Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Kwas szczawiowy w piwie
Agnieszka Salamon
Dorota Michałowska
nr katalogowy: 127678
10.15199/64.2020.7–8.2
kwas szczawiowy
piwo
surowce
gushing
składnik antyodżywczy
oxalic acid
beer
raw materials
gushing
anti-nutritive component
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Kwas szczawiowy w piwie
Agnieszka Salamon
Dorota Michałowska
nr katalogowy: 127678
10.15199/64.2020.7–8.2
kwas szczawiowy
piwo
surowce
gushing
składnik antyodżywczy
oxalic acid
beer
raw materials
gushing
anti-nutritive component
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-7-8
Mocne punkty
nr katalogowy: 29145
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2002-8
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii
nr katalogowy: 28437
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2008-12
Energetyczne, ekologiczne i ekonomiczne aspekty stosowania sprężarkowych pomp ciepła
MARIAN RUBIK
nr katalogowy: 39866
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-6
Lignany funkcjonalny składnik żywności
Katarzyna Waszkowiak
nr katalogowy: 77387
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-9
Właściwości nowoczesnych pianek poliuretanowych
Maciej Połyga
nr katalogowy: 71114
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-8
Znakowanie wyrobów piekarskich i ciastkarskich na podstawie prawa unijnego i krajowego (cz. II)
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 99716
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-1
glanbia nutritionals - wprowadza na rynek OPTISOL - składnik zastępujący całe jaja
nr katalogowy: 81757
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-8
OLEJ - NIEZBĘDNY SKŁADNIK W DIECIE CZŁOWIEKA
nr katalogowy: 85530
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-11
Nowy sprzętowy składnik symulatora RTDS
Konrad Woliński
nr katalogowy: 140486
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Dodawanie płynnych składników do pasz
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 99953
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-11
Nowy sprzętowy składnik symulatora RTDS
Konrad Woliński
nr katalogowy: 140486
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-9
Materiał fosforencyjny z ligniny
nr katalogowy: 133612
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-9
Materiał fosforencyjny z ligniny
nr katalogowy: 133612
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-10
Wartość odżywcza makaronu
nr katalogowy: 22314
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-12
Glukozynolany - niedoceniony składnik funkcjonalny warzyw
E. Sosińska
nr katalogowy: 23141
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2006-4
Kontrola geometrii światłowodów kapilarnych
R. Romaniuk
J. Dorosz
nr katalogowy: 16408
DOZÓR TECHNICZNY 2006-2
Kontrola geometrii światłowodów kapilarnych
R. Romaniuk
J. Dorosz
nr katalogowy: 16288
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-5
Zastosowanie skrobi modyfikowanych w przemyśle spożywczym
Wacław Leszczyński
nr katalogowy: 19141
GAZETA CUKROWNICZA 2006-6
Potrzeby pokarmowe buraka cukrowego względem potasu
E. Jaszczołt
nr katalogowy: 16611
AURA 2006-3
ASPEKTY ZDROWOTNE WODY DO PICIA
Anna Wawrzyk
nr katalogowy: 16001
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-5
Kruszywo jako podstawowy składnik nawierzchni bitumicznych
W. Gardziejczyk
M. Wasilewska
nr katalogowy: 17510
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2006-8-9
Przewiewność mieszanki rudnej spiekanej na ruszcie
SABELA W.
BUZEK J.
nr katalogowy: 16936
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-10
Akryloamid - niechciany składnik przetworów zbożowych i pieczywa
Ludwik CZERWIECKI
nr katalogowy: 14147
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2005-5
System kontroli jakości masy włóknistej. Cz. III. Wytrzymałość włókien
Kazimierz Przybysz
Paweł Wandelt
nr katalogowy: 12432
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2005-4
System kontroli jakości masy włóknistej. Cz. II. Wymiary i kształt włókien
Kazimierz Przybysz
nr katalogowy: 12416
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2005-2
System kontroli jakości masy włóknistej. Cz. l. Cel i zadania systemu
Kazimierz Przybysz
nr katalogowy: 12378
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2005-9
System kontroli jakości masy włóknistej. Cz. V. Substancje rozpuszczalne zawarte w masie włóknistej
Kazimierz Przybysz
nr katalogowy: 12503
SZKŁO I CERAMIKA 2006-4
Potencjał redox jako istotny parametr technologiczny procesów produkcji szkieł użytkowych. Cz. II Metody określania potencjału redox
J. Zawiła
nr katalogowy: 20989
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2004-8
Synteza i właściwości pigmentów monoazowych pochodnych 5-amino-6-nitro-benzimidazolonu-2
Zygmunt Boruszczak
Mariola Kaźmierska
nr katalogowy: 6611
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-12
Wartość odżywcza pieczywa i jego przeznaczenie dla konsumentów wymagających określonych diet (cz. II)
Małgorzata Mielcarz
nr katalogowy: 5146
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Rynkowa szansa dla młynarstwa
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 132049
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2004-7
Wpływ dodatków stopowych oraz obróbki wykańczającej na odporność korozyjną blach cynkowych
Liberski P.
Lejkowski J.
Spyra M.
Kania H.
Podolski P.
nr katalogowy: 7344
CHŁODNICTWO 2016-3
Europejskie Centrum Rozwiązań Emerson dla segmentu Climate Technologies
nr katalogowy: 96985
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1999-4
Właściwości adsorpcyjne sorbentów montmorylonitowo-węglowych
EWA KOMOROWSKA-CZEPIRSKA
nr katalogowy: 43589
SZKŁO I CERAMIKA 2006-3
Morfologia tlenku cynku domieszkowanego jonami glinu otrzymywanego metodą hydrotermalną oraz kondensacji próżniowej
T. Strachowski
R. R. Piticescu
C. J. Monty
W. Łojkowski
R. Pielaszek
nr katalogowy: 21009
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-11
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 107543
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-4
Zboża w rolnictwie i gospodarce Polski
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 58924
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-9
Inulina - właściwości fizykochemiczne i zdrowotne ważne w produkcji napojów
Bożena Waszkiewicz-Robak
Klaudia Kulik
nr katalogowy: 93611
10.15199/64.2015.9.2
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-9
Inulina - właściwości fizykochemiczne i zdrowotne ważne w produkcji napojów
Bożena Waszkiewicz-Robak
Klaudia Kulik
nr katalogowy: 93611
10.15199/64.2015.9.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-2
Biomateriały fosforanowe - substytuty tkanki kostnej
REGINA KIJKOWSKA
nr katalogowy: 28805
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2020-6
Grafika inżynierska
nr katalogowy: 126757
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-3
Sacharydy i polisacharydy w przetwórstwie mięsa
ANETA CEGIEŁKA
nr katalogowy: 33812
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-1
Kukurydza - Część 3. Błonnik pokarmowy
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 32431
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-9
BONIGRASA - składnik najlepszych receptur
nr katalogowy: 37753
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2001-6
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii
nr katalogowy: 28226
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1997-12
Innowacje analityczne w charakterystyce pozostałości ropnych
WŁODZIMIERZ KOTOWSKI
HEINZ BERNDT
BERNHARD LUCKE
WOLFGANG FECHNER
nr katalogowy: 43370
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1997-3
Wykorzystanie alkoholu etylowego w paliwach silnikowych reformułowanych
EWA BEDNAREK
JERZY MAŁYSKA
LUDWIK KOSSOWICZ
nr katalogowy: 43242
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-2
Udział Polski w międzynarodowym handlu wieprzowiną
Stanisław Urban
nr katalogowy: 33107
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-12
Wymagania dotyczące oceny geosyntetyków
Ewa Szewczak
nr katalogowy: 39902
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-9
Metody ograniczania krystalizacji lodu w procesie zamrażania
ANNA KAMIŃSKA
PIOTR P. LEWICKI
nr katalogowy: 38041
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-9
Możliwości wykorzystania skrobi zbożowych w innych niż spożywczy przemysłach
nr katalogowy: 37698
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2008-6
Specyfika funkcjonowania obiegów wodno-ściekowych oraz wód technologicznych
Jan Bondaruk
Jerzy Kwapuliński
nr katalogowy: 36272
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2000-3
Porafinacyjne kwasy tłuszczowe jako baza środków zmiękczających dla włókiennictwa
ZYGMUNT HEHN
STANISŁAW GLADOS
nr katalogowy: 42723
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-3
Ile wody w pieczywie?
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 74637
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-3
Wzrost znaczenia kukurydzy w produkcji zbóż Miejsce zbóż w rolnictwie i gospodarce Polski
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 98702
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1999-10
Powierzchniowo czynne sole sodowe siarczanowanych oksyalkilenowych pochodnych styrenowanego technicznego m-krezolu
HELMUT MATYSCHOK
nr katalogowy: 43659
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1999-7
Estry metylowe kwasów tłuszczowych jako baza środków zmiękczających dla włókiennictwa
ZYGMUNT HEHN
JOANNA JABŁOŃSKA
MARIUSZ MACIEJEWSKI
STANISŁAW GLADOS
nr katalogowy: 43624
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1995-11
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 43052
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-3
Podstawy metody bilansowej obliczania zapotrzebowania na energię do ogrzewania i chłodzenia
Dariusz Heim
Aleksander Panek
nr katalogowy: 33916
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-1
Herbatka na karnawał
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 32329
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-10
Z czego składają się lody (c.d.)
nr katalogowy: 30235
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-7
Nowoczesny przerób owsa i wykorzystanie produktów owsianych
nr katalogowy: 27809
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-10
Akocheese innowacyjny składnik roślinny produktów typu ser
nr katalogowy: 38793
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-8
Żywieniowo-profilaktyczna wartość ziarniaków gryki oraz produktów gryczanych
KAROLINA CHRISTA
nr katalogowy: 37062
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-5
Ryż - cenny składnik żywności
MAŁGORZATA ZIARNO
DOROTA ZARĘBA
nr katalogowy: 35493
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-2
REZWERATROL - środek dobry na wszystko?
Adam Bogacz
nr katalogowy: 24358
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2020-2
Wodór jako paliwo podstawowe i dodatkowe do tłokowego silnika spalinowego
nr katalogowy: 124962
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-8
Z czego składają się lody (c.d.)
nr katalogowy: 28988
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-5
Inulina jako zamiennik tłuszczu w produktach spożywczych
ANNA FLOROWSKA
KRZYSZTOF KRYGIER
nr katalogowy: 25846
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-2
Generowanie energii z odpadów powstajacych przy przerobie makulatury - produkcja paliw wtórnych
Bartek Stawicki
Anna Stawicka
nr katalogowy: 24408
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Rynkowa szansa dla młynarstwa
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 132049
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2018-2
Dłuższe spojrzenie na długoterminowe przechowywanie energii
nr katalogowy: 112086
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-1
Komisja Europejska odnowiła zatwierdzenie stosowania glifosatu do 2033 roku
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 147200
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1995-5
Synteza i właściwości metalokompleksowych barwników typu 1:2 - pochodnych 1-(3'-N-benzenosulfonamido)fenylo-3-metylopirazolonu-5
KAZIMIERZ BLUS
JAN KRASKA
nr katalogowy: 42969
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Nowa generacja błonnika pokarmowego polepsza stan zdrowotny jelit
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 123774
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-6
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 120494
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-2
Łubin, jako alternatywa dla soi
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 105081
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-9
BONIGRASA - składnik najlepszych receptur
nr katalogowy: 56381
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-4
Izolacje przeciwwodne Servidek/Servipak
nr katalogowy: 67293
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-4
Izolacje przeciwwodne Servidek/Servipak
nr katalogowy: 76002
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-3
Sympozjum produktowe Frutarom Health
Adam Bogacz
nr katalogowy: 90193
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-7
Innowacyjne spoiwa cementowe i betony z wykorzystaniem popiołu lotnego wapiennego
nr katalogowy: 69540
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-4
Guma
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 112254
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-3
Mistrzowie polecają na Wielkanoc
nr katalogowy: 83129
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-11
Izolacje przeciwwodne Servidek/Servipak
nr katalogowy: 63824
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-7
Izolacje przeciwwodne Servidek/Servipak
nr katalogowy: 61254
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-10
INGREDION wprowadza na rynek nowy zamiennik KARAGENU z czystą etykietą
nr katalogowy: 80058
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-6
PRODUKTY MIESIĄCA
nr katalogowy: 92048
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-9
Barwniki naturalne i barwiąca żywność firmy Chr. Hansen w wyrobach cukierniczych
nr katalogowy: 78888
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-9
Era blogów
Patrycja Chojak
nr katalogowy: 100588
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2016-4
Zaburzenia elektromagnetyczne generowane przez układy cyfrowe
Krzysztof Kajstura
Igor Kurytnik
nr katalogowy: 97777
10.15199/74.2016.4.1
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-4
Beryl
Ryszard Szozda
nr katalogowy: 44139
OPAKOWANIE 2013-4
Transport wewnętrzny i automatyzacja produkcji
nr katalogowy: 76099
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Owies
Aneta Popek
nr katalogowy: 123775
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-24
Żuraw
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 123204
ELEKTROINSTALATOR 2021-12
BLIŹNIAK CYFROWY DLA SIECI ENERGETYCZNYCH
nr katalogowy: 135230
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-3
Uczta dla melomanów w Białej Fabryce
Sylwia Meyer-Olejarczyk
nr katalogowy: 138023
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-3
BONIGRASA – składnik najlepszych receptur
nr katalogowy: 50246
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-6
Nowe książki
nr katalogowy: 44902
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-5
Bonigrasa - składnik najlepszych receptur
nr katalogowy: 44559
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-4
Izolacje przeciwwodne Servidek/Servipak
nr katalogowy: 43686
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-2
Uwarunkowania innowacyjności w przedsiębiorstwach
Zbigniew KŁOS
nr katalogowy: 41775
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-10
Bonigrasa - składnik najlepszych receptur
nr katalogowy: 47384
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-8
Zrównoważony rozwój sektora opakowaniowego w Ameryce Północnej
nr katalogowy: 46479
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Zmniejsz ryzyko zanieczyszczenia biologicznego w wieżach chłodnicznych
nr katalogowy: 128779
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-8
Mąka jest sztuką
nr katalogowy: 144326
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-2
Krajowe doświadczenia i osiągnięcia w produkcji furfuralu
ZDZISŁAW MACIEJEWSKI
nr katalogowy: 107804
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-5
Barwna żywność - czy zawsze z dodatkiem barwnika?
Joanna Olszak
nr katalogowy: 84430
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-8
Znakowanie enzymów spożywczych
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 86359
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-12
Orzechy charakterystyka technologiczna
Hanna Ciemniewska
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 73465
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-12b
Wykorzystanie strategii ewolucyjnej do estymacji parametrów modelu histerezy
Krzysztof CHWASTEK
Grzegorz DUDEK
nr katalogowy: 73130
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-5
Ocena właściwości użytkowych grubowarstwowych powłok hydroizolacyjnych z wyrobów asfaltowych modyfikowanych polimerami
Barbara Francke
nr katalogowy: 120272
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-9
Wpływ rozdrobnienia granulowanego żużla wielkopiecowego i współczynnika w/c na wytrzymałość cementów żużlowych
Mikołaj Ostrowski
Małgorzata Niziurska
Bogumiła Duszak
Aleksandra Tkocz
nr katalogowy: 122394
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
Alergeny pokarmowe czy możemy czuć się bezpiecznie?
Anna Jędrusek-Golińska Dorota Piasecka-Kwiatkowska
nr katalogowy: 100996
10.15199/65.2016.8.5
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-5
Spirulina - niedoceniony składnik żywności
Agnieszka Kaźmierska
nr katalogowy: 91375
10.15199/65.2015.5.7
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-9
Kwas octowy składnik żywności funkcjonalnej
Hubert Antolak
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 93653
10.15199/65.2015.9.8
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-7
Patenty
Mirosława Koperska
nr katalogowy: 127072
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-1
Czekoladowa przyjemność dla każdego
Paulina Steklińska
nr katalogowy: 118026
AURA 2009-1
Bezinwazyjny pomiar wytrzymałości pnia i stabilności drzewa
MAREK SIEWNIAK
MARGARITA SIEWNIAK
WOJCIECH BOBEK
nr katalogowy: 40590
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2009-5
Odwadnianie osadów ściekowych za pomocą procesu elektroosmozy
Marek Jerzy Gromiec
nr katalogowy: 44242
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-4
Hydrolizat kolagenu nowoczesny suplement diety
Franciszek Świderski
Małgorzata Czerwonka
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 43858
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-3
Prozdrowotne właściwości płatków śniadaniowych
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 41872
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-11
BioEnzym Technology s. c. – Danisco partnerstwo w biznesie Młynarskie i Piekarskie Innowacje – część 2
nr katalogowy: 48394
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-10
Cementy z dodatkiem kamienia wapiennego
Zbigniew Giergiczny
Magdalena Piechówka
Marcin Sokołowski
nr katalogowy: 47337
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-9
Wynalazki i udoskonalenia hutnicze
nr katalogowy: 46840
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-7-8
Zdrowe włókno
Danuta Gajewska
nr katalogowy: 46085
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-9
Tłuszcze od podszewki
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 62225
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-11
Stosowanie dodatków mineralnych do betonu
Wioletta Jackiewicz-Rek
nr katalogowy: 56045
OPAKOWANIE 2019-10
Spór z KE o dwutlenek tytanu rozpala branżę producentów farb
nr katalogowy: 122986
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-3
DDGS - duży potencjał wzrostu wykorzystania jako karmy w hodowli zwierząt wodnych ("Aquaculture")
nr katalogowy: 89838
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Zmniejsz ryzyko zanieczyszczenia biologicznego w wieżach chłodnicznych
nr katalogowy: 128779
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-5
Ochrona tajemnicy przedsiębiorstwa oraz innych informacji prawnie chronionych
Bogumił Sieczkowski
nr katalogowy: 139948
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1992-12
Badania nad otrzymywaniem krzemionki zawierającej jonowymiennie związany wapń jako nietoksycznego i ekologicznie bezpiecznego pigmentu antykorozyjnego
MARTA STECHMAN
DANUTA RÓŻYCKA
nr katalogowy: 106193
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Otrzymywanie specjalnego szkła wodnego potasowo-sodowego modyfikowanego tlenkiem litu. Cz. II. Aspekty kinetyczne
Wojciech Malewski
Filip Ciesielczyk
Teofil Jesionowski
nr katalogowy: 68176
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-3
Podstawowe informacje o wpływie jakości surowców i niektórych uwarunkowań na tworzenie się ciasta i suszenie makaronów
nr katalogowy: 66129
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2013-6
WYNALAZKI I UDOSKONALENIA HUTNICZE
nr katalogowy: 78984
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-2
Analiza białek i aminokwasów w środkach spożywczych i suplementach diety
Marta Dudkiewicz
Joanna Berłowska
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 89574
10.15199/65.2015.2.5
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-1
Fruktoza w przetwórstwie żywności
nr katalogowy: 89207
10.15199/65.2015.1.8
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-5
Ochrona tajemnicy przedsiębiorstwa oraz innych informacji prawnie chronionych
Bogumił Sieczkowski
nr katalogowy: 139948
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-6
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego nr 20–23 z 2023 r.)
Anna Skurzewska
nr katalogowy: 143968
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-12
Białko przyszłości
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 110903
bezpieczeństwo żywności
owady jadalne
wartość odżywcza
zagrożenie bezpieczeństwa żywności.
food safety
edible insects
nutritive value
food safety hazards.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-6
Czysta woda, zdrowia doda
Monika Hoffmann
nr katalogowy: 44854
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-3
Czy i jak ograniczać spożycie soli
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 42460
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-2
Przyrodniczo - organizacyjne uwarunkowania produkcji zbóż w Polsce
FRANCISZEK KAPUSTA
nr katalogowy: 41572
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2009-6
Ceramika porowata do infiltracji metalami wytwarzana metodą żelowania spienionej zawiesiny
MAREK POTOCZEK
JERZY MYALSKI
JÓZEF ŚLEZIONA
ROMANA EWA ŚLIWA
nr katalogowy: 48724
GOSPODARKA WODNA 2009-12
INFORMACJE - NOWOŚCI - INFORMACJE
Anita Radziszewska
Katarzyna Tyczko
nr katalogowy: 48565
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-11
Glin
Ryszard Szozda
nr katalogowy: 48223
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-11
Wartość odżywcza białek mleka, tłuszczu mlekowego, laktozy
Stanisław Zmarlicki
nr katalogowy: 48045
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-10
Historia i zastosowanie przypraw i aromatów (cz. I)
Renata Smardzewska
nr katalogowy: 47604
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-9
Utleniony polietylen.Metody otrzymywania i zastosowanie
JAN ZAWADIAK
ADAM MAREK
ZBIGNIEW STEC
BEATA ORLIŃSKA
nr katalogowy: 47200
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-9
Nutraceutyki dodatki prozdrowotne i bioaktywne składniki żywności
Bożena Waszkiewicz-Robak
Franciszek Świderski
nr katalogowy: 47076
OPAKOWANIE 2009-8
Do czego prowadzi konkurowanie jedynie ceną
Jarosław Żak
nr katalogowy: 46268
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-9
teksty-preteksty
nr katalogowy: 70748
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2012-1
Badania mikroskopowe struktury wybranych przędz komponentowych formowanych techniką łączenia pneumatycznego
PAWEŁ SWACZYNA
nr katalogowy: 65533
AURA 2012-8
Nieodzowny składnik pokarmu
Krystyna BONENBERG
nr katalogowy: 69875
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-12
IV Krajowy Konkurs Pieczywa
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 55875
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2020-5
Z PRASY TECHNICZNEJ
nr katalogowy: 126384
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
Jakość pomiaru to sukces produktu
Łukasz Wołoszyn
nr katalogowy: 118817
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Zastosowanie inhibitorów ureazy do zmniejszania emisji amoniaku z nawozów mocznikowych RSM®
Mateusz Marczewski
Ewa Pankalla
nr katalogowy: 140042
10.15199/62.2022.10.15
ureaza
nawozy mocznikowe
inhibitory ureazy
emisja NH3
urease
urea fertilizers
urease inhibitors
NH3 emission
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-12
Jednoskładnikowe kleje epoksydowe o wysokiej odporności termicznej
RYSZARD PILAWKA
nr katalogowy: 56288
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-12
Mikrobiologiczne źródła EPA
Iwona Gientka
Przemysław Grela
Anna M. Kot
Lidia Stasiak-Różańska
nr katalogowy: 102846
10.15199/65.2016.12.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-7
Synthesis of racemic rosmarinic acid Synteza racemicznego kwasu rozmarynowego
Katarzyna Sidoryk
Olga Michalak
Marcin Cybulski
Piotr Cmoch
Katarzyna Mróz
Katarzyna Filip
Agnieszka Burzyńska-Prajzner
nr katalogowy: 99643
10.15199/62.2016.7.10
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-5
Serratia sp. in the PLA and PCL-supporting biodegradation preparations Serratia sp. jako składnik preparatów wspomagających biodegradację PLA i PCL
Katarzyna Janczak
Zuzanna Znajewska
Olga Narbutt
Aneta Raszkowska-Kaczor
Grażyna Dąbrowska
nr katalogowy: 98493
10.15199/62.2016.5.9
CHŁODNICTWO 2009-5
Ekonomiczna ocena wytwarzania wody lodowej w elektrociepłowni. Część 2
ANDRZEJ SCHROEDER
JAN ŁACH
SŁAWOMIR POSKROBKO
nr katalogowy: 44584
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2009-5
Wapno palone i hydratyzowane a usuwanie boru ze ścieków
Iwona Pasiecznik
Michał Mańczak
nr katalogowy: 44239
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-2
Aktualności
nr katalogowy: 41441
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-11
Czy, znakując pieczywo, można w wykazie składników nie wymienić określonych składników?
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 47774
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-2
Składnik rozwoju
nr katalogowy: 73923
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-11
Azotany pod lupą
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 72211
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-10
Kawowe menu
nr katalogowy: 122771
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-2
Melamina jako składnik naczyń i przyborów kuchennych. Analiza przypadków produktów niebezpiecznych dla zdrowia konsumentów
Małgorzata A. Jarossová
Paulina Krnáčová
Małgorzata Krzywonos
Anna Cierniak-Emerych
Alica Lacková
Szymon T. Dziuba
nr katalogowy: 124849
10.15199/62.2020.2.14
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Pasze
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 138735
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-1
teksty-preteksty
nr katalogowy: 65011
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-8
Wytwarzanie pary czystej
Jarosław Janów
nr katalogowy: 70136
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-9
Co nowego w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności - sierpień 2011 r.
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 62816
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-10
Effect of linseed oil and ethyl esters of the oil-derived fatty acids on the morphology and proliferation rate of human adipose-derived stromal cells Wpływ oleju oraz estrów etylowych kwasów tłuszczowych z oleju lnianego na morfologię i proliferację ludzkich komórek stromalnych izolowanych z tkanki tłuszczowej
Ewa Sokoła-Wysoczańska
Tomasz Wysoczański
Katarzyna Czyż
Bożena Patkowska-Sokoła
Andrzej Vogt
Robert Bodkowski
Anna Wyrostek
nr katalogowy: 87209
10.12916/przemchem.2014.1742
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-5
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 105850
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-3
Wymagania dotyczące obowiązkowych informacji o wartości odżywczej w oznakowaniu środków spożywczych (cz. II)
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 82609
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-2
Co nowego w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności - styczeń 2012 r.
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 66094
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-11-12
Polskie sukcesy na Beverage Innovation Awards
Adam Bogacz
nr katalogowy: 95666
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-12
Zaparcia – dolegliwość naszych czasów
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 140772
OPAKOWANIE 2024-11
Nowa metoda odzysku tworzyw
nr katalogowy: 151687
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-26
Świetlna rewolucja
nr katalogowy: 88736
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-5
Produkty zbożowe źródłem witamin z grupy B w diecie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 67396
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 100338
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-7
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego, nr 7 i 8 z 2015 r.)
nr katalogowy: 92480
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-2
Kriolit jako składnik odpadów z przemysłu motoryzacyjnego i jego wykorzystanie w gospodarce obiegu zamkniętego
Daniela Spirkova
Aneta Luptakova
Monika Zatrochova
nr katalogowy: 141967
10.15199/62.2023.2.3
kriolit
przemysł samochodowy
Słowacja
przerób odpadów
gospodarka obiegu zamkniętego
produkcja aluminium
cryolite
automotive industry
Slovakia
waste processing
circular economy
aluminium production
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-2
Kriolit jako składnik odpadów z przemysłu motoryzacyjnego i jego wykorzystanie w gospodarce obiegu zamkniętego
Daniela Spirkova
Aneta Luptakova
Monika Zatrochova
nr katalogowy: 141967
10.15199/62.2023.2.3
kriolit
przemysł samochodowy
Słowacja
przerób odpadów
gospodarka obiegu zamkniętego
produkcja aluminium
cryolite
automotive industry
Slovakia
waste processing
circular economy
aluminium production
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-2
Kriolit jako składnik odpadów z przemysłu motoryzacyjnego i jego wykorzystanie w gospodarce obiegu zamkniętego
Daniela Spirkova
Aneta Luptakova
Monika Zatrochova
nr katalogowy: 141967
10.15199/62.2023.2.3
kriolit
przemysł samochodowy
Słowacja
przerób odpadów
gospodarka obiegu zamkniętego
produkcja aluminium
cryolite
automotive industry
Slovakia
waste processing
circular economy
aluminium production
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-4
WIEŚCI KONOPNE
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 150170
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-1
Znaczenie enterokoków w przemyśle mięsnym
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 82085
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-9
Plantacja lawendy
Aleksander Stukowski
nr katalogowy: 122121
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-10
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 101692
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-11
Obowiązkowe znakowanie wartością odżywczą (część II)
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 101599
OPAKOWANIE 2016-7
FachPack 2016: innowacje dla zrównoważonego rozwoju
nr katalogowy: 99597
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-10
Cukry w ganaszu
nr katalogowy: 145346
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-8
Badania nad zastosowaniem cytrynianu sodu do usuwania ?- i ß-kwasów z odpadów chmielowych
Jakub Zieliński
Marcin Biegun
Daniel Szopa
Marta Huculak-Mączka
Krystyna Hoffmann
nr katalogowy: 127567
10.15199/62.2020.8.15
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-9
Pożywne i wygodne
Soups in Gastronomy
nr katalogowy: 115759
zupy
rodzaje
wywar
składnik główny
zagęszczanie
żywność wygodna
soups
types
bouillon
main component
thickening
convenient food
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH