Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Raport chmielarski 2021
Jan Szałas
nr katalogowy: 135240
10.15199/64.2021.6.1
chmiel
rynek chmielarski
sektor browarniczy
produkcja chmielu
odmiany chmielu
piwo
produkcja piwa
wpływ COVID-19
hops
hop market
brewing sector
hops production
hops varieties
beer
beer production
COVID-19 impact
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Raport chmielarski 2021
Jan Szałas
nr katalogowy: 135240
10.15199/64.2021.6.1
chmiel
rynek chmielarski
sektor browarniczy
produkcja chmielu
odmiany chmielu
piwo
produkcja piwa
wpływ COVID-19
hops
hop market
brewing sector
hops production
hops varieties
beer
beer production
COVID-19 impact
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Raport chmielarski 2021
Jan Szałas
nr katalogowy: 135240
10.15199/64.2021.6.1
chmiel
rynek chmielarski
sektor browarniczy
produkcja chmielu
odmiany chmielu
piwo
produkcja piwa
wpływ COVID-19
hops
hop market
brewing sector
hops production
hops varieties
beer
beer production
COVID-19 impact
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Technologia browarnicza – aktualności ze świata nauki 2021
Aleksander Poreda
Katarzyna Fulara
Olga Hrabia
Aneta Ciosek
nr katalogowy: 133167
10.15199/64.2021.4.1
technologia browarnicza
nauka
rozwój
brewing technology
science
development
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Technologia browarnicza – aktualności ze świata nauki 2021
Aleksander Poreda
Katarzyna Fulara
Olga Hrabia
Aneta Ciosek
nr katalogowy: 133167
10.15199/64.2021.4.1
technologia browarnicza
nauka
rozwój
brewing technology
science
development
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Technologia browarnicza – aktualności ze świata nauki 2021
Aleksander Poreda
Katarzyna Fulara
Olga Hrabia
Aneta Ciosek
nr katalogowy: 133167
10.15199/64.2021.4.1
technologia browarnicza
nauka
rozwój
brewing technology
science
development
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-6
Międzynarodowa Konferencja Browarnicza - 11th International Trends in Brewing
Tomasz Podeszwa
Joanna Harasym
nr katalogowy: 85130
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-5
Globalizacja produkcji piwa i zaopatrzenia surowcowego
Jerzy Dwornikiewicz
nr katalogowy: 35348
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-3
Tendencje na rynku piwa w Polsce
Piotr Szajner
nr katalogowy: 125628
10.15199/64.2020.3.1
browary
rynek
produkcja
konsumpcja
handel zagraniczny.
beer
breweries
market
production
consumption
foreign trade
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-11
Chmiel dla piwowarstwa
Jerzy Dwornikiewicz
nr katalogowy: 39535
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-1
Wpływ procesu technologicznego na stabilność piany piwa
EDYTA KORDIALIK-BOGACKA
nr katalogowy: 23835
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Wielkopolskie browarnictwo w II Rzeczypospolitej Polskiej
Sebastian Wawszczak
Michał Szymański
Maria Śmiechowska
nr katalogowy: 137298
10.15199/64.2022.2.3
piwo
browar
piwowarstwo
Wielkopolska
beer
brewery
brewing
Greater Poland (Wielkopolska – Region of Poland)
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Wielkopolskie browarnictwo w II Rzeczypospolitej Polskiej
Sebastian Wawszczak
Michał Szymański
Maria Śmiechowska
nr katalogowy: 137298
10.15199/64.2022.2.3
piwo
browar
piwowarstwo
Wielkopolska
beer
brewery
brewing
Greater Poland (Wielkopolska – Region of Poland)
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Technologia browarnicza – trendy w badaniach naukowych (kiedyś i dziś)
Aleksander Poreda
Aneta Ciosek
Olga Hrabia
Katarzyna Fulara
nr katalogowy: 129632
10.15199/64.2020.11–12.1
technologia browarnicza
nauka
rozwój
brewing technology
science
development
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Technologia browarnicza – trendy w badaniach naukowych (kiedyś i dziś)
Aleksander Poreda
Aneta Ciosek
Olga Hrabia
Katarzyna Fulara
nr katalogowy: 129632
10.15199/64.2020.11–12.1
technologia browarnicza
nauka
rozwój
brewing technology
science
development
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-10
Jak metoda ESR (spektroskopia elektronowego rezonansu spinowego) może pomóc w monitorowaniu procesu warzenia piwa
Marcus Pagenstecher
Mogens L. Andersen
nr katalogowy: 116704
10.15199/64.2018.10.1
warzenie
piwo
brzeczka
stabilność sensoryczna
ESR
brewing
beer
wort
flavor stability
ESR
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Niekonwencjonalne norweskie drożdże typu Kveik – wykorzystanie w technologii piwowarskiej
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
Kinga Adamenko
Joanna Kawa-Rygielska
nr katalogowy: 137297
10.15199/64.2022.2.2
piwowarstwo
technologia fermentacji
drożdże Kveik
niekonwencjonalne mikroorganizmy
brewing
fermentation technology
Kveik yeast
unconventional microorganisms
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Możliwości recyklingu wody w przemyśle piwowarskim
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 143819
10.15199/65.2023.6.2
recykling wody
browarnictwo
zanieczyszczenia
ścieki
water recycling
brewing
pollution
wastewater
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Możliwości recyklingu wody w przemyśle piwowarskim
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 143819
10.15199/65.2023.6.2
recykling wody
browarnictwo
zanieczyszczenia
ścieki
water recycling
brewing
pollution
wastewater
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Możliwości recyklingu wody w przemyśle piwowarskim
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 143819
10.15199/65.2023.6.2
recykling wody
browarnictwo
zanieczyszczenia
ścieki
water recycling
brewing
pollution
wastewater
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-10
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 14695
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
Pienistość piw otrzymywanych w technologii high gravity brewing (HGB)
Dorota Michałowska
nr katalogowy: 87589
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Potencjał wykorzystania niekonwencjonalnych mikroorganizmów w technologii piwowarskiej
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
Joanna Kawa-Rygielska
nr katalogowy: 139100
10.15199/64.2022.4.1
piwowarstwo
niekonwencjonalne mikroorganizmy
technologia fermentacji
brewing
unconventional microorganisms
fermentation technology
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Raport chmielarski 2022
Jan Szałas
nr katalogowy: 141045
10.15199/64.2022.6.1
chmiel
chmielarstwo
rynki międzynarodowe
wpływ Covid-19
browarnictwo
piwo
zmiana klimatu
hops
hops cultivation
international markets
Covid-19 impact
brewing
beer
climate change
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Raport chmielarski 2022
Jan Szałas
nr katalogowy: 141045
10.15199/64.2022.6.1
chmiel
chmielarstwo
rynki międzynarodowe
wpływ Covid-19
browarnictwo
piwo
zmiana klimatu
hops
hops cultivation
international markets
Covid-19 impact
brewing
beer
climate change
OPAKOWANIE 2009-I
Packaging in France
Aude François
nr katalogowy: 42495
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Produkty uboczne w browarze – problem czy zasób?
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 141046
10.15199/64.2022.6.2
odpady browarniane
młóto
drożdże browarnicze
osady gorące
biotechnologia
OZE
zrównoważony rozwój
brewery by-products
brewer’s spent grain
brewing yeast
hot trub
biotechnology
RES
sustainable development
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Produkty uboczne w browarze – problem czy zasób?
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 141046
10.15199/64.2022.6.2
odpady browarniane
młóto
drożdże browarnicze
osady gorące
biotechnologia
OZE
zrównoważony rozwój
brewery by-products
brewer’s spent grain
brewing yeast
hot trub
biotechnology
RES
sustainable development
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Produkty uboczne w browarze – problem czy zasób?
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 141046
10.15199/64.2022.6.2
odpady browarniane
młóto
drożdże browarnicze
osady gorące
biotechnologia
OZE
zrównoważony rozwój
brewery by-products
brewer’s spent grain
brewing yeast
hot trub
biotechnology
RES
sustainable development
OPAKOWANIE 2010-4
Chłodna przyjemność z "mówiącej" puszki
nr katalogowy: 52885
PACKAGING REVIEW 2022-2
PLASTPOL – A truly international event important for the sector
nr katalogowy: 138397
PACKAGING REVIEW 2022-2
A new dimension of the sector development during the VIII Warsaw Pack edition
nr katalogowy: 138396
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-3
Zmiany wyróżników jakościowych herbat owocowych w zależności od czasu parzenia
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Aleksandra Bozowska
Monika Janowicz
Justyna Kadzińska
nr katalogowy: 112847
10.15199/64.2018.3.3
herbaty owocowe
polifenole
aktywność przeciwutleniająca
barwa
fruit teas
polyphenols
antioxidant activity
colour
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-3
Od historii do przyszłości sektora gorzelni rolniczych Cz. 3. Kierunki rozwoju gorzelni rolniczych do 2035 roku
Ewa Golisz
Jakub Gawron
Paweł Łochowski
Adam Kupczyk
nr katalogowy: 143878
10.15199/64.2023.3.4
gorzelnie rolnicze
bioetanol
destylat rolniczy
sektor
agricultural distilleries
bioethanol
agricultural distillate
sector
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-3
Od historii do przyszłości sektora gorzelni rolniczych Cz. 3. Kierunki rozwoju gorzelni rolniczych do 2035 roku
Ewa Golisz
Jakub Gawron
Paweł Łochowski
Adam Kupczyk
nr katalogowy: 143878
10.15199/64.2023.3.4
gorzelnie rolnicze
bioetanol
destylat rolniczy
sektor
agricultural distilleries
bioethanol
agricultural distillate
sector
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-3
Od historii do przyszłości sektora gorzelni rolniczych Cz. 3. Kierunki rozwoju gorzelni rolniczych do 2035 roku
Ewa Golisz
Jakub Gawron
Paweł Łochowski
Adam Kupczyk
nr katalogowy: 143878
10.15199/64.2023.3.4
gorzelnie rolnicze
bioetanol
destylat rolniczy
sektor
agricultural distilleries
bioethanol
agricultural distillate
sector
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-3
Od historii do przyszłości sektora gorzelni rolniczych Cz. 3. Kierunki rozwoju gorzelni rolniczych do 2035 roku
Ewa Golisz
Jakub Gawron
Paweł Łochowski
Adam Kupczyk
nr katalogowy: 143878
10.15199/64.2023.3.4
gorzelnie rolnicze
bioetanol
destylat rolniczy
sektor
agricultural distilleries
bioethanol
agricultural distillate
sector
PACKAGING REVIEW 2022-2
A new dimension of the sector development during the VIII Warsaw Pack edition
nr katalogowy: 138396
PACKAGING REVIEW 2022-2
A new dimension of the sector development during the VIII Warsaw Pack edition
nr katalogowy: 138396
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-3
Dynamika i efekty końcowe fermentacji stężonych (HG i VHG) brzeczek piwowarskich
Paweł Zarychta
Ewelina Dziuba
Joanna Chmielewska
Barbara Foszczyńska
nr katalogowy: 50725
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Piwo bezalkoholowe – jakie to proste
Mateusz Jackowski
nr katalogowy: 133096
10.15199/65.2021.8.6
piwo
piwo bezalkoholowe
piwowarstwo
dealkoholizacja
beer
alcoholic free beer
brewing
dealcoholization
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Piwo bezalkoholowe – jakie to proste
Mateusz Jackowski
nr katalogowy: 133096
10.15199/65.2021.8.6
piwo
piwo bezalkoholowe
piwowarstwo
dealkoholizacja
beer
alcoholic free beer
brewing
dealcoholization
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Piwo bezalkoholowe – jakie to proste
Mateusz Jackowski
nr katalogowy: 133096
10.15199/65.2021.8.6
piwo
piwo bezalkoholowe
piwowarstwo
dealkoholizacja
beer
alcoholic free beer
brewing
dealcoholization
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-8
Developmental tendencies of Polish food industry
ROMAN URBAN
nr katalogowy: 29245
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-9
Nowe produkty w branży owocowej
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 38254
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-8
Leaders of Food Sectors
JADWIGA DROŻDŻ
nr katalogowy: 37380
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-2
Krzyżówki drożdży browarniczych. Cz. 3. Przemysłowo użyteczne fenotypy krzyżówek międzygatunkowych
Joanna Harasym
Tomasz Podeszwa
Ludmiła Bogacz-Radomska
nr katalogowy: 112303
10.15199/64.2018.2.2
krzyżówki międzygatunkowe
drożdże browarnicze
substancje zapachowe
wykorzystanie węglowodanów
tolerancja temperaturowa
Saccharomyces cerevisiae
Saccharomyces eubayanus
Saccharomyces kurdiazevii
Saccharomyces uvarum
interspecific hybrid
brewer’
s yeast
aroma compounds
carbohydrate utilization temperature tolerance
Saccharomyces cerevisiae
Saccharomyces eubayanus
Saccharomyces kurdiazevii
Saccharomyces uvarum
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-7
Krzyżówki drożdży browarniczych 1. Historia, stan obecny i perspektywy
Joanna Harasym
Tomasz Podeszwa
Ludmiła Bogacz-Radomska
nr katalogowy: 108399
krzyżówki międzygatunkowe
drożdże browarnicze
Saccharomyces cerevisiae
Saccharomyces eubayanus
Interspecific hybrid
brewer's yeast
Saccharomyces cerevisiae
Saccharomyces eubayanus
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Od historii do przyszłości sektora gorzelni rolniczych, czyli kolejne pożegnanie z sektorem i Osobami Współpracującymi. Cz. 1. Gorzelnie rolnicze w okresie przed wejściem Polski do UE
Adam Kupczyk
Karol Tucki
Ewa Golisz
nr katalogowy: 141049
10.15199/64.2022.6.3
gorzelnie rolnicze
bioetanol
destylat rolniczy
agricultural distilleries
bioethanol
agricultural distillate
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Od historii do przyszłości sektora gorzelni rolniczych, czyli kolejne pożegnanie z sektorem i Osobami Współpracującymi. Cz. 1. Gorzelnie rolnicze w okresie przed wejściem Polski do UE
Adam Kupczyk
Karol Tucki
Ewa Golisz
nr katalogowy: 141049
10.15199/64.2022.6.3
gorzelnie rolnicze
bioetanol
destylat rolniczy
agricultural distilleries
bioethanol
agricultural distillate
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-5-6
Maibock - piwny zwiastun wiosny
Marek Suliga
nr katalogowy: 77499
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-9
Znaczenie drożdżowej proteinazy A w kształtowaniu pienistości piwa
Dorota Michałowska
nr katalogowy: 79262
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-1
Stan aktualny i perspektywy rozwoju krajowego sektora urządzeń do produkcji biopaliw transportowych
Daniel Ruciński
Adam Kupczyk
nr katalogowy: 32847
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Wpływ wdrożenia unijnej strategii „Od pola do stołu” na rozwój branży mleczarskiej w Polsce
Piotr Szajner
nr katalogowy: 134153
10.15199/65.2021.10.1
mleko
przemysł mleczarski
strategia
zrównoważone rolnictwo
milk
dairy industry
strategy
sustainable agriculture
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Wpływ wdrożenia unijnej strategii „Od pola do stołu” na rozwój branży mleczarskiej w Polsce
Piotr Szajner
nr katalogowy: 134153
10.15199/65.2021.10.1
mleko
przemysł mleczarski
strategia
zrównoważone rolnictwo
milk
dairy industry
strategy
sustainable agriculture
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Wpływ wdrożenia unijnej strategii „Od pola do stołu” na rozwój branży mleczarskiej w Polsce
Piotr Szajner
nr katalogowy: 134153
10.15199/65.2021.10.1
mleko
przemysł mleczarski
strategia
zrównoważone rolnictwo
milk
dairy industry
strategy
sustainable agriculture
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Wpływ wdrożenia unijnej strategii „Od pola do stołu” na rozwój branży mleczarskiej w Polsce
Piotr Szajner
nr katalogowy: 134153
10.15199/65.2021.10.1
mleko
przemysł mleczarski
strategia
zrównoważone rolnictwo
milk
dairy industry
strategy
sustainable agriculture
PACKAGING REVIEW 2022-2
PLASTPOL – A truly international event important for the sector
nr katalogowy: 138397
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-2
Stan aktualny i perspektywy rozwoju.Krajowego sektora urządzeń do produkcji biopaliw transportowych.Cz. II. Rynek urządzeń do produkcji biodiesla.
Daniel Ruciński
Adam Kupczyk
nr katalogowy: 33413
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Nigdy nie zmienię swoich drożdży! Czemu? Drożdże niekonwencjonalne w technologii piwowarskiej
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 132369
10.15199/64.2021.3.1
drożdże niekonwencjonalne
fermentacja brzeczki
piwo bezalkoholowe
bioaromatyzacja
unconventional yeasts
wort fermentation
non-alcoholic beer
bioflavoring
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Nigdy nie zmienię swoich drożdży! Czemu? Drożdże niekonwencjonalne w technologii piwowarskiej
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 132369
10.15199/64.2021.3.1
drożdże niekonwencjonalne
fermentacja brzeczki
piwo bezalkoholowe
bioaromatyzacja
unconventional yeasts
wort fermentation
non-alcoholic beer
bioflavoring
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Nigdy nie zmienię swoich drożdży! Czemu? Drożdże niekonwencjonalne w technologii piwowarskiej
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 132369
10.15199/64.2021.3.1
drożdże niekonwencjonalne
fermentacja brzeczki
piwo bezalkoholowe
bioaromatyzacja
unconventional yeasts
wort fermentation
non-alcoholic beer
bioflavoring
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Nigdy nie zmienię swoich drożdży! Czemu? Drożdże niekonwencjonalne w technologii piwowarskiej
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 132369
10.15199/64.2021.3.1
drożdże niekonwencjonalne
fermentacja brzeczki
piwo bezalkoholowe
bioaromatyzacja
unconventional yeasts
wort fermentation
non-alcoholic beer
bioflavoring
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
SEKTOR ZAGĘSZCZONYCH SOKÓW OWOCOWYCH W POLSCE
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 138386
10.15199/180.2022.2.4
zagęszczone soki owocowe
handel zagraniczny
eksport przetworów owocowych
koncentrat soku jabłkowego
concentrated fruit juices
foreign trade
export of fruit products
apple juice concentrate
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Od historii do przyszłości sektora gorzelni rolniczych. Cz. 2. Gorzelnie rolnicze po wejściu Polski do Unii Europejskiej
Ewa Golisz
Adam Kupczyk
Paweł Łochowski
Karol Tucki
nr katalogowy: 142854
10.15199/64.2023.2.8
gorzelnie rolnicze
bioetanol
destylat rolniczy
sektor
agricultural distilleries
bioethanol
agricultural distillate
sector
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Od historii do przyszłości sektora gorzelni rolniczych. Cz. 2. Gorzelnie rolnicze po wejściu Polski do Unii Europejskiej
Ewa Golisz
Adam Kupczyk
Paweł Łochowski
Karol Tucki
nr katalogowy: 142854
10.15199/64.2023.2.8
gorzelnie rolnicze
bioetanol
destylat rolniczy
sektor
agricultural distilleries
bioethanol
agricultural distillate
sector
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-3
Jakościowa ocena ryzyka projektów inwestycyjnych branży ciepłowniczej
Anna Chęć
Bożena Babiarz
nr katalogowy: 136746
10.15199/9.2022.3.2
systemy ciepłownicze
projekt
jakościowa ocena ryzyka
district heating systems
project
qualitative risk assessment
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2014-8-9
Assessment of green anycast strategies in hybrid power networks having regular topologies Weryfikacja i ocena zielonych strategii rutingu typu anycast w sieciach optycznych o hybrydowym zasilaniu i regularnych topologiach
Piotr Boryło
Artur Lasoń
Jacek Rząsa
Andrzej Szymąński
Andrzej Jajszczyk
nr katalogowy: 87159
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-10
Energy Sector of Pakistan – A Review
Rana Muneeb Hassan
Andrzej Bień
Szymon Barczentewicz
Mohammad Abu Sarhan
nr katalogowy: 133554
10.15199/48.2021.10.07
Pakistan
Energy
Development
Pakistan
Energetyka
Rozwój
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-10
Beer market in Europe slowly livens up?
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 63321
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Piwa kwaśne – charakterystyka i technologia produkcji
Joanna Kawa-Rygielska
Kinga Adamenko
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
nr katalogowy: 135242
10.15199/64.2021.6.2
piwowarstwo
technologia fermentacji
piwa kwaśne
niekonwencjonalne mikroorganizmy
brewing
fermentation technology
sour beer
unconventional microorganisms
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Piwa kwaśne – charakterystyka i technologia produkcji
Joanna Kawa-Rygielska
Kinga Adamenko
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
nr katalogowy: 135242
10.15199/64.2021.6.2
piwowarstwo
technologia fermentacji
piwa kwaśne
niekonwencjonalne mikroorganizmy
brewing
fermentation technology
sour beer
unconventional microorganisms
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Piwa kwaśne – charakterystyka i technologia produkcji
Joanna Kawa-Rygielska
Kinga Adamenko
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
nr katalogowy: 135242
10.15199/64.2021.6.2
piwowarstwo
technologia fermentacji
piwa kwaśne
niekonwencjonalne mikroorganizmy
brewing
fermentation technology
sour beer
unconventional microorganisms
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Prakseologiczne aspekty zastosowania systemu zarządzania energią w przedsiębiorstwie sektora chemicznego
Bolesław Goranczewski
Grzegorz Kądzielawski
nr katalogowy: 140033
10.15199/62.2022.10.21
skuteczność
znormalizowany system zarządzania energią
norma ISO 50001
efficiency
standardized energy management system
ISO 50001 standard
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-3
Higiena nie zna pojęcia kryzys
MAREK ŚCIĄŻKO
nr katalogowy: 42441
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2014-12
Selected problems of logistical flow of wastes in the metallurgical sector
Marzena KUCZYŃSKA-CHAŁADA
nr katalogowy: 88608
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-11
Agenda Badawcza Programu Sektorowego InnoStal na tle oczekiwań przemysłu
Wojciech SZULC
Józef PADUCH
nr katalogowy: 95801
10.15199/24.2015.11.1
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-8
Narażenie na substancje niebezpieczne w sektorze gospodarki odpadami (1)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 121669
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Czynniki determinujące potrzebę wdrożenia e-learningu przemysłowego w polskim przedsiębiorstwie sektora chemicznego
Sylwia Łukaszczykiewicz
nr katalogowy: 140035
10.15199/62.2022.10.5
przedsiębiorstwo chemiczne
e-learning
przemysł
wdrożenie
chemical company
e-learning
industry
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-11-12
Innowacyjne metody rozwiązywania tradycyjnych problemów w browarnictwie
Aleksander Poreda
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 73564
OPAKOWANIE 2009-I
From water to vodka: How to improve products and productive processes the answer at 23rd SIMEI
nr katalogowy: 42514
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-5
Design of mmWave Multi-sector array Using Bowtie Antenna Elements for 5G Mobile Base Stations
Karam Mudhafar Younus
Ahmed M. A. Sabaawi
nr katalogowy: 137351
10.15199/48.2022.05.21
Aantena 5G
antena multisektorowa
mmWave
5G
Bowtie Antenna
Multi-sector Antennas
mmWave
Mobile Base Stations.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-5
Design of mmWave Multi-sector array Using Bowtie Antenna Elements for 5G Mobile Base Stations
Karam Mudhafar Younus
Ahmed M. A. Sabaawi
nr katalogowy: 137351
10.15199/48.2022.05.21
Aantena 5G
antena multisektorowa
mmWave
5G
Bowtie Antenna
Multi-sector Antennas
mmWave
Mobile Base Stations.
PACKAGING REVIEW 2023-3
PACKAGING INDUSTRY FACING MARKET CHALLENGES
Tomasz Krawczak
nr katalogowy: 145493
PACKAGING REVIEW 2023-3
PACKAGING INDUSTRY FACING MARKET CHALLENGES
Tomasz Krawczak
nr katalogowy: 145493
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-12
Dynamiczne zmiany światowej uprawy chmielu po deficycie alfa-kwasów w latach 2005–2007
Jerzy Dwornikiewicz
nr katalogowy: 48970
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-11-12
XV Międzynarodowe sympozjum piwowarskie J. De Clerck Chair - Belgian Brewing Conference
nr katalogowy: 95663
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-10
Automated Power Factor Correction Through Microcontroller in Energy Sector
Pawan Kumar PANDEY
Ramesh KUMAR
Manish SINGLA
Sergey KOKIN
Murodbek SAFARALIEV
Javod AHYOEV
nr katalogowy: 150738
10.15199/48.2024.10.12
energy
power factor
internet of things
controller
capacitor bank
energia
współczynnik mocy
Internet rzeczy
kontroler
bateria kondensatorów
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-7
Angielski dla behapowców - Lekcja 47
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 78337
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-11
Development of the Polish energy sector through transformation and harmonization with the European energy and climate policy
Waldemar Kamrat
nr katalogowy: 145998
10.15199/17.2023.11.1
energy sector transition
energy and climate policy
large-scale low emission power engineering development
method of electricity demand forecastin
transformacja sektora energetycznego
polityka energetyczno-klimatyczna
rozwój energetyki niskoemisyjnej na dużą skalę
metoda prognozowania zapotrzebowania na energię elektryczną
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-11
O przyczynach drożyzny w energetyce i jak jej zaradzić
Jerzy Majcher
nr katalogowy: 140470
10.15199/74.2022.11.1
wzrost cen w energetyce
patologia rynków energetycznych
środki zaradcze
energy price escalation
market pathology
problem solutions
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-11
O przyczynach drożyzny w energetyce i jak jej zaradzić
Jerzy Majcher
nr katalogowy: 140470
10.15199/74.2022.11.1
wzrost cen w energetyce
patologia rynków energetycznych
środki zaradcze
energy price escalation
market pathology
problem solutions
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-3
Jakościowa ocena ryzyka projektów inwestycyjnych branży ciepłowniczej
Anna Chęć
Bożena Babiarz
nr katalogowy: 136746
10.15199/9.2022.3.2
systemy ciepłownicze
projekt
jakościowa ocena ryzyka
district heating systems
project
qualitative risk assessment
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-3
Jakościowa ocena ryzyka projektów inwestycyjnych branży ciepłowniczej
Anna Chęć
Bożena Babiarz
nr katalogowy: 136746
10.15199/9.2022.3.2
systemy ciepłownicze
projekt
jakościowa ocena ryzyka
district heating systems
project
qualitative risk assessment
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-3
Jakościowa ocena ryzyka projektów inwestycyjnych branży ciepłowniczej
Anna Chęć
Bożena Babiarz
nr katalogowy: 136746
10.15199/9.2022.3.2
systemy ciepłownicze
projekt
jakościowa ocena ryzyka
district heating systems
project
qualitative risk assessment
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-3
Jakościowa ocena ryzyka projektów inwestycyjnych branży ciepłowniczej
Anna Chęć
Bożena Babiarz
nr katalogowy: 136746
10.15199/9.2022.3.2
systemy ciepłownicze
projekt
jakościowa ocena ryzyka
district heating systems
project
qualitative risk assessment
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Konkurencyjność klimatyczna przedsiębiorstw polskiego sektora rolno-spożywczego
Renata Grochowska
nr katalogowy: 138571
10.15199/65.2022.7.1
gospodarka niskoemisyjna
sektor rolno-spożywczy
konkurencyjność klimatyczna
low-emission economy
agri-food sector
climate competitiveness
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Konkurencyjność klimatyczna przedsiębiorstw polskiego sektora rolno-spożywczego
Renata Grochowska
nr katalogowy: 138571
10.15199/65.2022.7.1
gospodarka niskoemisyjna
sektor rolno-spożywczy
konkurencyjność klimatyczna
low-emission economy
agri-food sector
climate competitiveness
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Konkurencyjność klimatyczna przedsiębiorstw polskiego sektora rolno-spożywczego
Renata Grochowska
nr katalogowy: 138571
10.15199/65.2022.7.1
gospodarka niskoemisyjna
sektor rolno-spożywczy
konkurencyjność klimatyczna
low-emission economy
agri-food sector
climate competitiveness
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Konkurencyjność klimatyczna przedsiębiorstw polskiego sektora rolno-spożywczego
Renata Grochowska
nr katalogowy: 138571
10.15199/65.2022.7.1
gospodarka niskoemisyjna
sektor rolno-spożywczy
konkurencyjność klimatyczna
low-emission economy
agri-food sector
climate competitiveness
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Konkurencyjność klimatyczna przedsiębiorstw polskiego sektora rolno-spożywczego
Renata Grochowska
nr katalogowy: 138571
10.15199/65.2022.7.1
gospodarka niskoemisyjna
sektor rolno-spożywczy
konkurencyjność klimatyczna
low-emission economy
agri-food sector
climate competitiveness
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2015-6
Paper Industry in Poland in the 1st Quarter 2015
ZBIGNIEW FORNALSKI
nr katalogowy: 92154
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11a
Krajowy park elektrowni w warunkach regulacji unijnych
Maciej PAWLIK
nr katalogowy: 72081
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2012-5
Rola przemysłu celulozowo-papierniczego w nowej ekonomii
MICHAŁ JARCZYŃSKI
nr katalogowy: 68450
OPAKOWANIE 2019-2
Kondycja sektora poligraficznego - produkcja opakowań
Wiesław Cetera
nr katalogowy: 118800
10.15199/42.2019.2.1
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-6
SZYK ANTENOWY ZE SKANOWANIEM SEKTOROWYM NA PASMO X
Yevhen Yashchyshyn
Konrad Godziszewski
Przemysław Piasecki
nr katalogowy: 101844
10.15199/59.2016.6.114
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-2
Słody ciemne – wpływ na jakość brzeczki i przebieg procesu fermentacji
Justyna Paszkot
Adam Głowacki
Joanna Kawa-Rygielska
nr katalogowy: 148466
10.15199/64.2024.2.2
słody ciemne
piwa ciemne
związki Maillarda
dark malts
dark beers
Maillard reaction compounds
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-4
Homogenizacja wysokociśnieniowa w przemyśle spożywczym
Justyna Szczepańska
Krystian Marszałek
Sylwia Skąpska
nr katalogowy: 113394
10.15199/65.2018.4.4
homogenizacja wysokociśnieniowa
zmiany fizyczne
jakość
drobnoustroje
enzymy
składniki bioaktywne
high pressure homogenization
physical changes
quality
microorganisms
enzymes
bioactive compounds
ELEKTROINSTALATOR 2023-3
NA CZYM POLEGA INTEGRACJA SEKTORÓW?
nr katalogowy: 142494
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-3
Rynek papierów higienicznych w Polsce
Katarzyna Godlewska
Maria Żubrzak
nr katalogowy: 59610
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Prakseologiczne aspekty zastosowania systemu zarządzania energią w przedsiębiorstwie sektora chemicznego
Bolesław Goranczewski
Grzegorz Kądzielawski
nr katalogowy: 140033
10.15199/62.2022.10.21
skuteczność
znormalizowany system zarządzania energią
norma ISO 50001
efficiency
standardized energy management system
ISO 50001 standard
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Prakseologiczne aspekty zastosowania systemu zarządzania energią w przedsiębiorstwie sektora chemicznego
Bolesław Goranczewski
Grzegorz Kądzielawski
nr katalogowy: 140033
10.15199/62.2022.10.21
skuteczność
znormalizowany system zarządzania energią
norma ISO 50001
efficiency
standardized energy management system
ISO 50001 standard
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Prakseologiczne aspekty zastosowania systemu zarządzania energią w przedsiębiorstwie sektora chemicznego
Bolesław Goranczewski
Grzegorz Kądzielawski
nr katalogowy: 140033
10.15199/62.2022.10.21
skuteczność
znormalizowany system zarządzania energią
norma ISO 50001
efficiency
standardized energy management system
ISO 50001 standard
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Prakseologiczne aspekty zastosowania systemu zarządzania energią w przedsiębiorstwie sektora chemicznego
Bolesław Goranczewski
Grzegorz Kądzielawski
nr katalogowy: 140033
10.15199/62.2022.10.21
skuteczność
znormalizowany system zarządzania energią
norma ISO 50001
efficiency
standardized energy management system
ISO 50001 standard
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2024-10
Elektroenergetyka Chin na progu „zielonej” transformacji
nr katalogowy: 151060
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-1
Problemy z redukcją emisji CO2 biopaliw transportowych w Polsce Cz. 1. Uwarunkowania prawne a atrakcyjność sektora biopaliw transportowych Problems with Redution of CO2 Emission of Transport Biofuels in Poland Part I. Legal Conditions and the Attractiveness of Transport Biofuels Sector
Ewa Golisz
Adam Kupczyk
Piotr Borowski
nr katalogowy: 82257
GAZETA CUKROWNICZA 2012-6
Zasady handlu zagranicznego cukrem w roku gospodarczym 2012/2013
Paweł Smoliński
nr katalogowy: 73343
GAZETA CUKROWNICZA 2011-4
Stan i perspektywy branży cukrowniczej w Polsce
Marcin Mucha
nr katalogowy: 61682
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2011-6
Analiza skutków Decyzji Komisji Europejskiej w sprawie alokacji bezpłatnych uprawnień do emisji CO2 w sektorze ciepłowniczym w Polsce
BOGUSŁAW REGULSKI
nr katalogowy: 60110
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-8
Logistic aspects of developmental trends of the electrical energy
Jerzy SZKUTNIK
Joanna NOWAKOWSKA-GRUNT
SEBASTIAN KOT
nr katalogowy: 53729
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-3
Analysis of EU ETS reforms from Poland's power sector perspective
Tadeusz SKOCZKOWSKI
Anna WRONKA
nr katalogowy: 104335
10.15199/48.2017.03.49
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-4
Integrated Alarm System with the Access System for Kindergartens
Ondrej ZIMEK
Vaclav MACH
Jan VALOUCH
Milan ADAMEK
Martin HROMADA
nr katalogowy: 125660
10.15199/48.2020.04.05
Technical Security
Control and Indicating Equipment
Soft Target
Kindergarten
System alarmowy
niepożadane wejscie
ogód dziecięcy
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-5
Employee suggestion system in the manufacturing company an example of implementation at the Steel Plant
Marta TUTKO
Rafał KOSTKA
nr katalogowy: 145857
10.15199/46.2023.5.3
effectiveness indicator
employee suggestion system
steel sector
steel plant
Poland
branża hutnicza
Polska
system sugestii pracowniczych
zakład produkcji stali
wskaźnik skuteczności
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Potencjał wykorzystania niekonwencjonalnych mikroorganizmów w technologii piwowarskiej
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
Joanna Kawa-Rygielska
nr katalogowy: 139100
10.15199/64.2022.4.1
piwowarstwo
niekonwencjonalne mikroorganizmy
technologia fermentacji
brewing
unconventional microorganisms
fermentation technology
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2021-11
Power-to-Gas świętym graalem racjonalnej transformacji energetycznej w Polsce
Szymon Kowalski
nr katalogowy: 134647
10.15199/17.2021.11.4
wodór
integracja sektorów
Power-to-Gas
modele biznesowe
OZE
sector coupling
gaz ziemny
magazynowanie energii
Power-to-Gas
business models
RES
sector coupling
natural gas
energy storage
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2007-11
Procesy i kierunki zmian w sektorze hutniczym
BOŻENA GAJDZIK
nr katalogowy: 31000
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-11
Electric power system reliability optimization
Józef PASKA
nr katalogowy: 39561
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-5
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
Piotr Rogala
nr katalogowy: 145858
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2023-2
Analiza warunków pracy na przykładzie przedsiębiorstwa sektora hutniczego
Monika Szota
Teresa Bajor
nr katalogowy: 143950
10.15199/24.2023.2.1
choroba zawodowa
ryzyko zawodowego
czynniki niebezpieczne
sektor hutniczy
occupational disease
occupational risk
dangerous factors
metallurgical sector
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2023-2
Analiza warunków pracy na przykładzie przedsiębiorstwa sektora hutniczego
Monika Szota
Teresa Bajor
nr katalogowy: 143950
10.15199/24.2023.2.1
choroba zawodowa
ryzyko zawodowego
czynniki niebezpieczne
sektor hutniczy
occupational disease
occupational risk
dangerous factors
metallurgical sector
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2023-2
Analiza warunków pracy na przykładzie przedsiębiorstwa sektora hutniczego
Monika Szota
Teresa Bajor
nr katalogowy: 143950
10.15199/24.2023.2.1
choroba zawodowa
ryzyko zawodowego
czynniki niebezpieczne
sektor hutniczy
occupational disease
occupational risk
dangerous factors
metallurgical sector
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-8
IoT-based monitoring system for hydroponics
Siti Fatimah SULAIMAN
Amirul Hafiz ABU KASSIM
Sharatul Izah SAMSUDIN
Noor Asyikin SULAIMAN
Noorhazirah SUNAR
nr katalogowy: 144431
10.15199/48.2023.08.24
Hydroponics
IoT
NodeMCU
Mustard Green
Hydroponika
IoT
NodeMCU
Mustard Green
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-9
Krzyżówki drożdży browarniczych Cz. 2. Tworzenie i wykorzystanie krzyżówek międzygatunkowych w browarnictwie
Joanna Harasym
Tomasz Podeszwa
Ludmiła Bogacz-Radomska
nr katalogowy: 109565
10.15199/64.2017.9.3
drożdże browarnicze
krzyżówki międzygatunkowe
krzyżówki wewnątrz gatunkowe
heterozja
Saccharomyces cerevisiae
Saccharomyces arboricola
Saccharomyces kudriavzevii
Saccharomyces mikatae
Saccharomyces paradoxus
brewer’
s yeast
interspecific hybrids
intraspecific hybrids heterosis
Saccharomyces cerevisiae
Saccharomyces arboricola
Saccharomyces kudriavzevii
Saccharomyces mikatae
Saccharomyces paradoxus
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-2
Zioła – obiecująca perspektywa dla polskiego piwowarstwa
Mateusz Haładaj
Anna Goszkiewicz
Maria Buła
nr katalogowy: 148467
10.15199/64.2024.2.3
zioła
piwo
piwowarstwo
piwo ziołowe
herbs
beer
brewing
herbal beer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-8
Food Industry in Poland and Possibilities of its Development
Piotr Chechelski
nr katalogowy: 78768
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w okresie ostatnich turbulencji rynkowych
Robert Mroczek
nr katalogowy: 143005
10.15199/65.2023.4.1
produkcja mięsa
branża mięsna
branża drobiarska
pandemia COViD-19
wojna w Ukrainie
meat production
meat industry
poultry industry
pandemic COViD-19
war in Ukraine
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w okresie ostatnich turbulencji rynkowych
Robert Mroczek
nr katalogowy: 143005
10.15199/65.2023.4.1
produkcja mięsa
branża mięsna
branża drobiarska
pandemia COViD-19
wojna w Ukrainie
meat production
meat industry
poultry industry
pandemic COViD-19
war in Ukraine
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w okresie ostatnich turbulencji rynkowych
Robert Mroczek
nr katalogowy: 143005
10.15199/65.2023.4.1
produkcja mięsa
branża mięsna
branża drobiarska
pandemia COViD-19
wojna w Ukrainie
meat production
meat industry
poultry industry
pandemic COViD-19
war in Ukraine
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-9
Artykuł miesiąca – czerwiec 2022
Marcin Karabin
nr katalogowy: 139395
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-12
Przewidywanie upadłości firm w przemyśle chemicznym
Mário Papík
Lenka Papíková
Jana Kajanová
nr katalogowy: 129574
10.15199/62.2020.12.14
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-12
Przewidywanie upadłości firm w przemyśle chemicznym
Mário Papík
Lenka Papíková
Jana Kajanová
nr katalogowy: 129574
10.15199/62.2020.12.14
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Sektor usług gastronomicznych w latach 2015-2020
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 138572
10.15199/65.2022.7.2
usługi gastronomiczne
placówki gastronomiczne
wydatki gospodarstw domowych
food services
food establishments
household expenditures
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Sektor usług gastronomicznych w latach 2015-2020
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 138572
10.15199/65.2022.7.2
usługi gastronomiczne
placówki gastronomiczne
wydatki gospodarstw domowych
food services
food establishments
household expenditures
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Sektor usług gastronomicznych w latach 2015-2020
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 138572
10.15199/65.2022.7.2
usługi gastronomiczne
placówki gastronomiczne
wydatki gospodarstw domowych
food services
food establishments
household expenditures
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Sektor usług gastronomicznych w latach 2015-2020
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 138572
10.15199/65.2022.7.2
usługi gastronomiczne
placówki gastronomiczne
wydatki gospodarstw domowych
food services
food establishments
household expenditures
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-3
Przetwórstwo ryb i owoców morza w krajach Unii Europejskiej
Krzysztof Hryszko
nr katalogowy: 147791
10.15199/65.2024.3.1
rynek ryb
przetwórstwo ryb iowoców morza
struktura podmiotowa
struktura produkcji
wyniki ekonomiczno- -finansowe
fish market
fish and seafood processing
production structure
business size structure
economic and financial results
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-9
Motywy i bariery wdrożenia systemu HACCP
Agnieszka Borusiewicz
Tadeusz Sikora
nr katalogowy: 30042
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-8
Corrugated Board Production and Consumption 2006 in Poland
ZBIGNIEW FORNALSKI
nr katalogowy: 29483
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2008-8
Corrugated Board Consumption and Production 2007 in Poland
ZBIGNIEW FORNALSKI
nr katalogowy: 37775
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-7-8
Rośliny zielarskie - źródło surowców dla przetwórstwa i przemysłu spożywczego
Wiesława Rosłon
nr katalogowy: 37627
ELEKTROINSTALATOR 2022-7-8
Elektroinstalator poleca
nr katalogowy: 138517
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-9
Artykuł miesiąca – czerwiec 2022
Marcin Karabin
nr katalogowy: 139395
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-5
Employee suggestion system in the manufacturing company an example of implementation at the Steel Plant
Marta TUTKO
Rafał KOSTKA
nr katalogowy: 145857
10.15199/46.2023.5.3
effectiveness indicator
employee suggestion system
steel sector
steel plant
Poland
branża hutnicza
Polska
system sugestii pracowniczych
zakład produkcji stali
wskaźnik skuteczności
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-12
Motywy i bariery wdrożenia systemu HACCP w opinii kadry wybranego przedsiębiorstwa
Agnieszka Borusiewicz
Tadeusz Sikora
nr katalogowy: 32223
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-9
Kształtowanie uwarunkowań fiskalnych i prawnych w zakresie produkcji biopaliw w Polsce
Adam Kupczyk
Bogdan Drożdż
Daniel Ruciński
nr katalogowy: 38253
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-5
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 98547
GOSPODARKA WODNA 2024-6
Inland waterways development plans in Poland in the light of National Masterplan of Inland Navigation by 2030
TOMASZ KOCOŃ
nr katalogowy: 149140
10.15199/22.2024.6.3
inland navigation
waterways
KPŻ2030
żegluga śródlądowa
drogi wodne
KPŻ2030
PACKAGING REVIEW 2023-4
IN-PACK PRESENTS THE FUTURE OF THE EUROPEAN PACKAGING INDUSTRY
nr katalogowy: 146804
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-9
Teraźniejszość i przyszłość rynku opakowań z tektury falistej w Polsce - główne trendy rozwojowe
nr katalogowy: 62751
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-11
Selected problems of supply chains planning in the metallurgical sector
Marzena KUCZYŃSKA-CHAŁADA
nr katalogowy: 95810
10.15199/24.2015.11.10
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-6
Trendy w rozwoju technologii browarniczej - surowce, mikrobiologia, proces i jakość piwa
Edyta Kordialik-Bogacka
Aleksander Poreda
Marek Zdaniewicz
nr katalogowy: 60660
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-2
A PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 74539
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-4
Platforma Technologiczna Sektora Leśno-Drzewnego – europejskie partnerstwo do spraw badań i rozwoju
nr katalogowy: 59301
ELEKTROINSTALATOR 2022-7-8
Elektroinstalator poleca
nr katalogowy: 138517
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2020-4
Sytuacja finansowa sektora ciepłowniczego w latach 2017-2019
MAŁGORZATA NIESTĘPSKA
BOGUSŁAW REGULSKI
nr katalogowy: 125981
10.15199/9.2020.4.1
ciepłownictwo
finanse
sytuacja ekonomiczna
sektor ciepłowniczy
ciepło systemowe
district heating
finances
economic situation
district heating sector
system heat
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-3
VISION OF THE REFINERIES - DEVELOPMENT UP TO 2050
Arkadiusz Kamiński
nr katalogowy: 124383
petroleum industry
refinery
crude oil
transport fuel
law
biofuels
liquid fuels
przemysł naftowy
rafineria
ropa naftowa
paliwo transportowe
prawo
biopaliwa
paliwa płynne
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-11
Konferencja o wpływie akcesji Ukrainy do UE na polski sektor rolno-żywnościowy
nr katalogowy: 151612
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-9
Nowe wyzwania, nieograniczone możliwości - International Paper stawia na edukację w przemyśle
Sława Szwajkowska
nr katalogowy: 116255
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Możliwości implementacji założeń unijnej strategii „Od pola do stołu” w sektorze rolno-spożywczym
Renata Grochowska
Anna Staszczak
nr katalogowy: 132703
10.15199/65.2021.7.1
strategia „Od pola do stołu”
sektor rolno-spożywczy
Farm to fork strategy
agri-food sector
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Możliwości implementacji założeń unijnej strategii „Od pola do stołu” w sektorze rolno-spożywczym
Renata Grochowska
Anna Staszczak
nr katalogowy: 132703
10.15199/65.2021.7.1
strategia „Od pola do stołu”
sektor rolno-spożywczy
Farm to fork strategy
agri-food sector
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Możliwości implementacji założeń unijnej strategii „Od pola do stołu” w sektorze rolno-spożywczym
Renata Grochowska
Anna Staszczak
nr katalogowy: 132703
10.15199/65.2021.7.1
strategia „Od pola do stołu”
sektor rolno-spożywczy
Farm to fork strategy
agri-food sector
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Gorzelnie rolnicze – gasnący sektor
Adam Kupczyk
Marek Gaworski
nr katalogowy: 132371
10.15199/64.2021.3.3
gorzelnia
Polmos
sektor
dyrektywa
załamanie
bioetanol
distillery
Polmos
sector
directive
breakdown
bioethanol
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Gorzelnie rolnicze – gasnący sektor
Adam Kupczyk
Marek Gaworski
nr katalogowy: 132371
10.15199/64.2021.3.3
gorzelnia
Polmos
sektor
dyrektywa
załamanie
bioetanol
distillery
Polmos
sector
directive
breakdown
bioethanol
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Możliwości implementacji założeń unijnej strategii „Od pola do stołu” w sektorze rolno-spożywczym
Renata Grochowska
Anna Staszczak
nr katalogowy: 132703
10.15199/65.2021.7.1
strategia „Od pola do stołu”
sektor rolno-spożywczy
Farm to fork strategy
agri-food sector
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Możliwości implementacji założeń unijnej strategii „Od pola do stołu” w sektorze rolno-spożywczym
Renata Grochowska
Anna Staszczak
nr katalogowy: 132703
10.15199/65.2021.7.1
strategia „Od pola do stołu”
sektor rolno-spożywczy
Farm to fork strategy
agri-food sector
PACKAGING REVIEW 2022-2
Strategic and process management, supported by ERP class system – a new management standard
Krzysztof Grochowski
nr katalogowy: 138394
10.15199/42.2022.2.3
zarządzanie strategiczne
zarządzanie procesowe
systemy informatyczne klasy ERP
sektor małych i średnich przedsiębiorstw
strategic management
process management
ERP class systems
SME sector
PACKAGING REVIEW 2022-2
Strategic and process management, supported by ERP class system – a new management standard
Krzysztof Grochowski
nr katalogowy: 138394
10.15199/42.2022.2.3
zarządzanie strategiczne
zarządzanie procesowe
systemy informatyczne klasy ERP
sektor małych i średnich przedsiębiorstw
strategic management
process management
ERP class systems
SME sector
PACKAGING REVIEW 2022-2
Strategic and process management, supported by ERP class system – a new management standard
Krzysztof Grochowski
nr katalogowy: 138394
10.15199/42.2022.2.3
zarządzanie strategiczne
zarządzanie procesowe
systemy informatyczne klasy ERP
sektor małych i średnich przedsiębiorstw
strategic management
process management
ERP class systems
SME sector
PACKAGING REVIEW 2022-2
Strategic and process management, supported by ERP class system – a new management standard
Krzysztof Grochowski
nr katalogowy: 138394
10.15199/42.2022.2.3
zarządzanie strategiczne
zarządzanie procesowe
systemy informatyczne klasy ERP
sektor małych i średnich przedsiębiorstw
strategic management
process management
ERP class systems
SME sector
PACKAGING REVIEW 2022-2
Strategic and process management, supported by ERP class system – a new management standard
Krzysztof Grochowski
nr katalogowy: 138394
10.15199/42.2022.2.3
zarządzanie strategiczne
zarządzanie procesowe
systemy informatyczne klasy ERP
sektor małych i średnich przedsiębiorstw
strategic management
process management
ERP class systems
SME sector
PACKAGING REVIEW 2022-2
Strategic and process management, supported by ERP class system – a new management standard
Krzysztof Grochowski
nr katalogowy: 138394
10.15199/42.2022.2.3
zarządzanie strategiczne
zarządzanie procesowe
systemy informatyczne klasy ERP
sektor małych i średnich przedsiębiorstw
strategic management
process management
ERP class systems
SME sector
PACKAGING REVIEW 2022-2
Strategic and process management, supported by ERP class system – a new management standard
Krzysztof Grochowski
nr katalogowy: 138394
10.15199/42.2022.2.3
zarządzanie strategiczne
zarządzanie procesowe
systemy informatyczne klasy ERP
sektor małych i średnich przedsiębiorstw
strategic management
process management
ERP class systems
SME sector
PACKAGING REVIEW 2022-2
Strategic and process management, supported by ERP class system – a new management standard
Krzysztof Grochowski
nr katalogowy: 138394
10.15199/42.2022.2.3
zarządzanie strategiczne
zarządzanie procesowe
systemy informatyczne klasy ERP
sektor małych i średnich przedsiębiorstw
strategic management
process management
ERP class systems
SME sector
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-7
Polityka energetyczna Niemiec po odejściu od energetyki jądrowej i węgla
Radosław Szczerbowski
nr katalogowy: 138443
10.15199/74.2022.7.2
Energiewende
bezpieczeństwo energetyczne
polityka energetyczna
system elektroenergetyczny
Energiewende
energy safety
energy policy
power system
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-7
Polityka energetyczna Niemiec po odejściu od energetyki jądrowej i węgla
Radosław Szczerbowski
nr katalogowy: 138443
10.15199/74.2022.7.2
Energiewende
bezpieczeństwo energetyczne
polityka energetyczna
system elektroenergetyczny
Energiewende
energy safety
energy policy
power system
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-11
Piwa kwaśne i problemy z ich warzeniem
Katarzyna Modrzejewska
nr katalogowy: 116656
10.15199/64.2018.11.2
piwo
sour
kwas
browarnictwo
drożdże
beer
sour
acid
brewery
yeasts
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2019-6
UKŁAD DO ZDALNEGO STEROWANIA TEMPERATURĄ PRZY UŻYCIU APLIKACJI ANDROID OS
Marcel Multan
Andrzej Poniecki
nr katalogowy: 121084
10.15199/13.2019.6.7
Internet Rzeczy
Android
browarnictwo
zdalne sterowanie
Internet of Things
Android
brewery
remote control
PROBLEMY JAKOŚCI 2021-9-10
Benefits and barriers of environmental cooperation with suppliers – the case of organic food distribution sector in Poland
Piotr C. SOSNOWSKI
nr katalogowy: 134108
10.15199/46.2021.9–10.1
environmental decision-making
cooperation with suppliers
B2B relationships
organic food distribution
podejmowanie decyzji środowiskowych
współpraca z dostawcami
relacje B2B
dystrybucja żywności ekologicznej
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
PACKAGING MARKET IN POLAND
Aleksandra BRYK
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 137157
10.15199/180.2022.1.2
types of packaging
functions of packaging
classification of packaging
packaging market
characteristics of packaging sector
rodzaje opakowań
funkcje opakowań
klasyfikacja opakowań
rynek opakowaniowy
charakterystyka rynku opakowań
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
PACKAGING MARKET IN POLAND
Aleksandra BRYK
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 137157
10.15199/180.2022.1.2
types of packaging
functions of packaging
classification of packaging
packaging market
characteristics of packaging sector
rodzaje opakowań
funkcje opakowań
klasyfikacja opakowań
rynek opakowaniowy
charakterystyka rynku opakowań
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
PACKAGING MARKET IN POLAND
Aleksandra BRYK
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 137157
10.15199/180.2022.1.2
types of packaging
functions of packaging
classification of packaging
packaging market
characteristics of packaging sector
rodzaje opakowań
funkcje opakowań
klasyfikacja opakowań
rynek opakowaniowy
charakterystyka rynku opakowań
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
PACKAGING MARKET IN POLAND
Aleksandra BRYK
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 137157
10.15199/180.2022.1.2
types of packaging
functions of packaging
classification of packaging
packaging market
characteristics of packaging sector
rodzaje opakowań
funkcje opakowań
klasyfikacja opakowań
rynek opakowaniowy
charakterystyka rynku opakowań
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-10
The new investing effectiveness evaluation multi-criteria method in modern energy supply systems
Waldemar Kamrat
nr katalogowy: 145674
10.15199/17.2023.10.2
Decision making
Modelling investment process
Multi-criteria method
Effectiveness evaluation
Renewable energy development
Sustainable energy supply systems
Podejmowanie decyzji
Modelowanie procesu inwestycyjnego
Metoda wielokryterialna
Ocena efektywności
Rozwój energii odnawialnej
Zrównoważone systemy dostaw energii
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2023-6
Oczekiwania pracowników sektora kolejowego w odniesieniu do odzieży ochronnej z funkcją chłodzenia – wyniki badań ankietowych
Anna Dąbrowska
Monika Kobus
nr katalogowy: 146617
10.15199/60.2023.6.2
odzież chłodząca
moduły termoelektryczne
odzież inteligentna
oczekiwania
cooling clothing
thermoelectric modules
intelligent clothing
expectations
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-8
Deklaracja GV4+3 oczekiwane efekty w sektorze rolno-spożywczym
Eugeniusz K. Chyłek
nr katalogowy: 108779
10.15199/65.2017.8.2
przemysł rolno-spożywczy
Deklaracja Państw Grupy Wyszehradzkiej
Horyzont 2020
nauka
badania
innowacje
rozwój
agri-food industry
Declaration of States of the Visegrad Group
Horizon 2020
science
research
innovation
development
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-5
Rola audytów wewnętrznych w doskonaleniu jakości i bezpieczeństwa żywności na przykładzie wybranego zakładu z sektora owocowo-warzywnego
Jolanta Król
Weronika Chmiel
Aneta Brodziak
nr katalogowy: 140132
10.15199/46.2022.5.3
bezpieczeństwo żywności
jakość
doskonalenie
audyt wewnętrzny
food safety
quality
improving
internal audit
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-5
Rola audytów wewnętrznych w doskonaleniu jakości i bezpieczeństwa żywności na przykładzie wybranego zakładu z sektora owocowo-warzywnego
Jolanta Król
Weronika Chmiel
Aneta Brodziak
nr katalogowy: 140132
10.15199/46.2022.5.3
bezpieczeństwo żywności
jakość
doskonalenie
audyt wewnętrzny
food safety
quality
improving
internal audit
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-5
Rola audytów wewnętrznych w doskonaleniu jakości i bezpieczeństwa żywności na przykładzie wybranego zakładu z sektora owocowo-warzywnego
Jolanta Król
Weronika Chmiel
Aneta Brodziak
nr katalogowy: 140132
10.15199/46.2022.5.3
bezpieczeństwo żywności
jakość
doskonalenie
audyt wewnętrzny
food safety
quality
improving
internal audit
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-5
Rola audytów wewnętrznych w doskonaleniu jakości i bezpieczeństwa żywności na przykładzie wybranego zakładu z sektora owocowo-warzywnego
Jolanta Król
Weronika Chmiel
Aneta Brodziak
nr katalogowy: 140132
10.15199/46.2022.5.3
bezpieczeństwo żywności
jakość
doskonalenie
audyt wewnętrzny
food safety
quality
improving
internal audit
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-11
O przyczynach drożyzny w energetyce i jak jej zaradzić
Jerzy Majcher
nr katalogowy: 140470
10.15199/74.2022.11.1
wzrost cen w energetyce
patologia rynków energetycznych
środki zaradcze
energy price escalation
market pathology
problem solutions
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH