Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Kultury starterowe wykorzystywane w produkcji win
Monika Barbara Pytka
Agnieszka Malik
Piotr Janas
nr katalogowy: 135125
10.15199/65.2021.12.4
wino
kultury starterowe
drożdże
bakterie fermentacji mlekowej
wine
starter cultures
yeast
lactic acid bacteria
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Kultury starterowe wykorzystywane w produkcji win
Monika Barbara Pytka
Agnieszka Malik
Piotr Janas
nr katalogowy: 135125
10.15199/65.2021.12.4
wino
kultury starterowe
drożdże
bakterie fermentacji mlekowej
wine
starter cultures
yeast
lactic acid bacteria
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Kultury starterowe wykorzystywane w produkcji win
Monika Barbara Pytka
Agnieszka Malik
Piotr Janas
nr katalogowy: 135125
10.15199/65.2021.12.4
wino
kultury starterowe
drożdże
bakterie fermentacji mlekowej
wine
starter cultures
yeast
lactic acid bacteria
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-5
A Novel Modified AC/AC Z-Source Converter for Starting Current Reduction for Three-phase Induction Motor
Phurich Ngamkong
Chonlatee Photong
nr katalogowy: 143213
10.15199/48.2023.05.24
starting current reduction
AC/AC converter
soft starter circuits
z-source converter
three-phase induction motor
redukcja prądu rozruchowego
obwody softstartu
Przetwornica z-source
trójfazowy silnik indukcyjny
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-5
A Novel Modified AC/AC Z-Source Converter for Starting Current Reduction for Three-phase Induction Motor
Phurich Ngamkong
Chonlatee Photong
nr katalogowy: 143213
10.15199/48.2023.05.24
starting current reduction
AC/AC converter
soft starter circuits
z-source converter
three-phase induction motor
redukcja prądu rozruchowego
obwody softstartu
Przetwornica z-source
trójfazowy silnik indukcyjny
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-9
Stany dynamiczne w rozruszniku samochodowym z magnesami neodymowymi
Marek CIURYS
Ignacy DUDZIKOWSKI
nr katalogowy: 79533
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-3
High voltage converter design for a belt alternator starter
David STOJAN
Peter SEVER
Janko HORVAT
nr katalogowy: 58549
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-5
Fermentacja mlekowa w przetwarzaniu i utrwalaniu warzyw, owoców i grzybów
Ewa Jabłońska-Ryś
Patryk Siczek
nr katalogowy: 148665
10.15199/65.2024.5.6
fermentacja mlekowa
kultury starterowe
LAB
kiszone grzyby
lactic fermentation
starter cultures
LAB
fermented mushrooms
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
MIKROFLORA WĘDLIN SUROWYCH, ze szczególnym uwzględnieniem kiełbas surowych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 141103
kiełbasy surowe
bakterie fermentacji mlekowej
jakość
bezpieczeństwo
raw sausages
raw smoked meat products
lactic acid bacteria
quality
safety
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
MIKROFLORA WĘDLIN SUROWYCH, ze szczególnym uwzględnieniem kiełbas surowych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 141103
kiełbasy surowe
bakterie fermentacji mlekowej
jakość
bezpieczeństwo
raw sausages
raw smoked meat products
lactic acid bacteria
quality
safety
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-4
Analiza pracy rozrusznika samochodowego z silnikiem bezszczotkowym
Ignacy DUDZIKOWSKI
Marek CIURYS
nr katalogowy: 51546
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Kimchi – fermentowany przysmak warzywny o właściwościach funkcjonalnych – szansa na nowy asortyment żywności funkcjonalnej w Polsce
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 139107
10.15199/64.2022.4.3
żywność funkcjonalna
warzywa
fermentacja mlekowa
warzywa fermentowane
functional foods
vegetable
lactic acid fermentation
fermented vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Kimchi – fermentowany przysmak warzywny o właściwościach funkcjonalnych – szansa na nowy asortyment żywności funkcjonalnej w Polsce
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 139107
10.15199/64.2022.4.3
żywność funkcjonalna
warzywa
fermentacja mlekowa
warzywa fermentowane
functional foods
vegetable
lactic acid fermentation
fermented vegetables
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7a
Electrical machines in the military More Electric Aircraft and their impact on the environment
Sławomir WIAK
Agnieszka PYĆ
Marcin PYĆ
nr katalogowy: 69231
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-4
Nowe spojrzenie na proces technologiczny produktów mleczarskich. Otrzymywanie i charakterystyka masła
Joanna Rudnicka
Paweł Pomastowski
Katarzyna Rafińska
Dorota Białczak
Marek Adamczak
Bogusław Buszewski
nr katalogowy: 131419
10.15199/62.2021.4.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-4
Nowe spojrzenie na proces technologiczny produktów mleczarskich. Otrzymywanie i charakterystyka masła
Joanna Rudnicka
Paweł Pomastowski
Katarzyna Rafińska
Dorota Białczak
Marek Adamczak
Bogusław Buszewski
nr katalogowy: 131419
10.15199/62.2021.4.2
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-2
Konserwacja i przechowywanie kwasowego zaczątku - istotnymi czynnikami warunkującymi wysoką i wyrównaną jakość pieczywa na kwasach
Jerzy Kownacki
nr katalogowy: 32763
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-10
Biodegradation of fat wastes by selected bacteria strains Biodegradacja odpadów tłuszczowych przez wyselekcjonowane szczepy bakterii
Anna Ligocka
Natalia Królczyk
Zbigniew Paluszak
nr katalogowy: 87199
10.12916/przemchem.2014.1703
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-12
Biological effects of the EMF influence on animal cells and tissues in in vitro cultures - a summary of own research
Anna KOZIOROWSKA
nr katalogowy: 117343
10.15199/48.2018.12.46
electromagnetic field
proliferation
viability
cell cultures
tissue cultures
pole elektromagnetyczne
proliferacja
przeżywalność
hodowle komórkowe
hodowle tkankowe
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Porównanie tradycyjnego zakwasu buraczanego z fermentowanym sokiem buraczanym
Artur Kiełb
Martyna Walczuk
Wiktoria Wilkowska
Weronika Zduńczyk
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 131857
10.15199/65.2021.5.3
burak
sok
zakwas
probiotyki
beet
juice
leaven
probiotics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Porównanie tradycyjnego zakwasu buraczanego z fermentowanym sokiem buraczanym
Artur Kiełb
Martyna Walczuk
Wiktoria Wilkowska
Weronika Zduńczyk
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 131857
10.15199/65.2021.5.3
burak
sok
zakwas
probiotyki
beet
juice
leaven
probiotics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Porównanie tradycyjnego zakwasu buraczanego z fermentowanym sokiem buraczanym
Artur Kiełb
Martyna Walczuk
Wiktoria Wilkowska
Weronika Zduńczyk
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 131857
10.15199/65.2021.5.3
burak
sok
zakwas
probiotyki
beet
juice
leaven
probiotics
CHŁODNICTWO 2011-11
Tekstura mleka fermentowanego w zależności od doboru szczepionki probiotycznej w czasie chłodniczego przechowywania
ANNA MITUNIEWICZ-MAŁEK
MILENA TYLOCH
IZABELA DMYTRÓW
nr katalogowy: 63852
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Influence of manufacture conditions on the properties of CMSX-4 single crystal castings
Krzysztof Kubiak
Arkadiusz Onyszko
Jan Sieniawski
Włodzimierz Bogdanowicz
Andrzej Nowotnik
nr katalogowy: 52754
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-12
Aplikacja pola elektromagnetycznego zakresu mikrofalowego w badaniach eksperymentalnych in vitro
Jaromir SOBIECH
Jarosław KIELISZEK
Marek P. DĄBROWSKI
Wanda STANKIEWICZ-SZYMCZAK
nr katalogowy: 56641
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2010-9
INFORMACJE
nr katalogowy: 54210
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-5
Wybrane grzyby strzępkowe w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 131852
grzyby strzępkowe
zanieczyszczenie
mykotoksyny
Penicillium nalgiovense
filamentous fungi
contamination
mycotoxins
Penicillium nalgiovense
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-3
Wpływ metody wytwarzania ciasta na kształtowanie jakości pieczywa żytniego
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 126428
kultury starterowe
mąka żytnia
metody wypieku
starter culture
rye flour
baking methods
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Wykorzystanie hodowli komórkowych do alternatywnej produkcji mięsa
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 141291
10.15199/65.2022.12.3
mięso in vitro
alternatywna produkcja
komórki macierzyste
bezpieczeństwo żywności
meat in vitro
alternative production
stem cells
food safety
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-25
Laureaci i ich dokonania
nr katalogowy: 56571
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Kwaszenie warzyw i owoców
Janusz Czapski
nr katalogowy: 131858
10.15199/65.2021.5.4
warzywa
owoce
fermentacja kwasu mlekowego
jakość
vegetables
fruits
lactic acid fermentation
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Kwaszenie warzyw i owoców
Janusz Czapski
nr katalogowy: 131858
10.15199/65.2021.5.4
warzywa
owoce
fermentacja kwasu mlekowego
jakość
vegetables
fruits
lactic acid fermentation
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Mikrobiologiczna enancjoselektywna redukcja acetylowych pochodnych pirydyny
TOMASZ JANECZKO
JADWIGA DMOCHOWSKA-GŁADYSZ
EDYTA KOSTRZEWA-SUSŁOW
nr katalogowy: 49050
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-6
Start-up of large power electric motors with high load torque
Jan ZAWILAK
Maciej GWOŹDZIEWICZ
nr katalogowy: 120471
10.15199/48.2019.06.27
electric machines
synchronous motors
permanent magnets
moment of inertia
start-up
maszyny elektryczne
silniki synchroniczne
magnesy stałe
moment bezwładności
rozruchy
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-7
Angielski dla behapowców lekcja 7
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 53202
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-11
Niekonwencjonalne drożdże w produkcji piwowarskiej
Paweł Satora
nr katalogowy: 116653
10.15199/64.2018.11.1
Słowa kluczowe: drożdże niekonwencjonalne
fermentacja brzeczki
Saccharomyces kudriavzevii
Wickerhamomyces anomalus
unconventional yeasts
wort fermentation
Saccharomyces kudriavzevii
Wickerhamomyces anomalus
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-10
System prototypowania aplikacji wykorzystujących logikę rozmytą AVR-FPGA-FIS
Bernard WYRWOŁ
nr katalogowy: 63358
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-1
Rozkład wartości temperatury w monokrystalicznym odlewie z nadstopu niklu CMSX-4 wytwarzanym metodą Bridgmana
Dariusz Szeliga
Krzysztof Kubiak
Józef Szczepan Suchy
Georg Jarczyk
Jan Sieniawski
nr katalogowy: 74921
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-2
Jakość kultury organizacyjnej przedsiębiorstw - refleksje z badań
Anna PIETRUSZKA-ORTYL
nr katalogowy: 112056
10.15199/48.2018.2.4
kultura organizacyjna
kultura jakości
kultura organizacji opartych na wiedzy
organizational culture
culture quality
culture of knowledge-based organizations
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2012-12
EWOLUCJA PROCESU WYTWARZANIA KRATEK AKUMULATOROWYCH DO ZASTOSOWANIA W ROZRUCHOWYCH AKUMULATORACH OŁOWIOWYCH
MACIEJ KOPCZYK
WŁODZIMIERZ MAJCHRZYCKI MAREK BARANIAK
nr katalogowy: 73383
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-12b
Immunomodulatory Effects of 900 MHz Magnetic Field Applied on Human Blood T Lymphocytes in vitro
Wanda STANKIEWICZ
Zbigniew SAMOCHOCKI
Jarosław KIELISZEK
Jaromir SOBIECH
Andrzej BARTOSIŃSKI
Paweł BODERA
Andrzej KRAWCZYK
Marek P. DĄBROWSKI
nr katalogowy: 64314
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Wykorzystanie hodowli komórkowych do alternatywnej produkcji mięsa
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 141291
10.15199/65.2022.12.3
mięso in vitro
alternatywna produkcja
komórki macierzyste
bezpieczeństwo żywności
meat in vitro
alternative production
stem cells
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Wykorzystanie hodowli komórkowych do alternatywnej produkcji mięsa
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 141291
10.15199/65.2022.12.3
mięso in vitro
alternatywna produkcja
komórki macierzyste
bezpieczeństwo żywności
meat in vitro
alternative production
stem cells
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Wykorzystanie hodowli komórkowych do alternatywnej produkcji mięsa
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 141291
10.15199/65.2022.12.3
mięso in vitro
alternatywna produkcja
komórki macierzyste
bezpieczeństwo żywności
meat in vitro
alternative production
stem cells
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-10
Właściwości zdrowotne żywności wytwarzanej przy udziale bakterii kwasu mlekowego
Monika Pytka
Monika Kordowska-Wiater
Jarosław Mazurkiewicz
nr katalogowy: 110163
żywność fermentowana
bakterie kwasu mlekowego
zdrowie
fermented food
lactic acid bacteria
health
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-6
Biokonwersja glicerolu do kwasu cytrynowego
Ewelina Książek
Małgorzata Janczar-Smuga
Jerzy J. Pietkiewicz
nr katalogowy: 126685
10.15199/62.2020.6.22
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-12b
Design of permanent magnet synchronous machine for micro-hybrid electric vehicle operation
Bojan ŠTUMBERGER
Miralem HADŽISELIMOVIĆ
nr katalogowy: 64315
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-9
Spis treści / Contents
nr katalogowy: 79603
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Kombucha – fermentowany napój herbaciany o właściwościach prozdrowotnych
Katarzyna Neffe-Skocińska
Piotr Lalowski
Ewelina Gocalińska
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 137842
10.15199/65.2022.5.3
Kombucha
SCOBY
napój fermentowany
właściwości prozdrowotne
Kombucha
SCOBY
beverage
pro-health properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Kombucha – fermentowany napój herbaciany o właściwościach prozdrowotnych
Katarzyna Neffe-Skocińska
Piotr Lalowski
Ewelina Gocalińska
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 137842
10.15199/65.2022.5.3
Kombucha
SCOBY
napój fermentowany
właściwości prozdrowotne
Kombucha
SCOBY
beverage
pro-health properties
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
WŁAŚCIWOŚCI ADHEZYJNE BAKTERII Z RODZAJU ASAIA
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 70868
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-1
The electromagnetic field influence on the steroidogenesis process in the sexually immature lambs uterus
Anna Koziorowska
Weronika Wilczak
Katarzyna Kozioł
Robert Krasowski
Marek Koziorowski
nr katalogowy: 141410
10.15199/48.2023.01.64
electromagnetic field
steroidogenesis
tissue culture
immunohistochemical reaction.
pole elektromagnetyczne
steroidogeneza
hodowle tkankowe
reakcja immunohistochemiczna
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-1
The electromagnetic field influence on the steroidogenesis process in the sexually immature lambs uterus
Anna Koziorowska
Weronika Wilczak
Katarzyna Kozioł
Robert Krasowski
Marek Koziorowski
nr katalogowy: 141410
10.15199/48.2023.01.64
electromagnetic field
steroidogenesis
tissue culture
immunohistochemical reaction.
pole elektromagnetyczne
steroidogeneza
hodowle tkankowe
reakcja immunohistochemiczna
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-1
The electromagnetic field influence on the steroidogenesis process in the sexually immature lambs uterus
Anna Koziorowska
Weronika Wilczak
Katarzyna Kozioł
Robert Krasowski
Marek Koziorowski
nr katalogowy: 141410
10.15199/48.2023.01.64
electromagnetic field
steroidogenesis
tissue culture
immunohistochemical reaction.
pole elektromagnetyczne
steroidogeneza
hodowle tkankowe
reakcja immunohistochemiczna
CHŁODNICTWO 2014-2
Żywność chłodzona niefermentowana - biologiczne metody wydłużania okresów przydatności do spożycia
Anna Szosland-Fałtyn
Joanna Królasik
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 82600
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-9
Enantioselective reduction of β-tetralone derivatives by Coryneum betulinum KCh 6534 and Chaetomium sp. KCh 6651 cultures Enancjoselektywna redukcja pochodnych β-tetralonu w kulturze szczepów Coryneum betulinum KCh 6534 i Chaetomium sp. KCh 6651
Tomasz Janeczko
Alina Świzdor
Jadwiga Dmochowska-Gładysz
Ewa Kozłowska
Monika Dymarska
Edyta Kostrzewa-Susłow
nr katalogowy: 100770
10.15199/62.2016.9.15
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-2
The electromagnetic field and thyroid reactivity to thyroid stimulating hormone (TSH)
Anna Koziorowska
Wiktor Czajka
Bartosz Piechowicz
Robert Krasowski
Marek Koziorowski
nr katalogowy: 141859
10.15199/48.2023.02.37
electromagnetic field of extremely low frequency
thyrotropic receptor
thyroid
lamb
pole elektromagnetyczne ekstremalnie niskich częstotliwości
receptor tyreotropowy
tarczyca
jagnię.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-2
The electromagnetic field and thyroid reactivity to thyroid stimulating hormone (TSH)
Anna Koziorowska
Wiktor Czajka
Bartosz Piechowicz
Robert Krasowski
Marek Koziorowski
nr katalogowy: 141859
10.15199/48.2023.02.37
electromagnetic field of extremely low frequency
thyrotropic receptor
thyroid
lamb
pole elektromagnetyczne ekstremalnie niskich częstotliwości
receptor tyreotropowy
tarczyca
jagnię.
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2013-4
Corrosion tests of grids
EWA JANKOWSKA
MAREK BARANIAK
nr katalogowy: 75761
PROBLEMY JAKOŚCI 2014-6
Sektor MŚP w polityce przedsiębiorczości Unii Europejskiej
Jan MACIAS
nr katalogowy: 84660
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
BADANIA WŁAŚCIWOŚCI PRZECIWDROBNOUSTROJOWYCH KWASU P-KUMAROWEGO I JEGO SOLI
Małgorzata Kowczyk-Sadowy
Jolanta Piekut
Renata Świsłocka
Włodzimierz Lewandowski
nr katalogowy: 70887
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-3
Rozwój sektora mśp po integracji Polski z Unią Europejską
Jan Macias
nr katalogowy: 66282
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-8
Żywotność wybranych mikroorganizmów na materiałach służących do wyrobu protez dentystycznych
EWA SOBOLEWSKA
BOGUMIŁA FRĄCZAK
HALINA EY-CHMIELEWSKA
MARIUSZ PRYLIŃSKI
ANDRZEJ BŁĘDZKI
nr katalogowy: 61517
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-6
Usuwanie metali ciężkich ze ścieków galwanizerskich za pomocą jonów siarczkowych wytwarzanych przez bakterie redukujące siarczany
Hanna Jaworowska-Deptuch
Arkadiusz Białek
Arkadiusz Majoch
Zbigniew Ochal
nr katalogowy: 60218
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-12
Biozgodne kompozyty poliuretanowe z kalcytem do zastosowania w inżynierii tkankowej
IDA DULIŃSKA-MOLAK
JOANNA RYSZKOWSKA
KRZYSZTOF J. KURZYDŁOWSKI
nr katalogowy: 56279
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-9
A method of supporting client-provider cooperation in software acquisition processes and its evaluation criteria
Janusz GÓRSKI
Krzysztof WYRZYKOWSKI
nr katalogowy: 55524
OPAKOWANIE 2019-10
Eco packaging - eko trend w aspekcie wymagań biodegradacji kompostowalnej opakowań
Jerzy Luberda
nr katalogowy: 122994
10.15199/42.2019.10.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-3
Morphological engineering techniques for enhancing productivity of metabolites by filamentous fungi in a submerged cultures Techniki inżynierii morfologicznej dla zwiększania wydajności tworzenia metabolitów przez grzyby strzępkowe w hodowlach wgłębnych
Marcin Bizukojć
nr katalogowy: 104666
10.15199/62.2017.3.31
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-12
30 Years of semiochemicals in the Institute of Industrial Organic Chemistry 30 Lat badań nad związkami semiochemicznymi w Instytucie Przemysłu Organicznego
Jacek Grodner
nr katalogowy: 103101
10.15199/62.2016.12.7
OPAKOWANIE 2019-10
Eco packaging - eko trend w aspekcie wymagań biodegradacji kompostowalnej opakowań
Jerzy Luberda
nr katalogowy: 122994
10.15199/42.2019.10.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Zwiększenie efektywności surowców fosforytowych poprzez dodatek siarki. Cz. IV. Wpływ dodatku siarki na zawartość mikroelementów w roślinach**)
Ewa Stanisławska-Glubiak
Jolanta Korzeniowska
Józef Hoffmann
nr katalogowy: 68201
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Zwiększenie efektywności surowców fosforytowych poprzez dodatek siarki. Część II**. Wpływ nawozów fosforytowo-siarkowych na środowisko
Ewa Stanisławska-Glubiak
Jolanta Korzeniowska
Józef Hoffmann
Katarzyna Kantek
nr katalogowy: 68200
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-3
Algicidal effect of silver nanoparticles Algobójcze oddziaływanie nanocząstek srebra
Radosław Kalinowski
Justyna Rybak
Beata Tomczyk
Marcin Kaźmierczuk
Szymon Paczkowski
nr katalogowy: 97244
10.15199/62.2016.3.17
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-6
Production of microalgae biomass under laboratory condition Wytwarzanie biomasy mikroalg w warunkach laboratoryjnych
Monika Makowska
Karolina Dziosa
nr katalogowy: 91690
10.15199/62.2015.6.24
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-5
Studies on efficiency of the insect sex pheromone semiochemical compounds Badania skuteczności działania związków semiochemicznych zawartych w owadzich feromonach płciowych
Magdalena Jakubowska
Beata Wielkopolan
Jan Bocianowski
nr katalogowy: 91326
10.15199/62.2015.5.25
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-1
Dynamic research of foot pressure distribution - the four-points shoe insert with PVDF sensors
Ewa Klimiec
Wiesław Zaraska
Szymon Kuczyński
nr katalogowy: 65195
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-8
Enantioselective reduction of selected α-aryloketones in Coryneum betulinum KCh 6534 and Chaetomium sp. KCh 6651 cultures Enancjoselektywna redukcja wybranych α-aryloketonów w kulturach szczepów Coryneum betulinum KCh 6534 i Chaetomium sp. KCh 6651
Tomasz Janeczko
Alina Świzdor
Dominika Chmolowska
Jadwiga Dmochowska-Gładysz
Ewa Kozłowska
Monika Dymarska
Edyta Kostrzewa-Susłow
nr katalogowy: 100404
10.15199/62.2016.8.41
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-2
Electromagnetic field as a factor affecting the activity of the synthesis of the enzyme 3 beta-hydroxysteroid dehydrogenase (3β-HSD) in the cells of the adrenal cortex of lambs
Anna Koziorowska
Jakub Siuta
Ewelina Bator
Robert Krasowski
Marek Koziorowski
nr katalogowy: 141860
10.15199/48.2023.02.38
electromagnetic field of extremely low frequency
enzyme 3β-HSD
adrenal cortex
lamb
pole elektromagnetyczne ekstremalnie niskich częstotliwości
enzym dehydrogenaza 3 beta-hydroksysteroidowa (3β- HSD)
kora nadnerczy
jagnię.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-2
Electromagnetic field as a factor affecting the activity of the synthesis of the enzyme 3 beta-hydroxysteroid dehydrogenase (3β-HSD) in the cells of the adrenal cortex of lambs
Anna Koziorowska
Jakub Siuta
Ewelina Bator
Robert Krasowski
Marek Koziorowski
nr katalogowy: 141860
10.15199/48.2023.02.38
electromagnetic field of extremely low frequency
enzyme 3β-HSD
adrenal cortex
lamb
pole elektromagnetyczne ekstremalnie niskich częstotliwości
enzym dehydrogenaza 3 beta-hydroksysteroidowa (3β- HSD)
kora nadnerczy
jagnię.
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
NOWE KONCEPCJE W PRZEDŁUŻANIU TRWAŁOŚCI mięsa i produktów mięsnych
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 141102
biokonserwacja
jakość
mięso
preparaty roślinne utrwalanie
bioconservation
quality
meat
plant preparations
preservation
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
NOWE KONCEPCJE W PRZEDŁUŻANIU TRWAŁOŚCI mięsa i produktów mięsnych
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 141102
biokonserwacja
jakość
mięso
preparaty roślinne utrwalanie
bioconservation
quality
meat
plant preparations
preservation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-5-6
Wpływ czasu przechowywania na zawartość barwników antocyjanowych w jogurtach borówkowych
Anna Grobelna
Iwona Ścibisz
Małgorzata Ziarno
Joanna Żylińska
Adrian Wojtczak
Stanisław Kalisz
nr katalogowy: 114521
10.15199/64.2018.5-6.4
borówki wysokie
antocyjany
przechowywanie
barwa
blueberries
anthocyanins
storage
colour
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-7
Preparaty zawierające tytan, krzem, bor, cynk i molibden w uprawie łubinu białego i grochu siewnego
Hanna Sulewska
Karolina Ratajczak
Alicja Niewiadomska
Wiesław Koziara
Katarzyna Panasiewicz
Agnieszka Faligowska
nr katalogowy: 114948
10.15199/62.2018.7.30
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-3
Czynniki wpływające na proces zarządzania celami jakości. Wnioski z przeglądu istniejących teorii celów
Marek Bugdol
nr katalogowy: 143991
10.15199/46.2023.3.3
cele jakości
teorie celów
planowanie jakości
quality goals
theories of goals
quality planning
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-3
Czynniki wpływające na proces zarządzania celami jakości. Wnioski z przeglądu istniejących teorii celów
Marek Bugdol
nr katalogowy: 143991
10.15199/46.2023.3.3
cele jakości
teorie celów
planowanie jakości
quality goals
theories of goals
quality planning
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-3
Czynniki wpływające na proces zarządzania celami jakości. Wnioski z przeglądu istniejących teorii celów
Marek Bugdol
nr katalogowy: 143991
10.15199/46.2023.3.3
cele jakości
teorie celów
planowanie jakości
quality goals
theories of goals
quality planning
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-3
Czynniki wpływające na proces zarządzania celami jakości. Wnioski z przeglądu istniejących teorii celów
Marek Bugdol
nr katalogowy: 143991
10.15199/46.2023.3.3
cele jakości
teorie celów
planowanie jakości
quality goals
theories of goals
quality planning
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
Polska kuchnia regionalna (cz. I)
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 145008
kuchnia regionalna
regiony kulinarne
charakterystyka
regional Polish cuisine
culinary regions
characteristics
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-10
Development of the system of preemptive control over excitation of a synchronous generator to reduce voltage dips when starting-up asynchronous motors
Mahmoud M.S. ALSUOD
nr katalogowy: 116333
10.15199/48.2018.10.49
voltage dip
preemptive control
excitation boost
ship electric power station
power quality.
elektryczna sieć okrętowa
zapady napięcia
generator synchroniczny.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-10
Mathematical modeling of starting modes and static characteristics of a wound-rotor induction motor in phase coordinates
Vasyl MALYAR
Orest HAMOLA
Volodymyr MADAY
Ivanna VASYLCHYSHYN
nr katalogowy: 145787
10.15199/48.2023.10.22
mathematical modeling
induction motor
wound-rotor
phase coordinate system
transients
static characteristics
modelowanie matematyczne
silnik indukcyjny
wirnik fazowy
układ współrzędnych fazowych
stany przejściowe
charakterystyki statyczne
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-12
Mikroglony jako czynnik inicjujący oczyszczanie odcieku pofermentacyjnego, powstającego przy produkcji biogazu
Paweł Jedynak
Jan Burczyk
Sebastian Borowski
Paweł Kaszycki
Małgorzata Hałat-Łaś
Magdalena Kędra
Khongorzul Mungunkhuyag
Przemysław Malec
nr katalogowy: 117894
10.15199/62.2018.12.18
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-12
Zawartość azotu w glebach zanieczyszczonych olejem opałowym po aplikacji substancji neutralizujących
Mirosław Wyszkowski
Veranika Sivitskaya
nr katalogowy: 111441
10.15199/62.2017.12.32
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-1
The Study of Electrical Properties of Components of a Winter Rape Seed Mixture
Stepan KOVALYSHYN
Viktor DADAK
Vadym PTASHNYK
Oleksiy SHVETS
Deta ŁUCZYCKA
Tomasz DRÓŻDŻ
Paweł KIEŁBASA
Marcin WESOŁOWSKI
nr katalogowy: 124175
10.15199/48.2020.01.15
seed
dielectric permittivity
electric charge
electric separation.
in the case of foreign Authors in this line the Editor inserts Polish translation of keywords.
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-6
Zadania najwyższego kierownictwa wynikające z funkcjonowania systemu zarządzania jakością a problem zaangażowania
Marek Bugdol
nr katalogowy: 141039
10.15199/46.2022.6.1
zaangażowanie
kierownictwo
system zarządzania
wartości
commitment
management
management system
values
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-6
Zadania najwyższego kierownictwa wynikające z funkcjonowania systemu zarządzania jakością a problem zaangażowania
Marek Bugdol
nr katalogowy: 141039
10.15199/46.2022.6.1
zaangażowanie
kierownictwo
system zarządzania
wartości
commitment
management
management system
values
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-6
Zadania najwyższego kierownictwa wynikające z funkcjonowania systemu zarządzania jakością a problem zaangażowania
Marek Bugdol
nr katalogowy: 141039
10.15199/46.2022.6.1
zaangażowanie
kierownictwo
system zarządzania
wartości
commitment
management
management system
values
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-6
Load analysis of the electrical system of an agricultural tractor with EZ-Pilot parallel driving system and CFX-750 panel from TRIMBLE
Mirosław ZAGÓRDA
Paweł KIEŁBASA
Paweł PYSZ
Maroš KORENKO
Miroslav ŽITŇÁK
nr katalogowy: 148995
10.15199/48.2024.06.34
precision agriculture
telematics
tractor electrical installation
rolnictwo precyzyjne
telematyka
instalacja elektryczna ciągnika
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Pożyteczne bakterie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128002
fermentacja mlekowa
probiotyki
kiszona kapusta
kiszone ogórki
fermentowane napoje mleczne
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
lactic acid fermentation
probiotics
sauerkraut
pickled cucumbers
fermented milk drinks
health benefits
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Pożyteczne bakterie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128002
fermentacja mlekowa
probiotyki
kiszona kapusta
kiszone ogórki
fermentowane napoje mleczne
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
lactic acid fermentation
probiotics
sauerkraut
pickled cucumbers
fermented milk drinks
health benefits
culinary use
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-9
Nickel comb capacitors for real-time monitoring of cancer cell cultures
Andrzej KOCIUBIŃSKI
Dawid ZARZECZNY
nr katalogowy: 127825
10.15199/48.2020.09.31
Bioimpedance
Biomedical devices
Nickel
Thin film.
Bioimpedancja
Urządzenie biomedyczne
Nikiel
Cienkie warstwy
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2024-9
Potencjał eutrofizacyjny wód opadowych i ich wpływ na wzrost glonów słodkowodnych Desmodesmus subspicatus
Małgorzata Jędrzejczak
Wojciech Kotaś
nr katalogowy: 150722
10.15199/17.2024.9.2
wody opadowe
spływy deszczowe z dachu
biogeny
glony słodkowodne
rainwater
roof runoff
nutrients
freshwater algae
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-12
Wpływ bioprotekcji na jakość i bezpieczeństwo produktów mięsnych
Małgorzata Karwowska
nr katalogowy: 151916
10.15199/65.2024.12.3
produkty mięsne
bioprotekcja
bezpieczeństwo
meat products
bioprotection
safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-12
Wpływ bioprotekcji na jakość i bezpieczeństwo produktów mięsnych
Małgorzata Karwowska
nr katalogowy: 151916
10.15199/65.2024.12.3
produkty mięsne
bioprotekcja
bezpieczeństwo
meat products
bioprotection
safety
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-12
Wpływ zmiennego pola elektromagnetycznego na biofilm utworzony przez Candida albicans
Marek OSTAFIN
Paulina LASATOWICZ
Anna MIERNIK
Piotr NAWARA
Paweł KIEŁBASA Tomasz DRÓŻDŻ Urszula MALAGA-TOBOŁA
nr katalogowy: 117324
10.15199/48.2018.12.27
biofilm
drożdże
Candida albicans
pole elektromagnetyczne
solenoid
biofilm
yeast
Candida albicans
electroimagnetic field
solenoid
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2021-4-5
In vitro investigation on calcium sulfate gypsum/hydroxyapatite composites
WIOLETTA FLORKIEWICZ
DAGMARA SŁOTA
AGNIESZKA MAKARA
BOŻENA TYLISZCZAK
nr katalogowy: 134838
10.15199/28.2021.4-5.3
hydroxyapatite
calcium sulfate gypsum
composite
biomineralization
hydroksyapatyt
gips
kompozyt
biomineralizacja
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Tygiel kulturowy a zarządzanie bezpieczeństwem produktu
Joanna Małkowska
Edyta Grela
Marzena Hajduk-Stelmachowicz
nr katalogowy: 137236
10.15199/46.2022.2.2
czynnik ludzki
System Zarządzania Bezpieczeństwem
kultura bezpieczeństwa
human factor
Safety Management System
culture
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Tygiel kulturowy a zarządzanie bezpieczeństwem produktu
Joanna Małkowska
Edyta Grela
Marzena Hajduk-Stelmachowicz
nr katalogowy: 137236
10.15199/46.2022.2.2
czynnik ludzki
System Zarządzania Bezpieczeństwem
kultura bezpieczeństwa
human factor
Safety Management System
culture
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Tygiel kulturowy a zarządzanie bezpieczeństwem produktu
Joanna Małkowska
Edyta Grela
Marzena Hajduk-Stelmachowicz
nr katalogowy: 137236
10.15199/46.2022.2.2
czynnik ludzki
System Zarządzania Bezpieczeństwem
kultura bezpieczeństwa
human factor
Safety Management System
culture
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Tygiel kulturowy a zarządzanie bezpieczeństwem produktu
Joanna Małkowska
Edyta Grela
Marzena Hajduk-Stelmachowicz
nr katalogowy: 137236
10.15199/46.2022.2.2
czynnik ludzki
System Zarządzania Bezpieczeństwem
kultura bezpieczeństwa
human factor
Safety Management System
culture
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Tygiel kulturowy a zarządzanie bezpieczeństwem produktu
Joanna Małkowska
Edyta Grela
Marzena Hajduk-Stelmachowicz
nr katalogowy: 137236
10.15199/46.2022.2.2
czynnik ludzki
System Zarządzania Bezpieczeństwem
kultura bezpieczeństwa
human factor
Safety Management System
culture
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-16-17
Protezy narządu wzroku - przegląd rozwiązań technicznych
Bartłomiej Matejko
nr katalogowy: 115129
oko
dysfunkcja wzroku
oko bioniczne
terapia siatkówki
Eye
sight dysfunction
bionic eye
retinal therapy
PROBLEMY JAKOŚCI 2021-7-8
Rola programów rozwoju dostawców w doskonaleniu produktów i procesów
Maciej URBANIAK
nr katalogowy: 133058
10.15199/46.2021.7–8.3
programy rozwoju dostawców
doskonalenie produktów i procesów
supplier development programs
product and process improvement
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-10
Zastosowanie biostarterów grzybowych w procesie dojrzewania wołowiny na sucho
Wiesław PRZYBYLSKI
Magdalena PŁECHA
nr katalogowy: 151152
wołowina sezonowana na sucho
jakość sensoryczna
mikrobiologia mięsa
Mucor flavus
biostartery
związki lotne
dry-aged beef (DAB)
sensory quality
microbiology of meat
Mucor flavus
biostarters
volatile compounds
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH