Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Substancje aromatyczne odpowiedzialne za smak i zapach win owocowych premium niearomatyzowanych
Robert Wieprzkowicz-Rzewuski
nr katalogowy: 142078
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-4
Kwasy organiczne w cydrach jabłkowych. cz. I
Iwona Ścibisz
Sylwia Bonin
Marta Mitek
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 83797
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-10
Kwasy humusowe. Ekstrakcja, analiza i znaczenie w środowisku oraz metody ich usuwania
nr katalogowy: 122837
10.15199/62.2019.10.10
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-8
Wzbogacanie produktów mleczarskich w witaminy i kwasy omega
nr katalogowy: 20756
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2006-12
Naturalne inhibitory korozji miedzi w wodzie pitnej
I. Drela
P. Falewicz
M. Klakočar-Ciepacz
T. Lesiak
nr katalogowy: 22834
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2008-11
Badania mikrobiologiczne w procesie fermentacji metanowej
Paweł Choromański
Maria Łebkowska
nr katalogowy: 39122
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2007-3
Możliwość intensyfikacji procesu fermentacji beztlenowej osadów ściekowych poprzez dezintegrację osadu czynnego w procesie kawitacji mechanicznej
Jan Suschka
Klaudiusz Grübel
Alicja Machnicka
nr katalogowy: 24664
DOZÓR TECHNICZNY 2023-5
Koła i zestawy kołowe pochłaniające wibracje i zapewniające cichą pracę
nr katalogowy: 145575
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-8
Ocena wpływu stosowania pofermentu w monokulturze kukurydzy na ilość i jakość materii organicznej w glebie
Dorota Pikuła
Ryszard Winiarski
nr katalogowy: 150065
10.15199/62.2024.8.2
nawożenie organiczne
jakość materii organicznej gleby
kwasy huminowe
kwasy fulwowe
huminy
węgiel organiczny w glebie
organic fertilization
natural fertilization
soil organic qual ity
humic substances
soil organic carbon
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-8
Ocena wpływu stosowania pofermentu w monokulturze kukurydzy na ilość i jakość materii organicznej w glebie
Dorota Pikuła
Ryszard Winiarski
nr katalogowy: 150065
10.15199/62.2024.8.2
nawożenie organiczne
jakość materii organicznej gleby
kwasy huminowe
kwasy fulwowe
huminy
węgiel organiczny w glebie
organic fertilization
natural fertilization
soil organic qual ity
humic substances
soil organic carbon
AURA 2009-7
Kwasowa degradacja gleb rolniczych
Jan Siuta
nr katalogowy: 45512
-
nr katalogowy:
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-4
Piekarzu, czy wiesz, że... w społeczeństwie od kilku lat trwa ostry spór na temat spożycia pieczywa?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 113030
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-7-8
Miody pitne sycone, a może lepiej niesycone?
Janusz Luty
nr katalogowy: 46205
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-9
XI Sympozjum "Nauka i przemysł - metody spektroskopowe w praktyce, nowe wyzwania i możliwości"
nr katalogowy: 116131
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-3
Z PÓŁKI KSIĘGARSKIEJ
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 147820
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-12
Zarządzanie ryzykiem zawodowym pracowników narażonych na substancje chemiczne i ich mieszaniny stosowane w przetwórstwie żywności
Anna Cierniak-Emerych
Szymon Dziuba
Iwona Romanowska-Słomka
Agnieszka Piekara
Małgorzata Krzywonos
nr katalogowy: 123955
10.15199/62.2019.12.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-10
Wpływ czasu fermentacji gnojowicy świńskiej na wytwarzanie i skład chemiczny biogazu
Edyta Wrzesińska-Jędrusiak
Andrzej Myczko
Kamila Klimek
Agnieszka Najda
nr katalogowy: 122832
10.15199/62.2019.10.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-8
O możliwości przedłużenia chemicznej trwałości tlenku etylenu
MIROSŁAW KWAŚNY
MICHAŁ SYCZEWSKI
nr katalogowy: 107911
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-8
O możliwości przedłużenia chemicznej trwałości tlenku etylenu
MIROSŁAW KWAŚNY
MICHAŁ SYCZEWSKI
nr katalogowy: 107700
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2016-1
Charakterystyka ścieków kosmetycznych
Jan Bogacki
Piotr Marcinowski
Piotr Wiliński
Jeremi Naumczyk
nr katalogowy: 96361
10.15199/17.2016.1.5
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-11
Obowiązkowe znakowanie wartością odżywczą (część II)
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 101599
-
nr katalogowy:
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-10
Chemizm związków organicznych w glebie i jego znaczenie dla środowiska
Aleksandra Badora
nr katalogowy: 63091
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-6
Rokitnik w produktach spożywczych
Beata Piłat
Ryszard Zadernowski
nr katalogowy: 99235
10.15199/65.2016.6.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-9
Reakcje enzymatyczne w chromatograficznej analizie wybranych anionów nieorganicznych
JOANNA MASŁOWSKA
ALINA OWCZAREK
nr katalogowy: 107315
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-6
Badania właściwości antykorozyjnych i antyosadowych kwasów N-alkiloaminometylofosfonowych
MAGDALENA KLAKOČAR-CIEPACZ
ANNA BROL
JACEK KOROTYSZEWSKI
ALEKSANDRA ROLKIEWICZ
nr katalogowy: 137950
10.15199/40.2022.6.4
organiczne inhibitory korozji stali
właściwości antyosadowe
kwasy aminoalkilofosfonowe
organic steel corrosion inhibitors
anti-deposit’s properties
aminoalkylphosphonic acids
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-6
Badania właściwości antykorozyjnych i antyosadowych kwasów N-alkiloaminometylofosfonowych
MAGDALENA KLAKOČAR-CIEPACZ
ANNA BROL
JACEK KOROTYSZEWSKI
ALEKSANDRA ROLKIEWICZ
nr katalogowy: 137950
10.15199/40.2022.6.4
organiczne inhibitory korozji stali
właściwości antyosadowe
kwasy aminoalkilofosfonowe
organic steel corrosion inhibitors
anti-deposit’s properties
aminoalkylphosphonic acids
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-6
Badania właściwości antykorozyjnych i antyosadowych kwasów N-alkiloaminometylofosfonowych
MAGDALENA KLAKOČAR-CIEPACZ
ANNA BROL
JACEK KOROTYSZEWSKI
ALEKSANDRA ROLKIEWICZ
nr katalogowy: 137950
10.15199/40.2022.6.4
organiczne inhibitory korozji stali
właściwości antyosadowe
kwasy aminoalkilofosfonowe
organic steel corrosion inhibitors
anti-deposit’s properties
aminoalkylphosphonic acids
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-6
Badania właściwości antykorozyjnych i antyosadowych kwasów N-alkiloaminometylofosfonowych
MAGDALENA KLAKOČAR-CIEPACZ
ANNA BROL
JACEK KOROTYSZEWSKI
ALEKSANDRA ROLKIEWICZ
nr katalogowy: 137950
10.15199/40.2022.6.4
organiczne inhibitory korozji stali
właściwości antyosadowe
kwasy aminoalkilofosfonowe
organic steel corrosion inhibitors
anti-deposit’s properties
aminoalkylphosphonic acids
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Związki fenolowe występujące w ziarnie zbóż
Monika Ogórkiewicz
nr katalogowy: 127381
zboża
kwasy fenolowe
odmiana
warunki uprawy
cereals
phenolic acids
variety
growing conditions
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Związki fenolowe występujące w ziarnie zbóż
Monika Ogórkiewicz
nr katalogowy: 127381
zboża
kwasy fenolowe
odmiana
warunki uprawy
cereals
phenolic acids
variety
growing conditions
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Kierunki zastosowania kwasów tłuszczowych omega-3 w produkcji
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Iwona Szymańska
Milena Kupiec
Maciej Brzeski
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 128161
10.15199/65.2020.9.3
NNKT
kwasy tłuszczowe omega-3
oleje
ryby
mikroalgi
żywność
EFAs
omega-3 fatty acids
oils
fish
microalgae
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Kierunki zastosowania kwasów tłuszczowych omega-3 w produkcji
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Iwona Szymańska
Milena Kupiec
Maciej Brzeski
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 128161
10.15199/65.2020.9.3
NNKT
kwasy tłuszczowe omega-3
oleje
ryby
mikroalgi
żywność
EFAs
omega-3 fatty acids
oils
fish
microalgae
food
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2015-9
Wpływ długości okresu magazynowania oleju napędowego zawierającego i niezawierającego FAME na jego właściwości korozyjne
Dorota Wardzińska
Monika Ziółkowska
nr katalogowy: 93873
10.15199/40.2015.9.2
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-11
Owoce jagodowe - doskonałe źródło składników funkcjonalnych do napojów oraz na przetwory Cz. I. Owoce czerwone
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 81121
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-5
Zdrowy olej
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 83918
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-5
ABC wykorzystania biotechnologii w produkcji dodatków do żywności
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 148664
10.15199/65.2024.5.5
biotechnologia
mikroorganizmy
pleśnie
bakterie
kwasy organiczne
aminokwasy
witaminy
barwniki spożywcze
biotechnology
microorganisms
molds
bacteria
organic acids
amino acids
vitamins
food dyes
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-1-2
Kombucha - aspekty praktyczne i rynkowe
Mariusz Jakubowski
nr katalogowy: 118722
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-7
Oxidation of trimethylamine over metal oxide catalysts Utlenianie trimetyloaminy na katalizatorach tlenkowych
Elżbieta Maćkiewicz
Małgorzata I. Szynkowska
nr katalogowy: 85695
10.12916/przemchem.2014.1185
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Wpływ sposobu produkcji kaszy gryczanej i czasu jej przechowywania na zawartość związków fenolowych
Joanna Klepacka
nr katalogowy: 127383
gryka
kasza
polifenole ogółem
rutyna
kwasy fenolowe
przechowywanie
buckwheat
groats
total polyphenols
rutin (rutoside)
phenolic acids
storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-7
Naturalne konserwanty pochodzenia drobnoustrojowego
Ewelina Pawlikowska
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 115041
10.15199/65.2018.7.6
biokontrola
metabolity
bakterie kwasu mlekowego
drożdże
biocontrol
metabolites
lactic acid bacteria
yeasts
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-6
Potencjał produkcyjny krajowego chmielarstwa a zapotrzebowanie browarów na surowiec
J. Dwornikiewicz
nr katalogowy: 6822
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-8
Barwniki organiczne
Ryszard Szozda
nr katalogowy: 53577
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Kwasy tłuszczowe omega-3 rola w żywieniu, występowanie, zastosowanie
Magdalena Maszewska
Iwona Gańko
nr katalogowy: 51874
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-4
Metody wytwarzania dymu wędzarniczego
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 50998
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-5
Substancje lotne kształtujące jakość jabłek i koncentratu jabłkowego
Paweł Bałdyga
Sylwia Bonin
Janusz Sękul
Marcin Bryła
nr katalogowy: 60287
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-5
Wpływ sposobu produkcji kaszy gryczanej i czasu jej przechowywania na zawartość związków fenolowych
Joanna Klepacka
nr katalogowy: 126281
10.15199/62.2020.5.13
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2007-2
Niebezpieczne substancje organiczne w wodach Wisły
Marek Piaścik
Urszula Dmitruk
Barbara Taboryska
Jan Dojlido
nr katalogowy: 23879
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-11
Nadtlenki organiczne Czy ich stosowanie jest bezpieczne? część I
Bolesław Hancyk
nr katalogowy: 80542
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-8
OLEJ - NIEZBĘDNY SKŁADNIK W DIECIE CZŁOWIEKA
nr katalogowy: 85530
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-1
Tłuszcze zwierząt rzeźnych Sienkiewicz w diecie człowieka
Jolanta Joanna Sienkiewicz
nr katalogowy: 82183
AURA 2024-11
Mikroskopijni współlokatorzy i ich wpływ na zdrowie człowieka
Ewa KRÓL
Elżbieta MIELNICZUK
Barbara ABRAMCZYK
nr katalogowy: 151520
10.15199/2.2024.11.2
Grzyby pleśniowe
szkodliwość
syndrom chorego budynku
Mold fungi
harmfulness
sick building syndrome
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2004-9
Polskie Normy opublikowane
nr katalogowy: 2975
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-5
Wykorzystanie substancji przeciwdrobnoustrojowych w opakowaniach do produktów mięsnych
Joanna Lewancka
nr katalogowy: 76751
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2011-5
Ocena możliwości optymalizacji procesu koagulacji - doświadczenia z eksploatacji układów technologicznych z sedymentacją i flotacją ciśnieniową
Jolanta Gumińska
Marcin Kłos
nr katalogowy: 59529
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-7
Wpływ wędzenia na jakość i bezpieczeństwo produktów mięsnych
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 99846
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-7
Produkcja i handel żywnością organiczną w Holandii
nr katalogowy: 7119
AURA 2021-10
CIEKAWOSTKI TECHNOLOGICZNE ZE ŚWIATA
Adam WIECZOREK
nr katalogowy: 133688
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2008-9
Dobór kwasów do roztwarzania izolatów faz węglikowych
Andrzej WYCIŚLIK
nr katalogowy: 38137
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-4-5
Zbiór i przechowywanie chmielu - ważne etapy produkcji wpływające na jakość surowca
Marta Koziara
Ciupa
dr Urszula Skomra
nr katalogowy: 126510
10.15199/64.2020.4-5.6
chmiel
kwasy goryczkowe
przechowywanie chmielu
hop
bitter acids
hop storage
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2005-7-8
Trwałe zanieczyszczenia organiczne (TZO) w hutnictwie żelaza i stali
BURCHART-KOROL D.
nr katalogowy: 9948
GOSPODARKA WODNA 2014-10
Zagrożenia związane z jakością wody - zanieczyszczenia i propozycje rozwiązań
MAREK GROMIEC
nr katalogowy: 87174
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Drożdże Organiczne. EKOrewolucja na rynku drożdży.
nr katalogowy: 127410
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Drożdże Organiczne. EKOrewolucja na rynku drożdży.
nr katalogowy: 127410
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Drożdże Organiczne. EKOrewolucja na rynku drożdży.
nr katalogowy: 127410
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-12
ProBioKap - z myślą o zdrowiu konsumenta
nr katalogowy: 81360
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2019-10
Kwasy alkilonitrylobis(metylofosfonowe) i kwasy alkilonitrylobis (metylofosfinowe) jako inhibitory korozji stali w środowisku wodnym
ANNA BROL
ANNA RAMIAN
MAGDALENA KLAKOČAR-CIEPACZ
nr katalogowy: 122859
inhibitory korozji stali
stal S235 JR
proinhibitory korozji
woda modelowa IV B.
Corrosion inhibitor
Steel type S235JR
Corrosion proinhibitors
Model water IVB.
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-2
NORMALIZACJA
nr katalogowy: 66521
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-11-12
Niezbędne tłuszcze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 146336
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
kwas alfa-linolenowy
kwas linolowy
kwasy EPA
DHA
bogate źródła
walory zdrowotne
polyunsaturated fatty acids
alpha-linolenic acid
linoleic acid
EPA
DHA
rich sources
health benefits
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-1
Gronowe wina organiczne
nr katalogowy: 32837
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-4
Dobrze doprawione
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 104988
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-11
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego nr 16 i 17 z 2017 r.)
nr katalogowy: 110730
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-4
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 107856
OPAKOWANIE 2014-6
Aktywność antymikrobiologiczna powłok na foliach opakowaniowych PLA względem bakterii E. coli
MAŁGORZATA MIZIELIŃSKA
PATRYCJA SUMIŃSKA
URSZULA KUŹMICZ
SŁAWOMIR LISIECKI
ARTUR BARTKOWIAK
nr katalogowy: 85063
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
Cydry polskie a importowane - porównanie składu kwasów organicznych. Cz. II
Iwona Ścibisz
Sylwia Bonin
Marta Mitek
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 84837
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-1
Zastosowanie systemu EZ-Fluo Merck Millipore do szybkiej oceny jakości mikrobiologicznej soków i napojów
Barbara Sokołowska
Jolanta Niezgoda
nr katalogowy: 89210
10.15199/64.2015.1.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-10
Heterogeneous catalysts for esterification of triethylene glycol with acetic acid. Katalizatory heterogeniczne do procesu estryfikacji glikolu trietylenowego kwasem octowym
Szymon Skowronek
Jan Wójcik
nr katalogowy: 79849
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Nanomaterials with antimicrobial properties. Nanomateriały o właściwościach antymikrobiologicznych.
Marcin Banach
Jolanta Pulit
nr katalogowy: 77351
OPAKOWANIE 2016-4
Aktywność antymikrobiologiczna folii PLA powlekanych ekstraktami zMacrolepiota konradii
ŁUKASZ ŁOPUSIEWICZ
MAŁGORZATA MIZIELIŃSKA
nr katalogowy: 98075
10.15199/42.2016.4.1
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2019-5
Bawełna w USA
nr katalogowy: 120422
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-11
Kwasy chlorogenowe w produktach naturalnych oraz ich właściwości antyutleniające i przeciwdrobnoustrojowe
Monika Kalinowska
Anna M. Wróblewska
Kamila Gryko
nr katalogowy: 110737
10.15199/62.2017.11.9
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-1
Organiczne ogniwa fotowoltaiczne
RYSZARD SIGNERSKI
JAN GODLEWSKI
nr katalogowy: 32600
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-7
Z filiżanką na równiku
nr katalogowy: 36599
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-4
Piekarzu, czy wiesz, że.....dobry kwas piekarski to skarb naszego chleba codziennego? Dominują w nim dwa kwasy: mlekowy i octowy.
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 104855
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-7-8
Wina naturalne, organiczne i biodynamiczne
nr katalogowy: 108508
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-7-8
Owoce jagodowe - doskonałe źródło składników funkcjonalnych do napojów oraz na przetwory Cz. II. Owoce czarne
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 86179
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-10
Wpływ parametrów suszenia mikrofalowego na zawartość polifenoli w wybranych ziołach
Małgorzata Nowacka
Karina Łuczywek
Dorota Witrowa-Rajchert
nr katalogowy: 63169
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-6
Usuwanie metali ciężkich ze ścieków galwanizerskich za pomocą jonów siarczkowych wytwarzanych przez bakterie redukujące siarczany
Hanna Jaworowska-Deptuch
Arkadiusz Białek
Arkadiusz Majoch
Zbigniew Ochal
nr katalogowy: 60218
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-10
Chlorek sodu jak obniżyć jego zawartość w produktach
Monika Michalak-Majewska
Ewa Jabłońska-Ryś
Marta Zalewska-Korona
Katarzyna Skrzypczak
nr katalogowy: 80051
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-11b
Spektroskopia dielektryczna układu papier-olej z osadami na celulozie
Marek ZENKER
nr katalogowy: 55787
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2010-11
Wpływ pH i temperatury na odporność korozyjną tytanu w buforowanym fosforanami roztworze soli fi zjologicznej PBS
PIOTR HANDZLIK
KRZYSZTOF FITZNER
nr katalogowy: 55625
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-12
Physicochemical and biological methods of deodorization. Theoretical and practical aspects Fizykochemiczne i biologiczne metody dezodoryzacji. Aspekty teoretyczne i praktyczne
Magdalena Oleksy
Zbigniew Dobrzański
Katarzyna Matusiak
Sebastian Borowski
Mariusz Korczyński
Beata Gutarowska
nr katalogowy: 95914
10.15199/62.2015.12.36
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-4
Hydrokoloidy - substancje stabilizujące żywność Cz. II. Charakterystyka wybranych biopolimerów i zarys problemów badawczych
Agnieszka Anna
Pilarska Jolanta Gawałek
nr katalogowy: 97875
10.15199/65.2016.4.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-6
Adsorption of volatile organic compounds on Y-type zeolites Adsorpcja lotnych związków organicznych na zeolitach typu Y
Magdalena Warzyboka
Waldemar Prokop
Jolanta Warchoła
nr katalogowy: 98965
10.15199/62.2016.6.22
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-12
Rośliny źródłem naturalnych substancji przeciwutleniających
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 151920
10.15199/65.2024.12.6
przeciwutleniacze
polifenole
przyprawy
owoce
herbata
tarczyca bajkalska
antioxidants
polyphenols
spices
fruits
tea
Baikal skullcap
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-6
Wpływ wybranych czynników żywieniowych na jakość mięsa wołowego
Agnieszka Kalinowska-Dohojda
Teresa Banaszkiewicz
nr katalogowy: 68838
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-2
Składniki żywności a aktywność psychofizyczna człowieka
Tomasz Czernecki
Aneta Brodziak
nr katalogowy: 96826
10.15199/65.2016.2.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-12
Fungicidal activity of sulfur or selenium atom-containing 2,2,6,6-tetramethylpiperidine derivatives (nitroxides) Aktywność przeciwgrzybicza pochodnych 2,2,6,6-tetrametylopiperydyny (rodników nitroksylowych) zawierających atom siarki lub selenu w cząsteczce
Jerzy Zakrzewski
Bogumiła Huras
Anna Kiełczewska
Jarosław Hupko
Maria Krawczyk
nr katalogowy: 103097
10.15199/62.2016.12.3
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-12
Tłuste źródła
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 81039
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-5
Kwas piekarski w produkcji pieczywa
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 90798
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-6
Pstrąg to zdrowie!
nr katalogowy: 138214
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-4
Wpływ zastąpienia węglanu wapnia chlorkiem i/lub zastosowania kwasu benzoesowego w mieszankach dla tuczników na profil metaboliczny krwi oraz ograniczenie wydalania azotu do środowiska
EUGENIUSZ R. GRELA
EDYTA KOWALCZUK-VASILEV
WIOLETTA SEMENIUK
nr katalogowy: 51338
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-9
Effect of methane fermentation on the hygienization of liquid manure intended for agricultural purposes Wpływ fermentacji metanowej na higienizację gnojowicy przeznaczonej do celów nawozowych
Justyna Bauza-Kaszewska
Zbigniew Paluszak
Halina Olszewska
nr katalogowy: 86581
10.12916/przemchem.2014.1644
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
Effect of biofuel ageing on threats for Diesel engines under operating conditions Wpływ starzenia biopaliw na zagrożenia stwarzane dla silników o zapłonie samoczynnym w eksploatacji
Wiesława Urzędowska
Zbigniew Stępień
nr katalogowy: 86102
10.12916/przemchem.2014.1357
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
Zalety umiarkowanego konsumowania piwa
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 87596
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-7-8
Związki smakowo-zapachowe oraz prozdrowotne i antyseptyczne występujące w miodach pszczelich
Elżbieta Baca
Krzysztof Baranowski
Dorota Zielińska
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 61798
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-5
Precipitation of sulfates from wastewater from 2-ethylhexyl nitrate production by using calcium aluminate cement. Strącanie siarczanów ze ścieków z produkcji azotanu 2-etyloheksylowego przy użyciu cementu glinowo-wapniowego
Szymon Salwiczek
Krzysztof Barbusiński
nr katalogowy: 76865
CHŁODNICTWO 2013-4
Zmiany oceny sensorycznej zamrożonych warzyw w czasie przechowywania
Tomasz Pukszta
nr katalogowy: 76115
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-4
Badanie reakcji rozkładu siarczku dibutylowego. Część II. Utlenianie zaawansowaną techniką UV/O3
Stanisław Popiela
Tomasz Nalepa
Dorota Dzierżak
Romuald Stankiewicz
Zygfryd Witkiewicz
nr katalogowy: 58879
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-9
Oczyszczanie zużytego oleju smażalniczego przez adsorpcję na węglu aktywnym o zróżnicowanym charakterze powierzchni
BRONISŁAW BUCZEK
WOJCIECH CHWIAŁKOWSKI
nr katalogowy: 54188
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-11
Analysis of flotation unit operation in coagulation of wastewater from a cosmetic factory Analiza pracy flotatora w procesie koagulacji ścieków z zakładu produkcji kosmetyków
Magdalena M. Michel
Tadeusz Siwiec
Marta Tytkowska
Lidia Reczek
nr katalogowy: 95018
10.15199/62.2015.11.20
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-10
Catalytic synthesis of glycerol acetates as an example of utilization of waste glycerol fraction from biodiesel production Katalityczna synteza octanów glicerolu jako przykład zagospodarowania odpadowej frakcji z produkcji biodiesla
Elżbieta Skrzyńska
Renata Archacka
Anna Kulesa
Dominika F. Ścibior
nr katalogowy: 101512
10.15199/62.2016.10.19
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-3
Analiza profilu związków lotnych w piwach wyprodukowanych z udziałem grysu kukurydzianego
Adam Siwek
Milena A. Stachelska
Adam Ekielski
Tomasz Żelaziński
Ewa Sobolewska
Piotr Karpiński
Joanna Rozmierska
Mieczysław W. Obiedziński
nr katalogowy: 97392
10.15199/64.2016.3.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-6
Deodorization of air in a wastewaters treatment plant by using an open biofilter Dezodoryzacja powietrza w oczyszczalni ścieków za pomocą otwartego biofiltra
Anna Chmielowiec-Korzeniowska
Leszek Tymczyna
Piotr Bartecki
Magdalena Dobrowolska
Marcin Banach
Agata Drabik
Magdalena Pyrz
Jolanta Pulit
nr katalogowy: 91689
10.15199/62.2015.6.23
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Kombucha – fermentowany napój herbaciany o właściwościach prozdrowotnych
Katarzyna Neffe-Skocińska
Piotr Lalowski
Ewelina Gocalińska
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 137842
10.15199/65.2022.5.3
Kombucha
SCOBY
napój fermentowany
właściwości prozdrowotne
Kombucha
SCOBY
beverage
pro-health properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Kombucha – fermentowany napój herbaciany o właściwościach prozdrowotnych
Katarzyna Neffe-Skocińska
Piotr Lalowski
Ewelina Gocalińska
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 137842
10.15199/65.2022.5.3
Kombucha
SCOBY
napój fermentowany
właściwości prozdrowotne
Kombucha
SCOBY
beverage
pro-health properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-12
Sympozjum pt. Związki organiczne w środowisku i metody ich analizy
Jadwiga Ostrowska
nr katalogowy: 106932
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-6
Charakterystyka profilu kwasów tłuszczowych płatków zbożowych różnego pochodzenia
Tomasz Piechowiak
Maciej Balawejder
nr katalogowy: 117561
płatki zbożowe
kwasy tłuszczowe
DHA
EPA
cereal flakes
fatty acids
DHA
EPA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-21
Wina ekologiczne
winny maniak
nr katalogowy: 109675
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-1
Nadtlenki organiczne Czy ich stosowanie jest bezpieczne? część III
Bolesław Hancyk
nr katalogowy: 82025
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-10
Wpływ częstości mieszania na skład i produkcję biogazu w fermentatorze
Edyta Wrzesińska-Jędrusiak
Andrzej Myczko
Kamila Klimek
Agnieszka Najda
Wiesław Piekarski
nr katalogowy: 122833
10.15199/62.2019.10.6
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-12
Zdrowa świnka
nr katalogowy: 19633
AURA 2011-4
Dieta bogata w ryby - korzyści i zagrożenia
Klaudia OLEKSIUK
Marta KUBASIAK
Edyta LETKA
nr katalogowy: 58776
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-11
Technika i medycyna
nr katalogowy: 19613
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-2
Nadtlenki organiczne. Substancje stwarzające zagrożenie poważną awarią przemysłową. Cz. I
Agnieszka Gajek
nr katalogowy: 112293
10.15199/62.2018.2.19
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2006-9
Cykl äBez Zarzutuö- Brak odpornoťci chemicznej
nr katalogowy: 17723
AURA 2006-7
ZAKWITY SINICOWE
Andrzej K. M. Kabziński
nr katalogowy: 15905
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Zawartość fosforu i azotu w kompostach z odpadów pochodzących z różnych źródeł
Katarzyna Grąz
Anna Gronba-Chyła
Justyna Kwaśny
nr katalogowy: 138868
10.15199/62.2022.8.3
kompost
azot
fosfor
MBP
odpady organiczne
compost
nitrogen
phosphorus
MBT
organic waste
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Zawartość fosforu i azotu w kompostach z odpadów pochodzących z różnych źródeł
Katarzyna Grąz
Anna Gronba-Chyła
Justyna Kwaśny
nr katalogowy: 138868
10.15199/62.2022.8.3
kompost
azot
fosfor
MBP
odpady organiczne
compost
nitrogen
phosphorus
MBT
organic waste
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Zawartość fosforu i azotu w kompostach z odpadów pochodzących z różnych źródeł
Katarzyna Grąz
Anna Gronba-Chyła
Justyna Kwaśny
nr katalogowy: 138868
10.15199/62.2022.8.3
kompost
azot
fosfor
MBP
odpady organiczne
compost
nitrogen
phosphorus
MBT
organic waste
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Zawartość fosforu i azotu w kompostach z odpadów pochodzących z różnych źródeł
Katarzyna Grąz
Anna Gronba-Chyła
Justyna Kwaśny
nr katalogowy: 138868
10.15199/62.2022.8.3
kompost
azot
fosfor
MBP
odpady organiczne
compost
nitrogen
phosphorus
MBT
organic waste
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Zawartość fosforu i azotu w kompostach z odpadów pochodzących z różnych źródeł
Katarzyna Grąz
Anna Gronba-Chyła
Justyna Kwaśny
nr katalogowy: 138868
10.15199/62.2022.8.3
kompost
azot
fosfor
MBP
odpady organiczne
compost
nitrogen
phosphorus
MBT
organic waste
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2006-4
Chemoodporne okładziny z zastosowaniem produktów mira
JAROSŁAW KOTULA
nr katalogowy: 22557
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-16-17
Kwasy w silniku
Henryk Piekut
nr katalogowy: 5505
AURA 2010-5
WIADOMOŚCI Z INTERNETU
nr katalogowy: 51908
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-10
Powstanie i znaczenie izomerów trans kwasów tłuszczowych
Anna Zbikowska
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 12820
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Kwasy tłuszczowe omega-3 i nie tylko, czyli dlaczego etykieta ma znaczenie
nr katalogowy: 51878
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-7
Biochemical properties of conjugated trienoic fatty acids Właściwości biochemiczne sprzężonych kwasów trienowych
Elżbieta Kompanowska-Jezierska
Ewa Sokoła-Wysoczańska
Katarzyna Czyż
Wiesława Walisiewicz-Niedbalska
Robert Bodkowski
Bożena Patkowska-Sokoła
Hanna Gwardiak
Krzysztof H. Olszyński
nr katalogowy: 85692
10.12916/przemchem.2014.1174
AURA 2014-4
RECENZJE
Kinga Bonenberg
nr katalogowy: 83375
AURA 2017-1
Glebowa materia organiczna - skarb niedoceniony
Krystyna CIARKOWSKA
nr katalogowy: 103495
10.15199/2.2017.1.1
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-9
Zastosowanie komory typu SBR do oczyszczania wybranego strumienia ścieków petrochemicznych
MARIA FURMAŃSKA
EWA ZBOROWSKA
nr katalogowy: 16481
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-6
Walory prozdrowotne kwasów omega-3
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
Andrzej Sidor
nr katalogowy: 149069
10.15199/65.2024.6.6
Kwasy tłuszczowe omega-3
kwas eikozapentaenowy
kwas dokozaheksaenowy
kwas alfa-linolenowy
choroby metaboliczne
Omega-3 fatty acids
eicosapentaenoic acid
docosahexaenoic acid
alpha-linolenic acid
metabolic diseases
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-5
Ferrox - skuteczna metoda eliminacji odorów i zwalczanie korozji siarczanowej w kanalizacji ściekowej
nr katalogowy: 16519
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2005-9
Wpływ wstępnego działania ozonem na mikrobiologiczną degradację ścieków modelowych zawierających kwasy żywiczne
Maria W. Martynelis
Małgorzata Michniewicz
Agnieszka Jagiełła
nr katalogowy: 12502
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Charakterystyka frakcji fosfolipidowych izolowanych z żółtek jaj pochodzących od kur Lohmann Brown i zielononóżki kuropatwianej
WITOLD GŁADKOWSKI
ANNA CHOJNACKA
GRZEGORZ KIEŁBOWICZ
BARTŁOMIEJ PISARSKI
TADEUSZ TRZISZKA
CZESŁAW WAWRZEŃCZYK
nr katalogowy: 44476
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-3
Metody otrzymywania kwasów alkanosulfonowych i hydroksyalkanosulfonowych
MARIA JAROSZEWSKA
URSZULA PIWOWAR-BARYŁKO
URSZULA CHMIELOWIEC
MARIA BEŁDOWICZ
nr katalogowy: 106968
OPAKOWANIE 2021-5
ecovio – biodegradowalne i w pełni kompostowalne tworzywo
nr katalogowy: 131776
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-6
Spożywcze organiczne barwniki syntetyczne. Charakterystyka, metody analityczne
Irena Baranowska
nr katalogowy: 14329
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-4
Modelowanie rozprzestrzeniania się amoniaku w powietrzu atmosferycznym wokół fermy drobiu
Łukasz Wlazło
Bożena Nowakowicz-Dębek
Marek Kułażyński
Wioletta Wnuk
Mateusz Ossowski
nr katalogowy: 113532
10.15199/62.2018.4.28
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-9
Metody oceny metanogennego potencjału biomasy
Małgorzata Cimochowicz-Rybicka
nr katalogowy: 122255
10.15199/62.2019.9.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-3
Comparison of extraction methods used for separation of active compounds from waste generated during the production of apple juice Porównanie metod ekstrakcyjnych w pozyskiwaniu związków aktywnych z odpadów powstałych podczas produkcji soku jabłkowego
Karolina Śliwa
Magdalena Malinowska
Elżbieta Sikora
Jan Ogonowski
nr katalogowy: 90072
10.15199/62.2015.3.19
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2005-10
Degradacja kwasów żywicznych przy pomocy ozonu oraz innych czynników utleniających
Małgorzata Michniewicz
Agnieszka Jagiełła
Stanisław Ledakowicz
nr katalogowy: 12515
OPAKOWANIE 2019-5
Packaging Spectrum: Zastosowanie techniki headspace GC-MS do oznaczania lotnych związków organicznych zawartych w wyrobach do kontaktu z żywnością
Katarzyna Samsonowska
Agnieszka Kwiecień
nr katalogowy: 120421
10.15199/42.2019.5.2
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2005-7
Nowa oferta dydaktyczna Inżynieria Korozyjna
K. Darowicki
nr katalogowy: 10902
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-7-8
Frakcje azotu w ciągu technologicznym oczyszczalni ścieków
ZOFIA SADECKA
nr katalogowy: 16502
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-5-6
Wpływ różnych parametrów technologicznych na proces chmielenia piwa na zimno
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 77496
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-11
Dobry kwas piekarski to skarb naszego chleba codziennego
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 134220
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-12
Lotne związki organiczne w pomieszczeniach malowanych farbami wodorozcieńczalnymi
R. Wiglusz
nr katalogowy: 22777
AURA 2013-5
WIADOMOŚCI Z INTERNETU
Adam WIECZOREK
nr katalogowy: 76535
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-2
Badanie reakcji sulfonowania frakcji naftowych i polialkilobenzenów za pomocą gazowego SO3
ANDRZEJ MARIUSZ KAIM
BAZYLI SEMENIUK
JADWIGA SKUPIŃSKA i GRZEGORZ SMÓŁKA
nr katalogowy: 106621
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-2
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii
nr katalogowy: 65836
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-12
Laminaty bezhalogenkowe do produkcji płytek drukowanych
H. Hackiewicz
nr katalogowy: 1262
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-1
Oddzielanie zanieczyszczeń z ziarna zbóż
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 13973
OPAKOWANIE 2004-9
Systemy oczyszczania gazów odlotowych z drukarek
Mirosław Bohdan
nr katalogowy: 3344
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-1
Oddzielanie zanieczyszczeń z ziarna zbóż
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 13973
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-10
Utlenianie siarkowodoru metanolowym roztworem dwutlenku siarki i wytwarzanie cyklookłasulfanu
ZDZISŁAW KOZAK
nr katalogowy: 108267
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-10
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 80287
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-2
Ryby
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 141613
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-2
Ryby
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 141613
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2004-3
Z półki księgarskiej - Aleksander Kotodziejczyk - NATURALNE ZWIĄZKI ORGANICZNE
Jan Izdebski
nr katalogowy: 6532
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-7
II Warsztaty Zespołu Materiały Polimerowe
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 121295
AURA 2019-6
CIEKAWOSTKI TECHNOLOGICZNE ZE ŚWIATA
Adam Wieczorek
nr katalogowy: 120632
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Wina ekologiczne i ich certyfikaty
Marcin Pietraszek
nr katalogowy: 134040
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-10
Wpływ karnozolu oraz kwasów karnozolowego i rozmarynowego na właściwości chemiczne wybranych olejów tłoczonych na zimno
Marta Krajewska
Beata Ślaska-Grzywna
Marek Szmigielski
nr katalogowy: 110064
10.15199/62.2017.10.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-12
Mechanizm katalitycznego krakingu i hydrokrakingu
GRAŻYNA FABIŚ
ZENON SARBAK
nr katalogowy: 28628
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2006-7
Transport jonów Zn(II) i Pb(II) przez polimerowe membrany inkluzyjne zawierające kwasy fosforoorganiczne w roli przenośników jonów
ULEWICZ M.
GAJDA B.
nr katalogowy: 16939
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-7
Wpływ temperatury i czasu przechowywania na zmiany zawartości kwasy L-askorbinowego w mleku
D. Nowak
nr katalogowy: 14867
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Zrównoważone technologie wykorzystanie roślinnych produktów ubocznych
Hanna Kowalska
Agata Marzec
Jolanta Kowalska
Kinga Samborska
Alicja Stelmach
Andrzej Lenart
nr katalogowy: 111724
10.15199/65.2018.1.6
odzyskiwanie składników odżywczych
wzbogacanie żywności
nutrients recovery
natural ingredients
food enrichment
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-1
Sulfonowane estry i kwasy tłuszczowe jako nowe surowce do produkcji detergentów
JANINA MARCINKIEWICZ-SALMONOWICZ
ANN A GÓRSKA
WŁODZIMIERZ ZWIERZYKOWSKI
nr katalogowy: 106936
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-10
Jakość surowców i kontrola procesu w aspekcie zapewniania stabilności sensorycznej piwa, cz. 2
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 72034
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2010-5
Wytrzymałość zawiesiny pokoagulacyjnej podczas transportu – rola odczynu
Jolanta Gumińska
Waldemar Sawiniak
nr katalogowy: 51591
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-5
Syntetyczne organiczne barwniki spożywcze jako dodatki do żywności
J. Janiak
nr katalogowy: 20800
GOSPODARKA WODNA 2006-11
Niebezpieczne substancje organiczne w osadach dennych Wisły
Urszula Dmitruk
Marek Piaścik
Barbara Taboryska
Jan Dojlido
nr katalogowy: 21605
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2006-9
PRZEGLĄD PUBLIKACJI
nr katalogowy: 17724
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-4
Właściwości modyfikowanych emulgatorów acyloglicerolowych syntetyzowanych z mieszanin kwasów tłuszczowych
HALINA SZELĄG
ALEKSANDRA GAJEWSKA
nr katalogowy: 28546
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Wpływ rozpuszczalnika na ekstrakcję niklu(II) z roztworów chlorkowych kwasem di(2-etyloheksylo)fosforowym
Jan Błaszczak
Mariusz B. Bogacki
nr katalogowy: 20234
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2004-10
Węglany alkilowe jako zielone reagenty. Otrzymywanie i perspektywy
Jacek Kijeński
Ewa Śmigiera
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 6648
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-1
Ekologiczne aspekty rozszczepiania sopstoku
SŁAWOMIR FAJKISA
KRZYSZTOF BARBUSIŃSKIB
nr katalogowy: 32450
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2008-3
Pomiar poziomu w naczyniach
nr katalogowy: 36036
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2000-3
Porafinacyjne kwasy tłuszczowe jako baza środków zmiękczających dla włókiennictwa
ZYGMUNT HEHN
STANISŁAW GLADOS
nr katalogowy: 42723
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-3
Wpływ podwójnej modyfikacji powierzchni kredy na jej aktywność w elastomerach
MAGDALENA LIPIŃSKA
MARIAN ZABORSKI
nr katalogowy: 28907
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Zdolność przechowalnicza granulatów chmielowych stosowanych do produkcji piwa
dr inż. Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 130550
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-12
Przyszłość obowiązkowego znakowania wartością odżywczą
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 64107
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Zastosowanie aminopropylowej ekstrakcji kolumnowej do wzbogacania oleju rybnego w kwasy omega-3
Zygmunt Usydus
Robert Bodkowski
Joanna Szlinder-Richert
Bożena Patkowska-Sokoła
Zbigniew Dobrzański
nr katalogowy: 68210
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Próba optymalizacji warunków prowadzenia procesu niskotemperaturowej krystalizacji olejów rybnych
Robert Bodkowski
Joanna Szlinder-Richert
Zygmunt Usydus
Bożena Patkowska-Sokoła
nr katalogowy: 59846
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-1
Voltammetric identification and determination of synthetic antioxidants in vegetable oils Woltamperometryczna identyfikacja i oznaczanie antyutleniaczy syntetycznych w olejach roślinnych
Sławomir Michałkiewicz
Magdalena Jakubczyk
nr katalogowy: 96179
10.15199/62.2016.1.16
OPAKOWANIE 2011-12
Ecovio zdaje test praktyczny
nr katalogowy: 65065
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-2
Drożdże Organiczne-BIO EKOrewolucja na rynku drożdży
nr katalogowy: 124725
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-5
Drożdze Organiczne - EKOrewolucja na rynku drożdży
nr katalogowy: 119908
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH