Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-1
Akrylamid - substancja zanieczyszczająca, powstająca w produktach zbożowych
Jerzy Kuchciak
Anna Czubaszek
nr katalogowy: 111948
akrylamid
asparagina
metody redukcji w produktach spożywczych
produkty zbożowe
Rozporządzenie Komisji Europejskiej (UE )
acrylamide
asparaginum
reduction method in foodstuffs
cereal products
European Committee Regulation.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-2
Analiza białek i aminokwasów w środkach spożywczych i suplementach diety
Marta Dudkiewicz
Joanna Berłowska
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 89574
10.15199/65.2015.2.5
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-2
Wpływ naświetlania światłem białym lub niebieskim na wielkość emisji fotonów w wybranych produktach spożywczych
Maciej OZIEMBŁOWSKI
Magdalena DRÓŻDŻ
Tadeusz JULISZEWSKI
Karolina TRZYNIEC
nr katalogowy: 111980
10.15199/48.2018.02.25
ultra słaba luminescencja
jakość
żywność tradycyjna
fotony
ultra weak luminescence
quality
traditional food
photons
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-3
Chemometria w kontroli jakości produktów spożywczych Cz. I. Żywność pochodzenia zwierzęcego
Magdalena Efenberger-Szmechtyk
Agnieszka Nowak
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 97380
10.15199/65.2016.3.7
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-4
Regulacje prawne i szybkie metody oznaczania mikotoksyn
nr katalogowy: 58920
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-10
Analizatory do pomiaru białka, azotu, wilgoci, tłuszczu i cukru
nr katalogowy: 55114
OPAKOWANIE 2011-8
Bezpieczne włókna pierwotne
nr katalogowy: 61741
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-10
Chlorek sodu jak obniżyć jego zawartość w produktach
Monika Michalak-Majewska
Ewa Jabłońska-Ryś
Marta Zalewska-Korona
Katarzyna Skrzypczak
nr katalogowy: 80051
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-2
Szybkie metody oznaczania mikotoksyn
nr katalogowy: 82297
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Już od ponad roku obowiązuje rygorystyczny limit tłuszczów trans we wszystkich produktach
nr katalogowy: 139174
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-5
CO NOWEGO w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 98696
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-1-2
Redukcja ryzyka Regulacje dotyczące minimalizacji zawartości akryloamidu w produktach spożywczych - rozporządzenie Komisji (UE) 2017/2158
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 112121
akryloamid
bezpieczeństwo żywności
poziomy odniesienia
rozporządzenie 2017/2158
środki kontroli/nadzoru
środki minimalizujące.
acrylamide
food safety
benchmark levels
regulation 2017/2158
control measures
mitigation measures.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-6
Nowelizacja ustawy o ochronie nazw i oznaczeń produktów rolnych, spożywczych i tradycyjnych
Wojciech Sawicki
nr katalogowy: 45319
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-7
Metody oznaczania barwników naturalnych w produktach spożywczych
Małgorzata Krępska
Jolanta Jagiełło
Magdalena Lasoń-Rydel
Katarzyna Sieczyńska
Joanna Rutowicz
nr katalogowy: 121320
10.15199/62.2019.7.23
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-7-8
Koncentraty barwiące EXBERRY firmy GNT w produktach spożywczych dla dzieci:Tak smakuje zdrowie!
nr katalogowy: 37604
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-3
Znaczenie bakterii z rodziny Enterobacteriaceae w produktach spożywczych
IRENA MOLSKA
nr katalogowy: 24743
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-11
Teksty-Preteksty
nr katalogowy: 87843
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Błonnik i stewia nowej generacji - rewolucja cukru w produktach spożywczych
nr katalogowy: 132273
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-10
Escherichia coli w produktach spożywczych
IRENA MOLSKA
nr katalogowy: 30676
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
Konserwanty - niebezpieczne substancje w produktach spożywczych
nr katalogowy: 84841
GAZETA CUKROWNICZA 2006-8
Izotermy sorpcji wilgoci przez cukier
J. Iciek
Z. Tamborski
nr katalogowy: 16600
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-5
Związki zapachowe żywności - wyzwanie dla analityka
H.H. Jeleń
nr katalogowy: 7077
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-5
Zastosowanie nietrawionych oligosacharydów w produktach spożywczych
A. Florowska. K.Krygier
nr katalogowy: 7087
CHŁODNICTWO 2005-12
Drobnoustroje w produktach spożywczych mrożonych i przechowywanych w warunkach chłodniczych
MAŁGORZATA PIOTROWSKA
AGNIESZKA NOWAK
nr katalogowy: 8739
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-5
Alergeny w produktach i przetworach zbożowych
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 76466
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-4
Najczęściej występujące zagrożenia mikrobiologiczne w mrożonych produktach spożywczych
Aleksandra Antoszewska
Joanna Kowalska
Maja Ławrynowicz-Paciorek
Dorota Korsak Elżbieta Maćkiw
nr katalogowy: 126051
10.15199/65.2020.4.6
żywność
produkty mrożone
zagrożenia mikrobiologiczne
patogeny
food
frozen products
microbiological hazard
pathogens
CHŁODNICTWO 2005-4
Analiza teoretyczna termodynamicznych uwarunkowań krystalizacji lodu w produktach o dużej zawartości wody
Krzysztof Banasiak
Joachim Kozioł
nr katalogowy: 8644
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
TRANSGLUTAMINAZA MIKROBIOLOGICZNA – wpływ na zdrowie człowieka oraz wykrywanie w produktach spożywczych
nr katalogowy: 133098
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-8
Mikotoksyny i pleśnie - zagrożenie jakości zdrowotnej ziarna zbóż i ich przetworów oraz pieczywa
Ludwik CZERWIECKI
nr katalogowy: 14095
OPAKOWANIE 2011-8
System kontroli rentgenowskiej do produktów spożywczych
nr katalogowy: 61737
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-1
Przejęcie Eko-Lab zwiększa globalny zasięg firmy Intertek
nr katalogowy: 41095
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-1
Przejęcie Eko-Lab zwiększa globalny zasięg firmy Intertek
nr katalogowy: 41094
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Błonnik i stewia nowej generacji - rewolucja cukru w produktach spożywczych
nr katalogowy: 132273
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-1
Optymalizacja trasy dostaw produktów spożywczych
M. Neugebauer
J. Piechocki
nr katalogowy: 20873
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-3
Ostrożnie z ogniem
EWA CZARNIECKA-SKUBINA
nr katalogowy: 33547
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-7
Jak promować pieczywo w sklepie?
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 92075
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-6
Polemika z tezami artykułu "Bombowa woda"
nr katalogowy: 36224
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-2
Alkaloidy sporyszu w produktach zbożowych
nr katalogowy: 65590
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
TRANSGLUTAMINAZA MIKROBIOLOGICZNA – wpływ na zdrowie człowieka oraz wykrywanie w produktach spożywczych
nr katalogowy: 133098
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-6
Badanie procesów redukcji tlenków półprzewodzących w układzie chromatograficznym z jednoczesnym pomiarem przewodnictwa elektrycznego
TADEUSZ PARYJCZAK
IRENEUSZ KOCEMBA
nr katalogowy: 107654
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-4
Azotyny w procesie peklowania mięsa - funkcje, aspekty zdrowotne, peklowanie bezazotynowe
Marek Cierach
nr katalogowy: 25370
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-11
Szybkie i dokładne oznaczanie mikotoksyn
nr katalogowy: 48390
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-5
Analiza zastosowania aromatów w produktach spożywczych
Emilia Janiszewska-Turak
Natalia Roman
nr katalogowy: 120365
10.15199/65.2019.5.5
aromaty spożywcze
produkty spożywcze
analiza rynku
badanie konsumenckie
food flavors
food products
market analysis
consumer research
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-1
Zamienniki cukru do produkcji wyrobów spożywczych
Małgorzata Mielcarz
nr katalogowy: 40772
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2009-6
Wykrywanie metali
nr katalogowy: 48105
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-4
Bilans po półtora roku obowiązywania rosyjskiego embarga
Łukasz Ambroziak
nr katalogowy: 97864
10.15199/65.2016.4.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-6
Testo Saveris innowacyjne rozwiązania w transporcie dla przemysłu spożywczego
nr katalogowy: 60527
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-10
Recykling odpadów opakowaniowych z tworzyw sztucznych po produktach spożywczych
HANNA ŻAKOWSKA
nr katalogowy: 38799
OPAKOWANIE 2013-6
Opakowania z tektury chronią żywność przed światłem
nr katalogowy: 77400
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-5
Inulina jako zamiennik tłuszczu w produktach spożywczych
ANNA FLOROWSKA
KRZYSZTOF KRYGIER
nr katalogowy: 25846
AURA 2024-6
Naturalne opakowania pomogą chronić środowisko
nr katalogowy: 149231
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-3
Wpływ temperatury redukcji na powierzchnię właściwą i aktywną preredukowanego katalizatora żelazowego do syntezy amoniaku
IZABELLA JASIŃSKA
KRZYSZTOF LUBKOWSKI
WALERIAN ARABCZYK
nr katalogowy: 28906
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-9
Zawartość akrylamidu w produktach zbożowych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 62038
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-4
Integrowane metody ochrony produktów przechowywanych przed szkodnikami
Stanisław Ignatowicz
nr katalogowy: 108644
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-5
Środki spożywcze specjalnego przeznaczenia żywieniowego
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 44361
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-9
Propozycja szybkiej metody oznaczania wody w wybranym produkcie tłuszczowym typu margaryna
Małgorzata KOWALSKA
Sławomir JANAS
nr katalogowy: 109367
10.15199/48.2017.9.4
margaryna
zawartość wody
proces suszenia
wilgotność
wagosuszarka
margarine
content of water
drying process
humidity
moisture analyser
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-5
Emulsje spożywcze typu o/w zastosowanie i zwiększanie ich stabilności
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 59561
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1995-12
Przegląd ważniejszych metod oznaczania sumarycznej zawartości polietylenoglikoli (PEG) w produktach oksyetylenowania
WITOLD MISZKIEWICZ
nr katalogowy: 43055
AURA 2023-6
Problem tzw. „mikroplastiku” w produktach spożywczych i nie tylko
Piotr Kieroński
Halina Podsiadło
nr katalogowy: 143550
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-3
W szoku
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 11912
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-3
Technologia cook-freeze
Marzena Tomaszewska
nr katalogowy: 58469
OPAKOWANIE 2012-1
Profile Select: wykrywacz metali o zmiennej częstotliwości
nr katalogowy: 65316
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-1
Wykorzystanie zamienników tłuszczu w produktach spożywczych
Danuta Górecka
Marzanna Hęś
Anna Jędrusek-Golińska
nr katalogowy: 124486
10.15199/65.2020.1.3
zamienniki tłuszczu
podział
zastosowanie zamienników tłuszczu
fat replacements
division
use of fat substitutes
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-11
Nowe Rozporządzenie Komisji (We nr 1126/2007) ustalające najwyższe dopuszczalne poziomy zanieczyszczeń w odniesieniu do toksyn Fusarium w kukurydzy i produktach z kukurydzy
nr katalogowy: 31058
GAZETA CUKROWNICZA 2005-6
Krótka informacja o pracy doktorskiej pani dr Joanny Milala
nr katalogowy: 9416
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-2-3
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 118223
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-2
Innowacje produktowe firmy Nutrimix
nr katalogowy: 66082
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2013-3
Badania eksperymentalne radiacyjno-kondukcyjnej wymiany ciepła w styropianie grafitowym Część 2. Badania próbek podzielonych na warstwy
ANNA KONDROT-BUCHTA
PIOTR KONIORCZYK
JANUSZ ZMYWACZYK
nr katalogowy: 75001
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-2
Substancje słodzące w produktach słodzących
Karolina Miśkiewicz
Justyna Rosicka-Kaczmarek.
Ewa Nebesny
nr katalogowy: 65770
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
Skoncentrowani na "czystej etykiecie"
nr katalogowy: 61884
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-9
"Dodatki kształtujące strukturę żywności" cz. II
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 79008
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
Substancje dodatkowe w produktach spożywczych. Cz. I
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 61886
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2009-7-8
Badania eksperymentalne radiacyjno–kondukcyjnej wymiany ciepła w styropianie w kropki Część 2. Badania próbek podzielonych na warstwy
PIOTR KONIORCZYK
JANUSZ ZMYWACZYK
nr katalogowy: 45828
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-6
Potwierdzony testami współczynnik umieralności szkodników w mące i kaszkach Entoleter-sterylizator Matador MJZH firmy Bühler dezaktywuje jaja szkodników z najwyższą skutecznością
Thomas Ziolko
nr katalogowy: 102727
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-4
Ogrzewanie mikrofalowe w przemyśle mleczarskim
Antoni Pluta
Anna Berthold
nr katalogowy: 51249
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-9
Substancje dodatkowe w produktach spożywczych. Cz. II
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 62564
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-12
Substancje kształtujące teksturę w niskotłuszczowych wyrobach mięsnych
Natalia Krzemińska
nr katalogowy: 88579
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-2
Zastosowanie bakteriofagów jako środków ochrony żywności. Cz. 1
Dorota Starostka
Agnieszka Olejnik-Schmidt
Marcin Schmidt
nr katalogowy: 82582
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-7-8
Skoncentrowani na "czystej etykiecie" Żywność barwiąca: wydajna i naturalna
nr katalogowy: 61780
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-3
Żyjmy dłużej
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 74951
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-5
Weganizm - modna dieta, ale czy dobra?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 90806
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-12
Zastosowanie metody PCR do wykrywania patogenów w żywności
Piotr Walczak
Elżbieta Ołtuszak-Walczak
Dorota Merlak
nr katalogowy: 48948
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1994-3
Zastosowanie metody potencjometrycznej do optymalizacji składu katalizatorów palladowych w reakcji redukcji kwasów nitrobenzenosulfonowych
ANNA KAŹMIERCZAK
DANUTA GEBAUER
TADEUSZ PARYJCZAK
nr katalogowy: 43100
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-8-9
Reklama żywności- branżowa specyfika
Aleksandra Kuc
nr katalogowy: 71083
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1997-3
Wpływ ditlenku siarki na deaktywację katalizatorów selektywnej redukcji tlenków azotu
TERESA GRZYBEK
JERZY KLINIK
nr katalogowy: 43243
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-11
Charakterystyka wybranych metod izolacji i identyfikacji drobnoustrojów w żywności
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 146034
10.15199/65.2023.11.3
identyfikacja mikroorganizmów
PCR
MALDI-TOF MS
cytometria przepływowa
podłoża chromogenne
identification of microorganisms
PCR
MALDI-TOF MS
flow cytometry
chromogenic microbial substrates
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-1
Wpływ wybranych informacji o produktach spożywczych na decyzje zakupowe konsumentów: badanie różnic w zależności od płci i wykształcenia kupujących
Natalia IWASZCZUK
Marta SZYBA
nr katalogowy: 118174
10.15199/46.2019.1.4
żywność i żywienie
jakość i bezpieczeństwo żywności
food and nourishment
quality and safety of food
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-5
Ocena możliwości wykorzystania proszku buraczanego jako substancji barwiącej do produkcji kiełbas homogennych
Karol Kostecki
Marta Woźniak
Ryszard Kowalski
nr katalogowy: 120395
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-5
Nowoczesne metody badań autentyczności produktów spożywczych i regionu pochodzenia
A. Kubiak
nr katalogowy: 14828
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Zawartość niklu (Ni) w przetworach zbożowych
Bohdan ACHREMOWICZ
Joanna KASZUBA
Czesław PUCHALSKI
nr katalogowy: 99943
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2000-10
Porównanie metod kalibracji procesów temperaturowo programowanej redukcji (TPR)
IRENEUSZ KOCEMBA
SŁAWOMIR SZAFRAN
JACEK RYNKOWSKI
TADEUSZ PARYJCZAK
nr katalogowy: 42800
OPAKOWANIE 2021-9
Wodorosty alternatywą dla papieru i opakowań?
nr katalogowy: 133450
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-11
Techniki prognozowania wzrostu Listeria monocytogenes w wybranych matrycach spożywczych
Klaudia Szewczuk
Filip Zdziennicki
Anna Misiewicz
nr katalogowy: 87960
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-3
Producenci żywności stoją przed koniecznością obniżania zawartości soli, cukru i tłuszczu
nr katalogowy: 74643
OPAKOWANIE 2016-7
UPM Raflatac poszerza swój asortyment
nr katalogowy: 99614
OPAKOWANIE 2012-10
Etykiety wielostronicowe to już nie kłopot
JULES LEJEUNE
nr katalogowy: 71920
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-6
Napromieniowanie żywności
Dariusz Andrejko
Karol Ogrodniczuk
nr katalogowy: 52051
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2005-10
Metody kompresji obrazów uwarunkowania dalszego rozwoju
Artur PRZELASKOWSKI
nr katalogowy: 13547
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2020-4-5
Metody syntezy logicznej w optymalizacji sprzętowej systemów eksploracji danych
Dariusz WĄSICKI
Agnieszka MALINOWSKA
nr katalogowy: 126189
10.15199/59.2020.4–5.3
dekompozycja funkcjonalna
dekompozycja liniowa
funkcja generowania indeksów
generator indeksów
metoda s-Min
program Błyskawica (Lightning
functional decomposition
index generation function
index generation unit
Lightning (Błyskawica) application
linear decomposition
s-Min method
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-2
Bhp w sieci
nr katalogowy: 7912
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-7
Ocena możliwości redukcji tlenków azotu przez beton fotokatalityczny
Hubert Witkowski
Wioletta Jackiewicz-Rek
Karol Chilmon
nr katalogowy: 114970
10.15199/33.2018.07.18
beton fotokatalityczny
dwutlenek tytanu
NO
photocatalytic concrete
titanium dioxide
NOx
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-19
Nos w telefonie
nr katalogowy: 86535
AURA 2014-2
Roztocze w naszej kuchni
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 82234
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-12
Wzbogacanie żywności w witaminy – za i przeciw
Krystyna Nowak
Barbara Żmudzińska- -Żurek
nr katalogowy: 48953
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Aromaty konopne – wątpliwości prawne i perspektywa regulacyjna na przyszłość
Alicja Michałowska
nr katalogowy: 140079
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-7
Sposoby zmniejszania zawartości akryloamidu w produktach skrobiowych
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 45699
AURA 2023-6
Problem tzw. „mikroplastiku” w produktach spożywczych i nie tylko
Piotr Kieroński
Halina Podsiadło
nr katalogowy: 143550
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-10
Wpływ parametrów mrożenia na charakterystykę żywności
Adrien Agoulon
nr katalogowy: 80270
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-2
Co producent i konsument powinni wiedzieć o fruktanach
Elżbieta Bartnikowska
nr katalogowy: 49804
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-12
Redukcja emisji zaburzeń elektromagnetycznych w układach FPGA z wykorzystaniem struktur typu GALS
JÓZEF KULISZ
JAN MOCHA
TOMASZ WOŹNICA
nr katalogowy: 56697
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-3
Wpływ procesu redukcji na strukturę powłok kompozytowych natryskanych plazmowo
WOJCIECH ŻÓRAWSKI
nr katalogowy: 17148
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2024-6
TOMASZ ŁYSEK: Wprowadzenie do projektowania układów elektronicznych subwooferów aktywnych
nr katalogowy: 149316
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-11-12
Innowacyjne rozwiązania w napojach - warsztaty CPKelco i Biesterfeld
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 64618
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-12
Przyszłość obowiązkowego znakowania wartością odżywczą
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 64107
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-6
Pozostałości pestycydów w żywności
Marek Roszko
Krystyna Szymczyk
nr katalogowy: 52489
CHŁODNICTWO 2007-9
Badania jakości i przydatności opakowań do chłodzonych produktów spożywczych
JACEK KONDRATOWICZ
ANNA BRODACKA
nr katalogowy: 29936
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-7
Naturalne konserwanty pochodzenia drobnoustrojowego
Ewelina Pawlikowska
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 115041
10.15199/65.2018.7.6
biokontrola
metabolity
bakterie kwasu mlekowego
drożdże
biocontrol
metabolites
lactic acid bacteria
yeasts
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-10
Fosfor w produktach spożywczych
Dariusz Nowak
Joanna Jarząbek
nr katalogowy: 47390
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-11
Menu wróżbitów
Bogna Wernichowska
nr katalogowy: 48031
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-5
Aromaty naturalne w przemyśle spożywczym
Beata Zagroba
nr katalogowy: 105822
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-2
Wykrywanie zafałszowań żywności
Izabela Przetaczek-Rożnowska
Monika Rosiak
nr katalogowy: 57743
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2019-1
Dekompozycja funkcjonalna w syntezie funkcji generowania indeksów
Tadeusz ŁUBA
Tomasz MAZUR KIEWICZ
nr katalogowy: 118169
10.15199/59.2019.1.3
funkcje generowania indeksów
dekompozycja funkcjonalna
redukcja argumentów
synteza na pamięciach ROM
Index Generation Functions
functional decomposition
argument reduction
ROM based synthesis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-12
Produkty o obniżonej zawartości sodu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 64632
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Ocena zagrożenia metalami ciężkimi w produktach spożywczych
Jagoda Kępińska
Wioletta Biel
nr katalogowy: 127670
10.15199/65.2020.8.8
arsen
kadm
ołów
rtęć
zagrożenia
żywność
arsenic
cadmium
lead
mercury
threats
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Ocena zagrożenia metalami ciężkimi w produktach spożywczych
Jagoda Kępińska
Wioletta Biel
nr katalogowy: 127670
10.15199/65.2020.8.8
arsen
kadm
ołów
rtęć
zagrożenia
żywność
arsenic
cadmium
lead
mercury
threats
food
OPAKOWANIE 2007-9
Wymagania stawiane opakowaniom do produktów spożywczych i metody badania tych opakowań
Dorota Świątecka
Halina Podsiadło
nr katalogowy: 29744
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-4
Sama dieta nie wystarczy
Franciszek Kładź
nr katalogowy: 131407
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-6
Przejrzyście i pewnie - kontrola pochodzenia przy wsparciu CSB-System
nr katalogowy: 92000
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-7
Detekcja niepożądanych elementów metalowych w produktach spożywczych
Mariusz R. Rząsa
nr katalogowy: 108063
10.15199/65.2017.7.4
detekcja metali
opakowania hermetyczne
metoda elektromagnetyczna
system bezpieczeństwa
metal detection
hermetic cover
electromagnetic method
security system
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-11
Determination of aflatoxins in nuts and plant oil extracts by LC-MS/MS method Określanie zawartości aflatoksyn w orzechach i olejowych ekstraktach roślinnych techniką LC-MS/MS
Ilona Węglarz
Barbara Mazurek
Mariusz Chmiel
Bożena Górecka
nr katalogowy: 102414
10.15199/62.2016.11.34
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-21-22
Pożeracze CO2
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 94257
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-3
Czym żyje francuskie piekarstwo
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 57902
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-9
Termiczny rozkład wielomateriałowych odpadowych opakowań po produktach farmaceutycznych
Katarzyna Klejnowska
Krzysztof Pikoń
Waldemar Ścierski
Andrzej Zajączkowski
nr katalogowy: 122261
10.15199/62.2019.9.11
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-12
Skażenie WWA mięsa i wędlin nowe regulacje prawne
Piotr Szymański
Andrzej Borys
nr katalogowy: 73466
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-6
Spożywcze organiczne barwniki syntetyczne. Charakterystyka, metody analityczne
Irena Baranowska
nr katalogowy: 14329
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-1
Ochrona pasz przed mykotoksynami ważnym elementem bezpieczeństwa zdrowotnego w łańcuchu żywnościowym
nr katalogowy: 124789
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-7
Wykorzystanie przesuniętych w fazie sygnałów zegarowych do redukcji zaburzeń elektromagnetycznych w układach FPGA
Jan MOCHA
Dariusz KANIA
Tomasz WOŹNICA
nr katalogowy: 45619
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2015-4
WPŁYW WYBORU METODY OBLICZENIOWEJ NA WYZNACZANIE CZĘSTOTLIWOŚCIOWEJ CHARAKTERYSTYKI SKUTECZNOŚCI EKRANOWANIA OBUDOWY ZE SZCZELINĄ
Andrzej Rusiecki
nr katalogowy: 90494
10.15199/59.2015.4.97
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-3
Aktywność wody produktów mlecznych. Cz. I
Michał A. Olkowski
Antoni Pluta
Anna Berthold-Pluta
Jolanta Wiska
nr katalogowy: 66716
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-3
Niezbędne A,B,C...
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 83249
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-6
Metody elektrochemiczne oznaczania składu chemicznego i pomiaru aktywnej elektrochemicznie powierzchni stopów palladu z innymi metalami szlachetnymi
Mariusz Łukaszewski
Katarzyna Hubkowska
Andrzej Czerwiński
nr katalogowy: 60216
CHŁODNICTWO 2012-4
Listeria monocytogenes jako wskaźnik stanu higienicznego domowych lodówek
Anna Szosland-Fałtyn
Beata Bartodziejska
Joanna Królasik
Milena Krępska
Beata Paziak-Domańska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 67248
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-7-8
Akryloamid we frytkach i ziemniakach Wciąż aktualne zagrożenie
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 99746
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2015-2
Metody redukcji szumu w zobrazowaniach SAR
Katarzyna Sikorska -Łukasiewicz
nr katalogowy: 89691
10.15199/13.2015.2.17
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-10
Co nowego w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności - wrzesień 2011 r.
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 63338
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-6
Zapewnienie jakości przetworów mięsnych podczas magazynowania
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 99379
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-8
Wpływ parametrów pracy ekstrudera jednoślimakowego na wybrane cechy produktu
NATALIA IDASZEWSKA
JAN KIRYLUK
AGNIESZKA MAKOWSKA
nr katalogowy: 45898
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-3
Hydrokoloidy - substancje stabilizujące żywność Cz. I. Funkcje, modyfikacje i uwarunkowania prawne
Agnieszka Anna Pilarska
Jolanta Gawałek
nr katalogowy: 97378
10.15199/65.2016.3.5
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Aspekty legislacyjne związane z zanieczyszczeniem środków spożywczych pierwiastkami szkodliwymi dla zdrowia w świetle prac Komisji Europejskiej
Monika Mania
Małgorzata Rebeniak
Oksana Orshulayk
Ewelina Chabros
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 131435
10.15199/65.2021.4.3
pierwiastki szkodliwe dla zdrowia człowieka
środki spożywcze
najwyższe dopuszczalne poziomy
ustawodawstwo
elements harmful to human health
foodstuffs
maximum permissible levels
legislation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Aspekty legislacyjne związane z zanieczyszczeniem środków spożywczych pierwiastkami szkodliwymi dla zdrowia w świetle prac Komisji Europejskiej
Monika Mania
Małgorzata Rebeniak
Oksana Orshulayk
Ewelina Chabros
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 131435
10.15199/65.2021.4.3
pierwiastki szkodliwe dla zdrowia człowieka
środki spożywcze
najwyższe dopuszczalne poziomy
ustawodawstwo
elements harmful to human health
foodstuffs
maximum permissible levels
legislation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-10
Jak ocenić aktywność przeciwutleniającą składników żywności
Mariola Kozłowska
Agata Górska
nr katalogowy: 55117
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-12
Wpływ odazotowania spalin na możliwość wykorzystania popiołów lotnych w betonie
Agnieszka Michalik
Filip Chyliński
nr katalogowy: 95747
10.15199/33.2015.12.16
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-8
Dodatki kształtujące strukturę żywności - część I
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 78271
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-10
Dieta intermittent fasting
Ewa Ceborska-Scheitebauer
nr katalogowy: 122759
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Glikozydy stewiolowe właściwości technologiczne i wykorzystanie w produktach rynkowych
Marlena Pielak
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 106758
10.15199/65.2017.6.7
rynek żywności
żywność
glikozydy stewiolowe
właściwości
food market
food
steviol glycosides
properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-1
Promieniowanie mikrofalowe i podczerwone w badaniach zawartości wody w wybranych produktach spożywczych
Małgorzata Kowalska
Sławomir Janas
nr katalogowy: 118232
10.15199/65.2019.1.3
wilgotność
wagosuszarka
mikrofale
promieniowanie podczerwone
humidity
moisture analyzer
microwaves
infrared radiation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-9
Wpływ obróbki termicznej na walory żywieniowe makaronów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 79016
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-9
Przełom w przemyśle piwowarskim dzięki energooszczędnej technologii UVC
nr katalogowy: 150459
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
Wpływ wysokich ciśnień na bioprzyswajalność antyoksydantów owoców i warzyw - składniki lipofilowe
Urszula Trych
Sylwia Skąpska
Magdalena Buniowska
Piotr Kaczka
Krystian Marszałek
nr katalogowy: 118815
10.15199/65.2019.2.3
bioprzyswajalność
biodostępność
antyoksydanty lipofilowe
wysokie ciśnienia
bioavailability
bioaccessibility
lipophilic antioxidants
high pressures
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-12
Walory smakowe i prozdrowotne mięsa jagnięcego
Elżbieta Głodek
Paulina Duma
nr katalogowy: 102864
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
A direct catalytic reduction of palmitic acid to cetyl alcohol Bezpośrednia katalityczna redukcja kwasu palmitynowego do alkoholu cetylowego
Małgorzata I. Szynkowska
Aleksandra Jakubowska
Ewa Leśniewska
Jacek Góralski
nr katalogowy: 86113
10.12916/przemchem.2014.1414
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-4
Analiza procesu wytwarzania proszków SiC metodą zol-żel
ANNA BIEDUNKIEWICZ
Paweł Figiel
Urszula Gabriel
Marta Sabara
nr katalogowy: 57090
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-2
Techniki analityczne on-line w procesie produkcji żywności
Aleksander Siger
Krzysztof Dwiecki
Jarosław Czubiński
nr katalogowy: 50147
OPAKOWANIE 2010-3
Nowoczesna fleksografia – bezpieczne etykiety dla przemysłu spożywczego
nr katalogowy: 50644
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2017-8-9
REDUKCJA LICZBY ZMIENNYCH DO REPREZENTACJI FUNKCJI GENEROWANIA INDEKSÓW
Tomasz Mazurkiewicz
Tadeusz Łuba
nr katalogowy: 109493
10.15199/59.2017.8-9.32
Funkcje generowania indeksów
dekompozycja funkcjonalna
redukcja argumentów
komórki logiczne.
Index Generation Functions
functional decomposition
argument reduction
logic cells
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-8
Wybrane metody redukcji zakłóceń w radioizotopowych korelacyjnych pomiarach przepływów dwufazowych
Marcin ZYCH
Robert HANUS
Leszek PETRYKA
Anna STRZĘPOWICZ
Piotr ZYCH
Wojciech MASTEJ
nr katalogowy: 92787
10.15199/48.2015.08.17
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-3
Ekologiczny chów świń
Mariusz Soszka
nr katalogowy: 83131
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-8
Wybrane doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 53669
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-12
Substancje dodatkowe w produktach ekologicznych
Aneta Brodziak
Jolanta Król
nr katalogowy: 102844
10.15199/65.2016.12.4
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-11
O znakowaniu pieczywa wartością odżywczą - raz jeszcze
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 94480
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-2-3
Toksykologia żywności
Agnieszka STRADECKA
nr katalogowy: 103856
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Wysokie ciśnienia hydrostatyczne jako alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 131437
10.15199/65.2021.4.5
HHP
inaktywacja patogenów
kryteria mikrobiologiczne
okres przydatności do spożycia
cechy organoleptyczne
HHP
pathogen inactivation
microbiological criteria
shelf life
organoleptic characteristics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Wysokie ciśnienia hydrostatyczne jako alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 131437
10.15199/65.2021.4.5
HHP
inaktywacja patogenów
kryteria mikrobiologiczne
okres przydatności do spożycia
cechy organoleptyczne
HHP
pathogen inactivation
microbiological criteria
shelf life
organoleptic characteristics
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-1
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do Żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 96259
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-5-6
Informacja, która sprzedaje
nr katalogowy: 114514
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-3
Wieści konopne
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 143882
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-3
Regulacje unijne a preferencje konsumentów
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 50248
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-10-11
Kawior na iberyjskim lądzie
Marcin Zatyka
nr katalogowy: 63451
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-4
KRONIKA
nr katalogowy: 59068
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-3
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 112513
OPAKOWANIE 2019-6
BADANIA I ROZWÓJ: Indykatory TTI jako przykład opakowań inteligentnych
Magdalena Bukowska-Skwarek
nr katalogowy: 120836
10.15199/42.2019.6.1
OPAKOWANIE 2021-6
Nowe rozwiązania dla druku opakowań kartonowych
nr katalogowy: 132228
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-1
Zastosowanie metody oscylacyjnej do badania właściwości lepkosprężystych roztworu soli sodowej karboksymetylocelulozy
SYLWIA PERYT-STAWIARSKA
ZDZISŁAW JAWORSKI
KRZYSZTOF ANTOSIK
nr katalogowy: 49018
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-1
Properties, allowable limits and analytical methods for determination of mycotoxins.Właściwości, dopuszczalne limity i metody analityczne oznaczania mykotoksyn
Katarzyna Kucharczak
Barbara Gworek
nr katalogowy: 73983
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-2
Detekcja alergenów w żywności metody immunodiagnostyczne
Marta Słowianek
Joanna Leszczyńska
nr katalogowy: 57745
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-8
Właściwości sensoryczne pieczywa - część II
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 78272
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-10
Odzyskiwanie białka z rybnych surowców ubocznych
Mariusz Szymczak
Angelika Dominiczak
Barbara Szymczak
nr katalogowy: 110165
10.15199/65.2017.10.5
rybne surowce uboczne
białko
strącanie izoelektryczne
pH-shift
izolaty
właściwości funkcjonalne
fish by-products
proteins
isoelectric precipitation
pH-shift
isolates
functional properties
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-8
Alternatywna metoda wykrywania pałeczek Salmonella za pomocą metody BACGene
nr katalogowy: 115607
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-2
Fosforany w przetwórstwie mięsa
Halina Makała
Barbara Cichy
nr katalogowy: 24115
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-4
Problemy określania zawartości błonnika pokarmowego
nr katalogowy: 76484
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-11
Zastosowanie egzopolisacharydów produkowanych przez bakterie kwasu mlekowego
Corinna Markowicz
Marcin T. Schmidt
nr katalogowy: 94953
10.15199/65.2015.11.5
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-3
Oznakowanie produktów stosowanych w diecie osób chorych na celiakię
Małgorzta Darewicz
Leszek Jaszczak
nr katalogowy: 66202
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2014-6
Badania procesu usuwania azotanów z wody z użyciem procesów redukcyjnych
Marek Apolinarski
nr katalogowy: 84973
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-9
Projektowanie katalitycznego reaktora strukturalnego do redukcji tlenków azotu. Ocena aktywności i metody syntezy katalizatorów na bazie zeolitów podstawionych kationem miedzi
Joanna Ochońska
Przemysław Jodłowski
Marzena Iwaniszyn
Andrzej Kołodziej
Joanna Łojewska
nr katalogowy: 70938
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-10
ELEKTROMECHANICZNE SPRZĘŻENIE ZWROTNE DLA NISKOTONOWYCH GŁOŚNIKÓW DYNAMICZNYCH Z KASKADOWYM POŁĄCZENIEM DWÓCH REGULATORÓW PID
Tomasz Łysek
nr katalogowy: 140225
10.15199/13.2022.10.4
elektromechaniczne sprzężenie zwrotne
redukcja zniekształceń nieliniowych
regulatory PID
niskotonowe głośniki dynamiczne
pomiary THD
motional feedback
reduction of nonlinear distortion
PID-controllers
low-frequency dynamic loudspeakers
THD measurement
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-10
ELEKTROMECHANICZNE SPRZĘŻENIE ZWROTNE DLA NISKOTONOWYCH GŁOŚNIKÓW DYNAMICZNYCH Z KASKADOWYM POŁĄCZENIEM DWÓCH REGULATORÓW PID
Tomasz Łysek
nr katalogowy: 140225
10.15199/13.2022.10.4
elektromechaniczne sprzężenie zwrotne
redukcja zniekształceń nieliniowych
regulatory PID
niskotonowe głośniki dynamiczne
pomiary THD
motional feedback
reduction of nonlinear distortion
PID-controllers
low-frequency dynamic loudspeakers
THD measurement
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-10
ELEKTROMECHANICZNE SPRZĘŻENIE ZWROTNE DLA NISKOTONOWYCH GŁOŚNIKÓW DYNAMICZNYCH Z KASKADOWYM POŁĄCZENIEM DWÓCH REGULATORÓW PID
Tomasz Łysek
nr katalogowy: 140225
10.15199/13.2022.10.4
elektromechaniczne sprzężenie zwrotne
redukcja zniekształceń nieliniowych
regulatory PID
niskotonowe głośniki dynamiczne
pomiary THD
motional feedback
reduction of nonlinear distortion
PID-controllers
low-frequency dynamic loudspeakers
THD measurement
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-10
ELEKTROMECHANICZNE SPRZĘŻENIE ZWROTNE DLA NISKOTONOWYCH GŁOŚNIKÓW DYNAMICZNYCH Z KASKADOWYM POŁĄCZENIEM DWÓCH REGULATORÓW PID
Tomasz Łysek
nr katalogowy: 140225
10.15199/13.2022.10.4
elektromechaniczne sprzężenie zwrotne
redukcja zniekształceń nieliniowych
regulatory PID
niskotonowe głośniki dynamiczne
pomiary THD
motional feedback
reduction of nonlinear distortion
PID-controllers
low-frequency dynamic loudspeakers
THD measurement
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-10
ELEKTROMECHANICZNE SPRZĘŻENIE ZWROTNE DLA NISKOTONOWYCH GŁOŚNIKÓW DYNAMICZNYCH Z KASKADOWYM POŁĄCZENIEM DWÓCH REGULATORÓW PID
Tomasz Łysek
nr katalogowy: 140225
10.15199/13.2022.10.4
elektromechaniczne sprzężenie zwrotne
redukcja zniekształceń nieliniowych
regulatory PID
niskotonowe głośniki dynamiczne
pomiary THD
motional feedback
reduction of nonlinear distortion
PID-controllers
low-frequency dynamic loudspeakers
THD measurement
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-8
Mechanicznie czy kriogenicznie?
nr katalogowy: 86354
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH