Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Polifenole w piwie
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 134740
10.15199/65.2021.11.4
polifenole
piwo
napoje alkoholowe
umiarkowana konsumpcja piwa
polyphenols
beer
alcoholic beverages
moderate consumption of beer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Polifenole w piwie
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 134740
10.15199/65.2021.11.4
polifenole
piwo
napoje alkoholowe
umiarkowana konsumpcja piwa
polyphenols
beer
alcoholic beverages
moderate consumption of beer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Polifenole w piwie
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 134740
10.15199/65.2021.11.4
polifenole
piwo
napoje alkoholowe
umiarkowana konsumpcja piwa
polyphenols
beer
alcoholic beverages
moderate consumption of beer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Polifenole w piwie
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 134740
10.15199/65.2021.11.4
polifenole
piwo
napoje alkoholowe
umiarkowana konsumpcja piwa
polyphenols
beer
alcoholic beverages
moderate consumption of beer
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Małe piwo nie wadzi – wpływ umiarkowanego spożycia piwa na zdrowie i życie człowieka
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 134182
10.15199/64.2021.5.4
antyoksydanty
flawonoidy
choroby układu sercowo-naczyniowego
nowotwory
zdrowie
antioxidants
flavonoids
cardiovascular diseases
cancer
health
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Małe piwo nie wadzi – wpływ umiarkowanego spożycia piwa na zdrowie i życie człowieka
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 134182
10.15199/64.2021.5.4
antyoksydanty
flawonoidy
choroby układu sercowo-naczyniowego
nowotwory
zdrowie
antioxidants
flavonoids
cardiovascular diseases
cancer
health
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Małe piwo nie wadzi – wpływ umiarkowanego spożycia piwa na zdrowie i życie człowieka
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 134182
10.15199/64.2021.5.4
antyoksydanty
flawonoidy
choroby układu sercowo-naczyniowego
nowotwory
zdrowie
antioxidants
flavonoids
cardiovascular diseases
cancer
health
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Rynek piwa w Polsce
Wiesław Łopaciuk
nr katalogowy: 142035
10.15199/64.2023.1.1
rynek piwa
bilans piwa
produkcja
struktura
spożycie
piwo bezalkoholowe
beer market
beer balance sheet
production
structure
consumption
NALA beer
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Rynek piwa w Polsce
Wiesław Łopaciuk
nr katalogowy: 142035
10.15199/64.2023.1.1
rynek piwa
bilans piwa
produkcja
struktura
spożycie
piwo bezalkoholowe
beer market
beer balance sheet
production
structure
consumption
NALA beer
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Rynek piwa w Polsce
Wiesław Łopaciuk
nr katalogowy: 142035
10.15199/64.2023.1.1
rynek piwa
bilans piwa
produkcja
struktura
spożycie
piwo bezalkoholowe
beer market
beer balance sheet
production
structure
consumption
NALA beer
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Rynek piwa w Polsce
Wiesław Łopaciuk
nr katalogowy: 142035
10.15199/64.2023.1.1
rynek piwa
bilans piwa
produkcja
struktura
spożycie
piwo bezalkoholowe
beer market
beer balance sheet
production
structure
consumption
NALA beer
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-10
Beer market in Europe slowly livens up?
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 63321
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-5
Globalizacja produkcji piwa i zaopatrzenia surowcowego
Jerzy Dwornikiewicz
nr katalogowy: 35348
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-1
Piwo z pszenicy
Jakub Marczak
Zbigniew Jarząbek
Bartłomiej Marczewski
nr katalogowy: 49503
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-12
Starzenie piwa - reakcje utleniania
Olga Szczepanik
Aneta Ciosek
Katarzyna Fulara
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 123883
10.15199/64.2019.12.2
piwo
utlenianie
starzenie piwa
beer
oxidation
beer aging
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-3
Tendencje na rynku piwa w Polsce
Piotr Szajner
nr katalogowy: 125628
10.15199/64.2020.3.1
browary
rynek
produkcja
konsumpcja
handel zagraniczny.
beer
breweries
market
production
consumption
foreign trade
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-2
Ditlenek siarki w piwie
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 41720
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-1
Wpływ procesu technologicznego na stabilność piany piwa
EDYTA KORDIALIK-BOGACKA
nr katalogowy: 23835
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-3
Technologia produkcji piwa jasnego pełnego oraz wpływ wybranych dodatków smakowych na jego cechy organoleptyczne i trwałość
Justyna Synak
Tomasz Rydzkowski
nr katalogowy: 42376
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Piwo bezalkoholowe – jakie to proste
Mateusz Jackowski
nr katalogowy: 133096
10.15199/65.2021.8.6
piwo
piwo bezalkoholowe
piwowarstwo
dealkoholizacja
beer
alcoholic free beer
brewing
dealcoholization
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Piwo bezalkoholowe – jakie to proste
Mateusz Jackowski
nr katalogowy: 133096
10.15199/65.2021.8.6
piwo
piwo bezalkoholowe
piwowarstwo
dealkoholizacja
beer
alcoholic free beer
brewing
dealcoholization
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Piwo bezalkoholowe – jakie to proste
Mateusz Jackowski
nr katalogowy: 133096
10.15199/65.2021.8.6
piwo
piwo bezalkoholowe
piwowarstwo
dealkoholizacja
beer
alcoholic free beer
brewing
dealcoholization
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-4
Piwo w imadle, czyli słów kilka o sensoryce złocistego napoju
nr katalogowy: 44004
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Zmętnienia w piwie – przyczyny powstawania i ich identyfikacja
Aneta Ciosek
nr katalogowy: 138245
10.15199/64.2022.3.2
piwo
powstawanie zmętnień
identyfikacja zmętnień
polifenole
białka
analizy mikroskopowe
beer
haze formation
haze identification
polyphenols
proteins
microscope analysis
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Zmętnienia w piwie – przyczyny powstawania i ich identyfikacja
Aneta Ciosek
nr katalogowy: 138245
10.15199/64.2022.3.2
piwo
powstawanie zmętnień
identyfikacja zmętnień
polifenole
białka
analizy mikroskopowe
beer
haze formation
haze identification
polyphenols
proteins
microscope analysis
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Piwa kwaśne – charakterystyka i technologia produkcji
Joanna Kawa-Rygielska
Kinga Adamenko
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
nr katalogowy: 135242
10.15199/64.2021.6.2
piwowarstwo
technologia fermentacji
piwa kwaśne
niekonwencjonalne mikroorganizmy
brewing
fermentation technology
sour beer
unconventional microorganisms
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Piwa kwaśne – charakterystyka i technologia produkcji
Joanna Kawa-Rygielska
Kinga Adamenko
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
nr katalogowy: 135242
10.15199/64.2021.6.2
piwowarstwo
technologia fermentacji
piwa kwaśne
niekonwencjonalne mikroorganizmy
brewing
fermentation technology
sour beer
unconventional microorganisms
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Piwa kwaśne – charakterystyka i technologia produkcji
Joanna Kawa-Rygielska
Kinga Adamenko
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
nr katalogowy: 135242
10.15199/64.2021.6.2
piwowarstwo
technologia fermentacji
piwa kwaśne
niekonwencjonalne mikroorganizmy
brewing
fermentation technology
sour beer
unconventional microorganisms
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
Moda na piwa bez alkoholu
Agnieszka Salamon
Urszula Jasińska
Marek Napiórkowski
nr katalogowy: 116200
10.15199/64.2018.8-9.1
piwo bezalkoholowe
technologie produkcji
metody oznaczania etanolu
parametry fizykochemiczne
wartość energetyczna
izotoniczność
alcohol-free beer
production technologies
methods of ethanol determination
physicochemical parameters
energy value
isotonicity
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-11
Wpływ zastosowania syropu maltozowego jako zamiennika części słodu na aktywność przeciwutleniającą piw
Paulina Bogdan
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 102281
10.15199/64.2016.11.1
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
Zmodyfikowana metoda impedymetryczna w ocenie zanieczyszczeń mikrobiologicznych piwa niepasteryzowanego
Łukasz Macioszek
Sylwia Andrzejczak-Grządko
Joanna Urbaniak
Katarzyna Dembińska
nr katalogowy: 140359
10.15199/48.2022.11.29
spektroskopia impedancyjna
obwód zastępczy
zanieczyszczenie mikrobiologiczne
piwo niepasteryzowane.
impedance spectroscopy
equivalent circuit
microbiological contamination
unpasteurised beer.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
Zmodyfikowana metoda impedymetryczna w ocenie zanieczyszczeń mikrobiologicznych piwa niepasteryzowanego
Łukasz Macioszek
Sylwia Andrzejczak-Grządko
Joanna Urbaniak
Katarzyna Dembińska
nr katalogowy: 140359
10.15199/48.2022.11.29
spektroskopia impedancyjna
obwód zastępczy
zanieczyszczenie mikrobiologiczne
piwo niepasteryzowane.
impedance spectroscopy
equivalent circuit
microbiological contamination
unpasteurised beer.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-5
Ditlenek siarki w piwie Cz. 2. Wartość dopuszczalna a poziomy zawartości
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 44687
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Określanie wartości energetycznej piwa i napojów piwnych
Dorota Michałowska
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 127679
10.15199/64.2020.7–8.3
wartość energetyczna
piwo
napoje piwne
energy value
beer
beer beverages
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Określanie wartości energetycznej piwa i napojów piwnych
Dorota Michałowska
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 127679
10.15199/64.2020.7–8.3
wartość energetyczna
piwo
napoje piwne
energy value
beer
beer beverages
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-7-8
Czy zawartość amin biogennych w piwie może być jednym z parametrów oceny jego jakości zdrowotnej?
Krzysztof Baranowski
Elżbieta Baca
Agnieszka Salamon
Dorota Michałowska
Dorota Zielińska
Marcin Karaś
nr katalogowy: 61797
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-12
Polifenole prozdrowotne w chmielu oraz w granulatach i ekstraktach chmielowych
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 32208
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-10
Jak metoda ESR (spektroskopia elektronowego rezonansu spinowego) może pomóc w monitorowaniu procesu warzenia piwa
Marcus Pagenstecher
Mogens L. Andersen
nr katalogowy: 116704
10.15199/64.2018.10.1
warzenie
piwo
brzeczka
stabilność sensoryczna
ESR
brewing
beer
wort
flavor stability
ESR
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-10
Aldehydy i wpływ wybranych czynników na ich zawartość w piwie
Krzysztof Kucharczyk
Tadeusz Tuszyński
nr katalogowy: 63322
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-11-12
Czy skład związków goryczkowych w piwie może mieć wpływ na jakość goryczki w piwie?
Krzysztof Baranowski
Agnieszka Salamon
Elżbieta Baca
nr katalogowy: 56536
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-1
Polifenole prozdrowotne w chmielu oraz w granulatach i ekstraktach chmielowych stosowanych do produkcji piwa w Polsce
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 32846
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11a
Research the Design Method of Hybrid Cascade Multilevel Structure for the APFs in Moderate-voltage Grid
Yingjie He
Peng Liu
Jinjun Liu
ZhaoanWang
nr katalogowy: 72112
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-11-12
European Beer Star 2015 - zmiany w światowych trendach
Marek Suliga
nr katalogowy: 95661
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Ocena trwałości fizykochemicznej piwa
Józef Błażewicz
Joanna Kawa-Rygielska
Adam Głowacki
nr katalogowy: 127674
10.15199/64.2020.7–8.1
stabilność piwa
zmętnienia
substancje stabilizujące
trwałość koloidalna piwa
beer stability
turbidity
stabilizing substances
colloidal stability of beer
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Ocena trwałości fizykochemicznej piwa
Józef Błażewicz
Joanna Kawa-Rygielska
Adam Głowacki
nr katalogowy: 127674
10.15199/64.2020.7–8.1
stabilność piwa
zmętnienia
substancje stabilizujące
trwałość koloidalna piwa
beer stability
turbidity
stabilizing substances
colloidal stability of beer
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-2
Po co piwu enzymy?
Jakub Marczak
Bartłomiej Marczewski
Mariusz Lesiecki
nr katalogowy: 41719
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-11-12
Dział współredagowany przez
nr katalogowy: 95657
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-12
13. edycja konkursu European Beer Star
Marek Suliga
nr katalogowy: 102823
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-8
Wpływ procesu wymrażania na skład chemiczny piwa typu eisbock
Olga Szczepanik
Aleksander Poreda
Aneta Pater
nr katalogowy: 108762
10.15199/64.2017.8.1
piwo
eisbock
piwo lodowe
kriokoncentracja
beer
eisbock
ice beer
cryoconcentration
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Szacowanie niepewności pomiaru stężenia etanolu w procesie fermentacji piwnej metodą chromatografii gazowej z detektorem FID
Witold Ilewicz
Piotr Skupin
Karolina Szotek
nr katalogowy: 140806
10.15199/48.2022.12.07
chromatografia gazowa
FID
krzywa wzorcowa
niepewność pomiaru
zawartość etanolu w piwie.
gas chromatography
FID
calibration curve
measurement uncertainty
ethanol content in beer.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Szacowanie niepewności pomiaru stężenia etanolu w procesie fermentacji piwnej metodą chromatografii gazowej z detektorem FID
Witold Ilewicz
Piotr Skupin
Karolina Szotek
nr katalogowy: 140806
10.15199/48.2022.12.07
chromatografia gazowa
FID
krzywa wzorcowa
niepewność pomiaru
zawartość etanolu w piwie.
gas chromatography
FID
calibration curve
measurement uncertainty
ethanol content in beer.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Zastosowanie potencjalnie probiotycznych bakterii kwasu octowego do produkcji piwa Sour Ale
Marcin Kruk
Antonina Dobrowolska
Katarzyna Neffe-Skocińska
nr katalogowy: 129634
10.15199/64.2020.11–12.2
piwo
bakterie kwasu octowego
probiotyki
innowacja
beer
acetic acid bacteria
probiotics
innovation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Zastosowanie potencjalnie probiotycznych bakterii kwasu octowego do produkcji piwa Sour Ale
Marcin Kruk
Antonina Dobrowolska
Katarzyna Neffe-Skocińska
nr katalogowy: 129634
10.15199/64.2020.11–12.2
piwo
bakterie kwasu octowego
probiotyki
innowacja
beer
acetic acid bacteria
probiotics
innovation
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1a
Generic Model of Coastal Distribution Network for Power System Harmonics Studies
Velimir Lj. STRUGAR
Vladimir A. KATIC
Jovica V. MILANOVIC
nr katalogowy: 74171
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Projektowanie funkcjonalnych piw rzemieślniczych o właściwościach prozdrowotnych
Katarzyna Gościnna
Jarosław Pobereżny
Elżbieta Wszelaczyńska
Sylwia Łaba
Krzysztof Świerczyński
nr katalogowy: 121993
10.15199/65.2019.8.10
piwo
dodatki funkcjonalne
polifenole
zdolność przeciwutleniająca
beer
functional additives
total phenols
antioxidant activity
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-2
Structural and Mössbauer spectroscopy studies of metallic powders Fe-Al-Cr-X (X = Ni, Mo) obtained by the self-decomposition method
ANETA HANC
JANUSZ FRĄCKOWIAK
FRANCISZEK BINCZYK
GRZEGORZ DERCZ
LUCJAN PAJĄK
nr katalogowy: 34340
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-12a
Daytime Lighting using Photovoltaic System with Short-term Energy Storage
Witold MARAŃDA
nr katalogowy: 64267
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-12
Switch and stay combining diversity receiver in microcellular mobile radio system
Nikola SEKULOVIC
Mihajlo STEFANOVIC
Dragan DRACA
Aleksandra PANAJOTOVIC
Martina ZDRAVKOVIC
nr katalogowy: 56689
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-6
Konkurs The European Beer Star, BrauBeviale 2014
nr katalogowy: 85102
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-1-2
Czas na piwo
Dominika Matuszak
nr katalogowy: 89402
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Soczewica zielona – innowacyjny surowiec do produkcji piwa bezglutenowego
Katarzyna Fulara
Aneta Ciosek
Olga Hrabia
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 131441
10.15199/64.2021.2.1
piwo
soczewica
surowiec
innowacyjność
beer
lentils
raw material
innovation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Soczewica zielona – innowacyjny surowiec do produkcji piwa bezglutenowego
Katarzyna Fulara
Aneta Ciosek
Olga Hrabia
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 131441
10.15199/64.2021.2.1
piwo
soczewica
surowiec
innowacyjność
beer
lentils
raw material
innovation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Technologia browarnicza – aktualności ze świata nauki 2021
Aleksander Poreda
Katarzyna Fulara
Olga Hrabia
Aneta Ciosek
nr katalogowy: 133167
10.15199/64.2021.4.1
technologia browarnicza
nauka
rozwój
brewing technology
science
development
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Technologia browarnicza – aktualności ze świata nauki 2021
Aleksander Poreda
Katarzyna Fulara
Olga Hrabia
Aneta Ciosek
nr katalogowy: 133167
10.15199/64.2021.4.1
technologia browarnicza
nauka
rozwój
brewing technology
science
development
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Technologia browarnicza – aktualności ze świata nauki 2021
Aleksander Poreda
Katarzyna Fulara
Olga Hrabia
Aneta Ciosek
nr katalogowy: 133167
10.15199/64.2021.4.1
technologia browarnicza
nauka
rozwój
brewing technology
science
development
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Międzynarodowe trofea Browaru Amber
nr katalogowy: 140092
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-6
Eksport piwa w latach 2011-2016
Paweł Wyrzykowski
nr katalogowy: 106769
10.15199/64.2017.6.2
eksport
piwo
rynek UE
napoje alkoholowe
export
beer
EU market
alcohol beverages
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Wilcza Okocim Beer Pub
nr katalogowy: 128560
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Wilcza Okocim Beer Pub
nr katalogowy: 128560
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Raport chmielarski 2021
Jan Szałas
nr katalogowy: 135240
10.15199/64.2021.6.1
chmiel
rynek chmielarski
sektor browarniczy
produkcja chmielu
odmiany chmielu
piwo
produkcja piwa
wpływ COVID-19
hops
hop market
brewing sector
hops production
hops varieties
beer
beer production
COVID-19 impact
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Raport chmielarski 2021
Jan Szałas
nr katalogowy: 135240
10.15199/64.2021.6.1
chmiel
rynek chmielarski
sektor browarniczy
produkcja chmielu
odmiany chmielu
piwo
produkcja piwa
wpływ COVID-19
hops
hop market
brewing sector
hops production
hops varieties
beer
beer production
COVID-19 impact
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Raport chmielarski 2021
Jan Szałas
nr katalogowy: 135240
10.15199/64.2021.6.1
chmiel
rynek chmielarski
sektor browarniczy
produkcja chmielu
odmiany chmielu
piwo
produkcja piwa
wpływ COVID-19
hops
hop market
brewing sector
hops production
hops varieties
beer
beer production
COVID-19 impact
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-10
Brussels Beer Challenge: bilans po 3 edycjach
nr katalogowy: 94398
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-7
The Brewers of Europe Forum "Beer and Beyond"
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 115046
OPAKOWANIE 2010-6
Tworzywa opakowaniowe a preferencje nabywców (na przykładzie opakowań piwa)
Jadwiga Szymczak
Magdalena Ankiel-Homa
nr katalogowy: 52560
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Kwas szczawiowy w piwie
Agnieszka Salamon
Dorota Michałowska
nr katalogowy: 127678
10.15199/64.2020.7–8.2
kwas szczawiowy
piwo
surowce
gushing
składnik antyodżywczy
oxalic acid
beer
raw materials
gushing
anti-nutritive component
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Kwas szczawiowy w piwie
Agnieszka Salamon
Dorota Michałowska
nr katalogowy: 127678
10.15199/64.2020.7–8.2
kwas szczawiowy
piwo
surowce
gushing
składnik antyodżywczy
oxalic acid
beer
raw materials
gushing
anti-nutritive component
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
The use of sorgo malt for beer production Wykorzystanie słodu sorgo do produkcji piwa
Barbara Foszczyńska
Ewelina Dziuba
Joanna Chmielewska
Józef Sowiński
nr katalogowy: 86119
10.12916/przemchem.2014.1444
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-3
Beer Attraction 2016 - cała naprzód!
Jan Lichota
nr katalogowy: 97396
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Potencjał wykorzystania niekonwencjonalnych mikroorganizmów w technologii piwowarskiej
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
Joanna Kawa-Rygielska
nr katalogowy: 139100
10.15199/64.2022.4.1
piwowarstwo
niekonwencjonalne mikroorganizmy
technologia fermentacji
brewing
unconventional microorganisms
fermentation technology
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Potencjał wykorzystania niekonwencjonalnych mikroorganizmów w technologii piwowarskiej
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
Joanna Kawa-Rygielska
nr katalogowy: 139100
10.15199/64.2022.4.1
piwowarstwo
niekonwencjonalne mikroorganizmy
technologia fermentacji
brewing
unconventional microorganisms
fermentation technology
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-6
lunga- nowa polska odmiana chmielu. Cz. III. Wyniki badań przydatności odmian lunga do prod. piwa
K. Baranowski
U. Skomra
A. Lewandowski
E. Baca
A. Salamon
nr katalogowy: 14617
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Międzynarodowe trofea Browaru Amber
nr katalogowy: 140092
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-11-12
"Beer-miksy" - napoje o rosnącej popularności na rynku piwa
Marek Zdaniewicz
Aleksander Poreda
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 88500
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-8
Corrugated Board Production and Consumption 2006 in Poland
ZBIGNIEW FORNALSKI
nr katalogowy: 29483
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2008-8
Corrugated Board Consumption and Production 2007 in Poland
ZBIGNIEW FORNALSKI
nr katalogowy: 37775
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-4
Skąd się w piwie wzięły drożdże?
Zbigniew Jarząbek
Jakub Marczak
Bartłomiej Marczewski
nr katalogowy: 51279
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-8
Corrugated Board Production and Consumption 2008 in Poland
Zbigniew Fornalski
nr katalogowy: 46474
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-1
Kalejdoskop ze świata napojów - grudzień 2007 r.
nr katalogowy: 32850
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Spożycie żywności w gospodarstwach domowych w Polsce
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 134734
10.15199/65.2021.11.1
dochody
wydatki
spożycie żywności
gospodarstwa domowe
zalecenia żywieniowe
incomes
expenditures
food consumption
households
dietary recommendations
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Spożycie żywności w gospodarstwach domowych w Polsce
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 134734
10.15199/65.2021.11.1
dochody
wydatki
spożycie żywności
gospodarstwa domowe
zalecenia żywieniowe
incomes
expenditures
food consumption
households
dietary recommendations
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Spożycie żywności w gospodarstwach domowych w Polsce
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 134734
10.15199/65.2021.11.1
dochody
wydatki
spożycie żywności
gospodarstwa domowe
zalecenia żywieniowe
incomes
expenditures
food consumption
households
dietary recommendations
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Spożycie żywności w gospodarstwach domowych w Polsce
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 134734
10.15199/65.2021.11.1
dochody
wydatki
spożycie żywności
gospodarstwa domowe
zalecenia żywieniowe
incomes
expenditures
food consumption
households
dietary recommendations
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-1
European Beer Star 2012
Marek Suliga
nr katalogowy: 74028
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Gospodarowanie zasobami energii i możliwości ograniczenia energochłonności w zakładach spożywczych
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 136885
10.15199/65.2022.3.2
gospodarowanie energią
sposoby ograniczenia energochłonności
audyt energetyczny
energy management
ways to reduce energy consumption
energy audit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Gospodarowanie zasobami energii i możliwości ograniczenia energochłonności w zakładach spożywczych
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 136885
10.15199/65.2022.3.2
gospodarowanie energią
sposoby ograniczenia energochłonności
audyt energetyczny
energy management
ways to reduce energy consumption
energy audit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Gospodarowanie zasobami energii i możliwości ograniczenia energochłonności w zakładach spożywczych
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 136885
10.15199/65.2022.3.2
gospodarowanie energią
sposoby ograniczenia energochłonności
audyt energetyczny
energy management
ways to reduce energy consumption
energy audit
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-9
Zużycie energii elektrycznej w tekturnicy - możliwości optymalizacji oraz prognozowania Część 1.
STANISŁAW MUSIELAK
nr katalogowy: 86881
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-11-12
Siarczek dimetylu (DMS) w piwie - od surowca do produktu gotowego. Cz. 2
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 111178
10.15199/64.2017.11-12.2
DMS
piwo
prekursory DMS
zacieranie
warzenie brzeczki
chmiel
DMS
beer
DMS precursors
mashing
wort boiling
hops
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-10
Siarczek dimetylu (DMS) w piwie - od surowca do produktu gotowego. Cz. 1
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 110187
10.15199/64.2017.10.3
siarczek dimetylu (DMS)
piwo
surowce
słód
prekursory DMS
dimethyl sulfide (DMS)
beer
raw materials
malt
DMS precursors
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2009-11
Infl uence of the passive fi lm chemical composition and residual stresses on the microelectrochemical behaviour of duplex stainless steels in sodium chloride media
VINCENT VIGNAL
OLIVIER DELRUE
OLIVIER HEINTZ
JÉRÔME PEULTIER
nr katalogowy: 47975
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia niemiecka
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 140254
kuchnie regionalne
kuchnia niemiecka
charakterystyka
regional cuisine
German cuisine
characteristic
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia niemiecka
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 140254
kuchnie regionalne
kuchnia niemiecka
charakterystyka
regional cuisine
German cuisine
characteristic
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-7-8
Wpływ wykorzystania zdolności produkcyjnej na energochłonność produkcji surowego soku z buraków ćwikłowych
Roman Kowalczyk
Dorota Szwan
nr katalogowy: 46202
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-2
Modele statystyczne z użycia wody dla różnych grup odbiorców z uwzględnieniem dostępnych zasobów wodnych na obszarach podmiejskich Azji Południowo-Wschodniej
Kiran Tota-Maharaj
Seevali Surendran
nr katalogowy: 136329
10.15199/17.2022.2.3
water resources
semi-urban
water consumption
forecasting models
sustainable water distribution
future planning
critical infrastructure
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-2
Modele statystyczne z użycia wody dla różnych grup odbiorców z uwzględnieniem dostępnych zasobów wodnych na obszarach podmiejskich Azji Południowo-Wschodniej
Kiran Tota-Maharaj
Seevali Surendran
nr katalogowy: 136329
10.15199/17.2022.2.3
water resources
semi-urban
water consumption
forecasting models
sustainable water distribution
future planning
critical infrastructure
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-4
Zastosowanie piołunu jako substytutu chmielu przy produkcji piwa
Jakub Ciaćma
Aneta Ciosek
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 119744
10.15199/64.2019.4.6
browarnictwo
piołun
substytut chmielu
piwo
brewing
wormwood
hop substitute
beer
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-6
Zróżnicowanie spożycia owoców i przetworów owocowych w Polsce (1)
M. Piekut
nr katalogowy: 20604
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-4
AN ATTEMPT TO ESTIMATE CO2 EMISSIONS CAUSED BY ENERGY CONSUMPTION IN POLISH AGRICULTURE
Witold Jan WARDAL
Jan PAWLAK
nr katalogowy: 124390
10.15199/180.2019.4.2
emission GHG
carbon dioxide
energy carriers
agriculture
semisja gazów cieplarnianych
dwutlenek węgla
nośniki energii
rolnictwo
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-1
Europejskie piwne Oskary rozdane
Marek Suliga
nr katalogowy: 103487
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-4
Spożycie mięsa w polskich gospodarstwach domowych na tle uwarunkowań geograficznych
nr katalogowy: 113405
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Wpływ kawy na zdrowie człowieka
Elżbieta Dłużewska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 135127
10.15199/65.2021.12.6
kawa
zdrowie
kofeina
kwasy chlorogenowe
trygonelina
cholina
diterpeny
coffee
health
caffeine
chlorogenic acids
trigonelline
choline
diterpenes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Wpływ kawy na zdrowie człowieka
Elżbieta Dłużewska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 135127
10.15199/65.2021.12.6
kawa
zdrowie
kofeina
kwasy chlorogenowe
trygonelina
cholina
diterpeny
coffee
health
caffeine
chlorogenic acids
trigonelline
choline
diterpenes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Wpływ kawy na zdrowie człowieka
Elżbieta Dłużewska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 135127
10.15199/65.2021.12.6
kawa
zdrowie
kofeina
kwasy chlorogenowe
trygonelina
cholina
diterpeny
coffee
health
caffeine
chlorogenic acids
trigonelline
choline
diterpenes
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Nigdy nie zmienię swoich drożdży! Czemu? Drożdże niekonwencjonalne w technologii piwowarskiej
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 132369
10.15199/64.2021.3.1
drożdże niekonwencjonalne
fermentacja brzeczki
piwo bezalkoholowe
bioaromatyzacja
unconventional yeasts
wort fermentation
non-alcoholic beer
bioflavoring
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Nigdy nie zmienię swoich drożdży! Czemu? Drożdże niekonwencjonalne w technologii piwowarskiej
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 132369
10.15199/64.2021.3.1
drożdże niekonwencjonalne
fermentacja brzeczki
piwo bezalkoholowe
bioaromatyzacja
unconventional yeasts
wort fermentation
non-alcoholic beer
bioflavoring
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Nigdy nie zmienię swoich drożdży! Czemu? Drożdże niekonwencjonalne w technologii piwowarskiej
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 132369
10.15199/64.2021.3.1
drożdże niekonwencjonalne
fermentacja brzeczki
piwo bezalkoholowe
bioaromatyzacja
unconventional yeasts
wort fermentation
non-alcoholic beer
bioflavoring
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Nigdy nie zmienię swoich drożdży! Czemu? Drożdże niekonwencjonalne w technologii piwowarskiej
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 132369
10.15199/64.2021.3.1
drożdże niekonwencjonalne
fermentacja brzeczki
piwo bezalkoholowe
bioaromatyzacja
unconventional yeasts
wort fermentation
non-alcoholic beer
bioflavoring
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-5
Paper industry companies on Top 500 in 2006
ZBIGNIEW FORNALSKI
nr katalogowy: 26205
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-12
prosto z br ukse li Beer Serves Europe IV - Wkład przemysłu piwowarskiego w tworzenie stanowisk pracy
Jan Lichota
nr katalogowy: 81727
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-1-2
Refermentacja piwa w butelkach - niedoceniana technologia z wielkim potencjałem
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 118721
10.15199/64.2019.1-2.3
refermentacja
wtórna fermentacja
piwo
fermentacja w butelkach
refermentation
secondary fermentation
beer
fermentation in bottles
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-5
Managing electricity consumption for household sector in Indonesia
Yusri Syam AKIL
Wardi
Zaenab MUSLIMIN
Kifayah AMAR
nr katalogowy: 131564
10.15199/48.2021.05.06
Managing electricity consumption
energy saving
household sector
Indonesia
zarządzanie zużyciem energii
gospodatrstw domowe
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-2
Reducing energy consumption in production processes and parameters describing the quality of electrical energy
Andrzej LANGE
Marian PASKO
nr katalogowy: 124675
10.15199/48.2020.02.03
parametry jakości energii elektrycznej
wyższe harmoniczne napięć i prądów
moc bierna
filtry pasywne.
electrical energy quality
higher harmonics of voltages and currents
reactive power
passive filters.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-9
Preferencje wybranej grupy młodzieży dotyczące spożycia soków marchwiowych
Anna Dobrowolska
Tadeusz Tuszyński
nr katalogowy: 38260
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-10
Spożycie soków owocowych, warzywnych i owocowo-warzywnych w Polsce i w UE
Irena Strojewska
nr katalogowy: 123052
10.15199/64.2019.10.3
konsumpcja
soki
gospodarstwa domowe
soki NFC i JFC
consumption
juices
household
juices NFC and JFC
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-6
Drożdże browarnicze a produkty uboczne fermentacji Cz. I. Lotne związki siarkowe
Anna Sałek
nr katalogowy: 52624
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-3
Modeling household power consumption by residents of the Republic of Tajikistan
Saidjon Tavarov
Anton Smolin
Murodbek Safaraliev
Sergey Kokin
Ozod Mirakov
Javod Ahyoev
nr katalogowy: 142252
10.15199/48.2023.03.28
power consumption
mathematical and computer model
ambient temperature
pobór mocy
model matematyczny i komputerowy
temperatura otoczenia
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-3
Modeling household power consumption by residents of the Republic of Tajikistan
Saidjon Tavarov
Anton Smolin
Murodbek Safaraliev
Sergey Kokin
Ozod Mirakov
Javod Ahyoev
nr katalogowy: 142252
10.15199/48.2023.03.28
power consumption
mathematical and computer model
ambient temperature
pobór mocy
model matematyczny i komputerowy
temperatura otoczenia
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-1
European Beer Star 2017
Marek Suliga
nr katalogowy: 111753
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2018-2
Energochłonność oczyszczalni ścieków w Sandomierzu
Mariusz Orchowski
Adam Masłoń
Zbigniew Heidrich
nr katalogowy: 112234
10.15199/17.2018.2.6
energochłonność
jednostkowa moc zainstalowana
jednostkowe zużycie energii elektrycznej
energy consumption
unit installed power
unit energy consumption
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-11-12
Drożdże browarnicze a produkty uboczne fermentacji Cz. II. Grupa siarczków
Anna Sałek
nr katalogowy: 56537
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-3
Konsumpcja mięsa w Polsce w ostatnich latach
Krystyna Świetlik
nr katalogowy: 119302
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Zmiany w spożyciu owoców i warzyw w krajach Unii Europejskiej
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 140715
10.15199/65.2022.11.1
owoce
warzywa
spożycie
samowystarczalność żywnościowa
Unia Europejska
fruits
vegetables
consumption
self-sufficiency
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Zmiany w spożyciu owoców i warzyw w krajach Unii Europejskiej
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 140715
10.15199/65.2022.11.1
owoce
warzywa
spożycie
samowystarczalność żywnościowa
Unia Europejska
fruits
vegetables
consumption
self-sufficiency
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Zmiany w spożyciu owoców i warzyw w krajach Unii Europejskiej
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 140715
10.15199/65.2022.11.1
owoce
warzywa
spożycie
samowystarczalność żywnościowa
Unia Europejska
fruits
vegetables
consumption
self-sufficiency
European Union
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-6
Development of electric systems for hybrid and electric vehicles
Bartłomiej TWOREK
nr katalogowy: 114181
10.15199/48.2018.06.30
Instalacje elektryczne w pojazdach samochodowych
Pomiar zużycia energii elektrycznej w pojazdach
Automotive Electric Systems
Measurement of energy losses
Power Rail
Energy Distribution Controller
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-11
Development and validation of model of the electric car energy consumption
Wojciech MOĆKO
Wojciech GIS
nr katalogowy: 80865
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2016-3
Decision Making Model of Data Center Chilled Water Cooling System
PIOTR KOWALSKI
MIECZYSŁAW POROWSKI
nr katalogowy: 97444
10.15199/9.2016.3.4
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-3
Siarczek dimetylu (DMS) w piwie - od surowca do produktu gotowego. Cz. 3
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 112838
10.15199/64.2018.3.1
DMS
piwo
DMSO
fermentacja
drożdże
skład brzeczki
DMS
beer
DMSO
fermentation
yeast
composition of wort
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-12
Gate level thermal simulation of CMOS ICs with emphasis on switching power
SŁAWOMIR KŁĄB
ANDRZEJ NAPIERALSKI
GILBERT De MEY
nr katalogowy: 48902
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2021-5
Wysokoefektywna jednostka klimatyzacyjna do obiektów wielkopowierzchniowych
ANNA PACAK
ALEKSANDRA CICHOŃ
PAWEŁ DRĄG
DEMIS PANDELIDIS
nr katalogowy: 131893
10.15199/9.2021.5.3
chłodzenie wyparne
system sorpcyjny
wstępne chłodzenie powietrza
evaporative cooling
sorption system
air pre-cooling
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-10
Some implications of the use of alternative fuels in the blast furnace
PAvlinA PustĚJovsKÁ
siMonA JursovÁ
nr katalogowy: 63438
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-6
Spożycie soków owocowych, warzywnych i owocowo- -warzywnych w gospodarstwach domowych w Polsce
Irena Strojewska
nr katalogowy: 106762
10.15199/64.2017.6.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-10
The Poles on the path towards sustainable consumption
Ewa Mazur-Wierzbicka
nr katalogowy: 101715
10.15199/65.2016.10.3
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-6
ykorzystanie metod eksploracji danych do długookresowego prognozowaniu popytu na rynku dóbr przemysłowych
Bogdan RĘBIASZ
Wojciech SZULC
nr katalogowy: 68914
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-7
Compact microwave plasma device for surface treatment
Dariusz CZYLKOWSKI
Bartosz HRYCAK
Mariusz JASIŃSKI
nr katalogowy: 114647
10.15199/48.2018.07.07
microwave plasma
plasma sheet
surface treatment.
plazma mikrofalowa
płaszczyzna plazmowa
obróbka powierzchni.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-3
A home energy management algorithm in demand response events for household peak load reduction
Maytham S. AHMED
Azah MOHAMED
Raad Z. HOMOD
and Hussain SHAREEF
nr katalogowy: 104332
10.15199/48.2017.03.46
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-11
Golden Beer Poland
Rafał Kowalczyk
nr katalogowy: 81131
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-7
Krzyżówki drożdży browarniczych 1. Historia, stan obecny i perspektywy
Joanna Harasym
Tomasz Podeszwa
Ludmiła Bogacz-Radomska
nr katalogowy: 108399
krzyżówki międzygatunkowe
drożdże browarnicze
Saccharomyces cerevisiae
Saccharomyces eubayanus
Interspecific hybrid
brewer's yeast
Saccharomyces cerevisiae
Saccharomyces eubayanus
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-12
Auxiliary systems consumption in electric vehicle
Mario VRAŽIĆ
Oriana BARIĆ
Peter VIRTIČ
nr katalogowy: 88185
10.12915/pe.2014.12.42
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-11
Systemy do monitorowania zużycia energii elektrycznej w domu
Robert ŁUKASZEWSKI
Wiesław WINIECKI
nr katalogowy: 87737
10.12915/pe.2014.11.11
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-10
Zużycie energii elektrycznej w tekturnicy - możliwości optymalizacji oraz prognozowania Część 2.
STANISŁAW MUSIELAK
nr katalogowy: 87240
OPAKOWANIE 2006-9
Etykiety rękawowe z folii rozciągliwej - dobre rozwiązanie dla pakowania napojów orzeźwiających
M. F.
nr katalogowy: 17905
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-11
A Set of Low-power Microcontroller-based Modules Used for Testing of Small Energy Measurement Methods
Dariusz PALMOWSKI
Grzegorz LENTKA
Jerzy RUTKOWSKI
nr katalogowy: 116853
10.15199/48.2018.11.13
Energy-harvesting
low-power microcontrollers
small energy measurement
current consumption profile.
pozyskiwanie energii z otoczenia
mikrokontrolery niskomocowe
pomiar małych energii
profil poboru prądu.
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Wybrane determinanty spożycia produktów zbożowych w polskich gospodarstwach domowych
Marlena Piekut
nr katalogowy: 109910
konsumpcja
mąka
pieczywo
ryż
płatki śniadaniowe
makarony
consumption
flour
bread
rice
flakes
pasta
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-4
AN ATTEMPT TO ESTIMATE CO2 EMISSIONS CAUSED BY ENERGY CONSUMPTION IN POLISH AGRICULTURE
Witold Jan WARDAL
Jan PAWLAK
nr katalogowy: 124390
10.15199/180.2019.4.2
emission GHG
carbon dioxide
energy carriers
agriculture
semisja gazów cieplarnianych
dwutlenek węgla
nośniki energii
rolnictwo
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-2
TADVISIO - nowe rozwiązanie suszarni przedmuchowej w maszynach tissue
nr katalogowy: 118739
OPAKOWANIE 2006-4
70 lat puszki na świecie i 10 lat Fundacji RECAL
nr katalogowy: 18008
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-9
Wpływ surowców niesłodowanych na proces produkcji brzeczki i piwa
Paulina Bogdan
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 109564
10.15199/64.2017.9.2
surowce niesłodowane
fermentacja
brzeczka
piwo
adjuncts
fermentation
wort
beer
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-11
High Efficiency Flywheel Motor Generator Model with Frequency Converter Controlled
M.S. ALI
Mahidur R SARKER
Ahmad ASRUL IBRAHIM
Ramizi MOHAMED
nr katalogowy: 134146
10.15199/48.2021.11.34
Simulation
modelling
flywheel
motor generator
power consumption
voltage stability
frequency stability
silnik z kołem zamachowym
.zasobnik energii
POLISH TECHNICAL REVIEW 2021-4
THE USE OF TECHNICAL KNOWLEDGE IN LABOUR ECONOMICS
Novruz Elmanovich KASUMOV
nr katalogowy: 135287
10.15199/180.2021.4.5
labour consumption
physiological energy norms
physical activity indicator
average energy consumption of labour
cost
price
pracochłonność
fizjologiczne normy energetyczne
wskaźnik aktywności fizycznej
średnia energochłonność pracy
koszt
cena
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia czeska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 138824
kuchnia czeska
potrawy
zwyczaje
gastronomia
Czech cuisine
dishes
habits
gastronomy
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia czeska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 138824
kuchnia czeska
potrawy
zwyczaje
gastronomia
Czech cuisine
dishes
habits
gastronomy
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2005-6
Płytka implantacja jonów...
A. Spkołowska
P. Beer
J. Rudnicki
KJ. Kurzydłowski
T. Wierzchoń
E. Wnukowski
nr katalogowy: 9065
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-6
Electrical vehicle impact on distribution network power quality
Sampsa KUPARI
nr katalogowy: 68767
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-7
Diagram of daily consumption of electricity, houses appliances, distribution them into categories by importance of electricity supply
Petr ZÁVADA
Karel SOKANSKÝ
nr katalogowy: 60836
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-12
Piwa kwaśne jako potencjalne źródło amin biogennych
Weronika Piechowicz
Aneta Ciosek
Paweł Satora
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 117617
10.15199/64.2018.12.2
bakterie kwasu mlekowego
aminy biogenne
piwo kwaśne
lactic acid bacteria
biogenic amines
LAB
sour beer
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-9
Ultra high-speed ground transportation systems: Current Status and a vision for the future
Jacek F. GIERAS
nr katalogowy: 127795
10.15199/48.2020.09.01
ultra high-speed
ground transportation
railway
magnetic levitation
hyperloop
linear motors.
bardzo wysoka predkosc
transport naziemny
kolej szynowa
lewitacja magnetyczna
hyperloop
silniki liniowe.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Sytuacja na rynku przetworów warzywnych w sezonie 2021/22
Bożena Nosecka
Anna Bugała
nr katalogowy: 138252
10.15199/64.2022.3.3
przetwory warzywne
baza surowcowa
produkcja
handel zagraniczny
spożycie
vegetable preserves
raw material base
production
international trade
consumption
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Sytuacja na rynku przetworów warzywnych w sezonie 2021/22
Bożena Nosecka
Anna Bugała
nr katalogowy: 138252
10.15199/64.2022.3.3
przetwory warzywne
baza surowcowa
produkcja
handel zagraniczny
spożycie
vegetable preserves
raw material base
production
international trade
consumption
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11a
The design and implementation of an energy efficient street lighting monitoring and control system
Alexandru LAVRIC
Valentin POPA
Ilie FINIS
Daniel SIMION
nr katalogowy: 72140
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-1a
Energy storage dimensioning and feasibility analysis for household consumption scheduling based on fluctuations of Nord Pool Spot price
Argo ROSIN
Aivar AUVÄÄRT
Denis LEBEDEV
nr katalogowy: 65336
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
CHŁODNICTWO 2004-3
Nowoczesne układy odszraniania
Bogusław Zakrzewski
nr katalogowy: 695
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-4
Prognozowanie zużycie energii elektrycznej w gospodarstwach domowych
Marek KOTT
nr katalogowy: 104922
10.15199/48.2017.04.08
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-5-6
Konsumpcja owoców, warzyw i ich przetworów w Polsce w latach 2007-2016
Irena Strojewska
mgr inż. Joanna Wawrzyszuk
nr katalogowy: 114516
10.15199/64.2018.5-6.3
spożycie
prozdrowotne wartości
owoce
warzywa
przetwory
consumption
pro-health values
fruits
vegetables
preserves
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-4
Electromagnetic vibratory cavitator
Ivan S. AFTANAZ
Ivan S. AFTANAZIV
Lilia I. SHEVCHUK
Iryna Z. KOVAL
Lesya R. STRUTYNSKA
Orysia I. STROGAN
Andrzej SMOLARZ
Ainur ORMANBEKOVA
Kalamkas BEGALIYEVA
nr katalogowy: 119476
10.15199/48.2019.04.05
liquid treatment
cavitation
vibratory cavitator
electromagnetic vibratory cavitator.
kawitacja
kawitator wibracyjny
elektromagnetyczny kawitator wibracyjny.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-1b
Application of Frequency Locked Loop in Consumption Peak Load Control
Đurđe M. PERIŠIĆ
Aleksandar ŽORIĆ
Slobodan OBRADOVIĆ
Petar SPALEVIĆ
nr katalogowy: 65450
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3b
Forecasting Modeling and Analysis of Power Engineering in China Based on Semi-Parametric Regression Model
Xiaojia Wang
Bengong Yu
Zhiqiang Chen
Liqiang Hou
nr katalogowy: 75295
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wybrane produkty spożywcze jako czynnik ograniczający ryzyko zachorowania na raka piersi
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 139171
10.15199/65.2022.8.8
rak piersi
dieta w prewencji
produkty mleczne
warzywa kapustowate
kapusta gotowana i kiszona
breast cancer
preventive diet
dairy products
cabbage vegetable
boiled and sauerkraut
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wybrane produkty spożywcze jako czynnik ograniczający ryzyko zachorowania na raka piersi
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 139171
10.15199/65.2022.8.8
rak piersi
dieta w prewencji
produkty mleczne
warzywa kapustowate
kapusta gotowana i kiszona
breast cancer
preventive diet
dairy products
cabbage vegetable
boiled and sauerkraut
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wybrane produkty spożywcze jako czynnik ograniczający ryzyko zachorowania na raka piersi
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 139171
10.15199/65.2022.8.8
rak piersi
dieta w prewencji
produkty mleczne
warzywa kapustowate
kapusta gotowana i kiszona
breast cancer
preventive diet
dairy products
cabbage vegetable
boiled and sauerkraut
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wybrane produkty spożywcze jako czynnik ograniczający ryzyko zachorowania na raka piersi
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 139171
10.15199/65.2022.8.8
rak piersi
dieta w prewencji
produkty mleczne
warzywa kapustowate
kapusta gotowana i kiszona
breast cancer
preventive diet
dairy products
cabbage vegetable
boiled and sauerkraut
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-2
Wpływ rozwiązań konstrukcyjnych hali magazynowej na zużycie stali
Witold Basiński
Jakub Orzeł
nr katalogowy: 136262
10.15199/33.2022.02.01
układ konstrukcyjny
wiązary kratowe
blachownice
dźwigary o falistym środniku
profile zimnogięte.
structural system
steel trusses
plate girders
girders with a corrugated web
cold-formed profiles.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-2
Wpływ rozwiązań konstrukcyjnych hali magazynowej na zużycie stali
Witold Basiński
Jakub Orzeł
nr katalogowy: 136262
10.15199/33.2022.02.01
układ konstrukcyjny
wiązary kratowe
blachownice
dźwigary o falistym środniku
profile zimnogięte.
structural system
steel trusses
plate girders
girders with a corrugated web
cold-formed profiles.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-2
Wpływ rozwiązań konstrukcyjnych hali magazynowej na zużycie stali
Witold Basiński
Jakub Orzeł
nr katalogowy: 136262
10.15199/33.2022.02.01
układ konstrukcyjny
wiązary kratowe
blachownice
dźwigary o falistym środniku
profile zimnogięte.
structural system
steel trusses
plate girders
girders with a corrugated web
cold-formed profiles.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-2
Wpływ rozwiązań konstrukcyjnych hali magazynowej na zużycie stali
Witold Basiński
Jakub Orzeł
nr katalogowy: 136262
10.15199/33.2022.02.01
układ konstrukcyjny
wiązary kratowe
blachownice
dźwigary o falistym środniku
profile zimnogięte.
structural system
steel trusses
plate girders
girders with a corrugated web
cold-formed profiles.
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2018-11
Energochłonność systemów zaopatrzenia w wodę
Jakub Wróblewski
Zbigniew Heidrich
nr katalogowy: 117148
10.15199/17.2018.11.6
systemy zaopatrzenia w wodę
energochłonność
całkowita moc zainstalowana
jednostkowa moc zainstalowana
całkowite zużycie energii elektrycznej
jednostkowe zużycie energii elektrycznej
water supply systems
energy consumption
total installed power
unit installed power
total energy consumption
unit energy consumption
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-12
Solar modules temperature analysis system for photovoltaic installation
MACIEJ PIOTROWICZ
WITOLD MARAŃDA
nr katalogowy: 48908
CHŁODNICTWO 2013-3
Doświadczalna charakterystyka zamrażalniczej obróbki i przechowywania ryżu konsumpcyjnego
MAREK DOMIN
FRANCISZEK KLUZA
KATARZYNA KOZŁOWICZ
nr katalogowy: 75522
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-5
Analiza wpływu wydajności na wskaźnik jednostkowego zużycia ciepła w piecach grzewczych
Marian Kieloch
Jarosław Boryca
Barbara Halusiak
nr katalogowy: 68073
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Witaminowy twist
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 139516
warzywa
zdrowie
zalecane spożycie
przetwory warzywne
wykorzystanie kulinarne
vegetables
health
recommended consumption
vegetable preserves
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Witaminowy twist
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 139516
warzywa
zdrowie
zalecane spożycie
przetwory warzywne
wykorzystanie kulinarne
vegetables
health
recommended consumption
vegetable preserves
culinary use
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2019-7
Zużycie wody podczas transmisji sportowych z meczów piłkarskich jako wyzwanie dla przedsiębiorstwa wodociągowego
Mirosław Szemla
nr katalogowy: 121368
10.15199/17.2019.7.2
wodociąg
straty wody
oglądalność
lean production
water supply
water supply
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-12a
Optimization of differential power analysis
Zdenek MARTINASEK
Tomas MACHA
Ondrej RASO
Josef MARTINASEK
Pavel SILHAVY
nr katalogowy: 64250
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-12
A new method of analysis of breaking magnet damages in induction watt-hour meters
Ryszard GOLEMAN
Henryka D. STRYCZEWSKA
Tomasz GIŻEWSKI
nr katalogowy: 123707
10.15199/48.2019.12.25
induction watt-hour meter
braking magnet damage
magnetisation state
illegal energy consumption.
watomierz indukcyjny
uszkodzenie magnesów hamujących
stan magnesowania
nielegalny pobór energii
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2015-8
The Use of Biogas
JOANNA KAZIMIEROWICZ
LECH DZIENIS
nr katalogowy: 93184
10.15199/9.2015.8.4
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1a
Robust and Energy-efficient Data Gathering in Mobile Wireless Sensor Networks
Mohammad Hossein ANISI
Abdul Hanan ABDULLAH
Shukor Abd RAZAK
nr katalogowy: 74179
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH