Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-2
Znakowanie produktów żywnościowych Dobrowolne znakowanie wartością odżywczą
Ewa Czarniecka-Skubina
Andrzej Janicki
nr katalogowy: 41837
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-1
Współczesne poglądy dotyczące spożycia pieczywa
Elżbieta Bartnikowska
nr katalogowy: 40755
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Dieta Polaków a zalecenia żywieniowe część 1
Diana Wolańska-Buzalska
Klaudia Wiśniewska
nr katalogowy: 121983
10.15199/65.2019.8.5
dieta
zalecenia żywieniowe
piramida żywienia
zachowania żywieniowe
diets
nutritional recommendations
food guide pyramid
nutrition behavior
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Dieta Polaków a zalecenia żywieniowe część 2
Klaudia Wiśniewska
Diana Wolańska-Buzalska
nr katalogowy: 122459
dieta
zalecenia żywieniowe
piramida żywienia
zachowania żywieniowe
diets
nutritional recommendations
food guide pyramid
nutrition behavior
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-9
Oświadczenia zdrowotne i żywieniowe
IZABELA TAŃSKA
nr katalogowy: 20536
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-8
Żywieniowe i technologiczne aspekty zastosowania błonników pokarmowych
Małgorzata MIELCARZ
nr katalogowy: 6372
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-6
Trendy w europejskim piekarstwie
nr katalogowy: 52409
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-8
Żywieniowe i technologiczne aspekty zastosowania błonnika pokarmowego do produkcji wyrobów piekarskich i ciastkarskich
Małgorzata Mielcarz
nr katalogowy: 4989
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-1
Międzynarodowe zalecenia żywieniowe
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 103654
10.15199/65.2017.1.5
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-4
Wspólnotowy rejestr oświadczeń żywieniowych i zdrowotnych
Iwona Wrześniewska-Wal
nr katalogowy: 43857
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-9
Mały smakosz
Danuta Gajewska
nr katalogowy: 37901
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-11
Menu na czasie
nr katalogowy: 94671
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Zdrowy posiłek dla zabieganych
Monika Stromkie-Złomaniec
nr katalogowy: 136718
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-1
OŚWIADCZENIA ZDROWOTNE I ŻYWIENIOWE
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 49447
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-2
Produkty tłuszczowe nieprawidłowo oznakowane
Magdalena Zychnowska
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 82585
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-1
Szlachetne zdrowie
MARIA JAGIEŁŁO
nr katalogowy: 18688
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-1
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne aspekty prawne i naukowe
ProducenIwona Wrześniewska-Wal
nr katalogowy: 49524
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Zdrowy posiłek dla zabieganych
Monika Stromkie-Złomaniec
nr katalogowy: 136718
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-10
Współczesne problemy oraz oczekiwania związane z produkcją makaronu w Polsce
Wiktor Obuchowski
Miłosz Łuczak
nr katalogowy: 71464
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-3
Małe i pstrokate
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 11916
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-2
Menu dla dzieci
DANUTA GAJEWSKA
nr katalogowy: 11911
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-6
Polifenole jako naturalne antyoksydanty w żywności
Justyna Rosicka-Kaczmarek
nr katalogowy: 4917
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-7
Celiakia. Cz. I
Anna Korfel
nr katalogowy: 12710
OPAKOWANIE 2004-1
Nowe nawyki żywieniowe zmniają oblicze przemysłu opakowaniowego
nr katalogowy: 3106
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-11
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne - zmiany w prawie unijnym i polskim a praktyka marketingowa
nr katalogowy: 22404
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-8
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne dotyczące środków spożywczych
Ł. Bobeł
nr katalogowy: 20751
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-5
Przetwórstwo kukurydzy - możliwości wykorzystania
nr katalogowy: 20084
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-10
Właściwości żywieniowe i zdrowotne szarłatu (amarantusa) dla ludzi i zwierząt
Ryszard RYWOTYCKI
nr katalogowy: 14148
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-5
Nowe zalecenia żywieniowe – talerz zamiast piramidy żywnościowej
nr katalogowy: 131854
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-5
Nowe zalecenia żywieniowe – talerz zamiast piramidy żywnościowej
nr katalogowy: 131854
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-2
Niektóre aspekty żywieniowe pieczywa
Henryk Gąsiorowski
nr katalogowy: 4790
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-3
Stan aktualny oraz perspektywy branży makaronowej
WIKTOR OBUCHOWSKI
BARBARA ROBAK
nr katalogowy: 14005
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-1
Hydrokoloidy roślinne i mikrobiologiczne - technologiczne i żywieniowe aspekty ich stosowania (1)
JERZY BOROWSKI
EULALIA JULITTA BOROWSKA
nr katalogowy: 14504
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-9
Zwyczaje żywieniowe Polaków w zakresie spożycia owoców
M. Gazdecki
E. Goryńska
nr katalogowy: 6896
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-1
Hydrokoloidy roślinne i mikrobiologiczne - technologiczne i żywieniowe aspekty ich stosowania (1)
JERZY BOROWSKI
EULALIA JULITTA BOROWSKA
nr katalogowy: 14504
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
Substancje krioochronne w chłodniczej obróbce żywności wygodnej i funkcjonalnej
Katarzyna Kozłowicz
Franciszek Kluza
Dariusz Góral
nr katalogowy: 87607
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-2
Wykorzystanie NSP do produkcji pieczywa - wartości żywieniowe i technologiczne
Małgorzat Mielcarz
nr katalogowy: 19270
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-7
Zalecenia żywieniowe a specyfika żywności wytwarzanej w Polsce
H. Kunachowicz
nr katalogowy: 7128
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-11
Nietypowe chleby
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 63529
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-3
Hydrokoloidy roślinne i mikrobiologiczne-technologiczne i żywieniowe aspekty ich stosowania (2)
J. Borowski
E. J. Borowska
nr katalogowy: 14545
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-11
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 117242
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8
Zdrowa dieta dla zdrowego życia
Witold Płocharski
nr katalogowy: 93085
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-3
Sól spożywcza we współczesnych technologiach piekarskich oraz aspekty żywieniowe
Henryk Piesiewicz
Elżbieta Bartnikowska
nr katalogowy: 4797
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-1
Powiem ci, co masz jeść
Wojciech Roszkowski
nr katalogowy: 129884
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-IP
O prozdrowotnych właściwościach piwa
Andrzej Sadownik
nr katalogowy: 57193
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-5
Powrót do młynarstwa tradycyjnego?
nr katalogowy: 91096
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-12
Producenci żywności mogą i powinni wpływać na zdrowe żywienie Polaków
nr katalogowy: 110819
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Producenci żywności mogą i powinni wpływać na zdrowe żywienie Polaków
nr katalogowy: 110967
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-3
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne w aspekcie prawnym
Janusz Salwa
Ewelina Pacyga
nr katalogowy: 34182
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-1
Marketing uwzględniający różnice w zwyczajach żywieniowych kobiet i mężczyzn
nr katalogowy: 32545
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-11
Błonnik pokarmowy. Znaczenie żywieniowe i technologiczne
DANUTA GÓRECKA
nr katalogowy: 39058
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-1
Postęp w produkcji żywności a zalecenia żywieniowe
JAN GAWĘCKI
nr katalogowy: 23587
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-1-2
Mali roślinożercy
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 82359
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Dieta z pudełka
Redakcja
nr katalogowy: 130947
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Dieta z pudełka
Redakcja
nr katalogowy: 130947
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-5
Czy AI nadaje się na dietetyka?
nr katalogowy: 150895
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-11
Zdrowe żywienie
Bronisław Bieś
nr katalogowy: 55460
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-1
Spożycie wybranych przetworów zbożowych, w zależności od przychodów netto w gospodarstwach domowych w latach 2010-2014
Beata Borkowska
Beata Pyryt
nr katalogowy: 103876
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-4
Zdrowa dieta(I) Zdrowie na talerzu
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 97692
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-4
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne
IWONA WRZEŚNIEWSKA-WAL
nr katalogowy: 34584
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-8
Walory żywieniowe szarłatu
ALICJA CEGLIŃSKA
JULITA KARDIALIK
nr katalogowy: 29209
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-6
Nowe kierunki produkcji żywności funkcjonalnej i instrumenty jej promocji
DANUTA GÓRECKA
nr katalogowy: 27215
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-11
Dziczyzna i kuchnia myśliwska w gastronomii
Halina Makała
nr katalogowy: 39128
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-11
Wykorzystanie mąki gryczanej przy produkcji chleba pszennego
nr katalogowy: 39057
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-6
POLSKA - UNIA - ŚWIAT
nr katalogowy: 36009
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-9
Chleb zakopiański
Hanna Lubczyńska
nr katalogowy: 56366
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-3
Drobiowe - smaczne i zdrowe
nr katalogowy: 66309
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-12
Ekociasta i bezglutenowe słodkości królowały na targach Natura Food w Łodzi
Tomasz Kodłubański
nr katalogowy: 123756
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-1
Amarantus w piekarstwie
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 64967
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2006-5
Nieliniowa analiza sprężystego zachowania się pianek
Romańska J.
Korbel K.
Pęcherski R.
nr katalogowy: 20932
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-11
Tendencje w spożyciu mięsa w Polsce, Unii i USA w latach 1991-2004
BARTŁOMIEJ WASILEWSKI
MIROSŁAW GORNOWICZ
nr katalogowy: 31134
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-6
Zasady stosowania oświadczeń żywieniowych i zdrowotnych dotyczących produktów spożywczych – nowe regulacje Wspólnoty Europejskiej (cz. II) - OŚWIADCZENIA ŻYWIENIOWE I WARUNKI ICH STOSOWANIA
Janusz Ciok
nr katalogowy: 27049
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-3
Słodka, kaloryczna i jednocześnie zdrowa, czyli kilka słów o czekoladzie
Ewa Nebesny
Dorota Żyżelewicz
nr katalogowy: 24452
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Już od ponad roku obowiązuje rygorystyczny limit tłuszczów trans we wszystkich produktach
nr katalogowy: 139174
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-1
Angel Yeast nowa siła na globalnym rynku ekstraktów drożdżowych
nr katalogowy: 65291
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-4
OD REDAKCJI
Maria Burska
nr katalogowy: 90554
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-9
Lipidy w żywności, żywieniu i zdrowiu człowieka Cz. II. Aspekty żywieniowe i zdrowotne
Joanna Ciborska
Jan Kłobukowski
Filip Kłobukowski
nr katalogowy: 109280
10.15199/65.2017.9.6
lipidy
zalecenia żywieniowe
choroby cywilizacyjne
lipids
nutritional recommendations
civilisation diseases
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-2
Rentgenowski system inspekcyjny cieszy się uznaniem producentów żywności organicznej
nr katalogowy: 96423
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-22-23
Dieta a zdrowie
Ewa Cesarz
nr katalogowy: 128650
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-22-23
Dieta a zdrowie
Ewa Cesarz
nr katalogowy: 128650
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-5
Informacje żywieniowe na opakowaniach produktów spożywczych - podejście konsumentów
Regina Wierzejska
nr katalogowy: 67957
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Recenzja monografii „Zachowania konsumentów...”
Tadeusz Sikora
nr katalogowy: 139521
AURA 2022-6
„Krótki kurs zachowania zwierząt”
Kinga BONENBERG
nr katalogowy: 137946
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-11
Dobrze Jemy ze Szkołą na Widelcu
nr katalogowy: 110325
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-4
Branża spożywcza ograniczy reklamy żywności
nr katalogowy: 83156
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-10
AAK Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne
nr katalogowy: 79478
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne - warsztaty edukacyjne KUPS
nr katalogowy: 122485
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-8
Jeśli coś zjeść, to w piekarni!
nr katalogowy: 121618
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-2
O cukrze bez uprzedzeń
nr katalogowy: 96425
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
EDPOL i tendencje rozwojowe w trzecim dziesięcioleciu funkcjonowania w latach 2010–2021
Adam Olszewski
nr katalogowy: 137702
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
EDPOL i tendencje rozwojowe w trzecim dziesięcioleciu funkcjonowania w latach 2010–2021
Adam Olszewski
nr katalogowy: 137702
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2007-10
Promocja ciepła sieciowego jako wyraz zachowania rynkowego
MAREK DEC
nr katalogowy: 30154
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-9
Przetwórstwo żywności oczekiwania i perspektywy
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 54145
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-12
Wpływ oświadczeń żywieniowych i zdrowotnych na wybory dokonywane przez konsumentów
Zbigniew Oczadły
nr katalogowy: 146442
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-6
Zachowania konsumentów na rynku cukru i wyrobów cukierniczych
nr katalogowy: 27072
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-8
"Młynarstwo tradycyjne - wczoraj, dziś, jutro. Problemy zachowania ginącego dziedzictwa" - międzynarodowa konferencja w C horzowie - retrospekcje
nr katalogowy: 92755
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-2
Czy wiesz, że...
nr katalogowy: 49671
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Chiny. Rynek zbożowy i młynarski
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 123777
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-7
Technologiczne i żywieniowe aspekty stosowania białek mleka w przetwórstwie mięsa
Krzysztof Siemianowski
Jerzy Szpendowski
nr katalogowy: 69408
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-10
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne na opakowaniach produktów spożywczych
Monika Mieczkowska
Helena Panfil-Kuncewicz
nr katalogowy: 63170
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-1
Żywność dla zestresowanych
nr katalogowy: 57027
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-7-8
Jadłospis przedszkolaka
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 92440
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-2
Walory żywieniowe płatków owsianych i ich zastosowanie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 89324
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-7
Różnica między wypadkiem przy pracy a w czasie podróży służbowej
Aleksandra Lejko
nr katalogowy: 114870
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Recenzja monografii „Zachowania konsumentów...”
Tadeusz Sikora
nr katalogowy: 139521
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
Polagra Tech 2018: wspólnie odkrywamy trendy technologiczne na rynku spożywczym
nr katalogowy: 117176
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-3
Potrzeby żywieniowe dzieci
Elżbieta Bartnikowska
nr katalogowy: 50235
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-3
Snacki świata
nr katalogowy: 42477
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-2
Walory żywieniowe i zastosowanie orkiszu
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 41568
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-2
Aspekty produkcji parówek
Adam Olszewski
nr katalogowy: 41444
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-1
Znakowanie produktów żywnościowych Informacje żywieniowe i zdrowotne
Ewa Czarniecka-Skubina
Andrzej Janicki
nr katalogowy: 41092
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-1
Nowe produkty a współczesne zalecenia żywieniowe
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 41090
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-10
Inulina znaczenie żywieniowe i technologiczne
Danuta Górecka
Piotr Konieczny
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 47385
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-8
Wartość odżywcza żywności - sposoby jej ustalania
Romualda Dolińska
Monika Żmudzka
Katarzyna Wawer
Anna Bugajewska
nr katalogowy: 46498
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-10
TUNELE FRIGOSCANDIA - GWARANCJA NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI PRODUKTU
nr katalogowy: 63326
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-9
Mąki z roślin strączkowych alternatywą i uzupełnieniem mąki pszennej
nr katalogowy: 79013
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Raport branżowy KUPS „Sprawdzone sposoby na spotkanie z konsumentem”
nr katalogowy: 128789
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Raport branżowy KUPS „Sprawdzone sposoby na spotkanie z konsumentem”
nr katalogowy: 128789
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-3
Wiadomości ● wydarzenia
nr katalogowy: 130889
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-12
Trendy na rynku żywności
nr katalogowy: 146435
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-3
Przetwory mięsne wzbogacone w kwasy tłuszczowe omega-3
Joanna Rycielska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 58463
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-11
Psychologiczne aspekty prowadzenia przetargów w zamówieniach publicznych
Stanisława MIELIMĄKA
nr katalogowy: 48733
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-4
Wymagania norm na zaprawy murarskie
Roman Jarmontowicz
nr katalogowy: 51454
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-3
Patologiczne zachowania pracowników w aspekcie jakości środowiska pracy
Dawid SZOSTEK
nr katalogowy: 97118
10.15199/47.2016.3.4
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-12
Tradycyjne pierniki
nr katalogowy: 110834
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-3
Mama wegetarianka
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 83251
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-2
Spożycie mięsa i jego przetworów przez młodzież w wybranych regionach kraju
Barbara Szczepaniak
Danuta Górecka
nr katalogowy: 41447
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-11
Menu wróżbitów
Bogna Wernichowska
nr katalogowy: 48031
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-10
Mleko i przetwory mleczne jako źródło wapnia
Stanisław Zmarlicki
nr katalogowy: 47389
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-10
Leczenie żywieniowe w zespole chorób celiaktycznych
KAROLINA CHRISTA
nr katalogowy: 47101
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-6
B2B - Deutsch - Praktyczny niemiecki dla biznesu
nr katalogowy: 68856
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-4
The essence of fruit
nr katalogowy: 67196
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-10
Pieczywo jako żywność funkcjonalna (cz. 2)
Anna Diowksz
nr katalogowy: 54810
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-1
Warzywa, owoce i soki - aspekty żywieniowe, rynkowe i technologiczne
Anna Łazarowicz
nr katalogowy: 103479
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-11
Poznaj grykę
nr katalogowy: 101603
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-1
Trendy na rynku żywności
nr katalogowy: 146825
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-7
Spożycie chlorku sodu a współczesne zalecenia żywieniowe
Monika Michalak-Majewska
Waldemar Gustaw
Aneta Sławińska
Wojciech Radzki
nr katalogowy: 78243
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-11-12
Roczny (tematyczny) spis treści 2015 r. (pierwsza liczba oznacza numer "PZM", druga stronę)
nr katalogowy: 95186
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-4
Soki i napoje w zaleceniach żywieniowych różnych krajów
Witold Płocharski
Jarosław Markowski
Barbara Groele
nr katalogowy: 98016
10.15199/64.2016.4.2
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Owoce, warzywa i soki w zaleceniach żywieniowych - kontrowersje dotyczące spożycia
Witold Płocharski
Jarosław Markowski
Barbara Groele
Katarzyna Stoś
nr katalogowy: 100323
10.15199/64.2016.7-8.2
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-1
Wnioski z badań stosunku opinii publicznej do żywności modyfikowanej genetycznie
nr katalogowy: 40833
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2016-11
Badania przemysłowe oraz modelowanie matematyczne kształtowania się menisku stali i ciekłego żużla w krystalizatorze do ciągłego odlewania wlewków płaskich
Marcin BIELNICKI
Jan JOWSA
Piotr PRZEGRAŁEK
nr katalogowy: 102669
10.15199/24.2016.11.4
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-3
Deter minanty kształtujące zachowania konsumenckie na r ynku ser wetek papierowych w Polsce
Dorota Szymańska
nr katalogowy: 83417
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-6
W jaki sposób kadra kierownicza powinna kształtować bezpieczne zachowania pracowników?
Włodzimierz Biel
nr katalogowy: 138226
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2004-3
Mocowanie próżniowe
nr katalogowy: 2229
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-8
Magazynowanie produktów świeżych
P. Broniecki
nr katalogowy: 14893
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-8
Ekologia a opakowanie
A. Piotrowicz
nr katalogowy: 14874
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-6
Analiza sensoryczna z udziałem dzieci – wyzwania w projektowaniu nowych produktów
Monika Kosowska
nr katalogowy: 106579
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-11
Czy intensywnie pracując mamy szansę na zdrowe odżywianie się?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 116908
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-7-8
Zdrowe "małe co nieco" dla dzieci
nr katalogowy: 115018
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-3
Drugie śniadanie w szkole
Elżbieta Bartnikowska
Marta Filipek
nr katalogowy: 50234
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-11
Inauguracja kampanii UPEMI "QAFP na obcasach"
nr katalogowy: 80791
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-12
Błonnik pokarmowy korzyści zdrowotne i technologiczne
Danuta Górecka
nr katalogowy: 48949
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-10
Zdrowe odżywianie dorosłego człowieka
Katarzyna Lemanowicz
nr katalogowy: 47493
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-11
Zdrowie na zakwasie
Anna Diowksz
nr katalogowy: 72212
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-7-8
Informacje biznesowe
nr katalogowy: 53807
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-7
Nazwy dań gotowych z głównym składnikiem mięsnym
nr katalogowy: 121372
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-8
Produkty piekarskie w gastronomii
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 121617
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-7
Kampanią społeczną w złe nawyki żywieniowe 500+ na Pana Kanapkę
Marek Mioduszewski
nr katalogowy: 99146
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Zmiany w panelu wartości odżywczej na rynku USA w praktyce
nr katalogowy: 128164
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-10
Ocena bezpieczeństwa pożarowego elewacji
Michał Wieczorek
Krzysztof Nosal
nr katalogowy: 122908
PROBLEMY JAKOŚCI 2006-9
Burza w mózgu
Ewa Górska
nr katalogowy: 18123
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-11
Kompetencje menedżera. Cz. 3. Społeczne kompetencje menedżera (2)
Jarosław Ropiejko
nr katalogowy: 128988
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-11
Kompetencje menedżera. Cz. 3. Społeczne kompetencje menedżera (2)
Jarosław Ropiejko
nr katalogowy: 128988
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-10
Czystość krok po kroku
nr katalogowy: 12121
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-9
Higiena Absolutna Coś Całkiem Prostego (XIX)
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 12091
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-5
Gdzie uzyskać tytuł technika bhp
nr katalogowy: 8037
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-4
Gdzie uzyskać tytuł technika bhp
nr katalogowy: 7994
PROBLEMY JAKOŚCI 2006-2
Struktura organizacyjna w konecpcji TQM
Marek BUGDOL
nr katalogowy: 18232
GOSPODARKA WODNA 2004-4
Jan Winter-Wpływ statku na drogę wodną
nr katalogowy: 1838
GAZETA CUKROWNICZA 2006-8
Konduktometryczne określanie gęstości mleka wapiennego
M. Ludwicki
nr katalogowy: 16592
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-7
Doświadczenie i rozwaga-cechy dobrego kierowcy
Jadwiga Bąk
nr katalogowy: 8103
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-11
Instytut Transportu Samochodowego
Roman Kwiatkowski
nr katalogowy: 378
AURA 2005-10
GOSPODARKA ODPADAMI KOMUNALNYMI W KRAKOWIE
Tadeusz Trzmiel
nr katalogowy: 8526
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-2
Wyjątkowy § 4 art. 42 k.p.
joa
nr katalogowy: 7918
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-2
Jak usprawnić recykling tektury falistej
nr katalogowy: 130576
SZKŁO I CERAMIKA 2004-1
Przegląd patentów zgłoszonych w Urzędzie Patentowym RP
nr katalogowy: 7423
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-8
Systemy Bestmanna - nowoczesne, ekologiczne, skuteczne
L. Iwanowski
nr katalogowy: 2650
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-5
ABC marketingu. Zachowania nabywców i segmentacja
Henryk Mruk
Jarosław Mruk
nr katalogowy: 12667
AURA 2005-2
LASY I OCHRONA ŚRODOWISKA - UKŁAD SYMBIOZY
Małgorzata Falencka-Jabłońska
nr katalogowy: 8361
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-2
Jak usprawnić recykling tektury falistej
nr katalogowy: 130576
CHŁODNICTWO 2009-8
Zmiany jakości kiełków rzodkiewki Raphanus sativus L. podczas chłodniczego przechowywania w modyfikowanej atmosferze i w powietrzu - Praca badawcza
ILONA GAŁĄZKA-CZARNECKA
LUCJAN KRALA
nr katalogowy: 46418
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-8
Czerwone mięso a nowotwór jelita grubego: Powinniśmy zostać wegetarianami czy wytwarzać bezpieczniejsze mięso?
nr katalogowy: 70138
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-3
Kropelka oleju do kanapki?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 130782
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-11
Problemy żywieniowe dzieci w wieku szkolnym
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 145840
OPAKOWANIE 2006-11
Materiały drzewne w opakowaniach
Aleksandra Szostak
Ewa Ratajczak
nr katalogowy: 21911
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-5
Suplementy diety w ochronie zdrowia konsumenta
K. Stoś
L. Szponar
nr katalogowy: 20803
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-3
Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego
nr katalogowy: 7043
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2005-3
Symulacyjne pomiary geodezyjne z wykorzystaniem projekcji optycznej
Kazimierz Ćmielewski
Krzysztof Kowalski
nr katalogowy: 12207
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2006-10
Janusz IGIELSKI - Analiza zachowań hamulców elektromagnetycznych ciernych w warunkach nieustalonych
Janusz IGIELSKI
nr katalogowy: 21961
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-5
Badania elementów prefabrykowanych z zastosowaniem stali o podwyższonej ciągliwości w gatunku B500SP
nr katalogowy: 17502
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego – zastosowanie i wymagania prawne
Adrianna Pląsek
Małgorzata Piecyk
nr katalogowy: 129150
10.15199/65.2020.11.3
żywność medyczna
choroby metaboliczne
leczenie żywieniowe
żywienie dojelitowe
medical foods
metabolic diseases
nutritional treatment
enteral nutrition
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego – zastosowanie i wymagania prawne
Adrianna Pląsek
Małgorzata Piecyk
nr katalogowy: 129150
10.15199/65.2020.11.3
żywność medyczna
choroby metaboliczne
leczenie żywieniowe
żywienie dojelitowe
medical foods
metabolic diseases
nutritional treatment
enteral nutrition
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-12
Korelacja między wskaźnikami oceny alweograficznej a ekstensograficznej
Danuta ABRAMCZYK
Sylwia STĘPNIEWSKA
nr katalogowy: 14190
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-12
Higiena Absolutna Coś Całkiem Prostego (XXII)
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 12174
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2005-6
Elektrochemiczna spektroskopia impedancyjna w badaniu korozji stopu Fe78Si9B13
D. Szewieczek
O. Baron
G. Nawrat
nr katalogowy: 10883
AURA 2006-11
TAJEMNICE ZDROWIA SIŁA SPRAWCZA ZACHOWANIA…
Krystyna Bonenberg
nr katalogowy: 21396
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2006-3
Wrażliwość w układach trójfazowej kompensacji pasywnej
Dawid Buła
Marcin Maciążek
Marian Pasko
nr katalogowy: 21142
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2006-5
Własności fizyczne brykietowanych zasypek krystalizatorowych
NOWACKI K.
LIS T. KANIA H.
SIWIEC G
nr katalogowy: 16968
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-2
Wpływ wybranych parametrów włókien decydujących o jakości formowanych przędz
T. Jackowski
D. Cyniak
J. Czekalski
nr katalogowy: 19957
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH