Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-1
MARKET OF FERMENTED BEVERAGES IN POLAND
Nadia GUZIŃSKA
Edyta KORDIALIK-BOGACKA
nr katalogowy: 147957
10.15199/180.2024.1.3
fermented beverages
cider
kombucha
plant-based dairy
napoje fermentowane
cydr
kombucha
nabiał roślinny
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-1
MARKET OF FERMENTED BEVERAGES IN POLAND
Nadia GUZIŃSKA
Edyta KORDIALIK-BOGACKA
nr katalogowy: 147957
10.15199/180.2024.1.3
fermented beverages
cider
kombucha
plant-based dairy
napoje fermentowane
cydr
kombucha
nabiał roślinny
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-7
Aromatyzowane napoje spirytusowe
Mateusz Różański
Maria Balcerek
Katarzyna Pielech-Przybylska
nr katalogowy: 115056
10.15199/64.2018.7.4
napoje spirytusowe
aromatyzowanie
maceracja
surowce roślinne
owoce
spirit beverages
aromatization
maceration
plant raw materials
fruits
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-10
Napoje roślinne mlekopodobne charakterystyka i analiza dostępności w Polsce
Zuzanna Walczak
Anna Florowska
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 110159
10.15199/65.2017.10.3
napoje roślinne
substytuty mleka
badanie rynku
plant-based beverages
milk substitutes
market research
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Dwa espresso proszę!
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 138818
kawa
palenie
zaparzanie
rodzaje napojów kawowych
dodatki do kawy
walory prozdrowotne kawy
kofeina
coffee
roasting
brewing
types of coffee drinks
coffee additives
health benefits of coffee
caffeine
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Dwa espresso proszę!
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 138818
kawa
palenie
zaparzanie
rodzaje napojów kawowych
dodatki do kawy
walory prozdrowotne kawy
kofeina
coffee
roasting
brewing
types of coffee drinks
coffee additives
health benefits of coffee
caffeine
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Technologia browarnicza – aktualności ze świata nauki 2021
Aleksander Poreda
Katarzyna Fulara
Olga Hrabia
Aneta Ciosek
nr katalogowy: 133167
10.15199/64.2021.4.1
technologia browarnicza
nauka
rozwój
brewing technology
science
development
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Technologia browarnicza – aktualności ze świata nauki 2021
Aleksander Poreda
Katarzyna Fulara
Olga Hrabia
Aneta Ciosek
nr katalogowy: 133167
10.15199/64.2021.4.1
technologia browarnicza
nauka
rozwój
brewing technology
science
development
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Technologia browarnicza – aktualności ze świata nauki 2021
Aleksander Poreda
Katarzyna Fulara
Olga Hrabia
Aneta Ciosek
nr katalogowy: 133167
10.15199/64.2021.4.1
technologia browarnicza
nauka
rozwój
brewing technology
science
development
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Roślinne alternatywy dla serów: stan i perspektywy
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140723
10.15199/65.2022.11.5
dieta roślinna
sery
substytuty
analogi
wartość żywieniowa
plant-based diet
cheeses
substitutes
analogues
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Roślinne alternatywy dla serów: stan i perspektywy
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140723
10.15199/65.2022.11.5
dieta roślinna
sery
substytuty
analogi
wartość żywieniowa
plant-based diet
cheeses
substitutes
analogues
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Roślinne alternatywy dla serów: stan i perspektywy
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140723
10.15199/65.2022.11.5
dieta roślinna
sery
substytuty
analogi
wartość żywieniowa
plant-based diet
cheeses
substitutes
analogues
nutritional value
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Probiotyki w fermentowanych napojach owocowych – przegląd
Urszula T. Jasińska
nr katalogowy: 135251
10.15199/64.2021.6.3
fermentowane napoje owocowe
żywność funkcjonalna
probiotyki
weganizm
fermented fruit beverages
functional food
probiotics
veganism
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Probiotyki w fermentowanych napojach owocowych – przegląd
Urszula T. Jasińska
nr katalogowy: 135251
10.15199/64.2021.6.3
fermentowane napoje owocowe
żywność funkcjonalna
probiotyki
weganizm
fermented fruit beverages
functional food
probiotics
veganism
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-5
Prekursory karbaminianu etylu w napojach alkoholowych
M. Balcerek
nr katalogowy: 20620
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-1
Segmentacja konsumentów na rynku napojów bezalkoholowych (na przykładzie mieszkańców Poznania)
SZYMON TARANT
JOANNA CAŁUJEK
nr katalogowy: 14503
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-1
Segmentacja konsumentów na rynku napojów bezalkoholowych (na przykładzie mieszkańców Poznania)
SZYMON TARANT
JOANNA CAŁUJEK
nr katalogowy: 14503
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Określanie wartości energetycznej piwa i napojów piwnych
Dorota Michałowska
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 127679
10.15199/64.2020.7–8.3
wartość energetyczna
piwo
napoje piwne
energy value
beer
beer beverages
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Określanie wartości energetycznej piwa i napojów piwnych
Dorota Michałowska
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 127679
10.15199/64.2020.7–8.3
wartość energetyczna
piwo
napoje piwne
energy value
beer
beer beverages
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Wpływ dodatku ekstraktów roślinnych na wybrane wyróżniki jakościowe napojów z wiśni i z czarnej porzeczki
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Karolina Grodzka
nr katalogowy: 127684
10.15199/64.2020.7–8.5
wiśnia
czarna porzeczka
napoje
zielona herbata
czarna marchew
cherry
blackcurrant
drinks
green tea
black carrot
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Wpływ dodatku ekstraktów roślinnych na wybrane wyróżniki jakościowe napojów z wiśni i z czarnej porzeczki
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Karolina Grodzka
nr katalogowy: 127684
10.15199/64.2020.7–8.5
wiśnia
czarna porzeczka
napoje
zielona herbata
czarna marchew
cherry
blackcurrant
drinks
green tea
black carrot
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-10
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 72048
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-7-8
SIG Beverages Nasza odpowiedź na nowe wyzwania płynące z rynku to "Value added Bottling"
nr katalogowy: 29439
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-4
Bezalkoholowe napoje fermentowane – aspekty praktyczne i rynkowe
Mariusz Jakubowski
nr katalogowy: 119740
10.15199/64.2019.4.3
bezalkoholowe napoje fermentowane
napoje funkcjonalne
problemy technologiczne
non-alcoholic fermented beverages
functional beverages
technological issues
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2023-7
MODELOWANIE SYSTEMÓW PRODUKCYJNYCH Z WYKORZYSTANIEM ŚRODOWISKA PLANT SIMULATION
Tomasz Składanek
Marek Suproniuk
nr katalogowy: 144093
10.15199/13.2023.7.1
Plant Simulation
projektowanie
procesy automatyzacji
dydaktyka
automatyzacja druku
Plant Simulation
designing
automation processes
didactics
printing automation
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2023-7
MODELOWANIE SYSTEMÓW PRODUKCYJNYCH Z WYKORZYSTANIEM ŚRODOWISKA PLANT SIMULATION
Tomasz Składanek
Marek Suproniuk
nr katalogowy: 144093
10.15199/13.2023.7.1
Plant Simulation
projektowanie
procesy automatyzacji
dydaktyka
automatyzacja druku
Plant Simulation
designing
automation processes
didactics
printing automation
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2023-7
MODELOWANIE SYSTEMÓW PRODUKCYJNYCH Z WYKORZYSTANIEM ŚRODOWISKA PLANT SIMULATION
Tomasz Składanek
Marek Suproniuk
nr katalogowy: 144093
10.15199/13.2023.7.1
Plant Simulation
projektowanie
procesy automatyzacji
dydaktyka
automatyzacja druku
Plant Simulation
designing
automation processes
didactics
printing automation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Herbaty ready-to-drink - aspekty praktyczne i rynkowe
Mariusz Jakubowski
nr katalogowy: 120736
10.15199/64.2019.5-6.3
herbata
rtd
rynek napojów herbacianych
trendy herbaciane
właściwości naparów herbaty
tea
ready-to-drink
tea-based beverages
trends in tea
tea characteristics
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-6
Wpływ dodatku preparatów pektynowych na wybrane wyróżniki jakościowe napojów malinowych i z czarnej porzeczki
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Anna Meller
nr katalogowy: 126834
10.15199/64.2020.6.1
malina
czarna porzeczka
napoje
pektyny
raspberry
blackcurrant
beverages
pectins
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-5-6
9th InnoBev Global Beverage Congress
Adam Bogacz
nr katalogowy: 77510
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-6
Niekorzystne składniki spirytusów i napojów alkoholowych
Urszula Dziekońska
Maria Balcerek
nr katalogowy: 52626
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Roślinne substytuty produktów mlecznych najczęściej dostępne na rynku krajowym
Magdalena Stobiecka
Joanna Wajs
nr katalogowy: 123072
10.15199/65.2019.10.7
mleko
alternatywa mleka
napoje roślinne
lody bezmleczne
milk
milk alternative
plant drinks
dairy- -free ice cream
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Roślinne substytuty produktów mlecznych najczęściej dostępne na rynku krajowym
Magdalena Stobiecka
Joanna Wajs
nr katalogowy: 123072
10.15199/65.2019.10.7
mleko
alternatywa mleka
napoje roślinne
lody bezmleczne
milk
milk alternative
plant drinks
dairy- -free ice cream
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2016-8
The Change of Mechanical Properties of Material Using Various Reductions by Cold-Drawn Precision Seamless Tubes
Milan MOJŽIŠ
Martin RIDZOŇ
Jozef BÍLIK
Ľudovít PARILÁK
nr katalogowy: 100064
10.15199/24.2016.8.11
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-9
Determining the reactivity of concrete aggregates for Nuclear Power Plant concrete structures
Wioletta Jackiewicz-Rek
Tomasz Piotrowski
Alain Jeanpierre
Luc Courard
nr katalogowy: 100868
10.15199/33.2016.09.37
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-10
Guayusa - aspekty praktyczne i rynkowe
Mariusz Jakubowski
nr katalogowy: 123053
10.15199/64.2019.10.4
Ilex guayusa
mate
herbata
naturalne napoje energetyzujące
Ilex guayusa
mate
tea
natural energy drinks
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2021-12
Ocena efektywności działania oczyszczalni ścieków z produkcji napojów bezalkoholowych i niskoalkoholowych
Radosław Żyłka
Wojciech Dąbrowski
nr katalogowy: 135059
10.15199/17.2021.12.5
Produkcja napojów
przemysł napojowy
oczyszczanie ścieków
ultrafiltracja
flotacja DAF
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-3
Siting hydropower plant by rough set and combinative distance-based assessment
Ahmed M. Agwa
Shaaban M. Shaaban
nr katalogowy: 130651
10.15199/48.2021.03.03
Hydropower plant
site selection
multiple-criteria decision-making
rough set
combinative distance-based assessment
Elektrownia wodna
wybór miejsca
podejmowanie decyzji według wielu kryteriów
zgrubny zestaw
kombinowana ocena oparta na odległości
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-5
Diety roślinne – charakterystyka, zalecenia oraz postawy konsumenckie
Klaudia Wiśniewska
Diana Wolańska-Buzalska
Katarzyna Wolnicka
nr katalogowy: 126523
10.15199/65.2020.5.7
dieta
żywienie
zdrowie
diety roślinne
konsument
diet
nutrition
health
plant-based diets
consumer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-8
Rynek napojów bezalkoholowych1 w Polsce
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 115586
10.15199/65.2018.8.2
napoje bezalkoholowe
produkcja
spożycie
handel zagraniczny
non-alcoholic beverages
production
consumption
foreign trade
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Preferencje konsumentów na rynku napojów bezalkoholowych
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Bartosz Kruszewski
Andrzej Mazurkiewicz
nr katalogowy: 114464
10.15199/65.2018.6.6
napoje bezalkoholowe
preferencje konsumenckie
soki
nektary
napoje
non-alcoholic beverages
juices
nectars
consumer preferences
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-11
Methodology for Extreme power thresholds of photovoltaic power plants
Martin SMOČEK
Zdeněk HRADÍLEK
nr katalogowy: 80834
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Wpływ produkcji owoców mrożonych na zmiany klimatu
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 138253
10.15199/64.2022.3.4
owoce mrożone
ślad węglowy produkcji
emisja CO2
zmiany klimatu
przetwórstwo owocowe
frozen fruit
carbon footprint of production
CO2 emissions
climate change
fruit processing
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Wpływ produkcji owoców mrożonych na zmiany klimatu
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 138253
10.15199/64.2022.3.4
owoce mrożone
ślad węglowy produkcji
emisja CO2
zmiany klimatu
przetwórstwo owocowe
frozen fruit
carbon footprint of production
CO2 emissions
climate change
fruit processing
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Wpływ produkcji owoców mrożonych na zmiany klimatu
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 138253
10.15199/64.2022.3.4
owoce mrożone
ślad węglowy produkcji
emisja CO2
zmiany klimatu
przetwórstwo owocowe
frozen fruit
carbon footprint of production
CO2 emissions
climate change
fruit processing
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Wpływ produkcji owoców mrożonych na zmiany klimatu
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 138253
10.15199/64.2022.3.4
owoce mrożone
ślad węglowy produkcji
emisja CO2
zmiany klimatu
przetwórstwo owocowe
frozen fruit
carbon footprint of production
CO2 emissions
climate change
fruit processing
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jogurty jako superfood
Aneta Brodziak
Tomasz Czernecki
Joanna Wajs
Maria Zuba-Ciszewska
Jolanta Król
nr katalogowy: 142074
10.15199/65.2023.2.4
mleczne napoje fermentowane
dodatek roślinny
bakterie probiotyczne
zdrowie
fermented milk beverages
plant additives
probiotic bacteria
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jogurty jako superfood
Aneta Brodziak
Tomasz Czernecki
Joanna Wajs
Maria Zuba-Ciszewska
Jolanta Król
nr katalogowy: 142074
10.15199/65.2023.2.4
mleczne napoje fermentowane
dodatek roślinny
bakterie probiotyczne
zdrowie
fermented milk beverages
plant additives
probiotic bacteria
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jogurty jako superfood
Aneta Brodziak
Tomasz Czernecki
Joanna Wajs
Maria Zuba-Ciszewska
Jolanta Król
nr katalogowy: 142074
10.15199/65.2023.2.4
mleczne napoje fermentowane
dodatek roślinny
bakterie probiotyczne
zdrowie
fermented milk beverages
plant additives
probiotic bacteria
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jogurty jako superfood
Aneta Brodziak
Tomasz Czernecki
Joanna Wajs
Maria Zuba-Ciszewska
Jolanta Król
nr katalogowy: 142074
10.15199/65.2023.2.4
mleczne napoje fermentowane
dodatek roślinny
bakterie probiotyczne
zdrowie
fermented milk beverages
plant additives
probiotic bacteria
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jogurty jako superfood
Aneta Brodziak
Tomasz Czernecki
Joanna Wajs
Maria Zuba-Ciszewska
Jolanta Król
nr katalogowy: 142074
10.15199/65.2023.2.4
mleczne napoje fermentowane
dodatek roślinny
bakterie probiotyczne
zdrowie
fermented milk beverages
plant additives
probiotic bacteria
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jogurty jako superfood
Aneta Brodziak
Tomasz Czernecki
Joanna Wajs
Maria Zuba-Ciszewska
Jolanta Król
nr katalogowy: 142074
10.15199/65.2023.2.4
mleczne napoje fermentowane
dodatek roślinny
bakterie probiotyczne
zdrowie
fermented milk beverages
plant additives
probiotic bacteria
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jogurty jako superfood
Aneta Brodziak
Tomasz Czernecki
Joanna Wajs
Maria Zuba-Ciszewska
Jolanta Król
nr katalogowy: 142074
10.15199/65.2023.2.4
mleczne napoje fermentowane
dodatek roślinny
bakterie probiotyczne
zdrowie
fermented milk beverages
plant additives
probiotic bacteria
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jogurty jako superfood
Aneta Brodziak
Tomasz Czernecki
Joanna Wajs
Maria Zuba-Ciszewska
Jolanta Król
nr katalogowy: 142074
10.15199/65.2023.2.4
mleczne napoje fermentowane
dodatek roślinny
bakterie probiotyczne
zdrowie
fermented milk beverages
plant additives
probiotic bacteria
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jogurty jako superfood
Aneta Brodziak
Tomasz Czernecki
Joanna Wajs
Maria Zuba-Ciszewska
Jolanta Król
nr katalogowy: 142074
10.15199/65.2023.2.4
mleczne napoje fermentowane
dodatek roślinny
bakterie probiotyczne
zdrowie
fermented milk beverages
plant additives
probiotic bacteria
health
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Napój herbaciany kombucha jako baza do produkcji innowacyjnych napojów niskoalkoholowych
Marcin Kruk
Szymon Pochylski
Katarzyna Neffe-Skocińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 137304
10.15199/64.2022.2.6
kombucha
napoje niskoalkoholowe
polifenole
aktywność antyoksydacyjna
fermentacja
kombucha
low-alcoholic beverages
polyphenols
antioxidant activity
fermentation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Napój herbaciany kombucha jako baza do produkcji innowacyjnych napojów niskoalkoholowych
Marcin Kruk
Szymon Pochylski
Katarzyna Neffe-Skocińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 137304
10.15199/64.2022.2.6
kombucha
napoje niskoalkoholowe
polifenole
aktywność antyoksydacyjna
fermentacja
kombucha
low-alcoholic beverages
polyphenols
antioxidant activity
fermentation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Napój herbaciany kombucha jako baza do produkcji innowacyjnych napojów niskoalkoholowych
Marcin Kruk
Szymon Pochylski
Katarzyna Neffe-Skocińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 137304
10.15199/64.2022.2.6
kombucha
napoje niskoalkoholowe
polifenole
aktywność antyoksydacyjna
fermentacja
kombucha
low-alcoholic beverages
polyphenols
antioxidant activity
fermentation
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-6
Faults detection in PMSM drive using Artificial Neural Network
Konrad URBAŃSKI
Dariusz MAJCHRZAK
nr katalogowy: 106206
10.15199/48.2017.06.06
Artificial Neural Network
PMSM
Fault detection
Electric drive
Sztuczna Sieć Neuronowa
PMSM
Detekcja uszkodzeń
Napęd elektryczny.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Znakowanie napojów alkoholowych wartością odżywczą
Dominika Jeżewska
Grażyna Osęka
Iwona Kowalczyk-Andrzejewska
nr katalogowy: 114459
znakowanie żywności
napoje alkoholowe
wartość odżywcza
prawo unijne i krajowe
food labelling
alcoholic beverages
nutrition declaration
EU and national law
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-11
Recent applications of electromagnetic nondestructive testing at power plants
Stan KAMINSKI
Eugene REINHART
nr katalogowy: 31313
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-4
Badanie efektywności ekonomicznej wytwarzania energii elektrycznej
Justyna MICHALAK
nr katalogowy: 51560
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Monitoring, diagnosis and localization of the partial shading fault in a photovoltaic power plant with an approach by artificial neural networks
Zakarya Saada
Soraya Zebirate
nr katalogowy: 140841
10.15199/48.2022.12.42
Solar Plant
Partial Shading Failure
Diagnostic system
Modeling of the Photovoltaic (PV) Plant System
Artificial Neuronal Network (ANN).
awaria częściowego zacienienia
system diagnostyczny
modelowanie systemu elektrowni fotowoltaicznej (PV)
sztuczna sieć neuronowa (ANN).
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Monitoring, diagnosis and localization of the partial shading fault in a photovoltaic power plant with an approach by artificial neural networks
Zakarya Saada
Soraya Zebirate
nr katalogowy: 140841
10.15199/48.2022.12.42
Solar Plant
Partial Shading Failure
Diagnostic system
Modeling of the Photovoltaic (PV) Plant System
Artificial Neuronal Network (ANN).
awaria częściowego zacienienia
system diagnostyczny
modelowanie systemu elektrowni fotowoltaicznej (PV)
sztuczna sieć neuronowa (ANN).
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-2
Kalejdoskop ze świata napojów - styczeń 2012 r.
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 66093
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-9
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 93617
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11b
Development of an optimal control system for smelting process in the molten-pool
Bakhyt Kaskabayevich MUKHANOV
Aituar SULEIMENOV
Waldemar WÓJCIK
Konrad GROMASZEK
nr katalogowy: 72362
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9b
Repair Strategy Optimization for Gas Turbine Based on Equivalent Operating Hour (EOH) Analysis
Jingwen AN
Linfeng Zhao
nr katalogowy: 70714
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Słodkie napoje bez cukru
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 120740
10.15199/64.2019.5-6.5
napoje bezalkoholowe
cukier
substancje intensywnie słodzące
oświadczenia żywieniowe
beverages
sugar
intense sweeteners
nutrition claims
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-10
Napoje funkcjonalne - wrzesień 2011 r.
Adam Bogacz
nr katalogowy: 63336
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-4
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 119749
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-2
INNOWACJE W OPAKOWANIACH
Adam Bogacz
nr katalogowy: 89768
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Dochodowa elastyczność popytu na żywność i napoje alkoholowe w Polsce
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 129146
10.15199/65.2020.11.1
dochody
wydatki
żywność
napoje alkoholowe
gospodarstwa domowe
income
expenditures
food
alcoholic beverages
households
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Dochodowa elastyczność popytu na żywność i napoje alkoholowe w Polsce
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 129146
10.15199/65.2020.11.1
dochody
wydatki
żywność
napoje alkoholowe
gospodarstwa domowe
income
expenditures
food
alcoholic beverages
households
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-9
Estymacja parametrów dynamicznych różnych nieliniowych modeli generatorów synchronicznych na podstawie testów zrzutów mocy
Andrzej BOBOŃ
Stefan PASZEK
Piotr PRUSKI
nr katalogowy: 79532
CHŁODNICTWO 2010-12
Analiza monitoringu temperatury w zakładzie drobiarskim
IWONA CHWASTOWSKA-SIWIECKA
nr katalogowy: 56446
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
DIETA ROŚLINNA a tradycyjny sposób żywienia
Agnieszka Skrzypczyk
Mirosław Słowiński
Jadwiga Hamułka
nr katalogowy: 137143
mięso
roślinne analogi mięsa
wartość odżywcza
meat
vegetable analogues of meat
nutritional value
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
DIETA ROŚLINNA a tradycyjny sposób żywienia
Agnieszka Skrzypczyk
Mirosław Słowiński
Jadwiga Hamułka
nr katalogowy: 137143
mięso
roślinne analogi mięsa
wartość odżywcza
meat
vegetable analogues of meat
nutritional value
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Cold brew coffee - aspekty praktyczne i rynkowe
Mariusz Jakubowski
nr katalogowy: 122471
10.15199/64.2019.8-9.2
kawa cold brew
kawa macerowana na zimno
rynek cold brew
cold brew coffee
cold coffee extraction
cold brew market
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Znakowanie żywności dla wegan lub wegetarian – na co zwrócić uwagę?
Marta Zawadka
nr katalogowy: 140717
10.15199/65.2022.11.2
znakowanie
weganie
wegetarianie
roślinny
zamienniki mięsa
zamienniki nabiału
labelling
vegans
vegetarians
plant-based
meat substitutes
dairy substitutes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Znakowanie żywności dla wegan lub wegetarian – na co zwrócić uwagę?
Marta Zawadka
nr katalogowy: 140717
10.15199/65.2022.11.2
znakowanie
weganie
wegetarianie
roślinny
zamienniki mięsa
zamienniki nabiału
labelling
vegans
vegetarians
plant-based
meat substitutes
dairy substitutes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Znakowanie żywności dla wegan lub wegetarian – na co zwrócić uwagę?
Marta Zawadka
nr katalogowy: 140717
10.15199/65.2022.11.2
znakowanie
weganie
wegetarianie
roślinny
zamienniki mięsa
zamienniki nabiału
labelling
vegans
vegetarians
plant-based
meat substitutes
dairy substitutes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Znakowanie żywności dla wegan lub wegetarian – na co zwrócić uwagę?
Marta Zawadka
nr katalogowy: 140717
10.15199/65.2022.11.2
znakowanie
weganie
wegetarianie
roślinny
zamienniki mięsa
zamienniki nabiału
labelling
vegans
vegetarians
plant-based
meat substitutes
dairy substitutes
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-10
Funkcjonalne napoje mleczne
Bożena Waszkiewicz-Robak
Klaudia Kulik
Maciej Bazarnik
nr katalogowy: 110188
10.15199/64.2017.10.4
napoje mleczne
napoje funkcjonalne
bakterie kwasu mlekowego
substancje bioaktywne
milk beverage
functional beverage
lactobacilli
bioactive subs
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-8
Rynek napojów bezalkoholowych w Polsce w liczbach
nr katalogowy: 108768
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-9
Analiza środowiskowa spoiwa hydraulicznego na bazie popiołu lotnego z energetyki na podstawie normy PN-EN 15804
Michał Piasecki
nr katalogowy: 109457
10.15199/33.2017.09.31
ocena środowiskowa
LCA
CCP
spoiwa hydrauliczne
zrównoważone wyroby.
environmental assessment
LCA
UPS
hydraulic binders
sustainable materials.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-10
Super Twisting Sliding Mode Controller of Small Hydropower Plant Energy Generation based DFIG
Abdelkader BOUDALI
Karim NEGADI
Mohamed BOUDIAF
Abderrahmane BERKANI
Fabrizio MARIGNETTI
nr katalogowy: 128263
10.15199/48.2020.10.25
Small hydropower plant
DFIG
Vienna rectifier
Super Twisting Sliding Mode Controller (STSMC)
Power generation
Mała elektrownia wodna
DFIG
prostownik wiedeński
sterownik SuperSkręcanego Trybu Przesuwnego (STSMC
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-6
Stan i perspektywy rozwoju rynku kwasu chlebowego
Piotr Dziugan
Emilia Wiłkowska
nr katalogowy: 36230
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-7-8
Rośliny zielarskie - źródło surowców dla przetwórstwa i przemysłu spożywczego
Wiesława Rosłon
nr katalogowy: 37627
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Polifenole w piwie
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 134740
10.15199/65.2021.11.4
polifenole
piwo
napoje alkoholowe
umiarkowana konsumpcja piwa
polyphenols
beer
alcoholic beverages
moderate consumption of beer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Polifenole w piwie
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 134740
10.15199/65.2021.11.4
polifenole
piwo
napoje alkoholowe
umiarkowana konsumpcja piwa
polyphenols
beer
alcoholic beverages
moderate consumption of beer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Polifenole w piwie
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 134740
10.15199/65.2021.11.4
polifenole
piwo
napoje alkoholowe
umiarkowana konsumpcja piwa
polyphenols
beer
alcoholic beverages
moderate consumption of beer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Polifenole w piwie
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 134740
10.15199/65.2021.11.4
polifenole
piwo
napoje alkoholowe
umiarkowana konsumpcja piwa
polyphenols
beer
alcoholic beverages
moderate consumption of beer
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-7
Plant watering system – Internet of Yhings
Mad Helmi Ab. Majid
Satria Abadi
Ahmad Amirul S. Razali
LN Harnaningrum
Deshinta Arrova Dewi
nr katalogowy: 149531
10.15199/48.2024.07.30
Plant
Watering System
IoT
Censorship
Land Uses
system nawadniania
Internet Rzeczy
Cenzura
użytkowanie gruntów
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-12a
Racjonalizacja gospodarki remontowej bloków energetycznych opalanych węglem w ujęciu probabilistycznym
Andrzej OZIEMSKI
nr katalogowy: 73083
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-1
Produkcja wyrobów mięsnych z owocami
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 124495
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-7
Roślinne substytuty produktów mięsnych
Oskar Nowak
Joanna Ciborska
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 149401
10.15199/65.2024.7.3
analogi mięsa
roślinne substytuty
rynek
rozwój
meat analogues
plant-based substitutes
market
development
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-3
Evaluation of functional properties of ash and bone-based phosphorus biofertilizers. Part 1. Impact on selected morphological attributes and the health of spring wheat Ocena właściwości użytkowych bionawozów fosforowych z popiołu i kości. Cz. I. Wpływ na wybrane cechy morfologiczne oraz zdrowotność pszenicy jarej
Magdalena Jastrzębska
Marta K. Kostrzewska
Przemysław Makowski
Kinga Treder
Adam Okorski
nr katalogowy: 90086
10.15199/62.2015.3.33
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-4
Efektywność usuwania związków organicznych ze ścieków produkcyjnych
Anna Kasprzak
nr katalogowy: 44000
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-3
Influence of alternating electromagnetic field exposure on photon emission of brew of selected plants
Anna Miernik
Stepan Kovalyshyn
nr katalogowy: 142244
10.15199/48.2023.03.20
photon emission
brew
plants
electromagnetic field
emisja fotonowa
napary
rośliny
pole elektromagnetyczne
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-9
Analiza osiadań podłoża budynku głównego bloku energetycznego o mocy 910 MW w Elektrowni Jaworzno III – Elektrownia II
Mariusz Biały
nr katalogowy: 133464
10.15199/33.2021.09.01
geotechnika
blok energetyczny
fundamentowanie
elektrownia
analiza osiadań podłoża
geotechnics
power unit
foundation
power plant
analysis of settlements
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-11-12
11th Global Bottled Water Congress
Adam Bogacz
nr katalogowy: 88504
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Innowacje w sektorze bezalkoholowych napojów fermentowanych
Nadia Guzińska
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 142851
10.15199/64.2023.2.6
żywność fermentowana
żywność funkcjonalna
kefir
kombucha
piwo bezalkoholowe
fermented food
functional food
kefir
kombucha
non-alcoholic beer
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Innowacje w sektorze bezalkoholowych napojów fermentowanych
Nadia Guzińska
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 142851
10.15199/64.2023.2.6
żywność fermentowana
żywność funkcjonalna
kefir
kombucha
piwo bezalkoholowe
fermented food
functional food
kefir
kombucha
non-alcoholic beer
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-8
Optymalizacja parametrów regulatora elektrowni wirtualnej źródeł rozproszonych w SEE
Adrian NOCOŃ
Stefan PASZEK
nr katalogowy: 53704
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-5
Akcyza od wyrobów spirytusowych - polskie doświadczenia po akcesji do UE
Henryk Wnorowski
nr katalogowy: 35344
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-10
Application of PCA for early leak detection in a pipeline system of a steam boiler
Miroslaw SWIERCZ
Halina MROCZKOWSKA
nr katalogowy: 122746
10.15199/48.2019.10.43
fault detection
pipeline leaks
steam boiler
PCA method.
detekcja uszkodzeń
wycieki z rurociągów
kocioł parowy
metoda PCA.
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-3
Sterowanie i monitorowanie farmy fotowoltaicznej przy zastosowaniu aplikacji Siemensa SICAM Photovoltaic Power Plant Controller oraz Photovoltaic Power Plant Monitoring
Joanna Kamińska
Marcin Lizer
nr katalogowy: 130805
10.15199/74.2021.3.5
farmy fotowoltaiczne
SICAM
magazyny energii
zarządzanie farmą fotowoltaiczną
photovoltaic power plant
photovoltaic park
SICAM
energy storage
photovoltaic power plant management
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Substancje słodzące w napojach funkcjonalnych - jak znakować?
Joanna Olszak
nr katalogowy: 120739
10.15199/64.2019.5-6.4
napój funkcjonalny
substancja słodząca
dodatek do żywności
stewia
glikozydy stewiolowe
owoc mnicha
Siraitia grosvenorii
functional beverage
sweetener
food additive
stevia
steviol glycosides
monk fruit
Siraitia grosvenorii
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-2
Stabilizacja amplitudy i częstotliwości napięcia wyjściowego elektrowni wiatrowej z samowzbudnym generatorem indukcyjnym
Andrzej KASPROWICZ
nr katalogowy: 49952
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Wpływ dziegciu brzozowego na rośliny, organizmy glebowe, wodne i mikroorganizmy
Agnieszka Richert
nr katalogowy: 139549
10.15199/62.2022.9.5
dziegieć brzozowy
przegląd literatury
środek ochrony roślin
birch tar
literature review
plant protection agent
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Wpływ dziegciu brzozowego na rośliny, organizmy glebowe, wodne i mikroorganizmy
Agnieszka Richert
nr katalogowy: 139549
10.15199/62.2022.9.5
dziegieć brzozowy
przegląd literatury
środek ochrony roślin
birch tar
literature review
plant protection agent
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Wpływ dziegciu brzozowego na rośliny, organizmy glebowe, wodne i mikroorganizmy
Agnieszka Richert
nr katalogowy: 139549
10.15199/62.2022.9.5
dziegieć brzozowy
przegląd literatury
środek ochrony roślin
birch tar
literature review
plant protection agent
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Wpływ dziegciu brzozowego na rośliny, organizmy glebowe, wodne i mikroorganizmy
Agnieszka Richert
nr katalogowy: 139549
10.15199/62.2022.9.5
dziegieć brzozowy
przegląd literatury
środek ochrony roślin
birch tar
literature review
plant protection agent
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Wpływ dziegciu brzozowego na rośliny, organizmy glebowe, wodne i mikroorganizmy
Agnieszka Richert
nr katalogowy: 139549
10.15199/62.2022.9.5
dziegieć brzozowy
przegląd literatury
środek ochrony roślin
birch tar
literature review
plant protection agent
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Wpływ dziegciu brzozowego na rośliny, organizmy glebowe, wodne i mikroorganizmy
Agnieszka Richert
nr katalogowy: 139549
10.15199/62.2022.9.5
dziegieć brzozowy
przegląd literatury
środek ochrony roślin
birch tar
literature review
plant protection agent
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Wpływ dziegciu brzozowego na rośliny, organizmy glebowe, wodne i mikroorganizmy
Agnieszka Richert
nr katalogowy: 139549
10.15199/62.2022.9.5
dziegieć brzozowy
przegląd literatury
środek ochrony roślin
birch tar
literature review
plant protection agent
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-5
Short-Term Power Prediction of Photovoltaic Plant Based on SVM with Similar Data and Wavelet Analysis
Xiyun Yang
Feifei Jiang
Huan Liu
nr katalogowy: 76777
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-12
Drip Irrigation Control System based on Mamdani Fuzzy Logic and Internet of Things (IoT)
Hari Agus Sujono
Ribut Wijaya P. Nainggolan
nr katalogowy: 146705
10.15199/48.2023.12.06
Automatic Drip Irrigation
Internet Of Things
Mamdani Fuzzy
Soil Humidity
Soil Temperature
nawilażanie automatyczne
IOT
logika eozmyta
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
NOWE KONCEPCJE W PRZEDŁUŻANIU TRWAŁOŚCI mięsa i produktów mięsnych
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 141102
biokonserwacja
jakość
mięso
preparaty roślinne utrwalanie
bioconservation
quality
meat
plant preparations
preservation
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
NOWE KONCEPCJE W PRZEDŁUŻANIU TRWAŁOŚCI mięsa i produktów mięsnych
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 141102
biokonserwacja
jakość
mięso
preparaty roślinne utrwalanie
bioconservation
quality
meat
plant preparations
preservation
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2018-1
Jakości powietrza na terenie oczyszczalni ścieków w Łasku
Justyna Czerwińska
Grzegorz Wielgosiński
Alicja Zawadzka
nr katalogowy: 111816
10.15199/17.2018.1.3
oczyszczalnia ścieków
powietrze
wastewater treatment plant
emission
air quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-3
Wydzielanie wyższych kwasów tłuszczowych z ubocznego produktu rafinacji olejów roślinnych (soapstock)
Marek M. Ostafin
Ewelina Lenik
Karol Bulski
Paweł Kiełbasa
Tom asz Dróżdż
Karolina Trzyniec
Adam Tarniowy
nr katalogowy: 112756
10.15199/62.2018.3.9
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2018-10
Dobór technologii uzdatniania wody do celów przemysłowych na przykładzie nowej instalacji w Elektrowni Opole
Maciej Żołnierczyk
Katarzyna Kalemba
nr katalogowy: 116637
10.15199/17.2018.10.6
energetyka
woda przemysłowa
demineralizacja wody
energy production
industrial water
water demineralisation
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-10a
Voltage control in the stator circuit of cage induction machine operating as generator in small scale hydropower plant
Andrzej KANDYBA
Marian KALUS
Igor Piotr KURYTNIK
nr katalogowy: 71295
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-5
Small Hydropower Plant with variable speed PM generator
Witold MAZGAJ
Zbigniew SZULAR
Tomasz WĘGIEL
Tadeusz SOBCZYK
nr katalogowy: 60007
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-5
Evaluation of mitigation of the effects of heavy metal contamination of soil by adding organic matter Ocena możliwości łagodzenia skutków zanieczyszczenia gleby metalami ciężkimi poprzez dodatek materii organicznej
Danuta Leszczyńska
Jolanta Kwiatkowska-Malina
nr katalogowy: 91320
10.15199/62.2015.5.19
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-12
Przed 110 laty rozpoczęto budowę zakładów celulozowo-papierniczych w Malczycach
Maciej Szymczyk
nr katalogowy: 135103
10.15199/54.2021.12.2
Malczyce
celulozownia siarczynowa
celulozownia słomowa
papiernia
Armia Radziecka
demontaż i wywóz do ZSRR
Malczyce
sulphite pulp mill
straw pulp mill
paper mill
Soviet Army
disassembly and taking the machines to the USSR
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-12
Przed 110 laty rozpoczęto budowę zakładów celulozowo-papierniczych w Malczycach
Maciej Szymczyk
nr katalogowy: 135103
10.15199/54.2021.12.2
Malczyce
celulozownia siarczynowa
celulozownia słomowa
papiernia
Armia Radziecka
demontaż i wywóz do ZSRR
Malczyce
sulphite pulp mill
straw pulp mill
paper mill
Soviet Army
disassembly and taking the machines to the USSR
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-12
Przed 110 laty rozpoczęto budowę zakładów celulozowo-papierniczych w Malczycach
Maciej Szymczyk
nr katalogowy: 135103
10.15199/54.2021.12.2
Malczyce
celulozownia siarczynowa
celulozownia słomowa
papiernia
Armia Radziecka
demontaż i wywóz do ZSRR
Malczyce
sulphite pulp mill
straw pulp mill
paper mill
Soviet Army
disassembly and taking the machines to the USSR
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-1a
Model-based centralized AMB control with position and current feedback and nonlinear observer
Rafał P. JASTRZĘBSKI
Olli PYRHÖNEN
nr katalogowy: 65382
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-3
Sterowanie i monitorowanie farmy fotowoltaicznej przy zastosowaniu aplikacji Siemensa SICAM Photovoltaic Power Plant Controller oraz Photovoltaic Power Plant Monitoring
Joanna Kamińska
Marcin Lizer
nr katalogowy: 130805
10.15199/74.2021.3.5
farmy fotowoltaiczne
SICAM
magazyny energii
zarządzanie farmą fotowoltaiczną
photovoltaic power plant
photovoltaic park
SICAM
energy storage
photovoltaic power plant management
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-4
Sliding Mode Observer for active power filters
Kazimierz MIKOŁAJUK
Andrzej TOBOŁA
nr katalogowy: 43912
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-12
Kompleksowa analiza fizykochemiczna biomasowych nośników energii
Błażej Gaze
Bernard Knutel
Mateusz Jajczyk
Leszek Romański
nr katalogowy: 135201
10.15199/62.2021.12.9
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-12
Kompleksowa analiza fizykochemiczna biomasowych nośników energii
Błażej Gaze
Bernard Knutel
Mateusz Jajczyk
Leszek Romański
nr katalogowy: 135201
10.15199/62.2021.12.9
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-12
Kompleksowa analiza fizykochemiczna biomasowych nośników energii
Błażej Gaze
Bernard Knutel
Mateusz Jajczyk
Leszek Romański
nr katalogowy: 135201
10.15199/62.2021.12.9
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
Zasady diety planetarnej
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 143109
dieta planetarna
zdrowie
środowisko naturalne
planetary diet
health
environment
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
Zasady diety planetarnej
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 143109
dieta planetarna
zdrowie
środowisko naturalne
planetary diet
health
environment
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-11
Sensitive analysis of eco-efficiency of an energy production technology based on coal gasification Analiza wrażliwości ekoefektywności technologii produkcji energii w procesie opartym na naziemnym zgazowaniu węgla
Krystyna Czaplicka-Kolarz
Dorota Burchart-Korol
Piotr Krawczyk
nr katalogowy: 87925
10.12916/przemchem.2014.1910
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-5
Control Strategies and Digital Simulation of DFIG-based Wind Generators for Transient Stability Studies
Yang HAN
nr katalogowy: 76769
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-1
Drip Irrigation Control System based on Mamdani Fuzzy Logic and Internet of Things (IoT)
Hari Agus Sujono
Ribut Wijaya P. Nainggolan
nr katalogowy: 147093
10.15199/48.2024.01.13
Automatic Drip Irrigation
Internet Of Things
Mamdani Fuzzy
Soil Humidity
Soil Temperature
Automatyczne nawadnianie kropelkowe
Internet rzeczy
Mamdani Fuzzy
Wilgotność gleby
Temperatura gleby
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2016-5
Microstructural evolution of HR6W alloy during ageing at high temperature
Grzegorz Cempura
Bogdan Rutkowski
Jakub Jelita Rydel
Krzysztof Cieszyński
Aleksandra Czyrska-Filemonowicz
nr katalogowy: 101848
10.15199/28.2016.5.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Hydrożele białkowo-polisacharydowe jako nośniki substancji bioaktywnych na przykładzie kurkuminy
Adonis Hilal
Anna Florowska
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 141290
10.15199/65.2022.12.2
wzbogacenie
składniki bioaktywne
żywność roślinna
żywność funkcjonalna
fortification
bioactive substances
plant-based food
functional food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Hydrożele białkowo-polisacharydowe jako nośniki substancji bioaktywnych na przykładzie kurkuminy
Adonis Hilal
Anna Florowska
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 141290
10.15199/65.2022.12.2
wzbogacenie
składniki bioaktywne
żywność roślinna
żywność funkcjonalna
fortification
bioactive substances
plant-based food
functional food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Hydrożele białkowo-polisacharydowe jako nośniki substancji bioaktywnych na przykładzie kurkuminy
Adonis Hilal
Anna Florowska
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 141290
10.15199/65.2022.12.2
wzbogacenie
składniki bioaktywne
żywność roślinna
żywność funkcjonalna
fortification
bioactive substances
plant-based food
functional food
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-6
Ekstrakty roślinne: dodatek wspierający zdrowie oraz bezpieczeństwo żywności
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 146648
10.15199/64.2023.6.1
ekstrakty roślinne
bezpieczeństwo żywności
fortyfikacja żywności
plant derivatives
food safety
food fortification
AURA 2022-11
Potencjał biobójczy roślin alternatywą dla rolnictwa zrównoważonego
Weronika Kursa
nr katalogowy: 140543
10.15199/2.2022.11.1
ochrona roślin
metody biologiczne
potencjał biobójczy
plant protection
biological control
biocidal potential of plant
POLISH TECHNICAL REVIEW 2020-1
VOICE IN DISCUSSION ON THE LOWER VISTULA RIVER CASCADE
Marek MAZURKIEWICZ
nr katalogowy: 126064
10.15199/180.2020.1.4
Lower Vistula
cascade
water damming
Dolna Wisła
kaskada
spiętrzenie
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-2
Evaluation of functional properties of suspension ash phosphorus biofertilizer. Part 2. Impact on biomass accumulation and physiological attributes of spring wheat Ocena właściwości użytkowych zawiesinowego bionawozu fosforowego z popiołu. Cz. II. Wpływ na akumulację biomasy i cechy fizjologiczne pszenicy jare
Marta K. Kostrzewska
Magdalena Jastrzębska
Wiesław P. Jastrzębski
Kinga Treder
Przemysław Makowski
nr katalogowy: 104019
10.15199/62.2017.2.24
AURA 2022-7
Bezpieczeństwo i higiena pracy w ochronie roślin jako element stosowania dobrych praktyk w rolnictwie
Marek KOPACKI
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
nr katalogowy: 138570
10.15199/2.2022.7.2
chemiczne środki ochrony roślin
bezpieczeństwo
szkolenia podstawowe i uzupełniające
chemical plant protection products
safety
basic and supplementary training
AURA 2022-7
Bezpieczeństwo i higiena pracy w ochronie roślin jako element stosowania dobrych praktyk w rolnictwie
Marek KOPACKI
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
nr katalogowy: 138570
10.15199/2.2022.7.2
chemiczne środki ochrony roślin
bezpieczeństwo
szkolenia podstawowe i uzupełniające
chemical plant protection products
safety
basic and supplementary training
AURA 2022-10
Dzikie rośliny nadzieją dla ludzkości
Piotr Skubała
nr katalogowy: 139903
10.15199/2.2022.10.1
medycyna
leki
barwinek różowy
onkologia
dżungla tropikalna
medicine
drugs
pink periwinkle
oncology
tropical jungle
AURA 2022-10
Dzikie rośliny nadzieją dla ludzkości
Piotr Skubała
nr katalogowy: 139903
10.15199/2.2022.10.1
medycyna
leki
barwinek różowy
onkologia
dżungla tropikalna
medicine
drugs
pink periwinkle
oncology
tropical jungle
AURA 2022-10
Dzikie rośliny nadzieją dla ludzkości
Piotr Skubała
nr katalogowy: 139903
10.15199/2.2022.10.1
medycyna
leki
barwinek różowy
onkologia
dżungla tropikalna
medicine
drugs
pink periwinkle
oncology
tropical jungle
AURA 2022-10
Dzikie rośliny nadzieją dla ludzkości
Piotr Skubała
nr katalogowy: 139903
10.15199/2.2022.10.1
medycyna
leki
barwinek różowy
onkologia
dżungla tropikalna
medicine
drugs
pink periwinkle
oncology
tropical jungle
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Dobra karta menu
Ewa Czarniecka-Skubina
Rafał Troć
nr katalogowy: 134943
gastronomia
karty menu
rodzaje kart menu
gastronomy
menu card
types of menu cards
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Dobra karta menu
Ewa Czarniecka-Skubina
Rafał Troć
nr katalogowy: 134943
gastronomia
karty menu
rodzaje kart menu
gastronomy
menu card
types of menu cards
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Dobra karta menu
Ewa Czarniecka-Skubina
Rafał Troć
nr katalogowy: 134943
gastronomia
karty menu
rodzaje kart menu
gastronomy
menu card
types of menu cards
AURA 2022-11
Potencjał biobójczy roślin alternatywą dla rolnictwa zrównoważonego
Weronika Kursa
nr katalogowy: 140543
10.15199/2.2022.11.1
ochrona roślin
metody biologiczne
potencjał biobójczy
plant protection
biological control
biocidal potential of plant
AURA 2022-11
Potencjał biobójczy roślin alternatywą dla rolnictwa zrównoważonego
Weronika Kursa
nr katalogowy: 140543
10.15199/2.2022.11.1
ochrona roślin
metody biologiczne
potencjał biobójczy
plant protection
biological control
biocidal potential of plant
AURA 2022-11
Potencjał biobójczy roślin alternatywą dla rolnictwa zrównoważonego
Weronika Kursa
nr katalogowy: 140543
10.15199/2.2022.11.1
ochrona roślin
metody biologiczne
potencjał biobójczy
plant protection
biological control
biocidal potential of plant
AURA 2022-11
Potencjał biobójczy roślin alternatywą dla rolnictwa zrównoważonego
Weronika Kursa
nr katalogowy: 140543
10.15199/2.2022.11.1
ochrona roślin
metody biologiczne
potencjał biobójczy
plant protection
biological control
biocidal potential of plant
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2024-2
Nowe technologie części mokrej są gotowe na Box Plant 2025
nr katalogowy: 147464
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3b
Optimization model of the Joint operation of Pumped-Storage Hydro Plant and Wind Farm: Considering the Imbalances of Wind Power Output
Wei SONG
Kun ZHANG
Lingyun LI
Ming ZENG
Ge ZHANG
nr katalogowy: 75302
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-8
Robotic vision based automatic pesticide sprayer for infected citrus leaves using machine learning
Emad A. Mohammed
Ghasaq H. Mohammed
nr katalogowy: 144423
10.15199/48.2023.08.16
CNN
agri-Robot
citrus dieases
Jetson nano
robot ogrodowy
opryskiwanie
przetwarzaniue obrazu
AURA 2024-3
Czy plazma niskotemperaturowa jest szansą na znaczne ograniczenie chemizacji w rolnictwie?
Marek KOPACKI
nr katalogowy: 147704
10.15199/2.2024.3.2
ochrona roślin
metody niechemiczne
metoda fizyczna
plazma niskotemperaturowa
plant protection
non-chemical methods
physical method
low- -temperature plasma
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2018-12
Poprawa dynamicznych charakterystyk małych termoelektrycznych schładzaczy i podgrzewaczy napojów
SERGIY FILIN
nr katalogowy: 117527
10.15199/9.2018.12.9
schładzacz-podgrzewacz napojów
szybkość schładzania
wymiana ciepła
badania eksperymentalne
cooler/warmer for beverages
cooling rate
heat exchange
experimental tests
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Sektor soków i napojów owocowych i warzywnych w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 132263
10.15199/65.2021.6.1
soki
napoje
produkcja
spożycie
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
beverages
production
consumption
economic-financial situation
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Sektor soków i napojów owocowych i warzywnych w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 132263
10.15199/65.2021.6.1
soki
napoje
produkcja
spożycie
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
beverages
production
consumption
economic-financial situation
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Sektor soków i napojów owocowych i warzywnych w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 132263
10.15199/65.2021.6.1
soki
napoje
produkcja
spożycie
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
beverages
production
consumption
economic-financial situation
Poland
European Union
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-12
Wyzwania rozliczeniowe związane ze stacjami regazyfikacji LNG z perspektywy OSD
Andrzej Żero
nr katalogowy: 141084
10.15199/17.2022.12.1
małe LNG
stacja regazyfikacji
pomiar LNG.
small scale LNG
satellite LNG regasification plant
measurement of LNG.
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-12
Wyzwania rozliczeniowe związane ze stacjami regazyfikacji LNG z perspektywy OSD
Andrzej Żero
nr katalogowy: 141084
10.15199/17.2022.12.1
małe LNG
stacja regazyfikacji
pomiar LNG.
small scale LNG
satellite LNG regasification plant
measurement of LNG.
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-6
Nowoczesne linie do odwadniania i suszenia mas włóknistych Cz. 2. Instalacje do suszenia mas włóknistych w płatkach
nr katalogowy: 126942
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
Digital processing of one-dimensional signals based on the median filtering algorithm
Oleh Tsurkan
Ihor Kupchuk
Yurii Polievoda
Oleksandr Wozniak
Yaroslav Hontaruk
Yrii Prysiazhniuk
nr katalogowy: 140338
10.15199/48.2022.11.08
digital signal processing
digital filtering
median filters
filters of one-dimensional signals
threshold saturation function.
mechanizm rozdrabniania paszy z łodyg
napęd hydrauliczny
model matematyczny
stany nieustalone
rozdzielacz
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
Digital processing of one-dimensional signals based on the median filtering algorithm
Oleh Tsurkan
Ihor Kupchuk
Yurii Polievoda
Oleksandr Wozniak
Yaroslav Hontaruk
Yrii Prysiazhniuk
nr katalogowy: 140338
10.15199/48.2022.11.08
digital signal processing
digital filtering
median filters
filters of one-dimensional signals
threshold saturation function.
mechanizm rozdrabniania paszy z łodyg
napęd hydrauliczny
model matematyczny
stany nieustalone
rozdzielacz
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
Digital processing of one-dimensional signals based on the median filtering algorithm
Oleh Tsurkan
Ihor Kupchuk
Yurii Polievoda
Oleksandr Wozniak
Yaroslav Hontaruk
Yrii Prysiazhniuk
nr katalogowy: 140338
10.15199/48.2022.11.08
digital signal processing
digital filtering
median filters
filters of one-dimensional signals
threshold saturation function.
mechanizm rozdrabniania paszy z łodyg
napęd hydrauliczny
model matematyczny
stany nieustalone
rozdzielacz
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2015-6
Właściwości przetwórcze nowych kopolimerów estrowych o właściwościach elastomerowych na bazie surowców pochodzenia roślinnego
Magdalena Kwiatkowska
Inez Kowalczyk
Konrad Kwiatkowski
nr katalogowy: 95644
10.15199/28.2015.6.41
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-6
Zdrowie a styl życia, cz. 2
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 45293
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-10
Związki odpowiedzialne za aromat w owocach krajowych i w produkowanych z nich napojach alkoholowych. Cz. 2
Magdalena Kostrz
Paweł Satora
nr katalogowy: 101690
10.15199/64.2016.10.2
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2016-3
Analysis of the reactive power regulation in Renewable Energy Sources in the Czech Republic
Jaroslav Pospíšil
Pavel Turecek
nr katalogowy: 97213
10.15199/74.2016.3.7
AURA 2019-2
Integrowana ochrona roślin jako element dobrej praktyki rolniczej
Marek KOPACKI
Patrycja Maria Stępniak
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Anna KRZEPIŁKO
nr katalogowy: 118524
10.15199/2.2019.2.3
integrowana ochrona roślin
metody niechemiczne
metody chemiczne
dobre praktyki w ochronie roślin
integrated plant protection
non-chemical methods
chemical methods
good practices in plant protection
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-5
Ocena efektywności funkcjonowania instalacji przetwarzania odpadów komunalnych na przykładzie RZGOK w Woli Pawłowskiej
Bartosz Krejpowicz
nr katalogowy: 137725
10.15199/17.2022.5.4
odpady komunalne
przetwarzanie mechaniczne i biologiczne odpadów.
municipal waste
mechanical and biological processing of waste.
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-5
Ocena efektywności funkcjonowania instalacji przetwarzania odpadów komunalnych na przykładzie RZGOK w Woli Pawłowskiej
Bartosz Krejpowicz
nr katalogowy: 137725
10.15199/17.2022.5.4
odpady komunalne
przetwarzanie mechaniczne i biologiczne odpadów.
municipal waste
mechanical and biological processing of waste.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-8
Functional properties of granulated ash and bone-based phosphorus biofertilizers in the field assessment. Part 2. Impact on selected morphological and physiological atributes of winter wheat Właściwości użytkowe granulowanych bionawozów fosforowych z popiołu i kości w ocenie polowej. Cz. II**. Wpływ na wybrane cechy morfologiczne i fizjologiczne pszenicy ozimej
Magdalena Jastrzębska
Marta K. Kostrzewska
Kinga Treder
Przemysław Makowski
Wiesław P. Jastrzębski
nr katalogowy: 100397
10.15199/62.2016.8.34
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-7
Charakterystyka procesu uszkodzeń suwnic lejniczych wydziału stalowni
SZYMON SALAMON
nr katalogowy: 45872
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7a
Steel plant transformer operational issues
Tadeusz GLINKA
Marek GLINKA
nr katalogowy: 69235
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2007-2
Simatic WinCC V6.2 z funkcjami Plant Intelligence
Krzysztof Okoński
nr katalogowy: 25237
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-8
Opracowanie środków zaradczych dotyczących ograniczenia szczytów obciążeń elektrycznych na poziomie wybranego zakładu przemysłowego w ramach międzynarodowego projektu badawczego DIEGO
Łukasz ROKICKI
Mirosław PAROL
Marcin KOPYT
nr katalogowy: 149740
10.15199/48.2024.08.19
środki zaradcze
ograniczanie szczytów obciążeń
analiza symulacyjna
systemy magazynowania energii elektrycznej
preventive measures
peak load reduction
simulation analysis
electrical energy storage systems
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-3
Algorytm optymalizacyjny dla doboru parametrów magazynu energii elektrycznej dedykowanego do współpracy z istniejącą elektrownią fotowoltaiczną
Piotr Oramus
Dariusz Borkowski
Michał Brzezinka
nr katalogowy: 142259
10.15199/48.2023.03.35
elektrownie fotowoltaiczne
magazyny energii
optymalizacja parametrów
rentowność inwestycji.
PV plants
Energy Storage Systems
optimization of parameters
profitability of the investment
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-3
Algorytm optymalizacyjny dla doboru parametrów magazynu energii elektrycznej dedykowanego do współpracy z istniejącą elektrownią fotowoltaiczną
Piotr Oramus
Dariusz Borkowski
Michał Brzezinka
nr katalogowy: 142259
10.15199/48.2023.03.35
elektrownie fotowoltaiczne
magazyny energii
optymalizacja parametrów
rentowność inwestycji.
PV plants
Energy Storage Systems
optimization of parameters
profitability of the investment
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9a
Praca elektrowni wiatrowej na sieć wydzieloną
Tomasz LERCH
nr katalogowy: 70632
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-12
The operation modes of a power-efficient system of control of a pumping plant variable-frequency electric drive
Viktoriya KOVALCHUK
Tetyana KORENKOVA
nr katalogowy: 123714
10.15199/48.2019.12.32
power-efficient control
variable-frequency electric drive
pumping plant
parameters of the hydraulic system.
sterowanie energooszczędne
napęd elektryczny o zmiennej częstotliwości
pompownia
parametry układu hydraulicznego
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-11
Energy storage system in connection with a PV power plant
Petr MOLDRIK
Daniel MINARIK
Zdenek HRADILEK
nr katalogowy: 80846
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-10
Elektrownia wodna Dychów jako źródło rozruchowe do odbudowy zdolności wytwórczych elektrowni cieplnych
Ireneusz GRZĄDZIELSKI
Krzysztof SROKA
nr katalogowy: 101232
10.15199/48.2016.10.45
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-2
Współpraca elektrowni cieplnej ze źródłem geotermalnym
Janusz BUCHTA
nr katalogowy: 33439
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-1
The Method of Determining Seed Moisture Based on the Signal Generated by the Piezoelectric Plate
Artur BOGUTA
Jacek MAJCHER
nr katalogowy: 129844
10.15199/48.2021.01.23
seeds
moisture
piezoelectric plate
nasiono
wilgotność
przetwornik piezoelektryczny
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH