Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-6
Ocena przydatności pap samoprzylepnych
J. Sowińska
nr katalogowy: 2575
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-2
Higieniczne warunki środowiska pracy w piekarniach rzemieślniczych cz. I
Przemysław Ratajczak
Elżbieta Goryńska
nr katalogowy: 4763
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-6
Polskie wersje norm dla pras
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 143519
OPAKOWANIE 2018-6
Bezpieczeństwo żywności na FachPack 2018
nr katalogowy: 114306
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-7
Salon(ik)
Zofia Lejko
nr katalogowy: 78322
AUTO MOTO SERWIS 2024-2
Elastyczny system ładowania Pro Mercedes-Benz
nr katalogowy: 148058
OPAKOWANIE 2022-5
Zabezpiecz swoje opakowanie
Dorota Witthuhn
nr katalogowy: 137831
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-10
Po pierwsze... bezpieczeństwo!
nr katalogowy: 139722
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-6
Rozwój standardów bezpieczeństwa żywności GFSI w oparciu o analizę ryzyka
Agnieszka Wryk
nr katalogowy: 149059
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Obawy konsumentów a potencjał cyfrowych zabezpieczeń
nr katalogowy: 127659
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Obawy konsumentów a potencjał cyfrowych zabezpieczeń
nr katalogowy: 127659
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Międzynarodowe standardy określające wymogi związane z bezpieczeństwem i jakością produktów żywnościowych
Ziemowit Rudy
nr katalogowy: 140725
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2022-4
Rewolucja w oznakowaniu odporności na poślizg
Lucyna Badura
nr katalogowy: 141158
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-8
Automatyzacja i robotyka w pakowaniu przechowywania i transportu chłodniczego żywności o niskim stopniu przetworzenia
Marta Lenartowicz-Klik
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 144667
10.15199/65.2023.8.8
automatyka i robotyka
przemysł spożywczy
roboty
żywność oniskim stopniu przetworzenia
automation and robotics
food industry
robots
low-processed food
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-3
Historia zabezpieczeń – testowanie przekaźników pod koniec lat 20. XX w. (cz. XV)
Mirosław Branczewski
nr katalogowy: 142422
10.15199/74.2023.3.5
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-8
Wybrane aspekty związane z zastosowaniem nanocząstek w produkcji żywności ze szczególnym uwzględnieniem przetwórstwa mięsa
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 149963
nanocząstki
nanotechnologia
opakowania aktywne
produkty spożywcze
mięso
nanoparticles
nanotechnology
active packaging
food products
meat
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-10
Ochrona przeciwporażeniowa
Andrzej Kowerski
nr katalogowy: 54739
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2024-2
MediSensonic wyprzedza światową konkurencję
Jolanta Czudak
nr katalogowy: 147504
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-4
Naukowe wsparcie
nr katalogowy: 90562
ELEKTROINSTALATOR 2022-5
WYDARZENIA
nr katalogowy: 137728
ELEKTROINSTALATOR 2023-12
WODÓR – WIELE WYZWAŃ, JESZCZE WIĘCEJ MOŻLIWOŚCI
Sebastian Kozikowski
Krzysztof Szymlek
nr katalogowy: 146485
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-8
AKTUALNOŚCI
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 150055
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
60-lecie Zakładów Azotowych w Puławach
nr katalogowy: 133307
DOZÓR TECHNICZNY 2022-1
System zapewnienia bezpieczeństwa w budynkach użyteczności publicznej
Adam Węgrzyn
Jacek Caban
nr katalogowy: 136302
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-6
Budowanie odporności organizacji na przykładzie uczelni (1) Wprowadzenie oraz zarządzanie kryzysowe
Katarzyna Jurzak
nr katalogowy: 143511
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-8
Zmiany w konstrukcji oraz elementach składowych stolarki okienno-drzwiowej wpływające na jej właściwości techniczno-użytkowe
Ołeksij Kopyłow
nr katalogowy: 144610
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-11
Marek Głowicki
nr katalogowy: 8260
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2006-4
Sieci napięcia gwarantowanego z monitoringiem izolacji
Maciej Sałasiński
Jarosław Mielczarek
nr katalogowy: 21116
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-13
Nowe wyzwania UDT
nr katalogowy: 19646
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-9
Warsztaty z Jowitą Woszczyńską
Jowita Woszczyńska
nr katalogowy: 127893
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Worek Roku pochodzi z Indii
nr katalogowy: 134850
AUTO MOTO SERWIS 2024-4
Wycieraczki Bosch Aerotwin – teraz jeszcze skuteczniejsze
nr katalogowy: 150236
OPAKOWANIE 2020-2
QUADROMIX: cztery wzory w jednej serii
nr katalogowy: 125156
AUTO MOTO SERWIS 2022-4
FINAŁ XXIII OLIMPIADY TECHNIKI SAMOCHODOWEJ
nr katalogowy: 137508
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-12
Badania zadrukowanej tektury falistej przeznaczonej do kontaktu z żywnością – metodologia FEFCO
Agnieszka Werner
nr katalogowy: 135095
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-9
Amoniak bezpiecznym czynnikiem chłodniczym
URSZULA STĘPLEWSKA
KRZYSZTOF MAĆKOWIAK
PAWEŁ KULETA
nr katalogowy: 29759
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-12
Problematyka marnotrawstwa żywności w Polsce
Agnieszka Dudziak
Emilia Osmólska
nr katalogowy: 146434
10.15199/65.2023.12.2
marnotrawstwo
żywność
zachowania konsumentów
świadomość ekologiczna
waste
food
consumer behaviour
environmental awareness
OPAKOWANIE 2011-9
STOP dla marnotrawstwa żywności
nr katalogowy: 62554
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-7
W leśnictwie - mniej pieniędzy, więcej zaniedbań
Jacek Knabe
nr katalogowy: 36816
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-10
Barwy kampanii
nr katalogowy: 54737
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-5
Między rękopisem a komputerem
nr katalogowy: 131621
ELEKTROINSTALATOR 2023-10
WYDARZENIA
nr katalogowy: 145530
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-5
28 kwietnia
Robert Kozela
nr katalogowy: 137487
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-3
Informacje
nr katalogowy: 97141
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Wysokie ciśnienia hydrostatyczne jako alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 131437
10.15199/65.2021.4.5
HHP
inaktywacja patogenów
kryteria mikrobiologiczne
okres przydatności do spożycia
cechy organoleptyczne
HHP
pathogen inactivation
microbiological criteria
shelf life
organoleptic characteristics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Wysokie ciśnienia hydrostatyczne jako alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 131437
10.15199/65.2021.4.5
HHP
inaktywacja patogenów
kryteria mikrobiologiczne
okres przydatności do spożycia
cechy organoleptyczne
HHP
pathogen inactivation
microbiological criteria
shelf life
organoleptic characteristics
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-1
Czy i kiedy należy prowadzić Książkę Obiektu Budowlanego?
Włodz
nr katalogowy: 146818
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2021-2
Agencja ANSES daje zielone światło dla 5G we Francji
nr katalogowy: 131591
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-3
Rola sieci handlowych w zapewnianiu bezpieczeństwa żywnościowego: wyzwania i możliwości (cz. 2)
Agnieszka Wryk
nr katalogowy: 147799
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-2
Rynek żywności ekologicznej na świecie i w Polsce
Mariola Kwasek
Stanisław Kowalczyk
nr katalogowy: 130591
10.15199/65.2021.2.1
rolnictwo ekologiczne
sprzedaż
żywność ekologiczna
jakość i bezpieczeństwo żywności
organic farming
sales
organic food
food quality and safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-2
Rynek żywności ekologicznej na świecie i w Polsce
Mariola Kwasek
Stanisław Kowalczyk
nr katalogowy: 130591
10.15199/65.2021.2.1
rolnictwo ekologiczne
sprzedaż
żywność ekologiczna
jakość i bezpieczeństwo żywności
organic farming
sales
organic food
food quality and safety
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-8
Uroczystości 70-lecia w 71 roku istnienia Warszawskiego Przedsiębiorstwa Geodezyjnego
nr katalogowy: 132850
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-9
Przedsiębiorstwo zorientowane projektowo
nr katalogowy: 139391
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-2
POLAGRA TECH 2016 Wyznacza kierunki rozwoju smaku i jakości!
nr katalogowy: 96411
AUTO MOTO SERWIS 2021-1
Strefa Biznes
nr katalogowy: 134569
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-2
Wpływ niewłaściwego rozpoznania podłoża gruntowego na realizację inwestycji na terenie zamkniętym
Ryszard Chmielewski
Jacek Sankowski
Kamil Sobczyk
nr katalogowy: 141926
10.15199/33.2023.02.10
rozpoznanie podłoża gruntowego
głęboki wykop
tereny zamknięte.
subsoil investigation
deep excavation
closed areas
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 136293
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 136293
AURA 2022-7
Skąd pochodzi smog?
nr katalogowy: 138565
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-7-8
Preizolowane rury Uponor Ecoflex VIP – sposób na efektywniejsze przesyłanie ciepła
nr katalogowy: 139093
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-9
Wydarzenia
nr katalogowy: 139622
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2024-2
OŚRODEK RZECZOZNAWSTWA PRZY ODDZIALE LUBELSKIM SEP
Wojciech Frąckiewicz
nr katalogowy: 147544
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-12
Zastosowanie wybranej metody numerycznej do określenia właściwości podkonstrukcji do elewacji wentylowanych, z termoizolacyjnymi elementami polimerowymi
Ołeksij Kopyłow
Filip Chełkowski
nr katalogowy: 146529
10.15199/33.2023.12.17
podkonstrukcja
elewacja wentylowana
analiza numeryczna
badania laboratoryjne
subframe
ventilated facade
numerical analysis
laboratory tests.
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-5
Studia podyplomowe Bezpieczeństwo i higiena pracy Ośrodek Szkoleniowy ELPAX w Bytomiu
nr katalogowy: 59444
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-9
Nowe rozporządzenie UE dotyczące danych osobowych
nr katalogowy: 100746
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2023-4
SYGNAŁY O TECHNICE
nr katalogowy: 142893
ELEKTROINSTALATOR 2023-6
ETYKIETOWANIE MOŻE POPRAWIĆ BEZPIECZEŃSTWO
nr katalogowy: 143728
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-8
Wydawnictwa
nr katalogowy: 132994
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-2
Produkty zbożowe na zdrowie
nr katalogowy: 136038
DOZÓR TECHNICZNY 2022-6
Parametryczne bliźniaki cyfrowe źródłem informacji i wiedzy o bezpiecznej eksploatacji urządzeń i instalacji energetycznych
Marcin Hatłas
Wojciech Murzynowski
Jerzy Trzeszczyński
nr katalogowy: 141288
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-11
Rezultaty seminarium BeNiSz 2023
Małgorzata Majka
Tomasz Klawikowski
nr katalogowy: 146180
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-7
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 132717
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-1
Umowa o montaż maszyny lub instalacji – aspekty prawne
Bogumił Sieczkowski
nr katalogowy: 136456
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-8
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 133141
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Zrównoważona żywność – jakość „Od pola do stołu”
Ewa Sikorska
Urszula Samotyja
Anna Dankowska
Katarzyna Pawlak-Lemańska
Krzysztof Wójcicki
Jens Petter Wold
nr katalogowy: 138319
10.15199/65.2022.6.3
inteligentne sensory
jakość żywności
przemysł 4.0
zrównoważona konsumpcja
zrównoważona produkcja
smart sensors
food quality
industry 4.0
sustainable consumption
sustainable production
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2020-12
Precyzyjnie dopasowane napędy do zastosowań w robotyce
nr katalogowy: 129647
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-1
Materiały - Urządzenia - Technologie
nr katalogowy: 65282
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-9
Integracja pracowników piekarni
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 144837
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-4
Targi bhp w Katowicach
nr katalogowy: 142607
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2018-11
Międzynarodowe Targi Spawalnicze ExpoWelding 2018 (Sosnowiec, 16-18 października 2018 r.)
Andrzej Wyciślik
nr katalogowy: 117371
AUTO MOTO SERWIS 2022-4
Nowa opona SportContactTM 7 firmy Continental dostosowana do każdej klasy pojazdu
nr katalogowy: 137514
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-6
Firmy chemiczne, których stawką jest ekokompatybilność
Marzio Nava
nr katalogowy: 141019
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-1
Spotkanie pożniwne
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 147202
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Unidex to największy polski producent tuneli zamrażalniczych obecny na rynku od 1992 r.
nr katalogowy: 132379
AURA 2022-4
Najpiękniejsze minerały Polski
Roksana Maćkowska
nr katalogowy: 137086
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Browary rzemieślnicze apelują o dopuszczenie zdalnej sprzedaży piwa
Marek Kamiński
nr katalogowy: 140087
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-10
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 145522
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-4
Piwa owocowe – korzyści i zagrożenia związane z wykorzystaniem owoców w technologii piwowarstwa
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 144701
10.15199/64.2023.4.1
piwa owocowe
biofilm
zanieczyszczenia piwa
bezpieczeństwo żywności
fruit beers
biofilm
beer contamination
food safety
AURA 2018-2
KRONIKA EKOLOGICZNA
nr katalogowy: 112101
-
nr katalogowy:
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2023-11
KONGRES GEOINFORMACYJNY
Sławomir Mikrut
nr katalogowy: 145884
GOSPODARKA WODNA 2012-2
INFORMACJE NOWOŚCI INFORMACJE
nr katalogowy: 65680
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-9
Melioracje przeciwerozyjne w ramach scaleń gruntów
Jan Jadczyszyn
nr katalogowy: 133396
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-4
Wojna zmieniła wszystko – Złoty Inżynier 2021
Henryk Piekut
nr katalogowy: 137434
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-11
Konferencja Środki Smarowe 2022
nr katalogowy: 140451
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-9
Odpowiedzialność porządkowa pracowników
nr katalogowy: 56402
AUTO MOTO SERWIS 2023-6
Jak przewozić psa w samochodzie? Akcesoria Forda pomogą zapewnić bezpieczeństwo podróżującym pupilom.
nr katalogowy: 144466
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Uroda to nie wszystko (korespondencja z Holandii)
Anna Wytrykus
nr katalogowy: 132062
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Praktyczne wykorzystanie zagadnienia kolejek w produkcji maszyn młynarskich
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 137880
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2024-5
Energetyczna „kontrola lotów”
nr katalogowy: 148703
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-3
Proces powstania nowych rozwiązań drzwi uchylnych, przesuwnych i listew zlicowanych ze ścianą
Karolina Mitas-Kaczmarek
Adam Duda
nr katalogowy: 147859
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-3
Czym jest klimat bezpieczeństwa?
Waldemar Jaskółowski
nr katalogowy: 136649
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-6
Spełnienie przez ABK wymagania podstawowego „Higiena, zdrowie i środowisko”
Lech Misiewicz
Paweł Walczak
nr katalogowy: 138085
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-1
Marketingowe trendy 2021. Co z mediami społecznościowymi?
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 129969
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2024-4
Skanowanie podpowierzchniowe najnowszej generacji
Lidia Sosnowska
nr katalogowy: 148381
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-1
Zrzeszanie się w organizacjach branżowych
Małgorzata Lotko
nr katalogowy: 146872
ELEKTROINSTALATOR 2024-7
Zasilacz buforowy Jako źródło zasilania rezerwowego systemów z kamerami ip
Marek Dzioch
nr katalogowy: 149680
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2016-3
AKTUALNOŚCI
nr katalogowy: 100928
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-1
Jedna szklanka, a tak dużo dobrego!
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 135321
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-1
Między leżakiem a biegunem...
Marek Bielski
nr katalogowy: 135792
AUTO MOTO SERWIS 2022-8
Skuter – profesjonalną maszyną wyścigową?
Piotr Kulesza
nr katalogowy: 140419
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-3
Kontrola jakości opakowań za pomocą systemów wizyjnych
Izabela Gajlewicz
Marta Lenartowicz-Klik
nr katalogowy: 147794
10.15199/65.2024.3.4
kontrola wizyjna
opakowania
przemysł spożywczy
vision inspection
packaging
food industry
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-5
Teoria procesów Markowa w modelowaniu procesu rozdrabniania materiałów kruchych
Tomasz WyleCiał
edyTa kraWCzyk
dariUsz Urbaniak
nr katalogowy: 59397
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2022-1
Roszczenia kupującego wynikające z wad płytek ceramicznych
Stanisław Zawadowski
nr katalogowy: 136935
AUTO MOTO SERWIS 2023-4
Nie samymi naprawami mechanicznymi żyje warsztat. Szkody komunikacyjne. Cz 3. Kosztorys naprawy pojazdu.
Szymon Kardasz
nr katalogowy: 143023
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-9
O kosztach wypadków przy pracy
Jakub Pojawa
nr katalogowy: 150541
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-6
S jak służba bhp Część 2
Andrzej Nowak
nr katalogowy: 68476
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-5
W zamrażarce. Zamrażanie i przechowywanie zamrażalnicze żywności w gastronomii
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 98391
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-8
Koło Naukowe Technologów Żywności, SGGW w Warszawie. II Ogólnopolskie Spotkanie Młodych Technologów Żywności
nr katalogowy: 85519
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-8
Współpraca banków żywności z darczyńcami
Magdalena Krajewska
nr katalogowy: 93123
PROBLEMY JAKOŚCI 2014-12
Plan obrony żywności - aspekty praktyczne
Waldemar DZWOLAK
nr katalogowy: 88626
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-24
Nam żeglować nie kazano
Marek Bielski
nr katalogowy: 129054
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-8
Hafciarstwo: od tamborka do komputera
Marek Bielski
nr katalogowy: 132917
AURA 2023-2
Edukacja przyrodniczo-leśna osób dorosłych w Czechach
Artur Sawicki
nr katalogowy: 141754
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-2
INFORMACJE BIZNESOWE
nr katalogowy: 33037
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Straty żywności w przetwórstwie spożywczym
Beata Bilska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 111723
10.15199/65.2018.1.5
straty żywności w przetwórstwie
przyczyny strat żywności
ograniczenie strat żywności
procedura MOST
food losses in processing
causes of food losses
limitation of food losses
MOST procedure
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-4
Radiacyjna obróbka żywności
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 51250
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-1
Z półki księgarskiej - Praca zbiorowa (red. Zdzisław E. Sikorski, Hanna Staroszczyk) CHEMIA ŻYWNOŚCI. Tom 1. Główne składniki żywności, Tom 2. Biologiczne właściwości składników żywności
nr katalogowy: 111641
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-6
Regulowane podłokietniki i inne problemy ze stanowiskami komputerowymi
Zbigniew Jóźwiak
nr katalogowy: 149037
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-7-8
Magazynowanie chemikaliów
Grzegorz Brylonek
nr katalogowy: 149906
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-8
Polska Federacja Producentów Żywności uruchomiła stronę o dodatkach do żywności
nr katalogowy: 16696
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-6
Nadzienia owocowe i podejścia do prowadzenia badań
Dariusz Piotrowski
nr katalogowy: 146655
10.15199/64.2023.6.2
nadzienia
owoce
skład
właściwości
analizy
bezpieczeństwo
termostabilność
fillings
fruits
composition
properties
analysis
safety
thermal stability
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-5
Jak odróżnić barwnik od żywności barwiącej?
Joanna Gajda-Wyrębek
Katarzyna Kuźma
Jolanta Jarecka
Agnieszka Świtka
nr katalogowy: 91365
10.15199/65.2015.5.1
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-7
Relacja z "Akademii PFPŻ ZP - jakość i bezpieczeństwo żywności"
nr katalogowy: 92613
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-4
Świadomy wybór
Bogusława Kulesza
Aleksandra Partyka
nr katalogowy: 104997
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Dodatki do żywności naturalne = bezpieczne?
Janusz Czapski
nr katalogowy: 51867
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-12
Wybrane zagrożenia związane ze spożyciem żywności
Ewa Czarniecka-Skubina
Marlena Pielak
nr katalogowy: 102850
10.15199/65.2016.12.8
GAZETA CUKROWNICZA 2006-2
Uwarunkowania prawne bezpieczeństwa żywności na podstawie nowego prawa żywnościowego UE oraz polskich aktów prawnych
M. Mucha
nr katalogowy: 16657
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-7
Wydziały Nauk o Żywności oraz Medycyny Weterynaryjnej Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie realizują projekt pn. Innowacyjność technologii żywności wysokiej jakości w ramach RPO Województwa Warmińsko-Mazurskiego (2014-2020
nr katalogowy: 127259
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-5
Nowe składniki żywności przegląd decyzji Komisji Europejskiej. Cz. I
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 59550
OPAKOWANIE 2015-7
Przed tar ga mi Fach Pack 2015
TOMASZ KRAWCZAK
nr katalogowy: 92405
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-6
Nowe składniki żywności przegląd decyzji Komisji Europejskiej. Cz. II
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 60519
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-1
PROCEDURA MOST jako narzędzie ograniczania strat i marnotrawstwa żywności w zakładach mięsnych
Marzena Tomaszewska
Beata Bilska
DANUTA Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 135930
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-10
Kryteria bezpieczeństwa żywności i higieny produkcji
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 80060
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-1
Nowe przepisy UE w zakresie dodatków do żywności
nr katalogowy: 40773
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-11
Bezpieczeństwo i jakość żywności
nr katalogowy: 56031
OPAKOWANIE 2012-3
Opakowania dla przemysłu spożywczego. Zagrożenia dla bezpieczeństwa żywności i zdrowia konsumenta
KAZIMIERA ĆWIEK-LUDWICKA
nr katalogowy: 66357
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-12
System HACCP a jakość żywności
Marzena POPIS
nr katalogowy: 56160
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-4
Ceny żywności wzrosną o 10-15% w 2008 r.
nr katalogowy: 34583
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-2
Wzrośnie odpowiedzialność producentów żywności za stosowane opakowania
nr katalogowy: 118409
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-4
Spotkanie członków Zespołu Zadaniowego ds. Bezpieczeństwa i Jakości Żywności
nr katalogowy: 108629
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-5
Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności
PAWEŁ MIROSZ
IRENA OZIMEK
nr katalogowy: 35504
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-3
Młodzi SGGW
nr katalogowy: 66213
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-5
EXBERRY - żywność barwiąca to barwy pochodzące z natury
nr katalogowy: 44554
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-1
Systemy zarządzania bezpieczeństwem i jakością żywności - teraźniejszość i przyszłość
nr katalogowy: 95774
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-6
X Kongres Bezpieczeństwa Żywności
Anna Wilcz
nr katalogowy: 146654
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-4
Bezpieczeństwo i mikrobiologiczna stabilność CC Projektowanie termicznej obróbki żywności kwaśnej i zakwaszonej. Cz. II
Richard Podolak
Piotr Kołakowski
nr katalogowy: 76489
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-11
Ograniczenie strat i marnotrawstwa żywności
Milena Lipińska
Małgorzata Wrzosek
Beata Bilska
Karol Krajewski
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 102262
10.15199/65.2016.11.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
Dodatek do żywności czy substancja pomocnicza w przetwórstwie?
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
nr katalogowy: 100983
10.15199/65.2016.8.3
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-2
Wydziały Nauk o Żywności oraz Medycyny Weterynaryjnej Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie realizują projekt pn. Innowacyjność technologii żywności wysokiej jakości w ramach RPO Województwa Warmińsko-Mazurskiego (2014-2020)
nr katalogowy: 125173
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-11
Opakowania jadalne na bazie polimerów
Joanna Kulikowska
nr katalogowy: 123396
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-10
Zmiany, zmiany
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 101288
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Kodeks Etyki Żywnościowej pod Honorowym Patronatem Prezydenta RP
nr katalogowy: 132381
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-11
Jakość i bezpieczeństwo żywności
Agnieszka Górecka
nr katalogowy: 31131
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-4
Nanotechnologia w technologii żywności
EWA JAKUBCZYK
nr katalogowy: 25466
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-2
Oszustwa i nadzór w łańcuchu dostaw żywności
Wojciech Sawicki
nr katalogowy: 82574
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-12
Koncepcje stabilności żywności o małej i średniej zawartości wody
Zbigniew Pałacha
nr katalogowy: 81361
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-5
Wpływ zarządzania bezpieczeństwem żywności na jakość życia
Elżbieta Skrzypek
nr katalogowy: 67357
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-9
Ołów i arsen w żywności
Monika Mania
Małgorzata Rebeniak
Tomasz Szynal
nr katalogowy: 93654
10.15199/65.2015.9.9
GOSPODARKA WODNA 2011-3
FAKTY
Ewa Skupińska
nr katalogowy: 58181
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
Fighterzy Roku 2021
nr katalogowy: 131706
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-12
Kryzys to początek nowej drogi
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 140764
GOSPODARKA WODNA 2022-10
Profesor Wacław Balcerski jakiego znałem i podziwiałem (1904-1972)
Wojciech Majewski
nr katalogowy: 139926
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-5
Z Życia Polskiej Izby Przemysłu Chemicznego
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 143284
AURA 2024-1
Program „Czyste Powietrze” stale się rozwija
nr katalogowy: 146863
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-2
Nowoczesne laboratorium w przemyśle spożywczym
nr katalogowy: 33026
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-11
Co nowego we wspólnotowym prawie żywnościowym?
nr katalogowy: 31133
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-9
Znakowanie żywności GMO
Iwona Wrześniewska-Wal
nr katalogowy: 38261
CHŁODNICTWO 2007-3
Utrwalanie żywności metodą zamrażania lub chłodzenia
ELŻBIETA POLAK
nr katalogowy: 24970
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-3
Szansa na polubowne rozwiązywanie sporów dotyczących żywności
nr katalogowy: 118882
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-4
EXBERRY - żywność barwiąca to barwy pochodzące z natury: przyszłość należy do naturalnych alternatyw!
nr katalogowy: 43995
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-10
Postęp w wytwarzaniu i ocenie żywności 34. sesja Komitetu Nauk o Żywności PAN
nr katalogowy: 47386
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-6
Jakość i bezpieczeństwo żywności
A.Ł.
nr katalogowy: 68228
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-10
Bakterie Listeria monocytogenes Cz. II. Ograniczanie źródeł zanieczyszczeń żywności
Anna Sip
nr katalogowy: 55118
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-12
Przekazywanie konsumentowi informacji na temat żywności
Kamil Stolarski
Konrad Majewski
nr katalogowy: 95693
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-5
Jedzenie godne zaufania
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 91205
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-10
Czy stać nas na marnowanie żywności?
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 71985
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-3
Projektowanie termicznej obróbki żywności kwaśnej i zakwaszonej. Cz. I
Richard Podolak
Piotr Kołakowski
nr katalogowy: 75465
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-4
Ryzyko strat żywności w zakładach przetwórstwa mięsnego
Beata Bilska
Marzena Tomaszewska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 125971
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-10
Wszechobecne dodatki
Joanna Obara
nr katalogowy: 101287
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-7
Zastosowanie ozonu w przemyśle mięsnym
Monika Trząskowska
nr katalogowy: 127260
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-10
List otwarty do Instytutu Jakości Żywności
nr katalogowy: 22110
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-5
Nowe substancje dodatkowe do żywności
J. Gajda
nr katalogowy: 20798
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-5
Ryzyko strat żywności w zakładach przemysłu spożywczego
Marzena Tomaszewska
Beata Bilska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 126517
10.15199/65.2020.5.4
straty żywności
przemysł spożywczy
żywność
przetwórstwo żywności
food loss
food industry
food
food processing
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Kodeks Etyki Żywnościowej pod Honorowym Patronatem Prezydenta RP
nr katalogowy: 132381
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Przełom w darowiznach. Redystrybucja żywności po dacie minimalnej trwałości
nr katalogowy: 131434
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Identyfikacja źródeł strat żywności w przemyśle spożywczym
nr katalogowy: 132709
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-6
VARIA
nr katalogowy: 106575
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-4
Bezpieczeństwo i ochrona żywności
Andrzej Kłodawski
nr katalogowy: 76240
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-2
Nowe wymagania w znakowaniu żywności
R. Wierzejska
nr katalogowy: 20850
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH