Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-3
Sery pleśniowe występowanie bakterii Listeria monocytogenes
Lidia Stasiak-Różańska
Karolina Kraśniewska
Anna Berthold-Pluta
nr katalogowy: 112860
10.15199/65.2018.3.7
sery pleśniowe
Listeria monocytogenes
listeriozy
zatrucia pokarmowe
mould cheese
Listeria monocytogenes
listeriosis
food poisoning
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Ser Camembert – technologia produkcji, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 140168
10.15199/65.2022.10.2
ser Camembert
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
Camembert cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Ser Camembert – technologia produkcji, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 140168
10.15199/65.2022.10.2
ser Camembert
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
Camembert cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Ser Camembert – technologia produkcji, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 140168
10.15199/65.2022.10.2
ser Camembert
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
Camembert cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Ser Camembert – technologia produkcji, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 140168
10.15199/65.2022.10.2
ser Camembert
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
Camembert cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Ser Camembert – technologia produkcji, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 140168
10.15199/65.2022.10.2
ser Camembert
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
Camembert cheese
production technology
quality features
cold storage
OPAKOWANIE 2024-9
Prima Cheese stawia na rozwój z Ishidą
nr katalogowy: 150698
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-11
Błękitna pleśń
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 116976
sery podpuszczkowe dojrzewające
sery miękkie
sery twarde
wykorzystanie kulinarne
rennet ripened cheeses
soft cheeses
hard cheeses
culinary use
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ser ricotta – produkcja, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 134160
10.15199/65.2021.10.5
ser ricotta
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
ricotta cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ser ricotta – produkcja, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 134160
10.15199/65.2021.10.5
ser ricotta
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
ricotta cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ser ricotta – produkcja, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 134160
10.15199/65.2021.10.5
ser ricotta
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
ricotta cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ser ricotta – produkcja, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 134160
10.15199/65.2021.10.5
ser ricotta
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
ricotta cheese
production technology
quality features
cold storage
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2013-12
Kształtowanie właściwości smarujących zasypek krystalizatorowych
Harald KANIA
Teresa LIS
nr katalogowy: 81370
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-2
Study regarding the technological parameters influence on the primary cooling at the steel continuous casting
ERIKA MONIKA POPA
IMRE KISS
nr katalogowy: 41578
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2016-5
Zachowanie się ciekłej stali w krystalizatorze podczas ciągłego odlewania wlewków o przekroju prostokątnym
Adam CWUDZIŃSKI
Jan JOWSA
Piotr PRZEGRAŁEK
nr katalogowy: 99164
10.15199/24.2016.5.1
CHŁODNICTWO 2012-9
Znaczenie pakowania oraz warunków przechowywania i dystrybucji w przedłużaniu trwałości twarogów kwasowych
KRZYSZTOF SIEMIANOWSKI
JERZY SZPENDOWSKI
KRZYSZTOF BOHDZIEWICZ
nr katalogowy: 71023
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-4
Analiza mineralna włosów ludzkich w ocenie biodostępności pierwiastków odżywczych oraz toksycznych pochodzenia przemysłowego z żywności
KATARZYNA CHOJNACKA
AGNIESZKA ZIELIŃSKAa
IZABELA MICHALAK
HELENA GÓRECKA
MARCIN MIKULEWICZ
HENRYK GÓRECKI
nr katalogowy: 51333
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-12
Symulacja ruchu ciekłej stali w krystalizatorze ciągłego odlewania stali
MARCIN RYWOTYCKI
BEATA HADAŁA
AGNIESZKA CEBO-RUDNICKA
ZBIGNIEW MALINOWSKI
nr katalogowy: 56467
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-8
Maszyny papiernicze z sitem cylindrycznym
MARIUSZ RECZULSKI
nr katalogowy: 121925
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2016-12
Badania przemysłowe oraz modelowanie matematyczne kształtowania się menisku stali i ciekłego żużla w krystalizatorze do ciągłego odlewania wlewków płaskich
Marcin BIELNICKI
Jan JOWSA
Piotr PRZEGRAŁEK
nr katalogowy: 102978
10.15199/24.2016.12.2
OPAKOWANIE 2006-10
Opakowania firmy RPC Hereford w szwajcarskich supermarketach
nr katalogowy: 21899
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2017-11
Ocena asymetrii struktury przepływu ciekłej stali w krystalizatorze do ciągłego odlewania wlewków płaskich - badania modelowe
Marcin BIELNICKI
Jan JOWSA
nr katalogowy: 110878
10.15199/24.2017.11.7
ciągłe odlewanie stali
krystalizator
modelowanie fizyczne
asymetria przepływu w krystalizatorze
metoda Taguchi’
ego
continuous steel casting
mould
physical modeling
flow asymmetry in mould
Taguchi method
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2014-1
Wykorzystanie homotopijnej metody analizy do wyznaczenia temperatury w układzie odlew-forma
Edyta HETMANIOK
Mariusz PLESZCZYŃSKI
Damian SŁOTA
Adam ZIELONKA
nr katalogowy: 88759
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2013-12
Oznaczanie niektórych substancji niebezpiecznych w wyrobach gotowych na przykładzie fumaranu dimetylu
Jolanta Jagiełło
Małgorzata Krępska
Agnieszka Pietrzak
Magdalena Lasoń -Rydel
nr katalogowy: 81352
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-6
Ocena właściwości fizykochemicznych sosów serowych otrzymanych na bazie kazeiny kwasowej i oleju rzepakowego z dodatkiem koncentratu białek serwatkowych
Jagoda O. Szafrańska
Siemowit Muszyński
Bartosz G. Sołowiej
nr katalogowy: 121101
10.15199/65.2019.6.6
sos serowy
koncentrat białek serwatkowych (WPC80)
olej rzepakowy
tekstura
lepkość
cheese sauce
whey protein concentrate (WPC80)
rapeseed oil
texture
viscosity
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2009-1
SIMULATION OF SOLIDIFICATION PROCESS FOR AlSi7 HYPOEUTECTIC SILUMINS WITH APPLICATION NUSCAS PROGRAM
JAROSŁAW PIĄTKOWSKI
JAN SZYMSZAL
nr katalogowy: 41169
OPAKOWANIE 2010-10
Nowe osiągnięcia w zadrukowywaniu etykiet IML
Barbara Kozielska
nr katalogowy: 54761
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2018-1
Reconstruction of the heat transfer coefficient in the inverse Stefan problem
Jarosław MATLAK
Damian SŁOTA
Adam ZIELONKA
nr katalogowy: 111614
10.15199/24.2018.1.2
pure metal solidification
shrinkage
Stefan problem
inverse problem
krzepnięcie metalu
skurcz
zagadnienie Stefana
zagadnienie odwrotne
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2016-5
Określenie prędkości powierzchniowej stali w krystalizatorze do ciągłego odlewania wlewków płaskich
Marcin BIELNICKI
Jan JOWSA
Piotr PRZEGRAŁEK
nr katalogowy: 99165
10.15199/24.2016.5.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Sery z mikrobów?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 134161
10.15199/65.2021.10.6
białka pojedynczych komórek mikroorganizmów
mykoproteiny
substytuty nabiału
precyzyjna fermentacja
transgeniczne białka
single cell proteins
mycoproteins
dairy replacements
precision fermentation
transgenic proteins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Sery z mikrobów?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 134161
10.15199/65.2021.10.6
białka pojedynczych komórek mikroorganizmów
mykoproteiny
substytuty nabiału
precyzyjna fermentacja
transgeniczne białka
single cell proteins
mycoproteins
dairy replacements
precision fermentation
transgenic proteins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Sery z mikrobów?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 134161
10.15199/65.2021.10.6
białka pojedynczych komórek mikroorganizmów
mykoproteiny
substytuty nabiału
precyzyjna fermentacja
transgeniczne białka
single cell proteins
mycoproteins
dairy replacements
precision fermentation
transgenic proteins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Sery z mikrobów?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 134161
10.15199/65.2021.10.6
białka pojedynczych komórek mikroorganizmów
mykoproteiny
substytuty nabiału
precyzyjna fermentacja
transgeniczne białka
single cell proteins
mycoproteins
dairy replacements
precision fermentation
transgenic proteins
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-12
Szacowanie ryzyka rozwoju pleśni na przykładzie budynku jednorodzinnego
Bożena Orlik-Kożdoń
Anita Pawlak-Jakubowska
nr katalogowy: 146519
10.15199/33.2023.12.07
pleśń
wilgotność względna
kondensacja pary wodnej
czynnik temperaturowy
mould
relative humidity
condensation
temperature factor
OPAKOWANIE 2016-9
Kompaktowy generator IML
nr katalogowy: 101417
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2013-2
The hardness of acoustic treated steel
nr katalogowy: 74585
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2016-2
Investment casting parameters impact on IN 713C nickel-based superalloy microstructure
Stanisław Roskosz
Rafał Cygan
nr katalogowy: 97966
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2016-2
Investment casting parameters impact on IN 713C nickel-based superalloy microstructure
Stanisław Roskosz
Rafał Cygan
nr katalogowy: 97966
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2007-6
Zastosowanie modułu magnetohydrodynamicznego (MHD) w matematycznym modelowaniu krzepnięcia stali w procesie COS
Ireneusz Staniewski
Włodzimierz Derda
Artur Mazur
nr katalogowy: 26969
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-5
Skrócenie czasu wykonywania form w technologii wytapianych modeli
nr katalogowy: 51722
OPAKOWANIE 2008-I
Polish Flexo Label (Narrow-web) Business
Krzysztof Januszewski
nr katalogowy: 34051
OPAKOWANIE 2012-9e
Extrusion and thermoforming of polylactide
JÓZEF RICHERT
TOMASZ ŻUK
nr katalogowy: 71176
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-10
Badania porównawcze przyczepności powłok lakierniczych stosowanych na powierzchni kompozytów polimerowych wzmacnianych włóknami węglowymi
Daniel Pieniak
Albin M. Wit-Rusiecki
Aneta Krzyżak
Leszek Gil
Zbigniew Krzysiak
nr katalogowy: 122845
10.15199/62.2019.10.18
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-4
Analysis of inhomogeneity of gradient percolation structures, based on the notion of affinity
JERZY CHMIELA
DAMIAN SŁOTA
STANISŁAW ROSKOSZ
nr katalogowy: 37813
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-3
Festiwale kulinarne na Litwie
nr katalogowy: 149481
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Roślinne alternatywy dla serów: stan i perspektywy
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140723
10.15199/65.2022.11.5
dieta roślinna
sery
substytuty
analogi
wartość żywieniowa
plant-based diet
cheeses
substitutes
analogues
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Roślinne alternatywy dla serów: stan i perspektywy
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140723
10.15199/65.2022.11.5
dieta roślinna
sery
substytuty
analogi
wartość żywieniowa
plant-based diet
cheeses
substitutes
analogues
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Roślinne alternatywy dla serów: stan i perspektywy
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140723
10.15199/65.2022.11.5
dieta roślinna
sery
substytuty
analogi
wartość żywieniowa
plant-based diet
cheeses
substitutes
analogues
nutritional value
OPAKOWANIE 2017-12
Flint Group uzupełnił portfolio produktów dla sektora etykiet IML
nr katalogowy: 111365
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
ODPORNOŚĆ KOMPOZYTÓW NATURALNYCH ZABEZPIECZONYCH CIECZĄ JONOWĄ NA DZIAŁANIE GRZYBÓW PLEŚNIOWYCH
Joanna Foksowicz-Flaczyk
Judyta Walentowska
Krzysztof Bujnowicz
nr katalogowy: 70883
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-4
Nowości lodziarskie 2009
nr katalogowy: 43767
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2010-2
Różnorodne formy korozji biologicznej występujące na elewacjach budynków
JERZY KARYŚ
nr katalogowy: 49880
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-7
Doświadczenia w obróbce ultradźwiękowej ciekłej stali na skalę półprzemysłową
KRZYSZTOF NOWACKI
HARALD KANIA
nr katalogowy: 45870
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
WPŁYW DITLENKU TYTANU AKTYWOWANEGO ŚWIATŁEM WIDZIALNYM NA WZROST GRZYBÓW PLEŚNIOWYCH
Agata Markowska-Szczupak
Krzysztof Ulfig
Antoni W. Morawski
nr katalogowy: 70881
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2012-3
Kryteria oceny mikrobiologicznej materiałów na obuwie specjalne
Michalina Falkiewicz-Dulik
nr katalogowy: 66798
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2013-3
Wpływ czasu obróbki akustycznej ciekłej stali na proces krzepnięcia wlewka
Krzysztof NOWACKI
nr katalogowy: 75526
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Influence of manufacture conditions on the properties of CMSX-4 single crystal castings
Krzysztof Kubiak
Arkadiusz Onyszko
Jan Sieniawski
Włodzimierz Bogdanowicz
Andrzej Nowotnik
nr katalogowy: 52754
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Microstructural evaluation of CMSX-4 superalloy single crystal castings of various geometry
Anna Szular
Arkadiusz Onyszko
Maciej Motyka
Zenon Lipiński
nr katalogowy: 52753
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2016-12
HUTNIK WIADOMOŚCI HUTNICZE CZASOPISMO NAUKOWO-TECHNICZNE ALFABETYCZNY SPIS TREŚCI
nr katalogowy: 102981
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2015-5
The structure of the porosity of the cement mortar CEM I exposed to microorganisms
MARIA FIERTAK
ELŻBIETA STANASZEK-TOMAL
nr katalogowy: 91115
10.15199/40.2015.5.3
OPAKOWANIE 2010-I
The Use of Biaxially Oriented Polypropylene (BOPP) Films for In Mould Labelling (IML)
Andrzej Kornacki
nr katalogowy: 50916
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2017-11
Wyznaczenie wartości współczynnika wymiany ciepła w strefie pierwotnego chłodzenia procesu COS z wykorzystaniem metody Inverse
Katarzyna MIŁKOWSKA-PISZCZEK
Paweł DROŻDŻ
nr katalogowy: 110877
10.15199/24.2017.11.6
ciągłe odlewanie stali
współczynnik wymiany ciepła
metoda Inverse
ProCAST
continuous casting of steel
heat transfer coefficient
Inverse method
ProCAST
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-8
Modelling of thixoforming using CFD methods
PIOTR MACIOŁ
MACIEJ PIETRZYK
nr katalogowy: 46241
OPAKOWANIE 2013-1
Konferencja "Together for a safe product" w firmie Zeller+Gmelin-Eislingen
nr katalogowy: 73766
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-1
Możliwości zastosowania HPP do przedłużania terminu przydatności do spożycia twarogów
Maria Wachowska
Agnieszka Jankowska
Marta Puchta
nr katalogowy: 118236
10.15199/65.2019.1.6
presuryzacja
twarogi
utrwalanie
mikrobiologia
pressurization
curd cheeses
preservation
microbiology
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Modelling the effect of SiC mass fraction on crystallization of magnesium metal matrix composite; AZ91/SiC
Janusz Lelito
Paweł Żak
Józef Suchy
Witold Krajewski
Halina Krawiec
lind say gree r
pete r schumache r
amir shirzadi
kath arina habe r
paweł darłak
nr katalogowy: 52774
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Wegetarianizm i weganizm w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 133970
wegetarianizm
weganizm
gastronomia
potrawy
korzyści zdrowotne
vegetarianism
veganism
gastronomy
dishes
health benefits
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Wegetarianizm i weganizm w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 133970
wegetarianizm
weganizm
gastronomia
potrawy
korzyści zdrowotne
vegetarianism
veganism
gastronomy
dishes
health benefits
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Wegetarianizm i weganizm w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 133970
wegetarianizm
weganizm
gastronomia
potrawy
korzyści zdrowotne
vegetarianism
veganism
gastronomy
dishes
health benefits
PACKAGING REVIEW 2024-1
ANUGA FOODTEC: DIGITALISATION, SUSTAINABILITY AND INDIVIDUALISATION
nr katalogowy: 147840
OPAKOWANIE 2014-2
Konferencja PRO IML: trendy i kierunki rozwoju
nr katalogowy: 82543
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-6
Properties of hot pressed Fe-50%Co materials
Joanna Borowiecka-Jamrozek
Janusz Konstanty
nr katalogowy: 56489
OPAKOWANIE 2010-7
Nowe technologie stosowane do drukowania opakowań i materiałów opakowaniowych
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 52983
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-10
Opakowania do produktów mlecznych
Patrycja Sumińska
Izabela Dmytrów
nr katalogowy: 94287
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-1
Promieniowanie mikrofalowe i podczerwone w badaniach zawartości wody w wybranych produktach spożywczych
Małgorzata Kowalska
Sławomir Janas
nr katalogowy: 118232
10.15199/65.2019.1.3
wilgotność
wagosuszarka
mikrofale
promieniowanie podczerwone
humidity
moisture analyzer
microwaves
infrared radiation
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2010-6
Korozja biologiczna tworzyw gipsowych
MARIA FIERTAK
ELŻBIETA STANASZEK-TOMAL
nr katalogowy: 52330
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2023-2
Wspomaganie komputerowe procesu wtryskiwania spieniającego wyprasek wysoko estetycznych dla branży automotive
Jakub Wawrzyniak
nr katalogowy: 143162
10.15199/28.2023.2.3
wtryskiwanie
porofory
wtrysk kaskadowy
wtrysk sekwencyjny
porowanie
injection moulding
blowing agents
cascade injection
sequential injection
blowing
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2023-2
Wspomaganie komputerowe procesu wtryskiwania spieniającego wyprasek wysoko estetycznych dla branży automotive
Jakub Wawrzyniak
nr katalogowy: 143162
10.15199/28.2023.2.3
wtryskiwanie
porofory
wtrysk kaskadowy
wtrysk sekwencyjny
porowanie
injection moulding
blowing agents
cascade injection
sequential injection
blowing
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2023-2
Wspomaganie komputerowe procesu wtryskiwania spieniającego wyprasek wysoko estetycznych dla branży automotive
Jakub Wawrzyniak
nr katalogowy: 143162
10.15199/28.2023.2.3
wtryskiwanie
porofory
wtrysk kaskadowy
wtrysk sekwencyjny
porowanie
injection moulding
blowing agents
cascade injection
sequential injection
blowing
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-7
Formowanie papierów opakowaniowych i tektur wielowarstwowych
MARIUSZ RECZULSKI
nr katalogowy: 121545
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-5
Mikrobiologiczne zagrożenia występujące w ziarnie zbóż i produktach zbożowych
Anna Czubaszek
Jerzy Kuchciak
nr katalogowy: 116499
zboża i produkty zbożowe
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
mikotoksyny
cereals and cereal products
microbial contamination
mycotoxins
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Dieta bez laktozy
dr inż. Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 130431
laktoza
mleko i przetwory mlecze
nietolerancja laktozy
produkty bez laktozy
roślinne zamienniki mleka
wykorzystanie kulinarne
lactose
milk and dairy products
lactose intolerance
dairy lactose-free products
plant-based milk substitutes
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Dieta bez laktozy
dr inż. Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 130431
laktoza
mleko i przetwory mlecze
nietolerancja laktozy
produkty bez laktozy
roślinne zamienniki mleka
wykorzystanie kulinarne
lactose
milk and dairy products
lactose intolerance
dairy lactose-free products
plant-based milk substitutes
culinary use
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
AKTYWNOŚĆ OLEJKÓW ETERYCZNYCH WOBEC PLEŚNI ASPERGILLUS NIGER
Alina Kunicka-Styczyńska
Marta Maroszyńska
nr katalogowy: 70889
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2010-9
HETEROFAZOWA STRUKTURA TŁOKÓW KOMPOZYTOWYCH WYTWARZANYCH METODĄ ODLEWANIA KOKILOWEGO
ANNA DOLATA‐
GROSZ
MACIEJ DYZIA
MARZENA LECH‐
GREGA
nr katalogowy: 54135
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-5
Dobrodziejstwa mąki Przetwory mączne i ich wykorzystanie w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 105500
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Modyfikacja składu chemicznego produktów mleczarskich
Piotr Nowakowski
Bożena Patkowska-Sokoła
Robert Bodkowski
Tadeusz Szulc
Stefania Kinal
Wiesława Walisiewicz-Niedbalska
Zygmunt Usydus
nr katalogowy: 68183
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Technological parameters of milk depending on the cow housing system, nutrition system, age and number of somatic cells. Parametry technologiczne mleka w zależności od systemu utrzymania i żywienia, wieku krów oraz liczby komórek somatycznych
Ewa Pecka
Andrzej Zachwieja
Joanna Tumanowicz
nr katalogowy: 77357
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-4
Zastosowanie preparatów nanosrebra do oczyszczania powietrza z instalacji klimatyzacyjnej zakładów mięsnych
ZYGMUNT KOWALSKI
AGNIESZKA MAKARA
MARCIN BANACH
MAREK KOWALSKI
nr katalogowy: 51351
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-4
Ocena oddziaływania oczyszczalni ścieków na stopień mikrobiologicznego zanieczyszczenia powietrza
BARBARA BREZA-BORUTA
ZBIGNIEW PALUSZAK
nr katalogowy: 51330
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-5
Studies on antifungal properties of photocatalytic paints Badania nad przeciwgrzybowymi właściwościami farb fotokatalitycznych
Agata Markowska-Szczupak
Maria Tomaszewska
Anna Morszczyzna
Antoni W. Morawski
nr katalogowy: 84193
10.12916/przemchem.2014.766
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-5
Sieciowanie kopolimeru etylenowo-propylenowego nadtlenkami
Magdalena Maciejewska
Marian Zaborski
Anna Masek
nr katalogowy: 51789
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-4
Wpływ warunków chłodzenia na krzepnięcie pasma COS
nr katalogowy: 59214
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-11
Wpływ ciepła krzepnięcia na pole temperatury pasma w linii ciągłego odlewania stali
Beata Hadała
Andrzej Gołdasz
Agnieszka Cebo -Rudnicka
nr katalogowy: 55963
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2016-4
Biodeterioration of gypsum materials caused by fungi
Maria Fiertak
Elżbieta Stanaszek-Tomal
nr katalogowy: 97713
10.15199/40.2016.4.5
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2016-6
Wpływ zasolenia piaskowca na rozwój grzybów pleśniowych
Elżbieta STANASZEK-TOMAL
Teresa STRYSZEWSKA
nr katalogowy: 98825
10.15199/40.2016.6.2
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-8
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 127727
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-10
Ocena zawartości wybranych sacharydów w półtwardych serach dojrzewających dostępnych na polskim rynku
Karolina Szymańska
Magdalena Baniewska
Mariusz Śliwiński
Monika Małkowska-Kowalczyk
nr katalogowy: 145689
10.15199/65.2023.10.6
laktoza
galaktoza
glukoza
ser
bezlaktozowe produkty mleczne
lactose
galactose
glucose
cheese
lactose-free dairy products
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2014-11
Analiza technologii wytapiania i odlewania wlewków kuziennych ze stali ultraczystych
nr katalogowy: 88028
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
WZROST GRZYBÓW STRZĘPKOWYCH NA DREWNIE BIELU SOSNY – OCENA SUBIEKTYWNA, POMIAR ZMIANY BARWY I OZNACZENIE ERGOSTEROLU
Andrzej Fojutowski
Anna Koziróg
Aleksandra Kropacz
nr katalogowy: 70897
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
ODPORNOŚĆ NA PODSTAWCZAKI I PLEŚNIE DREWNA, PŁYT WIÓROWYCH I SKLEJEK ZABEZPIECZONYCH MIESZANINAMI CIECZY JONOWYCH Z POCHODNYMI 1,2,4-TRIAZOLU
Zabielska-Matejuk Jadwiga
Pernak Juliusz
Frąckowiak Iwona
Jóźwiak Mariusz
Andrzejak Cezary
Stangierska Anna
Przybylska Weronika
nr katalogowy: 70879
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2011-9
Badania skuteczności działania cieczy jonowych na grzyby niszczące drewno oraz ich sorpcji na glebie
JADWIGA ZABIELSKA-MATEJUK
ANNA STANGIERSKA
ANDRZEJ SKRZYPCZAK
nr katalogowy: 62193
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2013-4
Opracowanie numerycznego modelu procesu ciągłego odlewania stali do wyznaczenia technologicznych parametrów odlewania
Katarzyna MIŁKOWSKA-PISZCZEK
Jan FALKUS
nr katalogowy: 76413
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2013-2
BADANIA STRUKTURY I WŁASNOŚCI MECHANICZNYCH SZYBKO KRYSTALIZOWANEGO STOPU 6060 (Al-Mg-Si)
TOMASZ SKRZEKUT
MARCIN ROŻEK
TOMASZ TOKARSKI
nr katalogowy: 74622
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Microstructural analysis of as-cast single-crystalline CMSX-4 gas turbine blade
Beata Dubiel
Wiktoria Ratuszek
Aleksandra Czyrska-Filemonowicz
nr katalogowy: 52755
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-3
Research results of Synthetic Slag Viscosity depending on temperature and their Chemical Composition
ImrE KISS
AlExA VASIlE
George CIoata VASIlE
nr katalogowy: 58420
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2016-2
Characterization of IN713C superalloy microstructure after high temperature creep test by LM, SEM and STEM
Agnieszka Szczotok
Barbara Kościelniak
nr katalogowy: 97964
10.15199/28.2016.2.1
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2016-2
Characterization of IN713C superalloy microstructure after high temperature creep test by LM, SEM and STEM
Agnieszka Szczotok
Barbara Kościelniak
nr katalogowy: 97964
10.15199/28.2016.2.1
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-8
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 127727
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2015-6
Dobór składu fazowego kompozytu na bazie stopu AlSi pod kątem możliwości kształtowania powierzchni roboczych tłoków
Maciej Dyzia
Anna J. Dolata
Piotr Putyra
Lucyna Jaworska
nr katalogowy: 95638
10.15199/28.2015.6.35
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2015-4
Influence of silver on glass forming ability and mechanical properties of Zr-Cu-Al alloys
Piotr Błyskun
Grzegorz Cieślak
Maciej Kowalczyk
Jerzy Latuch
Tadeusz Kulik
nr katalogowy: 94594
10.15199/28.2015.4.1
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2016-3
Fabrication of AM50 magnesium matrix composite with titanium particles by stir casting method
Katarzyna Natalia Braszczyńska-Malik
Elżbieta Przełożyńska
nr katalogowy: 99369
10.15199/28.2016.3.4
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2015-2
Fractographic discoveries: investigation of bulk metallic glasses fracture surfaces after static compression test
Piotr Błyskun
Grzegorz Cieślak
Maciej Kowalczyk
Jerzy Latuch
Tadeusz Kulik
nr katalogowy: 90960
10.15199/28.2015.2.1
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-1
MYCOTOXINS IN CEREAL GRAIN AS A RESULT OF INFECTION OF CEREALS BY FUSARIUM FUNGI
Marcin RÓŻEWICZ
nr katalogowy: 147956
10.15199/180.2024.1.2
mycotoxins
fungal diseases of cereals
fusarium head blight
cereal grain
food safety
toxicity
mykotoksyny
choroby grzybowe zbóż
fuzarioza kłosów
ziarno zbóż
bezpieczeństwo żywnościowe
toksyczność
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-1
MYCOTOXINS IN CEREAL GRAIN AS A RESULT OF INFECTION OF CEREALS BY FUSARIUM FUNGI
Marcin RÓŻEWICZ
nr katalogowy: 147956
10.15199/180.2024.1.2
mycotoxins
fungal diseases of cereals
fusarium head blight
cereal grain
food safety
toxicity
mykotoksyny
choroby grzybowe zbóż
fuzarioza kłosów
ziarno zbóż
bezpieczeństwo żywnościowe
toksyczność
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-3
Wykorzystanie gazowego nadtlenku wodoru do biodekontaminacji materiałów z zanieczyszczeń mikrobiologicznych
Elwira Furtak
Wioletta Cichocka
Edyta Kisielińska-Kot
nr katalogowy: 130834
10.15199/62.2021.3.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-3
Wykorzystanie gazowego nadtlenku wodoru do biodekontaminacji materiałów z zanieczyszczeń mikrobiologicznych
Elwira Furtak
Wioletta Cichocka
Edyta Kisielińska-Kot
nr katalogowy: 130834
10.15199/62.2021.3.4
AURA 2024-11
Mikroskopijni współlokatorzy i ich wpływ na zdrowie człowieka
Ewa KRÓL
Elżbieta MIELNICZUK
Barbara ABRAMCZYK
nr katalogowy: 151520
10.15199/2.2024.11.2
Grzyby pleśniowe
szkodliwość
syndrom chorego budynku
Mold fungi
harmfulness
sick building syndrome
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-10
Logo w postaci znaku wodnego jako identyfikacja papierów graficznych
MARZANNA MAR CINKOWSKA
nr katalogowy: 123113
10.15199/54.2019.10.2
papiery graficzne
logo
znak wodny
graphic papers
logo
watermark
AURA 2020-10
Gleby i zmiana klimatu
Piotr Skubała
nr katalogowy: 128413
10.15199/2.2020.10.3
gleba
globalne ocieplenie
emisja CO2
gleby tropikalne
soil
global warming
CO2 emissions
tropical soils
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-10
Developing a new process for adipic acid production
Dawid Lisicki
Beata Orlińska
Kamil Peckh
Tomasz Martyniuk
Krzysztof Dziuba
nr katalogowy: 151024
10.15199/62.2024.10.7
kwas adypinowy
cykloheksanon
utlenianie
adipic acid
oxidation
cyclohexanone
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-7
Detekcja niepożądanych elementów metalowych w produktach spożywczych
Mariusz R. Rząsa
nr katalogowy: 108063
10.15199/65.2017.7.4
detekcja metali
opakowania hermetyczne
metoda elektromagnetyczna
system bezpieczeństwa
metal detection
hermetic cover
electromagnetic method
security system
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-10
Błędy ludzkie i just culture
Małgorzata Z. WIŚNIEWSKA
nr katalogowy: 123124
10.15199/46.2019.10.2
błąd
just culture
jakość
bezpieczeństwo
error
just culture
quality
safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Wykorzystanie bakterii fermentacji propionowej w produkcji mleczarskiej
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 123063
10.15199/65.2019.10.2
Propionibacterium
serowarstwo
cyjanokobalamina
bioutrwalanie
Propionibacterium
cheese making
cyanocobalamin
biopreservation
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-4
Polska kuchnia regionalna – kuchnia wielkopolska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 150021
kuchnia wielkopolska
pyry
gzik (gotowane ziemniaki z twarogiem)
parzybroda
rogale świętomarcińskie
Wielkopolska cuisine
potatoes
gzik (boiled potatoes with cottage cheese)
parzybroda soup
St. Martin's croissants
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-1-2
Jakość mikrobiologiczna mieszanek sałat w czasie przechowywania chłodniczego
Monika Trząskowska
Małgorzata Rosikiewicz
nr katalogowy: 118715
10.15199/64.2019.1-2.2
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-1
Ocena stanu technicznego budynku i jego instalacji za pomocą termowizji
Robert Stachniewicz
nr katalogowy: 130062
10.15199/33.2021.01.03
termografia
termomodernizacja
infiltracja powietrza
wentylacja
pleśń.
thermography
thermomodernization
air infiltration
ventilation
mould
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Zarządzanie wodą w przemyśle rolno-spożywczym
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Urszula Stęplewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 122454
10.15199/65.2019.9.5
ślad wodny
niedobór wody
przemysł mleczarski
water footprint
water shortage
dairy industry
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2017-10
Stress corrosion cracking of leaded brass with various aluminium and tin content
Marcin Kondracki
nr katalogowy: 109889
10.15199/41.2017.10.4
copper alloy
brass
corrosion
stress corrosion
cracking
stop miedzi
mosiądz
korozja
korozja naprężeniowa
pękanie
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-5
Wybrane grzyby strzępkowe w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 131852
grzyby strzępkowe
zanieczyszczenie
mykotoksyny
Penicillium nalgiovense
filamentous fungi
contamination
mycotoxins
Penicillium nalgiovense
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-11
Skażenie mikrobiologiczne warzyw oraz metody ich ograniczania
Beata Kowalska
nr katalogowy: 146036
10.15199/65.2023.11.4
bakterie
grzyby pleśniowe
Salmonella
Listeria
praktyki rolnicze
zmiany klimatu
bacteria
mould
Salmonella
Listeria
good agricultural practice
climate change
AURA 2024-8
Gleba – najbardziej strategiczny zasób każdego narodu
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 149942
10.15199/2.2024.8.3
gleba
bioróżnorodność
degradacja
produkcja żywności
regradacja
soil
biodiversity
degradation
food production
regradation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-10
Przemysł mleczarski w Polsce
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 116665
10.15199/65.2018.10.1
przemysł mleczarski
produkcja
konsumpcja
handel zagraniczny
dairy industry
production
consumption
foreign trade
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-10
Uniwersalne dodatki
nr katalogowy: 116446
ziemniaki
frytki
placki
kluski
półprodukty ziemniaczane
żywność wygodna
potrawy
potatoes
chips
pancakes
noodles
potato semi-finished products
convenience food
dishes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-7
Karczoch zwyczajny innowacyjny surowiec o szerokim zastosowaniu
Monika Michalak-Majewska
Dorota Teterycz
nr katalogowy: 115042
10.15199/65.2018.7.7
karczoch
inulina
enzymy proteolityczne
biogaz
globe artichoke
inulin
proteolytic enzymes
biogas
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-5
Sery z mleka krów ras lokalnych jako cenne źródło składników odżywczych*
Aneta Brodziak
Jolanta Król
Anna Teter
Joanna Barłowska
Monika Kędzierska-Matysek
nr katalogowy: 120369
10.15199/65.2019.5.7
mleko
rasy lokalne
wartość odżywcza
przydatność technologiczna
milk
local breeds
nutritional value
technological suitability
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Aktualne zagrożenia mikrobiologiczne Listeria monocytogenes
Elżbieta Maćkiw
Monika Stasiak
Joanna Kowalska
Katarzyna Kucharek
nr katalogowy: 123068
10.15199/65.2019.10.5
Listeria monocytogenes
żywność
kryteria mikrobiologiczne
Listeria monocytogenes
food
microbiological criteria
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-9
Gotowanie bez glutenu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 122291
nietolerancje
gluten
celiakia
zboża bezglutenowe
posiłki
gastronomia.
intolerance
gluten
celiac disease
gluten free cereals
dishes
gastronomy
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Aktualne zagrożenia mikrobiologiczne Listeria monocytogenes
Elżbieta Maćkiw
Monika Stasiak
Joanna Kowalska
Katarzyna Kucharek
nr katalogowy: 123068
10.15199/65.2019.10.5
Listeria monocytogenes
żywność
kryteria mikrobiologiczne
Listeria monocytogenes
food
microbiological criteria
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Uwarunkowania rozwoju polskiego handlu zagranicznego produktami mlecznymi
Piotr Szajner
nr katalogowy: 128771
10.15199/65.2020.10.1
mleko
przemysł mleczarski
handel zagraniczny
eksport
import
ceny
rynek
pandemia COVID-19
milk
dairy sector
foreign trade
export
import
prices
market
COVID-19 pandemic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Uwarunkowania rozwoju polskiego handlu zagranicznego produktami mlecznymi
Piotr Szajner
nr katalogowy: 128771
10.15199/65.2020.10.1
mleko
przemysł mleczarski
handel zagraniczny
eksport
import
ceny
rynek
pandemia COVID-19
milk
dairy sector
foreign trade
export
import
prices
market
COVID-19 pandemic
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-10
Wszechstronnie odżywcze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145620
suche nasiona roślin strączkowych
wartość odżywcza
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
dry legumes
nutritional value
health benefits
culinary use
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2017-12
Dekapsulacja chemiczna w analizie uszkodzeń pakietów IC
Aneta Araźna
Kamil Janeczek
Wojciech Stęplewski
Krzysztof Lipiec
nr katalogowy: 111333
10.15199/13.2017.12.6
dekapsulacja chemiczna
pakiety IC
chemical decapsulation
IC packages
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-6
Biokonwersja glicerolu do kwasu cytrynowego
Ewelina Książek
Małgorzata Janczar-Smuga
Jerzy J. Pietkiewicz
nr katalogowy: 126685
10.15199/62.2020.6.22
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-9
Pożywne i wygodne
Soups in Gastronomy
nr katalogowy: 115759
zupy
rodzaje
wywar
składnik główny
zagęszczanie
żywność wygodna
soups
types
bouillon
main component
thickening
convenient food
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Kwintesencja smaku
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 112576
sosy
składniki
warzywa
owoce
grzyby
przyprawy
zioła
kulinarne zastosowanie
sauces
ingredients
vegetables
fruit
mushrooms
spices
herbs
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-10
Półmisek wędlin Wykorzystanie wędlin w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 109863
wędliny
rodzaje
wędzonki
kiełbasy
wędliny drobiowe
wędliny podrobowe
wykorzystanie kulinarne
cold cuts
smoked meats
sausages
poultry cold cuts
offal cold cuts
culinary use
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-2
Bakteriocyny - charakterystyka i potencjał w utrwalaniu żywności
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Iwona Szymańska
Milena Kupiec
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 125038
10.15199/65.2020.2.7
bakteriocyny
biokonserwanty
środki antymikrobiologiczne
opakowania aktywne
powłoki jadalne
bacteriocins
bio-preservatives
antimicrobials
active packaging
edible coatings
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Handel rolno-spożywczy Polski z Kanadą: bilans trzech lat umowy CETA
Łukasz Ambroziak
nr katalogowy: 128157
10.15199/65.2020.9.1
Kompleksowa Umowa Gospodarczo-Handlowa (CETA)
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
Polska
Kanada
Comprehensive Economic and Trade Agreement (CETA)
foreign trade
agri-food products
Poland
Canada
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Handel rolno-spożywczy Polski z Kanadą: bilans trzech lat umowy CETA
Łukasz Ambroziak
nr katalogowy: 128157
10.15199/65.2020.9.1
Kompleksowa Umowa Gospodarczo-Handlowa (CETA)
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
Polska
Kanada
Comprehensive Economic and Trade Agreement (CETA)
foreign trade
agri-food products
Poland
Canada
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Mleko i mleczne napoje fermentowane oraz ich wpływ na zdrowie
Diana Wolańska-Buzalska
Klaudia Wiśniewska
Katarzyna Okręglicka
nr katalogowy: 128780
10.15199/65.2020.10.5
dieta
żywienie
zdrowie
mleko
nabiał
konsumpcja nabiału
diet
nutrition
health
milk
dairy
dairy consumption
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Mleko i mleczne napoje fermentowane oraz ich wpływ na zdrowie
Diana Wolańska-Buzalska
Klaudia Wiśniewska
Katarzyna Okręglicka
nr katalogowy: 128780
10.15199/65.2020.10.5
dieta
żywienie
zdrowie
mleko
nabiał
konsumpcja nabiału
diet
nutrition
health
milk
dairy
dairy consumption
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-7
A Novel Nature-Inspired Meta-heuristic Algorithm for Solving the Economic and Environmental Dispatch Problems in Power System
Fatima Zohra Aroua
Ahmed Salhi
Chiva Mayouf
Djemai Naimi
nr katalogowy: 149556
10.15199/48.2024.07.55
Cheetah optimizer algorithm
Prey-hunting strategies
Economic dispatch
Environmental dispatch
Electric power system
algorytm optymalizatora Cheetah
dyspozycja ekonomiczna
dyspozycja środowiskowa
system elektroenergetyczny
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH