Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Spożycie żywności w gospodarstwach domowych w Polsce
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 134734
10.15199/65.2021.11.1
dochody
wydatki
spożycie żywności
gospodarstwa domowe
zalecenia żywieniowe
incomes
expenditures
food consumption
households
dietary recommendations
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Spożycie żywności w gospodarstwach domowych w Polsce
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 134734
10.15199/65.2021.11.1
dochody
wydatki
spożycie żywności
gospodarstwa domowe
zalecenia żywieniowe
incomes
expenditures
food consumption
households
dietary recommendations
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Spożycie żywności w gospodarstwach domowych w Polsce
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 134734
10.15199/65.2021.11.1
dochody
wydatki
spożycie żywności
gospodarstwa domowe
zalecenia żywieniowe
incomes
expenditures
food consumption
households
dietary recommendations
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Spożycie żywności w gospodarstwach domowych w Polsce
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 134734
10.15199/65.2021.11.1
dochody
wydatki
spożycie żywności
gospodarstwa domowe
zalecenia żywieniowe
incomes
expenditures
food consumption
households
dietary recommendations
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
AURA 2022-2
Zwierzęta hodowlane w antropocenie
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 136238
10.15199/2.2022.2.3
udomowienie
hodowla zwierząt
rasy hodowlane
„dieta planetarna”
domestication
animal husbandry
breeds
“planetary diet”
AURA 2022-2
Zwierzęta hodowlane w antropocenie
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 136238
10.15199/2.2022.2.3
udomowienie
hodowla zwierząt
rasy hodowlane
„dieta planetarna”
domestication
animal husbandry
breeds
“planetary diet”
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Mleko i mleczne napoje fermentowane oraz ich wpływ na zdrowie
Diana Wolańska-Buzalska
Klaudia Wiśniewska
Katarzyna Okręglicka
nr katalogowy: 128780
10.15199/65.2020.10.5
dieta
żywienie
zdrowie
mleko
nabiał
konsumpcja nabiału
diet
nutrition
health
milk
dairy
dairy consumption
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Mleko i mleczne napoje fermentowane oraz ich wpływ na zdrowie
Diana Wolańska-Buzalska
Klaudia Wiśniewska
Katarzyna Okręglicka
nr katalogowy: 128780
10.15199/65.2020.10.5
dieta
żywienie
zdrowie
mleko
nabiał
konsumpcja nabiału
diet
nutrition
health
milk
dairy
dairy consumption
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Wpływ sposobu gotowania warzyw kapustnych na zawartość w nich błonnika pokarmowego
Karolina Nowak
Agnieszka Filipiak-Florkiewicz
nr katalogowy: 127669
10.15199/65.2020.8.7
warzywa kapustne
obróbka termiczna
błonnik pokarmowy
cruciferous
vegetables
thermal treatment
dietary fiber
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Wpływ sposobu gotowania warzyw kapustnych na zawartość w nich błonnika pokarmowego
Karolina Nowak
Agnieszka Filipiak-Florkiewicz
nr katalogowy: 127669
10.15199/65.2020.8.7
warzywa kapustne
obróbka termiczna
błonnik pokarmowy
cruciferous
vegetables
thermal treatment
dietary fiber
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-11
Determinanty zachowań konsumentów indywidualnych i cechy rynku suplementów diety w Polsce
Katarzyna HYS
nr katalogowy: 123578
10.15199/46.2019.11.1
suplementy diety
zachowania konsumentów
cechy rynku
dietary supplements
consumer behaviours
features of the Polish dietary supplements market
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Aktualizacje w zaleceniach żywieniowych – piramidy, talerze i promocja zdrowego żywienia społeczeństwa
prof. dr hab. Witold Płocharski
dr inż. Katarzyna Stoś
dr inż. hab. Monika Mieszczakowska-Frąc
dr inż. Barbara Groele
nr katalogowy: 130555
10.15199/64.2021.1.2
polityka żywieniowa
owoce
warzywa
zaktualizowane zalecenia
nutrition policy
fruit
vegetables
updated recommendations
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Aktualizacje w zaleceniach żywieniowych – piramidy, talerze i promocja zdrowego żywienia społeczeństwa
prof. dr hab. Witold Płocharski
dr inż. Katarzyna Stoś
dr inż. hab. Monika Mieszczakowska-Frąc
dr inż. Barbara Groele
nr katalogowy: 130555
10.15199/64.2021.1.2
polityka żywieniowa
owoce
warzywa
zaktualizowane zalecenia
nutrition policy
fruit
vegetables
updated recommendations
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-4
Suplementy diety wspomagające odchudzanie
Magdalena Maszewska
Anna Florowska
Justyna Pękul
nr katalogowy: 119830
10.15199/65.2019.4.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Dynia – składnik innowacyjnej żywności prozdrowotnej i suplementów diety w świadomości konsumentów
Julia Pucała
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 140175
10.15199/65.2022.10.7
dynia
żywność prozdrowotna
suplementy diety
właściwości prozdrowotne
innowacja
pumpkin
functional food
dietary supplements
pro-health properties
innovation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Charakterystyka i ocena składu wybranych suplementów diety wspomagających układ krążenia
Karolina Jeż
Anna Piotrowska
Katarzyna Świąder
Joanna Rachtan-Janicka
nr katalogowy: 132266
10.15199/65.2021.6.4
suplement diety
choroby układu krążenia
głóg
kasztanowiec zwyczajny
dietary supplement
cardiovascular diseases
hawthorn
horse chestnut
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Charakterystyka i ocena składu wybranych suplementów diety wspomagających układ krążenia
Karolina Jeż
Anna Piotrowska
Katarzyna Świąder
Joanna Rachtan-Janicka
nr katalogowy: 132266
10.15199/65.2021.6.4
suplement diety
choroby układu krążenia
głóg
kasztanowiec zwyczajny
dietary supplement
cardiovascular diseases
hawthorn
horse chestnut
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Charakterystyka i ocena składu wybranych suplementów diety wspomagających układ krążenia
Karolina Jeż
Anna Piotrowska
Katarzyna Świąder
Joanna Rachtan-Janicka
nr katalogowy: 132266
10.15199/65.2021.6.4
suplement diety
choroby układu krążenia
głóg
kasztanowiec zwyczajny
dietary supplement
cardiovascular diseases
hawthorn
horse chestnut
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Dynia – składnik innowacyjnej żywności prozdrowotnej i suplementów diety w świadomości konsumentów
Julia Pucała
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 140175
10.15199/65.2022.10.7
dynia
żywność prozdrowotna
suplementy diety
właściwości prozdrowotne
innowacja
pumpkin
functional food
dietary supplements
pro-health properties
innovation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Dynia – składnik innowacyjnej żywności prozdrowotnej i suplementów diety w świadomości konsumentów
Julia Pucała
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 140175
10.15199/65.2022.10.7
dynia
żywność prozdrowotna
suplementy diety
właściwości prozdrowotne
innowacja
pumpkin
functional food
dietary supplements
pro-health properties
innovation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Dynia – składnik innowacyjnej żywności prozdrowotnej i suplementów diety w świadomości konsumentów
Julia Pucała
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 140175
10.15199/65.2022.10.7
dynia
żywność prozdrowotna
suplementy diety
właściwości prozdrowotne
innowacja
pumpkin
functional food
dietary supplements
pro-health properties
innovation
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9b
Essential Recommendations of Electromagnetic Compatibility for Office Buildings
Karol ANISEROWICZ
nr katalogowy: 70731
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Dieta Polaków a zalecenia żywieniowe część 2
Klaudia Wiśniewska
Diana Wolańska-Buzalska
nr katalogowy: 122459
dieta
zalecenia żywieniowe
piramida żywienia
zachowania żywieniowe
diets
nutritional recommendations
food guide pyramid
nutrition behavior
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Dieta Polaków a zalecenia żywieniowe część 1
Diana Wolańska-Buzalska
Klaudia Wiśniewska
nr katalogowy: 121983
10.15199/65.2019.8.5
dieta
zalecenia żywieniowe
piramida żywienia
zachowania żywieniowe
diets
nutritional recommendations
food guide pyramid
nutrition behavior
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-4
Właściwości zdrowotne pełnoziarnistych produktów zbożowych
Aleksandra Wedziuk-Reszka
Beata Bondyra-Wiśniewska
nr katalogowy: 149824
10.15199/61.2024.4.3
produkty zbożowe
produkty pełnoziarniste
błonnik pokarmowy
składniki bioaktywne
dietoprofilaktyka
dietoterapia
grain products
whole grains
dietary fiber
bioactive compounds
dietary prevention
dietotherapy
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-4
Ochrona obiektów jądrowych przed nielegalnym pozyskiwaniem materiałów jądrowych
Krzysztof Rzymkowski
nr katalogowy: 142758
10.15199/74.2023.4.3
materiały jądrowe
kategorie materiałów jądrowych
ochrona fizyczna
nuclear materials
categories of nuclear materials
physical protection
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-4
Ochrona obiektów jądrowych przed nielegalnym pozyskiwaniem materiałów jądrowych
Krzysztof Rzymkowski
nr katalogowy: 142758
10.15199/74.2023.4.3
materiały jądrowe
kategorie materiałów jądrowych
ochrona fizyczna
nuclear materials
categories of nuclear materials
physical protection
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-7-8
Właściwości błonnika pokarmowego
nr katalogowy: 121416
błonnik pokarmowy
właściwości żywieniowe i technologiczne
preparaty wysokobłonnikowe.
dietary fiber
nutritional and technological properties
fiber-rich preparations.
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-6
Nowe książki
nr katalogowy: 44902
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-9
Influences of electromagnetic fields on the natural environment
Pawel SOWA
nr katalogowy: 37856
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-1
Znaczenie żywieniowe owsa i jego przetworów
Alicja Sułek
nr katalogowy: 96585
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-8
The effects of artificial lights at the Zselic Landscape Protection Area
Zoltán KOLLÁTH
nr katalogowy: 37108
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-5
Uncertainty estimation in colorimetric calculations assuming the worst case
Łukasz LITWINIUK
nr katalogowy: 25701
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Dry distillers grains with solubles from bioethanol production as a dietary additive used in feeding ruminants. Suszony wywar z procesu wytwarzania bioetanolu z kukurydzy jako dodatek paszowy stosowany w żywieniu przeżuwaczy
Andrzej Zachwieja
Robert Kupczyński
Rafał Bodarski
Katarzyna Paczyńska
Dorota Miśta
Ewa Pecka
Wojciech Zawadzki
Joanna Tumanowicz
Maciej Adamski
nr katalogowy: 77350
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
ŚRODOWISKO TESTOWE FUNKCJI CORE BASELINE DLA FRAMEWORKU IOTRUST
Marcin Golański
Paweł Tomaszewicz
Mariusz Rawski
nr katalogowy: 138960
10.15199/59.2022.4.37
Docker
IoT
Node-RED
testbed.
Docker
IoT
Node-RED
testbed.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
ŚRODOWISKO TESTOWE FUNKCJI CORE BASELINE DLA FRAMEWORKU IOTRUST
Marcin Golański
Paweł Tomaszewicz
Mariusz Rawski
nr katalogowy: 138960
10.15199/59.2022.4.37
Docker
IoT
Node-RED
testbed.
Docker
IoT
Node-RED
testbed.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-12
Sprawne sprawdzanie
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 102734
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2009-1
Monitorowanie i ocena stanu transformatorów
nr katalogowy: 40878
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-7
Znaczenie i udział suplementów diety w żywieniu osób dorosłych
Dorota Wichrowska
Anna Walc
Tomasz Knapowski
Wojciech Kozera
nr katalogowy: 115044
10.15199/65.2018.7.9
preparaty witaminowe
mineralne
poziom spożycia
vitamin
mineral preparations
consumption level
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-3
Pomiary stanu izolacji baterii ogniw – teoria i praktyka
Piotr OLSZOWIEC
nr katalogowy: 50497
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
PORÓWNANIE ARCHITEKTUR APLIKACJI SIECIOWYCH: MONOLITYCZNA I MIKROSERWISÓW
Sebastian Kulig
Andrzej Matiolański
nr katalogowy: 138959
10.15199/59.2022.4.36
architektury sieciowe
architektura mikroserwisów
architektura monolityczna
skalowalność
wydajność
network architectures
microservice architecture
monolithic architecture
scalability
performance
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
PORÓWNANIE ARCHITEKTUR APLIKACJI SIECIOWYCH: MONOLITYCZNA I MIKROSERWISÓW
Sebastian Kulig
Andrzej Matiolański
nr katalogowy: 138959
10.15199/59.2022.4.36
architektury sieciowe
architektura mikroserwisów
architektura monolityczna
skalowalność
wydajność
network architectures
microservice architecture
monolithic architecture
scalability
performance
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-2
Charakterystyka składu chemicznego i wartości żywieniowej handlowych otrąb żytnich dostępnych na polskim rynku
Piotr Kołodziejczyk
Jan Michniewicz
nr katalogowy: 113064
handlowe otręby żytnie
właściwości fizyczne
skład chemiczny
błonnik pokarmowy
składniki bioaktywne
commercial rye brans
physical properties
proximate composition
dietary fibre
bioactive components
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-4
Wpływ surowca na właściwości preparatów wysokobłonnikowych
Jacek Anioła
nr katalogowy: 119828
10.15199/65.2019.4.2
błonnik pokarmowy
preparaty wysokobłonnikowe
źródła błonnika
właściwości fizjologiczne
dietary fiber
high-fiber preparations
sources of fiber
physiological properties
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1b
Utilizing User Access Sequence to Mitigate the Cold Start Problem in Collaborative Filtering Recommendation
Xiaoyi Deng
nr katalogowy: 74369
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-1
A graph-based risk assessment and prediction in IT systems
Imed EL FRAY
Jerzy PEJAŚ
nr katalogowy: 103194
10.15199/48.2017.01.22
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-10
Współczesne rozwiązania zwiększające niezawodność sieci komunikacyjnych systemów automatyki stacji elektroenergetycznych
Jacek ŚWIDERSKI
nr katalogowy: 101774
10.15199/59.2016.10.1
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-2
The use of different metrics for the evaluation of road lighting energy efficiency
Piotr PRACKI
nr katalogowy: 96957
10.15199/48.2016.02.56
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-2
The use of different metrics for the evaluation of road lighting energy efficiency
Piotr PRACKI
nr katalogowy: 96956
10.15199/48.2016.02.56
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-5
Comparison of DC and pulsed critical current characterisation of NbTi superconducting wires
Mariusz WOŹNIAK
Simon C. HOPKINS
Bartłomiej A. GŁOWACKI
Tadeusz JANOWSKI
nr katalogowy: 44762
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-4
O niewłaściwym zachowaniu podczas burzy – napięcie krokowe
Karol Aniserowicz
nr katalogowy: 142682
10.15199/48.2023.04.36
piorun
prąd
zagrożenie śmiertelne
napięcie krokowe.
lightning
current
lethal threat
step voltage.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-4
O niewłaściwym zachowaniu podczas burzy – napięcie krokowe
Karol Aniserowicz
nr katalogowy: 142682
10.15199/48.2023.04.36
piorun
prąd
zagrożenie śmiertelne
napięcie krokowe.
lightning
current
lethal threat
step voltage.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-3
Owoce i warzywa, świeże i przetworzone - różne zalecenia dotyczące spożycia
Witold Płocharski
Monika Mieszczakowska-Frąc
nr katalogowy: 125637
10.15199/64.2020.3.3
owoce
warzywa
diety
zalecenia
kontrowersje
fruit
vegetables
diets
recommendations
controversy
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-3
Wartość dietetyczna nasion amarantusa
Natalia Żurek
nr katalogowy: 114137
amarantus
wartość zdrowotna
dietetyka
amaranth
health value
dietetics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Produkcja i kierunki zagospodarowania krajowego ziarna owsa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132054
podaż
produkcja ziarna
wartość odżywcza
awentramidy
wartość paszowa
wykorzystanie energetyczne
supply
grain production
nutritional value
aventramides
fodder value
energy use
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Produkcja i kierunki zagospodarowania krajowego ziarna owsa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132054
podaż
produkcja ziarna
wartość odżywcza
awentramidy
wartość paszowa
wykorzystanie energetyczne
supply
grain production
nutritional value
aventramides
fodder value
energy use
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Produkcja i kierunki zagospodarowania krajowego ziarna owsa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132054
podaż
produkcja ziarna
wartość odżywcza
awentramidy
wartość paszowa
wykorzystanie energetyczne
supply
grain production
nutritional value
aventramides
fodder value
energy use
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Produkcja i kierunki zagospodarowania krajowego ziarna owsa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132054
podaż
produkcja ziarna
wartość odżywcza
awentramidy
wartość paszowa
wykorzystanie energetyczne
supply
grain production
nutritional value
aventramides
fodder value
energy use
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-3
Expert systems of the technical diagnostics in power plants
Władysław BRZOZOWSKI
nr katalogowy: 42060
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2015-8-9
Analysis of data aquisition requirements for shm system in aircraft
Michał Wągrowski
Marek Sikora
Janusz Gozdecki
Krzysztof Łoziak
Wiesław Ludwin
Jacek Wszołek
nr katalogowy: 93354
10.15199/59.2015.8-9.10
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-10
Comparison of 2- and 3-level Half-Bridge DC/DC Converters for High-Voltage High-Power Applications
Dmitri VINNIKOV
Ryszard STRZELECKI
nr katalogowy: 47453
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-9
Lipidy w żywności, żywieniu i zdrowiu człowieka Cz. II. Aspekty żywieniowe i zdrowotne
Joanna Ciborska
Jan Kłobukowski
Filip Kłobukowski
nr katalogowy: 109280
10.15199/65.2017.9.6
lipidy
zalecenia żywieniowe
choroby cywilizacyjne
lipids
nutritional recommendations
civilisation diseases
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-1
Techniczne przesłanki kierowania transformatorów do remontów i modernizacji
Waldemar OLECH
Daniel PAWŁOWSKI
Jerzy WOŚ
nr katalogowy: 81916
AURA 2022-12
Skorzonera – mało znane i rzadko uprawiane warzywo korzeniowe
Elżbieta Patkowska
nr katalogowy: 140891
10.15199/2.2022.12.3
skorzonera
warzywo korzeniowe
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
scorzonera
root vegetable
pro-health properties
healing properties
AURA 2022-12
Skorzonera – mało znane i rzadko uprawiane warzywo korzeniowe
Elżbieta Patkowska
nr katalogowy: 140891
10.15199/2.2022.12.3
skorzonera
warzywo korzeniowe
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
scorzonera
root vegetable
pro-health properties
healing properties
AURA 2022-12
Skorzonera – mało znane i rzadko uprawiane warzywo korzeniowe
Elżbieta Patkowska
nr katalogowy: 140891
10.15199/2.2022.12.3
skorzonera
warzywo korzeniowe
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
scorzonera
root vegetable
pro-health properties
healing properties
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Przydatność i dobór przypraw w produkcji wyrobów drobiowych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 140127
mięso drobiowe
smakowitość wyrobów
przyprawy
przyprawianie
poultry meat
products tastiness
spices
seasoning (spicing)
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Przydatność i dobór przypraw w produkcji wyrobów drobiowych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 140127
mięso drobiowe
smakowitość wyrobów
przyprawy
przyprawianie
poultry meat
products tastiness
spices
seasoning (spicing)
CHŁODNICTWO 2020-2
Wybrane aspekty eksploatacji zaplecza technicznego w chłodnictwie
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 126249
10.15199/8.2020.2.1
urządzenia chłodnicze
zasady eksploatacji
bhp obsługi sprzętu chłodniczego
refrigeration equipment
operating principles
health and safety at work refrigeration equipment
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2019-8
Ochrona katodowa konstrukcji morskich za pomocą anod galwanicznych - projektowanie według wytycznych normy DNVGL-RP-B401
MACIEJ KALINOWSKI
nr katalogowy: 121839
10.15199/40.2019.8.2
ochrona katodowa w przemyśle morskim
ochrona galwaniczna
ochrona protektorowa
projektowanie galwanicznej ochrony katodowej.
cathodic protection in marine industry
galvanic anode cathodic protection
galvanic anode protection system design
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
Mobile App in Management of the Gluten-Free Diet
Aleksandra Grabowicz
Grażyna Czaja-Bulsa
nr katalogowy: 117181
10.15199/65.2018.11.5
gluten-free diet
celiac disease
mobile apps
dieta bezglutenowa
celiakia
aplikacje mobilne
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-1
Badania rozkładu fosforytów w produkcji ekstrakcyjnego kwasu fosforowego w warunkach przemysłowych
Adam Burkiewicz
Barbara Grzmil
Agata Tarnowska
nr katalogowy: 135817
10.15199/62.2022.1.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-1
Badania rozkładu fosforytów w produkcji ekstrakcyjnego kwasu fosforowego w warunkach przemysłowych
Adam Burkiewicz
Barbara Grzmil
Agata Tarnowska
nr katalogowy: 135817
10.15199/62.2022.1.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-1
Badania rozkładu fosforytów w produkcji ekstrakcyjnego kwasu fosforowego w warunkach przemysłowych
Adam Burkiewicz
Barbara Grzmil
Agata Tarnowska
nr katalogowy: 135817
10.15199/62.2022.1.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-1
Badania rozkładu fosforytów w produkcji ekstrakcyjnego kwasu fosforowego w warunkach przemysłowych
Adam Burkiewicz
Barbara Grzmil
Agata Tarnowska
nr katalogowy: 135817
10.15199/62.2022.1.7
GOSPODARKA WODNA 2023-2
Szwedzkie podejście do oceny stanu bezpieczeństwa zapór z odniesieniem do polskich wymagań i praktyk
Maciej Dmytrow
Przemysław Sobiesak
Piotr Śliwiński
Krzysztof Wrzosek
nr katalogowy: 141741
10.15199/22.2023.2.1
zapory
odpady wydobywcze
bezpieczeństwo
klasyfikacja
legislacja
water dams
tailings dams
safety
classification
legislation
GOSPODARKA WODNA 2023-2
Szwedzkie podejście do oceny stanu bezpieczeństwa zapór z odniesieniem do polskich wymagań i praktyk
Maciej Dmytrow
Przemysław Sobiesak
Piotr Śliwiński
Krzysztof Wrzosek
nr katalogowy: 141741
10.15199/22.2023.2.1
zapory
odpady wydobywcze
bezpieczeństwo
klasyfikacja
legislacja
water dams
tailings dams
safety
classification
legislation
GOSPODARKA WODNA 2023-2
Szwedzkie podejście do oceny stanu bezpieczeństwa zapór z odniesieniem do polskich wymagań i praktyk
Maciej Dmytrow
Przemysław Sobiesak
Piotr Śliwiński
Krzysztof Wrzosek
nr katalogowy: 141741
10.15199/22.2023.2.1
zapory
odpady wydobywcze
bezpieczeństwo
klasyfikacja
legislacja
water dams
tailings dams
safety
classification
legislation
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
ANALIZA BEZPIECZEŃSTWA PROTOKOŁÓW KOMUNIKACYJNYCH URZĄDZEŃ INTELIGENTNEGO DOMU OPARTYCH NA MIKROKONTROLERZE ESP
Kacper Murat
Krzysztof Zdulski
Dominik Topyła
Michał Marzęcki
Jędrzej Bieniasz
nr katalogowy: 138968
10.15199/59.2022.4.43
analiza protokołów
cyberbezpieczeństwo
Internet Rzeczy
ESP
protocol analysis
cybersecurity
Internet of Things
ESP
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
ANALIZA BEZPIECZEŃSTWA PROTOKOŁÓW KOMUNIKACYJNYCH URZĄDZEŃ INTELIGENTNEGO DOMU OPARTYCH NA MIKROKONTROLERZE ESP
Kacper Murat
Krzysztof Zdulski
Dominik Topyła
Michał Marzęcki
Jędrzej Bieniasz
nr katalogowy: 138968
10.15199/59.2022.4.43
analiza protokołów
cyberbezpieczeństwo
Internet Rzeczy
ESP
protocol analysis
cybersecurity
Internet of Things
ESP
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-6
Straty ciepła w obiegu cyrkulacyjnym instalacji ciepłej wody użytkowej
ALEKSANDRA BUGAŁA
MACIEJ GRZYWACZ
nr katalogowy: 137958
10.15199/9.2022.6.3
ciepło
cyrkulacja ciepłej wody
węzeł cieplny
ciepłomierz
świadectwo charakterystyki energetycznej
heat
hot water circulation
thermal centre
heat meter
energy performance certificate
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-6
Straty ciepła w obiegu cyrkulacyjnym instalacji ciepłej wody użytkowej
ALEKSANDRA BUGAŁA
MACIEJ GRZYWACZ
nr katalogowy: 137958
10.15199/9.2022.6.3
ciepło
cyrkulacja ciepłej wody
węzeł cieplny
ciepłomierz
świadectwo charakterystyki energetycznej
heat
hot water circulation
thermal centre
heat meter
energy performance certificate
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-6
Straty ciepła w obiegu cyrkulacyjnym instalacji ciepłej wody użytkowej
ALEKSANDRA BUGAŁA
MACIEJ GRZYWACZ
nr katalogowy: 137958
10.15199/9.2022.6.3
ciepło
cyrkulacja ciepłej wody
węzeł cieplny
ciepłomierz
świadectwo charakterystyki energetycznej
heat
hot water circulation
thermal centre
heat meter
energy performance certificate
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Rynek produktów z aronii czarnoowocowej i jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Alicja Turowska
nr katalogowy: 137302
10.15199/64.2022.2.5
aronia czarnoowocowa
jagoda kamczacka
asortyment
rynek
black chokeberry
blue honeysuckle
assortment
market
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Rynek produktów z aronii czarnoowocowej i jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Alicja Turowska
nr katalogowy: 137302
10.15199/64.2022.2.5
aronia czarnoowocowa
jagoda kamczacka
asortyment
rynek
black chokeberry
blue honeysuckle
assortment
market
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Wpływ 100-procentowego soku owocowego na parametry metaboliczne i stan zdrowia
nr katalogowy: 142039
sok owocowy
100% sok
glikemia
indeks glikemiczny
fruit juice
100% fruit juice
glycemia
glycemic index
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Wpływ 100-procentowego soku owocowego na parametry metaboliczne i stan zdrowia
nr katalogowy: 142039
sok owocowy
100% sok
glikemia
indeks glikemiczny
fruit juice
100% fruit juice
glycemia
glycemic index
AURA 2023-4
Czy za sto lat będziemy jeść mięso?
Karolina Mroczek
Janusz Ryszrad Mroczek
Weronika Ptasiuk
nr katalogowy: 142635
10.15199/2.2023.4.2
mięso
klimat
etyka
mięso in vitro
meat
climate
ethics
in vitro meat
AURA 2023-4
Czy za sto lat będziemy jeść mięso?
Karolina Mroczek
Janusz Ryszrad Mroczek
Weronika Ptasiuk
nr katalogowy: 142635
10.15199/2.2023.4.2
mięso
klimat
etyka
mięso in vitro
meat
climate
ethics
in vitro meat
AURA 2023-4
Czy za sto lat będziemy jeść mięso?
Karolina Mroczek
Janusz Ryszrad Mroczek
Weronika Ptasiuk
nr katalogowy: 142635
10.15199/2.2023.4.2
mięso
klimat
etyka
mięso in vitro
meat
climate
ethics
in vitro meat
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-1
DEVELOPMENT OF CHEMICAL INDUSTRY IN POLAND. ACHIEVEMENTS AND CONSTRAINTS
Jerzy POLACZEK
Tomasz ZIELIŃSKI
nr katalogowy: 120201
10.15199/180.2019.1.2
chemical indystry
historical outlook
transformatoin
national economy
innovativeness
przemysł chemiczny
spojrzenie historyczne
transformacja
gospodarka narodowa
innowacje
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-11
Fuzzy approach with t-norm arithmetic to analyze measurement uncertainty - concept and algorithm
Michał URBANSKI
Kinga WÓJCICKA
Paweł WÓJCICKI
nr katalogowy: 146225
10.15199/48.2023.11.39
fuzzy sets
fuzzy variable
uncertainty
theory of measurements
probability to possibility transformation
zbiory rozmyte
zmienna rozmyta
niepewnos´c
teoria pomiarów
transformacja prawdopodobie ´ nstwo - zbiór rozmyty
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-11
Konieczność przestrzegania zasad ergonomii w zakładach przetwórstwa mięsa
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 151610
ergonomia
przetwórstwo mięsne
zalecenia ergonomiczne
ergonomics
meat processing
ergonomic recommendations
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-11
Algorithm for determining the bending capacity of concrete beams reninforced with BFRP bars according to ACI 440.1R-15 and fib Model Code 2010
Julita Krassowska
Jan Klimasara
nr katalogowy: 151549
10.15199/33.2024.11.04
BFRP
nośność na zginanie
procedury obliczeniowe
BFRP
bending capacity
calculation procedures
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-11
Algorithm for determining the bending capacity of concrete beams reninforced with BFRP bars according to ACI 440.1R-15 and fib Model Code 2010
Julita Krassowska
Jan Klimasara
nr katalogowy: 151549
10.15199/33.2024.11.04
BFRP
nośność na zginanie
procedury obliczeniowe
BFRP
bending capacity
calculation procedures
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-4
Wykorzystanie polisacharydów jako materiałów powłokowych w procesach mikrokapsułkowania
Ewelina Drozińska
Aleksandra Kanclerz
Marcin Andrzej Kurek
nr katalogowy: 119833
10.15199/65.2019.4.5
mikrokapsułkowanie
polisacharydy
błonnik pokarmowy
materiał powłokowy
microencapsulation
polysaccharides
dietary fiber
coating material
AURA 2020-7-8
Produkty pszczele w ochronie zdrowia i suplementacji żywienia człowieka
Janusz R. MROCZEK
Karolina MROCZEK
nr katalogowy: 127269
10.15199/2.2020.7–8.3
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Remonty zabytkowych mostów drogowych
Magdalena Mielczarek
Artur Juszczyk
Beata Nowogońska
nr katalogowy: 140587
10.15199/33.2022.11.24
prace remontowe
most drogowy
stan techniczny.
repair works
road bridge
technical condition.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Remonty zabytkowych mostów drogowych
Magdalena Mielczarek
Artur Juszczyk
Beata Nowogońska
nr katalogowy: 140587
10.15199/33.2022.11.24
prace remontowe
most drogowy
stan techniczny.
repair works
road bridge
technical condition.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Remonty zabytkowych mostów drogowych
Magdalena Mielczarek
Artur Juszczyk
Beata Nowogońska
nr katalogowy: 140587
10.15199/33.2022.11.24
prace remontowe
most drogowy
stan techniczny.
repair works
road bridge
technical condition.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Analiza uszkodzeń powstałych w wyniku nieodpowiedniego wyburzenia ścian w budynku wielorodzinnym
Mariusz Szóstak
Marek Sawicki
nr katalogowy: 140593
10.15199/33.2022.11.30
uszkodzenia
technologia napraw
budownictwo
tradycyjne konstrukcje murowane.
damage
repair technology
construction
traditional masonry structures.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Analiza uszkodzeń powstałych w wyniku nieodpowiedniego wyburzenia ścian w budynku wielorodzinnym
Mariusz Szóstak
Marek Sawicki
nr katalogowy: 140593
10.15199/33.2022.11.30
uszkodzenia
technologia napraw
budownictwo
tradycyjne konstrukcje murowane.
damage
repair technology
construction
traditional masonry structures.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Analiza uszkodzeń powstałych w wyniku nieodpowiedniego wyburzenia ścian w budynku wielorodzinnym
Mariusz Szóstak
Marek Sawicki
nr katalogowy: 140593
10.15199/33.2022.11.30
uszkodzenia
technologia napraw
budownictwo
tradycyjne konstrukcje murowane.
damage
repair technology
construction
traditional masonry structures.
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-10
WHOLE GRAIN SUMMIT 2015
Beata Marchand
nr katalogowy: 93982
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2018-1
Nowe zalecenia Polskiej Izby Ubezpieczycieli w zakresie ochrony odgromowej i przepięciowej
Jarosław Wiater
nr katalogowy: 111875
10.15199/74.2018.1.6
ochrona odgromowa
wyładowanie piorunowe
przepięcia
ubezpieczenie
lightning protection
lightning
overvoltages
insurance
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-5
Gryka - alternatywny surowiec w piekarstwie
Aleksandra Sadowska
Anna Diowksz
nr katalogowy: 116502
gryka
mąka bezglutenowa
chleb gryczany
żywność funkcjonalna
buckwheat
gluten-free flour
buckwheat bread
functional foods
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-5
Próba wzbogacenia pączków w błonnik pokarmowy
Marianna Raczyk
Katarzyna Ratusz
Katarzyna Kucharczyk
nr katalogowy: 126520
10.15199/65.2020.5.5
pączki
błonnik
tłuszcz
smażenie
ocena sensoryczna
doughnuts
fibre
fat
deep-frying
sensory analyses
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-10
Evaluation of photobiological effects of fluorescent lamps used for general lighting purposes
Konrad DOMKE
Marcin PELKO
nr katalogowy: 55173
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-1
Oddziaływanie aplikatorów pola magnetycznego na otoczenie w zależności od kształtu sygnału zasilającego
Przemysław SYREK
Antoni CIEŚLA
Wojciech KRASZEWSKI
Mikołaj SKOWRON
nr katalogowy: 88911
10.15199/48.2015.01.46
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-6
Optimal selection of static capacitors battery and compensation factor depending on the network resistance
Stanilav Girshin
Oleg Kropotin
Maksim Anisimov
Aleksandr Bigun
Elena Petrova
Vladislav Trotsenko
Vladimir Goryunov
nr katalogowy: 137804
10.15199/48.2022.06.20
Moc bierna
Wykres obciążenia
utrata energii elektrycznej
kompensacja mocy biernej
rezystancja sieci.
Reactive power
load curve
power losses
power factor compensation
network resistance.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-6
Optimal selection of static capacitors battery and compensation factor depending on the network resistance
Stanilav Girshin
Oleg Kropotin
Maksim Anisimov
Aleksandr Bigun
Elena Petrova
Vladislav Trotsenko
Vladimir Goryunov
nr katalogowy: 137804
10.15199/48.2022.06.20
Moc bierna
Wykres obciążenia
utrata energii elektrycznej
kompensacja mocy biernej
rezystancja sieci.
Reactive power
load curve
power losses
power factor compensation
network resistance.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-3
Modeling and research of methods for speed and torque control of DC motors
Mohamed Qawaqzeh
Huthaifa A. Al_issa
Kostiantyn Soroka
Viktor Kharchenko
Mykola Lysychenko
Oleksandr Miroshnyk
Stepan Kovalyshyn
Taras Shchur
Paweł Kiełbasa
nr katalogowy: 142241
10.15199/48.2023.03.17
DC motors
speed and torque control
operational amplifier
modes of operation
silniki prądu stałego
regulacja prędkości i momentu obrotowego
wzmacniacz operacyjny
tryby eksploatacji
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-3
Modeling and research of methods for speed and torque control of DC motors
Mohamed Qawaqzeh
Huthaifa A. Al_issa
Kostiantyn Soroka
Viktor Kharchenko
Mykola Lysychenko
Oleksandr Miroshnyk
Stepan Kovalyshyn
Taras Shchur
Paweł Kiełbasa
nr katalogowy: 142241
10.15199/48.2023.03.17
DC motors
speed and torque control
operational amplifier
modes of operation
silniki prądu stałego
regulacja prędkości i momentu obrotowego
wzmacniacz operacyjny
tryby eksploatacji
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-12
Zmiany w zwyczajach żywieniowych Polaków
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 102840
10.15199/65.2016.12.1
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-6
Prozdrowotne działanie produktów spożywczych z całych ziaren
Bohdan Achremowicz
Joanna Kaszuba
Adam P. Kuczyński
nr katalogowy: 102721
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Naturalnie przez cały rok! Nowe trendy w produkcji proszków roślinnych jako naturalnych dodatków do żywności i suplementów diety
Anna Michalska-Ciechanowska
Jessica Brzezowska
nr katalogowy: 133181
10.15199/64.2021.4.2
proszki roślinne
sposoby suszenia
parametry
nośniki
produkty reakcji Maillarda
nowe właściwości funkcjonalne
plant powders
drying methods
parameters
carriers
Maillard reaction products
new functional properties
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Naturalnie przez cały rok! Nowe trendy w produkcji proszków roślinnych jako naturalnych dodatków do żywności i suplementów diety
Anna Michalska-Ciechanowska
Jessica Brzezowska
nr katalogowy: 133181
10.15199/64.2021.4.2
proszki roślinne
sposoby suszenia
parametry
nośniki
produkty reakcji Maillarda
nowe właściwości funkcjonalne
plant powders
drying methods
parameters
carriers
Maillard reaction products
new functional properties
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Naturalnie przez cały rok! Nowe trendy w produkcji proszków roślinnych jako naturalnych dodatków do żywności i suplementów diety
Anna Michalska-Ciechanowska
Jessica Brzezowska
nr katalogowy: 133181
10.15199/64.2021.4.2
proszki roślinne
sposoby suszenia
parametry
nośniki
produkty reakcji Maillarda
nowe właściwości funkcjonalne
plant powders
drying methods
parameters
carriers
Maillard reaction products
new functional properties
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Naturalnie przez cały rok! Nowe trendy w produkcji proszków roślinnych jako naturalnych dodatków do żywności i suplementów diety
Anna Michalska-Ciechanowska
Jessica Brzezowska
nr katalogowy: 133181
10.15199/64.2021.4.2
proszki roślinne
sposoby suszenia
parametry
nośniki
produkty reakcji Maillarda
nowe właściwości funkcjonalne
plant powders
drying methods
parameters
carriers
Maillard reaction products
new functional properties
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Potencjał wykorzystania owsa
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 134854
owies
czynniki agrotechniczne
plon
jakość ziarna
oats
agricultural factors
yield
grain quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Potencjał wykorzystania owsa
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 134854
owies
czynniki agrotechniczne
plon
jakość ziarna
oats
agricultural factors
yield
grain quality
AURA 2023-1
Soja – cenna roślina wysokobiałkowa
Elżbieta Patkowska
nr katalogowy: 141427
10.15199/2.2023.1.3
soja
roślina wysokobiałkowa
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
soybean
high protein plant
nutritional value
pro-health properties
AURA 2023-1
Soja – cenna roślina wysokobiałkowa
Elżbieta Patkowska
nr katalogowy: 141427
10.15199/2.2023.1.3
soja
roślina wysokobiałkowa
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
soybean
high protein plant
nutritional value
pro-health properties
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Kelly Bronze – więcej niż indyk!
Joanna Stadnik
Anna Czech
nr katalogowy: 143649
mięso indycze
Kelly Bronze
turkey meat
Kelly Bronze
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Kelly Bronze – więcej niż indyk!
Joanna Stadnik
Anna Czech
nr katalogowy: 143649
mięso indycze
Kelly Bronze
turkey meat
Kelly Bronze
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2018-10
Techniki mobilne w telekomunikacji Stan rozwoju i perspektywy
Remigiusz PROKOPIAK
nr katalogowy: 116457
10.15199/59.2018.10.1
telekomunikacja ruchoma
5G
rekomendacje 3GPP
rekomendacje ITU-R
pojemność systemu radiokomunikacji ruchomej
spektrum
częstotliwości nielicencjonowane
propagacja
limit Shannona
wielodrogowość
sposoby zastosowań sieci mobilnej
czwarta fala przychodów operatora telekomunikacyjnego
model biznesowy operatora komórkowego
struktura kosztów
sieć komórkowa nowej generacji
wirtualizacja funkcji sieciowych
sieci programowalne
mobilny Internet rzeczy
percepcja ludzkich zmysłów.
Mobile Systems
5G
3GPP recommendations
ITU-R recommendations
capacity of the Mobile System
use cases
enhanced Mobile Broadband
Multi Access Edge Computing
ultra Reliable Low Latency Communication
massive Machine Type Communication
Fixed Wireless Access
Mobile Operator Business Model
costs structure
Next Generation Mobile Network
Network Slicing
Virtualized Network Functions
Software Defined Network
Cellular Internet of Things
Electromagnetic Fields regulations
restrictions of human senses
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2023-2
Systemy rekomendacji Remedium w cyfrowej klęsce urodzaju
Karol Chęciński
nr katalogowy: 143144
10.15199/59.2023.2.4
telewizja internetowa
systemy rekomendacji
streaming
uczenie maszynowe
sztuczna inteligencja
Internet TV
recommendation systems
streaming
machine learning
artificial intelligence
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2023-2
Systemy rekomendacji Remedium w cyfrowej klęsce urodzaju
Karol Chęciński
nr katalogowy: 143144
10.15199/59.2023.2.4
telewizja internetowa
systemy rekomendacji
streaming
uczenie maszynowe
sztuczna inteligencja
Internet TV
recommendation systems
streaming
machine learning
artificial intelligence
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2023-2
Systemy rekomendacji Remedium w cyfrowej klęsce urodzaju
Karol Chęciński
nr katalogowy: 143144
10.15199/59.2023.2.4
telewizja internetowa
systemy rekomendacji
streaming
uczenie maszynowe
sztuczna inteligencja
Internet TV
recommendation systems
streaming
machine learning
artificial intelligence
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2023-2
Systemy rekomendacji Remedium w cyfrowej klęsce urodzaju
Karol Chęciński
nr katalogowy: 143144
10.15199/59.2023.2.4
telewizja internetowa
systemy rekomendacji
streaming
uczenie maszynowe
sztuczna inteligencja
Internet TV
recommendation systems
streaming
machine learning
artificial intelligence
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-2
Owies jako źródło składników bioaktywnych o charakterze prozdrowotnym
Damian Gołębiewski
Kinga Gołębiewska
Anna Fraś
Danuta Boros
nr katalogowy: 105090
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-3
Experimental Quantification of Electrostatic Damage (ESD) in Binary Reticle with Feature of Nanometre Scale Gaps
Harriman RAZMAN
Azmi AWANG MD ISA
Mohamad Kadim SUAIDI
nr katalogowy: 136564
10.15199/48.2022.03.14
wyładowania elektrostatyczne ESD
siatka ekranująca
ESD
EFM
Paschen law
and Townsend-Fowler Nordheim field emission.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-3
Experimental Quantification of Electrostatic Damage (ESD) in Binary Reticle with Feature of Nanometre Scale Gaps
Harriman RAZMAN
Azmi AWANG MD ISA
Mohamad Kadim SUAIDI
nr katalogowy: 136564
10.15199/48.2022.03.14
wyładowania elektrostatyczne ESD
siatka ekranująca
ESD
EFM
Paschen law
and Townsend-Fowler Nordheim field emission.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-3
Experimental Quantification of Electrostatic Damage (ESD) in Binary Reticle with Feature of Nanometre Scale Gaps
Harriman RAZMAN
Azmi AWANG MD ISA
Mohamad Kadim SUAIDI
nr katalogowy: 136564
10.15199/48.2022.03.14
wyładowania elektrostatyczne ESD
siatka ekranująca
ESD
EFM
Paschen law
and Townsend-Fowler Nordheim field emission.
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2023-3
Rola lidera lokalnego w inicjowaniu działań na rzecz rozwoju obszarów wiejskich
Wioleta Krupowicz
Kinga Pawłowska
nr katalogowy: 142286
10.15199/50.2023.03.2
lider lokalny
budowanie zaangażowania członków lokalnej społeczności
rozwój obszarów wiejskich.
local leader
building involvement of local community members
rural development.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Witaminowy twist
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 139516
warzywa
zdrowie
zalecane spożycie
przetwory warzywne
wykorzystanie kulinarne
vegetables
health
recommended consumption
vegetable preserves
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Witaminowy twist
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 139516
warzywa
zdrowie
zalecane spożycie
przetwory warzywne
wykorzystanie kulinarne
vegetables
health
recommended consumption
vegetable preserves
culinary use
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Probability to possibility transformation as a way to standardize description of systematic and randoms errors
Michał Urbański
Kinga Wójcicka
Paweł Wójcicki
nr katalogowy: 140836
10.15199/48.2022.12.37
fuzzy sets
fuzzy variable
uncertainty
theory of measurements
probability to possibility transformation
zbiory rozmyte
zmienna rozmyta
niepewność
teoria pomiarów
transformacja prawdopodobieństwo - zbiór rozmyty
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Probability to possibility transformation as a way to standardize description of systematic and randoms errors
Michał Urbański
Kinga Wójcicka
Paweł Wójcicki
nr katalogowy: 140836
10.15199/48.2022.12.37
fuzzy sets
fuzzy variable
uncertainty
theory of measurements
probability to possibility transformation
zbiory rozmyte
zmienna rozmyta
niepewność
teoria pomiarów
transformacja prawdopodobieństwo - zbiór rozmyty
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-10
Piżmowa królowa jesieni
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 123626
dynia
wartość odżywcza
karotenoidy
obróbka kulinarna
przetwarzanie
zastosowanie kulinarne.
pumpkin
nutritional value
carotenoids
culinary preparation
processing
culinary use.
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-5
Wpływ mielonych nasion chia na jakość i wartość odżywczą pieczywa pszennego
AGATA WOJCIECHOWICZ-BUDZISZ
BEATA WŁODARSKA
KRYSTYNA SIEKAŃSKA
nr katalogowy: 150889
10.15199/61.2024.5.5
pieczywo pszenne
Salvia hispanica
chia
jakość
wartość odżywcza
błonnik pokarmowy
wheat bread
Salvia hispanica
chia
quality
nutritional attributes
dietary fiber
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2019-12
Transformacja, ponowne wyrównanie czy modernizacja? Wprowadzanie układu wysokości PL-EVRF2007-NH w powiatach
Piotr BANASIK
Łukasz BOROWSKI
nr katalogowy: 123799
10.15199/50.2019.12.2
przeliczenie wysokości
układ wysokościowy
PL-KRON86-NH
PL- -EVRF2007-NH
height conversion
vertical reference frame
PL-EVRF2007-NH
PL-KRON86- -NH
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2019-9
Zalecenia dotyczące eksportu modeli budynków do plików gbXML w programie Autodesk Revit na potrzeby obliczeń cieplnych budynków
MICHAŁ STRZESZEWSKI
PIOTR WERESZCZYŃSKI
KRZYSZTOF KOCOT
nr katalogowy: 122355
10.15199/9.2019.9.4
BIM
CAD
BIM
CAD
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2020-2
Change of the thermal properties of footwear packages by using of different polymer-based materials
WIOLETA SERWETA
JUSTYNA WÓJCIK
BEATA SZAŁEK
MAŁGORZATA MATUSIAK
nr katalogowy: 126556
10.15199/28.2020.2.2
thermal resistance
thermal absorptivity
footwear materials
sandwich structures
opór cieplny
absorpcyjność cieplna
materiały obuwnicze
struktury sandwichowe
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2020-11
Zarządzanie substancjami uznanymi za niebezpieczne w sektorze galwanotechnicznym. Projekt Hazbref
JANUSZ KRUPANEK
MARIUSZ KALISZ
BEATA MICHALISZYN-GABRYŚ
MAREK MATEJCZYK
nr katalogowy: 129041
galwanotechnika
dyrektywa IED
substancje niebezpieczne
zarządzanie chemikaliami
rewizja STM BREF
electroplating
IED directive
hazardous substances
chemical management
STM BREF revision
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2018-8
Nośność połączeń zakładkowych w energetycznych stalowych słupach kratowych w świetle najnowszych badań
Sławomir Labocha
Piotr Tomczyk
nr katalogowy: 115313
10.15199/74.2018.8.1
energetyczne słupy stalowe
połączenia zakładowe
badania wytrzymałościowe
wymagania norm
electricity steel-lattice towers
lap bolted connections
ultimate capacity tests
block shear failures
requirements of standards
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-7-8
Aronia - niedoceniany w Polsce owoc prozdrowotny w profilaktyce otyłości
Jan Oszmiański
Paulina Nowicka
Paweł Rubiński
nr katalogowy: 61770
CHŁODNICTWO 2015-10-11
Zmiany zawartości związków bioaktywnych w owocach papai (carica papaya L.) przechowywanych w różnych warunkach
Ilona Gałązka-Czarnecka
Andrzej Czarnecki
Lucjan Krala
nr katalogowy: 94783
10.15199/8.2015.10-11.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Radiacyjna konserwacja i identyfikacja napromieniowania żywności
Wojciech Głuszewski
Grzegorz Guzik
nr katalogowy: 136029
10.15199/65.2022.1.3
promieniowanie jonizujące
radioliza
utrwalanie żywności
identyfikacja napromieniowania żywności
ionizing radiation
radiolysis
food preservation
identification of food irradiation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Radiacyjna konserwacja i identyfikacja napromieniowania żywności
Wojciech Głuszewski
Grzegorz Guzik
nr katalogowy: 136029
10.15199/65.2022.1.3
promieniowanie jonizujące
radioliza
utrwalanie żywności
identyfikacja napromieniowania żywności
ionizing radiation
radiolysis
food preservation
identification of food irradiation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Ziarno zbóż i produkty jego przetwórstwa, jako źródło selenu w diecie ludzi
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 136189
selen
selenometionina
selenocysteina
zawartość selenu
formy selenu
selenium
selenomethionine
selenocysteine
selenium content
forms of selenium
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Ziarno zbóż i produkty jego przetwórstwa, jako źródło selenu w diecie ludzi
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 136189
selen
selenometionina
selenocysteina
zawartość selenu
formy selenu
selenium
selenomethionine
selenocysteine
selenium content
forms of selenium
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Radiacyjna konserwacja i identyfikacja napromieniowania żywności
Wojciech Głuszewski
Grzegorz Guzik
nr katalogowy: 136029
10.15199/65.2022.1.3
promieniowanie jonizujące
radioliza
utrwalanie żywności
identyfikacja napromieniowania żywności
ionizing radiation
radiolysis
food preservation
identification of food irradiation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Radiacyjna konserwacja i identyfikacja napromieniowania żywności
Wojciech Głuszewski
Grzegorz Guzik
nr katalogowy: 136029
10.15199/65.2022.1.3
promieniowanie jonizujące
radioliza
utrwalanie żywności
identyfikacja napromieniowania żywności
ionizing radiation
radiolysis
food preservation
identification of food irradiation
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
ZIOŁA I PRZYPRAWY PODNOSZĄCE wartość użytkową wyrobów mięsnych
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
Agata Blicharz-Kania
nr katalogowy: 141557
jakość wyrobów mięsnych
walory zdrowotne
wartość użytkowa
związki funkcjonalne
przyprawy i zioła
meat products quality
health benefits
added value
functional compounds
spices and herbs
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
ZIOŁA I PRZYPRAWY PODNOSZĄCE wartość użytkową wyrobów mięsnych
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
Agata Blicharz-Kania
nr katalogowy: 141557
jakość wyrobów mięsnych
walory zdrowotne
wartość użytkowa
związki funkcjonalne
przyprawy i zioła
meat products quality
health benefits
added value
functional compounds
spices and herbs
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Płatki zbożowe – surowce, technologia produkcji i wartość odżywcza
Katarzyna Mitura
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 138731
płatki zbożowe
surowce
technologia produkcji
skład chemiczny
wartość odżywcza
cereal flakes
raw materials
production technology
chemical composition
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Płatki zbożowe – surowce, technologia produkcji i wartość odżywcza
Katarzyna Mitura
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 138731
płatki zbożowe
surowce
technologia produkcji
skład chemiczny
wartość odżywcza
cereal flakes
raw materials
production technology
chemical composition
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Płatki zbożowe – surowce, technologia produkcji i wartość odżywcza
Katarzyna Mitura
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 138731
płatki zbożowe
surowce
technologia produkcji
skład chemiczny
wartość odżywcza
cereal flakes
raw materials
production technology
chemical composition
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Płatki zbożowe – surowce, technologia produkcji i wartość odżywcza
Katarzyna Mitura
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 138731
płatki zbożowe
surowce
technologia produkcji
skład chemiczny
wartość odżywcza
cereal flakes
raw materials
production technology
chemical composition
nutritional value
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-1
Przepięcia wewnętrzne w uzwojeniach transformatorów blokowych
Edward ANDERSON
Janusz KAROLAK
Józef WIŚNIEWSKI
nr katalogowy: 81910
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-7
Problematyka techniczna i prawna konstrukcji urządzeń automatyki zabezpieczeniowej zgodnych z wymaganiami EMC
Jerzy CHUDORLIŃSKI
nr katalogowy: 85365
10.12915/pe.2014.07.032
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-9
Wyznaczanie charakterystyki przetwarzania elektromagnetycznego przetwornika przepływu cieczy
Jacek JAKUBOWSKI
Zbigniew WATRAL
Andrzej MICHALSKI
nr katalogowy: 79549
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-8
Ocena efektywności energetycznej oświetlenia drogowego
Piotr PRACKI
nr katalogowy: 78488
POLISH TECHNICAL REVIEW 2020-4
THE POLISH ACADEMY OF SCIENCES URGENT APPEAL ON THE ONGOING COVID-19 CRISIS
nr katalogowy: 129796
POLISH TECHNICAL REVIEW 2020-4
THE POLISH ACADEMY OF SCIENCES URGENT APPEAL ON THE ONGOING COVID-19 CRISIS
nr katalogowy: 129796
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-7
State of the art review on air quality monitoring
Bogdan DZIADAK
Adam JÓŚKO
Łukasz MAKOWSKI
Andrzej MICHALSKI
Zbigniew Watral
nr katalogowy: 138286
10.15199/48.2022.07.01
zanieczyszczenia powietrza
zarządzanie środowiskiem
parametry klimatyczne
czujniki
systemy bezprzewodowe.
air pollutants
environmental management
climate parameters
sensors
wireless systems.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-7
State of the art review on air quality monitoring
Bogdan DZIADAK
Adam JÓŚKO
Łukasz MAKOWSKI
Andrzej MICHALSKI
Zbigniew Watral
nr katalogowy: 138286
10.15199/48.2022.07.01
zanieczyszczenia powietrza
zarządzanie środowiskiem
parametry klimatyczne
czujniki
systemy bezprzewodowe.
air pollutants
environmental management
climate parameters
sensors
wireless systems.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-11
Podstawowe błędy w diagnostyce dźwigarów kablobetonowych oszczędnościowych i specjalnych
Jacek Hulimka
nr katalogowy: 117062
10.15199/33.2018.11.04
dźwigar kablobetonowy
KBO
KBOS
diagnostyka
błędy.
post-tensioned girder
KBO
KBOS
diagnostics
errors.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-11
The Estimation of Suspended Iron Separators with Arch Poles with the Use of Magnetic Modulus Method
Mykhaylo ZAGIRNYAK
Volodymyr USATYUK
Valentyna ZAGIRNYAK
nr katalogowy: 116878
10.15199/48.2018.11.38
suspended electromagnetic iron separator
arch-shaped pole pieces
calculation of the field of four equivalent dipoles
separator cząstek żelaznych
bieguny łukowe
obliczanie pola magnetycznego czterech równoważnych dipoli
.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-11
Nadciśnienie tętnicze krwi problem społeczny XXI wieku
Aleksandra Cichocka
nr katalogowy: 110552
10.15199/65.2017.11.7
nadciśnienie tętnicze krwi
epidemiologia
profilaktyka
zmiany stylu życia
dieta DASH
zalecenia Polskiego Towarzystwa Nadciśnienia Tętniczego
hypertension
epidemiology
prevention
lifestyle modifications
DASH diet
recommendations of the Polish Society of Hypertension
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2020-7-8
Uwarunkowania propagacyjne w sieciach 5G/6G
Ryszard J. Katulski
nr katalogowy: 127955
10.15199/59.2020.7–8.2
5G/6G
zalecenia eTSI
zalecenia ITu-R
tłumienie sygnału radiowego
modele propagacyjne
środowiska otwarte i zamknięte
mikrokomórki
pikokomórki
bezprzewodowe łącza optyczne
5G/6G networks
eTSI Recommendations
ITu-R Recommendations
radio signal loss
p propagation models
outdoor and indoor environments
microcells
picocells
wireless optical links
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2020-7-8
Uwarunkowania propagacyjne w sieciach 5G/6G
Ryszard J. Katulski
nr katalogowy: 127955
10.15199/59.2020.7–8.2
5G/6G
zalecenia eTSI
zalecenia ITu-R
tłumienie sygnału radiowego
modele propagacyjne
środowiska otwarte i zamknięte
mikrokomórki
pikokomórki
bezprzewodowe łącza optyczne
5G/6G networks
eTSI Recommendations
ITu-R Recommendations
radio signal loss
p propagation models
outdoor and indoor environments
microcells
picocells
wireless optical links
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-12
Measuring shielding effectiveness of electromagnetic field for degradation shielding paint
Marek PAVLÍK
Dušan MEDVEĎ
nr katalogowy: 134793
10.15199/48.2021.12.47
electromagnetic field
shielding
non-reflection chamber
pole elektromagnetyczne
ekranowanie
komora bezodbiciowa
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-1
Iluminacja obiektów użyteczności publicznej na przykładzie ratusza w Jaworze
Rafał KRUPIŃSKI
nr katalogowy: 81930
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-6
Efektywność środowiskowa - zalecenia KE
nr katalogowy: 85321
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11b
Wyznaczanie odstępów izolacyjnych do celów ochrony odgromowej w budynkach
Renata MARKOWSKA
nr katalogowy: 72326
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-11
Propozycje normalizacyjne w zakresie badań dokładności przekładników przeznaczonych do transformacji przebiegów sinusoidalnych o podwyższonych częstotliwościach
Michał KACZMAREK
Ryszard NOWICZ
nr katalogowy: 63889
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-3
Substancje farmaceutyczne w środowisku wodnym - występowanie i zagrożenia
Maria Łebkowska
Monika Załęska-Radziwiłł
Katarzyna Affek
nr katalogowy: 66486
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH