Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-6
Witamina C. Właściwości, rola i zastosowanie
KLAUDYNA GRZELA
MAGDALENA BAŃKOSZ
nr katalogowy: 141218
10.15199/28.2022.6.3
witamina C
kwas askorbinowy
vitamin C
ascorbic acid
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-6
Witamina C. Właściwości, rola i zastosowanie
KLAUDYNA GRZELA
MAGDALENA BAŃKOSZ
nr katalogowy: 141218
10.15199/28.2022.6.3
witamina C
kwas askorbinowy
vitamin C
ascorbic acid
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-8
Przemysłowa synteza witaminy C
GRZEGORZ GRYNKIEWICZ
BEATA A. WOLUCKA
nr katalogowy: 47210
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-4
Soki owocowe jako źródło witaminy C w diecie człowieka
Izabella Kwaś
niewska-Karolak
Radosław Mostowski
nr katalogowy: 113416
10.15199/64.2018.4.3
soki owocowe
witamina C
metody otrzymywania
fruit juices
vitamin C
extraction methods
CHŁODNICTWO 2012-7-8
Stabilność przechowalnicza zawartości związków biologicznie aktywnych w wybranych owocach i warzywach z upraw ekologicznych i konwencjonalnych
ILONA GAŁĄZKA-CZARNECKA
LUCJAN KRALA
nr katalogowy: 70337
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Wpływ metody suszenia na zawartość polifenoli ogółem, chlorofili i witaminy C w kolendrze siewnej (Coriandrum sativum L.)
Izabela Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 141627
10.15199/65.2023.1.3
kolendra siewna
polifenole ogółem
chlorofile
witamina C
coriander
total polyphenols
chlorophylls
vitamin C
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Wpływ metody suszenia na zawartość polifenoli ogółem, chlorofili i witaminy C w kolendrze siewnej (Coriandrum sativum L.)
Izabela Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 141627
10.15199/65.2023.1.3
kolendra siewna
polifenole ogółem
chlorofile
witamina C
coriander
total polyphenols
chlorophylls
vitamin C
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Wpływ metody suszenia na zawartość polifenoli ogółem, chlorofili i witaminy C w kolendrze siewnej (Coriandrum sativum L.)
Izabela Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 141627
10.15199/65.2023.1.3
kolendra siewna
polifenole ogółem
chlorofile
witamina C
coriander
total polyphenols
chlorophylls
vitamin C
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Wpływ metody suszenia na zawartość polifenoli ogółem, chlorofili i witaminy C w kolendrze siewnej (Coriandrum sativum L.)
Izabela Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 141627
10.15199/65.2023.1.3
kolendra siewna
polifenole ogółem
chlorofile
witamina C
coriander
total polyphenols
chlorophylls
vitamin C
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-5
Owoce dzikiej róży - właściwości i kierunki wykorzystania
Mariola Kobus
nr katalogowy: 35347
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-7-8
Napoje funkcjonalne i dodatki - lipiec 2008 r.
nr katalogowy: 37628
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-10
Wpływ sposobu uprawy i chłodniczego przechowywania na zmiany zawartości witaminy C i chlorofili w papryce słodkiej i brokule
Izabella Kwaśniewska-Karolak
Radosław Mostowski
nr katalogowy: 110181
10.15199/64.2017.10.2
witamina C
chlorofil
papryka słodka
brokuł
rolnictwo ekologiczne
przechowywanie
vitamin C
chlorophyll
sweet pepper
broccoli
organic farming
storage
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Charakterystyka owoców wybranych odmian rokitnika pospolitego (Hippophae rhamnoides L.) uprawianych w Polsce
Janusz Lipowski
Krystian Marszałek
Sylwia Skąpska
Urszula Jasińska
nr katalogowy: 70381
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2015-3
WPŁYW WARUNKÓW REAKCJI NA MOŻLIWOŚCI SYNTEZY NANOCZĄSTEK SREBRA W ROZTWORACH WODNYCH
MAREK WOJNICKI
KATARZYNA ZABIEGLIŃSKA
MAGDALENA LUTY-BŁOCHO
nr katalogowy: 90108
10.15199/67.2015.3.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-10
Ocena zawartości związków przeciwutleniających w owocach świdośliwy, aronii czarnoowocowej i czeremchy amerykańskiej
Alicja Ponder
Magdalena Morka
Ewelina Hallmann
nr katalogowy: 116673
10.151.99/65.2018.10.7
witamina C
związki polifenolowe
aronia
świdośliwa
czeremcha amerykańska
vitamin C
polyphenolic compounds
black chokeberry
saskatoon berry
black cherry
CHŁODNICTWO 2015-10-11
Wpływ parametrów mikroklimatu w komorze chłodniczej na jakościowe wskaźniki papryki
Tomasz Janusz Teleszewski
Katarzyna Gładyszewska-Fiedoruk
Iwona Skoczko
nr katalogowy: 94781
10.15199/8.2015.10-11.2
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-10
Piżmowa królowa jesieni
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 123626
dynia
wartość odżywcza
karotenoidy
obróbka kulinarna
przetwarzanie
zastosowanie kulinarne.
pumpkin
nutritional value
carotenoids
culinary preparation
processing
culinary use.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-1
Ocena towaroznawcza rynkowych soków i nektarów owocowych z produkcji ekologicznej i konwencjonalnej
Franciszek Świderski
Małgorzata Żebrowska-Krasuska
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 49499
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-2
Retinoidy. Chemiczna różnorodność dla zdrowia i urody
Małgorzata Pawłowska
Marta Marzec
Izabela Nowak
Waldemar Jankowiak
nr katalogowy: 141972
10.15199/62.2023.2.8
retinoidy
witamina A
przegląd literatury
retinoids
vitamin A
literature review
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-2
Retinoidy. Chemiczna różnorodność dla zdrowia i urody
Małgorzata Pawłowska
Marta Marzec
Izabela Nowak
Waldemar Jankowiak
nr katalogowy: 141972
10.15199/62.2023.2.8
retinoidy
witamina A
przegląd literatury
retinoids
vitamin A
literature review
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-2
Retinoidy. Chemiczna różnorodność dla zdrowia i urody
Małgorzata Pawłowska
Marta Marzec
Izabela Nowak
Waldemar Jankowiak
nr katalogowy: 141972
10.15199/62.2023.2.8
retinoidy
witamina A
przegląd literatury
retinoids
vitamin A
literature review
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
ANTIOXIDATIVE PROPERTIES OF AUTUMN OLIVE (ELAEAGNUS UMBELLATA) FRUITS ACCORDING TO THE METHOD OF FRUIT PRESERVATION AND SOLVENT USED IN EXTRACTION
Klara ZGLIŃSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
Tomasz NIEMIEC
nr katalogowy: 137159
10.15199/180.2022.1.4
Autumn olive
plant extracts
antioxidative activity
antioxidant
functional food
oliwnik baldaszkowaty
ekstrakty roślinne
właściwości anty- oksydacyjne
antyoksydanty
żywność funkcjonalna
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
ANTIOXIDATIVE PROPERTIES OF AUTUMN OLIVE (ELAEAGNUS UMBELLATA) FRUITS ACCORDING TO THE METHOD OF FRUIT PRESERVATION AND SOLVENT USED IN EXTRACTION
Klara ZGLIŃSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
Tomasz NIEMIEC
nr katalogowy: 137159
10.15199/180.2022.1.4
Autumn olive
plant extracts
antioxidative activity
antioxidant
functional food
oliwnik baldaszkowaty
ekstrakty roślinne
właściwości anty- oksydacyjne
antyoksydanty
żywność funkcjonalna
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
ANTIOXIDATIVE PROPERTIES OF AUTUMN OLIVE (ELAEAGNUS UMBELLATA) FRUITS ACCORDING TO THE METHOD OF FRUIT PRESERVATION AND SOLVENT USED IN EXTRACTION
Klara ZGLIŃSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
Tomasz NIEMIEC
nr katalogowy: 137159
10.15199/180.2022.1.4
Autumn olive
plant extracts
antioxidative activity
antioxidant
functional food
oliwnik baldaszkowaty
ekstrakty roślinne
właściwości anty- oksydacyjne
antyoksydanty
żywność funkcjonalna
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
ANTIOXIDATIVE PROPERTIES OF AUTUMN OLIVE (ELAEAGNUS UMBELLATA) FRUITS ACCORDING TO THE METHOD OF FRUIT PRESERVATION AND SOLVENT USED IN EXTRACTION
Klara ZGLIŃSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
Tomasz NIEMIEC
nr katalogowy: 137159
10.15199/180.2022.1.4
Autumn olive
plant extracts
antioxidative activity
antioxidant
functional food
oliwnik baldaszkowaty
ekstrakty roślinne
właściwości anty- oksydacyjne
antyoksydanty
żywność funkcjonalna
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-10
Wpływ ozonowania wody na zawartość bioaktywnych związków fenolowych i okres przydatności do spożycia świeżej kolendry (Coriandrum sativum L.)
Agnieszka Najda
Kamila Klimek
Halina Buczkowska
Sebastian Balant
Edyta Wrzesińska-Jędrusiak
nr katalogowy: 122834
10.15199/62.2019.10.7
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-3
Rynek produktów z dzikiej róży
Stanisław Kalisz
nr katalogowy: 149357
10.15199/64.2024.3.4
dzika róża
witamina C
asortyment
rynek
rosehip
vitamin C
assortment
market
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-9
Sweet quaternary derivatives of vitamin PP. Słodkie czwartorzędowe pochodne witaminy PP
Monika Stasiewicz
nr katalogowy: 79429
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Przyprawy i zioła przyprawowe w żywieniu człowieka
Halina Makała
nr katalogowy: 140126
przyprawy
zioła przyprawowe
zastosowanie
właściwości
żywienie człowieka
spices
seasoning herbs
application
properties
human nutrition
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Przyprawy i zioła przyprawowe w żywieniu człowieka
Halina Makała
nr katalogowy: 140126
przyprawy
zioła przyprawowe
zastosowanie
właściwości
żywienie człowieka
spices
seasoning herbs
application
properties
human nutrition
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-10
Co nowego w świecie aromatów i dodatków do żywności - wrzesień 2006 r.
nr katalogowy: 22398
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-7-8
Boski dar
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 115009
pomidory
przetwory pomidorowe
potrawy z pomidorów
walory zdrowotne
likopen
tomatoes
tomato products
nutrition value
tomatoes dishes
health benefits
lycopene
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-7
Zmiany wybranych wyróżników jakościowych dżemów jarzębinowych w trakcie ich przechowywania
Stanisław Kalisz
Andrzej Cendrowski
Aneta Kłos
nr katalogowy: 121510
10.15199/64.2019.7.1
jarzębina
dżemy
składniki bioaktywne
rowanberry
jams
bioactive compounds
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-10
Wpływ procesu mrożenia na zdolności przeciwutleniające wybranych owoców
Iwona Drożdż
Agnieszka Łakomiec
Tadeusz Tuszyński
nr katalogowy: 54909
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-8
Zastosowanie techniki magnetycznego rezonansu jądrowego do badań przebiegu fotoizomeryzacji w układzie trienowym
MAREK KUBISZEWSKI
KRZYSZTOF KRAJEWSKI
nr katalogowy: 29233
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-4
Pochodne naftochinonu jako nowe substancje przeciwstarzeniowe w elastomerach
ANNA KOSMALSKA
MARIAN ZABORSKI
ANNA MASEK
nr katalogowy: 51348
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Ocena możliwości wykorzystania zamrażania jako obróbki wstępnej przed tłoczeniem miazg owocowych
Andrzej Cendrowski
Zuzanna Dombrowska
nr katalogowy: 142044
10.15199/64.2023.1.4
jabłko
miazga
sok
obróbka wstępna
zamrażanie
tłoczenie
apple
pulp
juice
pre-treatment
freezing
pressing
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Ocena możliwości wykorzystania zamrażania jako obróbki wstępnej przed tłoczeniem miazg owocowych
Andrzej Cendrowski
Zuzanna Dombrowska
nr katalogowy: 142044
10.15199/64.2023.1.4
jabłko
miazga
sok
obróbka wstępna
zamrażanie
tłoczenie
apple
pulp
juice
pre-treatment
freezing
pressing
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-4
Jagoda kamczacka - "eliksir życia"
Sabina Lachowicz
Jan Oszmiański
Małgorzata Jaszyk
nr katalogowy: 119735
10.15199/64.2019.4.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-3
Utrwalanie soków wysokiej jakości z wykorzystaniem wysokich ciśnień
Jakub Bone Grzegorz Widłak Łukasz Wachowicz
nr katalogowy: 119415
10.15199/65.2019.3.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
Stability of some lipophilic vitamins in premixes used for animal nutrition Ocena stabilności wybranych witamin lipofilnych w premiksach stosowanych w żywieniu zwierząt
Joanna Maćkowiaka
Adam Voelkel
Joanna Zembrzuska
Irena Budnik
nr katalogowy: 86101
10.12916/przemchem.2014.1350
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-2
Wiosna na talerzu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 148436
nowalijki
rodzaje
wartość odżywcza
wykorzystanie kulinarne
zanieczyszczenia
spring vegetables
types
nutritional value
culinary use
contamination
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-5
Stability of lipophilic vitamins and quality of the premixes during their storage. Stabilność witamin lipofilnych i jakość premiksów paszowych w czasie ich przechowywania
Joanna Maćkowiak
Adam Voelkela
Zuzanna Okulus
nr katalogowy: 76889
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-6
Production of microalgae biomass under laboratory condition Wytwarzanie biomasy mikroalg w warunkach laboratoryjnych
Monika Makowska
Karolina Dziosa
nr katalogowy: 91690
10.15199/62.2015.6.24
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
Niezbędne składniki odżywcze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145002
produkty pochodzenia roślinnego
witaminy
funkcje
bogate źródło
products of plant origin
vitamins
functions
rich source
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
Niezbędne składniki odżywcze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145002
produkty pochodzenia roślinnego
witaminy
funkcje
bogate źródło
products of plant origin
vitamins
functions
rich source
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-1
XII 2013 Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 82265
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Wykorzystanie bakterii fermentacji propionowej w produkcji mleczarskiej
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 123063
10.15199/65.2019.10.2
Propionibacterium
serowarstwo
cyjanokobalamina
bioutrwalanie
Propionibacterium
cheese making
cyanocobalamin
biopreservation
AURA 2023-12
Rosa rugosa Thunb. w aspekcie inwazyjności
Katarzyna KARCZMARZ
nr katalogowy: 146425
10.15199/2.2023.12.3
Rosa rugosa Thunb.
inwazyjność
bioróżnorodność
ochrona biotechniczna
właściwości użytkowe
właściwości lecznicze
element krajobrazu
Rosa rugosa Thunb.
invasiveness
biodiversity
biotechnical protection
functional properties
medicinal properties
landscape element
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-4
Nowe spojrzenie na proces technologiczny produktów mleczarskich. Otrzymywanie i charakterystyka masła
Joanna Rudnicka
Paweł Pomastowski
Katarzyna Rafińska
Dorota Białczak
Marek Adamczak
Bogusław Buszewski
nr katalogowy: 131419
10.15199/62.2021.4.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-4
Nowe spojrzenie na proces technologiczny produktów mleczarskich. Otrzymywanie i charakterystyka masła
Joanna Rudnicka
Paweł Pomastowski
Katarzyna Rafińska
Dorota Białczak
Marek Adamczak
Bogusław Buszewski
nr katalogowy: 131419
10.15199/62.2021.4.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
CHŁODNICTWO 2017-6
Wpływ sposobu pakowania na zmiany wybranych cech jakościowych kalafiora w czasie chłodniczego przechowywania
Izabella Kwaśniewska-Karolak
Radosław Mostowski
nr katalogowy: 107176
10.15199/8.2017.6.3
chłodnicze przechowywania
kalafior
opakowania
trwałość
refrigerated storage
cauliflower
packaging
durability
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-7-8
Owocowy zawrót głowy
nr katalogowy: 108489
owoce
zioła
desery zimne
desery mrożone
desery gorące
fruits
herbs
cold desserts
frozen desserts
hot desserts
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-7
The impact of electromagnetic radiation emitted by LCD monitors on selected blood cell counts - in vitro studies
Magdalena ZAWADZKA
Małgorzata LEWICKA
Gabriela HENRYKOWSKA
Jacek BUCZYŃSKI
Krzysztof PACHOLSKI
Maciej RUTKOWSKI
Andrzej BUCZYŃSKI
nr katalogowy: 107475
10.15199/48.2017.07.22
electromagnetic radiation
LCD monitors
superoxide dismutase
vitamin E.
promieniowanie elektromagnetyczne
monitory LCD
dysmutaza ponadtlenkowa
witamina E.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-5
Skład chemiczny sproszkowanego miąższu dyni i jego wykorzystanie do celów spożywczych
Marian K. Panasiewicz
Jacek Mazur
Paweł Sobczak
Kazimierz Zawiślak
Kinga Kraśnicka
Karol Kupryaniuk
nr katalogowy: 113866
10.15199/62.2018.5.21
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-5
Wpływ sposobu suszenia odpadów owocowych na zmiany ich właściwości fizykochemicznych
Małgorzata Kowczyk-Sadowy
Sławomir Obidziński
Marlena Dołubizno
nr katalogowy: 113860
10.15199/62.2018.5.15
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-6
Wpływ dodatku preparatów pektynowych na wybrane wyróżniki jakościowe napojów malinowych i z czarnej porzeczki
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Anna Meller
nr katalogowy: 126834
10.15199/64.2020.6.1
malina
czarna porzeczka
napoje
pektyny
raspberry
blackcurrant
beverages
pectins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-7
Znaczenie i udział suplementów diety w żywieniu osób dorosłych
Dorota Wichrowska
Anna Walc
Tomasz Knapowski
Wojciech Kozera
nr katalogowy: 115044
10.15199/65.2018.7.9
preparaty witaminowe
mineralne
poziom spożycia
vitamin
mineral preparations
consumption level
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Komosa ryżowa nie tylko skarb Inków
Alina Pacesz
Anna Sip
nr katalogowy: 114462
10.15199/65.2018.6.5
komosa
wartość odżywcza
fermentacja
quinoa
nutritional value
fermentation
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Witaminowy twist
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 139516
warzywa
zdrowie
zalecane spożycie
przetwory warzywne
wykorzystanie kulinarne
vegetables
health
recommended consumption
vegetable preserves
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Witaminowy twist
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 139516
warzywa
zdrowie
zalecane spożycie
przetwory warzywne
wykorzystanie kulinarne
vegetables
health
recommended consumption
vegetable preserves
culinary use
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-5
Wpływ procesu produkcyjnego na jakość dżemu truskawkowego
Agata Bieńczak
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
Krzysztof Bieńczak
Zuzanna Sydow
Liliana Rak-Urbaniak
nr katalogowy: 113846
10.15199/62.2018.5.1
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-4
Soki owocowe i warzywne Soczyste menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 113102
soki
owoce
warzywa
wartość odżywcza
substancje bioaktywne
właściwości zdrowotne
juices
fruits
vegetables
nutritional value
bioactive substances
health properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-7
Wpływ wysokich ciśnień na bioprzyswajalność antyoksydantów owoców i warzyw - składniki hydrofilowe
Urszula Trych
Sylwia Skąpska
Krystian Marszałek
nr katalogowy: 121438
10.15199/65.2019.7.4
bioprzyswajalność
biodostępność
antyoksydanty hydrofilowe
wysokie ciśnienia
bioavailability
bioaccessibility
hydrophilic antioxidants
high pressures
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2024-4
Study of applying chalcedonite for silicone pressure-sensitive adhesives
ADRIAN K. ANTOSIK
EDYTA KUCHARSKA
ROBERT PEŁECH
MARCIN BARTKOWIAK
nr katalogowy: 150874
10.15199/28.2024.4.1
chalcedonite
vitamin B1
modification
surface properties
silicone pressure-sensitive adhesives
chalcedonit
witamina B1
modyfikacje
właściwości powierzchniowe
silikonowe kleje samoprzylepne
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-7
Wielkość kropel fazy rozproszonej emulsji pierwotnej i emulsji po rekonstrukcji jako kryterium jakości farmaceutycznych emulsji suchych
Agnieszka Kulawik
Barbara Tal-Figiel
nr katalogowy: 61053
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2013-3
Preferencje studentów dotyczące spożywania wód butelkowanych i napojów funkcjonalnych
Janusz Rak
Krzysztof Boryczko
nr katalogowy: 75172
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-1
Wpływ odzieży chirurgicznej na obciążenie termiczne chirurgów. Cz. II
Magdalena Zwolińska
Anna Bogdan
Tomasz Mikulski
Iwona Sudoł-Szopińska
nr katalogowy: 49494
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2021-12
Ocena efektywności działania oczyszczalni ścieków z produkcji napojów bezalkoholowych i niskoalkoholowych
Radosław Żyłka
Wojciech Dąbrowski
nr katalogowy: 135059
10.15199/17.2021.12.5
Produkcja napojów
przemysł napojowy
oczyszczanie ścieków
ultrafiltracja
flotacja DAF
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2013-2
WYDAWNICTWA - Przetworniki A/C i C/A
nr katalogowy: 74272
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2011-6
Właściwości korozyjne nanokompozytowych powłok nc-MeC/a-C (Me = Ti, W, Cr) wytwarzanych metodą osadzania magnetronowego
MARCIN GROBELNY
BOGDAN G. WENDLER
PIOTR NOLBRZAK
EDMUND SIENICKI
nr katalogowy: 60376
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2013-5
WYDAWNICTWA
nr katalogowy: 76403
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2000-7
Otrzymywanie nowych włókien nieorganicznych
CZESŁAW OSTROWSKI
SYLWESTER ŻELAZNY
nr katalogowy: 42767
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
CHŁODNICTWO 2018-3
Modułowe pompy ciepła na ekologiczny czynnik CO2
nr katalogowy: 114891
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2018-5
Centrum obróbcze C 650 z palety produktów Performance Line pozwala wejść Hermle na zdecydowanie wyższy poziom
nr katalogowy: 113931
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-4
Promieniowanie UV-C i promienniki promieniowania UV-C w zastosowaniu bakteriobójczym
Andrzej WIŚNIEWSKI
nr katalogowy: 131024
10.15199/48.2021.04.31
Promieniowanie UV-C
promienniki UV-C
odkażanie pomieszczeń promieniowaniem UV-C
UV-C radiation
UV-C lamps
disinfection of rooms by UV-C radiation
GOSPODARKA WODNA 2022-5
FAKTY
nr katalogowy: 137582
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1997-1
Badanie równowag ciecz-ciecz dla układu fenol-woda-aceton
TERESA KASPRZYCKA-GUTTMAN
HANNA WILCZURA
nr katalogowy: 43222
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-9
Comparison of Field Effect Transistor with C-nPd gate and resistive C-nPd film sensing properties toward hydrogen
Sławomir Krawczyk
Elżbieta Czerwosz
Halina Wronka
Piotr Firek
Mariusz Sochacki
Jan Szmidt
nr katalogowy: 139332
10.15199/48.2022.09.72
hydrogen sensors
thin layers
resistance measurement
C-nPd film
sensory wodoru
cienkie warstwy
pomiary rezystancji
warstwy C-nPd
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-9
Comparison of Field Effect Transistor with C-nPd gate and resistive C-nPd film sensing properties toward hydrogen
Sławomir Krawczyk
Elżbieta Czerwosz
Halina Wronka
Piotr Firek
Mariusz Sochacki
Jan Szmidt
nr katalogowy: 139332
10.15199/48.2022.09.72
hydrogen sensors
thin layers
resistance measurement
C-nPd film
sensory wodoru
cienkie warstwy
pomiary rezystancji
warstwy C-nPd
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2011-7
Elektrochemiczne badania korozji stopu tytanu po obróbce cieplnej w próżni
ZOFIA WOLAREK
ARKADIUSZ GAJEK
JERZY JAKUBOWSKI
nr katalogowy: 60948
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-11
Sole tetraalkiloamoniowe w syntezie organicznej katalizowanej związkami palladu
ANNA M. TRZECIAK
nr katalogowy: 55590
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2023-4
Surface state of alloy based on FeAl intermetallic phase matrix after oxidation at 600°C, 700°C and 800°C
JANUSZ CEBULSKI
nr katalogowy: 142750
10.15199/40.2023.4.1
intermetallic alloy
FeAl
heat resistance
stop międzymetaliczny
FeAl
żaroodporność
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2023-4
Surface state of alloy based on FeAl intermetallic phase matrix after oxidation at 600°C, 700°C and 800°C
JANUSZ CEBULSKI
nr katalogowy: 142750
10.15199/40.2023.4.1
intermetallic alloy
FeAl
heat resistance
stop międzymetaliczny
FeAl
żaroodporność
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2023-4
Surface state of alloy based on FeAl intermetallic phase matrix after oxidation at 600°C, 700°C and 800°C
JANUSZ CEBULSKI
nr katalogowy: 142750
10.15199/40.2023.4.1
intermetallic alloy
FeAl
heat resistance
stop międzymetaliczny
FeAl
żaroodporność
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2008-3
WPŁYW TEMPERATURY SPIEKANIA NA GĘSTOŚĆ, TWARDOŚĆ I STRUKTURĘ SPIEKÓW SREBRO-MIEDŹ
HANNA FRYDRYCH
EDYTA MÓL
nr katalogowy: 33995
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2004-6
Energia oddziaływania par atomów w układach NiAl-C (C = Fe, Co, Cr) oraz TiAl-C (C = Cr, V). Symulacje relaksacji
RAFAŁ KOZUBSKI
PIOTR ORAMUS
KRZYSZTOF PALIŃSKI
PAWEŁ JOCHYM
nr katalogowy: 2178
CHŁODNICTWO 2009-11
Zmiany wartości odżywczej zamrożonych warzyw w czasie przechowywania (praca badawcza)
TOMASZ PUKSZTA
nr katalogowy: 47914
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-9
Virus- and bactericidal LED lamp with increased efficiency
Jacek Chęciński
Zdzisław Filus
nr katalogowy: 139303
10.15199/48.2022.09.43
SSL
LED lamp
UV-C LED
Index Flicker
pulsed UV-C.
lampa LED
dioda UV-C
wskaźnik migotania
pulsacyjne UV-C.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-9
Virus- and bactericidal LED lamp with increased efficiency
Jacek Chęciński
Zdzisław Filus
nr katalogowy: 139303
10.15199/48.2022.09.43
SSL
LED lamp
UV-C LED
Index Flicker
pulsed UV-C.
lampa LED
dioda UV-C
wskaźnik migotania
pulsacyjne UV-C.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-9
Virus- and bactericidal LED lamp with increased efficiency
Jacek Chęciński
Zdzisław Filus
nr katalogowy: 139303
10.15199/48.2022.09.43
SSL
LED lamp
UV-C LED
Index Flicker
pulsed UV-C.
lampa LED
dioda UV-C
wskaźnik migotania
pulsacyjne UV-C.
CHŁODNICTWO 2011-6
Modelowanie trwałości pieczywa przechowywanego zamrażalniczo w warunkach domowych z wykorzystaniem metod sorpcyjnych
Aneta Ocieczek
Tomasz Pukszta
nr katalogowy: 60572
CHŁODNICTWO 2016-11
Ocena stabilności barwników chlorofilowych i karotenoidowych w czasie przechowywania mrożonego szpinaku
Tomasz Pukszta
Aneta Ocieczek
Dagmara Grygiel
nr katalogowy: 102543
10.15199/8.2016.11.1
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-8
Badania odkształcalności wybranych stopów na osnowie faz międzymetalicznych z układu Fe-Al
Iwona BEDNARCZYK
Dr inż. Magdalena JABŁOŃSKA
Agnieszka TOMASZEWSKA
Anna ŚMIGLEWICZ
nr katalogowy: 92862
10.15199/24.2015.8.14
CHŁODNICTWO 2014-1
Porównanie możliwości zamrażalniczych ogniw Peltiera (5A) z zamrażaniem immersyjnym, owiewowym i z użyciem suchego lodu
nr katalogowy: 82222
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2016-5
Wysokotemperaturowe utlenianie krzemowanego stopu C-103 z dyfuzyjną warstwą barierową
Roman Przeliorz
Radosław Swadźba
Lucjan Swadźba
Bartłomiej Witala
Bogdan Mendala
nr katalogowy: 98244
10.15199/40.2016.5.1
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-7
ŁĄCZE USB – ELEKTROWNIĄ DO URZĄDZEŃ PERYFERYJNYCH?
nr katalogowy: 138492
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-1
Zmodyfikowana aparatura do badania adsorpcji gazów pod podwyższonym ciśnieniem
LESZEK CZEPIRSKI
STANISŁAW HOŁDA
MIECZYSŁAW LASOŃ
nr katalogowy: 108035
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2023-4
Surface state of alloy based on FeAl intermetallic phase matrix after oxidation at 600°C, 700°C and 800°C
JANUSZ CEBULSKI
nr katalogowy: 142750
10.15199/40.2023.4.1
intermetallic alloy
FeAl
heat resistance
stop międzymetaliczny
FeAl
żaroodporność
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-2
Półprzewodnikowe źródła promieniowania UV-C LED dla potrzeb wybranych procedur stosowanych w technologii żywności
Wojciech GRZESIAK
Piotr GUZDEK
Jan KULAWIK
Piotr MAĆKÓW
Jacek PIEKARSKI
Paulina GUZIK
Piotr KULAWIK
nr katalogowy: 130171
10.15199/48.2021.02.07
UV-C LED
Deep UV
promieniowanie UV-C
technologia żywności
UV-C LED
Deep UV
UV-C emission
food technology.
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2018-10
Wpływ temperatury i smarowania na współczynnik pary trącej plastelina handlowa - kopolimer abs
Łukasz WÓJCIK
Zbigniew PATER
nr katalogowy: 116584
10.15199/24.2018.10.7
modelowanie fizyczne
plastelina
tarcie
physical modelling
plasticine
friction
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-11
Niskonapięciowy filtr analogowy CMOS wykorzystujący konwerter ujemnoimpedancyjny
WALDEMAR JENDERNALIK
nr katalogowy: 39674
CHŁODNICTWO 2008-6
Zmiany właściwości antyoksydacyjnych mrożonej kapusty brukselskiej w funkcji czasu i temperatury przechowywania
JOLANTA KLIMCZAK
ZBIGNIEW IRZYNIEC
nr katalogowy: 36070
AURA 2017-9
Pytania testowe finału centralnego XXXII Olimpiady Wiedzy Ekologicznej Serock, 3 czerwca 2017 r.
nr katalogowy: 109085
AURA 2016-10
Pytania testowe finału centralnego XXXI Olimpiady Wiedzy Ekologicznej
nr katalogowy: 101272
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2024-5
Comparison of storage stability of hydrogen sulfide in Tedlar bags in different sampling temperatures
Mirosław Szyłak-Szydłowski
Wojciech Kos
nr katalogowy: 148829
10.15199/17.2024.5.3
air pollution
chromatography
hydrogen sulphide
odour
Tedlar
sampling
storage
chromatografia
odór
pobieranie próbek
przechowywanie próbek
siarkowodór
Tedlar
zanieczyszczenia powietrza
AURA 2018-10
Pytania testowe finału centralnego XXXIII Olimpiady Wiedzy Ekologicznej Lidzbark Welski, 9 czerwca 2018 r.
nr katalogowy: 116439
AURA 2019-9
Zestaw pytań testowych finału centralnego XXXIV Olimpiady Wiedzy Ekologicznej Tuchola – 8 czerwca 2019 r.
nr katalogowy: 122147
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1992-12
Obliczanie szybkości absorpcji C 0 2 w solance amoniakalnej
MAREK MOSZCZYŃSKI
nr katalogowy: 106195
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-21
Sprawdzian z wiedzy o nukleonice cz. II
Wojciech Jerzy Głuszewski
nr katalogowy: 122631
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-4
Carbon polymers from carbide solutions Polimery węglowe z roztworów karbidu
Zygmunt Wirpsza
nr katalogowy: 97889
10.15199/62.2016.4.4
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-7
Doświadczalne wyznaczenie emisyjności stali S355J2G3 w zakresie temperatur 800 °C÷1200 °C
KONRAD LABER
MARCIN KNAPIŃSKI
HENRYK DYJA
DOROTA MUSIAŁ
nr katalogowy: 45880
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1998-10
Optymalizacja składu katalizatora trójfunkcyjnego
MAREK KUŁAŻYŃSKI
JERZY SZCZYGIEŁ
JERZY WALENDZIEWSKI
nr katalogowy: 43474
CHŁODNICTWO 2007-4
Kaskadowe instalacje ziębnicze w praktyce chłodniczej - Komora badawcza o zakresie temperatury powietrza od -70°C do +70°C
ZBIGNIEW RUSAK
nr katalogowy: 25572
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2018-4
Wpływ parametrów wytwarzania na własności mechaniczne i mikrostrukturę spiekanych stali Fe-Mn-C oraz Fe-Mn-Cu-C
Paweł KULECKI
Ewa LICHAŃSKA
Monika TENEROWICZ-ŻABA
Maciej SUŁOWSKI
nr katalogowy: 113539
10.15199/24.2018.4.5
metalurgia proszków
mangan
miedź
stal spiekana
własności mechaniczne
mikrostruktura
fraktografia
powder metallurgy
manganese
copper
sintered steel
mechanical properties
microstructure
fractography
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-9
Higiena Absolutna Coś Całkiem Prostego
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 4267
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-5
Struktura dyfuzyjnej warstwy chromowanej a jej odporność korozyjna
EWA KASPRZYCKA
BOGDAN BOGDAŃSKI
nr katalogowy: 21664
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-7
Wpływ segregacji boru na kinetykę przemian fazowych stali niskowęglowej
ANDRZEJ K. LIS
CEZARY KOLAN
PAWEŁ WIECZOREK
JADWIGA LIS
nr katalogowy: 45881
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2016-2
Wpływ parametrów obróbki cieplnej na strukturę i rozwój pęknięć zmęczeniowych bimetalu stal-tytan
Grzegorz Kwiatkowski
Dariusz Rozumek
nr katalogowy: 97970
10.15199/28.2016.2.4
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2016-2
Wpływ parametrów obróbki cieplnej na strukturę i rozwój pęknięć zmęczeniowych bimetalu stal-tytan
Grzegorz Kwiatkowski
Dariusz Rozumek
nr katalogowy: 97970
10.15199/28.2016.2.4
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2016-2
Wpływ parametrów obróbki cieplnej na strukturę i rozwój pęknięć zmęczeniowych bimetalu stal-tytan
Grzegorz Kwiatkowski
Dariusz Rozumek
nr katalogowy: 97970
10.15199/28.2016.2.4
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2022-4
WYNALAZKI I UDOSKONALENIA HUTNICZE
Marcin Knapiński
nr katalogowy: 141234
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2018-8
WYNALAZKI I UDOSKONALENIA HUTNICZE
nr katalogowy: 115733
AURA 2013-10
Pytania testowe finału centralnego XXVIII Olimpiady Wiedzy Ekologicznej - Katowice, 8 czerwca 2013 r.
nr katalogowy: 79512
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-3
Kształtowanie szumu w fonicznych przetwornikach a/c i c/a sigma-delta
MARCIN LEWANDOWSKI
ZBIGNIEW KULKA
nr katalogowy: 83101
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-7
ŁĄCZE USB – ELEKTROWNIĄ DO URZĄDZEŃ PERYFERYJNYCH?
nr katalogowy: 138492
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-8
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego nr 8, 9 i 10 z 2018 r.)
nr katalogowy: 115502
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2015-8-9
LABORATORYJNA SIEĆ WIRTUALNYCH RUTERÓW OSPF I BGP
Marek Michalski
Kamil Cieślak
Maciej Polak
nr katalogowy: 93818
10.15199/59.2015.8-9.108
AURA 2009-10
Pytania ustnego finału centralnego XXIV Olimpiady Wiedzy Ekologicznej
nr katalogowy: 47631
AURA 2024-8
Miasta odporne na zmiany klimatu
nr katalogowy: 149931
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-4
Nowe związki fosforoorganiczne i możliwość ich wykorzystania w ochronie roślin
JÓZEF KROCZYŃSKI
ELŻBIETA SZCZĘSNA
SŁAWOMIR WNUK
nr katalogowy: 107618
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2014-8
Modyfikacja powierzchni tytanu w procesie utleniania izotermicznego
Krzysztof ANIOŁEK
Marian KUPKA
Grzegorz DERCZ
nr katalogowy: 86583
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2012-2
Badania struktury i właściwości warstw wierzchnich powłok ze stopów eutektycznych Fe-Mn-C-B
Mykhaylo PASHECHKO
Krzysztof DZIEDZIC
Marcin BARSZCZ
nr katalogowy: 68266
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2007-11
Własności mechaniczne stali niskowęglowych z manganem, krzemem i miedzią po izotermicznym wyżarzaniu w zakresie 400÷700 °C
ADAM KRUK
WŁADYSŁAW OSUCH
GRZEGORZ MICHTA
FRANCISZEK CIURA
nr katalogowy: 30999
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-10
SYGNAŁY O TECHNICE
nr katalogowy: 44440
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2018-6
OPTYMALIZACJA EFEKTYWNO´SCI ENERGETYCZNEJ DLA SIECI POŁ ˛ ACZE´N RADIOWYCH Z PRZEKAZ´NIKAMI
Bartosz Bossy
Hanna Bogucka
nr katalogowy: 114352
10.15199/59.2018.6.42
efektywno´s´c energetyczna
alokacja zasobów
przeka´znik
OFDM
zielona komunikacja
energy efficiency
resource allocation
relay node
OFDM
green communication
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2007-2
WYDAWNICTWA
nr katalogowy: 23946
CHŁODNICTWO 2010-7
Symulacja numeryczna działania komory niskich temperatur w warunkach nieustalonych
MAREK ŻAK
ADAM ŻOLTANIECKI
nr katalogowy: 53031
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2016-8
WYNALAZKI I UDOSKONALENIA HUTNICZE
nr katalogowy: 100070
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-8
Nowe modyfikowane katalizatory palladowe przeznaczone do wysoce selektywnego uwodorniania wiązań -C = C - do (Z)-C =C-
WACŁAWA PALCZEWSKA
JANUSZ SOBCZAK
nr katalogowy: 107119
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-6
Wyroby przemysłu chemicznego w środowisku naturalnym
MARIAN KWIATKOWSKI
nr katalogowy: 108144
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2018-2
Badania modelowe wpływu zimnego środowiska pracy na kształtowanie się mikroklimatu wewnątrz rękawic ochronnych zintegrowanych z pasywnym źródłem ciepła
EMILIA IRZMAŃSKA
PAULINA MAJCZAK
PAULINA KROPIDŁOWSKA
nr katalogowy: 112416
10.15199/60.2018.02.2
rękawice ochronne
zimne środowisko pracy
pasywne źródła ciepła
mikroklimat wewnątrz rękawic
protective gloves
cold working environment
passive heat sources
microclimate inside the glove
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-1
Pigmenty w barwieniu i druku wyrobów włókienniczych. Cz. 3
TADEUSZ LASKOWSKI
nr katalogowy: 96265
AURA 2015-10
Pytania testowe finału centralnego XXX Olimpiady Wiedzy Ekologicznej Olsztyn, 6 czerwca 2015 r.
nr katalogowy: 94114
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-12
An electrochemical double - layer capacitor with a non-flammable ionic liquid-sulfolane electrolyte to applications at temperatures to 90°C Kondensator podwójnej warstwy elektrycznej z niepalnym elektrolitem ciecz jonowa/sulfolan do aplikacji w temperaturach do 90°C
Paweł Jakóbczyk
Beata Kurc
nr katalogowy: 95915
10.15199/62.2015.12.37
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-6
Układy dopasowania L-C oraz L-LC w falownikach klasy D do nagrzewania indukcyjnego - teoria i praktyka
Marcin KASPRZAK
Piotr LEGUTKO
Kamil KIEREPKA
nr katalogowy: 98777
10.15199/48.2016.06.02
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-5
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 108141
GOSPODARKA WODNA 2022-5
FAKTY
nr katalogowy: 137582
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-2
Mechanical and ballistic properties of polymer composites produced by vacuum-assisted resin transfer molding Właściwości mechaniczne i balistyczne kompozytów polimerowych wytwarzanych metodą VARTM
Michał Gmitrzuk
Zbigniew Smoczyński
nr katalogowy: 82433
10.12916/przemchem.2014.246
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2014-6
ANALIZA POROWATOŚCI SPIEKANYCH STALI Fe-Mn-Cr-Mo-C W ZALEŻNOŚCI OD PARAMETRÓW WYTWARZANIA
MARTA SZWED
MACIEJ SUŁOWSKI
nr katalogowy: 85092
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2012-10
WŁASNOŚCI MECHANICZNE I MIKROSTRUKTURA SPIEKANYCH STALI O ZAWARTOŚCI 3 % Mn, 3 % Cr I 0,5 % Mo OBRABIANYCH CIEPLNIE
PAWEŁ GAC
MACIEJ SUŁOWSKI
MARTA CIESIELKA
nr katalogowy: 71770
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7a
A New Method for the C-Type Passive Filter Design
Ryszard KLEMPKA
nr katalogowy: 69252
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-4
Charakterystyka mikrostruktury cienkich warstw Al-Mg osadzanych laserem impulsowym z fazy gazowej
Agnieszka RADZISZEWSKA
Tomasz MOSKALEWICZ
nr katalogowy: 67879
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-10
Rozszerzenia funkcjonalne arbitrażu magistrali VME
Bogusław Wiśniewski
Barbara Szecówka-Wiśniewska
nr katalogowy: 63256
CHŁODNICTWO 2013-3
Wpływ lecytyn sypkich na krioprotekcję mrożonego mięsa i przetworów
Radosław Mostowski
Lucjan Krala
Ilona Gałązka -Czarnecka
nr katalogowy: 75523
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-12
Badanie wpływu pojemności kondensatora C-Dump na parametry układu napędowego z silnikiem SRM
Daniel RATAJ
Krzysztof TOMCZEWSKI
nr katalogowy: 123728
10.15199/48.2019.12.46
przełączalny silnik reluktancyjny
układ typu C-Dump
układ napędowy.
switched reluctance motor
C-dump converter
drive system.
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-10
Papiernia uczestniczy w projekcie magazynowania energii wodorowej
K. Głowacki
nr katalogowy: 128765
ELEKTROINSTALATOR 2021-5
PRODUKTY MARKI LEDVANCE DO WALKI Z BAKTERIAMI I WIRUSAMI
nr katalogowy: 131835
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-11
Badania kinetyki neutralizacji jonów OH w procesie syntezy rezorcyny
RYSZARD POHORECKI
WŁADYSŁAW MONIUK
nr katalogowy: 107345
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-8
Ocena plastyczności i mikrostruktury austenitycznej stali wysokomanganowej w trakcie odkształcania na gorąco
MAgDAlEnA JAbŁoŃsKA
nr katalogowy: 62622
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-5
Phase changes in super fine-grained steel during continuous cooling process
JUSTYNA SNOPEK
MARCIN KNAPIŃSKI
BARTOSZ KOCZURKIEWICZ
nr katalogowy: 51718
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-7
Badanie zawartości pochodnych furanu w biowęglach otrzymanych przez pirolizę odpadów roślinnych
Jarosław Molenda
Bernadetta Kaźmierczak
nr katalogowy: 138692
10.15199/62.2022.7.3
piroliza biomasy
biowęgiel
furany
2-furfural
oznaczanie furanów
biomass pyrolysis
biochar
furans
2-furfural
furans determination
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-7
Badanie zawartości pochodnych furanu w biowęglach otrzymanych przez pirolizę odpadów roślinnych
Jarosław Molenda
Bernadetta Kaźmierczak
nr katalogowy: 138692
10.15199/62.2022.7.3
piroliza biomasy
biowęgiel
furany
2-furfural
oznaczanie furanów
biomass pyrolysis
biochar
furans
2-furfural
furans determination
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-5
Edward Treszczanowicz (1908 - 1985)
nr katalogowy: 108136
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2008-1
Wynalazki i udoskonalenia hutnicze
nr katalogowy: 32685
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-6
Oczyszczanie i nawęglanie nc-TiC/C w argonie.Analiza kinetyczna
ANNA BIEDUNKIEWICZ
nr katalogowy: 40458
AURA 2008-9
Pytania testowe etapu centralnego XXIII Olimpiady Wiedzy Ekologicznej
nr katalogowy: 37970
CHŁODNICTWO 2008-8
Kinetyka zmian właściwości antyoksydacyjnych brokułów w czasie zamrażalniczego przechowywania
JOLANTA KLIMCZAK
ZBIGNIEW IRZYNIEC
nr katalogowy: 37308
CHŁODNICTWO 2015-7-8
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 93059
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-6
Zastosowanie [N-bis(fenylo)m etanono-N-fenylo] sulfonoimidu jako nowego inicjatora emulsyjnej polimeryzacji styrenu
ANDRZEJ WRZYSZCZYŃSKI
BOŻENA DĘBSKA
HENRYK JANOTA
nr katalogowy: 106690
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-5
Odroczony wypiek pieczywa Część II. Metoda odroczonego rozrostu
Magdalena Mart
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 76262
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-6
Elementarne błędy betonowania konstrukcji w warunkach zimowych
Michał Musiał
Jacek Grzelak
nr katalogowy: 92205
10.15199/33.2015.06.31
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11b
Rola fazy mulitowej w podwyższeniu odporności elektroporcelan na procesy starzeniowe
Przemysław RANACHOWSKI
Feliks REJMUND
Zbigniew RANACHOWSKI
Andrzej PAWEŁEK
Andrzej PIĄTKOWSKI
Stanislav KUDELA Jr
nr katalogowy: 72299
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-10
Badania plastyczności i struktury po odkształceniu na gorąco stali wysokowęglowej bainitycznej
ADAM PłAChtA
DAriusz KuC
DAriusz WoŹniAK
nr katalogowy: 63436
GOSPODARKA WODNA 2010-12
Europejskie systemy zarządzania zasobami wodnymi - Słowacja
nr katalogowy: 56452
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2017-3
Diagnostyka transformatorów, aspekty związane z pomiarami współczynnika stratności dielektrycznej i pojemności
Ryszard Kozak
nr katalogowy: 104484
10.15199/74.2017.3.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Oczyszczanie ścieków powstających w procesie produkcji gryzaków dla psów
Sławomir Żak
nr katalogowy: 133330
10.15199/62.2021.9.23
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Oczyszczanie ścieków powstających w procesie produkcji gryzaków dla psów
Sławomir Żak
nr katalogowy: 133330
10.15199/62.2021.9.23
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Oczyszczanie ścieków powstających w procesie produkcji gryzaków dla psów
Sławomir Żak
nr katalogowy: 133330
10.15199/62.2021.9.23
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Oczyszczanie ścieków powstających w procesie produkcji gryzaków dla psów
Sławomir Żak
nr katalogowy: 133330
10.15199/62.2021.9.23
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Oczyszczanie ścieków powstających w procesie produkcji gryzaków dla psów
Sławomir Żak
nr katalogowy: 133330
10.15199/62.2021.9.23
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Oczyszczanie ścieków powstających w procesie produkcji gryzaków dla psów
Sławomir Żak
nr katalogowy: 133330
10.15199/62.2021.9.23
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2017-2
Połączenie USB-C - HDMI bez elementów pośredniczących
nr katalogowy: 104242
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-12
Scanning calorimetry as a method for testing safety hazards connected with ammonium nitrate-involving chemical reactions. Kalorymetria skaningowa jako metoda badania zagrożeń bezpieczeństwa powodowanych reakcjami chemicznymi z udziałem azotanu amonu
Dariusz Popławski
Józef Hoffmann
Dawid Grzesiak
Renata Kędzior
Adam Hałat
Piotr Falewicz
nr katalogowy: 81277
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-4
Analiza wpływu połączeń radiatora z płaszczyzną odniesienia na poziomy emisji promieniowanej
Krzysztof BERNACKI
Artur NOGA
nr katalogowy: 76296
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2019-10
Badania przewodności cieplnej maty aerożelowej Porogel Medium Space-loft w zakresie temperatury do 200°C
MATEUSZ ZIELIŃSKI
PIOTR KONIORCZYK
JANUSZ ZMYWACZYK
nr katalogowy: 122936
10.15199/9.2019.10.3
mata aerożelowa
przewodność cieplna
aerogel blanket
thermal conductivity
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-2
Zmienność topologii LCL i mała dobroć Q w układzie VSI-LCL
Maciej A. DZIENIAKOWSKI
nr katalogowy: 82735
10.12915/pe.2014.02.61
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-7
Badanie zawartości pochodnych furanu w biowęglach otrzymanych przez pirolizę odpadów roślinnych
Jarosław Molenda
Bernadetta Kaźmierczak
nr katalogowy: 138692
10.15199/62.2022.7.3
piroliza biomasy
biowęgiel
furany
2-furfural
oznaczanie furanów
biomass pyrolysis
biochar
furans
2-furfural
furans determination
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-7
Badanie zawartości pochodnych furanu w biowęglach otrzymanych przez pirolizę odpadów roślinnych
Jarosław Molenda
Bernadetta Kaźmierczak
nr katalogowy: 138692
10.15199/62.2022.7.3
piroliza biomasy
biowęgiel
furany
2-furfural
oznaczanie furanów
biomass pyrolysis
biochar
furans
2-furfural
furans determination
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-7
Badanie zawartości pochodnych furanu w biowęglach otrzymanych przez pirolizę odpadów roślinnych
Jarosław Molenda
Bernadetta Kaźmierczak
nr katalogowy: 138692
10.15199/62.2022.7.3
piroliza biomasy
biowęgiel
furany
2-furfural
oznaczanie furanów
biomass pyrolysis
biochar
furans
2-furfural
furans determination
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2008-4
Ekstrapolacja wymagań normy PN-EN 1264 dotyczących izolacji grzejników podłogowych do warunków polskich
MICHAŁ STRZESZEWSKI
nr katalogowy: 34257
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH