Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Szacowanie niepewności pomiaru stężenia etanolu w procesie fermentacji piwnej metodą chromatografii gazowej z detektorem FID
Witold Ilewicz
Piotr Skupin
Karolina Szotek
nr katalogowy: 140806
10.15199/48.2022.12.07
chromatografia gazowa
FID
krzywa wzorcowa
niepewność pomiaru
zawartość etanolu w piwie.
gas chromatography
FID
calibration curve
measurement uncertainty
ethanol content in beer.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Szacowanie niepewności pomiaru stężenia etanolu w procesie fermentacji piwnej metodą chromatografii gazowej z detektorem FID
Witold Ilewicz
Piotr Skupin
Karolina Szotek
nr katalogowy: 140806
10.15199/48.2022.12.07
chromatografia gazowa
FID
krzywa wzorcowa
niepewność pomiaru
zawartość etanolu w piwie.
gas chromatography
FID
calibration curve
measurement uncertainty
ethanol content in beer.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-3
Alkoholu w piwie coraz mniej
nr katalogowy: 125631
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-3
Dwutlenek węgla w piwie
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 149345
10.15199/64.2024.3.1
piwo
warzenie
dwutlenek węgla
wysycenie
beer
brewing
carbon dioxide
carbonation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Jakość goryczki chmielowej w piwach - od czego zależy?
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 134188
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-7-8
Zdolność redukcyjna piwa miarą jego stabilności smakowo-zapachowej
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 78955
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2004-6
Wpływ komponentów na zawartość wody w paliwach silnikowych
Barbara Bachan
Jan Szymanowski
nr katalogowy: 6579
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Jakość goryczki chmielowej w piwach - od czego zależy?
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 134188
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-3
Wyższe alkohole w piwie
Krzysztof Kucharczyk
Tadeusz Tuszyński
nr katalogowy: 104717
10.15199/64.2017.3.5
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-11
Chmielowe akcenty smakowo-zapachowe w piwie? No problem, ale ...
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 102276
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-7-8
Syndrom Czerwonego Wina - mity czy rzeczywistość?
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 78963
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Polifenole w piwie
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 134740
10.15199/65.2021.11.4
polifenole
piwo
napoje alkoholowe
umiarkowana konsumpcja piwa
polyphenols
beer
alcoholic beverages
moderate consumption of beer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Polifenole w piwie
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 134740
10.15199/65.2021.11.4
polifenole
piwo
napoje alkoholowe
umiarkowana konsumpcja piwa
polyphenols
beer
alcoholic beverages
moderate consumption of beer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Polifenole w piwie
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 134740
10.15199/65.2021.11.4
polifenole
piwo
napoje alkoholowe
umiarkowana konsumpcja piwa
polyphenols
beer
alcoholic beverages
moderate consumption of beer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Polifenole w piwie
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 134740
10.15199/65.2021.11.4
polifenole
piwo
napoje alkoholowe
umiarkowana konsumpcja piwa
polyphenols
beer
alcoholic beverages
moderate consumption of beer
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-5-6
Wpływ różnych parametrów technologicznych na proces chmielenia piwa na zimno
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 77496
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-5
Evaluation of the impact of the ethanol content in gasoline on emissions of non-methane volatile organic compounds from transport vehicles Ocena wpływu zawartości etanolu w benzynach silnikowych na emisję nie-metanowych lotnych związków organicznych z pojazdów transportowych
Marcin Ślęzak
Wojciech Gis
Paweł Kruczyński
nr katalogowy: 98512
10.15199/62.2016.5.28
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-7
Związki powstające w czasie fermentacji winiarskiej
Sylwia Bonin
nr katalogowy: 115055
10.15199/64.2018.7.3
produkty uboczne
jakość
wino
fermrntowane produkty winiarskie
by-products
quality
wine
fermented wine products
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Bezalkoholowe – jakie to proste
Mateusz Jackowski
nr katalogowy: 133168
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-10
Siarczek dimetylu (DMS) w piwie - od surowca do produktu gotowego. Cz. 1
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 110187
10.15199/64.2017.10.3
siarczek dimetylu (DMS)
piwo
surowce
słód
prekursory DMS
dimethyl sulfide (DMS)
beer
raw materials
malt
DMS precursors
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-3
Aktualne metody optymalizacji produkcji piw bezalkoholowych pod kątem zapewnienia im właściwych cech sensorycznych
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 75483
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-1
Alkohole wyższe i estry w piwie – biosynteza, charakterystyka i kontrola stężenia
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 147561
10.15199/64.2024.1.1
piwo
alkohole wyższe
estry
beer
higher alcohols
esters
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-2
Stan wiedzy dotyczącej zawartości siarczanów w paliwach etanolowych
Zbigniew Stępień
nr katalogowy: 118592
10.15199/62.2019.2.10
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Odtlenianie wody metodą membranową
Martin Jörg
Robert Koukol
Mateusz Jackowski
Janusz Rozumecki
nr katalogowy: 135244
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Odtlenianie wody metodą membranową
Martin Jörg
Robert Koukol
Mateusz Jackowski
Janusz Rozumecki
nr katalogowy: 135244
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Odtlenianie wody metodą membranową
Martin Jörg
Robert Koukol
Mateusz Jackowski
Janusz Rozumecki
nr katalogowy: 135244
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-11-12
Jak uzyskać w piwie dobry jakościowo i stabilny aromat chmielowy?
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 64607
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-4
Production of bioethanol from sweet sorghum juices with varying content of mineral compounds Produkcja bioetanolu z soku sorga cukrowego o zróżnicowanej zawartości składników mineralnych
Joanna Chmielewska
Józef Sowiński
Barbara Foszczyńska
Ewelina Szydełko-Rabska
Joanna Kawa-Rygielska
Ewelina Dziuba
nr katalogowy: 83704
10.12916/przemchem.2014.565
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-2
„Jakość surowców piwowarskich a dobra jakość piwa (cz. II)
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 58029
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-10
Aldehydy i wpływ wybranych czynników na ich zawartość w piwie
Krzysztof Kucharczyk
Tadeusz Tuszyński
nr katalogowy: 63322
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-4
Zmiany w składzie żywic granulatów chmielowych podczas przechowywania
Krzysztof Baranowski
Elżbieta Baca
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 67212
GAZETA CUKROWNICZA 2007-4
Burak cukrowy jako surowiec do produkcji etanolu
Sławomir Podlaski
nr katalogowy: 25390
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Odgazowanie wody i tlen w piwie. Układ procesowy odgazowywania wody w kolumnie „DeGaS CRAFT” teraz również dla browarów rzemieślniczych
nr katalogowy: 130553
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-4
Chmielenie piwa na zimno - kolejne doniesienia
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 119746
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Odtlenianie wody metodą membranową
Martin Jörg
Robert Koukol
Mateusz Jackowski
Janusz Rozumecki
nr katalogowy: 135244
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Odgazowanie wody i tlen w piwie. Układ procesowy odgazowywania wody w kolumnie „DeGaS CRAFT” teraz również dla browarów rzemieślniczych
nr katalogowy: 130553
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-7
Chromatographic analysis of products of ethanol fermentation of corn mashes Analiza chromatograficzna produktów fermentacji etanolowej zacierów kukurydzianych
Joanna Kawa-Rygielska
Elżbieta Pląskowska
Hanna Gołębiowska
nr katalogowy: 85704
10.12916/przemchem.2014.1228
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2018-1
Modyfikacja układu zasilania i układu zapłonowego silnika benzynowego w celu zasilania etanolem
MICHAŁ HEBZDA
nr katalogowy: 111782
10.15199/148.2018.1.3
etanol
alkohol etylowy
temperatura
modyfikacja układu zasilania
modyfikacja układu zapłonowego
Shell Eco Marathon
wtrysk
ethanol
ethyl alcohol
temperature
modification of power supply system
modification of the ignition system
Shell Eco Marathon
injection
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Kwas szczawiowy w piwie
Agnieszka Salamon
Dorota Michałowska
nr katalogowy: 127678
10.15199/64.2020.7–8.2
kwas szczawiowy
piwo
surowce
gushing
składnik antyodżywczy
oxalic acid
beer
raw materials
gushing
anti-nutritive component
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Kwas szczawiowy w piwie
Agnieszka Salamon
Dorota Michałowska
nr katalogowy: 127678
10.15199/64.2020.7–8.2
kwas szczawiowy
piwo
surowce
gushing
składnik antyodżywczy
oxalic acid
beer
raw materials
gushing
anti-nutritive component
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-9
Bakterie jako partner drożdży piwowarskich w produkcji piw kwaśnych
Barbara Foszczyńska
Joanna Chmielewska
Joanna Kawa-Rygielska
Ewelina Dziuba
nr katalogowy: 101015
10.15199/64.2016.9.2
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
Pienistość piw otrzymywanych w technologii high gravity brewing (HGB)
Dorota Michałowska
nr katalogowy: 87589
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-12
Co o wyszynku i pianie w piwie barmani i konsumenci wiedzieć powinni?
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 81721
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Wodór z bio-etanolu dla ogniw paliwowych
Andrzej Machocki
nr katalogowy: 20287
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Przerób sorga cukrowego na bioetanol
Joanna Chmielewska
Józef Sowiński
Piotr Nowakowski
nr katalogowy: 68140
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8
Budowanie silnej pozycji marki na rynku poprzez właściwe wyznaczenie trwałości produktów Przegląd badań stosowanych do oceny trwałości Cz. IV. Badania trwałości piwa
Wojciech Piasecki
nr katalogowy: 93071
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-10
The content of soluble sugars and lignocellulose in sorghum hybrids Zawartość cukrów rozpuszczalnych i związków ligninocelulozowych w odmianach sorga
Mirosław Anioł
Józef Sowiński
Magda Aniołowska
nr katalogowy: 94467
10.15199/62.2015.10.37
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-10
Bakterie kwasu mlekowego - "nowa" mikroflora do fermentacji brzeczki piwnej
Aneta Walczak
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 94399
10.15199/64.2015.10.2
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-6
Zmiany w udziałach najważniejszych składników olejków chmielowych i ich wpływ na jakość aromatu chmielowego w piwach
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 85131
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Reforming parowy etanolu na katalizatorach metal-TiO2
Wiesław Grzegorczyk
Andrzej Denis
Andrzej Machocki
nr katalogowy: 20188
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-7
O metodzie chmielenia piwa na zimno słów kilka...
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 108401
GAZETA CUKROWNICZA 2007-3
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 24963
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-8
Roztwory stałe CexZr(1-x)O2 jako nośniki katalizatorów parowego reformingu etanolu
Marek Karpiński
Sylwia Hull
Janusz Trawczyński
nr katalogowy: 115506
10.15199/62.2018.8.6
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Ocena trwałości fizykochemicznej piwa
Józef Błażewicz
Joanna Kawa-Rygielska
Adam Głowacki
nr katalogowy: 127674
10.15199/64.2020.7–8.1
stabilność piwa
zmętnienia
substancje stabilizujące
trwałość koloidalna piwa
beer stability
turbidity
stabilizing substances
colloidal stability of beer
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Ocena trwałości fizykochemicznej piwa
Józef Błażewicz
Joanna Kawa-Rygielska
Adam Głowacki
nr katalogowy: 127674
10.15199/64.2020.7–8.1
stabilność piwa
zmętnienia
substancje stabilizujące
trwałość koloidalna piwa
beer stability
turbidity
stabilizing substances
colloidal stability of beer
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-5
Bioetanol z kukurydzy - czy warto produkować?
JOANNA KAWA-RYGIELSKA
nr katalogowy: 26238
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-12
Kinetyka oksyetylenowania etanolu
GERARD BEKIERZ
MANFRED STAJSZCZYK
nr katalogowy: 107554
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-4
Śmierć w piwie
J.Kostka
nr katalogowy: 135
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-3
Wdrożenie dodatkowych, podwyższonych standardów kontroli jakości w browarach za pomocą systemu GeneDisc®
nr katalogowy: 97391
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-10
Odmiany chmielu Puławski i Magnat Cz. III . Przydatność do produkcji piwa
Urszula Skomra
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 80282
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-11-12
Siarczek dimetylu (DMS) w piwie - od surowca do produktu gotowego. Cz. 2
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 111178
10.15199/64.2017.11-12.2
DMS
piwo
prekursory DMS
zacieranie
warzenie brzeczki
chmiel
DMS
beer
DMS precursors
mashing
wort boiling
hops
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-4
Przemiany w procesie starzenia się piwa (1)
T. Kuchciak
P. Antkiewicz
nr katalogowy: 14565
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Ethanol production from sorghum lignocellulose biomass. Wykorzystanie ligninocelulozowej biomasy sorgo do produkcji etanolu
Joanna Chmielewska
Józef Sowiński
Piotr Nowakowski
nr katalogowy: 77361
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-7
Ecotoxicity of wood biomass leachates toward duckweed (Lemna minor L.) Ekotoksyczność ługów z biomasy drzewnej wobec rzęsy drobnej (Lemna minor L.)
Ewa I. Archanowicz*
Teresa Kłosińska
Andrzej Antczak
Andrzej Radomski
Kamila Bogucka
Tomasz Zielenkiewicz
Emil J. Archanowicz
Janusz Zawadzki
nr katalogowy: 85687
10.12916/przemchem.2014.1150
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-11-12
Czy skład związków goryczkowych w piwie może mieć wpływ na jakość goryczki w piwie?
Krzysztof Baranowski
Agnieszka Salamon
Elżbieta Baca
nr katalogowy: 56536
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Zmętnienia w piwie – przyczyny powstawania i ich identyfikacja
Aneta Ciosek
nr katalogowy: 138245
10.15199/64.2022.3.2
piwo
powstawanie zmętnień
identyfikacja zmętnień
polifenole
białka
analizy mikroskopowe
beer
haze formation
haze identification
polyphenols
proteins
microscope analysis
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Zmętnienia w piwie – przyczyny powstawania i ich identyfikacja
Aneta Ciosek
nr katalogowy: 138245
10.15199/64.2022.3.2
piwo
powstawanie zmętnień
identyfikacja zmętnień
polifenole
białka
analizy mikroskopowe
beer
haze formation
haze identification
polyphenols
proteins
microscope analysis
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-7
Mówimy o piwie właściwie - Kodeks Reklamowy Browarów Polskich
jb
nr katalogowy: 14627
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-10
Badanie przydatności wywaru gorzelniczego do uprawy owocników boczniaka
Leonard Kopiński
Sylwia Kwiatkowska-Marks
nr katalogowy: 80285
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-2
Wyniki analizy piwa przy użyciu nowoczesnych urządzeń w odniesieniu do metody destylacyjnej
Dorota Michałowska
nr katalogowy: 96851
10.15199/64.2016.2.2
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Raport Instytutu Jagiellońskiego „Polska zalana piwem. Analiza ewolucji modelu spożycia alkoholu w Polsce”
nr katalogowy: 133176
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-11
Przy piwie o usprawnieniu tradycyjnej technologii piwowarskiej
Wojciech Kordalski
nr katalogowy: 102292
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-9
Inicjatywa na rzecz budowy systemu kaucyjnego w Polsce
nr katalogowy: 145285
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-11-12
Żywotność drożdży a proces fermentacji piwa
Dorota Michałowska
nr katalogowy: 95659
10.15199/64.2015.11-12.4
GAZETA CUKROWNICZA 2013-5-6
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 81028
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-11-12
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do ŻywnoŚci
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 111186
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-12
Zastosowanie katalizatora miedziowego do produkcji wodoru przez reforming parowy etanolu
Maria Kulawska
Maria Madej-Lachowska
Łukasz Hamryszak
Henryk Moroz
Hildegarda Wyżgoł
nr katalogowy: 123974
10.15199/62.2019.12.24
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
Moda na piwa bez alkoholu
Agnieszka Salamon
Urszula Jasińska
Marek Napiórkowski
nr katalogowy: 116200
10.15199/64.2018.8-9.1
piwo bezalkoholowe
technologie produkcji
metody oznaczania etanolu
parametry fizykochemiczne
wartość energetyczna
izotoniczność
alcohol-free beer
production technologies
methods of ethanol determination
physicochemical parameters
energy value
isotonicity
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-11-12
Gorycz czy goryczka
nr katalogowy: 73558
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-1
2011 - gorzelnie rolnicze broniły się nadal
Józef Inorowicz
nr katalogowy: 65507
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-9
Problemy otoczenia konkurencyjnego i globalnego sektora bioetanolu w Polsce Cz. 1. Otoczenie zewnętrzne
Adam Kupczyk
Adam Stępień
Ewa Golisz
nr katalogowy: 71063
GAZETA CUKROWNICZA 2010-3
O buraczanym soku surowym jako surowcu do otrzymywania bioetanolu
Stanisław Wawro
Radosław Gruska
Maciej Stanisz
nr katalogowy: 51885
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Raport Instytutu Jagiellońskiego „Polska zalana piwem. Analiza ewolucji modelu spożycia alkoholu w Polsce”
nr katalogowy: 133176
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2009-11
Anodowe własności cynku w etanolowych roztworach elektrolitów
JOLANTA ŚWIATOWSKA
KAMILA BANAŚ
JACEK BANAŚ
nr katalogowy: 48009
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-12
Otrzymywanie etanolu metodami biotechnologicznymi
H. J. PIEPER
nr katalogowy: 108016
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-8
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 47220
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-3
Use of turbidymetry for assessing turbidity of ethanol-containing gasoline with a detergent additive package Wykorzystanie turbidymetrii do oceny zmętnienia benzyn silnikowych zawierających etanol i uszlachetnionych pakietami dodatków detergentowych
Grażyna Żak
Celina Bujas
Michał Wojtasik
Leszek Ziemiański
Jarosław Markowski
nr katalogowy: 104642
10.15199/62.2017.3.7
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Nowe trendy w stabilizacji koloidalnej piwa
Reiner Gaub
nr katalogowy: 128803
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
Zalety umiarkowanego konsumowania piwa
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 87596
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-12
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 23136
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-11
Wpływ wstępnej obróbki słomy kukurydzianej gorącą wodą na jej skład chemiczny i hydrolizę enzymatyczną
Florentyna Akus-Szylberg
Andrzej Antczak
Olga Bytner
Andrzej Radomski
Krzysztof Krajewski
Janusz Zawadzki
nr katalogowy: 117210
10.15199/62.2018.11.10
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
Kompendium wiedzy o piwie
Andrzej Brudzyński
Piotr Antkiewicz
Józef Błażewicz
Tadeusz Kuchciak
Dorota Michałowska
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 84836
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-10
Historia piwa
Jakub Marczak
nr katalogowy: 30742
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-3
Siarczek dimetylu (DMS) w piwie - od surowca do produktu gotowego. Cz. 3
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 112838
10.15199/64.2018.3.1
DMS
piwo
DMSO
fermentacja
drożdże
skład brzeczki
DMS
beer
DMSO
fermentation
yeast
composition of wort
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-10
Badania fizykochemiczne gliny piaszczystej i bentonitów modyfikowanych kationowym środkiem powierzchniowo czynnym
IZABELA SEMENIUK
BRONISŁAW NARANIECKI
JACEK KOSNO
nr katalogowy: 47364
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
Extraction and fractionation of the hop extract using supercritical CO2 Ekstrakcja i frakcjonowanie ekstraktu chmielowego z wykorzystaniem CO2 w stanie nadkrytycznym
Dorota Kostrzewa
Edward Rój
Agnieszka Dobrzyńska-Inger
nr katalogowy: 86096
10.12916/przemchem.2014.1328
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-2
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 20698
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-4
N-nitrozoaminy (nitrozoaminy) w słodzie i w piwie
nr katalogowy: 98025
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-5-6
Próby wyjaśnienia przyczyn "goryczki pozostającej" w piwie - i słów parę o butelkach
Andrzej Brudzyński
nr katalogowy: 68877
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Nowe trendy w stabilizacji koloidalnej piwa
Reiner Gaub
nr katalogowy: 128803
OPAKOWANIE 2011-12
FKuR wyłącznym dystrybutorem Green PE
nr katalogowy: 65050
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Drożdże i ich metabolity w procesie fermentacji alkoholowej
Justyna Anna Rębas
nr katalogowy: 132370
10.15199/64.2021.3.2
drożdże
fermentacja alkoholowa
zacier
etanol
yeast
alcoholic fermentation
mash
ethanol
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Drożdże i ich metabolity w procesie fermentacji alkoholowej
Justyna Anna Rębas
nr katalogowy: 132370
10.15199/64.2021.3.2
drożdże
fermentacja alkoholowa
zacier
etanol
yeast
alcoholic fermentation
mash
ethanol
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-10
Mieszanki etanolu z olejem napędowym jako paliwo dla silników wysokoprężnych
Jarosław Markowski
Michał Wojtasik
Grażyna Żak
nr katalogowy: 110074
10.15199/62.2017.10.15
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-6
Zielone metody wytwarzania półproduktów do syntezy polimerów
Jacek Kijeński
nr katalogowy: 20423
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-10
Wpływ rodzaju ekstrahenta na aktywność antyoksydacyjną suchych ekstraktów z owoców rokitnika zwyczajnego
Stanisław Rudy
Renata Polak
Dariusz Dziki
Andrzej Krzykowski
Beata Biernacka
Norbert Leszczyński
Mariusz Rudy
nr katalogowy: 122840
10.15199/62.2019.10.13
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-10
Współczynniki dyfuzji Ficka w stężonych roztworach etanol-woda. Ocena termodynamicznych modeli współczynników aktywności
Bolesław Tabiś
nr katalogowy: 116804
10.15199/62.2018.10.12
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Etanol w świecie - kierunki użytkowania, surowce i produkty uboczne
Edmund Cibis
Małgorzata Krzywonos
Tadeusz Miśkiewicz
nr katalogowy: 20349
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-2
Możliwości większego wykorzystania żyta w produkcji pasz
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 13982
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-1
Co dalej z gorzelniami rolniczymi w Polsce? Czy kiedykolwiek powstanie "Szlak polskiej wódki"?
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 82253
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-12
Wpływ nachmielenia brzeczki na bakterie kwasu mlekowego
Aneta Ciosek
Vivien Nagy
Olga Szczepanik
Katarzyna Fulara
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 123881
10.15199/64.2019.12.1
bakterie kwasu mlekowego
IBU
związki chmielu
lactic acid bacteria
IBU
hop compounds
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Bühler. Szybka i precyzyjna analiza parametrów kukurydzy i jej produktów końcowych
Thomas Ziolko
Juste Hahne
nr katalogowy: 132058
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
Drożdże browarnicze i ocena ich aktywności. Cz. II
Joanna Berłowska
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 84835
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-11
Otrzymywanie bezwodnego etanolu metodą termoperwaporacji podciśnieniowej
Andrzej Krasiński
Teresa Suchecka
Wojciech Piątkiewicz
nr katalogowy: 72471
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-4
Hydrogen production by steam reforming of ethanol. Parowy reforming etanolu jako źródło wodoru
Sylwia Hull
Natalia Miniajluk
Janusz Trawczyński
nr katalogowy: 75932
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2013-7
Przetwarzanie odpadów trzciny cukrowej na alkohol etylowy
nr katalogowy: 77690
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-8
Fermentacja z mikrofiltracją
ANDRZEJ B. JARZĘBSKI
JANUSZ J. MALINOWSKI
nr katalogowy: 107116
GAZETA CUKROWNICZA 2011-2
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 59059
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-7-8
Rynek wódki w Polsce
Paweł Dołęga
nr katalogowy: 61789
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-2
Obszar metastabilny w układzie kwas askorbinowy-etanol-woda
ANDRZEJ MATYNIA
BOGUSŁAWA WIERZBOWSKA
nr katalogowy: 107200
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-10
"Aktualne problemy gorzelnictwa rolniczego"
nr katalogowy: 30752
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-8
Liczby oktanowe jako parametr oceny jakości paliwa E10+
Martynika Pałuchowska
Bogusław Haduch
Kornel Dybich
nr katalogowy: 108908
10.15199/62.2017.8.36
GAZETA CUKROWNICZA 2007-10
Nowości
nr katalogowy: 30600
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1999-1
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 43548
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-2
Doświadczalna weryfikacja modelu matematycznego adsorpcji zmiennociśnieniowej
KRZYSZTOF KUPIEC
JAN RAKOCZY
ŁUKASZ ZIELIŃSKI
nr katalogowy: 33003
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-9
Najmocniejsze "piwa" świata
Marek Suliga
nr katalogowy: 71061
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-11-12
Sukces bioetanolu produkowanego w Brazylii
Ewa Golisz
Agnieszka Wójcik-Sztandera
nr katalogowy: 88509
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-1
Z prasy zagranicznej
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 135810
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-11
Catalysts for hydrogen production by steam reforming of bio-ethanol Katalizatory do otrzymywania wodoru w reformingu parowym bio-etanolu
Sylwia Turczyniak
Andrzej Machocki
nr katalogowy: 87913
10.12916/przemchem.2014.1850
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-9
Zastosowanie suszonego wywaru gorzelniczego (DDGS) w produkcji bioetanolu
Joanna Kawa-Rygielska
Witold Pietrzak
nr katalogowy: 70946
GAZETA CUKROWNICZA 2008-6
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 36280
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Wykorzystanie azotu w warzeniu piwa – wyrafinowana tradycja
nr katalogowy: 132368
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-4-5
Zalety umiarkowanego spożywania piwa - najnowsze doniesienia
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 126509
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-4
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 34559
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-3
Zależności sensoryczne - analiza korelacji pomiędzy wyróżnikami sensorycznymi w różnych gatunkach piwa (cz. 2)
nr katalogowy: 67227
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-9
Nowe sensoryczne analizy porównawcze piwa
nr katalogowy: 93607
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-4
Jak być dobrze przygotowanym do produkcji "zielonej energii"
nr katalogowy: 25155
GAZETA CUKROWNICZA 2007-1
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 23848
AURA 2007-8
Wiadomości z internetu
ADAM WIECZOREK
nr katalogowy: 29009
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-4
Zastosowanie piołunu jako substytutu chmielu przy produkcji piwa
Jakub Ciaćma
Aneta Ciosek
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 119744
10.15199/64.2019.4.6
browarnictwo
piołun
substytut chmielu
piwo
brewing
wormwood
hop substitute
beer
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-5
Przyspieszanie niektórych procesów technologicznych w winiarstwie a jakość wina
Agnieszka Wilkowska
Dorota Piatka
Eugeniusz Pogorzelski
nr katalogowy: 51964
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-5
Wpływ pierwiastków magnezu i wapnia na proces fermentacji winiarskiej
Sylwia Bonin
Małgorzata Stanisławczyk
nr katalogowy: 60284
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-7-8
Czy zawartość amin biogennych w piwie może być jednym z parametrów oceny jego jakości zdrowotnej?
Krzysztof Baranowski
Elżbieta Baca
Agnieszka Salamon
Dorota Michałowska
Dorota Zielińska
Marcin Karaś
nr katalogowy: 61797
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
Golden Beer Poland 2014
Rafał Kowalczyk
nr katalogowy: 87590
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-7
Przydatność technologiczna słodów typu pilzneńskiego z ziarna o nadmiernej zawartości białka
Józef Błażewicz
Joanna Kawa-Rygielska
Ewa Trzepizur
Andrzej Dawidowicz
nr katalogowy: 108398
ziarno
słód
brzeczka
wydajność warzelni
grain
malt
wort
mashing efficiency
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-19
Nos w telefonie
nr katalogowy: 86535
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2012-2
Porównanie właściwości różnych rodzajów celulozy przed i po regeneracji z cieczy jonowych
Barbara Surma-Ślusarska
Dariusz Danielewicz
Malwina Kaleta
nr katalogowy: 66059
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-4
Three phase fluidized-bed extraction of capsaicin from fruits of Capsicum chinense sp. peppers Trójfazowa fluidalna ekstrakcja kapsaicyny z owoców papryki Capsicum chinense
Agnieszka Jagoda
Witold Żukowski
nr katalogowy: 83706
10.12916/przemchem.2014.570
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-2
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego nr 24–27 z 2021 r.)
Anna Skurzewska
nr katalogowy: 136431
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1997-11
Otrzymywanie metylenodifenylodiizocyjanianów i ich polimerycznej odmiany metodą bezfosgenową Etap I. Synteza fenylokarbaminianu etylu
WIKTOR KAŹMIEROWICZ
JANINA ILMURZYŃSKA
GRZEGORZ SMÓŁKA
JADWIGA SKUPIŃSKA
nr katalogowy: 43357
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-3
Analiza profilu związków lotnych w piwach wyprodukowanych z udziałem grysu kukurydzianego
Adam Siwek
Milena A. Stachelska
Adam Ekielski
Tomasz Żelaziński
Ewa Sobolewska
Piotr Karpiński
Joanna Rozmierska
Mieczysław W. Obiedziński
nr katalogowy: 97392
10.15199/64.2016.3.5
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-7
Płonące prosię
Andrzej Nowak
nr katalogowy: 107421
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-4
Microwave-assisted extraction of polyphenols from Sambucus nigra flowers Wspomagana mikrofalami ekstrakcja polifenoli z kwiatu bzu czarnego
Tomasz Blicharski
Tomasz Oniszczuk
Kamila Kasprzak
Sławomir Kocira
Anna Oniszczuk
nr katalogowy: 105275
10.15199/62.2017.4.40
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-8
Impact of addition of butanol isomers on volatility of gasoline Wpływ dodatku izomerów butanolu na lotność benzyny silnikowej
Martynika Pałucho
nr katalogowy: 93012
10.15199/62.2015.8.15
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-6
Metody elektrochemiczne oznaczania składu chemicznego i pomiaru aktywnej elektrochemicznie powierzchni stopów palladu z innymi metalami szlachetnymi
Mariusz Łukaszewski
Katarzyna Hubkowska
Andrzej Czerwiński
nr katalogowy: 60216
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-5
Wykorzystanie nietypowych surowców i odpadów spożywczych w gorzelnictwie rolniczym (cz. II*)
Bogusław Czupryński
Katarzyna Kotarska
Grzegorz Kłosowski
Bogdan Sieliwanowicz
nr katalogowy: 51973
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-6
Badania nad przydatnością odpadów przemysłu piekarniczego do produkcji bioetanolu
Joanna Kawa-Rygielska
Witold Pietrzak
nr katalogowy: 60229
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-9
The efficiency of physical-chemical pretreatment of sorghum and miscanthus biomass in the production of 2nd generation bioethanol Wydajność fizyczno-chemicznej obróbki biomasy sorgo i miskanta w produkcji bioetanolu II generacji
Jolanta Batog
Aleksandra Wawro
Dominika Pieprzyk-Kokocha
nr katalogowy: 100759
10.15199/62.2016.9.4
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-12
Piwa kwaśne jako potencjalne źródło amin biogennych
Weronika Piechowicz
Aneta Ciosek
Paweł Satora
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 117617
10.15199/64.2018.12.2
bakterie kwasu mlekowego
aminy biogenne
piwo kwaśne
lactic acid bacteria
biogenic amines
LAB
sour beer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-7
Dziennikarze we włoskim Meran
nr katalogowy: 85722
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
Sorghum grain as raw material for bioethanol production Ziarno sorgo jako surowiec do produkcji bioetanolu
Joanna Chmielewska
Ewelina Dziuba
Barbara Foszczyńska
Józef Sowiński
nr katalogowy: 86109
10.12916/przemchem.2014.1390
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-2
Czynniki surowcowe i technologiczne wpływające na jakość i stabilność sensoryczną piwa (cz. 1)
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 66088
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-7
Tradycyjna goloneczka w piwie
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 114697
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-2
WYDARZENIA - Informacje biznesowe
nr katalogowy: 82588
CHŁODNICTWO 2009-11
Informacje
nr katalogowy: 47917
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-7
Helsinki Chemical Forum
nr katalogowy: 61071
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-2
Inhibitory fermentacji etanolowej w winiarstwie
Paweł Sroka
Urszula Błaszczyk
nr katalogowy: 50136
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-2
Ditlenek siarki w piwie
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 41720
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-2
Produkcja biopaliwa z lignocelulozowych surowców rolniczych
Katarzyna Leja
Grażyna Lewandowicz
nr katalogowy: 50135
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-7
Wykorzystanie symulatora Chemcad do modelowania destylacji heteroazeotropowej mieszanin zawierających wodę i etanol
Andrzej Wyczesany
nr katalogowy: 61065
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-9
Zależności sensoryczne - analiza korelacji pomiędzy wyróżnikami sensorycznymi w różnych gatunkach piwa, cz.1
Maciej Chołdrych
nr katalogowy: 62805
OPAKOWANIE 2013-3
Badania opakowań z polistyrenu przeznaczonych do wyrobów czekoladowych
ALICJA KASZUBA
KAROL BAL
KATARZYNA SAMSONOWSKA
nr katalogowy: 75711
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-1
Potencjalne możliwości produkcji 2,5-dimetylofuranu jako komponentu paliw silnikowych w Polsce
Wiesław Górskia
Jadwiga Głąb
nr katalogowy: 57064
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-5
Ditlenek siarki w piwie Cz. 2. Wartość dopuszczalna a poziomy zawartości
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 44687
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-3
Krystalizacja kwasu askorbinowego z roztworów wodno-etanolowych
ANDRZEJ MATYNIA
BOGUSŁAWA WIERZBOWSKA
nr katalogowy: 107215
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-9
"CO2 zapewnia bezpieczeństwo żywności"
nr katalogowy: 101044
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-3
"CO2 zapewnia bezpieczeństwo żywności"
nr katalogowy: 97358
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-11-12
Wpływ wybranych aktywatorów mineralnych na fermentację alkoholową buraków cukrowych i jakość uzyskiwanego destylatu rolniczego (cz. I)
Katarzyna Kotarska
Wojciech Dziemianowicz
nr katalogowy: 88508
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-7
Przenoszenie masy i ciepła w procesie adsorpcyjnego usuwania wody z roztworów etanolu
Krzysztof Kupiec
Jan Rakoczy
Monika Gwadera
Robert Mamgbi
nr katalogowy: 61054
GAZETA CUKROWNICZA 2009-4
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 43821
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-7
Osobliwości mechanochemicznej aktywacji MoO3 w odniesieniu do katalitycznego procesu przetwarzania bioetanolu
Krystyna Wieczorek-Ciurowa
Natalia Litvin
Valery Zazhigalov
nr katalogowy: 61063
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Piwo bezalkoholowe – jakie to proste
Mateusz Jackowski
nr katalogowy: 133096
10.15199/65.2021.8.6
piwo
piwo bezalkoholowe
piwowarstwo
dealkoholizacja
beer
alcoholic free beer
brewing
dealcoholization
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Piwo bezalkoholowe – jakie to proste
Mateusz Jackowski
nr katalogowy: 133096
10.15199/65.2021.8.6
piwo
piwo bezalkoholowe
piwowarstwo
dealkoholizacja
beer
alcoholic free beer
brewing
dealcoholization
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Piwo bezalkoholowe – jakie to proste
Mateusz Jackowski
nr katalogowy: 133096
10.15199/65.2021.8.6
piwo
piwo bezalkoholowe
piwowarstwo
dealkoholizacja
beer
alcoholic free beer
brewing
dealcoholization
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-5
Jakość makaronu na przykładzie Włoch
Roman Jurga
nr katalogowy: 14052
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-3
Dynamika i efekty końcowe fermentacji stężonych (HG i VHG) brzeczek piwowarskich
Paweł Zarychta
Ewelina Dziuba
Joanna Chmielewska
Barbara Foszczyńska
nr katalogowy: 50725
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-1
Wpływ produktów pszennych na zdrowie konsumentów
nr katalogowy: 118498
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-11
Każdy element jest tak samo ważny
nr katalogowy: 102277
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-5
Metody badań stosowane przy oznaczaniu parametrów mających wpływ na wysokość podatku akcyzowego
Dawid Siedlecki
nr katalogowy: 151234
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-11
Degustator piwa (Beer Sommelier) - zawód czy pasja?
Marek Suliga
nr katalogowy: 102291
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-4
Zmiany w przepisach determinujące zastosowanie dodatku etanolu do paliw
Aleksandra Roszak
Katarzyna Kotarska
Bogusław Czupryński
nr katalogowy: 67213
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-12
Z prasy zagranicznej
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 123950
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-1
Z prasy zagranicznej
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 135810
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-5-6
Nominacja profesorska dla dr. hab. inż. Adama Kupczyka
nr katalogowy: 68878
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
Dwutlenek węgla zapewnia bezpieczeństwo żywności
nr katalogowy: 100987
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-3
Dwutlenek węgla zapewnia bezpieczeństwo żywności
nr katalogowy: 97375
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-12
Badania nad enzymatyczną hydrolizą polisacharydów w słomie sorgo i konwersją monosacharydów do etanolu
Katarzyna Kotarska
Wojciech Dziemianowicz
Anna Świerczyńska
nr katalogowy: 117912
10.15199/62.2018.12.36
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego nr 38–52 z 2022 r. i nr 1 z 2023 r.)
Anna Skurzewska
nr katalogowy: 141532
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego nr 38–52 z 2022 r. i nr 1 z 2023 r.)
Anna Skurzewska
nr katalogowy: 141532
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-3
Od historii do przyszłości sektora gorzelni rolniczych Cz. 3. Kierunki rozwoju gorzelni rolniczych do 2035 roku
Ewa Golisz
Jakub Gawron
Paweł Łochowski
Adam Kupczyk
nr katalogowy: 143878
10.15199/64.2023.3.4
gorzelnie rolnicze
bioetanol
destylat rolniczy
sektor
agricultural distilleries
bioethanol
agricultural distillate
sector
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH