Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-9
Oświadczenia zdrowotne i żywieniowe
IZABELA TAŃSKA
nr katalogowy: 20536
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-4
Wspólnotowy rejestr oświadczeń żywieniowych i zdrowotnych
Iwona Wrześniewska-Wal
nr katalogowy: 43857
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-1
OŚWIADCZENIA ZDROWOTNE I ŻYWIENIOWE
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 49447
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-1
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne aspekty prawne i naukowe
ProducenIwona Wrześniewska-Wal
nr katalogowy: 49524
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-2
Produkty tłuszczowe nieprawidłowo oznakowane
Magdalena Zychnowska
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 82585
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-11
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne - zmiany w prawie unijnym i polskim a praktyka marketingowa
nr katalogowy: 22404
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-8
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne dotyczące środków spożywczych
Ł. Bobeł
nr katalogowy: 20751
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-3
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne w aspekcie prawnym
Janusz Salwa
Ewelina Pacyga
nr katalogowy: 34182
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-3
"Stanowi źródło błonnika" - czyli słów kilka o oświadczeniach żywieniowych i zdrowotnych
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 57885
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-4
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne
IWONA WRZEŚNIEWSKA-WAL
nr katalogowy: 34584
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-6
Zasady stosowania oświadczeń żywieniowych i zdrowotnych dotyczących produktów spożywczych – nowe regulacje Wspólnoty Europejskiej (cz. II) - OŚWIADCZENIA ŻYWIENIOWE I WARUNKI ICH STOSOWANIA
Janusz Ciok
nr katalogowy: 27049
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-1
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne aktualny stan prawny
Iwona Wrześniewska-Wal
nr katalogowy: 57025
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-10
AAK Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne
nr katalogowy: 79478
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne - warsztaty edukacyjne KUPS
nr katalogowy: 122485
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-10
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne na opakowaniach produktów spożywczych
Monika Mieczkowska
Helena Panfil-Kuncewicz
nr katalogowy: 63170
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Raport branżowy KUPS „Sprawdzone sposoby na spotkanie z konsumentem”
nr katalogowy: 128789
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Raport branżowy KUPS „Sprawdzone sposoby na spotkanie z konsumentem”
nr katalogowy: 128789
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-6
XVIII Międzynarodowe Sympozjum KUPS. Cz. 2 Nauka praktyce: jak zwiększyć innowacyjność branży sokowniczej
Maria Joanna Przegalińska
nr katalogowy: 92021
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-1
Owoce, warzywa, soki - ich kaloryczność i wartość odżywcza na tle zapotrzebowania na energię i składniki odżywcze Cz. 2. Wartość odżywcza i zdrowotna w świetle dozwolonych oświadczeń zdrowotnych
Witold Płocharski
Jarosław Markowski
Urszula Pytasz
Krzysztof Rutkowski
nr katalogowy: 74021
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-12
Wpływ oświadczeń żywieniowych i zdrowotnych na wybory dokonywane przez konsumentów
Zbigniew Oczadły
nr katalogowy: 146442
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-1
Dekada regulacji oświadczeń żywieniowych i zdrowotnych
Izabela Tańska
nr katalogowy: 73852
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-3
Kronika
nr katalogowy: 58474
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-6
Departament Prawno-Organizacyjny GUNB informuje
nr katalogowy: 69147
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Czy lody wysokobiałkowe oraz bez dodatku cukrów zagoszczą na stałe w witrynach z lodami rzemieślniczymi?
Katarzyna Laure-Lewandowska
nr katalogowy: 138268
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2019-4
Oświadczenie składane przed geodetą w postępowaniach granicznych - cd.
Artur Biela
nr katalogowy: 119526
10.15199/50.2019.4.2
ustalenie granic
rozgraniczenie
zgodne oświadczenie
ugoda rozgraniczeniowa
determination of boundaries
demarcation
consistent statement
border settlement agreement
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-8
Departament Prawno-Organizacyjny GUNB informuje
nr katalogowy: 70006
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-4-5
Substancje słodzące w żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
nr katalogowy: 126508
10.15199/64.2020.4-5.5
substancje słodzące
ADI
oświadczenia żywieniowe
bez dodatku cukru
o obniżonej wartości energetycznej
sweeteners
ADI
nutrition claims
with no added sugars
energy-reduced
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-9
Uproszczone formy oznakowania na froncie opakowania
Aleksandra Wesołowska
nr katalogowy: 86662
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-1
Gdzieś zapodział się konsument
Izabela Tańska
nr katalogowy: 65287
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-8
Żywieniowe i technologiczne aspekty zastosowania błonników pokarmowych
Małgorzata MIELCARZ
nr katalogowy: 6372
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-1
INFORMATOR GŁÓWNEGO URZĘDU NADZORU BUDOWLANEGO
nr katalogowy: 65262
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-8
Żywieniowe i technologiczne aspekty zastosowania błonnika pokarmowego do produkcji wyrobów piekarskich i ciastkarskich
Małgorzata Mielcarz
nr katalogowy: 4989
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-1
Międzynarodowe zalecenia żywieniowe
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 103654
10.15199/65.2017.1.5
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-7-8
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne nowe obowiązki dla producentów
Iwona Wrześniewska-Wal
nr katalogowy: 53798
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-11
Przywrócony do pracy, ale...niezdolny do jej wykonywania
joa
nr katalogowy: 8285
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-9
Mały smakosz
Danuta Gajewska
nr katalogowy: 37901
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-4
Owoce, warzywa, soki - ich kaloryczność i wartość odżywcza na tle zapotrzebowania na energię i składniki odżywcze Cz. VI. Znakowanie – jego możliwe oddziaływanie na wybór produktów przez konsumentów
Witold Płocharski
Janusz Ciokb
Barbara Groele
Jarosław Markowski
Krzysztof Rutkowski
nr katalogowy: 83791
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-2
Owoce, warzywa, soki - ich kaloryczność i wartość odżywcza na tle zapotrzebowania na energię i składniki odżywcze Cz. 3. Możliwości poprawy wartości odżywczej i zdrowotnej soków i ich rynkowego wizerunku a znakowanie produktów
Witold Płocharski
Janusz Ciok
Jarosław Markowski
Urszula Pytasz
Krzysztof Rutkowski
nr katalogowy: 75891
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-3
Owoce, warzywa, soki - ich kaloryczność i wartość odżywcza na tle zapotrzebowania na energię i składniki odżywcze Cz. 4. Konsumpcja soków i nektarów i perspektywy jej rozwoju
Witold Płocharski
Barbara Groele
Jarosław Markowski
nr katalogowy: 75478
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Mleko i przetwory mleczne w żywności funkcjonalnej – wybrane zagadnienia prawne dotyczące składu, znakowania i reklamy
Paweł Mirosz
nr katalogowy: 135123
10.15199/65.2021.12.2
mleko
żywność funkcjonalna
probiotyk
oświadczenia żywieniowe i zdrowotne
milk
functional food
probiotic
nutrition and health claims
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Mleko i przetwory mleczne w żywności funkcjonalnej – wybrane zagadnienia prawne dotyczące składu, znakowania i reklamy
Paweł Mirosz
nr katalogowy: 135123
10.15199/65.2021.12.2
mleko
żywność funkcjonalna
probiotyk
oświadczenia żywieniowe i zdrowotne
milk
functional food
probiotic
nutrition and health claims
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Mleko i przetwory mleczne w żywności funkcjonalnej – wybrane zagadnienia prawne dotyczące składu, znakowania i reklamy
Paweł Mirosz
nr katalogowy: 135123
10.15199/65.2021.12.2
mleko
żywność funkcjonalna
probiotyk
oświadczenia żywieniowe i zdrowotne
milk
functional food
probiotic
nutrition and health claims
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Profile składników odżywczych - brakujący element w regulacji oświadczeń
Marta Zawadka
nr katalogowy: 117674
10.15199/65.2018.12.2
profile składników odżywczych
oświadczenia zdrowotne i żywieniowe
rozporządzenie nr 1924/2006
ocena REFIT
nutrient profiles
health and nutrition claims
1924/2006 Regulation
REFIT evaluation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Żywność projektowana dla kobiet oraz mężczyzn
Adonis Hilal
Natalia Pyl
Anna Florowska
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 129752
10.15199/65.2020.12.5
produkty dedykowane
płeć
kobieta
mężczyzna
dedicated products
gender
woman
man
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Żywność projektowana dla kobiet oraz mężczyzn
Adonis Hilal
Natalia Pyl
Anna Florowska
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 129752
10.15199/65.2020.12.5
produkty dedykowane
płeć
kobieta
mężczyzna
dedicated products
gender
woman
man
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-2
Departament Prawno-Organizacyjny GUNB informuje
nr katalogowy: 66041
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Warzywa, owoce i ich przetwory - podstawy prawne komunikowania właściwości prozdrowotnych
Izabela Tańska
nr katalogowy: 122487
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-9
Procedura rejestracyjna w okresie przejściowym Nowa żywność
Grażyna Osęka
Jowita Prokop
nr katalogowy: 101005
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2020-7-8
Wskazówki dla autorów
nr katalogowy: 127723
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2020-7-8
Wskazówki dla autorów
nr katalogowy: 127723
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-9
Departament Prawno-Organizacyjny GUNB informuje
nr katalogowy: 71121
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-9
Konkurs... z przeszkodami
nr katalogowy: 62184
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-11
Menu na czasie
nr katalogowy: 94671
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Zdrowy posiłek dla zabieganych
Monika Stromkie-Złomaniec
nr katalogowy: 136718
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-2
Znakowanie produktów żywnościowych Dobrowolne znakowanie wartością odżywczą
Ewa Czarniecka-Skubina
Andrzej Janicki
nr katalogowy: 41837
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Błonnik i stewia nowej generacji - rewolucja cukru w produktach spożywczych
nr katalogowy: 132273
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-1
Szlachetne zdrowie
MARIA JAGIEŁŁO
nr katalogowy: 18688
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-2
Rozwiązanie lub wypowiedzenie umowy o pracę mailem
JACEK PAPROCKI
nr katalogowy: 103600
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Zdrowy posiłek dla zabieganych
Monika Stromkie-Złomaniec
nr katalogowy: 136718
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Dieta Polaków a zalecenia żywieniowe część 1
Diana Wolańska-Buzalska
Klaudia Wiśniewska
nr katalogowy: 121983
10.15199/65.2019.8.5
dieta
zalecenia żywieniowe
piramida żywienia
zachowania żywieniowe
diets
nutritional recommendations
food guide pyramid
nutrition behavior
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-4
Rząd przyjął projekt noweli Prawa wodnego
nr katalogowy: 115159
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-1
Jakich dokumentów może żądać zamawiający od oferentów biorących udział w postępowaniu przetargowym?
nr katalogowy: 32527
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-1
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 32458
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-12
Na bieżąco...
nr katalogowy: 72973
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-19
CO PISZĄ INNI
nr katalogowy: 63152
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-3
Małe i pstrokate
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 11916
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-2
Menu dla dzieci
DANUTA GAJEWSKA
nr katalogowy: 11911
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-6
Polifenole jako naturalne antyoksydanty w żywności
Justyna Rosicka-Kaczmarek
nr katalogowy: 4917
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-7
Celiakia. Cz. I
Anna Korfel
nr katalogowy: 12710
OPAKOWANIE 2004-1
Nowe nawyki żywieniowe zmniają oblicze przemysłu opakowaniowego
nr katalogowy: 3106
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-5
Przetwórstwo kukurydzy - możliwości wykorzystania
nr katalogowy: 20084
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-10
Właściwości żywieniowe i zdrowotne szarłatu (amarantusa) dla ludzi i zwierząt
Ryszard RYWOTYCKI
nr katalogowy: 14148
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-5
Nowe zalecenia żywieniowe – talerz zamiast piramidy żywnościowej
nr katalogowy: 131854
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-5
Nowe zalecenia żywieniowe – talerz zamiast piramidy żywnościowej
nr katalogowy: 131854
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-5
Oświadczenia zdrowotne dotyczące składników botanicznych
Grażyna Osęka
Iwona Kowalczyk-Andrzejewska
nr katalogowy: 113829
botanicals
oświadczenia zdrowotne
lista pending
Trybunał Sprawiedliwości
Komisja Europejska
EFSA
ocena naukowa
botanicals
health claims
pending list
Court of Justice of the European Union
European Commission
EFSA
scientific assessment
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-2
Niektóre aspekty żywieniowe pieczywa
Henryk Gąsiorowski
nr katalogowy: 4790
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-3
Stan aktualny oraz perspektywy branży makaronowej
WIKTOR OBUCHOWSKI
BARBARA ROBAK
nr katalogowy: 14005
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-1
Departament Prawno-Organizacyjny GUNB informuje
nr katalogowy: 96330
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-1
Hydrokoloidy roślinne i mikrobiologiczne - technologiczne i żywieniowe aspekty ich stosowania (1)
JERZY BOROWSKI
EULALIA JULITTA BOROWSKA
nr katalogowy: 14504
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-9
Zwyczaje żywieniowe Polaków w zakresie spożycia owoców
M. Gazdecki
E. Goryńska
nr katalogowy: 6896
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-1
Hydrokoloidy roślinne i mikrobiologiczne - technologiczne i żywieniowe aspekty ich stosowania (1)
JERZY BOROWSKI
EULALIA JULITTA BOROWSKA
nr katalogowy: 14504
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-2
Wykorzystanie NSP do produkcji pieczywa - wartości żywieniowe i technologiczne
Małgorzat Mielcarz
nr katalogowy: 19270
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-7
Zalecenia żywieniowe a specyfika żywności wytwarzanej w Polsce
H. Kunachowicz
nr katalogowy: 7128
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-11
Nietypowe chleby
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 63529
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-3
Hydrokoloidy roślinne i mikrobiologiczne-technologiczne i żywieniowe aspekty ich stosowania (2)
J. Borowski
E. J. Borowska
nr katalogowy: 14545
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-11
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 117242
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8
Zdrowa dieta dla zdrowego życia
Witold Płocharski
nr katalogowy: 93085
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-10
CO PISZĄ INNI efekty-defekty
nr katalogowy: 113628
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-5
Na bieżąco...
nr katalogowy: 76579
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2019-5
Pod paragrafem, czyli prawo na co dzień
Alicja MEUSZ
nr katalogowy: 120036
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Dieta Polaków a zalecenia żywieniowe część 2
Klaudia Wiśniewska
Diana Wolańska-Buzalska
nr katalogowy: 122459
dieta
zalecenia żywieniowe
piramida żywienia
zachowania żywieniowe
diets
nutritional recommendations
food guide pyramid
nutrition behavior
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-3
Sól spożywcza we współczesnych technologiach piekarskich oraz aspekty żywieniowe
Henryk Piesiewicz
Elżbieta Bartnikowska
nr katalogowy: 4797
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-1
Powiem ci, co masz jeść
Wojciech Roszkowski
nr katalogowy: 129884
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-1
Departament Prawny GUNB informuje
nr katalogowy: 111715
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Błonnik i stewia nowej generacji - rewolucja cukru w produktach spożywczych
nr katalogowy: 132273
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-10
Kronika
nr katalogowy: 71869
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-12
Producenci żywności mogą i powinni wpływać na zdrowe żywienie Polaków
nr katalogowy: 110819
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Producenci żywności mogą i powinni wpływać na zdrowe żywienie Polaków
nr katalogowy: 110967
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-1
Marketing uwzględniający różnice w zwyczajach żywieniowych kobiet i mężczyzn
nr katalogowy: 32545
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-11
Błonnik pokarmowy. Znaczenie żywieniowe i technologiczne
DANUTA GÓRECKA
nr katalogowy: 39058
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-1
Postęp w produkcji żywności a zalecenia żywieniowe
JAN GAWĘCKI
nr katalogowy: 23587
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-1-2
Mali roślinożercy
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 82359
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Dieta z pudełka
Redakcja
nr katalogowy: 130947
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Dieta z pudełka
Redakcja
nr katalogowy: 130947
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-5
Czy AI nadaje się na dietetyka?
nr katalogowy: 150895
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-11
Zdrowe żywienie
Bronisław Bieś
nr katalogowy: 55460
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2017-11
Sankcyjny przepis o konsekwencjach braku zgody na przedłużenie okresu związania ofertą, ale czy na pewno?
Dariusz ZIEMBIŃSKI
nr katalogowy: 110342
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-4
Listy do redakcji - "Oceniać czy nie oceniać?" - odpowiedź autorki
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 59002
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-10
Poprawianie omyłek w ofertach
Piotr Karkoszka
nr katalogowy: 71757
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2019-7
Pod paragrafem, czyli prawo na co dzień
Alicja MEUSZ
nr katalogowy: 121207
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2016-4
Zmiany w prawie zamówień publicznych
Dariusz ZIEMBIŃSKI
nr katalogowy: 97684
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-8
Walory żywieniowe szarłatu
ALICJA CEGLIŃSKA
JULITA KARDIALIK
nr katalogowy: 29209
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-6
Nowe kierunki produkcji żywności funkcjonalnej i instrumenty jej promocji
DANUTA GÓRECKA
nr katalogowy: 27215
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-11
Dziczyzna i kuchnia myśliwska w gastronomii
Halina Makała
nr katalogowy: 39128
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-11
Wykorzystanie mąki gryczanej przy produkcji chleba pszennego
nr katalogowy: 39057
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-10
Komunikat
nr katalogowy: 47659
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-8
Wartość odżywcza zmiany w unijnym ustawodawstwie
nr katalogowy: 46499
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2016-3
Był podział, czy go nie było?
Dariusz PRĘGOWSKI
nr katalogowy: 97088
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-9
Rozliczenie kosztów używania samochodu osobowego
nr katalogowy: 93331
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-3
PROWADZIMY FIRMĘ - Rozwiązanie umowy o pracę przez pracownika z winy pracodawcy – gdy pracodawca nie płaci w terminie
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 147649
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-6
POLSKA - UNIA - ŚWIAT
nr katalogowy: 36009
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-9
Chleb zakopiański
Hanna Lubczyńska
nr katalogowy: 56366
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-3
Drobiowe - smaczne i zdrowe
nr katalogowy: 66309
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-12
Ekociasta i bezglutenowe słodkości królowały na targach Natura Food w Łodzi
Tomasz Kodłubański
nr katalogowy: 123756
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-1
Amarantus w piekarstwie
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 64967
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2018-3
System zamówień, jaki znamy wkrótce odejdzie do lamusa, a mało kto jest na to przygotowany, zwłaszcza dotyczy to MŚP
Dariusz ZIEMBIŃSKI
nr katalogowy: 112526
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-1
Wygraj bezpieczny samochód
Ewa GÓRSKA
nr katalogowy: 49439
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-12
Poradnik informatyczny dla piekarzy i cukierników
MACIEJ LATAWIEC
nr katalogowy: 48345
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-9
Inspekcja w oczach szefów
nr katalogowy: 70750
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-11
Mimo bezprawnego postępowania pracodawcy...
nr katalogowy: 63760
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-7
Rozwiązywanie umów zawartych na czas określony
JACEK PAPROCKI
nr katalogowy: 53120
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-11
Uznanie przez ZUS umowy o pracę za pozorną
Piotr Wąż
nr katalogowy: 110452
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2016-12
Ustalanie przebiegu granic działek według przepisów w sprawie EGiB - diabeł w szczegółach
Dariusz Pręgowski
nr katalogowy: 102756
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-5
Problem rozwiązania umowy o pracę drogą pocztową w dobie pandemii koronawirusa
Piotr Wąż
nr katalogowy: 131543
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-10
Zastrzeżenie warunku zawieszającego w zakazie konkurencji po ustaniu stosunku pracy
Aleksandra Lejko
nr katalogowy: 133944
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-11
Tendencje w spożyciu mięsa w Polsce, Unii i USA w latach 1991-2004
BARTŁOMIEJ WASILEWSKI
MIROSŁAW GORNOWICZ
nr katalogowy: 31134
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-3
Słodka, kaloryczna i jednocześnie zdrowa, czyli kilka słów o czekoladzie
Ewa Nebesny
Dorota Żyżelewicz
nr katalogowy: 24452
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Już od ponad roku obowiązuje rygorystyczny limit tłuszczów trans we wszystkich produktach
nr katalogowy: 139174
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-1
Angel Yeast nowa siła na globalnym rynku ekstraktów drożdżowych
nr katalogowy: 65291
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-4
OD REDAKCJI
Maria Burska
nr katalogowy: 90554
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-8
Wypowiedzenie doręczone pocztą elektroniczną
nr katalogowy: 69857
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2020-2
Odpowiedzialność za opóźnienie w bieżących przetargach
Dariusz ZIEMBIŃSKI
nr katalogowy: 124763
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-8
Rękojmia i gwarancja konsumencka w świetle nowelizacji przepisów
Maciej Walacik
nr katalogowy: 138916
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-9
Lipidy w żywności, żywieniu i zdrowiu człowieka Cz. II. Aspekty żywieniowe i zdrowotne
Joanna Ciborska
Jan Kłobukowski
Filip Kłobukowski
nr katalogowy: 109280
10.15199/65.2017.9.6
lipidy
zalecenia żywieniowe
choroby cywilizacyjne
lipids
nutritional recommendations
civilisation diseases
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-2
Rentgenowski system inspekcyjny cieszy się uznaniem producentów żywności organicznej
nr katalogowy: 96423
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-22-23
Dieta a zdrowie
Ewa Cesarz
nr katalogowy: 128650
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-22-23
Dieta a zdrowie
Ewa Cesarz
nr katalogowy: 128650
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-5
Informacje żywieniowe na opakowaniach produktów spożywczych - podejście konsumentów
Regina Wierzejska
nr katalogowy: 67957
AURA 2018-9
KRONIKA EKOLOGICZNA
nr katalogowy: 115747
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-3
Porady prawne
nr katalogowy: 82847
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-12
Oświadczenia zdrowotne dotyczące probiotyków
nr katalogowy: 88428
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-5
Błonnik w ofercie Brenntag Polska
Jerzy Baczewski
Monika Kajzer
nr katalogowy: 59559
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-12
Osłona uratowałaby życie
Andrzej Nowak
nr katalogowy: 56132
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2020-4
Pzp na koronie
Dariusz ZIEMBIŃSKI
nr katalogowy: 125755
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-11
Dobrze Jemy ze Szkołą na Widelcu
nr katalogowy: 110325
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-4
Branża spożywcza ograniczy reklamy żywności
nr katalogowy: 83156
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-8
Jeśli coś zjeść, to w piekarni!
nr katalogowy: 121618
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-2
O cukrze bez uprzedzeń
nr katalogowy: 96425
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
EDPOL i tendencje rozwojowe w trzecim dziesięcioleciu funkcjonowania w latach 2010–2021
Adam Olszewski
nr katalogowy: 137702
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
EDPOL i tendencje rozwojowe w trzecim dziesięcioleciu funkcjonowania w latach 2010–2021
Adam Olszewski
nr katalogowy: 137702
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-9
Przetwórstwo żywności oczekiwania i perspektywy
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 54145
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-11-12
INNOWACJE W OPAKOWANIACH
Adam Bogacz
nr katalogowy: 95671
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-7
Charakter oświadczenia z art. 117 ust. 4 nowego Pzp
Dariusz Ziembiński
nr katalogowy: 132475
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-2
Czy wiesz, że...
nr katalogowy: 49671
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Chiny. Rynek zbożowy i młynarski
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 123777
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-7
Technologiczne i żywieniowe aspekty stosowania białek mleka w przetwórstwie mięsa
Krzysztof Siemianowski
Jerzy Szpendowski
nr katalogowy: 69408
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-1
Żywność dla zestresowanych
nr katalogowy: 57027
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-7-8
Jadłospis przedszkolaka
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 92440
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-2
Walory żywieniowe płatków owsianych i ich zastosowanie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 89324
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-7
Charakter oświadczenia z art. 117 ust. 4 nowego Pzp
Dariusz Ziembiński
nr katalogowy: 132475
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-1
Z życia SPP
nr katalogowy: 141602
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
Polagra Tech 2018: wspólnie odkrywamy trendy technologiczne na rynku spożywczym
nr katalogowy: 117176
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-3
Potrzeby żywieniowe dzieci
Elżbieta Bartnikowska
nr katalogowy: 50235
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-1
Współczesne poglądy dotyczące spożycia pieczywa
Elżbieta Bartnikowska
nr katalogowy: 40755
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-3
Snacki świata
nr katalogowy: 42477
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-2
Walory żywieniowe i zastosowanie orkiszu
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 41568
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-2
Aspekty produkcji parówek
Adam Olszewski
nr katalogowy: 41444
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-1
Znakowanie produktów żywnościowych Informacje żywieniowe i zdrowotne
Ewa Czarniecka-Skubina
Andrzej Janicki
nr katalogowy: 41092
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-1
Nowe produkty a współczesne zalecenia żywieniowe
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 41090
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-10
Inulina znaczenie żywieniowe i technologiczne
Danuta Górecka
Piotr Konieczny
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 47385
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-8
Wartość odżywcza żywności - sposoby jej ustalania
Romualda Dolińska
Monika Żmudzka
Katarzyna Wawer
Anna Bugajewska
nr katalogowy: 46498
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-10
TUNELE FRIGOSCANDIA - GWARANCJA NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI PRODUKTU
nr katalogowy: 63326
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-9
Mąki z roślin strączkowych alternatywą i uzupełnieniem mąki pszennej
nr katalogowy: 79013
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-3
Wiadomości ● wydarzenia
nr katalogowy: 130889
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-12
Trendy na rynku żywności
nr katalogowy: 146435
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-3
Przetwory mięsne wzbogacone w kwasy tłuszczowe omega-3
Joanna Rycielska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 58463
DOZÓR TECHNICZNY 2012-2
Z ARCHIWUM
nr katalogowy: 66782
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-9
Finisz kolejnej kadencji parlamentu
Tadeusz Pokrywka
nr katalogowy: 62813
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-7
Posiedzenie Rady ds. Bezpieczeństwa Pracy w Budownictwie
nr katalogowy: 61280
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-6
Termin odstąpienia od umowy
nr katalogowy: 52372
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-1
Śmierć w kominie
Jacek Czech
nr katalogowy: 57249
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2020-6
SALON - PGZ OŚWIADCZENIE TARGÓW
nr katalogowy: 126907
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-12
Tradycyjne pierniki
nr katalogowy: 110834
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-3
Mama wegetarianka
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 83251
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-2
Spożycie mięsa i jego przetworów przez młodzież w wybranych regionach kraju
Barbara Szczepaniak
Danuta Górecka
nr katalogowy: 41447
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-11
Menu wróżbitów
Bogna Wernichowska
nr katalogowy: 48031
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-10
Mleko i przetwory mleczne jako źródło wapnia
Stanisław Zmarlicki
nr katalogowy: 47389
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-10
Leczenie żywieniowe w zespole chorób celiaktycznych
KAROLINA CHRISTA
nr katalogowy: 47101
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-6
B2B - Deutsch - Praktyczny niemiecki dla biznesu
nr katalogowy: 68856
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-4
The essence of fruit
nr katalogowy: 67196
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH