Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Zmiany w spożyciu owoców i warzyw w krajach Unii Europejskiej
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 140715
10.15199/65.2022.11.1
owoce
warzywa
spożycie
samowystarczalność żywnościowa
Unia Europejska
fruits
vegetables
consumption
self-sufficiency
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Zmiany w spożyciu owoców i warzyw w krajach Unii Europejskiej
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 140715
10.15199/65.2022.11.1
owoce
warzywa
spożycie
samowystarczalność żywnościowa
Unia Europejska
fruits
vegetables
consumption
self-sufficiency
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Zmiany w spożyciu owoców i warzyw w krajach Unii Europejskiej
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 140715
10.15199/65.2022.11.1
owoce
warzywa
spożycie
samowystarczalność żywnościowa
Unia Europejska
fruits
vegetables
consumption
self-sufficiency
European Union
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-11
Wpływ procesów przetwórczych na właściwości antyoksydacyjne owoców i warzyw
Janusz Czapski
nr katalogowy: 31540
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-10
Wpływ dodatku owoców i warzyw do przecieru aroniowego na zawartość związków polifenolowych i jakość
Joanna Kolniak
Anna Augustyniok
Jan Oszmiański
nr katalogowy: 47537
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-5-6
Konsumpcja owoców, warzyw i ich przetworów w Polsce w latach 2007-2016
Irena Strojewska
mgr inż. Joanna Wawrzyszuk
nr katalogowy: 114516
10.15199/64.2018.5-6.3
spożycie
prozdrowotne wartości
owoce
warzywa
przetwory
consumption
pro-health values
fruits
vegetables
preserves
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w 2022 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 142845
10.15199/64.2023.2.2
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruits and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w 2022 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 142845
10.15199/64.2023.2.2
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruits and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-7-8
Błonnik - niezbędne włókno roślinne
Krystyna Nowak
nr katalogowy: 37625
CHŁODNICTWO 2012-7-8
Stabilność przechowalnicza zawartości związków biologicznie aktywnych w wybranych owocach i warzywach z upraw ekologicznych i konwencjonalnych
ILONA GAŁĄZKA-CZARNECKA
LUCJAN KRALA
nr katalogowy: 70337
CHŁODNICTWO 2015-10-11
Wpływ parametrów mikroklimatu w komorze chłodniczej na jakościowe wskaźniki papryki
Tomasz Janusz Teleszewski
Katarzyna Gładyszewska-Fiedoruk
Iwona Skoczko
nr katalogowy: 94781
10.15199/8.2015.10-11.2
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w 2021 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 137301
10.15199/64.2022.2.4
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruits and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w 2021 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 137301
10.15199/64.2022.2.4
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruits and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w 2021 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 137301
10.15199/64.2022.2.4
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruits and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Przeciwnowotworowe właściwości warzyw i owoców
Joanna Danielczuk
nr katalogowy: 122484
10.15199/64.2019.8-9.5
aktywność antynowotworowa
związki o działaniu antynowotworowym
warzywa
owoce
anticancer activity
compounds with antitumour action
vegetable
fruits
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
Zasady diety planetarnej
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 143109
dieta planetarna
zdrowie
środowisko naturalne
planetary diet
health
environment
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
Zasady diety planetarnej
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 143109
dieta planetarna
zdrowie
środowisko naturalne
planetary diet
health
environment
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-5
Czy kampania promocyjno-informacyjna pt. „5 porcji owoców, warzyw lub soku” przyniosła trwałe efekty w zachowaniach polskich konsumentów wobec soków?
Krystyna Gutkowska
Barbara Groele
Ewelina Kowalczyk
nr katalogowy: 151222
10.15199/64.2024.5.2
soki
kampania 5 porcji warzyw
owoców lub soku
„5 a day”
preferencje konsumentów wobec soków
owoce i warzywa
juices
consumers preferences towards fruit and vegetables
5 a day
fruit and vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-10
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w sezonie 2016/17
Anna Bugała
nr katalogowy: 110180
10.15199/64.2017.10.1
mrożonki owocowe i warzywne
eksport
import
produkcja
frozen fruit and vegetables
export
import
production
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-4
Soki owocowe i warzywne Soczyste menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 113102
soki
owoce
warzywa
wartość odżywcza
substancje bioaktywne
właściwości zdrowotne
juices
fruits
vegetables
nutritional value
bioactive substances
health properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Kwaszenie warzyw i owoców
Janusz Czapski
nr katalogowy: 131858
10.15199/65.2021.5.4
warzywa
owoce
fermentacja kwasu mlekowego
jakość
vegetables
fruits
lactic acid fermentation
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Kwaszenie warzyw i owoców
Janusz Czapski
nr katalogowy: 131858
10.15199/65.2021.5.4
warzywa
owoce
fermentacja kwasu mlekowego
jakość
vegetables
fruits
lactic acid fermentation
quality
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-10
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w sezonie 2018/19
Anna Bugała
nr katalogowy: 123049
10.15199/64.2019.10.2
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruit and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-4
Ditiokarbaminiany na grządkach warzywnych i w sadach owocowych
Dorota Hojan
Małgorzata Pachocka
nr katalogowy: 150165
10.15199/64.2024.4.4
ditiokarbaminiany
środki ochrony roślin
owoce
warzywa
przetwory owocowo-warzywne
dithiocarbamates
plant protection products
fruits
vegetables
fruit and vegetable products
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-4
Nowe trendy w produkcji soków i nektarów jabłkowych
Jan Oszmiański
nr katalogowy: 43994
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-5-6
Pozostałości środków ochrony roślin w surowcach dla przemysłu przetwórczego
Artur Miszczak
nr katalogowy: 68873
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Zagrożenia mikrobiologiczne w owocach i warzywach o małym stopniu przetworzenia
Katarzyna Czaczyk
Anna Dobrowolska
nr katalogowy: 114461
10.15199/65.2018.6.4
warzywa i owoce o małym stopniu przetworzenia
jakość mikrobiologiczna
minimally processed fruits and vegetables
microbiological quality
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-4
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w sezonie 2023/24
Anna Bugała
nr katalogowy: 150162
10.15199/64.2024.4.2
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruit and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-7
21. Międzynarodowe Sympozjum Suszarnictwa (IDS 2018)
Dariusz Piotrowski
Grzegorz Musielak
nr katalogowy: 121512
OPAKOWANIE 2009-I
Internet System Ensuring Modern Packaging in Horticultural Industry
Tadeusz Cąderek
Barbara Grabowska
Andrzej Hejduk
Aleksander Sołtan
Jan Świetlik
Monika Kassmann
nr katalogowy: 42513
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-3
Rynek mrożonych owoców i warzyw w 2018 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 119342
10.15199/64.2019.3.1
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruits and vegetables
production
exports
imports
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-8
Analysis of Leaf Moisture of Chinese Mustard Green and Water Spinach using Single-Port Circular SRR Microwave Sensor for Post-Harvest in the Agriculture Industry
S. A. Subramaniam
N. A. Shairi
Z. Zakaria
N. B. Asan
M. K. Zahari
S. Alam
nr katalogowy: 149772
10.15199/48.2024.08.51
microwave sensor
leaf moisture
split ring resonator
agriculture industry
czujnik mikrofalowy
wilgotność liści
rezonator z dzielonym pierścieniem
przemysł rolniczy
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-10
Ograniczenia w przetwórstwie i innowacyjne procesy dla wzmocnienia trwałości produktów II Euro-Śródziemnomorskie Sympozjum Przetwórstwa Owoców i Warzyw. Cz. 1
Dariusz Piotrowski
nr katalogowy: 101689
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w sezonie 2019/2020
Anna Bugała
nr katalogowy: 128791
10.15199/64.2020.9–10.3
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruit and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w sezonie 2019/2020
Anna Bugała
nr katalogowy: 128791
10.15199/64.2020.9–10.3
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruit and vegetables
production
exports
imports
AURA 2022-5
Jak korzystamy z bogactwa owoców w dzisiejszym świecie?
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 137576
10.15199/2.2022.5.3
owoce
zdrowa dieta
zmiany klimatu
żywność lokalna i sezonowa
fruit
healthy diet
climate change
local and seasonal food
AURA 2022-5
Jak korzystamy z bogactwa owoców w dzisiejszym świecie?
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 137576
10.15199/2.2022.5.3
owoce
zdrowa dieta
zmiany klimatu
żywność lokalna i sezonowa
fruit
healthy diet
climate change
local and seasonal food
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Nauka obala mit, że cukier z owoców i soków jest tak samo szkodliwy jak ten zawarty w słodyczach
nr katalogowy: 142843
owoce
warzywa
sok owocowy
100% sok
węglowodany
glukoza
fruktoza
fruits
vegetables
fruit juice
100% juice
carbohydrates
glucose
fructose
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Nauka obala mit, że cukier z owoców i soków jest tak samo szkodliwy jak ten zawarty w słodyczach
nr katalogowy: 142843
owoce
warzywa
sok owocowy
100% sok
węglowodany
glukoza
fruktoza
fruits
vegetables
fruit juice
100% juice
carbohydrates
glucose
fructose
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-4
Spożycie owoców, warzyw i ich przetworów w Polsce i w krajach UE
Weronika Czerwińska
nr katalogowy: 150166
10.15199/64.2024.4.5
konsumpcja
świeże owoce i warzywa
przetwory
soki
consumption
fresh fruits and vegetables
preserves
juices
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-10
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w sezonie 2017/18
Anna Bugała
nr katalogowy: 116713
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruit and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-2
Zmiany w handlu zagranicznym mrożonymi owocami i warzywami w 2023 r
Anna Bugała
nr katalogowy: 148471
10.15199/64.2024.2.5
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruits and vegetables
production
exports
imports
CHŁODNICTWO 2014-5
Komory chłodnicze w przechowywaniu owoców i warzyw
Piotr Grzegory
Dariusz Kowalczyk
nr katalogowy: 84401
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-3
Sterowanie procesem mikrofalowego suszenia wybranych owoców i warzyw
Bogusława ŁAPCZYŃSKA-KORDON
Stanisław LIS
Marcin TOMASIK
nr katalogowy: 118963
10.15199/48.2019.03.18
suszenie mikrofalowe
modelowanie
sterowanie automatyczne.
microwave drying
modeling
automatic control.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-6
Zróżnicowanie spożycia owoców i przetworów owocowych w Polsce (1)
M. Piekut
nr katalogowy: 20604
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-4
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w sezonie 2022/23
Anna Bugała
nr katalogowy: 144732
10.15199/64.2023.4.3
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruit and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-1
Profil składników mineralnych, metali ciężkich w owocach i przecierze z pigwy
Wioletta Popińska
Monika Mieszczakowska-Frąc
Jan Piecko
Dorota Kruczyńska
nr katalogowy: 147567
10.15199/64.2024.1.3
pigwa
mikroelementy
makroelementy
metale ciężkie
przecier
quince
microelements
macroelements
heavy metals
puree
CHŁODNICTWO 2017-3
Zagadnienia pomiaru wymiany ciepła w złożu warzyw i owoców
Adam Łapiński
Mirosława Kołodziejczyk
Dariusz Butrymowicz
nr katalogowy: 104824
10.15199/8.2017.3.2
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-10
Handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w Polsce
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 101686
10.15199/64.2016.10.1
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-4-5
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w 2019 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 126504
10.15199/64.2020.4-5.2
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruits and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w 2020 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 131478
10.15199/64.2021.2.5
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruits and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w 2020 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 131478
10.15199/64.2021.2.5
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruits and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-2
Znaczenie ekologicznych warzyw i owoców w profilaktyce i leczeniu chorób chronicznych
Ewa Solarska
Marzena Marzec
Marcelina Osińska
Izabela Podgórska-Kryszczuk
nr katalogowy: 112298
10.15199/64.2018.2.1
rolnictwo intensywne
rolnictwo ekologiczne
mikroelementy
związki bioaktywne
warzywa i owoce
znaczenie dla zdrowia
intensive farming
organic farming
micronutriens
bioactive ingredients
vegetables and fruits
important for health
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-8
Electrical equivalent model of symmetrical split ring resonator sensor-based microwave technology
Rammah A. Alahnomi
Zahriladha Zakaria
Zulkalnain Mohd Yussof
Ammar Alhegazi
Hussein Alsariera
Norhanani Abd Rahman
nr katalogowy: 127367
10.15199/48.2020.08.35
Symmetrical split ring resonator (SSRR)
Spurlines Filters
Equivalent circuit
Material characterization
czujnik mikrofalowy
rezonator pierścieniowy
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-7
Content of benzoic and cinnamic acid derivatives in fruits from Rosaceae family plants Analiza zawartości wybranych pochodnych kwasu benzoesowego i cynamonowego w owocach roślin z rodziny Rosaceae
Małgorzata Olek
Jakub Dziedzic
Jerzy Baron
Witold Żukowski
nr katalogowy: 99659
10.15199/62.2016.7.26
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w sezonie 2021/22
Anna Bugała
nr katalogowy: 140069
10.15199/64.2022.5.1
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruit and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w sezonie 2021/22
Anna Bugała
nr katalogowy: 140069
10.15199/64.2022.5.1
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruit and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
Samowystarczalność żywnościowa Polski na tle Unii Europejskiej
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 117172
10.15199/65.2018.11.1
bezpieczeństwo żywnościowe
samowystarczalność żywnościowa
UE
food security
food self- -sufficiency
EU
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Czy należy pić soki owocowe?
Agnieszka Kozioł-Kozakowska
nr katalogowy: 122482
10.15199/64.2019.8-9.4
sok owocowy
składniki odżywcze
polifenole
choroby cywilizacyjne
fruit juice
nutrients
polyphenols
civilization diseases
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-5
Polski handel zagraniczny owocami mrożonymi w 2005 r.
A. Bugała
nr katalogowy: 20611
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Witaminowy twist
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 139516
warzywa
zdrowie
zalecane spożycie
przetwory warzywne
wykorzystanie kulinarne
vegetables
health
recommended consumption
vegetable preserves
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Witaminowy twist
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 139516
warzywa
zdrowie
zalecane spożycie
przetwory warzywne
wykorzystanie kulinarne
vegetables
health
recommended consumption
vegetable preserves
culinary use
CHŁODNICTWO 2013-4
Zmiany oceny sensorycznej zamrożonych warzyw w czasie przechowywania
Tomasz Pukszta
nr katalogowy: 76115
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Kimchi – fermentowany przysmak warzywny o właściwościach funkcjonalnych – szansa na nowy asortyment żywności funkcjonalnej w Polsce
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 139107
10.15199/64.2022.4.3
żywność funkcjonalna
warzywa
fermentacja mlekowa
warzywa fermentowane
functional foods
vegetable
lactic acid fermentation
fermented vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Kimchi – fermentowany przysmak warzywny o właściwościach funkcjonalnych – szansa na nowy asortyment żywności funkcjonalnej w Polsce
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 139107
10.15199/64.2022.4.3
żywność funkcjonalna
warzywa
fermentacja mlekowa
warzywa fermentowane
functional foods
vegetable
lactic acid fermentation
fermented vegetables
AURA 2023-1
Właściwości odżywcze i lecznicze super owoców aronii czarnoowocowej
Barbara Skwaryło-Bednarz
nr katalogowy: 141426
10.15199/2.2023.1.2
aronia czarnoowocowa
super owoce
polifenole
wartość odżywcza
właściwości antyoksydacyjne
właściwości lecznicze
hokeberry
super fruits
polyphenols
nutritional value
antioxidant properties
medicinal properties
AURA 2023-1
Właściwości odżywcze i lecznicze super owoców aronii czarnoowocowej
Barbara Skwaryło-Bednarz
nr katalogowy: 141426
10.15199/2.2023.1.2
aronia czarnoowocowa
super owoce
polifenole
wartość odżywcza
właściwości antyoksydacyjne
właściwości lecznicze
hokeberry
super fruits
polyphenols
nutritional value
antioxidant properties
medicinal properties
AURA 2023-1
Właściwości odżywcze i lecznicze super owoców aronii czarnoowocowej
Barbara Skwaryło-Bednarz
nr katalogowy: 141426
10.15199/2.2023.1.2
aronia czarnoowocowa
super owoce
polifenole
wartość odżywcza
właściwości antyoksydacyjne
właściwości lecznicze
hokeberry
super fruits
polyphenols
nutritional value
antioxidant properties
medicinal properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-8
Trays separation in fruits and food packing with denester by Milbor PMC
Julia Zgol
Piotr Milewski
Maurycy Rosiński
Sebastian Stążewski
Adam Błondarczyk
nr katalogowy: 150100
10.15199/65.2024.8.5
denester
tray separation
automation
food production
packaging traysealing
denester
rozdzielanie tac
automatyzacja
przemysł spożywczy
zamykanie opakowań
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Nietypowe rodzaje mąki – charakterystyka i możliwości wykorzystania w przemyśle spożywczym
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 133699
mąka pszenna
mąka bananowa
mąka gryczana
mąka kasztanowa
mąka kokosowa
mąka z pestek dyni
wheat flour
banana flour
buckwheat flour
chestnut flour
coconut flour
pumpkin seed flour
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Nietypowe rodzaje mąki – charakterystyka i możliwości wykorzystania w przemyśle spożywczym
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 133699
mąka pszenna
mąka bananowa
mąka gryczana
mąka kasztanowa
mąka kokosowa
mąka z pestek dyni
wheat flour
banana flour
buckwheat flour
chestnut flour
coconut flour
pumpkin seed flour
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Nietypowe rodzaje mąki – charakterystyka i możliwości wykorzystania w przemyśle spożywczym
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 133699
mąka pszenna
mąka bananowa
mąka gryczana
mąka kasztanowa
mąka kokosowa
mąka z pestek dyni
wheat flour
banana flour
buckwheat flour
chestnut flour
coconut flour
pumpkin seed flour
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-4
Denester by Milbor PMC Patent on Separating Trays in the Packing Process of Fruits and Other Food Products
Julia Zgol
Piotr Milewski
Maurycy Rosiński
Sebastian Stążewski
Adam Błondarczyk
nr katalogowy: 150158
10.15199/64.2024.4.1
denester
tray seperating
food production
packing process
denester
oddzielanie opakowań
produkcja żywności
proces pakowania
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-4
Denester by Milbor PMC Patent on Separating Trays in the Packing Process of Fruits and Other Food Products
Julia Zgol
Piotr Milewski
Maurycy Rosiński
Sebastian Stążewski
Adam Błondarczyk
nr katalogowy: 150158
10.15199/64.2024.4.1
denester
tray seperating
food production
packing process
denester
oddzielanie opakowań
produkcja żywności
proces pakowania
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
XXII Międzynarodowe Sympozjum Suszarnictwa (IDS 2022) w Worcester
Dariusz Piotrowski
nr katalogowy: 139112
10.15199/64.2022.4.6
suszenie owoców i warzyw
wykłady przewodnie
sesje
główne tematy
fruit and vegetable drying
keynote lectures
sessions
main topics
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
XXII Międzynarodowe Sympozjum Suszarnictwa (IDS 2022) w Worcester
Dariusz Piotrowski
nr katalogowy: 139112
10.15199/64.2022.4.6
suszenie owoców i warzyw
wykłady przewodnie
sesje
główne tematy
fruit and vegetable drying
keynote lectures
sessions
main topics
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Charakterystyka owoców wybranych odmian rokitnika pospolitego (Hippophae rhamnoides L.) uprawianych w Polsce
Janusz Lipowski
Krystian Marszałek
Sylwia Skąpska
Urszula Jasińska
nr katalogowy: 70381
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-3
Sytuacja na rynku ogrodniczym w sezonie 2017/18
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 112843
10.15199/64.2018.3.2
owoce i warzywa
zbiory
przetwórstwo
import
eksport
spożycie
ceny
fruits and vegetables
harvest
processing
import
export
consumption
prices
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Skład chemiczny olejków eterycznych z barszczu Mantegazziego (Heracleum mantegazzianum
Antoni Szumny
Maciej Adamski
Katarzyna Wińska
Wanda Mączka
Piotr Nowakowski
nr katalogowy: 68205
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-1
Produkcja wyrobów mięsnych z owocami
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 124495
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-9
Owoce pigwy pospolitej - potencjalny surowiec dla przetwórstwa
Aneta Wojdyło
Jan Oszmiański
nr katalogowy: 54450
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-5
Zimno i zdrowo
nr katalogowy: 120186
frozen vegetables
nutritional value
heat treatment
culinary preparation
dishes.
mrożonki warzywne
wartość odżywcza
obróbka termiczna
wykorzystanie kulinarne
potrawy.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-3
Sposoby wykorzystania odpadów przemysłu owocowo-warzywnego
Tomasz Tarko
Justyna Sobusiak
Aleksandra Duda-Chodak
nr katalogowy: 42383
CHŁODNICTWO 2012-12
Kinetyka degradacji barwników chlorofilowych w czasie zamrażalniczego przechowywania warzyw
Tomasz Pukszta
nr katalogowy: 73338
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-2
Wiosna na talerzu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 148436
nowalijki
rodzaje
wartość odżywcza
wykorzystanie kulinarne
zanieczyszczenia
spring vegetables
types
nutritional value
culinary use
contamination
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Jakość mikrobiologiczna mrożonych owoców i warzyw i sposoby jej poprawy
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 133182
jakość mikrobiologiczna
mrożonki
owoce
warzywa
microbiological quality
frozen food
fruit
vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Jakość mikrobiologiczna mrożonych owoców i warzyw i sposoby jej poprawy
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 133182
jakość mikrobiologiczna
mrożonki
owoce
warzywa
microbiological quality
frozen food
fruit
vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Jakość mikrobiologiczna mrożonych owoców i warzyw i sposoby jej poprawy
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 133182
jakość mikrobiologiczna
mrożonki
owoce
warzywa
microbiological quality
frozen food
fruit
vegetables
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-2
Effect of mineral fillers and biodegradable polymers on selected properties of polylactide Wpływ dodatku napełniaczy mineralnych oraz polimerów biodegradowalnych na wybrane właściwości polilaktydu
Jacek Frydrych
Monika Kaczmarczyk
Alicja Kaszuba
Alicja Mężykowska
Agnieszka Romanowska-Osuch
Artur Bartkowiak
nr katalogowy: 104014
10.15199/62.2017.2.19
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-10
Odzysk związków przeciwutleniajacych z roślinnych surowców odpadowych
Tomasz Tarko
Aleksandra Duda-Chodak
Małgorzata Ignacok
nr katalogowy: 47540
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-10
Wpływ procesu mrożenia na zdolności przeciwutleniające wybranych owoców
Iwona Drożdż
Agnieszka Łakomiec
Tadeusz Tuszyński
nr katalogowy: 54909
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
ANTIOXIDATIVE PROPERTIES OF AUTUMN OLIVE (ELAEAGNUS UMBELLATA) FRUITS ACCORDING TO THE METHOD OF FRUIT PRESERVATION AND SOLVENT USED IN EXTRACTION
Klara ZGLIŃSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
Tomasz NIEMIEC
nr katalogowy: 137159
10.15199/180.2022.1.4
Autumn olive
plant extracts
antioxidative activity
antioxidant
functional food
oliwnik baldaszkowaty
ekstrakty roślinne
właściwości anty- oksydacyjne
antyoksydanty
żywność funkcjonalna
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
ANTIOXIDATIVE PROPERTIES OF AUTUMN OLIVE (ELAEAGNUS UMBELLATA) FRUITS ACCORDING TO THE METHOD OF FRUIT PRESERVATION AND SOLVENT USED IN EXTRACTION
Klara ZGLIŃSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
Tomasz NIEMIEC
nr katalogowy: 137159
10.15199/180.2022.1.4
Autumn olive
plant extracts
antioxidative activity
antioxidant
functional food
oliwnik baldaszkowaty
ekstrakty roślinne
właściwości anty- oksydacyjne
antyoksydanty
żywność funkcjonalna
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
ANTIOXIDATIVE PROPERTIES OF AUTUMN OLIVE (ELAEAGNUS UMBELLATA) FRUITS ACCORDING TO THE METHOD OF FRUIT PRESERVATION AND SOLVENT USED IN EXTRACTION
Klara ZGLIŃSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
Tomasz NIEMIEC
nr katalogowy: 137159
10.15199/180.2022.1.4
Autumn olive
plant extracts
antioxidative activity
antioxidant
functional food
oliwnik baldaszkowaty
ekstrakty roślinne
właściwości anty- oksydacyjne
antyoksydanty
żywność funkcjonalna
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
ANTIOXIDATIVE PROPERTIES OF AUTUMN OLIVE (ELAEAGNUS UMBELLATA) FRUITS ACCORDING TO THE METHOD OF FRUIT PRESERVATION AND SOLVENT USED IN EXTRACTION
Klara ZGLIŃSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
Tomasz NIEMIEC
nr katalogowy: 137159
10.15199/180.2022.1.4
Autumn olive
plant extracts
antioxidative activity
antioxidant
functional food
oliwnik baldaszkowaty
ekstrakty roślinne
właściwości anty- oksydacyjne
antyoksydanty
żywność funkcjonalna
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-4
Analiza mineralna włosów ludzkich w ocenie biodostępności pierwiastków odżywczych oraz toksycznych pochodzenia przemysłowego z żywności
KATARZYNA CHOJNACKA
AGNIESZKA ZIELIŃSKAa
IZABELA MICHALAK
HELENA GÓRECKA
MARCIN MIKULEWICZ
HENRYK GÓRECKI
nr katalogowy: 51333
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-7
Badania nad właściwościami agregacyjnymi surfaktantów w kontekście projektowania i wytwarzania detergentów przeznaczonych do mycia owoców i warzyw, z uwzględnieniem wysokiej zdolności usuwania pozostałości pestycydów
Zofia Hordyjewicz-Baran
Tomasz Wasilewski
Magdalena Zarębska
Artur Seweryn
Natalia Stanek-Wandzel
Ewa Zajszły-Turko
Justyna Chrobak
nr katalogowy: 144112
10.15199/62.2023.7.7
detergenty
pestycydy
surfaktanty niejonowe
detergents
pesticides
non-ionic surfactants
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-7
Badania nad właściwościami agregacyjnymi surfaktantów w kontekście projektowania i wytwarzania detergentów przeznaczonych do mycia owoców i warzyw, z uwzględnieniem wysokiej zdolności usuwania pozostałości pestycydów
Zofia Hordyjewicz-Baran
Tomasz Wasilewski
Magdalena Zarębska
Artur Seweryn
Natalia Stanek-Wandzel
Ewa Zajszły-Turko
Justyna Chrobak
nr katalogowy: 144112
10.15199/62.2023.7.7
detergenty
pestycydy
surfaktanty niejonowe
detergents
pesticides
non-ionic surfactants
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-7
Badania nad właściwościami agregacyjnymi surfaktantów w kontekście projektowania i wytwarzania detergentów przeznaczonych do mycia owoców i warzyw, z uwzględnieniem wysokiej zdolności usuwania pozostałości pestycydów
Zofia Hordyjewicz-Baran
Tomasz Wasilewski
Magdalena Zarębska
Artur Seweryn
Natalia Stanek-Wandzel
Ewa Zajszły-Turko
Justyna Chrobak
nr katalogowy: 144112
10.15199/62.2023.7.7
detergenty
pestycydy
surfaktanty niejonowe
detergents
pesticides
non-ionic surfactants
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-7
Badania nad właściwościami agregacyjnymi surfaktantów w kontekście projektowania i wytwarzania detergentów przeznaczonych do mycia owoców i warzyw, z uwzględnieniem wysokiej zdolności usuwania pozostałości pestycydów
Zofia Hordyjewicz-Baran
Tomasz Wasilewski
Magdalena Zarębska
Artur Seweryn
Natalia Stanek-Wandzel
Ewa Zajszły-Turko
Justyna Chrobak
nr katalogowy: 144112
10.15199/62.2023.7.7
detergenty
pestycydy
surfaktanty niejonowe
detergents
pesticides
non-ionic surfactants
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-3
Pozostałości z przetwórstwa owoców i warzyw wykorzystywane w produktach mięsnych
Agnieszka Starek-Wójcicka
Aleksandra Rolewicz
Agnieszka Sagan
nr katalogowy: 147902
pozostałości poprodukcyjne
przetwórstwo
owoce i warzywa
jakość mięsa
post-production residues
processing
fruit and vegetables
meat quality
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-3
Wpływ odmiany truskawek, sposobu oraz temperatury suszenia na aktywność wody w przechowywanych suszach
Piotr Grzegory
Dariusz Piotrowski
nr katalogowy: 119344
10.15199/64.2019.3.2
przechowywanie
aktywność wody
truskawki
metody suszenia
storage
water activity
strawberries
methods of drying
CHŁODNICTWO 2015-10-11
Zmiany zawartości związków bioaktywnych w owocach papai (carica papaya L.) przechowywanych w różnych warunkach
Ilona Gałązka-Czarnecka
Andrzej Czarnecki
Lucjan Krala
nr katalogowy: 94783
10.15199/8.2015.10-11.3
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-11
Opakowania dla nowoczesnego rynku ogrodniczego
Tadeusz Cąderek
nr katalogowy: 81119
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Spożycie żywności w gospodarstwach domowych w Polsce
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 134734
10.15199/65.2021.11.1
dochody
wydatki
spożycie żywności
gospodarstwa domowe
zalecenia żywieniowe
incomes
expenditures
food consumption
households
dietary recommendations
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Spożycie żywności w gospodarstwach domowych w Polsce
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 134734
10.15199/65.2021.11.1
dochody
wydatki
spożycie żywności
gospodarstwa domowe
zalecenia żywieniowe
incomes
expenditures
food consumption
households
dietary recommendations
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Spożycie żywności w gospodarstwach domowych w Polsce
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 134734
10.15199/65.2021.11.1
dochody
wydatki
spożycie żywności
gospodarstwa domowe
zalecenia żywieniowe
incomes
expenditures
food consumption
households
dietary recommendations
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Spożycie żywności w gospodarstwach domowych w Polsce
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 134734
10.15199/65.2021.11.1
dochody
wydatki
spożycie żywności
gospodarstwa domowe
zalecenia żywieniowe
incomes
expenditures
food consumption
households
dietary recommendations
OPAKOWANIE 2012-1
true fruits i szklane opakowania
nr katalogowy: 65302
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-6
Spożycie soków owocowych, warzywnych i owocowo- -warzywnych w gospodarstwach domowych w Polsce
Irena Strojewska
nr katalogowy: 106762
10.15199/64.2017.6.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-5
Fermentacja mlekowa w przetwarzaniu i utrwalaniu warzyw, owoców i grzybów
Ewa Jabłońska-Ryś
Patryk Siczek
nr katalogowy: 148665
10.15199/65.2024.5.6
fermentacja mlekowa
kultury starterowe
LAB
kiszone grzyby
lactic fermentation
starter cultures
LAB
fermented mushrooms
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Sytuacja na rynku przetworów warzywnych w sezonie 2022/23
Anna Bugała
nr katalogowy: 142043
10.15199/64.2023.1.3
przetwory warzywne
baza surowcowa
produkcja
handel zagraniczny
ceny
vegetable preserves
raw material base
production
international trade
prices
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Sytuacja na rynku przetworów warzywnych w sezonie 2022/23
Anna Bugała
nr katalogowy: 142043
10.15199/64.2023.1.3
przetwory warzywne
baza surowcowa
produkcja
handel zagraniczny
ceny
vegetable preserves
raw material base
production
international trade
prices
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Sytuacja na rynku przetworów warzywnych w sezonie 2022/23
Anna Bugała
nr katalogowy: 142043
10.15199/64.2023.1.3
przetwory warzywne
baza surowcowa
produkcja
handel zagraniczny
ceny
vegetable preserves
raw material base
production
international trade
prices
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Sytuacja na rynku przetworów warzywnych w sezonie 2022/23
Anna Bugała
nr katalogowy: 142043
10.15199/64.2023.1.3
przetwory warzywne
baza surowcowa
produkcja
handel zagraniczny
ceny
vegetable preserves
raw material base
production
international trade
prices
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Warzywne co nieco
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 143647
warzywa
wartość odżywcza
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
surówki/sałatki warzywne
vegetables
nutritional value
health values
culinary use
vegetable salads.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Warzywne co nieco
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 143647
warzywa
wartość odżywcza
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
surówki/sałatki warzywne
vegetables
nutritional value
health values
culinary use
vegetable salads.
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-10
Owoce i warzywa w opakowaniach z tektury falistej
nr katalogowy: 128754
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Wymagania jakościowe soków
Barbara Groele
nr katalogowy: 106756
soki
owoce
warzywa
dyrektywa sokowa
juices
fruits
vegetables
Juice Directive
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-5
Owoce dzikiej róży - właściwości i kierunki wykorzystania
Mariola Kobus
nr katalogowy: 35347
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-8
Analysis Recognition of Ghost Pepper and Cili-Padi using Mask RCNN and YOLO
L.L. YIN
M.N.Shah ZAINUDIN
W.H.Mohd SAAD
N.A. SULAIMAN
M.I. IDRIS
M.R. KAMARUDIN
R. MOHAMED
M.S.J.A RAZAK
nr katalogowy: 144422
10.15199/48.2023.08.15
YOLO
CSPDarknet
CNN
Mast-RCNN
chili
YOLO
przetwarzanie obrazu
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-7-8
Zawartości wybranych metali w owocach i warzywach w latach 2001-2005 (2)
Paweł Glibowski
nr katalogowy: 29454
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-5
Polski handel zagraniczny mrożonymi warzywami w 2005 r.
A. Bugała
nr katalogowy: 20613
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-1-2
Polski handel zagraniczny suszonymi owocami w sezonie 2018/19
Anna Bugała
nr katalogowy: 125127
10.15199/64.2020.1–2.2
eksport
import
suszone owoce
export
import
dried fruits
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
CHŁODNICTWO 2019-3
Jakość i trwałość wybranych chłodzonych surowców roślinnych i zwierzęcych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 121276
10.15199/8.2019.3.4
chłodzenie
przechowywanie
mięso wieprzowe
mięso drobiowe
owoce
cooling
storage
pork meat
poultry meat
fruit
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-7
Fizykochemia rehydrowanych rozdrobnionych liofilizatów jabłek
Marek Domin
Marek Szmigielski
Stanisław Rudy
nr katalogowy: 144113
10.15199/62.2023.7.8
liofilizacja
rehydracja
suszenie sublimacyjne
rekonstytucja
lyophilization
rehydration
freeze-drying
reconstitution
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-7
Fizykochemia rehydrowanych rozdrobnionych liofilizatów jabłek
Marek Domin
Marek Szmigielski
Stanisław Rudy
nr katalogowy: 144113
10.15199/62.2023.7.8
liofilizacja
rehydracja
suszenie sublimacyjne
rekonstytucja
lyophilization
rehydration
freeze-drying
reconstitution
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-7
Fizykochemia rehydrowanych rozdrobnionych liofilizatów jabłek
Marek Domin
Marek Szmigielski
Stanisław Rudy
nr katalogowy: 144113
10.15199/62.2023.7.8
liofilizacja
rehydracja
suszenie sublimacyjne
rekonstytucja
lyophilization
rehydration
freeze-drying
reconstitution
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-12
Liofilizowane owoce jagodowe właściwości antyoksydacyjne
Ewa Ochwanowska
Jarosław Chmielewski
Sylwia Łaba
Ilona Żeber-Dzikowska
nr katalogowy: 111090
10.15199/65.2017.12.4
liofilizacja
żywność liofilizowana
substancje bioaktywne
antyoksydanty
owoce
lyophilisation
lyophilized food
bioactive substances
antioxidants
fruits
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-7
Handel zagraniczny suszonymi warzywami w Polsce
Anna Bugała
nr katalogowy: 121511
10.15199/64.2019.7.2
eksport
import
suszone warzywa
export
import
dried vegetables
CHŁODNICTWO 2018-6
Stabilność antocyjanów w wybranych mrożonych owocach
Tomasz Pukszta
Anna Platta
nr katalogowy: 117862
10.15199/8.2018.6.3
antocyjany
stabilność barwników
mrożone owoce
anthocyanins
stability of dyes
frozen fruits
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Sytuacja na rynku przetworów warzywnych w sezonie 2021/22
Bożena Nosecka
Anna Bugała
nr katalogowy: 138252
10.15199/64.2022.3.3
przetwory warzywne
baza surowcowa
produkcja
handel zagraniczny
spożycie
vegetable preserves
raw material base
production
international trade
consumption
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Sytuacja na rynku przetworów warzywnych w sezonie 2021/22
Bożena Nosecka
Anna Bugała
nr katalogowy: 138252
10.15199/64.2022.3.3
przetwory warzywne
baza surowcowa
produkcja
handel zagraniczny
spożycie
vegetable preserves
raw material base
production
international trade
consumption
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Handel zagraniczny warzywami i ich przetworami w Polsce w sezonie 2019/2020
dr hab. Bożena Nosecka
mgr Anna Bugała
nr katalogowy: 130558
10.15199/64.2021.1.5
warzywa i przetwory warzywne
eksport
import
vegetable and vegetable preserves
exports
imports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Handel zagraniczny warzywami i ich przetworami w Polsce w sezonie 2019/2020
dr hab. Bożena Nosecka
mgr Anna Bugała
nr katalogowy: 130558
10.15199/64.2021.1.5
warzywa i przetwory warzywne
eksport
import
vegetable and vegetable preserves
exports
imports
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Nasiona sylfii – wartość odżywcza i skład chemiczny
Marek Bury
Magdalena Sobolewska
nr katalogowy: 142589
rożnik przerośnięty (Silphium perfoliatum)
nasiona (niełupki)
wartość odżywcza
skład chemiczny
cup plant Silphium perfoliatum
fruits (achenes)
nutritional value and chemical composition
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Nasiona sylfii – wartość odżywcza i skład chemiczny
Marek Bury
Magdalena Sobolewska
nr katalogowy: 142589
rożnik przerośnięty (Silphium perfoliatum)
nasiona (niełupki)
wartość odżywcza
skład chemiczny
cup plant Silphium perfoliatum
fruits (achenes)
nutritional value and chemical composition
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Nasiona sylfii – wartość odżywcza i skład chemiczny
Marek Bury
Magdalena Sobolewska
nr katalogowy: 142589
rożnik przerośnięty (Silphium perfoliatum)
nasiona (niełupki)
wartość odżywcza
skład chemiczny
cup plant Silphium perfoliatum
fruits (achenes)
nutritional value and chemical composition
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Nasiona sylfii – wartość odżywcza i skład chemiczny
Marek Bury
Magdalena Sobolewska
nr katalogowy: 142589
rożnik przerośnięty (Silphium perfoliatum)
nasiona (niełupki)
wartość odżywcza
skład chemiczny
cup plant Silphium perfoliatum
fruits (achenes)
nutritional value and chemical composition
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-7-8
Owocowy zawrót głowy
nr katalogowy: 108489
owoce
zioła
desery zimne
desery mrożone
desery gorące
fruits
herbs
cold desserts
frozen desserts
hot desserts
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Rola rodziców we wspieraniu spożywania warzyw i owoców przez dzieci
Barbara Groele
Dominika Głąbska
Krystyna Gutkowska
Dominika Guzek
nr katalogowy: 129640
10.15199/64.2020.9–10.4
warzywa
owoce
matki
dzieci
preferencje żywieniowe
konsumpcja
vegetables
fruit
mothers
children
food preferences
consumption
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Rola rodziców we wspieraniu spożywania warzyw i owoców przez dzieci
Barbara Groele
Dominika Głąbska
Krystyna Gutkowska
Dominika Guzek
nr katalogowy: 129640
10.15199/64.2020.9–10.4
warzywa
owoce
matki
dzieci
preferencje żywieniowe
konsumpcja
vegetables
fruit
mothers
children
food preferences
consumption
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-10
Owoce i warzywa w opakowaniach z tektury falistej
nr katalogowy: 128754
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
3. Sympozjum Przetwórstwa Owoców i Warzyw. Cz. 1. Prezentacje ustne
Dr hab. inż. Dariusz Piotrowski
prof. dr hab. Ewa Rembiałkowska
nr katalogowy: 130559
10.15199/64.2021.1.6
sesje
główni wykładowcy
problemy badawcze
metody technologiczne
zrównoważony rozwój
zagrożenia
wyzwania
sessions
keynote speakers
research issues
technological methods
sustainability
risks
challenges
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
3. Sympozjum Przetwórstwa Owoców i Warzyw. Cz. 1. Prezentacje ustne
Dr hab. inż. Dariusz Piotrowski
prof. dr hab. Ewa Rembiałkowska
nr katalogowy: 130559
10.15199/64.2021.1.6
sesje
główni wykładowcy
problemy badawcze
metody technologiczne
zrównoważony rozwój
zagrożenia
wyzwania
sessions
keynote speakers
research issues
technological methods
sustainability
risks
challenges
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-7-8
Mączka chleba świętojańskiego (E 410) - coraz częściej stosowany dodatek do środków spożywczych
Katarzyna Mitka
Krystyna Nowak
nr katalogowy: 29448
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-4
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w 2017 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 113419
10.15199/64.2018.4.4
mrożonki owocowe i warzywne
eksport
import
produkcja
frozen fruit and vegetables
exports
imports
production
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-8
Zmiany składu lotnych związków zachodzące w napoju mieszanym podczas fermentacji przy zastosowaniu dostępnego w handlu szczepu drożdży
Wenchao Cai
Fengxian Tang
Chunhui Shan
Liping Yang
Qin Zhang
Xinxin Zhao
Ming Ning
nr katalogowy: 115532
10.15199/62.2018.8.32
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-11
Skażenie mikrobiologiczne warzyw oraz metody ich ograniczania
Beata Kowalska
nr katalogowy: 146036
10.15199/65.2023.11.4
bakterie
grzyby pleśniowe
Salmonella
Listeria
praktyki rolnicze
zmiany klimatu
bacteria
mould
Salmonella
Listeria
good agricultural practice
climate change
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-10
Wpływ rodzaju ekstrahenta na aktywność antyoksydacyjną suchych ekstraktów z owoców rokitnika zwyczajnego
Stanisław Rudy
Renata Polak
Dariusz Dziki
Andrzej Krzykowski
Beata Biernacka
Norbert Leszczyński
Mariusz Rudy
nr katalogowy: 122840
10.15199/62.2019.10.13
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Nasiona konopi – wartość odżywcza i skład chemiczny
Marek Bury
Magdalena Sobolewska
nr katalogowy: 143487
Konopie siewne Cannabis sativa L.
nasiona (orzeszki)
wartość odżywcza
skład chemiczny
Hemp Cannabis sativa L.
fruits (achenes)
nutritional value
chemical composition
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Związki bioaktywne roślin krzyżowych – glukozynolany i izotiocyjaniany
Elżbieta Biller
Mieczysław Obiedziński
nr katalogowy: 142846
10.15199/64.2023.2.3
rośliny krzyżowe
glukozynolany
właściwości prozdrowotne
cruciferous plants
glucosinolates
health-promoting properties
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Związki bioaktywne roślin krzyżowych – glukozynolany i izotiocyjaniany
Elżbieta Biller
Mieczysław Obiedziński
nr katalogowy: 142846
10.15199/64.2023.2.3
rośliny krzyżowe
glukozynolany
właściwości prozdrowotne
cruciferous plants
glucosinolates
health-promoting properties
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2019-1
Green corrosion inhibitors. A review
Arkadiusz Gruca
Magdalena Greczek-Stachura
nr katalogowy: 118944
10.15199/28.2019.1.4
corrosion
eco-friendly
extract
inhibitor
plant
surfactant.
ekologia
ekstrakty roślinne
inhibitor
korozja.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-12
Na co dzień i od święta
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 110905
bakalie
suszone owoce
orzechy
migdały
wykorzystanie kulinarne
Boże Narodzenie
sweetmeats
dried fruits
nuts
almonds
culinary use
Christmas
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-4
Piwa owocowe – korzyści i zagrożenia związane z wykorzystaniem owoców w technologii piwowarstwa
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 144701
10.15199/64.2023.4.1
piwa owocowe
biofilm
zanieczyszczenia piwa
bezpieczeństwo żywności
fruit beers
biofilm
beer contamination
food safety
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-10
Związki odpowiedzialne za aromat w owocach krajowych i w produkowanych z nich napojach alkoholowych. Cz. 2
Magdalena Kostrz
Paweł Satora
nr katalogowy: 101690
10.15199/64.2016.10.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Zmiany w sektorze przetwórstwa owoców i warzyw
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 127657
10.15199/65.2020.8.2
przemysł owocowo-warzywny
produkcja
handel zagraniczny
sytuacja ekonomiczno-finansowa
pandemia COVID-19
Polska
Unia Europejska
fruit-vegetable industry
production
foreign trade
economic-financial situation
COVID-19 pandemic
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Zmiany w sektorze przetwórstwa owoców i warzyw
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 127657
10.15199/65.2020.8.2
przemysł owocowo-warzywny
produkcja
handel zagraniczny
sytuacja ekonomiczno-finansowa
pandemia COVID-19
Polska
Unia Europejska
fruit-vegetable industry
production
foreign trade
economic-financial situation
COVID-19 pandemic
Poland
European Union
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-4
Three phase fluidized-bed extraction of capsaicin from fruits of Capsicum chinense sp. peppers Trójfazowa fluidalna ekstrakcja kapsaicyny z owoców papryki Capsicum chinense
Agnieszka Jagoda
Witold Żukowski
nr katalogowy: 83706
10.12916/przemchem.2014.570
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Fakty i mity o sokach
Barbara Groele
nr katalogowy: 138320
10.15199/65.2022.6.4
sok
zdrowie
witaminy
składniki mineralne
juice
health
vitamins
minerals
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Fakty i mity o sokach
Barbara Groele
nr katalogowy: 138320
10.15199/65.2022.6.4
sok
zdrowie
witaminy
składniki mineralne
juice
health
vitamins
minerals
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Fakty i mity o sokach
Barbara Groele
nr katalogowy: 138320
10.15199/65.2022.6.4
sok
zdrowie
witaminy
składniki mineralne
juice
health
vitamins
minerals
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Fakty i mity o sokach
Barbara Groele
nr katalogowy: 138320
10.15199/65.2022.6.4
sok
zdrowie
witaminy
składniki mineralne
juice
health
vitamins
minerals
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-5
Niedoceniane surowce owocowe
Tomasz Tarko
Aleksandra Duda-Chodak
Piotr Pogoń
nr katalogowy: 51967
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-8
Kształtowanie nowych cech produktów w wyniku odwadniania osmotycznego
Bartosz Kulczyński
Marzena Bueschke
Anna Gramza-Michałowska
Oskar Szczepaniak
Joanna Kobus-Cisowska
nr katalogowy: 115595
10.15199/65.2018.8.8
odwadnianie osmotyczne
bioaktywne związki
wzbogacanie żywności
osmotic dehydration
bioactive compounds
food fortification
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Ceny skupu owoców i warzyw w II kwartale 2022 r.
Tomasz Smoleński
Łukasz Zaremba
nr katalogowy: 139110
10.15199/64.2022.4.5
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
DIETA ROŚLINNA a tradycyjny sposób żywienia
Agnieszka Skrzypczyk
Mirosław Słowiński
Jadwiga Hamułka
nr katalogowy: 137143
mięso
roślinne analogi mięsa
wartość odżywcza
meat
vegetable analogues of meat
nutritional value
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
DIETA ROŚLINNA a tradycyjny sposób żywienia
Agnieszka Skrzypczyk
Mirosław Słowiński
Jadwiga Hamułka
nr katalogowy: 137143
mięso
roślinne analogi mięsa
wartość odżywcza
meat
vegetable analogues of meat
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Wpływ sposobu gotowania warzyw kapustnych na zawartość w nich błonnika pokarmowego
Karolina Nowak
Agnieszka Filipiak-Florkiewicz
nr katalogowy: 127669
10.15199/65.2020.8.7
warzywa kapustne
obróbka termiczna
błonnik pokarmowy
cruciferous
vegetables
thermal treatment
dietary fiber
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Wpływ sposobu gotowania warzyw kapustnych na zawartość w nich błonnika pokarmowego
Karolina Nowak
Agnieszka Filipiak-Florkiewicz
nr katalogowy: 127669
10.15199/65.2020.8.7
warzywa kapustne
obróbka termiczna
błonnik pokarmowy
cruciferous
vegetables
thermal treatment
dietary fiber
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Ceny skupu owoców i warzyw w III kwartale 2021 r.
Tomasz Smoleński
Paweł Kraciński
nr katalogowy: 134175
10.15199/64.2021.5.3
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Ceny skupu owoców i warzyw w III kwartale 2021 r.
Tomasz Smoleński
Paweł Kraciński
nr katalogowy: 134175
10.15199/64.2021.5.3
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Ceny skupu owoców i warzyw w IV kwartale 2022 r.
Tomasz Smoleński
Łukasz Zaremba
nr katalogowy: 142046
10.15199/64.2023.1.6
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Ceny skupu owoców i warzyw w IV kwartale 2022 r.
Tomasz Smoleński
Łukasz Zaremba
nr katalogowy: 142046
10.15199/64.2023.1.6
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Sytuacja w handlu zagranicznym konserwami owocowymi, warzywnymi i marynatami
Łukasz Zaremba
nr katalogowy: 127685
10.15199/64.2020.7–8.6
handel międzynarodowy
bilans
przetwory
konserwy owocowe
konserwy warzywne
marynaty
international trade
balance
preserves
canned fruit
canned vegetables
pickles
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-9
Innowacyjne funkcjonalne produkty z owoców, wzbogacone w dodatkowe składniki
Ronan Gormley
Derek Keenan
Christian Rößle
Nigel Brunton
Jarosław Markowski
nr katalogowy: 47062
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-1
PRZYPRAWY WARZYWNE
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 146998
przyprawy warzywne
przyprawianie
warzywa suszone
vegetable spices
seasoning
dried vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-3
Owoce i warzywa, świeże i przetworzone - różne zalecenia dotyczące spożycia
Witold Płocharski
Monika Mieszczakowska-Frąc
nr katalogowy: 125637
10.15199/64.2020.3.3
owoce
warzywa
diety
zalecenia
kontrowersje
fruit
vegetables
diets
recommendations
controversy
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-8
Separation of capsaicin from fruits of Capsicum chinense sp. peppers by using a fluidized bed techniques. Wydzielanie kapsaicyny z owoców papryki Capsicum chinense z wykorzystaniem technik fluidyzacyjnych
Agnieszka Jagoda
Witold Żukowski
nr katalogowy: 78584
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
3. Sympozjum Przetwórstwa Owoców i Warzyw. Cz. 2. Tematyka plakatów
Dariusz Piotrowski
Ewa Rembiałkowska
nr katalogowy: 131479
10.15199/64.2021.2.6
Sesje
książka ze streszczeniami plakatów
problemy badawcze
metody technologiczne
zrównoważony rozwój
zagrożenia
wyzwania
Sessions
poster abstract book
research issues
technological methods
sustainability
risks
challenges
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
3. Sympozjum Przetwórstwa Owoców i Warzyw. Cz. 2. Tematyka plakatów
Dariusz Piotrowski
Ewa Rembiałkowska
nr katalogowy: 131479
10.15199/64.2021.2.6
Sesje
książka ze streszczeniami plakatów
problemy badawcze
metody technologiczne
zrównoważony rozwój
zagrożenia
wyzwania
Sessions
poster abstract book
research issues
technological methods
sustainability
risks
challenges
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
Niezbędne składniki odżywcze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145002
produkty pochodzenia roślinnego
witaminy
funkcje
bogate źródło
products of plant origin
vitamins
functions
rich source
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-6
Tendencje na rynku przetworów owocowo-warzywnych z udziałem roślin rzadkich i mało znanych
Andrzej Cendrowski
Dorota Grzeszczak
nr katalogowy: 121095
10.15199/65.2019.6.3
rynek
przetwórstwo
rośliny dziko rosnące
rośliny egzotyczne
owoce
warzywa
market
preserves
wild plants
exotic plants
fruits
vegetables
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Wartość odżywcza i zastosowanie mąk z warzyw w przemyśle zbożowym i piekarskim
Aleksandra Purkiewicz
Piotr Jakuć
Joanna Ciborska
nr katalogowy: 129584
mąka z warzyw
wartość odżywcza
żywienie
technologia
vegetable flour
nutritional value
nutrition
technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Wartość odżywcza i zastosowanie mąk z warzyw w przemyśle zbożowym i piekarskim
Aleksandra Purkiewicz
Piotr Jakuć
Joanna Ciborska
nr katalogowy: 129584
mąka z warzyw
wartość odżywcza
żywienie
technologia
vegetable flour
nutritional value
nutrition
technology
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Ceny skupu owoców i warzyw w III kwartale 2022 r.
Tomasz Smoleński
Łukasz Zaremba
nr katalogowy: 140070
10.15199/64.2022.5.2
CHŁODNICTWO 2015-7-8
Modelowanie numeryczne złoża warzyw w chłodniach metodą bezpośrednią z uwzględnieniem przewodzenia ciepła wewnątrz warzyw
Aneta Bohojło-Wiśniewska
Adam Łapiński
nr katalogowy: 93067
10.15199/8.2015.7-8.4
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-7-8
Boski dar
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 115009
pomidory
przetwory pomidorowe
potrawy z pomidorów
walory zdrowotne
likopen
tomatoes
tomato products
nutrition value
tomatoes dishes
health benefits
lycopene
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Przetwórstwo owoców i warzyw w Polsce
Bożena Nosecka
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 114458
10.15199/65.2018.6.2
przemysł owocowo- -warzywny
produkcja
handel zagraniczny
wyniki finansowe
Polska
Unia Europejska
fruit-vegetable industry
production
foreign trade
financial results
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Dieta Polaków a zalecenia żywieniowe część 2
Klaudia Wiśniewska
Diana Wolańska-Buzalska
nr katalogowy: 122459
dieta
zalecenia żywieniowe
piramida żywienia
zachowania żywieniowe
diets
nutritional recommendations
food guide pyramid
nutrition behavior
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Dieta Polaków a zalecenia żywieniowe część 1
Diana Wolańska-Buzalska
Klaudia Wiśniewska
nr katalogowy: 121983
10.15199/65.2019.8.5
dieta
zalecenia żywieniowe
piramida żywienia
zachowania żywieniowe
diets
nutritional recommendations
food guide pyramid
nutrition behavior
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-4
Ceny skupu owoców i warzyw w II kwartale 2024 r.
Tomasz Smoleński
Łukasz Zaremba
nr katalogowy: 150168
10.15199/64.2024.4.7
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-10
Ocena zawartości związków przeciwutleniających w owocach świdośliwy, aronii czarnoowocowej i czeremchy amerykańskiej
Alicja Ponder
Magdalena Morka
Ewelina Hallmann
nr katalogowy: 116673
10.151.99/65.2018.10.7
witamina C
związki polifenolowe
aronia
świdośliwa
czeremcha amerykańska
vitamin C
polyphenolic compounds
black chokeberry
saskatoon berry
black cherry
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-11
Analysis of explosive parameters of some herb dusts in pharmaceutical industry Analiza parametrów wybuchowości pyłów ziół w przemyśle farmaceutycznym
Marzena Półka
Bożena Kukfisz
Waldemar Wnęk
Marlena D. Dytrych
nr katalogowy: 87931
10.12916/przemchem.2014.1942
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH