Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Ocena trwałości fizykochemicznej piwa
Józef Błażewicz
Joanna Kawa-Rygielska
Adam Głowacki
nr katalogowy: 127674
10.15199/64.2020.7–8.1
stabilność piwa
zmętnienia
substancje stabilizujące
trwałość koloidalna piwa
beer stability
turbidity
stabilizing substances
colloidal stability of beer
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Ocena trwałości fizykochemicznej piwa
Józef Błażewicz
Joanna Kawa-Rygielska
Adam Głowacki
nr katalogowy: 127674
10.15199/64.2020.7–8.1
stabilność piwa
zmętnienia
substancje stabilizujące
trwałość koloidalna piwa
beer stability
turbidity
stabilizing substances
colloidal stability of beer
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-1
Wpływ procesu technologicznego na stabilność piany piwa
EDYTA KORDIALIK-BOGACKA
nr katalogowy: 23835
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-10
Jak metoda ESR (spektroskopia elektronowego rezonansu spinowego) może pomóc w monitorowaniu procesu warzenia piwa
Marcus Pagenstecher
Mogens L. Andersen
nr katalogowy: 116704
10.15199/64.2018.10.1
warzenie
piwo
brzeczka
stabilność sensoryczna
ESR
brewing
beer
wort
flavor stability
ESR
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Zmętnienia w piwie – przyczyny powstawania i ich identyfikacja
Aneta Ciosek
nr katalogowy: 138245
10.15199/64.2022.3.2
piwo
powstawanie zmętnień
identyfikacja zmętnień
polifenole
białka
analizy mikroskopowe
beer
haze formation
haze identification
polyphenols
proteins
microscope analysis
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Zmętnienia w piwie – przyczyny powstawania i ich identyfikacja
Aneta Ciosek
nr katalogowy: 138245
10.15199/64.2022.3.2
piwo
powstawanie zmętnień
identyfikacja zmętnień
polifenole
białka
analizy mikroskopowe
beer
haze formation
haze identification
polyphenols
proteins
microscope analysis
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-7
Wpływ promieniowania mikrofalowego na skład grupowy i strukturę odsiarczonej pozostałości próżniowej z ropy naftowej
Robert Kołodziejski
Elżbieta Gurdzińska
Janusz Zieliński
nr katalogowy: 69473
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-11
Wpływ promieniowania mikrofalowego na właściwości odsiarczonej pozostałości próżniowej
ROBERT KOŁODZIEJSKI
JANUSZ ZIELIŃSKI
ELŻBIETA GURDZIŃSKA
nr katalogowy: 47843
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-12
Starzenie piwa - reakcje utleniania
Olga Szczepanik
Aneta Ciosek
Katarzyna Fulara
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 123883
10.15199/64.2019.12.2
piwo
utlenianie
starzenie piwa
beer
oxidation
beer aging
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-2
Ditlenek siarki w piwie
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 41720
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Polifenole w piwie
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 134740
10.15199/65.2021.11.4
polifenole
piwo
napoje alkoholowe
umiarkowana konsumpcja piwa
polyphenols
beer
alcoholic beverages
moderate consumption of beer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Polifenole w piwie
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 134740
10.15199/65.2021.11.4
polifenole
piwo
napoje alkoholowe
umiarkowana konsumpcja piwa
polyphenols
beer
alcoholic beverages
moderate consumption of beer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Polifenole w piwie
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 134740
10.15199/65.2021.11.4
polifenole
piwo
napoje alkoholowe
umiarkowana konsumpcja piwa
polyphenols
beer
alcoholic beverages
moderate consumption of beer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Polifenole w piwie
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 134740
10.15199/65.2021.11.4
polifenole
piwo
napoje alkoholowe
umiarkowana konsumpcja piwa
polyphenols
beer
alcoholic beverages
moderate consumption of beer
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-7
Use of mesoporous and colloidal silicas for adsorption and release of diflunisal Zastosowanie krzemionki mezoporowatej i koloidalnej w procesie adsorpcji i uwalniania diflunisalu
Małgorzata Geszke-Moritza
Michał Moritz
nr katalogowy: 99650
10.15199/62.2016.7.17
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-10
Beer market in Europe slowly livens up?
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 63321
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-5
Globalizacja produkcji piwa i zaopatrzenia surowcowego
Jerzy Dwornikiewicz
nr katalogowy: 35348
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Rynek piwa w Polsce
Wiesław Łopaciuk
nr katalogowy: 142035
10.15199/64.2023.1.1
rynek piwa
bilans piwa
produkcja
struktura
spożycie
piwo bezalkoholowe
beer market
beer balance sheet
production
structure
consumption
NALA beer
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Rynek piwa w Polsce
Wiesław Łopaciuk
nr katalogowy: 142035
10.15199/64.2023.1.1
rynek piwa
bilans piwa
produkcja
struktura
spożycie
piwo bezalkoholowe
beer market
beer balance sheet
production
structure
consumption
NALA beer
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Rynek piwa w Polsce
Wiesław Łopaciuk
nr katalogowy: 142035
10.15199/64.2023.1.1
rynek piwa
bilans piwa
produkcja
struktura
spożycie
piwo bezalkoholowe
beer market
beer balance sheet
production
structure
consumption
NALA beer
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Rynek piwa w Polsce
Wiesław Łopaciuk
nr katalogowy: 142035
10.15199/64.2023.1.1
rynek piwa
bilans piwa
produkcja
struktura
spożycie
piwo bezalkoholowe
beer market
beer balance sheet
production
structure
consumption
NALA beer
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-3
Technologia produkcji piwa jasnego pełnego oraz wpływ wybranych dodatków smakowych na jego cechy organoleptyczne i trwałość
Justyna Synak
Tomasz Rydzkowski
nr katalogowy: 42376
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Piwo bezalkoholowe – jakie to proste
Mateusz Jackowski
nr katalogowy: 133096
10.15199/65.2021.8.6
piwo
piwo bezalkoholowe
piwowarstwo
dealkoholizacja
beer
alcoholic free beer
brewing
dealcoholization
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Piwo bezalkoholowe – jakie to proste
Mateusz Jackowski
nr katalogowy: 133096
10.15199/65.2021.8.6
piwo
piwo bezalkoholowe
piwowarstwo
dealkoholizacja
beer
alcoholic free beer
brewing
dealcoholization
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Piwo bezalkoholowe – jakie to proste
Mateusz Jackowski
nr katalogowy: 133096
10.15199/65.2021.8.6
piwo
piwo bezalkoholowe
piwowarstwo
dealkoholizacja
beer
alcoholic free beer
brewing
dealcoholization
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-8
Stability analysis of aluminum species in pre-hydrolyzed coagulants. Analiza stabilności form glinu w koagulantach wstępnie zhydrolizowanych
Jolanta Gumińska
Marcin Kłos
nr katalogowy: 78577
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-4
Piwo w imadle, czyli słów kilka o sensoryce złocistego napoju
nr katalogowy: 44004
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Piwa kwaśne – charakterystyka i technologia produkcji
Joanna Kawa-Rygielska
Kinga Adamenko
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
nr katalogowy: 135242
10.15199/64.2021.6.2
piwowarstwo
technologia fermentacji
piwa kwaśne
niekonwencjonalne mikroorganizmy
brewing
fermentation technology
sour beer
unconventional microorganisms
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Piwa kwaśne – charakterystyka i technologia produkcji
Joanna Kawa-Rygielska
Kinga Adamenko
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
nr katalogowy: 135242
10.15199/64.2021.6.2
piwowarstwo
technologia fermentacji
piwa kwaśne
niekonwencjonalne mikroorganizmy
brewing
fermentation technology
sour beer
unconventional microorganisms
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Piwa kwaśne – charakterystyka i technologia produkcji
Joanna Kawa-Rygielska
Kinga Adamenko
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
nr katalogowy: 135242
10.15199/64.2021.6.2
piwowarstwo
technologia fermentacji
piwa kwaśne
niekonwencjonalne mikroorganizmy
brewing
fermentation technology
sour beer
unconventional microorganisms
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Małe piwo nie wadzi – wpływ umiarkowanego spożycia piwa na zdrowie i życie człowieka
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 134182
10.15199/64.2021.5.4
antyoksydanty
flawonoidy
choroby układu sercowo-naczyniowego
nowotwory
zdrowie
antioxidants
flavonoids
cardiovascular diseases
cancer
health
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Małe piwo nie wadzi – wpływ umiarkowanego spożycia piwa na zdrowie i życie człowieka
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 134182
10.15199/64.2021.5.4
antyoksydanty
flawonoidy
choroby układu sercowo-naczyniowego
nowotwory
zdrowie
antioxidants
flavonoids
cardiovascular diseases
cancer
health
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Małe piwo nie wadzi – wpływ umiarkowanego spożycia piwa na zdrowie i życie człowieka
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 134182
10.15199/64.2021.5.4
antyoksydanty
flawonoidy
choroby układu sercowo-naczyniowego
nowotwory
zdrowie
antioxidants
flavonoids
cardiovascular diseases
cancer
health
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-1
Piwo z pszenicy
Jakub Marczak
Zbigniew Jarząbek
Bartłomiej Marczewski
nr katalogowy: 49503
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-11
Wpływ zastosowania syropu maltozowego jako zamiennika części słodu na aktywność przeciwutleniającą piw
Paulina Bogdan
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 102281
10.15199/64.2016.11.1
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
Zmodyfikowana metoda impedymetryczna w ocenie zanieczyszczeń mikrobiologicznych piwa niepasteryzowanego
Łukasz Macioszek
Sylwia Andrzejczak-Grządko
Joanna Urbaniak
Katarzyna Dembińska
nr katalogowy: 140359
10.15199/48.2022.11.29
spektroskopia impedancyjna
obwód zastępczy
zanieczyszczenie mikrobiologiczne
piwo niepasteryzowane.
impedance spectroscopy
equivalent circuit
microbiological contamination
unpasteurised beer.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
Zmodyfikowana metoda impedymetryczna w ocenie zanieczyszczeń mikrobiologicznych piwa niepasteryzowanego
Łukasz Macioszek
Sylwia Andrzejczak-Grządko
Joanna Urbaniak
Katarzyna Dembińska
nr katalogowy: 140359
10.15199/48.2022.11.29
spektroskopia impedancyjna
obwód zastępczy
zanieczyszczenie mikrobiologiczne
piwo niepasteryzowane.
impedance spectroscopy
equivalent circuit
microbiological contamination
unpasteurised beer.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-5
Ditlenek siarki w piwie Cz. 2. Wartość dopuszczalna a poziomy zawartości
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 44687
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Określanie wartości energetycznej piwa i napojów piwnych
Dorota Michałowska
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 127679
10.15199/64.2020.7–8.3
wartość energetyczna
piwo
napoje piwne
energy value
beer
beer beverages
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Określanie wartości energetycznej piwa i napojów piwnych
Dorota Michałowska
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 127679
10.15199/64.2020.7–8.3
wartość energetyczna
piwo
napoje piwne
energy value
beer
beer beverages
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-7-8
Czy zawartość amin biogennych w piwie może być jednym z parametrów oceny jego jakości zdrowotnej?
Krzysztof Baranowski
Elżbieta Baca
Agnieszka Salamon
Dorota Michałowska
Dorota Zielińska
Marcin Karaś
nr katalogowy: 61797
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-12
Polifenole prozdrowotne w chmielu oraz w granulatach i ekstraktach chmielowych
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 32208
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-10
Aldehydy i wpływ wybranych czynników na ich zawartość w piwie
Krzysztof Kucharczyk
Tadeusz Tuszyński
nr katalogowy: 63322
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-1-2
Refermentacja piwa w butelkach - niedoceniana technologia z wielkim potencjałem
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 118721
10.15199/64.2019.1-2.3
refermentacja
wtórna fermentacja
piwo
fermentacja w butelkach
refermentation
secondary fermentation
beer
fermentation in bottles
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-2
Propagacja fal ultradźwiękowych w nasyconym ferrocieczą miękkim magnetycznie materiale porowatym
KATARZYNA KAZIMIERSKA-DRoBNY
MARIUSZ KARCZMAREK
nr katalogowy: 24087
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-11-12
Czy skład związków goryczkowych w piwie może mieć wpływ na jakość goryczki w piwie?
Krzysztof Baranowski
Agnieszka Salamon
Elżbieta Baca
nr katalogowy: 56536
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-1
Polifenole prozdrowotne w chmielu oraz w granulatach i ekstraktach chmielowych stosowanych do produkcji piwa w Polsce
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 32846
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-5
Piwo gruit – zapomniany średniowieczny napój
Krystian Klimczak
Monika Cioch-Skoneczny
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 145717
10.15199/64.2023.5.5
piwo gruit
zioła
fermentacja spontaniczna
koncentrat słodowy
gruit beer
herbs
spontaneous fermentation
malt concentrate
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-11-12
European Beer Star 2015 - zmiany w światowych trendach
Marek Suliga
nr katalogowy: 95661
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-2
Po co piwu enzymy?
Jakub Marczak
Bartłomiej Marczewski
Mariusz Lesiecki
nr katalogowy: 41719
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-8
Przewidywanie kompatybilności różnych gatunków ropy naftowej na podstawie zależności między stabilnością a składem grupowym mieszaniny
Przemysław Jarosiński
nr katalogowy: 127574
10.15199/62.2020.8.22
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-11-12
Dział współredagowany przez
nr katalogowy: 95657
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-8
Wpływ procesu wymrażania na skład chemiczny piwa typu eisbock
Olga Szczepanik
Aleksander Poreda
Aneta Pater
nr katalogowy: 108762
10.15199/64.2017.8.1
piwo
eisbock
piwo lodowe
kriokoncentracja
beer
eisbock
ice beer
cryoconcentration
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-12
13. edycja konkursu European Beer Star
Marek Suliga
nr katalogowy: 102823
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-3
Tendencje na rynku piwa w Polsce
Piotr Szajner
nr katalogowy: 125628
10.15199/64.2020.3.1
browary
rynek
produkcja
konsumpcja
handel zagraniczny.
beer
breweries
market
production
consumption
foreign trade
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Szacowanie niepewności pomiaru stężenia etanolu w procesie fermentacji piwnej metodą chromatografii gazowej z detektorem FID
Witold Ilewicz
Piotr Skupin
Karolina Szotek
nr katalogowy: 140806
10.15199/48.2022.12.07
chromatografia gazowa
FID
krzywa wzorcowa
niepewność pomiaru
zawartość etanolu w piwie.
gas chromatography
FID
calibration curve
measurement uncertainty
ethanol content in beer.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Szacowanie niepewności pomiaru stężenia etanolu w procesie fermentacji piwnej metodą chromatografii gazowej z detektorem FID
Witold Ilewicz
Piotr Skupin
Karolina Szotek
nr katalogowy: 140806
10.15199/48.2022.12.07
chromatografia gazowa
FID
krzywa wzorcowa
niepewność pomiaru
zawartość etanolu w piwie.
gas chromatography
FID
calibration curve
measurement uncertainty
ethanol content in beer.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-3
Dwutlenek węgla w piwie
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 149345
10.15199/64.2024.3.1
piwo
warzenie
dwutlenek węgla
wysycenie
beer
brewing
carbon dioxide
carbonation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Zastosowanie potencjalnie probiotycznych bakterii kwasu octowego do produkcji piwa Sour Ale
Marcin Kruk
Antonina Dobrowolska
Katarzyna Neffe-Skocińska
nr katalogowy: 129634
10.15199/64.2020.11–12.2
piwo
bakterie kwasu octowego
probiotyki
innowacja
beer
acetic acid bacteria
probiotics
innovation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Zastosowanie potencjalnie probiotycznych bakterii kwasu octowego do produkcji piwa Sour Ale
Marcin Kruk
Antonina Dobrowolska
Katarzyna Neffe-Skocińska
nr katalogowy: 129634
10.15199/64.2020.11–12.2
piwo
bakterie kwasu octowego
probiotyki
innowacja
beer
acetic acid bacteria
probiotics
innovation
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-1
Ocena przydatności ciągliwości do badania reologicznych właściwości naftowych asfaltów drogowych
GRZEGORZ MAKOMASKI
ROBERT KOŁODZIEJSKI
JANUSZ ZIELIŃSKI
nr katalogowy: 40856
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-4
Short time stability of parametric filters
Janusz WALCZAK
Anna PIWOWAR
nr katalogowy: 51542
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Projektowanie funkcjonalnych piw rzemieślniczych o właściwościach prozdrowotnych
Katarzyna Gościnna
Jarosław Pobereżny
Elżbieta Wszelaczyńska
Sylwia Łaba
Krzysztof Świerczyński
nr katalogowy: 121993
10.15199/65.2019.8.10
piwo
dodatki funkcjonalne
polifenole
zdolność przeciwutleniająca
beer
functional additives
total phenols
antioxidant activity
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-1-2
Czas na piwo
Dominika Matuszak
nr katalogowy: 89402
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-11
Wpływ doboru surowców na cechy sensoryczne piwa wytwarzanego w warunkach rzemieślniczych
Joanna Maria-Klepacka
Anna Gątarska
Marcelina Kreczman
nr katalogowy: 146038
10.15199/65.2023.11.5
piwo
chmiel
słód
drożdże
dodatki niesłodowane
smak
zapach
cechy sensoryczne
beer
hops
malt
yeast
unmalted additives
taste
smell
sensory characteristics
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Soczewica zielona – innowacyjny surowiec do produkcji piwa bezglutenowego
Katarzyna Fulara
Aneta Ciosek
Olga Hrabia
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 131441
10.15199/64.2021.2.1
piwo
soczewica
surowiec
innowacyjność
beer
lentils
raw material
innovation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Soczewica zielona – innowacyjny surowiec do produkcji piwa bezglutenowego
Katarzyna Fulara
Aneta Ciosek
Olga Hrabia
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 131441
10.15199/64.2021.2.1
piwo
soczewica
surowiec
innowacyjność
beer
lentils
raw material
innovation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-6
Konkurs The European Beer Star, BrauBeviale 2014
nr katalogowy: 85102
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-2
Zioła – obiecująca perspektywa dla polskiego piwowarstwa
Mateusz Haładaj
Anna Goszkiewicz
Maria Buła
nr katalogowy: 148467
10.15199/64.2024.2.3
zioła
piwo
piwowarstwo
piwo ziołowe
herbs
beer
brewing
herbal beer
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-7
Stability analysis of emissivity levels of the mobile computers
Marek Bugaj
Leszek Nowosielski
Marian Wnuk
Rafał Przesmycki
Kazimierz Piwowarczyk
nr katalogowy: 69627
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-3b
New delay-dependent stability for systems with interval timevarying delay
Tao ZHANG
Yan-qiu CUI
Juan WANG
Ran-feng ZHANG
nr katalogowy: 66631
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Technologia browarnicza – aktualności ze świata nauki 2021
Aleksander Poreda
Katarzyna Fulara
Olga Hrabia
Aneta Ciosek
nr katalogowy: 133167
10.15199/64.2021.4.1
technologia browarnicza
nauka
rozwój
brewing technology
science
development
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Technologia browarnicza – aktualności ze świata nauki 2021
Aleksander Poreda
Katarzyna Fulara
Olga Hrabia
Aneta Ciosek
nr katalogowy: 133167
10.15199/64.2021.4.1
technologia browarnicza
nauka
rozwój
brewing technology
science
development
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Technologia browarnicza – aktualności ze świata nauki 2021
Aleksander Poreda
Katarzyna Fulara
Olga Hrabia
Aneta Ciosek
nr katalogowy: 133167
10.15199/64.2021.4.1
technologia browarnicza
nauka
rozwój
brewing technology
science
development
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Międzynarodowe trofea Browaru Amber
nr katalogowy: 140092
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-6
Eksport piwa w latach 2011-2016
Paweł Wyrzykowski
nr katalogowy: 106769
10.15199/64.2017.6.2
eksport
piwo
rynek UE
napoje alkoholowe
export
beer
EU market
alcohol beverages
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-7
Dynamic stability of rotor of electric motor loaded by axial compression and magnetic tension
Waldemar MORZUCH
nr katalogowy: 53452
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-11
A constraint propagation algorithm for determining the stability margin of linear parameter circuits and systems
Lubomir KOLEV
Simona FILIPOVA-PETRAKIEVA
nr katalogowy: 31281
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Raport chmielarski 2021
Jan Szałas
nr katalogowy: 135240
10.15199/64.2021.6.1
chmiel
rynek chmielarski
sektor browarniczy
produkcja chmielu
odmiany chmielu
piwo
produkcja piwa
wpływ COVID-19
hops
hop market
brewing sector
hops production
hops varieties
beer
beer production
COVID-19 impact
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Raport chmielarski 2021
Jan Szałas
nr katalogowy: 135240
10.15199/64.2021.6.1
chmiel
rynek chmielarski
sektor browarniczy
produkcja chmielu
odmiany chmielu
piwo
produkcja piwa
wpływ COVID-19
hops
hop market
brewing sector
hops production
hops varieties
beer
beer production
COVID-19 impact
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Raport chmielarski 2021
Jan Szałas
nr katalogowy: 135240
10.15199/64.2021.6.1
chmiel
rynek chmielarski
sektor browarniczy
produkcja chmielu
odmiany chmielu
piwo
produkcja piwa
wpływ COVID-19
hops
hop market
brewing sector
hops production
hops varieties
beer
beer production
COVID-19 impact
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-12
Design of a computer code to evaluate the influence of the harmonics in the transient stability studies of electrical networks
Redha Djamel Mohammedi
Aissa SOULI
Abdelhafid HELLAL
nr katalogowy: 146703
10.15199/48.2023.12.04
Transient Stability
Harmonics
Electrical networks
Graphic User Interface
MATLAB
Stabilność przejściowa
harmoniczne
sieci elektryczne
graficzny interfejs użytkownika
MATLAB
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-10
Brussels Beer Challenge: bilans po 3 edycjach
nr katalogowy: 94398
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-8-9
A new approach to stability analysis of nonlinear control systems (Nowe podejście do analizy stabilności nieliniowych systemów sterowania)
l. Śvarc
nr katalogowy: 1145
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Wilcza Okocim Beer Pub
nr katalogowy: 128560
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Wilcza Okocim Beer Pub
nr katalogowy: 128560
OPAKOWANIE 2010-6
Tworzywa opakowaniowe a preferencje nabywców (na przykładzie opakowań piwa)
Jadwiga Szymczak
Magdalena Ankiel-Homa
nr katalogowy: 52560
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-7
The Brewers of Europe Forum "Beer and Beyond"
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 115046
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Kwas szczawiowy w piwie
Agnieszka Salamon
Dorota Michałowska
nr katalogowy: 127678
10.15199/64.2020.7–8.2
kwas szczawiowy
piwo
surowce
gushing
składnik antyodżywczy
oxalic acid
beer
raw materials
gushing
anti-nutritive component
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Kwas szczawiowy w piwie
Agnieszka Salamon
Dorota Michałowska
nr katalogowy: 127678
10.15199/64.2020.7–8.2
kwas szczawiowy
piwo
surowce
gushing
składnik antyodżywczy
oxalic acid
beer
raw materials
gushing
anti-nutritive component
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-4b
Stability of continuous-time linear systems described by state equation with fractional commensurate orders of derivatives
Mikołaj BUSŁOWICZ
nr katalogowy: 67686
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-7
Assessment of Stability Margin of Linear Parametric Amplifiers by the Frequency Symbolic Method
Yuriy SHAPOVALOV
Bohdan MANDZIY
Dariya BACHYK
nr katalogowy: 99571
10.15199/48.2016.07.24
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-5
Stability of an Electrical System Used in Transport
Carmen LUNGOCI
Adam GAŁUSZKA
nr katalogowy: 52098
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
The use of sorgo malt for beer production Wykorzystanie słodu sorgo do produkcji piwa
Barbara Foszczyńska
Ewelina Dziuba
Joanna Chmielewska
Józef Sowiński
nr katalogowy: 86119
10.12916/przemchem.2014.1444
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-10
Non-linear load model for the local stability studies
Krzysztof SOLAK
Bartosz BRUSIŁOWICZ
Janusz SZAFRAN
nr katalogowy: 80114
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-6
Validation of aperiodic and oscillatory stability calculations in a practical power systems
Igor Razzhivin
Aleksey Suvorov
Mikhail Andreev
Aleksandr Gusev
nr katalogowy: 132299
10.15199/48.2021.06.26
aperiodic and oscillatory stability
electric power system
simulation
validation
stabilnośc systemu elektroenergetycznego
oscylacje
walidacja
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-3
Beer Attraction 2016 - cała naprzód!
Jan Lichota
nr katalogowy: 97396
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Potencjał wykorzystania niekonwencjonalnych mikroorganizmów w technologii piwowarskiej
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
Joanna Kawa-Rygielska
nr katalogowy: 139100
10.15199/64.2022.4.1
piwowarstwo
niekonwencjonalne mikroorganizmy
technologia fermentacji
brewing
unconventional microorganisms
fermentation technology
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Potencjał wykorzystania niekonwencjonalnych mikroorganizmów w technologii piwowarskiej
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
Joanna Kawa-Rygielska
nr katalogowy: 139100
10.15199/64.2022.4.1
piwowarstwo
niekonwencjonalne mikroorganizmy
technologia fermentacji
brewing
unconventional microorganisms
fermentation technology
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
Moda na piwa bez alkoholu
Agnieszka Salamon
Urszula Jasińska
Marek Napiórkowski
nr katalogowy: 116200
10.15199/64.2018.8-9.1
piwo bezalkoholowe
technologie produkcji
metody oznaczania etanolu
parametry fizykochemiczne
wartość energetyczna
izotoniczność
alcohol-free beer
production technologies
methods of ethanol determination
physicochemical parameters
energy value
isotonicity
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-6
lunga- nowa polska odmiana chmielu. Cz. III. Wyniki badań przydatności odmian lunga do prod. piwa
K. Baranowski
U. Skomra
A. Lewandowski
E. Baca
A. Salamon
nr katalogowy: 14617
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-7-8
Porównanie wskaźników stabilności na podstawie badania wody z rzeki
Alicja Knap-Bałdyga
Małgorzata Perchuć
nr katalogowy: 138801
10.15199/17.2022.7.2
woda powierzchniowa
stabilność
korozyjność
nasycenie CaCO3
wskaźniki stabilności
indeks nasycenia
indeks stabilności
indeks Langeliera
indeks Ryznara
indeks tworzenia osadu Puckoriusa
indeks Larsona-Skolda.
surface water
water stability
corrosive tendencies of water
calcium carbonate saturation
water stability indices
Langelier Saturation Index
Ryznar Stability Index
Puckorius Scaling Index
Larson Ratio
corrosion prediction.
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-7-8
Porównanie wskaźników stabilności na podstawie badania wody z rzeki
Alicja Knap-Bałdyga
Małgorzata Perchuć
nr katalogowy: 138801
10.15199/17.2022.7.2
woda powierzchniowa
stabilność
korozyjność
nasycenie CaCO3
wskaźniki stabilności
indeks nasycenia
indeks stabilności
indeks Langeliera
indeks Ryznara
indeks tworzenia osadu Puckoriusa
indeks Larsona-Skolda.
surface water
water stability
corrosive tendencies of water
calcium carbonate saturation
water stability indices
Langelier Saturation Index
Ryznar Stability Index
Puckorius Scaling Index
Larson Ratio
corrosion prediction.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-6
Sukces Browaru Amber podczas European Beer Star 2023
nr katalogowy: 146645
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-7
Determining the Impact of Coefficients of Forced Excitation of Two Different Excitation Control Systems of Large Synchronous Generators on the Transient Stability of Electric Power Systems
Nuri Berisha
Gazmend Pula
Bahri Prebreza
Genc Sejdiu
Petrit Kastrati
Rad Stanev
nr katalogowy: 149518
10.15199/48.2024.07.17
Synchronous generator
excitation systems
transient stability
forced excitation
Generator synchroniczny
układy wzbudzenia
stabilność przejściowa
wzbudzenie wymuszone
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-3
Analiza metod wyznaczania wskaźników stabilności wody
Alicja Knap-Bałdyga
Małgorzata Perchuć
nr katalogowy: 136794
10.15199/17.2022.3.4
stabilność
woda
korozyjność
nasycenie CaCO3
indeks
indeks Langeliera
indeks Ryznara
indeks stabilności
indeks nasycenia
indeks tworzenia osadu Puckoriusa
indeks Larsona-Skolda
indeks Riddicka
indeks Stiffa-Davisa
wskaźnik intensywności agresywności kwasowęglowej.
water stability indices
chemical stability
calcium carbonate saturation
Langelier Saturation Index
Ryznar Stability Index
Puckorius Scaling Index
Larson Ratio
Stiff-Davis Index
Riddick Index
corrosion prediction.
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-3
Analiza metod wyznaczania wskaźników stabilności wody
Alicja Knap-Bałdyga
Małgorzata Perchuć
nr katalogowy: 136794
10.15199/17.2022.3.4
stabilność
woda
korozyjność
nasycenie CaCO3
indeks
indeks Langeliera
indeks Ryznara
indeks stabilności
indeks nasycenia
indeks tworzenia osadu Puckoriusa
indeks Larsona-Skolda
indeks Riddicka
indeks Stiffa-Davisa
wskaźnik intensywności agresywności kwasowęglowej.
water stability indices
chemical stability
calcium carbonate saturation
Langelier Saturation Index
Ryznar Stability Index
Puckorius Scaling Index
Larson Ratio
Stiff-Davis Index
Riddick Index
corrosion prediction.
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-3
Analiza metod wyznaczania wskaźników stabilności wody
Alicja Knap-Bałdyga
Małgorzata Perchuć
nr katalogowy: 136794
10.15199/17.2022.3.4
stabilność
woda
korozyjność
nasycenie CaCO3
indeks
indeks Langeliera
indeks Ryznara
indeks stabilności
indeks nasycenia
indeks tworzenia osadu Puckoriusa
indeks Larsona-Skolda
indeks Riddicka
indeks Stiffa-Davisa
wskaźnik intensywności agresywności kwasowęglowej.
water stability indices
chemical stability
calcium carbonate saturation
Langelier Saturation Index
Ryznar Stability Index
Puckorius Scaling Index
Larson Ratio
Stiff-Davis Index
Riddick Index
corrosion prediction.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Międzynarodowe trofea Browaru Amber
nr katalogowy: 140092
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-11-12
"Beer-miksy" - napoje o rosnącej popularności na rynku piwa
Marek Zdaniewicz
Aleksander Poreda
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 88500
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-8-9
STABILNOŚĆ BUFOROWANYCH PÓL KOMUTACYJNYCH CLOSA STABILITY OF BUFFERED CLOS-NETWORK SWITCHES
Janusz Kleban
Jarosław Warczyński
nr katalogowy: 101898
10.15199/59.2016.8-9.45
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-2
Komputerowa metoda badania stabilności liniowych układów dyskretnych ułamkowego rzędu współmiernego
Mikołaj BUSŁOWICZ
nr katalogowy: 49928
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9a
Lyapunov Stability Analysis of DC-DC Power Electronic Converters: A Brief Overview
Bogusław GRZESIK
Piotr SIEWNIAK
nr katalogowy: 70631
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-10
Zastosowanie krzemionkowej mezokomórkowej pianki oraz krzemionki koloidalnej jako adsorbentów lidokainy. Studium porównawcze
Michał Moritz
Marta Bartnicka
Marcin Klag
Małgorzata Geszke-Moritz
nr katalogowy: 151021
10.15199/62.2024.10.
adsorpcja
krzemionka
dopasowanie nieliniowe
leki miejscowo znieczulające
adsorption
silica
nonlinear fitting analysis
local anesthetic drugs
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-10
Zastosowanie krzemionkowej mezokomórkowej pianki oraz krzemionki koloidalnej jako adsorbentów lidokainy. Studium porównawcze
Michał Moritz
Marta Bartnicka
Marcin Klag
Małgorzata Geszke-Moritz
nr katalogowy: 151021
10.15199/62.2024.10.
adsorpcja
krzemionka
dopasowanie nieliniowe
leki miejscowo znieczulające
adsorption
silica
nonlinear fitting analysis
local anesthetic drugs
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-4
Skąd się w piwie wzięły drożdże?
Zbigniew Jarząbek
Jakub Marczak
Bartłomiej Marczewski
nr katalogowy: 51279
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-6
Online monitoring of the power system stability based on the critical clearing time
Žaneta Eleschová
Anton Beláň
Matej Cenký
Jozef Bendík
Boris Cintula
Peter Janiga
nr katalogowy: 132296
10.15199/48.2021.06.23
critical clearing time
dynamic stability
short-circuit power
smart grid
swing equation
stabilność systemu elektroenergetycznego
krytyczny czas rozliczeniowy
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-1
Kalejdoskop ze świata napojów - grudzień 2007 r.
nr katalogowy: 32850
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-1
European Beer Star 2012
Marek Suliga
nr katalogowy: 74028
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-8
Wpływ ciśnienia spływowego wody na stateczność skarp i zboczy
Marian Łupieżowiec
nr katalogowy: 150127
10.15199/33.2024.08.06
stateczność skarp i zboczy
woda gruntowa
ciśnienie spływowe
czynniki atmosferyczne
slope stability
ground water
seepage pressure
atmospheric factors
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-8
Wpływ ciśnienia spływowego wody na stateczność skarp i zboczy
Marian Łupieżowiec
nr katalogowy: 150127
10.15199/33.2024.08.06
stateczność skarp i zboczy
woda gruntowa
ciśnienie spływowe
czynniki atmosferyczne
slope stability
ground water
seepage pressure
atmospheric factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Zastosowanie dyfrakcji laserowej do badania stabilności emulsji typu olej w wodzie w przemyśle mleczarskim
Adriana Bomba
Andrzej Babuchowski
Marek Adamczak
nr katalogowy: 134158
10.15199/65.2021.10.4
mikroskopia optyczna
dyfrakcja laserowa (LD)
rozkład wielkości cząstek (PSD)
stabilność emulsji
optical microscopy
laser diffraction (LD)
particle size distribution (PSD)
emulsion stability
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Zastosowanie dyfrakcji laserowej do badania stabilności emulsji typu olej w wodzie w przemyśle mleczarskim
Adriana Bomba
Andrzej Babuchowski
Marek Adamczak
nr katalogowy: 134158
10.15199/65.2021.10.4
mikroskopia optyczna
dyfrakcja laserowa (LD)
rozkład wielkości cząstek (PSD)
stabilność emulsji
optical microscopy
laser diffraction (LD)
particle size distribution (PSD)
emulsion stability
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Zastosowanie dyfrakcji laserowej do badania stabilności emulsji typu olej w wodzie w przemyśle mleczarskim
Adriana Bomba
Andrzej Babuchowski
Marek Adamczak
nr katalogowy: 134158
10.15199/65.2021.10.4
mikroskopia optyczna
dyfrakcja laserowa (LD)
rozkład wielkości cząstek (PSD)
stabilność emulsji
optical microscopy
laser diffraction (LD)
particle size distribution (PSD)
emulsion stability
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Zastosowanie dyfrakcji laserowej do badania stabilności emulsji typu olej w wodzie w przemyśle mleczarskim
Adriana Bomba
Andrzej Babuchowski
Marek Adamczak
nr katalogowy: 134158
10.15199/65.2021.10.4
mikroskopia optyczna
dyfrakcja laserowa (LD)
rozkład wielkości cząstek (PSD)
stabilność emulsji
optical microscopy
laser diffraction (LD)
particle size distribution (PSD)
emulsion stability
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Zastosowanie dyfrakcji laserowej do badania stabilności emulsji typu olej w wodzie w przemyśle mleczarskim
Adriana Bomba
Andrzej Babuchowski
Marek Adamczak
nr katalogowy: 134158
10.15199/65.2021.10.4
mikroskopia optyczna
dyfrakcja laserowa (LD)
rozkład wielkości cząstek (PSD)
stabilność emulsji
optical microscopy
laser diffraction (LD)
particle size distribution (PSD)
emulsion stability
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Zastosowanie dyfrakcji laserowej do badania stabilności emulsji typu olej w wodzie w przemyśle mleczarskim
Adriana Bomba
Andrzej Babuchowski
Marek Adamczak
nr katalogowy: 134158
10.15199/65.2021.10.4
mikroskopia optyczna
dyfrakcja laserowa (LD)
rozkład wielkości cząstek (PSD)
stabilność emulsji
optical microscopy
laser diffraction (LD)
particle size distribution (PSD)
emulsion stability
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Zastosowanie dyfrakcji laserowej do badania stabilności emulsji typu olej w wodzie w przemyśle mleczarskim
Adriana Bomba
Andrzej Babuchowski
Marek Adamczak
nr katalogowy: 134158
10.15199/65.2021.10.4
mikroskopia optyczna
dyfrakcja laserowa (LD)
rozkład wielkości cząstek (PSD)
stabilność emulsji
optical microscopy
laser diffraction (LD)
particle size distribution (PSD)
emulsion stability
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Zastosowanie dyfrakcji laserowej do badania stabilności emulsji typu olej w wodzie w przemyśle mleczarskim
Adriana Bomba
Andrzej Babuchowski
Marek Adamczak
nr katalogowy: 134158
10.15199/65.2021.10.4
mikroskopia optyczna
dyfrakcja laserowa (LD)
rozkład wielkości cząstek (PSD)
stabilność emulsji
optical microscopy
laser diffraction (LD)
particle size distribution (PSD)
emulsion stability
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Zastosowanie dyfrakcji laserowej do badania stabilności emulsji typu olej w wodzie w przemyśle mleczarskim
Adriana Bomba
Andrzej Babuchowski
Marek Adamczak
nr katalogowy: 134158
10.15199/65.2021.10.4
mikroskopia optyczna
dyfrakcja laserowa (LD)
rozkład wielkości cząstek (PSD)
stabilność emulsji
optical microscopy
laser diffraction (LD)
particle size distribution (PSD)
emulsion stability
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-4
Stability of a proportional observer with additional integrators on the example of the flux observer of induction motor
Tadeusz BIAŁOŃ
Arkadiusz LEWICKI
Roman NIESTRÓJ
Marian PASKO
nr katalogowy: 59148
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-10
Voltage Stability Assessment at Integrated Electric Power System with Wind Power Generation in South Sulawesi Indonesia
Satriani Said AKHMAD
Ansar SUYUTI
Indar Chaerah GUNADIN
Sri Mawar SAID
Andi Muhammad ILYAS
Muhammad Natsir RAHMAN
Agus SISWANTO
Yuli Asmi RAHMAN
nr katalogowy: 145784
10.15199/48.2023.10.19
new voltage stability index
wind power plant
South Sulawesi power system
indeks stabilności napięcia
energetyka wiatrowa
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-12a
Positive stable descriptor continuous-discrete 2D linear system
Tadeusz KACZOREK
nr katalogowy: 73078
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-11-12
Siarczek dimetylu (DMS) w piwie - od surowca do produktu gotowego. Cz. 2
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 111178
10.15199/64.2017.11-12.2
DMS
piwo
prekursory DMS
zacieranie
warzenie brzeczki
chmiel
DMS
beer
DMS precursors
mashing
wort boiling
hops
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-8
Positivity and stability of discrete-time and continuous-time nonlinear systems
Tadeusz KACZOREK
nr katalogowy: 92800
10.15199/48.2015.08.30
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1b
An estimation of large-signal stability for the bilinear DC-DC converters
Sucheng LIU
Luowei ZHOU
Weiguo LU
nr katalogowy: 74380
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-12
Stagnacja w sektorze napojów
Roman Urban
nr katalogowy: 81715
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3a
Wpływ modelowania odbioru kompleksowego na stabilność napięciową systemu elektroenergetycznego
Konrad GRYSZPANOWICZ
nr katalogowy: 75046
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-6
Steady State Stability Limit Assessment when Wind Turbine Penetrated to the Systems using REI Approach
Agus SISWANTO
Ansar SUYUTI
Indar CHAERAH GUNADIN
Sri MAWAR SAID
nr katalogowy: 120454
10.15199/48.2019.06.10
steady state stability limit
wind turbine
penetration
REI-Dimo
CCA.
limit stanu stabilności SSSL
metoda REI-Dimo
trurbiny wiatrowe
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-10
Siarczek dimetylu (DMS) w piwie - od surowca do produktu gotowego. Cz. 1
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 110187
10.15199/64.2017.10.3
siarczek dimetylu (DMS)
piwo
surowce
słód
prekursory DMS
dimethyl sulfide (DMS)
beer
raw materials
malt
DMS precursors
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-11
Analiza wpływu źródeł fotowoltaicznych na stabilność napięciową systemu elektroenergetycznego
Konrad GRYSZPANOWICZ
Sylwester ROBAK
nr katalogowy: 87787
10.12915/pe.2014.11.61
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-5
A class of positive and stable time-varying electrical circuits
Tadeusz KACZOREK
nr katalogowy: 91067
10.15199/48.2015.05.29
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-10
Application of colloidal calcium hydroxide nanoparticles for consolidation of damaged lime plaster in historical buildings
Beata Klimek
nr katalogowy: 151120
10.15199/33.2024.10.11
tynki
koloidalne nanocząstki wodorotlenku wapnia
wzmacnianie
mikrostruktura
właściwości fizyczne
plasters
colloidal calcium hydroxide nanoparticles
consolidation
microstructure
physical properties
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-10
Robust control of power system stabilizer using sliding mode approach
Imene DEHIBA
Mohamed ABID
Abdelghani AISSAOUI
Boubeker DEHIBA
nr katalogowy: 133563
10.15199/48.2021.10.16
Single Machine Infinite Bus (SMIB)
Sliding Mode Control (SMC)
Power system Stabilizer (PSS).
Stabilizacja systemu energetycznego
sterowanie ślizgowe
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9a
Static Bifurcation Point and Maximum Loadability in a shunt compensated Multibus Power System
S.D.NAIK
S.S.BHAT
M.K.KHEDKAR
nr katalogowy: 70604
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-1a
Stability Analysis of the Linear Time-Invariant Ultra-WideBand Channel
Saeed AHMAD
Raja A. RIAZ
Sheng CHEN
Ghufran SHAFIQ
Shinya SUGIURA
Lajos HANZO
nr katalogowy: 65375
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia niemiecka
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 140254
kuchnie regionalne
kuchnia niemiecka
charakterystyka
regional cuisine
German cuisine
characteristic
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia niemiecka
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 140254
kuchnie regionalne
kuchnia niemiecka
charakterystyka
regional cuisine
German cuisine
characteristic
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-11
Static Synchronous Compensator and Superconducting Fault Current Limiter for Power Transmission System Transient Stability Regulation Including Wind Generator
Abdelkrim ZEBAR
nr katalogowy: 128847
10.15199/48.2020.11.33
Proponowany w artykule połączony model ma najwyższą rezerwę jednocześnie elastyczną kontrolę mocy biernej za pomocą kontrolera STATCOM i redukcję prądu zwarciowego za pomocą SFCL opartej na technologii nadprzewodnictwa. Skuteczność proponowanego modelu łączonego jest testowana na systemie testowym magistrali IEEE11 stosowanym w przypadku zwarcia trójfazowego zwarcia w jednej linii przesyłowej. Wyniki symulacji przedstawiono w tym artykule. (Statyczny synchroniczny kompensator i nadprzewodzący ogranicznik prądu dla systemu przesyłowego z generatorem wiatrowym
Rozproszone system z z generatoirem wiatrowym (DWG)
Nadprzewodnikowy ogranicznik prądu zwarciowego (SFCL)
Statyczny synchroniczny kompensator (STATCOM)
Stabilność przejściowa
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9b
Analysis of Wind Stability of Cable-stayed Bridge with Single Cable Plane
Huili Wang
Sifeng Qin
Yanbin Tan
nr katalogowy: 70670
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-4
Zastosowanie piołunu jako substytutu chmielu przy produkcji piwa
Jakub Ciaćma
Aneta Ciosek
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 119744
10.15199/64.2019.4.6
browarnictwo
piołun
substytut chmielu
piwo
brewing
wormwood
hop substitute
beer
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-3a
Load Angle Control of a Synchronous Generator
Damir SUMINA
Neven BULIĆ
Mario VRAŽIĆ
nr katalogowy: 66598
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-5
Badanie stabilności dodatnich układów dwuwymiarowych z opóźnieniami
Tadeusz KACZOREK
nr katalogowy: 44725
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-12
Stabilność nadprzewodzenia silnoprądowych urządzeń nadprzewodnikowych nisko- i wysokotemperaturowych
Paweł SURDACKI
nr katalogowy: 48815
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-3
Badanie wpływu działania przełącznika zaczepów transformatora na stabilność napięciową
Bartosz BRUSIŁOWICZ
Janusz SZAFRAN
nr katalogowy: 83041
10.12915/pe.2014.03.018
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-6
Effect of grid-connected photovoltaic systems on static and dynamic voltage stability with analysis techniques - a review
ZETTY ADIBAH KAMARUZZAMAN
AZAH MOHAMED
HUSSAIN SHAREEF
nr katalogowy: 91611
10.15199/48.2015.06.27
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-5
Skrócenie czasu wykonywania form w technologii wytapianych modeli
nr katalogowy: 51722
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-9
Measured harmonics modelling and study of their impact on the transient stability of electrical networks using MATLAB software platform
Aissa SOULI
nr katalogowy: 150361
10.15199/48.2024.09.22
Harmonics
transients
stability
electrical network
Harmoniczne
stany nieustalone
stabilność
sieć elektryczna
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-5
Peculiarities of frequency symbolic method applied to parametric circuits analysis
Yuriy SHAPOVALOV
Bohdan MANDZIY
Spartak MANKOVSKY
nr katalogowy: 59978
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3a
Uproszczone kryteria stabilności dla długookresowego planowania rozwoju sieci przesyłowej
Jan MACHOWSKI
Piotr KACEJKO
Sylwester ROBAK
Piotr MILLER
Marek WANCERZ
nr katalogowy: 75045
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-1
Europejskie piwne Oskary rozdane
Marek Suliga
nr katalogowy: 103487
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-6
Dynamic Stability Analysis with Real Data of Hybrid RES Integration in Southwest Algeria Power System Using Etap Software
Seddik Zemitte
Messaoud Hamouda
Fatima Zohra Arama
nr katalogowy: 143778
10.15199/48.2023.06.47
Dynamic Stability
transient stability
PV-Wind penetration
Etap.
Stabilność dynamiczna
stabilność przejściowa
penetracja PV-Wind
Etap.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-6
Dynamic Stability Analysis with Real Data of Hybrid RES Integration in Southwest Algeria Power System Using Etap Software
Seddik Zemitte
Messaoud Hamouda
Fatima Zohra Arama
nr katalogowy: 143778
10.15199/48.2023.06.47
Dynamic Stability
transient stability
PV-Wind penetration
Etap.
Stabilność dynamiczna
stabilność przejściowa
penetracja PV-Wind
Etap.
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2013-11
Stability test of the Ni and Ni-Co porous electrode
ARTUR JAROŃ
ZBIGNIEW ŻUREK
nr katalogowy: 80575
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Nigdy nie zmienię swoich drożdży! Czemu? Drożdże niekonwencjonalne w technologii piwowarskiej
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 132369
10.15199/64.2021.3.1
drożdże niekonwencjonalne
fermentacja brzeczki
piwo bezalkoholowe
bioaromatyzacja
unconventional yeasts
wort fermentation
non-alcoholic beer
bioflavoring
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Nigdy nie zmienię swoich drożdży! Czemu? Drożdże niekonwencjonalne w technologii piwowarskiej
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 132369
10.15199/64.2021.3.1
drożdże niekonwencjonalne
fermentacja brzeczki
piwo bezalkoholowe
bioaromatyzacja
unconventional yeasts
wort fermentation
non-alcoholic beer
bioflavoring
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Nigdy nie zmienię swoich drożdży! Czemu? Drożdże niekonwencjonalne w technologii piwowarskiej
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 132369
10.15199/64.2021.3.1
drożdże niekonwencjonalne
fermentacja brzeczki
piwo bezalkoholowe
bioaromatyzacja
unconventional yeasts
wort fermentation
non-alcoholic beer
bioflavoring
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Nigdy nie zmienię swoich drożdży! Czemu? Drożdże niekonwencjonalne w technologii piwowarskiej
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 132369
10.15199/64.2021.3.1
drożdże niekonwencjonalne
fermentacja brzeczki
piwo bezalkoholowe
bioaromatyzacja
unconventional yeasts
wort fermentation
non-alcoholic beer
bioflavoring
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Możliwości recyklingu wody w przemyśle piwowarskim
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 143819
10.15199/65.2023.6.2
recykling wody
browarnictwo
zanieczyszczenia
ścieki
water recycling
brewing
pollution
wastewater
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Możliwości recyklingu wody w przemyśle piwowarskim
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 143819
10.15199/65.2023.6.2
recykling wody
browarnictwo
zanieczyszczenia
ścieki
water recycling
brewing
pollution
wastewater
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Możliwości recyklingu wody w przemyśle piwowarskim
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 143819
10.15199/65.2023.6.2
recykling wody
browarnictwo
zanieczyszczenia
ścieki
water recycling
brewing
pollution
wastewater
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9a
Efficient Generator Tripping Approach with Minimum Generation Curtailment based on Fuzzy System Rotor Angle Prediction
Mohammad Ebrahimean BAYDOKHTY
Mostafa EIDIANI
Hossein ZEYNAL
Hossein TORKAMANI
and Hashem MORTAZAVI
nr katalogowy: 70654
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-12
prosto z br ukse li Beer Serves Europe IV - Wkład przemysłu piwowarskiego w tworzenie stanowisk pracy
Jan Lichota
nr katalogowy: 81727
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-1a
Influence of the Reactive Power Management for Wind Power Plants in the Dynamic Voltage Stability
Rita Manuela Monteiro PEREIRA
Carlos Manuel Borralho Machado FERREIRA
Fernando Pires Maciel BARBOSA
nr katalogowy: 65371
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2016-4
Studies of thermal stability of a-C:H:Si coatings produced by radio-frequency plasma assisted chemical vapour deposition (RF-PACVD) method
Damian Batory
Anna Jędrzejczak
Anna Sobczyk-Guzenda
Witold Szymański
Piotr Niedzielski
nr katalogowy: 100290
10.15199/28.2016.4.5
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-11
Steady-State Stability Limit (SSSL) Assessment when Wind Turbine Penetration to South Sulawesi System Using ANN
Agus SISWANTO
Ansar SUYUTI
Indar CHAERAH GUNADI
Sri MAWAR SAID
nr katalogowy: 134121
10.15199/48.2021.11.09
Steady state stability limit
Penetration
REI-Dimo
Wind turbine
South Sulawesi System
ANN
stabilność systemu energetycznego
turbiny wiatrowe
sieci neuronowe.
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2024-2
Porównanie wskaźników stabilności wody powierzchniowej z rzeki po procesie koagulacji siarczanem glinu
Alicja Knap-Bałdyga
Małgorzata Perchuć
nr katalogowy: 147445
10.15199/17.2024.2.4
woda powierzchniowa
stabilność
korozyjność
nasycenie CaCO3
wskaźniki stabilności
indeks nasycenia
indeks stabilności
indeks Langeliera
indeks Ryznara
indeks tworzenia osadu Puckoriusa
indeks Larsona-Skolda
koagulacja
siarczan glinu
surface water
water stability
corrosive tendencies of water
calcium carbonate saturation
water stability indices
Langelier Saturation Index
Ryznar Stability Index
Puckorius Scaling Index
Larson Ratio
corrosion prediction
coagulation
aluminum sulfate
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Charakterystyka wybranych metod badań stabilności układów emulsyjnych
Anna Żbikowska
Aniela Sokół
Iwona Szymańska
Katarzyna Żbikowska
Aleksandra Religa
Małgorzata Kowalska
nr katalogowy: 139603
10.15199/65.2022.9.4
stabilność emulsji
metody wirówkowe
urządzenia optyczne
jakość emulsji
emulsion stability
centrifuge methods
optical devices
quality of emulsion
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Charakterystyka wybranych metod badań stabilności układów emulsyjnych
Anna Żbikowska
Aniela Sokół
Iwona Szymańska
Katarzyna Żbikowska
Aleksandra Religa
Małgorzata Kowalska
nr katalogowy: 139603
10.15199/65.2022.9.4
stabilność emulsji
metody wirówkowe
urządzenia optyczne
jakość emulsji
emulsion stability
centrifuge methods
optical devices
quality of emulsion
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Charakterystyka wybranych metod badań stabilności układów emulsyjnych
Anna Żbikowska
Aniela Sokół
Iwona Szymańska
Katarzyna Żbikowska
Aleksandra Religa
Małgorzata Kowalska
nr katalogowy: 139603
10.15199/65.2022.9.4
stabilność emulsji
metody wirówkowe
urządzenia optyczne
jakość emulsji
emulsion stability
centrifuge methods
optical devices
quality of emulsion
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Charakterystyka wybranych metod badań stabilności układów emulsyjnych
Anna Żbikowska
Aniela Sokół
Iwona Szymańska
Katarzyna Żbikowska
Aleksandra Religa
Małgorzata Kowalska
nr katalogowy: 139603
10.15199/65.2022.9.4
stabilność emulsji
metody wirówkowe
urządzenia optyczne
jakość emulsji
emulsion stability
centrifuge methods
optical devices
quality of emulsion
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Charakterystyka wybranych metod badań stabilności układów emulsyjnych
Anna Żbikowska
Aniela Sokół
Iwona Szymańska
Katarzyna Żbikowska
Aleksandra Religa
Małgorzata Kowalska
nr katalogowy: 139603
10.15199/65.2022.9.4
stabilność emulsji
metody wirówkowe
urządzenia optyczne
jakość emulsji
emulsion stability
centrifuge methods
optical devices
quality of emulsion
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-12
ANFIS UPFC Damping Controller for Multi machines Power Systems Oscillations
Abdelkader BEKRI
Abdeldjebar HAZZAB
nr katalogowy: 81558
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-6
Oryginalne Piwo Grodziskie ze złotem w European Beer Star
nr katalogowy: 146644
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-9a
Simulation of static stability of three phase induction motor
Vasil TCHABAN
Zorana TCHABAN
nr katalogowy: 62362
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-1
European Beer Star 2017
Marek Suliga
nr katalogowy: 111753
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-6
Drożdże browarnicze a produkty uboczne fermentacji Cz. I. Lotne związki siarkowe
Anna Sałek
nr katalogowy: 52624
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-6
Symulacja wpływu zakłóceń na zachowanie stabilności lokalnej i globalnej generatora w programie PSCAD
Bogdan TUŁODZIECKI
nr katalogowy: 53017
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-10a
Decentralized Fuzzy PID Excitation controller Combined with Turbine Regulating for Voltage Stability in Power Systems
Hongliang GAO
Xiaoya HU
Bingwen WANG
Huan QI
nr katalogowy: 71321
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-11-12
Drożdże browarnicze a produkty uboczne fermentacji Cz. II. Grupa siarczków
Anna Sałek
nr katalogowy: 56537
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-11
Modification of the stability and positivity of standard and descriptor linear electrical circuits by state feedbacks
Kamil BORAWSKI
nr katalogowy: 110411
10.15199/48.2017.11.36
descriptor
electrical circuit
linear
positivity
stability
state feedback
deskryptorowy
obwód elektryczny
liniowy
dodatniość
stabilność
sprzężenie zwrotne od wektora stanu
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-3
Siarczek dimetylu (DMS) w piwie - od surowca do produktu gotowego. Cz. 3
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 112838
10.15199/64.2018.3.1
DMS
piwo
DMSO
fermentacja
drożdże
skład brzeczki
DMS
beer
DMSO
fermentation
yeast
composition of wort
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-7
Determination of Polish Power System model state matrix eigenvalues based on angular speed waveforms
Piotr PRUSKI
Stefan PASZEK
nr katalogowy: 92105
10.15199/48.2015.07.07
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-12a
Mitigation of Power System Oscillations Using STATCOM-Based PDD Damping controller
Ali Dervish FALEHI
nr katalogowy: 73108
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-11-12
Grodziskie ze złotym medalem!
nr katalogowy: 146356
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-5b
Simultaneous Coordinated Design of TCSC-Based Damping Controller and AVR Based on PSO Technique
Ali Darvish FALEHI
nr katalogowy: 67850
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-2
Asymptotic stability of positive continuous-time linear systems with mutual state-feedbacks
Tadeusz KACZOREK
nr katalogowy: 57846
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-6
Small Signal Stability Analysis of Six-phase Synchronous Generator
Girish Kumar Singh
Derminder Singh
nr katalogowy: 77548
-
nr katalogowy:
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-12
Problem stabilności energetycznych, równoległych napięciowych filtrów aktywnych
Piotr GRUGEL
Natalia STRZELECKA
nr katalogowy: 88144
10.12915/pe.2014.12.01
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH