Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Cold brew coffee - aspekty praktyczne i rynkowe
Mariusz Jakubowski
nr katalogowy: 122471
10.15199/64.2019.8-9.2
kawa cold brew
kawa macerowana na zimno
rynek cold brew
cold brew coffee
cold coffee extraction
cold brew market
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Napoje funkcjonalne
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 122476
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-1
Wpływ pulsacyjnego pola elektrycznego (PEF) na parametry ultrasłabej luminescencji oraz redukcję liczby komórek wybranych drobnoustrojów w ekstraktach kawy typu cold brew
Maciej OZIEMBŁOWSKI
Damian MAKSIMOWSKI
Anna MIERNIK
Sylwester TABOR
Agnieszka NAWIRSKA-OLSZAŃSKA
Magdalena TRENKA
nr katalogowy: 124194
10.15199/48.2020.01.34
ekstrakty kawy typu cold brew
pulsacyjne pola elektryczne
ultra słaba luminescencja
redukcja drobnoustrojów
cold brew coffee extracts
pulsed electric fields
ultra weak luminescence
reduction of microorganisms
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Dwa espresso proszę!
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 138818
kawa
palenie
zaparzanie
rodzaje napojów kawowych
dodatki do kawy
walory prozdrowotne kawy
kofeina
coffee
roasting
brewing
types of coffee drinks
coffee additives
health benefits of coffee
caffeine
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Dwa espresso proszę!
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 138818
kawa
palenie
zaparzanie
rodzaje napojów kawowych
dodatki do kawy
walory prozdrowotne kawy
kofeina
coffee
roasting
brewing
types of coffee drinks
coffee additives
health benefits of coffee
caffeine
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-2
Przyszłość coffee barów
PAWEŁ MANISTA
nr katalogowy: 23967
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Wpływ kawy na zdrowie człowieka
Elżbieta Dłużewska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 135127
10.15199/65.2021.12.6
kawa
zdrowie
kofeina
kwasy chlorogenowe
trygonelina
cholina
diterpeny
coffee
health
caffeine
chlorogenic acids
trigonelline
choline
diterpenes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Wpływ kawy na zdrowie człowieka
Elżbieta Dłużewska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 135127
10.15199/65.2021.12.6
kawa
zdrowie
kofeina
kwasy chlorogenowe
trygonelina
cholina
diterpeny
coffee
health
caffeine
chlorogenic acids
trigonelline
choline
diterpenes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Wpływ kawy na zdrowie człowieka
Elżbieta Dłużewska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 135127
10.15199/65.2021.12.6
kawa
zdrowie
kofeina
kwasy chlorogenowe
trygonelina
cholina
diterpeny
coffee
health
caffeine
chlorogenic acids
trigonelline
choline
diterpenes
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-8
Uwielbiam robić kawę. Rozmowa z Agnieszką Rojewską, Mistrzynią Świata Baristów i Mistrzynią Świata Coffee in Good Spirits
Marcin Moczydłowski
nr katalogowy: 138671
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-8
Uwielbiam robić kawę. Rozmowa z Agnieszką Rojewską, Mistrzynią Świata Baristów i Mistrzynią Świata Coffee in Good Spirits
Marcin Moczydłowski
nr katalogowy: 138671
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-7-8
Strefa kawy
nr katalogowy: 46097
AURA 2019-3
Zmiany klimatu największym zagrożeniem dla kawy
Piotr Skubała
nr katalogowy: 119048
10.15199/2.2019.3.3
uprawa kawy
dzikie gatunki kawy
zmiany klimatu
coffee cultivation
wild coffee species
climate change
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-4
Wpływ sposobu prażenia ziaren kawy na poziom związków fenolowych
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 148172
10.15199/65.2024.4.3
kawa
ziarna
palenie
prażenie
związki fenolowe
polifenole
coffee
beans
roasting
phenolic compounds
phenolic
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-3
Coffee&tea, Tea&coffee
nr katalogowy: 12634
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-12
Kawa dla każdego
nr katalogowy: 4344
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-5
Coffee&tea, Tea&coffee
nr katalogowy: 12679
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-11
Coffee&tea. Tea&coffee
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 12846
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-4
Coffee&tea, Tea&coffee
nr katalogowy: 12653
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-9
Coffee&Tea, Tea&Coffee
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 12765
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-2
Coffee&tea, Tea&coffee
nr katalogowy: 12597
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-8
Coffee&Tea, Tea&Coffee
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 12754
OPAKOWANIE 2005-1
COFFEE SERVICE - Europejska jakość - polska cena
Barbara Nowakowska
nr katalogowy: 11077
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-10
Coffee&Tea, Tea&Coffee
Renata Zawadzka- Ben Dor
nr katalogowy: 12818
OPAKOWANIE 2005-1
COFFEE SERVICE - Europejska jakość - polska cena
Barbara Nowakowska
nr katalogowy: 11077
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-12
Coffee & Tea Tea & Coffee
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 12875
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-7
Coffee&tea, tea&coffee
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 12724
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-2
Coffee&tea, Tea&coffee Gorącego czaju łyk
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 19262
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-3
Coffee&tea, Tea&coffee Kawowa rewolucja Nie tylko bawarka
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 19217
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-1
Coffee&tea. Tea&coffee
Renata Zawadzka- Ben Dor
nr katalogowy: 19304
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-8
Uwielbiam robić kawę. Rozmowa z Agnieszką Rojewską, Mistrzynią Świata Baristów i Mistrzynią Świata Coffee in Good Spirits
Marcin Moczydłowski
nr katalogowy: 138671
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Analiza preferencji konsumentów kawy odnośnie stopnia jej prażenia
Anna Gątarska
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143825
10.15199/65.2023.6.5
kawa
prażenie
preferencje konsumenckie
cechy organoleptyczne
coffee
roasting
consumer preferences
organoleptic features
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Analiza preferencji konsumentów kawy odnośnie stopnia jej prażenia
Anna Gątarska
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143825
10.15199/65.2023.6.5
kawa
prażenie
preferencje konsumenckie
cechy organoleptyczne
coffee
roasting
consumer preferences
organoleptic features
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Analiza preferencji konsumentów kawy odnośnie stopnia jej prażenia
Anna Gątarska
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143825
10.15199/65.2023.6.5
kawa
prażenie
preferencje konsumenckie
cechy organoleptyczne
coffee
roasting
consumer preferences
organoleptic features
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-6
Królowa cappuccino
nr katalogowy: 44863
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ sposobu prażenia kawy na jej cechy sensoryczne
Joanna Maria Klepacka
Anna Gątarska
nr katalogowy: 143010
10.15199/65.2023.4.4
kawa
ziarna
palenie
cechy sensoryczne
coffee
beans
roasting
sensory characteristics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ sposobu prażenia kawy na jej cechy sensoryczne
Joanna Maria Klepacka
Anna Gątarska
nr katalogowy: 143010
10.15199/65.2023.4.4
kawa
ziarna
palenie
cechy sensoryczne
coffee
beans
roasting
sensory characteristics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ sposobu prażenia kawy na jej cechy sensoryczne
Joanna Maria Klepacka
Anna Gątarska
nr katalogowy: 143010
10.15199/65.2023.4.4
kawa
ziarna
palenie
cechy sensoryczne
coffee
beans
roasting
sensory characteristics
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-12
Kawowe igrzyska
Marcin Moczydłowski
nr katalogowy: 39717
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-3
Co poza kawą?
PAWEŁ MANISTA
nr katalogowy: 24634
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Konkursy
nr katalogowy: 139518
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-9
Klimat coffee barów
EWA SZULĘCKA
DAILY CAFÉ
nr katalogowy: 29652
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-7-8
Kawa na mistrzowskim poziomie
Marcin Moczydłowski
nr katalogowy: 53165
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Kawa – rozważania o filiżance popularnego napoju
Aniela Scheffler
Milena Sadowska
Laura Przedpełska
Agata Witczak
Kamila Pokorska-Niewiada
nr katalogowy: 151423
10.15199/65.2024.11.8
kofeina
konsumpcja kawy
proces produkcji
rodzaje kawy
caffeine
coffee consumption
production process
types of coffee
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Kawa – rozważania o filiżance popularnego napoju
Aniela Scheffler
Milena Sadowska
Laura Przedpełska
Agata Witczak
Kamila Pokorska-Niewiada
nr katalogowy: 151423
10.15199/65.2024.11.8
kofeina
konsumpcja kawy
proces produkcji
rodzaje kawy
caffeine
coffee consumption
production process
types of coffee
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-7
Napoje funkcjonalne
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 121522
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
INNOWACJE W OPAKOWANIACH
Adam Bogacz
nr katalogowy: 100335
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Konkursy
nr katalogowy: 139518
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-8
Sweets and Coffee 2015 Forum Kawiarni - Cukierni - Lodziarni
Marta Truskolawska
nr katalogowy: 92631
OPAKOWANIE 2018-5
Ekologiczny polietylen do pakowania kawy
nr katalogowy: 113725
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-5
Wyzwania pod znakiem kawy
Konrad Oleksak
nr katalogowy: 59495
OPAKOWANIE 2022-1
Zaczęło się od kawy...
nr katalogowy: 136019
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-12a
Experimental Validation of Novel Stationary Frame Selective Harmonic Extraction Strategy
Duan Wenyan
Guocheng San
nr katalogowy: 73111
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2016-3
Inspirujące wnętrza
Dariusz Gocławski
nr katalogowy: 100952
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-7
30 years of extraction of construction aggregates in Poland – analysis of changes and forecasts
Ireneusz Baic
Wiesław Kozioł
Artur Miros
nr katalogowy: 149642
10.15199/33.2024.07.05
construction aggregates
extraction
econometric dependencies
forecasts
kruszywa budowlane
wydobycie
ekonometryczne zależności
prognozy
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-7
30 years of extraction of construction aggregates in Poland – analysis of changes and forecasts
Ireneusz Baic
Wiesław Kozioł
Artur Miros
nr katalogowy: 149642
10.15199/33.2024.07.05
construction aggregates
extraction
econometric dependencies
forecasts
kruszywa budowlane
wydobycie
ekonometryczne zależności
prognozy
OPAKOWANIE 2006-1
Z nami zapakujesz wszystko
nr katalogowy: 18073
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-9
Czytelnia Cafe
DG
nr katalogowy: 12077
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-6
W sieci
nr katalogowy: 84679
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-6
Perfekcyjne espresso
nr katalogowy: 18543
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-10-11
Spotkajmy się w kawiarni!
Dominika Matuszak
nr katalogowy: 63459
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-1
Kawowa fascynacja
DOMA
nr katalogowy: 11864
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-1
Kawowa fascynacja
DOMA
nr katalogowy: 11864
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-5
Z kraju - ze świata
nr katalogowy: 4157
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-8-9
Wydzielenie sygnałów fMCG
M. Czyżewska
W. Bachir
Z. Dunajski
nr katalogowy: 1105
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-2
Tea&coffee
nr katalogowy: 12598
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-12
Automated parameter extraction procedure for wide-band on-chip spiral inductor model
ELISSAVETA DIMITROVA GADJEVA
VLADISLAV PETROV DUREV
MARIN HRISTOV HRISTOV
nr katalogowy: 48894
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-10
Tea&coffee. Yerba mate - herbata jezuitów
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 22133
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2019-12
Szacowanie wartości współczynnika ekstrakcji chlorków z betonu
ZOFIA SZWEDA
nr katalogowy: 123821
10.15199/40.2019.12.1
współczynnik ekstrakcji chlorków
rozkład stężenia jonów chlorkowych w betonie
skuteczny czas ekstrakcji
chloride extraction coefficient
distribution of chloride ions in concrete
effective extraction time
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2019-12
Szacowanie wartości współczynnika ekstrakcji chlorków z betonu
ZOFIA SZWEDA
nr katalogowy: 123821
10.15199/40.2019.12.1
współczynnik ekstrakcji chlorków
rozkład stężenia jonów chlorkowych w betonie
skuteczny czas ekstrakcji
chloride extraction coefficient
distribution of chloride ions in concrete
effective extraction time
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-11
Wszystko o kawie Jaka kawa jest najlepsza.Ta, która Ci najlepiej smakuje
DG
nr katalogowy: 4310
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-5
Coffee biznes. Międzynarodowe spotkanie miłośników i koneserów kawy
MAREK ROBACHA
nr katalogowy: 4141
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-10
Coffee&tea. Darboven Idee Grant w Polsce
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 22132
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-5
Separation of silver(I) from photographic waste water by solvent extraction processes
beaTa PoŚPieCh
nr katalogowy: 59398
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-7
Coffee&tea. Prosto z młynka
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 19071
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-8
Coffee&tea. Frappe przez okrągły rok
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 19035
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-7-8
Festiwal najwyższych umiejętności
nr katalogowy: 53166
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-3
Kawa musi smakować
nr katalogowy: 89954
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-12
Optimization of Extraction Processes of Water-Soluble Polysaccharides under the Electric Field Action
Antonina MALYUSHEVSKAYA
Anna YUSHCHISHINA
Olena MITRYASOVA
Volodymyr POHREBENNYK
Ivan SALAMON
nr katalogowy: 134757
10.15199/48.2021.12.12
pulsed electric field
extraction
polysaccharides
vegetable raw materials
pulsacyjne pole elektryczne
ekstrakcja
polisacharydy
surowce roślinne
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-12
Coffee&tea. Cafe America
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 23017
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-2
Wykrywanie komponentów twarzy na potrzeby określenia jej położenia przy wykorzystaniu obrazów w skali szarości
Leszek RAFIŃSKI
nr katalogowy: 41223
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-1
Frame distortion estimation and its application to extraction priority assignment for MGS of H.264/SVC
Tao ZHU
Xiong-wei ZHANG
nr katalogowy: 58353
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-8
Tea&coffee. Herbata z gałązką mięty
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 19036
CHŁODNICTWO 2023-4
Gdyńskie chłodnie portowe
Anna Orchowska
nr katalogowy: 144655
10.1599/8.2023.1.1
architektura
chłodnie
budowle przemysłowe
architecture
cold stores
industrial buildings
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-10
Półmisek wędlin Wykorzystanie wędlin w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 109863
wędliny
rodzaje
wędzonki
kiełbasy
wędliny drobiowe
wędliny podrobowe
wykorzystanie kulinarne
cold cuts
smoked meats
sausages
poultry cold cuts
offal cold cuts
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-7-8
Green Caffe Nero
nr katalogowy: 69678
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2013-8
Technological lubricants for cold-rolled sheet and theirs evaluation
Olga KRIVTSOVA
Jiří KLIBER
Vitaly TALMAZAN
Sergey LEZHNEV
Evgeniy PANIN
nr katalogowy: 78613
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-1
Matlab FE_Toolbox - an universal utility for feature extraction of EEG signals for BCI realization
Marcin KOŁODZIEJ
Andrzej MAJKOWSKI
Remigiusz J. RAK
nr katalogowy: 49709
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-6
Optymalizacja mikrofalowo wspomaganej ekstrakcji substancji bioaktywnych z tarczycy bajkalskiej przy użyciu planu doświadczeń Boksa i Behnkena
Lin Cheng
Li-min Yang
Mei Han
nr katalogowy: 114208
10.15199/62.2018.6.19
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-4
Trzy w jednym
nr katalogowy: 51062
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-1
Kawa, która rozsławiła Irlandię
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 32327
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-12
30 lat inspiracji – wywiad z Markiem Robachą z okazji 30-lecia Primulator
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 134815
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2016-8
The Change of Mechanical Properties of Material Using Various Reductions by Cold-Drawn Precision Seamless Tubes
Milan MOJŽIŠ
Martin RIDZOŇ
Jozef BÍLIK
Ľudovít PARILÁK
nr katalogowy: 100064
10.15199/24.2016.8.11
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-11
An Approach for Ontology-Based Information Extraction System Selection and Evaluation
Agnieszka KONYS
nr katalogowy: 94749
10.15199/48.2015.11.49
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-5
Morphological operations for blood cells extraction from the image of the bone marrow smear
Tomasz MARKIEWICZ
STANISŁAW OSOWSKI
nr katalogowy: 34923
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-4
Problemy projektowania systemów oddymiania klatek schodowych w budynkach wielokondygnacyjnych
Grzegorz Kubicki
nr katalogowy: 142824
10.15199/9.2023.4.3
budynki wielokondygnacyjne
oddymianie
klatka schodowa
skuteczność działania
grawitacja
multi-storey buildings
smoke extraction
stairwell
effectiveness
gravity
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-4
Problemy projektowania systemów oddymiania klatek schodowych w budynkach wielokondygnacyjnych
Grzegorz Kubicki
nr katalogowy: 142824
10.15199/9.2023.4.3
budynki wielokondygnacyjne
oddymianie
klatka schodowa
skuteczność działania
grawitacja
multi-storey buildings
smoke extraction
stairwell
effectiveness
gravity
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-4
Problemy projektowania systemów oddymiania klatek schodowych w budynkach wielokondygnacyjnych
Grzegorz Kubicki
nr katalogowy: 142824
10.15199/9.2023.4.3
budynki wielokondygnacyjne
oddymianie
klatka schodowa
skuteczność działania
grawitacja
multi-storey buildings
smoke extraction
stairwell
effectiveness
gravity
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2015-7
Opracowanie konstrukcji bazowej dla aktywnych układów materiałów tekstylnych przeznaczonych na odzież ciepłochronną
ANNA DĄBROWSKA
nr katalogowy: 92704
10.15199/60.2015.7.3
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-10
Nowe oblicza kawy
EWA SZULĘCKA
nr katalogowy: 30195
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-11
Okno na smak
Dominika Matuszak
nr katalogowy: 39501
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-7-8
Chłopak z espresso
Dominika Matuszak
nr katalogowy: 36848
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-3
Coffee Village na EuroGastro
nr katalogowy: 24455
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-1
Do kawiarni z własnym kubkiem
nr katalogowy: 147595
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-5
Baza do nieograniczonych możliwości
PAWEŁ MANISTA
nr katalogowy: 25748
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-6
Olimpijskie laury
nr katalogowy: 84680
OPAKOWANIE 2012-8
Co zobaczymy na targach Taropak?
nr katalogowy: 70234
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-4a
Compensation bridge circuit with temperature-dependent voltage divider
Oleksandra HOTRA
Oksana BOYKO
nr katalogowy: 67648
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-7
Removal efficiency of the gaseous pollutants in cold plasma reactors
Ryszard KACPRZYK
Tomasz CZAPKA
Witold MIELCAREK
nr katalogowy: 53400
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-5b
Comparison of wind turbine efficiency in maximum power extraction of wind turbines with doubly fed induction generator
Yu LING
Guoxiang WU
Xu CAI
nr katalogowy: 67855
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-6
Gdy liczy się kawa
nr katalogowy: 106249
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-1
COFFEE & TEA - Plantacje w cieniu drzew
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 23350
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-1-2
Irlandzki towarzysz kawy
Daria Majda
nr katalogowy: 73896
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2008-12
CORROSION OF COLD-DEFORMED BRASS IN ACID SOLUTIONS
ZORAN AVRAMOVIC
MILAN ANTONIJEVIC
nr katalogowy: 39832
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Self-lubricanting cold forging tools
Hanna Wiśniewska-Weinert
Jacek Borowski
Mikhail Ignatev
BOHUMIL Jedovnicky
Tomasz RY BAK
Volf Leshchynsky
nr katalogowy: 52708
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2021-12
Magazynowanie chłodu z wykorzystaniem ciepła przemiany fazowej woda-lód
ROBERT SEKRET
PRZEMYSŁAW STARZEC
nr katalogowy: 134922
10.15199/9.2021.12.1
kapsuła
magazynowanie chłodu
ciepło przemiany fazowej
lód
encapsulation
cold storage
latent heat
ice
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2021-12
Magazynowanie chłodu z wykorzystaniem ciepła przemiany fazowej woda-lód
ROBERT SEKRET
PRZEMYSŁAW STARZEC
nr katalogowy: 134922
10.15199/9.2021.12.1
kapsuła
magazynowanie chłodu
ciepło przemiany fazowej
lód
encapsulation
cold storage
latent heat
ice
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Zastosowanie materiałów mezoporowatych jako adsorbentów w metodzie ekstrakcji ciecz-ciało stałe
Małgorzata Geszke-Moritz
Agnieszka Pyć
Aleksandra Stoińska
Weronika Lis
Michał Moritz
nr katalogowy: 138876
10.15199/62.2022.8.11
adsorpcja
krzemionka
węgiel
zatężanie
HPLC
adsorption
silica
carbon
preconcentration
HPLC
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-7-8
Brewers Cup - mistrzostwa w zaparzaniu smacznej kawy
Konrad Oleksak
nr katalogowy: 61435
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2014-9
Program komputerowy do projektowania odzieży ciepłochronnej - założenia
Anna Dąbrowska
nr katalogowy: 86840
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-6
The application of CVD coatings for cold forming tools
ĽUDOVÍT PARILÁK
PAVOL BERAXA
SLAVOMÍR HOŘEJŠ
MÁRIA ULBRICHTOVÁ
nr katalogowy: 40478
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-5
Extremely positive effect of the cold drawing on critical current density of the SKNT- 8910 NbTi wire
Daniel GAJDA
Andrzej MORAWSKI
Adam PRESZ
Andrzej ZALESKI
nr katalogowy: 44765
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-10
Bariści z fantazją
nr katalogowy: 87002
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-1-2
Pracownia dobrego smaku
nr katalogowy: 73877
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-1
Features extraction of 3D objects by using Laplace series
Kamil NOWAK
Jacek STARZYŃSKI
nr katalogowy: 49753
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-5
Rola nowoczesnych technologii hydrometalurgicznych w procesie odzysku i separacji złota i platyny
BEATA POŚPIECH
nr katalogowy: 44285
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11a
A New Hybrid Feature Extraction Method for Partial Discharge Signals Classification
Ruijin LIAO
Ke WANG
Lijun YANG
Lian DUAN
Jian LI
nr katalogowy: 72114
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9b
Research on Objection Information Extraction Arithmetic in Photo-electric Detection Target Base on Wavelet Analysis Method
Hanshan Li
Zhiyong Lei
Zemin Wang
Junchai Gao
nr katalogowy: 70701
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2012-6
SELEKTYWNA EKSTRAKCJA KOBALTU(II) I LITU(I) ZA POMOCĄ KWASÓW FOSFOROORGANICZNYCH Z ROZTWORÓW PO ŁUGOWANIU ZUŻYTYCH BATERII LITOWO-JONOWYCH
BEATA POŚPIECH
nr katalogowy: 68556
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-5
Scene Text Extraction in HSI Color Space using K-means Algorithm and Modified Cylindrical Distance
Matko ŠARIĆ
Hrvoje DUJMIĆ
Mladen RUSSO
nr katalogowy: 76783
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-9
A new method of feature extraction from EEG signal for braincomputer interface design
Marcin KOŁODZIEJ
Andrzej MAJKOWSKI
Remigiusz J. RAK
nr katalogowy: 55487
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2018-5
Funkcjonowanie systemów oddymiania klatek schodowych wspomaganych zmiennym nawiewem powietrza - wyniki badań in-situ
GRZEGORZ KUBICKI
IZABELA TEKIELAK-SKAŁKA
nr katalogowy: 113773
10.15199/9.2018.5.3
klatka schodowa
systemy oddymiania
testy dymowe
pożar rzeczywisty
budynki mieszka
stairwell
smoke extraction systems
smoke tests
real fire
residential buildings
CHŁODNICTWO 2013-7
Zmiany właściwości sensorycznych mięsa końskiego w czasie chłodniczego przechowywania w zależności od wieku koni
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 78016
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-1
Extraction and parameterization of the glandular ducts in the image of colon in inflammatory bowel diseases – results of experiments
Michał KRUK
Stanisław OSOWSKI
Robert KOKTYSZ
nr katalogowy: 49703
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-10
Odzysk związków przeciwutleniajacych z roślinnych surowców odpadowych
Tomasz Tarko
Aleksandra Duda-Chodak
Małgorzata Ignacok
nr katalogowy: 47540
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-6
Z półki księgarskiej Colin F. Poole (red.) Solid phase extraction (Ekstrakcja do fazy stałej) Elsevier, Nowy Jork 2020, ISBN 9780128169063, 740 stron, cena 195 USD (paperback)
Edward Rój
nr katalogowy: 126661
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-3
STRENGTHENING THE GEAR TEETH WITH SURFACE WORK
Jarosław MIKUŁA
Stanisław MIKUŁA
Stanisław STRZELECKI
nr katalogowy: 145359
10.15199/180.2023.3.3
cold machining
surface cold treatment
shot blasting
gear
obróbkę skrawaniem na zimno
powierzchniowa obróbka na zimno
śrutowanie
przekładnia
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-3
STRENGTHENING THE GEAR TEETH WITH SURFACE WORK
Jarosław MIKUŁA
Stanisław MIKUŁA
Stanisław STRZELECKI
nr katalogowy: 145359
10.15199/180.2023.3.3
cold machining
surface cold treatment
shot blasting
gear
obróbkę skrawaniem na zimno
powierzchniowa obróbka na zimno
śrutowanie
przekładnia
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-10
Cold-junction temperature compensation of thermoelectric transducers
Oleksandra HOTRA
nr katalogowy: 55129
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2020-11
Z PRASY TECHNICZNEJ
nr katalogowy: 129045
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-6
Mistrzowski miesiąc
nr katalogowy: 60149
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
ANTIOXIDATIVE PROPERTIES OF AUTUMN OLIVE (ELAEAGNUS UMBELLATA) FRUITS ACCORDING TO THE METHOD OF FRUIT PRESERVATION AND SOLVENT USED IN EXTRACTION
Klara ZGLIŃSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
Tomasz NIEMIEC
nr katalogowy: 137159
10.15199/180.2022.1.4
Autumn olive
plant extracts
antioxidative activity
antioxidant
functional food
oliwnik baldaszkowaty
ekstrakty roślinne
właściwości anty- oksydacyjne
antyoksydanty
żywność funkcjonalna
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
ANTIOXIDATIVE PROPERTIES OF AUTUMN OLIVE (ELAEAGNUS UMBELLATA) FRUITS ACCORDING TO THE METHOD OF FRUIT PRESERVATION AND SOLVENT USED IN EXTRACTION
Klara ZGLIŃSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
Tomasz NIEMIEC
nr katalogowy: 137159
10.15199/180.2022.1.4
Autumn olive
plant extracts
antioxidative activity
antioxidant
functional food
oliwnik baldaszkowaty
ekstrakty roślinne
właściwości anty- oksydacyjne
antyoksydanty
żywność funkcjonalna
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
ANTIOXIDATIVE PROPERTIES OF AUTUMN OLIVE (ELAEAGNUS UMBELLATA) FRUITS ACCORDING TO THE METHOD OF FRUIT PRESERVATION AND SOLVENT USED IN EXTRACTION
Klara ZGLIŃSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
Tomasz NIEMIEC
nr katalogowy: 137159
10.15199/180.2022.1.4
Autumn olive
plant extracts
antioxidative activity
antioxidant
functional food
oliwnik baldaszkowaty
ekstrakty roślinne
właściwości anty- oksydacyjne
antyoksydanty
żywność funkcjonalna
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
ANTIOXIDATIVE PROPERTIES OF AUTUMN OLIVE (ELAEAGNUS UMBELLATA) FRUITS ACCORDING TO THE METHOD OF FRUIT PRESERVATION AND SOLVENT USED IN EXTRACTION
Klara ZGLIŃSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
Tomasz NIEMIEC
nr katalogowy: 137159
10.15199/180.2022.1.4
Autumn olive
plant extracts
antioxidative activity
antioxidant
functional food
oliwnik baldaszkowaty
ekstrakty roślinne
właściwości anty- oksydacyjne
antyoksydanty
żywność funkcjonalna
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-10
Optymalizacja zasypywania podziemnych wyrobisk górniczych
Martin Konček*
Miroslav Betuš
Marian Šofranko
Gabriel Wittenberger
Jozef Čambal
Marianna Tomašková
nr katalogowy: 151022
10.15199/62.2024.10.5
górnictwo
zasypywanie wyrobisk górniczych
podsadzka
mining
backfilling mined-out spaces
backfill
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-10
Optymalizacja zasypywania podziemnych wyrobisk górniczych
Martin Konček*
Miroslav Betuš
Marian Šofranko
Gabriel Wittenberger
Jozef Čambal
Marianna Tomašková
nr katalogowy: 151022
10.15199/62.2024.10.5
górnictwo
zasypywanie wyrobisk górniczych
podsadzka
mining
backfilling mined-out spaces
backfill
OPAKOWANIE 2019-7
W Warszawie stanęły recyklomaty
nr katalogowy: 121481
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Budujmy społeczność wokół lokali!
nr katalogowy: 128552
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Budujmy społeczność wokół lokali!
nr katalogowy: 128552
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2021-4
Ciecze stosowane do obróbki plastycznej blach stalowych na zimno
Artur Antosz
Stefan Ptak
nr katalogowy: 133012
środki smarne do walcowania
emulsje do walcowania
rolling lubricants
rolling emulsions
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2021-4
Ciecze stosowane do obróbki plastycznej blach stalowych na zimno
Artur Antosz
Stefan Ptak
nr katalogowy: 133012
środki smarne do walcowania
emulsje do walcowania
rolling lubricants
rolling emulsions
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2021-4
Ciecze stosowane do obróbki plastycznej blach stalowych na zimno
Artur Antosz
Stefan Ptak
nr katalogowy: 133012
środki smarne do walcowania
emulsje do walcowania
rolling lubricants
rolling emulsions
CHŁODNICTWO 2012-1-2
Koncepcja pomiaru parametrów powietrza w komorze składowej chłodni warzyw
Mirosława Kołodziejczyk
Dariusz Butrymowicz
Jarosław Karwacki
Tomasz Przybyli ński
nr katalogowy: 66011
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Charakterystyka polskiego rynku internetowego olejów tłoczonych na zimno
Natalia Goździk
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 133591
10.15199/65.2021.9.5
oleje tłoczone na zimno
handel elektroniczny
polski rynek internetowy
cold-pressed oils
e-commerce
Polish online market
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Charakterystyka polskiego rynku internetowego olejów tłoczonych na zimno
Natalia Goździk
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 133591
10.15199/65.2021.9.5
oleje tłoczone na zimno
handel elektroniczny
polski rynek internetowy
cold-pressed oils
e-commerce
Polish online market
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Charakterystyka polskiego rynku internetowego olejów tłoczonych na zimno
Natalia Goździk
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 133591
10.15199/65.2021.9.5
oleje tłoczone na zimno
handel elektroniczny
polski rynek internetowy
cold-pressed oils
e-commerce
Polish online market
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Charakterystyka polskiego rynku internetowego olejów tłoczonych na zimno
Natalia Goździk
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 133591
10.15199/65.2021.9.5
oleje tłoczone na zimno
handel elektroniczny
polski rynek internetowy
cold-pressed oils
e-commerce
Polish online market
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-4
Smakowite urozmaicenie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 125920
potrawy mięsne na zimno
wieprzowina
mięso drobiowe
wołowina
jagnięcina
dziczyzna
pieczeń
sztufada
galantyna
rolada
befsztyk tatarski
pasztet
cold meat dishes
pork
poultry meat
beef
lamb
venison
roast
boeuf à
la mode („
beef in style")
galantine
roulade
steak tartare
pate.
OPAKOWANIE 2016-1
URZĄDZENIA PAKUJĄCE I LOGISTYCZNE
nr katalogowy: 96370
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2009-1
NUMERYCZNA ANALIZA ZJAWISKA PĘKANIA DRUTU ZE STOPU MAGNEZU W PROCESIE CIĄGNIENIA NA ZIMNO
ANDRZEJ MILENIN
PIOTR KUSTRA
nr katalogowy: 41166
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-8
High voltage power supply for excitation of cold emission of electrons from a carbon nanotube cathode
MATEUSZ MROCZKOWSKI
MACIEJ KISIELIŃSKI
JERZY KALENIK
KRYSTIAN KRÓL
nr katalogowy: 61944
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-4
Soki cold pressed - światowy trend w sokownictwie
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 90888
OPAKOWANIE 2024-2
Mark Andy i PC Print o trendach w cold stampingu
nr katalogowy: 147487
CHŁODNICTWO 2013-12
Pomiary parametrów powietrza w komorze składowej chłodni marchwi Wyniki wstępne
Mirosława Kołodziejczyk
Dariusz Butrymowicz
Jarosław Karwack
Tomasz Przybyliński
nr katalogowy: 81214
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2013-8
Physical and numerical modelling of cold rolling of ferritic-pearlitic steels accounting for microstructural effects.
Łukasz MADEJ
Roman KUZIAK
Wojciech LIBURA
Maciej PIETRZYK
nr katalogowy: 78616
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-12
Komputerowy program do projektowania odzieży ciepłochronnej przeznaczonej do stosowania w określonym środowisku cieplnym
Anna Dąbrowska
nr katalogowy: 103005
10.15199/60.2016.12.3
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-9
Analysis of deformation in precision seamless tubes during cold drawing
Martin RIDZOŇ
Milan MOJŽIŠ
Jozef BÍLIK
Ľudovít PARILÁK
nr katalogowy: 92939
10.15199/24.2015.9.12
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Blending jako sposób modyfikacji wartości odżywczej i stabilności oksydacyjnej olejów tłoczonych na zimno
Karol Łysiak
Michał Wolski
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 139163
10.15199/65.2022.8.3
oleje tłoczone na zimno
mieszanie
skład kwasów tłuszczowych
stabilność oksydacyjna
wskaźniki aterogenności
trombogenności
hipocholesterolemiczny
cold-pressed oils
blending
fatty acid composition
oxidative stability
atherogenicity thrombogenicity
hypocholesterolemic index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Blending jako sposób modyfikacji wartości odżywczej i stabilności oksydacyjnej olejów tłoczonych na zimno
Karol Łysiak
Michał Wolski
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 139163
10.15199/65.2022.8.3
oleje tłoczone na zimno
mieszanie
skład kwasów tłuszczowych
stabilność oksydacyjna
wskaźniki aterogenności
trombogenności
hipocholesterolemiczny
cold-pressed oils
blending
fatty acid composition
oxidative stability
atherogenicity thrombogenicity
hypocholesterolemic index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Blending jako sposób modyfikacji wartości odżywczej i stabilności oksydacyjnej olejów tłoczonych na zimno
Karol Łysiak
Michał Wolski
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 139163
10.15199/65.2022.8.3
oleje tłoczone na zimno
mieszanie
skład kwasów tłuszczowych
stabilność oksydacyjna
wskaźniki aterogenności
trombogenności
hipocholesterolemiczny
cold-pressed oils
blending
fatty acid composition
oxidative stability
atherogenicity thrombogenicity
hypocholesterolemic index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Blending jako sposób modyfikacji wartości odżywczej i stabilności oksydacyjnej olejów tłoczonych na zimno
Karol Łysiak
Michał Wolski
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 139163
10.15199/65.2022.8.3
oleje tłoczone na zimno
mieszanie
skład kwasów tłuszczowych
stabilność oksydacyjna
wskaźniki aterogenności
trombogenności
hipocholesterolemiczny
cold-pressed oils
blending
fatty acid composition
oxidative stability
atherogenicity thrombogenicity
hypocholesterolemic index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Blending jako sposób modyfikacji wartości odżywczej i stabilności oksydacyjnej olejów tłoczonych na zimno
Karol Łysiak
Michał Wolski
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 139163
10.15199/65.2022.8.3
oleje tłoczone na zimno
mieszanie
skład kwasów tłuszczowych
stabilność oksydacyjna
wskaźniki aterogenności
trombogenności
hipocholesterolemiczny
cold-pressed oils
blending
fatty acid composition
oxidative stability
atherogenicity thrombogenicity
hypocholesterolemic index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Blending jako sposób modyfikacji wartości odżywczej i stabilności oksydacyjnej olejów tłoczonych na zimno
Karol Łysiak
Michał Wolski
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 139163
10.15199/65.2022.8.3
oleje tłoczone na zimno
mieszanie
skład kwasów tłuszczowych
stabilność oksydacyjna
wskaźniki aterogenności
trombogenności
hipocholesterolemiczny
cold-pressed oils
blending
fatty acid composition
oxidative stability
atherogenicity thrombogenicity
hypocholesterolemic index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Blending jako sposób modyfikacji wartości odżywczej i stabilności oksydacyjnej olejów tłoczonych na zimno
Karol Łysiak
Michał Wolski
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 139163
10.15199/65.2022.8.3
oleje tłoczone na zimno
mieszanie
skład kwasów tłuszczowych
stabilność oksydacyjna
wskaźniki aterogenności
trombogenności
hipocholesterolemiczny
cold-pressed oils
blending
fatty acid composition
oxidative stability
atherogenicity thrombogenicity
hypocholesterolemic index
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Algorytmy wykrywania struktury sieci Bayesa z danych w ocenie ryzyka powstawania uszkodzeń budynków na terenach górniczych
Janusz Rusek
Leszek Chomacki
Leszek Słowik
Karol Firek
nr katalogowy: 140581
10.15199/33.2022.11.18
ryzyko
uszkodzenia
wpływy górnicze
budynki
sieci Bayesa.
risk
damage
mining impacts
buildings
Bayes networks.
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2018-3
BADANIA NAD PROCESEM ODLEWANIA TAŚM ZE STOPÓW ALUMINIUM SERII 6xxx METODĄ TRC ORAZ ICH WALCOWANIE NA ZIMNO
WOJCIECH ŚCIĘŻOR
RADOSŁAW KOWAL
GRZEGORZ KIESIEWICZ
PAWEŁ KWAŚNIEWSKI
ANDRZEJ MAMALA
KRYSTIAN FRANCZAK
SZYMON KORDASZEWSKI
nr katalogowy: 112894
10.15199/67.2018.3.1
Twin Roll Casting
odlewanie
walcowanie
aluminium
Twin Roll Casting
casting
rolling
aluminium
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2018-1
Ocena skuteczności zabiegu elektrochemicznej ekstrakcji chlorków z betonu na podstawie badań polaryzacyjnych zbrojenia i stężenia chlorków
Zofia SZWEDA
Tomasz JAŚNIOK
Mariusz JAŚNIOK
nr katalogowy: 111623
10.15199/40.2018.1.1
konstrukcje betonowe
stal zbrojeniowa
chlorki
pH
regeneracja betonu
elektrochemiczna ekstrakcja chlorków
ECE
pomiary impedancyjne
EIS.
concrete structures
reinforcing steel
chlorides
concrete repair
electrochemical chloride extraction
ECE
impedance measurements
EIS.
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2024-2
Badanie efektów ekstrakcji słomy pszenicznej wodą i wodnymi roztworami wybranych substancji o odczynie alkalicznym
KONRAD MUTTKE
DARIUSZ DANIELEWICZ
nr katalogowy: 147473
10.15199/54.2024.2.2
słoma pszeniczna
ekstrakcja wodą
ekstrakcja wodą z dodatkiem substancji alkalizujących
ubytek masy słomy
zawartość substancji nieorganicznych
właściwości sklejające ekstraktu
wheat straw
extraction with water
extraction with diluted alkalis
loss of wheat straw weight
content inorganic substances
sticking properties of the extract
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2020-3
EKSTRAKCJA DANYCH NUMERYCZNYCH Z WYKRESÓW SŁUCHOWYCH POTENCJAŁÓW WYWOŁANYCH
Dominik Mały
Andrzej Dobrowolski
nr katalogowy: 125606
10.15199/13.2020.3.1
słuchowe potencjały wywołane
ekstrakcja danych
cyfrowe przetwarzanie obrazów.
auditory evoked potentials
data extraction
digital image processing
OPAKOWANIE 2018-9
Targi TAROPAK 2018. Spotkajmy się w gronie liderów!
nr katalogowy: 116077
OPAKOWANIE 2018-1
Rozpakuj swoją przyszłość na Warsaw Pack 2018
nr katalogowy: 111838
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-8
Nowe trendy. Sklep piekarski z ofertą Bistro Coffee
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 85527
OPAKOWANIE 2015-1
URZĄDZENIA PAKUJĄCE I LOGISTYCZNE
nr katalogowy: 89192
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-12
Wykorzystanie transformacji Hougha w systemie biometrycznym układu naczyniowego palców dłoni
Michał WALUŚ
Jacek KONOPACKI
nr katalogowy: 81568
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-10
Ekstrakcja wody z elektroizolacyjnych materiałów włóknistych do metanolu
Piotr PRZYBYŁEK
nr katalogowy: 87421
10.12915/pe.2014.10.05
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-10b
Dependence analysis and extraction of coarse-grained parallelism for parameterized perfectly-nested loops
Włodzimierz BIELECKI
Krzysztof KRASKA
Maciej POLIWODA
nr katalogowy: 71428
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-5
Study of signal processing and feature extraction method for partial discharge in subway DC cables
Wendong ZHENG
Yong QIAN
Chengjun HUANG
Xiucheng JIANG
nr katalogowy: 60004
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-2
Polowa wyrzutnia elektronów dla miniaturowych urządzeń typu MEMS
Tomasz GRZEBYK
Piotr SZYSZKA
Anna GÓRECKA-DRZAZGA
nr katalogowy: 89384
10.15199/48.2015.02.49
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-4
Kierunki przetwórstwa jagód rokitnika
Agnieszka Wilkowska
Eugeniusz Pogorzelski
Wojciech Ambroziak
Robert Gwiazdecki
nr katalogowy: 44010
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-1
Technologia czyszczenia suchym lodem Cold Jet
A. Witkowski
nr katalogowy: 20866
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2020-3-4
NICKEL, LEAD AND ZINC: KEY CONTRIBUTORS TO CIRCULAR ECONOMY
Jianbin Meng
nr katalogowy: 126016
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH