Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-2
Adhezja mikroorganizmów do powierzchni stykających się z żywnością
K. Czaczyk
nr katalogowy: 14768
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
Zmodyfikowana metoda impedymetryczna w ocenie zanieczyszczeń mikrobiologicznych piwa niepasteryzowanego
Łukasz Macioszek
Sylwia Andrzejczak-Grządko
Joanna Urbaniak
Katarzyna Dembińska
nr katalogowy: 140359
10.15199/48.2022.11.29
spektroskopia impedancyjna
obwód zastępczy
zanieczyszczenie mikrobiologiczne
piwo niepasteryzowane.
impedance spectroscopy
equivalent circuit
microbiological contamination
unpasteurised beer.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
Zmodyfikowana metoda impedymetryczna w ocenie zanieczyszczeń mikrobiologicznych piwa niepasteryzowanego
Łukasz Macioszek
Sylwia Andrzejczak-Grządko
Joanna Urbaniak
Katarzyna Dembińska
nr katalogowy: 140359
10.15199/48.2022.11.29
spektroskopia impedancyjna
obwód zastępczy
zanieczyszczenie mikrobiologiczne
piwo niepasteryzowane.
impedance spectroscopy
equivalent circuit
microbiological contamination
unpasteurised beer.
CHŁODNICTWO 2004-9
Czynniki wpływające na trwałość mleka i produktów mlecznych. Część 1. Skład chemiczny i podstawowe reakcje, zanieczyszczenie mikrobiologiczne oraz aktywność enzymatyczna w mleku
Jan Pikul
nr katalogowy: 756
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Wpływ zakładów utylizacji odpadów komunalnych na zanieczyszczenie mikrobiologiczne powietrza
BARBARA BREZA-BORUTA
ZBIGNIEW PALUSZAK
nr katalogowy: 44471
CHŁODNICTWO 2008-12
Ocena stopnia zanieczyszczenia mikrobiologicznego opakowanych i nie opakowanych mięśni piersiowych kurcząt brojlerów podczas przechowywania w atmosferze gazów kontrolowanych
JACEK KONDRATOWICZ
EWA BURCZYK
nr katalogowy: 40277
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-3
Aspekty mikrobiologiczne produkcji mrożonek owoców
Alina Kunicka-Styczyńska
nr katalogowy: 67220
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2014-1
Zanieczyszczenie mikrobiologiczne w garbarniach - zagrożenie dla przetwarzanego surowca, wyrobów skórzanych oraz zdrowia pracowników zakładów garbarskich
Justyna Skóra
Beata Gutarowska
Anita Śnioszek
nr katalogowy: 82171
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2009-4
Oczyszczalnia ścieków stoczniowych jako źródło emisji bioaerozoli do powietrza atmosferycznego
Piotr Daniszewski
nr katalogowy: 42836
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-7
Zagrożenia mikrobiologiczne i fizykochemiczne w przemyśle piekarskim i ciastkarskim (cz. II) Przegląd zanieczyszczeń i ich skutków stwierdzonych w produktach piekarskich, ciastkarskich i wyrobach lodziarskich
Anna Bugajewska
nr katalogowy: 60686
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-6
Uwaga na skrzyżowaniach!
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 98894
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
ZANIECZYSZCZENIE MIKROBIOLOGICZNE WYBRANYCH OBIEKTÓW NA TERENIE PAŃSTWOWEGO MUZEUM AUSCHWITZ-BIRKENAU W OŚWIĘCIMIU
Anna Otlewska
Małgorzata Piotrowska1
Katarzyna Rajkowska
Anna Koziróg
Beata Gutarowska
Agnieszka Żydzik-Białek
nr katalogowy: 70858
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-4
Czynniki warunkujące jakość i bezpieczeństwo mikrobiologiczne mrożonych owoców
Joanna Królasik
Anna Szosland-Fałtyn
nr katalogowy: 83794
GAZETA CUKROWNICZA 2013-3
Cukier buraczany i cukier trzcinowy wobec standardów mikrobiologicznych w kraju i na świecie
Ewelina Małczak
Małgorzata Kowalska
nr katalogowy: 77899
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2013-1
Monitoring i usuwanie zanieczyszczeń mikrobiologicznych w pomieszczeniach archiwalnych i bibliotecznych
JUSTYNA SKÓRA
KATARZYNA PIETRZAK
BEATA GUTAROWSKA
PIOTR PIETROWSKI
nr katalogowy: 74007
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-3
Zagrożenia mikrobiologiczne występujące w produktach mięsnych
Elżbieta Maćkiw
Monika Stasiak
Joanna Kowalska
Katarzyna Kucharek
nr katalogowy: 112858
10.15199/65.2018.3.5
mięso i produkty mięsne
kryteria bezpieczeństwa
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
meat and meat products
safety criteria
microbiological contamination
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-9
Bakterie Brochothrix thermosphacta i możliwość ich rozwoju w surowcach oraz przetworach mięsnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 116036
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-2
Jakość mikrobiologiczna mięsa chłodzonego i mrożonego
Ewa Burczyk
Jacek Kondratowicz
Iwona Chwastowska -Siwiecka
Marlena Baryczka
nr katalogowy: 104154
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2013-8
Koncepcja poprawy bezpieczeństwa dostawy wody w budynkach użyteczności publicznej
Dariusz Kowalski
Beata Kowalska
Jarosław Chudzicki
nr katalogowy: 78399
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-6
Skażenie mikrobiologiczne surowców a konieczność pasteryzacji świeżych makaronów
nr katalogowy: 77122
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Elektrolizowana woda - nowa broń w walce z mikroorganizmami w przemyśle spożywczym
Mirosław Maziarka
nr katalogowy: 120727
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-4
Zastosowanie preparatów nanosrebra do oczyszczania powietrza z instalacji klimatyzacyjnej zakładów mięsnych
ZYGMUNT KOWALSKI
AGNIESZKA MAKARA
MARCIN BANACH
MAREK KOWALSKI
nr katalogowy: 51351
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-5
Mikrobiologiczne zagrożenia występujące w ziarnie zbóż i produktach zbożowych
Anna Czubaszek
Jerzy Kuchciak
nr katalogowy: 116499
zboża i produkty zbożowe
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
mikotoksyny
cereals and cereal products
microbial contamination
mycotoxins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-2
Nowe kryteria mikrobiologiczne dla żywności
Halina Ścieżyńska
Elżbieta Maćkiw
Łukasz Mąka
Kamila Pawłowska
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 66166
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-7-8
Higiena produkcji
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 127618
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-7-8
Higiena produkcji
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 127618
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-1
Mikrobiologiczne skażenie elewacji budynków
B. Nowak
R. Zamorowska
nr katalogowy: 17682
CHŁODNICTWO 2005-1-2
Zmiany mikrobiologiczne mięsa chłodzonego i mrożonego
JACEK KONDRATOWICZ
IWONA CHWASTOWSKA
nr katalogowy: 8624
CHŁODNICTWO 2005-1-2
Zmiany mikrobiologiczne mięsa chłodzonego i mrożonego
JACEK KONDRATOWICZ
IWONA CHWASTOWSKA
nr katalogowy: 8624
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-1
Bezpieczeństwo zdrowotne mięsa i wyrobów mięsnych
Bożena Danyluk
Jan Pyrcz
nr katalogowy: 65231
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-7
"Nowe patogeny" w surowcach oraz produktach mięsnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 69409
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-1
Zanieczyszczenia mikrobiologiczne i szkodniki ziaren zbóż
Magdalena Broda
Katarzyna Leja
nr katalogowy: 49104
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-5
Warzywa minimalnie przetworzone a skażenie mikrobiologiczne
JUSTYNA SZWEJDA
JANUSZ CZAPSKI
nr katalogowy: 26230
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-3
Znaczenie bakterii z rodziny Enterobacteriaceae w produktach spożywczych
IRENA MOLSKA
nr katalogowy: 24743
GAZETA CUKROWNICZA 2007-8
Zagrożenia mikrobiologiczne w przechowywanym soku gęstym w Cukrowni Glinojeck BSO Polska S.A.
Alina Kunicka
Magdalena Irach
nr katalogowy: 29346
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-6
Zagrożenia mikrobiologiczne produktów owocowych i warzywnych
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 85103
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2010-9
Główne zanieczyszczenia mikrobiologiczne odcieków składowiskowych
Mirosław Szyłak-Szydłowski
Anna Grabińska-Łoniewska
nr katalogowy: 54081
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-11-12
Ocena ilościowa i jakościowa stopnia zanieczyszczenia powietrza w wytwórni wyrobów alkoholowych
Małgorzata Gniewosz
Agata Stobnicka
Tomasz Pisarczyk
nr katalogowy: 64602
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-10
Zanieczyszczenie mikrobiologiczne żywności w opinii konsumentów
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Edyta Lipińska
Katarzyna Nowacka
nr katalogowy: 63168
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-2
Aktualne zagrożenia mikrobiologiczne Gronkowce koagulazododatnie w żywności
Elżbieta Maćkiw
Łukasz Mąka
Monika Stasiak
Joanna Długokęcka
nr katalogowy: 103967
10.15199/65.2017.2.3
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-4
Bezpieczeństwo mikrobiologiczne żywności w oparciu o obowiązujące regulacje prawne UE
Beata Paziak-Domańska
Beata Bartodziejska
nr katalogowy: 90406
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-1
Zagrożenia mikrobiologiczne żywności
Beata Paziak-Domańska
Beata Bartodziejska
nr katalogowy: 89202
10.15199/65.2015.1.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-11
Pleśnie w żywności trudny przeciwnik
Małgorzata Piotrowska
nr katalogowy: 110547
10.15199/65.2017.11.4
pleśnie
żywność
zagrożenia
mykotoksyny
molds
food
threats
mycotoxins
AURA 2004-8
PODWAJANIE KAR BIEGNĄCYCH ZA ZANIECZYSZCZENIE ŚRODOWISKA
Wojciech Radecki
nr katalogowy: 583
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-9
Zanieczyszczenie wód powierzchniowych i podziemnych
APOLINARY L. KOWAL
nr katalogowy: 16478
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-4
Gorący temat
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 11966
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-3
Niezawodny
S.M.
nr katalogowy: 4039
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-5
Budowanie silnej pozycji marki na rynku poprzez właściwe wyznaczanie trwałości produktów Przegląd badań stosowanych do oceny trwałości Cz. II. Badania obciążeniowe (Challenge test): zasady prowadzenia badań, zastosowanie i uzyskiwane korzyści dla producenta
Anna Bugajewska
Janusz Olejnik
nr katalogowy: 91470
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
MIKROBIOLOGICZNE PSUCIE SIĘ ŻYWNOŚCI
Antoni Gibowicz
Robert Palka
nr katalogowy: 141559
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-10
Zagrożenia mikrobiologiczne w produkcji soków owocowych
A. Kunicka
nr katalogowy: 7205
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2004-2
Skażenie mikrobiologiczne ropy naftowej i jej produktów
D. Kwiatkowska
nr katalogowy: 2867
GAZETA CUKROWNICZA 2004-7
Zastosowanie dobrej praktyki higienicznej w cukrownictwie
A. Baryga
nr katalogowy: 1474
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-4
Nowe technologie w dziedzinie mikrobiologicznego oczyszczania wód powierzchniowych
nr katalogowy: 16530
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
Produkty mleczne - najczęściej występujące zagrożenia mikrobiologiczne
Elżbieta Maćkiw
Joanna Kowalska
Katarzyna Kucharek
Monika Stasiak
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 117182
10.15199/65.2018.11.6
produkty mleczne
kryteria bezpieczeństwa
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
patogeny
milk and milk products
safety criteria
microbiological contamination
pathogens
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-3
Jakość pasteryzowanego mleka spożywczego
E. Jakubczyk
nr katalogowy: 7048
AURA 2008-8
Zanieczyszczenie powietrza zagraża zabytkom Florencji
MATEUSZ JAKUBIAK
nr katalogowy: 37217
GAZETA CUKROWNICZA 2006-8
Izotermy sorpcji wilgoci przez cukier
J. Iciek
Z. Tamborski
nr katalogowy: 16600
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-1
NOWE PRAWO
nr katalogowy: 20877
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-5
Jakość i bezpieczeństwo mikrobiologiczne napojów
B. Sokołowska. R. A. Grzybowski
nr katalogowy: 6806
CHŁODNICTWO 2005-5
Wpływ czynników ilościowo-jakościowych, przetwórczych oraz chłodniczych kształtujących wartości surowców rybnych dla konsumentów
Ryszard Rywotycki
nr katalogowy: 8656
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-10
Rola sanityzacji poliuretanowych podeszew obuwia zawodowego, szczególnie szpitalnego, w zapobieganiu rozprzestrzeniania się zakażeń
M. Falkiewicz-Dulik
nr katalogowy: 22268
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-8
Wymagania mikrobiologiczne dla żywności - projekt Komisji Wspólnoty Europejskiej
B. Windyga
H. Ścieżyńska
nr katalogowy: 14887
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-2
Nowoczesne metody mikrobiologiczne w zapewnieniu i kontroli higieny produkcji żywności
M. Jatosińska
nr katalogowy: 14764
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-10
Surowce i produkty finalne łańcucha piekarskiego a ich zanieczyszczenie wielopierścieniowymi węglowodorami aromatycznymi
Marta Ciecierska
Mieczysław Obiedziński
nr katalogowy: 38734
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-1
Hydrokoloidy roślinne i mikrobiologiczne - technologiczne i żywieniowe aspekty ich stosowania (1)
JERZY BOROWSKI
EULALIA JULITTA BOROWSKA
nr katalogowy: 14504
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-1
Hydrokoloidy roślinne i mikrobiologiczne - technologiczne i żywieniowe aspekty ich stosowania (1)
JERZY BOROWSKI
EULALIA JULITTA BOROWSKA
nr katalogowy: 14504
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-10
Mikrobiologiczne badania ziarna pszenicy i mąk pszennych
BARBARA WOJCIK-STOPCZYNSKA
BARBARA JAKUBOWSKA
nr katalogowy: 6423
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-3
Hydrokoloidy roślinne i mikrobiologiczne-technologiczne i żywieniowe aspekty ich stosowania (2)
J. Borowski
E. J. Borowska
nr katalogowy: 14545
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-2
Metody stosowane w mikrobiologicznej analizie mięsa i produktów mięsnych
Agnieszka Nowak
nr katalogowy: 82523
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-8
Rozporządzenie Komisji (WE) nr 2073-2005 z dn. 15 listopada 2005 r. w sprawie kryteriów mikrobiologicznych dla środków spożywczych
nr katalogowy: 20040
OPAKOWANIE 2005-8-2
"Zagrożenia mikrobiologiczne, chemiczne i fizyczne dla produktów spożywczych, kosmetycznych, chemicznych i opako wań
Leszek Piecyk
nr katalogowy: 11389
AURA 2013-12
Zanieczyszczenie niesteroidowymi lekami przeciwzapalnymi rzek Polski
Anna SZYMONIK
nr katalogowy: 80795
AURA 2024-1
Zanieczyszczenie powietrza sprzyja chorobom płuc
Piotr RZYMSKI
nr katalogowy: 146861
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Zagrożenia mikrobiologiczne w żywności
Katarzyna Leja
Kamila Szudera-Kończal
Katarzyna Czaczyk
nr katalogowy: 122457
10.15199/65.2019.9.6
patogeny żywności
zanieczyszczenie mikrobiologiczne
choroby przenoszone przez żywność
food pathogens
microbial contamination
food-borne diseases
ELEKTROINSTALATOR 2017-7-8
Zanieczyszczenie światłem
Janusz Strzyżewski
nr katalogowy: 110643
CHŁODNICTWO 2014-7
Czynniki wpływające na bezpieczeństwo mikrobiologiczne żywności przechowywanej w warunkach chłodniczych
Anna Szosland-Fałtyn
Joanna Królasik
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 85762
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1993-12
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 42698
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-4
Pomiar aktywności wody podczas produkcji sera
nr katalogowy: 34574
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-2
XII SZKOŁA TECHNOLOGII FERMENTACJI - Piwowarstwo polskie w Unii Europejskiej:
nr katalogowy: 24351
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-2
Zastosowanie osiągnięć biologii molekularnej w mikrobiologii żywności
ROBERT PALKA
nr katalogowy: 24312
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Europejski Zielony Ład. Kształtowanie społeczności proekologicznych
Magdalena Frańczuk
nr katalogowy: 140029
10.15199/62.2022.10.7
powietrze
zanieczyszczenie
regulacje prawne
świadomość społeczna
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Europejski Zielony Ład. Kształtowanie społeczności proekologicznych
Magdalena Frańczuk
nr katalogowy: 140029
10.15199/62.2022.10.7
powietrze
zanieczyszczenie
regulacje prawne
świadomość społeczna
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Europejski Zielony Ład. Kształtowanie społeczności proekologicznych
Magdalena Frańczuk
nr katalogowy: 140029
10.15199/62.2022.10.7
powietrze
zanieczyszczenie
regulacje prawne
świadomość społeczna
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Europejski Zielony Ład. Kształtowanie społeczności proekologicznych
Magdalena Frańczuk
nr katalogowy: 140029
10.15199/62.2022.10.7
powietrze
zanieczyszczenie
regulacje prawne
świadomość społeczna
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-2
Prognozowanie mikrobiologiczne w łańcuchu żywnościowym
KATARZYNA GODLEWSKA
DANUTA KOŁOŻYN-KRAJEWSKA
nr katalogowy: 33023
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2007-6
SIMATIC IT Unilab w zakładach Nutricia w Opolu
Tomasz Cwołek
nr katalogowy: 31964
GAZETA CUKROWNICZA 2007-9
Jakość mikrobiologiczna cukru wyprodukowanego w czasie kampanii 2006 r.
Małgorzata Kowalska
nr katalogowy: 29823
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-6
Wpływ przechowywania na wilgotność ziarna zbóż
LESŁAW JANOWICZ
nr katalogowy: 27173
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2008-11
Badania mikrobiologiczne w procesie fermentacji metanowej
Paweł Choromański
Maria Łebkowska
nr katalogowy: 39122
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2008-7-8
Ocena skażenia mikrobiologicznego cieczy niskokrzepnących eksploatowanych w instalacjach chłodniczych wybranych przedsiębiorstw
ANDRZEJ STĘPIEŃ
JOANNA KARAŚ
nr katalogowy: 36880
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-2
Program międzynarodowej konferencji podsumowujący rezultaty projektu Cornet zatytułowany: „Opracowanie mikrobiologiczne aktywnych, przyjaznych dla użytkownika i środowiska materiałów dla przemysłu lekkiego”
nr katalogowy: 137418
AURA 2014-11
Węgiel, czarne złoto Śląska, motor rozwoju kraju, dziś kłopotliwa spuścizna
Edward Garścia
nr katalogowy: 87615
AURA 2017-2
Zagrożenie funkcjonowania środowiska naturalnego w aspekcie zanieczyszczenia światłem
Anna Czaplicka
Bogdan Siedlecki
nr katalogowy: 104051
10.15199/2.2017.2.1
AURA 2008-9
Mikrobiologiczne ogniwa paliwowe
WIESŁAW CIECHANOWICZ
STEFAN SZCZUKOWSKI
nr katalogowy: 37959
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-3
Zastosowanie testów PetrifilmTM firmy 3M w badaniach żywności i pasz
Krzysztof Kwiatek
nr katalogowy: 24744
AURA 2009-1
Zanieczyszczenie i ochrona powietrza atmosferycznego w Polsce
KAZIMIERZ GÓRKA
nr katalogowy: 40586
GOSPODARKA WODNA 2009-8
Zanieczyszczenie wód powierzchniowych substancjami pochodzącymi z rolnictwa
MAGDALENA SOLAN
MAŁGORZATA DMOCH
nr katalogowy: 46119
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-4
Mikroplastik zagrożeniem dla zbóż?
nr katalogowy: 149831
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-1
Przyzakładowe laboratorium mikrobiologiczne
Agnieszka Nowak
nr katalogowy: 82086
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-5
Akademia Sokowa, czyli cała prawda o sokach
nr katalogowy: 91472
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Mikrobiologiczne zwalczanie bakterii chorobotwórczych Salmonella i E. coli w młynie
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 136183
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-2
Program międzynarodowej konferencji podsumowujący rezultaty projektu Cornet zatytułowany: „Opracowanie mikrobiologiczne aktywnych, przyjaznych dla użytkownika i środowiska materiałów dla przemysłu lekkiego”
nr katalogowy: 137418
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-12
Zawartość azotu w glebach zanieczyszczonych olejem opałowym po aplikacji substancji neutralizujących
Mirosław Wyszkowski
Veranika Sivitskaya
nr katalogowy: 111441
10.15199/62.2017.12.32
AURA 2006-11
KONTROWERSJE WOKÓŁ FUNDUSZY EKOLOGICZNYCH W POLSCE
Kazimierz Górka
nr katalogowy: 21387
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Centrum Innowacyjnych Technologii Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu – wyjątkowa możliwość współpracy
Radosław Spychaj
Dominika Sokulska
nr katalogowy: 151421
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Centrum Innowacyjnych Technologii Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu – wyjątkowa możliwość współpracy
Radosław Spychaj
Dominika Sokulska
nr katalogowy: 151421
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-10
Zabezpieczenie przed korozją nowych betonowych obiektów mostowych
P. Danielewicz
nr katalogowy: 2763
GOSPODARKA WODNA 2005-8
Zanieczyszczenie rzek Przymorza związkami azotu
Robert Bogdanowicz
nr katalogowy: 9779
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2005-3
Metody rekultywacji terenów wyłączonych z eksploatacji gazowni klasycznych
JULITA PASIKOWSKA-WASIAK
nr katalogowy: 9248
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Zanieczyszczenie atmosfery podczas pandemii Covid-19 na Słowacji
Kristína Baculáková
Rudolf Kucharčík
Tetyana Zubro
Vladimír Bolek
František Hocman
nr katalogowy: 142408
10.15199/62.2023.3.5
zanieczyszczenie powietrza ditlenkiem azotu na Słowacji
zanieczyszczenie powietrza pyłem zawieszonym PM2
5 i PM10 na Słowacji
nitrogen dioxide air pollution in Slovakia
PM2.5 and PM10 air pollution in Slovakia
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Zanieczyszczenie atmosfery podczas pandemii Covid-19 na Słowacji
Kristína Baculáková
Rudolf Kucharčík
Tetyana Zubro
Vladimír Bolek
František Hocman
nr katalogowy: 142408
10.15199/62.2023.3.5
zanieczyszczenie powietrza ditlenkiem azotu na Słowacji
zanieczyszczenie powietrza pyłem zawieszonym PM2
5 i PM10 na Słowacji
nitrogen dioxide air pollution in Slovakia
PM2.5 and PM10 air pollution in Slovakia
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-4
Porównanie przebiegu procesu biologicznej denitryfikacji w obecności wapnia oraz glinu
ALEKSANDRA SAMBOR
nr katalogowy: 16525
CHŁODNICTWO 2023-1
Rośnie popularność systemów klimatyzacji, w której czynnikiem jest woda
nr katalogowy: 142001
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-11
Metody identyfikacji obszarów wód podziemnych narażonych na zanieczyszczenie
KRZYSZTOF WOJCIECH KSIĄŻYŃSKI
nr katalogowy: 21515
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-8
Zanieczyszczenie zbóż na podstawie badań monitoringowych
Barbara SZTEKE
Krystyna SZYMCZYK
nr katalogowy: 14113
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2023-6
TECHNOLOGIE
nr katalogowy: 146614
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-3
Environmental heavy metal (Zn, Pb, Cd, Cr) pollution in Jaworzno (Silesian region) Zanieczyszczenie środowiska metalami ciężkimi (Zn, Pb, Cd, Cr) na terenie miasta Jaworzno (woj. śląskie)
Paulina Brągoszewska
Barbara Gworek
Wojciech Dmuchowski
Dariusz Gozdowski
Aneta Baczewska
nr katalogowy: 97232
10.15199/62.2016.3.5
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2004-1
Nanokrystaliczne stopy typu TiFe otrzymywane metodą mechanicznej syntezy
MARTA MAKOWIECKA
DOMINIK SKORYNA
MIECZYSŁAW JURCZYK
nr katalogowy: 2130
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-4
Ryzyko występowania w wodzie do picia bakterii z rodzaju Pseudomonas i Aeromonas
D. Kręgiel
A. Rygała
nr katalogowy: 20824
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-11
Szacowanie składu mieszaniny jonów przy użyciu dedykowanych algorytmów do rozwiązywania problemów odwrotnych
M. Janicki
M. Daniel
A. Napieralski
nr katalogowy: 1255
AURA 2004-10
RECENZJE - ZANIECZYSZCZENIE POWIETRZA A ŻYCIE ROŚLIN - SAMOUCZEK JĘZYKA ANGIELSKIEGO - SŁOWNIK OCHRONY ŚRODOWISKA - FOLWARK ZWIERZĘCY
kb
nr katalogowy: 626
AURA 2006-9
ZANIECZYSZCZENIE HAŁASEM TATRZAŃSKIEGO PARKU NARODOWEGO
Maciej Wagner
Wiesław Nowakowski
Krystyna Czarnowska
nr katalogowy: 15867
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2016-10
Wykonawstwo prac antykorozyjnych
nr katalogowy: 101490
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-19-20
Zanieczyszczenia fizyczne- ŚWIATŁO I ENERGIA
nr katalogowy: 100894
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-5
Mikroplastiki – czy są dla nas szkodliwe?
Aleksandra Bogdanowicz
nr katalogowy: 137723
10.15199/17.2022.5.2
mikroplastiki
zanieczyszczenie mikroplastikiem
mikroplastiki w środowisku wodnym.
microplastics
microplastic pollution
microplastics in the aquatic environment.
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-5
Mikroplastiki – czy są dla nas szkodliwe?
Aleksandra Bogdanowicz
nr katalogowy: 137723
10.15199/17.2022.5.2
mikroplastiki
zanieczyszczenie mikroplastikiem
mikroplastiki w środowisku wodnym.
microplastics
microplastic pollution
microplastics in the aquatic environment.
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Mikrobiologiczne zwalczanie bakterii chorobotwórczych Salmonella i E. coli w młynie
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 136183
CHŁODNICTWO 2023-1
Rośnie popularność systemów klimatyzacji, w której czynnikiem jest woda
nr katalogowy: 142001
AURA 2024-1
40 faktów na temat powietrza
nr katalogowy: 146860
OPAKOWANIE 2016-8
Właściwe opakowanie drożdży przedłuża ich trwałość
ANDRZEJ KORNACKI
nr katalogowy: 100426
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-3
Nowoczesne, mikrobiologiczne laboratorium przyzakładowe
Agnieszka Nowak
nr katalogowy: 75460
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-9
Mikrobiologiczne aspekty produkcji kiszonej kapusty. Cz. 2
Szymon Strnad
Paweł Satora
nr katalogowy: 101021
10.15199/64.2016.9.6
GOSPODARKA WODNA 2013-2
Ocena podatności na zagrożenia wód podziemnych metodą DRASTIC w zlewni badawczej Pożary (Kampinoski Park Narodowy)
JUSTYNA STANKIEWICZ
nr katalogowy: 74936
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-11
Niebezpieczne skrzyżowania
nr katalogowy: 39485
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2002-8
Z półki księgarskiej
nr katalogowy: 28435
AURA 2022-3
Ekologiczne rozwiązania dla rolnictwa i przemysłu
nr katalogowy: 136700
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Wysokie ciśnienia hydrostatyczne jako alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 131437
10.15199/65.2021.4.5
HHP
inaktywacja patogenów
kryteria mikrobiologiczne
okres przydatności do spożycia
cechy organoleptyczne
HHP
pathogen inactivation
microbiological criteria
shelf life
organoleptic characteristics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Wysokie ciśnienia hydrostatyczne jako alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 131437
10.15199/65.2021.4.5
HHP
inaktywacja patogenów
kryteria mikrobiologiczne
okres przydatności do spożycia
cechy organoleptyczne
HHP
pathogen inactivation
microbiological criteria
shelf life
organoleptic characteristics
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-1
Mikrobiologiczne zanieczyszczenia przypraw naturalnych
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 49214
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-5
Higieniczne kompozyty materiałowe na cholewki obuwia
MICHALINA FALKIEWICZ-DULIK
nr katalogowy: 44513
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-2
Automatyczne systemy monitorowania czystości mikrobiologicznej żywności
Alina Kunicka-Styczyńska
nr katalogowy: 41828
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Zakład Technologii Przetworów Owocowych i Warzywnych
nr katalogowy: 70390
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-1
Testy przechowalnicze w prognozowaniu trwałości żywności
Urszula Samotyja
nr katalogowy: 82181
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-1
Dezynfekcja i dezynsekcja środków transportu mięsa i wyrobów mięsnych
Stanisław Ignatowicz
nr katalogowy: 65232
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-11
Salmonella w mięsie drobiowym
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 94950
10.15199/65.2015.11.3
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2016-4
Rozważania na temat bezpieczeństwa wodnego i bezpiecznej wody
Janusz Ryszard Rak
nr katalogowy: 97817
10.15199/17.2016.4.6
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-3
Nieinwazyjne osuszanie ścian piwnicznych w zawilgoconych obiektach budowlanych
Jerzy Karyś
nr katalogowy: 97480
10.15199/33.2016.03.06
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-3
Mykologiczne skutki wadliwych rozwiązań dachów, tarasów i balkonów
Jerzy Karyś
nr katalogowy: 90211
10.15199/33.2015.03.01
AURA 2019-1
Zanieczyszczenie świetlne na kampusie Politechniki Krakowskiej
Irena ESMUND
Aneta KOTRA
Tomasz ŚCIĘŻOR
Anna CZAPLICKA
nr katalogowy: 118264
10.15199/2.2019.1.3
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-11
Niezdrowo w służbie zdrowia (cz. II)
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 31246
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2008-9
Rozdzielnice izolowane gazem (GIS) - trwałe, niezawodne i ekologiczne
Endre Mikes
Michał Golasz
nr katalogowy: 37634
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2007-3
Eliminacja wyższych harmonicznych
nr katalogowy: 24517
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-11
Zioła i przyprawy najczęstsze zagrożenia mikrobiologiczne
Elżbieta Maćkiw
Katarzyna Kucharek
Joanna Kowalska
Monika Stasiak
nr katalogowy: 123532
10.15199/65.2019.11.4
zioła i przyprawy
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
patogeny
herbs and spices
microbiological contamination
pathogens
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2007-6
RECYKLING ZUŻYTYCH KATALIZATORÓW SAMOCHODOWYCH
AGNIESZKA FORNALCZYK
MARIOLA SATERNUS
nr katalogowy: 27234
GOSPODARKA WODNA 2007-6
Regulacja Odry i zanieczyszczenie jej osadów powodziowych metalami ciężkimi
DARIUSZ CISZEWSKI
nr katalogowy: 26957
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-10
Wpływ kształtu izolatorów długopniowych na napięcie przeskoku zabrudzeniowego
Krystian Leonard CHRZAN
nr katalogowy: 38652
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2002-6
Naturalne pestycydy i ich zastosowanie w ochronie roślin
TADEUSZ WOLSKI
AGNIESZKA LUDWICZUK
nr katalogowy: 28394
AUTO MOTO SERWIS 2019-5
Uszczelniacz do chłodnic – trwała prowizorka
nr katalogowy: 135763
CHŁODNICTWO 2009-7
Chłodnicze przetwórstwo owoców wiśni
ZBIGNIEW BŁOŃSKI
ELŻBIETA POLAK
nr katalogowy: 45787
OPAKOWANIE 2009-2
Właściwe opakowanie drożdży przedłuża ich trwałość
nr katalogowy: 41636
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-6
Firmy Begerow wspólnie z Alfa Laval i Ecolab zaprosiły branżę sokowniczą na seminarium do Baranowa
nr katalogowy: 60658
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-3
Bezpieczeństwo mikrobiologiczne wody lodowej
nr katalogowy: 75479
GAZETA CUKROWNICZA 2012-5
Mikrobiologiczne bezpieczeństwo wysłodków
Małgorzata Kowalska
Ewelina Kacprzak
nr katalogowy: 72015
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
SKAŻENIE MIKOLOGICZNE ŚCIAN MAGAZYNU TKANIN ZABYTKOWYCH I OCENA SKUTECZNOŚCI PRZEPROWADZONEJ DEZYNFEKCJI
Barbara Błyskal
Justyna Syguła-Cholewińska
nr katalogowy: 70857
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-7-8
Zanieczyszczenia mikrobiologiczne wód źródlanych, wód smakowych i napojów owocowo-warzywnych
Dorota Kręgiel
Anna Rygała
nr katalogowy: 61779
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-6
Zmiany zachodzące w czasie przechowywania mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 120752
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Mikrobiologiczne aspekty produkcji kiszonej kapusty. Cz. 1
Szymon Strnad
Paweł Satora
nr katalogowy: 100327
10.15199/64.2016.7-8.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-9
Zmiana klimatu a zagrożenia mikrobiologiczne dla przemysłu spożywczego
Agnieszka Wryk
nr katalogowy: 150448
CHŁODNICTWO 2007-7
Wymienniki płytowe produkcji KAORI HEAT TREATMENT CO. LTD.
Bartosz Nowacki
nr katalogowy: 27841
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2020-3
#LessPlasticChallenge, czyli jak ograniczyć zanieczyszczenie środowiska
nr katalogowy: 125621
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2008-4
Zanieczyszczenie wody wodociągowej produktami korozji żelaza
Maria Świderska-Bróż
Małgorzata Wolska
nr katalogowy: 34242
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2008-1
Bezpieczeństwo elektroenergetyczne z wykorzystaniem źródeł geotermalnych
Paweł Podolski
Bogumiła Wnukowska
nr katalogowy: 32463
GOSPODARKA WODNA 2007-8
Nauki o środowisku korzystają z pomocy dyrekcji i załogi zespołu zbiorników w Niedzicy
EWA SZALIŃSKA
nr katalogowy: 29056
GOSPODARKA WODNA 2008-10
Rolnictwo a zanieczyszczenie wód w Polsce w aspekcie wdrażania Dyrektywy Azotanowej oraz działań PROW - konferencja
Edmund Kaca
nr katalogowy: 38498
AURA 2008-6
Zasoby i wykorzystanie wód w Polsce w świetle danych statystycznych
KAZIMIERZ GÓRKA
nr katalogowy: 36107
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-5
Bezpieczeństwo żywności - możliwość, czy konieczność?
Tadeusz P. Żarski
Henryka Żarska
Teresa Majdecka
nr katalogowy: 76257
AURA 2020-12
Stacja demontażu pojazdu a pozwolenie zintegrowane
Daria Danecka
nr katalogowy: 129380
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-9
Dezynfekcja nadtlenowa
nr katalogowy: 116119
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-2
Analityka specjalna Część 2. Oznaczanie pozostałości, substancji skażających oraz mikrobiologicznych w ziarnie zbóż i ich przetworach
nr katalogowy: 49664
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-7-8
Zakażenia mikrobiologiczne przy produkcji bioetanolu
Magdalena Broda
Włodzimierz Grajek
nr katalogowy: 46209
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-6
Seminarium dla specjalistów i technologów przemysłu sokowniczego
nr katalogowy: 52621
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
Dezynfekcja nadtlenowa
nr katalogowy: 118820
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-1
Czynniki sprzyjające korozji mikrobiologicznej ocieplonych elewacji i sposoby jej zapobiegania
Iwona Kata
Zofia Stasica
Krzysztof Szafran
nr katalogowy: 130055
10.15199/33.2021.01.02
biodeterioracja
biocydy
mikroorganizmy
elewacja
metodyka.
biodeterioration
biocides
microorganisms
elevation
methodology
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2008-9
Zanieczyszczenie wód podziemnych i powierzchniowych środkami ochrony roślin w pobliżu mogilnika pestycydowego
Katarzyna Ignatowicz
nr katalogowy: 38110
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-2
Charakterystyka mikroflory najczęściej występującej w surowcach i przetworach mięsnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 65707
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
Aktualne zagrożenia mikrobiologiczne - bakterie z grupy Bacillus cereus
Elżbieta Maćkiw
Joanna Kowalska
Monika Stasiak
Katarzyna Kucharek
nr katalogowy: 118821
10.15199/65.2019.2.6
bacillus cereus
kryteria bezpieczeństwa
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
zagrożenia mikrobiologiczne
bacillus cereus group
safety criteria
microbiological contamination
microbiological hazard
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-9
Wpływ nadtlenku wodoru i odczynnika Fentona na eliminację bakterii Listeria monocytogenes z osadów ściekowych
Katarzyna Budzińska
Bożena Szejniuk
Magdalena Michalska
nr katalogowy: 116173
10.15199/62.2018.9.42
AURA 2018-8
Oczyszczalnie ścieków jako źródło zanieczyszczenia powietrza atmosferycznego
Iwona PAŚMIONKA
nr katalogowy: 115297
10.15199/2.2018.8.2
bioaerozol
zanieczyszczenie mikrobiologiczne
oczyszczalnia ścieków
bioaerosol
microbial pollution
sewage treatment plant
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2017-8
Adaptacja osadu czynnego do ścieków zawierających wybrane mikrozanieczyszczenia
Ewa Liwarska-Bizukojć
Dorota Olejnik
Małgorzata Gałamon
Przemysław Bernat
nr katalogowy: 108797
10.15199/17.2017.8.5
mikrozanieczyszczenia
EE2
DCF
4NP
adaptacja
osad czynny
micropollutans
EE2
DCF
4NP
adaptation
activated sludge
GOSPODARKA WODNA 2022-3
INFORMACJE I NOWOŚCI
Katarzyna Tyczko
Robert Radziszewski
nr katalogowy: 136644
OPAKOWANIE 2024-4
Nie tworzywa są problemem, ale ich użytkownicy
nr katalogowy: 148300
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-2
Gospodarka o obiegu zamkniętym odpadami komunalnymi i przemysłowymi w rekultywacji terenów zdegradowanych
Wiktor Halecki
Dawid Bedla
Aleksandra Koźmińska
Ewa Dacewicz
Krzysztof Chmielowski
Agnieszka Baran
Sławomir Klatka
nr katalogowy: 130377
10.15199/62.2021.2.10
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-2
Gospodarka o obiegu zamkniętym odpadami komunalnymi i przemysłowymi w rekultywacji terenów zdegradowanych
Wiktor Halecki
Dawid Bedla
Aleksandra Koźmińska
Ewa Dacewicz
Krzysztof Chmielowski
Agnieszka Baran
Sławomir Klatka
nr katalogowy: 130377
10.15199/62.2021.2.10
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-10
Ocena czystości biodacyny metodą HPLC
GRAŻYNA TRONCZYŃSKA-LUBOWICZ
MARIA HORODECKA
nr katalogowy: 107144
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-12
DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO po raz 52
nr katalogowy: 123992
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2020-5
Czyste powietrze – odpylanie w cynkowniach i sysytem MIKROPUL ASSIST – zdalny monitoring w czasach zdalnej pracy
Michał Surowiec
nr katalogowy: 126381
AUTO MOTO SERWIS 2020-3
Praktyka warsztatowa - klimatyzacja
nr katalogowy: 135457
AUTO MOTO SERWIS 2020-3
Praktyka warsztatowa - klimatyzacja
nr katalogowy: 135457
AUTO MOTO SERWIS 2019-5
Uszczelniacz do chłodnic – trwała prowizorka
nr katalogowy: 135763
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2020-5
Czyste powietrze – odpylanie w cynkowniach i sysytem MIKROPUL ASSIST – zdalny monitoring w czasach zdalnej pracy
Michał Surowiec
nr katalogowy: 126381
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH