Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Rynek piwa w Polsce
Wiesław Łopaciuk
nr katalogowy: 142035
10.15199/64.2023.1.1
rynek piwa
bilans piwa
produkcja
struktura
spożycie
piwo bezalkoholowe
beer market
beer balance sheet
production
structure
consumption
NALA beer
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Rynek piwa w Polsce
Wiesław Łopaciuk
nr katalogowy: 142035
10.15199/64.2023.1.1
rynek piwa
bilans piwa
produkcja
struktura
spożycie
piwo bezalkoholowe
beer market
beer balance sheet
production
structure
consumption
NALA beer
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Rynek piwa w Polsce
Wiesław Łopaciuk
nr katalogowy: 142035
10.15199/64.2023.1.1
rynek piwa
bilans piwa
produkcja
struktura
spożycie
piwo bezalkoholowe
beer market
beer balance sheet
production
structure
consumption
NALA beer
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Rynek piwa w Polsce
Wiesław Łopaciuk
nr katalogowy: 142035
10.15199/64.2023.1.1
rynek piwa
bilans piwa
produkcja
struktura
spożycie
piwo bezalkoholowe
beer market
beer balance sheet
production
structure
consumption
NALA beer
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-11
Prognoza różnicy bilansowej
Anna GAWLAK
nr katalogowy: 146229
10.15199/48.2023.11.43
bilansowe straty energii
prognoza strat bilansowych
sieć dystrybucyjna
korelacje
balance energy losses
forecast balance losses
distribution network
correlations
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2016-10
Wielopłaszczyznowy pomiar strumienia objętości cieczy jednofazowej za dyfuzorem w badaniach bilansowych instalacji hydraulicznych – pierwsza ćwiartka rurociągu
Piotr Synowiec
Wiesław Wędrychowicz
Artur Andruszkiewicz
nr katalogowy: 101676
10.15199/13.2016.10.23
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-2
Zioła – obiecująca perspektywa dla polskiego piwowarstwa
Mateusz Haładaj
Anna Goszkiewicz
Maria Buła
nr katalogowy: 148467
10.15199/64.2024.2.3
zioła
piwo
piwowarstwo
piwo ziołowe
herbs
beer
brewing
herbal beer
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-2
Ditlenek siarki w piwie
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 41720
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-1
Wpływ procesu technologicznego na stabilność piany piwa
EDYTA KORDIALIK-BOGACKA
nr katalogowy: 23835
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-12
13. edycja konkursu European Beer Star
Marek Suliga
nr katalogowy: 102823
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Polifenole w piwie
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 134740
10.15199/65.2021.11.4
polifenole
piwo
napoje alkoholowe
umiarkowana konsumpcja piwa
polyphenols
beer
alcoholic beverages
moderate consumption of beer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Polifenole w piwie
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 134740
10.15199/65.2021.11.4
polifenole
piwo
napoje alkoholowe
umiarkowana konsumpcja piwa
polyphenols
beer
alcoholic beverages
moderate consumption of beer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Polifenole w piwie
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 134740
10.15199/65.2021.11.4
polifenole
piwo
napoje alkoholowe
umiarkowana konsumpcja piwa
polyphenols
beer
alcoholic beverages
moderate consumption of beer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Polifenole w piwie
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 134740
10.15199/65.2021.11.4
polifenole
piwo
napoje alkoholowe
umiarkowana konsumpcja piwa
polyphenols
beer
alcoholic beverages
moderate consumption of beer
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-5
Globalizacja produkcji piwa i zaopatrzenia surowcowego
Jerzy Dwornikiewicz
nr katalogowy: 35348
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-10
Beer market in Europe slowly livens up?
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 63321
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Piwo bezalkoholowe – jakie to proste
Mateusz Jackowski
nr katalogowy: 133096
10.15199/65.2021.8.6
piwo
piwo bezalkoholowe
piwowarstwo
dealkoholizacja
beer
alcoholic free beer
brewing
dealcoholization
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Piwo bezalkoholowe – jakie to proste
Mateusz Jackowski
nr katalogowy: 133096
10.15199/65.2021.8.6
piwo
piwo bezalkoholowe
piwowarstwo
dealkoholizacja
beer
alcoholic free beer
brewing
dealcoholization
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Piwo bezalkoholowe – jakie to proste
Mateusz Jackowski
nr katalogowy: 133096
10.15199/65.2021.8.6
piwo
piwo bezalkoholowe
piwowarstwo
dealkoholizacja
beer
alcoholic free beer
brewing
dealcoholization
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-6
Konkurs The European Beer Star, BrauBeviale 2014
nr katalogowy: 85102
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Międzynarodowe trofea Browaru Amber
nr katalogowy: 140092
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-3
Technologia produkcji piwa jasnego pełnego oraz wpływ wybranych dodatków smakowych na jego cechy organoleptyczne i trwałość
Justyna Synak
Tomasz Rydzkowski
nr katalogowy: 42376
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-4
Piwo w imadle, czyli słów kilka o sensoryce złocistego napoju
nr katalogowy: 44004
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
Zmodyfikowana metoda impedymetryczna w ocenie zanieczyszczeń mikrobiologicznych piwa niepasteryzowanego
Łukasz Macioszek
Sylwia Andrzejczak-Grządko
Joanna Urbaniak
Katarzyna Dembińska
nr katalogowy: 140359
10.15199/48.2022.11.29
spektroskopia impedancyjna
obwód zastępczy
zanieczyszczenie mikrobiologiczne
piwo niepasteryzowane.
impedance spectroscopy
equivalent circuit
microbiological contamination
unpasteurised beer.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
Zmodyfikowana metoda impedymetryczna w ocenie zanieczyszczeń mikrobiologicznych piwa niepasteryzowanego
Łukasz Macioszek
Sylwia Andrzejczak-Grządko
Joanna Urbaniak
Katarzyna Dembińska
nr katalogowy: 140359
10.15199/48.2022.11.29
spektroskopia impedancyjna
obwód zastępczy
zanieczyszczenie mikrobiologiczne
piwo niepasteryzowane.
impedance spectroscopy
equivalent circuit
microbiological contamination
unpasteurised beer.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Zmętnienia w piwie – przyczyny powstawania i ich identyfikacja
Aneta Ciosek
nr katalogowy: 138245
10.15199/64.2022.3.2
piwo
powstawanie zmętnień
identyfikacja zmętnień
polifenole
białka
analizy mikroskopowe
beer
haze formation
haze identification
polyphenols
proteins
microscope analysis
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Zmętnienia w piwie – przyczyny powstawania i ich identyfikacja
Aneta Ciosek
nr katalogowy: 138245
10.15199/64.2022.3.2
piwo
powstawanie zmętnień
identyfikacja zmętnień
polifenole
białka
analizy mikroskopowe
beer
haze formation
haze identification
polyphenols
proteins
microscope analysis
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-10
Brussels Beer Challenge: bilans po 3 edycjach
nr katalogowy: 94398
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Określanie wartości energetycznej piwa i napojów piwnych
Dorota Michałowska
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 127679
10.15199/64.2020.7–8.3
wartość energetyczna
piwo
napoje piwne
energy value
beer
beer beverages
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Określanie wartości energetycznej piwa i napojów piwnych
Dorota Michałowska
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 127679
10.15199/64.2020.7–8.3
wartość energetyczna
piwo
napoje piwne
energy value
beer
beer beverages
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Wilcza Okocim Beer Pub
nr katalogowy: 128560
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Wilcza Okocim Beer Pub
nr katalogowy: 128560
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-1
Piwo z pszenicy
Jakub Marczak
Zbigniew Jarząbek
Bartłomiej Marczewski
nr katalogowy: 49503
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Piwa kwaśne – charakterystyka i technologia produkcji
Joanna Kawa-Rygielska
Kinga Adamenko
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
nr katalogowy: 135242
10.15199/64.2021.6.2
piwowarstwo
technologia fermentacji
piwa kwaśne
niekonwencjonalne mikroorganizmy
brewing
fermentation technology
sour beer
unconventional microorganisms
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Piwa kwaśne – charakterystyka i technologia produkcji
Joanna Kawa-Rygielska
Kinga Adamenko
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
nr katalogowy: 135242
10.15199/64.2021.6.2
piwowarstwo
technologia fermentacji
piwa kwaśne
niekonwencjonalne mikroorganizmy
brewing
fermentation technology
sour beer
unconventional microorganisms
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Piwa kwaśne – charakterystyka i technologia produkcji
Joanna Kawa-Rygielska
Kinga Adamenko
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
nr katalogowy: 135242
10.15199/64.2021.6.2
piwowarstwo
technologia fermentacji
piwa kwaśne
niekonwencjonalne mikroorganizmy
brewing
fermentation technology
sour beer
unconventional microorganisms
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Małe piwo nie wadzi – wpływ umiarkowanego spożycia piwa na zdrowie i życie człowieka
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 134182
10.15199/64.2021.5.4
antyoksydanty
flawonoidy
choroby układu sercowo-naczyniowego
nowotwory
zdrowie
antioxidants
flavonoids
cardiovascular diseases
cancer
health
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Małe piwo nie wadzi – wpływ umiarkowanego spożycia piwa na zdrowie i życie człowieka
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 134182
10.15199/64.2021.5.4
antyoksydanty
flawonoidy
choroby układu sercowo-naczyniowego
nowotwory
zdrowie
antioxidants
flavonoids
cardiovascular diseases
cancer
health
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Małe piwo nie wadzi – wpływ umiarkowanego spożycia piwa na zdrowie i życie człowieka
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 134182
10.15199/64.2021.5.4
antyoksydanty
flawonoidy
choroby układu sercowo-naczyniowego
nowotwory
zdrowie
antioxidants
flavonoids
cardiovascular diseases
cancer
health
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-9b
Measurement of Magnetic Properties of Grain-Oriented Electrical Steel Sheet Using 2D Single Sheet Tester
Yuki MORI
Daisuke MIYAGI
Masanori NAKANO
Norio TAKAHASHI
nr katalogowy: 62389
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-3
Beer Attraction 2016 - cała naprzód!
Jan Lichota
nr katalogowy: 97396
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2008-8
Monitoring of Process Parameters of Sheet Metals with hard Soldering Joint
MILAN DVOŘÁK
MICHAELA MAREČKOVÁ
nr katalogowy: 37257
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-12
Starzenie piwa - reakcje utleniania
Olga Szczepanik
Aneta Ciosek
Katarzyna Fulara
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 123883
10.15199/64.2019.12.2
piwo
utlenianie
starzenie piwa
beer
oxidation
beer aging
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-6
Sukces Browaru Amber podczas European Beer Star 2023
nr katalogowy: 146645
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Międzynarodowe trofea Browaru Amber
nr katalogowy: 140092
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-4
A study on measurement methods of the magnetic properties of magnetic sheet and strip by means of a single sheet tester at audio frequency
Yusuke TAKARA
Jin ChUN-FENG
Yoshiyuki ISHIHARA
Toshiyuki TODAKA
nr katalogowy: 25125
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-11-12
European Beer Star 2015 - zmiany w światowych trendach
Marek Suliga
nr katalogowy: 95661
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-11
Wpływ zastosowania syropu maltozowego jako zamiennika części słodu na aktywność przeciwutleniającą piw
Paulina Bogdan
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 102281
10.15199/64.2016.11.1
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2017-8
Efektywność energetyczna oczyszczalni ścieków MPWiK Kraków
Wiesława Styka
Piotr Beńko
Bartosz Łuszczek
nr katalogowy: 108795
10.15199/17.2017.8.3
gospodarka biogazowa
wskaźniki efektywności energetycznej
biogas economy
energy effi ciency indicators
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-1
Kalejdoskop ze świata napojów - grudzień 2007 r.
nr katalogowy: 32850
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-5
Asymmetric rolling: Theory and Technology
A.M. PIESIN
V.M. SALGANIK
H DYJA
D.N. CHIKISHEV
D.O PUSTOVOITOV
A. KAWAłEK
nr katalogowy: 68064
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-10
Jak metoda ESR (spektroskopia elektronowego rezonansu spinowego) może pomóc w monitorowaniu procesu warzenia piwa
Marcus Pagenstecher
Mogens L. Andersen
nr katalogowy: 116704
10.15199/64.2018.10.1
warzenie
piwo
brzeczka
stabilność sensoryczna
ESR
brewing
beer
wort
flavor stability
ESR
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-12
Polifenole prozdrowotne w chmielu oraz w granulatach i ekstraktach chmielowych
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 32208
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-5
Ditlenek siarki w piwie Cz. 2. Wartość dopuszczalna a poziomy zawartości
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 44687
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2014-4
WPŁYW TARCIA I SMAROWANIA NA PROCES KSZTAŁTOWANIA BLACH
JANINA ADAMUS
KATARZYNA DYJA
nr katalogowy: 84013
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-1
Hole effect on magnetic field uniformity in Single Sheet Tester
Teruyuki TAMAKI
Keisuke FUJISAKI
Takahiro YAMADA
nr katalogowy: 41129
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-5
Piwo gruit – zapomniany średniowieczny napój
Krystian Klimczak
Monika Cioch-Skoneczny
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 145717
10.15199/64.2023.5.5
piwo gruit
zioła
fermentacja spontaniczna
koncentrat słodowy
gruit beer
herbs
spontaneous fermentation
malt concentrate
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-11-12
Dział współredagowany przez
nr katalogowy: 95657
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-10
Aldehydy i wpływ wybranych czynników na ich zawartość w piwie
Krzysztof Kucharczyk
Tadeusz Tuszyński
nr katalogowy: 63322
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-7-8
Czy zawartość amin biogennych w piwie może być jednym z parametrów oceny jego jakości zdrowotnej?
Krzysztof Baranowski
Elżbieta Baca
Agnieszka Salamon
Dorota Michałowska
Dorota Zielińska
Marcin Karaś
nr katalogowy: 61797
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-1
Polifenole prozdrowotne w chmielu oraz w granulatach i ekstraktach chmielowych stosowanych do produkcji piwa w Polsce
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 32846
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2005-5
Pomiary strat rotacyjnych w blachach krzemowych przy użyciu systemu z wertykalnymi jarzmami
Julius KRAH
nr katalogowy: 11714
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-7
Urządzenie mikrofalowe do generacji płaszczyzny plazmowej
Mariusz JASIŃSKI
Marcin GOCH
Jerzy MIZERACZYK
nr katalogowy: 53381
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-3
Dwutlenek węgla w piwie
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 149345
10.15199/64.2024.3.1
piwo
warzenie
dwutlenek węgla
wysycenie
beer
brewing
carbon dioxide
carbonation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-1
Europejskie piwne Oskary rozdane
Marek Suliga
nr katalogowy: 103487
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-11-12
Czy skład związków goryczkowych w piwie może mieć wpływ na jakość goryczki w piwie?
Krzysztof Baranowski
Agnieszka Salamon
Elżbieta Baca
nr katalogowy: 56536
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-12
prosto z br ukse li Beer Serves Europe IV - Wkład przemysłu piwowarskiego w tworzenie stanowisk pracy
Jan Lichota
nr katalogowy: 81727
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-9b
Measurement of vector magnetic property under stress along arbitrary direction in non-oriented electrical steel sheet
Yuichiro KAI
nr katalogowy: 62403
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Ocena trwałości fizykochemicznej piwa
Józef Błażewicz
Joanna Kawa-Rygielska
Adam Głowacki
nr katalogowy: 127674
10.15199/64.2020.7–8.1
stabilność piwa
zmętnienia
substancje stabilizujące
trwałość koloidalna piwa
beer stability
turbidity
stabilizing substances
colloidal stability of beer
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Ocena trwałości fizykochemicznej piwa
Józef Błażewicz
Joanna Kawa-Rygielska
Adam Głowacki
nr katalogowy: 127674
10.15199/64.2020.7–8.1
stabilność piwa
zmętnienia
substancje stabilizujące
trwałość koloidalna piwa
beer stability
turbidity
stabilizing substances
colloidal stability of beer
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2021-3
Modelowanie współczynnika tarcia na progu ciągowym w procesie kształtowania blach
Łukasz Chodoła
Daniel Ficek
Ireneusz Szczęsny
Tomasz Trzepieciński
Łukasz Wałek
nr katalogowy: 133616
10.15199/160.2021.3.1
sztuczne sieci neuronowe
współczynnik tarcia
próg ciągowy
tarcie
kształtowanie blach
artificial neural networks
coefficient of friction
drawbead
friction
sheet metal forming
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2021-3
Modelowanie współczynnika tarcia na progu ciągowym w procesie kształtowania blach
Łukasz Chodoła
Daniel Ficek
Ireneusz Szczęsny
Tomasz Trzepieciński
Łukasz Wałek
nr katalogowy: 133616
10.15199/160.2021.3.1
sztuczne sieci neuronowe
współczynnik tarcia
próg ciągowy
tarcie
kształtowanie blach
artificial neural networks
coefficient of friction
drawbead
friction
sheet metal forming
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2021-3
Modelowanie współczynnika tarcia na progu ciągowym w procesie kształtowania blach
Łukasz Chodoła
Daniel Ficek
Ireneusz Szczęsny
Tomasz Trzepieciński
Łukasz Wałek
nr katalogowy: 133616
10.15199/160.2021.3.1
sztuczne sieci neuronowe
współczynnik tarcia
próg ciągowy
tarcie
kształtowanie blach
artificial neural networks
coefficient of friction
drawbead
friction
sheet metal forming
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2021-3
Modelowanie współczynnika tarcia na progu ciągowym w procesie kształtowania blach
Łukasz Chodoła
Daniel Ficek
Ireneusz Szczęsny
Tomasz Trzepieciński
Łukasz Wałek
nr katalogowy: 133616
10.15199/160.2021.3.1
sztuczne sieci neuronowe
współczynnik tarcia
próg ciągowy
tarcie
kształtowanie blach
artificial neural networks
coefficient of friction
drawbead
friction
sheet metal forming
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2021-3
Modelowanie współczynnika tarcia na progu ciągowym w procesie kształtowania blach
Łukasz Chodoła
Daniel Ficek
Ireneusz Szczęsny
Tomasz Trzepieciński
Łukasz Wałek
nr katalogowy: 133616
10.15199/160.2021.3.1
sztuczne sieci neuronowe
współczynnik tarcia
próg ciągowy
tarcie
kształtowanie blach
artificial neural networks
coefficient of friction
drawbead
friction
sheet metal forming
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2021-3
Modelowanie współczynnika tarcia na progu ciągowym w procesie kształtowania blach
Łukasz Chodoła
Daniel Ficek
Ireneusz Szczęsny
Tomasz Trzepieciński
Łukasz Wałek
nr katalogowy: 133616
10.15199/160.2021.3.1
sztuczne sieci neuronowe
współczynnik tarcia
próg ciągowy
tarcie
kształtowanie blach
artificial neural networks
coefficient of friction
drawbead
friction
sheet metal forming
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-6
Oryginalne Piwo Grodziskie ze złotem w European Beer Star
nr katalogowy: 146644
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-11-12
"Beer-miksy" - napoje o rosnącej popularności na rynku piwa
Marek Zdaniewicz
Aleksander Poreda
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 88500
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-11-12
Grodziskie ze złotym medalem!
nr katalogowy: 146356
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-1
European Beer Star 2012
Marek Suliga
nr katalogowy: 74028
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-8
Wpływ procesu wymrażania na skład chemiczny piwa typu eisbock
Olga Szczepanik
Aleksander Poreda
Aneta Pater
nr katalogowy: 108762
10.15199/64.2017.8.1
piwo
eisbock
piwo lodowe
kriokoncentracja
beer
eisbock
ice beer
cryoconcentration
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-3
Tendencje na rynku piwa w Polsce
Piotr Szajner
nr katalogowy: 125628
10.15199/64.2020.3.1
browary
rynek
produkcja
konsumpcja
handel zagraniczny.
beer
breweries
market
production
consumption
foreign trade
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-3
Zwiększenie efektywności tłoczenia elektromagnetycznego
Zbigniew ZIMNIAK
Grzegorz RADKIEWICZ
nr katalogowy: 66533
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2010-6
BADANIA OPORÓW TARCIA WYWOŁANYCH DZIAŁANIEM PROGÓW CIĄGOWYCH W PROCESIE KSZTAŁTOWANIA BLACH
TOMASZ TRZEPIECIŃSKI
nr katalogowy: 52503
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2016-2
ANALIZA WPŁYWU SMARU TECHNOLOGICZNEGO NA PROCES TŁOCZENIA BLACH STOSOWANYCH W PRZEMYŚLE LOTNICZYM
WOJCIECH WIĘCKOWSKI
JANINA ADAMUS
KATARZYNA DYJA
nr katalogowy: 96836
10.15199/67.2016.2.5
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-4
Local magnetisation of a grain-oriented electrical steel sheet
Dominika GAWORSKA-KONIAREK
JerzyBAJOREK
WiesławWILCZYŃSKI
nr katalogowy: 90997
10.15199/48.2015.04.06
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-8
Technologiczne aspekty kształtowania plastycznego blachy stalowej 5604
Wojciech WIĘCKOWSKI
Katarzyna DYJA
Maciej MOTYKA
nr katalogowy: 92865
10.15199/24.2015.8.17
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-4
Influence of biaxial stresses on the magnetic behaviour of an iron-cobalt sheet - experiments and modelling
Olivier HUBERT
nr katalogowy: 25132
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-4
Measurement of core loss in single sheet tester
Teruyuki TAMAKI
Keisuke FUJISAKI
Masao YABUMOTO
Naoya HAMADA
nr katalogowy: 25119
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-11
Golden Beer Poland
Rafał Kowalczyk
nr katalogowy: 81131
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-2
Po co piwu enzymy?
Jakub Marczak
Bartłomiej Marczewski
Mariusz Lesiecki
nr katalogowy: 41719
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-1-2
Czas na piwo
Dominika Matuszak
nr katalogowy: 89402
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Soczewica zielona – innowacyjny surowiec do produkcji piwa bezglutenowego
Katarzyna Fulara
Aneta Ciosek
Olga Hrabia
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 131441
10.15199/64.2021.2.1
piwo
soczewica
surowiec
innowacyjność
beer
lentils
raw material
innovation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Soczewica zielona – innowacyjny surowiec do produkcji piwa bezglutenowego
Katarzyna Fulara
Aneta Ciosek
Olga Hrabia
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 131441
10.15199/64.2021.2.1
piwo
soczewica
surowiec
innowacyjność
beer
lentils
raw material
innovation
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-7
New Data on the Epstein to Single Sheet Tester Relationship
Johannes SIEVERT
Thierry BELGRAND
David FOX
Xialong GUO
Thomas KOCHMANN
Richard LYKE
Chaoyong WANG
Xing ZHOU
nr katalogowy: 77920
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-9
Swivel bending
Jan MORAVEC
nr katalogowy: 92932
10.15199/24.2015.9.6
CHŁODNICTWO 2016-9
Balance - druga generacja systemów wielorurowych do wydajnego i równoczesnego chłodzenia i grzania
nr katalogowy: 101124
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Szacowanie niepewności pomiaru stężenia etanolu w procesie fermentacji piwnej metodą chromatografii gazowej z detektorem FID
Witold Ilewicz
Piotr Skupin
Karolina Szotek
nr katalogowy: 140806
10.15199/48.2022.12.07
chromatografia gazowa
FID
krzywa wzorcowa
niepewność pomiaru
zawartość etanolu w piwie.
gas chromatography
FID
calibration curve
measurement uncertainty
ethanol content in beer.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Szacowanie niepewności pomiaru stężenia etanolu w procesie fermentacji piwnej metodą chromatografii gazowej z detektorem FID
Witold Ilewicz
Piotr Skupin
Karolina Szotek
nr katalogowy: 140806
10.15199/48.2022.12.07
chromatografia gazowa
FID
krzywa wzorcowa
niepewność pomiaru
zawartość etanolu w piwie.
gas chromatography
FID
calibration curve
measurement uncertainty
ethanol content in beer.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-9
Influence of the resistance to concentrated mechanical loads on maintaining the water tightness of flexible sheets for roof waterproofing
Barbara Francke
Leonard Runkiewicz
nr katalogowy: 139459
10.15199/33.2022.09.03
roof coverings
resistance to concentrated loads
static
dynamic and hail loads
flexible sheets for waterproofing.
pokrycia dachowe
odporność na: skupione obciążenia mechaniczne
obciążenia statyczne
uderzenie i na działanie gradu
hydroizolacyjne wyroby rolowe.
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Comparison of the Structure and Corrosion Resistance of Coatings obtained on Sheet Steel. Part II - Corrosion Tests
WOŹNICA HENRYK
MICHALIK RAFAŁ
KLIŚ JANUSZ
nr katalogowy: 27590
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Comparison of the Structure and Corrosion Resistance of Coatings obtained on Sheet Steel. Part I - Structural Tests
WOŹNICA HENRYK
MICHALIK RAFAŁ
KLIŚ JANUSZ
nr katalogowy: 27589
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-4
Preliminary study of two-dimensional magnetic property measurement of silicon steel sheet using stator of induction motor
Tetsuji MATSUO
Hiraku HIRAO
Masaaki SHIMASAKI
nr katalogowy: 25131
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-9
Wpływ światła na rezystancję powierzchniową heterostruktury AlGaN/GaN
Piotr POKRYSZKA
Bogdan PASZKIEWICZ
nr katalogowy: 115806
10.15199/48.2018.09.07
rezystancja powierzchniowa
głebokie poziomy energetyczne
MOCVD
heterostruktura AlGaN/GaN.
sheet resistance
deep energy levels
MOCVD
AlGaN/GaN heterostructure.
OPAKOWANIE 2006-9
Etykiety rękawowe z folii rozciągliwej - dobre rozwiązanie dla pakowania napojów orzeźwiających
M. F.
nr katalogowy: 17905
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Zastosowanie potencjalnie probiotycznych bakterii kwasu octowego do produkcji piwa Sour Ale
Marcin Kruk
Antonina Dobrowolska
Katarzyna Neffe-Skocińska
nr katalogowy: 129634
10.15199/64.2020.11–12.2
piwo
bakterie kwasu octowego
probiotyki
innowacja
beer
acetic acid bacteria
probiotics
innovation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Zastosowanie potencjalnie probiotycznych bakterii kwasu octowego do produkcji piwa Sour Ale
Marcin Kruk
Antonina Dobrowolska
Katarzyna Neffe-Skocińska
nr katalogowy: 129634
10.15199/64.2020.11–12.2
piwo
bakterie kwasu octowego
probiotyki
innowacja
beer
acetic acid bacteria
probiotics
innovation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Projektowanie funkcjonalnych piw rzemieślniczych o właściwościach prozdrowotnych
Katarzyna Gościnna
Jarosław Pobereżny
Elżbieta Wszelaczyńska
Sylwia Łaba
Krzysztof Świerczyński
nr katalogowy: 121993
10.15199/65.2019.8.10
piwo
dodatki funkcjonalne
polifenole
zdolność przeciwutleniająca
beer
functional additives
total phenols
antioxidant activity
OPAKOWANIE 2006-4
70 lat puszki na świecie i 10 lat Fundacji RECAL
nr katalogowy: 18008
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-7
The Brewers of Europe Forum "Beer and Beyond"
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 115046
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-11
Chmiel dla piwowarstwa
Jerzy Dwornikiewicz
nr katalogowy: 39535
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2005-6
Płytka implantacja jonów...
A. Spkołowska
P. Beer
J. Rudnicki
KJ. Kurzydłowski
T. Wierzchoń
E. Wnukowski
nr katalogowy: 9065
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-11
Wpływ doboru surowców na cechy sensoryczne piwa wytwarzanego w warunkach rzemieślniczych
Joanna Maria-Klepacka
Anna Gątarska
Marcelina Kreczman
nr katalogowy: 146038
10.15199/65.2023.11.5
piwo
chmiel
słód
drożdże
dodatki niesłodowane
smak
zapach
cechy sensoryczne
beer
hops
malt
yeast
unmalted additives
taste
smell
sensory characteristics
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Kwas szczawiowy w piwie
Agnieszka Salamon
Dorota Michałowska
nr katalogowy: 127678
10.15199/64.2020.7–8.2
kwas szczawiowy
piwo
surowce
gushing
składnik antyodżywczy
oxalic acid
beer
raw materials
gushing
anti-nutritive component
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Kwas szczawiowy w piwie
Agnieszka Salamon
Dorota Michałowska
nr katalogowy: 127678
10.15199/64.2020.7–8.2
kwas szczawiowy
piwo
surowce
gushing
składnik antyodżywczy
oxalic acid
beer
raw materials
gushing
anti-nutritive component
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-6
Eksport piwa w latach 2011-2016
Paweł Wyrzykowski
nr katalogowy: 106769
10.15199/64.2017.6.2
eksport
piwo
rynek UE
napoje alkoholowe
export
beer
EU market
alcohol beverages
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-9
Influence of the resistance to concentrated mechanical loads on maintaining the water tightness of flexible sheets for roof waterproofing
Barbara Francke
Leonard Runkiewicz
nr katalogowy: 139459
10.15199/33.2022.09.03
roof coverings
resistance to concentrated loads
static
dynamic and hail loads
flexible sheets for waterproofing.
pokrycia dachowe
odporność na: skupione obciążenia mechaniczne
obciążenia statyczne
uderzenie i na działanie gradu
hydroizolacyjne wyroby rolowe.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-9
Influence of the resistance to concentrated mechanical loads on maintaining the water tightness of flexible sheets for roof waterproofing
Barbara Francke
Leonard Runkiewicz
nr katalogowy: 139459
10.15199/33.2022.09.03
roof coverings
resistance to concentrated loads
static
dynamic and hail loads
flexible sheets for waterproofing.
pokrycia dachowe
odporność na: skupione obciążenia mechaniczne
obciążenia statyczne
uderzenie i na działanie gradu
hydroizolacyjne wyroby rolowe.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-9
Influence of the resistance to concentrated mechanical loads on maintaining the water tightness of flexible sheets for roof waterproofing
Barbara Francke
Leonard Runkiewicz
nr katalogowy: 139459
10.15199/33.2022.09.03
roof coverings
resistance to concentrated loads
static
dynamic and hail loads
flexible sheets for waterproofing.
pokrycia dachowe
odporność na: skupione obciążenia mechaniczne
obciążenia statyczne
uderzenie i na działanie gradu
hydroizolacyjne wyroby rolowe.
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-1
Numeryczna symulacja doświadczalnych prób tłoczności wstępnie wyprężonych blach ze stali DC04
Dmytro LUMELSKYY
Jerzy ROJEK
Ryszard PĘCHERSKI
Franciszek GROSMAN
Marek TKOCZ
nr katalogowy: 65101
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2018-3
Ocena zmian topografii powierzchni blach poddanych odkształceniu plastycznemu
TOMASZ TRZEPIECIŃSKI
ŁUKASZ BĄK
IRENA NOWOTYŃSKA
SERGEI BOSIAKOV
nr katalogowy: 112878
10.15199/148.2018.3.2
chropowatość powierzchni
odkształcenie plastyczne
umocnienie odkształceniowe.
surface roughness
plastic deformation
strain hardening
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Technologia browarnicza – aktualności ze świata nauki 2021
Aleksander Poreda
Katarzyna Fulara
Olga Hrabia
Aneta Ciosek
nr katalogowy: 133167
10.15199/64.2021.4.1
technologia browarnicza
nauka
rozwój
brewing technology
science
development
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Technologia browarnicza – aktualności ze świata nauki 2021
Aleksander Poreda
Katarzyna Fulara
Olga Hrabia
Aneta Ciosek
nr katalogowy: 133167
10.15199/64.2021.4.1
technologia browarnicza
nauka
rozwój
brewing technology
science
development
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Technologia browarnicza – aktualności ze świata nauki 2021
Aleksander Poreda
Katarzyna Fulara
Olga Hrabia
Aneta Ciosek
nr katalogowy: 133167
10.15199/64.2021.4.1
technologia browarnicza
nauka
rozwój
brewing technology
science
development
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-1
Inductor shape determination for electromagnetic forming of sheet workpieces
Valery MIKHAILOV
Mykyta PETRENKO
nr katalogowy: 124178
10.15199/48.2020.01.18
electromagnetic forming
sheet workpiece
inductor
inductor cross-section.
wytłaczanie elektromagnetyczne
elektromagnes
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
Moda na piwa bez alkoholu
Agnieszka Salamon
Urszula Jasińska
Marek Napiórkowski
nr katalogowy: 116200
10.15199/64.2018.8-9.1
piwo bezalkoholowe
technologie produkcji
metody oznaczania etanolu
parametry fizykochemiczne
wartość energetyczna
izotoniczność
alcohol-free beer
production technologies
methods of ethanol determination
physicochemical parameters
energy value
isotonicity
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-12
Vector Hysteresis Measurement and Simulation
Miklós KUCZMANN
nr katalogowy: 48798
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-9b
Magnetic properties of soft magnetic materials under tensile and compressive stress
Tsugunori KANADA
Yukihito KIDO
Akifumi KUTSUKAKE
Tetsu IKEDA
Masato ENOKIZONO
nr katalogowy: 62401
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-9b
Epstein to SST relationship - statistical rather than deterministic
Johannes SIEVERT
Heiko AHLERS
nr katalogowy: 62382
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-5
Nowoczesne linie do odwadniania i suszenia mas włóknistych Cz. 1. Instalacje do suszenia mas włóknistych w postaci wstęgi
MARIUSZ RECZULSKI
nr katalogowy: 126495
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
The use of sorgo malt for beer production Wykorzystanie słodu sorgo do produkcji piwa
Barbara Foszczyńska
Ewelina Dziuba
Joanna Chmielewska
Józef Sowiński
nr katalogowy: 86119
10.12916/przemchem.2014.1444
OPAKOWANIE 2010-6
Tworzywa opakowaniowe a preferencje nabywców (na przykładzie opakowań piwa)
Jadwiga Szymczak
Magdalena Ankiel-Homa
nr katalogowy: 52560
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Raport chmielarski 2021
Jan Szałas
nr katalogowy: 135240
10.15199/64.2021.6.1
chmiel
rynek chmielarski
sektor browarniczy
produkcja chmielu
odmiany chmielu
piwo
produkcja piwa
wpływ COVID-19
hops
hop market
brewing sector
hops production
hops varieties
beer
beer production
COVID-19 impact
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Raport chmielarski 2021
Jan Szałas
nr katalogowy: 135240
10.15199/64.2021.6.1
chmiel
rynek chmielarski
sektor browarniczy
produkcja chmielu
odmiany chmielu
piwo
produkcja piwa
wpływ COVID-19
hops
hop market
brewing sector
hops production
hops varieties
beer
beer production
COVID-19 impact
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Raport chmielarski 2021
Jan Szałas
nr katalogowy: 135240
10.15199/64.2021.6.1
chmiel
rynek chmielarski
sektor browarniczy
produkcja chmielu
odmiany chmielu
piwo
produkcja piwa
wpływ COVID-19
hops
hop market
brewing sector
hops production
hops varieties
beer
beer production
COVID-19 impact
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-9
Wyznaczanie rezystancji powierzchniowej warstwy emiterowej ogniwa słonecznego z wykorzystaniem efektywnych wartości współczynnika dyfuzji niezależnego od koncentracji domieszki
Wojciech FILIPOWSKI
Anna FILIPOWSKA
Krzysztof WACZYŃSKI
Edyta WRÓBEL
Weronika IZYDORCZYK
nr katalogowy: 93232
10.15199/48.2015.09.08
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-1
Magnetic measurements of electrical steel sheet by using digital sampling method
Shunji YANASE
Yoshiyuki ISHIHARA
Koji FUJIWARA
Yoshihiro TANI
nr katalogowy: 41135
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-1
Single sheet and o-line testing based on MMF compensation method
Ivan ZEMÁNEK
nr katalogowy: 41131
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-1
Measurement of transient vector hysteretic property of a steel sheet
Tetsuji MATSUO
Hisashi KANEDA
Chahn LEE
Kenji MIYATA
Chikara KAIDO
nr katalogowy: 41126
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2008-1
Dolina Górnego Jordanu
ADAM LINSENBARTH
nr katalogowy: 32389
OPAKOWANIE 2007-9
Etykiety rękawowe z folii rozciągliwej - kluczem do sukcesu rynkowego nowych produktów
nr katalogowy: 29745
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-7
Obliczenia teoretyczne kształtu laserowej spoiny punktowej
Bogusław GRABAS
Ewelina MAZUR
nr katalogowy: 36532
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-6
lunga- nowa polska odmiana chmielu. Cz. III. Wyniki badań przydatności odmian lunga do prod. piwa
K. Baranowski
U. Skomra
A. Lewandowski
E. Baca
A. Salamon
nr katalogowy: 14617
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-1
European Beer Star 2017
Marek Suliga
nr katalogowy: 111753
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-4
Skąd się w piwie wzięły drożdże?
Zbigniew Jarząbek
Jakub Marczak
Bartłomiej Marczewski
nr katalogowy: 51279
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-11
X Międzynarodowy Konkurs Piw EBS Nie zawiedli faworyci, nie zabrakło niespodzianek
Marek Suliga
nr katalogowy: 81129
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2019-8
Models of determination the friction coefficient for simulation of steel sheet stamping
Emil EVIN
Miroslav TOMÁŠ
nr katalogowy: 121792
10.15199/24.2019.8.4
friction coefficient
deep drawing
strip drawing test
deep drawing cup test
numerical simulation
współczynnik tarcia
głębokie tłoczenie
próba rozciągania taśmy
próba miseczkowania
symulacja numeryczna
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-9
Methods for Measuring Heat Pump Energy Balance
Jan ŠRÁMEK
Zdeněk HRADÍLEK
nr katalogowy: 86931
10.12915/pe.2014.09.34
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1996-5
I Międzynarodowe Sympozjum nt."Współdziałanie badań podstawowych i przemysłowych w katalizie"
Wincenty Skupiński
nr katalogowy: 41342
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2023-1
The study of elastic and strength properties of a steel sheet with hexagonal perforation
MARCIN WIECZOREK
WACŁAW MUZYKIEWICZ
nr katalogowy: 142180
10.15199/28.2023.1.2
effective modulus of elasticity (effective Young’s modulus)
strength properties
perforated metal sheet
DC01 steel
efektywny moduł sprężystości wzdłużnej (efektywny moduł Younga)
właściwości wytrzymałościowe
blacha perforowana
stal DC01
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2018-8
Komputerowo wspomagane metody przewidywania zjawisk ograniczających kształtowanie blach
Monika HYRCZA-MICHALSKA
nr katalogowy: 115728
10.15199/24.2018.8.7
zjawiska ograniczające tłoczność
symulacja numeryczna
komputerowe wspomaganie projektowania
graniczna krzywa tłoczenia
blachy cienkie
Eta/Dynaform
drawability limiting phenomena
numerical simulation
computer-aided design
forming limit curve
thin sheet metals
Eta/Dynaform
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-1
Study on measurement method of 2 dimensional magnetic properties of electrical steel using diagonal exciting coil
Daisuke MIYAGI
Yasushi YUNOKI
Masanori NAKANO
Norio TAKAQHASHI
nr katalogowy: 41123
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2018-10
Use of magnetic field in sheet metal shearing
Ján MORAVEC
nr katalogowy: 116583
10.15199/24.2018.10.6
shearing
sheet metal
unconventional methods
magnetic field
cięcie
blacha
niekonwencjonalne metody
pole magnetyczne
GOSPODARKA WODNA 2012-6
Zofia Beer 1912-2000
Zdzisław Mikulski
nr katalogowy: 68353
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Potencjał wykorzystania niekonwencjonalnych mikroorganizmów w technologii piwowarskiej
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
Joanna Kawa-Rygielska
nr katalogowy: 139100
10.15199/64.2022.4.1
piwowarstwo
niekonwencjonalne mikroorganizmy
technologia fermentacji
brewing
unconventional microorganisms
fermentation technology
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Potencjał wykorzystania niekonwencjonalnych mikroorganizmów w technologii piwowarskiej
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
Joanna Kawa-Rygielska
nr katalogowy: 139100
10.15199/64.2022.4.1
piwowarstwo
niekonwencjonalne mikroorganizmy
technologia fermentacji
brewing
unconventional microorganisms
fermentation technology
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-5
Trendy na rynku piw rzemieślniczych i regionalnych AD 2024
Michał Kopik
nr katalogowy: 151230
POLISH TECHNICAL REVIEW 2021-2
EFFECT OF THE WIND SPEED AND DIRECTION ON ENERGY BALANCE IN BUILDING
Malwina PILARSKA
nr katalogowy: 132389
10.15199/180.2021.2.5
wind
direction
speed
energy balance
building
thermal comfort
wiatr
kierunek
prędkość
bilans energii
budynek
komfort cieplny
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2005-5
Badania właściwości magnetycznych blach elektrotechnicznych
Johannes SIEVERT
nr katalogowy: 11704
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2023-1
The study of elastic and strength properties of a steel sheet with hexagonal perforation
MARCIN WIECZOREK
WACŁAW MUZYKIEWICZ
nr katalogowy: 142180
10.15199/28.2023.1.2
effective modulus of elasticity (effective Young’s modulus)
strength properties
perforated metal sheet
DC01 steel
efektywny moduł sprężystości wzdłużnej (efektywny moduł Younga)
właściwości wytrzymałościowe
blacha perforowana
stal DC01
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2004-2
Pomiary i obliczenia strat mocy w próbce kwadratowej przemagnesowywanej obrotowo
Jan ANUSZCZYK
Wojciech PLUTA
Zbigniew GMYREK
nr katalogowy: 3671
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-11-12
Siarczek dimetylu (DMS) w piwie - od surowca do produktu gotowego. Cz. 2
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 111178
10.15199/64.2017.11-12.2
DMS
piwo
prekursory DMS
zacieranie
warzenie brzeczki
chmiel
DMS
beer
DMS precursors
mashing
wort boiling
hops
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-10
Siarczek dimetylu (DMS) w piwie - od surowca do produktu gotowego. Cz. 1
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 110187
10.15199/64.2017.10.3
siarczek dimetylu (DMS)
piwo
surowce
słód
prekursory DMS
dimethyl sulfide (DMS)
beer
raw materials
malt
DMS precursors
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-1-2
Refermentacja piwa w butelkach - niedoceniana technologia z wielkim potencjałem
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 118721
10.15199/64.2019.1-2.3
refermentacja
wtórna fermentacja
piwo
fermentacja w butelkach
refermentation
secondary fermentation
beer
fermentation in bottles
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-12a
Simple Three-level Neutral Point Voltage Balance Control Scheme Based on Carrier Overlapping SPWM
Bo GONG
Shanmei CHENG
Yi QIN
nr katalogowy: 73116
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-12a
Aproksymacja charakterystyk częstotliwościowych blach transformatorowych
Tadeusz DASZCZYŃSKI
Zbigniew POCHANKE
nr katalogowy: 73074
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-6
Angielski dla behapowców - Lekcja 30
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 68487
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-1
Liny wyrównawcze płaskie stalowo-gumowe produkcji polskiej
Alfred Cabrogno
Stefan Mateja
Janusz Pypłacz
nr katalogowy: 40931
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2010-12
Ocena energetyczna budynku a bilans energii w pełnym cyklu życia
PAWEŁ PURGAŁ
nr katalogowy: 55936
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2017-12
Wpływ średnicy stempla na zmianę twardości połączeń clinching
JACEK MUCHA
WALDEMAR WITKOWSKI
nr katalogowy: 111166
10.15199/148.2017.12.4
clinching
twardość materiału złącza
DX51D
clinching
joint material hardness
FEM
DX51D sheet metal material
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-8
Efektywny moduł sprężystości wzdłużnej blachy stalowej z perforacją prostą w warunkach trójpunktowego gięcia
Marcin Wieczorek
Wacław Muzykiewicz
nr katalogowy: 150070
10.15199/62.2024.8.7
efektywny moduł sprężystości wzdłużnej (efektywny moduł Younga)
blacha perforowana
stal DC01
trójpunktowe gięcie
effective modulus of elasticity (effective Young’s modulus)
perforated metal sheet
DC01 steel
three-point bending
OPAKOWANIE 2012-9e
Packages for chemical industry
nr katalogowy: 71171
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-3
Measurement and simulation of vector hysteresis
Miklós KUCZMANN
nr katalogowy: 58529
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2016-8
Modelowanie numeryczne zjawiska sprężynowania blach stalowych nierdzewnych za pomocą programu DynaForm
Tomasz MALINOWSKI
Tomasz PIEJA
Tomasz TRZEPIECIŃSKI
Feliks STACHOWICZ
Irena NOWOTYŃSKA
nr katalogowy: 100062
10.15199/24.2016.8.9
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-6
Magnetization measurements in circle-shaped samples of typical dynamo steel sheets
Adam WARZECHA
Witold MAZGAJ
nr katalogowy: 91603
10.15199/48.2015.06.19
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-4
Zastosowanie piołunu jako substytutu chmielu przy produkcji piwa
Jakub Ciaćma
Aneta Ciosek
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 119744
10.15199/64.2019.4.6
browarnictwo
piołun
substytut chmielu
piwo
brewing
wormwood
hop substitute
beer
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Nigdy nie zmienię swoich drożdży! Czemu? Drożdże niekonwencjonalne w technologii piwowarskiej
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 132369
10.15199/64.2021.3.1
drożdże niekonwencjonalne
fermentacja brzeczki
piwo bezalkoholowe
bioaromatyzacja
unconventional yeasts
wort fermentation
non-alcoholic beer
bioflavoring
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Nigdy nie zmienię swoich drożdży! Czemu? Drożdże niekonwencjonalne w technologii piwowarskiej
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 132369
10.15199/64.2021.3.1
drożdże niekonwencjonalne
fermentacja brzeczki
piwo bezalkoholowe
bioaromatyzacja
unconventional yeasts
wort fermentation
non-alcoholic beer
bioflavoring
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Nigdy nie zmienię swoich drożdży! Czemu? Drożdże niekonwencjonalne w technologii piwowarskiej
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 132369
10.15199/64.2021.3.1
drożdże niekonwencjonalne
fermentacja brzeczki
piwo bezalkoholowe
bioaromatyzacja
unconventional yeasts
wort fermentation
non-alcoholic beer
bioflavoring
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Nigdy nie zmienię swoich drożdży! Czemu? Drożdże niekonwencjonalne w technologii piwowarskiej
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 132369
10.15199/64.2021.3.1
drożdże niekonwencjonalne
fermentacja brzeczki
piwo bezalkoholowe
bioaromatyzacja
unconventional yeasts
wort fermentation
non-alcoholic beer
bioflavoring
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-4
Innowacyjna maszyna drukarska RSR® w Grupie Schumacher Packaging
nr katalogowy: 131495
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-12
Automated method for formation and solving the instantaneous power components balances for the analysis of nonlinear electric circuits
Mykhailo ZAGIRNYAK
Mariia MALIAKOVA
Andrii KALINOV
nr katalogowy: 123735
10.15199/48.2019.12.53
nonlinear electric circuit
automated analysis
instantaneous power
harmonic balance
discrete convolution.
nieliniowy obwód elektryczny
zautomatyzowana analiza
moc chwilowa
równowaga harmoniczna
splot dyskretny.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-1
Nowe lekkie materiały konstrukcyjne
ANDRZEJ K. BŁĘDZKI
nr katalogowy: 28645
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2014-7
Analiza procesu kształtowania wytłoczki lotniczej narzędziem elastycznym o różnych właściwościach
Stanisław KUT
Bernadetta NIEDZIAŁEK
nr katalogowy: 85214
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2014-12
ANALIZA WPŁYWU GRUBOŚCI TAŚMY WSADOWEJ NA ROZKŁAD GRUBOŚCI ŚCIANKI WYTŁOCZKI
ARTUR RĘKAS
TOMASZ LATOS
nr katalogowy: 88565
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-1
Analiza numeryczna i eksperymentalna wpływu gatunku materiału blachy na jakość wytłoczki wykonanej w procesie "crash-forming"
Robert KRUPA
Monika HYRCZA-MICHALSKA
nr katalogowy: 65100
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-7
A new approach to microwave absorbers
Marzena Olszewska
Wojciech Gwarek
nr katalogowy: 69625
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-6
Measurement of the losses of electrical steel sheet samples at high magnetic flux density
Jerzy BAJOREKI
Dominika GAWORSKA - KONIAREK
nr katalogowy: 68785
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-11-12
Złoty medal dla polskiego Portera Bałtyckiego
Maria Przegalińska
nr katalogowy: 73555
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-5
Kraftowe piwa z platformy
nr katalogowy: 145722
GOSPODARKA WODNA 2021-2
Analiza dostępności zasobów wód powierzchniowych w rejonie planowanego Kanału Śląskiego. Bilanse wodnogospodarcze wód powierzchniowych zlewni Rudy, Bierawki, Gostyni i Pszczynki
DOROTA PUSŁOWSKA-TYSZEWSKA
DOROTA DYBKOWSKA-STEFEK
JUSTYNA RELISKO-RYBAK
nr katalogowy: 130492
Bilans wodnogospodarczy
rezerwy zasobów wód powierzchniowych
Kanał Śląski
Water management balance
surface water resources
Silesian Canal
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia niemiecka
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 140254
kuchnie regionalne
kuchnia niemiecka
charakterystyka
regional cuisine
German cuisine
characteristic
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia niemiecka
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 140254
kuchnie regionalne
kuchnia niemiecka
charakterystyka
regional cuisine
German cuisine
characteristic
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2020-3
Wykorzystanie systemu analizatora odkształceń AutoGrid do oceny wpływu parametrów procesu wyoblania na odkształcalność blach aluminiowych i stalowych
Monika HYRCZA-MICHALSKA
Jana ŠUGÁROVÁ
nr katalogowy: 125508
10.15199/24.2020.3.2
wyoblanie mechaniczne
pomiary rozkładów odkształceń lokalnych
analizator odkształceń AutoGrid
blachy cienkie
aluminium 1050
stal DC01
mechanical spinning
local strain distribution measurements
strain analyzer AutoGrid
thin sheet metals
aluminum 1050
DC01 steel
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-4
Innowacyjna maszyna drukarska RSR® w Grupie Schumacher Packaging
nr katalogowy: 131495
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-11-12
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 95669
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-9b
Evaluation of the Magnetic Properties of the Rotating Machines for the Building Factor Clarification
Mohachiro OKA
Makoto KAWANO
Kazunori SHIMADA
Takayuki KAI
Masato ENOKIZONO
nr katalogowy: 62388
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-7
Spectroscopic characterization of plasma generated by microwave device for surface treatment
Bartosz HRYCAK
Dariusz CZYLKOWSKI
Robert MIOTK
Mariusz JASIŃSKI
nr katalogowy: 114662
10.15199/48.2018.07.22
microwave plasma
plasma sheet
optical emission spectroscopy (OES).
plazma mikrofalowa
płaszczyzna plazmowa
emisyjna spektroskopia optyczna (OES).
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-12b
An algorithm for electric circuits calculation based on instantaneous power component balance
Mykhaylo ZAGIRNYAK
Andrii KALINOV
Mariia MALIAKOVA
nr katalogowy: 64330
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-11
III Forum Technologii Browarniczych w Rzeszowie
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 81130
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH