Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-1
Smak i zapach pieczywa
nr katalogowy: 73296
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-8
O smakach i zapachach w kuchni Karola Okrasy
nr katalogowy: 78297
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-2
Technologia produkcji chleba żytniego na zakwasie z mąki o średniej zawartości popiołu
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 82192
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-8
Smak i zapach kawy
Małgorzata Bartelak
nr katalogowy: 78298
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-6
Stabilność karotenoidów w żywności
Arkadiusz Szterk
Piotr P. Lewicki
nr katalogowy: 45313
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-6
Jak pić wino. Zapach
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 60046
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-7-8
Mała czarna, czy duża łaciata?
Magda Weiss
nr katalogowy: 46094
OPAKOWANIE 2017-2
Zapach druku
Ewa Rajnsz
nr katalogowy: 104229
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-5-6
Zapach francuskiego pieczywa
Anna Wrona
nr katalogowy: 126737
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-7-8
Zdolność redukcyjna piwa miarą jego stabilności smakowo-zapachowej
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 78955
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-7-8
Zapach a zdrowie – rozmowa z dr hab. inż. Mirosławem Szyłak-Szydłowskim, prof. PW
nr katalogowy: 139082
OPAKOWANIE 2014-1
Zamknięcia z reakcją sensoryczną
nr katalogowy: 82130
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-12
CZYNNIKI WPŁYWAJĄCE NA POWSTAWANIE zapachu knura, regulacje prawne, metody wykrywania
Katarzyna Tkacz
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 146360
zapach knura
androstenon
skatol
kastracja
boar taint
androstenone
skatole
castration
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-9
Aroma design
Anita Romanowska
nr katalogowy: 78880
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-2
Tak pachnie ciemna czekolada
nr katalogowy: 124740
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-7-8
Zapach a zdrowie – rozmowa z dr hab. inż. Mirosławem Szyłak-Szydłowskim, prof. PW
nr katalogowy: 139082
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-19
Kuszący zapach nowego auta
Krzysztof Brodzik
nr katalogowy: 79618
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-8
Jak mierzyć zapach?
Marek Drur
nr katalogowy: 46500
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-6
Analiza podstawowych parametrów odsiarczania gazów metodą Clausa
JADWIGA WIĘCKOWSKA
EDMUND MUSIAŁ
nr katalogowy: 108147
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-4
Obsługa klienta to sztuka
nr katalogowy: 43760
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-8
Porozmawiajmy o smaku i zapachu
nr katalogowy: 78295
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-5
Smak i zapach
A. Rutkowski
nr katalogowy: 7076
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-9
Olej lniany
Andrzej Bądkowski
nr katalogowy: 8209
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-6
Konserwacja obuwia dziś
M. Orlińska
nr katalogowy: 19835
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-8
Od czego zależy jakość lodów
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 12758
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-3
Ocena sensoryczne kakao
Ester Lemmen
Paweł Gaca
nr katalogowy: 12628
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-10
Winnice i zamczyska
ANKA W.
nr katalogowy: 12115
OPAKOWANIE 2005-10
Smak 1861 roku
L.F.
nr katalogowy: 11302
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-9
Wędzenie wyrobów mięsnych
Włodzimierz Dolata
nr katalogowy: 9609
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-7
Ciasteczkowe Inspiracje Igi Sarzyńskiej-Komorowskiej
nr katalogowy: 132517
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-12
Zapach piernika
Jacek paprocki
nr katalogowy: 23008
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-12
Zapach tokaju Gospoda na rozstaju dróg
JÓZEF NARÓĆ
nr katalogowy: 4339
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-4
Ciasteczkowe Inspiracje Igi Sarzyńskiej-Komorowskiej
nr katalogowy: 142525
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-7
Ciasteczkowe Inspiracje Igi Sarzyńskiej-Komorowskiej
nr katalogowy: 132517
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-4
Słownik wyrazów okołowielkanocnych
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 58714
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-9
Immunokastracja a jakość mięsa wieprzowego – fakty i mity
Agnieszka Mańka
nr katalogowy: 128141
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-9
Immunokastracja a jakość mięsa wieprzowego – fakty i mity
Agnieszka Mańka
nr katalogowy: 128141
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-10
Od analiz do produkcji
R. Kwiatkowski
nr katalogowy: 349
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-3
Wada korkowa wina - 2,4,6-trójchloroanizol (TCA) - występowanie i zapobieganie
M. Smoliński
nr katalogowy: 14534
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-5
Harmonia smaku i aromatu
JOANNA NOWICKA
nr katalogowy: 11992
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-5
Sezon grillowy w pełni
nr katalogowy: 9549
AURA 2004-12
TAJEMNICE ZDROWIA ZAPACH PIENIĘDZY
Krystyna Bonenberg
nr katalogowy: 660
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-5
Ferrox - skuteczna metoda eliminacji odorów i zwalczanie korozji siarczanowej w kanalizacji ściekowej
nr katalogowy: 16519
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-5
Kto jest kim w ochronie pracy Wanda Bukała
nr katalogowy: 152
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-7-8
Ziele z cytryną
Barbara Pokorska
nr katalogowy: 69669
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-10-11
Polska cytryna w staropolskiej kuchni
Magdalena Spychaj
nr katalogowy: 63455
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-5
Ryż basmati
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 59408
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
MIKROBIOLOGICZNE PSUCIE SIĘ ŻYWNOŚCI
Antoni Gibowicz
Robert Palka
nr katalogowy: 141559
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-5
Cechy sensoryczne i czynniki warunkujące jakość mięsa
Magdalena Górska
nr katalogowy: 98641
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2006-11
Ciepło sieciowe - czysta energia w Energetyce Cieplnej Opolszczyzny
Tomasz Piętka
Marcin Porzycki
nr katalogowy: 21445
OPAKOWANIE 2004-9
Wykrywanie skażeń mikrobiologicznych opakowań do żywności metodą chromatografii gazowej i spektrometrii mas
Zbigniew Mielniczuk
Zofia Pogorzelska
nr katalogowy: 3329
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-3
Wpływ zabiegów termicznych i hydrotermicznych na aktywność peroksydazy w produktach owsianych
Wiktor OBUCHOWSKI
Aleksandra CHALCARZ
Leszek CIEŚLA
Alicja BZDĘGA
nr katalogowy: 20113
AURA 2024-4
Ziemia, błękitna oaza w kosmosie
nr katalogowy: 148191
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-9
Z wizytą w fabryce czekolady Läderach
Beata Marchand
nr katalogowy: 100587
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-12
Nie tylko zdrowym chlebem piekarz Maciej Musiorski żyje
Maciej Musiorski
nr katalogowy: 146302
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-7
Smak, zapach, barwa i trwałość wyrobu...
nr katalogowy: 121370
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-4
Ciasteczkowe Inspiracje Igi Sarzynskiej-Komorowskiej - Kwiatowy plaster miodu
nr katalogowy: 148039
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-6
Udana współpraca
nr katalogowy: 68240
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-12
Styl Angielski z Małgorzatą Weber
nr katalogowy: 140781
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-6
Zaproszenie na grilla
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 98896
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-5
Przeciwutleniacze w żywności
EWA SICIŃSKA
nr katalogowy: 35497
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-2
Niepowtarzalny aromat kawy
Grażyna Budryn
nr katalogowy: 23773
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-10
Odroczona fermentacja
nr katalogowy: 87292
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-7
Wyniki kontroli IJHARS
nr katalogowy: 106817
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-11
Zapach pod kontrolą. Studium przypadku
JOANNA JAGŁA
KAZIMIERZ KWIRĘG
nr katalogowy: 31460
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-10
Pieczywo tradycyjne i regionalne na małopolskim stole
nr katalogowy: 38741
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2007-1
Bez zarzutu- Mikrobiologiczny atak
nr katalogowy: 23700
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-12
Dobry chrzan, ale nie sam
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 31733
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-12
Zapach pieczywa w "Orlim Gnieździe"
nr katalogowy: 40334
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-7
Toczy się świat
nr katalogowy: 25058
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-10
Turystyka ze smakiem Wyroby piekarskie i cukiernicze w kuchniach regionalnych
nr katalogowy: 145336
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-3
Substancje dodatkowe w produkcji płynnych produktów mleczarskich
DOROTA ZARĘBA
MAŁGORZATA ZIARNO
nr katalogowy: 33816
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-1
Apetyt na wątróbki
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 32364
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-12
Polska Wigilia
nr katalogowy: 31735
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-12
Świąteczne przyprawy
Paulina Kania-Lentes
nr katalogowy: 31698
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2007-4
Rubi radzi jak czyścić i konserwować gres porcelanowy
nr katalogowy: 31628
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-10
Escherichia coli w produktach spożywczych
IRENA MOLSKA
nr katalogowy: 30676
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-8
Premium... ale jakie?
nr katalogowy: 37331
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-5
Marynaty rynkowe do mięsa
Damian Cieśla
nr katalogowy: 35407
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-5
Zasady dobrego wypieku (cz. I)
Jerzy Kownacki
nr katalogowy: 25603
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-4
Kukurydza Część 2. Właściwości fizyczne pojedynczych ziarniaków
HenryK GĄSiOrOWSKi
nr katalogowy: 25154
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-3
Na dziko
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 24622
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-11
Antologia z chlebem w tle
nr katalogowy: 123171
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Substancje aromatyczne odpowiedzialne za smak i zapach win białych
nr katalogowy: 143830
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-3
Dobro zaklęte w kruszynie chleba (cz. II)
Władysław Migdał
nr katalogowy: 33725
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-1
Dlaczego wyjeżdżają na Zachód
Jadwiga Piotrowicz
nr katalogowy: 32331
AURA 2007-11
Mistrzostwa w koszeniu łąk bagiennych nad Biebrzą
KRYSTYNA FOROWICZ
nr katalogowy: 30955
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-10
Zakłady Piwowarskie "Głubczyce" S.A.- szczególny smak i zapach piwa, które ma tradycje
nr katalogowy: 38912
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-9
Zapach świeżo palonej kawy
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 37763
AURA 2011-2
Zmysły a zdrowie
Krystyna BONENBERG
nr katalogowy: 57497
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-12
Nie tylko karp i śledzie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 95505
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-7
Trendy kolorystyczne w cukiernictwie
nr katalogowy: 143932
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-12
Gwiazdka od kuchni, czyli Święta w dobrej formie
Alina Koppa
Natalia Weimann
nr katalogowy: 72856
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-12
Piernikowe święta
Iga Sarzyńska
nr katalogowy: 102531
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-5
Synteza nowych pochodnych kwasu antranilowego - potencjalnych środków zapachowych
RYSZARD GLINKA
JOANNA GRZYBOWSKA
ELŻBIETA BRZEZIŃSKA
nr katalogowy: 106667
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-12
Wędzenie tradycyjne i preparatem dymu wędzarniczego a zawartość WWA
Halina Makała
nr katalogowy: 95689
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Substancje aromatyczne odpowiedzialne za smak i zapach win białych
nr katalogowy: 143830
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-4
W poszukiwaniu straconego zapachu
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 148030
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-7-8
Przez żołądek do serca
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 108488
podroby jadalne
wątroba
nerki
serca
ozory
płuca
mózg
żołądki
jelita
wartość odżywcza
właściwości sensoryczne
wykorzystanie kulinarne
edible offal
liver
kidneys
heart
tongue
lungs
brain
stomach
gut
nutrition value
sensory properties
culinary use
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-1
Angel Yeast nowa siła na globalnym rynku ekstraktów drożdżowych
nr katalogowy: 65291
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-3
Słodkie smaki i aromaty, które królują na wielkanocnym stole
Karol Sobkowiak
nr katalogowy: 142142
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-4
Metody wytwarzania dymu wędzarniczego
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 50998
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-7-8
Uczta jogurtowa
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 69662
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-7
Jak pić wino. Smak
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 60712
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-18
Samochów
nr katalogowy: 115355
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-11
Mielenie i przechowywanie kawy. Między żarnami
nr katalogowy: 87675
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-12
Magiczny świat pierników
Iga Sarzyńska
nr katalogowy: 95052
AURA 2014-12
Choinka
Olgierd WIECZOREK
nr katalogowy: 88237
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-5
Holenderska odwaga
Daria Majda
nr katalogowy: 67394
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-9
Smaki Mazur
nr katalogowy: 122297
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-4
PORADNIK Wino dla inżyniera (214) Winne przekręty (2)
winny maniak
nr katalogowy: 118634
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Magiczny piernik
Iga Sarzyńska
nr katalogowy: 129443
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-1
Posadzki żywiczne utwardzane światłem UV
Krzysztof Laba
nr katalogowy: 135867
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-1
Smaczne zakupy w galerii handlowej
nr katalogowy: 147593
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-9
Piekarstwo w centrum branży spożywczej
nr katalogowy: 150310
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-1
Wpływ żywienia bydła na jakość mięsa
Joanna Brzozowska
nr katalogowy: 73861
AURA 2013-10
Poznawanie przez działanie Propozycje dla uczniów szkół podstawowych.Zanieczyszczenia wody (3)
Elżbieta TYRALSKA-WOJTYCZA
nr katalogowy: 79511
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2017-2
Metodologia postępowania przy ograniczaniu uciążliwości zapachowej oczyszczalni ścieków
Łukasz Jaroszyński
Tymoteusz Jaroszyński
nr katalogowy: 103929
10.15199/17.2017.2.6
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
PRZYPRAWY I AROMATY
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 137700
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-6
Brioszki w nowej odsłonie
nr katalogowy: 106085
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-1
Mikrobiologiczne zanieczyszczenia przypraw naturalnych
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 49214
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-12
Degustacja w sklepie z pieczywem
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 80926
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-6
Bakterie Alicyclobacillus acidoterrestris problem aktualny w przemyśle sokowniczym
Alina Kunicka-Styczyńska
nr katalogowy: 45318
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-1
PORADNIK Wino dla inżyniera (103)
nr katalogowy: 73689
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-12
Świąteczne przyprawy
nr katalogowy: 64121
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-10
Wskazówki praktyczne
nr katalogowy: 54813
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Magiczny piernik
Iga Sarzyńska
nr katalogowy: 129443
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Substancje aromatyczne odpowiedzialne za smak i zapach win owocowych premium niearomatyzowanych
Robert Wieprzkowicz-Rzewuski
nr katalogowy: 142078
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Meatologia – sztuka prawdziwego mięsa
nr katalogowy: 140907
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-12
Świąteczne przyprawy
nr katalogowy: 146444
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-9
Bakterie Brochothrix thermosphacta i możliwość ich rozwoju w surowcach oraz przetworach mięsnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 116036
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-4
Dobrze doprawione
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 104988
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-8
W poszukiwaniu straconego zapachu
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 78296
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-7-8
Rybne menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 92439
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-3
Czekoladowy raj nie tylko dla Odkrywców, czyli festiwal nowości w KOMPLET Polska
nr katalogowy: 112496
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-3
Bimbrownictwo - wczoraj i dziś
Leszek Wiwała
nr katalogowy: 50736
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-3
Świat serów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 50342
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-2
Dwusiarczek węgla Merkaptany
Ryszard Szozda
nr katalogowy: 50003
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-6
Wymagania jakościowe i przemiałowe surowców pszennych używanych do produkcji makaronu
nr katalogowy: 44904
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-4
Warunki konszowania a jakość mas czekoladowych
Paweł Nowak
Sylwia Mildner-Szkudlarz
Wiktor Obuchowski
nr katalogowy: 43856
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-3
Dwa pytania do...
nr katalogowy: 42098
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-23
Produkty małych ojczyzn
nr katalogowy: 48478
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-10
Dawne sposoby przechowywania i konserwowania tłuszczu
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 47495
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-9
Olej godny polecenia
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 47230
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-10
Soczysty temat
Monika Hoffmann
nr katalogowy: 47113
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-8
Środki chemiczne dla przemysłu skórzanego
nr katalogowy: 46305
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-7
Poligrafia 2009 - nie ilość, lecz jakość
nr katalogowy: 45924
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-10
B2B - Deutsch - Praktyczny niemiecki dla biznesu
nr katalogowy: 72001
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-10
Mąka z sorgo coraz popularniejszym składnikiem produktów bezglutenowych
nr katalogowy: 79520
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-1
ludzie i wydarzenia > kto jest kim. Bogdan Sroka
nr katalogowy: 89041
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-3
Wyższe alkohole w piwie
Krzysztof Kucharczyk
Tadeusz Tuszyński
nr katalogowy: 104717
10.15199/64.2017.3.5
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-9
Żółty, jak ser
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 86444
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-6
Walory kulinarne polskiej wieprzowiny
Wiesław Przybylski
nr katalogowy: 92044
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
MIKROBIOLOGICZNE PSUCIE SIĘ ŻYWNOŚCI
Antoni Gibowicz
Robert Palka
nr katalogowy: 141559
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-5
Aromaty naturalne w przemyśle spożywczym
Beata Zagroba
nr katalogowy: 105822
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-4
Święcone u Sierotki
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 50854
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-3
Proces peklowania w technologii mięsa
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Karol Kadłubowski
nr katalogowy: 50782
CHŁODNICTWO 2009-9
Zarządzanie energią oraz znaczenie jakości powietrza wewnątrz pomieszczeń dla sprzedawców detalicznych, ich pracowników i klientów
nr katalogowy: 46823
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-19
Columbo w miodzie
Irena Fober
nr katalogowy: 46709
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-8
"Kraków - Miasto Chleba Królów", czyli IX Święto Chleba na krakowskim Kazimierzu
Anna Korfel
nr katalogowy: 69602
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-8
Barwniki naturalne oraz barwiąca żywność firmy Chr. Hansen
Andrzej Turlej
nr katalogowy: 78294
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-6
Redakcja odpowiada
nr katalogowy: 77214
AURA 2019-5
"Gdzie płacz i zgrzytanie zębów"...
Olgierd WIECZOREK
nr katalogowy: 120104
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-5
Piwo jałowcowe Kurpiowski skarb
Daria Majda
nr katalogowy: 91218
AURA 2022-1
Trzy ikony
Olgierd WIECZOREK
nr katalogowy: 135528
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-12
Gorąca czekolada na zimowe dni
Agata Baldwin
Michał Kleiber
nr katalogowy: 134812
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-3
Słodkie smaki i aromaty, które królują na wielkanocnym stole
Karol Sobkowiak
nr katalogowy: 142142
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-2
Badania wpływu zadr ukowanych papierowych materiałów opakowaniowych na właściwości organoleptyczne czekolady
Małgorzata Banasiak
JANINA LEKS - STĘPIEŃ
nr katalogowy: 82767
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-11
Jagnięcina, baranina - sposoby marynowania.Baranina ze smakiem
nr katalogowy: 87668
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-7
Wpływ dymu wędzarniczego w kształtowaniu barwy i smakowitości przetworów mięsnych
Halina Makała
nr katalogowy: 121374
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-7
Chemical and biotechnological synthesis of gamma-decalactone Chemiczna i biotechnologiczna synteza gamma-dekalaktonu
Ewa Białecka-Florjańczyk
Jolanta Małajowicz
Beata Dudziak
nr katalogowy: 99658
10.15199/62.2016.7.25
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-8
Comparison of yields and composition of lavender flovers extracts obtained by different extraction techniques Porównanie ilości oraz składu ekstraktów otrzymanych z kwiatów lawendy za pomocą różnych technik ekstrakcji
Kornelia Malarczyk
Małgorzata Dzięcioł
Michalina Adaszyńska-Skwirzyńska
nr katalogowy: 93007
10.15199/62.2015.8.10
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 3)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 130206
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-5
Doświadczenie jako element kreowania piwnej kultury gastronomicznej
Maciej Chołdrych
nr katalogowy: 151233
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-4
Historia i zastosowanie przypraw i aromatów (cz. V) Szafran
Renata Smardzewska-Lasota
nr katalogowy: 50855
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-3
Zarządzanie jakością sensoryczną w przemyśle piwowarskim – szkolenie "Piwa Świata"
Maciej Chołdrych
nr katalogowy: 50726
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Dobre, bo suszone
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 85460
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-3
Wino w kuchni
winny maniak
nr katalogowy: 42096
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-12
Świąteczny przewodnik po alkoholach
winny maniak
nr katalogowy: 48687
AURA 2012-6
LISTY DO REDAKCJI
nr katalogowy: 68418
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-6
Barwniki naturalne oraz barwiąca żywność firmy Chr. Hansen
Andrzej Turlej
nr katalogowy: 77380
OPAKOWANIE 2016-12
Jak opakować zapach?
KRZYSZTOF UZIAŁŁO
nr katalogowy: 102919
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-1
Nie tylko cena
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 95785
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-1
Transglutaminaza. Jak wykorzystać zalety enzymu w piekarstwie?
Beata Marchand
nr katalogowy: 95777
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-3
Trendy 2016 w sprzedaży B2C
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 96687
OPAKOWANIE 2021-7
Barwy druku. Offset arkuszowy Lakiery – część 5.
Ewa Rajnsz
nr katalogowy: 132607
OPAKOWANIE 2023-9
Barwy druku. Offset arkuszowy. Lakiery – część 18.
Ewa Rajnsz
nr katalogowy: 145045
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-12
Świąteczne przyprawy
nr katalogowy: 146308
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-1
Levain - bioaktywny zakwas pszenny
nr katalogowy: 64985
AUTO MOTO SERWIS 2023-1
Czego nie powie Ci diagnoskop – systemy ograniczania emisji spalin, silniki Diesla cz. 2/2
Wojciech Sobieraj
nr katalogowy: 141713
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-12
Multisensoryczna ROLA SMAKU W ŻYWNOŚCI
Anna Płachetka
nr katalogowy: 146358
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-2
Co wpływa na jakość pasz
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 148055
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-8
Nieoczywiste połączenia w diecie(część 2)
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 149853
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-12
Ryby na Wigilię
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 124224
Wigilia
potrawy rybne
karp
śledź
łosoś
galarety rybne
zupy
dania gorące
sałatki
Christmas Eve
fish dishes
carp
herring
salmon
fish jelly
soups
hot dishes
salads
AURA 2018-8
Natura leczy
Kinga Bonenberg
nr katalogowy: 115310
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-1
Dekoracyjne dodatki do ciast i ciasteczek
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 111491
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-8
XIV Święto Chleba - Chleb i Wino w Krakowie In memoriam Kazimierza Czekaja
Anna Korfel
nr katalogowy: 108437
CHŁODNICTWO 2010-1-2
Chłodnicze przechowywanie kiełków lucerny (Medicago sativa L.) w powietrzu i w modyfi kowanej atmosferze
ILONA GAŁĄZKA-CZARNECKA
LUCJAN KRALA
nr katalogowy: 50032
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-2
Wpływ udziału mięsa chudego, tłuszczu, barwy mięśni oraz stopnia zaawansowania obróbki cieplnej na kształtowanie specyficznej smakowitości wołowiny i wieprzowiny
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 57880
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-12
Preparaty dymu wędzarniczego - większe możliwości
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 55982
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH