Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-12
Chmiel nie tylko do piwa
U. Skomra
nr katalogowy: 23133
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Piwo, chmiel i gastronomia piwa pod lupą statystyków
nr katalogowy: 127680
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Piwo, chmiel i gastronomia piwa pod lupą statystyków
nr katalogowy: 127680
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-4
Oferta nauki dla przemysłu
nr katalogowy: 14560
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-3
Światowy rynek piwa w 2011 r.
Mieczysław Stasiak
nr katalogowy: 58623
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-10
Duze POLSKIE PIWO
nr katalogowy: 123041
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Rynek piwa w Polsce
Wiesław Łopaciuk
nr katalogowy: 142035
10.15199/64.2023.1.1
rynek piwa
bilans piwa
produkcja
struktura
spożycie
piwo bezalkoholowe
beer market
beer balance sheet
production
structure
consumption
NALA beer
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Rynek piwa w Polsce
Wiesław Łopaciuk
nr katalogowy: 142035
10.15199/64.2023.1.1
rynek piwa
bilans piwa
produkcja
struktura
spożycie
piwo bezalkoholowe
beer market
beer balance sheet
production
structure
consumption
NALA beer
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Rynek piwa w Polsce
Wiesław Łopaciuk
nr katalogowy: 142035
10.15199/64.2023.1.1
rynek piwa
bilans piwa
produkcja
struktura
spożycie
piwo bezalkoholowe
beer market
beer balance sheet
production
structure
consumption
NALA beer
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Rynek piwa w Polsce
Wiesław Łopaciuk
nr katalogowy: 142035
10.15199/64.2023.1.1
rynek piwa
bilans piwa
produkcja
struktura
spożycie
piwo bezalkoholowe
beer market
beer balance sheet
production
structure
consumption
NALA beer
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-2
Sytuacja na światowym rynku piwa, Sytuacja na światowym rynku chmielu
nr katalogowy: 75885
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-5
Globalizacja produkcji piwa i zaopatrzenia surowcowego
Jerzy Dwornikiewicz
nr katalogowy: 35348
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Świece filtracyjne w produkcji piwa
nr katalogowy: 142037
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2010-2
Pomiary ciśnienia w browarze
nr katalogowy: 51176
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2006-5
Monitorowanie ścieków z browaru
nr katalogowy: 22570
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Świece filtracyjne w produkcji piwa
nr katalogowy: 131440
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-5
Polski rynek piwa i chmielu pod lupą UOKiK
nr katalogowy: 151220
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-5-6
Perspektywy rynku piwa bezglutenowego w Europie
Tomasz Podeszwa
Joanna Harasym
nr katalogowy: 77501
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-5
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 14598
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-9
Ożywianie wody - nowatorska technologia poprawy jakości wody do produkcji
Jacek Borowiak
nr katalogowy: 47056
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-7-8
INNOWACJE W OPAKOWANIACH
Adam Bogacz
nr katalogowy: 86192
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-12
Starzenie piwa - reakcje utleniania
Olga Szczepanik
Aneta Ciosek
Katarzyna Fulara
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 123883
10.15199/64.2019.12.2
piwo
utlenianie
starzenie piwa
beer
oxidation
beer aging
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-2
Podsumowanie 2015 r. i wyzwania na 2016 r. w ocenie organizacji branżowych
Andrzej Olkowski
nr katalogowy: 96857
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-9
Alternatywne surowce wykorzystywane w browarnictwie
Paulina Bogdan
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 86639
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-2
Drożdże browarnicze - unikatowy organizm w procesie technologicznym
Alina Kunicka-Styczyńska
nr katalogowy: 82778
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Raport chmielarski 2020 – sezon pod znakiem Covid-19
Jan Szałas
nr katalogowy: 129631
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-3
Słody karmelowe - produkcja, cechy jakościowe i wpływ na właściwości piwa
Władysław Jamborowicz
nr katalogowy: 58625
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-9
"CO2 zapewnia bezpieczeństwo żywności"
nr katalogowy: 101044
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-3
"CO2 zapewnia bezpieczeństwo żywności"
nr katalogowy: 97358
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-6
Bezglutenowe piwo z gryki
Izabela Podgórska
nr katalogowy: 99240
10.15199/64.2016.6.1
OPAKOWANIE 2014-4
Wzrost produkcji puszek na napoje
nr katalogowy: 83620
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Świece filtracyjne w produkcji piwa
nr katalogowy: 142037
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-8
Wpływ procesu wymrażania na skład chemiczny piwa typu eisbock
Olga Szczepanik
Aleksander Poreda
Aneta Pater
nr katalogowy: 108762
10.15199/64.2017.8.1
piwo
eisbock
piwo lodowe
kriokoncentracja
beer
eisbock
ice beer
cryoconcentration
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-10
Co wnosi branża piwowarska do ochrony środowiska w Polsce?
Adam Pawełas
nr katalogowy: 63324
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-3
Chimay Grande Réserve Vieillie en Barriques 2016
Marek Suliga
nr katalogowy: 104716
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Określanie wartości energetycznej piwa i napojów piwnych
Dorota Michałowska
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 127679
10.15199/64.2020.7–8.3
wartość energetyczna
piwo
napoje piwne
energy value
beer
beer beverages
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Określanie wartości energetycznej piwa i napojów piwnych
Dorota Michałowska
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 127679
10.15199/64.2020.7–8.3
wartość energetyczna
piwo
napoje piwne
energy value
beer
beer beverages
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-12
Kontraktowo-browarowy zawrót głowy
Sebastian Wawszczak
nr katalogowy: 81720
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-3
Kalejdoskop ze świata napojów
nr katalogowy: 104721
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-2
Zioła – obiecująca perspektywa dla polskiego piwowarstwa
Mateusz Haładaj
Anna Goszkiewicz
Maria Buła
nr katalogowy: 148467
10.15199/64.2024.2.3
zioła
piwo
piwowarstwo
piwo ziołowe
herbs
beer
brewing
herbal beer
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-11
Hydroliza enzymatyczna skrobi różnego pochodzenia za pomocą enzymów słodu jęczmiennego
Marek Domin
Kostiantyn Vasiukov
Leszek Rydzak
Piotr Kiczorowski
nr katalogowy: 146059
10.15199/62.2023.11.3
słód jęczmienny
niesłodowane ziarno
brzeczka piwna
barley malt
unmalted grain
wort
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-1-2
Browary regionalne forpocztą i katalizatorem zmian rynkowych
nr katalogowy: 118719
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-3
"Dajmy szansę cydrom w Polsce" - ciąg dalszy - Forum dyskusyjne w ślad za naszą publikacją
Wojciech Bronicki
nr katalogowy: 75475
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-3
Carlsberg Polska - rekordowy rok piwny 2013
nr katalogowy: 83342
OPAKOWANIE 2020-8
Canpack: ruszyła produkcja puszek w Czechach
nr katalogowy: 127777
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-11
Hydroliza enzymatyczna skrobi różnego pochodzenia za pomocą enzymów słodu jęczmiennego
Marek Domin
Kostiantyn Vasiukov
Leszek Rydzak
Piotr Kiczorowski
nr katalogowy: 146059
10.15199/62.2023.11.3
słód jęczmienny
niesłodowane ziarno
brzeczka piwna
barley malt
unmalted grain
wort
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Nigdy nie zmienię swoich drożdży! Czemu? Drożdże niekonwencjonalne w technologii piwowarskiej
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 132369
10.15199/64.2021.3.1
drożdże niekonwencjonalne
fermentacja brzeczki
piwo bezalkoholowe
bioaromatyzacja
unconventional yeasts
wort fermentation
non-alcoholic beer
bioflavoring
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Nigdy nie zmienię swoich drożdży! Czemu? Drożdże niekonwencjonalne w technologii piwowarskiej
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 132369
10.15199/64.2021.3.1
drożdże niekonwencjonalne
fermentacja brzeczki
piwo bezalkoholowe
bioaromatyzacja
unconventional yeasts
wort fermentation
non-alcoholic beer
bioflavoring
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Nigdy nie zmienię swoich drożdży! Czemu? Drożdże niekonwencjonalne w technologii piwowarskiej
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 132369
10.15199/64.2021.3.1
drożdże niekonwencjonalne
fermentacja brzeczki
piwo bezalkoholowe
bioaromatyzacja
unconventional yeasts
wort fermentation
non-alcoholic beer
bioflavoring
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Nigdy nie zmienię swoich drożdży! Czemu? Drożdże niekonwencjonalne w technologii piwowarskiej
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 132369
10.15199/64.2021.3.1
drożdże niekonwencjonalne
fermentacja brzeczki
piwo bezalkoholowe
bioaromatyzacja
unconventional yeasts
wort fermentation
non-alcoholic beer
bioflavoring
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-7-8
Stosowanie najlepszych praktyk (BAT) w browarnictwie
Jędrzej KASPRZAK
nr katalogowy: 69443
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
Browar z misją we Wrocławiu
nr katalogowy: 87603
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Raport chmielarski 2021
Jan Szałas
nr katalogowy: 135240
10.15199/64.2021.6.1
chmiel
rynek chmielarski
sektor browarniczy
produkcja chmielu
odmiany chmielu
piwo
produkcja piwa
wpływ COVID-19
hops
hop market
brewing sector
hops production
hops varieties
beer
beer production
COVID-19 impact
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Raport chmielarski 2021
Jan Szałas
nr katalogowy: 135240
10.15199/64.2021.6.1
chmiel
rynek chmielarski
sektor browarniczy
produkcja chmielu
odmiany chmielu
piwo
produkcja piwa
wpływ COVID-19
hops
hop market
brewing sector
hops production
hops varieties
beer
beer production
COVID-19 impact
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Raport chmielarski 2021
Jan Szałas
nr katalogowy: 135240
10.15199/64.2021.6.1
chmiel
rynek chmielarski
sektor browarniczy
produkcja chmielu
odmiany chmielu
piwo
produkcja piwa
wpływ COVID-19
hops
hop market
brewing sector
hops production
hops varieties
beer
beer production
COVID-19 impact
OPAKOWANIE 2008-9
Atrakcyjna puszka piwa
Jadwiga Szymczak
Magdalena Ankiel-Homa
nr katalogowy: 37929
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-3
Wpływ procesu technologicznego na stabilność piany piwa (2)
EDYTA KORDIALIK-BOGACKA
nr katalogowy: 25006
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-4
Zastosowanie piołunu jako substytutu chmielu przy produkcji piwa
Jakub Ciaćma
Aneta Ciosek
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 119744
10.15199/64.2019.4.6
browarnictwo
piołun
substytut chmielu
piwo
brewing
wormwood
hop substitute
beer
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-4
Akademia Dobrego Piwa
nr katalogowy: 144699
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-10
îwiatowy rynek piwa w latach 2003-2004 (2)
A. Bogacz
nr katalogowy: 14686
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Spożycie piwa w Polsce najniższe od 10 lat
nr katalogowy: 134168
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-4
Nawarzyć sobie piwa
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 43714
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-11
Kodeks Dobrego Piwa Próba stworzenia sytemu certyfikacji piw wysokiej jakości
nr katalogowy: 102275
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Spożycie piwa w Polsce najniższe od 10 lat
nr katalogowy: 134168
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-4
Polska niezmiennie trzecim największym producentem piwa w Europie
nr katalogowy: 150120
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-11-12
Z KRAJU NOWOŚCI RYNKOWE
nr katalogowy: 73571
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-10
Ceny detaliczne i spożycie piwa w Unii Europejskiej
Paweł Wyrzykowski
nr katalogowy: 94396
10.15199/64.2015.10.1
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-12
TOP 10 - czyli 10 najlepszych niemieckich piw Hefeweizen
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 123884
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
Piwa regionalne - chwilowa moda czy trwały trend? Rozmowa z Hubertem Buksowiczem - prezesem Browaru Jabłonowo
nr katalogowy: 87595
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-2
Stabilność fizykochemiczna piwa - wybrane aspekty praktyczne
nr katalogowy: 82782
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Ekonomiczne i logistyczne aspekty funkcjonowania rynku mikro- i małych browarów w Polsce
Bogdan Klepacki
nr katalogowy: 128171
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-4
Przemiany w procesie starzenia się piwa (1)
T. Kuchciak
P. Antkiewicz
nr katalogowy: 14565
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-11-12
Naturalne dodatki do piwa Cz. 1. Piwa orzeźwiające
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 73562
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-6
Gatunki piwa i kryteria oceny sensorycznej
Maciej Chołdrych
nr katalogowy: 60535
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-10
Konsumencki Konkurs Piw nabiera rozpędu
nr katalogowy: 101685
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-2
Hydrofobiny - produkty metabolizmu grzybów strzępkowych jako potencjalna przyczyna gushingu pierwotnego piwa
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 89765
10.15199/64.2015.2.3
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-11
Zimna, mikrobiologiczna filtracja stabilizująca - system CFS NEO
Reiner Gaub
Marek Jastrzębski
nr katalogowy: 116655
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-9
Jakość surowców i kontrola procesu w aspekcie zapewniania stabilności sensorycznej piwa, cz. 1
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 71060
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-11
Wyróżnić się z tłumu - czyli o jakości handlowej piwa
Maciej Chołdrych
nr katalogowy: 123998
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-10
Rynek piwa w Europie powoli ożywia się?
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 63320
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-5
Historia piwa
Jakub Marczak
nr katalogowy: 35349
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-12
Konkurs piwa na targach Brau Beviale 2004
ŁD
nr katalogowy: 6965
AURA 2011-10
Wykorzystać mikroba Grzyby
Maria J. CHMIEL
nr katalogowy: 62841
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-3
Czynniki surowcowe i technologiczne wpływające na jakość i stabilność sensoryczną piwa (cz. 2)
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 67229
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-1-2
TOP 10 - czyli 10 najlepszych piw IPA warzonych w Niemczech
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 125135
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-5
PIWO ROKU 2014 20 lat działalności Towarzystwa Promocji Kultury Piwa Bractwo Piwne
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 91479
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-9
Piwo bezalkoholowe i niskoalkoholowe - jedna instalacja a wiele możliwości
nr katalogowy: 86640
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-3
Aktualne metody optymalizacji produkcji piw bezalkoholowych pod kątem zapewnienia im właściwych cech sensorycznych
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 75483
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Bezalkoholowe – jakie to proste
Mateusz Jackowski
nr katalogowy: 133168
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Bezalkoholowe – jakie to proste
Mateusz Jackowski
nr katalogowy: 133168
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-3
Tendencje rozwoju metod oceny sensorycznej piw przemysłowych i tradycyjnych
Maciej Chołdrych
nr katalogowy: 58628
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-3
Tendencje na rynku piwa w Polsce
Piotr Szajner
nr katalogowy: 125628
10.15199/64.2020.3.1
browary
rynek
produkcja
konsumpcja
handel zagraniczny.
beer
breweries
market
production
consumption
foreign trade
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Jakość piwa w dobie kryzysu energetycznego
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 140093
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Ocena trwałości fizykochemicznej piwa
Józef Błażewicz
Joanna Kawa-Rygielska
Adam Głowacki
nr katalogowy: 127674
10.15199/64.2020.7–8.1
stabilność piwa
zmętnienia
substancje stabilizujące
trwałość koloidalna piwa
beer stability
turbidity
stabilizing substances
colloidal stability of beer
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Ocena trwałości fizykochemicznej piwa
Józef Błażewicz
Joanna Kawa-Rygielska
Adam Głowacki
nr katalogowy: 127674
10.15199/64.2020.7–8.1
stabilność piwa
zmętnienia
substancje stabilizujące
trwałość koloidalna piwa
beer stability
turbidity
stabilizing substances
colloidal stability of beer
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-5-6
Wpływ różnych parametrów technologicznych na proces chmielenia piwa na zimno
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 77496
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Zakład Technologii Piwa, Słodu i Żywności Prozdrowotnej
nr katalogowy: 70391
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-1
Piwa specjalne z browaru Moretti - to niezła alternatywa dla klasycznych piw koncernowych
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 103488
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-11-12
W poszukiwaniu tradycyjnego polskiego piwa...
nr katalogowy: 73559
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Ekonomiczne i logistyczne aspekty funkcjonowania rynku mikro- i małych browarów w Polsce
Bogdan Klepacki
nr katalogowy: 128171
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-12
Aby piwo nie popsuło miłej atmosfery na przyjęciu towarzyskim
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 81726
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-9
Bakterie jako partner drożdży piwowarskich w produkcji piw kwaśnych
Barbara Foszczyńska
Joanna Chmielewska
Joanna Kawa-Rygielska
Ewelina Dziuba
nr katalogowy: 101015
10.15199/64.2016.9.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Projektowanie funkcjonalnych piw rzemieślniczych o właściwościach prozdrowotnych
Katarzyna Gościnna
Jarosław Pobereżny
Elżbieta Wszelaczyńska
Sylwia Łaba
Krzysztof Świerczyński
nr katalogowy: 121993
10.15199/65.2019.8.10
piwo
dodatki funkcjonalne
polifenole
zdolność przeciwutleniająca
beer
functional additives
total phenols
antioxidant activity
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-10
Kompania Piwowarska - lider na polskim rynku piwa
nr katalogowy: 123043
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-9
W 2023 r. w UE wyprodukowano 34,3 mld litrów piwa
nr katalogowy: 150464
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-3
Dwutlenek węgla w piwie
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 149345
10.15199/64.2024.3.1
piwo
warzenie
dwutlenek węgla
wysycenie
beer
brewing
carbon dioxide
carbonation
OPAKOWANIE 2010-6
Tworzywa opakowaniowe a preferencje nabywców (na przykładzie opakowań piwa)
Jadwiga Szymczak
Magdalena Ankiel-Homa
nr katalogowy: 52560
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-8
Polskie piwowarstwo w czołówce europejskiej
nr katalogowy: 108761
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-3
Podsumowanie roku 2013 - Grupa Żywiec
nr katalogowy: 83344
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
Polski rynek piwa - trzeci w Europie, dziewiąty w świecie
Maria Joanna Przegalińska
nr katalogowy: 87586
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-3
Rynek piwa w Polsce w 2010 r.
Agata Szydłowska
nr katalogowy: 58624
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-3
Rewolucja 0,0% na rynku piwa Sektor piwowarski podsumowuje rok 2018
nr katalogowy: 119346
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-9
Nowe sensoryczne analizy porównawcze piwa
nr katalogowy: 93607
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
W pandemii pijemy mniej piwa
nr katalogowy: 130547
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
W pandemii pijemy mniej piwa
nr katalogowy: 130547
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-11
Piwa kwaśne i problemy z ich warzeniem
Katarzyna Modrzejewska
nr katalogowy: 116656
10.15199/64.2018.11.2
piwo
sour
kwas
browarnictwo
drożdże
beer
sour
acid
brewery
yeasts
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-2
Biologiczne metody produkcji piwa o obniżonej zawartości alkoholu
Krystian Klimczak
Monika Cioch-Skoneczny
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 148464
10.15199/64.2024.2.1
piwo bezalkoholowe
drożdże specjalne
metody biologiczne
non-alcoholic beer
special yeast
biological methods
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-3
Lipooksygenazy a stabilność sensoryczna piwa
Dorota Michałowska
nr katalogowy: 67226
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-3
Rynek piwa w polsce zmniejszył sie znacząco
nr katalogowy: 50727
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-2
Czynniki surowcowe i technologiczne wpływające na jakość i stabilność sensoryczną piwa (cz. 1)
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 66088
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-12
Historia piwa
nr katalogowy: 32207
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-10
Historia piwa
Jakub Marczak
nr katalogowy: 30742
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Azot w służbie dla piwa (?)
nr katalogowy: 141047
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Nowe trendy w stabilizacji koloidalnej piwa
Reiner Gaub
nr katalogowy: 128803
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-3
Dobre wyniki Carlsberg Polska w 2017 r. na wymagającym rynku piwa
nr katalogowy: 112841
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-11-12
Browar Fortuna - rzemieślnicze piwa z najwyższej półki
nr katalogowy: 73557
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-6
XVII Szkoła Technologii Fermentacji Stabilność piwa wyzwaniem dla browarnictwa XXI wieku
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 85129
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-10
Filtracja piwa niepasteryzowanego
Grzegorz Pasztaleniec
nr katalogowy: 63323
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-10
Odmiany chmielu Puławski i Magnat Cz. III . Przydatność do produkcji piwa
Urszula Skomra
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 80282
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-1-2
Refermentacja piwa w butelkach - niedoceniana technologia z wielkim potencjałem
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 118721
10.15199/64.2019.1-2.3
refermentacja
wtórna fermentacja
piwo
fermentacja w butelkach
refermentation
secondary fermentation
beer
fermentation in bottles
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-IP
Napoje na bazie piwa - innowacyjna kategoria wzrostu na rynku piwa
nr katalogowy: 57195
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-6
Historia piwa
Jakub Marczak
nr katalogowy: 36237
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-1
2006 - jaki to był rok dla głównych graczy na rynku piwa w Polsce
nr katalogowy: 23834
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Wykorzystanie azotu w warzeniu piwa – wyrafinowana tradycja
nr katalogowy: 132368
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-7-8
Możliwe innowacje produktowe w ramach kompetencji browaru
Grzegorz Frącek
nr katalogowy: 53816
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-7
Piwa regionalne, rzemieślnicze, kontraktowe - pozytywy i negatywy
Hubert Buksowicz
nr katalogowy: 108396
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-9
KODEKS DOBREGO PIWA - weźmy sprawy w swoje ręce!
nr katalogowy: 109562
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-3
Optymalizacja filtracji piwa
Grzegorz Pasztaleniec
nr katalogowy: 42375
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Piwa na Gran Canarii
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 122469
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-3
Zagrożenia dla przemysłu piwowarskiego w Polsce
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 143868
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-11-12
Słody a bogata paleta piwnych barw
Marek Suliga
nr katalogowy: 64614
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-3
Rynek piwa w Polsce w 2015 r. i jego znaczenie dla gospodarki europejskiej
nr katalogowy: 97390
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Nowe trendy w stabilizacji koloidalnej piwa
Reiner Gaub
nr katalogowy: 128803
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-3
Wyższe alkohole w piwie
Krzysztof Kucharczyk
Tadeusz Tuszyński
nr katalogowy: 104717
10.15199/64.2017.3.5
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-12
Kultura Piwa
Marek Suliga
nr katalogowy: 81723
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-3
Kariera butelki i puszki w piwowarstwie - krótka monografia
Adam Pawełas
nr katalogowy: 67228
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-2
Jakość handlowa piwa jako element przewagi konkurencyjnej w przemyśle piwowarskim (cz. 2)
Maciej Chołdrych
nr katalogowy: 75886
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Azot w służbie dla piwa (?)
nr katalogowy: 141047
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8
Budowanie silnej pozycji marki na rynku poprzez właściwe wyznaczenie trwałości produktów Przegląd badań stosowanych do oceny trwałości Cz. IV. Badania trwałości piwa
Wojciech Piasecki
nr katalogowy: 93071
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-2
Na czym polega profesjonalny rozlew piwa w Browarach Kraftowych i Regionalnych?
Mateusz Kinda
nr katalogowy: 148465
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2009-1
Precyzyjne warzenie piwa
Ruediger Selig
nr katalogowy: 41799
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-2
Nowoczesna technologia a jakość piwa - refleksje na ten temat i rady Mistrza - prof. Ludwika Narzissa dla współczesnych technologów piwowarów
nr katalogowy: 41718
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Jakość piwa w dobie kryzysu energetycznego
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 140093
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-11-12
Piwo smakowe - rozwój kategorii w Polsce
Maciej Chołdrych
nr katalogowy: 64609
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-9
Wymagania jakościowe wody do produkcji piwa oraz metody przygotowania wody w przemyśle piwowarskim
Jan Marjanowski
nr katalogowy: 62804
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Związki lotne w piwach wyprodukowanych z udziałem ryżu
Adam Siwek
Milena A. Stachelska
Milena Dziadkowska
Piotr Karpiń
ski
Mieczysław W. Obiedziń
ski
nr katalogowy: 100321
10.15199/64.2016.7-8.1
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Bezalkoholowe – jakie to proste
Mateusz Jackowski
nr katalogowy: 133168
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-5
Doświadczenie jako element kreowania piwnej kultury gastronomicznej
Maciej Chołdrych
nr katalogowy: 151233
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-1
Alkohole wyższe i estry w piwie – biosynteza, charakterystyka i kontrola stężenia
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 147561
10.15199/64.2024.1.1
piwo
alkohole wyższe
estry
beer
higher alcohols
esters
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Reguły deklarowania nazw innych kategorii napojów alkoholowych w znakowaniu piwa
Patryk Kalinowski
nr katalogowy: 139103
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Polifenole w piwie
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 134740
10.15199/65.2021.11.4
polifenole
piwo
napoje alkoholowe
umiarkowana konsumpcja piwa
polyphenols
beer
alcoholic beverages
moderate consumption of beer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Polifenole w piwie
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 134740
10.15199/65.2021.11.4
polifenole
piwo
napoje alkoholowe
umiarkowana konsumpcja piwa
polyphenols
beer
alcoholic beverages
moderate consumption of beer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Polifenole w piwie
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 134740
10.15199/65.2021.11.4
polifenole
piwo
napoje alkoholowe
umiarkowana konsumpcja piwa
polyphenols
beer
alcoholic beverages
moderate consumption of beer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Polifenole w piwie
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 134740
10.15199/65.2021.11.4
polifenole
piwo
napoje alkoholowe
umiarkowana konsumpcja piwa
polyphenols
beer
alcoholic beverages
moderate consumption of beer
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-2
Patenty i projekty
nr katalogowy: 74
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
Obniżenie kosztów eksploatacyjnych i poprawa bilansu CO2 w produkcji środków spożywczych
nr katalogowy: 61890
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-3
Ciechan Mocny - Piwem Roku 2011
nr katalogowy: 67232
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Mazurska Manufaktura po przejęciu Browaru Profesja reaktywuje regionalne marki piwa
nr katalogowy: 135241
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Mazurska Manufaktura po przejęciu Browaru Profesja reaktywuje regionalne marki piwa
nr katalogowy: 135241
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-4
Rynek piwa w I półroczu 2024
nr katalogowy: 150157
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Piwne (i nie tylko) trendy 2021
Michał Kopik
nr katalogowy: 134180
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
Moda na piwa bez alkoholu
Agnieszka Salamon
Urszula Jasińska
Marek Napiórkowski
nr katalogowy: 116200
10.15199/64.2018.8-9.1
piwo bezalkoholowe
technologie produkcji
metody oznaczania etanolu
parametry fizykochemiczne
wartość energetyczna
izotoniczność
alcohol-free beer
production technologies
methods of ethanol determination
physicochemical parameters
energy value
isotonicity
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-7-8
Motoreduktory aseptyczne zapewniają realizację przykazania czystości
nr katalogowy: 20567
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-6
Eksport piwa w latach 2011-2016
Paweł Wyrzykowski
nr katalogowy: 106769
10.15199/64.2017.6.2
eksport
piwo
rynek UE
napoje alkoholowe
export
beer
EU market
alcohol beverages
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-1
System Pall PROFi Craft
nr katalogowy: 103485
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-8
Za nami 8. edycja wrocławskiego Festiwalu Dobrego Piwa
nr katalogowy: 108764
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-5
Carlsberg odtworzył piwo z drożdży sprzed 133 lat!
nr katalogowy: 98685
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-3
Białka decydujące o stabilności piany piwa
E. Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 20663
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-10
ACNielsen - rynek piwa w Polsce
P. Frynia
nr katalogowy: 6916
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-4
Znaczenie marki w kreowaniu konkurencyjności na rynku piwa
A. Sadowski
nr katalogowy: 6774
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-3
Wykorzystanie drewna w produkcji piwa - wczoraj i dziś
Mateusz Gulej
nr katalogowy: 125629
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-11-12
Szkoła piwnych sommelierów
Maciej Chołdrych
nr katalogowy: 73556
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-10
Jakość surowców i kontrola procesu w aspekcie zapewniania stabilności sensorycznej piwa, cz. 2
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 72034
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-11
Mikrobrowar osiągnął stałą jakość i wyższą wydajność dzięki rozwiązaniu SUPRAdiscTM II
nr katalogowy: 102290
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-2
Wyniki analizy piwa przy użyciu nowoczesnych urządzeń w odniesieniu do metody destylacyjnej
Dorota Michałowska
nr katalogowy: 96851
10.15199/64.2016.2.2
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-11
Piwa pszeniczne Urzekające pszeniczniaki
Daria Majda
nr katalogowy: 87681
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-2
SHIELD - technologia pasteryzacji w Żywcu
Axel Palm
Ludwik Majorczyk
nr katalogowy: 41715
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-9
Grupa ZIEMANN unowocześnia proces dojrzewania piwa w Badische Staatsbrauerei
Ł. Dubiel
nr katalogowy: 6884
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-4
Chiny liderem światowego runku piwa. Cz. II
A Bogacz
nr katalogowy: 14566
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-9
Jakość dobrze wywarzona
nr katalogowy: 109362
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Browar Trzech Kumpli będzie rozwijać linie piw kwaśnych, bezalkoholowych oraz leżakowanych w drewnianych beczkach
nr katalogowy: 134185
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-4
Zalety i wady stosowania niekonwencjonalnych i specjalnych produktów chmielowych do produkcji piwa
K. Baranowski
nr katalogowy: 20649
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-11
Związki fenolowe i ich wpływ na jakość piwa
J. Klepacka
Ł. Fornal
nr katalogowy: 6957
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-10
BRAU Beviale - spotkanie branż piwowarskiej i napojowej w Norymberdze 10-12 listopada
nr katalogowy: 6920
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-1
Związki fenolowe i ich wpływ na jakość piwa (2)
JOANNA KLEPACKA
ŁUCJA FORNAL
nr katalogowy: 14495
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-10
Polskie regionalne browary w zjednoczonej Europie
A. Olkowski
nr katalogowy: 6915
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-1
Związki fenolowe i ich wpływ na jakość piwa (2)
JOANNA KLEPACKA
ŁUCJA FORNAL
nr katalogowy: 14495
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-11
Światowy rynek piwa w latach 2000-2003
A. Bogacz
nr katalogowy: 6956
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-10
Światowy rynek piwa w latach 2000-2003
A. Bogacz
nr katalogowy: 6911
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-3
INICJATYWY ZPPP Podsumowanie rynku piwa w 2016 r.
nr katalogowy: 104718
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH