Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-12
Konsumpcja wołowiny w Polsce w okresie transformacji systemowej
Krystyna Świetlik
nr katalogowy: 73017
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jak smakuje roślinny łosoś? Alternatywy ryb coraz bardziej dostępne na rynku
nr katalogowy: 142075
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jak smakuje roślinny łosoś? Alternatywy ryb coraz bardziej dostępne na rynku
nr katalogowy: 142075
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-5
BioFach
nr katalogowy: 34897
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-1
Produkty mleczne jako żywność funkcjonalna
nr katalogowy: 118243
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-20-21
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 55091
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Alternatywne wypieki, czyli jak pozyskać nową grupę Klientów. Część druga – napoje roślinne i alternatywy nabiału
nr katalogowy: 131668
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-9
CO PISZĄ INNI
nr katalogowy: 90959
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-3
Światowa konsumpcja włókien
nr katalogowy: 13634
OPAKOWANIE 2014-10
Nowoczesne opakowanie to sztuka zespolona z techniką
nr katalogowy: 87387
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-9
Na biało
Hanna Stolińs
nr katalogowy: 78856
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
Wyzwania i szanse branży czekolady
nr katalogowy: 139673
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-2
Wpływ rolnictwa na celiakię
nr katalogowy: 136047
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-5
Weganizm - modna dieta, ale czy dobra?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 90806
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Znakowanie żywności dla wegan lub wegetarian – na co zwrócić uwagę?
Marta Zawadka
nr katalogowy: 140717
10.15199/65.2022.11.2
znakowanie
weganie
wegetarianie
roślinny
zamienniki mięsa
zamienniki nabiału
labelling
vegans
vegetarians
plant-based
meat substitutes
dairy substitutes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Znakowanie żywności dla wegan lub wegetarian – na co zwrócić uwagę?
Marta Zawadka
nr katalogowy: 140717
10.15199/65.2022.11.2
znakowanie
weganie
wegetarianie
roślinny
zamienniki mięsa
zamienniki nabiału
labelling
vegans
vegetarians
plant-based
meat substitutes
dairy substitutes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Znakowanie żywności dla wegan lub wegetarian – na co zwrócić uwagę?
Marta Zawadka
nr katalogowy: 140717
10.15199/65.2022.11.2
znakowanie
weganie
wegetarianie
roślinny
zamienniki mięsa
zamienniki nabiału
labelling
vegans
vegetarians
plant-based
meat substitutes
dairy substitutes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Znakowanie żywności dla wegan lub wegetarian – na co zwrócić uwagę?
Marta Zawadka
nr katalogowy: 140717
10.15199/65.2022.11.2
znakowanie
weganie
wegetarianie
roślinny
zamienniki mięsa
zamienniki nabiału
labelling
vegans
vegetarians
plant-based
meat substitutes
dairy substitutes
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2024-3
Konsumpcja obuwia w Ameryce Łacińskiej wzrośnie o ponad 4% w ciągu najbliższych pięciu lat
nr katalogowy: 149215
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
Wyzwania i szanse branży czekolady
nr katalogowy: 139673
AURA 2024-10
Co zamiast mięsa i nabiału?
nr katalogowy: 150962
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Alternatywne wypieki, czyli jak pozyskać nową grupę Klientów. Część druga – napoje roślinne i alternatywy nabiału
nr katalogowy: 131668
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-3
Rynek mięsa produkcja rośnie - opłacalność niekoniecznie
ROBERT MROCZEK
nr katalogowy: 33810
AURA 2017-6
Zrównoważona konsumpcja
Anna MICHNIEWSKA
nr katalogowy: 106273
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-4
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 90904
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-12
Tłuste źródła
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 81039
OPAKOWANIE 2021-4
Innowacyjna technologia wspomaga kontrolę jakości systemu MAP
nr katalogowy: 131384
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-12
Promocja mąk i pieczywa całoziarnowego (razowego) w Polsce
nr katalogowy: 56209
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-3
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do Żywnosci
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 90195
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-11
Konsumpcja żywności na ścieżce wzrostu
Krystyna Świetlik
nr katalogowy: 87956
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-1
Promocja bawełny
nr katalogowy: 13568
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-1
Promocja bawełny
nr katalogowy: 13568
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-6
Rynek napojów alkoholowych
Paweł Wyrzykowski
nr katalogowy: 85096
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-2
Przewodnik po rynkach azjatyckich
Anna Łazarowicz
nr katalogowy: 19255
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2004-5
Turbiny wiatrowe - opłacalne źródło energii
Z. CHEN
F. BLAABJERG
nr katalogowy: 3760
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-10
Nietolerancje pokarmowe a kanapki
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 93895
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2012-8
"Biomasa leśna Produkcja - Dystrybucja - Konsumpcja"
Ł. Maszota
nr katalogowy: 71789
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-11
W czołówce
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 19611
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-12
W czołówce
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 19627
OPAKOWANIE 2005-1
Nowy standard pakowania masła w kostki
Agnieszka Libner
nr katalogowy: 11059
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-2
Konsument i konsumpcja żywności - globalna perspektywa
nr katalogowy: 16776
OPAKOWANIE 2005-1
Nowy standard pakowania masła w kostki
Agnieszka Libner
nr katalogowy: 11059
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-5
Rynek zbożowy w sezonie gospodarczym 2004 2005
BOGDAN JUDZIŃSKI
nr katalogowy: 14054
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-6
Ishida AirScan - innowacyjna technologia, która wspomaga kontrolę jakości systemu MAP (Modified Atmosphere Packing)
nr katalogowy: 106099
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-1
Sprawozdanie z konferencji naukowej pt. "Konsument i konsumpcja żywności - globalna perspektywa
nr katalogowy: 20160
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-1
Niewielki wzrost produkcji mąki, pieczywa i przetworów zbożowych w Niemczech
nr katalogowy: 20151
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-10
Tendencje na rynku przetworzonych owoców i warzyw. Cz. l. Popyt
B. Nosecka
nr katalogowy: 7202
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-1
Spożycie produktów zbożowych w Polsce i krajach UE
Michał Sznajder
Elżbieta Goryńska
nr katalogowy: 12573
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-1
Spożycie produktów zbożowych w Polsce i krajach UE
Michał Sznajder
Elżbieta Goryńska
nr katalogowy: 12573
OPAKOWANIE 2005-11
Podsumowanie VI edycji Kampanii Czyste Plaże 2005.Recykling alu-puszek
nr katalogowy: 11347
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-3
Sposób na tuszki Technologia mięsa drobiowego
EWA CZARNIECKA-SKUBINA
INGRID WACHOWICZ
nr katalogowy: 18609
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-9
Od deski do deski
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 78852
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Trendy kulinarne na 2022 rok
nr katalogowy: 134953
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-7-8
Wydarzenia Polska - Unia - Świat
nr katalogowy: 53805
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-10
Konsumpcja owoców i warzyw w Polsce i w UE
I. Strojewska
nr katalogowy: 22387
OPAKOWANIE 2015-7
Konsumpcja z czystym sumieniem podczas spaceru
nr katalogowy: 92410
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-2
Wpływ rolnictwa na celiakię
nr katalogowy: 136047
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Konsumpcja warzyw i owoców
nr katalogowy: 140917
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Wege - dieta
Klaudia Kałwa
nr katalogowy: 112577
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-4
Alternatywne wypieki, czyli jak pozyskać nową grupę Klientów. Część pierwsza – mąki bezglutenowe
nr katalogowy: 131208
AURA 2008-10
Racjonalna konsumpcja warunkiem zrównoważonego rozwoju
JERZY BORKIEWICZ
nr katalogowy: 38506
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-7
Recykling papieru w Europie – cel: 76% do 2030 r.
Ulrich Leberle
nr katalogowy: 138582
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-1
Konsumpcja wędlin - spożycie,preferencje, czynniki wyboru
Marlena Piekut
nr katalogowy: 32567
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-11
Metody badań mikrobiologicznych w Bibliotece Narodowej
BOGDAN FILIP ZEREK
nr katalogowy: 32172
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-9
Trend produktów PREMIUM w sokownictwie
Grzegorz Frącek
nr katalogowy: 30027
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2007-7
Generacja rozproszona jako alternatywa zasilania odbiorców w energię elektryczną i cieplną
Zygmunt Pawełkowicz
nr katalogowy: 27711
AURA 2007-4
"Konsumpcja z NIE - OGRANICZONĄ odpowiedzialnością"
Grażyna Jaromi-Wolniakowska Krzysztof Kochan
nr katalogowy: 25568
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Spożycie piwa w Polsce najniższe od 10 lat
nr katalogowy: 134168
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-3
Promocja mąki i pieczywa całoziarnowego (razowego) w Polsce
Roman Jurga
nr katalogowy: 57886
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-6
Pijmy na zdrowie
nr katalogowy: 91993
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-5
charakterystyka zbóż chlebowych uprawianych w Polsce
Paulina Karczewska
Alicja Ceglińska
nr katalogowy: 76468
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-3
Konsumpcja mięsa w Polsce w ostatnich latach
Krystyna Świetlik
nr katalogowy: 119302
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-2
Lody synbiotyczne - zastosowanie probiotyków i prebiotyków
Anna Szosland-Fołtyn
nr katalogowy: 32791
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-9
Tradycja przegrywa z elektroniką
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 29589
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2007-1
Więcej bawełny
nr katalogowy: 23801
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-5-6
Konsumpcja soków pitnych i wydatki na soki w gospodarstwach domowych
Irena Strojewska
nr katalogowy: 68863
OPAKOWANIE 2015-11
Jeszcze wygodniejsze opakowania od Tetra Pak
nr katalogowy: 94917
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2022-1
Zwiększenie sprzedaży płytek ceramicznych w USA w 2021 roku
nr katalogowy: 136924
OPAKOWANIE 2013-1
Zgrzewanie, owijanie, pakowanie próżniowe
nr katalogowy: 73761
OPAKOWANIE 2008-8
Rozwój rynku recyklingu aluminiowych puszek po napojach w Polsce
nr katalogowy: 37321
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-7
Konsumpcja pieczywa w polskich gospodarstwach domowych
Marlena Piekut
nr katalogowy: 36570
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2007-4
ANALIZA ZMIAN WŁASNOŚCI DRUTÓW GATUNKU 6101 PRZEZNACZONYCH NA SAMONOŚNE PRZEWODY W SYMULOWANYCH WARUNKACH ICH EKSPLOATACJI
TADEUSZ KNYCH
ANDRZEJ MAMALA
BEATA SMYRAK
ANNA TARASEK
nr katalogowy: 25327
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-3
Zmiany asortymentu i dynamiki rynkowej a egzystencja przemysłu papierniczego
T. Graczyk
nr katalogowy: 24978
GAZETA CUKROWNICZA 2007-2
Z czasopism obcych - Jak donosi "International Sugar Journal"
nr katalogowy: 24113
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Borówka, aronia, truskawka i minikiwi notują największe wzrosty spożycia
nr katalogowy: 134745
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
Czekolada – trendy, które warto śledzić
nr katalogowy: 139675
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-6
Spożycie soków owocowych, warzywnych i owocowo-warzywnych w Polsce i w UE
Irena Strojewska
nr katalogowy: 99248
10.15199/64.2016.6.3
OPAKOWANIE 2018-4
Termotransfer się opłaca
nr katalogowy: 113128
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-2
Polski handel zagraniczny makaronami w latach 1995-2005 - podstawowe fakty
WieSłAW łoPAciUK
nr katalogowy: 24139
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-4
Spożycie owoców, warzyw i ich przetworów w Polsce i w krajach UE
Weronika Czerwińska
nr katalogowy: 150166
10.15199/64.2024.4.5
konsumpcja
świeże owoce i warzywa
przetwory
soki
consumption
fresh fruits and vegetables
preserves
juices
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-3
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 66658
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2020-1-2
Sytuacja na rynku bawełny
nr katalogowy: 124911
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-1
Erasmus+ stawia na edukację ekologiczną
nr katalogowy: 136462
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2022-1
Zwiększenie sprzedaży płytek ceramicznych w USA w 2021 roku
nr katalogowy: 136924
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-1
Czynniki odporności w pożywieniu
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 129966
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-6
Warzywniak zamiast apteki
nr katalogowy: 77105
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-18
CO PISZĄ INNI efekty-defekty
nr katalogowy: 121910
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Spożycie piwa w Polsce najniższe od 10 lat
nr katalogowy: 134168
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-1
Tydzień 3R zachęca do podjęcia działań. Potrzebujemy odpowiedzialnego biznesu i konsumpcji w trybie pilnym
nr katalogowy: 136458
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
Czekolada – trendy, które warto śledzić
nr katalogowy: 139675
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
To jest nasz drób!
nr katalogowy: 131715
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Trendy kulinarne na 2022 rok
nr katalogowy: 134953
CHŁODNICTWO 2023-3
Zalety chłodni
Jan Wiśniewski
nr katalogowy: 143889
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-11
Zwiększenie produkcji i konsumpcji mąk i pieczywa całoziarnowego - promowane przez PZPRZ
nr katalogowy: 72181
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-6
Prawidłowa dieta czy pigułki (Cz. II) Pigułka rozwiązuje czy stwarza problem?
Dariusz Włodarek
nr katalogowy: 76962
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-12
kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 123892
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-5
Aromatyczny chleb dla zdrowia
Józef Ziółkowski
Adam Melkowski
Józef Sadkiewicz
nr katalogowy: 59323
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-19-20
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 100900
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-7
Recykling papieru w Europie – cel: 76% do 2030 r.
Ulrich Leberle
nr katalogowy: 138582
OPAKOWANIE 2015-3
Packaging Innovations po raz 7. w Warszawie
nr katalogowy: 90325
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-11
Piece - tendencje rynkowe 2018
nr katalogowy: 116901
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
Polski rynek piwa - trzeci w Europie, dziewiąty w świecie
Maria Joanna Przegalińska
nr katalogowy: 87586
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Konferencja przed targami
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 70376
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-6
Coś się kończy, coś zaczyna… SPP wkracza w nową kadencję
PAWEŁ ROGALKA
nr katalogowy: 126935
OPAKOWANIE 2020-9
Metsä Board uruchamia Excellence Centre
nr katalogowy: 128117
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Borówka, aronia, truskawka i minikiwi notują największe wzrosty spożycia
nr katalogowy: 134745
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-1
Tydzień 3R zachęca do podjęcia działań. Potrzebujemy odpowiedzialnego biznesu i konsumpcji w trybie pilnym
nr katalogowy: 136458
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Rola środowiskowych szczepów bakterii fermentacji mlekowej w wyrobach mlecznych z produkcji w ramach Rolniczego Handlu Detalicznego
Nikola Maciejewska
Anna Szosland-Fałtyn
Beata Bartodziejska
nr katalogowy: 151417
10.15199/65.2024.11.3
drobnoustroje środowiskowe
bakterie fermentacji mlekowej
mleczne produkty fermentowane
Rolniczy Handel Detaliczny
environmental microorganisms
lactic acid bacteria
fermented milk products
Agricultural Retail Trade
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Rola środowiskowych szczepów bakterii fermentacji mlekowej w wyrobach mlecznych z produkcji w ramach Rolniczego Handlu Detalicznego
Nikola Maciejewska
Anna Szosland-Fałtyn
Beata Bartodziejska
nr katalogowy: 151417
10.15199/65.2024.11.3
drobnoustroje środowiskowe
bakterie fermentacji mlekowej
mleczne produkty fermentowane
Rolniczy Handel Detaliczny
environmental microorganisms
lactic acid bacteria
fermented milk products
Agricultural Retail Trade
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-3
Jak wpływać na jakość poprzez innowacje?
Jan Szałas
nr katalogowy: 119343
OPAKOWANIE 2021-1
Lepsze właściwości barierowe w opakowaniach do żywności
nr katalogowy: 130156
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
To jest nasz drób!
nr katalogowy: 131715
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Dlaczego karp jest zdrowy z natury? Kampania promocyjna Karp – Zdrowy z Natury.
nr katalogowy: 134741
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Dlaczego karp jest zdrowy z natury? Kampania promocyjna Karp – Zdrowy z Natury.
nr katalogowy: 134741
GAZETA CUKROWNICZA 2011-3
Nowości
Bogdan Mardofel
nr katalogowy: 60121
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-1
Zamienniki tłuszczu w produktach spożywczych
Iwona Kasprzyk
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 96219
10.15199/65.2016.1.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-4
Opakowania do mleka i jego przetworów
Wojciech Kozak
nr katalogowy: 58958
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-4
Alternatywne wypieki, czyli jak pozyskać nową grupę Klientów. Część pierwsza – mąki bezglutenowe
nr katalogowy: 131208
AURA 2024-7
Bycie EKO
Justyna Aleksandrzak
nr katalogowy: 149585
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-3
Rynek papierów sanitarnych – zmiany i nowe możliwości
TOMASZ GRACZYK
nr katalogowy: 50827
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-6
Innowacyjne instrumenty trwałej i zrównoważonej konsumpcji
Beata MICHALISZYN
nr katalogowy: 45173
AURA 2009-4
Polski sposób na kryzys?
ANDRZEJ BOBIEC
nr katalogowy: 44050
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-23
Bunt wyrobów?
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 48471
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-9
Mikroinżynieria powierzchni w mikroelektronice próżniowej
ANNA GÓRECKA-DRZAZGA
nr katalogowy: 46899
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-8
Francuski ALL4PACK ma się odbyć w listopadzie br.
nr katalogowy: 127739
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-12
Malejąca konsumpcja żywności
Krystyna Świetlik
nr katalogowy: 81356
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-7-8
Prozdrowotne efekty konsumpcji truskawek
Anna Zasowska-Nowak
Piotr Nowak
nr katalogowy: 86175
AURA 2017-2
Świadoma konsumpcja
Anna Batorczak
nr katalogowy: 104068
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-9
Konsumpcjonizm a ekonomia współdzielenia
Adam SKRZYPEK
nr katalogowy: 122362
10.15199/46.2019.9.1
ekonomia współdzielenia
konsumpcja
konsumpcjonizm
zrównoważony rozwój
affluenza
sharing economy
consumption
consumerism
sustainable development
affluenza
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-6
Rynek wód w opakowaniach jednostkowych w Polsce
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 45288
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-3
Największe światowe targi produktów BIO
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 42378
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-12
Smaczne i zdrowe - nasze produkty zbożowe
nr katalogowy: 73470
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-14-15
Smaczne robactwo
Irena Fober
nr katalogowy: 78224
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-12
Rola Grupy Górażdże w niskoemisyjnej gospodarce
nr katalogowy: 124081
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Inwestycje w dobie pandemii – kompleksowe projekty oraz kompleksowe wykonanie
nr katalogowy: 129431
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Konsumpcja warzyw i owoców
nr katalogowy: 140917
CHŁODNICTWO 2023-3
Zalety chłodni
Jan Wiśniewski
nr katalogowy: 143889
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-9
Sytuacja i perspektywy rozwoju budownictwa w Polsce
Małgorzata Walczak
Beata Tomczak
nr katalogowy: 109439
10.15199/33.2017.09.13
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-12
Konsumpcja artykułów mięsnych w 2010 roku i jej uwarunkowania
Kryst yna Świet lik
nr katalogowy: 64459
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-7
Światowy rynek drobiu a globalna konkurencja
Grzegorz Dybowski
nr katalogowy: 69900
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-3
Owoce, warzywa, soki - ich kaloryczność i wartość odżywcza na tle zapotrzebowania na energię i składniki odżywcze Cz. 4. Konsumpcja soków i nektarów i perspektywy jej rozwoju
Witold Płocharski
Barbara Groele
Jarosław Markowski
nr katalogowy: 75478
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-3
A home energy management algorithm in demand response events for household peak load reduction
Maytham S. AHMED
Azah MOHAMED
Raad Z. HOMOD
and Hussain SHAREEF
nr katalogowy: 104332
10.15199/48.2017.03.46
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-1
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 130091
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Mleko i mleczne napoje fermentowane oraz ich wpływ na zdrowie
Diana Wolańska-Buzalska
Klaudia Wiśniewska
Katarzyna Okręglicka
nr katalogowy: 128780
10.15199/65.2020.10.5
dieta
żywienie
zdrowie
mleko
nabiał
konsumpcja nabiału
diet
nutrition
health
milk
dairy
dairy consumption
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Mleko i mleczne napoje fermentowane oraz ich wpływ na zdrowie
Diana Wolańska-Buzalska
Klaudia Wiśniewska
Katarzyna Okręglicka
nr katalogowy: 128780
10.15199/65.2020.10.5
dieta
żywienie
zdrowie
mleko
nabiał
konsumpcja nabiału
diet
nutrition
health
milk
dairy
dairy consumption
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-11
Upowszechnianie idei Przemysłu 4.0
Przemysław Trawa
nr katalogowy: 113943
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-3
Bułgarskie firmy z powodzeniem konkurują z cukierniczymi gigantami
nr katalogowy: 42478
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-11
Edukacja ekologiczna na papierze?
Dominik Dobrowolski
nr katalogowy: 48236
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-11
Informacje o zbiorach pszenicy i żyta w 2011 roku w wybranych krajach członkowskich Unii Europejskiej – na podstawie informacji przekazanych w prezentacjach wygłoszonych w trakcie posiedzenia Zarządu EFMA w Astanie
nr katalogowy: 63577
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-2
Rynek tissue na świecie
nr katalogowy: 118731
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-12
Strategiczna rola technologii pakowania w przemyśle mięsnym
nr katalogowy: 102854
OPAKOWANIE 2016-10
Strategiczna rola technologii pakowania w przemyśle mięsnym
nr katalogowy: 101467
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-9
Gastronomia w różnej postaci
Marcin Zatyka
nr katalogowy: 93448
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Inwestycje w dobie pandemii – kompleksowe projekty oraz kompleksowe wykonanie
nr katalogowy: 129431
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Wpływ czynników środowiskowych, dietetycznych oraz indywidualnych na zawartość wapnia i magnezu we włosach ludzkich
Agnieszka Zielińska
Katarzyna Chojnacka
Izabela Michalak
nr katalogowy: 59933
OPAKOWANIE 2013-12
INFORMACJE MIESIĄCA
nr katalogowy: 81149
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-2
SHIELD - technologia pasteryzacji w Żywcu
Axel Palm
Ludwik Majorczyk
nr katalogowy: 41715
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-1
Carbon Footprint - kontrola emisji CO2 koniecznym elementem stabilnego i ciągłego rozwoju
Adam Steć
Paweł Małecki
nr katalogowy: 65288
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-7
Carbon Footprint - kontrola emisji CO2 koniecznym elementem stabilnego i ciągłego rozwoju
nr katalogowy: 69410
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-5
Carbon Footprint - kontrola emisji CO2 koniecznym elementem stabilnego i ciągłego rozwoju
nr katalogowy: 76261
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 93094
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-5
Polski rynek piwa i chmielu pod lupą UOKiK
nr katalogowy: 151220
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-10
Spożycie soków owocowych, warzywnych i owocowo-warzywnych w Polsce i w UE
Irena Strojewska
nr katalogowy: 123052
10.15199/64.2019.10.3
konsumpcja
soki
gospodarstwa domowe
soki NFC i JFC
consumption
juices
household
juices NFC and JFC
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-3
Tradycyjne wyroby mięsne wysokiej jakości
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 66707
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-4
Higiena pracowników w sklepie mięsnym
Katarzyna Godlewska
nr katalogowy: 131406
OPAKOWANIE 2012-11
Puszka zmienia postać rzeczy
nr katalogowy: 72382
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2012-8
Perspektywy rozwoju rynku opakowań tekturowych w Polsce na tle prognozowanych przemian demograficznych
Tadeusz Rusinek
nr katalogowy: 71785
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-10
Międzynarodowy handel pszenicą - prognoza podwojenia obrotów do 2050 roku
nr katalogowy: 62922
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-6
Lato z KOMPLET Polska
nr katalogowy: 120491
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-11
Przy piwie o usprawnieniu tradycyjnej technologii piwowarskiej
Wojciech Kordalski
nr katalogowy: 102292
OPAKOWANIE 2016-7
Opakowania kartonowe Tetra Pak - w odpowiedzi na potrzeby konsumentów
nr katalogowy: 99607
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
Sklepy firmowe piekarni zmieniają swój charakter
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 137382
ELEKTROINSTALATOR 2023-10
MONITOROWANIE OBWODÓW ELEKTRYCZNYCH SYSTEM PRO M COMPACT® INSITE
nr katalogowy: 145537
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-5
Konferencja „Razem w zieloną przyszłość...”
Ewelina Kowałko
nr katalogowy: 148800
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2024-1
Małe zwycięstwa na rzecz klimatu i przyrody w roku 2023
ELŻBIETA KOZERA
nr katalogowy: 147020
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-10
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 94406
OPAKOWANIE 2021-8
Papier i tektura: Cepi o sytuacji na europejskim rynku
nr katalogowy: 133065
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-11
Producenci ABK na rzecz zrównoważonego budownictwa
Piotr Dauksza
Joanna Nowaczyk
nr katalogowy: 151574
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-6
Spożycie soków owocowych, warzywnych i owocowo- -warzywnych w gospodarstwach domowych w Polsce
Irena Strojewska
nr katalogowy: 106762
10.15199/64.2017.6.1
GOSPODARKA WODNA 2018-9
INFORMACJE - NOWOŚCI
nr katalogowy: 116241
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-4
Powrót do natury
Marcin Zatyka
nr katalogowy: 83444
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-3
Kalejdoskop ze świata napojów
nr katalogowy: 67236
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Kawa – rozważania o filiżance popularnego napoju
Aniela Scheffler
Milena Sadowska
Laura Przedpełska
Agata Witczak
Kamila Pokorska-Niewiada
nr katalogowy: 151423
10.15199/65.2024.11.8
kofeina
konsumpcja kawy
proces produkcji
rodzaje kawy
caffeine
coffee consumption
production process
types of coffee
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Kawa – rozważania o filiżance popularnego napoju
Aniela Scheffler
Milena Sadowska
Laura Przedpełska
Agata Witczak
Kamila Pokorska-Niewiada
nr katalogowy: 151423
10.15199/65.2024.11.8
kofeina
konsumpcja kawy
proces produkcji
rodzaje kawy
caffeine
coffee consumption
production process
types of coffee
AURA 2010-9
Jedz ryby nie tylko od święta (5)
Władysław MIGDAŁ
Joanna TKACZEWSKA
Piotr KULAWIK
Łukasz MIGDAŁ
Arkadiusz OSIECKI
Karolina LATOS
Maciej PRZYBYŁKO
nr katalogowy: 53990
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Sery z mikrobów?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 134161
10.15199/65.2021.10.6
białka pojedynczych komórek mikroorganizmów
mykoproteiny
substytuty nabiału
precyzyjna fermentacja
transgeniczne białka
single cell proteins
mycoproteins
dairy replacements
precision fermentation
transgenic proteins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Sery z mikrobów?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 134161
10.15199/65.2021.10.6
białka pojedynczych komórek mikroorganizmów
mykoproteiny
substytuty nabiału
precyzyjna fermentacja
transgeniczne białka
single cell proteins
mycoproteins
dairy replacements
precision fermentation
transgenic proteins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Sery z mikrobów?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 134161
10.15199/65.2021.10.6
białka pojedynczych komórek mikroorganizmów
mykoproteiny
substytuty nabiału
precyzyjna fermentacja
transgeniczne białka
single cell proteins
mycoproteins
dairy replacements
precision fermentation
transgenic proteins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Sery z mikrobów?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 134161
10.15199/65.2021.10.6
białka pojedynczych komórek mikroorganizmów
mykoproteiny
substytuty nabiału
precyzyjna fermentacja
transgeniczne białka
single cell proteins
mycoproteins
dairy replacements
precision fermentation
transgenic proteins
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-9
Vitafoods 2012
Bożena Nosecka
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 71065
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH