Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-12
Chmiel nie tylko do piwa
U. Skomra
nr katalogowy: 23133
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-3
Jego Magnificencja Chmiel zaszczyca piwo swoją obecnością
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 83345
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
Jego Magnificencja Chmiel zaszczyca piwo swoją obecnością. Część II
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 87588
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-3
Chmiel i produkty chmielowe dla browarnictwa
Marcin Żyła
nr katalogowy: 149344
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-11-12
Chmiel jako roślina lecznicza
Urszula Skomra
nr katalogowy: 64613
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-11
Chmiel dla piwowarstwa
Jerzy Dwornikiewicz
nr katalogowy: 39535
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-3
Polskie odmiany chmielu Zarys historyczny polskiego chmielarstwa
Marek Suliga
nr katalogowy: 112836
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
Chmielowy renesans?
Marek Suliga
nr katalogowy: 87601
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-4
Chmiel ekologiczny - najlepszy surowiec do produkcji piwa
Ewa Solarska
Bożena Sosnowska
Marzena Marzec
Marcelina Osińska
Izabela Podgórska-Kryszczuk
nr katalogowy: 113421
10.15199/64.2018.4.5
chmiel ekologiczny
żyzność gleby
biologiczna ochrona roślin
ekstrakty roślinne
preparaty mikrobiologiczne
związki bioaktywne
organic hop
soil fertility
biological plant protection
plant extracts
microbial preparations
bioactive ingredients
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-8
Badania nad zastosowaniem cytrynianu sodu do usuwania ?- i ß-kwasów z odpadów chmielowych
Jakub Zieliński
Marcin Biegun
Daniel Szopa
Marta Huculak-Mączka
Krystyna Hoffmann
nr katalogowy: 127567
10.15199/62.2020.8.15
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-10
Światowy Kongres Chmielarski w Lublinie
nr katalogowy: 6912
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-10
Sytuacja na światowym rynku chmielu
M. Stasiak
nr katalogowy: 14687
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-3
Oznaczanie czystości enancjomerycznej oraz kontrola międzyoperacyjna metodą HPLC w technologii wytwarzania optycznie czynnej substancji aktywnej na przykładzie winianu tolterodyny
Maria Puchalska
Joanna Zagrodzka
Ewelina Czerniec-Michalik
Marta Zezula
Justyna Chmiel
Wojciech Łuniewski
Bogdan Zagrodzki
nr katalogowy: 66450
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-12
Tendencje światowego chmielarstwa
M. Stasiak
nr katalogowy: 14720
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-6
Biofiltracja lotnych związków organicznych
Klaudia Chmiel
Andrzej B. Jarzębski
Michał Palica
nr katalogowy: 14332
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-8
Badania nad zastosowaniem cytrynianu sodu do usuwania ?- i ß-kwasów z odpadów chmielowych
Jakub Zieliński
Marcin Biegun
Daniel Szopa
Marta Huculak-Mączka
Krystyna Hoffmann
nr katalogowy: 127567
10.15199/62.2020.8.15
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-10
Aktywność biologiczna wybranych składników chmielu oraz ich potencjalny wpływ na organizm człowieka
Marta Koziara
Urszula Skomra
nr katalogowy: 116705
10.15199/64.2018.10.2
chmiel
kwasy goryczkowe
olejki
polifenole
aktywność biologiczna
hop
bitter acids
essential oils
polyphenols
biological activity
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2004-8
Dynamika biofiltracji metyloetyloketonu na naturalnym złożu z kory sosnowej
Klaudia Chmiel
Michał Palica
nr katalogowy: 6614
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-11-12
Gorycz czy goryczka
nr katalogowy: 73558
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-11
Zdarzeniowe wyzwalanie zadań sterowania w sterownikach programowalnych
MIROSŁAW CHMIEL
nr katalogowy: 31090
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-12
Zawiesiny nanocząstek. Nowe właściwości i zastosowania
GRZEGORZ DZIDO
KLAUDIA CHMIEL
ANDRZEJ GIERCZYCKI
ANDRZEJ JARZĘBSKI
nr katalogowy: 31925
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Zdolność przechowalnicza granulatów chmielowych stosowanych do produkcji piwa
dr inż. Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 130550
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Badania nad zastosowaniem NH4OH do usuwania substancji goryczkowych z odpadów chmielowych
Krystyna Hoffmann
Józef Hoffmann
Marta Huculak-Mączka
Jakub Skut
nr katalogowy: 59863
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-11
Interfejsy sygnałowe pomiędzy urządzeniami systemu sterowania w powiązaniu z funkcjonalnością i diagnostyką urządzeń
ANDRZEJ NOWARA
MIROSŁAW CHMIEL
nr katalogowy: 31097
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-7-8
"Piwowarstwo polskie w Unii Europejskiej" - XII Szkoła Technologii Fermentacji (3)
nr katalogowy: 29458
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-11
Kompatybilność elektromagnetyczna, a wymagania dyrektywy ATEX
MIROSŁAW CHMIEL
WOJCIECH MULARCZYK
nr katalogowy: 39664
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Zdolność przechowalnicza granulatów chmielowych stosowanych do produkcji piwa
dr inż. Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 130550
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2019-3
WYBRANE ZGŁOSZENIA PATENTOWE Z DZIEDZINY METALI NIEŻELAZNYCH (WG BIULETYNU URZĘDU PATENTOWEGO NR 1, 2, 3 z 2019 R.)
nr katalogowy: 119387
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Piwo, chmiel i gastronomia piwa pod lupą statystyków
nr katalogowy: 127680
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Piwo, chmiel i gastronomia piwa pod lupą statystyków
nr katalogowy: 127680
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-11-12
Słody a bogata paleta piwnych barw
Marek Suliga
nr katalogowy: 64614
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-9
Odmiany chmielu Puławski i Magnat Cz. II. Skład chemiczny surowca
Urszula Skomra
Mieczysław Stasiak
nr katalogowy: 79260
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-2
Sytuacja na rynku chmielu w 2007 r.
Mieczysław Stasiak
nr katalogowy: 33407
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
O sytuacji na rynku chmielu w Polsce
nr katalogowy: 87600
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-10
Kontroler inteligentnego budynku
OKTAWIUSZ KUCZERA
MIROSŁAW CHMIEL
nr katalogowy: 47293
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-25-26
Procesorowy diagnosta
nr katalogowy: 129361
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-10
Różne interfejsy szeregowe w sterowniku urządzeń domowego użytku
BARTOSZ WOJTANOWICZ
MIROSŁAW CHMIEL
nr katalogowy: 47292
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-8
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii
nr katalogowy: 47221
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Raport chmielarski 2019
Jan Szałas
nr katalogowy: 122464
AURA 2010-1
Quorum Sensing, czyli jak rozmawiają mikroby
MARIA J. CHMIEL
nr katalogowy: 49115
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Zastosowanie chromatografii cieczowej do oznaczania zawartości inhibitorów ureazy w moczniku
MARIUSZ CHMIEL
BOŻENA GÓRECKA
ANDRZEJ WINIARSKI
URSZULA ŁOPATEK
nr katalogowy: 44472
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-2
System zarządzania jakością firmy Lantmännen Unibake
Janusz B. BERDOWSKI
Łukasz CHMIEL
Witold LISIECKI
nr katalogowy: 41786
AURA 2009-12
Ekstremofile – czyli życie na krawędzi
MARIA J. CHMIEL
nr katalogowy: 48303
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-10
Podstawy projektowania iskrobezpiecznych urządzeń elektronicznych w oparciu o dyrektywy nowego podejścia
Mirosław CHMIEL
Wojciech MULARCZYK
nr katalogowy: 47443
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-9
Odmiany chmielu nośnikiem postępu krajowego chmielarstwa
Andrzej Lewandowski
nr katalogowy: 47055
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2009-9
Sezonowe zmiany stanu sanitarnego rzeki Skawinka na terenie gminy Skawina w województwie małopolskim
Maria J. Chmiel
nr katalogowy: 46648
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-2
Studies on use of hop extract as a natural biocide in coatings Badania ekstraktu chmielowego jako naturalnego środka biobójczego do farb
Krzysztof Bortel
Helena Kuczyńska
Anna Ślusarczyk
nr katalogowy: 82421
10.12916/przemchem.2014.187
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Indeks Autorów prac z XXXIII Międzynarodowego Seminarium "Chemistry for Agriculture"
nr katalogowy: 49084
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-12
Alfabetyczny wykaz autorów "Przemysł Spożywczy" 2011 r.
nr katalogowy: 64647
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2019-4
Wspomnienie o Panu Eugeniuszu Chęciu
Józef Chmiel
nr katalogowy: 119535
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-12
Triploidalne odmiany chmielu wzbogacają piwa w tradycyjne i nowe akcenty smakowo-zapachowe
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 102822
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-2
Studies removal of alpha and beta -acids from hop wastes with calcium acetate Badania nad zastosowaniem octanu wapnia do usuwania alfa - i beta -kwasów z odpadów chmielowych
Krystyna Hoffmann
Marta Huculak-Mączka
Ewelina Klem-Marciniak
Maciej Kaniewski
Dariusz Popławski
Józef Hoffmann
nr katalogowy: 104027
10.15199/62.2017.2.32
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Stabilność przechowalnicza granulatu chmielowego
Olga Hrabia
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 137296
10.15199/64.2022.2.1
chmiel
przechowywanie
utlenianie
HSI
hops
storage
oxidation
HIS
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Stabilność przechowalnicza granulatu chmielowego
Olga Hrabia
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 137296
10.15199/64.2022.2.1
chmiel
przechowywanie
utlenianie
HSI
hops
storage
oxidation
HIS
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
Jak się chce to można 48. Chmielaki 2018 to już historia ...
Marek Suliga
nr katalogowy: 116203
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-9
Zależności sensoryczne - analiza korelacji pomiędzy wyróżnikami sensorycznymi w różnych gatunkach piwa, cz.1
Maciej Chołdrych
nr katalogowy: 62805
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-11
Naj... w branży piwowarskiej Ekstremalne lokalizacje geograficzne
Marek Suliga
nr katalogowy: 116652
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-12
SPIS TREŚCI ROCZNIKA 2021
nr katalogowy: 135053
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-4
Z ŻYCIA POLSKIEJ IZBY PRZEMYSŁU CHEMICZNEGO
nr katalogowy: 113500
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-2
Naturalne dodatki do piwa Cz. 2. Piwa rozgrzewające
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 75887
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-9
Powiśle - ważny gracz na rynku chmielu w Polsce
nr katalogowy: 54443
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-9
Wpływ dolistnego dokarmiania roślin chmielu na plon i poziom alfa-kwasów
Mieczysław Stasiak
nr katalogowy: 54442
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
PRZECIWDROBNOUSTROJOWE DZIAŁANIE marynat do mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Marta Chmiel
Edyta Lipińska
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 143393
mięso
marynata
działanie przeciwdrobnoustrojowe
Salmonella
meat
marinade
antimicrobial activity
Salmonella
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
PRZECIWDROBNOUSTROJOWE DZIAŁANIE marynat do mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Marta Chmiel
Edyta Lipińska
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 143393
mięso
marynata
działanie przeciwdrobnoustrojowe
Salmonella
meat
marinade
antimicrobial activity
Salmonella
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-4-5
Zbiór i przechowywanie chmielu - ważne etapy produkcji wpływające na jakość surowca
Marta Koziara
Ciupa
dr Urszula Skomra
nr katalogowy: 126510
10.15199/64.2020.4-5.6
chmiel
kwasy goryczkowe
przechowywanie chmielu
hop
bitter acids
hop storage
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-9
Chmielaki Krasnostawskie 2017
Marek Suliga
nr katalogowy: 109566
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2011-12
Indeks autorów
nr katalogowy: 64100
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-5-6
Próby wyjaśnienia przyczyn "goryczki pozostającej" w piwie - i słów parę o butelkach
Andrzej Brudzyński
nr katalogowy: 68877
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Rozmowa ze Stephanem J. Barthem, właścicielem firmy Joh. Barth & Sohn
nr katalogowy: 100320
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-11
Niedrzewne roślinne surowce włókniste stosowane współcześnie do produkcji przemysłowej papieru. Cz. 3. Włókna z liści sizalu, abaki, juki, lnu nowozelandzkiego i inne surowce roślinne niedrzewne stosowane w przemyśle celulozowo-papierniczym
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 129254
10.15199/54.2018.9.2
rośliny niedrzewne
surowce włókniste
właściwości
sizal
abaka
juka
len nowozelandzki
słonecznik
chmiel
sorgo
tytoń
nietypowe surowce roślinne
non-wood plants
fibrous raw materials
characteristics
sisal
abaca
yucca
New Zealand flax
sunflower
hop
sorghum
tobacco
unusual plant materials
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-11
Niedrzewne roślinne surowce włókniste stosowane współcześnie do produkcji przemysłowej papieru. Cz. 3. Włókna z liści sizalu, abaki, juki, lnu nowozelandzkiego i inne surowce roślinne niedrzewne stosowane w przemyśle celulozowo-papierniczym
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 129254
10.15199/54.2018.9.2
rośliny niedrzewne
surowce włókniste
właściwości
sizal
abaka
juka
len nowozelandzki
słonecznik
chmiel
sorgo
tytoń
nietypowe surowce roślinne
non-wood plants
fibrous raw materials
characteristics
sisal
abaca
yucca
New Zealand flax
sunflower
hop
sorghum
tobacco
unusual plant materials
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-11
Niedrzewne roślinne surowce włókniste stosowane współcześnie do produkcji przemysłowej papieru. Cz. 3. Włókna z liści sizalu, abaki, juki, lnu nowozelandzkiego i inne surowce roślinne niedrzewne stosowane w przemyśle celulozowo-papierniczym
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 129254
10.15199/54.2018.9.2
rośliny niedrzewne
surowce włókniste
właściwości
sizal
abaka
juka
len nowozelandzki
słonecznik
chmiel
sorgo
tytoń
nietypowe surowce roślinne
non-wood plants
fibrous raw materials
characteristics
sisal
abaca
yucca
New Zealand flax
sunflower
hop
sorghum
tobacco
unusual plant materials
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-2
Zioła – obiecująca perspektywa dla polskiego piwowarstwa
Mateusz Haładaj
Anna Goszkiewicz
Maria Buła
nr katalogowy: 148467
10.15199/64.2024.2.3
zioła
piwo
piwowarstwo
piwo ziołowe
herbs
beer
brewing
herbal beer
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-4
Aktualne wyzwania dla produkcji chmielu w Polsce (cz. 1)
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 98024
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Zagrożenia związane ze stosowaniem do produkcji piwa chmieli i produktów chmielowych o podwyższonym stopniu zestarzenia
dr inż. Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 130554
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Zagrożenia związane ze stosowaniem do produkcji piwa chmieli i produktów chmielowych o podwyższonym stopniu zestarzenia
dr inż. Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 130554
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Raport chmielarski 2022
Jan Szałas
nr katalogowy: 141045
10.15199/64.2022.6.1
chmiel
chmielarstwo
rynki międzynarodowe
wpływ Covid-19
browarnictwo
piwo
zmiana klimatu
hops
hops cultivation
international markets
Covid-19 impact
brewing
beer
climate change
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Raport chmielarski 2022
Jan Szałas
nr katalogowy: 141045
10.15199/64.2022.6.1
chmiel
chmielarstwo
rynki międzynarodowe
wpływ Covid-19
browarnictwo
piwo
zmiana klimatu
hops
hops cultivation
international markets
Covid-19 impact
brewing
beer
climate change
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-4
Wpływ rodzaju rozpuszczalnika na właściwości spektroskopowe ksantohumolu
Marta Arczewska
Barbara Gieroba
Bożena Gładyszewska
Edward Rój
Mariusz Gagoś
nr katalogowy: 113526
AURA 2011-10
Wykorzystać mikroba Grzyby
Maria J. CHMIEL
nr katalogowy: 62841
AURA 2011-9
Wykorzystać mikroba Bakterie
Maria J. CHMIEL
nr katalogowy: 62112
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-10
Iskrobezpieczny kontroler wejść/wyjść współpracujący z magistralą Profibus DP
Adam Helmys
Mirosław Chmiel
nr katalogowy: 79996
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-2
Wykaz ważniejszych artykułów opublikowanych w 2009 roku
nr katalogowy: 56792
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2020-11-12
ALFABETYCZNY SPIS TREŚCI W 2020 ROKU
nr katalogowy: 129415
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2020-11-12
ALFABETYCZNY SPIS TREŚCI W 2020 ROKU
nr katalogowy: 129415
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-7
Prymat odmian aromatycznych na światowym rynku chmielu
Urszula Skomra
nr katalogowy: 115048
10.15199/64.2018.7.1
chmiel
powierzchnia uprawy
wielkość produkcji
odmiany aromatyczne
odmiany goryczkowe
hop
acreage
crop quantity
aroma cultivars
bitter cultivars
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-10
Rola metod genetycznych w rozwoju biotechnologii
ALEKSANDER CHMIEL
nr katalogowy: 107985
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-10
Biotechnologia - jej zakres i kierunki rozwoju
ALEKSANDER CHMIEL
nr katalogowy: 107984
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2011-11
Kompaktowy sterownik programowalny z panelem dotykowym
Łukasz Folta
Mirosław Chmiel
Jan Mocha
nr katalogowy: 63595
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-9
Możliwość wykorzystania specyficznych własności układów FPGA do konstrukcji jednostki centralnej sterownika PLC
MIROSŁAW CHMIEL
JAN MOCHA
nr katalogowy: 62703
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-9
Bezprzewodowy panel operatorski do sterownika PLC
ADRIAN SEWERYN
MIROSŁAW CHMIEL
SEBASTIAN TWORUSZKA
JAN MOCHA
nr katalogowy: 54269
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-2
Application of calcium propionate and ammonia water in simultaneous denitrification and desulfurization of the flue gases Zastosowanie propionianu wapnia i wody amoniakalnej w procesie jednoczesnego odazotowania i odsiarczania spalin
Ewa Chmiel
Jarosław Hercog
Mirosław Malinowski
nr katalogowy: 104004
10.15199/62.2017.2.11
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
IoTrust – framework realizujący mechanizmy bezpieczeństwa end-to-end dla IoT
Bartosz Zabołotny
Marta Chmiel
Mateusz Korona
Fryderyk Kozioł
Mariusz Rawski
nr katalogowy: 138940
10.15199/59.2022.4.17
IoT
cyberbezpieczeństwo
SoC
TEE
HWRoT.
IoT
cybersecurity
SoC
TEE
HWRoT.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
IoTrust – framework realizujący mechanizmy bezpieczeństwa end-to-end dla IoT
Bartosz Zabołotny
Marta Chmiel
Mateusz Korona
Fryderyk Kozioł
Mariusz Rawski
nr katalogowy: 138940
10.15199/59.2022.4.17
IoT
cyberbezpieczeństwo
SoC
TEE
HWRoT.
IoT
cybersecurity
SoC
TEE
HWRoT.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-9
Wykorzystanie sorpcyjnych właściwości gumy do oczyszczania ścieków przemysłowych
ZBIGNIEW CHMIEL
STANISŁAW KOŁACZKOWSKI!
nr katalogowy: 107136
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2010-4-5
Hybrydowe ceramiczne powłoki kompozytowe CMCs dla złożonych warunków zużycia korozyjnego
BOLESŁAW FORMANEK
BARTOSZ CHMIEL
KRZYSZTOF SZYMAŃSKI
GRZEGORZ MOSKAL
nr katalogowy: 51237
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-12
Metoda luminescencyjna jako alternatywa w badaniach zanieczyszczenia bakteriologicznego wody
Maria J. Chmiel
nr katalogowy: 73006
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2011-12
Spis treści rocznika 2011
nr katalogowy: 64099
AURA 2011-7
Toksyny bakteryjne
Maria J. CHMIEL
Agnieszka CIENIUCH
nr katalogowy: 61080
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-9
Generacja zależności czasowych w sterownikach programowalnych
Andrzej Malcher
Mirosław Chmiel
Józef Kulisz
nr katalogowy: 79329
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-9
Sterowanie szybkimi procesami przemysłowymi z wykorzystaniem zintegrowanych funkcji sterownika S7‑200
JACEK RENKAS
ANDRZEJ MALCHER
MIROSŁAW CHMIEL
nr katalogowy: 54271
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-8
Zanieczyszczenia w urządzeniach klimatyzacyjnych
Małgorzata Majka
Maria J. Chmiel
nr katalogowy: 53565
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-1
Simply Hops - dzielimy się z craftowcami naszą pasją
nr katalogowy: 103484
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-3
Stężenie jonów cynku i magnezu w brzeczce słodowej o różnej zawartości ekstraktu
Aleksander Poreda
Ynwie Van Ackere
Marek Zdaniewicz
nr katalogowy: 90190
10.15199/64.2015.3.5
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA 2024-2
POLIG w Warszawie
PIOTR TOFIŁO
nr katalogowy: 150083
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-12
Biotransformacja aldehydu benzoesowego do D(-)-1 -hydroksy- 1-fenylopropanonu. Wybór drożdży oraz wstępne badanie warunków procesu
ALEKSANDER CHMIEL
JERZY ZAMBRZYCKI
JACEK ROPENGA
MIROSŁAW PAPIERZ
STEFAN GRUDZIŃSKI
nr katalogowy: 108018
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-4
A study on fucus extraction by accelerated solvent extraction Badania ekstrakcji morszczynu z metodą przyspieszonej ekstrakcji rozpuszczalnikiem
Agnieszka Dobrzyńska-Inger
Dorota Kostrzewa
Edward Rój
Mariusz Chmiel
Barbara Mazurek
nr katalogowy: 83692
10.12916/przemchem.2014.514
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11b
Programmable Logic Controller - Basic Structure and Idea of Programming
Edward HRYNKIEWICZ
Mirosław CHMIEL
nr katalogowy: 72283
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-10
Jakość surowców i kontrola procesu w aspekcie zapewniania stabilności sensorycznej piwa, cz. 2
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 72034
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9a
About Programmable Logic Controller - step by step
Edward HRYNKIEWICZ
Mirosław CHMIEL
nr katalogowy: 70662
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-9
Komputerowe systemy wizyjne w ocenie jakości mięsa wołowego
Marta Chmiel
Mirosław Słowiński
Krzysztof Dasiewicz
Tomasz Florowski
nr katalogowy: 62570
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-3
Tendencje rozwoju metod oceny sensorycznej piw przemysłowych i tradycyjnych
Maciej Chołdrych
nr katalogowy: 58628
AURA 2010-10
Probiotyki - czy to tylko moda?
Maria J. CHMIEL
Agnieszka BASIŃSKA
nr katalogowy: 54581
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-2
Zielony wodór...w inżynierskich rękach
Anna Bielska
Marek Bielski
nr katalogowy: 130291
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Raport chmielarski 2021
Jan Szałas
nr katalogowy: 135240
10.15199/64.2021.6.1
chmiel
rynek chmielarski
sektor browarniczy
produkcja chmielu
odmiany chmielu
piwo
produkcja piwa
wpływ COVID-19
hops
hop market
brewing sector
hops production
hops varieties
beer
beer production
COVID-19 impact
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Raport chmielarski 2021
Jan Szałas
nr katalogowy: 135240
10.15199/64.2021.6.1
chmiel
rynek chmielarski
sektor browarniczy
produkcja chmielu
odmiany chmielu
piwo
produkcja piwa
wpływ COVID-19
hops
hop market
brewing sector
hops production
hops varieties
beer
beer production
COVID-19 impact
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Raport chmielarski 2021
Jan Szałas
nr katalogowy: 135240
10.15199/64.2021.6.1
chmiel
rynek chmielarski
sektor browarniczy
produkcja chmielu
odmiany chmielu
piwo
produkcja piwa
wpływ COVID-19
hops
hop market
brewing sector
hops production
hops varieties
beer
beer production
COVID-19 impact
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
Xanthohumol content in Polish beers Zawartość ksantohumolu w polskich piwach
Damian Toboła
Monika Stompor
Józef Błażewicz
Mirosław Anioł
nr katalogowy: 86120
10.12916/przemchem.2014.1447
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
Kompendium wiedzy o piwie
Andrzej Brudzyński
Piotr Antkiewicz
Józef Błażewicz
Tadeusz Kuchciak
Dorota Michałowska
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 84836
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-10
Polyurethane foams with 1,3,5-triazine ring of improved thermal stability Pianki poliuretanowe z pierścieniem 1,3,5-triazynowym o zwiększonej odporności termicznej
Jacek Lubczak
Elżbieta Chmiel-Szukiewicz
Jerzy Duliban
Dorota Głowacz-Czerwonka
Renata Lubczak
Beata Łukasiewicz
Iwona Zarzyka
Andrzej Łodyga
Piotr Tyński
Magdalena Kozioł
Zbigniew Majerczyk
Dorota Minda-Data
nr katalogowy: 87197
10.12916/przemchem.2014.1690
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-12
Alfabetyczny spis nazwisk autorów publikacji naukowych
nr katalogowy: 73291
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-1
Aktualne trendy w uprawie chmielu oraz aspekty technologiczne wykorzystania produktów chmielarskich
Edyta Kordialik-Bogacka
Aleksander Poreda
Jarosław Hoc
nr katalogowy: 65510
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-4
Zmiany w składzie żywic granulatów chmielowych podczas przechowywania
Krzysztof Baranowski
Elżbieta Baca
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 67212
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-5
Effect of sample preparation on the determination of undesirable compounds in berries fruit seeds matrix. Wpływ przygotowania próbki na oznaczanie związków niepożądanych w matrycy nasion owoców jagodowych
Ilona Węglarz
BarBara Mazurek
MarIusz ChmIel
Bożena Górecka
nr katalogowy: 76890
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-11
Determination of aflatoxins in nuts and plant oil extracts by LC-MS/MS method Określanie zawartości aflatoksyn w orzechach i olejowych ekstraktach roślinnych techniką LC-MS/MS
Ilona Węglarz
Barbara Mazurek
Mariusz Chmiel
Bożena Górecka
nr katalogowy: 102414
10.15199/62.2016.11.34
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-8
The share of mineral nitrogen from precipitation in surface runoff from the urbanized area Udział azotu mineralnego z opadów atmosferycznych w spływie powierzchniowym z obszaru zurbanizowanego
Stanisław Chmiel
nr katalogowy: 100395
10.15199/62.2016.8.32
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-6
Separation of bioactive compounds by counter-current chromatography. Part 2. Xanthohumol separation by centrifugal partition chromatography Oczyszczanie związków bioaktywnych z wykorzystaniem przeciwprądowej chromatografii odśrodkowej. Cz. II.** Separacja ksantohumolu z wykorzystaniem metody odśrodkowej chromatografii podziałowej
Agnieszka Dobrzyńska-Inger
Karolina Grzęda
Edward Rój
Dorota Kostrzewa
Kazimierz Kozłowski
nr katalogowy: 98947
10.15199/62.2016.6.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-5
Application of optical profile measurement in studies of ion exchange resins Zastosowanie profilometrii optycznej w badaniach jonitów
Weronika Sofińska-Chmiel
Ewaryst Mendyk
Zbigniew Hubicki
Dorota Kołodyńska
nr katalogowy: 91311
10.15199/62.2015.5.10
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-9
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego nr 31–34 z 2024 r.)
Anna Skurzewska
nr katalogowy: 150556
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
Extraction and fractionation of the hop extract using supercritical CO2 Ekstrakcja i frakcjonowanie ekstraktu chmielowego z wykorzystaniem CO2 w stanie nadkrytycznym
Dorota Kostrzewa
Edward Rój
Agnieszka Dobrzyńska-Inger
nr katalogowy: 86096
10.12916/przemchem.2014.1328
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1a
On Scalable P-box Construction
Krzysztof CHMIEL
nr katalogowy: 74158
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-6
Jony magnezu obecne w wodzie technologicznej a stężenie jonów magnezu i cynku w brzeczce słodowej
Aleksander Poreda
Aneta Walczak
nr katalogowy: 92026
10.15199/64.2015.6.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-6
Studies on quantitative and qualitative changes in dissolved inorganic carbon content in a river drainage area Badania zmian ilościowych i jakościowych rozpuszczonego węgla nieorganicznego w strefie drenażu rzecznego
Stanisław Chmiel
Stanisław Hałas
Justyna Janusz
Sławomir Głowacki
Andrzej Trembaczowski
nr katalogowy: 91693
10.15199/62.2015.6.27
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
MIKROFLORA POWIETRZA W POMIESZCZENIACH produkcyjnych zakładów mięsnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Edyta Lipińska
Aneta Cegiełka
Marta Chmiel
nr katalogowy: 136297
jakość mikrobiologiczna powietrza
bioaerozole
wentylacja
metody oczyszczania powietrza
microbiological quality of air
bioaerosols
ventilation
methods of air purification
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
MIKROFLORA POWIETRZA W POMIESZCZENIACH produkcyjnych zakładów mięsnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Edyta Lipińska
Aneta Cegiełka
Marta Chmiel
nr katalogowy: 136297
jakość mikrobiologiczna powietrza
bioaerozole
wentylacja
metody oczyszczania powietrza
microbiological quality of air
bioaerosols
ventilation
methods of air purification
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-3
Estakada E2 - kluczowy obiekt Obwodnicy Wałcza
Krzysztof Żółtowski
Przemysław Kalitowski
Piotr Żółtowski
nr katalogowy: 112686
10.15199/33.2018.03.03
estakada
nasuwanie podłużne
metoda elementów skończonych
awanbek
analiza stateczności.
overpass
incremental launching
finite element method
incremental nose
buckling analysis
CHŁODNICTWO 2021-1
Zagrożenie mikrobiologiczne w środowisku pomieszczeń
Magdalena Korta-Pepłowska
Maria Jolanta Chmiel
Krzysztof Frączek
nr katalogowy: 130459
jakość powietrza
mikroorganizmy
środowisko pomieszczeń.
air quality
microorganisms
indoor environment
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-1
Alkohole wyższe i estry w piwie – biosynteza, charakterystyka i kontrola stężenia
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 147561
10.15199/64.2024.1.1
piwo
alkohole wyższe
estry
beer
higher alcohols
esters
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-11-12
Siarczek dimetylu (DMS) w piwie - od surowca do produktu gotowego. Cz. 2
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 111178
10.15199/64.2017.11-12.2
DMS
piwo
prekursory DMS
zacieranie
warzenie brzeczki
chmiel
DMS
beer
DMS precursors
mashing
wort boiling
hops
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-9
Wpływ surowców niesłodowanych na proces produkcji brzeczki i piwa
Paulina Bogdan
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 109564
10.15199/64.2017.9.2
surowce niesłodowane
fermentacja
brzeczka
piwo
adjuncts
fermentation
wort
beer
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2020-1-2
Analiza wpływu zastosowania przesiewaczy elektrowibracyjnych na poprawę efektywności pracy wielkiego pieca
Dariusz P. CHMIEL
Małgorzata HORDYŃSKA
nr katalogowy: 125189
10.15199/24.2020.1.6
wsad wielkopiecowy
przesiewanie rud
przygotowanie wsadu
blast furnace charge
sifting ore
charge preparation
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-12
RYNEK żywności ekologicznej
Aneta Cegiełka
Kacper Sudra
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Marta Chmiel
nr katalogowy: 135047
jakość
konsument
mięso z produkcji ekologicznej
rynek
żywność ekologiczna
quality
consumer
organic meat
market
organic food
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-3
Wpływ odmiany i ilości chmielu na intensywność zjawiska hop creep podczas chmielenia na zimno
Olga Hrabia
Katarzyna Grześkiewicz
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 143867
10.15199/64.2023.3.1
hop creep
chmielenie na zimno
wtórna fermentacja
dawka chmielu
hop creep
dry hopping
secondary fermentation
hop rate
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-3
Wpływ odmiany i ilości chmielu na intensywność zjawiska hop creep podczas chmielenia na zimno
Olga Hrabia
Katarzyna Grześkiewicz
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 143867
10.15199/64.2023.3.1
hop creep
chmielenie na zimno
wtórna fermentacja
dawka chmielu
hop creep
dry hopping
secondary fermentation
hop rate
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-3
Wpływ odmiany i ilości chmielu na intensywność zjawiska hop creep podczas chmielenia na zimno
Olga Hrabia
Katarzyna Grześkiewicz
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 143867
10.15199/64.2023.3.1
hop creep
chmielenie na zimno
wtórna fermentacja
dawka chmielu
hop creep
dry hopping
secondary fermentation
hop rate
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-8
Zastosowanie trójparametrowych modelowych izoterm do opisu procesu adsorpcji cynaryzyny na mezoporowatej krzemionce MCM-41
Małgorzata Geszke-Moritz
Krystian Chmiel
Michał Moritz
nr katalogowy: 144527
10.15199/62.2023.8.3
MCM-41
krzemionka
adsorpcja leków
modelowanie adsorpcji
MCM-41
silica
drug adsorption
adsorption modeling
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-4
Zastosowanie piołunu jako substytutu chmielu przy produkcji piwa
Jakub Ciaćma
Aneta Ciosek
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 119744
10.15199/64.2019.4.6
browarnictwo
piołun
substytut chmielu
piwo
brewing
wormwood
hop substitute
beer
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-12
Thermal impact of the magnetic field as a harmful effect of preparing the device structure
Marek LIS
Michał KOBIERSKI
Marek CHMIEL
nr katalogowy: 146761
10.15199/48.2023.12.62
magnetic field
thermal influence
device design
pole magnetyczne
oddziaływanie termiczne
projektowanie urządzeń
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-7
Induction heating as a process of converting eddy current losses into thermal energy in the Ansys Coupling software environment
Marek LIS
Michał KOBIERSKI
Marek CHMIEL
nr katalogowy: 149505
10.15199/48.2024.07.04
symulation
Ansys
coupling
program
symulacja
Ansys
sprzęganie
program
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-1
NANOEMULSJE – ALTERNATYWA DLA STOSOWANIA CZYSTYCH OLEJKÓW ETERYCZNYCH W PRZETWÓRSTWIE MIĘSA
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Marta Chmiel
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 147000
olejki eteryczne
nanoemulsje
działanie przeciwdrobnoustrojowe
działanie przeciwutleniające
essential oils
nanoemulsions
antimicrobial effect
antioxidant effect
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-12
Wpływ nachmielenia brzeczki na bakterie kwasu mlekowego
Aneta Ciosek
Vivien Nagy
Olga Szczepanik
Katarzyna Fulara
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 123881
10.15199/64.2019.12.1
bakterie kwasu mlekowego
IBU
związki chmielu
lactic acid bacteria
IBU
hop compounds
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Mash hopping (chmielenie zacieru) - parametry procesu chmielenia a jakość brzeczki
Katarzyna Fulara
Aneta Pater
Aneta Ciosek
Olga Szczepanik
Marek Zdaniewicz
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 120733
10.15199/64.2019.5-6.2
chmiel
bakterie kwasu mlekowego
mash hopping
goryczka
hops
lactic acid bacteria
mash hopping
bitterness
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-5
Rola audytów wewnętrznych w doskonaleniu jakości i bezpieczeństwa żywności na przykładzie wybranego zakładu z sektora owocowo-warzywnego
Jolanta Król
Weronika Chmiel
Aneta Brodziak
nr katalogowy: 140132
10.15199/46.2022.5.3
bezpieczeństwo żywności
jakość
doskonalenie
audyt wewnętrzny
food safety
quality
improving
internal audit
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-5
Rola audytów wewnętrznych w doskonaleniu jakości i bezpieczeństwa żywności na przykładzie wybranego zakładu z sektora owocowo-warzywnego
Jolanta Król
Weronika Chmiel
Aneta Brodziak
nr katalogowy: 140132
10.15199/46.2022.5.3
bezpieczeństwo żywności
jakość
doskonalenie
audyt wewnętrzny
food safety
quality
improving
internal audit
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-5
Rola audytów wewnętrznych w doskonaleniu jakości i bezpieczeństwa żywności na przykładzie wybranego zakładu z sektora owocowo-warzywnego
Jolanta Król
Weronika Chmiel
Aneta Brodziak
nr katalogowy: 140132
10.15199/46.2022.5.3
bezpieczeństwo żywności
jakość
doskonalenie
audyt wewnętrzny
food safety
quality
improving
internal audit
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-5
Rola audytów wewnętrznych w doskonaleniu jakości i bezpieczeństwa żywności na przykładzie wybranego zakładu z sektora owocowo-warzywnego
Jolanta Król
Weronika Chmiel
Aneta Brodziak
nr katalogowy: 140132
10.15199/46.2022.5.3
bezpieczeństwo żywności
jakość
doskonalenie
audyt wewnętrzny
food safety
quality
improving
internal audit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-11
Wpływ doboru surowców na cechy sensoryczne piwa wytwarzanego w warunkach rzemieślniczych
Joanna Maria-Klepacka
Anna Gątarska
Marcelina Kreczman
nr katalogowy: 146038
10.15199/65.2023.11.5
piwo
chmiel
słód
drożdże
dodatki niesłodowane
smak
zapach
cechy sensoryczne
beer
hops
malt
yeast
unmalted additives
taste
smell
sensory characteristics
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2024-2
Synchroniczne połączenie 400 kV Polski i Ukrainy przez linię Rzeszów – Chmielnicka – wybrane analizy dotyczące wariantów pracy przewodów odgromowych
Mateusz Szablicki
Agnieszka Dziendziel
Piotr Rzepka
Krzysztof Siwy
nr katalogowy: 147550
10.15199/74.2024.2.3
sieć przesyłowa
napowietrzna linia elektroenergetyczna
przewody odgromowe
power transmission systems
overhead line
lightning conductors
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-6
Ekstrakty roślinne: dodatek wspierający zdrowie oraz bezpieczeństwo żywności
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 146648
10.15199/64.2023.6.1
ekstrakty roślinne
bezpieczeństwo żywności
fortyfikacja żywności
plant derivatives
food safety
food fortification
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH