Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-6
Pleśń smakowita
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 52067
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Ser Camembert – technologia produkcji, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 140168
10.15199/65.2022.10.2
ser Camembert
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
Camembert cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Ser Camembert – technologia produkcji, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 140168
10.15199/65.2022.10.2
ser Camembert
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
Camembert cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Ser Camembert – technologia produkcji, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 140168
10.15199/65.2022.10.2
ser Camembert
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
Camembert cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Ser Camembert – technologia produkcji, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 140168
10.15199/65.2022.10.2
ser Camembert
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
Camembert cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Ser Camembert – technologia produkcji, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 140168
10.15199/65.2022.10.2
ser Camembert
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
Camembert cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-11
Błękitna pleśń
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 116976
sery podpuszczkowe dojrzewające
sery miękkie
sery twarde
wykorzystanie kulinarne
rennet ripened cheeses
soft cheeses
hard cheeses
culinary use
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-10
Akocheese innowacyjny składnik roślinny produktów typu ser
nr katalogowy: 38793
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-11
Prosto z bacówki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 48018
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-3
Sery pleśniowe występowanie bakterii Listeria monocytogenes
Lidia Stasiak-Różańska
Karolina Kraśniewska
Anna Berthold-Pluta
nr katalogowy: 112860
10.15199/65.2018.3.7
sery pleśniowe
Listeria monocytogenes
listeriozy
zatrucia pokarmowe
mould cheese
Listeria monocytogenes
listeriosis
food poisoning
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-10
Biały specjał
ANNA MAMOŃ
nr katalogowy: 4280
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-7-8
Feta na fetę Z powodu wysokiej zawartości tłuszczu, ser feta najlepiej jeść z owocami i warzywami
WOJCIECH KOLANOWSKI
nr katalogowy: 4197
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-6
Sery podpuszczkowe twarde od kuchni
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 68300
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-10
Nowe źródła insuliny
KAZIMIERZ DZIĘGIELEWSKI
LIDIA PAŚŚ-DZIĘGIELEWSKA
MAREK NAGIĘĆ
nr katalogowy: 107989
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-3
Świat serów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 50342
OPAKOWANIE 2005-9
Świeży ser z cebrzyka
L.F.
nr katalogowy: 11286
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-1-2
Rozsmakuj się w serach
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 65464
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-11
Research on Cooperative Diversity in Mobile Satellite Communication System
XIAO JIE
GENGXIN ZHANG
GUOZHEN ZANG
nr katalogowy: 63949
AURA 2022-10
Nie takie cięcie straszne
Bogumiła Grabowska
nr katalogowy: 139898
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2021-1
Nowe serwonapędy z serii 1S z funkcją Motion Safety firmy OMRON
nr katalogowy: 130342
AUTO MOTO SERWIS 2019-1
Elektroniczna książka serwisowa krok po kroku – koncern Volkswagen
Ryszard Polit
nr katalogowy: 134278
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1995-3
Badanie przydatności zeolitów z naturalnych glinokrzemianów w procesach odsiarczania gazów
EDWARDA DRĄG
nr katalogowy: 42949
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-2
Innowacje produktowe fi rmy Nutrimix
nr katalogowy: 56939
AUTO MOTO SERWIS 2022-8
XXIV OLIMPIADA TECHNIKI SAMOCHODOWEJ 2023
nr katalogowy: 140395
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-5
Z życia SPP
nr katalogowy: 143437
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-1
Zdrowe narodzenie
Irena Fober
nr katalogowy: 103346
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-24-25
Światowe życie
nr katalogowy: 81679
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2020-4
Bezpieczeństwo instalatorów i klientów w czasie pandemii koronawirusa
nr katalogowy: 125987
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-3
NAUKOWE PISMA CHEMICZNE W INTERNECIE
nr katalogowy: 50717
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-8
Z życia Stowarzyszenia Inżynierów i Techników przemysłu chemicznego
nr katalogowy: 70105
AURA 2022-10
Nie takie cięcie straszne
Bogumiła Grabowska
nr katalogowy: 139898
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-1
NOWA EDYCJA KAMPANII „POLSKIE MIĘSO – POLSKA SMAKUJE”
nr katalogowy: 147002
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Chronione Oznaczenie Geograficzne
nr katalogowy: 140931
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-5
Przykłady modyfikacji skali SER VQUA L
Monika Stoma
nr katalogowy: 51600
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-4
Nowe chleby i starożytne pszenice
nr katalogowy: 108642
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-5
Sukces Lazura na Targach EuroGastro!
nr katalogowy: 44642
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-5
NOWOŚCI
nr katalogowy: 44372
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-11
Smak ryzyka
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 48014
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Nowy limit zawartości tłuszczów trans w żywności
nr katalogowy: 131654
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-1-2
Mistrzowskie serniki
nr katalogowy: 141831
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-8-9
ALGORYTMY DEKODOWANIA "RZADKICH" SYGNAŁÓW MIMO
Przemysław Dymarski
nr katalogowy: 101929
10.15199/59.2016.8-9.76
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-3
Ser analogowy, czyli czym nas karmią
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 50262
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-9
Śniadanie na dzień dobry
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 86248
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-7
Złoty Inżynier - XV finał
Ewa Mańkiewicz-Cudny
nr katalogowy: 43790
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-9
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 70499
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Sztuka nakrywania stołu
nr katalogowy: 128545
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
CHŁODNICTWO 2009-9
Wpływ dodatku sera topionego na zmiany fizykochemiczne i sensoryczne chleba pszennego w czasie zamrażalniczego przechowywania Praca badawcza
GRZEGORZ SZCZEPANIK
MONIKA NEUBAUER
KRZYSZTOF KRYŻA
MAREK SZCZYGIELSKI
nr katalogowy: 46821
OPAKOWANIE 2019-1
Dni Otwarte w Ulma Packaging Polska
Tomasz Krawczak
nr katalogowy: 118296
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-16-17
Z arcyksiążęcego żużla
irena Fober
nr katalogowy: 127493
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-6
Jak Polski Ład pod nowy dom fundamenty kładł
Tadeusz Budzyński
nr katalogowy: 131943
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ser ricotta – produkcja, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 134160
10.15199/65.2021.10.5
ser ricotta
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
ricotta cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ser ricotta – produkcja, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 134160
10.15199/65.2021.10.5
ser ricotta
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
ricotta cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ser ricotta – produkcja, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 134160
10.15199/65.2021.10.5
ser ricotta
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
ricotta cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ser ricotta – produkcja, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 134160
10.15199/65.2021.10.5
ser ricotta
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
ricotta cheese
production technology
quality features
cold storage
OPAKOWANIE 2015-4
Materiały opakowaniowe o kontrolowanej barierowości: projekt SelectPerm "Materiały opakowaniowe do żywności o selektywnej przepuszczalności tlenu i ditlenku węgla (O2/CO2)"
MONIKA KACZMARCZYK
ALICJA KASZUBA
JACEK FRYDRYCH
nr katalogowy: 90885
10.15199/42.2015.4.3
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-5
Sześć cnót restauracji japońskich
Władysław Serwatowski
nr katalogowy: 51625
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Ser, wino i koronki
nr katalogowy: 138835
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Dobór win do potraw
winny maniak
nr katalogowy: 112584
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-6
Ocena właściwości fizykochemicznych sosów serowych otrzymanych na bazie kazeiny kwasowej i oleju rzepakowego z dodatkiem koncentratu białek serwatkowych
Jagoda O. Szafrańska
Siemowit Muszyński
Bartosz G. Sołowiej
nr katalogowy: 121101
10.15199/65.2019.6.6
sos serowy
koncentrat białek serwatkowych (WPC80)
olej rzepakowy
tekstura
lepkość
cheese sauce
whey protein concentrate (WPC80)
rapeseed oil
texture
viscosity
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-8
Desery Mus Pannacotta Mus Czekoladowy
nr katalogowy: 45446
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-6
Normandia po raz trzeci
Daria Majda
nr katalogowy: 77113
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2023-4
Uczenie maszynowe z ochroną prywatności danych
Kamil Sobolak
Piotr Chołda
nr katalogowy: 144750
10.15199/59.2023.4.22
prywatność danych
prywatność różnicowa
szyfrowanie homomorficzne
uczenie federacyjne
uczenie maszynowe
data privacy
differential privacy
federated learning
homomorphic encryption
machine learning
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-3
Deter minanty kształtujące zachowania konsumenckie na r ynku ser wetek papierowych w Polsce
Dorota Szymańska
nr katalogowy: 83417
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-3
Rodzina przegrała ze śledziem
nr katalogowy: 66310
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-11
Wino, koty i krzywy ogórek
nr katalogowy: 87680
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-5
Chleb zdrowy czy tani
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 90799
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Ser, wino i koronki
nr katalogowy: 138835
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-3
Wiosenna konferencja branży mrożonkowej KSPOiW
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 149349
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-12
Lambrusco - najbardziej niedoceniane wino świata
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 102536
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-8
Szwajcaria różnorodnością pieczywa słynie (część 2) Silserli
Beata Marchand
nr katalogowy: 92626
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-5
Operat techniczny w wersji elektronicznej
Jerzy Biegalski
nr katalogowy: 131600
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-5
Z życia SPP
nr katalogowy: 143437
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-12
KRONIKA
nr katalogowy: 64508
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-1-2
Higiena zgodnie z prawem
Joanna Obara
nr katalogowy: 96468
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-1-2
Spis treści Przeglądu Gastronomicznego za 2014 rok
nr katalogowy: 89420
AUTO MOTO SERWIS 2019-2
Rozmowa z Robertem Dzierżanowskim, kierownikiem ds. rozwoju koncepcji serwisowych firmy Robert Bosch
nr katalogowy: 135698
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2013-12
Rynek serwetek papierowych w Polsce Paper napkins market in Poland
Dorota Szymańska
nr katalogowy: 81327
OPAKOWANIE 2014-9
Opakowania - ma być atrakcyjnie i bezpiecznie
nr katalogowy: 86732
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2013-6
Systemy WCDMA 3G - ich dalsze perspektywy
Krzysztof Wesołowski
Krzysztof Bąkowski
Adrian Langowski
Michał Sybis
Matthias Hesse
nr katalogowy: 77531
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2011-5
Wykorzystanie standardów OGC do wizualizacji danych w infrastrukturze informacji przestrzennej. Cz. II
EMILIA WOŹNIAK
ADAM IWANIAK
nr katalogowy: 59510
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-10
Klipsownice
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 101173
ELEKTROINSTALATOR 2024-7
Zasilacze UPS w pytaniach i odpowiedziach
nr katalogowy: 149675
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-9
Żółty, jak ser
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 86444
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-4
Wydrążone nanorurki kwarcowe zawierające nanopiłki palladu
Elżbieta Czerwosz
Ewa Kowalska
Joanna Radomska
Halina Wronka
Wojciech Kowalski
Bartłomiej Witkowski
nr katalogowy: 76183
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-2b
Wpływ warunków otoczenia na emisję wyładowań niezupełnych w maszynach elektrycznych
Sławomir SZYMANIEC
Zbigniew PLUTECKI
nr katalogowy: 74848
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-6
Bułgarskie smaki
Witt Wilczyński
nr katalogowy: 120663
GOSPODARKA WODNA 2017-2
Uwagi o stanie dna Przekopu Wisły
STANISŁAW RUDOWSKI
ALIAKSANDR LISIMENKA
MACIEJ KAŁAS
RADOSŁAW WRÓBLEWSKI
PATRYK SITKIEWICZ
nr katalogowy: 103901
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-24
Pod rękę z Leonardo
nr katalogowy: 102251
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-6
Application of artificial bee colony algorithm to auto-tuning of linear-quadratic regulator for PMSM position control
Tomasz TARCZEWSKI
Lech M. GRZESIAK
nr katalogowy: 98787
10.15199/48.2016.06.11
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-9
Słodkie ułatwienia
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 93437
AUTO MOTO SERWIS 2019-3
Z życia branży
nr katalogowy: 135705
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-6
Anatol Gosiewski (1928-2005) - inżynier elektryk, elektronik i automatyk
Andrzej Marusak
nr katalogowy: 138153
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-10
Siarczek dimetylu (DMS) w piwie - od surowca do produktu gotowego. Cz. 1
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 110187
10.15199/64.2017.10.3
siarczek dimetylu (DMS)
piwo
surowce
słód
prekursory DMS
dimethyl sulfide (DMS)
beer
raw materials
malt
DMS precursors
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-3
Zmiany barwy i tekstury hamburgerów o różnej zawartości tłuszczu podczas zamrażalniczego przechowywania
Radosław Mostowski
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 112889
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-11
Nowe szczepy bakterii o właściwościach probiotycznych
Dorota Zielińska
Anna Rzepkowska
Aleksandra Ołdak
Aleksandra Szydłowska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 102270
10.15199/65.2016.11.7
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-8
Compact model for fast analytical evaluation of soft error rate in highly scaled memory circuits in space environment
Kirill ZEMTSOV
Gennady ZEBREV
Maxim GORBUNOV
Vladimir MASLOVSKY
nr katalogowy: 99973
10.15199/48.2016.08.13
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-10
Światowy rynek a polskie mleczarstwo
Jadwiga Seremak-Bulge
nr katalogowy: 71974
OPAKOWANIE 2011-9
STOP dla marnotrawstwa żywności
nr katalogowy: 62554
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2024-4
ATAKI NA PROTOKÓŁ PFCP SIECI SZKIELETOWEJ 5G ORAZ METODY ICH IDENTYFIKACJI
Krzysztof Kosmowski
Rafał Bryś
Adam Dudko
nr katalogowy: 150410
10.15199/59.2024.4.20
Sieć Szkieletowa 5G
protokół PFCP
ma- nipulacja pakietami
5G Core Network
PFCP protocol
packet ma- nipulation
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2024-4
ATAKI NA PROTOKÓŁ PFCP SIECI SZKIELETOWEJ 5G ORAZ METODY ICH IDENTYFIKACJI
Krzysztof Kosmowski
Rafał Bryś
Adam Dudko
nr katalogowy: 150410
10.15199/59.2024.4.20
Sieć Szkieletowa 5G
protokół PFCP
ma- nipulacja pakietami
5G Core Network
PFCP protocol
packet ma- nipulation
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-8
Pożary baterii litowo-jonowych – ochrona przeciwprzepięciowa
Jarosław Wiater
nr katalogowy: 144483
10.15199/74.2023.8.2
baterie litowo-jonowe
Li-Ion
zagrożenie
ograniczanie przepięć
Lithium-Ion
Li-Ion batteries
danger
surge limiting
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2024-4
SYSTEM DO LOKALIZOWANIA OSÓB W POMIESZCZENIACH Z WYKORZYSTANIEM CZUJNIKÓW PODCZERWIENI
Vitomir Djaja-Jośko
Jan Tuchowski
nr katalogowy: 150421
10.15199/59.2024.4.32
lokalizacja wewnątrz pomieszczeń
czuj- niki podczerwieni
przetwarzanie obrazu
termografia
image processing
indoor localization
infrared sensors
thermography
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2020-7-8
EFEKTYWNE ENERGETYCZNIE PRZENOSZENIE OBLICZEŃ ORAZ ALOKACJA ZASOBÓW DLA ARCHITEKTURY TYPU MGŁA
Bartosz Bossy
Hanna Bogucka
nr katalogowy: 128927
10.15199/59.2020.7-8.21
efektywność energetyczna
przenoszenie obliczeń
sieć typu mgła
przetwarzanie lokalne
energy efficiency
computation-offloading
fog network
edge computing
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2020-7-8
EFEKTYWNE ENERGETYCZNIE PRZENOSZENIE OBLICZEŃ ORAZ ALOKACJA ZASOBÓW DLA ARCHITEKTURY TYPU MGŁA
Bartosz Bossy
Hanna Bogucka
nr katalogowy: 128927
10.15199/59.2020.7-8.21
efektywność energetyczna
przenoszenie obliczeń
sieć typu mgła
przetwarzanie lokalne
energy efficiency
computation-offloading
fog network
edge computing
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2020-7-8
PROGRAM SZEREGUJA ̨CY PAKIETY DLA PRZEPŁYWÓW URLLC I eMBB W SIECIACH 5G
Jerzy Martyna
nr katalogowy: 128925
10.15199/59.2020.7-8.19
sieci 5G
zarządzanie zasobami radiowymi
szeregowanie
przepływ URLLC
przepływ eMBB.
5G
radio resource management
scheduling
ultra-reliable low-latency communication (URLLC)
enhanced mobile broadband (eMBB).
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2020-7-8
PROGRAM SZEREGUJA ̨CY PAKIETY DLA PRZEPŁYWÓW URLLC I eMBB W SIECIACH 5G
Jerzy Martyna
nr katalogowy: 128925
10.15199/59.2020.7-8.19
sieci 5G
zarządzanie zasobami radiowymi
szeregowanie
przepływ URLLC
przepływ eMBB.
5G
radio resource management
scheduling
ultra-reliable low-latency communication (URLLC)
enhanced mobile broadband (eMBB).
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-2
MOBILNE SAMOCHODY I PRZYCZEPY GASTRONOMICZNE TYPU food truck jako bary szybkiej obsługi
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 142112
food trucki
bary szybkiej obsługi
wymagania sanitarne i techniczno-technologiczne
food trucks
fast food restaurants
sanitary and technical and technological-requirements
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2023-4
Implementacja sieci rdzeniowej 5G w środowisku chmurowym
Mateusz Zięba
Piotr Boryło
nr katalogowy: 144744
10.15199/59.2023.4.16
sieci 5G
wdrożenia w chmurze obliczeniowej
wirtualizacja
sieci logiczne (slicing)
Keywords: 5G network
cloud-based depolyments
virtualization
network slicing
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-1
Enhancing Accuracy of UWB-based Indoor Positioning System using Kalman Filtering
Piotr SOCHA
Lukasz MAKOWSKI
nr katalogowy: 147119
10.15199/48.2024.01.39
UWB
indoor positioning
Kalman filtering
UWB
pozycjonowanie w pomieszczeniach
filtrowanie Kalmana
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Zarządzanie wodą w przemyśle rolno-spożywczym
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Urszula Stęplewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 122454
10.15199/65.2019.9.5
ślad wodny
niedobór wody
przemysł mleczarski
water footprint
water shortage
dairy industry
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2018-10
Wpływ spawania laserowego na właściwości stali nierdzewnej i przewidywanie jego plastyczności za pomocą symulacji numerycznej
Emil EVIN
Miroslav TOMÁŠ
nr katalogowy: 116579
10.15199/24.2018.10.2
stainless steel
laser welding
weldability
formability
numerical simulation
hydroforming
stal nierdzewna
spawanie laserowe
spawalność
odkształcalność
symulacja numeryczna
hydroformowanie
OPAKOWANIE 2016-8
Mikotoksyny w żywności i opakowaniach do żywności - metody badań. Część II Metody chemiczne
KAROL BAL
ALICJA KASZUBA
nr katalogowy: 100430
10.15199/42.2016.8.2
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2024-4
IDENTYFIKACJA OPERATORA NA PODSTAWIE WSKAŹNIKÓW JAKOŚCI SYGNAŁU RADIOWEGO – ZARYS PODEJŚCIA
Dariusz Zmysłowski
Jan M. Kelner
nr katalogowy: 150615
10.15199/59.2024.4.76
jakość usług
5G New Radio
sieć mo- bilna
reference signal received quality (RSRQ)
signal-to- interference-plus-noise ratio (SINR)
regresja.
5G New Radio
mobile network
quality of ser- vice (QoS)
reference signal received quality (RSRQ)
sig- nal-to-interference-plus-noise ratio (SINR)
regression
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2024-4
MANIANA: URZĄDZENIE IOT DO TESTOWANIA QOS I QOE APLIKACJI W SIECI DOMOWEJ
Dominika Wanat
Dawid Juszka
Mikołaj Leszczuk
Lucjan Janowski
nr katalogowy: 150425
10.15199/59.2024.4.36
Quality of Service (QoS)
Quality of Experien- ce (QoE)
niezawodność aplikacji
Internet of Things (IoT)
za- kłócenia sieciowe
Quality of Service (QoS)
Quality of Experience (QoE)
applications reliability
Internet of Things (IoT)
network distortions
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-5
Analysis of Electromagnetic Conditions Around the Conductor Clamp of a Covered Conductor
Anton HAMLER
Peter URBANC
Marko JESENIK
Mladen TRLEP and Miloš BEKOVIĆ
nr katalogowy: 119929
10.15199/48.2019.05.08
insulators
conductor clamps
covered conductors
electromagnetic conditions
partial discharge
izolatory
zaciski przewodów
przewody osłonięte
warunki elektromagnetyczne
wyładowania niezupełne
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Wpływ odmiany surowca na wybrane wyróżniki jakościowe soków z jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Małgorzata Jodłowska
nr katalogowy: 138325
10.15199/65.2022.6.6
jagoda kamczacka
odmiana
sok
polifenole
antocyjany
blue honeysuckle
cultivar
juice
polyphenols
anthocyanins
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-12
Fuzja chmur punktów pozyskanych TLS oraz smartfonem z sensorem LiDAR do przygotowania pełnego zbioru danych na potrzeby inwentaryzacji
Joanna Janicka
Wioleta Błaszczak-Bąk
Renata Pelc-Mieczkowska
Miłosława Rutkowska
nr katalogowy: 146523
10.15199/33.2023.12.11
TLS
smartfon z LiDAR
integracja danych
zabytek
TLS
smartphone with LiDAR
data integration
heritage object
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-6
Seamless Integration of ZigBee Wireless Ambient Detectors with ESP32-Based Systems Using ThingSpeak Application
Tanakorn INTHASUTH
Nattawut PROMYAN
Raksalak MONGKHONRATSAKUL
nr katalogowy: 149009
10.15199/48.2024.06.47
IoT
ZigBee
home monitoring
WSN
IoT
ZigBee
monitoring domu
WSN
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-10
Ocena zawartości wybranych sacharydów w półtwardych serach dojrzewających dostępnych na polskim rynku
Karolina Szymańska
Magdalena Baniewska
Mariusz Śliwiński
Monika Małkowska-Kowalczyk
nr katalogowy: 145689
10.15199/65.2023.10.6
laktoza
galaktoza
glukoza
ser
bezlaktozowe produkty mleczne
lactose
galactose
glucose
cheese
lactose-free dairy products
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH