Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Niekonwencjonalne norweskie drożdże typu Kveik – wykorzystanie w technologii piwowarskiej
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
Kinga Adamenko
Joanna Kawa-Rygielska
nr katalogowy: 137297
10.15199/64.2022.2.2
piwowarstwo
technologia fermentacji
drożdże Kveik
niekonwencjonalne mikroorganizmy
brewing
fermentation technology
Kveik yeast
unconventional microorganisms
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-11
Niekonwencjonalne drożdże w produkcji piwowarskiej
Paweł Satora
nr katalogowy: 116653
10.15199/64.2018.11.1
Słowa kluczowe: drożdże niekonwencjonalne
fermentacja brzeczki
Saccharomyces kudriavzevii
Wickerhamomyces anomalus
unconventional yeasts
wort fermentation
Saccharomyces kudriavzevii
Wickerhamomyces anomalus
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Nigdy nie zmienię swoich drożdży! Czemu? Drożdże niekonwencjonalne w technologii piwowarskiej
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 132369
10.15199/64.2021.3.1
drożdże niekonwencjonalne
fermentacja brzeczki
piwo bezalkoholowe
bioaromatyzacja
unconventional yeasts
wort fermentation
non-alcoholic beer
bioflavoring
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Nigdy nie zmienię swoich drożdży! Czemu? Drożdże niekonwencjonalne w technologii piwowarskiej
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 132369
10.15199/64.2021.3.1
drożdże niekonwencjonalne
fermentacja brzeczki
piwo bezalkoholowe
bioaromatyzacja
unconventional yeasts
wort fermentation
non-alcoholic beer
bioflavoring
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Nigdy nie zmienię swoich drożdży! Czemu? Drożdże niekonwencjonalne w technologii piwowarskiej
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 132369
10.15199/64.2021.3.1
drożdże niekonwencjonalne
fermentacja brzeczki
piwo bezalkoholowe
bioaromatyzacja
unconventional yeasts
wort fermentation
non-alcoholic beer
bioflavoring
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Nigdy nie zmienię swoich drożdży! Czemu? Drożdże niekonwencjonalne w technologii piwowarskiej
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 132369
10.15199/64.2021.3.1
drożdże niekonwencjonalne
fermentacja brzeczki
piwo bezalkoholowe
bioaromatyzacja
unconventional yeasts
wort fermentation
non-alcoholic beer
bioflavoring
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2004-3
Konferencje- Niekonwencjonalne układy wytwarzania energii elektrycznej
Lech M. Grzesiak
nr katalogowy: 3701
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-4
Drożdże browarnicze i ocena ich aktywności. Cz. I
Joanna Berłowska
Kręgiel Dorota
nr katalogowy: 83799
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-9
Drożdże specjalistyczne Lallemand Polska - gwarancja udanych wypieków
nr katalogowy: 115672
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-11
Drożdże modyfikowane genetycznie
Alina Kunicka-Styczyńska
nr katalogowy: 80676
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-11-12
Drożdże dezaktywowane
nr katalogowy: 95173
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-12
Drożdże piekarskie
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 134799
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-7-8
Uwaga na importowane drożdże paszowe
ft
nr katalogowy: 6865
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-1
Drożdże winiarskie. Aktywność wzrostowa i fermentacyjna kriotolerancyjnych drożdży winiarskich
D. Kusewicz
E. Rokiciniak
A. Nowak
nr katalogowy: 6710
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-12
Drożdże piekarskie
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 134799
GAZETA CUKROWNICZA 2007-3
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 24963
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-5
Piekarzu, czy wiesz, że...
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 105329
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-10
Identyfikacja drożdży modyfikacje metod klasycznych
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 101720
10.15199/65.2016.10.6
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Lallemand Polska – naszą specjalnością są drożdże
nr katalogowy: 129430
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-9
Ocena zdolności biosyntezy tłuszczu przez wybrane drożdże
Karol Komorowski
Stanisław Błażejaka
nr katalogowy: 62571
AURA 2010-7
Niekonwencjonalne zasoby gazu ziemnego
Jakub SIEMEK
nr katalogowy: 53934
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-4
Zasłony jako telegazety
E. Masłowski
nr katalogowy: 5919
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-7
Badania niekonwencjonalne pap zgrzewalnych
Robert Jurczak
nr katalogowy: 10574
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-10
Mosty z cementowych betonów niekonwencjonalnych
nr katalogowy: 2747
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2004-6
Niekonwencjonalne metody detekcji zwarć w systemach elektroenergetycznych
Kazimierz MUSIEROWICZ
nr katalogowy: 3780
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-1
Jak to z fermentacją było?
Anna Pikulicka
Wioletta Tomaszewska-Górecka
Wiesław Barabasz
nr katalogowy: 136368
10.15199/64.2022.1.2
początki fermentacji
badania nad fermentacją
wkład naukowców w poznanie procesów fermentacyjnych
the beginnings of fermentation
research on fermentation
scientists contribution to understanding fermentation processes
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-5
Niekonwencjonalne systemy utylizacji odpadów siedliskowych - biotoalety humusowe (HBT)
ZBIGNIEW DĄBEK
nr katalogowy: 16516
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-4
Niekonwencjonalne produkty młynarskie
Jan KIRYLUK
nr katalogowy: 14026
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-2
Drożdże browarnicze - unikatowy organizm w procesie technologicznym
Alina Kunicka-Styczyńska
nr katalogowy: 82778
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-10
Rola drożdży w kształtowaniu walorów organoleptycznych i zdrowotnych wina
Alina Kunicka-Styczyńska
nr katalogowy: 72044
AURA 2004-6
WSZYSTKO O CIEPŁEJ WODZIE (5)
Zbigniew Szpil
nr katalogowy: 537
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-2
Niekonwencjonalne metody usuwania substancji biogennych w bioreaktorach sekwencyjnych
ANNA M. ANIELAK
nr katalogowy: 16553
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2006-9
Niekonwencjonalne technologie energetyczne a ochrona ťrodowiska
Iva PAVLOVA ľ MARCINIAK
nr katalogowy: 18303
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2005-2
Niekonwencjonalne metody badań diagnostycznych drutów lin stalowych
HANKUS J.
HANKUS Ł.
nr katalogowy: 9860
ELEKTROINSTALATOR 2021-1-2
NAUKA
nr katalogowy: 130388
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-3
Możliwość wykorzystania drożdży pofermentacyjnych w produkcji autolizatów drożdżowych
Bartłomiej Podpora
Franciszek Świderski
nr katalogowy: 50728
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-8
Domowy cydr – sekrety fermentacji
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 149866
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Biotransformacje z udziałem drożdży
Ewa Białecka-Florjańczyk
Jolanta Krzyczkowska
Izabela Stolarzewicz
nr katalogowy: 59843
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2005-5
Niekonwencjonalne metody modyfikacji powierzchniowej stopów aluminium
M. Tacikowski
M. Betiuk
R. Jakieła
nr katalogowy: 10192
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-4
Skąd się w piwie wzięły drożdże?
Zbigniew Jarząbek
Jakub Marczak
Bartłomiej Marczewski
nr katalogowy: 51279
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Optymalizacja warunków wbudowania jodu do drożdży Saccharomyces cerevisiae
Barbara Dolińska
Michał Zieliński
Sebastian Opaliński
Mariusz Korczyński
Zbigniew Dobrzański
Florian Ryszka
nr katalogowy: 59852
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-9
Drożdże osmotolerancyjne
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 71062
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-5
Kultury starterowe do produkcji pieczywa
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 67464
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-1-2
Kombucha - aspekty praktyczne i rynkowe
Mariusz Jakubowski
nr katalogowy: 118722
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-16
Rośnie piekarzom, wyrośnie rolnikom
nr katalogowy: 19364
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-6
Drożdże - gorący temat
nr katalogowy: 12688
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-10
Aldec G2 - krok w przyszłość
nr katalogowy: 7199
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Badanie pirolizy biomasy z wykorzystaniem termograwimetrii i spektrometrii masowej
Paweł Stolarek
Stanisław Ledakowicz
nr katalogowy: 20319
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-5
Sympozjum Odpadowe drożdże piwowarskie i młóto - cenny surowiec
Ł. Dubiel
nr katalogowy: 6801
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2008-5
Niekonwencjonalne sposoby kształtowania objętościowego
FRANCISZEK GROSMAN
JACEK PAWLICKI
nr katalogowy: 35421
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-3
Siarczek dimetylu (DMS) w piwie - od surowca do produktu gotowego. Cz. 3
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 112838
10.15199/64.2018.3.1
DMS
piwo
DMSO
fermentacja
drożdże
skład brzeczki
DMS
beer
DMSO
fermentation
yeast
composition of wort
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-7
Związki powstające w czasie fermentacji winiarskiej
Sylwia Bonin
nr katalogowy: 115055
10.15199/64.2018.7.3
produkty uboczne
jakość
wino
fermrntowane produkty winiarskie
by-products
quality
wine
fermented wine products
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-11
Piekarstwo krok po kroku. Drożdże - dlaczego niezbędne
Henryk Piesiewicz
Mariusz Zieliński
nr katalogowy: 22146
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-5
Niekonwencjonalne wykorzystanie tektury falistej
nr katalogowy: 113994
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-25
Drewniane wodociągi
nr katalogowy: 64553
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-1
Przepisy Sebastiana Szmyda. Propozycje karnawałowe
nr katalogowy: 4756
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-2
Metody molekularne stosowane do identyfikacji drożdży w winiarstwie
Monika Cioch
Paweł Satora
nr katalogowy: 82578
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-11
Psucie żywności przy udziale drożdży
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 87961
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2008-11
Niekonwencjonalne sposoby ogrzewania kościołów wykorzystujące ciepło od ludzi
LESZEK WOLSKI
ARKADIUSZ KAMIŃSKI
nr katalogowy: 39109
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2011-4
Mała i kolorowa
Marta Skwarczyńska
nr katalogowy: 64675
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Drożdże Organiczne. EKOrewolucja na rynku drożdży.
nr katalogowy: 127410
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Drożdże Organiczne. EKOrewolucja na rynku drożdży.
nr katalogowy: 127410
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Drożdże Organiczne. EKOrewolucja na rynku drożdży.
nr katalogowy: 127410
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-7
Krzyżówki drożdży browarniczych 1. Historia, stan obecny i perspektywy
Joanna Harasym
Tomasz Podeszwa
Ludmiła Bogacz-Radomska
nr katalogowy: 108399
krzyżówki międzygatunkowe
drożdże browarnicze
Saccharomyces cerevisiae
Saccharomyces eubayanus
Interspecific hybrid
brewer's yeast
Saccharomyces cerevisiae
Saccharomyces eubayanus
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-2
Drożdże Organiczne-BIO EKOrewolucja na rynku drożdży
nr katalogowy: 124725
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Transformacje naringeniny przez drożdże Rhodotorula marina
Anna Madej
Jarosław Popłoński
Ewa Huszcza
nr katalogowy: 68173
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-5
Przyspieszanie niektórych procesów technologicznych w winiarstwie a jakość wina
Agnieszka Wilkowska
Dorota Piatka
Eugeniusz Pogorzelski
nr katalogowy: 51964
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-12
43. doroczna konferencja o drożdżach
Ludmiła Bogacz-Radomska
Joanna Harasym
nr katalogowy: 102833
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-11-12
Żywotność drożdży a proces fermentacji piwa
Dorota Michałowska
nr katalogowy: 95659
10.15199/64.2015.11-12.4
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-3
Wykorzystanie drożdży Saccharomyces cerevisiae w zabezpieczaniu procesów fermentacyjnych
Izabela Podgórska
Ewa Solarska
nr katalogowy: 97394
10.15199/64.2016.3.6
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Lallemand Polska – naszą specjalnością są drożdże
nr katalogowy: 129430
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2007-9
Niekonwencjonalne przekładniki pomiarowe NCIT w zabezpieczeniach serii MiCOM P40
Bogusław Wilczyński
nr katalogowy: 30070
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2007-6
Niekonwencjonalne wspomaganie procesu azotowania jarzeniowego stopów tytanu stosowanych w medycynie
Tadeusz Frączek
nr katalogowy: 26966
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Drożdże i ich metabolity w procesie fermentacji alkoholowej
Justyna Anna Rębas
nr katalogowy: 132370
10.15199/64.2021.3.2
drożdże
fermentacja alkoholowa
zacier
etanol
yeast
alcoholic fermentation
mash
ethanol
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Drożdże i ich metabolity w procesie fermentacji alkoholowej
Justyna Anna Rębas
nr katalogowy: 132370
10.15199/64.2021.3.2
drożdże
fermentacja alkoholowa
zacier
etanol
yeast
alcoholic fermentation
mash
ethanol
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Bioróżnorodność mikroorganizmów w procesie produkcji wina metodą spontaniczną
Paulina Bogdan
Hubert Antolak
nr katalogowy: 120731
10.15199/64.2019.5-6.1
wino
bioróżnorodność
mikroorganizmy
fermentacja spontaniczna
wine
biodiversity
microorganisms
spontanous fermentation
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2008-7-8
Badanie kinetyki suszenia robinii akacjowej
SZYMON GŁOWACKI
MARIUSZ SOJAK
IZABELA WITEK
nr katalogowy: 36870
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-9
Rada Naukowa
nr katalogowy: 30034
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-8
Bioadsorpcja jonów ołowiu na wybranych złożach bioadsorbentów.Studia literaturowe
JÓZEF NASTAJ
ANNA HNAT
nr katalogowy: 37046
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-3
Drożdże aromatyczne Wyrazisty smak w przemyśle piekarskim
nr katalogowy: 112505
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-6
Ozon w przemyśle mięsnym
Robert Muszański
nr katalogowy: 36084
OPAKOWANIE 2007-4
Celofan - duże oszczędności dla producentów drożdży
nr katalogowy: 25382
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-2
„Jakość surowców piwowarskich a dobra jakość piwa (cz. II)
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 58029
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-10
Bajgiel, czyli magiczna bułka z dziurką
nr katalogowy: 38742
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1997-5
Niekonwencjonalne procesy w technologii chemicznej - - ekstrakcja nadkrytyczna, plazma, ogniwa paliwowe, membrany
PIOTR K. WRONA
JACEK KWIATKOWSKI
RYSZARD PEPŁOŃSKI
ANDRZEJ RESZTAK
PIOTR PIELA
GRZEGORZ ROSŁONEK
TADEUSZ PORĘBSKI
SŁAWOMIR TOMZIK
nr katalogowy: 43273
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-5
Wpływ pierwiastków magnezu i wapnia na proces fermentacji winiarskiej
Sylwia Bonin
Małgorzata Stanisławczyk
nr katalogowy: 60284
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-12
Wpływ zmiennego pola elektromagnetycznego na wzrost drożdży Yarrowia lipolytica
Marek OSTAFIN
Karol BULSKI
Tomasz DRÓŻDŻ
Piotr NAWARA
Krzysztof NĘCKA
Stanisław LIS
Paweł KIEŁBASA
Marcin TOMASIK
Maciej OZIEMBŁOWSKI
nr katalogowy: 102614
10.15199/48.2016.12.30
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-6
Piekarstwo ekologiczne
nr katalogowy: 143443
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-11
Drożdże a układ odpornościowy
nr katalogowy: 146044
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-2
Słodki oddech
nr katalogowy: 73928
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2020-2
OD REDAKCJI
Magdalena Wenda
nr katalogowy: 126553
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-19-20
Wehikuł wielofunkcyjny
nr katalogowy: 100898
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Nieoczekiwane smaki
nr katalogowy: 138819
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-2
Niekonwencjonalne frakcjonowanie i sor towanie mas makulaturowych
ALICJA BIEL-TYRALSKA
TOMASZ TYR ALSKI
nr katalogowy: 104263
10.15199/54.2017.2.2
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-3
Paliwa gazowe niekonwencjonalne – nawanianie
Grzegorz Rosłonek
nr katalogowy: 136792
10.15199/17.2022.3.2
nawaniacz
nawaniacz bezsiarkowy
paliwa niekonwencjonalne
biogaz
biometan
wodór
syntetyczny gaz ziemny
reakcje addycji
odorant
sulfur-free odorant
unconventional fuels
biogas
biomethane
hydrogen
synthetic natural gas
addition reactions
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-3
Paliwa gazowe niekonwencjonalne – nawanianie
Grzegorz Rosłonek
nr katalogowy: 136792
10.15199/17.2022.3.2
nawaniacz
nawaniacz bezsiarkowy
paliwa niekonwencjonalne
biogaz
biometan
wodór
syntetyczny gaz ziemny
reakcje addycji
odorant
sulfur-free odorant
unconventional fuels
biogas
biomethane
hydrogen
synthetic natural gas
addition reactions
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-6
AIRSPEXX - HIGIENA POWIETRZA W PRZEMYŚLE SPOŻYWCZYM
nr katalogowy: 106766
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-2
Enancjoselektywne utlenianie chiralnego hydroksyfenylometanofosfonianu dietylu za pomocą drożdży piekarniczych
Dorota Pawlak
Ewa Żymańczyk-Duda
nr katalogowy: 65844
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-1
Naturalne enzymy ziaren zbóż
Aleksandra Kępińska
nr katalogowy: 88924
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-1
Jak to z fermentacją było?
Anna Pikulicka
Wioletta Tomaszewska-Górecka
Wiesław Barabasz
nr katalogowy: 136368
10.15199/64.2022.1.2
początki fermentacji
badania nad fermentacją
wkład naukowców w poznanie procesów fermentacyjnych
the beginnings of fermentation
research on fermentation
scientists contribution to understanding fermentation processes
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-1
Jak to z fermentacją było?
Anna Pikulicka
Wioletta Tomaszewska-Górecka
Wiesław Barabasz
nr katalogowy: 136368
10.15199/64.2022.1.2
początki fermentacji
badania nad fermentacją
wkład naukowców w poznanie procesów fermentacyjnych
the beginnings of fermentation
research on fermentation
scientists contribution to understanding fermentation processes
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-1
Jak to z fermentacją było?
Anna Pikulicka
Wioletta Tomaszewska-Górecka
Wiesław Barabasz
nr katalogowy: 136368
10.15199/64.2022.1.2
początki fermentacji
badania nad fermentacją
wkład naukowców w poznanie procesów fermentacyjnych
the beginnings of fermentation
research on fermentation
scientists contribution to understanding fermentation processes
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2016-3
Przyszłość mebli łazienkowych
Justyna Zborowska
nr katalogowy: 100945
AURA 2011-10
Wykorzystać mikroba Grzyby
Maria J. CHMIEL
nr katalogowy: 62841
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-6
Dla kogo przeznaczone są atesty surowców i instrukcje półproduktów piekarskich?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 143441
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-11
Piwa kwaśne i problemy z ich warzeniem
Katarzyna Modrzejewska
nr katalogowy: 116656
10.15199/64.2018.11.2
piwo
sour
kwas
browarnictwo
drożdże
beer
sour
acid
brewery
yeasts
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-6
Badania nad zdrożdżowaniem wywaru gorzelniczego przy udziale drożdży Candida utilis i Candida tropicalis. Cz. 1
Katarzyna Kotarska
Anna Świerczyńska
Wojciech Dziemianowicz
nr katalogowy: 106770
10.15199/64.2017.6.3
wywar gorzelniczy
drożdże paszowe
białko w biomasie drożdży
stillage
fodder yeast
protein in yeast biomass
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2018-11
Podsumowanie 11. targów TOOLEX
nr katalogowy: 117252
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2019-9
Dobór rozwiązań telemechaniki z myślą o przyszłości
Paweł Bielenica
nr katalogowy: 122232
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Nieoczekiwane smaki
nr katalogowy: 138819
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-4
Udostępnianie złóż gazu ziemnego z formacji łupkowych metodą hydraulicznego szczelinowania
Piotr Kasza
Klaudia Wilk
nr katalogowy: 67023
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-10
Wielomodułowy system monitoringu wyładowań niezupełnych oparty na metodach EA, HF i UHF
Krzysztof WALCZAK
Wojciech SIKORSKI
Wiesław GIL
nr katalogowy: 101189
10.15199/48.2016.10.02
OPAKOWANIE 2016-8
Właściwe opakowanie drożdży przedłuża ich trwałość
ANDRZEJ KORNACKI
nr katalogowy: 100426
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-2
Analiza regionów rybosomalnych Identyfikacja drożdży występujących w żywności
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 103968
10.15199/65.2017.2.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-3
Detoksykacja aflatoksyny B1 przez drobnoustroje probiotyczne
Katarzyna Śliżewska
nr katalogowy: 125281
10.15199/62.2020.3.12
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-6
Niekonwencjonalne metody regeneracji zużytych węgli aktywnych
LIDIA DĄBEK
ANDRZEJ ŚWIĄTKOWSKI
nr katalogowy: 44915
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2009-1
Analiza zmian pseudosprężystych własności stopu NiTi z pamięcią kształtu spowodowanych implantacją jonową
NEONILA LEVINTANT-ZAYONTS
STANISŁAW KUCHARSKI
nr katalogowy: 41943
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2009-6
Laserowe modyfikowanie warstwy wierzchniej stali narzędziowych z powłokami galwanicznymi chromu i niklu
Przemysław Borecki
Andrzej Młynarczak
Adam Piasecki
nr katalogowy: 48715
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2016-9
Unconventional cavity forming using a machine tool
Ján MORAVEC
nr katalogowy: 100124
10.15199/24.2016.9.11
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-2
Inhibitory fermentacji etanolowej w winiarstwie
Paweł Sroka
Urszula Błaszczyk
nr katalogowy: 50136
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-8
Dobre drożdże to podstawa
nr katalogowy: 99724
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-12
Termometr w rzemieślniczej piekarni to niezbędny przyrząd pomiarowy
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 140766
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
Drożdże browarnicze i ocena ich aktywności. Cz. II
Joanna Berłowska
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 84835
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
ZASTOSOWANIE METOD KLASYCZNYCH I MOLEKULARNYCH DO IDENTYFIKACJI MIKROORGANIZMÓW ŚRODOWISKA NATURALNEGO
Katarzyna Rajkowska
nr katalogowy: 70870
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-3
Tradycyjne i niekonwencjonalne przekąski mięsne
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 50747
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2023-1
Niekonwencjonalne parametry fizyczne przędz wyznaczane za pośrednictwem zestawów aparaturowych oferowanych przez firmę USTER TECHNOLOGIES A.G. Część II: Pomiar tarcia przędz z włókien odcinkowych
Stanisław Lewandowski
Robert Drobina
nr katalogowy: 141991
10.15199/60.2023.1.2
tarcie
współczynnik tarcia
friction
coefficient of friction
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-3
Bimbrownictwo - wczoraj i dziś
Leszek Wiwała
nr katalogowy: 50736
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-2
Jakość mikrobiologiczna żywności w Polsce
Bożena Windyga
Halina Ścieżyńska
nr katalogowy: 50146
GAZETA CUKROWNICZA 2009-4
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 43821
OPAKOWANIE 2009-2
Właściwe opakowanie drożdży przedłuża ich trwałość
nr katalogowy: 41636
CHŁODNICTWO 2009-1-2
Przeżywalność suszenia sublimacyjnego przez bakterie fermentacji mlekowej i drożdże
PIOTR DZIUGAN
nr katalogowy: 41436
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-7-8
XIV Szkoła Technologii Fermentacji Technika i technologia w nowoczesnym browarnictwie (2)
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 46194
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-8
Żur na bazie kultur starterowych drogą do sukcesu
nr katalogowy: 53352
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-5
Kwas piekarski w produkcji pieczywa
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 90798
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-11-12
Wpływ wybranych aktywatorów mineralnych na fermentację alkoholową buraków cukrowych i jakość uzyskiwanego destylatu rolniczego (cz. I)
Katarzyna Kotarska
Wojciech Dziemianowicz
nr katalogowy: 88508
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-8-9
Wpływ aktywności wody na wzrost drobnoustrojów
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 71078
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-10
KWALIFIKACJA W ZAWODZIE PIEKARZ Część 2.
nr katalogowy: 93888
OPAKOWANIE 2018-7
Wino w puszkach
nr katalogowy: 115110
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-21-22
Łupki - nowe nadzieje
Maciej Kamyk
nr katalogowy: 80488
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-9
Dezynfekcja nadtlenowa
nr katalogowy: 116119
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
Dezynfekcja nadtlenowa
nr katalogowy: 118820
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-1
Wpływ wybranych aktywatorów mineralnych na fermentację alkoholową buraków cukrowych i jakość uzyskiwanego destylatu rolniczego (cz. II)
Katarzyna Kotarska
Wojciech Dziemianowicz
nr katalogowy: 89218
10.15199/64.2015.1.2
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-9
Znaczenie drożdżowej proteinazy A w kształtowaniu pienistości piwa
Dorota Michałowska
nr katalogowy: 79262
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-6
Drożdże browarnicze a produkty uboczne fermentacji Cz. I. Lotne związki siarkowe
Anna Sałek
nr katalogowy: 52624
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Piwa kwaśne – charakterystyka i technologia produkcji
Joanna Kawa-Rygielska
Kinga Adamenko
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
nr katalogowy: 135242
10.15199/64.2021.6.2
piwowarstwo
technologia fermentacji
piwa kwaśne
niekonwencjonalne mikroorganizmy
brewing
fermentation technology
sour beer
unconventional microorganisms
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Piwa kwaśne – charakterystyka i technologia produkcji
Joanna Kawa-Rygielska
Kinga Adamenko
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
nr katalogowy: 135242
10.15199/64.2021.6.2
piwowarstwo
technologia fermentacji
piwa kwaśne
niekonwencjonalne mikroorganizmy
brewing
fermentation technology
sour beer
unconventional microorganisms
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Piwa kwaśne – charakterystyka i technologia produkcji
Joanna Kawa-Rygielska
Kinga Adamenko
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
nr katalogowy: 135242
10.15199/64.2021.6.2
piwowarstwo
technologia fermentacji
piwa kwaśne
niekonwencjonalne mikroorganizmy
brewing
fermentation technology
sour beer
unconventional microorganisms
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-6
Zasady i porady warte przypomnienia
nr katalogowy: 44521
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Prosto z pieca!
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 134935
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-12
Prefabrykaty ścienne z kompozytów styrobetonowych - od idei do prototypu
Maria Wesołowska
Łukasz Mrozik
Jarosław Gajewski
Agnieszka Grzybowska
Paweł Piekarski
Paula Szczepaniak
Jerzy Janicki
nr katalogowy: 117771
10.15199/33.2018.12.10
AURA 2010-6
Zrównoważony rozwój ze Słońcem
Jerzy BORKIEWICZ
nr katalogowy: 52174
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-5
Wpływ niekonwencjonalnego zbrojenia na wytrzymałość pianobetonu nieautoklawizowanego
Yuriy Famulyak
Mykhaylo Delyavskyy
Justyna Sobczak-Piąstka
nr katalogowy: 113887
10.15199/33.2018.05.05
pianobeton
niekonwencjonalne zbrojenie
wytrzymałość
ściskanie.
foam concrete
unconventional types of reinforcement
strength
compression.
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2017-8
Unconventional forming of tube ends
Ján MORAVEC
nr katalogowy: 109127
10.15199/24.2017.8.23
forming
machine tool
unconventional methods of for ming
tubes
kształtowanie
obrabiarka
niekonwencjonalne metody kształtowania
rury
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-3
Niekonwencjonalne sposoby określania wytrzymałości cegły i zaprawy w istniejących murach
Piotr Tkacz
Romuald Orłowicz
nr katalogowy: 75611
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-4
Nowa linia produktowa beztorfowych podłoży do uprawy roślin marki Plonownik wyrazem troski o środowisko w uprawie roślin
nr katalogowy: 148169
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-10
Formowanie mąk specjalnych za pomocą aparatu Mixolab
nr katalogowy: 86960
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-6
Zastosowanie klasycznych testów hydrodynamicznych do oceny petrofizycznych właściwości niekonwencjonalnych złóż gazu ziemnego typu tight gas
Jacek Blicharski
Mirosław Szczepaniec
Czesław Rybicki
nr katalogowy: 114194
10.15199/62.2018.6.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-4
Zasady zielonej chemii w preparatyce eterów 4,4'-bifenolu
Magdalena Marcinkowska
Agnieszka Puchała
Joanna Matuska-Łyżwa
Ilona Żeber-Dzikowskaa
Bożena Wójtowiczb
Barbara Gworekc
Jarosław Chmielewskic
nr katalogowy: 119563
10.15199/62.2019.4.7
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-11
Naj... w branży piwowarskiej Ekstremalne lokalizacje geograficzne
Marek Suliga
nr katalogowy: 116652
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-2-3
Terminal LNG w Świnoujściu w kierunku nowoczesnej energetyki
nr katalogowy: 65878
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-6
Procesy wstępne stosowane przed suszeniem owoców i warzyw
Małgorzata Nowacka
Dorota Witrowa-Rajchert
nr katalogowy: 60528
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-4
Wymagania dotyczące obowiązkowych informacji o wartości odżywczej w oznakowaniu środków spożywczych (cz. III) Przykład obliczenia wartości odżywczej chleba
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 83158
GAZETA CUKROWNICZA 2010-6
Stan sanitarny cukrowni i mikrobiologiczna jakość cukru wyprodukowanego podczas kampanii 2009/2010
Małgorzata Kowalska
nr katalogowy: 56312
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8
Budowanie silnej pozycji marki na rynku poprzez właściwe wyznaczenie trwałości produktów Przegląd badań stosowanych do oceny trwałości Cz. IV. Badania trwałości piwa
Wojciech Piasecki
nr katalogowy: 93071
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-6
Piekarstwo ekologiczne
nr katalogowy: 143443
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2024-9
Unconventional EPR studies of powder coatings
PIOTR PISIAK
BOGUMIŁ CIENIEK
IRENEUSZ STEFANIUK
nr katalogowy: 150481
10.15199/40.2024.9.5
EPR
paints
free radicals
paramagnetic centers
EPR
farby
wolne rodniki
centra paramagnetyczne
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2024-9
Unconventional EPR studies of powder coatings
PIOTR PISIAK
BOGUMIŁ CIENIEK
IRENEUSZ STEFANIUK
nr katalogowy: 150481
10.15199/40.2024.9.5
EPR
paints
free radicals
paramagnetic centers
EPR
farby
wolne rodniki
centra paramagnetyczne
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-2
S jak siedzisko, cz. 4
Zbigniew Jóźwiak
nr katalogowy: 112040
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2023-1
Niekonwencjonalne parametry fizyczne przędz wyznaczane za pośrednictwem zestawów aparaturowych oferowanych przez firmę USTER TECHNOLOGIES A.G. Część I: Pomiar włochatości przędz i parametrów wytrzymałościowych bezwęzłowych zaplatanych połączeń końców nitek
Stanisław Lewandowski
Robert Drobina
nr katalogowy: 141990
10.15199/60.2023.1.1
włochatość przędz
błędy przędzy
zrywność przędzy
połączenia bezwęzłowe
przewijanie
przewijarka automatyczna
połączenia zaplatane
splatarka
hairiness of yarns
faults of yarns
breakage of the yarn
unknotted joints
cross winding
automatic winding machine
splicing joints
splicer
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Potencjał wykorzystania niekonwencjonalnych mikroorganizmów w technologii piwowarskiej
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
Joanna Kawa-Rygielska
nr katalogowy: 139100
10.15199/64.2022.4.1
piwowarstwo
niekonwencjonalne mikroorganizmy
technologia fermentacji
brewing
unconventional microorganisms
fermentation technology
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-12
Wpływ zmiennego pola elektromagnetycznego na biofilm utworzony przez Candida albicans
Marek OSTAFIN
Paulina LASATOWICZ
Anna MIERNIK
Piotr NAWARA
Paweł KIEŁBASA Tomasz DRÓŻDŻ Urszula MALAGA-TOBOŁA
nr katalogowy: 117324
10.15199/48.2018.12.27
biofilm
drożdże
Candida albicans
pole elektromagnetyczne
solenoid
biofilm
yeast
Candida albicans
electroimagnetic field
solenoid
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-1
Wykorzystanie drożdży piekarskich Saccharomyces cerevisiae w reakcjach otrzymywania estrów - komponentów zapachowych
Jolanta Krzyczkowska
nr katalogowy: 81740
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-5
Podstawowe surowce w piekarni (cz. 3)
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 126096
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-4
Podstawowe surowce w piekarni (cz. 2)
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 125800
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-2
Osadnik szybowy przydomowej oczyszczalni ścieków
Zbigniew Dąbek
nr katalogowy: 65621
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2023-1
Niekonwencjonalne parametry fizyczne przędz wyznaczane za pośrednictwem zestawów aparaturowych oferowanych przez firmę USTER TECHNOLOGIES A.G. Część II: Pomiar tarcia przędz z włókien odcinkowych
Stanisław Lewandowski
Robert Drobina
nr katalogowy: 141991
10.15199/60.2023.1.2
tarcie
współczynnik tarcia
friction
coefficient of friction
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
Filtry modułowe Pall dla browarów i mikrobrowarów
Piotr Ziarko
Marek Waczyński
dr Marek Jastrzębski
nr katalogowy: 87604
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-11-12
Słody a bogata paleta piwnych barw
Marek Suliga
nr katalogowy: 64614
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-8
Sposoby zwiększania wartości odżywczej makaronów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 78277
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-2
Piekarzu, czy wiesz, że...
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 118404
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-6
Dla kogo przeznaczone są atesty surowców i instrukcje półproduktów piekarskich?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 143441
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2021-5
Paliwa gazowe niekonwencjonalne
Grzegorz Rosłonek
nr katalogowy: 131902
10.15199/17.2021.5.1
paliwa niekonwencjonalne
biogaz
biometan
wodór
SNG
reforming parowy
piroliza
elektroliza
non-conventional fuels
biogas
biomethane
hydrogen
SNG
steam reforming
pyrolysis
elektrolysis
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2017-9
Digital Substation ABB - informacje ogólne
Rafał Płatek
nr katalogowy: 109218
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2023-1
Niekonwencjonalne parametry fizyczne przędz wyznaczane za pośrednictwem zestawów aparaturowych oferowanych przez firmę USTER TECHNOLOGIES A.G. Część I: Pomiar włochatości przędz i parametrów wytrzymałościowych bezwęzłowych zaplatanych połączeń końców nitek
Stanisław Lewandowski
Robert Drobina
nr katalogowy: 141990
10.15199/60.2023.1.1
włochatość przędz
błędy przędzy
zrywność przędzy
połączenia bezwęzłowe
przewijanie
przewijarka automatyczna
połączenia zaplatane
splatarka
hairiness of yarns
faults of yarns
breakage of the yarn
unknotted joints
cross winding
automatic winding machine
splicing joints
splicer
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2023-1
Niekonwencjonalne parametry fizyczne przędz wyznaczane za pośrednictwem zestawów aparaturowych oferowanych przez firmę USTER TECHNOLOGIES A.G. Część I: Pomiar włochatości przędz i parametrów wytrzymałościowych bezwęzłowych zaplatanych połączeń końców nitek
Stanisław Lewandowski
Robert Drobina
nr katalogowy: 141990
10.15199/60.2023.1.1
włochatość przędz
błędy przędzy
zrywność przędzy
połączenia bezwęzłowe
przewijanie
przewijarka automatyczna
połączenia zaplatane
splatarka
hairiness of yarns
faults of yarns
breakage of the yarn
unknotted joints
cross winding
automatic winding machine
splicing joints
splicer
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2023-1
Niekonwencjonalne parametry fizyczne przędz wyznaczane za pośrednictwem zestawów aparaturowych oferowanych przez firmę USTER TECHNOLOGIES A.G. Część I: Pomiar włochatości przędz i parametrów wytrzymałościowych bezwęzłowych zaplatanych połączeń końców nitek
Stanisław Lewandowski
Robert Drobina
nr katalogowy: 141990
10.15199/60.2023.1.1
włochatość przędz
błędy przędzy
zrywność przędzy
połączenia bezwęzłowe
przewijanie
przewijarka automatyczna
połączenia zaplatane
splatarka
hairiness of yarns
faults of yarns
breakage of the yarn
unknotted joints
cross winding
automatic winding machine
splicing joints
splicer
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
O organizacji pizzerii słów kilka
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 112572
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-2
Wykorzystanie wyrobów z gryki w produkcji pieczywa
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 74248
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-2
Charakterystyka mikroflory najczęściej występującej w surowcach i przetworach mięsnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 65707
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-4
Produkcja pieczywa ze śruty żytniej
nr katalogowy: 75659
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-3
Wpływ genetyki na żywność - szansa czy zagrożenie?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 58073
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-9
Bez pieczywa ani rusz!
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 54032
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-6
Surowce dodatkowe w piekarni
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 126601
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Substancje aromatyczne odpowiedzialne za smak i zapach win białych
nr katalogowy: 143830
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-7
Domowy cydr - ostatnie kroki przed fermentacją
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 149432
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Właściwości surowców do produkcji mąk niekonwencjonalnych
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Anna Żbikowska
Iwona Szymańska
Katarzyna Żbikowska
nr katalogowy: 123066
10.15199/65.2019.10.4
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2019-9
Realizacja szyny procesowej IEC 61850 w aplikacjach rozdzielni GIS na przykładzie rozwiązań GE
Andrzej Juszczyk
nr katalogowy: 122224
10.15199/74.2019.9.14
stacja cyfrowa
IEC 61850-9-2
szyna procesowa
digital substation
IEC 61850-9-2
process bus
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2018-10
Use of magnetic field in sheet metal shearing
Ján MORAVEC
nr katalogowy: 116583
10.15199/24.2018.10.6
shearing
sheet metal
unconventional methods
magnetic field
cięcie
blacha
niekonwencjonalne metody
pole magnetyczne
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-4
Zastosowanie pulsacyjnego pola elektrycznego do utrwalania soków owocowych i warzywnych
Justyna Nasiłowska
Barbara Sokołowska
nr katalogowy: 83793
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-2
VARIA
nr katalogowy: 56790
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH