Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-1-2
Refermentacja piwa w butelkach - niedoceniana technologia z wielkim potencjałem
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 118721
10.15199/64.2019.1-2.3
refermentacja
wtórna fermentacja
piwo
fermentacja w butelkach
refermentation
secondary fermentation
beer
fermentation in bottles
OPAKOWANIE 2010-9
Badania zawartości aldehydu octowego w butelkach z PET oraz w wodzie mineralnej, przechowywanej w tych butelkach
Adam Fotek
Zbigniew Mielniczuk
nr katalogowy: 54381
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-7
Bez kurzu na butelkach
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 115047
OPAKOWANIE 2014-4
Europejscy producenci wybierają małe butelki
nr katalogowy: 83626
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Woda z butelki, czy z kranu?
nr katalogowy: 132271
OPAKOWANIE 2015-5
KHS-Innoprint: bezpośredni druk cyfrowy na butelkach z PET
nr katalogowy: 91346
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Woda z butelki, czy z kranu?
nr katalogowy: 132271
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-10
Fermentacja zakwasu (czy kwasu?) na chleb, czyli magia piekarstwa
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 150792
OPAKOWANIE 2018-9
Większy udział rPET w butelkach produkowanych w Unii Europejskiej
nr katalogowy: 116095
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-10
Mleczne napoje fermentowane właściwości prozdrowotne
Aneta Brodziak
Jolanta Król
nr katalogowy: 101717
10.15199/65.2016.10.4
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-6
Sekt - niemiecki szampan
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 114060
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-1
Banderole win na cenzurowanym
nr katalogowy: 14498
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-1
Banderole win na cenzurowanym
nr katalogowy: 14498
OPAKOWANIE 2004-6
Wielowarstwowe butelki z PET do soków owocowych
M.F
nr katalogowy: 3249
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Z KRAJU
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 120741
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-2
Elementy mikrobiologii ciasta żytniego
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 141606
OPAKOWANIE 2006-3
Napój jogurtowy w jednoporcjowych butelkach
L. F.
nr katalogowy: 18044
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-3
Wina z piwniczki
STANISŁAW J. MAJCHERCZYK
nr katalogowy: 4070
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-4
Innowacje KHS dla napojów i wód mineralnych w butelkach PET. Dokładniej i oszczędniej
nr katalogowy: 14558
OPAKOWANIE 2005-7
Soki Pago w nowych butelkach firmy AMCOR
Marzena Sędziak
Marian Feldman
nr katalogowy: 11232
OPAKOWANIE 2006-5
Etykiety rękawowe na butelkach z nowym asortymentem koktajli marki SIGNATURE, produkowanych na bazie marki Smirnoff
L. F.
nr katalogowy: 17977
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-2
Elementy mikrobiologii ciasta żytniego
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 141606
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 127689
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 127689
OPAKOWANIE 2010-6
Tworzywa opakowaniowe a preferencje nabywców (na przykładzie opakowań piwa)
Jadwiga Szymczak
Magdalena Ankiel-Homa
nr katalogowy: 52560
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-1
Technika na codzień
nr katalogowy: 32635
OPAKOWANIE 2019-1
Coca-Cola na drodze do świata bez odpadów
nr katalogowy: 118299
OPAKOWANIE 2014-12
Sidel- oszczędzanie przez odchudzanie
nr katalogowy: 88445
OPAKOWANIE 2022-8
Innowacyjna etykieta do recyklingu od CCL Label
nr katalogowy: 139129
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-4
Produkcja win czerwonych
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 43764
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-6
Jakość kwasu i kształtujące ją czynniki
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 91490
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-10
Czy powinniśmy bać się substancji dodatkowych w żywności (cz.2)
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 22111
OPAKOWANIE 2007-4
Nowe etykiety rękawowe z folii rozciągliwej o żywym blasku
nr katalogowy: 25383
OPAKOWANIE 2013-6
HP zdało trudny test Coca-Coli
nr katalogowy: 77405
OPAKOWANIE 2023-5
Spersonalizowane opakowanie – imię już nie wystarczy
nr katalogowy: 143401
OPAKOWANIE 2023-5
Spersonalizowane opakowanie – imię już nie wystarczy
nr katalogowy: 143401
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-6
Lato,... lato krystalicznej wody, smaków i aromatów, w butelkach i kartonach
nr katalogowy: 36225
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-5-6
Rola bakterii fermentacji jabłkowo-mlekowej w winiarstwie
Sylwia Bonin
Marika Bielawska
nr katalogowy: 77523
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-11
Fermentacja alkoholowa zacierów sporządzonych z odpadowych orzeszków ziemnych
B. Czupryński
B. Sieliwanowicz
G. Ktosowski
K. Kolarska
M. Wolska
nr katalogowy: 6938
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-16-17
CO PISZĄ INNI
nr katalogowy: 108594
OPAKOWANIE 2024-7
Czy przytwierdzone zakrętki mają sens?
nr katalogowy: 149718
OPAKOWANIE 2020-3
LabelSaver wysyła etykiety do lamusa
nr katalogowy: 125541
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-8
Fermentacja z mikrofiltracją
ANDRZEJ B. JARZĘBSKI
JANUSZ J. MALINOWSKI
nr katalogowy: 107116
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Rewolucyjne puszki
Janusz Rozumecki
nr katalogowy: 140090
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-5
Bioetanol z kukurydzy - czy warto produkować?
JOANNA KAWA-RYGIELSKA
nr katalogowy: 26238
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-11
Jedna z możliwości modyfikacji i poprawy jakości mąki w młynie
nr katalogowy: 31052
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-5
Chleb graham - doskonały z długą fermentacją
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 34893
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-8
Nowo uruchomiona instalacja chłodnicza do celów szkoleniowych
nr katalogowy: 78289
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-2
Fermentacja ciasta żytniego
Krystyna Czarnecka
nr katalogowy: 32759
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-10
Odroczona fermentacja
nr katalogowy: 87292
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Ile wina w winie?
Izabela Sarnicka
nr katalogowy: 140936
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-6
O butelkach i o winie
nr katalogowy: 137996
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-6
O butelkach i o winie
nr katalogowy: 137996
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2008-2
Produkcja bioetanolu z odpadów lignocelulozowych - możliwości i ograniczenia.Cz. II. Hydroliza i fermentacja.
Dorota Kulikowska
Krzysztof Klimkowski
nr katalogowy: 32943
OPAKOWANIE 2011-3
Heinz w butelkach Coca-Coli
nr katalogowy: 58452
GAZETA CUKROWNICZA 2013-3
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 77901
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-6
Rewolucyjne puszki
Ingeborg Rosenberg
nr katalogowy: 126836
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Rewolucyjne puszki
Janusz Rozumecki
nr katalogowy: 140090
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-9-10
PORADNIK Wino dla inżyniera (182) - Kilka łyków szampana
winny maniak
nr katalogowy: 105493
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-10
Efektywne procesy pasteryzacji na urządzeniach Alfa Laval
nr katalogowy: 116669
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2007-3
Możliwość intensyfikacji procesu fermentacji beztlenowej osadów ściekowych poprzez dezintegrację osadu czynnego w procesie kawitacji mechanicznej
Jan Suschka
Klaudiusz Grübel
Alicja Machnicka
nr katalogowy: 24664
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-1
Z kraju - aktualności
nr katalogowy: 65513
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-4
Kalejdoskop ze świata napojów - marzec 2009 r.
nr katalogowy: 44007
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-12
Bakterie fermentacji mlekowej w technologii mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 73015
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Substancje aromatyczne odpowiedzialne za smak i zapach win białych
nr katalogowy: 143830
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-10
Piekarzu, czy wiesz, że...
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 122755
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-6
Wyzwania i szanse producentów
nr katalogowy: 138223
CHEMIK 2024-2
Kwas mlekowy – właściwości, synteza i zastosowania
Wiktoria MOKROSZ
Agnieszka SIEWNIAK
nr katalogowy: 150046
10.15199/4.2024.2.1
Kwas mlekowy
fermentacja mikrobiologiczna
poli(kwas mlekowy)
biomasa
Lactic acid
microbial fermentation
poly(lactic acid)
biomass
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-4-5
#Wolę Piwo, ponieważ jest w butelce zwrotnej
nr katalogowy: 126501
OPAKOWANIE 2010-12
Omówienie referatów zaprezentowanych podczas seminarium pt. "Innowacyjne rozwiązania w opakowaniach z klasycznych tworzyw polimerowych", zorganizowanym przez COBRO 29 września 2010 r. w Warszawie
Bohdan Czerniawski
nr katalogowy: 56151
OPAKOWANIE 2018-11
Wyhoduj sobie...opakowanie!
nr katalogowy: 117113
AURA 2024-4
Rodzaje opakowań ekologicznych dostępnych na rynku
Renata RAFALSKA
nr katalogowy: 148187
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-12
Dojrzewanie cydru (FJM)
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 151748
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Białko drożdżowe – game changer na rynku odżywek białkowych!
nr katalogowy: 132269
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-5
Chile trochę inaczej
winny maniak
nr katalogowy: 76520
OPAKOWANIE 2024-3
Jakość i wydajność: unikalny system znakowania dla farmacji
nr katalogowy: 147934
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-1
Zastosowanie bakterii fermentacji mlekowej jako kultur starterowych w kiszeniu warzyw
Katarzyna Piasecka-Jóźwiak
Beata Chabłowska
Joanna Rozmierska
nr katalogowy: 74023
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-7
Pszenne pieczywo w diecie bezglutenowej?
Anna Diowksz
Joanna Leszczyńska
nr katalogowy: 100970
10.15199/65.2016.7.7
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
Polscy winiarze dbają o tradycje
nr katalogowy: 61902
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
WYDARZENIA
nr katalogowy: 61903
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-6
Nowości
Agnieszka Kita
nr katalogowy: 84371
OPAKOWANIE 2013-12
Pierwsze amerykańskie wino w butelkach z tektury
nr katalogowy: 81159
GAZETA CUKROWNICZA 2009-11-12
Spis treści rocznika 2009 Gazety Cukrowniczej
nr katalogowy: 48684
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-3
Czy pieczywo jest dobrym źródłem naturalnych składników mineralnych?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 142138
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2021-4
Wybrane aspekty wytwarzania i wykorzystania biogazu
Monika Jarząb
Adam Masłoń
nr katalogowy: 131445
10.15199/17.2021.4.3
kluczowe: biogaz
fermentacja metanowa
osad ściekowy
składowisko odpadów
biogazownia rolnicza
biogas
anaerobic digestion
sewage sludge
landfill plant
agricultural biogas plant
OPAKOWANIE 2023-5
Spersonalizowane opakowanie – imię już nie wystarczy
nr katalogowy: 143401
OPAKOWANIE 2021-3
Branża napojowa zaprezentowała swoją wizję
nr katalogowy: 130916
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-5
Mity i fakty na temat soków
Barbara Groele
nr katalogowy: 98683
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-2
Prawie wszystko o uszkodzeniu skrobi w mące pszennej
nr katalogowy: 41565
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-8
Żur na bazie kultur starterowych drogą do sukcesu
nr katalogowy: 53352
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Fermentacja metanowa wywaru gorzelniczego oraz charakterystyka płynięcia wywaru oraz osadu pofermentacyjnego. Cz. 1
Katarzyna Kotarska
Wojciech Dziemianowicz
Anna Świerczyńska
nr katalogowy: 100334
10.15199/64.2016.7-8.6
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-11-12
Zielona herbata - najstarszy (po wodzie) napój świata
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 64619
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Soki owocowe o obniżonej zawartości cukru – przyszłościowy trend w branży sokowniczej?
Magdalena Cywińska-Antonik
Sylwia Skąpska
nr katalogowy: 141054
10.15199/64.2022.6.4
soki owocowe
redukcja zawartości cukrów
fermentacja etanolowa
fermentacja mlekowe
nanofiltracja
enzymy
fruit juices
reduction of sugars
ethanolic fermentation
lactic acid
fermentation
nanofiltration
enzymes
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Soki owocowe o obniżonej zawartości cukru – przyszłościowy trend w branży sokowniczej?
Magdalena Cywińska-Antonik
Sylwia Skąpska
nr katalogowy: 141054
10.15199/64.2022.6.4
soki owocowe
redukcja zawartości cukrów
fermentacja etanolowa
fermentacja mlekowe
nanofiltracja
enzymy
fruit juices
reduction of sugars
ethanolic fermentation
lactic acid
fermentation
nanofiltration
enzymes
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-7
INNOWACJE W OPAKOWANIACH
Adam Bogacz
nr katalogowy: 115060
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-7-8
INNOWACJE W OPAKOWANIACH
Adam Bogacz
nr katalogowy: 78973
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-11-12
Innowacyjne metody rozwiązywania tradycyjnych problemów w browarnictwie
Aleksander Poreda
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 73564
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-9
Technical and technological aspects of pretreatment of raw materials for the methane fermentation Techniczno-technologiczne aspekty wstępnej obróbki surowców dla procesu fermentacji metanowej
Grzegorz Wałowski
Barbara Łaska-Zieja
Łukasz Aleszczyk
Andrzej Myczko
nr katalogowy: 100781
10.15199/62.2016.9.26
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-12
Sushi funkcjonalne danie gotowe
Ewa Dybkowska
Małgorzata Żebrowska-Krasuska
Justyna Serwatka
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 81365
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-7
Uszkodzenie skrobi w mące pszennej jedną z możliwości modyfi kacji i poprawy jej jakości
Roman Jurga
nr katalogowy: 44965
GAZETA CUKROWNICZA 2011-4
Możliwości wytwarzania biogazu w procesie fermentacji metanowej wysłodków buraczanych Część III: Fermentacja ciągła wysłodków buraczanych
Bożenna Połeć
Andrzej Baryga
Tomasz Szymański
nr katalogowy: 61683
OPAKOWANIE 2011-7
Powrót do przeszłości, czyli zdrowo w szkle
TOMASZ KRAWCZAK
nr katalogowy: 60763
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-7
Enzymy - bez których nie ma ani chleba ani bułeczek
Andrzej Dadas
nr katalogowy: 44964
OPAKOWANIE 2018-7
Producenci wody i napojów "Działają z imPETem"
nr katalogowy: 115114
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Ile wina w winie?
Izabela Sarnicka
nr katalogowy: 140936
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-5
Produkcja win białych
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 44386
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-7
Defekty w kawie
Małgorzata Bartelak
nr katalogowy: 85199
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-10
Co do picia?
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 87007
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-3
INNOWACJE W OPAKOWANIACH
Adam Bogacz
nr katalogowy: 90197
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-4
Nowe oszczędne technologie dla ekonomicznej produkcji i wysokiej jakości wody i napojów
Jarosław Gajda
nr katalogowy: 105154
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Kwaszenie warzyw i owoców
Janusz Czapski
nr katalogowy: 131858
10.15199/65.2021.5.4
warzywa
owoce
fermentacja kwasu mlekowego
jakość
vegetables
fruits
lactic acid fermentation
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Kwaszenie warzyw i owoców
Janusz Czapski
nr katalogowy: 131858
10.15199/65.2021.5.4
warzywa
owoce
fermentacja kwasu mlekowego
jakość
vegetables
fruits
lactic acid fermentation
quality
GAZETA CUKROWNICZA 2009-11-12
Możliwości wytwarzania biogazu w procesie fermentacji metanowej wysłodków buraczanych Część 1. Fermentacja statyczna wysłodków buraczanych
Bożenna Połeć
Krzysztof Gozdek
Andrzej Baryga
Tomasz Szymański
nr katalogowy: 48673
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-5-6
Próby wyjaśnienia przyczyn "goryczki pozostającej" w piwie - i słów parę o butelkach
Andrzej Brudzyński
nr katalogowy: 68877
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-4
Jakie przemiany zachodzą podczas fermentacji kwasowej ciasta żytniego?
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 58705
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-3
Czy pieczywo jest dobrym źródłem naturalnych składników mineralnych?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 142138
OPAKOWANIE 2020-2
Najszybsze na świecie aseptyczne linie PET
nr katalogowy: 125165
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-5
Jeśli wino, to tylko z Bordeaux (cz. II) - apelacje gminne w Medoc
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 67492
OPAKOWANIE 2011-2
Shrink Sleeve - podjąć wyzwanie
nr katalogowy: 57691
AURA 2021-2
Gnojowica świńska – wartościowy substrat do produkcji biogazu rolniczego
Grzegorz WAŁOWSKI
nr katalogowy: 130601
10.15199/2.2021.2.2
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-5
Fermentacja nastawów wysokocukrowych z dodatkiem preparatu ścian komórkowych
Sylwia Bonin
Marcin Kolwas
nr katalogowy: 44679
AURA 2011-5
Wykorzystanie osadów ściekowych do produkcji biogazu
Joanna WILK
nr katalogowy: 59712
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-5
Jakość i sposoby wykorzystania biogazu na oczyszczalniach ścieków należących do Aquanet S.A.
Monika Pielach
Tomasz Kurant
nr katalogowy: 143297
10.15199/17.2023.5.3
Aquanet
oczyszczalnia ścieków
fermentacja metanowa
kofermentacja
biogaz
metan
osady ściekowe.
Aquanet
wastewater treatment plant
methane fermentation
co-digestion
biogas
methane
sewage sludge.
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-5
Jakość i sposoby wykorzystania biogazu na oczyszczalniach ścieków należących do Aquanet S.A.
Monika Pielach
Tomasz Kurant
nr katalogowy: 143297
10.15199/17.2023.5.3
Aquanet
oczyszczalnia ścieków
fermentacja metanowa
kofermentacja
biogaz
metan
osady ściekowe.
Aquanet
wastewater treatment plant
methane fermentation
co-digestion
biogas
methane
sewage sludge.
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-5
Jakość i sposoby wykorzystania biogazu na oczyszczalniach ścieków należących do Aquanet S.A.
Monika Pielach
Tomasz Kurant
nr katalogowy: 143297
10.15199/17.2023.5.3
Aquanet
oczyszczalnia ścieków
fermentacja metanowa
kofermentacja
biogaz
metan
osady ściekowe.
Aquanet
wastewater treatment plant
methane fermentation
co-digestion
biogas
methane
sewage sludge.
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-5
Jakość i sposoby wykorzystania biogazu na oczyszczalniach ścieków należących do Aquanet S.A.
Monika Pielach
Tomasz Kurant
nr katalogowy: 143297
10.15199/17.2023.5.3
Aquanet
oczyszczalnia ścieków
fermentacja metanowa
kofermentacja
biogaz
metan
osady ściekowe.
Aquanet
wastewater treatment plant
methane fermentation
co-digestion
biogas
methane
sewage sludge.
OPAKOWANIE 2014-4
Opakowania na napoje: bo liczy się wyjątkowość
nr katalogowy: 83624
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-7-8
Kwas chlebowy Kwas - na upały w sam raz
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 99753
OPAKOWANIE 2020-4
Większa elastyczność produkcji piwa z linią Sidel
nr katalogowy: 126009
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-2
Wina Francji od A do Z
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 82211
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-10
Dao - bastion tradycji
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 87310
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-11
Niekonwencjonalne drożdże w produkcji piwowarskiej
Paweł Satora
nr katalogowy: 116653
10.15199/64.2018.11.1
Słowa kluczowe: drożdże niekonwencjonalne
fermentacja brzeczki
Saccharomyces kudriavzevii
Wickerhamomyces anomalus
unconventional yeasts
wort fermentation
Saccharomyces kudriavzevii
Wickerhamomyces anomalus
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-8
Zmiany składu lotnych związków zachodzące w napoju mieszanym podczas fermentacji przy zastosowaniu dostępnego w handlu szczepu drożdży
Wenchao Cai
Fengxian Tang
Chunhui Shan
Liping Yang
Qin Zhang
Xinxin Zhao
Ming Ning
nr katalogowy: 115532
10.15199/62.2018.8.32
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-3
Wielofazowa fermentacja ciasta - zmiany parametrów technologicznych
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 82608
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-7
Wyselekcjonowane kultury starterowe jako uniwersalna metoda wpływania na jakość pieczywa
Katarzyna Piasecka-Jóźwiak
Joanna Rozmierska
nr katalogowy: 69070
OPAKOWANIE 2012-11
Charakterystyka dwukierunkowo orientowanych folii PET oraz laminatów z udziałem tych folii
BOHDAN CZERNIAWSKI
JACEK FRYDRYCH
BOGUSŁAW ZDANOWSKI
nr katalogowy: 72399
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-1
Czerwona wyspa w morzu białego wina
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 111502
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-1
Czerwona wyspa w morzu białego wina
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 111501
OPAKOWANIE 2013-1
Bisfenol A - naukowe podstawy zakazu stosowania w butelkach do karmienia niemowląt
KAZIMIERA ĆWIEK-LUDWICKA
nr katalogowy: 73771
OPAKOWANIE 2016-10
Opakowania na napoje: doskonałe połączenie indywidualizmu i wydajności
nr katalogowy: 101462
OPAKOWANIE 2014-8
Labelexpo Americas zbliża się wielkimi krokami
nr katalogowy: 86138
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-2
Jak sposób i kolejność łączenia składników na ciasto wpływają na jakość pieczywa
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 147182
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Nigdy nie zmienię swoich drożdży! Czemu? Drożdże niekonwencjonalne w technologii piwowarskiej
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 132369
10.15199/64.2021.3.1
drożdże niekonwencjonalne
fermentacja brzeczki
piwo bezalkoholowe
bioaromatyzacja
unconventional yeasts
wort fermentation
non-alcoholic beer
bioflavoring
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Nigdy nie zmienię swoich drożdży! Czemu? Drożdże niekonwencjonalne w technologii piwowarskiej
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 132369
10.15199/64.2021.3.1
drożdże niekonwencjonalne
fermentacja brzeczki
piwo bezalkoholowe
bioaromatyzacja
unconventional yeasts
wort fermentation
non-alcoholic beer
bioflavoring
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Nigdy nie zmienię swoich drożdży! Czemu? Drożdże niekonwencjonalne w technologii piwowarskiej
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 132369
10.15199/64.2021.3.1
drożdże niekonwencjonalne
fermentacja brzeczki
piwo bezalkoholowe
bioaromatyzacja
unconventional yeasts
wort fermentation
non-alcoholic beer
bioflavoring
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Nigdy nie zmienię swoich drożdży! Czemu? Drożdże niekonwencjonalne w technologii piwowarskiej
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 132369
10.15199/64.2021.3.1
drożdże niekonwencjonalne
fermentacja brzeczki
piwo bezalkoholowe
bioaromatyzacja
unconventional yeasts
wort fermentation
non-alcoholic beer
bioflavoring
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-2
Diagnozowanie i rozwiązywanie problemu obniżonej żywotności drożdży piwowarskich w warunkach przemysłowych – studium przypadku
Aleksander Poreda
Paweł Zych
nr katalogowy: 112304
żywotność drożdży
fermentacja
napowietrzanie
suplementacja
yeast viability
fermentation
aeration
supplementation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-9
Jakość i bezpieczeństwo zdrowotne novel food – wiodący trend ostatnich lat
Joanna Markowska
Agnieszka Tyfa
Anna Drabent
nr katalogowy: 150454
10.15199/65.2024.9.3
nowa żywność
bezpieczeństwo zdrowotne
ustawodawstwo
fermentacja precyzyjna
mięso hodowlane
glony
mykoproteiny
owady
novel foods
health safety
legislation
precision fermentation
cultured meat
algae
mycoproteins
insects
CHŁODNICTWO 2024-6
Rewolucja w dziedzinie przechowywania żywności
nr katalogowy: 151957
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-12
Kiszk (tarhana) - nie tylko turecka specjalność
Michael Abdalla
nr katalogowy: 64147
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-12
Roussillon - wina z krainy, gdzie Pireneje oddzielają błękit nieba od lazuru morza
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 80936
GAZETA CUKROWNICZA 2010-5
Możliwości wytwarzania biogazu w procesie fermentacji metanowej wysłodków buraczanych Część II: Fermentacja półciągła wysłodków buraczanych
Bożenna Połeć
Andrzej Baryga
Tomasz Szymański
Wanda Wołyńska
Andrzej Toboła
nr katalogowy: 54629
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-7
Niemcy od A do Z
nr katalogowy: 114711
OPAKOWANIE 2016-1
Zero śmieci. Nowa jakość gospodarowania odpadami opakowaniowymi
KATARZYNA KOŁOMAŃSKA
nr katalogowy: 96379
10.15199/42.2016.1.1
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2023-4
Charakterystyka mikrobiogazowni i biogazowni rolniczych oraz wykorzystanie biogazu rolniczego
Kinga Borek
nr katalogowy: 142905
biogazownia rolnicza
mikrobiogazownia
biogaz
fermentacja metanowa
agricultural biogas plant
microbiogas plant
biogas
methane fermentation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-5
Fermentacja mlekowa w przetwarzaniu i utrwalaniu warzyw, owoców i grzybów
Ewa Jabłońska-Ryś
Patryk Siczek
nr katalogowy: 148665
10.15199/65.2024.5.6
fermentacja mlekowa
kultury starterowe
LAB
kiszone grzyby
lactic fermentation
starter cultures
LAB
fermented mushrooms
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2013-11
O butelkowanych wodach mineralnych
Janusz R. Rak
Krzysztof Boryczko
nr katalogowy: 80385
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2015-1
Zaopatrzenie w wodę osób niepełnosprawnych w sytuacjach kryzysowych na przykładzie Rzeszowa
Janusz Ryszard Rak
nr katalogowy: 89070
10.15199/17.2015.1.9
GAZETA CUKROWNICZA 2010-6
Spis treści rocznika 2010 Gazety Cukrowniczej
nr katalogowy: 56317
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2014-4
Dezintegracja osadów nadmiernych do wspomagania procesu fermentacji metanowej - teoria a praktyka
Ewa Zielewicz
nr katalogowy: 83536
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
Sorghum grain as raw material for bioethanol production Ziarno sorgo jako surowiec do produkcji bioetanolu
Joanna Chmielewska
Ewelina Dziuba
Barbara Foszczyńska
Józef Sowiński
nr katalogowy: 86109
10.12916/przemchem.2014.1390
GAZETA CUKROWNICZA 2011-6
Spis treści rocznika 2011 Gazety Cukrowniczej
nr katalogowy: 64449
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-10
Acylaza penicylinowa i możliwości jej zastosowania w przemyśle farmaceutycznym
PIOTR BOROWICZ
MARIA MALINOWSKA
nr katalogowy: 107986
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Napój herbaciany kombucha jako baza do produkcji innowacyjnych napojów niskoalkoholowych
Marcin Kruk
Szymon Pochylski
Katarzyna Neffe-Skocińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 137304
10.15199/64.2022.2.6
kombucha
napoje niskoalkoholowe
polifenole
aktywność antyoksydacyjna
fermentacja
kombucha
low-alcoholic beverages
polyphenols
antioxidant activity
fermentation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Napój herbaciany kombucha jako baza do produkcji innowacyjnych napojów niskoalkoholowych
Marcin Kruk
Szymon Pochylski
Katarzyna Neffe-Skocińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 137304
10.15199/64.2022.2.6
kombucha
napoje niskoalkoholowe
polifenole
aktywność antyoksydacyjna
fermentacja
kombucha
low-alcoholic beverages
polyphenols
antioxidant activity
fermentation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Napój herbaciany kombucha jako baza do produkcji innowacyjnych napojów niskoalkoholowych
Marcin Kruk
Szymon Pochylski
Katarzyna Neffe-Skocińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 137304
10.15199/64.2022.2.6
kombucha
napoje niskoalkoholowe
polifenole
aktywność antyoksydacyjna
fermentacja
kombucha
low-alcoholic beverages
polyphenols
antioxidant activity
fermentation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-2
Badania ankietowe kobiet Spożycie produktów fermentowanych
Małgorzata Drywień
Jadwiga Hamułka
Magdalena Górnicka
Agata Wawrzyniak
Joanna Frąckiewicz
Agnieszka Woźniak
Anna Ciecierska
nr katalogowy: 112324
10.15199/65.2018.2.5
produkty fermentowane
spożycie
kobiety
fermented products
consumption
women
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Pożyteczne bakterie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128002
fermentacja mlekowa
probiotyki
kiszona kapusta
kiszone ogórki
fermentowane napoje mleczne
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
lactic acid fermentation
probiotics
sauerkraut
pickled cucumbers
fermented milk drinks
health benefits
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Pożyteczne bakterie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128002
fermentacja mlekowa
probiotyki
kiszona kapusta
kiszone ogórki
fermentowane napoje mleczne
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
lactic acid fermentation
probiotics
sauerkraut
pickled cucumbers
fermented milk drinks
health benefits
culinary use
POLISH TECHNICAL REVIEW 2021-4
CONSTRUCTIONAL AND TECHNICAL INFRASTRUCTURE OF BIOGAS PRODUCTION
Kinga BOREK
Wacław ROMANIUK
nr katalogowy: 135285
10.15199/180.2021.4.3
substrates
methane fermentation
biogas
solar collector
biogas desulphurization device
tank for biogas storager
substraty
fermentacja metanowa
biogaz
kolektor słoneczny
urządzenie do odsiarczania biogazu
zbiornik do magazynowania biogazu
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2016-2
Dezintegracja osadów w kontekście wzrostu produkcji biogazu
Ewa Zielewicz
nr katalogowy: 96709
10.15199/17.2016.2.6
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-12
Możliwości wykorzystania biomasy lignocelulozowej - produkcja odnawialnych paliw i chemikaliów
MAŁGORZATA MICHNIEWICZ
MICHAŁ JANIGA
nr katalogowy: 64864
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-11
Charakterystyka oraz specyfika produkcji szynek surowo dojrzewających
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Marlena J. Baryczka
Filip Sadowski
nr katalogowy: 110532
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-7-8
Browary powinny dbać o reputację piwa
nr katalogowy: 78956
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2015-9
Biogazownie dla odpadów komunalnych Część I. Przegląd stosowanych metod
Krystyna Lelicińska-Serafin
Urszula Pieniak
nr katalogowy: 93924
10.15199/17.2015.9.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-11
Czy surowce kopalne mogą być zastąpione odpadami?
Katarzyna Chojnacka
Juliusz Winiarski
Hanna Fałtynowicz
Katarzyna Pstrowska
Małgorzata Mironiuk
Anna Niciejewska
Dawid Skrzypczak
nr katalogowy: 140442
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
Cydry polskie a importowane - porównanie składu kwasów organicznych. Cz. II
Iwona Ścibisz
Sylwia Bonin
Marta Mitek
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 84837
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2013-1
Ocena potencjału energetycznego frakcji organicznej odpadów komunalnych poddanej procesowi fermentacji metanowej
Robert Sidełko
Krzysztof Seweryn
nr katalogowy: 73711
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2013-8
Zmiany charakterystyki osadów nadmiernych w procesie dezintegracji ultradźwiękowej
Malwina Tytła
Anna Gnida
Ewa Zielewicz
nr katalogowy: 78404
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-3
Surowce i procesy w produkcji paliw dla ogniw paliwowych
Witold Warowny
Michał Duszyński
nr katalogowy: 58212
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-9
Fermentacja metanowa wywaru gorzelniczego oraz charakterystyka płynięcia wywaru oraz osadu pofermentacyjnego. Cz. 2
Katarzyna Kotarska
Wojciech Dziemianowicz
Anna Świerczyńska
nr katalogowy: 101020
10.15199/64.2016.9.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-3
Separation of biomolecules from fermentation and postfermentation broth Separacja biomolekuł ze strumienia mieszaniny fermentacyjnej i pofermentacyjnej
Monika Fedko
nr katalogowy: 90059
10.15199/62.2015.3.6
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Roślinne alternatywy dla serów: stan i perspektywy
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140723
10.15199/65.2022.11.5
dieta roślinna
sery
substytuty
analogi
wartość żywieniowa
plant-based diet
cheeses
substitutes
analogues
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Roślinne alternatywy dla serów: stan i perspektywy
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140723
10.15199/65.2022.11.5
dieta roślinna
sery
substytuty
analogi
wartość żywieniowa
plant-based diet
cheeses
substitutes
analogues
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Roślinne alternatywy dla serów: stan i perspektywy
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140723
10.15199/65.2022.11.5
dieta roślinna
sery
substytuty
analogi
wartość żywieniowa
plant-based diet
cheeses
substitutes
analogues
nutritional value
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2016-5
Stabilizacja osadu nadmiernego z układów uproszczonych (bez sedymentacji wstępnej) w procesie stabilizacji beztlenowej
Krzysztof Iskra
Stanisław Miodoński
nr katalogowy: 98346
10.15199/17.2016.5.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-9
Charakterystyki procesowe dla mieszanego mechanicznie układu ciecz-gaz w zakresie przepływu burzliwego
Magdalena Cudak
nr katalogowy: 62255
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-4
Aktywność wody produktów mlecznych. Cz. II
Michał A. Olkowski
Antoni Pluta
Anna Berthold-Pluta
Jolanta Wiska
nr katalogowy: 67523
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-4
Carboxylate platform. Production and use of volatile fatty acids Platforma karboksylowa. Produkcja i wykorzystanie lotnych kwasów tłuszczowych
Joanna Chwiałkowska
Piotr Oleśkowicz-Popiel
nr katalogowy: 97902
10.15199/62.2016.4.17
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-10
Otrzymywanie i charakterystyka komponentów ogniwa tlenkowego Ni-YSZ/YSZ/Sr0.8Ce0.1La0.1 MnO3-δ-YSZ
DOROTA SZWAGIERCZAK
JAN KULAWIK
BARBARA GRÖGER
ZBIGNIEW PRUSZOWSKI
nr katalogowy: 54970
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-10
Prosecco - kariera włoskich bąbelków
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 101152
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-5
InEnerg 2014
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 84160
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-4
Methods for pretreatment of lignocellulose raw materials in second-generation bioethanol production Metody wstępnej obróbki surowców lignocelulozowych w procesie produkcji bioetanolu drugiej generacji
Marta Wilk
Małgorzata Krzywonos
nr katalogowy: 90671
10.15199/62.2015.4.20
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-10
The energy efficiency of production and conversion of winter triticale biomass into biofuels Efektywność energetyczna produkcji i konwersji biomasy pszenżyta ozimego na biopaliwa
Stanisław Bielski
Bogdan Dubis
Krzysztof Jankowski
nr katalogowy: 94459
10.15199/62.2015.10.29
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Jakie czynniki kształtują barwę cydru?
Iwona Ścibisz
Marta Mitek
Małgorzata Ziarno
Jarosław Markowski
nr katalogowy: 100333
10.15199/64.2016.7-8.5
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH