Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Zastosowanie metody biosorpcji w wytwarzaniu żywności biofortyfikowanej w mikroelementy
Katarzyna Chojnacka
nr katalogowy: 59847
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Wzbogacanie mąki w mikroelementy optymalnym sposobem na ograniczenie wielu schorzeń ludzi
nr katalogowy: 109916
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-4
Wykorzystanie zdolności kompleksujących polifosforanów do wytwarzania nawozów zawierających mikroelementy
Henryk Górecki
Barbara Cichy
nr katalogowy: 14273
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-1
Mikroelementy w produkcji roślinnej oraz środowisku rolniczym. Perspektywa rolnicza, chemiczna oraz rynkowa
Arkadiusz Piwowar
nr katalogowy: 130028
10.15199/62.2021.1.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-1
Mikroelementy w produkcji roślinnej oraz środowisku rolniczym. Perspektywa rolnicza, chemiczna oraz rynkowa
Arkadiusz Piwowar
nr katalogowy: 130028
10.15199/62.2021.1.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-11
Badania biodegradacji chelatorów nawozowych w środowisku wodnym w warunkach testu kinetycznego
Ewelina Klem-Marciniak
Krystyna Hoffmann
Józef Hoffmann
Marta Porwoł
nr katalogowy: 110735
10.15199/62.2017.11.7
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-8
Rola mięsa wieprzowego w diecie człowieka
Jessica Stawicka
nr katalogowy: 115606
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2000-1
Metale w nawozach mineralnych, agrochemikaliach oraz substancjach poprawiających strukturę gleby
HELENA GÓRECKA
HENRYK GÓRECKI
nr katalogowy: 42703
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-9
Jak w krótkim czasie uzyskać podmłodę o najwyższej jakości technologicznej?
nr katalogowy: 29570
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2000-1
Metale w nawozach mineralnych, agrochemikaliach oraz substancjach poprawiających strukturę gleby
HELENA GÓRECKA
HENRYK GÓRECKI
nr katalogowy: 42703
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-9
Zastosowanie kwasu nitrylotris(metylofosfonowego) jako czynnika kompleksującego jony manganu w układach nawozowych
Marta Huculak-Mączka
Marta Porwoł
Magdalena Braun-Giwerska
Jakub Zieliński
Ewelina Klem-Marciniak
Krystyna Hoffmann
nr katalogowy: 122282
10.15199/62.2019.9.32
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-12
Nowe dodatki paszowe na bazie lucerny i nawłoci wzbogacone w mikroelementy metodą biosorpcji
Bartosz Ligas
Grzegorz Izydorczyk
Małgorzata Mironiuk
Paulina Kowalczyk
Anna Witek-Krowiak
Katarzyna Chojnacka
nr katalogowy: 117902
10.15199/62.2018.12.26
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Piwo bezalkoholowe – alternatywa, czy trunek uniwersalny? Wyniki badań konsumenckich
Maciej Chołdrych
nr katalogowy: 140085
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-11-12
Dlaczego warto jeść kukurydzę?
nr katalogowy: 146331
AURA 2014-10
Zioła w diecie zwierząt gospodarskich
Czesława Trąba
Krzysztof Rogut
nr katalogowy: 87017
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-12
Torf potrzebny przyrodzie
nr katalogowy: 135010
AURA 2012-5
Mineralny wszechświat wulkanów
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 67549
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-4
Wieloskładnikowe nawozy płynne z mikroelementami przeznaczone do stosowania dolistnego
EDWARD KOTULA
ANTONI FABER
ANDRZEJ WINIARSKI
nr katalogowy: 107611
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-6
Technologia wytwarzania biologicznych dodatków paszowych z mikroelementami na bazie alg
KATARZYNA CHOJNACKA
HENRYK GÓRECKI
AGNIESZKA ZIELIŃSKA
IZABELA MICHALAK
nr katalogowy: 44913
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-5
Soczysty i kolorowy sposób na zdrowie
Debbie Spillane
Jan Cissowski
nr katalogowy: 44681
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Analiza wielopierwiastkowa włosów ludzkich jako metoda biomonitoringu jako metoda biomonitoringu w środowisku i żywności
KATARZYNA CHOJNACKA
AGNIESZKA ZIELIŃSKA
HELENA GÓRECKA
ZBIGNIEW DOBRZAŃSKI
HENRYK GÓRECKI
nr katalogowy: 44474
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Piwo bezalkoholowe – alternatywa, czy trunek uniwersalny? Wyniki badań konsumenckich
Maciej Chołdrych
nr katalogowy: 140085
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
In vivo evaluation of fertilizing properties of new biocomponents with micronutrients Ocena właściwości nawozowych nowych biokomponentów z mikroelementami w warunkach in vivo
Mateusz Samoraj
Łukasz Tuhy
Edward Rój
Katarzyna Chojnacka
nr katalogowy: 86117
10.12916/przemchem.2014.1432
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-4
Produkty pełnoziarniste część II. Witaminy i mikroelementy obecne w produktach zbożowych
Leszek Mościcki
Agnieszka Wójtowicz
nr katalogowy: 43802
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-12
Torf potrzebny przyrodzie
nr katalogowy: 135010
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-6
Bor i molibden w nawozach dolistnych
Aleksandra Badora
Kinga Garlicka
Jolanta Domańska
nr katalogowy: 132190
10.15199/62.2021.6.8
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-6
Bor i molibden w nawozach dolistnych
Aleksandra Badora
Kinga Garlicka
Jolanta Domańska
nr katalogowy: 132190
10.15199/62.2021.6.8
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-2
Wzbogacenie drożdży Saccharomyces cerevisiae w miedź, żelazo i mangan
BARBARA M. DOLIŃSKAa
*
KATARZYNA CHOJNACKA
ZBIGNIEW DOBRZAŃSKI
HENRYK GÓRECKI
FLORIAN RYSZKA
nr katalogowy: 41708
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-4
Physico-chemical properties of ash from thermal utilization of feathers, meat and bone meal and poultry litter Właściwości fizyczno-chemiczne popiołów po termicznej utylizacji pierza, mączki mięsno-kostnej i pomiotu kurzego
Paweł Staroń
Zygmunt Kowalski
Marcin Banach
nr katalogowy: 83705
10.12916/przemchem.2014.568
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-12
Promocja spożycia mąki i pieczywa całoziarnowego
Roman Jurga
nr katalogowy: 88261
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-2
Naturalne dodatki do piwa Cz. 2. Piwa rozgrzewające
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 75887
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-7
Preparaty zawierające tytan, krzem, bor, cynk i molibden w uprawie łubinu białego i grochu siewnego
Hanna Sulewska
Karolina Ratajczak
Alicja Niewiadomska
Wiesław Koziara
Katarzyna Panasiewicz
Agnieszka Faligowska
nr katalogowy: 114948
10.15199/62.2018.7.30
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-8
Badania stopnia skompleksowania jonów cynku przez wybrane czynniki chelatujące
Ewelina Klem-Marciniak
Marta Huculak-Mączka
Józef Hoffmann
Krystyna Hoffmann
nr katalogowy: 127573
10.15199/62.2020.8.21
AURA 2019-8
Skład chemiczny morwy białej oraz wykorzystanie związków bioaktywnych na bazie tej rośliny
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
nr katalogowy: 121730
10.15199/2.2019.8.1
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-2
Znaczenie ekologicznych warzyw i owoców w profilaktyce i leczeniu chorób chronicznych
Ewa Solarska
Marzena Marzec
Marcelina Osińska
Izabela Podgórska-Kryszczuk
nr katalogowy: 112298
10.15199/64.2018.2.1
rolnictwo intensywne
rolnictwo ekologiczne
mikroelementy
związki bioaktywne
warzywa i owoce
znaczenie dla zdrowia
intensive farming
organic farming
micronutriens
bioactive ingredients
vegetables and fruits
important for health
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-7
Production of new biological feed additives with Cr(III) by biosorption in a semi-batch mode. Wytwarzanie nowych biologicznych dodatków paszowych z Cr(III) metodą biosorpcji w trybie półokresowym w skali wielkolaboratoryjnej
Zuzanna Witkowska
Katarzyna Chojnacka
nr katalogowy: 77819
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-1
Profil składników mineralnych, metali ciężkich w owocach i przecierze z pigwy
Wioletta Popińska
Monika Mieszczakowska-Frąc
Jan Piecko
Dorota Kruczyńska
nr katalogowy: 147567
10.15199/64.2024.1.3
pigwa
mikroelementy
makroelementy
metale ciężkie
przecier
quince
microelements
macroelements
heavy metals
puree
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-10
Badanie przydatności wywaru gorzelniczego do uprawy owocników boczniaka
Leonard Kopiński
Sylwia Kwiatkowska-Marks
nr katalogowy: 80285
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-7
Rola i wyzwania dla przemysłu chemicznego w kontekście niskoemisyjnej produkcji zwierzęcej
Arkadiusz Piwowar
nr katalogowy: 114908
10.15199/62.2018.7.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-4
KONFERENCJE, NARADY, WYSTAWY
nr katalogowy: 106996
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-1
Zastosowanie systemu EZ-Fluo Merck Millipore do szybkiej oceny jakości mikrobiologicznej soków i napojów
Barbara Sokołowska
Jolanta Niezgoda
nr katalogowy: 89210
10.15199/64.2015.1.1
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-5
ISM Światowe Targi Słodyczy (cz. II)
Agnieszka Kita
nr katalogowy: 76277
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2016-6
Przetwornica DC/DC z wbudowanymi elementami w PCB w celu miniaturyzacji i poprawy sposobu odprowadzania ciepła
Marek Czepulonis
Mariusz Wójcik
Dariusz Witek
Edward Ramotowski
Tomasz Klej
Dariusz Ostaszewski
nr katalogowy: 99217
10.15199/13.2016.6.23
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-6
Chelation of micronutrients recovered from horticultural waste mineral wool Chelatacja mikroelementów odzyskanych z ogrodniczej, odpadowej wełny mineralnej
Ewelina Klem
Krystyna Hoffmann
Józef Hoffmann
nr katalogowy: 85028
10.12916/przemchem.2014.1033
AURA 2014-11
Zioła w diecie zwierząt jeleniowatych
Czesława Trąba
Krzysztof Rogut
nr katalogowy: 87620
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7b
Mathematic Simulating of Levofloxacin Release from Chitosan Nano/Microparticles
Jing GUAN
Peng CHENG
Shujie HUANG
Zhizhong LI
Jimin WU
Ping GAO
Xiaohui WANG
Hua ZHANG
nr katalogowy: 69357
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-6
Wpływ przeróbki osadów ściekowych na zawartość wybranych metali ciężkich i ich frakcji
Katarzyna Ignatowicz
nr katalogowy: 68339
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-3
Rośliny strączkowe mogą wspomóc bilans zbożowy
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 66134
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Składniki nawozowe w strumieniu osadów ściekowych po fermentacji metanowej
Joanna Gluzińska
Jacek Kwiecień
Urszula Sienkiewicz-Cholewa
nr katalogowy: 59858
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-7
Biomass of freshwater algae as raw material for the industry and agriculture. Biomasa alg słodkowodnych surowcem dla przemysłu i rolnictwa
Grzegorz Schroeder
Beata Messyasz
Bogusława Łęska
Joanna Fabrowska
Marta Pikosz
Andrzej Rybak
nr katalogowy: 77836
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-7
Evaluation of selected systems chelating agricultural micronutrients. Ocena wybranych układów chelatujących mikroelementy rolnicze
Krystyna Hoffmann
Ewelina Klem
Marta Huculak-Mączka
Józef Hoffmann
nr katalogowy: 77821
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-1
New generation of biomass-based micronutrient fertilizers Nawozy mikroelementowe nowej generacji na bazie biomasy
Katarzyna Chojnacka
Mateusz Samoraj
Łukasz Tuhy
nr katalogowy: 103380
10.15199/62.2017.1.9
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-11
Nietypowe surowce do produkcji soków
Łukasz Skoczylas
Małgorzata Tabaszewska
Sylwester Smoleń
Jacek Słupski
Anna Korus
Piotr Gębczyński
Marta Liszka-Skoczylas
nr katalogowy: 102273
10.15199/65.2016.11.10
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-6
Jak wyżywić ludność świata do 2050 roku?
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 99227
10.15199/65.2016.6.1
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-5
Wpływ nawożenia dolistnego roślin jęczmienia na jakość słodów typu pilzneńskiego
Józef Błażewicz
Klaudia Brejan
Marek Liszewski
Piotr Wyrwa
nr katalogowy: 91480
10.15199/64.2015.5.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-11
Budowa instalacji demonstracyjnej nowego procesu technologicznego wytwarzania innowacyjnych nawozów siarkowo-bentonitowych w formie kulistych granul ułatwiających dyspersję, wzbogaconych o siarczany i mikroelementy
Bogusław Krawczyk
Małgorzata Kondracka
Henryk Turbiarz
Anna Watros
Łukasz Milo
Tomasz Bartman
Joanna Baran
Paweł Żądełek
Karolina Rymarczyk
nr katalogowy: 134675
10.15199/62.2021.11.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-11
Budowa instalacji demonstracyjnej nowego procesu technologicznego wytwarzania innowacyjnych nawozów siarkowo-bentonitowych w formie kulistych granul ułatwiających dyspersję, wzbogaconych o siarczany i mikroelementy
Bogusław Krawczyk
Małgorzata Kondracka
Henryk Turbiarz
Anna Watros
Łukasz Milo
Tomasz Bartman
Joanna Baran
Paweł Żądełek
Karolina Rymarczyk
nr katalogowy: 134675
10.15199/62.2021.11.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-11
Budowa instalacji demonstracyjnej nowego procesu technologicznego wytwarzania innowacyjnych nawozów siarkowo-bentonitowych w formie kulistych granul ułatwiających dyspersję, wzbogaconych o siarczany i mikroelementy
Bogusław Krawczyk
Małgorzata Kondracka
Henryk Turbiarz
Anna Watros
Łukasz Milo
Tomasz Bartman
Joanna Baran
Paweł Żądełek
Karolina Rymarczyk
nr katalogowy: 134675
10.15199/62.2021.11.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-3
Azotan magnezowy z odpadów magnezytowych z kopalni "Grochów"
WALDEMAR OLSZEWSKI
IRENA RÓŻEWICZ
nr katalogowy: 106979
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-9
Removal of heavy metal ions from aqueous solutions on alginates. Equilibrium and kinetics Usuwanie jonów metali ciężkich z roztworów wodnych na alginianach. Równowaga i kinetyka procesu
Józef Nastaj
Agata Przewłocka
nr katalogowy: 86559
10.12916/przemchem.2014.1543
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-6
Assessment of a microelement compound fertilizer obtained in the processing of poultry feathers Ocena nawozu wieloskładnikowego z mikroelementami, uzyskanego w procesie przetwarzania piór drobiowych
Małgorzata Popko
Radosław Wilk
Henryk Górecki
nr katalogowy: 85019
10.12916/przemchem.2014.987
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-11
Sorption of Pb(II) ions onto some filter materials used in water treatment technology Sorpcja jonów ołowiu(II) na wybranych materiałach filtracyjnych stosowanych w technologii uzdatniania wody
Lidia Reczeka
Magdalena M. Michel
Tadeusz Siwiec
Ewa Żukowska
nr katalogowy: 87938
10.12916/przemchem.2014.1978
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Wytwarzanie preparatu mikroelementowego z cynkiem do pasz w skali półtechnicznej. Część II. Ocena właściwości użytkowych produktu
Zuzanna Witkowska
Katarzyna Chojnacka
Agnieszka Zielińska
Michał Zdunek
nr katalogowy: 59925
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Sposób wytwarzania nowego preparatu mikroelementowego z cynkiem do pasz. Część I. Produkcja w skali półtechnicznej
Zuzanna Witkowska
Katarzyna Chojnacka
Agnieszka Zielińska
nr katalogowy: 59924
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-8
Physiological assessment of application of iron chelates in animal nutrition Ocena fizjologiczna zastosowania chelatów żelazowych w żywieniu zwierząt
Robert Kupczyński
Marek Szołtysik
Anna Dąbrowska
Kinga Śpitalniak
Anna Budny-Walczak
Katarzyna Budzińska
nr katalogowy: 100402
10.15199/62.2016.8.39
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-6
Production of microalgae biomass under laboratory condition Wytwarzanie biomasy mikroalg w warunkach laboratoryjnych
Monika Makowska
Karolina Dziosa
nr katalogowy: 91690
10.15199/62.2015.6.24
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-4
Niskoodpadowa technologia produkcji mineralnych dodatków paszowych na bazie Spirulina maxima
AGNIESZKA ZIELIŃSKA
KATARZYNA CHOJNACKA
nr katalogowy: 51385
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-4
Recovery of phosphate(V) ions from synthetic swine wastewater under stoichiometric conditions Odzyskiwanie jonów fosforanowych(V) z syntetycznej gnojowicy w warunkach stechiometrycznych
Anna Kozik
Nina Hutnik
Jacek Podwórny
Anna Gerle
Agata Mazieńczuk
Andrzej Matynia
nr katalogowy: 83703
10.12916/przemchem.2014.559
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-5
Comparison of the effectiveness of chelated and inorganic micronutrient fertilizers for foliar application Porównanie efektywności chelatowych i mineralnych form nawozów mikroelementowych przy ich dolistnej aplikacji
Jolanta Korzeniowska
Ewa Stanisławska-Glubiak
Krzysztof Domaradzki
nr katalogowy: 91335
10.15199/62.2015.5.33
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-6
Impact of the form and timing of application of potassium fertilizers on the yield and selected quality traits of tobacco leaves Wpływ formy i terminu stosowania nawozów potasowych na plony i wybrane cechy jakościowe liści tytoniu
Czesław Szewczuk
Danuta Sugier
Stanisław Baran
Grażyna Żukowska
Piotr Petlak
nr katalogowy: 98966
10.15199/62.2016.6.23
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Biofortyfikacja zbóż w jod jako metoda zapobiegania jego niedoborom u ludzi
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 143486
jod
biofortyfikacja
pieczywo
żywność
produkty prozdrowotne
mikroelementy
iodine
biofortification
bread
food
health-promoting products
microelements
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Biofortyfikacja zbóż w jod jako metoda zapobiegania jego niedoborom u ludzi
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 143486
jod
biofortyfikacja
pieczywo
żywność
produkty prozdrowotne
mikroelementy
iodine
biofortification
bread
food
health-promoting products
microelements
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Biofortyfikacja zbóż w jod jako metoda zapobiegania jego niedoborom u ludzi
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 143486
jod
biofortyfikacja
pieczywo
żywność
produkty prozdrowotne
mikroelementy
iodine
biofortification
bread
food
health-promoting products
microelements
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Biofortyfikacja zbóż w jod jako metoda zapobiegania jego niedoborom u ludzi
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 143486
jod
biofortyfikacja
pieczywo
żywność
produkty prozdrowotne
mikroelementy
iodine
biofortification
bread
food
health-promoting products
microelements
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-8
Ocena wpływu molibdenu i lipochitooligosacharydów na plonowanie grochu siewnego
Janusz Podleśnya
Jerzy Wielbo
Anna Podleśna
Andrzej Perzyński
nr katalogowy: 108914
10.15199/62.2017.8.42
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-12
Składniki bioaktywne pochodzące z cykorii i ich wpływ na zdrowie człowieka
Andrzej Jaśkiewicz
Grażyna Budryn
Agnieszka Nowak
nr katalogowy: 123887
10.15199/64.2019.12.4
cykoria podróżnik
inulina
bioaktywne składniki
aktywność biologiczna
laktony seskwiterpenów
chicory common
inulin
bioactive ingredients
biological activity
sesquiterpenes lactones
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-2
Efektywność stosowania nawozów aminochelatowych w uprawie roślin
Katarzyna Barczyk
Karolina Jasiak-Małota
Marzena Brodowska
nr katalogowy: 147406
10.15199/62.2024.2.8
aminochelaty
aminokwasy
nawozy
efektywność nawożenie
odżywianie roślin
aminochelates
amino acids
fertilizers
fertilizing effectiveness
plant nutrition
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-7
Porównanie efektywności fizjologicznej chelatów Co-EDTA i Co-EDDS stosowanych w nawożeniu fasoli szparagowej
Jolanta Molas
Sławomir Michałek
Roman Prażak
Anna Krzepiłko
Agata Święciło
Beata Król
nr katalogowy: 121299
10.15199/62.2019.7.2
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-2
Charakterystyka składu chemicznego i wartości żywieniowej handlowych otrąb żytnich dostępnych na polskim rynku
Piotr Kołodziejczyk
Jan Michniewicz
nr katalogowy: 113064
handlowe otręby żytnie
właściwości fizyczne
skład chemiczny
błonnik pokarmowy
składniki bioaktywne
commercial rye brans
physical properties
proximate composition
dietary fibre
bioactive components
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-2
Związki boru, kobaltu, manganu i molibdenu w procesie odzyskiwania fosforanów ze ścieków z hodowli zwierząt
Nina Hutnik
Anna Stanclik
Krzysztof Piotrowski
nr katalogowy: 112296
10.15199/62.2018.2.22
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-3
Spożywcze i paszowe wykorzystanie nasion amarantusa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 126426
amarantus
szarłat
skwalen
wartość odżywcza
wartość paszowa
amaranth
squalene
nutritional value
fodder value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Ocena zagrożenia metalami ciężkimi w produktach spożywczych
Jagoda Kępińska
Wioletta Biel
nr katalogowy: 127670
10.15199/65.2020.8.8
arsen
kadm
ołów
rtęć
zagrożenia
żywność
arsenic
cadmium
lead
mercury
threats
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Ocena zagrożenia metalami ciężkimi w produktach spożywczych
Jagoda Kępińska
Wioletta Biel
nr katalogowy: 127670
10.15199/65.2020.8.8
arsen
kadm
ołów
rtęć
zagrożenia
żywność
arsenic
cadmium
lead
mercury
threats
food
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-1
Mikroelementy oraz pozostałości insektycydów chloroorganicznych w ziarnie starodawnych gatunków pszenicy pochodzących z gospodarstw ekologicznych
Ewelina Kolankowska
Katarzyna Wojtkowiak
Arkadiusz Stępień
Dariusz J. Choszcz
Renata Pietrzak-Fiećko
nr katalogowy: 146983
10.15199/62.2024.1.4
masa tysiąca ziaren
tłuszcz
zanieczyszczenia
jakość ziarna
mass of a thousand grains
fat
contaminants
grain quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-8
Nowe koncepcje w chemicznej diagnostyce skuteczności ogrzewania nasion ciecierzycy (Cicer arientinum L.)
Marek Domin
Marek Szmigielski
nr katalogowy: 150069
10.15199/62.2024.8.6
ciecierzyca
nasiona
ogrzewanie
skuteczność ogrze wania
test
chickpeas
seeds
heating
heating efficiency
test
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-1
Wpływ dodatku młodego jęczmienia na jakość bezglutenowych muffinów biszkoptowo-tłuszczowych
Anna Żbikowska
Klaudia Osytek
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 118233
10.15199/65.2019.1.4
muffiny bezglutenowe
młody jęczmień
zamienniki mąki
produkty piekarskie
gluten-free muffins
green barley
flour substitute
bakery products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-3
Sery pleśniowe występowanie bakterii Listeria monocytogenes
Lidia Stasiak-Różańska
Karolina Kraśniewska
Anna Berthold-Pluta
nr katalogowy: 112860
10.15199/65.2018.3.7
sery pleśniowe
Listeria monocytogenes
listeriozy
zatrucia pokarmowe
mould cheese
Listeria monocytogenes
listeriosis
food poisoning
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
Analiza właściwości sensorycznych, barwy i tekstury biszkoptów z substytutami mąki pszennej
Joanna Grad
Agata Marzec
nr katalogowy: 118819
10.15199/65.2019.2.5
biszkopt
żywność bezglutenowa
ocena sensoryczna
gęstość
sponge cake
gluten- free food
sensory evaluation
density
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Ostryż barwierski (Curcuma longa L.) – źródło kurkuminy, wykorzystanie w przemyśle spożywczym i medycynie
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 131859
10.15199/65.2021.5.5
barwnik
kurkuminoidy
ostryż barwierski
właściwości prozdrowotne
dyes
curcumin
turmeric
pro-health properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Ostryż barwierski (Curcuma longa L.) – źródło kurkuminy, wykorzystanie w przemyśle spożywczym i medycynie
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 131859
10.15199/65.2021.5.5
barwnik
kurkuminoidy
ostryż barwierski
właściwości prozdrowotne
dyes
curcumin
turmeric
pro-health properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Ostryż barwierski (Curcuma longa L.) – źródło kurkuminy, wykorzystanie w przemyśle spożywczym i medycynie
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 131859
10.15199/65.2021.5.5
barwnik
kurkuminoidy
ostryż barwierski
właściwości prozdrowotne
dyes
curcumin
turmeric
pro-health properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Ostryż barwierski (Curcuma longa L.) – źródło kurkuminy, wykorzystanie w przemyśle spożywczym i medycynie
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 131859
10.15199/65.2021.5.5
barwnik
kurkuminoidy
ostryż barwierski
właściwości prozdrowotne
dyes
curcumin
turmeric
pro-health properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Ostryż barwierski (Curcuma longa L.) – źródło kurkuminy, wykorzystanie w przemyśle spożywczym i medycynie
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 131859
10.15199/65.2021.5.5
barwnik
kurkuminoidy
ostryż barwierski
właściwości prozdrowotne
dyes
curcumin
turmeric
pro-health properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Ostryż barwierski (Curcuma longa L.) – źródło kurkuminy, wykorzystanie w przemyśle spożywczym i medycynie
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 131859
10.15199/65.2021.5.5
barwnik
kurkuminoidy
ostryż barwierski
właściwości prozdrowotne
dyes
curcumin
turmeric
pro-health properties
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-4
Aktualne wymagania i wyniki monitorowania jakości pasz zbożowych
Waldemar Korol
Jolanta Rubaj
Sławomir Walczyński
Grażyna Bielecka
nr katalogowy: 149829
10.15199/61.2024.4.6
zboża paszowe
produkty uboczne
podstawowy skład chemiczny
makroelementy
mikroelementy
pierwiastki śladowe
substancje niepożądane
grain feed
cereal by-products
basic nutrients
macro- and microelements
trace elements
undesirable substances
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH