Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-1
Segmentacja konsumentów na rynku napojów bezalkoholowych (na przykładzie mieszkańców Poznania)
SZYMON TARANT
JOANNA CAŁUJEK
nr katalogowy: 14503
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-1
Segmentacja konsumentów na rynku napojów bezalkoholowych (na przykładzie mieszkańców Poznania)
SZYMON TARANT
JOANNA CAŁUJEK
nr katalogowy: 14503
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-8
Rynek napojów bezalkoholowych1 w Polsce
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 115586
10.15199/65.2018.8.2
napoje bezalkoholowe
produkcja
spożycie
handel zagraniczny
non-alcoholic beverages
production
consumption
foreign trade
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Preferencje konsumentów na rynku napojów bezalkoholowych
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Bartosz Kruszewski
Andrzej Mazurkiewicz
nr katalogowy: 114464
10.15199/65.2018.6.6
napoje bezalkoholowe
preferencje konsumenckie
soki
nektary
napoje
non-alcoholic beverages
juices
nectars
consumer preferences
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Innowacje w sektorze bezalkoholowych napojów fermentowanych
Nadia Guzińska
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 142851
10.15199/64.2023.2.6
żywność fermentowana
żywność funkcjonalna
kefir
kombucha
piwo bezalkoholowe
fermented food
functional food
kefir
kombucha
non-alcoholic beer
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Innowacje w sektorze bezalkoholowych napojów fermentowanych
Nadia Guzińska
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 142851
10.15199/64.2023.2.6
żywność fermentowana
żywność funkcjonalna
kefir
kombucha
piwo bezalkoholowe
fermented food
functional food
kefir
kombucha
non-alcoholic beer
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-5
Prekursory karbaminianu etylu w napojach alkoholowych
M. Balcerek
nr katalogowy: 20620
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-4
Bezalkoholowe napoje fermentowane – aspekty praktyczne i rynkowe
Mariusz Jakubowski
nr katalogowy: 119740
10.15199/64.2019.4.3
bezalkoholowe napoje fermentowane
napoje funkcjonalne
problemy technologiczne
non-alcoholic fermented beverages
functional beverages
technological issues
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-1
MARKET OF FERMENTED BEVERAGES IN POLAND
Nadia GUZIŃSKA
Edyta KORDIALIK-BOGACKA
nr katalogowy: 147957
10.15199/180.2024.1.3
fermented beverages
cider
kombucha
plant-based dairy
napoje fermentowane
cydr
kombucha
nabiał roślinny
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-1
MARKET OF FERMENTED BEVERAGES IN POLAND
Nadia GUZIŃSKA
Edyta KORDIALIK-BOGACKA
nr katalogowy: 147957
10.15199/180.2024.1.3
fermented beverages
cider
kombucha
plant-based dairy
napoje fermentowane
cydr
kombucha
nabiał roślinny
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-6
Niekorzystne składniki spirytusów i napojów alkoholowych
Urszula Dziekońska
Maria Balcerek
nr katalogowy: 52626
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Znakowanie napojów alkoholowych wartością odżywczą
Dominika Jeżewska
Grażyna Osęka
Iwona Kowalczyk-Andrzejewska
nr katalogowy: 114459
znakowanie żywności
napoje alkoholowe
wartość odżywcza
prawo unijne i krajowe
food labelling
alcoholic beverages
nutrition declaration
EU and national law
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-4
Sytuacja produkcyjno-finansowa sektora napojów bezalkoholowych w Polsce
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 148165
10.15199/65.2024.4.1
produkcja napojów bezalkoholowych
spożycie
ceny
wyniki ekonomiczno- -finansowe
handel zagraniczny
production of soft drinks
consumption
prices
economic and financial results
foreign trade
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Dochodowa elastyczność popytu na żywność i napoje alkoholowe w Polsce
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 129146
10.15199/65.2020.11.1
dochody
wydatki
żywność
napoje alkoholowe
gospodarstwa domowe
income
expenditures
food
alcoholic beverages
households
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Dochodowa elastyczność popytu na żywność i napoje alkoholowe w Polsce
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 129146
10.15199/65.2020.11.1
dochody
wydatki
żywność
napoje alkoholowe
gospodarstwa domowe
income
expenditures
food
alcoholic beverages
households
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Napój herbaciany kombucha jako baza do produkcji innowacyjnych napojów niskoalkoholowych
Marcin Kruk
Szymon Pochylski
Katarzyna Neffe-Skocińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 137304
10.15199/64.2022.2.6
kombucha
napoje niskoalkoholowe
polifenole
aktywność antyoksydacyjna
fermentacja
kombucha
low-alcoholic beverages
polyphenols
antioxidant activity
fermentation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Napój herbaciany kombucha jako baza do produkcji innowacyjnych napojów niskoalkoholowych
Marcin Kruk
Szymon Pochylski
Katarzyna Neffe-Skocińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 137304
10.15199/64.2022.2.6
kombucha
napoje niskoalkoholowe
polifenole
aktywność antyoksydacyjna
fermentacja
kombucha
low-alcoholic beverages
polyphenols
antioxidant activity
fermentation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Napój herbaciany kombucha jako baza do produkcji innowacyjnych napojów niskoalkoholowych
Marcin Kruk
Szymon Pochylski
Katarzyna Neffe-Skocińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 137304
10.15199/64.2022.2.6
kombucha
napoje niskoalkoholowe
polifenole
aktywność antyoksydacyjna
fermentacja
kombucha
low-alcoholic beverages
polyphenols
antioxidant activity
fermentation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Polifenole w piwie
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 134740
10.15199/65.2021.11.4
polifenole
piwo
napoje alkoholowe
umiarkowana konsumpcja piwa
polyphenols
beer
alcoholic beverages
moderate consumption of beer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Polifenole w piwie
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 134740
10.15199/65.2021.11.4
polifenole
piwo
napoje alkoholowe
umiarkowana konsumpcja piwa
polyphenols
beer
alcoholic beverages
moderate consumption of beer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Polifenole w piwie
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 134740
10.15199/65.2021.11.4
polifenole
piwo
napoje alkoholowe
umiarkowana konsumpcja piwa
polyphenols
beer
alcoholic beverages
moderate consumption of beer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Polifenole w piwie
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 134740
10.15199/65.2021.11.4
polifenole
piwo
napoje alkoholowe
umiarkowana konsumpcja piwa
polyphenols
beer
alcoholic beverages
moderate consumption of beer
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Słodkie napoje bez cukru
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 120740
10.15199/64.2019.5-6.5
napoje bezalkoholowe
cukier
substancje intensywnie słodzące
oświadczenia żywieniowe
beverages
sugar
intense sweeteners
nutrition claims
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Piwo bezalkoholowe – jakie to proste
Mateusz Jackowski
nr katalogowy: 133096
10.15199/65.2021.8.6
piwo
piwo bezalkoholowe
piwowarstwo
dealkoholizacja
beer
alcoholic free beer
brewing
dealcoholization
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Piwo bezalkoholowe – jakie to proste
Mateusz Jackowski
nr katalogowy: 133096
10.15199/65.2021.8.6
piwo
piwo bezalkoholowe
piwowarstwo
dealkoholizacja
beer
alcoholic free beer
brewing
dealcoholization
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Piwo bezalkoholowe – jakie to proste
Mateusz Jackowski
nr katalogowy: 133096
10.15199/65.2021.8.6
piwo
piwo bezalkoholowe
piwowarstwo
dealkoholizacja
beer
alcoholic free beer
brewing
dealcoholization
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-7-8
Napoje na lato
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 127628
woda
pragnienie
napoje gazowane
napoje niegazowane
mrożona herbata i kawa
piwa bezalkoholowe
kwas chlebowy
kwas buraczany
water
thirst
carbonated drinks
non-carbonated drinks
iced tea and coffee
non-alcoholic beers
kvass
beetroot acid
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Dostępność na stołecznym rynku win bezalkoholowych i niskoalkoholowych
Sylwia Bonin
Patryk Czarnecki
nr katalogowy: 134171
10.15199/64.2021.5.1
wina bezalkoholowe
rynek win bezalkoholowych
metody dealkoholizacji win
prawo winiarskie
nonalcoholic wines
market of nonalcoholic wines
methods of wine dealcoholization
wine laws
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Dostępność na stołecznym rynku win bezalkoholowych i niskoalkoholowych
Sylwia Bonin
Patryk Czarnecki
nr katalogowy: 134171
10.15199/64.2021.5.1
wina bezalkoholowe
rynek win bezalkoholowych
metody dealkoholizacji win
prawo winiarskie
nonalcoholic wines
market of nonalcoholic wines
methods of wine dealcoholization
wine laws
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Dostępność na stołecznym rynku win bezalkoholowych i niskoalkoholowych
Sylwia Bonin
Patryk Czarnecki
nr katalogowy: 134171
10.15199/64.2021.5.1
wina bezalkoholowe
rynek win bezalkoholowych
metody dealkoholizacji win
prawo winiarskie
nonalcoholic wines
market of nonalcoholic wines
methods of wine dealcoholization
wine laws
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
Moda na piwa bez alkoholu
Agnieszka Salamon
Urszula Jasińska
Marek Napiórkowski
nr katalogowy: 116200
10.15199/64.2018.8-9.1
piwo bezalkoholowe
technologie produkcji
metody oznaczania etanolu
parametry fizykochemiczne
wartość energetyczna
izotoniczność
alcohol-free beer
production technologies
methods of ethanol determination
physicochemical parameters
energy value
isotonicity
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-10
Związki odpowiedzialne za aromat w owocach krajowych i w produkowanych z nich napojach alkoholowych. Cz. 2
Magdalena Kostrz
Paweł Satora
nr katalogowy: 101690
10.15199/64.2016.10.2
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Probiotyki w fermentowanych napojach owocowych – przegląd
Urszula T. Jasińska
nr katalogowy: 135251
10.15199/64.2021.6.3
fermentowane napoje owocowe
żywność funkcjonalna
probiotyki
weganizm
fermented fruit beverages
functional food
probiotics
veganism
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Probiotyki w fermentowanych napojach owocowych – przegląd
Urszula T. Jasińska
nr katalogowy: 135251
10.15199/64.2021.6.3
fermentowane napoje owocowe
żywność funkcjonalna
probiotyki
weganizm
fermented fruit beverages
functional food
probiotics
veganism
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Substancje słodzące w napojach funkcjonalnych - jak znakować?
Joanna Olszak
nr katalogowy: 120739
10.15199/64.2019.5-6.4
napój funkcjonalny
substancja słodząca
dodatek do żywności
stewia
glikozydy stewiolowe
owoc mnicha
Siraitia grosvenorii
functional beverage
sweetener
food additive
stevia
steviol glycosides
monk fruit
Siraitia grosvenorii
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Nigdy nie zmienię swoich drożdży! Czemu? Drożdże niekonwencjonalne w technologii piwowarskiej
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 132369
10.15199/64.2021.3.1
drożdże niekonwencjonalne
fermentacja brzeczki
piwo bezalkoholowe
bioaromatyzacja
unconventional yeasts
wort fermentation
non-alcoholic beer
bioflavoring
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Nigdy nie zmienię swoich drożdży! Czemu? Drożdże niekonwencjonalne w technologii piwowarskiej
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 132369
10.15199/64.2021.3.1
drożdże niekonwencjonalne
fermentacja brzeczki
piwo bezalkoholowe
bioaromatyzacja
unconventional yeasts
wort fermentation
non-alcoholic beer
bioflavoring
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Nigdy nie zmienię swoich drożdży! Czemu? Drożdże niekonwencjonalne w technologii piwowarskiej
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 132369
10.15199/64.2021.3.1
drożdże niekonwencjonalne
fermentacja brzeczki
piwo bezalkoholowe
bioaromatyzacja
unconventional yeasts
wort fermentation
non-alcoholic beer
bioflavoring
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Nigdy nie zmienię swoich drożdży! Czemu? Drożdże niekonwencjonalne w technologii piwowarskiej
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 132369
10.15199/64.2021.3.1
drożdże niekonwencjonalne
fermentacja brzeczki
piwo bezalkoholowe
bioaromatyzacja
unconventional yeasts
wort fermentation
non-alcoholic beer
bioflavoring
OPAKOWANIE 2010-6
Tworzywa opakowaniowe a preferencje nabywców (na przykładzie opakowań piwa)
Jadwiga Szymczak
Magdalena Ankiel-Homa
nr katalogowy: 52560
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
Cydry polskie a importowane - porównanie składu kwasów organicznych. Cz. II
Iwona Ścibisz
Sylwia Bonin
Marta Mitek
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 84837
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2017-3
ZWILŻALNOŚĆ I ODPORNOŚĆ KOROZYJNA ELEKTROLITYCZNYCH POWŁOK NIKLOWYCH MODYFIKOWANYCH W ALKOHOLOWYM ROZTWORZE KWASU MIRYSTYNOWEGO
EWA RUDNIK
MATEUSZ MADEJ
nr katalogowy: 104567
10.15199/67.2017.3.2
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-10
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 72048
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-7-8
SIG Beverages Nasza odpowiedź na nowe wyzwania płynące z rynku to "Value added Bottling"
nr katalogowy: 29439
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Sektor usług gastronomicznych w latach 2015-2020
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 138572
10.15199/65.2022.7.2
usługi gastronomiczne
placówki gastronomiczne
wydatki gospodarstw domowych
food services
food establishments
household expenditures
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Sektor usług gastronomicznych w latach 2015-2020
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 138572
10.15199/65.2022.7.2
usługi gastronomiczne
placówki gastronomiczne
wydatki gospodarstw domowych
food services
food establishments
household expenditures
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Sektor usług gastronomicznych w latach 2015-2020
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 138572
10.15199/65.2022.7.2
usługi gastronomiczne
placówki gastronomiczne
wydatki gospodarstw domowych
food services
food establishments
household expenditures
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Sektor usług gastronomicznych w latach 2015-2020
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 138572
10.15199/65.2022.7.2
usługi gastronomiczne
placówki gastronomiczne
wydatki gospodarstw domowych
food services
food establishments
household expenditures
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-6
Wpływ dodatku preparatów pektynowych na wybrane wyróżniki jakościowe napojów malinowych i z czarnej porzeczki
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Anna Meller
nr katalogowy: 126834
10.15199/64.2020.6.1
malina
czarna porzeczka
napoje
pektyny
raspberry
blackcurrant
beverages
pectins
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-5-6
9th InnoBev Global Beverage Congress
Adam Bogacz
nr katalogowy: 77510
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8
Ceny napojów spirytusowych w Polsce i Unii Europejskiej
Paweł Wyrzykowski
nr katalogowy: 93075
10.15199/64.2015.7-8.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Przemysł spożywczy na ścieżce stabilnego rozwoju
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 121978
10.15199/65.2019.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
Zróżnicowanie cen żywności między państwami Unii Europejskiej
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 118813
10.15199/65.2019.2.2
żywność
ceny
dywersyfikacja
konwergencja
Unia Europejska
food
prices
diversification
convergence
European Union
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2021-12
Ocena efektywności działania oczyszczalni ścieków z produkcji napojów bezalkoholowych i niskoalkoholowych
Radosław Żyłka
Wojciech Dąbrowski
nr katalogowy: 135059
10.15199/17.2021.12.5
Produkcja napojów
przemysł napojowy
oczyszczanie ścieków
ultrafiltracja
flotacja DAF
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Cold brew coffee - aspekty praktyczne i rynkowe
Mariusz Jakubowski
nr katalogowy: 122471
10.15199/64.2019.8-9.2
kawa cold brew
kawa macerowana na zimno
rynek cold brew
cold brew coffee
cold coffee extraction
cold brew market
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Rynek piwa w Polsce
Wiesław Łopaciuk
nr katalogowy: 142035
10.15199/64.2023.1.1
rynek piwa
bilans piwa
produkcja
struktura
spożycie
piwo bezalkoholowe
beer market
beer balance sheet
production
structure
consumption
NALA beer
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Rynek piwa w Polsce
Wiesław Łopaciuk
nr katalogowy: 142035
10.15199/64.2023.1.1
rynek piwa
bilans piwa
produkcja
struktura
spożycie
piwo bezalkoholowe
beer market
beer balance sheet
production
structure
consumption
NALA beer
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Rynek piwa w Polsce
Wiesław Łopaciuk
nr katalogowy: 142035
10.15199/64.2023.1.1
rynek piwa
bilans piwa
produkcja
struktura
spożycie
piwo bezalkoholowe
beer market
beer balance sheet
production
structure
consumption
NALA beer
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Rynek piwa w Polsce
Wiesław Łopaciuk
nr katalogowy: 142035
10.15199/64.2023.1.1
rynek piwa
bilans piwa
produkcja
struktura
spożycie
piwo bezalkoholowe
beer market
beer balance sheet
production
structure
consumption
NALA beer
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-10
Badania nad produkcją cydrów z możliwością zastosowania metody ciągłej
Sylwia Bonin
Wiesław Wzorek
Marek Pawlaczyk
nr katalogowy: 38924
PACKAGING REVIEW 2022-3
Transition in packaging at Fachpack 2022
Anna Naruszko
nr katalogowy: 139741
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Drożdże i ich metabolity w procesie fermentacji alkoholowej
Justyna Anna Rębas
nr katalogowy: 132370
10.15199/64.2021.3.2
drożdże
fermentacja alkoholowa
zacier
etanol
yeast
alcoholic fermentation
mash
ethanol
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Drożdże i ich metabolity w procesie fermentacji alkoholowej
Justyna Anna Rębas
nr katalogowy: 132370
10.15199/64.2021.3.2
drożdże
fermentacja alkoholowa
zacier
etanol
yeast
alcoholic fermentation
mash
ethanol
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-9
Stabilna, ale zróżnicowana branżowo sytuacja przemysłu spożywczego
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 109272
10.15199/65.2017.9.1
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-2
Kalejdoskop ze świata napojów - styczeń 2012 r.
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 66093
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-9
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 93617
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Technologia browarnicza – aktualności ze świata nauki 2021
Aleksander Poreda
Katarzyna Fulara
Olga Hrabia
Aneta Ciosek
nr katalogowy: 133167
10.15199/64.2021.4.1
technologia browarnicza
nauka
rozwój
brewing technology
science
development
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Technologia browarnicza – aktualności ze świata nauki 2021
Aleksander Poreda
Katarzyna Fulara
Olga Hrabia
Aneta Ciosek
nr katalogowy: 133167
10.15199/64.2021.4.1
technologia browarnicza
nauka
rozwój
brewing technology
science
development
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Technologia browarnicza – aktualności ze świata nauki 2021
Aleksander Poreda
Katarzyna Fulara
Olga Hrabia
Aneta Ciosek
nr katalogowy: 133167
10.15199/64.2021.4.1
technologia browarnicza
nauka
rozwój
brewing technology
science
development
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-7
Aromatyzowane napoje spirytusowe
Mateusz Różański
Maria Balcerek
Katarzyna Pielech-Przybylska
nr katalogowy: 115056
10.15199/64.2018.7.4
napoje spirytusowe
aromatyzowanie
maceracja
surowce roślinne
owoce
spirit beverages
aromatization
maceration
plant raw materials
fruits
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-10
Napoje funkcjonalne - wrzesień 2011 r.
Adam Bogacz
nr katalogowy: 63336
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-4
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 119749
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-2
INNOWACJE W OPAKOWANIACH
Adam Bogacz
nr katalogowy: 89768
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Wpływ dodatku ekstraktów roślinnych na wybrane wyróżniki jakościowe napojów z wiśni i z czarnej porzeczki
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Karolina Grodzka
nr katalogowy: 127684
10.15199/64.2020.7–8.5
wiśnia
czarna porzeczka
napoje
zielona herbata
czarna marchew
cherry
blackcurrant
drinks
green tea
black carrot
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Określanie wartości energetycznej piwa i napojów piwnych
Dorota Michałowska
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 127679
10.15199/64.2020.7–8.3
wartość energetyczna
piwo
napoje piwne
energy value
beer
beer beverages
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Określanie wartości energetycznej piwa i napojów piwnych
Dorota Michałowska
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 127679
10.15199/64.2020.7–8.3
wartość energetyczna
piwo
napoje piwne
energy value
beer
beer beverages
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Wpływ dodatku ekstraktów roślinnych na wybrane wyróżniki jakościowe napojów z wiśni i z czarnej porzeczki
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Karolina Grodzka
nr katalogowy: 127684
10.15199/64.2020.7–8.5
wiśnia
czarna porzeczka
napoje
zielona herbata
czarna marchew
cherry
blackcurrant
drinks
green tea
black carrot
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-10
Funkcjonalne napoje mleczne
Bożena Waszkiewicz-Robak
Klaudia Kulik
Maciej Bazarnik
nr katalogowy: 110188
10.15199/64.2017.10.4
napoje mleczne
napoje funkcjonalne
bakterie kwasu mlekowego
substancje bioaktywne
milk beverage
functional beverage
lactobacilli
bioactive subs
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-8
Rynek napojów bezalkoholowych w Polsce w liczbach
nr katalogowy: 108768
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-5-6
Ugasić pragnienie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 126729
woda mineralna
woda źródlana
woda stołowa
mineralizacja
nasycenie dwutlenkiem węgla
soki owocowe
soki warzywne
niegazowane i gazowane napoje
zapotrzebowanie na wodę
mineral water
spring water
table water
mineralisation
carbon saturation
fruit juices
vegetable juices
uncarbonated and carbonated beverages
water requiremnent
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-1
European Beer Star 2017
Marek Suliga
nr katalogowy: 111753
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-6
Stan i perspektywy rozwoju rynku kwasu chlebowego
Piotr Dziugan
Emilia Wiłkowska
nr katalogowy: 36230
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Asaia sp. – unikatowy rodzaj bakterii kwasu octowego
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 132265
10.15199/65.2021.6.3
AAB
Asaia
napoje
czynniki biokontroli
AAB
Asaia
drinks
biocontrol factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Asaia sp. – unikatowy rodzaj bakterii kwasu octowego
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 132265
10.15199/65.2021.6.3
AAB
Asaia
napoje
czynniki biokontroli
AAB
Asaia
drinks
biocontrol factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Asaia sp. – unikatowy rodzaj bakterii kwasu octowego
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 132265
10.15199/65.2021.6.3
AAB
Asaia
napoje
czynniki biokontroli
AAB
Asaia
drinks
biocontrol factors
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-7-8
Rośliny zielarskie - źródło surowców dla przetwórstwa i przemysłu spożywczego
Wiesława Rosłon
nr katalogowy: 37627
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-2
Działalność normalizacyjna w branży przetwórstwa owocowo-warzywnego
Aleksander Jakubowski
nr katalogowy: 41726
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2009-11
Anodowe roztwarzanie cynku w alkoholowych roztworach elektrolitów
BARBARA STYPUŁA
MARIA STAROWICZ
DOMINIK KASPRZYK
MICHAŁ HAJOS
nr katalogowy: 48007
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-11-12
11th Global Bottled Water Congress
Adam Bogacz
nr katalogowy: 88504
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-5
Akcyza od wyrobów spirytusowych - polskie doświadczenia po akcesji do UE
Henryk Wnorowski
nr katalogowy: 35344
OPAKOWANIE 2009-I
From water to vodka: How to improve products and productive processes the answer at 23rd SIMEI
nr katalogowy: 42514
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-10
Napoje roślinne mlekopodobne charakterystyka i analiza dostępności w Polsce
Zuzanna Walczak
Anna Florowska
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 110159
10.15199/65.2017.10.3
napoje roślinne
substytuty mleka
badanie rynku
plant-based beverages
milk substitutes
market research
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Soczewica zielona – innowacyjny surowiec do produkcji piwa bezglutenowego
Katarzyna Fulara
Aneta Ciosek
Olga Hrabia
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 131441
10.15199/64.2021.2.1
piwo
soczewica
surowiec
innowacyjność
beer
lentils
raw material
innovation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Soczewica zielona – innowacyjny surowiec do produkcji piwa bezglutenowego
Katarzyna Fulara
Aneta Ciosek
Olga Hrabia
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 131441
10.15199/64.2021.2.1
piwo
soczewica
surowiec
innowacyjność
beer
lentils
raw material
innovation
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Dobra karta menu
Ewa Czarniecka-Skubina
Rafał Troć
nr katalogowy: 134943
gastronomia
karty menu
rodzaje kart menu
gastronomy
menu card
types of menu cards
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Dobra karta menu
Ewa Czarniecka-Skubina
Rafał Troć
nr katalogowy: 134943
gastronomia
karty menu
rodzaje kart menu
gastronomy
menu card
types of menu cards
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Dobra karta menu
Ewa Czarniecka-Skubina
Rafał Troć
nr katalogowy: 134943
gastronomia
karty menu
rodzaje kart menu
gastronomy
menu card
types of menu cards
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2018-12
Poprawa dynamicznych charakterystyk małych termoelektrycznych schładzaczy i podgrzewaczy napojów
SERGIY FILIN
nr katalogowy: 117527
10.15199/9.2018.12.9
schładzacz-podgrzewacz napojów
szybkość schładzania
wymiana ciepła
badania eksperymentalne
cooler/warmer for beverages
cooling rate
heat exchange
experimental tests
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Sektor soków i napojów owocowych i warzywnych w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 132263
10.15199/65.2021.6.1
soki
napoje
produkcja
spożycie
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
beverages
production
consumption
economic-financial situation
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Sektor soków i napojów owocowych i warzywnych w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 132263
10.15199/65.2021.6.1
soki
napoje
produkcja
spożycie
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
beverages
production
consumption
economic-financial situation
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Sektor soków i napojów owocowych i warzywnych w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 132263
10.15199/65.2021.6.1
soki
napoje
produkcja
spożycie
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
beverages
production
consumption
economic-financial situation
Poland
European Union
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-6
Zdrowie a styl życia, cz. 2
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 45293
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Dwa espresso proszę!
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 138818
kawa
palenie
zaparzanie
rodzaje napojów kawowych
dodatki do kawy
walory prozdrowotne kawy
kofeina
coffee
roasting
brewing
types of coffee drinks
coffee additives
health benefits of coffee
caffeine
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Dwa espresso proszę!
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 138818
kawa
palenie
zaparzanie
rodzaje napojów kawowych
dodatki do kawy
walory prozdrowotne kawy
kofeina
coffee
roasting
brewing
types of coffee drinks
coffee additives
health benefits of coffee
caffeine
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-2
Umowa o wolnym handlu UE-Mercosur - szansa czy zagrożenie?
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 125029
10.15199/65.2020.2.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-2
Umowa o wolnym handlu UE-Mercosur - szansa czy zagrożenie?
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 125029
10.15199/65.2020.2.1
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-6
Rynek wód aromatyzowanych i funkcjonalnych w Europie Zachodniej
Adam Bogacz
nr katalogowy: 45298
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Herbaty ready-to-drink - aspekty praktyczne i rynkowe
Mariusz Jakubowski
nr katalogowy: 120736
10.15199/64.2019.5-6.3
herbata
rtd
rynek napojów herbacianych
trendy herbaciane
właściwości naparów herbaty
tea
ready-to-drink
tea-based beverages
trends in tea
tea characteristics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Przemysł spożywczy po turbulencjach spowodowanych pandemią COVID-19
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
Anna Staszczak
nr katalogowy: 133089
10.15199/65.2021.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Przemysł spożywczy po turbulencjach spowodowanych pandemią COVID-19
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
Anna Staszczak
nr katalogowy: 133089
10.15199/65.2021.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Przemysł spożywczy po turbulencjach spowodowanych pandemią COVID-19
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
Anna Staszczak
nr katalogowy: 133089
10.15199/65.2021.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Przemysł spożywczy po turbulencjach spowodowanych pandemią COVID-19
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
Anna Staszczak
nr katalogowy: 133089
10.15199/65.2021.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Przemysł spożywczy po turbulencjach spowodowanych pandemią COVID-19
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
Anna Staszczak
nr katalogowy: 133089
10.15199/65.2021.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Przemysł spożywczy w Polsce podczas pandemii COVID-19 oraz wojny w Ukrainie
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 139162
10.15199/65.2022.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Przemysł spożywczy w Polsce podczas pandemii COVID-19 oraz wojny w Ukrainie
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 139162
10.15199/65.2022.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Przemysł spożywczy w Polsce podczas pandemii COVID-19 oraz wojny w Ukrainie
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 139162
10.15199/65.2022.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Przemysł spożywczy w Polsce podczas pandemii COVID-19 oraz wojny w Ukrainie
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 139162
10.15199/65.2022.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-5
Using the hyperbolic algebra for efficient analysis of nonlinear switched dynamical circuits
Zdzisław Trzaska
nr katalogowy: 84080
10.15199/ELE-2014-021
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-7
Wybrane zastosowania dwutlenku węgla w przemyśle spożywczym
Emilia Janiszewska-Turak
Dominika Sierszak
Maria Hankus
Zbigniew Pałacha
nr katalogowy: 108066
10.15199/65.2017.7.6
mrożenie LIC
chłodzenie
pakowanie MAP
ekstrakcja nadkrytyczna
oszałamianie
LIC freezing
cooling
MAP packaging
supercritical extraction
stunning
OPAKOWANIE 2017-5
Opakowanie w Internecie Rzeczy
Joanna Kuzincow
nr katalogowy: 106044
10.15199/42.2017.5.4
OPAKOWANIE 2010-I
The Private Label Effect
Jennifer Sprance
nr katalogowy: 50912
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 131483
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-9
Transient analysis in 1st order electrical circuits in violation of commutation laws
Vasyl V. KUKHARCHUK
Sergii V. PAVLOV
Samoil Sh. KATSYV
Andrii M. KOVAL
Volodymyr S. HOLODIUK
Mykhailo V. LYSYI
Andrzej KOTYRA
Orken MAMYRBAEV
Aidana KALABAYEVA
nr katalogowy: 133229
10.15199/48.2021.09.05
infinitesimal number
infinitely large number
hyperreal number
non-standard number
real number
inductive electric circuit
liczba nieskończenie mała
liczba nieskończenie duża
liczba hiperrzeczywista
liczba niestandardowa
liczba rzeczywista
indukcyjny obwód elektryczny
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-10
Recognizing the Reliability Non-coherence Components of Multiple Parallel Transmission Lines
Kaigui XIE
Jing JI
nr katalogowy: 63406
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-2b
Hysteresis in semi-rigid steel joints
Peter IVANYI
Amalia IVANYI
nr katalogowy: 74810
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-2a
Using Euler's and Taylor's expansion method for solution of non-linear differential equation system in pharmacokinetics
Mariana BEŇOVÁ
Daniela GOMBÁRSKA
Branislav DOBRUCKÝ
nr katalogowy: 74444
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-7
Herbaty czarne jakość sensoryczna i ich właściwości przeciwutleniające
Przemysław Dmowski
Karol Zakrzewski
nr katalogowy: 115043
10.15199/65.2018.7.8
aromatyzowana herbata czarna
przeciwutleniacze
ocena konsumencka
barwa
flavoured black tea
antioxidants
consumer evaluation
colour
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Sektor sokowniczy w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 138317
10.15199/65.2022.6.1
soki
napoje
produkcja
spożycie
eksport
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
beverages
production
consumption
export
economic-financial situation
Poland
European Union
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Hard seltzer – nowa alternatywa dla browarów?
Katarzyna Grześkiewicz
Olga Hrabia
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 139102
10.15199/64.2022.4.2
hard seltzer
browar
hard seltzer
brewery
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Hard seltzer – nowa alternatywa dla browarów?
Katarzyna Grześkiewicz
Olga Hrabia
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 139102
10.15199/64.2022.4.2
hard seltzer
browar
hard seltzer
brewery
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-3
The Comparison of the Probability Density Function Estimators for Signal Detection in Impulsive Noise
Krzysztof KONOPKO
nr katalogowy: 50424
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-10
Zastosowanie metody non-interior-point w optymalizacji rozpływu mocy w systemie elektroenergetycznym
Bernard BARON
Artur PASIERBEK
Tomasz KRASZEWSKI
Marcin POŁOMSKI
Radosław SOKÓŁ
nr katalogowy: 47419
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-12
Rola przełożonego w modelowaniu kultury organizacyjnej i jakości instytucji non profit
Katarzyna OLEJNICZAK-SZUSTER
Bogna Ś. KONODYBA- RORAT
nr katalogowy: 111451
10.15199/48.2017.12.3
organizacja non profit
kultura organizacyjna
kultura jakości
non profit organization
organizational culture
quality culture
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-10
INNOWACJE W OPAKOWANIACH
Adam Bogacz
nr katalogowy: 80286
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2006-5
Globalne cyberbezpieczeństwo. Primum non nocere
A. M. WILK
nr katalogowy: 19699
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
A method for evaluation of the size of a grain on non-planar surfaces
JERZY CHMIELA
DAMIA N SŁOTA
JAN CWAJNA
STANIS ŁAW ROSKOSZ
nr katalogowy: 52769
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-8
Multivariate non-stationary time series predictor based on an adaptive neuro-fuzzy approach
YEVGENIY BODYANSKIY
OLEKSII TYSHCHENKO
Waldemar WÓJCIK
nr katalogowy: 78804
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-5-6
Kalejdoskop ze świata napojów IV-V 2012
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 68887
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-3
The impact of digital fi lter parameters on the results of nonlinear distortion measurements in loudspeakers – simulation process
ANDRZEJ DOBRUCKI
RAFAŁ SICZEK
nr katalogowy: 50798
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2016-3
Niestandardowe metody optyczne w badaniach powierzchni elektrochemicznie spasywowanego stopu Ti6Al7Nb
Natalia Wolska
Janusz Jaglarz
Janusz Szewczenko
nr katalogowy: 97189
10.15199/40.2016.3.4
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-6
Zastosowania nietermicznej plazmy w biotechnologiach
Henryka Danuta STRYCZEWSKA
Agnieszka ŁĘKAWA
nr katalogowy: 45551
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-6
Zastosowania nietermicznej plazmy w biotechnologiach
Henryka Danuta STRYCZEWSKA
Agnieszka ŁĘKAWA
nr katalogowy: 45550
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-1
Improving performance of non-interior point based optimal power flow algorithm computations
Marcin POŁOMSKI
nr katalogowy: 103247
10.15199/48.2017.01.75
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Sektor sokowniczy w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 138317
10.15199/65.2022.6.1
soki
napoje
produkcja
spożycie
eksport
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
beverages
production
consumption
export
economic-financial situation
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Sektor sokowniczy w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 138317
10.15199/65.2022.6.1
soki
napoje
produkcja
spożycie
eksport
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
beverages
production
consumption
export
economic-financial situation
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Sektor sokowniczy w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 138317
10.15199/65.2022.6.1
soki
napoje
produkcja
spożycie
eksport
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
beverages
production
consumption
export
economic-financial situation
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Sektor sokowniczy w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 138317
10.15199/65.2022.6.1
soki
napoje
produkcja
spożycie
eksport
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
beverages
production
consumption
export
economic-financial situation
Poland
European Union
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-9
Metoda obliczania pełnej i optymalnej kompensacji mocy biernej nieliniowych odbiorników jednofazowych lub trójfazowych niesymetrycznych przy zasilaniu źródłami rzeczywistymi
Adam SKOPEC
Czesław STEC
nr katalogowy: 86952
10.12915/pe.2014.09.54
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7b
A New Non-monotone Line Search Algorithm for Nonlinear Programming
Jing ZHANG
nr katalogowy: 69338
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-7
Non-pulsed mode of supply in a three-phase system at asymmetrical voltage
Iurii A. SIROTIN
nr katalogowy: 77931
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-9
Modelowanie matematyczne zjawiska wzrostu wtrąceń niemetalicznych podczas przepływu ciekłej stali przez kadź pośrednią
ADAM CWUDZIŃSKI
JAN JOWSA
nr katalogowy: 54093
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-6
Simulation of Eddy Current and Repulsive Force of Non-Ferrous Particles in Eddy Current Separator
Ahmed Nour El Islam AYAD
Moulay LARAB
Houari boudjella1
Farid Benhamida
nr katalogowy: 120453
10.15199/48.2019.06.09
separatior magnetyczny
prądy wirowe
Comsol Multiphysics
Eddy Current Separator
Magnetic Field
Repulsive Force
Non ferrous particles.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-6
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 126839
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 131483
PACKAGING REVIEW 2024-1
ANUGA FOODTEC: DIGITALISATION, SUSTAINABILITY AND INDIVIDUALISATION
nr katalogowy: 147840
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-9
A review and analysis of Quade’s fundamental geometric time domain concept for the summation of non-active powers of poly-phase systems
Dirk Riedinger
nr katalogowy: 139261
10.15199/48.2022.09.01
power
vector space
orthogonality
interference
geometric summation
poly-phase circuit
fictitious starpoint
Sumowanie mocy
przestrzeń wektorowa
obwody wielofazowe
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-9
A review and analysis of Quade’s fundamental geometric time domain concept for the summation of non-active powers of poly-phase systems
Dirk Riedinger
nr katalogowy: 139261
10.15199/48.2022.09.01
power
vector space
orthogonality
interference
geometric summation
poly-phase circuit
fictitious starpoint
Sumowanie mocy
przestrzeń wektorowa
obwody wielofazowe
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-9
A review and analysis of Quade’s fundamental geometric time domain concept for the summation of non-active powers of poly-phase systems
Dirk Riedinger
nr katalogowy: 139261
10.15199/48.2022.09.01
power
vector space
orthogonality
interference
geometric summation
poly-phase circuit
fictitious starpoint
Sumowanie mocy
przestrzeń wektorowa
obwody wielofazowe
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-9
A review and analysis of Quade’s fundamental geometric time domain concept for the summation of non-active powers of poly-phase systems
Dirk Riedinger
nr katalogowy: 139261
10.15199/48.2022.09.01
power
vector space
orthogonality
interference
geometric summation
poly-phase circuit
fictitious starpoint
Sumowanie mocy
przestrzeń wektorowa
obwody wielofazowe
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2008-3
Characterization of typical non-metallic inclusions in clean steels
TERESA LIS
nr katalogowy: 33681
PROBLEMY JAKOŚCI 2007-5
Rola zaufania w budowie jakości relacji przedsiębiorstw i organizacji non profit z wykorzystaniem Strategicznej Karty Wyników
Andrzej CHODYŃSKI
Marek JABŁOŃSKI
Adam JABŁOŃSKI
nr katalogowy: 26199
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-II
Eddy currents induced in the screen of a non-coaxial cable
Zygmunt PIĄTEK
nr katalogowy: 30338
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-6
Badanie modelu matematycznego bilansu populacji w symulacjach komputerowych zachowania się wtrąceń niemetalicznych w ciekłej stali
adaM cWudZiŃsk
Jan JoWsai
nr katalogowy: 61673
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-5
Kontrola wtrąceń niemetalicznych podczas produkcji stali
Bartłomiej JĘDRYSIAK
Marek WARZECHA
nr katalogowy: 91231
10.15199/24.2015.5.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-11
Wody butelkowane dlaczego rośnie ich spożycie?
Anna Gątarska
Bożena Garbowska
Monika Radzymińska
nr katalogowy: 110543
10.15199/65.2017.11.2
wody butelkowane
spożycie
zachowania konsumentów
bottled waters
consumption
consumers’
behaviour
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-2
Eddy Currents Non Destructive Testing and Evaluation of Ferromagnetic Medium
Hamid MEHADDENE
Hassane MOHELLEBI
Azouaou BERKACHE
nr katalogowy: 118393
10.15199/48.2019.02.26
Non destructive testing technique
Ferromagnetic materials
Eddy current
Finite element method
Artificial neural network.
badania nieniszczące
metoda prądów wirowych
metoda elementów skończonych
. Sieć neuronowa.
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2014-3
Oddziaływanie ceru, lantanu i neodymu na morfologię i skład chemiczny wtrąceń niemetalicznych w stalach mikrostopowych
Marek OPIELA
nr katalogowy: 83112
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9a
Imperialist Competitive Algorithm and Particle Swarm Optimization Comparison for Eddy Current Non-destructive Evaluation
Ammar HAMEL
Hassane MOHELLEBI
Mouloud FELIACHI
nr katalogowy: 70658
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-6
Recovery voltage in ZnO ceramics
Juraj KURIMSKÝ
Bystrík DOLNÍK
nr katalogowy: 60088
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-2b
Finding a Crack and Determining Depth in a Material
Marko JESENIK
Mladen TRLEP
nr katalogowy: 74825
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-7
Fractional flow formulation for three-phase non-isothermal flow in porous media
Waldemar WÓJCIK
Nurlan TEMIRBEKOV
Dossan BAIGEREYEV
nr katalogowy: 99551
10.15199/48.2016.07.04
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-6
Analysis of Discharge Sound and I-V Characteristic on Gliding Arc Discharge
Fumiaki MITSUGI
Toshiyuki NAKAMIYA
Yoshito SONODA
Joanna PAWŁAT
Shin-ichi AOQUI
Tomoaki IKEGAMI
Hiroharu KAWASAKI
Henryka STRYCZEWSKA
nr katalogowy: 98799
10.15199/48.2016.06.23
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-8
Experimental Investigation on the Load Signature Parameters for Non-Intrusive Load Monitoring
Rodrigo BACURAU
Alex DANTE
Luis DUARTE
Elnatan FERREIRA
nr katalogowy: 92792
10.15199/48.2015.08.22
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-6
Using neural networks application for prediction of parameters of carbonizing process in fluidized bed
MICHAŁ SZOTA
JÓZEF JASIŃSKI
nr katalogowy: 40508
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-6
Włókniny z włóknem aktywnym na wkładki do obuwia
MICHALINA FALKIEWICZ-DULIK
nr katalogowy: 99036
10.15199/60.2016.06.3
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-6
Wina ze Złotego Stanu w Warszawie
winny maniak
nr katalogowy: 106255
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-3
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 90196
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-5
Non solo gelato - nie tylko lody...
nr katalogowy: 76281
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2018-8-9
WZAJEMNA KOHERENTNA ANALIZA KOWARIANCYJNA ŁĄCZNIE OKRESOWO NIESTACJONARNYCH SYGNAŁÓW LOSOWYCH O NIEZNANYM OKRESIE
Igor Jaworski
Roman Juzefowycz Zbigniew Zakrzewski
Jacek Majewski
nr katalogowy: 116019
10.15199/59.2018.8-9.61
asymptotycznie nieobciążony i zgodny
estymator okresu
łącznie okresowo niestacjonarne sygnały losowe
asymptotically unbiased and consistent
jointly periodically non-stationary random signals
period estimator.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Jakość mikrobiologiczna i sensoryczna fermentowanych napojów miodowych
mgr inż. Emilia Łapińska
inż. Małgorzata Pikora
dr hab. Monika Trząskowska
nr katalogowy: 130557
10.15199/64.2021.1.4
napój miodowy
probiotyki
fermentacja
Lactobacillus
honey drink
probiotics
fermentation
Lactobacillus
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Jakość mikrobiologiczna i sensoryczna fermentowanych napojów miodowych
mgr inż. Emilia Łapińska
inż. Małgorzata Pikora
dr hab. Monika Trząskowska
nr katalogowy: 130557
10.15199/64.2021.1.4
napój miodowy
probiotyki
fermentacja
Lactobacillus
honey drink
probiotics
fermentation
Lactobacillus
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2016-3
Profile and professional career of graduates in Materials Engineering, AGH Faculty of Non-Ferrous Metals
Maria Richert
Wacław Muzykiewicz
Katarzyna Łyp-Wrońska
nr katalogowy: 99373
10.15199/28.2016.3.8
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2017-11
Analiza jakości blach grubych z wykorzystaniem wybranych narzędzi analitycznych
Edyta KARDAS
nr katalogowy: 110883
10.15199/24.2017.11.12
blacha gruba
jakość
niezgodność
analiza
plate
quality
non-conformance
analysis
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2018-11
Ocena wpływu warunków odlewania stalowego wlewka ciągłego na zachowanie się wtrąceń niemetalicznych – modelowanie numeryczne
Marcin BIELNICKI
Jan JOWSA
nr katalogowy: 117364
D10.15199/24.2018.11.2
ciągłe odlewanie stali
wtrącenia niemetaliczne
krystalizator
symulacja numeryczna
continuous steel casting
non-metallic inclusions
mold
numerical simulation
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-6
New multipoint algorithm for eliminating chaotic vibrations in complex non-linear systems
Radosław BASIŃSKI
Krzysztof SIWEK
nr katalogowy: 132290
10.15199/48.2021.06.17
non-linear systems
chaotic vibrations
strange attractors
multipoint stabilization algorithms.
układy nieliniowe
drgania chaotyczne
dziwne atraktory
multipunktowe algorytmy stabilizacji.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-2
Biologiczne metody produkcji piwa o obniżonej zawartości alkoholu
Krystian Klimczak
Monika Cioch-Skoneczny
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 148464
10.15199/64.2024.2.1
piwo bezalkoholowe
drożdże specjalne
metody biologiczne
non-alcoholic beer
special yeast
biological methods
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-5
Wavelet based signal analysis of pulsed eddy current signals
Daniela GOMBARSKA
Milan SMETANA
nr katalogowy: 59945
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-5
Diagnostyka nierównowagi termodynamicznej plazmy ślizgającego się wyładowania łukowego
Jarosław DIATCZYK
Henryka Danuta STRYCZEWSKA
Grzegorz KOMARZYNIEC
nr katalogowy: 52156
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-8-9
ROZPOZNAWANIE KONTEKSTU NA POTRZEBY USŁUGI NIEZAPRZECZALNOŚCI CONTEXT RECOGNITION FOR NON-REPUDIATION SECURITY SERVICE
Marcin Alan Tunia
nr katalogowy: 101861
10.15199/59.2016.8-9.8
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-10
Guayusa - aspekty praktyczne i rynkowe
Mariusz Jakubowski
nr katalogowy: 123053
10.15199/64.2019.10.4
Ilex guayusa
mate
herbata
naturalne napoje energetyzujące
Ilex guayusa
mate
tea
natural energy drinks
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-12
Zatężanie rozcieńczonych wodnych roztworów alkoholi metodą perwaporacji
Honorata Walczyk
nr katalogowy: 73281
OPAKOWANIE 2013-10
Synteza optymalizacyjna systemu ochrony napojów alkoholowych przed podrabianiem
BOGDAN PALCHEVSKYI
LUBA KRESTIANPOL
nr katalogowy: 79775
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-5
Przyspieszanie niektórych procesów technologicznych w winiarstwie a jakość wina
Agnieszka Wilkowska
Dorota Piatka
Eugeniusz Pogorzelski
nr katalogowy: 51964
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2010-11
Wpływ parametrów elektrochemicznych na anodowe roztwarzanie miedzi w alkoholowych roztworach elektrolitów
MARIA STAROWICZ
BARBARA STYPUŁA
nr katalogowy: 55644
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-3
An Adaptive Algorithm of State Estimation in the Presence of Multiplicative Interferences
Dariusz JANCZAK
nr katalogowy: 50421
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-3
Robust Data Processing in the Presence of Outliers
Jurij GRISZIN
nr katalogowy: 50419
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-12
Uniform and non-uniform asymptotic solutions to problems of electromagnetic diffraction and propagation
Adam CIARKOWSKI
nr katalogowy: 48784
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-3
Eksploatacja transformatorów energetycznych przy obciążeniu nieliniowym
Grzegorz Hołdyński
Zbigniew Skibko
nr katalogowy: 136829
10.15199/74.2022.3.4
transformatory energetyczne
prądy niesinusoidalne
straty mocy
power transformers
non-sinusoidal currents
power losses
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-3
Eksploatacja transformatorów energetycznych przy obciążeniu nieliniowym
Grzegorz Hołdyński
Zbigniew Skibko
nr katalogowy: 136829
10.15199/74.2022.3.4
transformatory energetyczne
prądy niesinusoidalne
straty mocy
power transformers
non-sinusoidal currents
power losses
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-3
Eksploatacja transformatorów energetycznych przy obciążeniu nieliniowym
Grzegorz Hołdyński
Zbigniew Skibko
nr katalogowy: 136829
10.15199/74.2022.3.4
transformatory energetyczne
prądy niesinusoidalne
straty mocy
power transformers
non-sinusoidal currents
power losses
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH