Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Pożyteczne bakterie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128002
fermentacja mlekowa
probiotyki
kiszona kapusta
kiszone ogórki
fermentowane napoje mleczne
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
lactic acid fermentation
probiotics
sauerkraut
pickled cucumbers
fermented milk drinks
health benefits
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Pożyteczne bakterie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128002
fermentacja mlekowa
probiotyki
kiszona kapusta
kiszone ogórki
fermentowane napoje mleczne
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
lactic acid fermentation
probiotics
sauerkraut
pickled cucumbers
fermented milk drinks
health benefits
culinary use
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-7
Enzymy - bez których nie ma ani chleba ani bułeczek
Andrzej Dadas
nr katalogowy: 44964
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Kimchi – fermentowany przysmak warzywny o właściwościach funkcjonalnych – szansa na nowy asortyment żywności funkcjonalnej w Polsce
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 139107
10.15199/64.2022.4.3
żywność funkcjonalna
warzywa
fermentacja mlekowa
warzywa fermentowane
functional foods
vegetable
lactic acid fermentation
fermented vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Kimchi – fermentowany przysmak warzywny o właściwościach funkcjonalnych – szansa na nowy asortyment żywności funkcjonalnej w Polsce
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 139107
10.15199/64.2022.4.3
żywność funkcjonalna
warzywa
fermentacja mlekowa
warzywa fermentowane
functional foods
vegetable
lactic acid fermentation
fermented vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-11
Wyniki XV Ogólnopolskiego Konkursu Winiarskiego
nr katalogowy: 22410
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-7-8
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 86194
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-2
Badania ankietowe kobiet Spożycie produktów fermentowanych
Małgorzata Drywień
Jadwiga Hamułka
Magdalena Górnicka
Agata Wawrzyniak
Joanna Frąckiewicz
Agnieszka Woźniak
Anna Ciecierska
nr katalogowy: 112324
10.15199/65.2018.2.5
produkty fermentowane
spożycie
kobiety
fermented products
consumption
women
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-10
Mleczne napoje fermentowane właściwości prozdrowotne
Aneta Brodziak
Jolanta Król
nr katalogowy: 101717
10.15199/65.2016.10.4
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-11
Dania z warzywniaka
EWA CZARNIECKA-SKUBINA
INGRID WACHOWICZ
nr katalogowy: 31173
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-1-2
Wykorzystanie kulinarne mrożonek warzywnych Warzywa na talerze!
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 103519
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-6
Czas na polskie superowoce!
nr katalogowy: 132108
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Prym wiedzie jabłko, tuż za nim pomidor i marchewka
nr katalogowy: 127662
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Jedz owoce i warzywa – nadwaga a brak ruchu
nr katalogowy: 143827
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-3
Mleczne produkty fermentowane a poziom cholesterolu
MAŁGORZATA ZIARNO
ANNA ZAJĄC
nr katalogowy: 24748
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-9
Dżemy z owoców i warzyw
Justyna Kadzińska
Anna Jasiczek
Dominika Niemczuk
Sabina Galus
nr katalogowy: 79269
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-6
Czas na polskie superowoce!
nr katalogowy: 132108
AURA 2005-4
WARZYWA KAPUSTNE ŹRÓDŁEM ZDROWIA I... DOZNAŃ ESTETYCZNYCH
Edward Kunicki
Andrzej Libik
nr katalogowy: 8396
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-10
Technologia produkcji jabłek mało przetworzonych pakowanych w atmosferze modyfikowanej
R. Biegańska-Marecik
J. Czapski
nr katalogowy: 14679
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-4
Bezalkoholowe napoje fermentowane – aspekty praktyczne i rynkowe
Mariusz Jakubowski
nr katalogowy: 119740
10.15199/64.2019.4.3
bezalkoholowe napoje fermentowane
napoje funkcjonalne
problemy technologiczne
non-alcoholic fermented beverages
functional beverages
technological issues
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-5
Warzywa minimalnie przetworzone a skażenie mikrobiologiczne
JUSTYNA SZWEJDA
JANUSZ CZAPSKI
nr katalogowy: 26230
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-2
Warzywa na kanapkach
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 130234
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-2
Warzywa na kanapkach
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 130234
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Warzywne co nieco
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 143647
warzywa
wartość odżywcza
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
surówki/sałatki warzywne
vegetables
nutritional value
health values
culinary use
vegetable salads.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Warzywne co nieco
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 143647
warzywa
wartość odżywcza
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
surówki/sałatki warzywne
vegetables
nutritional value
health values
culinary use
vegetable salads.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
AB System Zapakujemy wasze owoce i warzywa
nr katalogowy: 116207
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-6
OD REDAKCJI
Maria Burska
nr katalogowy: 77100
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Jedz owoce i warzywa – nadwaga a brak ruchu
nr katalogowy: 143827
OPAKOWANIE 2009-9
Opakowania produktów ogrodniczych jako ważny element obrotu wielkotowarowego
Andrzej Hejduk
Tadeusz Cąderek
Antonius Hendriks
Monika Wańtuchowicz
nr katalogowy: 46566
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-5-6
Jedzmy owoce i warzywa!
nr katalogowy: 126736
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-3
Czym jest Żywność Barwiąca?
nr katalogowy: 75474
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
„Jemy Eko Warzywa i Owoce”
nr katalogowy: 136219
OPAKOWANIE 2022-9
Naważarka wielogłowicowa od Ishidy
nr katalogowy: 139580
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-4
Aktywność wody ważny parametr trwałości żywności
ZBIGNIEW PAŁACHA
nr katalogowy: 34573
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Prym wiedzie jabłko, tuż za nim pomidor i marchewka
nr katalogowy: 127662
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-2
Wiosna na talerzu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 148436
nowalijki
rodzaje
wartość odżywcza
wykorzystanie kulinarne
zanieczyszczenia
spring vegetables
types
nutritional value
culinary use
contamination
AURA 2012-7
Owoce i warzywa dla cukrzyka
nr katalogowy: 69566
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
OZONOWANIE WARZYW I OWOCÓW drogą do sukcesu
nr katalogowy: 122449
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Kwaszenie warzyw i owoców
Janusz Czapski
nr katalogowy: 131858
10.15199/65.2021.5.4
warzywa
owoce
fermentacja kwasu mlekowego
jakość
vegetables
fruits
lactic acid fermentation
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Kwaszenie warzyw i owoców
Janusz Czapski
nr katalogowy: 131858
10.15199/65.2021.5.4
warzywa
owoce
fermentacja kwasu mlekowego
jakość
vegetables
fruits
lactic acid fermentation
quality
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
„Jemy Eko Warzywa i Owoce”
nr katalogowy: 136219
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Warzywa, owoce i ich przetwory - podstawy prawne komunikowania właściwości prozdrowotnych
Izabela Tańska
nr katalogowy: 122487
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-11
Charakterystyka oraz specyfika produkcji szynek surowo dojrzewających
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Marlena J. Baryczka
Filip Sadowski
nr katalogowy: 110532
CHŁODNICTWO 2013-11
Zmiany wybranych cech jakościowych biojogurtów z mleka koziego w czasie chłodniczego przechowywania
ANNA MITUNIEWICZ-MAŁEK
IZABELA DMYTRÓW
KATARZYNA SKRYPLONEK
nr katalogowy: 80667
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-4
Owoce, warzywa, soki - ich kaloryczność i wartość odżywcza na tle zapotrzebowania na energię i składniki odżywcze Cz. 5. Spożycie składników odżywczych w owocach, warzywach i przetworach z owoców i warzyw
Witold Płocharski
Jarosław Markowski
Bożena Nosecka
Urszula Pytasz
Krzysztof Rutkowski
Katarzyna Stoś
nr katalogowy: 76236
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-7-8
Polskie sposoby na rosyjskie embargo na owoce i warzywa
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 86167
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-7-8
Przepis na długą młodość
Monika Stromkie-Złomaniec
nr katalogowy: 132676
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-3
Czas na herbatę
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 42269
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-10
Tradycyjny ajran i kumys
Beata Marchand
nr katalogowy: 94288
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-5
Tradycyjne roślinne napoje fermentowane o działaniu prozdrowotnym
Monika Zielińska
Monika Hoffmann
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 91473
10.15199/64.2015.5.1
CHŁODNICTWO 2024-1
Specyfika transportu produktów w kontrolowanej temperaturze
Paweł Latoszek
nr katalogowy: 147615
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-1
Czynniki odporności w pożywieniu
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 129966
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-9
Warzywa ekologiczne i konwencjonalne
Anna Wlazły
Monika Pytka
Anna Stój
Bożena Sosnowska
nr katalogowy: 86664
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-10
Zielone na wiele sposobów
Ewa Czarniecka-Skubina
Magdalena Andruszkiewicz
nr katalogowy: 54774
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-7-8
Konkursowe warzywa
nr katalogowy: 18512
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-7-8
Warzywa po kapitańsku
nr katalogowy: 12059
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-4
Dietetyczne hity (część III)
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 113041
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-6
Pakowanie mało przetworzonych owoców i warzyw w atmosferze modyfikowanej
Elżbieta Radziejewska-Kubzdela
Róża Biegańska-Marecik
nr katalogowy: 45317
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Warzywa na talerz!
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 131663
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2014-1
Wpływ parametrów mikroklimatu w komorze chłodniczej na skład chemiczny owoców i warzyw Część 1. Parametry mikroklimatu
KATARZYNA GŁADYSZEWSKA-FIEDORUK
DOROTA ANNA KRAWCZYK
ANDRZEJ GAJEWSKI
TOMASZ CHOIŃSKI4)
nr katalogowy: 81856
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-6
Kuchnie świata
hp
nr katalogowy: 13033
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-11
Wartość odżywcza białek mleka, tłuszczu mlekowego, laktozy
Stanisław Zmarlicki
nr katalogowy: 48045
CHŁODNICTWO 2011-11
Tekstura mleka fermentowanego w zależności od doboru szczepionki probiotycznej w czasie chłodniczego przechowywania
ANNA MITUNIEWICZ-MAŁEK
MILENA TYLOCH
IZABELA DMYTRÓW
nr katalogowy: 63852
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-11-12
Miody pitne - historia, regulacje prawne oraz technologia produkcji
Alicja Synowiec
Wiesław Wzorek
Elżbieta Baca
nr katalogowy: 56542
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-9
Od redakcji
nr katalogowy: 6906
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-6
Żywność minimalnie przetworzona - owoce i warzywa
H. Kowalska
nr katalogowy: 20786
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-11
Skażenie mikrobiologiczne warzyw oraz metody ich ograniczania
Beata Kowalska
nr katalogowy: 146036
10.15199/65.2023.11.4
bakterie
grzyby pleśniowe
Salmonella
Listeria
praktyki rolnicze
zmiany klimatu
bacteria
mould
Salmonella
Listeria
good agricultural practice
climate change
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
Niezbędne składniki odżywcze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145002
produkty pochodzenia roślinnego
witaminy
funkcje
bogate źródło
products of plant origin
vitamins
functions
rich source
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-10
Kraje bałtyckie nowymi członkami Unii Europejskiej
nr katalogowy: 6412
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-7
Kolorowy chleb z warzywami
nr katalogowy: 143933
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-3
50 edycja targów BRAU Beviale dla branż napojowych (cz. 3)
Maria Przegalińska
nr katalogowy: 67231
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-9
Konsumenci żywności mrożonej
H. Górska-Warsewicz
nr katalogowy: 7181
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-11
Najczęstsze błędy w jadłospisie
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 140151
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-8
Żywieniowe i technologiczne aspekty zastosowania błonników pokarmowych
Małgorzata MIELCARZ
nr katalogowy: 6372
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
Niezbędne składniki odżywcze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145002
produkty pochodzenia roślinnego
witaminy
funkcje
bogate źródło
products of plant origin
vitamins
functions
rich source
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-7
Kolorowy chleb z warzywami
nr katalogowy: 143933
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-6
Aktualności
nr katalogowy: 85136
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-6
Zagrożenia mikrobiologiczne produktów owocowych i warzywnych
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 85103
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jogurty jako superfood
Aneta Brodziak
Tomasz Czernecki
Joanna Wajs
Maria Zuba-Ciszewska
Jolanta Król
nr katalogowy: 142074
10.15199/65.2023.2.4
mleczne napoje fermentowane
dodatek roślinny
bakterie probiotyczne
zdrowie
fermented milk beverages
plant additives
probiotic bacteria
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jogurty jako superfood
Aneta Brodziak
Tomasz Czernecki
Joanna Wajs
Maria Zuba-Ciszewska
Jolanta Król
nr katalogowy: 142074
10.15199/65.2023.2.4
mleczne napoje fermentowane
dodatek roślinny
bakterie probiotyczne
zdrowie
fermented milk beverages
plant additives
probiotic bacteria
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jogurty jako superfood
Aneta Brodziak
Tomasz Czernecki
Joanna Wajs
Maria Zuba-Ciszewska
Jolanta Król
nr katalogowy: 142074
10.15199/65.2023.2.4
mleczne napoje fermentowane
dodatek roślinny
bakterie probiotyczne
zdrowie
fermented milk beverages
plant additives
probiotic bacteria
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jogurty jako superfood
Aneta Brodziak
Tomasz Czernecki
Joanna Wajs
Maria Zuba-Ciszewska
Jolanta Król
nr katalogowy: 142074
10.15199/65.2023.2.4
mleczne napoje fermentowane
dodatek roślinny
bakterie probiotyczne
zdrowie
fermented milk beverages
plant additives
probiotic bacteria
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jogurty jako superfood
Aneta Brodziak
Tomasz Czernecki
Joanna Wajs
Maria Zuba-Ciszewska
Jolanta Król
nr katalogowy: 142074
10.15199/65.2023.2.4
mleczne napoje fermentowane
dodatek roślinny
bakterie probiotyczne
zdrowie
fermented milk beverages
plant additives
probiotic bacteria
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jogurty jako superfood
Aneta Brodziak
Tomasz Czernecki
Joanna Wajs
Maria Zuba-Ciszewska
Jolanta Król
nr katalogowy: 142074
10.15199/65.2023.2.4
mleczne napoje fermentowane
dodatek roślinny
bakterie probiotyczne
zdrowie
fermented milk beverages
plant additives
probiotic bacteria
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jogurty jako superfood
Aneta Brodziak
Tomasz Czernecki
Joanna Wajs
Maria Zuba-Ciszewska
Jolanta Król
nr katalogowy: 142074
10.15199/65.2023.2.4
mleczne napoje fermentowane
dodatek roślinny
bakterie probiotyczne
zdrowie
fermented milk beverages
plant additives
probiotic bacteria
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jogurty jako superfood
Aneta Brodziak
Tomasz Czernecki
Joanna Wajs
Maria Zuba-Ciszewska
Jolanta Król
nr katalogowy: 142074
10.15199/65.2023.2.4
mleczne napoje fermentowane
dodatek roślinny
bakterie probiotyczne
zdrowie
fermented milk beverages
plant additives
probiotic bacteria
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jogurty jako superfood
Aneta Brodziak
Tomasz Czernecki
Joanna Wajs
Maria Zuba-Ciszewska
Jolanta Król
nr katalogowy: 142074
10.15199/65.2023.2.4
mleczne napoje fermentowane
dodatek roślinny
bakterie probiotyczne
zdrowie
fermented milk beverages
plant additives
probiotic bacteria
health
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-10
Owoce i warzywa w opakowaniach z tektury falistej
nr katalogowy: 128754
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-3
Możliwości zastosowania systemu bezpieczeństwa żywności wytwarzanej według technologii warzyw i owoców mało przetworzonych WOMP
K. Szołtysek
M. Gugała
nr katalogowy: 6752
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-8
Żywieniowe i technologiczne aspekty zastosowania błonnika pokarmowego do produkcji wyrobów piekarskich i ciastkarskich
Małgorzata Mielcarz
nr katalogowy: 4989
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
XII Konferencja Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw w Łodzi
Krzysztof Kołodziejczyk
nr katalogowy: 122483
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-7-8
Żywienie a odporność
Beata Bondyra-Wiśniewska
Izabela Przybysz
nr katalogowy: 127636
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-12
Wzbogacanie produktów zbożowych błonnikiem pokarmowym
nr katalogowy: 72896
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-9
Żywność mrożona a zachowania nabywcze konsumentów
Hanna Górska-Warsewicz
nr katalogowy: 62557
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-9
Błonnik pokarmowy - wzbogacanie produktów zbożowych
nr katalogowy: 54198
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-4
Wzbogacanie produktów zbożowych błonnikiem pokarmowym
nr katalogowy: 90409
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-1-2
Valpolicella, Ripasso, Amarone, Recioto...
winny maniak
nr katalogowy: 89418
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-9
Świeże najlepsze
EWA CZARNIECKA-SKUBINA
nr katalogowy: 29642
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-5-6
Pozostałości środków ochrony roślin w surowcach dla przemysłu przetwórczego
Artur Miszczak
nr katalogowy: 68873
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-9
Rynek mrożonych owoców i warzyw
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 54142
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-10
Wpływ kampanii "5 porcji warzyw, owoców lub soku" na świadomość konsumenta
Barbara Groele
Krystyna Gutkowska
nr katalogowy: 101723
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-12
Co piszą inni?
nr katalogowy: 40317
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-7-8
Nowa jakość w nowej puszce
nr katalogowy: 78119
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-3
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 119354
CHŁODNICTWO 2017-6
Wpływ sposobu pakowania na zmiany wybranych cech jakościowych kalafiora w czasie chłodniczego przechowywania
Izabella Kwaśniewska-Karolak
Radosław Mostowski
nr katalogowy: 107176
10.15199/8.2017.6.3
chłodnicze przechowywania
kalafior
opakowania
trwałość
refrigerated storage
cauliflower
packaging
durability
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-6
Gramy w zielone
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 27094
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-12
Warzywa bez skórki
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 39706
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-4
Smak tkwi w szczegółach
nr katalogowy: 25258
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-10
Smaki jesieni
nr katalogowy: 109867
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-5
Kiełkująca moc
EDYTA KWIATKOWSKA
nr katalogowy: 25737
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Owoce i warzywa mają własne programy promocyjne
nr katalogowy: 70378
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
4 fakty o mrożeniu jedzenia
nr katalogowy: 139597
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
4 fakty o mrożeniu jedzenia
nr katalogowy: 139597
CHŁODNICTWO 2023-4
Co wiemy o kontenerach chłodniczych
nr katalogowy: 144652
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-1
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do ŻywnoŚci
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 111769
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-3
Zdrowe nawyki
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 89942
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Warzywa na talerz!
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 131663
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Soki – przedstawiamy fakty
Barbara Groele
nr katalogowy: 134173
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-11-12
Jarmuż (Brassica oleracea L. var. acephala DC.) - cenne warzywo kapustne Cz. I. Pochodzenie, uprawa i kierunki wykorzystania
Anna Korus
nr katalogowy: 88499
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-9
Owoce, warzywa, soki - ich kaloryczność i wartość odżywcza na tle zapotrzebowania na energię i składniki odżywcze Cz. 1. Kaloryczność i mit o wpływie na otyłość
Jarosław Markowski
Witold Płocharski
Urszula Pytasz
Krzysztof Rutkowski
nr katalogowy: 71064
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-9
Mrożone owoce i warzywa - zmiany w polskim eksporcie i imporcie
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 62558
CHŁODNICTWO 2013-4
Zmiany oceny sensorycznej zamrożonych warzyw w czasie przechowywania
Tomasz Pukszta
nr katalogowy: 76115
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-5
Nowe zasady. Zdrowa dieta(II)
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 98395
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2015-6
Wpływ parametrów mikroklimatu w chłodni na jakościowe wskaźniki owoców i warzyw Zawartość cukrów i dwutlenku węgla
KATARZYNA GŁADYSZEWSKA-FIEDORUK
TOMASZ TELESZEWSKI
DOROTA KRAWCZYK
ANDRZEJ GAJEWSKI
IWONA SKOCZKO
nr katalogowy: 91791
10.15199/9.2015.6.6
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-3
Polski handel suszami warzywnymi
Grażyna Stępka
nr katalogowy: 34162
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-2
Wpływ ozonu na jakość produktów spożywczych i napojów
Robert Muszański
nr katalogowy: 33424
CHŁODNICTWO 2008-10
Mrożonki owoców i warzyw jako polska specjalność eksportowa
STANISŁAW URBAN
nr katalogowy: 38818
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-9
(Nie)bezpieczne warzywa i owoce
WALDEMAR DZWOLAK
nr katalogowy: 38050
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-6
Warzywny ogród Ardo
nr katalogowy: 35782
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-4
Polskie owoce i warzywa na Fruitlogistica 2015
Tomasz Kodłubański
nr katalogowy: 90894
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-10
Owoce i warzywa w opakowaniach z tektury falistej
nr katalogowy: 128754
CHŁODNICTWO 2023-3
Najlepsze chłodnie na owoce i warzywa
Stanisław Wójcik
nr katalogowy: 143885
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-4
Soki owocowe i warzywne Soczyste menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 113102
soki
owoce
warzywa
wartość odżywcza
substancje bioaktywne
właściwości zdrowotne
juices
fruits
vegetables
nutritional value
bioactive substances
health properties
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-3
Analiza związków fenolowych w owocach cytrusowych, jabłkach i sokach
Magdalena Surma-Zadora
Ewa Cieślik
nr katalogowy: 34163
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2010-4
Roboty serwisowe
nr katalogowy: 53839
CHŁODNICTWO 2023-3
Tradycyjna chłodnia z płyt warstwowych
nr katalogowy: 143890
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Mleczne napoje fermentowane – wartość odżywcza, prozdrowotne oddziaływanie na organizm człowieka
Jan Kłobukowski
nr katalogowy: 143826
10.15199/65.2023.6.6
wartość odżywcza
zdrowie
jogurt
kefir
maślanka
nutritional value
health
yoghurt
kefir
buttermilk
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Mleczne napoje fermentowane – wartość odżywcza, prozdrowotne oddziaływanie na organizm człowieka
Jan Kłobukowski
nr katalogowy: 143826
10.15199/65.2023.6.6
wartość odżywcza
zdrowie
jogurt
kefir
maślanka
nutritional value
health
yoghurt
kefir
buttermilk
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-1
Warzywa i owoce skutecznym narzędziem w walce z epidemią otyłości
nr katalogowy: 111759
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-4
Włączmy się w akcję promocji programu "5 x dziennie owoce i warzywa!"
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 25439
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-3
Pozostałości z przetwórstwa owoców i warzyw wykorzystywane w produktach mięsnych
Agnieszka Starek-Wójcicka
Aleksandra Rolewicz
Agnieszka Sagan
nr katalogowy: 147902
pozostałości poprodukcyjne
przetwórstwo
owoce i warzywa
jakość mięsa
post-production residues
processing
fruit and vegetables
meat quality
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-1-2
Jakość mikrobiologiczna mieszanek sałat w czasie przechowywania chłodniczego
Monika Trząskowska
Małgorzata Rosikiewicz
nr katalogowy: 118715
10.15199/64.2019.1-2.2
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-3
Owoce i warzywa wspierane przez UE w walce z otyłością
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 34158
CHŁODNICTWO 2007-7
Próba analizy zależności wyróżników jakości selera naciowego i chrzanu pospolitego od zamrażania metodą odwróconej fluidyzacji oraz zamrażalniczego przechowywania
DARIUSZ GÓRAL
ŁUKASZ STADNIK
nr katalogowy: 27847
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-6
5 razy dziennie warzywa i owoce
Danuta Chyłek
nr katalogowy: 27216
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-4
Europejski "Program owoce w szkołach"
Julian Pawlak
nr katalogowy: 34803
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-12
OD REDAKCJI
Maria Burska
nr katalogowy: 81036
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-6
Świętokrzyskie stawia na ekologię
nr katalogowy: 68274
OPAKOWANIE 2016-10
Tetra Recart - to się opłaca!
nr katalogowy: 101463
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-6
Odnawialność i recykling opakowań do żywności to priorytety TETRA PAK
nr katalogowy: 99247
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-10
Co do picia?
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 87007
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Probiotyki w fermentowanych napojach owocowych – przegląd
Urszula T. Jasińska
nr katalogowy: 135251
10.15199/64.2021.6.3
fermentowane napoje owocowe
żywność funkcjonalna
probiotyki
weganizm
fermented fruit beverages
functional food
probiotics
veganism
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Probiotyki w fermentowanych napojach owocowych – przegląd
Urszula T. Jasińska
nr katalogowy: 135251
10.15199/64.2021.6.3
fermentowane napoje owocowe
żywność funkcjonalna
probiotyki
weganizm
fermented fruit beverages
functional food
probiotics
veganism
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-2
Aktualności
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 141957
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-6
Surowce dodatkowe w piekarni
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 126601
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
KZGPOiW aktywnie uczestniczy w zorganizowaniu i rozwoju rynku owoców i warzyw
Maria Joanna Przegalińska
nr katalogowy: 127682
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-10
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 116747
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-6
Warzywniak zamiast apteki
nr katalogowy: 77105
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-5
35,97 mln euro na promocję produktów rolnych
nr katalogowy: 76641
CHŁODNICTWO 2023-2
Kriogeniczne zamrażanie żywności
nr katalogowy: 142835
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-12
Gotowanie na wysokim poziomie
nr katalogowy: 72882
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-7-8
Trwałe, zdrowe i wygodne
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 78105
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-7-8
Lato na talerzu
nr katalogowy: 127635
CHŁODNICTWO 2023-1
Amerykańskie wagony chłodnie
nr katalogowy: 142003
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-12
Kiszk (tarhana) - nie tylko turecka specjalność
Michael Abdalla
nr katalogowy: 64147
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
KZGPOiW aktywnie uczestniczy w zorganizowaniu i rozwoju rynku owoców i warzyw
Maria Joanna Przegalińska
nr katalogowy: 127682
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Witaminowy twist
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 139516
warzywa
zdrowie
zalecane spożycie
przetwory warzywne
wykorzystanie kulinarne
vegetables
health
recommended consumption
vegetable preserves
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Witaminowy twist
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 139516
warzywa
zdrowie
zalecane spożycie
przetwory warzywne
wykorzystanie kulinarne
vegetables
health
recommended consumption
vegetable preserves
culinary use
OPAKOWANIE 2012-4
Zła i dobra wiadomość dla klientów firmy Tesco
nr katalogowy: 67124
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-7-8
Powiew świeżości
nr katalogowy: 78107
CHŁODNICTWO 2015-7-8
Efektywne przechowywanie owoców i warzyw
nr katalogowy: 93063
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-3
Konferencja KSPOiW dla producentów mrożonych owoców i warzyw
Maria Joanna Przegalińska
nr katalogowy: 143873
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-5
Zimno i zdrowo
nr katalogowy: 120186
frozen vegetables
nutritional value
heat treatment
culinary preparation
dishes.
mrożonki warzywne
wartość odżywcza
obróbka termiczna
wykorzystanie kulinarne
potrawy.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-5
Olimpijczycy żywienia
Iwona Lipiec
nr katalogowy: 113666
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-7
Prawie 60 tysięcy dzieci w Polsce wie już, czym jest 100% sok!
nr katalogowy: 108068
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-1
Procesy suszenia w przemyśle owocowo-warzywnym i wykorzystanie wytłoków
Olgierd Lossman
nr katalogowy: 65499
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-7-8
Owoc niezakazany
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 78110
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-5
Krok do wielkiej kariery
nr katalogowy: 120190
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-1-2
Żyj Zdrowo Zgodnie z Naturą
Agnieszka Diedzic
nr katalogowy: 141832
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
4 fakty o mrożeniu jedzenia
nr katalogowy: 139597
CHŁODNICTWO 2023-3
Najlepsze chłodnie na owoce i warzywa
Stanisław Wójcik
nr katalogowy: 143885
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-9
Wadliwe orzeczenie o zdolności do zatrudnienia
Aleksandra Lejko
nr katalogowy: 115720
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-10
Wpływ parametrów mrożenia na charakterystykę żywności
Adrien Agoulon
nr katalogowy: 80270
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-10
Owoce i warzywa nie tylko w przetworach owocowo-warzywnych
nr katalogowy: 116715
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-4
Co jeszcze można zrobić w zakresie bezpieczeństwa żywności, czyli jak kupić bezpieczny surowiec?
Maciej Majewski
nr katalogowy: 113420
OPAKOWANIE 2012-7
Owoce i warzywa dłużej świeże
nr katalogowy: 69030
CHŁODNICTWO 2012-3
Nowy tunel kriogeniczny Freshline QS firmy Air Products zapewnia przetwórcom żywności szybkie i łatwe mrożenie produktów spożywczych
nr katalogowy: 66791
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-10
Burak zwyczajny – superwarzywo Nr 1
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 54914
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-8
AGR Security Forum - debata poświęcona kondycji i szansom polskiej gospodarki żywnościowej
nr katalogowy: 99717
CHŁODNICTWO 2023-2
Kriogeniczne zamrażanie żywności
nr katalogowy: 142835
OPAKOWANIE 2023-6
Opakowania dla ogrodników i gastronomii – spełniamy Twoje potrzeby
nr katalogowy: 143911
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-3
Chłodnicze przetwórstwo owoców i warzyw
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 83339
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Fundusze Promocji Produktów Rolno-Spożywczych
Zdzisław Woźniak
nr katalogowy: 70377
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-4
Powłoki jadalne do minimalnie przetworzonych owoców i warzyw
Sabina Galus
nr katalogowy: 67209
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-11
KWALIFIKACJA W ZAWODZIE PIEKARZ Część 3.
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 94481
AURA 2016-5
Ekonomia a środowisko
Kinga Bonenberg
nr katalogowy: 98254
10.15199/2.2016.5.2
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH