Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Czasopismo
|
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
Rocznik 2022 - numer 8
Treść płatna
Jeśli masz wykupiony/przyznany dostęp -
zaloguj się
.
Skorzystaj z naszych propozycji zakupu!
Zeszyt
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY- e-zeszyt (pdf) 2022-8
licencja: Osobista
Produkt cyfrowy
Nowość
30.00 zł
Do koszyka
Prenumerata
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY - prenumerata cyfrowa
licencja: Osobista
Produkt cyfrowy
Nowość
330.00 zł
Do koszyka
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY - papierowa prenumerata roczna + wysyłka
licencja: Osobista
Szczegóły pakietu
Nazwa
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY - papierowa prenumerata roczna
432.00 zł brutto
400.00 zł netto
32.00 zł VAT
(stawka VAT 8%)
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY - pakowanie i wysyłka
42.00 zł brutto
34.15 zł netto
7.85 zł VAT
(stawka VAT 23%)
474.00 zł
Do koszyka
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY - PAKIET prenumerata PLUS
licencja: Osobista
Szczegóły pakietu
Nazwa
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY - PAKIET prenumerata PLUS (Prenumerata papierowa + dostęp do portalu sigma-not.pl + e-prenumerata)
498.00 zł brutto
461.11 zł netto
36.89 zł VAT
(stawka VAT 8%)
498.00 zł
Do koszyka
Publikacje w tym zeszycie
Znaczenie krajowych i importowanych surowców w produkcji żywności w Polsce
Iwona Szczepaniak
Piotr Szajner
nr katalogowy: 139160
10.15199/65.2022.8.1
surowce
import
rolnictwo
produkcja żywności
raw materials
import
agriculture
food production
RODMAR CLO2 – stabilizowany roztwór dwutlenku chloru
Anna Piotrzkowska
nr katalogowy: 139161
Przemysł spożywczy w Polsce podczas pandemii COVID-19 oraz wojny w Ukrainie
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 139162
10.15199/65.2022.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
Blending jako sposób modyfikacji wartości odżywczej i stabilności oksydacyjnej olejów tłoczonych na zimno
Karol Łysiak
Michał Wolski
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 139163
10.15199/65.2022.8.3
oleje tłoczone na zimno
mieszanie
skład kwasów tłuszczowych
stabilność oksydacyjna
wskaźniki aterogenności
trombogenności
hipocholesterolemiczny
cold-pressed oils
blending
fatty acid composition
oxidative stability
atherogenicity thrombogenicity
hypocholesterolemic index
Emisje gazów cieplarnianych w produkcji mrożonych produktów rolno-spożywczych
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 139164
10.15199/65.2022.8.4
ślad węglowy
żywność mrożona
emisja gazów cieplarnianych
carbon footprint
frozen food
greenhouse gas emissions
Schładzanie kriogeniczne produktów spożywczych w mieszałkach
Robert Wiatrowski
Katarzyna Bigos
nr katalogowy: 139165
Zastosowanie suszonego miodu w produkcji mlecznych mas czekoladowych
Jolanta Kowalska
Katarzyna Samborska
Bogumiła Urbańska
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 139166
10.15199/65.2022.8.5
czekolada
miód suszony
masa mleczna
ocena organoleptyczna
chocolate
dried honey
milk mass
organoleptic assessment
Pod ciśnieniem
nr katalogowy: 139167
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
Konsumpcja i bezpieczeństwo zdrowotne ryb bałtyckich
Wojciech Sawicki
Jacek Okraska
nr katalogowy: 139169
10.15199/65.2022.8.7
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
spożycie ryb
bezpieczeństwo zdrowotne
toksykologia
fishery
fish processing
fish consumption
health safety
toxicology
Zakończyła się już trzecia wspólna wakacyjna trasa Mieci i sieci sklepów Biedronka!
nr katalogowy: 139170
Wybrane produkty spożywcze jako czynnik ograniczający ryzyko zachorowania na raka piersi
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 139171
10.15199/65.2022.8.8
rak piersi
dieta w prewencji
produkty mleczne
warzywa kapustowate
kapusta gotowana i kiszona
breast cancer
preventive diet
dairy products
cabbage vegetable
boiled and sauerkraut
Systemy zabezpieczeń przed szkodnikami magazynów spożywczych
Ziemowit Rudy
nr katalogowy: 139172
Zrównoważony rozwój opakowań do żywności
Izabela Gajlewicz
Marta Lenartowicz-Klik
nr katalogowy: 139173
10.15199/65.2022.8.9
zrównoważony rozwój
tworzywa sztuczne
opakowania
ekologia
biomateriały
PCR
sustainable development
polymers
packaging
ecology
biomaterials
PCR
Już od ponad roku obowiązuje rygorystyczny limit tłuszczów trans we wszystkich produktach
nr katalogowy: 139174
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH