Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
CHŁODNICTWO 2006-1-2
Monitoring parametrów wpływających na warunki klimatyczne podczas chłodniczego przechowywania mięsa
Urszula Stęplewska
nr katalogowy: 16146
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-4
OptymaTM Slim Pack - agregaty chłodnicze w obudowie
nr katalogowy: 83807
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-6
Gastronomiczne urządzenia chłodnicze Dla ochłody
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 91736
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-9
METODY PRZECHOWYWANIA CHŁODNICZEGO i ich wpływ na jakość mięsa
Katarzyna Śmiecińska
Dorota Kubiak
nr katalogowy: 145092
chłodzenie
jakość mięsa
przechowywanie chłodnicze
atmosfery ochronne
cooling
meat quality
cold storage
protective atmospheres
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-2
Chłodnictwo w zakładach mięsnych
Ryszard Bryła
nr katalogowy: 104153
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-2
Tunele chłodnicze do wychładzania tusz zwierząt rzeźnych
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Natalia Skiepko
nr katalogowy: 89620
CHŁODNICTWO 2010-1-2
Chłodnicze przechowywanie kiełków lucerny (Medicago sativa L.) w powietrzu i w modyfi kowanej atmosferze
ILONA GAŁĄZKA-CZARNECKA
LUCJAN KRALA
nr katalogowy: 50032
CHŁODNICTWO 2020-2
Wybrane aspekty eksploatacji zaplecza technicznego w chłodnictwie
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 126249
10.15199/8.2020.2.1
urządzenia chłodnicze
zasady eksploatacji
bhp obsługi sprzętu chłodniczego
refrigeration equipment
operating principles
health and safety at work refrigeration equipment
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Ponadczasowe zalecenia
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 85458
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Chłodnym okiem
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 133968
CHŁODNICTWO 2023-5
Co to jest chłodnia?
Stanisław Piotrowski
nr katalogowy: 145900
CHŁODNICTWO 2017-1-2
Wpływ parametrów przechowywania na dynamikę zmian liczby kwasowej i nadtlenkowej oleju rzepakowego i lnianego
Aneta Ocieczek
Katarzyna Kłopotek
nr katalogowy: 104208
10.15199/8.2017.1-2.3
CHŁODNICTWO 2015-7-8
Współczesne agregaty chłodnicze
nr katalogowy: 93061
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-9
Fascynacja chłodem
nr katalogowy: 122289
CHŁODNICTWO 2020-6
Jaką ladę chłodniczą wybrać?
Sławomir Jewusiak
nr katalogowy: 129738
CHŁODNICTWO 2023-1
Problemy związane z przejściem na alternatywne czynniki chłodnicze
Maksim Talyzin
nr katalogowy: 142005
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-1-2
Chłodno, coraz chłodniej
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 112123
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-1
Zasady eksploatacji lad i agregatów chłodniczych
Marian K. Panasiewicz
nr katalogowy: 130133
eksploatacja lad i agregatów chłodniczych
energochłonność pracy
operation of refrigerating units and counters
energy consumption of devices
CHŁODNICTWO 2008-1-2
Rozwój bromolitowych absorpcyjnych urządzeń chłodniczych
ARTUR RUSOWICZ
nr katalogowy: 33169
CHŁODNICTWO 2011-3
Wieże chłodnicze firmy MITA
nr katalogowy: 58367
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-6
Efektowne schłodzenie
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 77102
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-6
Ekologiczne i bezpieczne instalacje chłodnicze firmy PPH COOL
nr katalogowy: 143958
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-2
Listeria monocytogenes Metody eliminowania z żywności - fizyczne i fizykochemiczne
Anna Sip
Anna Gardo
nr katalogowy: 57746
CHŁODNICTWO 2018-5
Uwarunkowania dotyczące procesów schładzania, zamrażania i rozmrażania mięsa i jego wyrobów
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
Kamil Wilczyński
nr katalogowy: 116991
10.15199/8.2018.5.3
procesy schładzania i rozmrażania mięsa
technika i technologie mrożenia
jakość rozmrożonego mięsa
chilling and thawing processes
freezing technique and technology
quality of thawed meat.
CHŁODNICTWO 2005-3
Wieże chłodnicze
Norbert Stockfisch
nr katalogowy: 8630
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-6
Ekologiczne i bezpieczne instalacje chłodnicze firmy PPH COOL
nr katalogowy: 143958
CHŁODNICTWO 2022-2
Agregaty chłodnicze do małych sklepów spożywczych
nr katalogowy: 137289
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-9
Ochrona środowiska w chłodniczym przetwórstwie i przechowalnictwie owoców i warzyw
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Urszula Stęplewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 86648
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-5
Wykorzystanie substancji przeciwdrobnoustrojowych w opakowaniach do produktów mięsnych
Joanna Lewancka
nr katalogowy: 76751
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-9
Ekspedycyjne urządzenia chłodnicze Chłodna ekspozycja
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 109178
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-2
Przechowywanie wyrobów czekoladowych, nalot i najczęstsze problemy
nr katalogowy: 141617
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-2
Wyposażenie chłodnicze sklepu mięsnego
Magdalena Borek-Daruk
nr katalogowy: 125177
CHŁODNICTWO 2016-10
Adsorpcyjne urządzenia chłodnicze zastosowanie
Andrzej Grzebielec
nr katalogowy: 101680
10.15199/8.2016.10.2
CHŁODNICTWO 2016-10
Adsorpcyjne urządzenia chłodnicze zastosowanie
Andrzej Grzebielec
nr katalogowy: 101680
10.15199/8.2016.10.2
CHŁODNICTWO 2008-5
AGREGA CHŁODNICZE
nr katalogowy: 35531
CHŁODNICTWO 2019-3
Jakość i trwałość wybranych chłodzonych surowców roślinnych i zwierzęcych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 121276
10.15199/8.2019.3.4
chłodzenie
przechowywanie
mięso wieprzowe
mięso drobiowe
owoce
cooling
storage
pork meat
poultry meat
fruit
CHŁODNICTWO 2023-3
Przyjazne dla środowiska rozwiązania chłodnicze
nr katalogowy: 143894
CHŁODNICTWO 2009-1-2
Szkolenia dla branży chłodniczej i klimatyzacyjnej w Poznaniu
Monika Biskup
Grzegorz Krzyżaniak
nr katalogowy: 41426
CHŁODNICTWO 2023-6
Wieże chłodnicze
nr katalogowy: 146451
CHŁODNICTWO 2024-3
Naturalny czynnik
Michał K. Wasilewski
nr katalogowy: 149169
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-9
Wyposażenie chłodnicze obiektów handlowych branży mięsno-wędliniarskiej
Grzegorz Krzyżaniak
nr katalogowy: 54304
CHŁODNICTWO 2014-5
Komory chłodnicze w przechowywaniu owoców i warzyw
Piotr Grzegory
Dariusz Kowalczyk
nr katalogowy: 84401
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-3
Chłodnicze przetwórstwo owoców i warzyw
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 83339
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
Substancje krioochronne w chłodniczej obróbce żywności wygodnej i funkcjonalnej
Katarzyna Kozłowicz
Franciszek Kluza
Dariusz Góral
nr katalogowy: 87607
CHŁODNICTWO 2022-6
Chłodziarki i ich rola w przemyśle
nr katalogowy: 140799
CHŁODNICTWO 2024-3
Jaką wybrać
Andrzej Pokrowski
nr katalogowy: 149171
CHŁODNICTWO 2023-6
Wieże chłodnicze: czym są, jak działają, jak je konserwować
nr katalogowy: 146452
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-2
Przechowywanie wyrobów czekoladowych, nalot i najczęstsze problemy
nr katalogowy: 141617
CHŁODNICTWO 2007-1-2
Wyposażenie chłodnicze obiektów handlowych i usługowych
GRZEGORZ KRZYŻANIAK
Lucjan Kłos
nr katalogowy: 24252
CHŁODNICTWO 2014-9-10
Sprężarki chłodnicze najnowszy poradnik Wydawnictwa Systherm
nr katalogowy: 87507
CHŁODNICTWO 2022-5
Komory chłodnicze i mroźnicze
Jerzy Jabłoński
nr katalogowy: 140325
CHŁODNICTWO 2007-4
VII Spotkanie Promocyjne Krajowej Sieci Serwisowej "Serwis Polska" Chłodnictwo - Klimatyzacja - Gastronomia
nr katalogowy: 25578
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2010-8
WYDAWNICTWA
nr katalogowy: 53297
CHŁODNICTWO 2023-1
Problemy związane z przejściem na alternatywne czynniki chłodnicze
Maksim Talyzin
nr katalogowy: 142005
CHŁODNICTWO 2012-1-2
Koncepcja pomiaru parametrów powietrza w komorze składowej chłodni warzyw
Mirosława Kołodziejczyk
Dariusz Butrymowicz
Jarosław Karwacki
Tomasz Przybyli ński
nr katalogowy: 66011
CHŁODNICTWO 2012-5
"Lewe" czynniki chłodnicze w Polsce: przemyt R22 i fałszywy R134a
Michał Dobrzyński
nr katalogowy: 68023
CHŁODNICTWO 2015-12
Zmiany zawartości związków biologicznie aktywnych w kiełkach brokułu i rzodkiewki podczas chłodniczego przechowywania
Ewelina Brzozowska
Ilona Gałązka-Czarnecka
Lucjan Krala
nr katalogowy: 95602
10.15199/8.2015.12.5
CHŁODNICTWO 2023-3
Przyjazne dla środowiska rozwiązania chłodnicze
nr katalogowy: 143894
CHŁODNICTWO 2022-6
Chłodziarki i ich rola w przemyśle
nr katalogowy: 140799
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-2
Elektronika S.A. proponuje: Agregaty chłodnicze oszczedzajace energie
nr katalogowy: 125174
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-2
Strażnicy temperatury
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 41508
CHŁODNICTWO 2013-1
Nowe agregaty chłodnicze CIAT do instalacji wewnątrz pomieszczeń
nr katalogowy: 74043
CHŁODNICTWO 2011-1-2
"Nowoczesne Technologie Chłodnicze" II konferencja TEKO Polska
nr katalogowy: 57664
CHŁODNICTWO 2014-5
V Konferencja TEKO "Nowoczesne Technologie Chłodnicze: Naturalne czynniki chłodnicze - szanse i zagrożenia"
nr katalogowy: 84388
CHŁODNICTWO 2022-5
Chłodnictwo procesów przemysłowych
Jan Kowalewski
nr katalogowy: 140323
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-6
Wpływ przechowywania chłodniczego na parametry tekstury pasztetów
Mariusz Rudy
Marian Gil
Paulina Duma-Kocan
Elżbieta Głodek
Renata Stanisławczyk
Jagoda Żurek
nr katalogowy: 114576
CHŁODNICTWO 2014-6
Wpływ warunków chłodniczego przechowywania na właściwości kiełków koniczyny czerwonej (Trifolium pratense L.)
Ewelina Brzozowska
Ilona Gałązk -Czarnecka
Lucjan Krala
nr katalogowy: 85151
CHŁODNICTWO 2012-9
Wpływ blanszowania na wybrane wyróżniki jakości przechowywanych zamrożonych korzeni chrzanu
Dariusz Góral
Franciszek Kluza
Katarzyna Kozłowicz
nr katalogowy: 71022
CHŁODNICTWO 2015-6
Właściwości bułek pszennych chłodzonych i głęboko mrożonych pakowanych w modyfikowanej atmosferze
Izabella Kwaśniewska-Karolak
Lucjan Krala
nr katalogowy: 92142
10.15199/8.2015.6.2
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-2
Nowoczesne agregaty chłodnicze w obudowie
nr katalogowy: 89671
CHŁODNICTWO 2015-1-2
Warsztaty Chłodnicze 2015 Porcja wiedzy o czynnikach alternatywnych
nr katalogowy: 89631
CHŁODNICTWO 2013-4
Detekcja gazów zagrażających wybuchem w przemyśle chłodniczym
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Urszula Stęplewska
Wojciech SENDER
nr katalogowy: 76112
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-2
Use of the water-silicagel sorption set in a refrigeration unit Wykorzystanie zespołu sorpcyjnego woda-żel krzemionkowy w adsorpcyjnych urządzeniach chłodniczych
Andrzej Grzebielec
Adam Szelągowski
nr katalogowy: 104000
10.15199/62.2017.2.7
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-1
Przechowywanie i konserwacja ziarna zbóż
Woj ciech Górniak
nr katalogowy: 49103
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
AGREGATY CHŁODNICZE DO ZADAŃ SPECJALNYCH
nr katalogowy: 121985
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-5
"Aranżacja chłodnicza"
nr katalogowy: 90795
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Jak oszczędzać energię w chłodnictwie
nr katalogowy: 128158
CHŁODNICTWO 2022-5
Komory chłodnicze i mroźnicze
Jerzy Jabłoński
nr katalogowy: 140325
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-9
MIWE Z jednej ręki
nr katalogowy: 78879
CHŁODNICTWO 2021-5
Etykiety efektywności energetycznej dla urządzeń chłodniczych
nr katalogowy: 134078
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-9
Komat świętuje jubileusz!
nr katalogowy: 145165
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2014-1
Poprawa efektywności energetycznej miejskich systemów ciepłowniczych poprzez modernizację węzłów cieplnych na cieplno-chłodnicze wykorzystujące trójzłożowe chłodziarki adsorpcyjne
MARCIN MALICKI
nr katalogowy: 81850
CHŁODNICTWO 2012-6
Instalacje chłodnicze dla marketów
Bartosz Nowacki
nr katalogowy: 68899
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-6
Stan magazynu Jak przechowywać artykuły spożywcze
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 4161
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-3
Zarodki pszenne
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 14007
CHŁODNICTWO 2009-11
Firmy chłodnicze na Międzynarodowych Targach Polagra-Tech
nr katalogowy: 47902
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-9
Syntetyczne czynniki chłodnicze przegląd regulacji prawnych
Urszula Stęplewska
Krzysztof Maćkowiak
Paweł Kuleta
nr katalogowy: 47073
CHŁODNICTWO 2013-7
Literatura... nasze propozycje
nr katalogowy: 78018
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Jak oszczędzać energię w chłodnictwie
nr katalogowy: 128158
CHŁODNICTWO 2016-3
Chłodnicze układy absorpcyjne LiBr-H2O i NH3-H2O The LiBr-H2O and NH3-H2O absorption refrigeration cycle
Dariusz Mikielewicz
Robert Matysko
nr katalogowy: 96991
10.15199/8.2016.3.3
OPAKOWANIE 2006-4
Z prac Polskiego Komitetu Normalizacyjnego
Monika Mularska
nr katalogowy: 18012
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-5
Dopłaty do prywatnego magazynowania mięsa w UE
Danuta Rycombel
nr katalogowy: 1631
CHŁODNICTWO 2004-8
Możliwości przechowywania pieczywa w modyfikowanej atmosferze
Lucjan Krała
Anna Kułagowska
nr katalogowy: 751
CHŁODNICTWO 2006-7
Fałszywe czynniki chłodnicze w jednorazówkach
nr katalogowy: 16088
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2006-2
Strategia zarządzania energią elektryczną w samochodach konwencjonalnych
F. ESPOSITO
V. ISASTIA
S. MEO
nr katalogowy: 18432
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-5
Kieszonkowe twarde dyski
nr katalogowy: 13001
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Przechowywanie warzyw
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 127413
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Przechowywanie warzyw
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 127413
CHŁODNICTWO 2019-5
Meble chłodnicze do ekspozycji mięsa i wędlin
Magdalena Borek-Daruk
Kinga Borek
nr katalogowy: 123143
10.15199/8.2019.5.3
lada chłodnicza
agregat chłodniczy
wydajność chłodnicza
ekspozycja mięsa i wędlin
cooling counter
cooling aggregate
cooling capacity
exposure of meat and sausages
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
Naturalne czynniki chłodnicze – wybór czy konieczność?
nr katalogowy: 144000
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2006-9
Technologia radiowej identyfikacji obiektów RFID
Henryk Jankowki
Łukasz Krzak
Marcin Szczurkowski
Michał Warzecha
Cezary Worek
nr katalogowy: 21034
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-3
Przechowywanie, transport, systemy mieszania i dozowania oferta TECHNOSILOS s. n. c.
nr katalogowy: 6258
CHŁODNICTWO 2006-8
Wpływ różnych technologii chłodniczych na jakość wyrobów piekarniczych
JACEK KONDRATOWICZ
IWONA CHWASTOWSKA
nr katalogowy: 16079
CHŁODNICTWO 2009-7
Klimatyzacja - nowości
nr katalogowy: 45779
CHŁODNICTWO 2009-10
Firmy chłodnicze na Międzynarodowych Targach Polagra Tech
nr katalogowy: 47471
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-9
Rewolucja w chłodnictwie i klimatyzacji - zapomniane zakazy unijne
nr katalogowy: 47074
CHŁODNICTWO 2005-12
Wybrane zagadnienia dotyczące przechowywania mrożonych półproduktów kulinarnych
KRZYSZTOF ĆWIERTNIEWSKI
ELŻBIETA POLAK
KRZYSZTOF EGIERSKI
nr katalogowy: 8737
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-2
Belki chtodnicze
Paweł Rękawek
nr katalogowy: 2395
CHŁODNICTWO 2006-1-2
Funkcjonowanie chłodnictwa wielobranżowego jako zaplecza przemysłu mięsnego
Janina Jędrzejewska
Zbigniew Błoński
nr katalogowy: 16141
CHŁODNICTWO 2013-4
XIII Spotkanie Promocyjne Krajowej Sieci Serwisowej "Serwis Polska" Chłodnictwo - Klimatyzacja - Gastronomia
nr katalogowy: 76116
CHŁODNICTWO 2004-8
Tunele chłodnicze i zamrażalnicze firmy HEINEN
nr katalogowy: 749
CHŁODNICTWO 2005-9
Pakowanie i przechowywanie wędlin w modyfikowanej atmosferze (MAP)
Lucjan Krala
Anna Kułagowska
nr katalogowy: 8700
CHŁODNICTWO 2015-10-11
Wpływ parametrów mikroklimatu w komorze chłodniczej na jakościowe wskaźniki papryki
Tomasz Janusz Teleszewski
Katarzyna Gładyszewska-Fiedoruk
Iwona Skoczko
nr katalogowy: 94781
10.15199/8.2015.10-11.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ser ricotta – produkcja, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 134160
10.15199/65.2021.10.5
ser ricotta
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
ricotta cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ser ricotta – produkcja, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 134160
10.15199/65.2021.10.5
ser ricotta
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
ricotta cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ser ricotta – produkcja, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 134160
10.15199/65.2021.10.5
ser ricotta
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
ricotta cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ser ricotta – produkcja, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 134160
10.15199/65.2021.10.5
ser ricotta
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
ricotta cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-1
Higiena Absolutna Coś Całkiem Prostego(XXIII) Wyposażenie zakładu
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 18694
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-5
Urządzenia chłodnicze
nr katalogowy: 90794
CHŁODNICTWO 2004-1-2
Stan chłodnictwa krajowego. Chłodnicze urządzenia dla handlu
nr katalogowy: 683
CHŁODNICTWO 2006-11
Badania mebli chłodniczych
MAREK STEINDEL
LESZEK BEDNARCZYK
nr katalogowy: 21423
CHŁODNICTWO 2004-1-2
Adsorpcyjne urządzenia chłodnicze
ANDRZEJ GRZEBIELEC
ARTUR RUSOWICZ
nr katalogowy: 674
CHŁODNICTWO 2005-10
Informacje prawne. Serwisowanie urządzeń zawierających substancje kontrolowane jako czynniki chłodnicze
Arkadiusz Dzierżanowski
nr katalogowy: 8713
CHŁODNICTWO 2005-8
Wieże chłodnicze Baltimore Aircoil
Adam Tusiński
Mariusz Karczmarczyk
nr katalogowy: 8683
AURA 2017-11
CIEKAWOSTKI TECHNOLOGICZNE ZE ŚWIATA
Adam Wieczorek
nr katalogowy: 110388
CHŁODNICTWO 2019-2
Agregaty chłodnicze do zadań specjalnych
nr katalogowy: 120111
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-6
Eurogastro + Eurosweet 2005
Paulina Kania-Lentes
nr katalogowy: 12700
CHŁODNICTWO 2005-3
Urządzenia, aparatura chłodnicza, wydajność energetyczna a czynniki chłodnicze
Francois Billiard
nr katalogowy: 8626
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-6
Wybrane aspekty chłodniczego przechowywania owoców i warzyw
Piotr Grzegory
Dariusz Kowalczyk
nr katalogowy: 85137
CHŁODNICTWO 2024-6
Nowoczesne rozwiązania dla sklepów i gastronomii
Marek Tomaka
nr katalogowy: 151960
CHŁODNICTWO 2004-5
Specjalistyczne komory chłodnicze produkcji firmy SYSTHERM
Grzegorz Krzyżaniak
Mariusz Kijko
Norbert Stockfisch
nr katalogowy: 713
CHŁODNICTWO 2006-1-2
Komory chłodnicze i mroźnicze w dystrybucji wyrobów mięsnych
Mariusz Kijko
nr katalogowy: 16142
CHŁODNICTWO 2005-4
Alternatywne czynniki chłodnicze dla R22
Grzegorz Krzyżaniak
Norbert Stockfish
nr katalogowy: 8640
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-2
Światowy rynek opakowań do żywności
nr katalogowy: 104250
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-1
Niezbędne wyposażenie sklepów mięsnych
Dagmara Prasek
nr katalogowy: 130131
CHŁODNICTWO 2021-1
Czym kierować się przy wyborze regałów chłodniczych
Szymon Mydlarz
nr katalogowy: 130456
CHŁODNICTWO 2006-8
Urządzenia chłodnicze i klimatyzacyjne w świetle przepisów o sprzęcie elektrycznym i elektronicznym
ARKADIUSZ DZIERŻANOWSKI
nr katalogowy: 16083
CHŁODNICTWO 2005-3
Globalne ocieplenie-wyzwania dla sektora chłodnictwa. Chłodnictwo wnosi wkład w zrównoważony proces rozwoju
nr katalogowy: 8635
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
Naturalne czynniki chłodnicze – wybór czy konieczność?
nr katalogowy: 144000
ELEKTROINSTALATOR 2018-6
Funkcjonalna instalacja elektryczna w kuchni
nr katalogowy: 116679
CHŁODNICTWO 2012-4
Efektywne przechowywanie świeżych owoców i warzyw
nr katalogowy: 67247
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-10
Prowadzenie dokumentacji niezbędnej do realizacji zadań służby bhp
Lesław Zieliński
nr katalogowy: 101171
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-6
Nowości techniki
nr katalogowy: 26918
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-8
Revent - komory garowniczo-chłodnicze i mroźnie szokowe
Konrad Kazanecki
nr katalogowy: 115183
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2004-5
Nowe czynniki chłodnicze i nośniki ciepła. Poradnik
Zenon Bonca
Dariusz Butrymowicz
Tomasz Hajduk
Waldemar Targański
nr katalogowy: 844
CHŁODNICTWO 2006-3
Drzwi chłodnicze-mroźnicze Fors Index i Frigo Stamp
nr katalogowy: 16131
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-12
Mondial Forni od 18 lat w Polsce
nr katalogowy: 64112
CHŁODNICTWO 2016-1-2
20 lat działalności PROZON na rzecz branży
nr katalogowy: 96536
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2015-4
Jasna łazienka
Marta Bednarska-Małek
nr katalogowy: 95472
CHŁODNICTWO 2006-10
Urządzenia chłodnicze i klimatyzacyjne w świetle przepisów o sprzęcie elektrycznym i elektronicznym
ARKADIUSZ DZIERŻANOWSKI
nr katalogowy: 21421
CHŁODNICTWO 2004-10
Armin Friedrich Wpływ zaworów odcinających na zużycie energii przez duże instalacje chłodnicze (tłumaczenie DANFOSS)
Andrzej Szymanik
nr katalogowy: 760
CHŁODNICTWO 2004-7
Czynniki chłodnicze- przeszłość, teraźniejszość, przyszłość, S. Forbes Pearson (tłum. i oprać. prof. dr hab. inż. F. Kluza)
nr katalogowy: 740
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-10
Odpowiedzialność przedsiębiorcy za bezpieczeństwo wyrobów
HALlINA TURLEJSKA
nr katalogowy: 30241
CHŁODNICTWO 2004-7
Najnowszy agregat wody lodowej chłodzony powietrzem - model YCCD CPAK - produkcji York International
Marek Magdziarz
nr katalogowy: 735
CHŁODNICTWO 2006-9
Informacje prawne.Urządzenia chłodnicze i klimatyzacyjne w świetle przepisów o sprzęcie elektrycznym i elektronicznym (część 2)
ARKADIUSZ DZIERŻANOWSKI
nr katalogowy: 16076
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-6
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 106112
DOZÓR TECHNICZNY 2012-4
Ciepło z chłodu
Cezary Tomasz Szyjko
nr katalogowy: 69160
CHŁODNICTWO 2024-1
Co to jest pojazd chłodniczy?
Stefan Rolak
nr katalogowy: 147614
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-4
Zgodnie z normami
Piotr Kamiński
nr katalogowy: 104984
CHŁODNICTWO 2010-11
Ku Zrównoważonemu Łańcuchowi Chłodniczemu
Don J. Cleland
nr katalogowy: 55862
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2020-3
KSIĄŻKI NADESŁANE
nr katalogowy: 125455
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-22-23
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 102039
CHŁODNICTWO 2004-8
Czynniki chłodnicze- przeszłość, teraźniejszość, przyszłość (ciąg dalszy artykułu S.Forbes Pearsona z Biuletynu numer 03-2004 Mięzynarodowego Instytutu Chłodnictwa)
Franciszek Kluza
nr katalogowy: 741
CHŁODNICTWO 2006-7
Informacje prawne. Podsumowanie obowiązków prawnych w zakresie serwisowania urządzeń chłodniczych, zawierających czynniki chłodnicze z grupy CFC i HCFC
ARKADIUSZ DZIERŻANOWSKI
nr katalogowy: 16093
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Analiza śladu węglowego przechowywania i transportu chłodniczego na przykładzie borówki amerykańskiej
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Pawel Kuleta
nr katalogowy: 144122
10.15199/65.2023.7.4
ślad węglowy
przechowywanie chłodnicze
emisja GHG
transport chłodniczy
carbon footprint
refrigerated storage
GHG emissions
refrigerated transport
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Analiza śladu węglowego przechowywania i transportu chłodniczego na przykładzie borówki amerykańskiej
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Pawel Kuleta
nr katalogowy: 144122
10.15199/65.2023.7.4
ślad węglowy
przechowywanie chłodnicze
emisja GHG
transport chłodniczy
carbon footprint
refrigerated storage
GHG emissions
refrigerated transport
CHŁODNICTWO 2014-2
Agregaty Refcold - jakość i niezawodność w instalacjach chłodniczych
nr katalogowy: 82594
CHŁODNICTWO 2011-5
Czynniki chłodnicze
nr katalogowy: 59727
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-1
Aktywna i neutralna rola frontu w procesie krystalizacji kompozytów
EDWARD FRAŚ
EWA OLEJNIK
nr katalogowy: 32690
OPAKOWANIE 2007-12
Flakony perfumeryjne Historia najstarszych opakowań do przechowywania Historia najstarszych opakowań do przechowywania
Beata Hoffmann
nr katalogowy: 32070
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-10
Sery regionalne potencjalne źródło bakterii Listeria monocytogenes
ANNA SIP
MICHAŁ WIĘCKOWICZ
WŁODZIMIERZ GRAJEK
nr katalogowy: 38794
CHŁODNICTWO 2017-3
Nowe wydanie Raportu Bitzera - Czynniki chłodnicze
nr katalogowy: 104815
CHŁODNICTWO 2023-2
Przełomowa technologia może odesłać do lamusa obecnie używane urządzenia chłodnicze
nr katalogowy: 142839
CHŁODNICTWO 2014-6
Przegląd dużych instalacji chłodzenia słonecznego
Artur Rusowicz
Andrzej Grzebielec
nr katalogowy: 85146
CHŁODNICTWO 2012-12
Instalacje chłodnicze dla marketów Część 6
Bartosz Nowacki
nr katalogowy: 73337
CHŁODNICTWO 2012-11
Instalacje chłodnicze dla marketów.Część 5
Bartosz Nowacki
nr katalogowy: 72830
CHŁODNICTWO 2024-2
Zrozumienie dzisiejszych systemów chłodniczych
George R. Norrie
nr katalogowy: 148428
CHŁODNICTWO 2024-4
Chłodnie z Mielca
Robert Przybylski
nr katalogowy: 150190
OPAKOWANIE 2018-3
Zaawansowane kontenery na Anuga FoodTec 2018
nr katalogowy: 112796
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1995-2
Wpływ niektórych czynników technologicznych na hydrolizę wiązania estrowego w produkcie sulfonowania estrów metylowych kwasów tłuszczowych
JANINA MARCINKIEWICZ-SALMONOWICZ
ANNA GÓRSKA
WŁODZIMIERZ ZWIERZYKOWSKI
nr katalogowy: 42933
CHŁODNICTWO 2008-4
Szybkość zmian oksydacyjnych lipidów w funkcji temperatury przechowywania mrożonego boczku wędzonego
JOLANTA KLIMCZAK
ZBIGNIEW IRZYNIEC
nr katalogowy: 34648
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2012-1
Targi Packaging Innovation niebawem
nr katalogowy: 65551
ELEKTROINSTALATOR 2021-10
ELEKTROINSTALATOR POLECA
nr katalogowy: 134100
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-5-6
Chłód samobieżny
nr katalogowy: 33718
CHŁODNICTWO 2007-12
Osuszacze powietrza
nr katalogowy: 32190
CHŁODNICTWO 2007-11
Chłodnictwo magnetyczne w temperaturze pokojowej
nr katalogowy: 31508
CHŁODNICTWO 2008-12
Oleje chłodnicze firmy TOTAL
nr katalogowy: 40275
CHŁODNICTWO 2008-6
Analiza wykorzystania dwustopniowych absorpcyjnych urządzeń chłodniczych
ARTUR RUSOWICZ
nr katalogowy: 36060
CHŁODNICTWO 2019-3
Nowości firmy Clint w ofercie Klima-Therm
nr katalogowy: 121267
CHŁODNICTWO 2022-6
Sposób działania agregatu chłodniczego
nr katalogowy: 140797
CHŁODNICTWO 2007-10
Modułowe komory chłodnicze i mroźnicze
nr katalogowy: 30784
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-7
Płyty warstwowe GORLICKA
nr katalogowy: 28012
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2008-5
Recenzje - Odzysk ciepła w instalacjach chłodniczych i klimatyzacyjnych
nr katalogowy: 35071
CHŁODNICTWO 2008-4
Kompaktowe jednostki chłodnicze COLD-PAK
nr katalogowy: 34646
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-8
Nowo uruchomiona instalacja chłodnicza do celów szkoleniowych
nr katalogowy: 78289
CHŁODNICTWO 2023-4
Co wiemy o kontenerach chłodniczych
nr katalogowy: 144652
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-4
Nowoczesne materiały izolacyjne - pianka PIR
Danuta Kukielska
Błażej Hanyż
nr katalogowy: 83882
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-10
Efektywne procesy pasteryzacji na urządzeniach Alfa Laval
nr katalogowy: 116669
CHŁODNICTWO 2007-1-2
Plany Area Traders na 2007 rok
nr katalogowy: 24259
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-6
Seminarium chłodnicze w piekarni wdrożeniowej grupy Martin Braun w Hanowerze
nr katalogowy: 68236
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH