Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-5
Wpływ suszenia próżniowo-mikrofalowego na wydajność i jakość utrwalonych owoców i warzyw
D. Piotrowski
A. Figiel
nr katalogowy: 14584
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-3
Sterowanie procesem mikrofalowego suszenia wybranych owoców i warzyw
Bogusława ŁAPCZYŃSKA-KORDON
Stanisław LIS
Marcin TOMASIK
nr katalogowy: 118963
10.15199/48.2019.03.18
suszenie mikrofalowe
modelowanie
sterowanie automatyczne.
microwave drying
modeling
automatic control.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-5-6
Wpływ sposobu suszenia na wybrane właściwości suszy z owoców i warzyw
Piotr Grzegory
Dariusz Piotrowski
nr katalogowy: 77522
OPAKOWANIE 2021-1
Pakowanie przekąsek z suszonych owoców z Ishida
nr katalogowy: 130152
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
XXII Międzynarodowe Sympozjum Suszarnictwa (IDS 2022) w Worcester
Dariusz Piotrowski
nr katalogowy: 139112
10.15199/64.2022.4.6
suszenie owoców i warzyw
wykłady przewodnie
sesje
główne tematy
fruit and vegetable drying
keynote lectures
sessions
main topics
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
XXII Międzynarodowe Sympozjum Suszarnictwa (IDS 2022) w Worcester
Dariusz Piotrowski
nr katalogowy: 139112
10.15199/64.2022.4.6
suszenie owoców i warzyw
wykłady przewodnie
sesje
główne tematy
fruit and vegetable drying
keynote lectures
sessions
main topics
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-9
Wykorzystanie ultradźwięków jako techniki wspomagania procesu suszenia owoców i warzyw
Dorota Konopacka
Witold Płocharski
Karolina Siucińska
Stefan J. Kowalski
Dominik Mierzwa
nr katalogowy: 93613
10.15199/64.2015.9.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-6
Suszenie pianowe nowe kierunki w suszeniu żywności
Ewa Jakubczyk
nr katalogowy: 60531
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-11
Jak zwiększyć konsumpcję warzyw i owoców
nr katalogowy: 110553
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-12
Znaczenie organizacji producentów i programów operacyjnych w rozwoju sektora owoców i warzyw
nr katalogowy: 124138
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-6
Spotkanie producentów mrożonych owoców i warzyw
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 85134
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-10
Cele i zadania Stowarzyszenia Przetwórców Owoców i Warzyw
nr katalogowy: 47533
OPAKOWANIE 2009-9
Pakowanie świeżych owoców i warzyw
Ryszard Warczyński
nr katalogowy: 46565
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-1
Suszenie mikrofalowe żywności
Małgorzata Nowacka
Dorota Witrowa-Rajchert
nr katalogowy: 65293
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-3
Konferencja KSPOiW dla producentów mrożonych owoców i warzyw
Maria Joanna Przegalińska
nr katalogowy: 143873
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-9
Rynek mrożonych owoców i warzyw w Polsce
BOŻENA NOSECKA
nr katalogowy: 38037
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-7-8
Sytuacja na krajowym i światowym rynku mrożonych owoców i warzyw na początku sezonu 2011/2012
Mariusz Ryszard Dziwulski
nr katalogowy: 61773
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-9
Produkcja i eksport mrożonych owoców i warzyw
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 79248
CHŁODNICTWO 2023-3
Najlepsze chłodnie na owoce i warzywa
Stanisław Wójcik
nr katalogowy: 143885
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-2
Konferencja producentów mrożonych owoców i warzyw
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 89760
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-9
(Nie)bezpieczne warzywa i owoce
WALDEMAR DZWOLAK
nr katalogowy: 38050
OPAKOWANIE 2008-9
Opakowania do pakowania owoców i warzyw
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 37932
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-6
Opakowalnictwo owoców i warzyw. Aktualne tendencje rozwoju systemów pakowania owoców i warzyw
M. Ucherek
nr katalogowy: 6833
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-3
Opakowalnictwo owoców i warzyw (1). Aktualne tendencje rozwoju systemów pakowania owoców i warzyw
M. Ucherek
nr katalogowy: 6753
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8
VIII Ogólnopolska Konferencja Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw
Dorota Walkowiak-Tomczak
nr katalogowy: 93087
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-11-12
XIII Międzynarodowy Kongres Promocji Owoców i Warzyw AIAM5 po raz pierwszy w Polsce
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 111174
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2016-7
Suszenie słońcem - przegląd stosowanych technologii
BEATA GRABOWSKA
JACEK KASPERSKI
nr katalogowy: 99856
10.15199/9.2016.7.5
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Rola rodziców we wspieraniu spożywania warzyw i owoców przez dzieci
Barbara Groele
Dominika Głąbska
Krystyna Gutkowska
Dominika Guzek
nr katalogowy: 129640
10.15199/64.2020.9–10.4
warzywa
owoce
matki
dzieci
preferencje żywieniowe
konsumpcja
vegetables
fruit
mothers
children
food preferences
consumption
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Rola rodziców we wspieraniu spożywania warzyw i owoców przez dzieci
Barbara Groele
Dominika Głąbska
Krystyna Gutkowska
Dominika Guzek
nr katalogowy: 129640
10.15199/64.2020.9–10.4
warzywa
owoce
matki
dzieci
preferencje żywieniowe
konsumpcja
vegetables
fruit
mothers
children
food preferences
consumption
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-5
Krajowa Rada Przetwórstwa i Zamrażalnictwa Owoców i Warzyw o sytuacji branży przed sezonem 2007 r.
A. Łazarowicz
nr katalogowy: 26224
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Jesienna konferencja branży mrożonkowej KSPOiW
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 135248
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-2
Docenione sukcesy kampanii KUPS "5 porcji warzyw, owoców lub soku"
Barbara Groele
nr katalogowy: 50128
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-3
Chłodnicze przetwórstwo owoców i warzyw
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 83339
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Zmiany w spożyciu owoców i warzyw w krajach Unii Europejskiej
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 140715
10.15199/65.2022.11.1
owoce
warzywa
spożycie
samowystarczalność żywnościowa
Unia Europejska
fruits
vegetables
consumption
self-sufficiency
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Zmiany w spożyciu owoców i warzyw w krajach Unii Europejskiej
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 140715
10.15199/65.2022.11.1
owoce
warzywa
spożycie
samowystarczalność żywnościowa
Unia Europejska
fruits
vegetables
consumption
self-sufficiency
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Zmiany w spożyciu owoców i warzyw w krajach Unii Europejskiej
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 140715
10.15199/65.2022.11.1
owoce
warzywa
spożycie
samowystarczalność żywnościowa
Unia Europejska
fruits
vegetables
consumption
self-sufficiency
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-9
Podaż i popyt mrożonych owoców i warzyw na polskim rynku
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 47068
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-3
Wspólnie w KRPiZOiW osiągniemy wiele
K. Wardzyński
nr katalogowy: 6749
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-1
Konferencja branży mrożonkowej w Nałęczowie
nr katalogowy: 57209
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-1
SWDO - system wspomagania doboru opakowań
Andrzej Hejduk
Anna Kosmacz-Chodorowska
Jan Świetlik
nr katalogowy: 57031
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-9
Targi owoców i warzyw w Warszawie
nr katalogowy: 7168
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-4
Spotkanie przetwórców i producentów owoców i warzyw
JE
nr katalogowy: 6781
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Konferencja branży mrożonkowej KSPOiW w Kielcach
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 139108
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-4
Pozytywne efekty kampanii promocyjno-edukacyjnej
nr katalogowy: 67199
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-9
Warunki pracy w przetwórstwie owoców i warzyw
JK
nr katalogowy: 8183
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-5-6
Jedzmy owoce i warzywa!
nr katalogowy: 126736
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-3
Konferencja KSPOiW dla producentów mrożonych owoców i warzyw
Maria Joanna Przegalińska
nr katalogowy: 143873
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Jesienna konferencja branży mrożonkowej KSPOiW
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 135248
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-4
Fruitlogistica 2015 - nowoczesne maszyny do owoców i przetworów
Tomasz Kodłubański
nr katalogowy: 90893
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-12
Podsumowanie pracy Krajowej Rady Przetwórstwa i Zamrażalnictwa Owoców i Warzyw
nr katalogowy: 6976
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-10
Tendencje w przetwórstwie i handlu owocami i warzywami
B. Nosecka
nr katalogowy: 6919
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-7-8
Powiew świeżości
nr katalogowy: 78107
CHŁODNICTWO 2014-1
Walne Zebranie Członków Unii Polskiego Przemysłu Chłodniczego
Janina Jędrzejowska
nr katalogowy: 82219
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-9
Suszenie owoców i warzyw z wykorzystaniem energii mikrofal
Dariusz Piotrowski
Wojciech Praga
nr katalogowy: 62812
CHŁODNICTWO 2004-12
Wybrane aspekty charakterystyki rynku mrożonych owoców i warzyw regionu lubelskiego
Dariusz Góral
Franciszek Kluza
nr katalogowy: 784
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-10
Opakowania owoców i warzyw - wymagania w zakresie ochrony środowiska
H. Zakowska
nr katalogowy: 6930
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Konferencja branży mrożonkowej KSPOiW w Kielcach
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 139108
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
GEA Vaculiq – nowoczesny, wydajny i gwarantujący wysoką jakość system tłoczenia warzyw i owoców
nr katalogowy: 131466
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
GEA Vaculiq – nowoczesny, wydajny i gwarantujący wysoką jakość system tłoczenia warzyw i owoców
nr katalogowy: 131466
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-4
Spożycie owoców, warzyw i ich przetworów w Polsce i w krajach UE
Weronika Czerwińska
nr katalogowy: 150166
10.15199/64.2024.4.5
konsumpcja
świeże owoce i warzywa
przetwory
soki
consumption
fresh fruits and vegetables
preserves
juices
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-5
Jest duży potencjał - potrzeba silnej organizacji
Władysław Mazur
nr katalogowy: 20627
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-8
Informacje Biznesowe
nr katalogowy: 29275
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-2
AGF Totaal - największe targi sektora owoców i warzyw w Europie
JB
nr katalogowy: 14521
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-7
Rynek mrożonych owoców i warzyw w Polsce
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 69898
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-10
Sytuacja w przetwórstwie owoców i warzyw po wejściu do UE
M. Maliszewski
nr katalogowy: 6921
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-1
Nowe przepisy dotyczące sektora owoców i warzyw oraz przetworów owocowych i warzywnych
nr katalogowy: 146894
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Konferencja branży chłodniczej i mrożonkowej KSPOiW
Maria Joanna Przegalińska
nr katalogowy: 141052
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-9
Warunki eksportu warzyw i owoców do Chińskiej Republiki Ludowej
Agnieszka Sahajdak
nr katalogowy: 93642
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-7-8
Sytuacja na rynku mrożonych owoców i warzyw w Polsce
Bożena Nosecka
Anna Bugała
nr katalogowy: 46196
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-10
Konsumpcja owoców i warzyw w Polsce i w UE
I. Strojewska
nr katalogowy: 22387
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-1
Branża producentów mrożonych owoców i warzyw podsumowała sezon
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 96247
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8
Konferencja producentów mrożonych owoców i warzyw - przed sezonem
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 93076
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-3
Kampania KUPS "5 porcji warzyw, owoców lub soku" rozpoczęta!
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 42372
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
KZGPOiW aktywnie uczestniczy w zorganizowaniu i rozwoju rynku owoców i warzyw
Maria Joanna Przegalińska
nr katalogowy: 127682
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-9
Przetwórstwo owoców i warzyw po akcesji Polski do Unii Europejskiej
B. Nosecka
nr katalogowy: 20724
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-7-8
60 dni po... czyli- jaka perspektywa dla polskiego sektora owoców i warzyw po wejściu do Unii Europejskiej
S. Pietrzak
nr katalogowy: 6870
CHŁODNICTWO 2023-3
Tradycyjna chłodnia z płyt warstwowych
nr katalogowy: 143890
OPAKOWANIE 2010-6
Platforma SWDO - narodziny gwiazdy!
nr katalogowy: 52563
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Konsumpcja warzyw i owoców
nr katalogowy: 140917
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-12
Konferencja Stowarzyszenia Przetwórców Owoców i Warzyw
nr katalogowy: 48978
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-2
Polski handel zagraniczny mrożonymi warzywami i owocami
Bożena Nosecka
Anna Bugała
nr katalogowy: 50127
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-2
Programy promocyjne w branży owoców i warzyw
Julian Pawlak
nr katalogowy: 58022
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-5-6
Wiosenna edycja konferencji SPOiW dla branży mrożonych owoców i warzyw
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 77521
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-1
Problemy w zamrażalnictwie owoców i warzyw po wejściu do Unii Europejskiej
Bogumiła Grzegorczyk
nr katalogowy: 23831
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Warzywa na talerz!
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 131663
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
KZGPOiW aktywnie uczestniczy w zorganizowaniu i rozwoju rynku owoców i warzyw
Maria Joanna Przegalińska
nr katalogowy: 127682
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-5
Możliwości połączeń są nieograniczone
nr katalogowy: 105345
CHŁODNICTWO 2013-5
Spotkanie służb technicznych Chłodni
Janina Jędrzejewska
nr katalogowy: 76709
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2015-6
Wpływ parametrów mikroklimatu w chłodni na jakościowe wskaźniki owoców i warzyw Zawartość cukrów i dwutlenku węgla
KATARZYNA GŁADYSZEWSKA-FIEDORUK
TOMASZ TELESZEWSKI
DOROTA KRAWCZYK
ANDRZEJ GAJEWSKI
IWONA SKOCZKO
nr katalogowy: 91791
10.15199/9.2015.6.6
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-5
"Wyzwania i perspektywy dla branży owocowo-warzywnej"
nr katalogowy: 35351
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Tendencje na rynku owoców i warzyw
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 122479
10.15199/64.2019.8-9.3
rynek owoców i warzyw
zbiory
spożycie
eksport
przetwórstwo
fruit and vegetable market
crops
consumption
export
processing
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Soki – przedstawiamy fakty
Barbara Groele
nr katalogowy: 134173
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Soki – przedstawiamy fakty
Barbara Groele
nr katalogowy: 134173
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-11-12
Zakład Przetwórstwa Owoców i Warzyw oficjalne otwarcie
nr katalogowy: 95653
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-12
Konferencja branży mrożonek KSPOiW Ważny głos o współpracy z rolnikami
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 117612
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Owoce, warzywa i soki w zaleceniach żywieniowych - kontrowersje dotyczące spożycia
Witold Płocharski
Jarosław Markowski
Barbara Groele
Katarzyna Stoś
nr katalogowy: 100323
10.15199/64.2016.7-8.2
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2014-2
Wpływ parametrów mikroklimatu w komorze chłodniczej na skład chemiczny owoców i warzyw Część 2. Badania owoców i warzyw
KATARZYNA GŁADYSZEWSKA-FIEDORUK
DOROTA ANNA KRAWCZYK
Iwona Skoczko
ANDRZEJ GAJEWSKI
TOMASZ CHOIŃSKI
nr katalogowy: 82400
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-11-12
Pożegnanie doc. dr. inż. Eugeniusza Rembowskiego (1921-2010)
nr katalogowy: 56563
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-4
Reforma rynku owoców i warzyw w UE
nr katalogowy: 25445
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-4
Soki owocowe o wysokiej aktywności biologicznej
JAN OSZMIAŃSKI
nr katalogowy: 25443
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-5-6
Konsumpcja owoców, warzyw i ich przetworów w Polsce w latach 2007-2016
Irena Strojewska
mgr inż. Joanna Wawrzyszuk
nr katalogowy: 114516
10.15199/64.2018.5-6.3
spożycie
prozdrowotne wartości
owoce
warzywa
przetwory
consumption
pro-health values
fruits
vegetables
preserves
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-3
Produkcja i handel zagraniczny mrożonkami owocowymi i warzywnymi w Polsce
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 75481
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-11
Rynek owoców i warzyw nowe zasady wspólnej organizacji
BOŻENA NOSECKA
nr katalogowy: 31123
CHŁODNICTWO 2008-10
Mrożonki owoców i warzyw jako polska specjalność eksportowa
STANISŁAW URBAN
nr katalogowy: 38818
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-5
Priorytetem działań KRPiZOiW jest dbałość o interesy branży
nr katalogowy: 26225
CHŁODNICTWO 2023-1
Czy liofilizacja jest lepsza od mrożenia?
Karol Zarębiński
nr katalogowy: 142007
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-1
Ocena realizacji programu "Mrożonki pełne natury"
Barbara Przybylska
nr katalogowy: 23832
OPAKOWANIE 2011-12
Więcej automatyki w pakowaniu warzyw i owoców
nr katalogowy: 65057
CHŁODNICTWO 2023-3
Najlepsze chłodnie na owoce i warzywa
Stanisław Wójcik
nr katalogowy: 143885
CHŁODNICTWO 2020-6
Jakość mikrobiologiczna mrożonych surowców roślinnych i sposoby jej poprawy
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 129736
10.1599/8.2020.6.1
jakość mikrobiologiczna
mrożonki
owoce
warzywa
microbiological quality
frozen food
fruit
vegetables
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-8
Warzywa i owoce przeciwdziałają chorobom cywilizacyjnym
nr katalogowy: 108790
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Zmiana sposobu odżywiania to proces
nr katalogowy: 130950
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Zmiana sposobu odżywiania to proces
nr katalogowy: 130950
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-1-2
Sytuacja na rynku ogrodniczym w sezonie 2019/2020
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 125121
owoce
warzywa
zbiory
przetwórstwo
handel zagraniczny
ceny
spożycie
fruit
vegetables
harvest
processing
foreign trade
prices
consumption
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-9
Zmiany na rynku mrożonych owoców i warzyw
BOŻENA NOSECKA
nr katalogowy: 29754
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-3
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami
Anna Bugała
nr katalogowy: 67221
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-9
Komisja proponuje program "owoce w szkole" w wysokości 90 mln euro rocznie
nr katalogowy: 38247
CHŁODNICTWO 2012-4
Efektywne przechowywanie świeżych owoców i warzyw
nr katalogowy: 67247
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-6
Wybrane aspekty chłodniczego przechowywania owoców i warzyw
Piotr Grzegory
Dariusz Kowalczyk
nr katalogowy: 85137
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-7-8
Czy udźwigniemy nadwyżki owoców i warzyw?
nr katalogowy: 86168
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Fundusze Promocji Produktów Rolno-Spożywczych
Zdzisław Woźniak
nr katalogowy: 70377
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-9
Rynek mrożonych owoców i warzyw
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 54142
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-10
Kupujesz owoce od rolnika, płacisz na Fundusz Promocji Owoców i Warzyw
nr katalogowy: 109776
OPAKOWANIE 2007-9
Vortal e-hortipak-cobro. eu - doradcą plantatora i eksportera świeżych owoców i warzyw
Andrzej Hejduk
nr katalogowy: 29741
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-3
Czym jest Żywność Barwiąca?
nr katalogowy: 75474
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
„Jemy Eko Warzywa i Owoce”
nr katalogowy: 136219
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-2
Noworoczne Spotkanie KUPS
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 104083
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-3
Owoce i warzywa, świeże i przetworzone - różne zalecenia dotyczące spożycia
Witold Płocharski
Monika Mieszczakowska-Frąc
nr katalogowy: 125637
10.15199/64.2020.3.3
owoce
warzywa
diety
zalecenia
kontrowersje
fruit
vegetables
diets
recommendations
controversy
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-5
Przetwórcy owoców i warzyw o najpilniejszych potrzebach branży
nr katalogowy: 20630
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-4
XIV Konferencja Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw
Lidia Sosnowska
nr katalogowy: 150164
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Postępy w technologii i ocenie produktów z owoców i warzyw
Krzysztof Kołodziejczyk
nr katalogowy: 70379
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-7-8
Dlaczego i jak należy stosować System Wspomagania Doboru Opakowań
Anna Kosmacz-Chodorowska
Andrzej Hejduk
nr katalogowy: 61786
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-3
Nowe kierunki pakowania warzyw i owoców
Natalia Czaja-Jagielska
nr katalogowy: 75467
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-3
Antyoksydanty owoców i warzyw Cz. 1. Funkcja i działanie
Bohdan Achremowicz
Jan Oszmiański
Czesław Puchalski
nr katalogowy: 97387
10.15199/64.2016.3.3
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-7
Konferencja KSPOiW dla producentów mrożonych owoców i warzyw
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 121513
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
Konferencja producentów mrożonych owoców i warzyw
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 116211
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-5
Owocowe akcenty
nr katalogowy: 11982
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-9
Ochrona środowiska w chłodniczym przetwórstwie i przechowalnictwie owoców i warzyw
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Urszula Stęplewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 86648
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-7-8
Pozycja polskich owoców, warzyw i ich przetworów na rynkach unijnym i światowym
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 61766
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-6
Rynek soków zagęszczonych i pitnych
B. Nosecka
nr katalogowy: 14839
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-15
Stanisław Cholewiak
hp
nr katalogowy: 5469
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-7
Problemy na rynku owoców i warzyw
map
nr katalogowy: 14637
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
XIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw w Zegrzu
Sylwia Skąpska
Krystian Marszałek
Justyna Szczepańska
nr katalogowy: 139113
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-7-8
OD REDAKCJI
Maria Burska
nr katalogowy: 78101
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-1
Konferencja SPOiW dla producentów mrożonych owoców i warzyw
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 74022
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-6
Rokitnik nie taki zwyczajny
nr katalogowy: 138213
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-6
Jesienna konferencja branży chłodniczej i mrożonkowej KSPOiW
Maria Joanna Przegalińska
nr katalogowy: 146651
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Konferencja branży chłodniczej i mrożonkowej KSPOiW
Maria Joanna Przegalińska
nr katalogowy: 141052
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-10
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w sezonie 2017/18
Anna Bugała
nr katalogowy: 116713
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruit and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
XII Konferencja Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw w Łodzi
Krzysztof Kołodziejczyk
nr katalogowy: 122483
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2015-4
Wpływ parametrów mikroklimatu w komorze chłodniczej na jakościowe wskaźniki owoców i warzyw Zawartość witaminy C i E
KATARZYNA GŁADYSZEWSKA-FIEDORUK
TOMASZ TELESZEWSKI
DOROTA KRAWCZYK
ANDRZEJ GAJEWSKI
nr katalogowy: 90384
10.15199/9.2015.4.6
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-3
Sytuacja na rynku ogrodniczym w sezonie 2017/18
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 112843
10.15199/64.2018.3.2
owoce i warzywa
zbiory
przetwórstwo
import
eksport
spożycie
ceny
fruits and vegetables
harvest
processing
import
export
consumption
prices
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-10
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami
Anna Bugała
nr katalogowy: 94403
10.15199/64.2015.10.4
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-11
Ceny skupu owoców i warzyw - październi 2005 r.
B. Nosecka
I. Strojewska
T. Smoleński
G. Stępka
nr katalogowy: 14713
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
XIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw w Zegrzu
Sylwia Skąpska
Krystian Marszałek
Justyna Szczepańska
nr katalogowy: 139113
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
XIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw w Zegrzu
Sylwia Skąpska
Krystian Marszałek
Justyna Szczepańska
nr katalogowy: 139113
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-1
Światowy i europejski rynek mrożonych owoców i warzyw
Anna Jaworowska
nr katalogowy: 49502
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Doskonalenie jakości żywności z owoców, warzyw i grzybów
Piotr Gębczyński
Jacek Słupski
nr katalogowy: 70380
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Ozonem w warzywa.Wywiad z Robertem Muszańskim, właścicielem firmy WOFIL Ozone Technology
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 70373
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-6
Rynek przetworów owocowych i warzywnych w Polsce1
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 52484
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-1
Konferencja branży mrożonkowej w Cedzyni
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 82261
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-11
Mimo sukcesów nadal poważne wyzwania przed polskim eksportem owoców i warzyw
Anna Łazarowicz
nr katalogowy: 81118
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-1
Walne Zgromadzenie Członków Stowarzyszenia KUPS
nr katalogowy: 111761
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
I Ogólnopolski Dzień Soku i Wielki Finał Konkursu "Piję sok przez cały rok"
nr katalogowy: 70375
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne - warsztaty edukacyjne KUPS
nr katalogowy: 122485
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8
KSPOiW - jak lepiej wykorzystać potencjał producentów mrożonych owoców i warzyw
nr katalogowy: 93077
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-5
Czy kampania promocyjno-informacyjna pt. „5 porcji owoców, warzyw lub soku” przyniosła trwałe efekty w zachowaniach polskich konsumentów wobec soków?
Krystyna Gutkowska
Barbara Groele
Ewelina Kowalczyk
nr katalogowy: 151222
10.15199/64.2024.5.2
soki
kampania 5 porcji warzyw
owoców lub soku
„5 a day”
preferencje konsumentów wobec soków
owoce i warzywa
juices
consumers preferences towards fruit and vegetables
5 a day
fruit and vegetables
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Sok przez cały rok
nr katalogowy: 85464
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Centrum Przetwórstwa Produktów Ogrodniczych przy Instytucie Ogrodnictwa w Skierniewicach CPPO – wzorcownia z potencjałem na miarę oczekiwań konsumenta
nr katalogowy: 129637
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
„Jemy Eko Warzywa i Owoce”
nr katalogowy: 136219
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-7-8
Międzynarodowe warsztaty naukowe z udziałem projektów UE: ISAFRUIT, FLAVO, NOVEL Q
Monika Fastyn
Izabella Kwaśniewska-Karolak
Dorota Konopacka
nr katalogowy: 46197
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Przeciwnowotworowe właściwości warzyw i owoców
Joanna Danielczuk
nr katalogowy: 122484
10.15199/64.2019.8-9.5
aktywność antynowotworowa
związki o działaniu antynowotworowym
warzywa
owoce
anticancer activity
compounds with antitumour action
vegetable
fruits
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-2
Branża soków zagęszczonych - jej sytuacja w Polsce oraz znaczenie w Unii Europejskiej
Jarosław Dybus
nr katalogowy: 58019
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-3
Rynek mrożonych owoców i warzyw w 2018 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 119342
10.15199/64.2019.3.1
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruits and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-4
Owoce, warzywa, soki - ich kaloryczność i wartość odżywcza na tle zapotrzebowania na energię i składniki odżywcze Cz. 5. Spożycie składników odżywczych w owocach, warzywach i przetworach z owoców i warzyw
Witold Płocharski
Jarosław Markowski
Bożena Nosecka
Urszula Pytasz
Krzysztof Rutkowski
Katarzyna Stoś
nr katalogowy: 76236
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
OZONOWANIE WARZYW I OWOCÓW drogą do sukcesu
nr katalogowy: 122449
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
Trendy w światowym handlu mrożonymi owocami i warzywami
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 87606
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-12
Nasze główne cele to integracja branży i walka z nieuczciwą konkurencją
nr katalogowy: 117611
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-6
Procesy wstępne stosowane przed suszeniem owoców i warzyw
Małgorzata Nowacka
Dorota Witrowa-Rajchert
nr katalogowy: 60528
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-9
Polski handel zagraniczny przetworami owocowymi i warzywnymi z krajami WNP
Anna Bugała
nr katalogowy: 86646
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-10
Import mrożonych owoców i warzyw do UE
Łukasz Zaremba
nr katalogowy: 54910
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-3
Ceny skupu owoców i warzyw - luty 2006 r.
B. Nosecka
I. Strojewska
T. Smoleński
G. Stępka
nr katalogowy: 20670
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Podsumowanie roku 2022 i nakreślenie wyzwań dla branży sokowniczej na 2023 rok
nr katalogowy: 142038
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-6
SWDO - System Wspomagania Doboru Opakowań do owoców, warzyw i grzybów
Anna Kosmacz-Chodorowska
Andrzej Hejduk
Jan Świetlik
nr katalogowy: 60655
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-9
VII Ogólnopolska Konferencja Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw
Eulalia Julitta Borowska
nr katalogowy: 86647
OPAKOWANIE 2015-4
Materiały opakowaniowe o kontrolowanej barierowości: projekt SelectPerm "Materiały opakowaniowe do żywności o selektywnej przepuszczalności tlenu i ditlenku węgla (O2/CO2)"
MONIKA KACZMARCZYK
ALICJA KASZUBA
JACEK FRYDRYCH
nr katalogowy: 90885
10.15199/42.2015.4.3
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-4
Powłoki jadalne do minimalnie przetworzonych owoców i warzyw
Sabina Galus
nr katalogowy: 67209
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-7-8
Projekt Rezolucji Parlamentu Europejskiego w sprawie sytuacji w sektorze owoców miękkich i wiśni przeznaczonych do przetworzenia
nr katalogowy: 20554
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-9
Sprawozdanie Komisji dla Rady i Parlamentu Europejskiego na temat sytuacji sektora owoców miękkich i wiśni dla przetwórstwa {SEC (2006)
nr katalogowy: 20550
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-1
Ceny skupu owoców i warzyw w IV kwartale 2012 r.
Irena Strojewska
Tomasz Smoleński
Grażyna Stępka
nr katalogowy: 74024
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-7-8
Wycisnąć jak najwięcej
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 69659
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-10
Ceny skupu owoców i warzyw - wrzesień 2006 r.
I. Strojewska
T. Smoleński
G. Stępka
nr katalogowy: 22389
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-9
Ceny skupu owoców i warzyw - sierpień 2006 r.
I. Strojewska
T. Smoleński
G. Stępka
nr katalogowy: 20543
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Wspomnienie Pana Profesora Andrzeja Jarczyka
nr katalogowy: 136888
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-1-2
Ceny skupu owoców i warzyw w IV kwartale 2019 r.
Tomasz Smoleński
Paweł Kraciński
nr katalogowy: 125126
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-1
Ceny skupu owoców i warzyw w IV kwartale 2011 r.
Irena Strojewska
Tomasz Smoleński
Grażyna Stępka
nr katalogowy: 65501
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Doskonalenie konstrukcji urządzeń procesowych stosowanych do wytwarzania soków i koncentratów na przykładzie pras koszowo-tłokowych IPS 10 000 – nowej generacji
nr katalogowy: 138249
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Podsumowanie roku 2022 i nakreślenie wyzwań dla branży sokowniczej na 2023 rok
nr katalogowy: 142038
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-10
Ceny skupu owoców i warzyw w III kwartale 2008 r.
Irena Strojewska
Tomasz Smoleński
Grażyna Stępka
nr katalogowy: 38930
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-6
Przed nową kampanią zbyt dużo niewiadomych
nr katalogowy: 45285
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH