Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-4
Gaz „stowarzyszony”
nr katalogowy: 137447
AURA 2006-12
RECYKLING ZUŻYTYCH WYROBÓW ZE SZKŁA
Wiesław Koźlak
Anna Klepańska
nr katalogowy: 22618
AURA 2007-1
POLEKO 2006
nr katalogowy: 23239
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-4
Produkcja aromatów do syntez w Petrochemii - Blachownia S.A.
Krystian Hennek
nr katalogowy: 25402
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-4
Gaz „stowarzyszony”
nr katalogowy: 137447
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-11-12
Świąteczne smaki
nr katalogowy: 129547
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
Pszenica na zdrowie
nr katalogowy: 145009
OPAKOWANIE 2017-10
Kodak otwiera Flexo HUB
nr katalogowy: 110027
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-7
Mamy prawo do smaku
nr katalogowy: 69076
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-9
Wytłoki z jabłek. Alternatywne możliwości zastosowania ekstraktów roślinnych
Magdalena Korola
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 144971
10.15199/62.2023.9.4
wytłoki jabłkowe
ekstrakt roślinny
związki bioaktywne
działanie przeciwdrobnoustrojowe
apple pomace
plant extract
bioactive compounds
antimicrobial activity
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-9
Wytłoki z jabłek. Alternatywne możliwości zastosowania ekstraktów roślinnych
Magdalena Korola
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 144971
10.15199/62.2023.9.4
wytłoki jabłkowe
ekstrakt roślinny
związki bioaktywne
działanie przeciwdrobnoustrojowe
apple pomace
plant extract
bioactive compounds
antimicrobial activity
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-3
Soja - wartościowy czy niepotrzebny dodatek do diety?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 125303
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-12
Tłuste źródła
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 81039
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-4
Dietetyczne hity (część III)
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 113041
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-4
Znaczenie otrąb w żywieniu człowieka
DOROTA CZER WIŃSKA
nr katalogowy: 50875
GOSPODARKA WODNA 2009-2
Przegląd Wydawnictw
Mieczysław Ostojski
nr katalogowy: 41463
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
Niezbędne składniki odżywcze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145002
produkty pochodzenia roślinnego
witaminy
funkcje
bogate źródło
products of plant origin
vitamins
functions
rich source
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-11
Owoce jagodowe - doskonałe źródło składników funkcjonalnych do napojów oraz na przetwory Cz. I. Owoce czerwone
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 81121
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2022-4
Dom bliski naturze na Cersaie 2022
Tacjana Pazura
nr katalogowy: 141163
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
Niezbędne składniki odżywcze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145002
produkty pochodzenia roślinnego
witaminy
funkcje
bogate źródło
products of plant origin
vitamins
functions
rich source
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Muchomor czerwony (Amanita muscaria) jako obiecujące źródło ergosterolu
Ewa Maciejczyk
Izabela Jasicka-Misiak
Piotr Młynarz
Tadeusz Lisc
Piotr P. Wieczorek
Paweł Kafarski
nr katalogowy: 68172
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-9
Birch extract as a source of biological active substances Ekstrakt z brzozy jako źródło substancji biologicznie czynnych
Magdalena Malinowska
Elżbieta Sikora
Jan Ogonowski
nr katalogowy: 86560
10.12916/przemchem.2014.1548
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-8
Wykorzystanie surowców kolagenowych w przemyśle mięsnym (część II)
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 86269
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-10
Rzekomo zdrowe margaryny
Grażyna Cichosz
nr katalogowy: 79457
AURA 2014-10
Kłodnica i jej bogata flora
Michał Smoczok
nr katalogowy: 87019
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-4
Ab ovo
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 66910
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-2
Jarmuż - cenne warzywo kapustne Cz. II. Wartość odżywcza jarmużu
Anna Korus
nr katalogowy: 89761
10.15199/64.2015.2.1
AURA 2023-11
Ciepło z wnętrza Ziemi
Jolanta Czudak
nr katalogowy: 145926
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-2
Przez nerki do serca
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 33373
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-11
Wyznaczanie terminu trwałości wyrobów ciastkarskich (cz.II)
Elżbieta Staszewska
nr katalogowy: 71833
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-9
Methods for removal of fluorides from waters Metody usuwania fluorków z wód
Elżbieta Kociołek-Balawejder
Marta K. Żebrowska
nr katalogowy: 93592
10.15199/62.2015.9.30
AURA 2022-12
Skorzonera – mało znane i rzadko uprawiane warzywo korzeniowe
Elżbieta Patkowska
nr katalogowy: 140891
10.15199/2.2022.12.3
skorzonera
warzywo korzeniowe
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
scorzonera
root vegetable
pro-health properties
healing properties
AURA 2022-12
Skorzonera – mało znane i rzadko uprawiane warzywo korzeniowe
Elżbieta Patkowska
nr katalogowy: 140891
10.15199/2.2022.12.3
skorzonera
warzywo korzeniowe
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
scorzonera
root vegetable
pro-health properties
healing properties
AURA 2022-12
Skorzonera – mało znane i rzadko uprawiane warzywo korzeniowe
Elżbieta Patkowska
nr katalogowy: 140891
10.15199/2.2022.12.3
skorzonera
warzywo korzeniowe
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
scorzonera
root vegetable
pro-health properties
healing properties
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-1
Czynniki odporności w pożywieniu
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 129966
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-6
Postępy nauki i techniki
nr katalogowy: 6838
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-8
Właściwości i wykorzystanie lnu w piekarstwie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 85831
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-11
Zdrowy jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 80323
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Teff jako dodatek do pieczywa – ocena składu chemicznego
Magdalena Sobolewska
Marek Bury
nr katalogowy: 131274
teff
skład chemiczny
składniki odżywcze
popiół
teff
chemical composition
nutrients
ash
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Teff jako dodatek do pieczywa – ocena składu chemicznego
Magdalena Sobolewska
Marek Bury
nr katalogowy: 131274
teff
skład chemiczny
składniki odżywcze
popiół
teff
chemical composition
nutrients
ash
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Teff jako dodatek do pieczywa – ocena składu chemicznego
Magdalena Sobolewska
Marek Bury
nr katalogowy: 131274
teff
skład chemiczny
składniki odżywcze
popiół
teff
chemical composition
nutrients
ash
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2006-1
Sterowniki CPM1-CPM2
nr katalogowy: 17310
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2005-2
Cykl Bez zarzutu- Niepożądane żółkniecie
nr katalogowy: 10816
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2004-3
Popularyzacja geoinformacji obrazowej w procesie edukacji
Aleksandra Bujakiewicz
Henryk Skrobek
nr katalogowy: 4395
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-8
Jako kosztujesz aż się zepsujesz
fi
nr katalogowy: 13084
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-21-22
Nic pewnego pod Słońcem
nr katalogowy: 22201
ODZIEŻ 2005-6
Nowoczesne interloki firmy JUKI serii MF-7000
nr katalogowy: 11047
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-10
Kto jest kim w ochronie pracy
Leszek Brzozowski
nr katalogowy: 21289
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-8
Żywieniowe i technologiczne aspekty zastosowania błonników pokarmowych
Małgorzata MIELCARZ
nr katalogowy: 6372
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-7
Współczesne systemy przemiału żyta
Zbigniew Kostecki
nr katalogowy: 6336
AURA 2004-2
HISTORYCZNE FORMY ZABUDOWY MIESZKANIOWEJ W LIBII
Adel Shangham
nr katalogowy: 452
AURA 2004-12
CIEPŁO Z ZIEMI OGRZEWA MIASTO
Jolanta Zientek-Varga
nr katalogowy: 651
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-25-26
Potrawa dla prawdziwych smakoszy
nr katalogowy: 103023
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-8
Żywieniowe i technologiczne aspekty zastosowania błonnika pokarmowego do produkcji wyrobów piekarskich i ciastkarskich
Małgorzata Mielcarz
nr katalogowy: 4989
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-4
Przerób węglopochodnych kierunkiem działalności gospodarczej i rozwoju Zakładów
BOLESŁAW NOWICKI
nr katalogowy: 107842
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-12
Wzbogacanie produktów zbożowych błonnikiem pokarmowym
nr katalogowy: 72896
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-12
WYDARZENIA Polska-Unia-Świat
nr katalogowy: 56232
OPAKOWANIE 2010-12
TAROPAK 2010 - innowacyjne opakowania i nowoczesna dystrybucja
nr katalogowy: 56152
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-9
Błonnik pokarmowy - wzbogacanie produktów zbożowych
nr katalogowy: 54198
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-1
Czy łubin może stać się polską soją?
Magdalena Zielińska-Dawidziak
Eleonora Lampart-Szczapa
nr katalogowy: 103658
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-4
Wzbogacanie produktów zbożowych błonnikiem pokarmowym
nr katalogowy: 90409
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-4
XIV Konferencja Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw
Lidia Sosnowska
nr katalogowy: 150164
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-11
Dobry design kocha tekturę falistą
nr katalogowy: 123500
CHŁODNICTWO 2018-2
Zmiany wybranych parametrów jakościowych truskawek (Fragaria x ananassa D.) podczas chłodniczego i zamrażalniczego przechowywania
Izabella Kwaśniewska-Karolak
Radosław Mostowski
nr katalogowy: 113743
10.15199/8.2018.2.1
kluczowe: truskawki
antocyjany
zmiany przechowalnicze
chłodzenie
mrożenie
strawberries
anthocyanins
storage changes
cooling
freezing
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-9
Podlaskie Święto Chleba
nr katalogowy: 150301
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-20
Złoty inżynier 2007 - kandydaci
nr katalogowy: 29718
AURA 2007-4
Rola zadrzewień w krajobrazie rolniczym
ANDRZEJ LATOS
nr katalogowy: 25557
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-1
Złoty inzynier - Tadeusz Peciakowski
nr katalogowy: 23469
OPAKOWANIE 2019-3
Innowacyjne opakowania giętkie z Drukarni "Jasło"
nr katalogowy: 119315
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-2
Czy zostaną wprowadzone dopuszczalne poziomy arsenu w żywności?
Maria Wojciechowska-Mazurek
Monika Mania
Krystyna Starska
Małgorzata Rebeniak
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 66168
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-10
Wytłoki owocowe jako dodatek do kruchych ciastek
Ewa Siemianowska
Monika Radzymińska
Marek Aljewicz
Józef Tyburski
Andrzej Wesołowski
Agnieszka Barszcz
nr katalogowy: 101721
10.15199/65.2016.10.7
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-8
Wędliny podrobowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Natalia Skiepko
nr katalogowy: 100639
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2022-4
Dom bliski naturze na Cersaie 2022
Tacjana Pazura
nr katalogowy: 141163
AURA 2008-4
Udział węgla w rozwoju polskiej energetyki
nr katalogowy: 34218
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-1
Patelnia złota pełna
Marek Bielski
nr katalogowy: 32409
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-12
Muzeum Papieru i Druku w IPiP PŁ
nr katalogowy: 32138
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2008-12
Eutrofizacja wód - problem cywilizacji
Łukasz Gałczyński
nr katalogowy: 40303
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-7
Oryginalność i staranność wykonawstwa
KAZIMIERZ KLEPACZEWSKI
nr katalogowy: 36913
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-7
Udział Hünnebeck Polska w budowie dróg i mostów
nr katalogowy: 36395
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-5
Etyka w biznesie
Joanna Archutowska
nr katalogowy: 35357
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2008-2
SIMATIC Safety Integrated w przemyśle Elektrownia TURÓW
nr katalogowy: 34846
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2010-6
Komputerowe rozpoznawanie kształtów
nr katalogowy: 56098
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2023-1
Obróbka płytek wielkoformatowych
Mariusz Machnik
nr katalogowy: 142563
AURA 2015-8
Robaki pompejańskie i ich partnerzy
Piotr Skubała
nr katalogowy: 93140
10.15199/2.2015.8.8
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-2-3
Gazownictwo w 100-lecie odzyskania niepodległości
nr katalogowy: 118217
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-2
Klaster Bioprodukt ujawnił plany
Marta Stus
nr katalogowy: 32774
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-5
Systemy transportu mechanicznego przy zastosowaniu przenośników łańcuchowych produkcji FP SPOMAX SA w Ostrowie Wielkopolskim
Jacek Horyza
nr katalogowy: 25862
AURA 2022-4
70 milionów na udostępnianie wód termalnych w Polsce
Jolanta Czudak-Tomaka
nr katalogowy: 137087
AURA 2022-3
Szaraki
Olgierd WIECZOREK
nr katalogowy: 136698
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-I
Źródło światła z możliwością kształtowania rozkładu widmowego emitowanego promieniowania
Irena FRYC
nr katalogowy: 27613
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-3
Wróciły wspomnienia
Jola Bortkun
nr katalogowy: 25002
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-1
Kalejdoskop ze świata napojów - grudzień 2006 r.
nr katalogowy: 23842
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2023-1
Obróbka płytek wielkoformatowych
Mariusz Machnik
nr katalogowy: 142563
AURA 2018-10
Mali ogrodnicy w wielkim mieście
Kinga BONENBERG
nr katalogowy: 116437
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-10
Bogate stulecia
Ewa Mańkiewicz-Cudny
nr katalogowy: 84338
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-4
Targi Gulfood 2011 w Dubaju
Barbara Groele
nr katalogowy: 59097
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-4
MAPA – WCZORAJ, DZIŚ i JUTRO – wkrótce Noc Muzeów – w PW i WPG
Robert Łuczyński
nr katalogowy: 137053
OPAKOWANIE 2018-9
Pięć mitów na temat soku w kartonie
nr katalogowy: 116092
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-6
Buty
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 104751
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-4
MAPA – WCZORAJ, DZIŚ i JUTRO – wkrótce Noc Muzeów – w PW i WPG
Robert Łuczyński
nr katalogowy: 137053
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2023-5
Wydarzenia
nr katalogowy: 143325
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-10
Owies – płatki, otręby, mąka i kasza – na problemy z cholesterolem i trawieniem
nr katalogowy: 145684
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2017-8
SZKOLENIA, SEMINARIA, WYSTAWY, TARGI ŚWIATOWE I KRAJOWE ZWIĄZANE Z METALAMI NIEŻELAZNYMI W 2017 R.
nr katalogowy: 108943
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-20
Złoty Inżynier 2018
nr katalogowy: 115878
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2017-4
BLU - największa w Polsce sieć salonów wyposażenia łazienek
nr katalogowy: 110924
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-12
"Pszczółka" - chwile słodkiej beztroski
nr katalogowy: 110832
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-5
ZŁOTY INŻYNIER 2013 - Kandydaci
nr katalogowy: 74977
AURA 2022-9
Hydrologiczne status quo
Andrzej MIZERA
nr katalogowy: 139417
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Piwo bezalkoholowe – alternatywa, czy trunek uniwersalny? Wyniki badań konsumenckich
Maciej Chołdrych
nr katalogowy: 140085
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-9
Granulowane nawozy organiczno-mineralne z podłoży popieczarkowych. Cz. II.** Wpływ nawozów na plon roślin testowych i zawartość w nich magnezu
Ewa Kuśmireka
Justyna Wrzosek
nr katalogowy: 116171
10.15199/62.2018.9.40
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2004-5
Turbiny wiatrowe - opłacalne źródło energii
Z. CHEN
F. BLAABJERG
nr katalogowy: 3760
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-3
Comparison of extraction methods used for separation of active compounds from waste generated during the production of apple juice Porównanie metod ekstrakcyjnych w pozyskiwaniu związków aktywnych z odpadów powstałych podczas produkcji soku jabłkowego
Karolina Śliwa
Magdalena Malinowska
Elżbieta Sikora
Jan Ogonowski
nr katalogowy: 90072
10.15199/62.2015.3.19
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Plon i krajowa produkcja białka zbóż w aspekcie jego paszowego wykorzystania
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 133704
białko zbóż
białko paszowe
plon białka
produkcja białka paszowego
foder protein
protein yield
feed protein
production
cereal protein
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Plon i krajowa produkcja białka zbóż w aspekcie jego paszowego wykorzystania
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 133704
białko zbóż
białko paszowe
plon białka
produkcja białka paszowego
foder protein
protein yield
feed protein
production
cereal protein
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Plon i krajowa produkcja białka zbóż w aspekcie jego paszowego wykorzystania
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 133704
białko zbóż
białko paszowe
plon białka
produkcja białka paszowego
foder protein
protein yield
feed protein
production
cereal protein
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Plon i krajowa produkcja białka zbóż w aspekcie jego paszowego wykorzystania
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 133704
białko zbóż
białko paszowe
plon białka
produkcja białka paszowego
foder protein
protein yield
feed protein
production
cereal protein
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Plon i krajowa produkcja białka zbóż w aspekcie jego paszowego wykorzystania
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 133704
białko zbóż
białko paszowe
plon białka
produkcja białka paszowego
foder protein
protein yield
feed protein
production
cereal protein
AURA 2005-3
WYKORZYSTANIE ODNAWIALNYCH ŹRÓDEŁ ENERGII W POWIECIE NOWOSĄDECKIM
Sławomir Tomasik
nr katalogowy: 8384
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-2
Nowa generacja mostów hybrydowych
nr katalogowy: 118679
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-24
Ceramika na wysokim "c"
nr katalogowy: 56772
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-9
Smaki Mazur
nr katalogowy: 122297
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-4
Orzechy włoskie czy brazylijskie?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 119426
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Dieta śródziemnomorska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 136717
dieta śródziemnomorska
zdrowie
właściwości prozdrowotne
Mediterranean diet
health
health-promoting properties
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Dieta śródziemnomorska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 136717
dieta śródziemnomorska
zdrowie
właściwości prozdrowotne
Mediterranean diet
health
health-promoting properties
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-11-12
Cydr czeka na prawo do promocji
nr katalogowy: 88497
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-6
Ryba w butelce, czyli historie o sardynkach
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 52070
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2008-2
WYDAWNICTWA
nr katalogowy: 33050
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-7-8
Owocowy zawrót głowy
nr katalogowy: 108489
owoce
zioła
desery zimne
desery mrożone
desery gorące
fruits
herbs
cold desserts
frozen desserts
hot desserts
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-5
Oleje mikrobiologiczne w przemyśle spożywczym
Iwona Gientka
Magdalena Julia Michalska
nr katalogowy: 148666
10.15199/65.2024.5.7
olej mikrobiologiczny
WNKT
DHA
mleko zastępcze
wzbogacanie żywności
microbial oil
PUFA
DHA
formula milk
food fortification
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2018-3
SZKOLENIA, SEMINARIA, WYSTAWY, TARGI ŚWIATOWE I KRAJOWE ZWIĄZANE Z METALAMI NIEŻELAZNYMI W 2018 R.
nr katalogowy: 112902
AUTO MOTO SERWIS 2021-6
Niezastąpione akumulatory 12V
nr katalogowy: 134468
AUTO MOTO SERWIS 2021-6
Niezastąpione akumulatory 12V
nr katalogowy: 134468
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-13
Jaka będziesz, Europo?
nr katalogowy: 106463
OPAKOWANIE 2017-10
Jubileusz producenta systemów wizyjnych
nr katalogowy: 110028
AURA 2014-10
Zioła w diecie zwierząt gospodarskich
Czesława Trąba
Krzysztof Rogut
nr katalogowy: 87017
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2009-1
AKTUALNOŚCI
nr katalogowy: 42404
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2009-12
Kompletne rozwiązanie telefonicznej sieci firmowej
Krzysztof Kliński
nr katalogowy: 48944
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-9
Bogate złoża i dobre zarządzanie gwarancją rozwoju
Józef Dąbek
nr katalogowy: 71116
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-26
POLSKA I ŚWIAT - Wydarzenia
nr katalogowy: 56804
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-2
Osiem najczęściej popełnianych błędów przy sprzedaży własnej piekarni
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 124724
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-1
NOWE KSIĄŻKI
Alicja Strzelczyk-Brąszkiewicz
nr katalogowy: 118279
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-4
Torty - trochę o historii
nr katalogowy: 97332
AURA 2015-9
Życie w węglowodorowych ekosystemach morskich
Piotr Skubała
nr katalogowy: 93383
10.15199/2.2015.9.7
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-10
Wydajna, zrównoważona i elastyczna obróbka powierzchniowa spełniająca określone wymagania
nr katalogowy: 139911
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2016-12
Wywiad z Ministrem Rolnictwa i Rozwoju Wsi Krzysztofem Jurgielem
nr katalogowy: 102752
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-9
Zanieczyszczenie czekolad związkami kadmu na polskim rynku
Danuta Rogala
Ilona Hajok
Renata Baranowska
Anna Spychała
Klaudia Gut
nr katalogowy: 109278
10.15199/65.2017.9.4
kadm
czekolada
miazga kakaowa
regulacje prawne
cadmium
chocolate
cocoa solids
regulations
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-8
Elektroniczna stabilizacja parametrów świetlnych LED RGB
Marian GILEWSKI
Andrzej KARPIUK
nr katalogowy: 37139
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2017-1
Szkolenia , seminaria , wystawy , targi światowe i krajowe związane z metalami nieżelaznymi w 2017 r.
nr katalogowy: 103572
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2018-2
SZKOLENIA, SEMINARIA, WYSTAWY, TARGI ŚWIATOWE I KRAJOWE ZWIĄZANE Z METALAMI NIEŻELAZNYMI W 2018 R.
nr katalogowy: 112335
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2017-3
Wytrzymałość na zginanie i siła łamiąca zależą od grubości płytek ceramicznych
Ferdynand Gacki
nr katalogowy: 109384
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-10
Outsourcing usług czystości
nr katalogowy: 87479
OPAKOWANIE 2009-7
Wiosenne warsztaty kreowania przestrzeni
nr katalogowy: 45858
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-7
Znakowanie żywności tradycyjnej i ekologicznej
Ewa Czarniecka-Skubina
Andrzej Janicki
nr katalogowy: 45696
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-13
Zmierzyć, co ukryte
nr katalogowy: 45221
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2009-2
Jak uniknąć reklamacji płytek ceramicznych - wskazówki producenta
Agnieszka Zapolska
nr katalogowy: 44718
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2009-4
Jubileusz 90-lecia Akademii Górniczo-Hutniczej
Wojciech Wilkowski
nr katalogowy: 43734
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-3
Łowcy nagród
nr katalogowy: 41557
AURA 2012-12
Z żywymi naprzód iść
Edward GARŚCIA
nr katalogowy: 72770
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-2
Na co idą pieniądze z funduszy promocji?
nr katalogowy: 74698
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-12
Pieczywo funkcjonalne - dlaczego należy je spożywać? (+ errata)
Hanna Kowalska Agata Marzec Monika Janowicz Malwina Mucha
nr katalogowy: 56224
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2019-2
Płytki ceramiczne o grubości 20 mm
Ferdynand Gacki
nr katalogowy: 120983
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-1
Systemy zarządzania bezpieczeństwem i jakością żywności - teraźniejszość i przyszłość
nr katalogowy: 95774
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2016-4
Czeski serwis silników i generatorów ABB
nr katalogowy: 97793
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-3
Trudny żywot metalu Sendzimira
nr katalogowy: 130761
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-9
Przemysł nawozów sztucznych u progu gospodarki rynkowej
JERZY FAZAN
BRONISŁAWA KOWALAK
nr katalogowy: 106877
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-5
Cabernet, Merlot i Pinot Noir
winny maniak
nr katalogowy: 114017
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-3
Nie tylko kuskus i tagines
Ewa Czarniecka-Skubina
Monika Kaczorowska
nr katalogowy: 50346
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-1
Kolejny rok za nami...
Marcin Szczepaniak
nr katalogowy: 49454
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-6-7
Fabryka Plihalów
EMILIA KAŁUDA
nr katalogowy: 45259
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-6
Akademia espresso
Dominika Matuszak
nr katalogowy: 44861
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-5
Polifenole w żywności Wpływ na cechy organoleptyczne żywności
Marta Mitek
Andrzej Gasik
nr katalogowy: 44560
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-3
Różne szczepy - różne wina
nr katalogowy: 42287
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-9
Pasja bez granic
Dominika Matuszak
nr katalogowy: 47239
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-9
Zostali ubogimi, bo byli zbyt bogaci...
KAZIMIERZ KUBIAK
nr katalogowy: 46993
GOSPODARKA WODNA 2012-11
"Łączy nas Woda" - sympozjum polsko-holenderskie w dziedzinie gospodarki wodnej - Warszawa, 23 maja 2012 r.
Marek Jerzy Gromiec
nr katalogowy: 72556
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-11
Wieprzowina QAFP - najlepsza w kuchni!
nr katalogowy: 72547
AURA 2012-7
Gaz łupkowy szansą ucywilizowania naszej energetyki
Edward GARŚCIA
nr katalogowy: 69548
AURA 2020-6
Mity medyczne, które mogą zabić. Fakty, które ratują życie
Kinga Bonenberg
nr katalogowy: 126634
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-6
Cieszyńskie arcydzieło
Marek Bielski
nr katalogowy: 132028
AURA 2022-3
Szaraki
Olgierd WIECZOREK
nr katalogowy: 136698
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-4
Innowacyjne reklozery skracają przerwy w zasilaniu sieci rozdzielczych
Piotr Olszowiec
nr katalogowy: 142770
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Piwo bezalkoholowe – alternatywa, czy trunek uniwersalny? Wyniki badań konsumenckich
Maciej Chołdrych
nr katalogowy: 140085
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-8
Jak kawa wpływa na ciśnienie krwi?
nr katalogowy: 149856
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8
Amarantus i komosa ryżowa jako niesłodowane dodatki w produkcji piwa
Paulina Bogdan
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 93073
10.15199/64.2015.7-8.1
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-8
Symptomy poprawy koniunktury na europejskim rynku budowlanym
Mariusz Sochacki
nr katalogowy: 108740
10.15199/33.2017.08.60
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2008-10
Nowa maszyna papiernicza w Świeciu - nowe wyzwania dla energetyki
jacek krakowiak
nr katalogowy: 38899
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-3
Czarna malina - cenny surowiec dla przetwórstwa i bogate źródło substancji biologicznie aktywnych
Jan Oszmiański
Justyna Jaszczuk
nr katalogowy: 125639
10.15199/64.2020.3.4
czarna malina
substancje biologicznie aktywne
działanie chemoprewencyjne
black raspberry
biological active substances
chemoprevention effect
DOZÓR TECHNICZNY 2014-2
Techniczno-infrastrukturalne wyzwania rozwoju motoryzacji elektrycznej w Polsce i Unii Europejskiej
Cezary Tomasz Szyjko
nr katalogowy: 82974
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-12
"Woda - źródło życia" - mistrzowskie interpretacje
nr katalogowy: 72861
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-4
Badanie rynku w skutecznym marketingu małej firmy (cz. 2)
nr katalogowy: 50881
AURA 2014-10
Jest alternatywa
Edward Garścia
nr katalogowy: 87010
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-5-6
PORADNIK Wino dla inżyniera
winny maniak
nr katalogowy: 42313
SZKŁO I CERAMIKA 2013-5
Szklane piękno z Finezji
MONIKA MALINOWSKA
nr katalogowy: 79939
AURA 2011-5
WIADOMOŚCI Z INTERNETU
Adam WIECZOREK
nr katalogowy: 59720
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2015-10
Polemika (przyjazna) z Kolegą Bogdanem Grzechnikiem, autorem artykułu pt. "Geodezja zawodem ludzi ubogich" (miesięcznik "Geodeta", sierpień 2015)
nr katalogowy: 94123
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-6
W dekoracjach króluje prostota. ROZMOWA Z JOWITĄ WOSZCZYŃSKĄ, MISTRZYNIĄ ŚWIATA W DEKORACJI TORTÓW
nr katalogowy: 131992
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH