Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2016-9
Urządzenia nasobne do monitorowania układu sercowo-naczyniowego
Piotr Przystup
Adam Bujnowski
nr katalogowy: 101111
10.15199/13.2016.9.21
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-22-23
Dieta a zdrowie
Ewa Cesarz
nr katalogowy: 128650
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-22-23
Dieta a zdrowie
Ewa Cesarz
nr katalogowy: 128650
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-9
Wspomagają bicie serca
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 133344
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Naturalny zamiennik cukru dla sektora napojów
Adriana Szymońska
nr katalogowy: 129635
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Naturalny zamiennik cukru dla sektora napojów
Adriana Szymońska
nr katalogowy: 129635
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2018-2
Czasowo-częstotliwościowa analiza sygnałów fonokardiograficznych
Wojciech Lejkowski
Andrzej P. Dobrowolski
Katarzyna Majka
Robert Olszewski
nr katalogowy: 112336
10.15199/13.2018.2.1
inżynieria biomedyczna
fonokardiografia
analiza widmowa
tony serca
biomedical engineering
phonocardiography
spectral analysis
tons of heart
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2018-2
Czasowo-częstotliwościowa analiza sygnałów fonokardiograficznych
Wojciech Lejkowski
Andrzej P. Dobrowolski
Katarzyna Majka
Robert Olszewski
nr katalogowy: 112336
10.15199/13.2018.2.1
inżynieria biomedyczna
fonokardiografia
analiza widmowa
tony serca
biomedical engineering
phonocardiography
spectral analysis
tons of heart
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-4
Bilans wodny
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 75772
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-12
Znaczenie nutraceutyków w leczeniu dyslipidemii jako element profilaktyki chorób układu krążenia
Beata Bondyra-Wiśniewska
Izabela Przybysz
Agnieszka Jarosz
nr katalogowy: 124147
10.15199/65.2019.12.7
nutraceutyki
choroby układu krążenia
dyslipidemia
działanie prozdrowotne
nutraceuticals
cardiovascular diseases
dyslipidemia
pro-health influence
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-6
Ocena czynności autonomicznego układu nerwowego na podstawie analizy zmienności amplitudy sygnału fotopletyzmograficznego
BARBARA WILK
nr katalogowy: 35628
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Małe piwo nie wadzi – wpływ umiarkowanego spożycia piwa na zdrowie i życie człowieka
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 134182
10.15199/64.2021.5.4
antyoksydanty
flawonoidy
choroby układu sercowo-naczyniowego
nowotwory
zdrowie
antioxidants
flavonoids
cardiovascular diseases
cancer
health
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Małe piwo nie wadzi – wpływ umiarkowanego spożycia piwa na zdrowie i życie człowieka
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 134182
10.15199/64.2021.5.4
antyoksydanty
flawonoidy
choroby układu sercowo-naczyniowego
nowotwory
zdrowie
antioxidants
flavonoids
cardiovascular diseases
cancer
health
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Małe piwo nie wadzi – wpływ umiarkowanego spożycia piwa na zdrowie i życie człowieka
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 134182
10.15199/64.2021.5.4
antyoksydanty
flawonoidy
choroby układu sercowo-naczyniowego
nowotwory
zdrowie
antioxidants
flavonoids
cardiovascular diseases
cancer
health
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-7-8
Z natury doskonałe
Irena Fober
nr katalogowy: 125877
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-1
Mechanoakustyczny czujnik aktywności układu sercowo-naczyniowego
Jarosław Lewandowski
Łukasz Dziuda
Krzysztof Celiński-Spodar
nr katalogowy: 65213
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Owoce, warzywa i soki w zaleceniach żywieniowych - kontrowersje dotyczące spożycia
Witold Płocharski
Jarosław Markowski
Barbara Groele
Katarzyna Stoś
nr katalogowy: 100323
10.15199/64.2016.7-8.2
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-7
Bioradar do detekcji rytmu serca i oddechu – wybrane problemy przetwarzania sygnałów
MARIUSZ ŁUSZCZYK
nr katalogowy: 61181
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-5
Use of omega-3 polyunsaturated fatty acid ethyl esters as raw material for fodder industry Zastosowanie estrów etylowych wielonienasyconych kwasów tłuszczowych z grupy omega-3 jako surowca dla przemysłu paszowego
Bożena Patkowska-Sokoła
Katarzyna Czyż
Ewa Sokoła-Wysoczańska
Tomasz Wysoczański
Robert Bodkowski
Andrzej Vogt
nr katalogowy: 84201
10.12916/przemchem.2014.799
AURA 2013-10
KRONIKA EKOLOGICZNA
nr katalogowy: 79508
AURA 2020-12
CIEKAWOSTKI TECHNOLOGICZNE ZE ŚWIATA
Adam Wieczorek
nr katalogowy: 129381
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-11
Zastosowanie glukomannanu w produkcji żywności prozdrowotnej
Danuta Górecka
Krzysztof Dziedzic
Emilia Szafarz
Magdalena Szafarz
nr katalogowy: 94956
10.15199/65.2015.11.7
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-9
Lipidy w żywności, żywieniu i zdrowiu człowieka Cz. II. Aspekty żywieniowe i zdrowotne
Joanna Ciborska
Jan Kłobukowski
Filip Kłobukowski
nr katalogowy: 109280
10.15199/65.2017.9.6
lipidy
zalecenia żywieniowe
choroby cywilizacyjne
lipids
nutritional recommendations
civilisation diseases
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-2
Warsztaty zdrowego żywienia w IŻŻ
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 75890
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-11
Zastosowanie technologii cyfrowego przetwarzania sygnałów w nowoczesnych układach reograficznych
Mirosław SZMAJDA
Volodymyr KHOMA
Yuriy KHOMA
Viktor OTENKO
nr katalogowy: 123266
10.15199/48.2019.11.54
Rheograhy
Digital Potentiometer
Base Impedance Compensation
Digital Phase Sensitive Detector
Digital Direct Synthesis.
reografia
potencjometr cyfrowy
kompensacja impedancji bazowej
cyfrowy detektor fazoczuły
bezpośrednia synteza cyfrowa.
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-9
Wspomagają bicie serca
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 133344
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-12
Otyłość i nadwaga Cz. I. Problem współczesnej cywilizacji
Danuta Górecka
nr katalogowy: 73463
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-4
Removal of metal ions from water with polymeric membranes Usuwanie jonów metali z wody za pomocą membran polimerowych
Joanna Krasoń
Robert Pietrzak
nr katalogowy: 97913
10.15199/62.2016.4.28
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Charakterystyka i ocena składu wybranych suplementów diety wspomagających układ krążenia
Karolina Jeż
Anna Piotrowska
Katarzyna Świąder
Joanna Rachtan-Janicka
nr katalogowy: 132266
10.15199/65.2021.6.4
suplement diety
choroby układu krążenia
głóg
kasztanowiec zwyczajny
dietary supplement
cardiovascular diseases
hawthorn
horse chestnut
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Charakterystyka i ocena składu wybranych suplementów diety wspomagających układ krążenia
Karolina Jeż
Anna Piotrowska
Katarzyna Świąder
Joanna Rachtan-Janicka
nr katalogowy: 132266
10.15199/65.2021.6.4
suplement diety
choroby układu krążenia
głóg
kasztanowiec zwyczajny
dietary supplement
cardiovascular diseases
hawthorn
horse chestnut
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Charakterystyka i ocena składu wybranych suplementów diety wspomagających układ krążenia
Karolina Jeż
Anna Piotrowska
Katarzyna Świąder
Joanna Rachtan-Janicka
nr katalogowy: 132266
10.15199/65.2021.6.4
suplement diety
choroby układu krążenia
głóg
kasztanowiec zwyczajny
dietary supplement
cardiovascular diseases
hawthorn
horse chestnut
AURA 2023-11
Idzie zima, a z nią zaczyna się sezon smogowy
nr katalogowy: 145931
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-12b
Wpływ wolnozmiennego pola magnetycznego na parametry zmienności rytmu zatokowego i uśrednionego EKG wysokiego wzmocnienia u pacjentów z cukrzycą typu 2 i nadciśnieniem tętniczym
Grzegorz CIEŚLAR
Joanna GMYREK
Justyna MAŁYSZEK-TUMIDAJEWICZ
Leszek JAGODZIŃSKI
Aleksander SIEROŃ
nr katalogowy: 73163
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-4
Sterole roślinne w żywieniu i przemyśle spożywczym
Izabela Podgórska
Ewa Solarska
nr katalogowy: 105775
10.15199/65.2017.4.7
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-8
Długość fali w zakresie widma bliskiej podczerwieni a skuteczność identyfikacji biometrycznej wzorców układu naczyniowego palców dłoni
Michał WALUŚ
nr katalogowy: 92807
10.15199/48.2015.08.37
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-4
Owoce, warzywa, soki - ich kaloryczność i wartość odżywcza na tle zapotrzebowania na energię i składniki odżywcze Cz. 5. Spożycie składników odżywczych w owocach, warzywach i przetworach z owoców i warzyw
Witold Płocharski
Jarosław Markowski
Bożena Nosecka
Urszula Pytasz
Krzysztof Rutkowski
Katarzyna Stoś
nr katalogowy: 76236
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-3
Analiza związków fenolowych w owocach cytrusowych, jabłkach i sokach
Magdalena Surma-Zadora
Ewa Cieślik
nr katalogowy: 34163
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-12
Wykorzystanie transformacji Hougha w systemie biometrycznym układu naczyniowego palców dłoni
Michał WALUŚ
Jacek KONOPACKI
nr katalogowy: 81568
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-12
Biometria układu naczyniowego - możliwości i zastosowania
Michał WALUŚ
Krzysztof BERNACKI
nr katalogowy: 81567
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-8
Ocena zmienności rytmu serca pod wpływem muzyki na podstawie sygnału fotopletyzmograficznego
Barbara WILK
Partyk POST
nr katalogowy: 115238
10.15199/48.2018.08.35
sygnał PPG
zmienność rytmu serca (HRV)
DWT
analiza fluktuacji i trendu HRV
PPG signal
heart rate variability (HRV)
DWT
analysis of HRV fluctuations and trend
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-3
Izomery trans kwasów tłuszczowych w produktach pochodzenia zwierzęcego
Halina Makała
nr katalogowy: 130896
izomery tłuszczów trans
limity
trans fat isomers
limits
AURA 2024-1
Zanieczyszczenie powietrza sprzyja chorobom płuc
Piotr RZYMSKI
nr katalogowy: 146861
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-1
Przyczyny epidemii otyłości
Magdalena Białkowska
nr katalogowy: 65290
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-5
Spożycie mięsa wieprzowego a zdrowie konsumentów
Wiesław Przybylski
nr katalogowy: 98638
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-5-6
Drogowskazy zdrowia
nr katalogowy: 126738
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-6
Walory prozdrowotne kwasów omega-3
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
Andrzej Sidor
nr katalogowy: 149069
10.15199/65.2024.6.6
Kwasy tłuszczowe omega-3
kwas eikozapentaenowy
kwas dokozaheksaenowy
kwas alfa-linolenowy
choroby metaboliczne
Omega-3 fatty acids
eicosapentaenoic acid
docosahexaenoic acid
alpha-linolenic acid
metabolic diseases
AURA 2021-11
Ochrona środowiska i zdrowia oraz pomoc społeczna w Polsce w świetle danych statystycznych
Kazimierz GÓRKA
Anna TARGOSZ
Agnieszka THIER
nr katalogowy: 134396
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-3
Use of wavelet transform for qualification of rheograms characteristic points
Aleksandra KAWALA
Volodymyr KHOMA
Dariusz ZMARZŁY
Yaroslav SOVYN
nr katalogowy: 33606
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-6
Cukrzyca typu 2 Cz. I. Epidemia naszych czasów
Aleksandra Cichocka
nr katalogowy: 77388
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-11
Choroby pracowników i profilaktyczna opieka zdrowotna
nr katalogowy: 80538
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-11-12
Niezbędne tłuszcze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 146336
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
kwas alfa-linolenowy
kwas linolowy
kwasy EPA
DHA
bogate źródła
walory zdrowotne
polyunsaturated fatty acids
alpha-linolenic acid
linoleic acid
EPA
DHA
rich sources
health benefits
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-7-8
Prozdrowotne efekty konsumpcji truskawek
Anna Zasowska-Nowak
Piotr Nowak
nr katalogowy: 86175
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-5
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 105850
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Dieta śródziemnomorska
Prof. Luca Piretta
nr katalogowy: 130953
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2012-3
Aktywność biologiczna komórek śródbłonka naczyniowego na azotowanym stopie tytanu Ti-6Al-4V
Agnieszka Sowińska
Tomasz Borowski
Maciej Ossowski
Magdalena Kaleta
Tadeusz Wierzchoń
Elżbieta Czarnowska
nr katalogowy: 69973
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Dieta śródziemnomorska
Prof. Luca Piretta
nr katalogowy: 130953
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-11
Suszona słodzona żurawina firmy Ocean Spray pomocna w cukrzycy typu 2
nr katalogowy: 47778
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-2
Z prasy fachowej
nr katalogowy: 118454
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-10
Wieloaspektowa Analiza Spektralna Sygnałów Fonokardiograficznych
Wojciech LEJKOWSKI
Andrzej P. DOBROWOLSKI
Bartłomiej GAWRON
Robert OLSZ
nr katalogowy: 109834
10.15199/48.2017.10.17
fonokardiografia
elektrokardiografia
metrologia medyczna
tony serca
analiza spektralna
phonocardiography
electrocardiography
medical metrology
heart sounds
spectral analysis
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2007-7-8
Zarys wodolecznictwa
Ryszard Paruszewski
nr katalogowy: 27977
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-8
Zastosowanie chromatografii gazowej do oceny jakości substancji farmaceutycznej prasugrel
Aleksandra Groman
Mariola Mucha
Elżbieta U. Stolarczyk
nr katalogowy: 121941
10.15199/62.2019.8.8
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Innowacje w produkcji wyrobów mięsnych
Joanna Stadnik
Karolina Wójciak
nr katalogowy: 130986
10.15199/65.2021.3.2
mięso
innowacje
tłuszcz
azotan sodu
naturalne przeciwutleniacze
meat
innovations
fat
sodium nitrite
natural antioxidants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Innowacje w produkcji wyrobów mięsnych
Joanna Stadnik
Karolina Wójciak
nr katalogowy: 130986
10.15199/65.2021.3.2
mięso
innowacje
tłuszcz
azotan sodu
naturalne przeciwutleniacze
meat
innovations
fat
sodium nitrite
natural antioxidants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Innowacje w produkcji wyrobów mięsnych
Joanna Stadnik
Karolina Wójciak
nr katalogowy: 130986
10.15199/65.2021.3.2
mięso
innowacje
tłuszcz
azotan sodu
naturalne przeciwutleniacze
meat
innovations
fat
sodium nitrite
natural antioxidants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Innowacje w produkcji wyrobów mięsnych
Joanna Stadnik
Karolina Wójciak
nr katalogowy: 130986
10.15199/65.2021.3.2
mięso
innowacje
tłuszcz
azotan sodu
naturalne przeciwutleniacze
meat
innovations
fat
sodium nitrite
natural antioxidants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Innowacje w produkcji wyrobów mięsnych
Joanna Stadnik
Karolina Wójciak
nr katalogowy: 130986
10.15199/65.2021.3.2
mięso
innowacje
tłuszcz
azotan sodu
naturalne przeciwutleniacze
meat
innovations
fat
sodium nitrite
natural antioxidants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Innowacje w produkcji wyrobów mięsnych
Joanna Stadnik
Karolina Wójciak
nr katalogowy: 130986
10.15199/65.2021.3.2
mięso
innowacje
tłuszcz
azotan sodu
naturalne przeciwutleniacze
meat
innovations
fat
sodium nitrite
natural antioxidants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Innowacje w produkcji wyrobów mięsnych
Joanna Stadnik
Karolina Wójciak
nr katalogowy: 130986
10.15199/65.2021.3.2
mięso
innowacje
tłuszcz
azotan sodu
naturalne przeciwutleniacze
meat
innovations
fat
sodium nitrite
natural antioxidants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Innowacje w produkcji wyrobów mięsnych
Joanna Stadnik
Karolina Wójciak
nr katalogowy: 130986
10.15199/65.2021.3.2
mięso
innowacje
tłuszcz
azotan sodu
naturalne przeciwutleniacze
meat
innovations
fat
sodium nitrite
natural antioxidants
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-1
Strumień objętości powietrza wentylacyjnego wyznaczony na podstawie kryterium zdrowotnego oraz metoda projektowania wentylacji ograniczająca narażenie układu oddechowego na choroby zakaźne przenoszone przez powietrze
nr katalogowy: 141480
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-1
Strumień objętości powietrza wentylacyjnego wyznaczony na podstawie kryterium zdrowotnego oraz metoda projektowania wentylacji ograniczająca narażenie układu oddechowego na choroby zakaźne przenoszone przez powietrze
nr katalogowy: 141480
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Aronia dla zdrowia
Iwona Wawer
nr katalogowy: 128018
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Aronia dla zdrowia
Iwona Wawer
nr katalogowy: 128018
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-7
Z prasy zagranicznej
Artur Witowski
nr katalogowy: 99632
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-12
Pylica płuc – choroba zawodowa układu oddechowego
Małgorzata Tarczoń
nr katalogowy: 151826
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-1
Zamienniki cukru do produkcji wyrobów spożywczych
Małgorzata Mielcarz
nr katalogowy: 40772
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2011-8
Wpływ procesów technologicznych na rozwój astmy zawodowej
Anna Stasiak-Barmuta
Piotr Barmuta
nr katalogowy: 61322
AURA 2012-8
Nieodzowny składnik pokarmu
Krystyna BONENBERG
nr katalogowy: 69875
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2020-8
WBUDOWANE W ODZIEŻ URZĄDZENIE DO MONITOROWANIA PARAMETRÓW ŻYCIOWYCH
Leszek Nowosielski
Bartosz Dudziński
nr katalogowy: 127748
10.15199/13.2020.8.3
tętno
napięcie mięśniowe
temperatura
ciśnienie tętnicze krwi
oddech
fotopletyzmografia
heart rate
muscle tone
temperature
blood pressure
breathing
photoplethysmography
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-9
Poziom akumulacji arsenu i rtęci w tkankach zwierząt
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 101046
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-6
VII Akademia Sokowa
Anna Wilczyńska
nr katalogowy: 146650
AURA 2004-2
MNIEJ CHOLESTEROLU, MNIEJ CUKRU, WYDAWNICTWA INSTYTUTU NA RZECZ EKOROZWOJU
nr katalogowy: 458
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Aspekty legislacyjne związane z zanieczyszczeniem środków spożywczych pierwiastkami szkodliwymi dla zdrowia w świetle prac Komisji Europejskiej
Monika Mania
Małgorzata Rebeniak
Oksana Orshulayk
Ewelina Chabros
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 131435
10.15199/65.2021.4.3
pierwiastki szkodliwe dla zdrowia człowieka
środki spożywcze
najwyższe dopuszczalne poziomy
ustawodawstwo
elements harmful to human health
foodstuffs
maximum permissible levels
legislation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Aspekty legislacyjne związane z zanieczyszczeniem środków spożywczych pierwiastkami szkodliwymi dla zdrowia w świetle prac Komisji Europejskiej
Monika Mania
Małgorzata Rebeniak
Oksana Orshulayk
Ewelina Chabros
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 131435
10.15199/65.2021.4.3
pierwiastki szkodliwe dla zdrowia człowieka
środki spożywcze
najwyższe dopuszczalne poziomy
ustawodawstwo
elements harmful to human health
foodstuffs
maximum permissible levels
legislation
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-7
Sztuczna inteligencja oceni ryzyko choroby serca
nr katalogowy: 132535
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-9
Testowanie bezzałogowych statków powietrznych do monitorowania zanieczyszczeń w środowisku
Michał ADAMSKI
Włodzimierz URBANIAK
Agata DĄBROWSKA
Adam DĄBROWSKI
nr katalogowy: 115802
10.15199/48.2018.09.03
zanieczyszczenie powietrza
pyły PM2
5 i PM10
smog
monitoring środowiska
bezzałogowy statek powietrzny
aparatura kontrolno-pomiarowa
mapowanie stref zagrożenia
air pollution
particulate matter PM2
5 and PM10
smog
environmental monitoring
unmanned aerial vehicle
control and measurement equipment
hazard zone mapping
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-4
Wpływ sposobu prażenia ziaren kawy na poziom związków fenolowych
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 148172
10.15199/65.2024.4.3
kawa
ziarna
palenie
prażenie
związki fenolowe
polifenole
coffee
beans
roasting
phenolic compounds
phenolic
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-6
Co weszło nam w krew?
Irena Fober
nr katalogowy: 50659
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-8
Żywność funkcjonalna: chleb dla wątroby
Iwona Wawer
nr katalogowy: 45409
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Borówka amerykańska – niezbędna dla zdrowia
nr katalogowy: 129639
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Borówka amerykańska – niezbędna dla zdrowia
nr katalogowy: 129639
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-7
Jakość życia pacjentów dializowanych
Paulina PSZCZÓŁKOWSKA
Jakub TUREK
nr katalogowy: 114877
10.15199/48.2018.7.3
jakość dostępu naczyniowego
SNN
hemodializa
leczenie nerkozastępcze
leczenie pacjenta dializowanego
jakość usług medycznych
jakość życia pacjenta dializowanego
ISO 9001:2015
vascular access quality
ESRD
haemodialysis
renal replacement therapy
hemodialysis patient treatment
quality of medical services
quality of life of a hemodialysis patient
ISO 9001:2015
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-1
Związki polifenolowe w winach owocowych
Dorota Semik
Tomasz Tarko
nr katalogowy: 89206
10.15199/65.2015.1.7
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-13
Wybierz terapię
nr katalogowy: 106474
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-19
Lekarz
Irena Fober
nr katalogowy: 30924
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-9
Dobre zboża - smaczne i zdrowe
nr katalogowy: 115760
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-3
Antyoksydanty owoców i warzyw Cz. 1. Funkcja i działanie
Bohdan Achremowicz
Jan Oszmiański
Czesław Puchalski
nr katalogowy: 97387
10.15199/64.2016.3.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-12
Konferencja Wellness nowe kierunki w odżywianiu
Bohdan Achremowicz
Alicja Siuta
nr katalogowy: 64630
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-16-17
Gender w gabinecie
Irena Fober
nr katalogowy: 92738
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-11
Zdrowie na zakwasie
Anna Diowksz
nr katalogowy: 72212
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-7
Sztuczna inteligencja oceni ryzyko choroby serca
nr katalogowy: 132535
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-12
Walory prozdrowotne przypraw korzennych
Bartosz Kulczyński
Andrzej Sidor
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 151921
10.15199/65.2024.12.7
Przyprawy korzenne
cynamon
goździki
kardamon
choroby metaboliczne
Spices
cinnamon
cloves
cardamom
metabolic diseases
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-6
Sok z żurawiny wpływa na zdrowie serca
nr katalogowy: 60523
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-22
Nie zapomnij o... Alzheimerze
Irena Fober
nr katalogowy: 64477
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-7-8
Prozdrowotne polifenole w chorobach serca i naczyń krwionośnych
Jan Oszmiański
nr katalogowy: 29443
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-3
System diagnostyki oddechowej oparty na konwolucyjnych sieciach neuronowych
Zdzisław KOWALCZUK
Michał CZUBENKO
Michał BOSAK
nr katalogowy: 137535
10.15199/59.2021.3.3
Choroby układu oddechowego
choroby społecne
pandemia
diagnostyka
stetoskop
analiza oddechu
analiza sygnałów
sztuczne sieci neuronowe
cepstrum
dokładność i precyzja sieci
Respiratory diseases
social diseases
pandemic
diagnostics
stethoscope
breath analysis
signal analysis
artificial neural networks
cepstrum
network accuracy and precision
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-3
System diagnostyki oddechowej oparty na konwolucyjnych sieciach neuronowych
Zdzisław KOWALCZUK
Michał CZUBENKO
Michał BOSAK
nr katalogowy: 137535
10.15199/59.2021.3.3
Choroby układu oddechowego
choroby społecne
pandemia
diagnostyka
stetoskop
analiza oddechu
analiza sygnałów
sztuczne sieci neuronowe
cepstrum
dokładność i precyzja sieci
Respiratory diseases
social diseases
pandemic
diagnostics
stethoscope
breath analysis
signal analysis
artificial neural networks
cepstrum
network accuracy and precision
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-9
Choroby skóry związane ze środowiskiem pracy
Elżbieta Tarczoń
nr katalogowy: 150544
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-11
Peptydy biologicznie aktywne jako składniki żywności funkcjonalnej
Małgorzata Darewicz
Justyna Borawska
Piotr Minkiewicz
Anna Iwaniak
nr katalogowy: 80681
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-3
Słodka, kaloryczna i jednocześnie zdrowa, czyli kilka słów o czekoladzie
Ewa Nebesny
Dorota Żyżelewicz
nr katalogowy: 24452
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-12
PERSONALIA
nr katalogowy: 81302
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-1
Strumień objętości powietrza wentylacyjnego wyznaczony na podstawie kryterium zdrowotnego oraz metoda projektowania wentylacji ograniczająca narażenie układu oddechowego na choroby zakaźne przenoszone przez powietrze
nr katalogowy: 141480
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-11
Powalczmy z hipercholesterolemią
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 110291
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-11
Bardzo krótki oddech
Irena Fober
nr katalogowy: 113963
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2024-2
Antyoksydacyjne działanie ekstraktów pochodzenia roślinnego
EDYTA KOSIŃSKA
JULIA SADLIK
KAROLINA KRZYSZTOŃ
nr katalogowy: 148541
10.15199/28.2024.2.3
ekstrakty roślinne
antyoksydant
różeniec górski
ekstrakcja
plant extracts
antioxidant
Rhodiola rosea
extraction
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-5
Substancje chemiczne w e-papierosach i ich wpływ na zdrowie człowieka
Jarosław Chmielewski
nr katalogowy: 126283
10.15199/62.2020.5.15
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-3
Wady i zalety GMO według przeciwników i zwolenników
nr katalogowy: 75013
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-5
System pomiarowy do rejestracji drżeń parkinsonowskich
Tomasz ĆWIK
Cezary CIANCIARA
Piotr PIWOWAR
nr katalogowy: 84468
10.12915/pe.2014.05.030
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-8
System diagnostyczny dla oceny sztywności kończyn w terapii choroby Parkinsona
Bożena Dobrowiecka
Witold Kornacki
Tadeusz Kozłowski
Marek Pikiel
Tomasz Wódka
Włodzimierz Mocny
nr katalogowy: 70160
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-22-23
Dzień dla serca?
nr katalogowy: 128653
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-7
Bhp w oczyszczalniach ścieków
Dariusz Tyrka
nr katalogowy: 69371
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-5
Zdrowy olej
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 83918
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-8
Recepta na zdrowie
Ewa Górska
nr katalogowy: 53609
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-22-23
Dzień dla serca?
nr katalogowy: 128653
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-3
Owoce i warzywa, świeże i przetworzone - różne zalecenia dotyczące spożycia
Witold Płocharski
Monika Mieszczakowska-Frąc
nr katalogowy: 125637
10.15199/64.2020.3.3
owoce
warzywa
diety
zalecenia
kontrowersje
fruit
vegetables
diets
recommendations
controversy
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-8
Zakwas zamiast soli
nr katalogowy: 144327
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-7
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 107288
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2017-1
Projekt systemu zdalnego monitorowania zmian ciśnienia tętniczego krwi
Krzysztof Sieczkowski
Tadeusz Sondej
Andrzej Dobrowolski
Robert Olszewski
nr katalogowy: 103745
10.15199/13.2017.1.3
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Czy należy pić soki owocowe?
Agnieszka Kozioł-Kozakowska
nr katalogowy: 122482
10.15199/64.2019.8-9.4
sok owocowy
składniki odżywcze
polifenole
choroby cywilizacyjne
fruit juice
nutrients
polyphenols
civilization diseases
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-6
Świdośliwa - cenny surowiec dla przetwórstwa
Sabina Lachowicz
Jan Oszmiański
nr katalogowy: 99251
10.15199/64.2016.6.4
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-11
Ocena przydatności wybranych cech sygnału mowy wyróżniających osoby ze zmianami neurodegradacyjnymi
Ewelina MAJDA-ZDANCEWICZ
Andrzej P. DOBROWOLSKI
nr katalogowy: 123237
10.15199/48.2019.11.25
analiza akustyczna głosu
choroby neurodegradacyjne
selekcja cech.
acoustic analysis
neurodegradative diseases
feature selection.
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-24
Apteczka w mikrobąblach
Irena Fober
nr katalogowy: 48505
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-12
Użytkowanie ochron układu oddechowego podczas zagrożenia wirusem SARS-CoV-2
Grzegorz Gralewicz
nr katalogowy: 129326
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
DIETA ROŚLINNA a tradycyjny sposób żywienia
Agnieszka Skrzypczyk
Mirosław Słowiński
Jadwiga Hamułka
nr katalogowy: 137143
mięso
roślinne analogi mięsa
wartość odżywcza
meat
vegetable analogues of meat
nutritional value
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
DIETA ROŚLINNA a tradycyjny sposób żywienia
Agnieszka Skrzypczyk
Mirosław Słowiński
Jadwiga Hamułka
nr katalogowy: 137143
mięso
roślinne analogi mięsa
wartość odżywcza
meat
vegetable analogues of meat
nutritional value
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-7
Badania zachorowań na choroby zawodowe
Lesław Zieliński
nr katalogowy: 27660
GAZETA CUKROWNICZA 2008-10
Choroby korzeni buraka cukrowego
Ewa Moliszewska
nr katalogowy: 38544
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-1
Choroba Hashimoto
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 141114
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-10
Niezdrowa pogoda?
nr katalogowy: 140105
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-3
Badanie zachorowań na choroby zawodowe
Lesław Zieliński
nr katalogowy: 97133
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-12
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Ewa GÓRSKA
nr katalogowy: 64430
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-2
Zespół jelita drażliwego IBS
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 124732
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-3
Use of models of sorption isotherms for describing the removal of Pb2+ and Cd2+ ions from aqueous solution on organic sorbents Zastosowanie modeli izoterm sorpcji do opisu procesu usuwania jonów Pb2+ i Cd2+ z roztworów wodnych na sorbentach organicznych
Agnieszka Bożęcka
Piotr Bożęcki
Stanisława Sanak-Rydlewska
nr katalogowy: 104653
10.15199/62.2017.3.18
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-4
Herbaty tradycyjne, chińskie i ziołowe. W wielu kolorach
Klaudia Kałwa
nr katalogowy: 113106
AURA 2018-11
Amarantus - roślina o cennym składzie chemicznym nasion
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
Marek KOPACKI
Anna KRZEPIŁKO
KRZYSZTOF JAROSZ
nr katalogowy: 117027
10.15199/2.2018.11.1
amarantus
szarłat
nasiona
wartość odżywcza
amaranth
tumbleweed
seed
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-11
Nanotechnologia w produkcji żywności możliwości, zagrożenia, konsument
Iwona Szymańska
Milena Kupiec
Klaudia Osytek
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 123530
10.15199/65.2019.11.3
nanotechnologia
nanopowłoki
nanokapsułki
przemysł spożywczy
nanotechnology
nanofilms
nanocapsules
food industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-12
Zbożowe produkty z całego ziarna w żywieniu studentów
nr katalogowy: 73462
OPAKOWANIE 2013-9
Oznaczanie zawartości metali ciężkich w materiałach opakowaniowych i opakowaniach przeznaczonych do kontaktu z żywnością
KATARZYNA SAMSONOWSKA
MONIKA KACZMARCZYK
ADAM FOTEK
nr katalogowy: 79700
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-2
Mięso i przetwory mięsne jako żywność funkcjonalna
Halina Makała
nr katalogowy: 82519
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-10
Stacjonarna rehabilitacja lecznicza pracowników finansowana przez Zakład Ubezpieczeń Społecznych
Małgorzata Paszkowska
nr katalogowy: 151105
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-22
Nad chorym stawem
Irena Fober
nr katalogowy: 72059
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-11
Jesienne kanapki
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 80096
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-2
Dermatolog - wenerolog - cd.
Iwona Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 74511
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-5
Event-triggered reliable synchronization of chaotic coronary artery system
K. Sivaranjani
P. Evanzalin Ebenanjar
D. Ponmary Pushpa Latha
nr katalogowy: 137342
10.15199/48.2022.05.12
tętnienia wieńcowe serca
synchronizacja
układ chaotyczny
Coronary artery system
synchronization
Event- triggered control
Reliable control
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2023-4
SYSTEM DO BADANIA CHODU OSÓB STARSZYCH
Karol Duszczyk
Jerzy Kołakowski
nr katalogowy: 144810
10.15199/59.2023.4.82
analiza chodu
BLE
IoT
BLE
gait analysis
IoT
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-6
Porady prawne
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 12707
AURA 2020-1
Choroba Minamata 45-letnia japońsko-polska współpraca
Jan W. Dobrowolski
nr katalogowy: 124435
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-1
Przegląd aplikacji mobilnych wspierających zdrowy styl życia
Maria SZMIDT
Dominika GRANDA
Dominika Skolmowska
Ewa Sicińska
Joanna Kałuża
nr katalogowy: 118002
aplikacje mobilne
zdrowy styl życia
dieta
dietoterapia
mobile applications
healthy lifestyle
diet
diet therapy
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
Dieta DASH najlepsza dieta w nadciśnieniu
Aleksandra Cichocka
nr katalogowy: 117184
10.15199/65.2018.11.8
dieta DASH
dieta w nadciśnieniu
Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej
ranking najlepszych diet
DASH diet
diet in hypertension
National Centre of Nutritional Education
best diet rankings
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-4
Wynagrodzenie za czas choroby
JACEK PAPROCKI
nr katalogowy: 66774
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2020-12
Systemy filtracji powietrza. Część 1. Klimatyzacja
DEMIS PANDELIDIS ANNA PACAK
nr katalogowy: 129600
10.15199/9.2020.12.5
filtracja powietrza
wentylacja
klimatyzacja
air filtration
ventilation air coniditioning
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-5
Badanie przyczyn i okoliczności zachorowań na choroby zawodowe
Lesław Zieliński
nr katalogowy: 98460
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-6
Odszkodowania przysługujące w razie wypadku lub choroby pozostających w związku ze służbą
Aleksander Stukowski
nr katalogowy: 84961
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-6
Amperometryczne oznaczanie przeciwciał anty-CRP znakowanych fosfatazą alkaliczną
BEATA KAZIMIERCZAK
DOROTA PIJANOWSKA
nr katalogowy: 35606
AURA 2005-11
TAJEMNICE ZDROWIA PTASIA GRYPA, WŚCIEKŁE KROWY I NIE TYLKO
Krystyna Bonenberg
nr katalogowy: 8566
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-2
Rozwiązanie umowy o pracę w czasie długotrwałej choroby
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 130224
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-2
Rozwiązanie umowy o pracę w czasie długotrwałej choroby
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 130224
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-5
Morwa biała nieocenione znaczenie zdrowotne
Monika Przeor
Ewa Flaczyk
nr katalogowy: 98613
10.15199/65.2016.5.7
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-5
Event-triggered reliable synchronization of chaotic coronary artery system
K. Sivaranjani
P. Evanzalin Ebenanjar
D. Ponmary Pushpa Latha
nr katalogowy: 137342
10.15199/48.2022.05.12
tętnienia wieńcowe serca
synchronizacja
układ chaotyczny
Coronary artery system
synchronization
Event- triggered control
Reliable control
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-5
Event-triggered reliable synchronization of chaotic coronary artery system
K. Sivaranjani
P. Evanzalin Ebenanjar
D. Ponmary Pushpa Latha
nr katalogowy: 137342
10.15199/48.2022.05.12
tętnienia wieńcowe serca
synchronizacja
układ chaotyczny
Coronary artery system
synchronization
Event- triggered control
Reliable control
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-5
Event-triggered reliable synchronization of chaotic coronary artery system
K. Sivaranjani
P. Evanzalin Ebenanjar
D. Ponmary Pushpa Latha
nr katalogowy: 137342
10.15199/48.2022.05.12
tętnienia wieńcowe serca
synchronizacja
układ chaotyczny
Coronary artery system
synchronization
Event- triggered control
Reliable control
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-9
Przetwórstwo żywności oczekiwania i perspektywy
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 54145
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-3
Menu na co dzień. Planowanie jadłospisu w oparciu o zasady zdrowego żywienia
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 97172
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-4
Kawa - warto ją pić czy lepiej unikać?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 125810
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-5
Analysis of the vascular tone and character of the local blood flow to assess the viability of the body using the photoplethysmographic device
Sergii M. ZLEPKO
Sergii V. SANDER
Tatiana I. KOZLOVSKA1
Volodymyr S. PAVLOV
Waldemar WOJCIK
Laura YESMAKHANOVA
Oxana ZHIRNOVA
nr katalogowy: 105432
10.15199/48.2017.05.18
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-6
Substancje zaburzające gospodarkę hormonalną, ich źródła w środowisku i uregulowania prawne
Lidia Tokarz
Agnieszka Pastuszko
Marta Kijeńska
Magdalena Graniewska
Barbara Gworek
nr katalogowy: 126669
10.15199/62.2020.6.6
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-5
Wyższe kwoty jednorazowego odszkodowania
nr katalogowy: 137498
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-7
Choroby zawodowe
Franciszek Małysz
nr katalogowy: 92298
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-4
Znakowanie żywności - systemy i kontrowersje dotyczące znakowania produktów żywnościowych Cz. 1. Znakowanie żywności - różne podejścia i sposoby informowania konsumentów
Witold Płocharski
Jarosław Markowski
Barbara Groele
Janusz Ciok
Katarzyna Stoś
nr katalogowy: 113411
10.15199/64.2018.4.1
cele znakowania
systemy
sprzeczność interesów
efekty zdrowotne
labelling aims
systems
conflict of interests
health effects
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-5
Oscylometria impulsowa w ocenie stanu drobnych dróg oddechowych
Waldemar TOMALAK
Jakub RADLIŃSKI
Małgorzata CZAJKOWSKA-MALINOWSKA
nr katalogowy: 84475
10.12915/pe.2014.05.037
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-3
"Bluetongue" choroba niebieskiego języka
Henryk Lis
nr katalogowy: 24905
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2013-10
Zagrożenia zdrowia i życia przy gospodarowaniu odpadami komunalnymi
Renata Przywarska
nr katalogowy: 79973
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-5
Dieta ludzi starszych
Katarzyna Lemanowicz
nr katalogowy: 51701
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2016-10
System do kondensacji wydychanego powietrza przy wykrywaniu biomarkerów chorób układu oddechowego
Tomasz Chludziński
nr katalogowy: 101667
10.15199/13.2016.10.14
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-8
Choroby zawodowe - zdobycz cywilizacji
Ryszard Szozda
nr katalogowy: 28947
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-2
Pojęcie choroby zawodowej
Franciszek Małysz
nr katalogowy: 24274
GAZETA CUKROWNICZA 2009-11-12
Chemiczne środki ochrony roślin
Anna Maria Majewicz
nr katalogowy: 48678
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-9a
Współczesne metody analizy dźwięku serca
Paweł NIEDZIEJKO
Andrzej P. DOBROWOLSKI
Ireneusz KRYSOWATY
nr katalogowy: 62300
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-6
Jak zwolnić chorego pracownika? - część II
nr katalogowy: 27085
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-7
Z prasy fachowej
nr katalogowy: 99544
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-10
Niezdrowa pogoda?
nr katalogowy: 140105
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-5
Zawartość tłuszczu i profil kwasów tłuszczowych w mięsie ptaków
Elżbieta Głodek
Paulina Duma-Kocan
nr katalogowy: 105810
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-1
Masło czy margaryna?
Krzysztof Krygier
Artur Mamcarz
Piotr Socha
nr katalogowy: 81742
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-9
Kontrola zwolnień lekarskich
Piotr Wąż
nr katalogowy: 38274
AURA 2007-2
Ochrona tradycyjnych odmian drzew owocowych i starych sadów przydomowych na terenie PKWŁ
nr katalogowy: 24027
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-7-8
Ch jak choroby zawodowe
Małgorzata Paszkowska
nr katalogowy: 132797
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-4
Kwoty jednorazowych odszkodowań
nr katalogowy: 142603
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-12
Spawanie stali nierdzewnych a zdrowie spawaczy
Jolanta Matusiak
nr katalogowy: 56122
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-10
Na bieżąco...
nr katalogowy: 116178
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-3
Wypadki przy pracy i choroby zawodowe – nowe kwoty odszkodowań
nr katalogowy: 147685
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH