Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2023-9
Co będziemy jeść w przyszłości?
Martyna Jachimowicz
nr katalogowy: 145051
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
Zasady diety planetarnej
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 143109
dieta planetarna
zdrowie
środowisko naturalne
planetary diet
health
environment
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
Zasady diety planetarnej
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 143109
dieta planetarna
zdrowie
środowisko naturalne
planetary diet
health
environment
AURA 2022-2
Zwierzęta hodowlane w antropocenie
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 136238
10.15199/2.2022.2.3
udomowienie
hodowla zwierząt
rasy hodowlane
„dieta planetarna”
domestication
animal husbandry
breeds
“planetary diet”
AURA 2022-2
Zwierzęta hodowlane w antropocenie
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 136238
10.15199/2.2022.2.3
udomowienie
hodowla zwierząt
rasy hodowlane
„dieta planetarna”
domestication
animal husbandry
breeds
“planetary diet”
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Ubijanie, mieszanie i wałkowanie – specjalność Rollmatic
nr katalogowy: 127408
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Ubijanie, mieszanie i wałkowanie – specjalność Rollmatic
nr katalogowy: 127408
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-8
Zdrowa dieta bezglutenowa
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 108434
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-5
Choroba królów
DANUTA GAJEWSKA
nr katalogowy: 4115
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-8
Dieta bezglutenowa
Anna Korfel
nr katalogowy: 12755
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-1
Czynniki odporności w pożywieniu
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 129966
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8
Zdrowa dieta dla zdrowego życia
Witold Płocharski
nr katalogowy: 93085
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-10
Dieta intermittent fasting
Ewa Ceborska-Scheitebauer
nr katalogowy: 122759
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
Dieta na stawy
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 137383
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-1-2
Mali roślinożercy
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 82359
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-6
Dieta śródziemnomorska
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 120485
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-9
Dieta dobra dla planety
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 139360
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-10
Choroby neurologiczne a dieta
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 116352
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Dieta a płodność
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 138277
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Dieta a płodność
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 138277
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-3
Wpływ dodatku mąki gryczanej na jakość chleba z mąki pszennej jasnej
nr katalogowy: 42459
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-12
Dieta przeciwzapalna
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 146305
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-10
Czy prawidłowo zbilansowana dieta musi być droga?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 128324
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-10
Czy prawidłowo zbilansowana dieta musi być droga?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 128324
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Dieta a płodność
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 138277
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2017-11
Wybrane problemy występujące podczas prototypowania przekładni zębatych metodą MEM
KAMILA ŁUKA
BOGDAN KOZIK
MARIUSZ DĘBSKI
nr katalogowy: 110615
10.15199/148.2017.11.2
przekładnia planetarna
szybkie prototypowanie
planetary gear
rapid prototyping
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-9
Glutenowa sprawa
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 109060
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-4
Alternatywne wypieki, czyli jak pozyskać nową grupę Klientów. Część pierwsza – mąki bezglutenowe
nr katalogowy: 131208
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-9
Dieta dobra dla planety
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 139360
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-7-8
Owoc niezakazany
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 78110
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-3
Żyjmy dłużej
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 74951
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-5
Weganizm - modna dieta, ale czy dobra?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 90806
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
Dieta na stawy
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 137383
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Dieta śródziemnomorska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 136717
dieta śródziemnomorska
zdrowie
właściwości prozdrowotne
Mediterranean diet
health
health-promoting properties
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Dieta śródziemnomorska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 136717
dieta śródziemnomorska
zdrowie
właściwości prozdrowotne
Mediterranean diet
health
health-promoting properties
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-7
Tarcza antynowotworowa - 6 rzeczy, które warto zmienić w diecie
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 132505
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-11
Dieta dla kobiet w ciąży i karmiących
Katarzyna Lemanowicz
nr katalogowy: 47921
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-4
Zdrowa dieta(I) Zdrowie na talerzu
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 97692
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
Dieta DASH najlepsza dieta w nadciśnieniu
Aleksandra Cichocka
nr katalogowy: 117184
10.15199/65.2018.11.8
dieta DASH
dieta w nadciśnieniu
Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej
ranking najlepszych diet
DASH diet
diet in hypertension
National Centre of Nutritional Education
best diet rankings
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-3
Dieta śródziemnomorska w profilaktyce chorób cywilizacyjnych
Aleksandra Cichocka
nr katalogowy: 4796
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-2
Menu dla dzieci
DANUTA GAJEWSKA
nr katalogowy: 11911
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Dieta śródziemnomorska
Prof. Luca Piretta
nr katalogowy: 130953
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-7
Kampanią społeczną w złe nawyki żywieniowe 500+ na Pana Kanapkę
Marek Mioduszewski
nr katalogowy: 99146
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-7
Tarcza antynowotworowa - 6 rzeczy, które warto zmienić w diecie
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 132505
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-3
Piekarnia Bezglutenowe i HACCP
Jan Kępka
nr katalogowy: 12625
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-7
Przemysł makaronowy w Europie wobec rynkowych wyzwań
nr katalogowy: 20051
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Dieta śródziemnomorska
Prof. Luca Piretta
nr katalogowy: 130953
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-6
Prawidłowa dieta czy pigułki (Cz. II) Pigułka rozwiązuje czy stwarza problem?
Dariusz Włodarek
nr katalogowy: 76962
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-9
Choroba Hashimoto a dieta
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 100586
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-3
Mąka z porośniętego ziarna żyta, pszenżyta i jęczmienia w żywieniu dzieci
nr katalogowy: 6253
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-2
Menu z Amorem w tle Dieta o właściwościach afrodyzjakalnych
WOJCIECH KOLANOWSKI
nr katalogowy: 18639
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-3
O czym się mówi w kraju wiatraków.Dyskryminacja i zdrowa dieta
ANNA W.
nr katalogowy: 18628
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-1
Grecka dieta śródziemnomorska w praktyce
A. Cichocka
nr katalogowy: 6999
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-1
Dieta z bakaliami
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 3966
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Drodzy Czytelnicy!
Redakcja
nr katalogowy: 132742
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-12
Dieta bezmięsna - moda czy fanaberia?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 117387
PROBLEMY JAKOŚCI 2015-1
Święta i co potem?
Ewa Górska
nr katalogowy: 89027
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-8
Celebryckie diety
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 144331
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-9
Drodzy Czytelnicy!
Redakcja
nr katalogowy: 133270
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-9
Drodzy Czytelnicy!
Redakcja
nr katalogowy: 133270
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2012-3
Łożyska dla ekologii
nr katalogowy: 68446
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-8
Dieta Kanapkowa smaczna i zdrowa
Jadwiga Piotrowicz
nr katalogowy: 92633
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-4
Alternatywne wypieki, czyli jak pozyskać nową grupę Klientów. Część pierwsza – mąki bezglutenowe
nr katalogowy: 131208
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-1
Żywność, zdrowie i pieniądze
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 65289
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-12
Szpital od kuchni
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 31729
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2020-6
Analiza wytrzymałości wieńców kół zębatych przekładni obiegowej z wykorzystaniem MES
ALBERT LANTENSZLEGER
JACEK PACANA
nr katalogowy: 126860
10.15199/148.2020.6.3
przekładnia planetarna
MES
wytrzymałość kół zębatych
naprężenia zginające
naprężenia stykowe
planetary gear
FEM
gear wheel strength
bending stresses
contact stresses
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-8
Wzbogacać żywność czy nie wzbogacać?
HANNA KUNACHOWICZ
BEATA PRZYGODA
nr katalogowy: 37394
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-11
Najczęstsze błędy w jadłospisie
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 140151
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-8
Dodatki do pieczywa o działaniu prozdrowotnym
nr katalogowy: 28959
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-6
Lecznicze menu
DANUTA GAJEWSKA
nr katalogowy: 35777
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Dieta z pudełka
Redakcja
nr katalogowy: 130947
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Dieta z pudełka
Redakcja
nr katalogowy: 130947
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Drodzy Czytelnicy!
Redakcja
nr katalogowy: 132742
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-8
Praktyczny przewodnik dla wegan
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 121613
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-9
Dieta o niskim indeksie glikemicznym – czy można uchronić się przed cukrzycą i otyłością?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 150304
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-5
Nowe zasady. Zdrowa dieta(II)
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 98395
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-12
Chleb źródłem zdrowia
ANNA DIOWKSZ
nr katalogowy: 31730
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-9
(Nie)bezpieczne warzywa i owoce
WALDEMAR DZWOLAK
nr katalogowy: 38050
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-5
Jak reklamować pieczywo?
nr katalogowy: 34885
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-6
OD REDAKCJI
Maria Burska
nr katalogowy: 77100
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-10
Mąka łubinowa w recepturze pieczywa bezglutenowego
Anna Diowksz
Monika Kajzer
Tomasz Zając
nr katalogowy: 30207
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-7-8
Prozdrowotne polifenole w chorobach serca i naczyń krwionośnych
Jan Oszmiański
nr katalogowy: 29443
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-4
Sport bez mięsa
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 83435
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Współczesne trendy w piekarstwie: od tradycji do innowacyjności
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 127401
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Przyszłość tradycyjnego modelu żywienia
nr katalogowy: 130951
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Przyszłość tradycyjnego modelu żywienia
nr katalogowy: 130951
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Przyszłość tradycyjnego modelu żywienia
nr katalogowy: 130951
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Współczesne trendy w piekarstwie: od tradycji do innowacyjności
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 127401
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-11
Chleb dla Niej i Chleb dla Niego - produkty idealnie dopasowane
nr katalogowy: 80085
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Inwestycje w rozwój przetwórstwa białkowych surowców roślinnych
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 143474
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Inwestycje w rozwój przetwórstwa białkowych surowców roślinnych
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 143474
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
Dieta bezglutenowa - ograniczenia, ale i szanse dla sektora piekarskiego
Monika Kajze
Anna Diowksz
nr katalogowy: 119595
dieta bezglutenowa
pieczywo bezglutenowe
czysta etykieta
surowce naturalne
gluten free diet
gluten free bakery products
clean label
E-free ingredients
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-22-23
Dieta a zdrowie
Ewa Cesarz
nr katalogowy: 128650
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-22-23
Dieta a zdrowie
Ewa Cesarz
nr katalogowy: 128650
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-8
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 99744
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-4
DIETA BEZMIĘSNA wpływa na depresję
nr katalogowy: 142890
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Czy należy pić soki owocowe?
Agnieszka Kozioł-Kozakowska
nr katalogowy: 122482
10.15199/64.2019.8-9.4
sok owocowy
składniki odżywcze
polifenole
choroby cywilizacyjne
fruit juice
nutrients
polyphenols
civilization diseases
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-6
Nic za nas bez nas
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 84362
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-8
Butle Freshline Plus i mieszanki gazów Air Products zapewniają dobrą atmosferę dla żywności
nr katalogowy: 78775
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Dieta fleksitariańska – instrukcja obsługi
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 132754
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Inwestycje w rozwój przetwórstwa białkowych surowców roślinnych
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 143474
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-8
Zmiany na rynku żywności bezglutenowej
Iga Rybicka
nr katalogowy: 86353
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-7
Ocena zawartości glutenu w wybranych produktach specjalnego żywieniowego przeznaczenia
Anna Wojtasik
nr katalogowy: 60687
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2011-3
ZASTOSOWANIE WALCOWANIA PLANETARNEGO DO WYTWARZANIA INSTALACYJNYCH RUR MIEDZIANYCH
ANTONI WOŹNICKI
JAN OSIKA
DANIEL POCIECHA
nr katalogowy: 58228
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-9
Bioprodukty - codzienne, innowacyjne produkty pełne zdrowia
Jarosław Wyrwisz
nr katalogowy: 93301
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Co się dzieje z polskim chlebem?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 132747
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-11
Dieta a skóra (cz. 1)
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 134228
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-8
Dieta owsiana w żywieniu człowieka
nr katalogowy: 78273
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-7
Zbilansowana dieta ważna dla kobiet w ciąży
Dorota Szostak-Węgierek
nr katalogowy: 100973
10.15199/65.2016.7.9
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-9
Produkcja pieczywa bezglutenowego
Elżbieta Dłużewska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 93649
10.15199/65.2015.9.5
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Catering dietetyczny
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 134020
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-12
Dieta a skóra (cz. 2)
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 134808
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-11
Krytyczny komentarz do artykułu "Trujący chleb powszedni", opublikowanego na łamach "Wprost". Wheat Belly. Dieta bez pszenicy?
Anna Diowksz
nr katalogowy: 80076
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-3
Przetwory mięsne wzbogacone w kwasy tłuszczowe omega-3
Joanna Rycielska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 58463
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-8
Rodzaje i charakterystyka mąk wykorzystywanych do produkcji pieczywa bezglutenowego
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 92761
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Inozytol oraz jego właściwości pomocne w leczeniu zaburzeń płodności
Jagoda Kruk
Karolina Jachimowicz
Anna Winiarska-Mieczan
nr katalogowy: 132710
10.15199/65.2021.7.4
mio-inozytol
dieta
PCOS
niepłodność
myo-inositol
diet
PCOS
infertility
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Inozytol oraz jego właściwości pomocne w leczeniu zaburzeń płodności
Jagoda Kruk
Karolina Jachimowicz
Anna Winiarska-Mieczan
nr katalogowy: 132710
10.15199/65.2021.7.4
mio-inozytol
dieta
PCOS
niepłodność
myo-inositol
diet
PCOS
infertility
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Inozytol oraz jego właściwości pomocne w leczeniu zaburzeń płodności
Jagoda Kruk
Karolina Jachimowicz
Anna Winiarska-Mieczan
nr katalogowy: 132710
10.15199/65.2021.7.4
mio-inozytol
dieta
PCOS
niepłodność
myo-inositol
diet
PCOS
infertility
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Inozytol oraz jego właściwości pomocne w leczeniu zaburzeń płodności
Jagoda Kruk
Karolina Jachimowicz
Anna Winiarska-Mieczan
nr katalogowy: 132710
10.15199/65.2021.7.4
mio-inozytol
dieta
PCOS
niepłodność
myo-inositol
diet
PCOS
infertility
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Inozytol oraz jego właściwości pomocne w leczeniu zaburzeń płodności
Jagoda Kruk
Karolina Jachimowicz
Anna Winiarska-Mieczan
nr katalogowy: 132710
10.15199/65.2021.7.4
mio-inozytol
dieta
PCOS
niepłodność
myo-inositol
diet
PCOS
infertility
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-3
Mama wegetarianka
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 83251
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-7-8
Czas na ryby
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 46079
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-4
Zielona baza
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 75776
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-10
Pieczywo jako żywność funkcjonalna (cz. 2)
Anna Diowksz
nr katalogowy: 54810
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-4
Sama dieta nie wystarczy
Franciszek Kładź
nr katalogowy: 131407
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-4
Suplementy diety – wygodna moda, czy zbędny dodatek?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 136984
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Kwasy tłuszczowe omega-3 rola w żywieniu, występowanie, zastosowanie
Magdalena Maszewska
Iwona Gańko
nr katalogowy: 51874
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-8
Warzywa i owoce przeciwdziałają chorobom cywilizacyjnym
nr katalogowy: 108790
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-11
Zdrowie na zakwasie
Anna Diowksz
nr katalogowy: 72212
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-10
Dieta na ziarnku grochu
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 79797
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-7-8
Pochwała postu
Irena Fober
nr katalogowy: 125876
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-5
Wiosenne porządki w organizmie
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 97849
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-8
Machaca i inne smakołyki
nr katalogowy: 97651
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Dieta dla zdrowia i planety
Katarzyna Wolnicka
nr katalogowy: 128003
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-4
Sama dieta nie wystarczy
Franciszek Kładź
nr katalogowy: 131407
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-9
Praca zmianowa a dieta
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 115680
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-1
Żywność a zdrowie
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 64979
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-7
Roślinne źródło białka, a więc warzywa strączkowe pod lupą dietetyka
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 121161
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-3
W zdrowiu na Wielkanoc
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 96688
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-6-7
Od strusiego po przepiórcze
Henryk Piekut
nr katalogowy: 90535
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Wartości odżywcze mięsa karpia
Joanna Tkaczewska
nr katalogowy: 129757
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Dieta dla zdrowia i planety
Katarzyna Wolnicka
nr katalogowy: 128003
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Dieta fleksitariańska – instrukcja obsługi
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 132754
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-12
Dieta a skóra (cz. 2)
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 134808
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-11
Najczęstsze błędy w jadłospisie
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 140151
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-3
DIETA - Z gabinetu dietetyka: jak poprawić morfologię poprzez dietę?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 147657
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-8
Nieoczywiste połączenia w diecie(część 2)
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 149853
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
DIETA ROŚLINNA a tradycyjny sposób żywienia
Agnieszka Skrzypczyk
Mirosław Słowiński
Jadwiga Hamułka
nr katalogowy: 137143
mięso
roślinne analogi mięsa
wartość odżywcza
meat
vegetable analogues of meat
nutritional value
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
DIETA ROŚLINNA a tradycyjny sposób żywienia
Agnieszka Skrzypczyk
Mirosław Słowiński
Jadwiga Hamułka
nr katalogowy: 137143
mięso
roślinne analogi mięsa
wartość odżywcza
meat
vegetable analogues of meat
nutritional value
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-2
Miesiarki planetarne
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 130326
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-5
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 105850
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-1-2
Roślinożercy
Klaudia Kałwa
nr katalogowy: 112129
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-12
Pieczywo a odchudzanie
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 80925
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-5
Kasza jaglana i komosa ryżowa
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 119900
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-2
No waste w praktyce
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 118414
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-12
Czy powinniśmy podjadać pomiędzy posiłkami?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 102525
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-6
Jak nie dać się wirusom?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 126609
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-20-21
Zbuduj swoją odporność!
Ewa Cesarz
nr katalogowy: 128196
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-12
Dieta to „sposób bycia”
Franciszek Kładź
nr katalogowy: 129671
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-4
Suplementy diety – wygodna moda, czy zbędny dodatek?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 136984
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-4
DIETA - Czy musimy suplementować dietę? (Część 1)
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 148026
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-7
Co jeść, by dłużej cieszyć się młodością?
nr katalogowy: 108070
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-7-8
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 78975
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-1-2
Żywność może być lekiem...
Anna Łazarowicz
nr katalogowy: 96450
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-7-8
Żywienie a odporność
Beata Bondyra-Wiśniewska
Izabela Przybysz
nr katalogowy: 127636
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-11
Dieta a skóra (cz. 1)
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 134228
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Wege - dieta
Klaudia Kałwa
nr katalogowy: 112577
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-12
Promocja spożycia mąki i pieczywa całoziarnowego
Roman Jurga
nr katalogowy: 88261
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-5
Recepta na zdrowie
Dariusz Włodarek
nr katalogowy: 76500
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-5
Prawidłowa dieta czy pigułki? (Cz. I)
Dariusz Włodarek
nr katalogowy: 76258
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-8
Kanapka - idealny posiłek na wakacyjne wojaże
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 99732
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-7-8
Dieta w czasie i po pandemii
nr katalogowy: 127637
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
„Przeciw naturze. Prawdy i mity o GMO, żywności ekologicznej, glutenie i o tym co się kryje w naszym jedzeniu”
Kazimierz Bogaczyński
nr katalogowy: 132051
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-2
Odchudzanie zimą
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 147186
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-8
Rola mięsa wieprzowego w diecie człowieka
Jessica Stawicka
nr katalogowy: 115606
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-5
Zawartość tłuszczu i profil kwasów tłuszczowych w mięsie ptaków
Elżbieta Głodek
Paulina Duma-Kocan
nr katalogowy: 105810
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-10
Jak promować pieczywo?
nr katalogowy: 87299
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-11
Bezpardonowy atak na chleb - Czy Grzegorz Lewicki to truciciel?
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 80075
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-7-8
Skreślony kłos
Danuta Gajewska
nr katalogowy: 53147
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-2
Kto nie idzie naprzód, ten się cofa
nr katalogowy: 56931
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-9
Pieczywo jako żywność funkcjonalna (cz. I)
Anna Diowksz
nr katalogowy: 54411
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-10
Współczesne trendy w piekarstwie: od tradycji do innowacyjności
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 101143
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
„Przeciw naturze. Prawdy i mity o GMO, żywności ekologicznej, glutenie i o tym co się kryje w naszym jedzeniu”
Kazimierz Bogaczyński
nr katalogowy: 132051
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-10
Piekarzu, czy wiesz, że... GLUTEN to po prostu białko roślinne?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 116340
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-5-6
Piramida długowieczności
Irena Fober
nr katalogowy: 112666
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-1
Pieczywo z dodatkiem fitosteroli i jego potencjalne możliwości obniżania poziomu cholesterolu LDL we krwi
Dariusz Włodarek
nr katalogowy: 81743
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-2
Dlaczego błonnik pokarmowy jest ważny w profilaktyce i leczeniu chorób układu krążenia?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 103588
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Catering dietetyczny
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 134020
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-3
Poprawa jakości chleba bezglutenowego
Bohdan Achremowicz
Tadeusz Haber
Grażyna Jaworska
nr katalogowy: 106435
pieczywo bezglutenowe
skrobia
mąka bezglutenowa
hydrokoloidy
enzymy
zakwas
wysokie ciśnienie hydrostatyczne
gluten-free bread
starch
gluten-free flour
hydrocolloids
enzymes
sourdough
high hydrostatic pressure
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-1
Konferencja szkoleniowa dla przedstawicieli branż zbożowo-piekarskiej, cukierniczej i tłuszczowej
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 111482
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-12
Można - i warto! - produkować funkcjonalny chleb owsiany
Joanna Rozmierska
Katarzyna Piasecka-Jóźwiak
nr katalogowy: 72839
AURA 2013-6
Cellulit - problem nie zawsze kosmetyczny
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 77067
AURA 2011-4
Dieta bogata w ryby - korzyści i zagrożenia
Klaudia OLEKSIUK
Marta KUBASIAK
Edyta LETKA
nr katalogowy: 58776
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-8
Na czym polega technologia produkcji smacznego pieczywa razowego?
nr katalogowy: 144325
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-9
Jaką przyszłość prognozujemy dla chleba?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 150307
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Żywienie osób w wieku starszym
Magdalena Siuba-Strzelińska
nr katalogowy: 129155
10.15199/65.2020.11.6
starzenie się
niedożywienie
dieta seniora
suplementy
aging
malnutrition
senior diet
supplements
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Żywienie osób w wieku starszym
Magdalena Siuba-Strzelińska
nr katalogowy: 129155
10.15199/65.2020.11.6
starzenie się
niedożywienie
dieta seniora
suplementy
aging
malnutrition
senior diet
supplements
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-5
Smaki szwedzkiej prowincji
Wilhelm Karud
nr katalogowy: 83928
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-12
Walory smakowe i prozdrowotne mięsa jagnięcego
Elżbieta Głodek
Paulina Duma
nr katalogowy: 102864
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-4
Możliwości wykorzystania teffu w produkcji bezglutenowej żywności
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 90411
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH