Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wybrane produkty spożywcze jako czynnik ograniczający ryzyko zachorowania na raka piersi
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 139171
10.15199/65.2022.8.8
rak piersi
dieta w prewencji
produkty mleczne
warzywa kapustowate
kapusta gotowana i kiszona
breast cancer
preventive diet
dairy products
cabbage vegetable
boiled and sauerkraut
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wybrane produkty spożywcze jako czynnik ograniczający ryzyko zachorowania na raka piersi
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 139171
10.15199/65.2022.8.8
rak piersi
dieta w prewencji
produkty mleczne
warzywa kapustowate
kapusta gotowana i kiszona
breast cancer
preventive diet
dairy products
cabbage vegetable
boiled and sauerkraut
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wybrane produkty spożywcze jako czynnik ograniczający ryzyko zachorowania na raka piersi
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 139171
10.15199/65.2022.8.8
rak piersi
dieta w prewencji
produkty mleczne
warzywa kapustowate
kapusta gotowana i kiszona
breast cancer
preventive diet
dairy products
cabbage vegetable
boiled and sauerkraut
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wybrane produkty spożywcze jako czynnik ograniczający ryzyko zachorowania na raka piersi
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 139171
10.15199/65.2022.8.8
rak piersi
dieta w prewencji
produkty mleczne
warzywa kapustowate
kapusta gotowana i kiszona
breast cancer
preventive diet
dairy products
cabbage vegetable
boiled and sauerkraut
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Wpływ wybranych procesów technologicznych stosowanych w przetwórstwie mleka na przeżywalność bakterii Listeria monocytogenes w wyrobach gotowych
Piotr Śmigiel
Jarosław Kowalik
Marika Bielecka
nr katalogowy: 142073
10.15199/65.2023.2.3
Listeria monocytogenes
proces technologiczny
produkt mleczarski
listerioza
Listeria monocytogenes
technological process
dairy product
listeriosis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Wpływ wybranych procesów technologicznych stosowanych w przetwórstwie mleka na przeżywalność bakterii Listeria monocytogenes w wyrobach gotowych
Piotr Śmigiel
Jarosław Kowalik
Marika Bielecka
nr katalogowy: 142073
10.15199/65.2023.2.3
Listeria monocytogenes
proces technologiczny
produkt mleczarski
listerioza
Listeria monocytogenes
technological process
dairy product
listeriosis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Wpływ wybranych procesów technologicznych stosowanych w przetwórstwie mleka na przeżywalność bakterii Listeria monocytogenes w wyrobach gotowych
Piotr Śmigiel
Jarosław Kowalik
Marika Bielecka
nr katalogowy: 142073
10.15199/65.2023.2.3
Listeria monocytogenes
proces technologiczny
produkt mleczarski
listerioza
Listeria monocytogenes
technological process
dairy product
listeriosis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Wpływ wybranych procesów technologicznych stosowanych w przetwórstwie mleka na przeżywalność bakterii Listeria monocytogenes w wyrobach gotowych
Piotr Śmigiel
Jarosław Kowalik
Marika Bielecka
nr katalogowy: 142073
10.15199/65.2023.2.3
Listeria monocytogenes
proces technologiczny
produkt mleczarski
listerioza
Listeria monocytogenes
technological process
dairy product
listeriosis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Wpływ wybranych procesów technologicznych stosowanych w przetwórstwie mleka na przeżywalność bakterii Listeria monocytogenes w wyrobach gotowych
Piotr Śmigiel
Jarosław Kowalik
Marika Bielecka
nr katalogowy: 142073
10.15199/65.2023.2.3
Listeria monocytogenes
proces technologiczny
produkt mleczarski
listerioza
Listeria monocytogenes
technological process
dairy product
listeriosis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-10
Przemysł mleczarski w Polsce
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 116665
10.15199/65.2018.10.1
przemysł mleczarski
produkcja
konsumpcja
handel zagraniczny
dairy industry
production
consumption
foreign trade
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-3
Polski handel zagraniczny produktami mlecznymi
Polish Foreign Trade of Dairy Products
nr katalogowy: 112853
10.15199/65.2018.3.2
mleko
przemysł mleczarski
handel zagraniczny
eksport
import
ceny
rynek
milk
dairy sector
trade
export
import
price
market
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Mleko i mleczne napoje fermentowane oraz ich wpływ na zdrowie
Diana Wolańska-Buzalska
Klaudia Wiśniewska
Katarzyna Okręglicka
nr katalogowy: 128780
10.15199/65.2020.10.5
dieta
żywienie
zdrowie
mleko
nabiał
konsumpcja nabiału
diet
nutrition
health
milk
dairy
dairy consumption
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Mleko i mleczne napoje fermentowane oraz ich wpływ na zdrowie
Diana Wolańska-Buzalska
Klaudia Wiśniewska
Katarzyna Okręglicka
nr katalogowy: 128780
10.15199/65.2020.10.5
dieta
żywienie
zdrowie
mleko
nabiał
konsumpcja nabiału
diet
nutrition
health
milk
dairy
dairy consumption
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
AUTOMATION OF DAIRY COW FEEDING AS THE METHOD FOR REDUCTION OF GREENHOUSE GAS EMISSION, ORIGINATING IN ANIMAL PRODUCTION
Kamil SIATKA
nr katalogowy: 137156
10.15199/180.2022.1.1
automatic feeding
cow
greenhouse gas
animal production
milk
automatyczne żywienie
krowa
gazy cieplarniane
produkcja zwierzęca
mleko
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
AUTOMATION OF DAIRY COW FEEDING AS THE METHOD FOR REDUCTION OF GREENHOUSE GAS EMISSION, ORIGINATING IN ANIMAL PRODUCTION
Kamil SIATKA
nr katalogowy: 137156
10.15199/180.2022.1.1
automatic feeding
cow
greenhouse gas
animal production
milk
automatyczne żywienie
krowa
gazy cieplarniane
produkcja zwierzęca
mleko
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
AUTOMATION OF DAIRY COW FEEDING AS THE METHOD FOR REDUCTION OF GREENHOUSE GAS EMISSION, ORIGINATING IN ANIMAL PRODUCTION
Kamil SIATKA
nr katalogowy: 137156
10.15199/180.2022.1.1
automatic feeding
cow
greenhouse gas
animal production
milk
automatyczne żywienie
krowa
gazy cieplarniane
produkcja zwierzęca
mleko
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
AUTOMATION OF DAIRY COW FEEDING AS THE METHOD FOR REDUCTION OF GREENHOUSE GAS EMISSION, ORIGINATING IN ANIMAL PRODUCTION
Kamil SIATKA
nr katalogowy: 137156
10.15199/180.2022.1.1
automatic feeding
cow
greenhouse gas
animal production
milk
automatyczne żywienie
krowa
gazy cieplarniane
produkcja zwierzęca
mleko
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Wpływ konfliktu zbrojnego w Ukrainie na branżę mleczarską w Polsce
Piotr Szajner
nr katalogowy: 140167
10.15199/65.2022.10.1
rynek
mleko
przemysł mleczarski
ceny
wojna
Ukraina
market
milk
dairy industry
prices
war
Ukraine
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Wpływ konfliktu zbrojnego w Ukrainie na branżę mleczarską w Polsce
Piotr Szajner
nr katalogowy: 140167
10.15199/65.2022.10.1
rynek
mleko
przemysł mleczarski
ceny
wojna
Ukraina
market
milk
dairy industry
prices
war
Ukraine
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Wpływ konfliktu zbrojnego w Ukrainie na branżę mleczarską w Polsce
Piotr Szajner
nr katalogowy: 140167
10.15199/65.2022.10.1
rynek
mleko
przemysł mleczarski
ceny
wojna
Ukraina
market
milk
dairy industry
prices
war
Ukraine
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Wpływ konfliktu zbrojnego w Ukrainie na branżę mleczarską w Polsce
Piotr Szajner
nr katalogowy: 140167
10.15199/65.2022.10.1
rynek
mleko
przemysł mleczarski
ceny
wojna
Ukraina
market
milk
dairy industry
prices
war
Ukraine
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
FUNGI CONTAMINATION OF DAIRY PLANT THAT MANUFACTURES YOGURT AND YOGURT-DRINK PRODUCTS
Zhou Fang
Zhao Hongfei
Qi Dan
Zhang Limin
Zhan Haining
Zhang Bolin
Jadwiga Moneta
Zdzislawa Libudzisz
nr katalogowy: 70864
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Uwarunkowania rozwoju polskiego handlu zagranicznego produktami mlecznymi
Piotr Szajner
nr katalogowy: 128771
10.15199/65.2020.10.1
mleko
przemysł mleczarski
handel zagraniczny
eksport
import
ceny
rynek
pandemia COVID-19
milk
dairy sector
foreign trade
export
import
prices
market
COVID-19 pandemic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Uwarunkowania rozwoju polskiego handlu zagranicznego produktami mlecznymi
Piotr Szajner
nr katalogowy: 128771
10.15199/65.2020.10.1
mleko
przemysł mleczarski
handel zagraniczny
eksport
import
ceny
rynek
pandemia COVID-19
milk
dairy sector
foreign trade
export
import
prices
market
COVID-19 pandemic
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-12
Co nowego w świecie aromatów i dodatków do żywności - listopad 2006 r.
nr katalogowy: 23138
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Zarządzanie wodą w przemyśle rolno-spożywczym
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Urszula Stęplewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 122454
10.15199/65.2019.9.5
ślad wodny
niedobór wody
przemysł mleczarski
water footprint
water shortage
dairy industry
OPAKOWANIE 2012-1
Cadbury zmienia opakowanie tabliczek czekolady Dairy Milk
nr katalogowy: 65303
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Wpływ wdrożenia unijnej strategii „Od pola do stołu” na rozwój branży mleczarskiej w Polsce
Piotr Szajner
nr katalogowy: 134153
10.15199/65.2021.10.1
mleko
przemysł mleczarski
strategia
zrównoważone rolnictwo
milk
dairy industry
strategy
sustainable agriculture
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Wpływ wdrożenia unijnej strategii „Od pola do stołu” na rozwój branży mleczarskiej w Polsce
Piotr Szajner
nr katalogowy: 134153
10.15199/65.2021.10.1
mleko
przemysł mleczarski
strategia
zrównoważone rolnictwo
milk
dairy industry
strategy
sustainable agriculture
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Wpływ wdrożenia unijnej strategii „Od pola do stołu” na rozwój branży mleczarskiej w Polsce
Piotr Szajner
nr katalogowy: 134153
10.15199/65.2021.10.1
mleko
przemysł mleczarski
strategia
zrównoważone rolnictwo
milk
dairy industry
strategy
sustainable agriculture
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Wpływ wdrożenia unijnej strategii „Od pola do stołu” na rozwój branży mleczarskiej w Polsce
Piotr Szajner
nr katalogowy: 134153
10.15199/65.2021.10.1
mleko
przemysł mleczarski
strategia
zrównoważone rolnictwo
milk
dairy industry
strategy
sustainable agriculture
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Mleczne napoje fermentowane – wartość odżywcza, prozdrowotne oddziaływanie na organizm człowieka
Jan Kłobukowski
nr katalogowy: 143826
10.15199/65.2023.6.6
wartość odżywcza
zdrowie
jogurt
kefir
maślanka
nutritional value
health
yoghurt
kefir
buttermilk
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Mleczne napoje fermentowane – wartość odżywcza, prozdrowotne oddziaływanie na organizm człowieka
Jan Kłobukowski
nr katalogowy: 143826
10.15199/65.2023.6.6
wartość odżywcza
zdrowie
jogurt
kefir
maślanka
nutritional value
health
yoghurt
kefir
buttermilk
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2016-10
Przegląd metod oczy szczania ścieków mleczarskich
Joanna Struk-Sokołowska
Józefa Wiater
Joanna Rodziewicz
Artur Mielcarek
nr katalogowy: 101652
10.15199/17.2016.10.7
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-10
Tendencje rozwojowe bazy surowcowej polskiego przemysłu mleczarskiego
Piotr SZAJNER
nr katalogowy: 150984
10.15199/65.2024.10.2
przemysł mleczarski
chów krów
produkcja mleka
skup mleka
dairy sector
cow breeding
milk production
milk procurement market
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-10
Tendencje rozwojowe bazy surowcowej polskiego przemysłu mleczarskiego
Piotr SZAJNER
nr katalogowy: 150984
10.15199/65.2024.10.2
przemysł mleczarski
chów krów
produkcja mleka
skup mleka
dairy sector
cow breeding
milk production
milk procurement market
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-4
MODERN TECHNICAL AND TECHNOLOGICAL SOLUTIONS EMPLOYED IN MILK PRODUCTION
Kinga BOREK
Andrzej BORUSIEWICZ
Klara PIOTROWSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
nr katalogowy: 146682
10.15199/180.2023.4.3
agriculture
cattle
housing systems
feeding systems
milking systems
modern solutions
rolnictwo
bydło
systemy utrzymania
systemy karmienia
systemy doju
nowoczesne rozwiązania
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-11
Zastosowanie recyklingu materiałowego w produkcji wypełnień aktywnych i określenie ich skuteczności podczas beztlenowego oczyszczania ścieków mleczarskich
Marcin Zieliński
Joanna Kazimierowicz
Marcin Dębowski
nr katalogowy: 140561
10.15199/17.2022.11.6
ścieki mleczarskie
reaktory beztlenowe
wypełnienia aktywne
fermentacja metanowa
usuwanie fosforu
biogaz
dairy wastewater
anaerobic reactors
active fillings
methane fermentation
phosphorus removal
biogas
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-11
Zastosowanie recyklingu materiałowego w produkcji wypełnień aktywnych i określenie ich skuteczności podczas beztlenowego oczyszczania ścieków mleczarskich
Marcin Zieliński
Joanna Kazimierowicz
Marcin Dębowski
nr katalogowy: 140561
10.15199/17.2022.11.6
ścieki mleczarskie
reaktory beztlenowe
wypełnienia aktywne
fermentacja metanowa
usuwanie fosforu
biogaz
dairy wastewater
anaerobic reactors
active fillings
methane fermentation
phosphorus removal
biogas
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-11
Zastosowanie recyklingu materiałowego w produkcji wypełnień aktywnych i określenie ich skuteczności podczas beztlenowego oczyszczania ścieków mleczarskich
Marcin Zieliński
Joanna Kazimierowicz
Marcin Dębowski
nr katalogowy: 140561
10.15199/17.2022.11.6
ścieki mleczarskie
reaktory beztlenowe
wypełnienia aktywne
fermentacja metanowa
usuwanie fosforu
biogaz
dairy wastewater
anaerobic reactors
active fillings
methane fermentation
phosphorus removal
biogas
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2018-12
Efektywność oraz szybkość usuwania związków organicznych i biogennych ze ścieków komunalnych z udziałem ścieków mleczarskich w SBR w pełnej skali technicznej
Joanna Struk-Sokołowska
Katarzyna Ignatowicz
Artur Mielcarek
Joanna Rodziewicz
nr katalogowy: 117834
10.15199/17.2018.12.6
ścieki komunalne
ścieki mleczarskie
efektywność oczyszczania ścieków
szybkość usuwania zanieczyszczeń
SBR
municipal wastewater
dairy wastewater
wastewater treatment efficiency
pollutants removal rate
SBR
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-10
Oczyszczanie ścieków w zakładach mleczarskich
Paweł Reder
Izabela Kruszelnicka
Dobrochna Ginter-Kramarczyk
nr katalogowy: 116671
10.151.99/65.2018.10.5
przemysł mleczarski
ścieki mleczarskie
metody lub technologie oczyszczania
dairy industry
dairy sewage
cleaning methods or technologies
OPAKOWANIE 2009-10
Nowy sposób pakowania mleka
nr katalogowy: 47185
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-8
Masło w pigułce
P. Koczoń
nr katalogowy: 14884
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-11
Co nowego we wspólnotowym prawie żywnościowym
nr katalogowy: 22602
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-10
Tendencje cenowe na polskim rynku mleka i przetworów mlecznych
Piotr Szajner
nr katalogowy: 145680
10.15199/65.2023.10.1
rynek
ceny
produkcja mleka
przemysł mleczarski
produkty mleczne
popyt
handel zagraniczny
market
prices
milk production
dairy sector
dairy products
demand
foreign trade
OPAKOWANIE 2005-10
Produkt + opakowanie = efekt
nr katalogowy: 11317
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-3
drinktec 2005 - Światowe Targi Technologii Produkcji Napojów i Płynnej Żywności
nr katalogowy: 20674
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-2
Badania ankietowe kobiet Spożycie produktów fermentowanych
Małgorzata Drywień
Jadwiga Hamułka
Magdalena Górnicka
Agata Wawrzyniak
Joanna Frąckiewicz
Agnieszka Woźniak
Anna Ciecierska
nr katalogowy: 112324
10.15199/65.2018.2.5
produkty fermentowane
spożycie
kobiety
fermented products
consumption
women
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-1
MARKET OF FERMENTED BEVERAGES IN POLAND
Nadia GUZIŃSKA
Edyta KORDIALIK-BOGACKA
nr katalogowy: 147957
10.15199/180.2024.1.3
fermented beverages
cider
kombucha
plant-based dairy
napoje fermentowane
cydr
kombucha
nabiał roślinny
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-1
MARKET OF FERMENTED BEVERAGES IN POLAND
Nadia GUZIŃSKA
Edyta KORDIALIK-BOGACKA
nr katalogowy: 147957
10.15199/180.2024.1.3
fermented beverages
cider
kombucha
plant-based dairy
napoje fermentowane
cydr
kombucha
nabiał roślinny
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Mleko i produkty mleczne jako potencjalne źródło enterotoksyn gronkowcowych
Patryk Wiśniewski
Wioleta Chajęcka-Wierzchowska
nr katalogowy: 128777
10.15199/65.2020.10.4
gronkowce koagulazo-ujemne
enterotoksyny gronkowcowe
mleko
produkty mleczne
coagulase-negative staphylococci
staphylococcal enterotoxins
milk
dairy products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Mleko i produkty mleczne jako potencjalne źródło enterotoksyn gronkowcowych
Patryk Wiśniewski
Wioleta Chajęcka-Wierzchowska
nr katalogowy: 128777
10.15199/65.2020.10.4
gronkowce koagulazo-ujemne
enterotoksyny gronkowcowe
mleko
produkty mleczne
coagulase-negative staphylococci
staphylococcal enterotoxins
milk
dairy products
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-4
System badawczy do modelowania biotechnologicznych metod usuwania składników biogennych z przemysłowych cieczy poużytkowych
Karolina Dziosa
nr katalogowy: 148283
10.15199/62.2024.4.6
glony
bioreaktor
ścieki mleczarskie
oczyszczanie
algae
bioreactor
dairy wastewater
treatment
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-4
System badawczy do modelowania biotechnologicznych metod usuwania składników biogennych z przemysłowych cieczy poużytkowych
Karolina Dziosa
nr katalogowy: 148283
10.15199/62.2024.4.6
glony
bioreaktor
ścieki mleczarskie
oczyszczanie
algae
bioreactor
dairy wastewater
treatment
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Roślinne alternatywy dla serów: stan i perspektywy
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140723
10.15199/65.2022.11.5
dieta roślinna
sery
substytuty
analogi
wartość żywieniowa
plant-based diet
cheeses
substitutes
analogues
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Roślinne alternatywy dla serów: stan i perspektywy
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140723
10.15199/65.2022.11.5
dieta roślinna
sery
substytuty
analogi
wartość żywieniowa
plant-based diet
cheeses
substitutes
analogues
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Roślinne alternatywy dla serów: stan i perspektywy
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140723
10.15199/65.2022.11.5
dieta roślinna
sery
substytuty
analogi
wartość żywieniowa
plant-based diet
cheeses
substitutes
analogues
nutritional value
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-3
Międzynarodowe Sympozjum Lodowe
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 33764
OPAKOWANIE 2007-10
Etykiety rękawowe doskonale reklamują nowe napoje mleczne
nr katalogowy: 30681
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11b
System automatycznej oceny stanu zdrowia krów mlecznych
Mariusz PROROK
Paweł KNAPKIEWICZ
Jędrzej JAŚKOWSKI
Jan DZIUBAN
nr katalogowy: 72333
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-10
Sytuacja na rynku mleka w 2016 r
Jadwiga Seremak- -Bulge
nr katalogowy: 101714
10.15199/65.2016.10.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Krajowy przemysł mleczarski po integracji Polski z UE
Piotr Szajner
nr katalogowy: 123061
10.15199/65.2019.10.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Roślinne substytuty produktów mlecznych najczęściej dostępne na rynku krajowym
Magdalena Stobiecka
Joanna Wajs
nr katalogowy: 123072
10.15199/65.2019.10.7
mleko
alternatywa mleka
napoje roślinne
lody bezmleczne
milk
milk alternative
plant drinks
dairy- -free ice cream
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Roślinne substytuty produktów mlecznych najczęściej dostępne na rynku krajowym
Magdalena Stobiecka
Joanna Wajs
nr katalogowy: 123072
10.15199/65.2019.10.7
mleko
alternatywa mleka
napoje roślinne
lody bezmleczne
milk
milk alternative
plant drinks
dairy- -free ice cream
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Sery z mikrobów?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 134161
10.15199/65.2021.10.6
białka pojedynczych komórek mikroorganizmów
mykoproteiny
substytuty nabiału
precyzyjna fermentacja
transgeniczne białka
single cell proteins
mycoproteins
dairy replacements
precision fermentation
transgenic proteins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Sery z mikrobów?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 134161
10.15199/65.2021.10.6
białka pojedynczych komórek mikroorganizmów
mykoproteiny
substytuty nabiału
precyzyjna fermentacja
transgeniczne białka
single cell proteins
mycoproteins
dairy replacements
precision fermentation
transgenic proteins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Sery z mikrobów?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 134161
10.15199/65.2021.10.6
białka pojedynczych komórek mikroorganizmów
mykoproteiny
substytuty nabiału
precyzyjna fermentacja
transgeniczne białka
single cell proteins
mycoproteins
dairy replacements
precision fermentation
transgenic proteins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Sery z mikrobów?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 134161
10.15199/65.2021.10.6
białka pojedynczych komórek mikroorganizmów
mykoproteiny
substytuty nabiału
precyzyjna fermentacja
transgeniczne białka
single cell proteins
mycoproteins
dairy replacements
precision fermentation
transgenic proteins
OPAKOWANIE 2008-10
Zakłady RPC Containers Market Rasen umożliwiły sieci detalicznej Sainsbury's wprowadzenie nowego typu opakowań mleka o nazwie JUgIT
nr katalogowy: 38590
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2015-4
The use of Biogas in Cogeneration Modular Devices
JOANNA KAZIMIEROWICZ
nr katalogowy: 90380
10.15199/9.2015.4.2
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Dieta bez laktozy
dr inż. Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 130431
laktoza
mleko i przetwory mlecze
nietolerancja laktozy
produkty bez laktozy
roślinne zamienniki mleka
wykorzystanie kulinarne
lactose
milk and dairy products
lactose intolerance
dairy lactose-free products
plant-based milk substitutes
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Dieta bez laktozy
dr inż. Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 130431
laktoza
mleko i przetwory mlecze
nietolerancja laktozy
produkty bez laktozy
roślinne zamienniki mleka
wykorzystanie kulinarne
lactose
milk and dairy products
lactose intolerance
dairy lactose-free products
plant-based milk substitutes
culinary use
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
Wyzwania i szanse branży czekolady
nr katalogowy: 139673
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Kierunki zastosowania kwasów tłuszczowych omega-3 w produkcji
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Iwona Szymańska
Milena Kupiec
Maciej Brzeski
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 128161
10.15199/65.2020.9.3
NNKT
kwasy tłuszczowe omega-3
oleje
ryby
mikroalgi
żywność
EFAs
omega-3 fatty acids
oils
fish
microalgae
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Kierunki zastosowania kwasów tłuszczowych omega-3 w produkcji
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Iwona Szymańska
Milena Kupiec
Maciej Brzeski
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 128161
10.15199/65.2020.9.3
NNKT
kwasy tłuszczowe omega-3
oleje
ryby
mikroalgi
żywność
EFAs
omega-3 fatty acids
oils
fish
microalgae
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Znakowanie żywności dla wegan lub wegetarian – na co zwrócić uwagę?
Marta Zawadka
nr katalogowy: 140717
10.15199/65.2022.11.2
znakowanie
weganie
wegetarianie
roślinny
zamienniki mięsa
zamienniki nabiału
labelling
vegans
vegetarians
plant-based
meat substitutes
dairy substitutes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Znakowanie żywności dla wegan lub wegetarian – na co zwrócić uwagę?
Marta Zawadka
nr katalogowy: 140717
10.15199/65.2022.11.2
znakowanie
weganie
wegetarianie
roślinny
zamienniki mięsa
zamienniki nabiału
labelling
vegans
vegetarians
plant-based
meat substitutes
dairy substitutes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Znakowanie żywności dla wegan lub wegetarian – na co zwrócić uwagę?
Marta Zawadka
nr katalogowy: 140717
10.15199/65.2022.11.2
znakowanie
weganie
wegetarianie
roślinny
zamienniki mięsa
zamienniki nabiału
labelling
vegans
vegetarians
plant-based
meat substitutes
dairy substitutes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Znakowanie żywności dla wegan lub wegetarian – na co zwrócić uwagę?
Marta Zawadka
nr katalogowy: 140717
10.15199/65.2022.11.2
znakowanie
weganie
wegetarianie
roślinny
zamienniki mięsa
zamienniki nabiału
labelling
vegans
vegetarians
plant-based
meat substitutes
dairy substitutes
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-8
Corrugated Board Production and Consumption 2006 in Poland
ZBIGNIEW FORNALSKI
nr katalogowy: 29483
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2008-8
Corrugated Board Consumption and Production 2007 in Poland
ZBIGNIEW FORNALSKI
nr katalogowy: 37775
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Spożycie żywności w gospodarstwach domowych w Polsce
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 134734
10.15199/65.2021.11.1
dochody
wydatki
spożycie żywności
gospodarstwa domowe
zalecenia żywieniowe
incomes
expenditures
food consumption
households
dietary recommendations
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Spożycie żywności w gospodarstwach domowych w Polsce
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 134734
10.15199/65.2021.11.1
dochody
wydatki
spożycie żywności
gospodarstwa domowe
zalecenia żywieniowe
incomes
expenditures
food consumption
households
dietary recommendations
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Spożycie żywności w gospodarstwach domowych w Polsce
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 134734
10.15199/65.2021.11.1
dochody
wydatki
spożycie żywności
gospodarstwa domowe
zalecenia żywieniowe
incomes
expenditures
food consumption
households
dietary recommendations
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Spożycie żywności w gospodarstwach domowych w Polsce
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 134734
10.15199/65.2021.11.1
dochody
wydatki
spożycie żywności
gospodarstwa domowe
zalecenia żywieniowe
incomes
expenditures
food consumption
households
dietary recommendations
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-10
Mleko i produkty mleczne źródłem składników biologicznie czynnych
Aneta Brodziak
Jolanta Król
Joanna Barłowska
nr katalogowy: 110158
10.15199/65.2017.10.2
kazeina
białka serwatkowe
peptydy
kwasy tłuszczowe
witaminy
składniki mineralne
casein
whey proteins
peptides
fatty acids
vitamins
elements
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-10
Możliwości zastosowania probiotyków, prebiotyków, synbiotyków i postbiotyków w mleczarstwie
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 145683
10.15199/65.2023.10.3
biotyk
produkcja mleczarska
żywność funkcjonalna
przegląd systematyczny
biotic
dairy production
functional food
systematic review
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
Wyzwania i szanse branży czekolady
nr katalogowy: 139673
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-8
Corrugated Board Production and Consumption 2008 in Poland
Zbigniew Fornalski
nr katalogowy: 46474
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-9
Zużycie energii elektrycznej w tekturnicy - możliwości optymalizacji oraz prognozowania Część 1.
STANISŁAW MUSIELAK
nr katalogowy: 86881
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Gospodarowanie zasobami energii i możliwości ograniczenia energochłonności w zakładach spożywczych
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 136885
10.15199/65.2022.3.2
gospodarowanie energią
sposoby ograniczenia energochłonności
audyt energetyczny
energy management
ways to reduce energy consumption
energy audit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Gospodarowanie zasobami energii i możliwości ograniczenia energochłonności w zakładach spożywczych
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 136885
10.15199/65.2022.3.2
gospodarowanie energią
sposoby ograniczenia energochłonności
audyt energetyczny
energy management
ways to reduce energy consumption
energy audit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Gospodarowanie zasobami energii i możliwości ograniczenia energochłonności w zakładach spożywczych
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 136885
10.15199/65.2022.3.2
gospodarowanie energią
sposoby ograniczenia energochłonności
audyt energetyczny
energy management
ways to reduce energy consumption
energy audit
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-5
Paper industry companies on Top 500 in 2006
ZBIGNIEW FORNALSKI
nr katalogowy: 26205
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-10
Kierunki rozwoju opakowań w mleczarstwie
Marta LENARTOWICZ-KLIK
Izabela GAJLEWICZ
nr katalogowy: 150987
10.15199/65.2024.10.3
produkty mleczne
okres przydatności do spożycia
inteligentne opakowania
aktywne opakowania
MAP
opakowania antybakteryjne
powłoki jadalne.
dairy products
shelf life
intelligent packaging
active packaging
MAP
antibacterial packaging
edible coatings
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-10
Kierunki rozwoju opakowań w mleczarstwie
Marta LENARTOWICZ-KLIK
Izabela GAJLEWICZ
nr katalogowy: 150987
10.15199/65.2024.10.3
produkty mleczne
okres przydatności do spożycia
inteligentne opakowania
aktywne opakowania
MAP
opakowania antybakteryjne
powłoki jadalne.
dairy products
shelf life
intelligent packaging
active packaging
MAP
antibacterial packaging
edible coatings
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-2
Modele statystyczne z użycia wody dla różnych grup odbiorców z uwzględnieniem dostępnych zasobów wodnych na obszarach podmiejskich Azji Południowo-Wschodniej
Kiran Tota-Maharaj
Seevali Surendran
nr katalogowy: 136329
10.15199/17.2022.2.3
water resources
semi-urban
water consumption
forecasting models
sustainable water distribution
future planning
critical infrastructure
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-2
Modele statystyczne z użycia wody dla różnych grup odbiorców z uwzględnieniem dostępnych zasobów wodnych na obszarach podmiejskich Azji Południowo-Wschodniej
Kiran Tota-Maharaj
Seevali Surendran
nr katalogowy: 136329
10.15199/17.2022.2.3
water resources
semi-urban
water consumption
forecasting models
sustainable water distribution
future planning
critical infrastructure
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-3
Przejęcie Cadbury przez Kraft a
nr katalogowy: 50256
CHŁODNICTWO 2009-7
Zmiany w mleku i fermentowanych napojach mlecznych podczas przechowywania chłodniczego w różnych opakowaniach
JACEK KONDRATOWICZ
JOANNA PIEKARSKA
EWA BURCZYK
nr katalogowy: 45786
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-9
Determination of Water added in Raw Milk using Interdigital Capacitor Sensor
Songgrod Phimphisan
Worawat Sa-ngiamvibool
nr katalogowy: 93289
10.15199/48.2015.09.65
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-4
Spożycie mięsa w polskich gospodarstwach domowych na tle uwarunkowań geograficznych
nr katalogowy: 113405
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-6
Zróżnicowanie spożycia owoców i przetworów owocowych w Polsce (1)
M. Piekut
nr katalogowy: 20604
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-7-8
Wpływ wykorzystania zdolności produkcyjnej na energochłonność produkcji surowego soku z buraków ćwikłowych
Roman Kowalczyk
Dorota Szwan
nr katalogowy: 46202
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-5
Managing electricity consumption for household sector in Indonesia
Yusri Syam AKIL
Wardi
Zaenab MUSLIMIN
Kifayah AMAR
nr katalogowy: 131564
10.15199/48.2021.05.06
Managing electricity consumption
energy saving
household sector
Indonesia
zarządzanie zużyciem energii
gospodatrstw domowe
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-2
A VECM Analysis of the Impact of Economic Growth and Investment on Electricity Consumption in Indonesia
Andi Abdul Halik LATEKO
Yusri Syam AKIL
nr katalogowy: 147346
10.15199/48.2024.02.28
Vector Error Correction Model
economic growth
investment
electricity consumption
Indonesia
Vector Error Correction Model
wzrost gospodarczy
inwestycje
zużycie energii elektrycznej
Indonezja
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-9
Przyszłość opakowań do produktów mleczarskich ViewPoint St ora Enso - rozmowa z Tomaszem Żebrowskim, prezesem Stora Enso Poland S. A., SVP Corrugated Central Europe
Agnieszka Stolarow
nr katalogowy: 101078
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
Produkty mleczne - najczęściej występujące zagrożenia mikrobiologiczne
Elżbieta Maćkiw
Joanna Kowalska
Katarzyna Kucharek
Monika Stasiak
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 117182
10.15199/65.2018.11.6
produkty mleczne
kryteria bezpieczeństwa
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
patogeny
milk and milk products
safety criteria
microbiological contamination
pathogens
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Wykorzystanie bakterii fermentacji propionowej w produkcji mleczarskiej
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 123063
10.15199/65.2019.10.2
Propionibacterium
serowarstwo
cyjanokobalamina
bioutrwalanie
Propionibacterium
cheese making
cyanocobalamin
biopreservation
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-11
Kompostowanie mleczarskich osadów ściekowych w warunkach hiperbarycznych
Bryan Romankiewicz
Michał Reguła
Rafał Różański
Marta Potempska
Błażej Gaze
Bernard Knutel
Paulina Wojtko
Iryna Drozdovych
Krzysztof Kawa
nr katalogowy: 146073
10.15199/62.2023.11.17
kompostowanie
mleczarski osad ściekowy
warunki hiperbaryczne
composting
dairy sewage sludge
hyperbaric conditions
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-11
Kompostowanie mleczarskich osadów ściekowych w warunkach hiperbarycznych
Bryan Romankiewicz
Michał Reguła
Rafał Różański
Marta Potempska
Błażej Gaze
Bernard Knutel
Paulina Wojtko
Iryna Drozdovych
Krzysztof Kawa
nr katalogowy: 146073
10.15199/62.2023.11.17
kompostowanie
mleczarski osad ściekowy
warunki hiperbaryczne
composting
dairy sewage sludge
hyperbaric conditions
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-4
AN ATTEMPT TO ESTIMATE CO2 EMISSIONS CAUSED BY ENERGY CONSUMPTION IN POLISH AGRICULTURE
Witold Jan WARDAL
Jan PAWLAK
nr katalogowy: 124390
10.15199/180.2019.4.2
emission GHG
carbon dioxide
energy carriers
agriculture
semisja gazów cieplarnianych
dwutlenek węgla
nośniki energii
rolnictwo
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-10
Spożycie soków owocowych, warzywnych i owocowo-warzywnych w Polsce i w UE
Irena Strojewska
nr katalogowy: 123052
10.15199/64.2019.10.3
konsumpcja
soki
gospodarstwa domowe
soki NFC i JFC
consumption
juices
household
juices NFC and JFC
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Zmiany w spożyciu owoców i warzyw w krajach Unii Europejskiej
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 140715
10.15199/65.2022.11.1
owoce
warzywa
spożycie
samowystarczalność żywnościowa
Unia Europejska
fruits
vegetables
consumption
self-sufficiency
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Zmiany w spożyciu owoców i warzyw w krajach Unii Europejskiej
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 140715
10.15199/65.2022.11.1
owoce
warzywa
spożycie
samowystarczalność żywnościowa
Unia Europejska
fruits
vegetables
consumption
self-sufficiency
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Zmiany w spożyciu owoców i warzyw w krajach Unii Europejskiej
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 140715
10.15199/65.2022.11.1
owoce
warzywa
spożycie
samowystarczalność żywnościowa
Unia Europejska
fruits
vegetables
consumption
self-sufficiency
European Union
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2018-2
Energochłonność oczyszczalni ścieków w Sandomierzu
Mariusz Orchowski
Adam Masłoń
Zbigniew Heidrich
nr katalogowy: 112234
10.15199/17.2018.2.6
energochłonność
jednostkowa moc zainstalowana
jednostkowe zużycie energii elektrycznej
energy consumption
unit installed power
unit energy consumption
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-1
Agent Based Modelling in Digital Twins for Household Water Consumption Forecasting
Sultan ALAMRI
Imran USMAN
Saad ALVI
nr katalogowy: 147113
10.15199/48.2024.01.33
Water Resources
Water Supply
Water System Dynamics
Agent-Based Modelling (ABM)
Digital Twin (DT)
Demand Side Management (DSM)
Zasoby wodne
zaopatrzenie w wodę
Dynamika systemu wodnego
modelowanie agentowe (ABM)
Cyfrowy bliźniak (DT)
Zarządzanie popytem (DSM)
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-3
A home energy management algorithm in demand response events for household peak load reduction
Maytham S. AHMED
Azah MOHAMED
Raad Z. HOMOD
and Hussain SHAREEF
nr katalogowy: 104332
10.15199/48.2017.03.46
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-6
Spożycie soków owocowych, warzywnych i owocowo- -warzywnych w gospodarstwach domowych w Polsce
Irena Strojewska
nr katalogowy: 106762
10.15199/64.2017.6.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-10
Światowy rynek a polskie mleczarstwo
Jadwiga Seremak-Bulge
nr katalogowy: 71974
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
Competitiveness of Polish food industry is rising on the EU market
Janusz Rowiński
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 61880
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-7
Sole potasu, wapnia i magnezu niezbędne w regulacji bilansów kationowo-anionowych pasz i dawek TMR
Rafał Bodarski
Stefania Kinal
Jerzy Preś
Stanisław Krzywiecki
Maja Słupczyńska
Jan Twardoń
Ryszard Mordak
nr katalogowy: 52870
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-8
Ocena misji wybranych zakładów przemysłu mleczarskiego
Agnieszka Tyburcy
Marta Jasionowska
nr katalogowy: 150095
10.15199/65.2024.8.2
misja
interesariusze
wskaźnik profesjonalności misji
branża mleczarska
mission statement
stakeholders
mission professionalism index
dairy industry
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-4
Prognozowanie zużycie energii elektrycznej w gospodarstwach domowych
Marek KOTT
nr katalogowy: 104922
10.15199/48.2017.04.08
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-11
Systemy do monitorowania zużycia energii elektrycznej w domu
Robert ŁUKASZEWSKI
Wiesław WINIECKI
nr katalogowy: 87737
10.12915/pe.2014.11.11
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-3
Modeling household power consumption by residents of the Republic of Tajikistan
Saidjon Tavarov
Anton Smolin
Murodbek Safaraliev
Sergey Kokin
Ozod Mirakov
Javod Ahyoev
nr katalogowy: 142252
10.15199/48.2023.03.28
power consumption
mathematical and computer model
ambient temperature
pobór mocy
model matematyczny i komputerowy
temperatura otoczenia
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-3
Modeling household power consumption by residents of the Republic of Tajikistan
Saidjon Tavarov
Anton Smolin
Murodbek Safaraliev
Sergey Kokin
Ozod Mirakov
Javod Ahyoev
nr katalogowy: 142252
10.15199/48.2023.03.28
power consumption
mathematical and computer model
ambient temperature
pobór mocy
model matematyczny i komputerowy
temperatura otoczenia
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-2
Reducing energy consumption in production processes and parameters describing the quality of electrical energy
Andrzej LANGE
Marian PASKO
nr katalogowy: 124675
10.15199/48.2020.02.03
parametry jakości energii elektrycznej
wyższe harmoniczne napięć i prądów
moc bierna
filtry pasywne.
electrical energy quality
higher harmonics of voltages and currents
reactive power
passive filters.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-4
Spożycie owoców, warzyw i ich przetworów w Polsce i w krajach UE
Weronika Czerwińska
nr katalogowy: 150166
10.15199/64.2024.4.5
konsumpcja
świeże owoce i warzywa
przetwory
soki
consumption
fresh fruits and vegetables
preserves
juices
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-9
Preferencje wybranej grupy młodzieży dotyczące spożycia soków marchwiowych
Anna Dobrowolska
Tadeusz Tuszyński
nr katalogowy: 38260
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-12
Gate level thermal simulation of CMOS ICs with emphasis on switching power
SŁAWOMIR KŁĄB
ANDRZEJ NAPIERALSKI
GILBERT De MEY
nr katalogowy: 48902
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-10
Zużycie energii elektrycznej w tekturnicy - możliwości optymalizacji oraz prognozowania Część 2.
STANISŁAW MUSIELAK
nr katalogowy: 87240
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-6
ykorzystanie metod eksploracji danych do długookresowego prognozowaniu popytu na rynku dóbr przemysłowych
Bogdan RĘBIASZ
Wojciech SZULC
nr katalogowy: 68914
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-6
Domestic Consumption Profiler (DCP) with Distributed Pricing Model Framework to Optimize Load Management in Smart Grids
Rana Muneeb Hassan
nr katalogowy: 148973
10.15199/48.2024.06.12
Consumption profiling
load management
pricing framework
domestic profiling
load optimization
Profilowanie zużycia
zarządzanie obciążeniem
ramy cenowe
profilowanie krajowe
optymalizacja obciążenia
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-3
Forecasting South Sulawesi Electrical Energy Consumption Using Artificial Neural Network
Sri Mawar SAID
Andi Muhammad ILYAS
nr katalogowy: 147756
10.15199/48.2024.03.34
Electricity consumption
Artificial Neural Network
back-propagation
Zużycie energii elektrycznej
sztuczne sieci neuronowe
propagacja wsteczna
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-6
Development of electric systems for hybrid and electric vehicles
Bartłomiej TWOREK
nr katalogowy: 114181
10.15199/48.2018.06.30
Instalacje elektryczne w pojazdach samochodowych
Pomiar zużycia energii elektrycznej w pojazdach
Automotive Electric Systems
Measurement of energy losses
Power Rail
Energy Distribution Controller
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2018-11
Energochłonność systemów zaopatrzenia w wodę
Jakub Wróblewski
Zbigniew Heidrich
nr katalogowy: 117148
10.15199/17.2018.11.6
systemy zaopatrzenia w wodę
energochłonność
całkowita moc zainstalowana
jednostkowa moc zainstalowana
całkowite zużycie energii elektrycznej
jednostkowe zużycie energii elektrycznej
water supply systems
energy consumption
total installed power
unit installed power
total energy consumption
unit energy consumption
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Czy ozon może być stosowany w przemyśle mleczarskim?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 140170
10.15199/65.2022.10.3
ozon
ozonowanie
mleko
mleczarnia
przegląd systematyczny
ozone
ozonation
milk
dairy
systematic review
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Czy ozon może być stosowany w przemyśle mleczarskim?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 140170
10.15199/65.2022.10.3
ozon
ozonowanie
mleko
mleczarnia
przegląd systematyczny
ozone
ozonation
milk
dairy
systematic review
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Czy ozon może być stosowany w przemyśle mleczarskim?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 140170
10.15199/65.2022.10.3
ozon
ozonowanie
mleko
mleczarnia
przegląd systematyczny
ozone
ozonation
milk
dairy
systematic review
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Czy ozon może być stosowany w przemyśle mleczarskim?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 140170
10.15199/65.2022.10.3
ozon
ozonowanie
mleko
mleczarnia
przegląd systematyczny
ozone
ozonation
milk
dairy
systematic review
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Czy ozon może być stosowany w przemyśle mleczarskim?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 140170
10.15199/65.2022.10.3
ozon
ozonowanie
mleko
mleczarnia
przegląd systematyczny
ozone
ozonation
milk
dairy
systematic review
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-11
Development and validation of model of the electric car energy consumption
Wojciech MOĆKO
Wojciech GIS
nr katalogowy: 80865
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-12
Auxiliary systems consumption in electric vehicle
Mario VRAŽIĆ
Oriana BARIĆ
Peter VIRTIČ
nr katalogowy: 88185
10.12915/pe.2014.12.42
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-3
Konsumpcja mięsa w Polsce w ostatnich latach
Krystyna Świetlik
nr katalogowy: 119302
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-10
The Poles on the path towards sustainable consumption
Ewa Mazur-Wierzbicka
nr katalogowy: 101715
10.15199/65.2016.10.3
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2016-3
Decision Making Model of Data Center Chilled Water Cooling System
PIOTR KOWALSKI
MIECZYSŁAW POROWSKI
nr katalogowy: 97444
10.15199/9.2016.3.4
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-10
Some implications of the use of alternative fuels in the blast furnace
PAvlinA PustĚJovsKÁ
siMonA JursovÁ
nr katalogowy: 63438
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-2
Adoption of food safety culture in the dairy industry – a case study of Bel company in Algeria
Nesrine Achour
Amine Ferroukhi
Ratiba Chibani
nr katalogowy: 142881
10.15199/46.2023.2.3
FSSC 22000
ISO 22000
System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
kultura bezpieczeństwa żywności
wymagania
certyfikacja
zarządzanie
Globalna Inicjatywa na Rzecz Bezpieczeństwa Żywności (GFSI)
FSSC 22000
ISO 22000
Food Safety Management System
food safety culture
requirements
certification
management
The Global Food Safety Initiative (GFSI)
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-2
Adoption of food safety culture in the dairy industry – a case study of Bel company in Algeria
Nesrine Achour
Amine Ferroukhi
Ratiba Chibani
nr katalogowy: 142881
10.15199/46.2023.2.3
FSSC 22000
ISO 22000
System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
kultura bezpieczeństwa żywności
wymagania
certyfikacja
zarządzanie
Globalna Inicjatywa na Rzecz Bezpieczeństwa Żywności (GFSI)
FSSC 22000
ISO 22000
Food Safety Management System
food safety culture
requirements
certification
management
The Global Food Safety Initiative (GFSI)
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-2
Adoption of food safety culture in the dairy industry – a case study of Bel company in Algeria
Nesrine Achour
Amine Ferroukhi
Ratiba Chibani
nr katalogowy: 142881
10.15199/46.2023.2.3
FSSC 22000
ISO 22000
System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
kultura bezpieczeństwa żywności
wymagania
certyfikacja
zarządzanie
Globalna Inicjatywa na Rzecz Bezpieczeństwa Żywności (GFSI)
FSSC 22000
ISO 22000
Food Safety Management System
food safety culture
requirements
certification
management
The Global Food Safety Initiative (GFSI)
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Wybrane determinanty spożycia produktów zbożowych w polskich gospodarstwach domowych
Marlena Piekut
nr katalogowy: 109910
konsumpcja
mąka
pieczywo
ryż
płatki śniadaniowe
makarony
consumption
flour
bread
rice
flakes
pasta
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-11
Zużycie wody ciepłej i zimnej w latach 2011-2022 na przykładzie wybranych budynków wielorodzinnych
Ewa Hołota
Anna Życzyńska
Grzegorz Dyś
nr katalogowy: 146000
10.15199/17.2023.11.3
zmienność zużywanej wody
współczynnik zużycia wody
współczynnik zużycia ciepła
variability of water consumption
water consumption indicator
water heating indicator
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Rynek piwa w Polsce
Wiesław Łopaciuk
nr katalogowy: 142035
10.15199/64.2023.1.1
rynek piwa
bilans piwa
produkcja
struktura
spożycie
piwo bezalkoholowe
beer market
beer balance sheet
production
structure
consumption
NALA beer
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Rynek piwa w Polsce
Wiesław Łopaciuk
nr katalogowy: 142035
10.15199/64.2023.1.1
rynek piwa
bilans piwa
produkcja
struktura
spożycie
piwo bezalkoholowe
beer market
beer balance sheet
production
structure
consumption
NALA beer
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Rynek piwa w Polsce
Wiesław Łopaciuk
nr katalogowy: 142035
10.15199/64.2023.1.1
rynek piwa
bilans piwa
produkcja
struktura
spożycie
piwo bezalkoholowe
beer market
beer balance sheet
production
structure
consumption
NALA beer
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Rynek piwa w Polsce
Wiesław Łopaciuk
nr katalogowy: 142035
10.15199/64.2023.1.1
rynek piwa
bilans piwa
produkcja
struktura
spożycie
piwo bezalkoholowe
beer market
beer balance sheet
production
structure
consumption
NALA beer
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-11
High Efficiency Flywheel Motor Generator Model with Frequency Converter Controlled
M.S. ALI
Mahidur R SARKER
Ahmad ASRUL IBRAHIM
Ramizi MOHAMED
nr katalogowy: 134146
10.15199/48.2021.11.34
Simulation
modelling
flywheel
motor generator
power consumption
voltage stability
frequency stability
silnik z kołem zamachowym
.zasobnik energii
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-4
Method of forecasting and calculation of electric load of utilities and household consumers under uncertainty
Saidjon TAVAROV
Ziad EL KHATIB
Firuz KAMALOV
Aleksandr SIDOROV
Rustam VALEEV
Murodbek SAFARALIEV
nr katalogowy: 148128
10.15199/48.2024.04.28
electrical load
power consumption
generalized uncertainty coefficient
specific load
obciążenie elektryczne
zużycie energii
uogólniony współczynnik niepewności
obciążenie właściwe
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-4
AN ATTEMPT TO ESTIMATE CO2 EMISSIONS CAUSED BY ENERGY CONSUMPTION IN POLISH AGRICULTURE
Witold Jan WARDAL
Jan PAWLAK
nr katalogowy: 124390
10.15199/180.2019.4.2
emission GHG
carbon dioxide
energy carriers
agriculture
semisja gazów cieplarnianych
dwutlenek węgla
nośniki energii
rolnictwo
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-5-6
Konsumpcja owoców, warzyw i ich przetworów w Polsce w latach 2007-2016
Irena Strojewska
mgr inż. Joanna Wawrzyszuk
nr katalogowy: 114516
10.15199/64.2018.5-6.3
spożycie
prozdrowotne wartości
owoce
warzywa
przetwory
consumption
pro-health values
fruits
vegetables
preserves
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2017-8
Energochłonność miejskich oczyszczalni ścieków. Cz. I. Analiza i ocena danych literaturowych
Jakub Wróblewski
Zbigniew Heidrich
nr katalogowy: 108794
10.15199/17.2017.8.2
miejska oczyszczalnia ścieków
energochłonność
całkowita moc zainstalowana
jednostkowa moc zainstalowana
całkowite zużycie energii elektrycznej
jednostkowe zużycie energii elektrycznej
wastewater treatment plant
energy consumption
total installed power
unit installed power
total energy consumption
unit energy consumption
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Sektor soków zagęszczonych i pitnych w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 143818
10.15199/65.2023.6.1
soki
produkcja
spożycie
eksport
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
production
consumption
export
economic-financial situation
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Sektor soków zagęszczonych i pitnych w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 143818
10.15199/65.2023.6.1
soki
produkcja
spożycie
eksport
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
production
consumption
export
economic-financial situation
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Konsumpcja i bezpieczeństwo zdrowotne ryb bałtyckich
Wojciech Sawicki
Jacek Okraska
nr katalogowy: 139169
10.15199/65.2022.8.7
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
spożycie ryb
bezpieczeństwo zdrowotne
toksykologia
fishery
fish processing
fish consumption
health safety
toxicology
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Konsumpcja i bezpieczeństwo zdrowotne ryb bałtyckich
Wojciech Sawicki
Jacek Okraska
nr katalogowy: 139169
10.15199/65.2022.8.7
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
spożycie ryb
bezpieczeństwo zdrowotne
toksykologia
fishery
fish processing
fish consumption
health safety
toxicology
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Konsumpcja i bezpieczeństwo zdrowotne ryb bałtyckich
Wojciech Sawicki
Jacek Okraska
nr katalogowy: 139169
10.15199/65.2022.8.7
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
spożycie ryb
bezpieczeństwo zdrowotne
toksykologia
fishery
fish processing
fish consumption
health safety
toxicology
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Konsumpcja i bezpieczeństwo zdrowotne ryb bałtyckich
Wojciech Sawicki
Jacek Okraska
nr katalogowy: 139169
10.15199/65.2022.8.7
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
spożycie ryb
bezpieczeństwo zdrowotne
toksykologia
fishery
fish processing
fish consumption
health safety
toxicology
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-2
TADVISIO - nowe rozwiązanie suszarni przedmuchowej w maszynach tissue
nr katalogowy: 118739
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-6
ANALIZA ZUŻYCIA ENERGII PRZEZ KARTY WLAN W TRYBIE ZMNIEJSZONEGO POBORU MOCY
Marek Natkaniec
Maciej Janawa
Paweł Szczęsny
nr katalogowy: 101762
10.15199/59.2016.6.44
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2019-12
Kontynuacja badań dotyczących energochłonności miejskich oczyszczalni ścieków
Zbigniew Heidrich
Jakub Wróblewski
Adam Gołębiewski
nr katalogowy: 124126
10.15199/17.2019.12.4
miejska oczyszczalnia ścieków
energochłonność
całkowita moc zainstalowana
jednostkowa moc zainstalowana
całkowite zużycie energii elektrycznej
jednostkowe zużycie energii elektrycznej
jednostkowe ładunki zanieczyszczeń
wastewater treatment plant
energy consumption
total installed power
unit installed power
total energy consumption
unit energy consumption
unit pollution loads
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-11
A Set of Low-power Microcontroller-based Modules Used for Testing of Small Energy Measurement Methods
Dariusz PALMOWSKI
Grzegorz LENTKA
Jerzy RUTKOWSKI
nr katalogowy: 116853
10.15199/48.2018.11.13
Energy-harvesting
low-power microcontrollers
small energy measurement
current consumption profile.
pozyskiwanie energii z otoczenia
mikrokontrolery niskomocowe
pomiar małych energii
profil poboru prądu.
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Analiza spożycia produktów zbożowych w latach 2009-2019
Anna Czubaszek
Barbara Gazda
nr katalogowy: 128433
pieczywo
mąka
makaron i produkty makaronowe
kasze i ziarna zbóż
ryż
spożycie
bread
flour
pasta and pasta products
groats and cereal grains
rice
consumption
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Analiza spożycia produktów zbożowych w latach 2009-2019
Anna Czubaszek
Barbara Gazda
nr katalogowy: 128433
pieczywo
mąka
makaron i produkty makaronowe
kasze i ziarna zbóż
ryż
spożycie
bread
flour
pasta and pasta products
groats and cereal grains
rice
consumption
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-11
Audit of road lighting installation as a tool to improve energy intensity - case study
Tomasz POPŁAWSKI
Marek KURKOWSKI
nr katalogowy: 146231
10.15199/48.2023.11.45
energy efficiency
audit
street lighting installations
light sources
efektywność energetyczna
audyt
instalacje oświetlenia ulicznego
źródła światła
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Probiotyki w fermentowanych napojach owocowych – przegląd
Urszula T. Jasińska
nr katalogowy: 135251
10.15199/64.2021.6.3
fermentowane napoje owocowe
żywność funkcjonalna
probiotyki
weganizm
fermented fruit beverages
functional food
probiotics
veganism
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Probiotyki w fermentowanych napojach owocowych – przegląd
Urszula T. Jasińska
nr katalogowy: 135251
10.15199/64.2021.6.3
fermentowane napoje owocowe
żywność funkcjonalna
probiotyki
weganizm
fermented fruit beverages
functional food
probiotics
veganism
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
ZRĘBKI WĘDZARNICZE I DYM Z ICH SPALANIA – istotne elementy procesu wędzenia
Halina Makała
nr katalogowy: 138459
zrębki wędzarnicze
wędzenie
bezpieczeństwo
smoking chips
smoking
safety
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
ZRĘBKI WĘDZARNICZE I DYM Z ICH SPALANIA – istotne elementy procesu wędzenia
Halina Makała
nr katalogowy: 138459
zrębki wędzarnicze
wędzenie
bezpieczeństwo
smoking chips
smoking
safety
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-7
Narażenie zawodowe hodowców krów mlecznych na czynniki chemiczne występujące w budynkach inwentarskich
Katarzyna Karpińska
Sebastian Jaguszewski
Łukasz Wlazło
Mateusz Ossowski
Bożena Nowakowicz-Dębek
nr katalogowy: 138695
10.15199/62.2022.7.6
hodowla bydła
zanieczyszczenie powietrza
NH3
CH4
H2S
cattle farm
air pollution
NH3
CH4
H2S
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-7
Narażenie zawodowe hodowców krów mlecznych na czynniki chemiczne występujące w budynkach inwentarskich
Katarzyna Karpińska
Sebastian Jaguszewski
Łukasz Wlazło
Mateusz Ossowski
Bożena Nowakowicz-Dębek
nr katalogowy: 138695
10.15199/62.2022.7.6
hodowla bydła
zanieczyszczenie powietrza
NH3
CH4
H2S
cattle farm
air pollution
NH3
CH4
H2S
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-7
Narażenie zawodowe hodowców krów mlecznych na czynniki chemiczne występujące w budynkach inwentarskich
Katarzyna Karpińska
Sebastian Jaguszewski
Łukasz Wlazło
Mateusz Ossowski
Bożena Nowakowicz-Dębek
nr katalogowy: 138695
10.15199/62.2022.7.6
hodowla bydła
zanieczyszczenie powietrza
NH3
CH4
H2S
cattle farm
air pollution
NH3
CH4
H2S
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-1
Statystyczna analiza jawnego zużycia stalowych wyrobów hutniczych w Polsce
BOGDAN RĘBIASZ
BOGDAN GARBARZ
WOJCIECH SZULC
nr katalogowy: 49355
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1a
Robust and Energy-efficient Data Gathering in Mobile Wireless Sensor Networks
Mohammad Hossein ANISI
Abdul Hanan ABDULLAH
Shukor Abd RAZAK
nr katalogowy: 74179
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11a
The design and implementation of an energy efficient street lighting monitoring and control system
Alexandru LAVRIC
Valentin POPA
Ilie FINIS
Daniel SIMION
nr katalogowy: 72140
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-1b
Application of Frequency Locked Loop in Consumption Peak Load Control
Đurđe M. PERIŠIĆ
Aleksandar ŽORIĆ
Slobodan OBRADOVIĆ
Petar SPALEVIĆ
nr katalogowy: 65450
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-1a
Energy storage dimensioning and feasibility analysis for household consumption scheduling based on fluctuations of Nord Pool Spot price
Argo ROSIN
Aivar AUVÄÄRT
Denis LEBEDEV
nr katalogowy: 65336
CHŁODNICTWO 2013-3
Doświadczalna charakterystyka zamrażalniczej obróbki i przechowywania ryżu konsumpcyjnego
MAREK DOMIN
FRANCISZEK KLUZA
KATARZYNA KOZŁOWICZ
nr katalogowy: 75522
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3b
Forecasting Modeling and Analysis of Power Engineering in China Based on Semi-Parametric Regression Model
Xiaojia Wang
Bengong Yu
Zhiqiang Chen
Liqiang Hou
nr katalogowy: 75295
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Małe piwo nie wadzi – wpływ umiarkowanego spożycia piwa na zdrowie i życie człowieka
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 134182
10.15199/64.2021.5.4
antyoksydanty
flawonoidy
choroby układu sercowo-naczyniowego
nowotwory
zdrowie
antioxidants
flavonoids
cardiovascular diseases
cancer
health
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Małe piwo nie wadzi – wpływ umiarkowanego spożycia piwa na zdrowie i życie człowieka
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 134182
10.15199/64.2021.5.4
antyoksydanty
flawonoidy
choroby układu sercowo-naczyniowego
nowotwory
zdrowie
antioxidants
flavonoids
cardiovascular diseases
cancer
health
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Małe piwo nie wadzi – wpływ umiarkowanego spożycia piwa na zdrowie i życie człowieka
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 134182
10.15199/64.2021.5.4
antyoksydanty
flawonoidy
choroby układu sercowo-naczyniowego
nowotwory
zdrowie
antioxidants
flavonoids
cardiovascular diseases
cancer
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-11
Zmiany w spożyciu mięsa w krajach Unii Europejskiej
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 146030
10.15199/65.2023.11.1
mięso
spożycie
samowystarczalność żywnościowa
Unia Europejska
meat
consumption
self-sufficiency
European Union
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2019-7
Zużycie wody podczas transmisji sportowych z meczów piłkarskich jako wyzwanie dla przedsiębiorstwa wodociągowego
Mirosław Szemla
nr katalogowy: 121368
10.15199/17.2019.7.2
wodociąg
straty wody
oglądalność
lean production
water supply
water supply
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-9
The use of electrotechnical equipment for food production wastewater treatment
Natalia ZAIETS
Volodymyr SHTEPA
Ihor KONDRATENKO
Andrii ZHYLTSOV
Andrii ROHOVIK
nr katalogowy: 133246
10.15199/48.2021.09.22
emergencies
electrophlotocoagulation
electrodialysis
environmental safety
oczyszczanie ścieków
elektrodializa
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH