Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Ocena parametrów fizykochemicznych jaj gotowanych poddanych procesowi marynowania
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Beata Paszczyk
nr katalogowy: 136886
10.15199/65.2022.3.3
jaja gotowane
marynowanie
ubytki masy
zawartość soli i suchej masy
boiled eggs
marinated
weight losses
acidity
content of salt and dry matter
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Ocena parametrów fizykochemicznych jaj gotowanych poddanych procesowi marynowania
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Beata Paszczyk
nr katalogowy: 136886
10.15199/65.2022.3.3
jaja gotowane
marynowanie
ubytki masy
zawartość soli i suchej masy
boiled eggs
marinated
weight losses
acidity
content of salt and dry matter
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Ocena parametrów fizykochemicznych jaj gotowanych poddanych procesowi marynowania
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Beata Paszczyk
nr katalogowy: 136886
10.15199/65.2022.3.3
jaja gotowane
marynowanie
ubytki masy
zawartość soli i suchej masy
boiled eggs
marinated
weight losses
acidity
content of salt and dry matter
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Ocena parametrów fizykochemicznych jaj gotowanych poddanych procesowi marynowania
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Beata Paszczyk
nr katalogowy: 136886
10.15199/65.2022.3.3
jaja gotowane
marynowanie
ubytki masy
zawartość soli i suchej masy
boiled eggs
marinated
weight losses
acidity
content of salt and dry matter
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Ocena parametrów fizykochemicznych jaj gotowanych poddanych procesowi marynowania
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Beata Paszczyk
nr katalogowy: 136886
10.15199/65.2022.3.3
jaja gotowane
marynowanie
ubytki masy
zawartość soli i suchej masy
boiled eggs
marinated
weight losses
acidity
content of salt and dry matter
CHŁODNICTWO 2015-3
Ocena kwasowości oraz jakości mikrobiologicznej podczas przechowywania chłodniczego twarogów kwasowych uzyskanych z surowca o zwiększonej koncentracji suchej masy
Krzysztof Siemianowski
Krzysztof Bohdziewicz
Jerzy Szpendowski
Piotr Kołakowski
Joanna Żylińska
Jacek K. Bardowski
nr katalogowy: 90287
10.15199/8.2015.3.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-3
Effect of granulated organic-mineral fertilizers formed from spent mushroom substrate on the yield and on the content of copper in a test plant Wpływ stosowania granulowanych nawozów organiczno-mineralnych wytworzonych z podłoża popieczarkowego na plon i zawartość miedzi w roślinie testowej
Ewa Kuśmireka
Beata Rutkowska
Justyna Wrzosek-Jakubowska
nr katalogowy: 97256
10.15199/62.2016.3.29
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Charakterystyka owoców wybranych odmian rokitnika pospolitego (Hippophae rhamnoides L.) uprawianych w Polsce
Janusz Lipowski
Krystian Marszałek
Sylwia Skąpska
Urszula Jasińska
nr katalogowy: 70381
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-3
Sól na cenzurowanym
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 142320
potrawy restauracyjne
chlorek sodu
redukcja zawartości soli
ograniczenie solenia
zioła i przyprawy
dobór potraw prewencja nadciśnienia
restaurant dishes
sodium chloride
salt reduction
salting limitation
herbs and spices
selection of dishes
prevention of hypertension
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-3
Sól na cenzurowanym
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 142320
potrawy restauracyjne
chlorek sodu
redukcja zawartości soli
ograniczenie solenia
zioła i przyprawy
dobór potraw prewencja nadciśnienia
restaurant dishes
sodium chloride
salt reduction
salting limitation
herbs and spices
selection of dishes
prevention of hypertension
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Szarłat jako dodatek do pieczywa – ocena podstawowego składu chemicznego
Magdalena Sobolewska
Marek Bury
nr katalogowy: 132879
szarłat wyniosły
skład chemiczny
składniki odżywcze
popiół
amaranthus cruentus
chemical composition
nutrients content
ash
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Szarłat jako dodatek do pieczywa – ocena podstawowego składu chemicznego
Magdalena Sobolewska
Marek Bury
nr katalogowy: 132879
szarłat wyniosły
skład chemiczny
składniki odżywcze
popiół
amaranthus cruentus
chemical composition
nutrients content
ash
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Szarłat jako dodatek do pieczywa – ocena podstawowego składu chemicznego
Magdalena Sobolewska
Marek Bury
nr katalogowy: 132879
szarłat wyniosły
skład chemiczny
składniki odżywcze
popiół
amaranthus cruentus
chemical composition
nutrients content
ash
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Szarłat jako dodatek do pieczywa – ocena podstawowego składu chemicznego
Magdalena Sobolewska
Marek Bury
nr katalogowy: 132879
szarłat wyniosły
skład chemiczny
składniki odżywcze
popiół
amaranthus cruentus
chemical composition
nutrients content
ash
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-1
Analiza wybranych właściwości fizycznych i chemicznych owsa szorstkiego (Avena strigosa Schreb.)
Ewelina Kolankowska
Dariusz J. Choszcz
Katarzyna M. Wojtkowiak
nr katalogowy: 135814
10.15199/62.2022.1.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-1
Analiza wybranych właściwości fizycznych i chemicznych owsa szorstkiego (Avena strigosa Schreb.)
Ewelina Kolankowska
Dariusz J. Choszcz
Katarzyna M. Wojtkowiak
nr katalogowy: 135814
10.15199/62.2022.1.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-1
Analiza wybranych właściwości fizycznych i chemicznych owsa szorstkiego (Avena strigosa Schreb.)
Ewelina Kolankowska
Dariusz J. Choszcz
Katarzyna M. Wojtkowiak
nr katalogowy: 135814
10.15199/62.2022.1.4
POLISH TECHNICAL REVIEW 2021-4
CONSTRUCTIONAL AND TECHNICAL INFRASTRUCTURE OF BIOGAS PRODUCTION
Kinga BOREK
Wacław ROMANIUK
nr katalogowy: 135285
10.15199/180.2021.4.3
substrates
methane fermentation
biogas
solar collector
biogas desulphurization device
tank for biogas storager
substraty
fermentacja metanowa
biogaz
kolektor słoneczny
urządzenie do odsiarczania biogazu
zbiornik do magazynowania biogazu
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Wpływ metody suszenia na zawartość polifenoli ogółem, chlorofili i witaminy C w kolendrze siewnej (Coriandrum sativum L.)
Izabela Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 141627
10.15199/65.2023.1.3
kolendra siewna
polifenole ogółem
chlorofile
witamina C
coriander
total polyphenols
chlorophylls
vitamin C
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Wpływ metody suszenia na zawartość polifenoli ogółem, chlorofili i witaminy C w kolendrze siewnej (Coriandrum sativum L.)
Izabela Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 141627
10.15199/65.2023.1.3
kolendra siewna
polifenole ogółem
chlorofile
witamina C
coriander
total polyphenols
chlorophylls
vitamin C
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Wpływ metody suszenia na zawartość polifenoli ogółem, chlorofili i witaminy C w kolendrze siewnej (Coriandrum sativum L.)
Izabela Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 141627
10.15199/65.2023.1.3
kolendra siewna
polifenole ogółem
chlorofile
witamina C
coriander
total polyphenols
chlorophylls
vitamin C
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Wpływ metody suszenia na zawartość polifenoli ogółem, chlorofili i witaminy C w kolendrze siewnej (Coriandrum sativum L.)
Izabela Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 141627
10.15199/65.2023.1.3
kolendra siewna
polifenole ogółem
chlorofile
witamina C
coriander
total polyphenols
chlorophylls
vitamin C
CHŁODNICTWO 2015-12
Zmiany zawartości związków biologicznie aktywnych w kiełkach brokułu i rzodkiewki podczas chłodniczego przechowywania
Ewelina Brzozowska
Ilona Gałązka-Czarnecka
Lucjan Krala
nr katalogowy: 95602
10.15199/8.2015.12.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Kondensat parogazu z retorty suchej destylacji drewna jako prekursor płynu wędzarniczego. Charakterystyka i właściwości
Paweł Bilewicz
Marcin Woźniak
Edyta Kucharska
Łukasz Kucharski
Marlena Musik
Martyna Jurkiewicz
Robert Pełech
nr katalogowy: 141543
10.15199/62.2023.12
parogaz
sucha destylacja drewna
produkcja węgla drzewnego
płyn wędzarniczy
vapour-gas
dry wood distillation
charcoal production
smoking fluid
GAZETA CUKROWNICZA 2011-6
Zmiany zawartości białka w sokach podczas procesu oczyszczania
Bożena Wnuk
nr katalogowy: 64435
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-5
Evaluation of mitigation of the effects of heavy metal contamination of soil by adding organic matter Ocena możliwości łagodzenia skutków zanieczyszczenia gleby metalami ciężkimi poprzez dodatek materii organicznej
Danuta Leszczyńska
Jolanta Kwiatkowska-Malina
nr katalogowy: 91320
10.15199/62.2015.5.19
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Hop creep – mechanizm zjawiska i czynniki wpływające na jego przebieg
Olga Hrabia
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 142852
10.15199/64.2023.2.7
hop creep
piwo
chmielenie na zimno
wtórna fermentacja
hop creep
beer
dry hopping
secondary fermentation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Hop creep – mechanizm zjawiska i czynniki wpływające na jego przebieg
Olga Hrabia
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 142852
10.15199/64.2023.2.7
hop creep
piwo
chmielenie na zimno
wtórna fermentacja
hop creep
beer
dry hopping
secondary fermentation
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-3
Odporność korozyjna fazy międzymetalicznej FeAl na działanie obojętnej mgły solnej
BOŻENA ŁOSIEWICZ
JULIAN KUBISZTAL
KAROL STĘPIEŃ
MAGDALENA POPCZYK
MARLENA FREITAG
nr katalogowy: 66321
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-6
Piklowanie skór z wykorzystaniem permeatu otrzymanego z wyczerpanych kąpieli chromowych zregenerowanych w procesie nanofiltracji
Jan Żarłok
Paweł Religa
nr katalogowy: 141033
10.15199/60.2022.6.1
ścieki garbarskie
skóra
piklowanie i garbowanie
techniki membranowe
tanning effluent
leather
pickling and tanning
membrane techniques
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-11
Analiza gnojowicy świńskiej jako substratu do monosubstratowej instalacji biogazowej
Edyta Wrzesińska-Jędrusiak
Barbara Łaska-Zieja
Marcin Herkowiak
Andrzej Myczko
Kamila Klimek
nr katalogowy: 129139
10.15199/62.2020.11.12
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-11
Analiza gnojowicy świńskiej jako substratu do monosubstratowej instalacji biogazowej
Edyta Wrzesińska-Jędrusiak
Barbara Łaska-Zieja
Marcin Herkowiak
Andrzej Myczko
Kamila Klimek
nr katalogowy: 129139
10.15199/62.2020.11.12
CHŁODNICTWO 2018-2
Zmiany wybranych parametrów jakościowych truskawek (Fragaria x ananassa D.) podczas chłodniczego i zamrażalniczego przechowywania
Izabella Kwaśniewska-Karolak
Radosław Mostowski
nr katalogowy: 113743
10.15199/8.2018.2.1
kluczowe: truskawki
antocyjany
zmiany przechowalnicze
chłodzenie
mrożenie
strawberries
anthocyanins
storage changes
cooling
freezing
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-5
Kompostowanie osadów ściekowych w układzie dwustopniowym oraz charakterystyka kompostu
Dorota Kulikowska
Katarzyna Bernat
Magdalena Zielińska
Magdalena Zaborowska
nr katalogowy: 137727
10.15199/17.2022.5.6
kompostowanie
komunalne osady ściekowe
słoma pszeniczna
zrębki drewniane
pierwiastki nawozowe
stabilność kompostu
metale ciężkie
composting
municipal sewage sludge
wheat straw
wood chips
nutrients
compost stability
heavy metals
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-5
Kompostowanie osadów ściekowych w układzie dwustopniowym oraz charakterystyka kompostu
Dorota Kulikowska
Katarzyna Bernat
Magdalena Zielińska
Magdalena Zaborowska
nr katalogowy: 137727
10.15199/17.2022.5.6
kompostowanie
komunalne osady ściekowe
słoma pszeniczna
zrębki drewniane
pierwiastki nawozowe
stabilność kompostu
metale ciężkie
composting
municipal sewage sludge
wheat straw
wood chips
nutrients
compost stability
heavy metals
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-6
Piklowanie skór z wykorzystaniem permeatu otrzymanego z wyczerpanych kąpieli chromowych zregenerowanych w procesie nanofiltracji
Jan Żarłok
Paweł Religa
nr katalogowy: 141033
10.15199/60.2022.6.1
ścieki garbarskie
skóra
piklowanie i garbowanie
techniki membranowe
tanning effluent
leather
pickling and tanning
membrane techniques
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-1b
Research on Effects of Deicing Salt on Adhesion properties between Asphalt Mortar and Aggregate
Ping LI
Guangwen FU
Dong YANG
Guoling HU
Jianlong ZHENG
nr katalogowy: 65420
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-10
Study of UV radiation emitted by partial discharge on the surface of a composite insulator
Daria Wotzka
Mirosław Gryszpiński
Ireneusz Urbaniec
nr katalogowy: 139715
10.15199/48.2022.10.41
wyładowania niezupełne
kamera UV
zanieczyszczenia środowiskowe
diagnostyka.
partial discharge
UV camera
environmental contamination
diagnostics.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-10
Study of UV radiation emitted by partial discharge on the surface of a composite insulator
Daria Wotzka
Mirosław Gryszpiński
Ireneusz Urbaniec
nr katalogowy: 139715
10.15199/48.2022.10.41
wyładowania niezupełne
kamera UV
zanieczyszczenia środowiskowe
diagnostyka.
partial discharge
UV camera
environmental contamination
diagnostics.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-10
Study of UV radiation emitted by partial discharge on the surface of a composite insulator
Daria Wotzka
Mirosław Gryszpiński
Ireneusz Urbaniec
nr katalogowy: 139715
10.15199/48.2022.10.41
wyładowania niezupełne
kamera UV
zanieczyszczenia środowiskowe
diagnostyka.
partial discharge
UV camera
environmental contamination
diagnostics.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-1
Wpływ aplikacji pulpy siarkowej na plonowanie i skład chemiczny kukurydzy
Aneta Lisowska
Barbara Filipek-Mazur
Bogdan Kulig
nr katalogowy: 146993
10.15199/62.2024.1.14
pulpa siarkowa
siarka siarczanowa
gleba
nawożenie
kukurydza
sulfur pulp
sulfate sulfur
soil
fertilization
maize
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-11
Analysis of flotation unit operation in coagulation of wastewater from a cosmetic factory Analiza pracy flotatora w procesie koagulacji ścieków z zakładu produkcji kosmetyków
Magdalena M. Michel
Tadeusz Siwiec
Marta Tytkowska
Lidia Reczek
nr katalogowy: 95018
10.15199/62.2015.11.20
OPAKOWANIE 2013-11
Evaluation system for selected criteria of plastics
HANNA ŻAKOWSKA
ANDREJ KRŽAN
MARIASTELLA SCANDOLA
IRINA VOEVODINA
PETRA HORVAT
GRZEGORZ GANCZEWSKI
nr katalogowy: 80612
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Ethanol production from sorghum lignocellulose biomass. Wykorzystanie ligninocelulozowej biomasy sorgo do produkcji etanolu
Joanna Chmielewska
Józef Sowiński
Piotr Nowakowski
nr katalogowy: 77361
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-2
Separation of collagen from calf skin Otrzymywanie kolagenu ze skór cielęcych
Władysław Myjak
Mariola Mendrycka
nr katalogowy: 89494
10.15199/62.2015.2.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-7
Use of industrial wastes to produce fertiliser blends. Wykorzystanie odpadów przemysłowych do wytwarzania mieszanin nawozowych
Edward Krzywy
Ewa Możdżer
Czesław Wołoszyk
nr katalogowy: 77808
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
CHŁODNICTWO 2015-10-11
Zmiany zawartości związków bioaktywnych w owocach papai (carica papaya L.) przechowywanych w różnych warunkach
Ilona Gałązka-Czarnecka
Andrzej Czarnecki
Lucjan Krala
nr katalogowy: 94783
10.15199/8.2015.10-11.3
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-4
Badania odporności korozyjnej powłok stopowych cynk-kobalt metodą NSS
ARTUR MACIEJ
GINTER NAWRAT
JERZY PIOTROWSKI
AGNIESZKA KRZĄKAŁA
JACEK STÓJ
JAN CWAJNA
nr katalogowy: 66970
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-3
Changes in the chemical properties of solid fraction of digestate from biogas plant during co-composting Dynamika zmian właściwości chemicznych frakcji stałej pofermentu z biogazowni podczas kompostowania
Magdalena Szymańska
Ewa Szara
Tomasz Sosulski
Just yna Wrzosek-Jakubowska
Barbara Gworek
nr katalogowy: 97271
10.15199/62.2016.3.44
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-10
The effect of malting on green lentils and their suitability for wort production
Jonas Trummer
Aleksander Poreda
Wiktor Berski
nr katalogowy: 123047
10.15199/64.2019.10.1
soczewica
słodowanie
zacieranie
enyzmy
Lentils
malting
mashing
exogenous enzymes
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Wykorzystanie popiołów lotnych ze spalania węgla w technologii materiałów poliuretanowych
Monika Kuźnia
nr katalogowy: 133311
10.15199/62.2021.9.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Wykorzystanie popiołów lotnych ze spalania węgla w technologii materiałów poliuretanowych
Monika Kuźnia
nr katalogowy: 133311
10.15199/62.2021.9.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-3
Parabens in sewage sludges in selected wastewater treatment plants in Poland Parabeny w osadach ściekowych w wybranych oczyszczalniach ścieków w Polsce
Marta Kijeńska
Lidia Tokarz
Andrzej Barański
Barbara Gworek
nr katalogowy: 97250
10.15199/62.2016.3.23
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-1
Rutwica wschodnia (Galega orientalis Lam.) jako potencjalna roślina energetyczna
Barbara Symanowicz
Stanisław Kalembasa
nr katalogowy: 118320
10.15199/62.2019.1.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-11
An innovative method for assessment of quality and economic parameters of hand dishwashing liquids Innowacyjna metoda jakościowej i ekonomicznej oceny płynów do ręcznego mycia naczyń
Wiesław Hreczuch
Emilia Kazek
Arkadiusz Chruściel
Karolina Dąbrowska
nr katalogowy: 95017
10.15199/62.2015.11.19
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2011-7
Badania odporności na korozję wyrobów dla motoryzacji. Część 1: Komora solna
MAREK MAŚLANKA
JOANNA WAŚ
nr katalogowy: 60960
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-11b
Moisture in high voltage power transformers in service
Tomasz KALICKI
Waldemar ZIOMEK
nr katalogowy: 55778
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-10
Wpływ sposobu uprawy i chłodniczego przechowywania na zmiany zawartości witaminy C i chlorofili w papryce słodkiej i brokule
Izabella Kwaśniewska-Karolak
Radosław Mostowski
nr katalogowy: 110181
10.15199/64.2017.10.2
witamina C
chlorofil
papryka słodka
brokuł
rolnictwo ekologiczne
przechowywanie
vitamin C
chlorophyll
sweet pepper
broccoli
organic farming
storage
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-9
The impact of the raw material composition on fermentation kinetics and the yield of biogas and methane Wpływ składu surowców na kinetykę fermentacji stacjonarnej oraz uzysk biogazu i metanu
Józef Szlachta
Małgorzata Fugol
Hubert Prask
nr katalogowy: 100785
10.15199/62.2016.9.30
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-10
Nietoksyczny pigment antykorozyjny dla farb podkładowych
MARIAN GŁUSZKO*
WOJCIECH SZYMAŃSKI
nr katalogowy: 54899
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-8
Ocena aspektów energetycznych oświetlenia stosowanego do uprawy roślin
Mateusz FELDZENSZTAJN
Adam MAZIKOWSKI
nr katalogowy: 144442
10.15199/48.2023.08.35
oświetlenie roślin
uzysk masy suchej
oszczędność energii
efektywność energetyczna
plants illumination
dry mass yield
energy saving
energy efficiency
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-12
Kompleksowa analiza fizykochemiczna biomasowych nośników energii
Błażej Gaze
Bernard Knutel
Mateusz Jajczyk
Leszek Romański
nr katalogowy: 135201
10.15199/62.2021.12.9
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-12
Kompleksowa analiza fizykochemiczna biomasowych nośników energii
Błażej Gaze
Bernard Knutel
Mateusz Jajczyk
Leszek Romański
nr katalogowy: 135201
10.15199/62.2021.12.9
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-12
Kompleksowa analiza fizykochemiczna biomasowych nośników energii
Błażej Gaze
Bernard Knutel
Mateusz Jajczyk
Leszek Romański
nr katalogowy: 135201
10.15199/62.2021.12.9
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Ocena możliwości zastosowania procesu Fentona do czyszczenia ścieków z myjni samochodowej
Agnieszka Włodyka-Bergier
Tomasz Bergier
Robert Mazur
Zbigniew Kowalewski
nr katalogowy: 139558
10.15199/62.2022.9.14
ścieki z myjni samochodowej
proces Fentona
oczyszczanie ścieków
car wash wastewater
Fenton process
wastewater treatment
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Ocena możliwości zastosowania procesu Fentona do czyszczenia ścieków z myjni samochodowej
Agnieszka Włodyka-Bergier
Tomasz Bergier
Robert Mazur
Zbigniew Kowalewski
nr katalogowy: 139558
10.15199/62.2022.9.14
ścieki z myjni samochodowej
proces Fentona
oczyszczanie ścieków
car wash wastewater
Fenton process
wastewater treatment
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Ocena możliwości zastosowania procesu Fentona do czyszczenia ścieków z myjni samochodowej
Agnieszka Włodyka-Bergier
Tomasz Bergier
Robert Mazur
Zbigniew Kowalewski
nr katalogowy: 139558
10.15199/62.2022.9.14
ścieki z myjni samochodowej
proces Fentona
oczyszczanie ścieków
car wash wastewater
Fenton process
wastewater treatment
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2015-4
The use of Biogas in Cogeneration Modular Devices
JOANNA KAZIMIEROWICZ
nr katalogowy: 90380
10.15199/9.2015.4.2
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-1
Air Quality Matters: assessment of air quality in typical public places
Mariusz Bołzan
Jarosław MICHALAK
nr katalogowy: 147109
10.15199/48.2024.01.29
air quality
suspended dusts
BBair
Raspberry Pi
jakość powietrza
pyły zawieszone
BBair
Raspberry Pi
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
ZDROWOTNE ASPEKTY peklowania
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 136728
peklowanie
dodatki do żywności
zdrowie
curing
food additives
health
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
ZDROWOTNE ASPEKTY peklowania
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 136728
peklowanie
dodatki do żywności
zdrowie
curing
food additives
health
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-9
Nowa technologia zagospodarowania wieprzowych pozostałości poubojowych
Joanna Markowska
Robert Słonina
Łukasz Majczak
Agata Bednarek
Paweł Boniecki
nr katalogowy: 150475
głowa wieprzowa odkostniona mechanicznie
technologia separacji
mrożenie
jakość
zagospodarowanie odpadu
frozen mechanically separated pig's head
separation technology
quality
waste management
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Spirulina – dlaczego określana jest mianem super food?
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 137841
10.15199/65.2022.5.2
Arthrospira
mikroalga
spirulina
wartość odżywcza
Arthrospira
microalgae
spirulina
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Spirulina – dlaczego określana jest mianem super food?
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 137841
10.15199/65.2022.5.2
Arthrospira
mikroalga
spirulina
wartość odżywcza
Arthrospira
microalgae
spirulina
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Spirulina – dlaczego określana jest mianem super food?
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 137841
10.15199/65.2022.5.2
Arthrospira
mikroalga
spirulina
wartość odżywcza
Arthrospira
microalgae
spirulina
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Spirulina – dlaczego określana jest mianem super food?
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 137841
10.15199/65.2022.5.2
Arthrospira
mikroalga
spirulina
wartość odżywcza
Arthrospira
microalgae
spirulina
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Spirulina – dlaczego określana jest mianem super food?
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 137841
10.15199/65.2022.5.2
Arthrospira
mikroalga
spirulina
wartość odżywcza
Arthrospira
microalgae
spirulina
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Spirulina – dlaczego określana jest mianem super food?
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 137841
10.15199/65.2022.5.2
Arthrospira
mikroalga
spirulina
wartość odżywcza
Arthrospira
microalgae
spirulina
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Spirulina – dlaczego określana jest mianem super food?
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 137841
10.15199/65.2022.5.2
Arthrospira
mikroalga
spirulina
wartość odżywcza
Arthrospira
microalgae
spirulina
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Spirulina – dlaczego określana jest mianem super food?
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 137841
10.15199/65.2022.5.2
Arthrospira
mikroalga
spirulina
wartość odżywcza
Arthrospira
microalgae
spirulina
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Spirulina – dlaczego określana jest mianem super food?
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 137841
10.15199/65.2022.5.2
Arthrospira
mikroalga
spirulina
wartość odżywcza
Arthrospira
microalgae
spirulina
nutritional value
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-6
Emisje tlenku azotu(I) i ditlenku węgla z aplikacji nawozów nieorganicznych i naturalnych w wybranych technologiach upraw kukurydzy na kiszonkę
Anita Konieczna
Kinga Borek
Kamila Mazur
Witold J. Wardal
nr katalogowy: 121021
10.15199/62.2019.6.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-4
Opracowanie procedury izolacji elektrostatycznie stabilizowanych silanatów z próbek pszenicy
Joanna Jabłońska
Mariusz Kluska
Nikolai Erchak
nr katalogowy: 125788
10.15199/62.2020.4.18
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-4
Prozdrowotnie w gastronomii(IV) Pożegnanie z solniczką
Ewa Czarniecka-Skubina
Ewa Ołubiec-Opatowska
nr katalogowy: 113103
żywność
sód
sól kuchenna
ograniczenie ilości soli w potrawach Title: Farewell to the salt cellar
food
sodium
salt
reduction of the amount of salt in dishes
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2010-6
Modelowanie transportu roztworów soli w trakcie wysychania muru
JAN KUBIK
ANDRZEJ KUCHARCZYK
nr katalogowy: 52329
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2015-9
KOROZJA STALOWEJ OBUDOWY ŁP WYROBISKA CHODNIKOWEGO W ŚRODOWISKU KOPALNI SOLI
WALDEMAR KORZENIOWSKI
ŁUKASZ HEREZY
KRZYSZTOF SKRZYPKOWSKI
nr katalogowy: 93969
10.15199/67.2015.9.2
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2010-4-5
Przewidywanie struktury osadów tworzących się na przegrzewaczach kotłów energetycznych
KRZYSZTOF WACŁAWIAK
KRZYSZTOF SZYMAŃSKI
nr katalogowy: 51238
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-5
Modelling of dry-band arcs on ADSS cable sheath – signal acquisition, processing and analysis
Barbara FLORKOWSKA
Marek FLORKOWSKI
Paweł ZYDROŃ
nr katalogowy: 52144
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-10
The content of soluble sugars and lignocellulose in sorghum hybrids Zawartość cukrów rozpuszczalnych i związków ligninocelulozowych w odmianach sorga
Mirosław Anioł
Józef Sowiński
Magda Aniołowska
nr katalogowy: 94467
10.15199/62.2015.10.37
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-2
Fizykochemiczne właściwości mieszanek alkoholi z bioestrami oraz ich wpływ na emisję toksycznych składników spalin z silnika o zapłonie samoczynnym
Stanisław W. Kruczyński
Piotr Orliński
Krzysztof Biernat
nr katalogowy: 65848
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-1
Zmiany zawartości substancji organicznej i azotu mineralnego w glebie rekultywowanej osadem ściekowym i wełną mineralną
Marta Bik-Małodzińska
Magdalena Myszura
Grażyna Żukowska
Anna Wójcikowska-Kapusta
Sylwia Wesołowska
nr katalogowy: 130037
10.15199/62.2021.1.13
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-1
Zmiany zawartości substancji organicznej i azotu mineralnego w glebie rekultywowanej osadem ściekowym i wełną mineralną
Marta Bik-Małodzińska
Magdalena Myszura
Grażyna Żukowska
Anna Wójcikowska-Kapusta
Sylwia Wesołowska
nr katalogowy: 130037
10.15199/62.2021.1.13
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Chłodzenie żywności – zastosowanie suchego lodu
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 133091
10.15199/65.2021.8.4
chłodzenie żywności
suchy lód
obszary zastosowania
przechowywanie suchego lodu
food refrigeration
dry ice
application areas
storage of dry ice
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Chłodzenie żywności – zastosowanie suchego lodu
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 133091
10.15199/65.2021.8.4
chłodzenie żywności
suchy lód
obszary zastosowania
przechowywanie suchego lodu
food refrigeration
dry ice
application areas
storage of dry ice
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Chłodzenie żywności – zastosowanie suchego lodu
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 133091
10.15199/65.2021.8.4
chłodzenie żywności
suchy lód
obszary zastosowania
przechowywanie suchego lodu
food refrigeration
dry ice
application areas
storage of dry ice
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-2
Możliwości wykorzystania orzechów włoskich (Juglans regia L.) jako paszy niekonwencjonalnej
Beata Marchand
nr katalogowy: 97775
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-11
Research of the Process of Supercritical CO2 Extraction from Sunflower Cake
Igor BEZBAH
Natalia BAKHMUTIAN
Valentyna BANDURA
Seihii BEZBAKH
Oleksandr VSEVOLODOV
Igor MAZURENKO
nr katalogowy: 151339
10.15199/48.2024.11.14
CO2 solvent
extraction
protein concentrate
sunflower cake
Rozpuszczalnik O2
ekstrakt
koncentrat białka
cukier słonecznikowy
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-11
Research of the Process of Supercritical CO2 Extraction from Sunflower Cake
Igor BEZBAH
Natalia BAKHMUTIAN
Valentyna BANDURA
Seihii BEZBAKH
Oleksandr VSEVOLODOV
Igor MAZURENKO
nr katalogowy: 151338
10.15199/48.2024.11.14
CO2 solvent
extraction
protein concentrate
sunflower cake
Rozpuszczalnik O2
ekstrakt
koncentrat białka
cukier słonecznikowy
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2013-10
Corrosion resistance of coatings obtained in a Zn+23Al bath with Mg additions
HENRYK KANIA
MARZENA BIEROŃSKA
nr katalogowy: 79751
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-4
A Condition Assessment Model of Oil-immersed Transformers Using Cloud and Matter Element Integrated Method
Ruijin Liao
Yiyi Zhang
Hanbo Zheng
Lijun Yang
Ke Wang
Shakeel Akram
nr katalogowy: 76319
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2012-3
Sole endotermiczne jako materiały przemiany fazowej stosowane w tekstyliach
Iwona Frydrych
Anna Dąbrowska
nr katalogowy: 66796
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-9
Briquetting of sewage sludge with burnt lime and coal in a roll press Brykietowanie osadów ściekowych z wapnem palonym i węglem kamiennym w prasach walcowych
Bogdan Kosturkiewicz
Andrzej Janewicz
nr katalogowy: 93578
10.15199/62.2015.9.16
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-9
Optimization of polyethylene waste utilization methods from disposable packaging Optymalizacja metod zagospodarowania odpadów polietylenu z jednorazowych opakowań
Monika Czop
Krzysztof Pikoń
Magdalena Bogacka
nr katalogowy: 93571
10.15199/62.2015.9.9
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA 2024-2
Przegląd prasy zagranicznej
Waldemara Jaskółowski
Jacek Rus
nr katalogowy: 150085
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-10
Wszechstronnie odżywcze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145620
suche nasiona roślin strączkowych
wartość odżywcza
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
dry legumes
nutritional value
health benefits
culinary use
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-11
Preparation of gypsum building materials with photocatalytic properties. A strong emphasis on waste gypsum from flue gas desulfurization Nadanie właściwości fotokatalitycznych gipsowym materiałom budowlanym ze szczególnym uwzględnieniem odpadowych gipsów z odsiarczania spalin
Kamila Zając
Magdalena Janus
Kamil Kuźmiński
Antoni W. Morawski
nr katalogowy: 102394
10.15199/62.2016.11.14
CHŁODNICTWO 2012-11
Stabilność barwy przetworów mięsnych peklowanych bez azotanów
Anna Bagnowska
Lucjan Krala
nr katalogowy: 72834
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-10
Effect of ferrous sulfate and peracetic acid on the properties of activated sludge Wpływ siarczanu żelaza(III) i kwasu nadoctowego na właściwości osadu czynnego
Bożena Szejniuk
Adam Traczykowski
Katarzyna Budzińska
Anita Jurek
Krzysztof Berleć
Marcin Bochenek
Magdalena Michalska
nr katalogowy: 94471
10.15199/62.2015.10.41
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-7
Najnowsze wymagania dla transformatorów suchych oraz nowoczesne metody monitoringu i projektowania transformatorów wpływające na niezawodność podczas eksploatacji
Piotr Wolnik
nr katalogowy: 144049
10.15199/74.2023.7.3
transformator suchy
monitoring transformatorów
certyfikacja
klasy środowiskowe
załączanie transformatora
rezonans w uzwojeniu
dry type transformer
transformer monitoring
certification
environmental classes
switching on the transformer
intra winding resonance
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-7
Najnowsze wymagania dla transformatorów suchych oraz nowoczesne metody monitoringu i projektowania transformatorów wpływające na niezawodność podczas eksploatacji
Piotr Wolnik
nr katalogowy: 144049
10.15199/74.2023.7.3
transformator suchy
monitoring transformatorów
certyfikacja
klasy środowiskowe
załączanie transformatora
rezonans w uzwojeniu
dry type transformer
transformer monitoring
certification
environmental classes
switching on the transformer
intra winding resonance
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-4
Produkty uboczne przetwórstwa zbóż na cele paszowe - ocena jakości i wymagania
Waldemar Korol
Grażyna Bielecka
Jolanta Rubaj
nr katalogowy: 121646
produkty przetwórstwa zbóż
pasza
badanie
podstawowy skład chemiczny
aminokwasy
sód
cereal by products
feed
testing
basic nutrients
amino acids
sodium
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-4
Studying the effect of wear caused by corundum abrasive material on the properties and microstructure of austempered ductile iron with additions of Cu and Ni
DAWID MYSZKA
ANDRZEJ WIECZOREK
nr katalogowy: 79727
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-4
Ocena zasobności gleby w przyswajalne związki siarki z wykorzystaniem ekstrahentów o zróżnicowanej zdolności ekstrakcji
Maciej Kuboń
Marcin Niemiec
Monika Tabak
Monika Komorowska
Zofia Gródek-Szostak
nr katalogowy: 125783
10.15199/62.2020.4.13
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2015-8
Odporność korozyjna elementów konstrukcyjnych sond wgłębnych stosowanych w geofi zyce wiertniczej, w szczególności przy budowie podziemnych magazynów gazu
GINTER NAWRAT
MICHAŁ KOŚCIUSZKO
ANDRZEJ GARDEŁA
TOMASZ WIECZOREK
ŁUKASZ NIEUŻYŁA
AGNIESZKA KRZĄKAŁA
nr katalogowy: 93216
10.15199/40.2015.8.2
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-8
Application of diffuse reflectance infrared Fourier transform spectroscopy for the detection of bacterial biomarkers in dry corrosion deposits
JOLANTA TUREK-SZYTOW
ALICJA HRYNISZYN
BEATA CWALINA
nr katalogowy: 138970
10.15199/40.2022.8.2
dry deposits
bacterial biofilm residues
DRIFT spectroscopy
osady suche
pozostałości biofilmu bakteryjnego
spektroskopia DRIFT
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-8
Application of diffuse reflectance infrared Fourier transform spectroscopy for the detection of bacterial biomarkers in dry corrosion deposits
JOLANTA TUREK-SZYTOW
ALICJA HRYNISZYN
BEATA CWALINA
nr katalogowy: 138970
10.15199/40.2022.8.2
dry deposits
bacterial biofilm residues
DRIFT spectroscopy
osady suche
pozostałości biofilmu bakteryjnego
spektroskopia DRIFT
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-8
Application of diffuse reflectance infrared Fourier transform spectroscopy for the detection of bacterial biomarkers in dry corrosion deposits
JOLANTA TUREK-SZYTOW
ALICJA HRYNISZYN
BEATA CWALINA
nr katalogowy: 138970
10.15199/40.2022.8.2
dry deposits
bacterial biofilm residues
DRIFT spectroscopy
osady suche
pozostałości biofilmu bakteryjnego
spektroskopia DRIFT
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-8
Biomass from cultivation of sunflower and wheat as substitute of conventional fuels Biomasa z uprawy słonecznika oraz pszenicy jako substytut paliw konwencjonalnych
Zbigniew Wzorek
Kinga Krupa-Żuczek
nr katalogowy: 93016
10.15199/62.2015.8.19
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2012-3
Wpływ lepkości klejów skrobiowych na jakość tektury falistej
Svitlana Havenko
Natalia Golovatska
Orest Hevus
nr katalogowy: 66804
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-7
Wielkość kropel fazy rozproszonej emulsji pierwotnej i emulsji po rekonstrukcji jako kryterium jakości farmaceutycznych emulsji suchych
Agnieszka Kulawik
Barbara Tal-Figiel
nr katalogowy: 61053
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Analiza TG-FTIR poszczególnych warstw panelu podłogowego pochodzącego z rozbiórki
Małgorzata Kajda-Szcześniak
Monika Czop
nr katalogowy: 133319
10.15199/62.2021.9.12
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Analiza TG-FTIR poszczególnych warstw panelu podłogowego pochodzącego z rozbiórki
Małgorzata Kajda-Szcześniak
Monika Czop
nr katalogowy: 133319
10.15199/62.2021.9.12
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Analiza TG-FTIR poszczególnych warstw panelu podłogowego pochodzącego z rozbiórki
Małgorzata Kajda-Szcześniak
Monika Czop
nr katalogowy: 133319
10.15199/62.2021.9.12
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-6
Production of microalgae biomass under laboratory condition Wytwarzanie biomasy mikroalg w warunkach laboratoryjnych
Monika Makowska
Karolina Dziosa
nr katalogowy: 91690
10.15199/62.2015.6.24
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-5
Wpływ zagarbowania aldehydem glutarowym i natłuszczania na sucho na wybrane właściwości skór garbowanych bezchromowo
Krzysztof Śmiechowski
Jan Żarłok
nr katalogowy: 139947
10.15199/60.2022.5.1
garbowanie bezchromowe
natłuszczanie bezkąpielowe
technologie proekologiczne
chrome-free tanning
non-bathing fatliquoring
pro-ecological technologies
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-5
Wpływ zagarbowania aldehydem glutarowym i natłuszczania na sucho na wybrane właściwości skór garbowanych bezchromowo
Krzysztof Śmiechowski
Jan Żarłok
nr katalogowy: 139947
10.15199/60.2022.5.1
garbowanie bezchromowe
natłuszczanie bezkąpielowe
technologie proekologiczne
chrome-free tanning
non-bathing fatliquoring
pro-ecological technologies
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-5
Study on regeneration of a spent sorbent from semi-dry flue gas desulfurization plant Badania i perspektywa zastosowania odpadów z instalacji odsiarczania spalin metodą półsuchą
Paweł Iwański
Bartłomiej Igliński
Marta Plaskacz-Dziuba
Roman Buczkowski
nr katalogowy: 91313
10.15199/62.2015.5.12
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-5
Wpływ doboru ochrony od przepięć i doboru wymaganej wytrzymałości izolacyjnej na awaryjność transformatorów suchych SN/nn
Mirosław Schwann
nr katalogowy: 143308
10.15199/74.2023.5.3
transformatory SN/nn
transformatory suche żywiczne
ochrona od przepięć
wytrzymałość izolacyjna
MV/LV transformers
dry-type resin transformers
overvoltage protection
insulation strength
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-5
Wpływ doboru ochrony od przepięć i doboru wymaganej wytrzymałości izolacyjnej na awaryjność transformatorów suchych SN/nn
Mirosław Schwann
nr katalogowy: 143308
10.15199/74.2023.5.3
transformatory SN/nn
transformatory suche żywiczne
ochrona od przepięć
wytrzymałość izolacyjna
MV/LV transformers
dry-type resin transformers
overvoltage protection
insulation strength
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-1
Incremental energy die practices for the manufacture of steel products
THOMAS WILSON TYL
nr katalogowy: 57984
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-9
Granulowane nawozy organiczno-mineralne z podłoży popieczarkowych. Cz. I. Makro- i mikroskładniki
Ewa Kuśmirek
Beata Rutkowska
Justyna Wrzosek
*
Danuta Maciaszek
Paulina Chaber
nr katalogowy: 116170
10.15199/62.2018.9.39
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-2
Badanie in vitro działania chemicznych składników owoców kotewki orzecha wodnego i ich aktywności względem komórek niedrobnokomórkowego raka płuc A549
Zhifang Mao
Qing Wang
Faxiu Cheng
Zhiyong Zhang
Carya
Gongli Kang
Ying Li
nr katalogowy: 118586
10.15199/62.2019.2.4
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-3
Ocena jakości handlowych makaronów ekologicznych formy świderki
Grażyna Cacak-Pietrzak
Daria Romankiewicz
Alicja Ceglińska
Emilia Lenart
nr katalogowy: 98707
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2013-4
ZMNIEJSZENIE ZAWARTOŚCI WĘGLA ORGANICZNEGO W KONCENTRATACH MIEDZI POPRZEZ WPROWADZENIE ODRĘBNEGO WĘZŁA PRZEROBU PÓŁPRODUKTÓW
BOŻENA SKORUPSKA
NORBERT KUBACZ
nr katalogowy: 76049
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-3
Impact of copper industry on the accumulation and mobility of copper in soils Wpływ przemysłu miedziowego na akumulację i mobilność miedzi w glebach
Joanna Kwapisz
Barbara Gworek
Magdalena Graniewska
Maciej Bałtowski
nr katalogowy: 97258
10.15199/62.2016.3.31
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-12
Effects of sodium chloride in feed on growth performance of grass carp
Yu Hu
Shaoming Li
Junde Fan
Yujing Hu
Jiamin Ren
Yu Zhang
Jianzhou Tang
nr katalogowy: 146553
10.15199/62.2023.12.1
grass carp
sodium chloride
fish feed
mass growth performanc
amur
chlorek sodu
pasza dla ryb
przyrost masy ciała
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-2
Wet torrefaction of beech wood chips Mokra toryfikacja zrębków drewna bukowego
Łukasz Świątek
Paweł Owczarek
Marek Kułażyński
nr katalogowy: 96644
10.15199/62.2016.2.27
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-8
Impact of emitters from Fosfan Company Ltd. on the fluorine content in soil and grasses. Oddziaływanie emitorów Zakładów Chemicznych Fosfan SA w Szczecinie na zawartość fluoru w glebach i trawach
Edward Krzywya Jacek Ciubak
Ewa Możdżera
Arkadiusz Telesiński
nr katalogowy: 78580
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-5
Effect of enzyme additives on the biogas yield. Wpływ dodatków enzymatycznych na uzysk biogazu
Józef Szlachta
Małgorzata Fugol
hubert Praska
nr katalogowy: 76892
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
ZIOŁA I PRZYPRAWY PODNOSZĄCE wartość użytkową wyrobów mięsnych
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
Agata Blicharz-Kania
nr katalogowy: 141557
jakość wyrobów mięsnych
walory zdrowotne
wartość użytkowa
związki funkcjonalne
przyprawy i zioła
meat products quality
health benefits
added value
functional compounds
spices and herbs
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
ZIOŁA I PRZYPRAWY PODNOSZĄCE wartość użytkową wyrobów mięsnych
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
Agata Blicharz-Kania
nr katalogowy: 141557
jakość wyrobów mięsnych
walory zdrowotne
wartość użytkowa
związki funkcjonalne
przyprawy i zioła
meat products quality
health benefits
added value
functional compounds
spices and herbs
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Analiza TG-FTIR poszczególnych warstw panelu podłogowego pochodzącego z rozbiórki
Małgorzata Kajda-Szcześniak
Monika Czop
nr katalogowy: 133319
10.15199/62.2021.9.12
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-7
Effectiveness of phosphate biofertilizer in germination tests Ocena skuteczności bionawozu fosforowego w testach kiełkowania
Małgorzata Wyciszkiewicz
Agnieszka Saeid
Katarzyna Chojnacka
Henryk Górecki
nr katalogowy: 85700
10.12916/przemchem.2014.1210
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7b
Investigation of Metamaterial Structure Influence on Selective Properties of Microwave Waveguide Sensor
Katarína ISTENÍKOVÁ
Dagmar FAKTOROVÁ
nr katalogowy: 69327
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-5
Europejskie działania w zakresie reformulacji produktów żywnościowych na przykładzie mięsa i przetworów mięsnych
Halina Makała
nr katalogowy: 114010
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-3b
A Method to Estimate Leakage Current of Polluted Insulators
Yunfeng XIA
Xingliang JIANG
Caixin SUN
Bingbing Dong
nr katalogowy: 66643
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-5
Współzależność między zdolnością kiełkowania a wybranymi cechami fizyczno-chemicznymi nasion seradeli siewnej (Ornithopus sativus L.)
Krzysztof Jadwisieńczak
Stanisław Konopka
Joanna Majkowska-Gadomska
Dariusz J. Choszcz
Adam J. Lipiński
Piotr Markowski
Ewelina Kolankowska
nr katalogowy: 113855
10.15199/62.2018.5.10
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-4
Hydrocolloids and their role in pharmaceutical dry emulsions Hydrokoloidy i ich rola w farmaceutycznych emulsjach suchych
Agnieszka Kulawik-Pióro
Barbara Tal-Figiel
nr katalogowy: 97892
10.15199/62.2016.4.7
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2011-4-5
Właściwości powłok metaloceramicznych stosowanych na elementy sprężarki silnika lotniczego
BOGUSŁAW MENDALA
LUCJAN SWADŹBA
nr katalogowy: 58789
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-7
Badania nad możliwością bezpośredniego wykorzystania krajowych zaazotowanych gazów ziemnych w perspektywicznych procesach przemiany metanu
Dymitr Czechowicz
Krzysztof Skutil
Marian Taniewski
nr katalogowy: 52880
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-8
Separation of capsaicin from fruits of Capsicum chinense sp. peppers by using a fluidized bed techniques. Wydzielanie kapsaicyny z owoców papryki Capsicum chinense z wykorzystaniem technik fluidyzacyjnych
Agnieszka Jagoda
Witold Żukowski
nr katalogowy: 78584
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-4
Emission of gases from burning water-coal suspensions Emisja gazów w procesie spalania mieszanin wodno-węglowych
Anita Staroń
Zygmunt Kowalski
Paweł Staroń
Marcin Banach
nr katalogowy: 83698
10.12916/przemchem.2014.539
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-4
Purification of the process gas from biomass gasification for piston engines Oczyszczanie gazu procesowego pochodzącego ze zgazowania biomasy w celu wykorzystania go w silnikach tłokowych
Tomasz Iluk
Aleksander Sobolewski
Sławomir Stelmach
nr katalogowy: 90647
10.15199/62.2015.4.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-12
Fertilizer properties of filter sludge from pig slurry Właściwości nawozowe osadu pofiltracyjnego z gnojowicy świńskiej
Ewelina Klem-Marciniak
Krystyna Hoffmann
Marta Huculak-Mączka
Józef Hoffamann
Agnieszka Makara
Zygmunt Kowalski
nr katalogowy: 95892
10.15199/62.2015.12.14
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Mąka sorgo – jej właściwości i skład
Magdalena Sobolewska
Marek Bury
nr katalogowy: 129583
sorgo
skład chemiczny
składniki odżywcze
popiół
sorghum
chemical composition
nutrients
ash
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Mąka sorgo – jej właściwości i skład
Magdalena Sobolewska
Marek Bury
nr katalogowy: 129583
sorgo
skład chemiczny
składniki odżywcze
popiół
sorghum
chemical composition
nutrients
ash
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-11
Ocena możliwości wtórnego wykorzystania odpadów ogrodniczej wełny mineralnej do produkcji podłoży ogrodniczych
Krystyna Hoffmann
Sławomir Rudowicz
Jerzy Rudowicz
Dorota Pokusa
Radosław Szymczak
Marta Huculak-Mączka
Józef Hoffmann
nr katalogowy: 117216
10.15199/62.2018.11.16
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-5
Zastosowanie dodatków katalitycznych do spalania pelletu z łuski słonecznika w kotle małej mocy
Paulina Wojtko
Błażej Gaze
Bernard Knutel
Aleksandra Wacławek
Przemysław Bukowski
Leszek Romański
nr katalogowy: 131750
10.15199/62.2021.5.8
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-5
Zastosowanie dodatków katalitycznych do spalania pelletu z łuski słonecznika w kotle małej mocy
Paulina Wojtko
Błażej Gaze
Bernard Knutel
Aleksandra Wacławek
Przemysław Bukowski
Leszek Romański
nr katalogowy: 131750
10.15199/62.2021.5.8
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-5
Zastosowanie dodatków katalitycznych do spalania pelletu z łuski słonecznika w kotle małej mocy
Paulina Wojtko
Błażej Gaze
Bernard Knutel
Aleksandra Wacławek
Przemysław Bukowski
Leszek Romański
nr katalogowy: 131750
10.15199/62.2021.5.8
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2023-2
Specjalistyczny pojazd do pomiarów geofizycznych
Paweł Wilkosz
Bogumił Augustyn
nr katalogowy: 142091
magazynowanie wodoru
kawerny solne
pomiary geofizyczne
hydrogen storage
salt caverns
geophysical measurements
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Characteristics of MCMgAl9Zn1 and MCMgAl6Zn1 magnesium alloys structure
LESZEK A. DOBRZAŃSKI
TOMASZ TAŃSKI
LUBOMIR CÍŽEK
nr katalogowy: 27498
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-2
Uproszczony model kinetyki suszenia materiałów spożywczych
Marek Markowski
nr katalogowy: 141970
10.15199/62.2023.2.6
suszenie materiałów spożywczych
suszenie
żywność
kinetyka suszenia
uproszczony model
drying of food materials
drying
food materials
drying kinetics
simplified model
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-2
Uproszczony model kinetyki suszenia materiałów spożywczych
Marek Markowski
nr katalogowy: 141970
10.15199/62.2023.2.6
suszenie materiałów spożywczych
suszenie
żywność
kinetyka suszenia
uproszczony model
drying of food materials
drying
food materials
drying kinetics
simplified model
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-2
Uproszczony model kinetyki suszenia materiałów spożywczych
Marek Markowski
nr katalogowy: 141970
10.15199/62.2023.2.6
suszenie materiałów spożywczych
suszenie
żywność
kinetyka suszenia
uproszczony model
drying of food materials
drying
food materials
drying kinetics
simplified model
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-12
Zmiany w składzie żywic i olejków chmielowych w odmianach chmielu i ich produktach w ostatnich latach i wynikające z nich konsekwencje
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 40136
AURA 2022-12
Rolnictwo i zasolone gleby
Piotr Skubała
nr katalogowy: 140890
10.15199/2.2022.12.2
degradacja gleb
zasolenie
rolnictwo
rośliny słonolubne
soil degradation
salinity
agriculture
salt-tolerant plants
AURA 2022-12
Rolnictwo i zasolone gleby
Piotr Skubała
nr katalogowy: 140890
10.15199/2.2022.12.2
degradacja gleb
zasolenie
rolnictwo
rośliny słonolubne
soil degradation
salinity
agriculture
salt-tolerant plants
AURA 2022-12
Rolnictwo i zasolone gleby
Piotr Skubała
nr katalogowy: 140890
10.15199/2.2022.12.2
degradacja gleb
zasolenie
rolnictwo
rośliny słonolubne
soil degradation
salinity
agriculture
salt-tolerant plants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-10
Wpływ zastosowania kolagenu rybiego i chlorowodorku poliheksametylenobiguanidyny na zawartość mikro- i makroelementów w roślinach kukurydzy
Monika Skwarek
Paulina Pipiak
Katarzyna Sieczyńska
nr katalogowy: 128503
10.15199/62.2020.10.19
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-10
Wpływ zastosowania kolagenu rybiego i chlorowodorku poliheksametylenobiguanidyny na zawartość mikro- i makroelementów w roślinach kukurydzy
Monika Skwarek
Paulina Pipiak
Katarzyna Sieczyńska
nr katalogowy: 128503
10.15199/62.2020.10.19
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-12
Effects of sodium chloride in feed on growth performance of grass carp
Yu Hu
Shaoming Li
Junde Fan
Yujing Hu
Jiamin Ren
Yu Zhang
Jianzhou Tang
nr katalogowy: 146553
10.15199/62.2023.12.1
grass carp
sodium chloride
fish feed
mass growth performanc
amur
chlorek sodu
pasza dla ryb
przyrost masy ciała
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-10
Wpływ mikro- i nanofibrylowanej celulozy na wytrzymałość suchego i mokrego papieru ręcznikowego
Alicja Biel-Tyralska
Tomasz Tyralski
Łukasz Horajski
nr katalogowy: 140063
10.15199/54.2022.10.1
papier ręcznikowy
dodatek mikro- i nanofibrylowanej celulozy do masy papierniczej
krótkoterminowa wytrzymałość na mokro
paper towels
addition of micro- and nanofibrillated cellulose to the paper pulp
short term wet strength
CHŁODNICTWO 2017-6
Wpływ sposobu pakowania na zmiany wybranych cech jakościowych kalafiora w czasie chłodniczego przechowywania
Izabella Kwaśniewska-Karolak
Radosław Mostowski
nr katalogowy: 107176
10.15199/8.2017.6.3
chłodnicze przechowywania
kalafior
opakowania
trwałość
refrigerated storage
cauliflower
packaging
durability
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-2
Thermodynamic Modelling of Waste to Energy Power Plant: A Case Study in Makassar City, Indonesia
Nur HAMZAH
Suryanto SURYANTO
Muhammad ANSHAR
Firman FIRMAN
Muhammad Ruswandi DJALAL
Muhammad Alif AL AFGAN
nr katalogowy: 147340
10.15199/48.2024.02.22
Thermodynamic-Modelling
Municipal Solid Waste
Power Plant
Modelowanie termodynamiczne
odpady komunalne
elektrownia
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2008-11
Possibilities of control of sulphur content in steel in a ladle
ZDENEK ADOLF
DANA HORÁKOWÁ
ZDZISŁAW KUDLIŃSKI
nr katalogowy: 39154
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-4
Wpływ koagulantów PAX 16 i PAX 25, stosowanych w inaktywacji fosforu, na stężenie glinu w wybranych roślinach wodnych
Marta Buśko
Małgorzata Gałczyńska
Artur Ciemniak
nr katalogowy: 125774
10.15199/62.2020.4.4
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-9
Modification of semiconducting copper oxide thin films using ion implantation
Katarzyna Ungeheuer
Konstanty W. Marszalek
Marzena Mitura-Nowak
Zbigniew Kakol
nr katalogowy: 139320
10.15199/48.2022.09.60
thin films
ion implantation
PV cell absorber.
cienkie warstwy
implantacja jonowa
absorbery fotowoltaiczne.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-9
Modification of semiconducting copper oxide thin films using ion implantation
Katarzyna Ungeheuer
Konstanty W. Marszalek
Marzena Mitura-Nowak
Zbigniew Kakol
nr katalogowy: 139320
10.15199/48.2022.09.60
thin films
ion implantation
PV cell absorber.
cienkie warstwy
implantacja jonowa
absorbery fotowoltaiczne.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-9
Modification of semiconducting copper oxide thin films using ion implantation
Katarzyna Ungeheuer
Konstanty W. Marszalek
Marzena Mitura-Nowak
Zbigniew Kakol
nr katalogowy: 139320
10.15199/48.2022.09.60
thin films
ion implantation
PV cell absorber.
cienkie warstwy
implantacja jonowa
absorbery fotowoltaiczne.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
GOSPODARKA WODNA 2022-6
Rola suchego zbiornika przeciwpowodziowego Szalejów Górny na rzece Bystrzyca Dusznicka ze szczególnym uwzględnieniem jego zdolności do redukcji fali wezbraniowej
MAKSYMILIAN POŁOMSKI
nr katalogowy: 137895
10.15199/22.2022.6.4
suchy zbiornik
powódź
hydrologia
transformacja fali
dry reservoir
flood
hydrology
wave transformation
GOSPODARKA WODNA 2022-6
Rola suchego zbiornika przeciwpowodziowego Szalejów Górny na rzece Bystrzyca Dusznicka ze szczególnym uwzględnieniem jego zdolności do redukcji fali wezbraniowej
MAKSYMILIAN POŁOMSKI
nr katalogowy: 137895
10.15199/22.2022.6.4
suchy zbiornik
powódź
hydrologia
transformacja fali
dry reservoir
flood
hydrology
wave transformation
CHŁODNICTWO 2010-4
Stabilność oksydacyjna przetworów z mięsa wieprzowego bez dodatku azotanów w czasie zamrażalniczego przechowywania
Lucjan Krala
Anna Bagnowska
Zbigniew Irzyniec
nr katalogowy: 51211
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
TECHNOLOGIA PRODUKCJI KARMY DLA PSÓW – wpływ procesu ekstruzji na składniki pokarmowe diety
Monika Bogusławska-Tryk
Joanna Bogucka
nr katalogowy: 144003
pies
karma
ekstruzja
składniki pokarmowe
dog
food
extrusion
nutrients
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
TECHNOLOGIA PRODUKCJI KARMY DLA PSÓW – wpływ procesu ekstruzji na składniki pokarmowe diety
Monika Bogusławska-Tryk
Joanna Bogucka
nr katalogowy: 144003
pies
karma
ekstruzja
składniki pokarmowe
dog
food
extrusion
nutrients
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-8
Increase in soil phosphorus uptake under increasing doses of mineral nitrogen. Uruchamianie rezerw fosforu glebowego pod wpływem dawek azotu mineralnego
Urszula Piszcz
Zofia Spiak
nr katalogowy: 78599
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH