Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
AURA 2023-1
Właściwości odżywcze i lecznicze super owoców aronii czarnoowocowej
Barbara Skwaryło-Bednarz
nr katalogowy: 141426
10.15199/2.2023.1.2
aronia czarnoowocowa
super owoce
polifenole
wartość odżywcza
właściwości antyoksydacyjne
właściwości lecznicze
hokeberry
super fruits
polyphenols
nutritional value
antioxidant properties
medicinal properties
AURA 2023-1
Właściwości odżywcze i lecznicze super owoców aronii czarnoowocowej
Barbara Skwaryło-Bednarz
nr katalogowy: 141426
10.15199/2.2023.1.2
aronia czarnoowocowa
super owoce
polifenole
wartość odżywcza
właściwości antyoksydacyjne
właściwości lecznicze
hokeberry
super fruits
polyphenols
nutritional value
antioxidant properties
medicinal properties
AURA 2023-1
Właściwości odżywcze i lecznicze super owoców aronii czarnoowocowej
Barbara Skwaryło-Bednarz
nr katalogowy: 141426
10.15199/2.2023.1.2
aronia czarnoowocowa
super owoce
polifenole
wartość odżywcza
właściwości antyoksydacyjne
właściwości lecznicze
hokeberry
super fruits
polyphenols
nutritional value
antioxidant properties
medicinal properties
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-3
Blacha trapezowa TP26 SUPER zdobyła Złoty Medal na targach BUDMA 2023
nr katalogowy: 142390
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
Sliding mode controls induction motor drive under unknown load torque through a super twisting algorithm
Kamal Benabdallah
Abdallah Mansouri
Abdelhafid Omari
Daaou Bachir
Ramzi Salim
Mourad Boufadene
nr katalogowy: 140339
10.15199/48.2022.11.09
Sliding mode
super-twisting algorithm
induction motors
field orientation control
unknown load torque.
tryb ślizgowy sterowania
Silnik indukcyjny
algorytm super skręcania
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
Sliding mode controls induction motor drive under unknown load torque through a super twisting algorithm
Kamal Benabdallah
Abdallah Mansouri
Abdelhafid Omari
Daaou Bachir
Ramzi Salim
Mourad Boufadene
nr katalogowy: 140339
10.15199/48.2022.11.09
Sliding mode
super-twisting algorithm
induction motors
field orientation control
unknown load torque.
tryb ślizgowy sterowania
Silnik indukcyjny
algorytm super skręcania
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
Sliding mode controls induction motor drive under unknown load torque through a super twisting algorithm
Kamal Benabdallah
Abdallah Mansouri
Abdelhafid Omari
Daaou Bachir
Ramzi Salim
Mourad Boufadene
nr katalogowy: 140339
10.15199/48.2022.11.09
Sliding mode
super-twisting algorithm
induction motors
field orientation control
unknown load torque.
tryb ślizgowy sterowania
Silnik indukcyjny
algorytm super skręcania
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-5
Nowości techniki
nr katalogowy: 25683
SZKŁO I CERAMIKA 2007-4
Informacje
nr katalogowy: 28127
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-3
Blacha trapezowa TP26 SUPER zdobyła Złoty Medal na targach BUDMA 2023
nr katalogowy: 142390
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Recent Advanced In Hard and Super- Hard Anti Wear Nanostructured and Composite Coating Technology
WITOLD PRECHT
nr katalogowy: 27569
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Thermal stresses in the ZrO2-Y2O3 ceramic coating deposited by plasma spraying method on the nickel base super -alloy
KRYSTYNA KOBYLANSKA-SZKARADEK
JOLANTA GRYCZYNSKA
nr katalogowy: 27454
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-4
MRAS-Super Twisting sliding Mode Observer for Speed Sensorless Vector Control of Induction Motor drive
Lalia KOURICHE
Youcef MESSLEM
nr katalogowy: 131014
10.15199/48.2021.04.22
Induction motor drives
Super Twisting Sliding Mode-MRAS Observer
speed estimation
Sensorless
Vector Control.
Napędy silników indukcyjnych
MRAS-Obserwator trybu przesuwnego Super Twisting
sterowanie wektorowe.
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
Lauretta. Owoce górą
nr katalogowy: 137388
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-5
Dlaczego zapominamy o owocach?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 105338
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
Owoce do zadań specjalnych
Maria Pawlik
nr katalogowy: 137381
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-10
Mikrostruktura i tekstura w blachach z nierdzewnej stali austenityczno-ferrytycznej UR52N+
JAnusz ryŚ
nr katalogowy: 63439
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-10
Super Twisting Sliding Mode Controller of Small Hydropower Plant Energy Generation based DFIG
Abdelkader BOUDALI
Karim NEGADI
Mohamed BOUDIAF
Abderrahmane BERKANI
Fabrizio MARIGNETTI
nr katalogowy: 128263
10.15199/48.2020.10.25
Small hydropower plant
DFIG
Vienna rectifier
Super Twisting Sliding Mode Controller (STSMC)
Power generation
Mała elektrownia wodna
DFIG
prostownik wiedeński
sterownik SuperSkręcanego Trybu Przesuwnego (STSMC
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-11
Owoce jagodowe - doskonałe źródło składników funkcjonalnych do napojów oraz na przetwory Cz. I. Owoce czerwone
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 81121
AURA 2005-5
WIADOMOŚCI z INTERNETU
Adam Wieczorek
nr katalogowy: 8439
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-3
Super SUPRA
nr katalogowy: 11913
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-7-8
Owoce jagodowe - doskonałe źródło składników funkcjonalnych do napojów oraz na przetwory Cz. II. Owoce czarne
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 86179
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
Lauretta. Owoce górą
nr katalogowy: 137388
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-9
Czarna Mamba Papa Super Elastic
nr katalogowy: 10669
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-6
Czas na polskie superowoce!
nr katalogowy: 132108
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2022-1
Analiza wpływu błędu danych wejściowych na wynik identyfikacji współczynnika wymiany ciepła
GRZEGORZ KWIATKOWSKI
DARIUSZ ROZUMEK
nr katalogowy: 137002
10.15199/148.2017.6.1
obróbka cieplna
zgrzewanie wybuchowe
stal austenityczna
stal super-duplex
stopy niklu
heat treatment explosive welding
austenitic steel
super-duplex
nickel alloys
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2022-1
Analiza wpływu błędu danych wejściowych na wynik identyfikacji współczynnika wymiany ciepła
GRZEGORZ KWIATKOWSKI
DARIUSZ ROZUMEK
nr katalogowy: 137002
10.15199/148.2017.6.1
obróbka cieplna
zgrzewanie wybuchowe
stal austenityczna
stal super-duplex
stopy niklu
heat treatment explosive welding
austenitic steel
super-duplex
nickel alloys
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2022-1
Analiza wpływu błędu danych wejściowych na wynik identyfikacji współczynnika wymiany ciepła
GRZEGORZ KWIATKOWSKI
DARIUSZ ROZUMEK
nr katalogowy: 137002
10.15199/148.2017.6.1
obróbka cieplna
zgrzewanie wybuchowe
stal austenityczna
stal super-duplex
stopy niklu
heat treatment explosive welding
austenitic steel
super-duplex
nickel alloys
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2006-2
Aktywny kompensator zmian mocy odbiornika w obwodzie napięcia stałego
Wlodzimierz KOCZARA
Grzegorz WODECKI
nr katalogowy: 18428
OPAKOWANIE 2004-8-2
Super Stick New w ofercie firmy CEZEX
E.M.
nr katalogowy: 3434
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Prym wiedzie jabłko, tuż za nim pomidor i marchewka
nr katalogowy: 127662
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Jedz owoce i warzywa – nadwaga a brak ruchu
nr katalogowy: 143827
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-8
Utilizing a Five-Level Inverter for Grid-Connected PV Systems: Implementing an MPPT Algorithm with Super Twisting Sliding Mode Control
Amine SOBH
Belkacem BELABBAS
Tayeb ALLAOUI
nr katalogowy: 149764
10.15199/48.2024.08.43
Photovoltaic energy
multilevel converters
Super Twisting Sliding Mode Control
quality energy
Energia fotowoltaiczna
konwertery wielopoziomowe
Kontrola trybu Super Twisting Sliding
jakość energii
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-11
Nowy program "Owoce w szkole" – co przeszkadza w realizacji?
Tadeusz Pokrywka
nr katalogowy: 48282
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-11
Nowy program "Owoce w szkole" - co przeszkadza w realizacji?
Tadeusz Pokrywka
nr katalogowy: 48281
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Prym wiedzie jabłko, tuż za nim pomidor i marchewka
nr katalogowy: 127662
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
Owoce do zadań specjalnych
Maria Pawlik
nr katalogowy: 137381
AURA 2020-2
CIEKAWOSTKI TECHNOLOGICZNE ZE ŚWIATA
Adam Wieczorek
nr katalogowy: 124901
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-5
Jakość komponentów owocowych
R. Zadernowski
nr katalogowy: 7079
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-7-8
Owocowy zawrót głowy
nr katalogowy: 108489
owoce
zioła
desery zimne
desery mrożone
desery gorące
fruits
herbs
cold desserts
frozen desserts
hot desserts
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-1
Dieta z bakaliami
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 3966
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-6
Czas na polskie superowoce!
nr katalogowy: 132108
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-7-8
Owoc niezakazany
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 78110
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-9
Owoce w cukiernictwie. Rodzaje i słodkie inspiracje
Karol Sobkowiak
nr katalogowy: 144838
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-6
Super Montaż - nowa technologia pap marki Matizol
nr katalogowy: 60417
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-10
Technologia produkcji jabłek mało przetworzonych pakowanych w atmosferze modyfikowanej
R. Biegańska-Marecik
J. Czapski
nr katalogowy: 14679
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-5
Wypieki z owocami i warzywami
nr katalogowy: 105343
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-1
Produkcja wyrobów mięsnych z owocami
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 124495
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Coś zimnego na deser
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 143645
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2013-2
Z prasy technicznej
nr katalogowy: 74471
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-5
Wpływ zawartości krzemu na odporność na utlenianie izotermiczne powłok aluminidkowych uzyskanych z zawiesin Al-Si na w stopie TiAlNb
MAREK GÓRAL
GRZEGORZ MOSKAL
LUCJAN SWADŹBA
W. SUPER
nr katalogowy: 21646
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-7-8
Smak lata w owocach sezonowych
nr katalogowy: 108495
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-5
Rośnie zainteresowanie wysoką jakością
nr katalogowy: 105342
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-7-8
Zdrowie z sadu
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 29139
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-9
Propozycje Komisji Europejskiej
nr katalogowy: 38053
OPAKOWANIE 2012-6
Owoce dla szkół pakowane w folię kompostowalną
nr katalogowy: 68640
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-9
Sezon lodziarski 2008
Jarosław Zbaliszyn
nr katalogowy: 37766
OPAKOWANIE 2014-8
EMERGRAF zaprezentuje maszyny RODA
nr katalogowy: 86137
AUTO MOTO SERWIS 2023-7
Technologia UFI Filters do Revuelto, pierwszej hybrydy Lamborghini typu plug-in
nr katalogowy: 145463
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Aronia dla zdrowia
Iwona Wawer
nr katalogowy: 128018
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Aronia dla zdrowia
Iwona Wawer
nr katalogowy: 128018
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-12a
Optimal Power Assignment and Coordinated Control Strategy for a Small-Scale Residential DC Microgrid
Guiting Xue
Yan Zhang
Dakang Zhu
nr katalogowy: 73224
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-6
Wireless Rapid Charger of Super Capacitor
Eiji SAKAI
Hiroshi SAKAMOTO
nr katalogowy: 68782
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
AB System Zapakujemy wasze owoce i warzywa
nr katalogowy: 116207
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-9
Tendencje w stosowaniu nowych dodatków
nr katalogowy: 100589
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Jedz owoce i warzywa – nadwaga a brak ruchu
nr katalogowy: 143827
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-11
Mąka kasztanowa
nr katalogowy: 110287
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-2
Świdośliwa – jeszcze jeden wartościowy krzew owocowy do masowej uprawy
Augustyn Mika
nr katalogowy: 50132
OPAKOWANIE 2009-9
Opakowania produktów ogrodniczych jako ważny element obrotu wielkotowarowego
Andrzej Hejduk
Tadeusz Cąderek
Antonius Hendriks
Monika Wańtuchowicz
nr katalogowy: 46566
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2010-4
Terminale operatorskie
nr katalogowy: 53840
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-7-8
"Reni" - ekologiczne owoce w syropie alkoholowym - zdobywają rynki od USA do Japonii
nr katalogowy: 29429
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-5-6
Jedzmy owoce i warzywa!
nr katalogowy: 126736
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2017-6
Wpływ obróbki cieplnej na właściwości wytrzymałościowe różnych materiałów zgrzewanych wybuchowo
GRZEGORZ KWIATKOWSKI
DARIUSZ ROZUMEK
nr katalogowy: 106786
10.15199/148.2017.6.1
obróbka cieplna
zgrzewanie wybuchowe
stal austenityczna
stal super-duplex
stopy niklu
heat treatment explosive welding
austenitic steel
super-duplex
nickel alloys.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-9
Comparative performance analysis of variable speed controllers in a wind energy system using NARMA L2 neuro-controller and Super- twisting sliding mode controller
Meriem SENOUCI
Fadela BENZERGUA
Naima KHALFALLAH
nr katalogowy: 145250
10.15199/48.2023.09.28
turbine model
speed control
NARMA L2
super-twisting sliding mode
model turbiny
regulacja prędkości obrotowej
NARMA L2
tryb ślizgowy z super skrętem
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-3
Czym jest Żywność Barwiąca?
nr katalogowy: 75474
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-3
Zbiory i przetwórstwo owoców - ważne liczby
nr katalogowy: 58633
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
„Jemy Eko Warzywa i Owoce”
nr katalogowy: 136219
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-10
Sygnały o technice
nr katalogowy: 113629
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-3
Właściwości mikrostruktury folii stopu Al - Fe. (Publikacja w języku Rosyjskim)
Iya Tashlykow-Bushkewich
Tcheslaw Kozak
nr katalogowy: 33593
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-6
Nowości w ofercie "Izolacji - Matizol" S.A.
nr katalogowy: 26986
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-9
Electric Drive System for Automatic Guided Vehicles Using Contact-free Energy Transmission
Marcel JUFER
nr katalogowy: 37852
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-4
Rozwój marek własnych sieci - nowe perspektywy dla producentów żywności
nr katalogowy: 25453
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2020-9
Nowy gatunek KCS10B do obróbki superstopów
nr katalogowy: 128072
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-4
Europejski "Program owoce w szkołach"
Julian Pawlak
nr katalogowy: 34803
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Coś zimnego na deser
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 143645
OPAKOWANIE 2007-11
Rola handlu w systemie odzysku i recyklingu odpadów opakowaniowych
Krzysztof Kawczyński
nr katalogowy: 31009
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-4
Soki owocowe i warzywne Soczyste menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 113102
soki
owoce
warzywa
wartość odżywcza
substancje bioaktywne
właściwości zdrowotne
juices
fruits
vegetables
nutritional value
bioactive substances
health properties
AURA 2012-7
Owoce i warzywa dla cukrzyka
nr katalogowy: 69566
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-11
W opakowaniach z tektury falistej owoce świeższe niż w plastikowych
nr katalogowy: 102553
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-1-2
Cytrusy - skarby zimy
nr katalogowy: 124873
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-1
Ocena roku 2017 w branży owocowo-warzywnej - od strony przemysłu Złe dobrego początki?
nr katalogowy: 111757
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-7-8
Trwałe, zdrowe i wygodne
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 78105
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-16-17
Super spieki lidera
Joanna Wachowicz
nr katalogowy: 100138
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-6
Co na lato?
nr katalogowy: 106093
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-1
Sliding Mode Control Based on PSO Adaptive Frequency-Decoupling for Hybrid Energy Storage System with Battery State of Charge estimation
Hassan BENARIBA
Abdelmadjid BOUMEDIENE
nr katalogowy: 147114
10.15199/48.2024.01.34
Hybrid storage system energy management
frequency decoupling
sliding mode control
electric vehicle
Hybrydowy system magazynowania energii
odsprzęganie częstotliwości
sterowanie trybem przesuwnym
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-4
"Termobreak" do rozmrażania, podgrzewania lub chłodzenia surowca
nr katalogowy: 67198
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
NIEZAWODNE NAPĘDY DLA PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO
nr katalogowy: 122453
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
„Jemy Eko Warzywa i Owoce”
nr katalogowy: 136219
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
4 fakty o mrożeniu jedzenia
nr katalogowy: 139597
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-10
Wpływ parametrów mrożenia na charakterystykę żywności
Adrien Agoulon
nr katalogowy: 80270
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Warzywa, owoce i ich przetwory - podstawy prawne komunikowania właściwości prozdrowotnych
Izabela Tańska
nr katalogowy: 122487
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-4
Wykorzystanie mrożonek owocowych w gastronomii Zmrożona świeżość
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 97691
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-2
Nowoczesne maszyny na miarę XXI wieku
nr katalogowy: 82759
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-9
Nowoczesne maszyny na miarę XXI wieku
nr katalogowy: 86875
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-1-2
Pod znakiem HORECA
nr katalogowy: 89403
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-11
Supercar kończy 50 lat!
Józef Trzionka
Erwin Halentz
nr katalogowy: 140701
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-5
Rokitnik zwyczajny (Hippophae rhamnoides L.) – cenne źródło dodatków do żywności
Kamila Mateuszuk
Wioletta Biel
nr katalogowy: 126521
10.15199/65.2020.5.6
Hippophae rhamnoides L.
liście
olej
owoce
skład chemiczny
Hippophae rhamnoides L.
leaves
oil
fruit
chemical composition
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-16-17
Sygnały o technice
nr katalogowy: 108595
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Piwo bezalkoholowe – alternatywa, czy trunek uniwersalny? Wyniki badań konsumenckich
Maciej Chołdrych
nr katalogowy: 140085
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-5
Phase changes in super fine-grained steel during continuous cooling process
JUSTYNA SNOPEK
MARCIN KNAPIŃSKI
BARTOSZ KOCZURKIEWICZ
nr katalogowy: 51718
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-1
Jazz w restauracjach
Władysław Serwatowski
nr katalogowy: 49035
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-7-8
Polskie sposoby na rosyjskie embargo na owoce i warzywa
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 86167
CHŁODNICTWO 2012-3
Nowy tunel kriogeniczny Freshline QS firmy Air Products zapewnia przetwórcom żywności szybkie i łatwe mrożenie produktów spożywczych
nr katalogowy: 66791
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-10-11
Świeże owoce każdego dnia
Barbara Czarnecka
nr katalogowy: 63448
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-7-8
Przepis na długą młodość
Monika Stromkie-Złomaniec
nr katalogowy: 132676
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-7-8
Roboty na wszelki wypadek
nr katalogowy: 105377
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
Smaczne i kolorowe
nr katalogowy: 137387
CHŁODNICTWO 2024-1
Specyfika transportu produktów w kontrolowanej temperaturze
Paweł Latoszek
nr katalogowy: 147615
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-3
Owoc bogów
Joanna Żuchniewicz
nr katalogowy: 74950
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-1
Czynniki odporności w pożywieniu
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 129966
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-9
Związki odpowiedzialne za aromat w owocach krajowych i w produkowanych z nich napojach alkoholowych. Cz. 1
Magdalena Kostrz
Paweł Satora
nr katalogowy: 101019
10.15199/64.2016.9.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-9
Z ŻYCIA NASZYCH ZAKŁADÓW PRZEMYSŁOWYCH
nr katalogowy: 107725
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-14
TECHNIKA NA CODZIEŃ
nr katalogowy: 85308
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-22-23
CO PISZĄ INNI efekty-defekty
nr katalogowy: 122968
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2017-5
Aktualne kierunki rozwoju rynku usług telewizyjnych w Polsce
Andrzej ZIELIŃSKI
nr katalogowy: 105572
10.15199/59.2017.5.3
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-2
Niechciane private labels mają się dobrze
Izabela Bohdan-Talmont
nr katalogowy: 73957
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-10
Organiczne elementy i urządzenia elektroniczne: techniki wytwarzania i właściwości
Ireneusz GŁOWACKI
nr katalogowy: 80123
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2023-7
BIOFOTONIKA KLASYCZNA I KWANTOWA Część 5 – TECHNIKI LABORATORYJNE, OBRAZOWANIE WYSOKOROZDZIELCZE
Ryszard S. Romaniuk
nr katalogowy: 144095
10.15199/13.2023.7.3
biofizyka
biofotonika
biochemia
nanomedycyna
oświetlenie
biomedyczne obrazowanie super-rozdzielcze
mikroskopia super-rozdzielcza
obrazowanie kwantowe
optyka jednofotonowa
biophysics
biophotonics
biochemistry
nanomedicine
lighting
biomedical superresolution imaging
superresolution microscopy
quantum imaging
single photon optics
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2023-7
BIOFOTONIKA KLASYCZNA I KWANTOWA Część 5 – TECHNIKI LABORATORYJNE, OBRAZOWANIE WYSOKOROZDZIELCZE
Ryszard S. Romaniuk
nr katalogowy: 144095
10.15199/13.2023.7.3
biofizyka
biofotonika
biochemia
nanomedycyna
oświetlenie
biomedyczne obrazowanie super-rozdzielcze
mikroskopia super-rozdzielcza
obrazowanie kwantowe
optyka jednofotonowa
biophysics
biophotonics
biochemistry
nanomedicine
lighting
biomedical superresolution imaging
superresolution microscopy
quantum imaging
single photon optics
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2023-7
BIOFOTONIKA KLASYCZNA I KWANTOWA Część 5 – TECHNIKI LABORATORYJNE, OBRAZOWANIE WYSOKOROZDZIELCZE
Ryszard S. Romaniuk
nr katalogowy: 144095
10.15199/13.2023.7.3
biofizyka
biofotonika
biochemia
nanomedycyna
oświetlenie
biomedyczne obrazowanie super-rozdzielcze
mikroskopia super-rozdzielcza
obrazowanie kwantowe
optyka jednofotonowa
biophysics
biophotonics
biochemistry
nanomedicine
lighting
biomedical superresolution imaging
superresolution microscopy
quantum imaging
single photon optics
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Owoce kandyzowane nagrodzone
nr katalogowy: 132762
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-11
Nowości
nr katalogowy: 4322
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Warsztaty z Jowitą Woszczyńską – Peleryna Czerwonego Kapturka
nr katalogowy: 131673
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-1
Przetwory owocowe i warzywne, soki, napoje i wody – pod lupą Inspekcji Handlowej
nr katalogowy: 49500
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-6
Pakowanie mało przetworzonych owoców i warzyw w atmosferze modyfikowanej
Elżbieta Radziejewska-Kubzdela
Róża Biegańska-Marecik
nr katalogowy: 45317
CHŁODNICTWO 2009-3
Wpływ sposobu pakowania na wybrane zmiany fizyczne awokado w czasie zamrażalniczego przechowywania
GRZEGORZ SZCZEPANIK
MARTA ARCIUSZKIEWICZ
AGATA BAKAN
nr katalogowy: 42296
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-11
Mangostan – królowa owoców
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 48287
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-7-8
Przepis na długą młodość
Monika Stromkie-Złomaniec
nr katalogowy: 132676
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2014-1
Wpływ parametrów mikroklimatu w komorze chłodniczej na skład chemiczny owoców i warzyw Część 1. Parametry mikroklimatu
KATARZYNA GŁADYSZEWSKA-FIEDORUK
DOROTA ANNA KRAWCZYK
ANDRZEJ GAJEWSKI
TOMASZ CHOIŃSKI4)
nr katalogowy: 81856
AURA 2022-5
Jak korzystamy z bogactwa owoców w dzisiejszym świecie?
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 137576
10.15199/2.2022.5.3
owoce
zdrowa dieta
zmiany klimatu
żywność lokalna i sezonowa
fruit
healthy diet
climate change
local and seasonal food
AURA 2022-5
Jak korzystamy z bogactwa owoców w dzisiejszym świecie?
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 137576
10.15199/2.2022.5.3
owoce
zdrowa dieta
zmiany klimatu
żywność lokalna i sezonowa
fruit
healthy diet
climate change
local and seasonal food
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-7-8
Walka o polskie owoce miękkie w Unii Europejskiej
nr katalogowy: 20553
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-1
Smaki świata
nr katalogowy: 18672
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-6
Kuchnie świata
hp
nr katalogowy: 13033
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Owoce morza – źródło substancji odżywczych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 130991
10.15199/65.2021.3.6
owoce morza
wartości odżywcze
metylortęć
bezpieczeństwo konsumenta
seafood
methylmercury
nutritional values
consumer safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Owoce morza – źródło substancji odżywczych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 130991
10.15199/65.2021.3.6
owoce morza
wartości odżywcze
metylortęć
bezpieczeństwo konsumenta
seafood
methylmercury
nutritional values
consumer safety
AURA 2022-12
Bez czarny – roślina o cennych właściwościach prozdrowotnych i leczniczych
Barbara Skwaryło-Bednarz
Agnieszka Jamiołkowska
nr katalogowy: 140893
bez czarny
uprawa
substancje bioaktywne
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
elderberry
cultivation
bioactive substances
health-promoting properties
healing properties
AURA 2022-12
Bez czarny – roślina o cennych właściwościach prozdrowotnych i leczniczych
Barbara Skwaryło-Bednarz
Agnieszka Jamiołkowska
nr katalogowy: 140893
bez czarny
uprawa
substancje bioaktywne
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
elderberry
cultivation
bioactive substances
health-promoting properties
healing properties
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-4
High order Sliding control with High order observer applied on a bioreactor
MESSABIH Mohamed
DAAOU Bachir
KACIMI Abderrahmane
nr katalogowy: 148135
10.15199/48.2024.04.35
Sliding Control
Sliding Observer
High Sliding Control
Super-Twist Observer
Bioreactor
Kontrola przesuwania
Obserwator przesuwania
Kontrola wysokiego poślizgu
Super-Twist Observer
Bioreaktor
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Warsztaty z Jowitą Woszczyńską – Peleryna Czerwonego Kapturka
nr katalogowy: 131673
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-9
Od redakcji
nr katalogowy: 6906
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-6
Żywność minimalnie przetworzona - owoce i warzywa
H. Kowalska
nr katalogowy: 20786
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-2
Słodkie rzeczy
nr katalogowy: 6738
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-7
Interesujące przykłady
nr katalogowy: 4973
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-9
PROSPONA. Owoce jak świeże przez cały rok
nr katalogowy: 12797
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Owoce kandyzowane nagrodzone
nr katalogowy: 132762
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-1
Przetworzone owoce z wyższej półki
nr katalogowy: 41065
CHŁODNICTWO 2009-10
Zmiany aktywności biologicznej liofilizowanych owoców dzikiej róży w czasie chłodniczego przechowywania (praca badawcza)
ILONA GAŁĄZKA-CZARNECKA
LUCJAN KRALA
nr katalogowy: 47476
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Składniki zwiększające libido w napojach funkcjonalnych
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 70410
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
Niezbędne składniki odżywcze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145002
produkty pochodzenia roślinnego
witaminy
funkcje
bogate źródło
products of plant origin
vitamins
functions
rich source
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-9
Niedoceniana rola nauki na coraz trudniejszym rynku bezpiecznej żywności
Anna Łazarowicz
nr katalogowy: 54440
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2019-2
Wybór pralki
Grzegorz Proniewicz
nr katalogowy: 120993
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-12
Dynamiczny rozwój rynku żywności ekologicznej i naturalnej
Anna Łazarowicz
nr katalogowy: 102829
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-7
Wiadomości
nr katalogowy: 92606
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2024-1
Lavoro wprowadza ekologiczną podeszwę wykonaną z powietrza
nr katalogowy: 147451
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-8
Wpływ warunków smarowania i chropowatości powierzchni wsadu na rezultaty hydromechanicznego kształtowania blach z nadstopów niklu
Monika HYRCZA-MICHALSKA
nr katalogowy: 70207
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-3
Uśredniony model okrętowego kompensatora udarów mocy SN budowanego na podstawie czteropoziomowego falownika napięcia z diodami poziomującymi
Maciej GRABAREK
nr katalogowy: 97031
10.15199/48.2016.03.39
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-10
Smakosze glonów
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 12096
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-6
ABC deserów lodowych
Marcin Strzelczyk
nr katalogowy: 19115
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-7-8
Od pomidorowej do Krwawej Mary
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 4200
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-8
Rynek draży w USA
Magdalena Mroczkowska
Mirosław Bohdan
nr katalogowy: 61397
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2023-6
BIOFOTONIKA KLASYCZNA I KWANTOWA Część 4 – TECHNIKI LABORATORYJNE, OŚWIETLENIE I OBRAZOWANIE MIKROSKOPOWE
Ryszard S. Romaniuk
nr katalogowy: 143815
10.15199/13.2023.5.2
biofizyka
biofotonika
biochemia
nanomedycyna
oświetlenie
biomedyczne obrazowanie super-rozdzielcze
mikroskopia super-rozdzielcza
obrazowanie kwantowe
optyka jednofotonowa
biophysics
biophotonics
biochemistry
nanomedicine
lighting
biomedical superresolution imaging
superresolution microscopy
quantum imaging
single photon optics
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2023-6
BIOFOTONIKA KLASYCZNA I KWANTOWA Część 4 – TECHNIKI LABORATORYJNE, OŚWIETLENIE I OBRAZOWANIE MIKROSKOPOWE
Ryszard S. Romaniuk
nr katalogowy: 143815
10.15199/13.2023.5.2
biofizyka
biofotonika
biochemia
nanomedycyna
oświetlenie
biomedyczne obrazowanie super-rozdzielcze
mikroskopia super-rozdzielcza
obrazowanie kwantowe
optyka jednofotonowa
biophysics
biophotonics
biochemistry
nanomedicine
lighting
biomedical superresolution imaging
superresolution microscopy
quantum imaging
single photon optics
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2023-6
BIOFOTONIKA KLASYCZNA I KWANTOWA Część 4 – TECHNIKI LABORATORYJNE, OŚWIETLENIE I OBRAZOWANIE MIKROSKOPOWE
Ryszard S. Romaniuk
nr katalogowy: 143815
10.15199/13.2023.5.2
biofizyka
biofotonika
biochemia
nanomedycyna
oświetlenie
biomedyczne obrazowanie super-rozdzielcze
mikroskopia super-rozdzielcza
obrazowanie kwantowe
optyka jednofotonowa
biophysics
biophotonics
biochemistry
nanomedicine
lighting
biomedical superresolution imaging
superresolution microscopy
quantum imaging
single photon optics
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-5
Prospona. Nowy wymiar owoców - Frużelina
nr katalogowy: 12674
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-4
Wysokie ceny mrożonych owoców jagodowych wymuszają zmiany w ofertach
Anna Łazarowicz
nr katalogowy: 76238
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-8
Nieoczywiste połączenia w diecie(część 2)
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 149853
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-4
Owoce, warzywa, soki - ich kaloryczność i wartość odżywcza na tle zapotrzebowania na energię i składniki odżywcze Cz. 5. Spożycie składników odżywczych w owocach, warzywach i przetworach z owoców i warzyw
Witold Płocharski
Jarosław Markowski
Bożena Nosecka
Urszula Pytasz
Krzysztof Rutkowski
Katarzyna Stoś
nr katalogowy: 76236
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-5
Zwrot w kierunku produktów naturalnych
nr katalogowy: 105344
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-8
Żywieniowe i technologiczne aspekty zastosowania błonników pokarmowych
Małgorzata MIELCARZ
nr katalogowy: 6372
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-6
Owoce słońca
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 4184
AURA 2004-8
DEKORACYJNE MOTYWY KASZTANOWCA W ARCHITEKTURZE KRAKOWA
Beata Makowska
Krzysztof Kmieć
nr katalogowy: 575
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-1-2
Konkurs Śledź Norweski 2011
nr katalogowy: 65478
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
Niezbędne składniki odżywcze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145002
produkty pochodzenia roślinnego
witaminy
funkcje
bogate źródło
products of plant origin
vitamins
functions
rich source
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-8-9
Skład chemiczny i wartość odżywcza owoców rokitnika (Hippophae rhamnoides L.)
R. Zadernowski
M. Szałkiewicz
S. Czaplicki
nr katalogowy: 14666
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-4
Minikiwi - nowy, cenny surowiec dla przemysłu spożywczego
Michał Bialik
Ewa Gondek
Artur Wiktor
Piotr Latocha
Dorota Witrowa-Rajchert
nr katalogowy: 113397
10.15199/65.2018.4.6
Actinidia arguta
właściwości prozdrowotne
wykorzystanie przemysłowe
Kiwiberry
Actinidia arguta
health properties
industrial applications
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-10
Walka o owoce miękkie w UE i współpraca producentów surowców z przetwórcami
nr katalogowy: 22379
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-3
Kalejdoskop ze świata napojów - luty 2009 r.
nr katalogowy: 42387
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-26
Super infrastruktura
nr katalogowy: 49308
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-11
Supercar kończy 50 lat!
Józef Trzionka
Erwin Halentz
nr katalogowy: 140701
ELEKTROINSTALATOR 2023-11
SUPERKONDENSATORY FASZEROWANE WĘGLOWYMI NANOCEBULKAMI
nr katalogowy: 145959
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-7
Pękanie na gorąco stali nierdzewnych austenitycznych z dodatkiem miedzi
Aneta ZIEWIEC
nr katalogowy: 69418
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2013-10
Odporność korozyjna powłok otrzymanych w kąpieli ZnAl23 z dodatkami Mg
HENRYK KANIA
MARZENA BIEROŃSKA
nr katalogowy: 79750
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-6
Zarządzanie jakością w zarządzaniu organizacją. Metametoda czy narzędzie?
Janusz ZĄBEK
nr katalogowy: 99399
10.15199/47.2016.6.1
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-6
Aktualności
nr katalogowy: 85136
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-2
Branża soków zagęszczonych - jej sytuacja w Polsce oraz znaczenie w Unii Europejskiej
Jarosław Dybus
nr katalogowy: 58019
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-6
Zagrożenia mikrobiologiczne produktów owocowych i warzywnych
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 85103
CHŁODNICTWO 2006-4
Trwałość zamrożonych truskawek w czasie przechowywania
TOMASZ PUKSZTA
PIOTR PALICH
nr katalogowy: 16122
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-10
Owoce i warzywa w opakowaniach z tektury falistej
nr katalogowy: 128754
CHŁODNICTWO 2018-2
Zmiany wybranych parametrów jakościowych truskawek (Fragaria x ananassa D.) podczas chłodniczego i zamrażalniczego przechowywania
Izabella Kwaśniewska-Karolak
Radosław Mostowski
nr katalogowy: 113743
10.15199/8.2018.2.1
kluczowe: truskawki
antocyjany
zmiany przechowalnicze
chłodzenie
mrożenie
strawberries
anthocyanins
storage changes
cooling
freezing
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH