Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-6
Informacje Biznesowe
nr katalogowy: 27229
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-11
Możliwości ekspansji produktów branży owocowo-warzywnej
nr katalogowy: 39527
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-3
Pięćdziesiąt lat "Przemysłu Fermentacyjnego i Owocowo-Warzywnego"
nr katalogowy: 24909
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-2
Polski przemysł owocowo-warzywny w UE - szansę i zagrożenia
AL
nr katalogowy: 14520
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-9
Bezpieczeństwo żywności dla Sawickiego?
nr katalogowy: 54456
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-3
Wróciły wspomnienia
Jola Bortkun
nr katalogowy: 25002
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-10
Pozycja przemysłu owocowo-warzywnego w zmiennych warunkach gospodarki światowej
nr katalogowy: 47536
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-7-8
"Suplementy diety"
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 29451
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-9
Napoje funkcjonalne i składniki - sierpień 2008 r.
nr katalogowy: 38256
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-6
Przemysł owocowo-warzywny w 2008 r. - prognozy zbiorów oraz formy współpracy producentów rolnych i przetwórców
nr katalogowy: 36231
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-9
VII Ogólnopolska Konferencja Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw
Eulalia Julitta Borowska
nr katalogowy: 86647
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-4
Innowacje chemiczne ułatwiające życie
nr katalogowy: 113414
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-5
"Warka 2011" - kolejna już udana konferencja dla branży owocowo-warzywnej
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 60286
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
Polscy winiarze dbają o tradycje
nr katalogowy: 61902
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
RODMAR CLO2 – stabilizowany roztwór dwutlenku chloru
Anna Piotrzkowska
nr katalogowy: 139161
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-5-6
9th InnoBev Global Beverage Congress
Adam Bogacz
nr katalogowy: 77510
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-1
Biokorozja w przemysłowych systemach wodnych Cz. 2. Biokorozja tlenowa i beztlenowa (2)
Anna Sałek
nr katalogowy: 49505
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-5-6
Forum Handlu Napojami
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 77512
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-3
Browar Żywiec w drodze na Mount Everest
nr katalogowy: 50723
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-11-12
II Forum Technologii Napojowych
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 95655
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8
VIII Ogólnopolska Konferencja Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw
Dorota Walkowiak-Tomczak
nr katalogowy: 93087
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-10
Rząd w pełni docenia znaczenie sektora owocowo-warzywnego dla gospodarki
nr katalogowy: 110184
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-10
Wytwarzanie i właściwości fizyczno-chemiczne granulatu paszowego z dodatkiem odpadów selera
Paweł Cwalina
Sławomir Obidziński
Sebastian Majewski
nr katalogowy: 151027
10.15199/62.2024.10.10
odpady warzywne
granulacja
pasza
jakość granulatu
vegetable waste
granulation
fodder
granulate quality
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-1-2
Sektor owocowo-warzywny wymaga zrównoważonego rozwoju Walne Zgromadzenie Członków Stowarzyszenia KUPS
nr katalogowy: 118710
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-4
XIV Konferencja Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw
Lidia Sosnowska
nr katalogowy: 150164
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-4
Aktualne wyzwania dla produkcji chmielu w Polsce (cz. 1)
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 98024
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-9
Wpływ dodatku soku z rabarbaru i aronii czarnoowocowej na stabilność antocyjanów i barwę nektarów truskawkowych
Stanisław Kalisz
Marta Mitek
Marta Górska
nr katalogowy: 79268
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-1-2
Targi piwa i napojów bezalkoholowych BrauBeviale
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 118716
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-10
Spożycie soków owocowych, warzywnych i owocowo-warzywnych w Polsce i w UE
Irena Strojewska
nr katalogowy: 123052
10.15199/64.2019.10.3
konsumpcja
soki
gospodarstwa domowe
soki NFC i JFC
consumption
juices
household
juices NFC and JFC
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Przetwórstwo owoców i warzyw w Polsce
Bożena Nosecka
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 114458
10.15199/65.2018.6.2
przemysł owocowo- -warzywny
produkcja
handel zagraniczny
wyniki finansowe
Polska
Unia Europejska
fruit-vegetable industry
production
foreign trade
financial results
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-6
Tendencje na rynku przetworów owocowo-warzywnych z udziałem roślin rzadkich i mało znanych
Andrzej Cendrowski
Dorota Grzeszczak
nr katalogowy: 121095
10.15199/65.2019.6.3
rynek
przetwórstwo
rośliny dziko rosnące
rośliny egzotyczne
owoce
warzywa
market
preserves
wild plants
exotic plants
fruits
vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-6
Jakość mikrobiologiczna wody technologicznej stosowanej w procesie produkcji destylatu rolniczego
Krystyna Zielińska
Antoni Miecznikowski
Krystyna Stecka
nr katalogowy: 60664
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-1
Polskie firmy spożywcze na rankingowej Liście 2000
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 57020
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-10
Warunki funkcjonowania sektorów biopaliw transportowych 1. i 2. generacji w Polsce
Adam Kupczyk
Piotr Borowski
Lesław Janowicz
Michał Sikora
Karol Tucki
Joanna Mączyńska
nr katalogowy: 101691
10.15199/64.2016.10.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-6
Przetwórstwo owoców i warzyw w Polsce - stan obecny i perspektywy rozwoju
Bożena Nosecka
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 121092
10.15199/65.2019.6.1
przemysł owocowo- warzywny
produkcja
handel zagraniczny
wyniki finansowe
Polska
Unia Europejska
fruit-vegetable industry
production
foreign trade
financial results
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-1
Polskie firmy spożywcze na rankingowej Liście 2000
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 73851
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-1
Polskie firmy spożywcze na rankingowej Liście 2000
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 65284
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-7
Rabarbar ciekawy surowiec dla przemysłu
Marta Mitek
Elżbieta Łysoniewska
nr katalogowy: 69910
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-5
Żywność koszerna (cz. 2)
Małgorzata Wiśniewska
nr katalogowy: 51975
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-1-2
BrauBeviale 2019 -"święto" branży piwa i napojów bezalkoholowych
nr katalogowy: 125137
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-6
Co nowego na rynku soków, nektarów i napojów?
Marta Mitek
Andrzej Gasik
nr katalogowy: 68728
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Prof. dr hab. Witold Płocharski: przemysł sokowniczy zawsze był i nadal jest bliski memu sercu
nr katalogowy: 133177
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Prof. dr hab. Witold Płocharski: przemysł sokowniczy zawsze był i nadal jest bliski memu sercu
nr katalogowy: 133177
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-6
Charakterystyka i metody oczyszczania ścieków w przemyśle piekarskim i cukierniczym
Agata Marzec
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 121103
10.15199/65.2019.6.7
ścieki
BZT5
ChZT
piekarstwo
cukiernictwo
wastewater
BOD5
COD
bakery
confectionery
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Zmiany w sektorze przetwórstwa owoców i warzyw
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 127657
10.15199/65.2020.8.2
przemysł owocowo-warzywny
produkcja
handel zagraniczny
sytuacja ekonomiczno-finansowa
pandemia COVID-19
Polska
Unia Europejska
fruit-vegetable industry
production
foreign trade
economic-financial situation
COVID-19 pandemic
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Zmiany w sektorze przetwórstwa owoców i warzyw
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 127657
10.15199/65.2020.8.2
przemysł owocowo-warzywny
produkcja
handel zagraniczny
sytuacja ekonomiczno-finansowa
pandemia COVID-19
Polska
Unia Europejska
fruit-vegetable industry
production
foreign trade
economic-financial situation
COVID-19 pandemic
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
PAKMAR inwestuje w produkcję TOREBEK DO ŻYWNOŚCI
nr katalogowy: 118827
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-4
THE ROLE OF WHOLESALE MARKETS IN RURAL DEVELOPMENT
Jan BARWICKI
Sławomir NIECKO
nr katalogowy: 124391
10.15199/180.2019.4.3
rural areas
agri-food market
fruit and vegetable market
flower market
wholesale market
obszary wiejskie
giełda rolno-spożywcza
rynek owocowo-warzywny
rynek kwiatów
rynek hurtowy
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Zmiany wybranych wyróżników jakościowych smoothie jabłko-jagoda kamczacka w trakcie przechowywania
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Milena Bielecka
nr katalogowy: 122486
10.15199/64.2019.8-9.6
jagoda kamczacka
jabłko
smoothie
blue honeysuckle berry
apple
smoothie
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Dodawanie enzymów bezpośrednio do ziarna przyszłością skutecznego kondycjonowania i przemiału
nr katalogowy: 142586
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
Wzrasta konkurencyjność polskiego przemysłu spożywczego na rynku UE
Janusz Rowiński
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 61879
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-12
Roczny spis treści Wykaz artykułów - "Przemysł Spożywczy" 2013 r.
nr katalogowy: 81369
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-7-8
O cenach, kredytach i możliwościach promocji przetworów owocowo-warzywnych
M. J. Przegalińska
nr katalogowy: 20561
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-6
Aktualności
nr katalogowy: 85136
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-6
Przedsiębiorstwa przemysłu owocowo-warzywnego
JADWIGA DROŻDŻ
nr katalogowy: 35995
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-4
THE ROLE OF WHOLESALE MARKETS IN RURAL DEVELOPMENT
Jan BARWICKI
Sławomir NIECKO
nr katalogowy: 124391
10.15199/180.2019.4.3
rural areas
agri-food market
fruit and vegetable market
flower market
wholesale market
obszary wiejskie
giełda rolno-spożywcza
rynek owocowo-warzywny
rynek kwiatów
rynek hurtowy
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-11-12
Cydr czeka na prawo do promocji
nr katalogowy: 88497
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-6
Warzywny ogród Ardo
nr katalogowy: 35782
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-5
DSM dla przemysłu owocowo-warzywnego
H.A.
nr katalogowy: 20633
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-5
Kompletne linie technologiczne do produkcji koncentratów owocowo-warzywnych
nr katalogowy: 20617
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-6
Rynek soków pitnych i zagęszczonych w Polsce
B. Nosecka
nr katalogowy: 20796
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-3
Przetwórstwo owoców i warzyw w obliczu integracji z Unią Europejską
R. Urban
nr katalogowy: 6750
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-4
Możliwości zastosowania ultradźwięków w przemyśle owocowo-warzywnym
Dorota Konopacka
Witold Płocharski
Karolina Siucińska
nr katalogowy: 90892
10.15199/64.2015.4.2
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-4
Rynek soków pitnych i nektarów, napojów owocowych i owocowo-warzywnych w Polsce
B. Nosecka
nr katalogowy: 20637
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2004-6
Wpływ strumienia ścieków i ładunku zanieczyszczeń w zakładzie przemysłu owocowo-warzywnego na energochłonność ich oczyszczania
ROMAN KOWALCZYK
nr katalogowy: 1337
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-6
Konkurencyjność przetwórstwa owocowo-warzywnego
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 77379
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Dodawanie enzymów bezpośrednio do ziarna przyszłością skutecznego kondycjonowania i przemiału
nr katalogowy: 142586
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-5-6
WARKA 2012 - spotkanie branży przetwórstwa owocowo-warzywnego
nr katalogowy: 68871
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-6
Warka 2016 - konferencja firm DSM, Fructopol i Flottweg
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 99249
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-2
Diagnozowanie i rozwiązywanie problemu obniżonej żywotności drożdży piwowarskich w warunkach przemysłowych – studium przypadku
Aleksander Poreda
Paweł Zych
nr katalogowy: 112304
żywotność drożdży
fermentacja
napowietrzanie
suplementacja
yeast viability
fermentation
aeration
supplementation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-5-6
Wpływ czasu przechowywania na zawartość barwników antocyjanowych w jogurtach borówkowych
Anna Grobelna
Iwona Ścibisz
Małgorzata Ziarno
Joanna Żylińska
Adrian Wojtczak
Stanisław Kalisz
nr katalogowy: 114521
10.15199/64.2018.5-6.4
borówki wysokie
antocyjany
przechowywanie
barwa
blueberries
anthocyanins
storage
colour
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-5-6
Konsumpcja owoców, warzyw i ich przetworów w Polsce w latach 2007-2016
Irena Strojewska
mgr inż. Joanna Wawrzyszuk
nr katalogowy: 114516
10.15199/64.2018.5-6.3
spożycie
prozdrowotne wartości
owoce
warzywa
przetwory
consumption
pro-health values
fruits
vegetables
preserves
CHŁODNICTWO 2008-10
Mrożonki owoców i warzyw jako polska specjalność eksportowa
STANISŁAW URBAN
nr katalogowy: 38818
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-9
Odpad żywi, bogaci, ale i jest groźny
Henryk Piekut
nr katalogowy: 38250
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-6
"Dodatki, urządzenia i materiały pomocnicze dla przemysłu owocowo-warzywnego”
nr katalogowy: 36233
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-4
Co dalej z branżą owocowo-warzywną?
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 34802
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-8
Zarodki jęczmienne - wyniki badań światowych nad składem chemicznym
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 29212
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-9
Możliwości zagospodarowywania wytłoków i innych odpadów przemysłu owocowo-warzywnego
Justyna Cybulska
Artur Zdunek
Iwona Sitkiewicz
Sabina Galus
Emilia Janiszewska
Sylwia Łaba
Małgorzata Nowacka
nr katalogowy: 79270
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-5
Ograniczenie ilości wody zużywanej w przemyśle owocowo-warzywnym poprzez zagospodarowanie wody procesowej i odwarowej
Jan Marjanowski
Jarosław Ostrowski
Andrzej Kukiełko
nr katalogowy: 51965
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-10
Sytuacja na rynku przetworów owocowo-warzywnych i soków w Polsce a reforma rynku ogrodniczego w UE
nr katalogowy: 30750
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-2
Konferencja producentów mrożonych owoców i warzyw
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 89760
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-5
10. Jubileuszowa konferencja "Warka" dla branży owocowo-warzywnej firm DSM, Fructopol i Flottweg
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 105845
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-5-6
Warka 2013 - szósta konferencja dla branży owocowo-warzywnej
nr katalogowy: 77507
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-3
Odszedł śp. Władysław Mazur (1937–2024) Człowiek – Historia branży owocowo-warzywnej
Maria Przegalińska
nr katalogowy: 149350
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Moda na dietę roślinną
nr katalogowy: 138830
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-4
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w 2017 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 113419
10.15199/64.2018.4.4
mrożonki owocowe i warzywne
eksport
import
produkcja
frozen fruit and vegetables
exports
imports
production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-12
Wybrane enzymy pochodzenia mikrobiologicznego stosowane w przemyśle spożywczym
Monika Pytka
Piotr Janas
Monika Kordowska-Wiater
nr katalogowy: 124144
10.15199/65.2019.12.4
enzymy spożywcze
amylazy
ksylanazy
celulazy
pektynazy
ß-glukanazy
food enzymes
amylases
xylanases
cellulases
pectinases
ß-glucanases
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-10
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w sezonie 2018/19
Anna Bugała
nr katalogowy: 123049
10.15199/64.2019.10.2
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruit and vegetables
production
exports
imports
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-12
Prosto z ogrodu
nr katalogowy: 81043
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-1
Dekarbonizacja wyzwaniem i szansą polskiego przemysłu fermentacyjnego i owocowo-warzywnego
nr katalogowy: 136364
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-11
Mimo sukcesów nadal poważne wyzwania przed polskim eksportem owoców i warzyw
Anna Łazarowicz
nr katalogowy: 81118
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-5-6
Innowacyjne podejście w oczyszczaniu ścieków z przetwórstwa owocowo-warzywnego
nr katalogowy: 77509
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-3
WARKA 2023 – XIV konferencja dla branży owocowo-warzywnej
Maria Joanna Przegalińska
nr katalogowy: 143872
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-18
PORADNIK Wino dla inżyniera (153) Australia na czerwono
winny maniak
nr katalogowy: 93208
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Moda na dietę roślinną
nr katalogowy: 138830
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-6
VIII Konferencja firm: Flottweg, DSM i Fructopol dla branży przetwórstwa owocowo-warzywnego
nr katalogowy: 92025
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8
TETRA PAK - ćwierć wieku innowacji na polskim rynku
nr katalogowy: 93080
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Transformacja energetyczna, odnawialne źródła energii, efektywność energetyczna – co to oznacza dla konkurencyjności obszarów wiejskich i przemysłu fermentacyjnego i owocowo-warzywnego?
Rafał Czaja
Jakub Włodarczyk
nr katalogowy: 132380
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-9
Sieradz
Robert Kozela
nr katalogowy: 54364
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Zakład Technologii Przetworów Owocowych i Warzywnych
nr katalogowy: 70390
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-3
Wenecja 12 lat później
Prof. n. t. Jerzy Bernasik
nr katalogowy: 130727
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Warka 2022 – konferencja dla branży owocowo-warzywnej
Maria Joanna Przegalińska
nr katalogowy: 138248
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-3
Charakterystyka makaronów pełnoziarnistych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 82853
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-2
Wartość odżywcza i wykorzystanie mąki ryżowej
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 57343
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-4
Jakość w centrum zrównoważonego rynku produktów owocowo-warzywnych i preferencje konsumentów II Euro-Śródziemnomorskie Sympozjum Przetwórstwa Owoców i Warzyw. Cz. 2
Dariusz Piotrowski
nr katalogowy: 105158
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-6
Spożycie soków owocowych, warzywnych i owocowo- -warzywnych w gospodarstwach domowych w Polsce
Irena Strojewska
nr katalogowy: 106762
10.15199/64.2017.6.1
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-12
2005 - jaki to był rok
nr katalogowy: 14741
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-8
Informacje biznesowe
nr katalogowy: 7139
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-3
Sposoby wykorzystania odpadów przemysłu owocowo-warzywnego
Tomasz Tarko
Justyna Sobusiak
Aleksandra Duda-Chodak
nr katalogowy: 42383
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-3
Maszyny high class dla branży owocowo-warzywnej
nr katalogowy: 42373
CHŁODNICTWO 2009-9
Zarządzanie energią oraz znaczenie jakości powietrza wewnątrz pomieszczeń dla sprzedawców detalicznych, ich pracowników i klientów
nr katalogowy: 46823
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-5
Przetwórcy owoców i warzyw o najpilniejszych potrzebach branży
nr katalogowy: 20630
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-11
Grzyby - producenci i przetwórcy
nr katalogowy: 22422
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-2
Brenntag Polska - dystrybucja dodatków dla przemysłu napojowego i owocowo-warzywnego
nr katalogowy: 6736
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-4
Wspólne działanie z korzyścią dla przyszłości krajowego przemysłu sokowniczego
nr katalogowy: 6780
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-1
Związki plantatorów z branżą owocowo-warzywną
JE
nr katalogowy: 6711
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-5
Największe firmy spożywcze
J. Drożdż
nr katalogowy: 14822
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-6
Trudno liczyć na "spokojniejszy sezon" w branży owocowo-warzywnej
A. Łazarowicz
nr katalogowy: 45283
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-11
Charakterystyka żywieniowa kasz Cz. II . Wartość odżywcza i zdrowotna kaszy jaglanej
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 48391
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-5
Seminarium firmy Erbslöh - dla branży owocowo-warzywnej
A.Ł.
nr katalogowy: 20614
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-3
PN na mąki pszenne. Co z tym popiołem
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 19198
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-9
Międzynarodowe Targi AGF - po raz pierwszy w Polsce
nr katalogowy: 6885
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-7-8
Branża owocowo-warzywna-warunki funkcjonowania na jednolitym rynku europejskim
B. Nosecka
nr katalogowy: 6869
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-12
Szansa na duży projekt dla przetwórstwa owocowo-warzywnego
MP
nr katalogowy: 14728
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-5
Czy potrzebna integracja branży owocowo-warzywnej
JP
nr katalogowy: 14586
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-7-8
Bordoskie blendy spoza Bordeaux
winny maniak
nr katalogowy: 121434
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-3
Wenecja 12 lat później
Prof. n. t. Jerzy Bernasik
nr katalogowy: 130727
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-8
HORTINO - marka znana nie tylko w Unii
E. Smoliński
nr katalogowy: 7156
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-4
Spotkanie przetwórców i producentów owoców i warzyw
JE
nr katalogowy: 6781
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-10
W trosce o środowisko
J. Zyśk
nr katalogowy: 14692
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-4
Zadania Krajowej Unii Producentów Soków w 2006 roku
M. J. Przegalińska
nr katalogowy: 20653
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-6
Perspektywy rozwoju dla branży sokowniczej i owocowo-warzywnej
M. J. Przegalińska
nr katalogowy: 20609
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-11
Spotkanie panelowe branży sokowniczej i owocowo-warzywnej na Polagrze-Food
MJP
nr katalogowy: 6944
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-2
Effect of chlorine dioxide and hydrogen peroxide on elimination of Listeria monocytogenes in wastewater from fruit and vegetable industry Wpływ ditlenku chloru i nadtlenku wodoru na eliminację Listeria monocytogenes w ściekach z przemysłu owocowo-warzywnego
Katarzyna Budzińska
Natalia Pawlicka
Bożena Szejniuk
Adam Traczykowski
Magdalena Michalska
Krzysztof Berleć
Robert Kupczyński
nr katalogowy: 104031
10.15199/62.2017.2.36
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-9
Wsparcie przemysłu owocowo-warzywnego w ramach Sektorowego Programu Operacyjnego.
A. Babuchowski
nr katalogowy: 6886
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-7
Wybrane technologie gazowe stosowane w sektorze owocowo-warzywnym
I. Salamonik
nr katalogowy: 14862
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-3
Komentarze poakcesyjne (8). Jesteśmy w Unii i co dalej
S. Pietrzak
nr katalogowy: 14546
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-2
Potrzebny lobbing branży owocowo-warzywnej
M. J. Przegalińska
nr katalogowy: 14513
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-1-2
Wiedza owocowo-warzywna
nr katalogowy: 112138
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-7-8
Wsparcie przemysłu owocowo-warzywnego w ramach Sektorowego Programu Operacyjnego (SPO)
A. Babuchowski.TXT
nr katalogowy: 6866
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-11
Lodowo i owocowo
nr katalogowy: 5137
CHŁODNICTWO 2006-4
Regulacje z zakresu prawa żywnościowego dla owoców i warzyw
KRZYSZTOF ĆWIERTNIEWSKI
ELŻBIETA POLAK
nr katalogowy: 16119
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-10
Branża owocowo-warzywna na targach Polagra Food
MJP
nr katalogowy: 14682
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-10
Walka o owoce miękkie w UE i współpraca producentów surowców z przetwórcami
nr katalogowy: 22379
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-11
Tendencje na rynku przetworzonych owoców i warzyw. Cz. II. Podaż
B. Nosecka
nr katalogowy: 7221
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-3
Ocena efektywności przemiału ziarna pszenicy na podstawie zależności zawartości popiołu i barwy mąki
Roman Jurga
nr katalogowy: 20108
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-4
Przetwórstwo owocowo-warzywne w aspekcie integracji z UE
B. Nosecka
nr katalogowy: 7063
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-7
Handel zagraniczny suszonymi warzywami w Polsce
Anna Bugała
nr katalogowy: 121511
10.15199/64.2019.7.2
eksport
import
suszone warzywa
export
import
dried vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-11-12
Niedobory na światowym rynku osłabiają ekonomiczne skutki nieurodzaju w Polsce
Anna Łazarowicz
nr katalogowy: 56548
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-11-12
Razem ochrońmy bazę surowcową przetwórstwa owocowego
Eberhard Makosz
nr katalogowy: 56547
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-10
Piekarstwo krok po kroku. Skąd się biorą typy mąki
Henryk Piesiewicz
Mariusz Zieliński
nr katalogowy: 22118
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-11
Konieczne porozumienie branżowe dla wzmocnienia polskiego sadownictwa i przetwórstwa
B. Nosecka
M. Przegalińska
nr katalogowy: 14710
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-6
Sytuacja przetwórstwa owocowo-warzywnego 12 miesięcy po akcesji Polski do Unii Europejskiej
M. J. Przegalińska
nr katalogowy: 14607
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-7
Zmiany wybranych wyróżników jakościowych dżemów jarzębinowych w trakcie ich przechowywania
Stanisław Kalisz
Andrzej Cendrowski
Aneta Kłos
nr katalogowy: 121510
10.15199/64.2019.7.1
jarzębina
dżemy
składniki bioaktywne
rowanberry
jams
bioactive compounds
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-5-6
"Audytor wewnętrzny systemu zarządzania bezpieczeństwem zdrowotnym żywności wg IFS oraz BRC" - szkolenie branżowe
K. Oleksy
nr katalogowy: 114513
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-3
WARKA 2023 – XIV konferencja dla branży owocowo-warzywnej
Maria Joanna Przegalińska
nr katalogowy: 143872
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-5
IBPRS - ciekawe rozwiązania dla przemysłu fermentacyjnego i owocowo-warzywnego. Rozmowa z prof. Romanem Grzybowskim, dyrektorem IBPRS
M. J. Przegalińska
nr katalogowy: 6795
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Doskonalenie jakości żywności z owoców, warzyw i grzybów
Piotr Gębczyński
Jacek Słupski
nr katalogowy: 70380
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-8
Aktualne możliwości uzyskania wsparcia finansowego dla rozwoju przetwórstwa owoców i warzyw
Agnieszka Pełka
Jarosław Markowski
Sylwia Skąpska
nr katalogowy: 108771
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-7-8
Zanieczyszczenia mikrobiologiczne wód źródlanych, wód smakowych i napojów owocowo-warzywnych
Dorota Kręgiel
Anna Rygała
nr katalogowy: 61779
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-7-8
Możliwość wykorzystania wód odwarowych z procesów zatężania soków w przemyśle owocowym. cz.1
Jan Marjanowski
Jarosław Ostrowski
Andrzej Kukiełko
nr katalogowy: 61777
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-1
Dekarbonizacja wyzwaniem i szansą polskiego przemysłu fermentacyjnego i owocowo-warzywnego
nr katalogowy: 136364
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-10
Metody określania trwałości przetworów zbożowych
ANNA SZAFRAŃSKA
nr katalogowy: 30253
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-9
Z działalności stowarzyszenia
nr katalogowy: 30044
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-5
"Wyzwania i perspektywy dla branży owocowo-warzywnej"
nr katalogowy: 35351
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-5
Sonda w sprawie Funduszu Promocji Owoców i Warzyw...
nr katalogowy: 26226
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-10
KAMPOL-FRUIT
nr katalogowy: 123050
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
"Transformacja energetyczna" – webinarium przy współudziale naszego czasopisma
nr katalogowy: 133185
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-19-20
MROŻONKOWY POTENTAT Z PODKARPACIA
Henryk Piekut
nr katalogowy: 109255
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Warka 2022 – konferencja dla branży owocowo-warzywnej
Maria Joanna Przegalińska
nr katalogowy: 138248
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-3
Warka 2024 – cykliczna konferencja dla branży owocowo-warzywnej
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 149353
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-12
Analiza ofert pracy w przemyśle spożywczym
Agnieszka Tyburcy
Izabela Sokal
nr katalogowy: 88422
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-11
Wpływ przemysłu spożywczego na środowisko w Polsce
Armand Kasztelan
nr katalogowy: 72608
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-11
50 lat Wydziału Nauk o Żywności Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
nr katalogowy: 63777
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Kimchi – fermentowany przysmak warzywny o właściwościach funkcjonalnych – szansa na nowy asortyment żywności funkcjonalnej w Polsce
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 139107
10.15199/64.2022.4.3
żywność funkcjonalna
warzywa
fermentacja mlekowa
warzywa fermentowane
functional foods
vegetable
lactic acid fermentation
fermented vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
AB System Zapakujemy wasze owoce i warzywa
nr katalogowy: 116207
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-3
Firma Ocean Spray ITG owocowo prezentuje się na targach FiCEE 2008
nr katalogowy: 33821
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-2
Szczególny rok 2007 w ocenie stowarzyszeń branżowych i firm
nr katalogowy: 33409
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-10
Zarodki owsiane
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 30244
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-8
System HACCP w branży opakowań
MAŁGORZATA MAJ
nr katalogowy: 29490
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-7-8
"Perspektywy rozwoju branży sokowniczej i owocowo-warzywnej"
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 29436
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-10
Kampania przerobu jabłek zakłócona wyniszczającymi konfliktami
nr katalogowy: 38926
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-8
Nawilżanie i kondycjonowanie ziarna
ROMAN JURGA
nr katalogowy: 37066
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-6
Zmiany na rynku soków pitnych, nektarów i napojów
BOŻENA NOSECKA
nr katalogowy: 35997
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-6
Czyszczenie tzw. "czarne" i sortowanie ziarna pszenicy
ROMAN JURGA
nr katalogowy: 35963
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-3
Biogaz z odpadów przetwórstwa owocowo-warzywnego to większa efektywność
Natalia Aleksiejuk
Julia Hartman
Tomasz Marzec
nr katalogowy: 143877
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-6
Owocowo, kolorowo i energetycznie
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 106111
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-10
Zagospodarowanie odpadów z przemysłu owocowo-warzywnego
Agnieszka Nawirska
nr katalogowy: 30759
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-6
"Perspektywy rozwoju branży sokowniczej i owocowo-warzywnej"
nr katalogowy: 27420
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-9
Wysokoobciążone oczyszczalnie beztlenowe dla sektora soków i koncentratów owocowych Sprawdzone i rozwojowe rozwiązania - opis technologii
Wojciech Pietraszek
nr katalogowy: 38243
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-4
Od lipca nowy rodzaj podatku dla branży owocowo-warzywnej?
Tadeusz Pokrywka
nr katalogowy: 34824
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-4
Sektor napojów bezalkoholowych i alkoholowych oraz przetworów owocowych i warzywnych w Polsce po akcesji*)
ROMAN URBAN
nr katalogowy: 25441
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-7-8
Czy udźwigniemy nadwyżki owoców i warzyw?
nr katalogowy: 86168
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-4
Efektywne szlifowanie ziarna bez kamieni
nr katalogowy: 121647
OPAKOWANIE 2016-1
Sztywne folie barierowe do termoformowania firmy Cobelplast w ofercie Pakmaru
nr katalogowy: 96365
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-5
Piwowarska JENGA, czyli ile jeszcze TO WSZYSTKO wytrzyma?
Paweł Błażewicz
nr katalogowy: 151229
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-6
Spożycie soków owocowych, warzywnych i owocowo-warzywnych w Polsce i w UE
Irena Strojewska
nr katalogowy: 99248
10.15199/64.2016.6.3
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-10
Trendy w technologii aktywnych opakowań żywności ze szczególnym uwzględnieniem produktów owocowo-warzywnych
nr katalogowy: 30755
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-6
Błonniki dietetyczne i ich zastosowanie w przemyśle owocowo-warzywnym
nr katalogowy: 27423
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-1
ZŁOTY JUBILEUSZ Przemysłu Fermentacyjnego i Owocowo-Warzywnego
Maria Joanna Przegalińska
nr katalogowy: 23825
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH