Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Herbaty ready-to-drink - aspekty praktyczne i rynkowe
Mariusz Jakubowski
nr katalogowy: 120736
10.15199/64.2019.5-6.3
herbata
rtd
rynek napojów herbacianych
trendy herbaciane
właściwości naparów herbaty
tea
ready-to-drink
tea-based beverages
trends in tea
tea characteristics
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Montaż układu procesowego MultiMixer w zakładzie Distell Springs
Bernhard Brauner
Elinda DuToi
nr katalogowy: 131453
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-4
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 90904
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-9
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 109575
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Montaż układu procesowego MultiMixer w zakładzie Distell Springs
Bernhard Brauner
Elinda DuToi
nr katalogowy: 131453
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
READY TO .... szybka kulinarna rewolucja naszych czasów
nr katalogowy: 140665
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-4
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 90905
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
READY TO .... szybka kulinarna rewolucja naszych czasów
nr katalogowy: 140665
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-3
Napoje funkcjonalne - luty 2009 r.
nr katalogowy: 42386
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-9
VII edycja Food & Drink Festival
nr katalogowy: 101050
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-9
Psychrotrofy w chłodniczym przechowywaniu żywności
Dorota Zielińska
Aleksandra Ołdak
Anna Rzepkowska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 93645
10.15199/65.2015.9.3
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-6
Opakowania do żywności wygodnej
Joanna Piekarska
nr katalogowy: 60577
OPAKOWANIE 2020-3
Smithers prorokuje szybki rozwój rynku opakowań RRP i SRP
nr katalogowy: 125536
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-5
CORDURA® i Sapphire Finishing Mills Ltd. współpracują z Dovetail Workwear, aby wyprodukować nowe gotowe spodnie cargo
Emma Creasey Thomas
nr katalogowy: 139933
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-4
KRONIKA
nr katalogowy: 105289
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-1-2
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 118730
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Napój herbaciany kombucha jako baza do produkcji innowacyjnych napojów niskoalkoholowych
Marcin Kruk
Szymon Pochylski
Katarzyna Neffe-Skocińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 137304
10.15199/64.2022.2.6
kombucha
napoje niskoalkoholowe
polifenole
aktywność antyoksydacyjna
fermentacja
kombucha
low-alcoholic beverages
polyphenols
antioxidant activity
fermentation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Napój herbaciany kombucha jako baza do produkcji innowacyjnych napojów niskoalkoholowych
Marcin Kruk
Szymon Pochylski
Katarzyna Neffe-Skocińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 137304
10.15199/64.2022.2.6
kombucha
napoje niskoalkoholowe
polifenole
aktywność antyoksydacyjna
fermentacja
kombucha
low-alcoholic beverages
polyphenols
antioxidant activity
fermentation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Napój herbaciany kombucha jako baza do produkcji innowacyjnych napojów niskoalkoholowych
Marcin Kruk
Szymon Pochylski
Katarzyna Neffe-Skocińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 137304
10.15199/64.2022.2.6
kombucha
napoje niskoalkoholowe
polifenole
aktywność antyoksydacyjna
fermentacja
kombucha
low-alcoholic beverages
polyphenols
antioxidant activity
fermentation
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-9
"Żywność wygodna" - tendencje i perspektywy
nr katalogowy: 78890
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-2
EuroGastro 2005
nr katalogowy: 11887
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Kombucha – fermentowany napój herbaciany o właściwościach prozdrowotnych
Katarzyna Neffe-Skocińska
Piotr Lalowski
Ewelina Gocalińska
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 137842
10.15199/65.2022.5.3
Kombucha
SCOBY
napój fermentowany
właściwości prozdrowotne
Kombucha
SCOBY
beverage
pro-health properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Kombucha – fermentowany napój herbaciany o właściwościach prozdrowotnych
Katarzyna Neffe-Skocińska
Piotr Lalowski
Ewelina Gocalińska
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 137842
10.15199/65.2022.5.3
Kombucha
SCOBY
napój fermentowany
właściwości prozdrowotne
Kombucha
SCOBY
beverage
pro-health properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-2
Sektor produkcji żywności i napojów w krajach UE - stan aktualny i przyszłość
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 125030
10.15199/65.2020.2.2
żywność
napoje
produkcja
UE
food
drink
production
EU
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 116214
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-7
Targi IFE Poland 2005
Renata Gacparska
nr katalogowy: 12719
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-3
Burger wieprzowo-wołowy stabilizowany preparatem alginianowym
Paweł Pełka
nr katalogowy: 130894
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Euro-PAN/GEA na targach Drinktec 2022
nr katalogowy: 140076
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-7-8
Wody butelkowane w Polsce i w Europie
Teresa Latour
nr katalogowy: 37609
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-1-2
Juniorzy na start!
nr katalogowy: 118566
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-5
Londyńskie targi
nr katalogowy: 120397
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-11
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 80396
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-11-12
Napoje funkcjonalne - październik/listopad 2010 r.
nr katalogowy: 56561
OPAKOWANIE 2017-5
Cyfrowy przewrót na rynku opakowań giętkich
nr katalogowy: 106030
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-5
CORDURA® i Sapphire Finishing Mills Ltd. współpracują z Dovetail Workwear, aby wyprodukować nowe gotowe spodnie cargo
Emma Creasey Thomas
nr katalogowy: 139933
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-5
Londyńskie targi
nr katalogowy: 119912
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-10
Ekologiczne opakowania młodych projektantów
nr katalogowy: 134064
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-10
Ekologiczne opakowania młodych projektantów
nr katalogowy: 134064
ELEKTROINSTALATOR 2024-5
STANDARD SMARTHOME READY®
MACIEJ TURSKI
MARIUSZ SZEPIETOWSKI
nr katalogowy: 148738
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-10-11
Lublin kulinarny
nr katalogowy: 63464
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-10
Makarony błyskawiczne - skład surowcowy a wartość odżywcza
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 86966
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-2
Żywność minimalnie przetworzona o przedłużonej trwałości
Elżbieta Grażyna Daczkowska-Kozon
Alicja Dłubała
nr katalogowy: 89577
10.15199/65.2015.2.8
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Dwa espresso proszę!
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 138818
kawa
palenie
zaparzanie
rodzaje napojów kawowych
dodatki do kawy
walory prozdrowotne kawy
kofeina
coffee
roasting
brewing
types of coffee drinks
coffee additives
health benefits of coffee
caffeine
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Dwa espresso proszę!
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 138818
kawa
palenie
zaparzanie
rodzaje napojów kawowych
dodatki do kawy
walory prozdrowotne kawy
kofeina
coffee
roasting
brewing
types of coffee drinks
coffee additives
health benefits of coffee
caffeine
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia niemiecka
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 140254
kuchnie regionalne
kuchnia niemiecka
charakterystyka
regional cuisine
German cuisine
characteristic
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia niemiecka
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 140254
kuchnie regionalne
kuchnia niemiecka
charakterystyka
regional cuisine
German cuisine
characteristic
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-6
Stan i perspektywy rozwoju rynku kwasu chlebowego
Piotr Dziugan
Emilia Wiłkowska
nr katalogowy: 36230
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-3
Rozwój eksportu ważnym zadaniem producentów polskich wódek
nr katalogowy: 25009
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-11
Tajniki sous vide
nr katalogowy: 72217
OPAKOWANIE 2009-9
Ocena opakowań gotowych na półkę (SRP - Shelf Ready Packaging) stosowanych do prezentacji czekolad
Małgorzata Szyszka
nr katalogowy: 46563
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-8
Specyfikacja PAS 220:2008 łatwiejsze wdrożenie ISO 22000
nr katalogowy: 46497
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Przyszłość? Batony na poprawę nastroju
nr katalogowy: 138270
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-7
IFE POLAND wystawia
łęk
nr katalogowy: 45685
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-1
Z kraju - aktualności
nr katalogowy: 65513
OPAKOWANIE 2008-4
Nowa kategoria opakowań - nowe problemy?
Anna Kosmacz-Chodorowska
nr katalogowy: 34736
OPAKOWANIE 2015-2
Opakowania zbiorcze - niedoceniany potencjał
nr katalogowy: 89874
OPAKOWANIE 2009-I
Packaging: Innovation is Still a Cornerstone
nr katalogowy: 42494
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
FUNGI CONTAMINATION OF DAIRY PLANT THAT MANUFACTURES YOGURT AND YOGURT-DRINK PRODUCTS
Zhou Fang
Zhao Hongfei
Qi Dan
Zhang Limin
Zhan Haining
Zhang Bolin
Jadwiga Moneta
Zdzislawa Libudzisz
nr katalogowy: 70864
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-9
IFA 2022: co przed nami?
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 139624
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-4
A proposed round robin scheduling algorithm for enhancing performance of CPU utilization
Sarayut PHORNCHAROEN
Worawat SA-NGIAMVIBOOL
nr katalogowy: 112990
10.15199/48.2018.04.07
round robin algorithm
dynamic time quantum
average waiting time
average turnaround time
algorytm karuzelowy
procesor
harmonogram kolejkowania.
PACKAGING REVIEW 2023-2
HIGHLY VALUABLE CONTRACTS INDUSTRY EVENTS AND WONDERFUL ATMOSPHERE AT PLASTPOL 2023
nr katalogowy: 143712
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-10
Beer market in Europe slowly livens up?
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 63321
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-4
Profesjonalny barman radzi
Łukasz Wójcik
nr katalogowy: 51068
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-12
Mistrzowie polecają na święta
nr katalogowy: 81257
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Przyszłość? Batony na poprawę nastroju
nr katalogowy: 138270
AUTO MOTO SERWIS 2019-8
Czy zima jest problematyczna dla akumulatorów?
nr katalogowy: 135970
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2011-8
Elektryczne samochody z ładowaniem wtykowym w USA
nr katalogowy: 61338
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-6
Wpływ sposobu chłodzenia na jakość mikrobiologiczną surowców przeznaczonych do produkcji żywności wygodnej
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 114574
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-1
Wartość odżywcza wzbogacanych płatków śniadaniowych
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 40831
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-11
Nowości
nr katalogowy: 47928
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-10
Owoce i warzywa w opakowaniach z tektury falistej
nr katalogowy: 128754
AUTO MOTO SERWIS 2019-8
Czy zima jest problematyczna dla akumulatorów?
nr katalogowy: 135970
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-9
AKTUALNOŚCI
nr katalogowy: 47067
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-7-8
Napoje funkcjonalne - czerwiec i lipiec 2010 r.
nr katalogowy: 53834
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2023-12
Development of road infrastructure in Poland and trends in protecting concrete structures with protective coatings
URSZULA PASZEK
nr katalogowy: 146401
10.15199/40.2023.12.3
statistical data in construction
construction engineering structures
bridges
concrete protective coatings
anti-corrosion coatings
dane statystyczne w budownictwie
obiekty inżynierskie
mosty
powłoki ochronne na beton
powłoki antykorozyjne
OPAKOWANIE 2008-I
UK Awards Shoot for the Stars
Mary Murphy
nr katalogowy: 34054
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-2
Właściwości fizyczne wybranych produktów zbożowej galanterii śniadaniowej
Justyna Tom iło
nr katalogowy: 49668
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-8
Opakowania na półkę nowe opakowania - stare problemy
Anna Kosmacz-Chodorowska
nr katalogowy: 46513
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 87613
OPAKOWANIE 2008-I
Perfect for the Microwave Oven: Ready Meals in Aluminium Trays!
Guido Winsel
nr katalogowy: 34045
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-9
Smurfit Kappa laureatem międzynarodowych konkursów
nr katalogowy: 101076
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-3
Eksplozja smaku. POP & JOY szansą dla deserów w HoReCA
nr katalogowy: 97170
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8
Widmo innowacji krąży nad rynkiem napojów
Adam Bogacz
nr katalogowy: 93083
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Hard seltzer – nowa alternatywa dla browarów?
Katarzyna Grześkiewicz
Olga Hrabia
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 139102
10.15199/64.2022.4.2
hard seltzer
browar
hard seltzer
brewery
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Hard seltzer – nowa alternatywa dla browarów?
Katarzyna Grześkiewicz
Olga Hrabia
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 139102
10.15199/64.2022.4.2
hard seltzer
browar
hard seltzer
brewery
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2008-11
OCENA JAKOŚCI TAŚMY STALOWEJ Z POWŁOKĄ AL-SI PRZEZNACZONEJ NA RURY ZGRZEWANE
KRZYSZTOF ŻABA
nr katalogowy: 39248
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2023-12
Development of road infrastructure in Poland and trends in protecting concrete structures with protective coatings
URSZULA PASZEK
nr katalogowy: 146401
10.15199/40.2023.12.3
statistical data in construction
construction engineering structures
bridges
concrete protective coatings
anti-corrosion coatings
dane statystyczne w budownictwie
obiekty inżynierskie
mosty
powłoki ochronne na beton
powłoki antykorozyjne
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-12
Schumacher Packaging przejmuje brytyjskiego producenta opakowań Jaffabox
nr katalogowy: 124020
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2024-10
Ale to już było – Metaverse
Mira Żmijewska
nr katalogowy: 151080
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-6
Mięsne produkty panierowane jako przykład żywności wygodnej
Oskar Nowak
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 149204
żywność wygodna
mięsne produkty panierowane
innowacje
zdrowie
convenient meat products
breaded meat
battered meat
innovations
health
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-6
Jakość EuroGastro
nr katalogowy: 77108
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-7-8
Rumowo-imbirowy zawrót głowy
nr katalogowy: 108504
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-1
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 96258
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-9
Innowacyjne funkcjonalne produkty z owoców, wzbogacone w dodatkowe składniki
Ronan Gormley
Derek Keenan
Christian Rößle
Nigel Brunton
Jarosław Markowski
nr katalogowy: 47062
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Jakość mikrobiologiczna i sensoryczna fermentowanych napojów miodowych
mgr inż. Emilia Łapińska
inż. Małgorzata Pikora
dr hab. Monika Trząskowska
nr katalogowy: 130557
10.15199/64.2021.1.4
napój miodowy
probiotyki
fermentacja
Lactobacillus
honey drink
probiotics
fermentation
Lactobacillus
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Jakość mikrobiologiczna i sensoryczna fermentowanych napojów miodowych
mgr inż. Emilia Łapińska
inż. Małgorzata Pikora
dr hab. Monika Trząskowska
nr katalogowy: 130557
10.15199/64.2021.1.4
napój miodowy
probiotyki
fermentacja
Lactobacillus
honey drink
probiotics
fermentation
Lactobacillus
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-10
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 71697
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2015-11
BADANIA STRUKTURY STYKÓW KONSOLIDOWANYCH Z PROSZKÓW AgSnBi
MARIA RICHERT
ILONA NEJMAN
PAULINA ZAWADZKA
BEATA LESZCZYŃSKA-MADEJ
nr katalogowy: 94872
11.15199/67.2015.10.16
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-6
KULINARNY TALENT 2014 wyłoniony! - Młodzi i zdolni
nr katalogowy: 84677
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
Wygoda i bezpieczeństwo
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 131702
żywność wygodna
metody utrwalania
koronawirus
gotowe dania restauracyjne
zestawy do samodzielnego przygotowania
oferta sklepowa gastronomii
convenience food
preservation methods
coronavirus
ready-made restaurant dishes
do it yourself kits
gastronomy offer for stores
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
Wygoda i bezpieczeństwo
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 131702
żywność wygodna
metody utrwalania
koronawirus
gotowe dania restauracyjne
zestawy do samodzielnego przygotowania
oferta sklepowa gastronomii
convenience food
preservation methods
coronavirus
ready-made restaurant dishes
do it yourself kits
gastronomy offer for stores
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
AUTOMATYZACJA ZARZĄDZANIA INFRASTRUKTURĄ PULPITÓW WIRTUALNYCH W ŚRODOWISKU VMWARE HORIZON
Diana Mirowska
Jerzy Domżał
nr katalogowy: 138943
10.15199/59.2022.4.20
VMware
wirtualizacja
automatyzacja
zarządzanie infrastrukturą.
VMware
virtualization
automatization
infrastructure management.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
AUTOMATYZACJA ZARZĄDZANIA INFRASTRUKTURĄ PULPITÓW WIRTUALNYCH W ŚRODOWISKU VMWARE HORIZON
Diana Mirowska
Jerzy Domżał
nr katalogowy: 138943
10.15199/59.2022.4.20
VMware
wirtualizacja
automatyzacja
zarządzanie infrastrukturą.
VMware
virtualization
automatization
infrastructure management.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Wpływ kawy na zdrowie człowieka
Elżbieta Dłużewska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 135127
10.15199/65.2021.12.6
kawa
zdrowie
kofeina
kwasy chlorogenowe
trygonelina
cholina
diterpeny
coffee
health
caffeine
chlorogenic acids
trigonelline
choline
diterpenes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Wpływ kawy na zdrowie człowieka
Elżbieta Dłużewska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 135127
10.15199/65.2021.12.6
kawa
zdrowie
kofeina
kwasy chlorogenowe
trygonelina
cholina
diterpeny
coffee
health
caffeine
chlorogenic acids
trigonelline
choline
diterpenes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Wpływ kawy na zdrowie człowieka
Elżbieta Dłużewska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 135127
10.15199/65.2021.12.6
kawa
zdrowie
kofeina
kwasy chlorogenowe
trygonelina
cholina
diterpeny
coffee
health
caffeine
chlorogenic acids
trigonelline
choline
diterpenes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-4
Sytuacja produkcyjno-finansowa sektora napojów bezalkoholowych w Polsce
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 148165
10.15199/65.2024.4.1
produkcja napojów bezalkoholowych
spożycie
ceny
wyniki ekonomiczno- -finansowe
handel zagraniczny
production of soft drinks
consumption
prices
economic and financial results
foreign trade
OPAKOWANIE 2012-11
Tektura falista, czyli ekologia i wygoda
BOGUMIŁ BOMBOLA
nr katalogowy: 72384
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-14-15
TECHNIKA NA CO DZIEŃ
nr katalogowy: 78226
OPAKOWANIE 2019-12
Schumacher Packaging przejmuje Jaffabox - brytyjskiego producenta opakowań
nr katalogowy: 124278
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-10
Napoje Funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 94407
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-4
Ziemniaczana wygoda
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 104981
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-10
Funkcjonalny bar
nr katalogowy: 94057
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Wegetarianizm i weganizm w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 133970
wegetarianizm
weganizm
gastronomia
potrawy
korzyści zdrowotne
vegetarianism
veganism
gastronomy
dishes
health benefits
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Wegetarianizm i weganizm w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 133970
wegetarianizm
weganizm
gastronomia
potrawy
korzyści zdrowotne
vegetarianism
veganism
gastronomy
dishes
health benefits
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Wegetarianizm i weganizm w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 133970
wegetarianizm
weganizm
gastronomia
potrawy
korzyści zdrowotne
vegetarianism
veganism
gastronomy
dishes
health benefits
OPAKOWANIE 2014-12
Marki nie wykorzystują potencjału opakowań SRP
nr katalogowy: 88440
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-8
TELEWIZORY QLED TV C72+ I MINI LED TV C82 FIRMY TCL EUROPE
nr katalogowy: 139150
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-4
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 83803
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-1
Pełne ziarno - czyli zdrowe nawyki żywieniowe
Hanna Mazurek
Edyta Staropiętka
nr katalogowy: 73907
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-4
Eurobox Polska gwarantem wysokiej jakości opakowań
nr katalogowy: 98086
OPAKOWANIE 2016-4
Dunapack Eurobox gwarantem wysokiej jakości opakowań
nr katalogowy: 98070
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-5
Public Relations w gastronomii Siła PRomocji
Dominika Matuszak
nr katalogowy: 91212
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2021-6
Dokument IEA „Net zero by 2050 Plan działania globalnego sektora energetycznego”
nr katalogowy: 132203
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-9
Beton posadzkowy - wymagania i odpowiedzialność za jakość zgodnie z PN-EN 206
Sylwia Świątek-Żołyńska
Tomasz Piotrowski
nr katalogowy: 109425
10.15199/33.2017.09.01
specyfikacja betonu towarowego
beton projektowany
beton recepturowy
beton zbrojony włóknami.
specification of ready-mixed concrete
designed concrete
prescribed concrete
fiber reinforced concrete
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Listeria monocytogenes jako kryterium bezpieczeństwa żywności
Michał Tracz
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 142076
10.15199/65.2023.2.5
Listeria monocytogenes
RTE
bezpieczeństwo żywności
Listeria monocytogenes
RTE
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Listeria monocytogenes jako kryterium bezpieczeństwa żywności
Michał Tracz
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 142076
10.15199/65.2023.2.5
Listeria monocytogenes
RTE
bezpieczeństwo żywności
Listeria monocytogenes
RTE
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Listeria monocytogenes jako kryterium bezpieczeństwa żywności
Michał Tracz
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 142076
10.15199/65.2023.2.5
Listeria monocytogenes
RTE
bezpieczeństwo żywności
Listeria monocytogenes
RTE
food safety
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2018-5
Cyfryzacja domeną wybranych? Firmy niegotowe na przemysł 4.0
nr katalogowy: 113927
OPAKOWANIE 2017-1
Komercyjne rozwiązania do druku cyfrowego opakowań i etykiet
nr katalogowy: 103728
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-6
Rynek napojów energetyzujących
Beata Marchand
nr katalogowy: 99229
OPAKOWANIE 2017-11
Opakowania z wartością dodaną
nr katalogowy: 110589
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Testy obciążeniowe (tzw. challenge) w ocenie stabilności mikrobiologicznej żywności RTE
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 139601
10.15199/65.2022.9.3
badania obciążeniowe
potencjał wzrostu
żywność RTE
Lm
challenge tests
rte food
Lm
potential growth
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-11
PROGRAM INTEL® AI FOR YOUTH – CZYLI JAK SIĘ PRZYGOTOWYWAĆ ELACJĄ Z UROCZYSTOŚCI PRZYZNANIA POLSKIEJ SEKCJI IEEE DWÓCH OWYCH IEEE (IEEE MILESTONES) I WRĘCZENIA SZTANDARU 50-LECIA NA NADEJŚCIE KOLEJNEJ REWOLUCJI TECHNOLOGICZNEJ
Michał Dżoga
nr katalogowy: 140739
10.15199/13.2022.11.14
Intel
sztuczna inteligencja
AI
sieci neuronowe
uczenie maszynowe
szkoły
nowe technologie
Intel
artificial intelligence
AI
neural networks
machine learning
schools
new technologies
revolution
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-11
PROGRAM INTEL® AI FOR YOUTH – CZYLI JAK SIĘ PRZYGOTOWYWAĆ ELACJĄ Z UROCZYSTOŚCI PRZYZNANIA POLSKIEJ SEKCJI IEEE DWÓCH OWYCH IEEE (IEEE MILESTONES) I WRĘCZENIA SZTANDARU 50-LECIA NA NADEJŚCIE KOLEJNEJ REWOLUCJI TECHNOLOGICZNEJ
Michał Dżoga
nr katalogowy: 140739
10.15199/13.2022.11.14
Intel
sztuczna inteligencja
AI
sieci neuronowe
uczenie maszynowe
szkoły
nowe technologie
Intel
artificial intelligence
AI
neural networks
machine learning
schools
new technologies
revolution
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-7
Wykorzystanie folii i powłok biodegradowalnych do przedłużania trwałości produktów
MIŁOSZ TRYMERS
MARTA ŻUK
KATARZYNA TKACZ
nr katalogowy: 149626
folie jadalnie
powłoki jadalne
trwałość żywności
ekstrakty roślinne
olejki eteryczne
edible films
edible coatings
shelf life
plant extracts
essential oils
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-1
Napoje funkcjonalne - grudzień 2010 r.
Adam Bogacz
nr katalogowy: 57215
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-10
Grzyby pleśniowe w żywności przechowywanej w obniżonej temperaturze
Małgorzata Piotrowska
nr katalogowy: 72040
PACKAGING REVIEW 2023-1
Comparative Analysis Of Digital Ink-Jet Prints, Performed On Different Types Of Plastics
Katarzyna Piłczyńska
Jakub Plata
nr katalogowy: 142662
10.15199/42.2023.1.3
digital printing
ink-jet
plastics
optical density
trapping
relative contrast
gamut
drukowanie cyfrowe
drukowanie natryskowe
tworzywa
gęstość optyczna
trapping
kontrast względny
obszar barw odtwarzalnych
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Anomaly detection in network traffic
Agnieszka Duraj
Paweł Bucki
Aleksander Drajling
Robert Makrocki
Mateusz Sipiński
nr katalogowy: 140845
10.15199/48.2022.12.46
anomaly detection
network anomaly
attack detection
wykrywanie anomalii
anomalie sieciowe
wykrywanie ataków
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Anomaly detection in network traffic
Agnieszka Duraj
Paweł Bucki
Aleksander Drajling
Robert Makrocki
Mateusz Sipiński
nr katalogowy: 140845
10.15199/48.2022.12.46
anomaly detection
network anomaly
attack detection
wykrywanie anomalii
anomalie sieciowe
wykrywanie ataków
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-4
Lody a może lód?
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 58733
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Możliwości wykorzystania pyłów ze spalania odpadów drzewnych jako dodatku do betonów
Ryszard Machnik
nr katalogowy: 133322
10.15199/62.2021.9.15
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Możliwości wykorzystania pyłów ze spalania odpadów drzewnych jako dodatku do betonów
Ryszard Machnik
nr katalogowy: 133322
10.15199/62.2021.9.15
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Możliwości wykorzystania pyłów ze spalania odpadów drzewnych jako dodatku do betonów
Ryszard Machnik
nr katalogowy: 133322
10.15199/62.2021.9.15
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Testy obciążeniowe (tzw. challenge) w ocenie stabilności mikrobiologicznej żywności RTE
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 139601
10.15199/65.2022.9.3
badania obciążeniowe
potencjał wzrostu
żywność RTE
Lm
challenge tests
rte food
Lm
potential growth
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Testy obciążeniowe (tzw. challenge) w ocenie stabilności mikrobiologicznej żywności RTE
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 139601
10.15199/65.2022.9.3
badania obciążeniowe
potencjał wzrostu
żywność RTE
Lm
challenge tests
rte food
Lm
potential growth
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Testy obciążeniowe (tzw. challenge) w ocenie stabilności mikrobiologicznej żywności RTE
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 139601
10.15199/65.2022.9.3
badania obciążeniowe
potencjał wzrostu
żywność RTE
Lm
challenge tests
rte food
Lm
potential growth
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Słodkie napoje bez cukru
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 120740
10.15199/64.2019.5-6.5
napoje bezalkoholowe
cukier
substancje intensywnie słodzące
oświadczenia żywieniowe
beverages
sugar
intense sweeteners
nutrition claims
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-1
Methods and tools for multi-criteria selection of sensor system components
Ryszard Świerczyński
Krzysztof Urbański
Artur Wymysłowski
nr katalogowy: 82057
OPAKOWANIE 2015-4
Praktyczna inspiracja
nr katalogowy: 90872
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-3
Bakterie Listeria monocytogenes w żywności gotowej do spożycia
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 97379
10.15199/65.2016.3.6
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-6
Płatki śniadaniowe – co o nich wiemy?
Milena Sadowska
Aniela Schefler
Agata Witczak
Kamila Pokorska-Niewiada
nr katalogowy: 146326
płatki śniadaniowe
technologia produkcji płatków śniadaniowych
breakfast cereals
breakfast cereal production technology
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-7
O r ynku opakowań z perspektywy Dunapack Eurobox Polska rozmawiamy z prezesem Zbigniewem Kr zyżakiem
nr katalogowy: 85848
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2017-3
Układ do zarządzania i monitorowania mikroźródeł OZE
Adrian Dałek
nr katalogowy: 104491
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-11
Tegoroczna Polagra i Taropak napawają optymizmem
nr katalogowy: 56034
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-7
Selection of high-sorption clay-based plaster for machine application
Aleksander Byrdy
Marek Rembiś
Roman Kinasz
nr katalogowy: 149640
10.15199/33.2024.07.03
ready mix clay-based plaster
sorption
thixotropy
indoor climate
gliniany tynk maszynowy
sorpcja
tiksotropia
klimat wewnętrzny
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-7
Selection of high-sorption clay-based plaster for machine application
Aleksander Byrdy
Marek Rembiś
Roman Kinasz
nr katalogowy: 149640
10.15199/33.2024.07.03
ready mix clay-based plaster
sorption
thixotropy
indoor climate
gliniany tynk maszynowy
sorpcja
tiksotropia
klimat wewnętrzny
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2017-6
Automatyka SZR bazująca na sterownikach MiCOM C434
Wojciech Bim
nr katalogowy: 106456
10.15199/74.2017.6.11
CHŁODNICTWO 2014-2
Żywność chłodzona niefermentowana - biologiczne metody wydłużania okresów przydatności do spożycia
Anna Szosland-Fałtyn
Joanna Królasik
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 82600
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-2
Opakowania stosowane do chłodzonej żywności wygodnej
Joanna Lewancka
nr katalogowy: 118695
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
NAJWAŻNIEJSZE ASPEKTY nadziewania
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 137141
nadziewanie
nadziewarki
zmiany jakościowe i mikrobiologiczne
farsze mięsne
stuffing
stuffing machines
quality and microbiological changes
meat batters
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
NAJWAŻNIEJSZE ASPEKTY nadziewania
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 137141
nadziewanie
nadziewarki
zmiany jakościowe i mikrobiologiczne
farsze mięsne
stuffing
stuffing machines
quality and microbiological changes
meat batters
CHŁODNICTWO 2014-1
Rodzaj Campylobacter, nowy czynnik zatruć pokarmowych u ludzi żywnością przechowywaną w warunkach chłodniczych
Beata Bartodziejska
Beata Paziak -Doma ńska
nr katalogowy: 82227
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-12b
Elektroniczny zestaw pomiarowy do badań dynamicznych protez zębowych
Marek KUCHTA
Marek SZULIM
nr katalogowy: 64297
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-3
Sterowanie rozpływem mocy w sieciach elektroenergetycznych z wykorzystaniem algorytmu ewolucyjnego z warunkowym operatorem mutacji
Mirosław Gajer
nr katalogowy: 66480
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2016-6
Przygotowania do pierwszej na świecie cyborgolimpiady
nr katalogowy: 98872
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2012-9
Eurobox Polska - opakowania optymalne
BOGUMIŁ BOMBOLA
nr katalogowy: 71803
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Możliwości wykorzystania pyłów ze spalania odpadów drzewnych jako dodatku do betonów
Ryszard Machnik
nr katalogowy: 133322
10.15199/62.2021.9.15
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-9
Opakowania produktów spożywczych w kontekście zrównoważonego rozwoju
Janina Leks‑
Stępień
nr katalogowy: 116263
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7a
Application of Stochastic Differential Equations in Second-Order Electrical Circuits Analysis
Edita KOLÁŘOVÁ
Lubomír BRANČÍK
nr katalogowy: 69212
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2017-1
The application of tumble finishing in surface preparation process for deposition of TBC coatings
Sławomir Kotowski
Andrzej Nowotnik
Jan Sieniawski
Andrzej Butkiewicz
nr katalogowy: 104139
10.15199/28.2017.1.2
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
PRODUKTY CONVENIENCE I GRILLOWE w sektorze mięsnym
Agnieszka Starek-Wójcicka
Joanna Pawłat
nr katalogowy: 143394
produkty wygodne
bezpieczne i zdrowe grillowanie
nowe technologie
convenient products
safe and healthy grilling
new technologies
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
PRODUKTY CONVENIENCE I GRILLOWE w sektorze mięsnym
Agnieszka Starek-Wójcicka
Joanna Pawłat
nr katalogowy: 143394
produkty wygodne
bezpieczne i zdrowe grillowanie
nowe technologie
convenient products
safe and healthy grilling
new technologies
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2011-12
WPŁYW OBRÓBKI CIEPLNEJ NA STRUKTURĘ I WŁAŚCIWOŚCI ULTRALEKKICH STOPÓW MAGNEZOWO-LITOWYCH
WOJCIECH LIBURA
ARTUR RĘKAS
ANDRZEJ BIAŁOBRZESKI
JAN RICHERT
MAREK GALANTY
MATEUSZ MILCZANOWSKI
KATARZYNA ŻAK
nr katalogowy: 64653
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-9
EDA tools for designing ΣΔ modulators working in the currentmode
Szymon SZCZĘSNY
Marek KROPIDŁOWSKI
Mariusz NAUMOWICZ
Paweł ŚNIATAŁA
nr katalogowy: 100508
10.15199/48.2016.09.20
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-2
A Framework to COTS Component Selection and Evaluation Processes
Agnieszka KONYS
nr katalogowy: 89356
10.15199/48.2015.02.21
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-5
Konferencja ZAKOBUILDING już po raz dziesiąty!
nr katalogowy: 105697
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2014-11
Ocena poziomu nowoczesności wyposażenia produkcyjnego zakładu w przedsiębiorstwie branży stalowej
nr katalogowy: 88035
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-7
Fuzzy controller for a lean premixed burner
Andrzej SMOLARZ
Waldemar WÓJCIK
Javier BALLESTER
Ricardo HERNANDEZ
Anna SANZ
Tomasz GOLEC
nr katalogowy: 53433
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-4
Analysis of 6-pole IPM synchronous motor with tangential magnets using finite element method
Wiesław LYSKAWINSKI
Cezary JEDRYCZKA
Dorota STACHOWIAK
nr katalogowy: 97587
10.15199/48.2016.04.09
OPAKOWANIE 2010-11
Wpływ promieniowania jonizującego na biodegradowalne materiały opakowaniowe
Karolina Assman
Hieronim Kubera
Krzysztof Melski
nr katalogowy: 55420
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-3
Marketingowy potencjał polskich nabywców finalnych a ich oczekiwania związane z jego wykorzystywaniem
Agnieszka Izabela BARUK
nr katalogowy: 104587
10.15199/48.2017.3.2
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-6
WDRAŻANIE PRZESZKOLONYCH MODELI SIECI NEURONOWYCH W APLIKACJACH WEBOWYCH
Marta Bistroń
nr katalogowy: 138190
10.15199/13.2022.6.1
sieci neuronowe
głębokie uczenie
Python
Docker
REST-API
neural networks
deep learning
Python
Docker
REST-API
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-6
WDRAŻANIE PRZESZKOLONYCH MODELI SIECI NEURONOWYCH W APLIKACJACH WEBOWYCH
Marta Bistroń
nr katalogowy: 138190
10.15199/13.2022.6.1
sieci neuronowe
głębokie uczenie
Python
Docker
REST-API
neural networks
deep learning
Python
Docker
REST-API
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-6
WDRAŻANIE PRZESZKOLONYCH MODELI SIECI NEURONOWYCH W APLIKACJACH WEBOWYCH
Marta Bistroń
nr katalogowy: 138190
10.15199/13.2022.6.1
sieci neuronowe
głębokie uczenie
Python
Docker
REST-API
neural networks
deep learning
Python
Docker
REST-API
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-6
WDRAŻANIE PRZESZKOLONYCH MODELI SIECI NEURONOWYCH W APLIKACJACH WEBOWYCH
Marta Bistroń
nr katalogowy: 138190
10.15199/13.2022.6.1
sieci neuronowe
głębokie uczenie
Python
Docker
REST-API
neural networks
deep learning
Python
Docker
REST-API
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-4
About the lack of convergence in an environment with limited representation of the number
Piotr JANKOWSKI
nr katalogowy: 97583
10.15199/48.2016.04.05
OPAKOWANIE 2012-5
Wyzwanie dla offsetu
nr katalogowy: 67907
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-10
Perfekcyjne opakowanie dzięki innowacji
nr katalogowy: 123100
OPAKOWANIE 2015-3
Wymagające sieci
nr katalogowy: 90327
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-12
Software optimisation in high efficiency data acquisition systems
Adam Piotrowski
Mariusz Orlikowski
Tomasz Kozak
Paweł Prędki
Grzegorz Jabłoński
Dariusz Makowski
Andrzej Napieralski
nr katalogowy: 64781
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2019-3
Thermomechanical treatment of Ti and Ti-V microalloyed steel forgings
Marek Opiela
nr katalogowy: 121107
10.15199/28.2019.3.2
microalloyed steels
thermomechanical treatment
structure
mechanical properties
stale mikrostopowe
obróbka cieplno-plastyczna
struktura
własności mechaniczne.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-10
Uniwersalne dodatki
nr katalogowy: 116446
ziemniaki
frytki
placki
kluski
półprodukty ziemniaczane
żywność wygodna
potrawy
potatoes
chips
pancakes
noodles
potato semi-finished products
convenience food
dishes
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-12
Analityczna weryfikacja popularnej formuły McKee
TOMASZ GARBOWSKI
MAŁGORZA TA K UCA
MONIKA NIZIAŁEK -ŁUKAWSKA
nr katalogowy: 124028
10.15199/54.2019.12.2
formuła McKee
nośność pudła
tektura falista
CHŁODNICTWO 2010-9
Charakterystyka wykorzystania fluidyzacji procesów pokrewnych w produkcji żywności ze szczególnym uwzględnieniem obróbki chłodniczej
Łukasz Stadnik
Franciszek Kluza
nr katalogowy: 54231
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-11
Wpływ konstrukcji urządzeń komercyjnych na ochronę elektromagnetyczną przetwarzanych informacji
Ireneusz KUBIAK
Artur PRZYBYSZ
nr katalogowy: 94712
10.15199/48.2015.11.12
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-2
Roztwory polimerowe do zabezpieczania otworów pali i wykopów szczelinowych
Bolesław Kłosiński
Piotr Rychlewski
nr katalogowy: 136266
10.15199/33.2022.02.04
polimery
ciecz stabilizująca
pale
ściany szczelinowe
stosowanie roztworów.
polymers
supporting fluids
piles
diaphragm walls
polymer fluid applications.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-2
Roztwory polimerowe do zabezpieczania otworów pali i wykopów szczelinowych
Bolesław Kłosiński
Piotr Rychlewski
nr katalogowy: 136266
10.15199/33.2022.02.04
polimery
ciecz stabilizująca
pale
ściany szczelinowe
stosowanie roztworów.
polymers
supporting fluids
piles
diaphragm walls
polymer fluid applications.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2011-7
The use of simulators in increasing the effectiveness of training of merchant vessels officers1) Użycie symulatorów w podnoszeniu efektywności szkolenia oficerów statków handlowych
Henryk Śniegocki
nr katalogowy: 61927
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH