Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Technologia browarnicza – aktualności ze świata nauki 2021
Aleksander Poreda
Katarzyna Fulara
Olga Hrabia
Aneta Ciosek
nr katalogowy: 133167
10.15199/64.2021.4.1
technologia browarnicza
nauka
rozwój
brewing technology
science
development
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Technologia browarnicza – aktualności ze świata nauki 2021
Aleksander Poreda
Katarzyna Fulara
Olga Hrabia
Aneta Ciosek
nr katalogowy: 133167
10.15199/64.2021.4.1
technologia browarnicza
nauka
rozwój
brewing technology
science
development
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Technologia browarnicza – aktualności ze świata nauki 2021
Aleksander Poreda
Katarzyna Fulara
Olga Hrabia
Aneta Ciosek
nr katalogowy: 133167
10.15199/64.2021.4.1
technologia browarnicza
nauka
rozwój
brewing technology
science
development
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Technologia browarnicza – trendy w badaniach naukowych (kiedyś i dziś)
Aleksander Poreda
Aneta Ciosek
Olga Hrabia
Katarzyna Fulara
nr katalogowy: 129632
10.15199/64.2020.11–12.1
technologia browarnicza
nauka
rozwój
brewing technology
science
development
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Technologia browarnicza – trendy w badaniach naukowych (kiedyś i dziś)
Aleksander Poreda
Aneta Ciosek
Olga Hrabia
Katarzyna Fulara
nr katalogowy: 129632
10.15199/64.2020.11–12.1
technologia browarnicza
nauka
rozwój
brewing technology
science
development
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Niekonwencjonalne norweskie drożdże typu Kveik – wykorzystanie w technologii piwowarskiej
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
Kinga Adamenko
Joanna Kawa-Rygielska
nr katalogowy: 137297
10.15199/64.2022.2.2
piwowarstwo
technologia fermentacji
drożdże Kveik
niekonwencjonalne mikroorganizmy
brewing
fermentation technology
Kveik yeast
unconventional microorganisms
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Potencjał wykorzystania niekonwencjonalnych mikroorganizmów w technologii piwowarskiej
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
Joanna Kawa-Rygielska
nr katalogowy: 139100
10.15199/64.2022.4.1
piwowarstwo
niekonwencjonalne mikroorganizmy
technologia fermentacji
brewing
unconventional microorganisms
fermentation technology
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Piwa kwaśne – charakterystyka i technologia produkcji
Joanna Kawa-Rygielska
Kinga Adamenko
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
nr katalogowy: 135242
10.15199/64.2021.6.2
piwowarstwo
technologia fermentacji
piwa kwaśne
niekonwencjonalne mikroorganizmy
brewing
fermentation technology
sour beer
unconventional microorganisms
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Piwa kwaśne – charakterystyka i technologia produkcji
Joanna Kawa-Rygielska
Kinga Adamenko
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
nr katalogowy: 135242
10.15199/64.2021.6.2
piwowarstwo
technologia fermentacji
piwa kwaśne
niekonwencjonalne mikroorganizmy
brewing
fermentation technology
sour beer
unconventional microorganisms
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Piwa kwaśne – charakterystyka i technologia produkcji
Joanna Kawa-Rygielska
Kinga Adamenko
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
nr katalogowy: 135242
10.15199/64.2021.6.2
piwowarstwo
technologia fermentacji
piwa kwaśne
niekonwencjonalne mikroorganizmy
brewing
fermentation technology
sour beer
unconventional microorganisms
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-6
Międzynarodowa Konferencja Browarnicza - 11th International Trends in Brewing
Tomasz Podeszwa
Joanna Harasym
nr katalogowy: 85130
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-5
Globalizacja produkcji piwa i zaopatrzenia surowcowego
Jerzy Dwornikiewicz
nr katalogowy: 35348
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-11
Chmiel dla piwowarstwa
Jerzy Dwornikiewicz
nr katalogowy: 39535
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-1
Wpływ procesu technologicznego na stabilność piany piwa
EDYTA KORDIALIK-BOGACKA
nr katalogowy: 23835
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Wielkopolskie browarnictwo w II Rzeczypospolitej Polskiej
Sebastian Wawszczak
Michał Szymański
Maria Śmiechowska
nr katalogowy: 137298
10.15199/64.2022.2.3
piwo
browar
piwowarstwo
Wielkopolska
beer
brewery
brewing
Greater Poland (Wielkopolska – Region of Poland)
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Wielkopolskie browarnictwo w II Rzeczypospolitej Polskiej
Sebastian Wawszczak
Michał Szymański
Maria Śmiechowska
nr katalogowy: 137298
10.15199/64.2022.2.3
piwo
browar
piwowarstwo
Wielkopolska
beer
brewery
brewing
Greater Poland (Wielkopolska – Region of Poland)
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Potencjał wykorzystania niekonwencjonalnych mikroorganizmów w technologii piwowarskiej
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
Joanna Kawa-Rygielska
nr katalogowy: 139100
10.15199/64.2022.4.1
piwowarstwo
niekonwencjonalne mikroorganizmy
technologia fermentacji
brewing
unconventional microorganisms
fermentation technology
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-10
Jak metoda ESR (spektroskopia elektronowego rezonansu spinowego) może pomóc w monitorowaniu procesu warzenia piwa
Marcus Pagenstecher
Mogens L. Andersen
nr katalogowy: 116704
10.15199/64.2018.10.1
warzenie
piwo
brzeczka
stabilność sensoryczna
ESR
brewing
beer
wort
flavor stability
ESR
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Raport chmielarski 2021
Jan Szałas
nr katalogowy: 135240
10.15199/64.2021.6.1
chmiel
rynek chmielarski
sektor browarniczy
produkcja chmielu
odmiany chmielu
piwo
produkcja piwa
wpływ COVID-19
hops
hop market
brewing sector
hops production
hops varieties
beer
beer production
COVID-19 impact
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Raport chmielarski 2021
Jan Szałas
nr katalogowy: 135240
10.15199/64.2021.6.1
chmiel
rynek chmielarski
sektor browarniczy
produkcja chmielu
odmiany chmielu
piwo
produkcja piwa
wpływ COVID-19
hops
hop market
brewing sector
hops production
hops varieties
beer
beer production
COVID-19 impact
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Raport chmielarski 2021
Jan Szałas
nr katalogowy: 135240
10.15199/64.2021.6.1
chmiel
rynek chmielarski
sektor browarniczy
produkcja chmielu
odmiany chmielu
piwo
produkcja piwa
wpływ COVID-19
hops
hop market
brewing sector
hops production
hops varieties
beer
beer production
COVID-19 impact
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Możliwości recyklingu wody w przemyśle piwowarskim
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 143819
10.15199/65.2023.6.2
recykling wody
browarnictwo
zanieczyszczenia
ścieki
water recycling
brewing
pollution
wastewater
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Możliwości recyklingu wody w przemyśle piwowarskim
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 143819
10.15199/65.2023.6.2
recykling wody
browarnictwo
zanieczyszczenia
ścieki
water recycling
brewing
pollution
wastewater
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Możliwości recyklingu wody w przemyśle piwowarskim
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 143819
10.15199/65.2023.6.2
recykling wody
browarnictwo
zanieczyszczenia
ścieki
water recycling
brewing
pollution
wastewater
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-9
Znaczenie drożdżowej proteinazy A w kształtowaniu pienistości piwa
Dorota Michałowska
nr katalogowy: 79262
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-10
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 14695
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Nigdy nie zmienię swoich drożdży! Czemu? Drożdże niekonwencjonalne w technologii piwowarskiej
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 132369
10.15199/64.2021.3.1
drożdże niekonwencjonalne
fermentacja brzeczki
piwo bezalkoholowe
bioaromatyzacja
unconventional yeasts
wort fermentation
non-alcoholic beer
bioflavoring
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Nigdy nie zmienię swoich drożdży! Czemu? Drożdże niekonwencjonalne w technologii piwowarskiej
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 132369
10.15199/64.2021.3.1
drożdże niekonwencjonalne
fermentacja brzeczki
piwo bezalkoholowe
bioaromatyzacja
unconventional yeasts
wort fermentation
non-alcoholic beer
bioflavoring
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Nigdy nie zmienię swoich drożdży! Czemu? Drożdże niekonwencjonalne w technologii piwowarskiej
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 132369
10.15199/64.2021.3.1
drożdże niekonwencjonalne
fermentacja brzeczki
piwo bezalkoholowe
bioaromatyzacja
unconventional yeasts
wort fermentation
non-alcoholic beer
bioflavoring
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Nigdy nie zmienię swoich drożdży! Czemu? Drożdże niekonwencjonalne w technologii piwowarskiej
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 132369
10.15199/64.2021.3.1
drożdże niekonwencjonalne
fermentacja brzeczki
piwo bezalkoholowe
bioaromatyzacja
unconventional yeasts
wort fermentation
non-alcoholic beer
bioflavoring
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
Pienistość piw otrzymywanych w technologii high gravity brewing (HGB)
Dorota Michałowska
nr katalogowy: 87589
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Raport chmielarski 2022
Jan Szałas
nr katalogowy: 141045
10.15199/64.2022.6.1
chmiel
chmielarstwo
rynki międzynarodowe
wpływ Covid-19
browarnictwo
piwo
zmiana klimatu
hops
hops cultivation
international markets
Covid-19 impact
brewing
beer
climate change
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Raport chmielarski 2022
Jan Szałas
nr katalogowy: 141045
10.15199/64.2022.6.1
chmiel
chmielarstwo
rynki międzynarodowe
wpływ Covid-19
browarnictwo
piwo
zmiana klimatu
hops
hops cultivation
international markets
Covid-19 impact
brewing
beer
climate change
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-2
Słody ciemne – wpływ na jakość brzeczki i przebieg procesu fermentacji
Justyna Paszkot
Adam Głowacki
Joanna Kawa-Rygielska
nr katalogowy: 148466
10.15199/64.2024.2.2
słody ciemne
piwa ciemne
związki Maillarda
dark malts
dark beers
Maillard reaction compounds
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Produkty uboczne w browarze – problem czy zasób?
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 141046
10.15199/64.2022.6.2
odpady browarniane
młóto
drożdże browarnicze
osady gorące
biotechnologia
OZE
zrównoważony rozwój
brewery by-products
brewer’s spent grain
brewing yeast
hot trub
biotechnology
RES
sustainable development
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Produkty uboczne w browarze – problem czy zasób?
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 141046
10.15199/64.2022.6.2
odpady browarniane
młóto
drożdże browarnicze
osady gorące
biotechnologia
OZE
zrównoważony rozwój
brewery by-products
brewer’s spent grain
brewing yeast
hot trub
biotechnology
RES
sustainable development
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Produkty uboczne w browarze – problem czy zasób?
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 141046
10.15199/64.2022.6.2
odpady browarniane
młóto
drożdże browarnicze
osady gorące
biotechnologia
OZE
zrównoważony rozwój
brewery by-products
brewer’s spent grain
brewing yeast
hot trub
biotechnology
RES
sustainable development
OPAKOWANIE 2010-4
Chłodna przyjemność z "mówiącej" puszki
nr katalogowy: 52885
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-9
Krzyżówki drożdży browarniczych Cz. 2. Tworzenie i wykorzystanie krzyżówek międzygatunkowych w browarnictwie
Joanna Harasym
Tomasz Podeszwa
Ludmiła Bogacz-Radomska
nr katalogowy: 109565
10.15199/64.2017.9.3
drożdże browarnicze
krzyżówki międzygatunkowe
krzyżówki wewnątrz gatunkowe
heterozja
Saccharomyces cerevisiae
Saccharomyces arboricola
Saccharomyces kudriavzevii
Saccharomyces mikatae
Saccharomyces paradoxus
brewer’
s yeast
interspecific hybrids
intraspecific hybrids heterosis
Saccharomyces cerevisiae
Saccharomyces arboricola
Saccharomyces kudriavzevii
Saccharomyces mikatae
Saccharomyces paradoxus
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-3
Zmiany wyróżników jakościowych herbat owocowych w zależności od czasu parzenia
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Aleksandra Bozowska
Monika Janowicz
Justyna Kadzińska
nr katalogowy: 112847
10.15199/64.2018.3.3
herbaty owocowe
polifenole
aktywność przeciwutleniająca
barwa
fruit teas
polyphenols
antioxidant activity
colour
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-3
Dynamika i efekty końcowe fermentacji stężonych (HG i VHG) brzeczek piwowarskich
Paweł Zarychta
Ewelina Dziuba
Joanna Chmielewska
Barbara Foszczyńska
nr katalogowy: 50725
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Piwo bezalkoholowe – jakie to proste
Mateusz Jackowski
nr katalogowy: 133096
10.15199/65.2021.8.6
piwo
piwo bezalkoholowe
piwowarstwo
dealkoholizacja
beer
alcoholic free beer
brewing
dealcoholization
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Piwo bezalkoholowe – jakie to proste
Mateusz Jackowski
nr katalogowy: 133096
10.15199/65.2021.8.6
piwo
piwo bezalkoholowe
piwowarstwo
dealkoholizacja
beer
alcoholic free beer
brewing
dealcoholization
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Piwo bezalkoholowe – jakie to proste
Mateusz Jackowski
nr katalogowy: 133096
10.15199/65.2021.8.6
piwo
piwo bezalkoholowe
piwowarstwo
dealkoholizacja
beer
alcoholic free beer
brewing
dealcoholization
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-5
Wpływ jakości wody technologicznej na wybrane parametry brzeczki słodowej
Marek Zdaniewicz
Aleksander Poreda
Maria Zdaniewicz
nr katalogowy: 105837
10.15199/64.2017.5.1
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-2
Krzyżówki drożdży browarniczych. Cz. 3. Przemysłowo użyteczne fenotypy krzyżówek międzygatunkowych
Joanna Harasym
Tomasz Podeszwa
Ludmiła Bogacz-Radomska
nr katalogowy: 112303
10.15199/64.2018.2.2
krzyżówki międzygatunkowe
drożdże browarnicze
substancje zapachowe
wykorzystanie węglowodanów
tolerancja temperaturowa
Saccharomyces cerevisiae
Saccharomyces eubayanus
Saccharomyces kurdiazevii
Saccharomyces uvarum
interspecific hybrid
brewer’
s yeast
aroma compounds
carbohydrate utilization temperature tolerance
Saccharomyces cerevisiae
Saccharomyces eubayanus
Saccharomyces kurdiazevii
Saccharomyces uvarum
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-7
Krzyżówki drożdży browarniczych 1. Historia, stan obecny i perspektywy
Joanna Harasym
Tomasz Podeszwa
Ludmiła Bogacz-Radomska
nr katalogowy: 108399
krzyżówki międzygatunkowe
drożdże browarnicze
Saccharomyces cerevisiae
Saccharomyces eubayanus
Interspecific hybrid
brewer's yeast
Saccharomyces cerevisiae
Saccharomyces eubayanus
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-5-6
Maibock - piwny zwiastun wiosny
Marek Suliga
nr katalogowy: 77499
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-10
Beer market in Europe slowly livens up?
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 63321
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-3
Tendencje na rynku piwa w Polsce
Piotr Szajner
nr katalogowy: 125628
10.15199/64.2020.3.1
browary
rynek
produkcja
konsumpcja
handel zagraniczny.
beer
breweries
market
production
consumption
foreign trade
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-11-12
Innowacyjne metody rozwiązywania tradycyjnych problemów w browarnictwie
Aleksander Poreda
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 73564
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-12
Dynamiczne zmiany światowej uprawy chmielu po deficycie alfa-kwasów w latach 2005–2007
Jerzy Dwornikiewicz
nr katalogowy: 48970
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-11-12
XV Międzynarodowe sympozjum piwowarskie J. De Clerck Chair - Belgian Brewing Conference
nr katalogowy: 95663
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-4
Piwa owocowe – korzyści i zagrożenia związane z wykorzystaniem owoców w technologii piwowarstwa
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 144701
10.15199/64.2023.4.1
piwa owocowe
biofilm
zanieczyszczenia piwa
bezpieczeństwo żywności
fruit beers
biofilm
beer contamination
food safety
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-2
Zioła – obiecująca perspektywa dla polskiego piwowarstwa
Mateusz Haładaj
Anna Goszkiewicz
Maria Buła
nr katalogowy: 148467
10.15199/64.2024.2.3
zioła
piwo
piwowarstwo
piwo ziołowe
herbs
beer
brewing
herbal beer
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-4
Krzyżówki drożdży browarniczych. Cz. 4. Przemysłowo użyteczne fenotypy krzyżówek międzygatunkowych
Joanna Harasym
Tomasz Podeszwa
Ludmiła Bogacz-Radomska
nr katalogowy: 113422
10.15199/64.2018.4.6
krzyżówki międzygatunkowe
drożdże browarnicze
spore-to-spore mating
rare mating
fuzja protoplastów
Saccharomyces cerevisiae
Saccharomyces eubayanus
Saccharomyces kudriavzevii
Saccharomyces uvarum
interspecific hybrid
brewer's yeast
spore-to-spore mating
rare mating
protoplast fusion
Saccharomyces cerevisiae
Saccharomyces eubayanus
Saccharomyces kudriavzevii
Saccharomyces uvarum
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-6
Z półki księgarskiej
nr katalogowy: 28577
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-6
Trendy w rozwoju technologii browarniczej - surowce, mikrobiologia, proces i jakość piwa
Edyta Kordialik-Bogacka
Aleksander Poreda
Marek Zdaniewicz
nr katalogowy: 60660
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-11
Piwa kwaśne i problemy z ich warzeniem
Katarzyna Modrzejewska
nr katalogowy: 116656
10.15199/64.2018.11.2
piwo
sour
kwas
browarnictwo
drożdże
beer
sour
acid
brewery
yeasts
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2019-6
UKŁAD DO ZDALNEGO STEROWANIA TEMPERATURĄ PRZY UŻYCIU APLIKACJI ANDROID OS
Marcel Multan
Andrzej Poniecki
nr katalogowy: 121084
10.15199/13.2019.6.7
Internet Rzeczy
Android
browarnictwo
zdalne sterowanie
Internet of Things
Android
brewery
remote control
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-3
Chocolate Technology 2004
Agnieszka Kita
nr katalogowy: 12627
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-5
Ways and possibilities of creating medical information systems based on OLAP-technology
Sergii V. KOSTISHYN
Sergii V. TYMCHYK
Myhaylo V. BACHYNSKYI
Irina V. FEDOSOVA
Aynur KAZBEKOVA
Wojciech SURTEL
nr katalogowy: 105436
10.15199/48.2017.05.22
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-12a
Vector magnetic characteristic technology in Oita University for development of low loss and high efficiency machines
Masato ENOKIZONO
nr katalogowy: 64229
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2013-5
EDUKACJA
nr katalogowy: 76952
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2018-11
Referaty z Polski wygłoszone na Kongresie EUROCORR 2018
nr katalogowy: 117051
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2017-9
The effectiveness of public-private partnerships of institutions based on Spanish and Polish RIS experiences
Makary Piasecki
nr katalogowy: 109298
10.15199/60.2017.09.3
technology transfer
textile industry
smart specialization
RIS3 JEL Classification: L26
D22
D29
F59
F39
transfer technologii
przemysł włókienniczy
inteligentna specjalizacja
RIS3
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-7
Direct carbon fuel cells based on solid oxide electrolyte technology
Janusz JEWULSKI
Marek SKRZYPKIEWICZ
nr katalogowy: 77981
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2006-6
Szwedzkie technologie dla przemysłu papierniczego
Katarzyna Godlewska
nr katalogowy: 18887
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2005-2
Advances in Coatings Technology - ACT'04
Anna Pająk
nr katalogowy: 10821
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-2
Printing Studies in the Institute of Mechanics and Printing at the Warsaw University of Technology
nr katalogowy: 50201
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Wykorzystanie technologii GLAD do zastosowań w przenośnych analizatorach oddechu
Dominik Grochala
Anna Paleczek
Jakub Bronicki
Konstanty Marszalek
Artur Rydosz
nr katalogowy: 140828
10.15199/48.2022.12.29
technologia GLAD
czujniki gazów
analiza wydychanego powietrza
GLAD technology
gas sensors
exhaled breath analysis
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Wykorzystanie technologii GLAD do zastosowań w przenośnych analizatorach oddechu
Dominik Grochala
Anna Paleczek
Jakub Bronicki
Konstanty Marszalek
Artur Rydosz
nr katalogowy: 140828
10.15199/48.2022.12.29
technologia GLAD
czujniki gazów
analiza wydychanego powietrza
GLAD technology
gas sensors
exhaled breath analysis
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-1
Microfluidic valve made in LTCC (Low Temperature Co-fired Ceramic) technology - preliminary results
Mateusz Czok
Karol Malecha
Leszek Golonka
nr katalogowy: 82064
OPAKOWANIE 2017-11
Primera prezentuje system FX500e
nr katalogowy: 110594
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-8-9
Automatic analysis and recognition of moving objects in the picture by method of phase correlation
J. Berjak
M
nr katalogowy: 1186
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2005-2
Nowa technologia mosiądzowania drutów stalowych przeznaczonych na kord
KOLB W.
WEIDENHAUPT W.
nr katalogowy: 9870
OPAKOWANIE 2016-3
RK Technology na Packaging Innovations
nr katalogowy: 97983
OPAKOWANIE 2022-2
Siódmy laser przyspiesza ekspansję Cheshire Anilox Technology
nr katalogowy: 136516
PROBLEMY JAKOŚCI 2020-12
How the blockchain technology is changing supply chains
Jakub BRZEZIŃSKI
nr katalogowy: 129606
10.15199/46.2020.12.3
blockchain
supply chain
new technologies
blockchain
łańcuch dostaw
nowoczesne technologie
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-3
Firma TrueTrade & Technology rozszerza ofertę
nr katalogowy: 50536
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-3
PMP Intelli-Tissue - technology supporting hygiene and healthcare
nr katalogowy: 125562
PACKAGING REVIEW 2024-1
ON THE SAFETY OF PACKAGING AND PACKAGED PRODUCT
nr katalogowy: 147839
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2019-8
BIULETYN INSTYTUTU METALI NIEŻELAZNYCH
nr katalogowy: 121964
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-8-9
GEA Process Technology Warsaw -niezawodny partner od 15 lat na polskim rynku
M. J. Przegalińska
nr katalogowy: 14654
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-10b
Excitation networks for ultra-wideband antennas
Giennadij CZAWKA
Marek NOWAKOWSKI
nr katalogowy: 71446
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-6
Model and design of integrated LTCC piezoelectric accelerometer and package
Arkadiusz DĄBROWSKI
Dominik JURKÓW
Tomasz ZAWADA
Leszek GOLONKA
nr katalogowy: 68578
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2018-3
SZKOLENIA, SEMINARIA, WYSTAWY, TARGI ŚWIATOWE I KRAJOWE ZWIĄZANE Z METALAMI NIEŻELAZNYMI W 2018 R.
nr katalogowy: 112902
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-11-12
Żywotność drożdży a proces fermentacji piwa
Dorota Michałowska
nr katalogowy: 95659
10.15199/64.2015.11-12.4
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Kwaśne piwa - czyżby nowy trend w Polsce?
Adam Bogacz
nr katalogowy: 100322
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Potencjał wykorzystania owsa
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 134854
owies
czynniki agrotechniczne
plon
jakość ziarna
oats
agricultural factors
yield
grain quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Potencjał wykorzystania owsa
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 134854
owies
czynniki agrotechniczne
plon
jakość ziarna
oats
agricultural factors
yield
grain quality
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Parametry jakościowe brzeczki wytworzonej z soczewicy zielonej uprawianej w różnych lokalizacjach
Katarzyna Fulara
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 140077
10.15199/64.2022.5.4
soczewica zielona
słód
brzeczka
jakość
green lentils
malt
grain
quality
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Parametry jakościowe brzeczki wytworzonej z soczewicy zielonej uprawianej w różnych lokalizacjach
Katarzyna Fulara
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 140077
10.15199/64.2022.5.4
soczewica zielona
słód
brzeczka
jakość
green lentils
malt
grain
quality
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Parametry jakościowe brzeczki wytworzonej z soczewicy zielonej uprawianej w różnych lokalizacjach
Katarzyna Fulara
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 140077
10.15199/64.2022.5.4
soczewica zielona
słód
brzeczka
jakość
green lentils
malt
grain
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Zagospodarowanie materiałów odpadowych z przemysłu spożywczego jako paliw do zasilania stałotlenkowych ogniw paliwowych
Bartosz Adamczyk
Magdalena Dudek
Andrzej Raźniak
nr katalogowy: 141012
10.15199/62.2022.12.11
ogniwa paliwowe
stały elektrolit tlenkowy
paliwo węglowe
biokarbonizat
fuel cells
solid oxide electrolyte
carbon fuel
biochar
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Zagospodarowanie materiałów odpadowych z przemysłu spożywczego jako paliw do zasilania stałotlenkowych ogniw paliwowych
Bartosz Adamczyk
Magdalena Dudek
Andrzej Raźniak
nr katalogowy: 141012
10.15199/62.2022.12.11
ogniwa paliwowe
stały elektrolit tlenkowy
paliwo węglowe
biokarbonizat
fuel cells
solid oxide electrolyte
carbon fuel
biochar
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-1
Modern technology of receiving wire from non-plastic aluminum alloys
SIDELNIKOV SERGEY
DOVJENKO NIKOLAI
LOPATINA EKATERINA
VOROSHILOV DENIS S.
SOKOLOV RUSLAN E.
nr katalogowy: 57977
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-12
Cykle życia technologii w krajowym przemyśle hutniczym
Bożena GAJDZIK
nr katalogowy: 95983
10.15199/24.2015.12.4
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-10
Innowacyjność wykorzystania technologii BIM w hydrotechnice
Janusz Michał Filipczyk
Jakub Czajkowski
Jindřich Hajda
Dawid Kędzia
Paweł Dorada
Artur Radecki-Pawlik
Martyna Brusik
Jolanta Rówińska
Kamil Kosiek
nr katalogowy: 139988
10.15199/33.2022.10.11
technologia BIM
Elektrownia Wodna
modelowanie CFD.
BIM technology
Hydroelectric Power Plant
CFD model.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-10
Innowacyjność wykorzystania technologii BIM w hydrotechnice
Janusz Michał Filipczyk
Jakub Czajkowski
Jindřich Hajda
Dawid Kędzia
Paweł Dorada
Artur Radecki-Pawlik
Martyna Brusik
Jolanta Rówińska
Kamil Kosiek
nr katalogowy: 139988
10.15199/33.2022.10.11
technologia BIM
Elektrownia Wodna
modelowanie CFD.
BIM technology
Hydroelectric Power Plant
CFD model.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-10
Innowacyjność wykorzystania technologii BIM w hydrotechnice
Janusz Michał Filipczyk
Jakub Czajkowski
Jindřich Hajda
Dawid Kędzia
Paweł Dorada
Artur Radecki-Pawlik
Martyna Brusik
Jolanta Rówińska
Kamil Kosiek
nr katalogowy: 139988
10.15199/33.2022.10.11
technologia BIM
Elektrownia Wodna
modelowanie CFD.
BIM technology
Hydroelectric Power Plant
CFD model.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-10
Innowacyjność wykorzystania technologii BIM w hydrotechnice
Janusz Michał Filipczyk
Jakub Czajkowski
Jindřich Hajda
Dawid Kędzia
Paweł Dorada
Artur Radecki-Pawlik
Martyna Brusik
Jolanta Rówińska
Kamil Kosiek
nr katalogowy: 139988
10.15199/33.2022.10.11
technologia BIM
Elektrownia Wodna
modelowanie CFD.
BIM technology
Hydroelectric Power Plant
CFD model.
PACKAGING REVIEW 2022-3
Transition in packaging at Fachpack 2022
Anna Naruszko
nr katalogowy: 139741
ELEKTROINSTALATOR 2023-12
POLSKI ELEKTRYCZNY SAMOCHÓD DOSTAWCZY
Ennovation Technology
nr katalogowy: 146481
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2024-1
Pompy ciepła wśród 10 przełomowych technologii 2024 roku
nr katalogowy: 146906
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
Technika kwantowa – szansa czy zagrożenie dla cyberbezpieczeństwa?
Marcin Niemiec
nr katalogowy: 138924
10.15199/59.2022.4.1
cyberbezpieczeństwo
korekcja błędów
kwantowa dystrybucja kluczy
technika kwantowa
cybersecurity
error correction
quantum key distribution
quantum technology
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
Technika kwantowa – szansa czy zagrożenie dla cyberbezpieczeństwa?
Marcin Niemiec
nr katalogowy: 138924
10.15199/59.2022.4.1
cyberbezpieczeństwo
korekcja błędów
kwantowa dystrybucja kluczy
technika kwantowa
cybersecurity
error correction
quantum key distribution
quantum technology
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
Technika kwantowa – szansa czy zagrożenie dla cyberbezpieczeństwa?
Marcin Niemiec
nr katalogowy: 138924
10.15199/59.2022.4.1
cyberbezpieczeństwo
korekcja błędów
kwantowa dystrybucja kluczy
technika kwantowa
cybersecurity
error correction
quantum key distribution
quantum technology
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
Technika kwantowa – szansa czy zagrożenie dla cyberbezpieczeństwa?
Marcin Niemiec
nr katalogowy: 138924
10.15199/59.2022.4.1
cyberbezpieczeństwo
korekcja błędów
kwantowa dystrybucja kluczy
technika kwantowa
cybersecurity
error correction
quantum key distribution
quantum technology
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
Technika kwantowa – szansa czy zagrożenie dla cyberbezpieczeństwa?
Marcin Niemiec
nr katalogowy: 138924
10.15199/59.2022.4.1
cyberbezpieczeństwo
korekcja błędów
kwantowa dystrybucja kluczy
technika kwantowa
cybersecurity
error correction
quantum key distribution
quantum technology
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-2
Research on Thermal Conduction Mechanism on Electrode Surface in Field-distortion Gas Switch Discharging
Wang HU
Zhang QIAOGEN
Wei JIN
Liu XUANDONG
Qiu AICI
nr katalogowy: 65977
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-1a
Modelling of part medium access methods in the HomePlug
Martin KOUTNY
Petr MLYNEK
Jiri MISUREC
Karel SLAVICEK
nr katalogowy: 65377
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-5b
Teaching Research on Cryptography in Computer Science and Technology Specialty
Yi SUN
Jianmin DONG
Hongwei GUO
Liang WANG
Zhaohai RAN
nr katalogowy: 67841
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-1
An investigation of the quality of the conductive lines deposited by inkjet printing on different substrates
Janusz Sitek
Konrad Futera
Darko Belavič
Marina Santo Zarnik
Marek Kościelski
Krystyna Bukat
Kamil Janeczek
Danjela Kuščer Hrovatin
Małgorzata Jakubowska
nr katalogowy: 65198
PACKAGING REVIEW 2022-1
New monograph on packaging printing
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 137593
PACKAGING REVIEW 2022-1
New monograph on packaging printing
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 137593
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-10
TECHNIKA LASEROWA
Ryszard Romaniuk
nr katalogowy: 140223
10.15199/13.2022.10.2
fotonika
optoelektronika
inżynieria optyczna
lasery
lasery światłowodowe
fotonika laserowa
układy laserowe
zastosowania laserów
photonics
optoelectronics
optical engineering
lasers
optical fibre lasers
laser photonics
laser systems
laser applications
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-10
TECHNIKA LASEROWA
Ryszard Romaniuk
nr katalogowy: 140223
10.15199/13.2022.10.2
fotonika
optoelektronika
inżynieria optyczna
lasery
lasery światłowodowe
fotonika laserowa
układy laserowe
zastosowania laserów
photonics
optoelectronics
optical engineering
lasers
optical fibre lasers
laser photonics
laser systems
laser applications
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-10
TECHNIKA LASEROWA
Ryszard Romaniuk
nr katalogowy: 140223
10.15199/13.2022.10.2
fotonika
optoelektronika
inżynieria optyczna
lasery
lasery światłowodowe
fotonika laserowa
układy laserowe
zastosowania laserów
photonics
optoelectronics
optical engineering
lasers
optical fibre lasers
laser photonics
laser systems
laser applications
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-1
Industrial scale liquid quenchant fluidized bed technology (lQF) for the manufacture of steel tire cord
Thomas W. Tyl
nr katalogowy: 40962
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2009-2
VIII Międzynarodowa Konferencja "Advances in Coatings Technology - ACT'08" (Postępy w Technologii Farb i Lakierów)
Anna Pająk
nr katalogowy: 41499
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-12
Thermomechanical aspects of reliability for vertically integrated heterogeneous systems
GRZEGORZ JANCZYK
TOMASZ BIENIEK
PIOTR GRABIEC
JERZY SZYNKA
nr katalogowy: 48910
OPAKOWANIE 2022-2
Siódmy laser przyspiesza ekspansję Cheshire Anilox Technology
nr katalogowy: 136516
PACKAGING REVIEW 2023-1
Future And Challenges Of Packaging Market
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 142664
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Eaton, Kersia, B&P Engineering, DWF Technology i John Bean Technologies organizatorami seminarium dla producentów soków
nr katalogowy: 138251
OPAKOWANIE 2024-8
Weber Food Technology zaprasza na targi FACHPACK
nr katalogowy: 150206
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
The use of sorgo malt for beer production Wykorzystanie słodu sorgo do produkcji piwa
Barbara Foszczyńska
Ewelina Dziuba
Joanna Chmielewska
Józef Sowiński
nr katalogowy: 86119
10.12916/przemchem.2014.1444
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-10
EBC Symposium "Modern brewhouse technologies and wort production"
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 101683
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-12
Testing of an optical feedback pixel driver using supply current
NIKOLAS P. PAPADOPOULOS
ALKIS A. HATZOPOULOS
D. K. PAPAKOSTAS
nr katalogowy: 48909
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-6
Rys historyczny Instytutu Inżynierii Środowiska i Instalacji Budowlanych Politechniki Łódzkiej
ROBERT CICHOWICZ
nr katalogowy: 137956
10.15199/9.2022.6.1
inżynieria środowiska
Instytut
Politechnika
environmental engineering
Institute
University of Technology
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-6
Rys historyczny Instytutu Inżynierii Środowiska i Instalacji Budowlanych Politechniki Łódzkiej
ROBERT CICHOWICZ
nr katalogowy: 137956
10.15199/9.2022.6.1
inżynieria środowiska
Instytut
Politechnika
environmental engineering
Institute
University of Technology
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-6
Rys historyczny Instytutu Inżynierii Środowiska i Instalacji Budowlanych Politechniki Łódzkiej
ROBERT CICHOWICZ
nr katalogowy: 137956
10.15199/9.2022.6.1
inżynieria środowiska
Instytut
Politechnika
environmental engineering
Institute
University of Technology
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2015-6
Modernizacja posadowień maszyn i urządzeń okrętowych oraz przemysłowych z zastosowaniem tworzywa chemoutwardzalnego EPY. I. Praktyczne zastosowania tworzywa
Magdalena Urbaniak
Jędrzej Ratajczak
nr katalogowy: 95641
10.15199/28.2015.6.38
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-12
Electromagnetic Field and Home Monitoring in Cardiac Device Technology
Anna PŁAWIAK-MOWNA
Andrzej KRAWCZYK
Agnieszka DURAJ
nr katalogowy: 40226
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-4
Relationship between mould's technology and structure of investment cast nickel based superalloys
ROSKOSZ STANISŁAW
nr katalogowy: 37832
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2007-3
Nowe projekty dotyczące weryfikacji technologii korzystnych ze względu na ochronę śrow zakresie Technologii Środowiskowych (ETAP - Environmental Technology Action Plan)
nr katalogowy: 24666
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-1
Characterization of SOI structures by means of 3-level charge-pumping
GRZEGORZ GŁUSZKO
LIDIA ŁUKASIAK
ANDRZEJ JAKUBOWSKI
nr katalogowy: 32598
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-11
Promising high efficiency technology for the induction heating of aluminium billets
Sergio LUPI
Michele FORZAN
nr katalogowy: 39576
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-4
Combined fingerprints recognition method basing on image filtering, minutiae analysis and reference point location
PIOTR PORWIK
nr katalogowy: 25107
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2007-2
VII Międzynarodowa Konferencja "Advances in Coatings Technology - ACT' 06" (Postępy w Technologii Farb i Lakierów)
Anna Pająk
nr katalogowy: 24171
OPAKOWANIE 2016-9
Bosch Packaging Technology: proekologiczna innowacja
nr katalogowy: 101434
PACKAGING REVIEW 2022-1
New monograph on packaging printing
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 137593
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-8
The analysis of production technology and material properties of chassis part from high strenght steel
JOZEF BÍLIK
VIKTOR TITTEL
ĽUDMILA BABICOVÁ
nr katalogowy: 46224
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-4
Powder magnetic materials
Barbara ŚLUSAREK
nr katalogowy: 51507
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-4
4 × 4 Butler Matrix in microstrip-slot technology for 5.4–5.7 GHz frequency band
PATRYK WARMBIER
WŁODZIMIERZ ZIENIUTYCZ
nr katalogowy: 59044
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-3
Power supply via optical fibre in home telematic networks
Waldemar WÓJCIK
Zbigniew LACH
Andrzej SMOLARZ
Tomasz ZYSKA
nr katalogowy: 33654
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-12
Application of laser-plasma source with gas-puff target for calibration of EUV radiation detectors
JANUSZ MIKOŁAJCZYK
ZBIGNIEW BIELECKI
nr katalogowy: 32113
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-12
The transport properties of sputter-deposited Ge-Sb-V thin films
GRAŻYNA BEENSH-MARCHWICKA
EUGENIUSZ PROCIÓW
TADEUSZ BERLICKI
nr katalogowy: 32112
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-3
THE JUBILEE OF THE XXV INTERNATIONAL SCIENTIFIC CONFERENCE OF INSITUTE OF TECHNOLOGY ADN LIFE SCIENCES
nr katalogowy: 124388
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-1
Precise indoor location system using Ultra-Wideband technology
Ominik Gnaś
Przemysław Adamkiewicz
nr katalogowy: 141400
10.15199/48.2023.01.54
Ultra-wideband technology
Navigation
Identity management systems
Indoor radio communication.
Technologia ultra szerokopasmowa
Nawigacja
Systemy zarządzania tożsamością
Komunikacja radiowa w pomieszczeniach.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-1
Precise indoor location system using Ultra-Wideband technology
Ominik Gnaś
Przemysław Adamkiewicz
nr katalogowy: 141400
10.15199/48.2023.01.54
Ultra-wideband technology
Navigation
Identity management systems
Indoor radio communication.
Technologia ultra szerokopasmowa
Nawigacja
Systemy zarządzania tożsamością
Komunikacja radiowa w pomieszczeniach.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
KSZTAŁCENIE W ZAKRESIE CYBERBEZPIECZEŃSTWA NA POLITECHNICE WARSZAWSKIEJ
Andrzej Kraśniewski
Krzysztof Szczypiorski
nr katalogowy: 138954
10.15199/59.2022.4.31
cyberbezpieczeństwo
kształcenie
Politechnika Warszawska
studia.
cybersecurity
degree programmes
education
Warsaw University of Technology.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
KSZTAŁCENIE W ZAKRESIE CYBERBEZPIECZEŃSTWA NA POLITECHNICE WARSZAWSKIEJ
Andrzej Kraśniewski
Krzysztof Szczypiorski
nr katalogowy: 138954
10.15199/59.2022.4.31
cyberbezpieczeństwo
kształcenie
Politechnika Warszawska
studia.
cybersecurity
degree programmes
education
Warsaw University of Technology.
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-3
Implementation of FD SOI CMOS technology in ITE
KRZYSZTOF KUCHARSKI
CHRISTIAN RENAUX
ANDRÉ CRAHAY
PIOTR GRABIEC
MIROSŁAW GRODNER
TOMASZ BIENIEK
ANDRZEJ PANAS
ANDRZEJ SIERAKOWSKI
HELENA KŁOS
DANIEL TOMASZEWSKI
DARIUSZ OBRĘBSKI
JACEK MARCZEWSKi
DENIS FLANDRE
nr katalogowy: 58374
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-3
DB2 pureXML - advanced of data storage in the relational - hierarchical structures
Pawel DRZYMALA
Henryk WELFLE
nr katalogowy: 83059
10.12915/pe.2014.03.036
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-7
Tutorial on epitaxy of semiconductor materials
Damian Pucicki
Beata Ściana
Katarzyna Bielak
nr katalogowy: 77846
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1b
Forest fire monitoring system structure and node design based on wireless sensor network
Daxin ZHU
Danlin CAI
nr katalogowy: 74324
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-5
Badania strukturalne i wytrzymałościowe stopu Co-Cr-Mo na konstrukcje protetyczne w technologii odlewania i spiekania laserowego
Łukasz BOJKO
Anna M. RYNIEWICZ
Rafał BOGUCKI
Paweł PAŁKA
nr katalogowy: 91046
10.15199/48.2015.05.08
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Opinie konsumentów w świetle korzyści i wyzwań związanych z rozwojem rynkowym technologii drukowania żywności w 3D
Katarzyna Klockiewicz
Urszula Samotyja
nr katalogowy: 136031
10.15199/65.2022.1.5
druk 3D
innowacje
konsument
projektowanie żywności
zrównoważone systemy żywnościowe
3D printing
innovations
consumer
food design
sustainable food systems
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Opinie konsumentów w świetle korzyści i wyzwań związanych z rozwojem rynkowym technologii drukowania żywności w 3D
Katarzyna Klockiewicz
Urszula Samotyja
nr katalogowy: 136031
10.15199/65.2022.1.5
druk 3D
innowacje
konsument
projektowanie żywności
zrównoważone systemy żywnościowe
3D printing
innovations
consumer
food design
sustainable food systems
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Opinie konsumentów w świetle korzyści i wyzwań związanych z rozwojem rynkowym technologii drukowania żywności w 3D
Katarzyna Klockiewicz
Urszula Samotyja
nr katalogowy: 136031
10.15199/65.2022.1.5
druk 3D
innowacje
konsument
projektowanie żywności
zrównoważone systemy żywnościowe
3D printing
innovations
consumer
food design
sustainable food systems
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Opinie konsumentów w świetle korzyści i wyzwań związanych z rozwojem rynkowym technologii drukowania żywności w 3D
Katarzyna Klockiewicz
Urszula Samotyja
nr katalogowy: 136031
10.15199/65.2022.1.5
druk 3D
innowacje
konsument
projektowanie żywności
zrównoważone systemy żywnościowe
3D printing
innovations
consumer
food design
sustainable food systems
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-12
Ceramic multilayer packages for detectors of α particles fabricated by thick film technology
JAN KULAWIK
BARBARA GRÖGER
DOROTA SZWAGIERCZAK
MACIEJ WĘGRZECKI
JAN BAR
nr katalogowy: 32102
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-12
Ceramic multilayer packages for detectors of α particles fabricated by thick film technology
JAN KULAWIK
BARBARA GRÖGER
DOROTA SZWAGIERCZAK
MACIEJ WĘGRZECKI
JAN BAR
nr katalogowy: 32101
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Eaton, Kersia, B&P Engineering, DWF Technology i John Bean Technologies organizatorami seminarium dla producentów soków
nr katalogowy: 138251
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-3
THE JUBILEE OF THE XXV INTERNATIONAL SCIENTIFIC CONFERENCE OF INSITUTE OF TECHNOLOGY ADN LIFE SCIENCES
nr katalogowy: 124388
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-12
Zalety i wady stosowania surowców niesłodowanych w aspekcie jakości piwa
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 81717
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-2
Wpływ ultradźwięków i rozdrobnienia surowca na ekstrakcję związków fenolowych i flawonoidów z liści mięty pieprzowej i herbaty czarnej
Jakub Wyrostek
Radosław Kowalski
nr katalogowy: 136432
10.15199/62.2022.2.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-2
Wpływ ultradźwięków i rozdrobnienia surowca na ekstrakcję związków fenolowych i flawonoidów z liści mięty pieprzowej i herbaty czarnej
Jakub Wyrostek
Radosław Kowalski
nr katalogowy: 136432
10.15199/62.2022.2.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-2
Wpływ ultradźwięków i rozdrobnienia surowca na ekstrakcję związków fenolowych i flawonoidów z liści mięty pieprzowej i herbaty czarnej
Jakub Wyrostek
Radosław Kowalski
nr katalogowy: 136432
10.15199/62.2022.2.2
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Dwa espresso proszę!
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 138818
kawa
palenie
zaparzanie
rodzaje napojów kawowych
dodatki do kawy
walory prozdrowotne kawy
kofeina
coffee
roasting
brewing
types of coffee drinks
coffee additives
health benefits of coffee
caffeine
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Dwa espresso proszę!
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 138818
kawa
palenie
zaparzanie
rodzaje napojów kawowych
dodatki do kawy
walory prozdrowotne kawy
kofeina
coffee
roasting
brewing
types of coffee drinks
coffee additives
health benefits of coffee
caffeine
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-6
Produkty Biochem-Art to dla browarów wygoda, oszczędności i nowe możliwości
Maria Joanna Przegalińska
nr katalogowy: 146646
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2021-4
Instytut Radiokomunikacji Politechniki Poznańskiej
Hanna Bogucka
nr katalogowy: 133046
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2021-4
Instytut Radiokomunikacji Politechniki Poznańskiej
Hanna Bogucka
nr katalogowy: 133046
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Mash hopping (chmielenie zacieru) - parametry procesu chmielenia a jakość brzeczki
Katarzyna Fulara
Aneta Pater
Aneta Ciosek
Olga Szczepanik
Marek Zdaniewicz
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 120733
10.15199/64.2019.5-6.2
chmiel
bakterie kwasu mlekowego
mash hopping
goryczka
hops
lactic acid bacteria
mash hopping
bitterness
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-5
Piwo gruit – zapomniany średniowieczny napój
Krystian Klimczak
Monika Cioch-Skoneczny
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 145717
10.15199/64.2023.5.5
piwo gruit
zioła
fermentacja spontaniczna
koncentrat słodowy
gruit beer
herbs
spontaneous fermentation
malt concentrate
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-4
Technologia 5G – szansa czy zagrożenie?
Andrzej Krawczyk
nr katalogowy: 137124
10.15199/74.2022.4.3
komunikacja bezprzewodowa
telefonia komórkowa
5G
dezinformacja
teorie spiskowe
wireless communication
cellular telephony
5G
disinformation
conspiracy theories
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-4
Technologia 5G – szansa czy zagrożenie?
Andrzej Krawczyk
nr katalogowy: 137124
10.15199/74.2022.4.3
komunikacja bezprzewodowa
telefonia komórkowa
5G
dezinformacja
teorie spiskowe
wireless communication
cellular telephony
5G
disinformation
conspiracy theories
OPAKOWANIE 2022-11
AlphaJET – druk i uszlachetnianie opakowań w jednym przebiegu
nr katalogowy: 140505
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-3
Modern Electric Power Systems MEPS'2015 at the Wrocław University of Technology
Eugeniusz Rosołowski
Jan Iżykowski
Piotr Pierz
nr katalogowy: 97040
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2023-2
Adhesive Bonding Technology in the 21st Century Synergy of Technological and Ecological Potentials
nr katalogowy: 141912
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2023-8
QUANTUM TECHNOLOGIES – STRATEGIC DEVELOPMENT PRIORITY FOR THE WARSAW UNIVERSITY OF TECHNOLOGY
Mariusz Malinowski
Adam Kisiel
Jan Szmidt
Krzysztof Poźniak
Grzegorz Kasprowicz
Zbigniew M. Wawrzyniak
Piotr Wiśniewski
nr katalogowy: 145069
10.15199/13.2023.8.1
quantum technologies
quantum computing
strategic development
technologie kwantowe
obliczenia kwantowe
działania strategiczne
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2019-1
ROZWÓJ TECHNIKI LASEROWEJ 2018
Jan K. Jabczyński
Ryszard S. Romaniuk
nr katalogowy: 118235
10.15199/13.2019.1.1
lasery
technologia laserowa
lasery półprzewodnikowe
lasery światłowodowe
lasery impulsowe i CW
lasery dużej mocy
lasery wielkich energii
fotonika laserowa
optyka laserowa
komponenty laserowe
optoelektronika
fotonika
lasery na swobodnych elektronach
lasery badawcze
metrologia laserowa
lasery przemysłowe
lasers
laser technology
laser science
semiconductor lasers
optical fibre lasers
femtosecond lasers
pulse and CW lasers
high power lasers
high energy lasers
laser photonics
laser optics
laser components
optoelectronics
photonics
free electron lasers
research lasers
laser metrology
industrial lasers
OPAKOWANIE 2011-11
INFORMACJE MIESIĄCA
nr katalogowy: 63957
AUTO MOTO SERWIS 2019-6
ZF Global Technology Day
Ryszard Polit
nr katalogowy: 135838
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-3
RYSZARD MICHALSKI – FATHER OF MACHINE LEARNING
Ryszard TADEUSIEWICZ
nr katalogowy: 145361
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2021-4
Instytut Radioelektroniki i Technik Multimedialnych Politechniki Warszawskiej
Józef Modelski
Jacek Cichocki
nr katalogowy: 133045
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2021-4
Instytut Radioelektroniki i Technik Multimedialnych Politechniki Warszawskiej
Józef Modelski
Jacek Cichocki
nr katalogowy: 133045
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-8
Electricity transportation using HVDC technology for Algerian southern sun power plants
Mohammed SAAIDIA
Abdelghani GUECHI
Nedjem-Eddine BENCHOUIA
nr katalogowy: 144434
10.15199/48.2023.08.7
HVDC
electrical power transport
sun power
photovoltaic
HVDC
przesył energii elektrycznej
moc słoneczna
fotowoltaika
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2017-1
Effect of manufacturing technology of ball-and-socket joint made of Co28Cr6Mo alloy on its tribological properties
Adrian Mróz
Dariusz Garbiec
Jarosław Jakubowicz
Łukasz Łapaj
nr katalogowy: 104142
10.15199/28.2017.1.5
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2016-1
Energy generation analysis of crystalline and thin-film silicon photovoltaic panels in the local conditions of the Southern Poland
Anna Małek
Konstanty Marszałek
nr katalogowy: 96288
10.15199/13.2016.1.13
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-1
Blockchain technology in electromobility and electrification of transport
Anna ZIELIŃSKA
nr katalogowy: 147134
10.15199/48.2024.01.54
electric vehicle
blockchain
blockchain technology
electromobility
development of electromobility
energy trade
samochód elektryczny
blockchain
technologia blockchain
elektromobilność
rozwój elektromobilności
handel energią
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
Technika kwantowa – szansa czy zagrożenie dla cyberbezpieczeństwa?
Marcin Niemiec
nr katalogowy: 138924
10.15199/59.2022.4.1
cyberbezpieczeństwo
korekcja błędów
kwantowa dystrybucja kluczy
technika kwantowa
cybersecurity
error correction
quantum key distribution
quantum technology
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-11
Nowa generacja systemu FLISR
Konrad Woliński
nr katalogowy: 140484
OPAKOWANIE 2016-5
Apex International: flekso w centrum uwagi
nr katalogowy: 98731
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2021-2
Łukasiewicz Instytut Inżynierii Materiałów Polimerowych i Barwników – działalność edukacyjna
nr katalogowy: 130475
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-10
Mikroreaktor chemiczny z detekcją optyczną wykonany techniką LTCC (low temperature co-fired ceramics)
Karol MALECHA
nr katalogowy: 80137
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-3
Eco-efficiency assessment of the production system of coal gasification technology. Ocena ekoefektywności systemu produkcyjnego technologii naziemnego zgazowania węgla
Dorota Burchart-Korol
Piotr Krawczyk
Anna Śliwińska
Krystyna Czaplicka-Kolarz
nr katalogowy: 75235
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Multilayer wear resistant hard coating of high temperature working tool steel obtained by vacuum-plasma DUPLEX technology
Witold Precht
Piotr Małek
nr katalogowy: 52704
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH