEKTROINSTALATOR 2023-6
INSTALACJE FOTOWOLTAICZNE – cz. 2 NAZEWNICTWO, DOKUMENTACJA, ODBIORY I NADZÓR SYSTEMÓW WSPÓŁPRACUJĄCYCH Z SIECIĄ ELEKTROENERGETYCZNĄ
Mariusz Wasilewski
nr katalogowy: 143721
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2018-2
Zastosowanie spektrometrii mas z jonizacją w plaźmie indukcyjnie sprzężonej (ICP-MS) do oceny bezpieczeństwa użytkowania zabawek
AGNIESZKA DAŁEK
nr katalogowy: 112415
10.15199/60.2018.02.1
ICP-MS
migracja pierwiastków
zabawki
ICP-MS
migration of elements
toys
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-2
Nowe wymagania oznakowania EU Ecolabel dla bibułki tissue i produktów z bibułki tissue
Magdalena Jabłońska
nr katalogowy: 118738
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-9
Dezynfekcja nadtlenowa
nr katalogowy: 116119
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-2
Analityka specjalna Część 2. Oznaczanie pozostałości, substancji skażających oraz mikrobiologicznych w ziarnie zbóż i ich przetworach
nr katalogowy: 49664
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-7-8
Zakażenia mikrobiologiczne przy produkcji bioetanolu
Magdalena Broda
Włodzimierz Grajek
nr katalogowy: 46209
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-6
Seminarium dla specjalistów i technologów przemysłu sokowniczego
nr katalogowy: 52621
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
Dezynfekcja nadtlenowa
nr katalogowy: 118820
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2006-6
Zastosowanie szeregu Fouriera do analizy modulacji PWM
Marek HARTMAN
nr katalogowy: 18344
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-5
Kryteria doboru środków powierzchniowo czynnych do określonych procesów wykończalniczych wyrobów lnianych. Cz. II
R. Marszałek
B. Binkowska
nr katalogowy: 13703
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-7
Wymagania użytkowe i kryteria oceny wyrobów o nasiąkliwości powyżej 7% wagowych, przeznaczonych do wykonywania powłok hydroizolacyjnych
Barbara Francke
nr katalogowy: 10590
DOZÓR TECHNICZNY 2005-4
Problemy identyfikacji jednorodności i ciągłości struktur w odlewach za pomocą metod NDT, w aspekcie wybranych właściwości mechanicznych
Z. Ignaszak
J. Ciesiołka
nr katalogowy: 8935
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
ZANIECZYSZCZENIE MIKROBIOLOGICZNE WYBRANYCH OBIEKTÓW NA TERENIE PAŃSTWOWEGO MUZEUM AUSCHWITZ-BIRKENAU W OŚWIĘCIMIU
Anna Otlewska
Małgorzata Piotrowska1
Katarzyna Rajkowska
Anna Koziróg
Beata Gutarowska
Agnieszka Żydzik-Białek
nr katalogowy: 70858
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-1
Czynniki sprzyjające korozji mikrobiologicznej ocieplonych elewacji i sposoby jej zapobiegania
Iwona Kata
Zofia Stasica
Krzysztof Szafran
nr katalogowy: 130055
10.15199/33.2021.01.02
biodeterioracja
biocydy
mikroorganizmy
elewacja
metodyka.
biodeterioration
biocides
microorganisms
elevation
methodology
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-5
Teoretyczne kryteria zniszczenia zbrojonego muru ścinanego poziomo
Radosław Jasiński
nr katalogowy: 51989
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Jakość i promocja podstawą rozwoju branży sokowniczej
Barbara Groele
nr katalogowy: 142842
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2017-4
Ocena kandydatów do badań wpływu hałasu wysokoczęstotliwościowego na człowieka
BOŻENA SMAGOWSKA
nr katalogowy: 105213
10.15199/148.2017.4.2
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-4
Kryteria efektywności bezpieczeństwa energetycznego
Bogumiła WNUKOWSKA
nr katalogowy: 104924
10.15199/48.2017.04.10
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-6
Określenie nastaw zabezpieczenia ziemnozwarciowego z falkowymi kryteriami działania
Lubomir MARCINIAK
nr katalogowy: 84743
10.12915/pe.2014.06.052
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-3
Kryteria projektowania alternatorów samochodowych
Andrzej SĘK
Rafał BOGUSZ
nr katalogowy: 58565
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2010-12
Wykorzystanie metod optymalizacji jednokryterialnej do wyboru sposobu zaopatrzenia w energię nowego obiektu Część I: Kryteria fi nansowe
TADEUSZ BEWSZKO
nr katalogowy: 55931
SZKŁO I CERAMIKA 2004-1
Szkło wzmacniane termicznie i chemicznie. Właściwości, badania, kryteria oceny jakości i bezpieczeństwa
T. Tarczoń
nr katalogowy: 7411
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-2
Wielokomórkowy impulsowy regulator napięcia przemiennego
Mieczysław GRAD
nr katalogowy: 23909
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2023-3
Wodór – paliwo przyszłości
nr katalogowy: 142465
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2023-3
Wodór – paliwo przyszłości
nr katalogowy: 142465
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Gwiazdki Michelin na wileńskim niebie
nr katalogowy: 140920
CHŁODNICTWO 2012-5
Izolacje PAROC dla systemów HVAC
nr katalogowy: 68022
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-5
Nieliniowa analiza komina żelbetowego pod obciążeniem sejsmicznym z uwzględnieniem wstępnego pochylenia
Piotr Bońkowski
Zbigniew Zembaty
Maciej Yan Minch
nr katalogowy: 98284
10.15199/33.2016.05.14
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2023-3
Problemy polskiej branży płytek ceramicznych
Ferdynand Gacki
nr katalogowy: 145317
CHŁODNICTWO 2021-1
Zagrożenie mikrobiologiczne w środowisku pomieszczeń
Magdalena Korta-Pepłowska
Maria Jolanta Chmiel
Krzysztof Frączek
nr katalogowy: 130459
jakość powietrza
mikroorganizmy
środowisko pomieszczeń.
air quality
microorganisms
indoor environment
DOZÓR TECHNICZNY 2005-5
Analiza i kryteria oceny technologii gięcia rur na kolana rurociągów na podstawie dyrektyw UE i norm PN-EN
Zdz. Śloderbach
J. Kazimierczak
nr katalogowy: 8937
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH