Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-10
Odmiany chmielu Puławski i Magnat Cz. III . Przydatność do produkcji piwa
Urszula Skomra
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 80282
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-7-8
Odmiany chmielu Puławski i Magnat Cz. I. Charakterystyka botaniczna i cechy użytkowe
Urszula Skomra
Mieczysław Stasiak
nr katalogowy: 78957
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-2
Nowa odmiana chmielu lunga
JB
nr katalogowy: 14523
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-7
Prymat odmian aromatycznych na światowym rynku chmielu
Urszula Skomra
nr katalogowy: 115048
10.15199/64.2018.7.1
chmiel
powierzchnia uprawy
wielkość produkcji
odmiany aromatyczne
odmiany goryczkowe
hop
acreage
crop quantity
aroma cultivars
bitter cultivars
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-12
Triploidalne odmiany chmielu wzbogacają piwa w tradycyjne i nowe akcenty smakowo-zapachowe
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 102822
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-3
Wpływ odmiany i ilości chmielu na intensywność zjawiska hop creep podczas chmielenia na zimno
Olga Hrabia
Katarzyna Grześkiewicz
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 143867
10.15199/64.2023.3.1
hop creep
chmielenie na zimno
wtórna fermentacja
dawka chmielu
hop creep
dry hopping
secondary fermentation
hop rate
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-3
Wpływ odmiany i ilości chmielu na intensywność zjawiska hop creep podczas chmielenia na zimno
Olga Hrabia
Katarzyna Grześkiewicz
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 143867
10.15199/64.2023.3.1
hop creep
chmielenie na zimno
wtórna fermentacja
dawka chmielu
hop creep
dry hopping
secondary fermentation
hop rate
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-3
Wpływ odmiany i ilości chmielu na intensywność zjawiska hop creep podczas chmielenia na zimno
Olga Hrabia
Katarzyna Grześkiewicz
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 143867
10.15199/64.2023.3.1
hop creep
chmielenie na zimno
wtórna fermentacja
dawka chmielu
hop creep
dry hopping
secondary fermentation
hop rate
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-9
Aktualna sytuacja chmielarstwa polskiego sierpień 2011 r.
Mieczysław Stasiak
nr katalogowy: 62801
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-5
Baza chmielarska w Polsce w 2005 r.
J. Dwornikiewicz
nr katalogowy: 14588
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Wpływ warunków klimatycznych na zawartość żywic/olejków chmielowych i polifenoli w nowych odmianach chmielu Callista i Ariana oraz na jakość produkowanego z nich piwa
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 120735
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-5
Aktualne wyzwania dla produkcji chmielu w Polsce (cz. 2)
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 98681
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-9
Odmiany chmielu Puławski i Magnat Cz. II. Skład chemiczny surowca
Urszula Skomra
Mieczysław Stasiak
nr katalogowy: 79260
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-4-5
Zbiór i przechowywanie chmielu - ważne etapy produkcji wpływające na jakość surowca
Marta Koziara
Ciupa
dr Urszula Skomra
nr katalogowy: 126510
10.15199/64.2020.4-5.6
chmiel
kwasy goryczkowe
przechowywanie chmielu
hop
bitter acids
hop storage
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-7-8
Charakterystyka granulatu konwencjonalnego i granulatu zizomeryzowanego
Mieczysław Stasiak
nr katalogowy: 61796
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
Chmielowy renesans?
Marek Suliga
nr katalogowy: 87601
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-9
Nowa metoda identyfikacji odmian chmielu z użyciem technik biologii molekularnej
Hanna Olszak-Przybyś
Grażyna Korbecka
Urszula Skomra
nr katalogowy: 86642
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-9
Odmiany chmielu nośnikiem postępu krajowego chmielarstwa
Andrzej Lewandowski
nr katalogowy: 47055
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-3
Polskie odmiany chmielu Zarys historyczny polskiego chmielarstwa
Marek Suliga
nr katalogowy: 112836
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Raport chmielarski 2021
Jan Szałas
nr katalogowy: 135240
10.15199/64.2021.6.1
chmiel
rynek chmielarski
sektor browarniczy
produkcja chmielu
odmiany chmielu
piwo
produkcja piwa
wpływ COVID-19
hops
hop market
brewing sector
hops production
hops varieties
beer
beer production
COVID-19 impact
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Raport chmielarski 2021
Jan Szałas
nr katalogowy: 135240
10.15199/64.2021.6.1
chmiel
rynek chmielarski
sektor browarniczy
produkcja chmielu
odmiany chmielu
piwo
produkcja piwa
wpływ COVID-19
hops
hop market
brewing sector
hops production
hops varieties
beer
beer production
COVID-19 impact
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Raport chmielarski 2021
Jan Szałas
nr katalogowy: 135240
10.15199/64.2021.6.1
chmiel
rynek chmielarski
sektor browarniczy
produkcja chmielu
odmiany chmielu
piwo
produkcja piwa
wpływ COVID-19
hops
hop market
brewing sector
hops production
hops varieties
beer
beer production
COVID-19 impact
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Mash hopping (chmielenie zacieru) - parametry procesu chmielenia a jakość brzeczki
Katarzyna Fulara
Aneta Pater
Aneta Ciosek
Olga Szczepanik
Marek Zdaniewicz
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 120733
10.15199/64.2019.5-6.2
chmiel
bakterie kwasu mlekowego
mash hopping
goryczka
hops
lactic acid bacteria
mash hopping
bitterness
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-12
Oj chmielu, chmielu
A. Lewandowski
nr katalogowy: 23132
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-11
Odmiany chmielu nośnikiem postępu krajowego chmielarstwa
Andrzej Lewandowski
nr katalogowy: 48274
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-3
Rynek chmielu - stan aktualny oraz przyczyny i skutki recesji w latach 2008-2013
Urszula Skomra
nr katalogowy: 97389
10.15199/64.2016.3.4
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-4
Hop Storage Index (HSI) - wskaźnik jakości chmielu i granulatów chmielowych
Dorota Michałowska
nr katalogowy: 105160
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-1
Aktualne trendy w uprawie chmielu oraz aspekty technologiczne wykorzystania produktów chmielarskich
Edyta Kordialik-Bogacka
Aleksander Poreda
Jarosław Hoc
nr katalogowy: 65510
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
O sytuacji na rynku chmielu w Polsce
nr katalogowy: 87600
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-10
Chmielaki 2008 w Wilkowie
nr katalogowy: 38911
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-11
TWOJE PIWO - NASZA PASJA!
nr katalogowy: 116650
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Rozmowa ze Stephanem J. Barthem, właścicielem firmy Joh. Barth & Sohn
nr katalogowy: 100320
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Niektóre nowe wyniki badań nad chmielem i jego wpływem na cechy sensoryczne piwa
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 120734
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Modelowanie procesu ekstrakcji chmielu w warunkach nadkrytycznych
Edward Rój
Bolesław Skowroński
nr katalogowy: 20314
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-9
Wpływ dolistnego dokarmiania roślin chmielu na plon i poziom alfa-kwasów
Mieczysław Stasiak
nr katalogowy: 54442
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-3
Nowa odmiana chmielu - lunga. Cz. l. Charakterystyka botaniczna
U. Skomra
A. Lewandowski
K. Baranowski
nr katalogowy: 14540
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-10
Profesjonalia Piwowarów i Barmanów - po raz drugi
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 54907
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-4
Chmielenie piwa na zimno - kolejne doniesienia
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 119746
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-10
Ekonomiczno-organizacyjne aspekty produkcji chmielu w Polsce w 2005 roku
J. Dwornikiewicz
nr katalogowy: 22383
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-4
lunga-nowa polska odmiana chmielu. Cz. II. Wyniki doświadczeń odmianowych z lat 2003-2004
A Lewandowski
K. Baranowski
U. Skomra
nr katalogowy: 14564
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-5-6
Innowacyjne rozwiązania wspierające produkcję chmielu zgodnie z zasadami integrowanej ochrony roślin
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 114518
CHŁODNICTWO 2004-12
Wpływ dodatku chmielu (Lupulin strobili) oraz czerwonej herbaty Pu-Erh (Yunan) na ograniczenie oksydacji lipidów tkanki mięśniowej śledzi
Ludmiła Stodolnik
Krzysztof Kryza
Kamila Dziębowska
nr katalogowy: 785
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-4
Czynniki wpływające na jakość chmielu i jego produktów podczas przetwarzania i przechowywania
Urszula Skomra
nr katalogowy: 90902
10.15199/64.2015.4.5
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-11-12
Chmiel jako roślina lecznicza
Urszula Skomra
nr katalogowy: 64613
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-4
Zmiany w składzie żywic granulatów chmielowych podczas przechowywania
Krzysztof Baranowski
Elżbieta Baca
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 67212
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
Extraction and fractionation of the hop extract using supercritical CO2 Ekstrakcja i frakcjonowanie ekstraktu chmielowego z wykorzystaniem CO2 w stanie nadkrytycznym
Dorota Kostrzewa
Edward Rój
Agnieszka Dobrzyńska-Inger
nr katalogowy: 86096
10.12916/przemchem.2014.1328
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-2
Sytuacja na rynku chmielu w 2007 r.
Mieczysław Stasiak
nr katalogowy: 33407
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-4
Wpływ suszy w 2006 r. na plonowanie i jakość chmielu
JERZY DWORNIKIEWICZ
nr katalogowy: 25458
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Raport chmielarski 2019
Jan Szałas
nr katalogowy: 122464
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Effect of foliar application of zinc fertilizers on zinc content in the hop leaves, on the cones yield and content of alpha acids. Wpływ dolistnej aplikacji nawozów cynkowych na zawartość tego składnika w liściach chmielu oraz na plony szyszek i zawartość alfa-kwasów
Krzysztof Zawadzki
Danuta Sugier
Czesław Szewczuk
Stanisław Baran
Grażyna Żukowska
nr katalogowy: 77335
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-1
"Jakość surowców piwowarskich a dobra jakość piwa" (cz. I)
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 57211
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-3
CHMIELARSTWO/PIWOWARSTWO
nr katalogowy: 58626
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-4
Chmiel ekologiczny - najlepszy surowiec do produkcji piwa
Ewa Solarska
Bożena Sosnowska
Marzena Marzec
Marcelina Osińska
Izabela Podgórska-Kryszczuk
nr katalogowy: 113421
10.15199/64.2018.4.5
chmiel ekologiczny
żyzność gleby
biologiczna ochrona roślin
ekstrakty roślinne
preparaty mikrobiologiczne
związki bioaktywne
organic hop
soil fertility
biological plant protection
plant extracts
microbial preparations
bioactive ingredients
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-3
Jego Magnificencja Chmiel zaszczyca piwo swoją obecnością
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 83345
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-4
Powierzchnia upraw odmian chmielu w Niemczech – porównanie roku 2018 z 2017
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 119745
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-11
Selective hydrogenation of xanthohumol to alfa, beta-dihydroxanthohumol Selektywne uwodornienie ksantohumolu do alfa, beta-dihydroksantohumolu
Jarosław Popłoński
Sandra Sordon
Tomasz Tronina
Ewa Huszcza
nr katalogowy: 87926
10.12916/przemchem.2014.1916
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-11-12
Gorycz czy goryczka
nr katalogowy: 73558
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-10
Jakość surowców i kontrola procesu w aspekcie zapewniania stabilności sensorycznej piwa, cz. 2
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 72034
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-5
Innowacyjna kompozytowa konstrukcja nośna chmielników
Marcin Żyła
nr katalogowy: 151219
10.15199/64.2024.5.1
plantacja chmielu
konstrukcja nośna chmielnika
kreozot
WWA
Integrowana Produkcja Chmielu
bioremediacja
hops plantation
hop trellis construction
creosote
PAH
Integrated Hop Production
bioremediation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-11
Chmielowe akcenty smakowo-zapachowe w piwie? No problem, ale ...
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 102276
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-4
Effect of soil-applied doses of zinc on its content in the leaves of hops, on the yield and on the content of [alfa]-acids. Wpływ doglebowych dawek cynku na zawartość tego składnika w glebie i liściach chmielu oraz na plony szyszek i zawartość [alfa]-kwasów
Krzysztof Zawadzki
Danuta Sugier
Czesław Szewczuk
Stanisław Baran
Grażyna Żukowska
nr katalogowy: 75935
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-4
Aktualne wyzwania dla produkcji chmielu w Polsce (cz. 1)
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 98024
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Kierunek bioróżnorodność. Odmiany regionalne i amatorskie
nr katalogowy: 141696
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-7
O metodzie chmielenia piwa na zimno słów kilka...
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 108401
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-4
Zastosowanie piołunu jako substytutu chmielu przy produkcji piwa
Jakub Ciaćma
Aneta Ciosek
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 119744
10.15199/64.2019.4.6
browarnictwo
piołun
substytut chmielu
piwo
brewing
wormwood
hop substitute
beer
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-10
Sytuacja na światowym rynku chmielu
M. Stasiak
nr katalogowy: 14687
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-2
Zdrowe sadzonki chmielu szansą na lepszą jakość surowca
Urszula Skomra
nr katalogowy: 50133
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-5
Polski rynek piwa i chmielu pod lupą UOKiK
nr katalogowy: 151220
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Kierunek bioróżnorodność. Odmiany regionalne i amatorskie
nr katalogowy: 141696
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-6
Potencjał produkcyjny krajowego chmielarstwa a zapotrzebowanie browarów na surowiec
J. Dwornikiewicz
nr katalogowy: 6822
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-1
Różne wieści dla piwoszy
jaz.
nr katalogowy: 5199
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-4
Zalety i wady stosowania niekonwencjonalnych i specjalnych produktów chmielowych do produkcji piwa
K. Baranowski
nr katalogowy: 20649
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-11
Związki fenolowe i ich wpływ na jakość piwa
J. Klepacka
Ł. Fornal
nr katalogowy: 6957
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-10
Aktywność biologiczna wybranych składników chmielu oraz ich potencjalny wpływ na organizm człowieka
Marta Koziara
Urszula Skomra
nr katalogowy: 116705
10.15199/64.2018.10.2
chmiel
kwasy goryczkowe
olejki
polifenole
aktywność biologiczna
hop
bitter acids
essential oils
polyphenols
biological activity
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-1
Związki fenolowe i ich wpływ na jakość piwa (2)
JOANNA KLEPACKA
ŁUCJA FORNAL
nr katalogowy: 14495
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-9
Wpływ niektórych warunków przechowywania granulatów na zmiany zawartości alfa-kwasów i wybranych olejków chmielowych
M. Stasiak
nr katalogowy: 6883
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-1
Związki fenolowe i ich wpływ na jakość piwa (2)
JOANNA KLEPACKA
ŁUCJA FORNAL
nr katalogowy: 14495
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-6
Zmiany zawartości alfa-kwasów w szyszkach chmielu w wyniku dolistnego nawożenia mikroelementami
M. Stasiak
nr katalogowy: 6823
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-5
Nowe odmiany pszenicy miękkiej we Francji
Beata Marchand
nr katalogowy: 101314
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-7-8
Efektywna wymiana roślin chmielu na plantacjach
Mieczysław Stasiak
nr katalogowy: 53817
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-12
Dynamiczne zmiany światowej uprawy chmielu po deficycie alfa-kwasów w latach 2005–2007
Jerzy Dwornikiewicz
nr katalogowy: 48970
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-9
Powiśle - ważny gracz na rynku chmielu w Polsce
nr katalogowy: 54443
GAZETA CUKROWNICZA 2004-6
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 1465
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2005-5
Rozłącznik aktywny średniego napięcia
nr katalogowy: 15270
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-5
Pszenica na chleb
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 51654
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-4
Odmiany regionalne w sektorze spożywczym
nr katalogowy: 144360
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-8
Badania nad zastosowaniem cytrynianu sodu do usuwania ?- i ß-kwasów z odpadów chmielowych
Jakub Zieliński
Marcin Biegun
Daniel Szopa
Marta Huculak-Mączka
Krystyna Hoffmann
nr katalogowy: 127567
10.15199/62.2020.8.15
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2001-11
Polska instalacja ekstrakcji nadkrytycznej chmielu
BOLESŁAW SKOWROŃSKI
ZOFIA MORDECKA
nr katalogowy: 28294
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-6
lunga- nowa polska odmiana chmielu. Cz. III. Wyniki badań przydatności odmian lunga do prod. piwa
K. Baranowski
U. Skomra
A. Lewandowski
E. Baca
A. Salamon
nr katalogowy: 14617
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
Jego Magnificencja Chmiel zaszczyca piwo swoją obecnością. Część II
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 87588
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-9
Raport UOKiK – polski rynek piwa i chmielu
nr katalogowy: 150463
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-2
Effect of addition of selected supercritical CO2 plant extracts on properties of shampoos Wpływ dodatku wybranych ekstraktów roślinnych, otrzymanych przez ekstrakcję CO2 w warunkach nadkrytycznych, na właściwości szamponów do włosów
Elżbieta Sikora
Marta Olszańska
Jan Ogonowski
nr katalogowy: 82427
10.12916/przemchem.2014.212
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-2
Studies on use of hop extract as a natural biocide in coatings Badania ekstraktu chmielowego jako naturalnego środka biobójczego do farb
Krzysztof Bortel
Helena Kuczyńska
Anna Ślusarczyk
nr katalogowy: 82421
10.12916/przemchem.2014.187
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
Pszenica jara
Anna Skrzypek
nr katalogowy: 119588
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-11
Raport chmielarski - aktualna sytuacja i perspektywy
Jan Szałas
nr katalogowy: 116649
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-6
"Piwowarstwo polskie w Unii Europejskiej" - XII Szkoła Technologii Fermentacji (2)
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 27425
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-3
Powrót pszenżyta (cz.I)
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 50233
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-2
Walory żywieniowe i zastosowanie orkiszu
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 41568
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-8
Badania nad zastosowaniem cytrynianu sodu do usuwania ?- i ß-kwasów z odpadów chmielowych
Jakub Zieliński
Marcin Biegun
Daniel Szopa
Marta Huculak-Mączka
Krystyna Hoffmann
nr katalogowy: 127567
10.15199/62.2020.8.15
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-4
Odmiany jęczmienia jarego
Joanna Szarzyńska
nr katalogowy: 121643
jęczmień jary
odmiany
COBORU
wyniki PDO
odmiana browarna
odmiana paszowa
plon
odporność na choroby
odporność na porastanie
spring barley
varieties
COBORU
PDO results
malting variety
fodder variety
yield
disease resistance
lodging resistance
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-12
Wpływ nachmielenia brzeczki na bakterie kwasu mlekowego
Aneta Ciosek
Vivien Nagy
Olga Szczepanik
Katarzyna Fulara
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 123881
10.15199/64.2019.12.1
bakterie kwasu mlekowego
IBU
związki chmielu
lactic acid bacteria
IBU
hop compounds
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-12
Modern electric machines with permanent magnets
Robert ROSSA
Emil KRÓL
nr katalogowy: 40168
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-4
Wartość odżywcza i zdrowotna owsa
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 50877
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Oddziaływanie kwasu krotonowego na siewki kukurydzy
Anna Demczuk
Edward Grzyś
Ewa Majewska
Elżbieta Sacała
nr katalogowy: 68146
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
Drugie życie czekolady
Maria Pawlik
nr katalogowy: 139672
GAZETA CUKROWNICZA 2007-2
Badania porejestrowe odmian buraka w 2006 r.
Jerzy Siódmiak
nr katalogowy: 24106
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-4
Ocena strat cynku i boru w wyniku płukania próbek liści chmielu po dolistnym wniesieniu tych składników. Symulacja opadów deszczu
Krzysztof Zawadzki
Czesław Szewczuk
Stanisław Baran
Danuta Sugier
Grażyna Żukowska
nr katalogowy: 67017
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Wpływ doglebowych dawek boru na zawartość tego składnika w glebie i liściach chmielu oraz na plony szyszek i zawartość alfa-kwasów
Krzysztof Zawadzkia
Czesław Szewczuk
Danuta Sugier
nr katalogowy: 59931
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Wpływ doglebowych dawek boru na zawartość tego składnika w glebie i liściach chmielu oraz na plony szyszek i zawartość alfa-kwasów
Krzysztof Zawadzkia
Czesław Szewczuk
Danuta Sugier
nr katalogowy: 59930
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-2
Studies removal of alpha and beta -acids from hop wastes with calcium acetate Badania nad zastosowaniem octanu wapnia do usuwania alfa - i beta -kwasów z odpadów chmielowych
Krystyna Hoffmann
Marta Huculak-Mączka
Ewelina Klem-Marciniak
Maciej Kaniewski
Dariusz Popławski
Józef Hoffmann
nr katalogowy: 104027
10.15199/62.2017.2.32
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Stabilność przechowalnicza granulatu chmielowego
Olga Hrabia
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 137296
10.15199/64.2022.2.1
chmiel
przechowywanie
utlenianie
HSI
hops
storage
oxidation
HIS
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Stabilność przechowalnicza granulatu chmielowego
Olga Hrabia
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 137296
10.15199/64.2022.2.1
chmiel
przechowywanie
utlenianie
HSI
hops
storage
oxidation
HIS
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-12
Polifenole prozdrowotne w chmielu oraz w granulatach i ekstraktach chmielowych
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 32208
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-7-8
Zdolność redukcyjna piwa miarą jego stabilności smakowo-zapachowej
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 78955
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Zagrożenia związane ze stosowaniem do produkcji piwa chmieli i produktów chmielowych o podwyższonym stopniu zestarzenia
dr inż. Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 130554
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Zagrożenia związane ze stosowaniem do produkcji piwa chmieli i produktów chmielowych o podwyższonym stopniu zestarzenia
dr inż. Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 130554
CHŁODNICTWO 2007-7
Próba analizy zależności wyróżników jakości selera naciowego i chrzanu pospolitego od zamrażania metodą odwróconej fluidyzacji oraz zamrażalniczego przechowywania
DARIUSZ GÓRAL
ŁUKASZ STADNIK
nr katalogowy: 27847
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-5
Brunatny problem
nr katalogowy: 137615
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-4-5
Ceny skupu owoców i warzyw w I kwartale 2020 r.
Tomasz Smoleński
Paweł Kraciński
nr katalogowy: 126505
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
Drugie życie czekolady
Maria Pawlik
nr katalogowy: 139672
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-11-12
Uprawa winorośli w rejonie chłodnego klimatu
Tomasz Tarko
Aleksandra Duda-Chodak
Iga Gojniczek
nr katalogowy: 56543
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-10
Chorwacja – czerwone odmiany endemiczne i kariera dziewięciu ocalałych krzewów
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 128343
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-1
Polifenole prozdrowotne w chmielu oraz w granulatach i ekstraktach chmielowych stosowanych do produkcji piwa w Polsce
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 32846
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Jubileusz 25-lecia firmy Import-Export J.A. Szałas
nr katalogowy: 100319
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-3
Chmiel i produkty chmielowe dla browarnictwa
Marcin Żyła
nr katalogowy: 149344
AURA 2021-12
Migdały – niepowtarzalny aromat i smak Świąt Bożego Narodzenia
Małgorzata FALENCKA-JABŁOŃSKA
nr katalogowy: 134981
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-12
Zmiany w składzie żywic i olejków chmielowych w odmianach chmielu i ich produktach w ostatnich latach i wynikające z nich konsekwencje
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 40136
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego nr 6–10 z 2023 r.)
Anna Skurzewska
nr katalogowy: 142403
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-3
Zagrożenia dla przemysłu piwowarskiego w Polsce
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 143868
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-1
Przetwory z kukurydzy - rodzaje, charakterystyka, wykorzystanie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 56850
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2019-1
Ochrona katodowa w budownictwie i inne nowoczesne sposoby ochrony stali zbrojeniowej
Marcin Majewski
nr katalogowy: 118149
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-7-8
POSTĘP BIOLOGICZNY ZE STRZELC
Henryk Piekut
nr katalogowy: 83663
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-4
Ceny skupu owoców i warzyw w I kwartale 2017 r.
Irena Strojewska
Tomasz Smoleński
Paweł Kraci
nr katalogowy: 105159
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2018-2
Wartość i znaczenie skór pochodzących od roślinożernych zwierząt futerkowych. Część III: Skóry szynszyli
JANUSZ JERZY KUŹNIEWICZ
PIOTR WOŹNIAK
nr katalogowy: 112413
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-8
Wartość technologiczna odmian żyta
Anna Domańska
nr katalogowy: 61302
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-10
Wartość odżywcza i wykorzystanie prosa
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 54862
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-10
Chorwacja – czerwone odmiany endemiczne i kariera dziewięciu ocalałych krzewów
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 128343
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-3
Endemiczne wina z Krety
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 130799
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-2
GMO - kampania strachu
nr katalogowy: 20130
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-4
Teksty-preteksty
nr katalogowy: 7985
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-5
Brunatny problem
nr katalogowy: 137615
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-11
Wpływ odmiany na zawartość barwników betalainowych, betainy, azotanów i cechy sensoryczne soków z buraka ćwikłowego
Katarzyna Gościnna
Janusz Czapski
nr katalogowy: 81120
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-10
Chemical properties of cold-pressed vegetable oils Właściwości chemiczne ekologicznych olejów roślinnych tłoczonych na zimno
Marta Krajewska
Dariusz Andrejko
Beata Ślaska-Grzywna
nr katalogowy: 94442
10.15199/62.2015.10.12
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-7
Rynek rzepaku i oleju rzepakowego w Polsce i na świecie
Agnieszka Rękas
Małgorzata Wroniak
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 100963
10.15199/65.2016.7.4
GAZETA CUKROWNICZA 2006-2
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 16651
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-2
Dobre odmiany pszenicy w Polsce są
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 65750
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-4
Cynk
Ryszard Szozda
nr katalogowy: 7987
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-3
Odmiany żyta ozimego
Anna Skrzypek
nr katalogowy: 148947
10.15199/61.2024.3.3
żyto ozime
odmiany
COBORU
Krajowy rejestr
wyniki PDO
odmiana mieszańcowa
plon
wartość technologiczna ziarna
postęp hodowlany
winter rye
varieties
COBORU
Polish National List
PDO results
hybrid variety
yield
technological value of grain
breeding progress
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-5
Złoty Inżynier 2003
nr katalogowy: 5283
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-2
BakeMark International śmietanka towarzyska przemysłu spożywczego
nr katalogowy: 4779
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-2
Zmutowana kukurydza na polskich polach
Małgorzata Kamińska
nr katalogowy: 13996
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-11
Kraina winem słynąca
nr katalogowy: 12144
GAZETA CUKROWNICZA 2006-7
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 16607
GAZETA CUKROWNICZA 2009-1-2
Rejestr odmian buraka i doświadczenia porejestrowe (PDO) w 2008 r.
Jerzy Siódmiak
nr katalogowy: 41268
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-12
Charakterystyka żywieniowa kasz Cz. III. Wartość odżywcza i zdrowotna kaszy jęczmiennej
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 48613
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-6
Piwowarstwo rzemieślnicze mocny, światowy trend
nr katalogowy: 85101
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-9
42. Krasnostawskie Chmielaki już za nami
Marek Skomra
nr katalogowy: 71054
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Jakość goryczki chmielowej w piwach - od czego zależy?
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 134188
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-12
Kultura Piwa
Marek Suliga
nr katalogowy: 81723
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-11-12
Jak uzyskać w piwie dobry jakościowo i stabilny aromat chmielowy?
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 64607
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-7
Wartość technologiczna odmian pszenicy
Józef ZYCH
nr katalogowy: 20059
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-11
Kukurydza (cz. 2). Dalszy ciąg wiadomości ogólnych - budowa anatomiczna ziarniaków
Henryk GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 14170
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-1
System ociepleń Alpol EKO-PLUS
nr katalogowy: 2342
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-8
Charakterystyka mąk makaronowych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 53660
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Ceny skupu owoców i warzyw w I kwartale 2023 r.
Tomasz Smoleński
Łukasz Zaremba
nr katalogowy: 142849
10.15199/64.2023.2.5
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-2
Nowoczesna technologia a jakość piwa - refleksje na ten temat i rady Mistrza - prof. Ludwika Narzissa dla współczesnych technologów piwowarów
nr katalogowy: 41718
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
Xanthohumol content in Polish beers Zawartość ksantohumolu w polskich piwach
Damian Toboła
Monika Stompor
Józef Błażewicz
Mirosław Anioł
nr katalogowy: 86120
10.12916/przemchem.2014.1447
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-6
Zmiany w udziałach najważniejszych składników olejków chmielowych i ich wpływ na jakość aromatu chmielowego w piwach
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 85131
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
Kompendium wiedzy o piwie
Andrzej Brudzyński
Piotr Antkiewicz
Józef Błażewicz
Tadeusz Kuchciak
Dorota Michałowska
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 84836
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-3
Analiza profilu związków lotnych w piwach wyprodukowanych z udziałem grysu kukurydzianego
Adam Siwek
Milena A. Stachelska
Adam Ekielski
Tomasz Żelaziński
Ewa Sobolewska
Piotr Karpiński
Joanna Rozmierska
Mieczysław W. Obiedziński
nr katalogowy: 97392
10.15199/64.2016.3.5
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Związki lotne w piwach wyprodukowanych z udziałem ryżu
Adam Siwek
Milena A. Stachelska
Milena Dziadkowska
Piotr Karpiń
ski
Mieczysław W. Obiedziń
ski
nr katalogowy: 100321
10.15199/64.2016.7-8.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-6
Separation of bioactive compounds by counter-current chromatography. Part 2. Xanthohumol separation by centrifugal partition chromatography Oczyszczanie związków bioaktywnych z wykorzystaniem przeciwprądowej chromatografii odśrodkowej. Cz. II.** Separacja ksantohumolu z wykorzystaniem metody odśrodkowej chromatografii podziałowej
Agnieszka Dobrzyńska-Inger
Karolina Grzęda
Edward Rój
Dorota Kostrzewa
Kazimierz Kozłowski
nr katalogowy: 98947
10.15199/62.2016.6.4
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Hop creep – mechanizm zjawiska i czynniki wpływające na jego przebieg
Olga Hrabia
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 142852
10.15199/64.2023.2.7
hop creep
piwo
chmielenie na zimno
wtórna fermentacja
hop creep
beer
dry hopping
secondary fermentation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Hop creep – mechanizm zjawiska i czynniki wpływające na jego przebieg
Olga Hrabia
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 142852
10.15199/64.2023.2.7
hop creep
piwo
chmielenie na zimno
wtórna fermentacja
hop creep
beer
dry hopping
secondary fermentation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-7
Wzrost znaczenia orkiszu w przetwórstwie zbożowym
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 14089
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-4
Jakość pszenicy i mąki do produkcji wyrobów cukierniczych (keksów i wafli)
nr katalogowy: 20098
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Pełnia smaku
nr katalogowy: 85475
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-4
Jaka przyszłość czeka konsumpcyjną pszenicę genetycznie modyfikowaną (GMO)?
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 144362
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Otrzymywanie tripolifosforanu sodu (TPFS) z ekstrakcyjnego kwasu fosforowego produkowanego z apatytu Kola oraz z przemysłowego roztworu fosforanów sodu
Regina Kijkowska
Zygmunt Kowalski
nr katalogowy: 20223
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-10
Dobór odmiany a wartość technologiczna ziarna owsa
Adam GLEŃ
nr katalogowy: 6403
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-12
Nowe rozwiązania na dachy płaskie o wymaganej odporności ogniowej
Mariusz Snopek
nr katalogowy: 10782
AURA 2023-4
Naukowcy zachęcają rolników do uprawy wierzby purpurowej
nr katalogowy: 142639
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-7-8
Wpływ procesu leżakowania win owocowych na zawartość karbaminianu etylu
M. Koch-Wilk
E. Pogorzelski
M. Kobus
A. Wilkowska
nr katalogowy: 20569
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-4
Pinotage – światowa kariera czterech nasion
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 136997
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-1
Rok 2008 w ocenie organizacji branżowych
nr katalogowy: 41071
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-8
Przegląd wiadomości rynkowych
nr katalogowy: 92764
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-3
Endemiczne wina z Krety
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 130799
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-5
Wpływ różnych poziomów nawożenia azotem i siarką na parametry jakościowe ziarna pszenicy
GRAŻYNA CACAK-PIETRZAK
ALICJA CEGLIŃSKA
TADEUSZ HABER
MARIUSZ LISIECKI
ANNA PODLEŚNA
nr katalogowy: 6303
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-11
Wartość odżywcza i zdrowotna owsa oraz wykorzystanie produktów owsianych
nr katalogowy: 72176
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-8
Wartość technologiczna odmian pszenicy
Andrzej Najewski
nr katalogowy: 61301
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-8
Wartość technologiczna odmian pszenicy
Andrzej Najewski
Joanna Szarzyńska
nr katalogowy: 78269
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Ethanol production from sorghum lignocellulose biomass. Wykorzystanie ligninocelulozowej biomasy sorgo do produkcji etanolu
Joanna Chmielewska
Józef Sowiński
Piotr Nowakowski
nr katalogowy: 77361
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Jakość goryczki chmielowej w piwach - od czego zależy?
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 134188
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-2
Współczesne materiały konstrukcyjne w podziemnej infrastrukturze sieciowej miast
nr katalogowy: 24202
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Wpływ odmiany surowca na wybrane wyróżniki jakościowe soków z jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Małgorzata Jodłowska
nr katalogowy: 138325
10.15199/65.2022.6.6
jagoda kamczacka
odmiana
sok
polifenole
antocyjany
blue honeysuckle
cultivar
juice
polyphenols
anthocyanins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Wpływ odmiany surowca na wybrane wyróżniki jakościowe soków z jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Małgorzata Jodłowska
nr katalogowy: 138325
10.15199/65.2022.6.6
jagoda kamczacka
odmiana
sok
polifenole
antocyjany
blue honeysuckle
cultivar
juice
polyphenols
anthocyanins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Wpływ odmiany surowca na wybrane wyróżniki jakościowe soków z jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Małgorzata Jodłowska
nr katalogowy: 138325
10.15199/65.2022.6.6
jagoda kamczacka
odmiana
sok
polifenole
antocyjany
blue honeysuckle
cultivar
juice
polyphenols
anthocyanins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Wpływ odmiany surowca na wybrane wyróżniki jakościowe soków z jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Małgorzata Jodłowska
nr katalogowy: 138325
10.15199/65.2022.6.6
jagoda kamczacka
odmiana
sok
polifenole
antocyjany
blue honeysuckle
cultivar
juice
polyphenols
anthocyanins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Wpływ odmiany surowca na wybrane wyróżniki jakościowe soków z jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Małgorzata Jodłowska
nr katalogowy: 138325
10.15199/65.2022.6.6
jagoda kamczacka
odmiana
sok
polifenole
antocyjany
blue honeysuckle
cultivar
juice
polyphenols
anthocyanins
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-1
Wartość technologiczna ziarna jęczmienia ze zbiorów 2023 roku
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 147243
10.15199/61.2024.1.3
jęczmień
wartość technologiczna ziarna
forma jara i ozima
rejony uprawy
zbiory ziarna
barley
technological value of grain
spring and winter form
growing areas
harvest
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH