Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
AURA 2023-5
Brzoza – bardzo cenne drzewo o wysokich walorach krajobrazowych, środowiskowych i prozdrowotnych
Mariusz Szmagara
nr katalogowy: 143133
10.15199/2.2023.5.1
brzoza
tradycja
symbolika roślin
krajobraz
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
birch
tradition
plant symbolism
landscape
pro-health properties
healing properties
AURA 2023-5
Brzoza – bardzo cenne drzewo o wysokich walorach krajobrazowych, środowiskowych i prozdrowotnych
Mariusz Szmagara
nr katalogowy: 143133
10.15199/2.2023.5.1
brzoza
tradycja
symbolika roślin
krajobraz
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
birch
tradition
plant symbolism
landscape
pro-health properties
healing properties
AURA 2022-12
Skorzonera – mało znane i rzadko uprawiane warzywo korzeniowe
Elżbieta Patkowska
nr katalogowy: 140891
10.15199/2.2022.12.3
skorzonera
warzywo korzeniowe
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
scorzonera
root vegetable
pro-health properties
healing properties
AURA 2022-12
Skorzonera – mało znane i rzadko uprawiane warzywo korzeniowe
Elżbieta Patkowska
nr katalogowy: 140891
10.15199/2.2022.12.3
skorzonera
warzywo korzeniowe
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
scorzonera
root vegetable
pro-health properties
healing properties
AURA 2022-12
Skorzonera – mało znane i rzadko uprawiane warzywo korzeniowe
Elżbieta Patkowska
nr katalogowy: 140891
10.15199/2.2022.12.3
skorzonera
warzywo korzeniowe
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
scorzonera
root vegetable
pro-health properties
healing properties
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-5-6
Konsumpcja owoców, warzyw i ich przetworów w Polsce w latach 2007-2016
Irena Strojewska
mgr inż. Joanna Wawrzyszuk
nr katalogowy: 114516
10.15199/64.2018.5-6.3
spożycie
prozdrowotne wartości
owoce
warzywa
przetwory
consumption
pro-health values
fruits
vegetables
preserves
AURA 2020-10
Uprawa pora oraz jego wartości odżywcze, właściwości prozdrowotne i lecznicze
Patrycja Maria STĘPNIAK
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Marek KOPACKI
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
nr katalogowy: 128402
10.15199/2.2020.10.2
por
uprawa
wartości odżywcze
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
leek
cultivation
nutritional value
pro-health properties
medicinal properties
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7b
Investigation of electric field in the outdoor switch-gear
Ramunas DELTUVA
Juozapas Arvydas VIRBALIS
nr katalogowy: 69321
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2017-6
SYNCHRONIZACJA POMIARÓW W SIECI ZIGBEE DLA APLIKACJI W DIAGNOSTYCE MASZYN
Jan Macheta
Łukasz Krzak
Mateusz Kubaszek
Cezary Worek
nr katalogowy: 106319
10.15199/59.2017.6.19
synchronizacja czasu
ZigBee
sieć kratowa
diagnostyka maszyn
time synchronization
ZigBee
mesh network
machine health diagnostics
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Oliwa z oliwek
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 137474
oliwa z oliwek
właściwości organoleptyczne
wartość odżywcza
olive oil
organoleptic properties
nutritional value
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Oliwa z oliwek
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 137474
oliwa z oliwek
właściwości organoleptyczne
wartość odżywcza
olive oil
organoleptic properties
nutritional value
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
EDPOL i tendencje rozwojowe w trzecim dziesięcioleciu funkcjonowania w latach 2010–2021
Adam Olszewski
nr katalogowy: 137702
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
EDPOL i tendencje rozwojowe w trzecim dziesięcioleciu funkcjonowania w latach 2010–2021
Adam Olszewski
nr katalogowy: 137702
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-5
Niedoceniane surowce owocowe
Tomasz Tarko
Aleksandra Duda-Chodak
Piotr Pogoń
nr katalogowy: 51967
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-6
Nowe książki
nr katalogowy: 44902
PROBLEMY JAKOŚCI 2020-3
Od postawy prozdrowotnej w stoczni jachtowej do ograniczania zagrożeń na stanowisku pracy formierza-laminiarza
Anna DEMBICKA
Katarzyna Anna MOŁAS
nr katalogowy: 125624
10.15199/46.2020.3.2
zdrowie
ergonomia
kultura bezpieczeństwa
zagrożenia
jakość pracy
formierz-laminiarz
health
ergonomics
safety culture
threats
quality of work
laminator
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-1
Znaczenie żywieniowe owsa i jego przetworów
Alicja Sułek
nr katalogowy: 96585
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-5
Chemiczne zanieczyszczenia powietrza uwalniane podczas prac w gabinetach kosmetycznych. Badania wstępne
Katarzyna Karpińska
Sebastian Jaguszewski
Łukasz Wlazło
Mateusz Ossowski
Bożena Nowakowicz-Dębek
nr katalogowy: 137683
10.15199/62.2022.5.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-5
Chemiczne zanieczyszczenia powietrza uwalniane podczas prac w gabinetach kosmetycznych. Badania wstępne
Katarzyna Karpińska
Sebastian Jaguszewski
Łukasz Wlazło
Mateusz Ossowski
Bożena Nowakowicz-Dębek
nr katalogowy: 137683
10.15199/62.2022.5.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-5
Chemiczne zanieczyszczenia powietrza uwalniane podczas prac w gabinetach kosmetycznych. Badania wstępne
Katarzyna Karpińska
Sebastian Jaguszewski
Łukasz Wlazło
Mateusz Ossowski
Bożena Nowakowicz-Dębek
nr katalogowy: 137683
10.15199/62.2022.5.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Kombucha – fermentowany napój herbaciany o właściwościach prozdrowotnych
Katarzyna Neffe-Skocińska
Piotr Lalowski
Ewelina Gocalińska
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 137842
10.15199/65.2022.5.3
Kombucha
SCOBY
napój fermentowany
właściwości prozdrowotne
Kombucha
SCOBY
beverage
pro-health properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Kombucha – fermentowany napój herbaciany o właściwościach prozdrowotnych
Katarzyna Neffe-Skocińska
Piotr Lalowski
Ewelina Gocalińska
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 137842
10.15199/65.2022.5.3
Kombucha
SCOBY
napój fermentowany
właściwości prozdrowotne
Kombucha
SCOBY
beverage
pro-health properties
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-6
Owies – walory odżywcze i właściwości prozdrowotne
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 146324
owies
przetwory z owsa
właściwości prozdrowotne
oats
oat products
health-promoting properties
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Źródło zdrowia
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140912
fermentacja
kapusta kiszona
bakterie mlekowe
walory prozdrowotne
potrawy wigilijne z kapusty kiszonej
fermentation
sauerkraut
lactic bacteria
health-promoting values
Christmas Eve dishes made from sauerkraut
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Źródło zdrowia
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140912
fermentacja
kapusta kiszona
bakterie mlekowe
walory prozdrowotne
potrawy wigilijne z kapusty kiszonej
fermentation
sauerkraut
lactic bacteria
health-promoting values
Christmas Eve dishes made from sauerkraut
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
EDPOL i tendencje rozwojowe w trzecim dziesięcioleciu funkcjonowania w latach 2010–2021
Adam Olszewski
nr katalogowy: 137702
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-4
Właściwości prozdrowotne berberyny
Bartosz Kulczyński
Andrzej Sidor
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 148173
10.15199/65.2024.4.4
Berberyna
berberys zwyczajny
składniki bioaktywne
choroby metaboliczne
Berberine
barberry
bioactive components
metabolic diseases
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-9
Zaburzenia mięśniowo-szkieletowe a różnorodność siły roboczej: czynniki ryzyka i inicjatywy profilaktyczne w określonych grupach pracowników (1)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 139068
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-4
Klimatyzacja samochodowa – jak prawidłowo używać
Jarosław Müller
Patryk Dziedzic
nr katalogowy: 142825
10.15199/9.2023.4.4
nawiewniki
prędkość wentylatora
zdolność chłodząca
diffusers
fan speed
cooling capacity
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-4
Klimatyzacja samochodowa – jak prawidłowo używać
Jarosław Müller
Patryk Dziedzic
nr katalogowy: 142825
10.15199/9.2023.4.4
nawiewniki
prędkość wentylatora
zdolność chłodząca
diffusers
fan speed
cooling capacity
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-2
Ergonomic evaluation of mechanical vibrations of specialized agricultural machinery with general effects on humans
Paweł Kiełbasa
Mirosław Zagórda
nr katalogowy: 141870
10.15199/48.2023.02.48
exploitation
ergonomics
mechanical vibrations
eksploatacja
ergonomia
drgania mechaniczne
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-2
Ergonomic evaluation of mechanical vibrations of specialized agricultural machinery with general effects on humans
Paweł Kiełbasa
Mirosław Zagórda
nr katalogowy: 141870
10.15199/48.2023.02.48
exploitation
ergonomics
mechanical vibrations
eksploatacja
ergonomia
drgania mechaniczne
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-2
Ergonomic evaluation of mechanical vibrations of specialized agricultural machinery with general effects on humans
Paweł Kiełbasa
Mirosław Zagórda
nr katalogowy: 141870
10.15199/48.2023.02.48
exploitation
ergonomics
mechanical vibrations
eksploatacja
ergonomia
drgania mechaniczne
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-3b
Research on the Intercommunication of Healthy Records and Hospital Medical Records
Guang DONG
Weili SHI
Jing LIU
Yinlong HU
nr katalogowy: 66615
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Dynia – składnik innowacyjnej żywności prozdrowotnej i suplementów diety w świadomości konsumentów
Julia Pucała
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 140175
10.15199/65.2022.10.7
dynia
żywność prozdrowotna
suplementy diety
właściwości prozdrowotne
innowacja
pumpkin
functional food
dietary supplements
pro-health properties
innovation
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-10
Bhp w sieci
nr katalogowy: 8237
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-2
Health, safety and environmental aspects during welding and allied processes - Leonardo da Vinci project
Joanna Wyciślik
Jolanta Matusiak
nr katalogowy: 89585
10.15199/24.2015.2.5
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-2
Health, safety and environmental aspects during welding and allied processes - Leonardo da Vinci project
Joanna Wyciślik
Jolanta Matusiak
nr katalogowy: 89585
10.15199/24.2015.2.5
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-11
Bhp w sieci
nr katalogowy: 8279
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-3
Sympozjum produktowe Frutarom Health
Adam Bogacz
nr katalogowy: 90193
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-1
Pomoc przedsiębiorstwom w poprawie stanu zdrowia pracowników: Holandia (4)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 111595
OPAKOWANIE 2006-7
Suplementy żywnościowe marki Health Essentials dla sieci Aldi - przykład dobrego opakowania
nr katalogowy: 17945
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2023-4
MECHANIZM ADAPTACYJNEGO ZARZĄDZANIA CZASAMI ŻYCIA PRZEPŁYWÓW W SIECIACH SDN
Krystian Radamskim
Robert Wójcik
nr katalogowy: 144822
10.15199/59.2023.4.94
Sieci Sterowane Programowo
SDN
czas życia przepływów
tablica przepływów.
Software-Defined Network
SDN
flow timeout
flow table.
OPAKOWANIE 2009-I
Health Safety of Materials and Articles Intended to Come into Contact With Food
Zofia Pogorzelska
nr katalogowy: 42511
AURA 2018-6
Stan środowiska a zdrowie środowiskowe
Kinga BONENBERG
nr katalogowy: 114096
zdrowie środowiskowe
ryzyko zdrowotne
medycyna środowiskowa
skażenie środowiska
polityka redukcji środowiskowych zagrożeń zdrowia
environmental health
health risk
environmental medicine
environmental pollution
policy of reducing environmental hazards to health
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-5
Właściwości reologiczne stopu Zr-Nb w warunkach kucia promieniowego na gorąco
KIRYŁ W. OŻMIEGOW
ANNA KAWAŁEK
ALEKSANDER M. GAŁKIN
MARCIN KNAPIŃSKI
nr katalogowy: 68063
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Wpływ kawy na zdrowie człowieka
Elżbieta Dłużewska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 135127
10.15199/65.2021.12.6
kawa
zdrowie
kofeina
kwasy chlorogenowe
trygonelina
cholina
diterpeny
coffee
health
caffeine
chlorogenic acids
trigonelline
choline
diterpenes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Wpływ kawy na zdrowie człowieka
Elżbieta Dłużewska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 135127
10.15199/65.2021.12.6
kawa
zdrowie
kofeina
kwasy chlorogenowe
trygonelina
cholina
diterpeny
coffee
health
caffeine
chlorogenic acids
trigonelline
choline
diterpenes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Wpływ kawy na zdrowie człowieka
Elżbieta Dłużewska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 135127
10.15199/65.2021.12.6
kawa
zdrowie
kofeina
kwasy chlorogenowe
trygonelina
cholina
diterpeny
coffee
health
caffeine
chlorogenic acids
trigonelline
choline
diterpenes
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-4
Ocena realizacji strategii na rzecz poprawy jakości zdrowia psychicznego w Polsce
Mira LISIECKABIEŁANOWICZ
nr katalogowy: 113219
ochrona zdrowia psychicznego
Narodowy Program Zdrowia (NPZ) na lata 2016-2020
Narodowy Program Ochrony Zdrowia Psychicznego (NPOZP)
mental health protection
National Health Programme (NPZ) for 2016-2020
National Mental Health Protection Programme (NPOZP)
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-7
Comparative Analysis of Optimization Value Between Artificial Neural Network and Long Short-Term Memory for Prediction Particulate Matter (PM2.5) in Bangkok Thailand
Thanpitcha Atiwanwong
Adirek Jantakun
Adisak Sangsongfa
nr katalogowy: 144163
10.15199/48.2023.07.17
Artificial Neural Network
Long Short-Term Memory
Comparative Neural Network
Sztuczna sieć neuronowa
pamięć krótkotrwała
porównawcza sieć neuronowa
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2010-1
SIMOCODE pro
Steffen Leidel
Dariusz Ways
nr katalogowy: 50057
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Mleko i mleczne napoje fermentowane oraz ich wpływ na zdrowie
Diana Wolańska-Buzalska
Klaudia Wiśniewska
Katarzyna Okręglicka
nr katalogowy: 128780
10.15199/65.2020.10.5
dieta
żywienie
zdrowie
mleko
nabiał
konsumpcja nabiału
diet
nutrition
health
milk
dairy
dairy consumption
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Mleko i mleczne napoje fermentowane oraz ich wpływ na zdrowie
Diana Wolańska-Buzalska
Klaudia Wiśniewska
Katarzyna Okręglicka
nr katalogowy: 128780
10.15199/65.2020.10.5
dieta
żywienie
zdrowie
mleko
nabiał
konsumpcja nabiału
diet
nutrition
health
milk
dairy
dairy consumption
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-12
Jagoda kamczacka - wartościowy surowiec do suszenia
Dorota Konopacka
Monika Mieszczakowska-Frąc
Dorota Kruczyńska
Jan Piecko
Witold Płocharski
nr katalogowy: 123885
10.15199/64.2019.12.3
jagoda kamczacka
suszenie
skład chemiczny
blue honeysuckle
drying
chemical composition
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-6
Angielski dla behapowców lekcja 6
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 52368
DOZÓR TECHNICZNY 2014-4-5
LM Serwis PRO - Diagnostyka w trybie zdalnym realizowana jako usługa w formie SaaS (Software as a Service)
Radosław Stanek
Sylwia Danisz-Kuchta
nr katalogowy: 86686
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Charakterystyka właściwości prozdrowotnych wybranych gatunków grzybów i ocena ich dostępności na rynku lokalnym Warszawy
Katarzyna Świąder
Marta Wojda
Anna Piotrowska
Joanna Rachtan-Janicka
nr katalogowy: 128782
10.15199/65.2020.10.6
grzyby
produkty z grzybów
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
mushrooms
mushroom products
nutritional value
health properties
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-5
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 131862
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-5
Zarządzanie w zakresie bezpieczeństwa i higieny pracy
Waldemar Jaskółowski
nr katalogowy: 137489
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-6
Physical and mechanical tests of clay plasters
Piotr Konca
Jacek Szer
nr katalogowy: 149105
10.15199/33.2024.06.04
clay
physical properties
plaster
glina
właściwości fizyczne
tynk
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2017-6
Audytor OZC 6.9 Pro
MICHAŁ STRZESZEWSKI
PIOTR WERESZCZYŃSKI
KRZYSZTOF KOCOT
nr katalogowy: 107159
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
ASPEKTY ZDROWOTNE związane z grillowaniem mięsa
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Mirosław Słowiński
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 137699
grillowanie
mięso
jakość zdrowotna
WWA
HCA
grilling
meat
health quality
PAH
HCA
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
ASPEKTY ZDROWOTNE związane z grillowaniem mięsa
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Mirosław Słowiński
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 137699
grillowanie
mięso
jakość zdrowotna
WWA
HCA
grilling
meat
health quality
PAH
HCA
AUTO MOTO SERWIS 2022-TS-1
Ford Pro zaprezentował rozwiązania cyfrowe podnoszące efektywność firm
nr katalogowy: 139828
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-1
Kwiaty jadalne - właściwości prozdrowotne oraz potencjalne kierunki ich wykorzystania w przemyśle spożywczym
Paulina Nowicka
Igor Turkiewicz
Aneta Wojdyło
Karolina Tkacz
nr katalogowy: 111756
10.15199/64.2018.1.1
kwiaty jadalne
właściwości prozdrowotne
nutraceutyki
edible flowers
pro-health properties
nutraceuticals
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Miód pszczeli w żywieniu i profilaktyce zdrowotnej
Małgorzata Dżugan
Michał Miłek
Ewelina Sidor
Monika Tomczyk
nr katalogowy: 130989
10.15199/65.2021.3.4
miód
działanie antybakteryjne
aktywność antyoksydacyjna
dekrystalizacja
właściwości lecznicze
honey
antibacterial activity
antioxidant activity
decrystallization
therapeutic properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Miód pszczeli w żywieniu i profilaktyce zdrowotnej
Małgorzata Dżugan
Michał Miłek
Ewelina Sidor
Monika Tomczyk
nr katalogowy: 130989
10.15199/65.2021.3.4
miód
działanie antybakteryjne
aktywność antyoksydacyjna
dekrystalizacja
właściwości lecznicze
honey
antibacterial activity
antioxidant activity
decrystallization
therapeutic properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-9
Walory zdrowotne gorzkiej czekolady i kakao
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
Andrzej Sidor
nr katalogowy: 145292
10.15199/65.2023.9.6
gorzka czekolada
kakao
polifenole
teobromina
dark chocolate
cocoa
polyphenols
theobromine
AUTO MOTO SERWIS 2024-2
Testy nowej opony klasy UUHP Apollo Tyres
nr katalogowy: 148064
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-12
Polifenole prozdrowotne w chmielu oraz w granulatach i ekstraktach chmielowych
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 32208
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2008-10
PrintJet PRO - nowa drukarka firmy Weidmüller
nr katalogowy: 38373
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-4
Jakość opieki zdrowotnej
Justyna Grudziąż-Sękowska
nr katalogowy: 51039
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-1
The risk to employees from the effects of electromagnetic fields in the vegetable and fish processing plant
Anna KOZIOROWSKA
Beata PRUCNAL
nr katalogowy: 124198
10.15199/48.2020.01.38
electromagnetic field
magnetic induction
measurement tests
electromagnetic field impact on workers.
pole elektromagnetyczne
indukcja magnetyczna
badania pomiarowe
oddziaływanie pola elektromagnetycznego na pracowników.
OPAKOWANIE 2020-2
Badania i rozwój: Opakowanie jako nośnik idei i wartości
Agnieszka Andruszkiewicz
Magdalena Witkowicz
nr katalogowy: 125167
10.15199/42.2020.2.1
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-12
Norma PRO po prawie pięciu latach użytkowania
Michał Paradowski
nr katalogowy: 32036
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2014-3
Audytor OZC 6.1 Pro - Sprawdzanie Warunków Technicznych WT 2014
MICHAŁ STRZESZEWSKI
nr katalogowy: 82880
OPAKOWANIE 2017-9
Prewencyjna diagnostyka online
nr katalogowy: 109688
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-12
Intelligent support system for e-Health
Larysa GLOBA
Ivan ISHCHENKO
Andrii ZAKHARCHUK
nr katalogowy: 102644
10.15199/48.2016.12.60
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-2
Real Time Prototype to Measure Structural Acceleration and Tilt of High-Rise Building
M. E. HAQUE
M. F. M. ZAIN
M.A. HANNAN
M.JAMIL
MD. ASIKUZZAMAN
nr katalogowy: 89375
10.15199/48.2015.02.40
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-8
Ocena misji wybranych zakładów przemysłu mleczarskiego
Agnieszka Tyburcy
Marta Jasionowska
nr katalogowy: 150095
10.15199/65.2024.8.2
misja
interesariusze
wskaźnik profesjonalności misji
branża mleczarska
mission statement
stakeholders
mission professionalism index
dairy industry
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-1
Polifenole prozdrowotne w chmielu oraz w granulatach i ekstraktach chmielowych stosowanych do produkcji piwa w Polsce
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 32846
AURA 2022-9
Żurawina i jej prozdrowotne właściwości
Karolina MROCZEK
Janusz Ryszrad MROCZEK
nr katalogowy: 139428
żurawina
składniki bioaktywne
właściwości zdrowotne
cranberry
bioactive compounds
health-promoting properties
AURA 2022-9
Żurawina i jej prozdrowotne właściwości
Karolina MROCZEK
Janusz Ryszrad MROCZEK
nr katalogowy: 139428
żurawina
składniki bioaktywne
właściwości zdrowotne
cranberry
bioactive compounds
health-promoting properties
AURA 2021-12
Róża dzika – cenna roślina w lecznictwie i krajobrazie
Mariusz SZMAGARA
Marek KOPACKI
Barbara MARCINEK
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
nr katalogowy: 134973
10.15199/2.2021.12.1
róża dzika
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
róża w krajobrazie
tradycja
symbolika roślin
obrzędowość
wild rose
pro-health properties
healing properties
rose in the landscape
tradition
plant symbolism
rituals
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-1-2
Naturalnie szkodliwe
nr katalogowy: 141816
produkty pochodzenia roślinnego
substancje antyodżywcze
kwas szczawiowy
kwas fitynowy
tioglikozydy
biodostępność
składniki mineralne
białka
witaminy
products of plant origin
anti-nutritional substances
oxalic acid
phytic acid
thioglycosides
bioavailability
minerals
protein
vitamins
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-2
Pierwsza w Europie Środkowo-Wschodniej Rapida 105-PRO 5+L ALV 2
nr katalogowy: 112427
AUTO MOTO SERWIS 2022-TS-1
Ford Pro zaprezentował rozwiązania cyfrowe podnoszące efektywność firm
nr katalogowy: 139828
OPAKOWANIE 2023-11
Koenig & Bauer prezentuje nową maszynę XD Pro CI Flexo
nr katalogowy: 146019
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-5
Sery z mleka krów ras lokalnych jako cenne źródło składników odżywczych*
Aneta Brodziak
Jolanta Król
Anna Teter
Joanna Barłowska
Monika Kędzierska-Matysek
nr katalogowy: 120369
10.15199/65.2019.5.7
mleko
rasy lokalne
wartość odżywcza
przydatność technologiczna
milk
local breeds
nutritional value
technological suitability
AURA 2021-6
Wpływ zanieczyszczenia środowiska przyrodniczego na zdrowie środowiskowe człowieka – rozważania ogólne
Hubert BEDNARZ
Piotr SZALUŚ
Jakub DZIKOWSKI
Katarzyna GARBACIK
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
nr katalogowy: 132006
środowisko przyrodnicze
zanieczyszczenie środowiska
zdrowie środowiskowe
natural environment
environment pollution
environmental health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Wzrost zainteresowania żywnością prozdrowotną, nowe trendy na rynkach światowych
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 140174
10.15199/65.2022.10.6
żywność prozdrowotna
preferencje nabywców
ochrona zdrowia
poprawa sprawności fizycznej
odchudzanie
produkty alternatywne
functional food
buyers preferences
health protection
improvement of physical fitness
slimming
alternative products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Wzrost zainteresowania żywnością prozdrowotną, nowe trendy na rynkach światowych
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 140174
10.15199/65.2022.10.6
żywność prozdrowotna
preferencje nabywców
ochrona zdrowia
poprawa sprawności fizycznej
odchudzanie
produkty alternatywne
functional food
buyers preferences
health protection
improvement of physical fitness
slimming
alternative products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Wzrost zainteresowania żywnością prozdrowotną, nowe trendy na rynkach światowych
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 140174
10.15199/65.2022.10.6
żywność prozdrowotna
preferencje nabywców
ochrona zdrowia
poprawa sprawności fizycznej
odchudzanie
produkty alternatywne
functional food
buyers preferences
health protection
improvement of physical fitness
slimming
alternative products
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2005-3
SIMOCODE pro
Dariusz Ways
nr katalogowy: 10295
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2006-10
NOWOŚCI TECHNIKI
nr katalogowy: 21477
AURA 2021-12
Zasady oceny oddziaływania na zdrowie w kontekście ochrony środowiska
Anna TARGOSZ
nr katalogowy: 134978
zdrowie publiczne
czynniki środowiskowe chorób cywilizacyjnych
badanie skutków zdrowotnych
skutki ekologiczne projektów gospodarczych
walory krajobrazowe
tereny zielone
public health
environmental factors of civilization illnesses
testing health consequences
ecological consequences of economic projects
landscape assets
green areas
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-8
PRO-ICE przykładem polskiego sukcesu
nr katalogowy: 19033
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-8
Wybrane aspekty związane z zastosowaniem nanocząstek w produkcji żywności ze szczególnym uwzględnieniem przetwórstwa mięsa
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 149963
nanocząstki
nanotechnologia
opakowania aktywne
produkty spożywcze
mięso
nanoparticles
nanotechnology
active packaging
food products
meat
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2024-7
Testing the variability of the chloride ion diffusion coefficient depending on the concrete curing time
ZOFIA SZWEDA
nr katalogowy: 149435
10.15199/40.2024.7.2
lightweight concrete
diffusion coefficient
concrete curing time
durability prediction
beton lekki
współczynnik dyfuzji
czas dojrzewania betonu
prognozowanie trwałości
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2024-7
Testing the variability of the chloride ion diffusion coefficient depending on the concrete curing time
ZOFIA SZWEDA
nr katalogowy: 149435
10.15199/40.2024.7.2
lightweight concrete
diffusion coefficient
concrete curing time
durability prediction
beton lekki
współczynnik dyfuzji
czas dojrzewania betonu
prognozowanie trwałości
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Dieta śródziemnomorska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 136717
dieta śródziemnomorska
zdrowie
właściwości prozdrowotne
Mediterranean diet
health
health-promoting properties
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Dieta śródziemnomorska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 136717
dieta śródziemnomorska
zdrowie
właściwości prozdrowotne
Mediterranean diet
health
health-promoting properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Właściwości prozdrowotne oleju konopnego
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 135126
10.15199/65.2021.12.5
CBD
konopie siewne
wpływ na zdrowie
CBD
hemp
impact on health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Właściwości prozdrowotne oleju konopnego
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 135126
10.15199/65.2021.12.5
CBD
konopie siewne
wpływ na zdrowie
CBD
hemp
impact on health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Właściwości prozdrowotne oleju konopnego
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 135126
10.15199/65.2021.12.5
CBD
konopie siewne
wpływ na zdrowie
CBD
hemp
impact on health
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-1
Assessment of the Electromagnetic Radiation Level of vehicles, computers, household appliances, personal care products, mobile phones and smartphones
Krzysztof PRZYSTUPA
Volodymyr POHREBENNYK
Olena MITRYASOVA
Orest KOCHAN
nr katalogowy: 124202
10.15199/48.2020.01.42
electromagnetic radiation level
computers
mobile phones and smartphones.
poziom promieniowania elektromagnetycznego
komputery
telefony komórkowe i smartfony.
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2014-10
ALGORYTM OCENY ZAGROŻEŃ ZAWODOWYCH NA GÓRNICZYM STANOWISKU PRACY
WALDEMAR KORZENIOWSKI
DAGMARA NOWAK-SENDEROWSKA
nr katalogowy: 87275
CHŁODNICTWO 2011-8
Krioprotekcyjny wpływ lecytyny na właściwości mrożonego mięsa
Radosław Mostowski
Anna Bagnowska
Lucjan Krala
nr katalogowy: 61703
AURA 2023-1
Soja – cenna roślina wysokobiałkowa
Elżbieta Patkowska
nr katalogowy: 141427
10.15199/2.2023.1.3
soja
roślina wysokobiałkowa
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
soybean
high protein plant
nutritional value
pro-health properties
AURA 2023-1
Soja – cenna roślina wysokobiałkowa
Elżbieta Patkowska
nr katalogowy: 141427
10.15199/2.2023.1.3
soja
roślina wysokobiałkowa
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
soybean
high protein plant
nutritional value
pro-health properties
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-6
Norma Pro w wersji EDU - oprogramowanie kosztorysowe dla szkół
A. Mościcki
nr katalogowy: 17472
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Innowacyjne żelki owocowe, czyli duet jabłek i owoców mniej znanych
dr inż. Justyna E. Bojarska
inż. Agata Elzner
nr katalogowy: 130556
10.15199/64.2021.1.3
żelki owocowe
owoce mniej znane (jagoda kamczacka
pigwowiec
rokitnik
winogrona)
soki owocowe
składniki prozdrowotne
fruit jellies
less-known fruits (blue honeysuckle
Japanese quince
sea buckthorn
grapes)
fruit juices
health-promoting compounds
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Innowacyjne żelki owocowe, czyli duet jabłek i owoców mniej znanych
dr inż. Justyna E. Bojarska
inż. Agata Elzner
nr katalogowy: 130556
10.15199/64.2021.1.3
żelki owocowe
owoce mniej znane (jagoda kamczacka
pigwowiec
rokitnik
winogrona)
soki owocowe
składniki prozdrowotne
fruit jellies
less-known fruits (blue honeysuckle
Japanese quince
sea buckthorn
grapes)
fruit juices
health-promoting compounds
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-5
Wpływ systemu zasilania w energię budynku jednorodzinnego na jego charakterystykę energetyczną
Piotr Ciuman
nr katalogowy: 143240
10.15199/9.2023.5.2
odnawialne źródła energii
charakterystyka energetyczna
budynek jednorodzinny
analizy energetyczne
renewable energy sources
energy performance
singlefamily house
energy analysis
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-5
Wpływ systemu zasilania w energię budynku jednorodzinnego na jego charakterystykę energetyczną
Piotr Ciuman
nr katalogowy: 143240
10.15199/9.2023.5.2
odnawialne źródła energii
charakterystyka energetyczna
budynek jednorodzinny
analizy energetyczne
renewable energy sources
energy performance
singlefamily house
energy analysis
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-5
Wpływ systemu zasilania w energię budynku jednorodzinnego na jego charakterystykę energetyczną
Piotr Ciuman
nr katalogowy: 143240
10.15199/9.2023.5.2
odnawialne źródła energii
charakterystyka energetyczna
budynek jednorodzinny
analizy energetyczne
renewable energy sources
energy performance
singlefamily house
energy analysis
OPAKOWANIE 2018-9
Nowy poziom bezpieczeństwa żywności: Technomelt Supra Pro
nr katalogowy: 116091
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2012-3
CZIP-PRO firmy Relpol SA Zakład POLON - zespół do obsługi pól rozdzielni SN
nr katalogowy: 66117
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2018-9
System CZIP-PRO nowe rozwiązania
Beata Zięba
Władysław Sieluk
nr katalogowy: 115778
10.15199/74.2018.9.11
przekaźnik zabezpieczeniowy
automatyka zabezpieczeniowa
zwarcie doziemne-wysokooporowe
protection relay
protection automation
high-resistance ground faults
AURA 2018-8
Mieszkanie jako element środowiska ludzkiego
Kinga BONENBERG
nr katalogowy: 115301
zdrowie środowiskowe
zdrowy dom
ekologia wnętrz
zagrożenie środowiskowe
environmental health
healthy house
ecological interior-design
environmental hazard
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Zdrowe słodkości
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136206
wyroby cukiernicze
dodatki prozdrowotne
produkty bezcukrowe
zamienniki sacharozy
produkty wegańskie
confectionery
health-promoting additives
sugar-free products
sucrose substitutes
vegan products
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Zdrowe słodkości
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136206
wyroby cukiernicze
dodatki prozdrowotne
produkty bezcukrowe
zamienniki sacharozy
produkty wegańskie
confectionery
health-promoting additives
sugar-free products
sucrose substitutes
vegan products
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Zdrowe słodkości
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136206
wyroby cukiernicze
dodatki prozdrowotne
produkty bezcukrowe
zamienniki sacharozy
produkty wegańskie
confectionery
health-promoting additives
sugar-free products
sucrose substitutes
vegan products
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
WSTĘPNE SZKOLENIA Z ZAKRESU BHP JAKO NARZĘDZIE AKTYWIZACJI ZAWODOWEJ OSÓB Z NIEPEŁNOSPRAWNOŚCIĄ INTELEKTUALNĄ
Wioletta ŻMUDA-CZERWONKA
nr katalogowy: 138384
10.15199/180.2022.2.2
pracownik
niepełnosprawność umysłowa
bhp
aktywizacja zawodowa
employee
intellectual disabilities
OHS
employment support
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
WSTĘPNE SZKOLENIA Z ZAKRESU BHP JAKO NARZĘDZIE AKTYWIZACJI ZAWODOWEJ OSÓB Z NIEPEŁNOSPRAWNOŚCIĄ INTELEKTUALNĄ
Wioletta ŻMUDA-CZERWONKA
nr katalogowy: 138384
10.15199/180.2022.2.2
pracownik
niepełnosprawność umysłowa
bhp
aktywizacja zawodowa
employee
intellectual disabilities
OHS
employment support
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
WSTĘPNE SZKOLENIA Z ZAKRESU BHP JAKO NARZĘDZIE AKTYWIZACJI ZAWODOWEJ OSÓB Z NIEPEŁNOSPRAWNOŚCIĄ INTELEKTUALNĄ
Wioletta ŻMUDA-CZERWONKA
nr katalogowy: 138384
10.15199/180.2022.2.2
pracownik
niepełnosprawność umysłowa
bhp
aktywizacja zawodowa
employee
intellectual disabilities
OHS
employment support
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2013-5
Programu Audytor OZC 5.0 Pro
MICHAŁ STRZESZEWSKI
nr katalogowy: 76425
OPAKOWANIE 2010-4
Nowy system wykrywania metali
nr katalogowy: 52892
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Proekologiczne trendy gastronomiczne
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 139523
gastronomia
proekologiczne działania
gastronomy
pro-ecological activities
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Proekologiczne trendy gastronomiczne
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 139523
gastronomia
proekologiczne działania
gastronomy
pro-ecological activities
DOZÓR TECHNICZNY 2009-1
10 lat sympozjów Pro Novum
nr katalogowy: 40706
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-10
Tektury Metsä Board z certyfikatami kompostowalności w warunkach domowych
nr katalogowy: 128755
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2016-7
Rozłącznik izolacyjny listwowy bezpiecznikowy typu smartARS pro
Łukasz Melkowski
nr katalogowy: 99471
10.15199/74.2016.7.4
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-5
Energooszczędne rozwiązania w suszarniach powlekanych papierów i tektur. Część 2.
Mariusz Reczulski
nr katalogowy: 131872
AUTO MOTO SERWIS 2022-TS-1
ZF Aftermarket prezentuje nowości dla warsztatów zajmujących się pojazdami użytkowymi, by przygotować je na wyzwania przyszłości
nr katalogowy: 139829
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-11
Metody oceny przydatności papierowych opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością
JANINA LEKS-STĘPIEŃ
nr katalogowy: 146292
10.15199/54.2023.11.1
opakowania papierowe do żywności
metody badań
NIAS
IAS
paper food packaging
test methods
NIAS
IAS
GOSPODARKA WODNA 2022-7
Analiza wpływu zmiany wartości progowych dobrego stanu chemicznego wód podziemnych na wynik oceny jakości wód podziemnych w punktach monitoringu stanu chemicznego jednolitych części wód podziemnych
ANNA KUCZYŃSKA
DOROTA PALAK-MAZUR
nr katalogowy: 138402
10.15199/22.2022.7.3
wody podziemne
wartości progowe
jakość wód
ocena stanu jednolitych części wód podziemnych
groundwater
threshold values
water quality
groundwater bodies assessment
GOSPODARKA WODNA 2022-7
Analiza wpływu zmiany wartości progowych dobrego stanu chemicznego wód podziemnych na wynik oceny jakości wód podziemnych w punktach monitoringu stanu chemicznego jednolitych części wód podziemnych
ANNA KUCZYŃSKA
DOROTA PALAK-MAZUR
nr katalogowy: 138402
10.15199/22.2022.7.3
wody podziemne
wartości progowe
jakość wód
ocena stanu jednolitych części wód podziemnych
groundwater
threshold values
water quality
groundwater bodies assessment
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-12
PERSONALIA
nr katalogowy: 103118
AURA 2020-9
Wiesiołek – roślina o cennych właściwościach prozdrowotnych i leczniczych
Patrycja Maria STĘPNIAK
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Marek KOPACKI
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
nr katalogowy: 127930
10.15199/2.2020.9.1
wiesiołek
nasiona
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
evening primrose
seeds
nutritional value
pro-health properties
healing properties
AURA 2020-9
Wiesiołek – roślina o cennych właściwościach prozdrowotnych i leczniczych
Patrycja Maria STĘPNIAK
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Marek KOPACKI
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
nr katalogowy: 127930
10.15199/2.2020.9.1
wiesiołek
nasiona
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
evening primrose
seeds
nutritional value
pro-health properties
healing properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Dynia – składnik innowacyjnej żywności prozdrowotnej i suplementów diety w świadomości konsumentów
Julia Pucała
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 140175
10.15199/65.2022.10.7
dynia
żywność prozdrowotna
suplementy diety
właściwości prozdrowotne
innowacja
pumpkin
functional food
dietary supplements
pro-health properties
innovation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Dynia – składnik innowacyjnej żywności prozdrowotnej i suplementów diety w świadomości konsumentów
Julia Pucała
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 140175
10.15199/65.2022.10.7
dynia
żywność prozdrowotna
suplementy diety
właściwości prozdrowotne
innowacja
pumpkin
functional food
dietary supplements
pro-health properties
innovation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Konsumpcja i bezpieczeństwo zdrowotne ryb bałtyckich
Wojciech Sawicki
Jacek Okraska
nr katalogowy: 139169
10.15199/65.2022.8.7
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
spożycie ryb
bezpieczeństwo zdrowotne
toksykologia
fishery
fish processing
fish consumption
health safety
toxicology
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Konsumpcja i bezpieczeństwo zdrowotne ryb bałtyckich
Wojciech Sawicki
Jacek Okraska
nr katalogowy: 139169
10.15199/65.2022.8.7
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
spożycie ryb
bezpieczeństwo zdrowotne
toksykologia
fishery
fish processing
fish consumption
health safety
toxicology
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Konsumpcja i bezpieczeństwo zdrowotne ryb bałtyckich
Wojciech Sawicki
Jacek Okraska
nr katalogowy: 139169
10.15199/65.2022.8.7
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
spożycie ryb
bezpieczeństwo zdrowotne
toksykologia
fishery
fish processing
fish consumption
health safety
toxicology
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Konsumpcja i bezpieczeństwo zdrowotne ryb bałtyckich
Wojciech Sawicki
Jacek Okraska
nr katalogowy: 139169
10.15199/65.2022.8.7
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
spożycie ryb
bezpieczeństwo zdrowotne
toksykologia
fishery
fish processing
fish consumption
health safety
toxicology
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2010-7
OCENA WŁASNOŚCI TECHNOLOGICZNYCH ODLEWNICZYCH STOPÓW ALUMINIUM PRZY WYKORZYSTANIU METAL HEALTH SYSTEM
BOGUSŁAW AUGUSTYN
TOMASZ STUCZYŃSKI
nr katalogowy: 54011
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-6
INTERNET NANORZECZY W SIECI m-ZDROWIA
Jacek Jarmakiewicz
Krzysztof Parobczak
Krzysztof Maślanka
nr katalogowy: 101841
10.15199/59.2016.6.111
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-11
Klucz do wszystkiego
nr katalogowy: 48030
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2013-7
CZIP - uznana marka firmy Relpol
Maria Szperkowska
Artur Migalski
nr katalogowy: 77681
AURA 2019-3
Dobro wspólne i solidarność jako uzasadnienie ograniczeń wprowadzonych ustawą antysmogową
Anna Sadkowska
nr katalogowy: 119047
zanieczyszczenie powietrza
ochrona środowiska
zdrowie
uchwały antysmogowe
konstytucyjne wolności i prawa
air pollution
environmental protection
health
anti-smog resolutions
constitutional freedoms and laws
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-1
Shielding effectiveness of concrete in dependence of his electric properties
Ján ZBOJOVSKÝ
Ľuboš ŠÁRPATAKY
Miloš ŠÁRPATAKY
nr katalogowy: 135376
10.15199/48.2022.01.45
shielding effectiveness
concrete
simulation
electromagnetic field
skuteczność ekranowania
beton
pole elektromagnetyczne
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-12
Determination of power parameters of switched reluctance motor based on instantaneous values of phase voltages and currents
Mohamed Zaidan QAWAQZEH
Viacheslav PRUS
Anton KALINICHENKO
Mykhaylo ZAGIRNYAK
nr katalogowy: 102609
10.15199/48.2016.12.26
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-5
Europejskie działania w zakresie reformulacji produktów żywnościowych na przykładzie mięsa i przetworów mięsnych
Halina Makała
nr katalogowy: 114010
AUTO MOTO SERWIS 2023-8
Elektronicznie regulowane amortyzatory OE dla Grupy Volkswagen
nr katalogowy: 146102
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-4
The Measurement Technique of Surface Tension Using Inductance Values
Thanakorn DUJPEN
Worawat SA-NGIAMVIBOOL
nr katalogowy: 113012
10.15199/48.2018.04.29
surface tension
Inductance
measurement
napięcie powierzchniowe
Indukcyjność
pomiary
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-12
Influence of metallic spectacle frame on SAR in the head of a mobile phone user
Paweł BIEŃKOWSKI
Paweł CAŁA
nr katalogowy: 81622
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-10
Narażenie na substancje niebezpieczne w sektorze gospodarki odpadami (3) Lekcja 118
nr katalogowy: 122673
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Stosowanie komór klimatyzacyjnych w procesie dojrzewania wędlin
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 139145
komory klimatyzacyjne
dojrzewanie wędlin
parametry dojrzewania
temperatura
wilgotność względna powietrza
prędkość przepływu powietrza wędzarniczego
piroliza
wędzenie
climatic (maturing) chambers
meat products maturing rooms
maturing parameters
temperature
relative humidity of the air
air flow velocity
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Stosowanie komór klimatyzacyjnych w procesie dojrzewania wędlin
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 139145
komory klimatyzacyjne
dojrzewanie wędlin
parametry dojrzewania
temperatura
wilgotność względna powietrza
prędkość przepływu powietrza wędzarniczego
piroliza
wędzenie
climatic (maturing) chambers
meat products maturing rooms
maturing parameters
temperature
relative humidity of the air
air flow velocity
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-4
Optimal Planning of Hybrid (Solar-Wind) Energy System Using HOMER Pro. Simulator.
Ali S. Saleh
Safwan A. Hamoodi
Ali N. Hamoodi
nr katalogowy: 142677
10.15199/48.2023.04.31
Hybrid system
Solar system
Wind system
HOMER Pro software.
hybreydoqwy system wytwarzania energii
oprogramowanie HOMER
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-4
Optimal Planning of Hybrid (Solar-Wind) Energy System Using HOMER Pro. Simulator.
Ali S. Saleh
Safwan A. Hamoodi
Ali N. Hamoodi
nr katalogowy: 142677
10.15199/48.2023.04.31
Hybrid system
Solar system
Wind system
HOMER Pro software.
hybreydoqwy system wytwarzania energii
oprogramowanie HOMER
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-6
Use and potential of the digital twin of Structural Health Monitoring and Non-Destructive Testing for improving durability and preventing failures of existing structures
Daria Jasińska
Maciej Dutkiewicz
Manon Ancelin
Elodie De Morais Dias
Arthur Grasselli
Nora Morise
Gabriel Laot
nr katalogowy: 149104
10.15199/33.2024.06.03
Non-Destructive Testing (NDT)
chimneys
digital twin
existing structures
Structural Health Monitoring (SHM).
badania nieniszczące (NDT)
kominy
cyfrowy bliźniak
istniejące konstrukcje
monitorowanie stanu konstrukcji (SHM).
CHŁODNICTWO 2008-1-2
Literatura... nasze propozycje
nr katalogowy: 33178
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-10
Klient, nasz pan
nr katalogowy: 30200
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-9
Światło, kamera – akcja! Ogłoszenie zwycięzców konkursu Pro Carton Student Video Award
nr katalogowy: 133601
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-1
Ciągle do przodu
nr katalogowy: 32379
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2008-3
Dotykowe panele operatorskie
nr katalogowy: 36030
OPAKOWANIE 2015-8
Metsä Board zdobywa nagrody Pro Carton ECMA 2015
nr katalogowy: 94295
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-5
Energooszczędne rozwiązania w suszarniach powlekanych papierów i tektur. Część 2.
Mariusz Reczulski
nr katalogowy: 131872
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-12
Czy broń elektromagnetyczna zagraża zdrowiu człowieka?
Jaromir SOBIECH
Jarosław KIELISZEK
nr katalogowy: 48813
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Małe piwo nie wadzi – wpływ umiarkowanego spożycia piwa na zdrowie i życie człowieka
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 134182
10.15199/64.2021.5.4
antyoksydanty
flawonoidy
choroby układu sercowo-naczyniowego
nowotwory
zdrowie
antioxidants
flavonoids
cardiovascular diseases
cancer
health
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Małe piwo nie wadzi – wpływ umiarkowanego spożycia piwa na zdrowie i życie człowieka
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 134182
10.15199/64.2021.5.4
antyoksydanty
flawonoidy
choroby układu sercowo-naczyniowego
nowotwory
zdrowie
antioxidants
flavonoids
cardiovascular diseases
cancer
health
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Małe piwo nie wadzi – wpływ umiarkowanego spożycia piwa na zdrowie i życie człowieka
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 134182
10.15199/64.2021.5.4
antyoksydanty
flawonoidy
choroby układu sercowo-naczyniowego
nowotwory
zdrowie
antioxidants
flavonoids
cardiovascular diseases
cancer
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Ostryż barwierski (Curcuma longa L.) – źródło kurkuminy, wykorzystanie w przemyśle spożywczym i medycynie
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 131859
10.15199/65.2021.5.5
barwnik
kurkuminoidy
ostryż barwierski
właściwości prozdrowotne
dyes
curcumin
turmeric
pro-health properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Ostryż barwierski (Curcuma longa L.) – źródło kurkuminy, wykorzystanie w przemyśle spożywczym i medycynie
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 131859
10.15199/65.2021.5.5
barwnik
kurkuminoidy
ostryż barwierski
właściwości prozdrowotne
dyes
curcumin
turmeric
pro-health properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Ostryż barwierski (Curcuma longa L.) – źródło kurkuminy, wykorzystanie w przemyśle spożywczym i medycynie
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 131859
10.15199/65.2021.5.5
barwnik
kurkuminoidy
ostryż barwierski
właściwości prozdrowotne
dyes
curcumin
turmeric
pro-health properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Ostryż barwierski (Curcuma longa L.) – źródło kurkuminy, wykorzystanie w przemyśle spożywczym i medycynie
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 131859
10.15199/65.2021.5.5
barwnik
kurkuminoidy
ostryż barwierski
właściwości prozdrowotne
dyes
curcumin
turmeric
pro-health properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Ostryż barwierski (Curcuma longa L.) – źródło kurkuminy, wykorzystanie w przemyśle spożywczym i medycynie
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 131859
10.15199/65.2021.5.5
barwnik
kurkuminoidy
ostryż barwierski
właściwości prozdrowotne
dyes
curcumin
turmeric
pro-health properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Ostryż barwierski (Curcuma longa L.) – źródło kurkuminy, wykorzystanie w przemyśle spożywczym i medycynie
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 131859
10.15199/65.2021.5.5
barwnik
kurkuminoidy
ostryż barwierski
właściwości prozdrowotne
dyes
curcumin
turmeric
pro-health properties
AURA 2024-5
Ciecierzyca pospolita – warzywo, które warto wprowadzić do swojej diety
Elżbieta PATKOWSKA
Ismet YILDIRIM
nr katalogowy: 148574
ciecierzyca pospolita
warzywo strączkowe
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
chickpea
leguminous plant
nutritional value
pro-health properties
CHŁODNICTWO 2008-10
Targi PRO-HORTI (sadownictwo i ogrodnictwo przemysłowe) pod patronatem Krajowego Forum Chłodnictwa
Michał Dobrzyński
nr katalogowy: 38805
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-9
Światło, kamera – akcja! Ogłoszenie zwycięzców konkursu Pro Carton Student Video Award
nr katalogowy: 133601
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2020-1
ANALYSIS OF THE GRINDING FORCE COMPONENTS AND SURFACE ROUGHNESS IN GRINDING WITH THE USE OF A GLASS-CRYSTALLINE BONDED GRINDING WHEEL
Marcin ŻÓŁKOŚ
nr katalogowy: 125713
10.15199/160.2020.1.7
grinding
grinding force components
surface roughness
dressing overlap ratio
glass-crystalline bond
szlifowanie
składowe siły szlifowania
chropowatość powierzchni
wskaźnik pokrycia przy obciąganiu
spoiwo szklanokrystaliczne
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-12
Profilaktyka chorób układu krążenia
A. Cichocka
nr katalogowy: 7239
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-1
Kasza jako wartościowy produkt żywieniowy
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 124487
10.15199/65.2020.1.4
kasze
wartości odżywcze i zdrowotne
częstotliwość i forma spożycia
groats
nutritional and health values
frequency and form of consumption
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-12
The intensity of electromagnetic fields in the range of GSM 900, GSM 1800 DECT, UMTS, WLAN in built-up areas
Paweł A. MAZUREK
Joanna MICHAŁOWSKA
Joanna KOZIEŁ
Radosław GAD
Artur WDOWIAK
nr katalogowy: 117342
10.15199/48.2018.12.45
intensity of electromagnetic fields
GSM
exposure.
pole elektromagnetyczne
GSM
ekspozycja
AURA 2020-6
"Jedno zdrowie" - o znaczeniu przyrody w czasach pandemii
Piotr Skubała
nr katalogowy: 126631
10.15199/2.2020.6.2
koronawirus
choroby odzwierzęce
różnorodność biologiczna
„mokre targi”
coronavirus
zoonoses
biodiversity
„wet markets”
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-16-17
Inżynieria bezpieczeństwa pracy i ochrony zdrowia na budowie
Jerzy Obolewicz
Adam Baryłka
nr katalogowy: 127489
CHŁODNICTWO 2007-6
Firma DuPont oskarża o naruszenie swoich praw patentowych do produktu chłodniczego R-407C
nr katalogowy: 27351
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH