Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-2
Badania wpływu zadr ukowanych papierowych materiałów opakowaniowych na właściwości organoleptyczne czekolady
Małgorzata Banasiak
JANINA LEKS - STĘPIEŃ
nr katalogowy: 82767
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-2
Design of A Beef Freshness Detector based on Color and Scent with the Mamdani Fuzzy Method
Hari Agus Sujono
Achmad Saiful Faris
nr katalogowy: 147336
10.15199/48.2024.02.18
Beef Freshness Detection Results
Mamdani Fuzzy Method
Beef Scent and Color Detection
Wyniki wykrywania świeżości wołowiny
metoda rozmyta Mamdani
wykrywanie zapachu i koloru wołowiny
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Ocena towaroznawcza wybranych soków owocowych pakowanych w różny sposób
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143821
10.15199/65.2023.6.3
soki
ocena towaroznawcza
ekstrakt
kwasowość
pakowanie
juices
commodity evaluation
extract
acidity
packaging
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Ocena towaroznawcza wybranych soków owocowych pakowanych w różny sposób
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143821
10.15199/65.2023.6.3
soki
ocena towaroznawcza
ekstrakt
kwasowość
pakowanie
juices
commodity evaluation
extract
acidity
packaging
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Ocena towaroznawcza wybranych soków owocowych pakowanych w różny sposób
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143821
10.15199/65.2023.6.3
soki
ocena towaroznawcza
ekstrakt
kwasowość
pakowanie
juices
commodity evaluation
extract
acidity
packaging
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-7
Wpływ dymu wędzarniczego w kształtowaniu barwy i smakowitości przetworów mięsnych
Halina Makała
nr katalogowy: 121374
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-10
Badanie skuteczności reklamy zapachowej na opakowaniach
Svitlana Havenko
Mychailo Ohirko
nr katalogowy: 134067
10.15199/54.2021.10.1
aromatyzacja
klej zapachowy
tektura
opakowanie
mikroskopia elektronowa
prezentacja aromatu
aromatization
aroma glue
cardboard
packaging
electron microscopy
aroma presentation.
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-10
Badanie skuteczności reklamy zapachowej na opakowaniach
Svitlana Havenko
Mychailo Ohirko
nr katalogowy: 134067
10.15199/54.2021.10.1
aromatyzacja
klej zapachowy
tektura
opakowanie
mikroskopia elektronowa
prezentacja aromatu
aromatization
aroma glue
cardboard
packaging
electron microscopy
aroma presentation.
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-10
Badanie skuteczności reklamy zapachowej na opakowaniach
Svitlana Havenko
Mychailo Ohirko
nr katalogowy: 134067
10.15199/54.2021.10.1
aromatyzacja
klej zapachowy
tektura
opakowanie
mikroskopia elektronowa
prezentacja aromatu
aromatization
aroma glue
cardboard
packaging
electron microscopy
aroma presentation.
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-10
Badanie skuteczności reklamy zapachowej na opakowaniach
Svitlana Havenko
Mychailo Ohirko
nr katalogowy: 134067
10.15199/54.2021.10.1
aromatyzacja
klej zapachowy
tektura
opakowanie
mikroskopia elektronowa
prezentacja aromatu
aromatization
aroma glue
cardboard
packaging
electron microscopy
aroma presentation.
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-1
POZYSKIWANIE I PRZYDATNOŚĆ TECHNOLOGICZNA osłonek naturalnych
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 135921
osłonki naturalne
pozyskiwanie
cechy technologiczne
przechowywanie
natural casings
sourcing
technological features
storage
GAZETA CUKROWNICZA 2012-4
On the Moon by car... Mieczyslaw Grzegorz Bekker (1905-1989)
nr katalogowy: 70129
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Kolor ma znaczenie
Ewa Czarniecka-Skubina
Anna Kosowska
nr katalogowy: 133978
gastronomia
barwa potraw
zachowanie konsumentów
gastronomy
food colour
consumer behavior
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Kolor ma znaczenie
Ewa Czarniecka-Skubina
Anna Kosowska
nr katalogowy: 133978
gastronomia
barwa potraw
zachowanie konsumentów
gastronomy
food colour
consumer behavior
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Kolor ma znaczenie
Ewa Czarniecka-Skubina
Anna Kosowska
nr katalogowy: 133978
gastronomia
barwa potraw
zachowanie konsumentów
gastronomy
food colour
consumer behavior
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Kolor ma znaczenie
Ewa Czarniecka-Skubina
Anna Kosowska
nr katalogowy: 133978
gastronomia
barwa potraw
zachowanie konsumentów
gastronomy
food colour
consumer behavior
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-5
Wpływ procesu produkcyjnego na jakość dżemu truskawkowego
Agata Bieńczak
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
Krzysztof Bieńczak
Zuzanna Sydow
Liliana Rak-Urbaniak
nr katalogowy: 113846
10.15199/62.2018.5.1
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-3
Wpływ metody wytwarzania ciasta na kształtowanie jakości pieczywa żytniego
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 126428
kultury starterowe
mąka żytnia
metody wypieku
starter culture
rye flour
baking methods
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-11
Wpływ doboru surowców na cechy sensoryczne piwa wytwarzanego w warunkach rzemieślniczych
Joanna Maria-Klepacka
Anna Gątarska
Marcelina Kreczman
nr katalogowy: 146038
10.15199/65.2023.11.5
piwo
chmiel
słód
drożdże
dodatki niesłodowane
smak
zapach
cechy sensoryczne
beer
hops
malt
yeast
unmalted additives
taste
smell
sensory characteristics
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
Cydry polskie a importowane - porównanie składu kwasów organicznych. Cz. II
Iwona Ścibisz
Sylwia Bonin
Marta Mitek
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 84837
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-7
Study on odour emission on industrial plants Badanie emisji odorów z obiektu przemysłowego
Maria Skrętowicz
Izabela Sówka
Piotr Sobczyński
Urszula Miller
nr katalogowy: 85681
10.12916/przemchem.2014.1128
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Chłodzenie żywności – zastosowanie suchego lodu
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 133091
10.15199/65.2021.8.4
chłodzenie żywności
suchy lód
obszary zastosowania
przechowywanie suchego lodu
food refrigeration
dry ice
application areas
storage of dry ice
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Chłodzenie żywności – zastosowanie suchego lodu
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 133091
10.15199/65.2021.8.4
chłodzenie żywności
suchy lód
obszary zastosowania
przechowywanie suchego lodu
food refrigeration
dry ice
application areas
storage of dry ice
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Chłodzenie żywności – zastosowanie suchego lodu
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 133091
10.15199/65.2021.8.4
chłodzenie żywności
suchy lód
obszary zastosowania
przechowywanie suchego lodu
food refrigeration
dry ice
application areas
storage of dry ice
CHŁODNICTWO 2014-8
Wpływ dodatku transglutaminazy na stabilność zawartości i zdolność utrzymywania wody w parówkach podczas chłodniczego przechowywani
Ewelina Brzozowska
Ilona Gałązka-Czarnecka
Izabella Kwaśniewska-Karolak
Lucjan Krala
Karolina Janczewska
nr katalogowy: 86287
CHŁODNICTWO 2014-6
Wpływ warunków chłodniczego przechowywania na właściwości kiełków koniczyny czerwonej (Trifolium pratense L.)
Ewelina Brzozowska
Ilona Gałązk -Czarnecka
Lucjan Krala
nr katalogowy: 85151
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11b
Semiconductor gas sensors for mobile robot navigation
Piotr BATOG
Andrzej R. WOŁCZOWSKI
nr katalogowy: 72332
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-1
Metal - oxide sensor array for gas detection
Patryk Gwiżdż
Andrzej Brudnik
Katarzyna Zakrzewska
nr katalogowy: 65194
OPAKOWANIE 2019-2
Funkcja informacyjna opakowania - praktyka rynkowa - część 1
Joanna Kuzincow
nr katalogowy: 118801
10.15199/42.2019.2.2
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-3
Highly sensitive active medium of primary converter SO2 sensors based on cholesteric-nematic mixtures, doped by carbon nanotubes
Vasyl PETRYSHAK
Zinoviy MIKITYUK
Maria VISTAK
Zenon GOTRA
Ardak AKHMETOV
Waldemar WÓJCIK
Azat ASSEMBAY
nr katalogowy: 104313
10.15199/48.2017.03.27
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-2
Data acquisition system for sensor array
Patryk Gwi żdż
Andrzej Brudnik
Katarzyna Zakrzewska
nr katalogowy: 66157
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-5
Wybrane chemiczne i fizyczne właściwości liofilizowanych, potencjalnie probiotycznych fermentowanych napojów mleczarskich oraz ocena ich rehydracji
Franciszek Kluza
Marek Domin
Dariusz Góral
Katarzyna Kozłowicz
Sybilla Kłapsia
Marek Szmigielski
Beata Zdybel
nr katalogowy: 113857
10.15199/62.2018.5.12
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-3
Zmiany wyróżników jakościowych herbat owocowych w zależności od czasu parzenia
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Aleksandra Bozowska
Monika Janowicz
Justyna Kadzińska
nr katalogowy: 112847
10.15199/64.2018.3.3
herbaty owocowe
polifenole
aktywność przeciwutleniająca
barwa
fruit teas
polyphenols
antioxidant activity
colour
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-9
Rola i znaczenie wędzenia w kreowaniu cech jakościowych wyrobów mięsnych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 133506
wędzenie
barwotwórcze działanie dymu wędzarniczego
cechy jakościowe wyrobów wędzonych
utrwalające działanie dymu wędzarniczego
smoking
smoke color building effect
quality features of smoked meat products
preservative influence of smoke
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Wpływ dodatku wytłoków z buraka ćwikłowego na wybrane cechy ciastek kruchych
Katarzyna Sujka
Bartosz Kruszewski
nr katalogowy: 138732
ciastka kruche
wytłoki
burak ćwikłowy
cechy sensoryczne
shortbread cookies
pomace
beetroot
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Wpływ dodatku wytłoków z buraka ćwikłowego na wybrane cechy ciastek kruchych
Katarzyna Sujka
Bartosz Kruszewski
nr katalogowy: 138732
ciastka kruche
wytłoki
burak ćwikłowy
cechy sensoryczne
shortbread cookies
pomace
beetroot
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Wpływ dodatku wytłoków z buraka ćwikłowego na wybrane cechy ciastek kruchych
Katarzyna Sujka
Bartosz Kruszewski
nr katalogowy: 138732
ciastka kruche
wytłoki
burak ćwikłowy
cechy sensoryczne
shortbread cookies
pomace
beetroot
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Wpływ dodatku wytłoków z buraka ćwikłowego na wybrane cechy ciastek kruchych
Katarzyna Sujka
Bartosz Kruszewski
nr katalogowy: 138732
ciastka kruche
wytłoki
burak ćwikłowy
cechy sensoryczne
shortbread cookies
pomace
beetroot
sensory characteristics
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-5
Wybrane grzyby strzępkowe w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 131852
grzyby strzępkowe
zanieczyszczenie
mykotoksyny
Penicillium nalgiovense
filamentous fungi
contamination
mycotoxins
Penicillium nalgiovense
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
ANALIZA PREFERENCJI KONSUMENCKICH dotycząca zakupu i spożycia mięsa wołowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Lidia Cichosz
nr katalogowy: 137142
preferencje konsumenckie
determinanty zakupu i spożycia wołowiny
consumer preferences
determinants of purchase and consumption of beef
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
ANALIZA PREFERENCJI KONSUMENCKICH dotycząca zakupu i spożycia mięsa wołowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Lidia Cichosz
nr katalogowy: 137142
preferencje konsumenckie
determinanty zakupu i spożycia wołowiny
consumer preferences
determinants of purchase and consumption of beef
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
ANALIZA PREFERENCJI KONSUMENCKICH dotycząca zakupu i spożycia mięsa wołowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Lidia Cichosz
nr katalogowy: 137142
preferencje konsumenckie
determinanty zakupu i spożycia wołowiny
consumer preferences
determinants of purchase and consumption of beef
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2024-7-8
Fluidized Bed Scrubber – Perspectives for the Development of Gas Purification Methods
Urszula Miller
Jacek Dziubek
nr katalogowy: 149973
10.15199/17.2024.7-8.8
fluidized bed scrubber
emission reduction
deodorization
air pollutants
płuczka fluidalna
ograniczanie emisji
dezodoryzacja
zanieczyszczenia powietrza
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-6
Tłuste cięcie
nr katalogowy: 114531
żywność
zamienniki tłuszczu
ograniczenie tłuszczu w potrawach
food
fat substitutes
limiting fat in dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-5
Zimno i zdrowo
nr katalogowy: 120186
frozen vegetables
nutritional value
heat treatment
culinary preparation
dishes.
mrożonki warzywne
wartość odżywcza
obróbka termiczna
wykorzystanie kulinarne
potrawy.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Czarnuszka siewna – cenny surowiec do otrzymywania oleju
Natalia Karwat
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 132267
10.15199/65.2021.6.5
nasiona czarnuszki
oleje tłoczone na zimno
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
tymochinon
black cumin seeds
cold-pressed oils
fatty acid composition
tocopherols
sterols
thymoquinone
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Czarnuszka siewna – cenny surowiec do otrzymywania oleju
Natalia Karwat
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 132267
10.15199/65.2021.6.5
nasiona czarnuszki
oleje tłoczone na zimno
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
tymochinon
black cumin seeds
cold-pressed oils
fatty acid composition
tocopherols
sterols
thymoquinone
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Czarnuszka siewna – cenny surowiec do otrzymywania oleju
Natalia Karwat
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 132267
10.15199/65.2021.6.5
nasiona czarnuszki
oleje tłoczone na zimno
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
tymochinon
black cumin seeds
cold-pressed oils
fatty acid composition
tocopherols
sterols
thymoquinone
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Czarnuszka siewna – cenny surowiec do otrzymywania oleju
Natalia Karwat
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 132267
10.15199/65.2021.6.5
nasiona czarnuszki
oleje tłoczone na zimno
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
tymochinon
black cumin seeds
cold-pressed oils
fatty acid composition
tocopherols
sterols
thymoquinone
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Czarnuszka siewna – cenny surowiec do otrzymywania oleju
Natalia Karwat
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 132267
10.15199/65.2021.6.5
nasiona czarnuszki
oleje tłoczone na zimno
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
tymochinon
black cumin seeds
cold-pressed oils
fatty acid composition
tocopherols
sterols
thymoquinone
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Czarnuszka siewna – cenny surowiec do otrzymywania oleju
Natalia Karwat
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 132267
10.15199/65.2021.6.5
nasiona czarnuszki
oleje tłoczone na zimno
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
tymochinon
black cumin seeds
cold-pressed oils
fatty acid composition
tocopherols
sterols
thymoquinone
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-12
CZYNNIKI WPŁYWAJĄCE NA POWSTAWANIE zapachu knura, regulacje prawne, metody wykrywania
Katarzyna Tkacz
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 146360
zapach knura
androstenon
skatol
kastracja
boar taint
androstenone
skatole
castration
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-1
NANOEMULSJE – ALTERNATYWA DLA STOSOWANIA CZYSTYCH OLEJKÓW ETERYCZNYCH W PRZETWÓRSTWIE MIĘSA
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Marta Chmiel
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 147000
olejki eteryczne
nanoemulsje
działanie przeciwdrobnoustrojowe
działanie przeciwutleniające
essential oils
nanoemulsions
antimicrobial effect
antioxidant effect
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-4
Ocena wypływu rodzaju substancji żelujących i zagęszczających na właściwości fizykochemiczne i organoleptyczne dżemów z owoców borówki wysokiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
nr katalogowy: 150163
10.15199/64.2024.4.3
dżem
borówka wysoka
antocyjany
polifenole
jam
highbush blueberry
anthocyanins
polyphenols
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-11
Research of the Process of Supercritical CO2 Extraction from Sunflower Cake
Igor BEZBAH
Natalia BAKHMUTIAN
Valentyna BANDURA
Seihii BEZBAKH
Oleksandr VSEVOLODOV
Igor MAZURENKO
nr katalogowy: 151339
10.15199/48.2024.11.14
CO2 solvent
extraction
protein concentrate
sunflower cake
Rozpuszczalnik O2
ekstrakt
koncentrat białka
cukier słonecznikowy
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-11
Research of the Process of Supercritical CO2 Extraction from Sunflower Cake
Igor BEZBAH
Natalia BAKHMUTIAN
Valentyna BANDURA
Seihii BEZBAKH
Oleksandr VSEVOLODOV
Igor MAZURENKO
nr katalogowy: 151338
10.15199/48.2024.11.14
CO2 solvent
extraction
protein concentrate
sunflower cake
Rozpuszczalnik O2
ekstrakt
koncentrat białka
cukier słonecznikowy
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-6
Optymalizacja technologii jednoczesnej ekstrakcji flawonoidów i polifenoli z igieł cedrowych z wykorzystaniem metody powierzchni odpowiedzi
Cao Kan
Cheng Wangkai
Xiao Sheng
nr katalogowy: 121041
10.15199/62.2019.6.27
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Charakterystyka oraz możliwości wykorzystania mięsa dwóch rodzimych ras bydła - białogrzbietej i polskiej czerwonej
Małgorzata Pasternak
Maria Walczycka
nr katalogowy: 122452
10.15199/65.2019.9.4
rasy rodzime
bioróżnorodność
jakość mięsa
native breeds
biodiversity
meat quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-11
Dodatki naturalne przedłużające trwałość mięsa i wędlin
Agnieszka Starek
nr katalogowy: 129217
jakość żywności
mięso i wędliny
naturalne przeciwutleniacze
food quality
meat and its product
natural antioxidants
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-2
Składniki fitochemiczne i działanie przeciwutleniające przypraw poprawiających jakość mięsa i jego produktów
Agnieszka Starek-Wójcicka
Aleksandra Rolewicz
Agnieszka Sagan
nr katalogowy: 147305
zioła i przyprawy
przeciwutleniacze
jakość mięsa
trwałość produktów pochodzenia zwierzęcego
herbs and spices
antioxidants
meat quality
durability of animal products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
Analiza właściwości sensorycznych, barwy i tekstury biszkoptów z substytutami mąki pszennej
Joanna Grad
Agata Marzec
nr katalogowy: 118819
10.15199/65.2019.2.5
biszkopt
żywność bezglutenowa
ocena sensoryczna
gęstość
sponge cake
gluten- free food
sensory evaluation
density
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-7-8
Przez żołądek do serca
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 108488
podroby jadalne
wątroba
nerki
serca
ozory
płuca
mózg
żołądki
jelita
wartość odżywcza
właściwości sensoryczne
wykorzystanie kulinarne
edible offal
liver
kidneys
heart
tongue
lungs
brain
stomach
gut
nutrition value
sensory properties
culinary use
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
The impact of the selected methods of drying beef on the quality of the finished product
Tymoteusz Mysakowski
Tomasz P. Olejnik
nr katalogowy: 118818
10.15199/65.2019.2.4
dried beef
beef jerky
meat snacks
drying
chamber drier
convective drying
suszona wołowina
beef jerky
przekąski mięsne
suszenie
suszarka komorowa
suszenie konwekcyjne
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
OCENA JAKOŚCI MIĘŚNI PIERSIOWYCH INDYKÓW poddanych obróbce metodą sous-vide
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Tomasz Drażba
Ewa Burczyk
nr katalogowy: 140664
indyk
mięśnie piersiowe
sous-vide
właściwości fizykochemiczne i sensoryczne
turkey
pectoral muscles
sous-vide
physicochemical and sensory properties
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
OCENA JAKOŚCI MIĘŚNI PIERSIOWYCH INDYKÓW poddanych obróbce metodą sous-vide
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Tomasz Drażba
Ewa Burczyk
nr katalogowy: 140664
indyk
mięśnie piersiowe
sous-vide
właściwości fizykochemiczne i sensoryczne
turkey
pectoral muscles
sous-vide
physicochemical and sensory properties
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2024-1
Analysis of the tensile process energy consumption of coniferous wood exposed to seawater
KAMIL ROMAN
nr katalogowy: 147579
10.15199/28.2024.1.2
wood tension
stresses
salted water soaking
tensile strength along fibers
coniferous trees
napięcie drewna
naprężenia
nasiąkanie słoną wodą
wytrzymałość na rozciąganie wzdłuż włókien
drzewa iglaste
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-7
Mięso jagnięce w opinii polskich konsumentów
Iwona CHWASTOWSKA-SIWIECKA
DOMINIKA NOSEK
nr katalogowy: 149627
preferencje konsumenckie
determinanty zakupu i spożycia jagnięciny
consumer preferences
determinants of lamb purchase and consumption
POLISH TECHNICAL REVIEW 2020-4
HYDROGEN – BUILDING MATERIAL OF THE UNIVERSE, EARTH ANOMALY OR COMMONLY AVAILABLE FUEL?
Andrzej P. SIKORA
Mateusz P. SIKORA
nr katalogowy: 129791
10.15199/180.2020.4.1
hydrogen
energy carrier
storeage
decarbonisation
emission
cavern
energetic raw material
wodór
nośniki energii
magazynowanie
dekarbonizacja
emisja
kawerna
surowiec energetyczny
POLISH TECHNICAL REVIEW 2020-4
HYDROGEN – BUILDING MATERIAL OF THE UNIVERSE, EARTH ANOMALY OR COMMONLY AVAILABLE FUEL?
Andrzej P. SIKORA
Mateusz P. SIKORA
nr katalogowy: 129791
10.15199/180.2020.4.1
hydrogen
energy carrier
storeage
decarbonisation
emission
cavern
energetic raw material
wodór
nośniki energii
magazynowanie
dekarbonizacja
emisja
kawerna
surowiec energetyczny
POLISH TECHNICAL REVIEW 2020-4
HYDROGEN – BUILDING MATERIAL OF THE UNIVERSE, EARTH ANOMALY OR COMMONLY AVAILABLE FUEL?
Andrzej P. SIKORA
Mateusz P. SIKORA
nr katalogowy: 129791
10.15199/180.2020.4.1
hydrogen
energy carrier
storeage
decarbonisation
emission
cavern
energetic raw material
wodór
nośniki energii
magazynowanie
dekarbonizacja
emisja
kawerna
surowiec energetyczny
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH