Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-5
Fermentacja nastawów wysokocukrowych z dodatkiem preparatu ścian komórkowych
Sylwia Bonin
Marcin Kolwas
nr katalogowy: 44679
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Niekonwencjonalne norweskie drożdże typu Kveik – wykorzystanie w technologii piwowarskiej
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
Kinga Adamenko
Joanna Kawa-Rygielska
nr katalogowy: 137297
10.15199/64.2022.2.2
piwowarstwo
technologia fermentacji
drożdże Kveik
niekonwencjonalne mikroorganizmy
brewing
fermentation technology
Kveik yeast
unconventional microorganisms
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-11
nr katalogowy: 39541
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-7-8
Inauguracja Rady Naukowej Inter Yeast - Leiber
nr katalogowy: 29459
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
Drożdże browarnicze i ocena ich aktywności. Cz. II
Joanna Berłowska
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 84835
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-12
Wpływ zmiennego pola elektromagnetycznego na wzrost drożdży Yarrowia lipolytica
Marek OSTAFIN
Karol BULSKI
Tomasz DRÓŻDŻ
Piotr NAWARA
Krzysztof NĘCKA
Stanisław LIS
Paweł KIEŁBASA
Marcin TOMASIK
Maciej OZIEMBŁOWSKI
nr katalogowy: 102614
10.15199/48.2016.12.30
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-6
Badania nad zdrożdżowaniem wywaru gorzelniczego przy udziale drożdży Candida utilis i Candida tropicalis. Cz. 1
Katarzyna Kotarska
Anna Świerczyńska
Wojciech Dziemianowicz
nr katalogowy: 106770
10.15199/64.2017.6.3
wywar gorzelniczy
drożdże paszowe
białko w biomasie drożdży
stillage
fodder yeast
protein in yeast biomass
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-8
Badania nad zdrożdżowaniem wywaru gorzelniczego przy udziale drożdży Candida utilis i Candida tropicalis. Cz. 2
Katarzyna Kotarska
Anna Świerczyńska
Wojciech Dziemianowicz
nr katalogowy: 108767
10.15199/64.2017.8.2
wywar gorzelniczy
drożdże paszowe
białko w biomasie drożdży
stillage
fodder yeast
protein in yeast biomass
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-1
Angel Yeast nowa siła na globalnym rynku ekstraktów drożdżowych
nr katalogowy: 65291
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-7
Mannoproteiny pochodzenia drożdżowego – naturalne emulgatory o potencjalnym wykorzystaniu w przemyśle spożywczym
Anna Bzducha-Wróbel
Dominika Popielarz
Negin Hamidi
Paulina Chraniuk
Karolina Szulc
nr katalogowy: 149400
10.15199/65.2024.7.2
mannoproteiny drożdżowe
emulgatory
emulsje
wegańskie dodatki do żywności
yeast mannoproteins
emulsifiers
emulsions
vegan food additives
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-1
Jak to z fermentacją było?
Anna Pikulicka
Wioletta Tomaszewska-Górecka
Wiesław Barabasz
nr katalogowy: 136368
10.15199/64.2022.1.2
początki fermentacji
badania nad fermentacją
wkład naukowców w poznanie procesów fermentacyjnych
the beginnings of fermentation
research on fermentation
scientists contribution to understanding fermentation processes
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-1
Jak to z fermentacją było?
Anna Pikulicka
Wioletta Tomaszewska-Górecka
Wiesław Barabasz
nr katalogowy: 136368
10.15199/64.2022.1.2
początki fermentacji
badania nad fermentacją
wkład naukowców w poznanie procesów fermentacyjnych
the beginnings of fermentation
research on fermentation
scientists contribution to understanding fermentation processes
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-1
Jak to z fermentacją było?
Anna Pikulicka
Wioletta Tomaszewska-Górecka
Wiesław Barabasz
nr katalogowy: 136368
10.15199/64.2022.1.2
początki fermentacji
badania nad fermentacją
wkład naukowców w poznanie procesów fermentacyjnych
the beginnings of fermentation
research on fermentation
scientists contribution to understanding fermentation processes
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-2
Biologiczne metody produkcji piwa o obniżonej zawartości alkoholu
Krystian Klimczak
Monika Cioch-Skoneczny
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 148464
10.15199/64.2024.2.1
piwo bezalkoholowe
drożdże specjalne
metody biologiczne
non-alcoholic beer
special yeast
biological methods
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-5
Sympozjum Odpadowe drożdże piwowarskie i młóto - cenny surowiec
Ł. Dubiel
nr katalogowy: 6801
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Napój herbaciany kombucha jako baza do produkcji innowacyjnych napojów niskoalkoholowych
Marcin Kruk
Szymon Pochylski
Katarzyna Neffe-Skocińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 137304
10.15199/64.2022.2.6
kombucha
napoje niskoalkoholowe
polifenole
aktywność antyoksydacyjna
fermentacja
kombucha
low-alcoholic beverages
polyphenols
antioxidant activity
fermentation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Napój herbaciany kombucha jako baza do produkcji innowacyjnych napojów niskoalkoholowych
Marcin Kruk
Szymon Pochylski
Katarzyna Neffe-Skocińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 137304
10.15199/64.2022.2.6
kombucha
napoje niskoalkoholowe
polifenole
aktywność antyoksydacyjna
fermentacja
kombucha
low-alcoholic beverages
polyphenols
antioxidant activity
fermentation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Napój herbaciany kombucha jako baza do produkcji innowacyjnych napojów niskoalkoholowych
Marcin Kruk
Szymon Pochylski
Katarzyna Neffe-Skocińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 137304
10.15199/64.2022.2.6
kombucha
napoje niskoalkoholowe
polifenole
aktywność antyoksydacyjna
fermentacja
kombucha
low-alcoholic beverages
polyphenols
antioxidant activity
fermentation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-5
Ekstrakty drożdżowe nowa odsłona
Violetta Schube
Katarzyna Ratusz
Joanna Gajda-Wyrębek
nr katalogowy: 113832
10.15199/65.2018.5.2
ekstrakty drożdżowe
umami
substytuty glutaminianu sodu
redukcja soli
yeast extracts
umami
substitutes for monosodium glutamate
salt reduction
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Technologia browarnicza – aktualności ze świata nauki 2021
Aleksander Poreda
Katarzyna Fulara
Olga Hrabia
Aneta Ciosek
nr katalogowy: 133167
10.15199/64.2021.4.1
technologia browarnicza
nauka
rozwój
brewing technology
science
development
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Technologia browarnicza – aktualności ze świata nauki 2021
Aleksander Poreda
Katarzyna Fulara
Olga Hrabia
Aneta Ciosek
nr katalogowy: 133167
10.15199/64.2021.4.1
technologia browarnicza
nauka
rozwój
brewing technology
science
development
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Technologia browarnicza – aktualności ze świata nauki 2021
Aleksander Poreda
Katarzyna Fulara
Olga Hrabia
Aneta Ciosek
nr katalogowy: 133167
10.15199/64.2021.4.1
technologia browarnicza
nauka
rozwój
brewing technology
science
development
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Nigdy nie zmienię swoich drożdży! Czemu? Drożdże niekonwencjonalne w technologii piwowarskiej
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 132369
10.15199/64.2021.3.1
drożdże niekonwencjonalne
fermentacja brzeczki
piwo bezalkoholowe
bioaromatyzacja
unconventional yeasts
wort fermentation
non-alcoholic beer
bioflavoring
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Nigdy nie zmienię swoich drożdży! Czemu? Drożdże niekonwencjonalne w technologii piwowarskiej
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 132369
10.15199/64.2021.3.1
drożdże niekonwencjonalne
fermentacja brzeczki
piwo bezalkoholowe
bioaromatyzacja
unconventional yeasts
wort fermentation
non-alcoholic beer
bioflavoring
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Nigdy nie zmienię swoich drożdży! Czemu? Drożdże niekonwencjonalne w technologii piwowarskiej
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 132369
10.15199/64.2021.3.1
drożdże niekonwencjonalne
fermentacja brzeczki
piwo bezalkoholowe
bioaromatyzacja
unconventional yeasts
wort fermentation
non-alcoholic beer
bioflavoring
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Nigdy nie zmienię swoich drożdży! Czemu? Drożdże niekonwencjonalne w technologii piwowarskiej
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 132369
10.15199/64.2021.3.1
drożdże niekonwencjonalne
fermentacja brzeczki
piwo bezalkoholowe
bioaromatyzacja
unconventional yeasts
wort fermentation
non-alcoholic beer
bioflavoring
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-9
Rada Naukowa
nr katalogowy: 30034
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Optymalizacja warunków wbudowania jodu do drożdży Saccharomyces cerevisiae
Barbara Dolińska
Michał Zieliński
Sebastian Opaliński
Mariusz Korczyński
Zbigniew Dobrzański
Florian Ryszka
nr katalogowy: 59852
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-6
Drożdże browarnicze a produkty uboczne fermentacji Cz. I. Lotne związki siarkowe
Anna Sałek
nr katalogowy: 52624
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-7
Use of ozone in production of II generation bioethanol and fodder yeast Zastosowanie ozonu w procesach produkcji bioetanolu II generacji i drożdży paszowych
Piotr Dziugan
nr katalogowy: 99647
10.15199/62.2016.7.14
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-5
Badania foulingu w procesie mikrofiltracji roztworów drożdży z zastosowaniem membran ceramicznych
ELŻBIETA GABRUŚ
DANIELA SZANIAWSKA
nr katalogowy: 35007
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
FUNGI CONTAMINATION OF DAIRY PLANT THAT MANUFACTURES YOGURT AND YOGURT-DRINK PRODUCTS
Zhou Fang
Zhao Hongfei
Qi Dan
Zhang Limin
Zhan Haining
Zhang Bolin
Jadwiga Moneta
Zdzislawa Libudzisz
nr katalogowy: 70864
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-7
Krzyżówki drożdży browarniczych 1. Historia, stan obecny i perspektywy
Joanna Harasym
Tomasz Podeszwa
Ludmiła Bogacz-Radomska
nr katalogowy: 108399
krzyżówki międzygatunkowe
drożdże browarnicze
Saccharomyces cerevisiae
Saccharomyces eubayanus
Interspecific hybrid
brewer's yeast
Saccharomyces cerevisiae
Saccharomyces eubayanus
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-5
Dobór warunków fermentacji brzeczek z soku gęstego
Katarzyna Pielech-Przybylska
Maria Balcerek
nr katalogowy: 35343
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-9
Drożdże osmotolerancyjne
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 71062
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-10
Badania nad produkcją cydrów z możliwością zastosowania metody ciągłej
Sylwia Bonin
Wiesław Wzorek
Marek Pawlaczyk
nr katalogowy: 38924
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-2
Diagnozowanie i rozwiązywanie problemu obniżonej żywotności drożdży piwowarskich w warunkach przemysłowych – studium przypadku
Aleksander Poreda
Paweł Zych
nr katalogowy: 112304
żywotność drożdży
fermentacja
napowietrzanie
suplementacja
yeast viability
fermentation
aeration
supplementation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Kultury starterowe wykorzystywane w produkcji win
Monika Barbara Pytka
Agnieszka Malik
Piotr Janas
nr katalogowy: 135125
10.15199/65.2021.12.4
wino
kultury starterowe
drożdże
bakterie fermentacji mlekowej
wine
starter cultures
yeast
lactic acid bacteria
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Kultury starterowe wykorzystywane w produkcji win
Monika Barbara Pytka
Agnieszka Malik
Piotr Janas
nr katalogowy: 135125
10.15199/65.2021.12.4
wino
kultury starterowe
drożdże
bakterie fermentacji mlekowej
wine
starter cultures
yeast
lactic acid bacteria
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Kultury starterowe wykorzystywane w produkcji win
Monika Barbara Pytka
Agnieszka Malik
Piotr Janas
nr katalogowy: 135125
10.15199/65.2021.12.4
wino
kultury starterowe
drożdże
bakterie fermentacji mlekowej
wine
starter cultures
yeast
lactic acid bacteria
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-1
Fractionally delaying special filters of multifunctional capability
EWA HERMANOWICZ
nr katalogowy: 49412
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
ZASTOSOWANIE METOD KLASYCZNYCH I MOLEKULARNYCH DO IDENTYFIKACJI MIKROORGANIZMÓW ŚRODOWISKA NATURALNEGO
Katarzyna Rajkowska
nr katalogowy: 70870
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Transformacje naringeniny przez drożdże Rhodotorula marina
Anna Madej
Jarosław Popłoński
Ewa Huszcza
nr katalogowy: 68173
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-3
Siarczek dimetylu (DMS) w piwie - od surowca do produktu gotowego. Cz. 3
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 112838
10.15199/64.2018.3.1
DMS
piwo
DMSO
fermentacja
drożdże
skład brzeczki
DMS
beer
DMSO
fermentation
yeast
composition of wort
GAZETA CUKROWNICZA 2009-4
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 43821
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
The use of sorgo malt for beer production Wykorzystanie słodu sorgo do produkcji piwa
Barbara Foszczyńska
Ewelina Dziuba
Joanna Chmielewska
Józef Sowiński
nr katalogowy: 86119
10.12916/przemchem.2014.1444
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-9
Krzyżówki drożdży browarniczych Cz. 2. Tworzenie i wykorzystanie krzyżówek międzygatunkowych w browarnictwie
Joanna Harasym
Tomasz Podeszwa
Ludmiła Bogacz-Radomska
nr katalogowy: 109565
10.15199/64.2017.9.3
drożdże browarnicze
krzyżówki międzygatunkowe
krzyżówki wewnątrz gatunkowe
heterozja
Saccharomyces cerevisiae
Saccharomyces arboricola
Saccharomyces kudriavzevii
Saccharomyces mikatae
Saccharomyces paradoxus
brewer’
s yeast
interspecific hybrids
intraspecific hybrids heterosis
Saccharomyces cerevisiae
Saccharomyces arboricola
Saccharomyces kudriavzevii
Saccharomyces mikatae
Saccharomyces paradoxus
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-10
Zastosowanie w budownictwie kompozytów cementowych impregnowanych odpadem spolimeryzowanej siarki
Mariusz Książek
nr katalogowy: 94176
10.15199/33.2015.10.13
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-4
Production of bioethanol from sweet sorghum juices with varying content of mineral compounds Produkcja bioetanolu z soku sorga cukrowego o zróżnicowanej zawartości składników mineralnych
Joanna Chmielewska
Józef Sowiński
Barbara Foszczyńska
Ewelina Szydełko-Rabska
Joanna Kawa-Rygielska
Ewelina Dziuba
nr katalogowy: 83704
10.12916/przemchem.2014.565
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-11-12
Drożdże browarnicze a produkty uboczne fermentacji Cz. II. Grupa siarczków
Anna Sałek
nr katalogowy: 56537
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Kombucha – fermentowany napój herbaciany o właściwościach prozdrowotnych
Katarzyna Neffe-Skocińska
Piotr Lalowski
Ewelina Gocalińska
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 137842
10.15199/65.2022.5.3
Kombucha
SCOBY
napój fermentowany
właściwości prozdrowotne
Kombucha
SCOBY
beverage
pro-health properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Kombucha – fermentowany napój herbaciany o właściwościach prozdrowotnych
Katarzyna Neffe-Skocińska
Piotr Lalowski
Ewelina Gocalińska
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 137842
10.15199/65.2022.5.3
Kombucha
SCOBY
napój fermentowany
właściwości prozdrowotne
Kombucha
SCOBY
beverage
pro-health properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-9
Wpływ wielkości komórek na dezintegrację drożdży piekarniczych w młynie perełkowym
Agnieszka Trawińska
Anna Kacprowicz
Marek Solecki
nr katalogowy: 109322
10.15199/62.2017.9.16
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Drożdże i ich metabolity w procesie fermentacji alkoholowej
Justyna Anna Rębas
nr katalogowy: 132370
10.15199/64.2021.3.2
drożdże
fermentacja alkoholowa
zacier
etanol
yeast
alcoholic fermentation
mash
ethanol
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Drożdże i ich metabolity w procesie fermentacji alkoholowej
Justyna Anna Rębas
nr katalogowy: 132370
10.15199/64.2021.3.2
drożdże
fermentacja alkoholowa
zacier
etanol
yeast
alcoholic fermentation
mash
ethanol
GOSPODARKA WODNA 2023-7
Procedura administracyjna na podstawie specustawy o elektrowniach szczytowo-pompowych
Jarosław Dolny
nr katalogowy: 143978
10.15199/22.2023.7.1
elektrownia szczytowo-pompowa
ESP
specustawa
prawo
pumped-storage power plants
energy storage systems
special purpose act
law
GOSPODARKA WODNA 2023-7
Procedura administracyjna na podstawie specustawy o elektrowniach szczytowo-pompowych
Jarosław Dolny
nr katalogowy: 143978
10.15199/22.2023.7.1
elektrownia szczytowo-pompowa
ESP
specustawa
prawo
pumped-storage power plants
energy storage systems
special purpose act
law
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Influence of granular material on a viscous stress resulting from uniaxial compression tests of the special granular structure
ROBERT ZALEWSKI
JERZY BAJKOWSKI
nr katalogowy: 27491
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-12
Zestawy wyrobów do wykonywania okładzin wewnętrznych o specjalnym przeznaczeniu
Ołeksij Kopyłow
nr katalogowy: 111227
10.15199/33.2017.12.03
zestawy do wykonania wewnętrznych okładzin ściennych i sufitowych
bezpieczeństwo użytkowania.
kits for internal wall claddings
safety of use.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-12
Zestawy wyrobów do wykonywania okładzin wewnętrznych o specjalnym przeznaczeniu
Ołeksij Kopyłow
nr katalogowy: 111227
10.15199/33.2017.12.03
zestawy do wykonania wewnętrznych okładzin ściennych i sufitowych
bezpieczeństwo użytkowania.
kits for internal wall claddings
safety of use.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-2
Ditlenek siarki w piwie
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 41720
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-5
Disinfection with vaporized hydrogen peroxide. Dezynfekcja za pomocą par nadtlenku wodoru
WładysłaW Harmata
Stanisław Kłosowicz
Małgorzata Chałupczak
Marzena Pępczyńska
Władysław Fediuk
nr katalogowy: 76866
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-8
Fractionation of the whole egg of quail (Coturnix coturnix japonica) in supercritical carbon dioxide. Frakcjonowanie masy jajowej z jaj przepiórczych (Coturnix coturnix japonica) w nadkrytycznym ditlenku węgla
Łukasz Bobak
Ewelina Siepka
Witold GŁadkowski
Grzegorz Kiełbowicz
Zbigniew Dobrzański
Czesław Wawrzeńczyk
Tadeusz Trziszka
nr katalogowy: 78582
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-4
New descriptive statistics algorithms in LabView system
Jiri DEJMEK
Pavel STEKL
nr katalogowy: 43903
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-2
TADVISIO - nowe rozwiązanie suszarni przedmuchowej w maszynach tissue
nr katalogowy: 118739
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-11
Wpływ doboru surowców na cechy sensoryczne piwa wytwarzanego w warunkach rzemieślniczych
Joanna Maria-Klepacka
Anna Gątarska
Marcelina Kreczman
nr katalogowy: 146038
10.15199/65.2023.11.5
piwo
chmiel
słód
drożdże
dodatki niesłodowane
smak
zapach
cechy sensoryczne
beer
hops
malt
yeast
unmalted additives
taste
smell
sensory characteristics
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-4
Globalny biznes tekstylny we Frankfurcie: Techtextil, Texprocess i Heimtextil Summer Special zamykają się z silną międzynarodową obecnością i wysoką satysfakcją odwiedzających
Grzegorz Bednarski
nr katalogowy: 138887
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-4
Globalny biznes tekstylny we Frankfurcie: Techtextil, Texprocess i Heimtextil Summer Special zamykają się z silną międzynarodową obecnością i wysoką satysfakcją odwiedzających
Grzegorz Bednarski
nr katalogowy: 138887
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2021-1
ASSEMBLY AUTOMATION
nr katalogowy: 131103
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-7
Biosłodycze - szansa na poprawę wizerunku
nr katalogowy: 19069
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-12
Wpływ pożywek azotowych na fermentacje i cechy wina jabłkowego oraz napojów winopodobnych
Sylwia Bonin
Wiesław Wzorek
Marta Woźniak
nr katalogowy: 48973
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-4
Optymalizacja warunków otrzymywania biokatalizatora dla reakcji rozkładu nadtlenku wodoru
Ilona Trawczyńska
nr katalogowy: 125791
10.15199/62.2020.4.21
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-12
Napoje funkcjonalne - zdrowie, żywienie, marketing. Cz. 2. Napoje funkcjonalne - trendy i czynniki rozwoju
A. Bogacz
nr katalogowy: 23137
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-8-9
Wlagnetooptyczna bistabilność półprzewodników organicznych
O. Derevyanchuk
C. Zenkova
V. Kramar
B. Nitsovich
nr katalogowy: 1172
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-4
Pomiary magnetyczne rdzeni transformatorów specjalnych do przekształtników
Andrzej BUZE
nr katalogowy: 51526
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-12
Wpływ zmiennego pola elektromagnetycznego na biofilm utworzony przez Candida albicans
Marek OSTAFIN
Paulina LASATOWICZ
Anna MIERNIK
Piotr NAWARA
Paweł KIEŁBASA Tomasz DRÓŻDŻ Urszula MALAGA-TOBOŁA
nr katalogowy: 117324
10.15199/48.2018.12.27
biofilm
drożdże
Candida albicans
pole elektromagnetyczne
solenoid
biofilm
yeast
Candida albicans
electroimagnetic field
solenoid
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2017-8-9
IMPLEMENTATION OF HIGH-SPEED DATA TRANSMISSION TECHNOLOGICAL DEMONSTRATOR USING SOFTWARE DEFINED RADIO TECHNOLOGY
Krzysztof K. Cwalina
Paweł T. Kosz
Piotr Rajchowski
Jarosław Sadowski
Jacek Stefański
nr katalogowy: 109516
10.15199/59.2017.8-9.55
broadband
high-speed transmission
multithreading
SDR
software defined radio
radio programowalne
SDR
szerokopasmowość
szybka transmisja danych
wielowątkowość
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-8-9
Pomiary dla potrzeb muzeum wirtualnego Zamek Kórnicki
R. Sitnik
W. Załuski
M. Kowalski
P. Bolewicki
nr katalogowy: 1171
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Specjalna edycja BrauBeviale 2020 odbędzie się wyłącznie w formie cyfrowej
nr katalogowy: 128784
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Specjalna edycja BrauBeviale 2020 odbędzie się wyłącznie w formie cyfrowej
nr katalogowy: 128784
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-5
Special neural networks for finding symbolic relationships between empirical data
JAROSŁAW MAJEWSKI
RYSZARD WOJTYNA
nr katalogowy: 59599
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-8-9
Opracowanie metody klinimetrii objawów choroby Parkinsona i budowa internetowej bazy danych
M. Ślusarczyk
Z. Dunajski
W. Pakszys
nr katalogowy: 1204
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-4
Globalny biznes tekstylny we Frankfurcie: Techtextil, Texprocess i Heimtextil Summer Special zamykają się z silną międzynarodową obecnością i wysoką satysfakcją odwiedzających
Grzegorz Bednarski
nr katalogowy: 138887
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-4
Krzyżówki drożdży browarniczych. Cz. 4. Przemysłowo użyteczne fenotypy krzyżówek międzygatunkowych
Joanna Harasym
Tomasz Podeszwa
Ludmiła Bogacz-Radomska
nr katalogowy: 113422
10.15199/64.2018.4.6
krzyżówki międzygatunkowe
drożdże browarnicze
spore-to-spore mating
rare mating
fuzja protoplastów
Saccharomyces cerevisiae
Saccharomyces eubayanus
Saccharomyces kudriavzevii
Saccharomyces uvarum
interspecific hybrid
brewer's yeast
spore-to-spore mating
rare mating
protoplast fusion
Saccharomyces cerevisiae
Saccharomyces eubayanus
Saccharomyces kudriavzevii
Saccharomyces uvarum
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-3
Kolorymetryczna metoda oceny aktywności syntetycznej lipaz
Jolanta Małajowicz
Rita Rakowska
nr katalogowy: 119095
10.15199/62.2019.3.21
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-1
INAUGURATION OF THE CELEBRATION OF THE 230TH ANNIVERSARY OF THE BIRTH OF ENGINEER GENERAL JÓZEF BEM – MARCH 14TH, 2024 TARNÓW
nr katalogowy: 147963
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-1
INAUGURATION OF THE CELEBRATION OF THE 230TH ANNIVERSARY OF THE BIRTH OF ENGINEER GENERAL JÓZEF BEM – MARCH 14TH, 2024 TARNÓW
nr katalogowy: 147963
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2024-4
Modyfikowane i funkcjonalne włókna celulozowe typu Lyocell
EMILIA ŚMIECHOWICZ
nr katalogowy: 150875
10.15199/28.2024.4.2
special cellulose fibers
functional cellulose fibers
Lyocell
special cellulose fibers
functional cellulose fibers
Lyocell
GAZETA CUKROWNICZA 2013-3
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 77901
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Potencjał wykorzystania niekonwencjonalnych mikroorganizmów w technologii piwowarskiej
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
Joanna Kawa-Rygielska
nr katalogowy: 139100
10.15199/64.2022.4.1
piwowarstwo
niekonwencjonalne mikroorganizmy
technologia fermentacji
brewing
unconventional microorganisms
fermentation technology
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Potencjał wykorzystania niekonwencjonalnych mikroorganizmów w technologii piwowarskiej
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
Joanna Kawa-Rygielska
nr katalogowy: 139100
10.15199/64.2022.4.1
piwowarstwo
niekonwencjonalne mikroorganizmy
technologia fermentacji
brewing
unconventional microorganisms
fermentation technology
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-10
A special multi-pulse converter with small active power filter
Piotr MYSIAK
nr katalogowy: 30319
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-1
Apparatus safety in front of overvoltages coming from the power lines
Tomasz KISIELEWICZ
Carlo MAZZETTI2
Giovanni Battista LO PIPARO
nr katalogowy: 88919
10.15199/48.2015.01.51
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2021-1
ASSEMBLY AUTOMATION
nr katalogowy: 131103
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2008-4-5
Właściwości i specjalne zastosowania elektrokorundu zwykłego w pneumatycznej obróbce strumieniowo ściernej powierzchni
JANUSZ ANDZIAK
MAREK MARCINKOWSKI
nr katalogowy: 34299
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-7
Analysis and evaluation of electric power system reliability
Józef PASKA
nr katalogowy: 36509
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-11
Niekonwencjonalne drożdże w produkcji piwowarskiej
Paweł Satora
nr katalogowy: 116653
10.15199/64.2018.11.1
Słowa kluczowe: drożdże niekonwencjonalne
fermentacja brzeczki
Saccharomyces kudriavzevii
Wickerhamomyces anomalus
unconventional yeasts
wort fermentation
Saccharomyces kudriavzevii
Wickerhamomyces anomalus
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-8
Zmiany składu lotnych związków zachodzące w napoju mieszanym podczas fermentacji przy zastosowaniu dostępnego w handlu szczepu drożdży
Wenchao Cai
Fengxian Tang
Chunhui Shan
Liping Yang
Qin Zhang
Xinxin Zhao
Ming Ning
nr katalogowy: 115532
10.15199/62.2018.8.32
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-2
Krzyżówki drożdży browarniczych. Cz. 3. Przemysłowo użyteczne fenotypy krzyżówek międzygatunkowych
Joanna Harasym
Tomasz Podeszwa
Ludmiła Bogacz-Radomska
nr katalogowy: 112303
10.15199/64.2018.2.2
krzyżówki międzygatunkowe
drożdże browarnicze
substancje zapachowe
wykorzystanie węglowodanów
tolerancja temperaturowa
Saccharomyces cerevisiae
Saccharomyces eubayanus
Saccharomyces kurdiazevii
Saccharomyces uvarum
interspecific hybrid
brewer’
s yeast
aroma compounds
carbohydrate utilization temperature tolerance
Saccharomyces cerevisiae
Saccharomyces eubayanus
Saccharomyces kurdiazevii
Saccharomyces uvarum
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-2
Wpływ geometrii homogenizatora ultradźwiękowego na dezintegrację drożdży piekarniczych
Anna Kacprowicz
Agnieszka Trawińska
Marek Solecki
nr katalogowy: 124839
10.15199/62.2020.2.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-3
Permeabilizowane i immobilizowane komórki drożdży jako biokatalizatory reakcji rozkładu nadtlenku wodoru
Ilona Trawczyńska
nr katalogowy: 125284
10.15199/62.2020.3.15
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-1-2
Refermentacja piwa w butelkach - niedoceniana technologia z wielkim potencjałem
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 118721
10.15199/64.2019.1-2.3
refermentacja
wtórna fermentacja
piwo
fermentacja w butelkach
refermentation
secondary fermentation
beer
fermentation in bottles
-
nr katalogowy:
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-9
Simulating the Process of Operation of Vortex Layer Electromagnetic Apparatus with Ferromagnetic Working Elements
Vitalii Yaropud
Elchyn Aliiev
Ihor Mazur
Serhii Burlaka
nr katalogowy: 145233
10.15199/48.2023.09.11
simulation
electromagnetic field
vortex layer apparatus
ferromagnet
processing
liquid manure
symulacja
pole elektromagnetyczne
aparat warstwy wirowej
ferromagnes
obróbka
gnojowica
GAZETA CUKROWNICZA 2007-8
Przegląd najważniejszych szkodników buraków cukrowych i ich zwalczanie
Danuta Wrzesińska
nr katalogowy: 29351
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-1
Wpływ wykorzystania słodów specjalnych na przebieg zacierania i parametry jakościowe brzeczki
Aneta Ciosek
Anna Pliś
nr katalogowy: 136367
10.15199/64.2022.1.1
słody specjalne
parametry fizykochemiczne
zacier
brzeczka
special malts
physicochemical parameters
mash
wort
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-1
Wpływ wykorzystania słodów specjalnych na przebieg zacierania i parametry jakościowe brzeczki
Aneta Ciosek
Anna Pliś
nr katalogowy: 136367
10.15199/64.2022.1.1
słody specjalne
parametry fizykochemiczne
zacier
brzeczka
special malts
physicochemical parameters
mash
wort
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-1
Wpływ wykorzystania słodów specjalnych na przebieg zacierania i parametry jakościowe brzeczki
Aneta Ciosek
Anna Pliś
nr katalogowy: 136367
10.15199/64.2022.1.1
słody specjalne
parametry fizykochemiczne
zacier
brzeczka
special malts
physicochemical parameters
mash
wort
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-2
Enancjoselektywne utlenianie chiralnego hydroksyfenylometanofosfonianu dietylu za pomocą drożdży piekarniczych
Dorota Pawlak
Ewa Żymańczyk-Duda
nr katalogowy: 65844
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-1-2
Kombucha - aspekty praktyczne i rynkowe
Mariusz Jakubowski
nr katalogowy: 118722
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2019-2
KONSTRUKCYJNO-TECHNOLOGICZNE ASPEKTY STOSOWANIA UCHWYTÓW MODUŁOWYCH I SPECJALNYCH W OPERACJACH OBRÓBKOWYCH
Adam BARYLSKI
nr katalogowy: 120841
uchwyty specjalne
uchwyty modułowe
budowa
analiza
special fixture
modular fixture
construction
analysis
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-2
Projektowanie oraz testy na zgodność z regulaminem 65 na przykładzie specjalnej lampy ostrzegawczej
Sebastian Różowicz
Mariusz Deląg
nr katalogowy: 147359
10.15199/48.2024.02.41
pojazdy samochodowe
specjalne lampy ostrzegawcze
badania
Regulamin nr 65
motor vehicles
special warning lamp
diagnostics
Regulation 65
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-3
Moda i maszyny
ANNA ZAKRZEWSKA
nr katalogowy: 33972
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-1
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 32458
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-10
Trendy w technologii aktywnych opakowań żywności ze szczególnym uwzględnieniem produktów owocowo-warzywnych
nr katalogowy: 30755
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-6
FEM matrix formulation in 2D eddy current analysis
Rino LUCIĆ
Slavko VUJEVIĆ
Mate KURTOVIĆ
nr katalogowy: 27034
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-14
ZŁOTY INŻYNIER 2014 - kandydaci
nr katalogowy: 85304
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-6
Etykietowanie żywności GM w Polsce
nr katalogowy: 121099
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-11
Detecting QRS complex and classifying endogenous rhythms in pacemaker ECG signals
Agnieszka DURAJ
Andrzej KRAWCZYK
nr katalogowy: 31299
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-11
Concept of mapped Infinite Elements incorporated into Boundary Element Method
Maciej PAŃCZYK
Jan SIKORA
nr katalogowy: 31262
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-II
GA optimization of wavelet analysis of dynamic current supply applied to fault diagnosis
Andrzej KUCZYŃSKI
Marek OSSOWSKI
nr katalogowy: 30353
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-7-8
Novel design for improved characteristics of a PM synchronous motor
Lidija PETKOVSKA
nr katalogowy: 27761
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Thermal and magnetic properties of nanocrystalline alloys from Fe-Co-Hf-Zr-Cu-B system
MACIEJ KOWALCZYK
JAROSŁAW FERENC
TADEUSZ KULIK
nr katalogowy: 27476
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-4
Quantitative description of the "fish eyes" type hydrogen embrittlement in steels for power industry
nr katalogowy: 37805
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-4
9th International Workshop on 1&2 Dimensional Magnetic Measurements and Testing
nr katalogowy: 25128
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-15-16
ZŁOTY INŻYNIER 2014 - kandydaci
nr katalogowy: 85580
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-13
Detektywi w Muzeum
Irena Fober
nr katalogowy: 78201
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-11
Wpływ składu masy papierniczej na właściwości papieru z włókien bawełnianych i eukaliptusowych
Aleksandra Erdman
Michał Góral
nr katalogowy: 140534
10.15199/54.2022.11.2
masa bawełniana
masa eukaliptusowa
papiery specjalne
właściwości
cotton pulp
eucalyptus pulp
specialty papers
properties
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-11
Wpływ składu masy papierniczej na właściwości papieru z włókien bawełnianych i eukaliptusowych
Aleksandra Erdman
Michał Góral
nr katalogowy: 140534
10.15199/54.2022.11.2
masa bawełniana
masa eukaliptusowa
papiery specjalne
właściwości
cotton pulp
eucalyptus pulp
specialty papers
properties
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-11
Wpływ składu masy papierniczej na właściwości papieru z włókien bawełnianych i eukaliptusowych
Aleksandra Erdman
Michał Góral
nr katalogowy: 140534
10.15199/54.2022.11.2
masa bawełniana
masa eukaliptusowa
papiery specjalne
właściwości
cotton pulp
eucalyptus pulp
specialty papers
properties
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-11
Wpływ składu masy papierniczej na właściwości papieru z włókien bawełnianych i eukaliptusowych
Aleksandra Erdman
Michał Góral
nr katalogowy: 140534
10.15199/54.2022.11.2
masa bawełniana
masa eukaliptusowa
papiery specjalne
właściwości
cotton pulp
eucalyptus pulp
specialty papers
properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-8
Optymalizacja źródła azotu w podłożu hodowlanym z odpadowym glicerolem do otrzymywania dihydroksyacetonu
Katarzyna Górska
Zbigniew Garncarek
nr katalogowy: 121953
10.15199/62.2019.8.20
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-11
Impedance tomography data acquisition system for brick walls humidity level evaluation
Katarzyna BIERNAT
Konrad NITA
Jan SIKORA
Stefan WÓJTOWICZ
nr katalogowy: 31303
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Recent Advanced In Hard and Super- Hard Anti Wear Nanostructured and Composite Coating Technology
WITOLD PRECHT
nr katalogowy: 27569
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2018-2
ANALIZA PORÓWNAWCZA STOSOWANIA PRZEDMIOTOWYCH UCHWYTÓW MODUŁOWYCH I SPECJALNYCH
Adam BARYLSKI
nr katalogowy: 114022
uchwyt specjalny
uchwyt modułowy
konstrukcja
analiza
special handle
modular handle
design
assessment
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-12
Peltier modules array on common alumina substrate for the blind - thermal and electrical tests
ADAM GOŁDA
ZBIGNIEW MAGOŃSKI
ANDRZEJ KOS
nr katalogowy: 32107
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-12
Ceramic multilayer packages for detectors of α particles fabricated by thick film technology
JAN KULAWIK
BARBARA GRÖGER
DOROTA SZWAGIERCZAK
MACIEJ WĘGRZECKI
JAN BAR
nr katalogowy: 32102
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-12
Ceramic multilayer packages for detectors of α particles fabricated by thick film technology
JAN KULAWIK
BARBARA GRÖGER
DOROTA SZWAGIERCZAK
MACIEJ WĘGRZECKI
JAN BAR
nr katalogowy: 32101
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-11
Fluxgate sensor based on a special ring core made of nanocrystalline metal ribbons
Stanisław MOSKOWICZ
nr katalogowy: 31304
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-4
Consequences of novel technological measures on the multidirectional magnetization performance of SiFe steel
Hiroi YAMAGUCHI
Helmut PFÜTZNER
Georg KRISMANIC
nr katalogowy: 25123
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-5
Angielski dla behapowców - Lekcja 41
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 76602
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-6
Implementacja systemu Special Protection Scheme (SPS) oraz budowa na farmie wiatrowej Bystra magazynu energii elektrycznej (BESS) w ramach realizacji projektu demonstracyjnego przy udziale polskich i japońskich firm
Robert Trębski
Łukasz Szczepaniak
nr katalogowy: 138145
10.15199/74.2022.6.4
system SPS
magazyn energii elektrycznej
projekt demonstracyjny
eliminacja przeciążeń w sieci
regulacja wtórna
SPS system
battery energy storage system
demonstration project
elimination of network congestion
frequency restoration reserve
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-6
Implementacja systemu Special Protection Scheme (SPS) oraz budowa na farmie wiatrowej Bystra magazynu energii elektrycznej (BESS) w ramach realizacji projektu demonstracyjnego przy udziale polskich i japońskich firm
Robert Trębski
Łukasz Szczepaniak
nr katalogowy: 138145
10.15199/74.2022.6.4
system SPS
magazyn energii elektrycznej
projekt demonstracyjny
eliminacja przeciążeń w sieci
regulacja wtórna
SPS system
battery energy storage system
demonstration project
elimination of network congestion
frequency restoration reserve
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-1
Wpływ pulsacyjnego pola elektrycznego (PEF) na parametry ultrasłabej luminescencji oraz redukcję liczby komórek wybranych drobnoustrojów w ekstraktach kawy typu cold brew
Maciej OZIEMBŁOWSKI
Damian MAKSIMOWSKI
Anna MIERNIK
Sylwester TABOR
Agnieszka NAWIRSKA-OLSZAŃSKA
Magdalena TRENKA
nr katalogowy: 124194
10.15199/48.2020.01.34
ekstrakty kawy typu cold brew
pulsacyjne pola elektryczne
ultra słaba luminescencja
redukcja drobnoustrojów
cold brew coffee extracts
pulsed electric fields
ultra weak luminescence
reduction of microorganisms
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-11
Numerical computation of electric fields including singularities in Micro Electro Mechanical Systems (MEMS)
Michael GREIFF
Matthias MAISCHAK
Uzzal Binit BALA
Wolfgang MATHIS
Ernst Peter STEPHAN
nr katalogowy: 31268
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-6
Nowe wydawnictwa
nr katalogowy: 68373
GOSPODARKA WODNA 2024-6
Inland Waterways International Who are we and what do we do?
nr katalogowy: 149137
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-4
Short review on the design and application of fractional delay Hilbert transform filter using Farrow structure
EWA HERMANOWICZ
AGNIESZKA PARUZEL
nr katalogowy: 34600
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-4
A study on possible sources of errors of loss measurement under rotational magnetization
Helmut PFÜTZNER
Georg KRISMANIC
Hiroi YAMAGUCHI
Elisabeth LEISS
Weng-Chung CHIANG
nr katalogowy: 25118
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-6
Font komputerowy odporny na proces infiltracji elektromagnetycznej
Ireneusz KUBIAK
nr katalogowy: 84731
10.12915/pe.2014.06.040
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-2-3
Diagnostyka budowlana istotnym narzędziem inżynierii bezpieczeństwa obiektów specjalnych służących obronności
Adam BARYŁKA
nr katalogowy: 96343
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-2
Organizacja przyjęć okolicznościowych
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 148441
gastronomia
przyjęcia okolicznościowe
rodzaje
organizacja przyjęć
catering establishments
special events/receptions
types and organization of receptions
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-4
Microbiological reduction of xanthohumol and 4-methoxychalcone. Mikrobiologiczna redukcja ksantohumolu i 4-metoksychalkonu
Monika Stompor
Bartłomiej Potaniec
Antoni Szumny
Paweł Zieliński
Anna Żołnierczyk
Mirosław Anioł
nr katalogowy: 75939
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-10
Identyfikacja drożdży modyfikacje metod klasycznych
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 101720
10.15199/65.2016.10.6
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-3
Moda wcale niekryzysowa
nr katalogowy: 42327
CHŁODNICTWO 2014-11-12
Sprężarki promieniowe z łożyskiem magnetycznym
Marek Gaziński
nr katalogowy: 88391
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-2
Włókiennicze materiały osłonowe chroniące przed promieniowaniem elektromagnetycznym
Stefan BRZEZIŃSKI
Iwona KARBOWNIK
Tomasz RYBICK
Grażyna MALINOWSKA
Katarzyna ŚLEDZIŃSKA
nr katalogowy: 65925
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-5
Using software product Forge3 for researching of the special steel broadening during rolling process
HENRYK DYJA
OLEG REMEZ
SEBASTIAN MRÓZ
ANDREY SAMSONENKO
nr katalogowy: 51716
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-3
Surface morphology study and dielectric properties of polyesterimide nanocomposite
BARBARA GÓRNICKA
ANDRZEJ SIKORA
DAMIAN WOJCIESZAK
nr katalogowy: 58391
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2010-11
Wpływ obróbki cieplnej na korozyjne zachowanie się stali specjalnych i stopu niklu
ZOFIA WOLAREK
ARKADIUSZ GAJEK
JERZY JAKUBOWSKI
nr katalogowy: 55646
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
Cydry polskie a importowane - porównanie składu kwasów organicznych. Cz. II
Iwona Ścibisz
Sylwia Bonin
Marta Mitek
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 84837
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
MIKROFLORA WĘDLIN SUROWYCH, ze szczególnym uwzględnieniem kiełbas surowych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 141103
kiełbasy surowe
bakterie fermentacji mlekowej
jakość
bezpieczeństwo
raw sausages
raw smoked meat products
lactic acid bacteria
quality
safety
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
MIKROFLORA WĘDLIN SUROWYCH, ze szczególnym uwzględnieniem kiełbas surowych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 141103
kiełbasy surowe
bakterie fermentacji mlekowej
jakość
bezpieczeństwo
raw sausages
raw smoked meat products
lactic acid bacteria
quality
safety
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2017-4
BODAS - platforma sprzętowa
nr katalogowy: 105208
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-3
A New Multiport Broadband Amplifier
Giennadij CZAWKA
nr katalogowy: 50415
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-2
Sieci elektroenergetyczne na jednostkach pływających z systemem dynamicznego pozycjonowania
Bartłomiej BASTIAN
nr katalogowy: 49917
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-4
Efektywność usuwania związków organicznych ze ścieków produkcyjnych
Anna Kasprzak
nr katalogowy: 44000
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2013-9
Nowe wydawnictwa
nr katalogowy: 79355
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-24
Time of celebrating, time of rebuilding
nr katalogowy: 123183
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2017-4
Charakterystyka wybranych właściwości barierowych dzianin po aplikacji specjalnych środków chemicznych w procesie wykończenia
Romualda Koźmińska
Jolanta Janicka
Anna Pinar
nr katalogowy: 105304
10.15199/60.2017.04.3
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-8
Możliwości zdalnego wykrywania par alkoholu w kabinie pojazdu
Jarosław MŁYŃCZAK
Jan KUBICKI
Krzysztof KOPCZYŃSKI
nr katalogowy: 85931
10.12915/pe.2014.08.013
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
KOROZJA BIOLOGICZNA BETONU JAK SZCZEGÓLNY PRZYPADEK KOROZJI. NEGATYWNY WPŁYW MIKROORGANIZMÓW NA BETON
Justyna Zapała
nr katalogowy: 70850
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-10
Konstrukcja układu do wyznaczania czasu rozbiegu i prędkości obrotowej wybranych mechanizmów specjalnych
Janusz TUŚNIO
nr katalogowy: 63379
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-7
Numerical model of magnetic fluid hyperthermia
Bartosz SAWICKI
Arkadiusz MIASKOWSKI
nr katalogowy: 77938
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1b
Workflow Region Recognition Algorithm and Its Time Complexity
Xinqin Gao
Xueping Wang
Mingshun Yang
and Yong Liu
nr katalogowy: 74358
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-3
IGBT static model based on diffusion equation implemented in SPICE source code
ŁUKASZ STARZAK
ANDRZEJ NAPIERALSKI
nr katalogowy: 58384
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-10
Modelling of coupled field - motion problems using massive conductor approach
Sławomir STĘPIEŃ
Artur STRANZ
nr katalogowy: 55211
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2019-7-8
Pitti Bimbo Sorbetowe lato
KATARZYNA MACIEJEWSKA SERRA
nr katalogowy: 121769
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-2
Project, design and tests of In-wheel outer-rotor PMSM for electric car application. Part 2
Jan SZCZYPIOR
Rafał JAKUBOWSKI
Adam BIERNAT
Mateusz RZESZOWSKI
nr katalogowy: 103808
10.15199/48.2017.02.31
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-10
Parametry pracy zespołu prostownikowego pieca grafityzacyjnego
Marek GAŁA
Kazimierz JAGIEŁA
Marian KĘPIŃSKI
nr katalogowy: 94004
10.15199/48.2015.10.14
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
Zalety technologiczne nietypowo suszonych słodów specjalnych
Józef Błażewicz
Joanna Kawa-Rygielska
nr katalogowy: 116202
10.15199/64.2018.8-9.2
słody specjalne
brzeczka
azot alfa-aminokwasowy
polifenole
special malts
wort
free amino nitrogen (FAN)
polyphenol
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-11
An improved real visual tracking system using particle filter
Hatem Mohammed Naguib Fiyad
Ahmed Gamal Abdellatif
Adel Zaghloul Mahamoud
Mostafa Mohamed Ahmed
Mohamed E Nasr
Fathi Elsayed Abdelsamie
nr katalogowy: 134142
10.15199/48.2021.11.30
Visual Tracking
Kalman Filter
Particle Filter
Camera Sensor
Special-color Model
Śledzenie wizualne
filtr Kalmana
filtr cząstek stałych
czujnik kamery
specjalny model koloru.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-1
Area monitoring using the ERT method with multisensor electrodes
Tomasz RYMARCZYK
Grzegorz KŁOSOWSKI
Paweł TCHÓRZEWSKI
Tomasz CIEPLAK
Edward KOZŁOWSKI
nr katalogowy: 117976
10.15199/48.2019.01.39
inverse problem
electrical impedance tomography
finite element method
problem odwrotny
elektryczna tomografia rezystancyjna
metoda elementów skończonych
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-4
Związki złowonne z drożdżowni. Identyfikacja oraz próba degradacji ozonem
ADAM PIOTROWICZ
JANUSZ OZONEK
JACEK CZERWIŃSKI
nr katalogowy: 51368
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-9
Analiza kinetyki procesu dezintegracji mikroorganizmów
Marek Solecki
nr katalogowy: 62267
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-11
Removal of uranyl ions from aqueous solutions by biosorption .Eliminacja jonów uranylowych z roztworów wodnych metodą biosorpcji
Ewelina Grabias
Marek Majdan
nr katalogowy: 80468
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Ethanol production from sorghum lignocellulose biomass. Wykorzystanie ligninocelulozowej biomasy sorgo do produkcji etanolu
Joanna Chmielewska
Józef Sowiński
Piotr Nowakowski
nr katalogowy: 77361
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3b
Spark discharge in water for bacteria inactivation
Tomasz IZDEBSKI
Mirosław DORS
Jerzy MIZERACZYK
nr katalogowy: 75318
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2017-5
Badanie łukoochronności złączy kablowych typu ZK-SN-18 firmy Lamel Rozdzielnice Sp. z o.o., wyposażonych w rozdzielnice SN Xiria firmy EATON
Grzegorz Widelski
nr katalogowy: 105526
10.15199/74.2016.5.10
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-3
Remote earth localization for lightning surge condition on the high voltage substation
Jaroslaw WIATER
nr katalogowy: 50448
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-2
Analiza indukcyjnego napędu bezczujnikowego z estymatorem MRASCC w wybranych stanach pracy
Mateusz DYBKOWSKI
Teresa ORŁOWSKA-KOWALSKA
nr katalogowy: 49933
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH