Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Herbaty ready-to-drink - aspekty praktyczne i rynkowe
Mariusz Jakubowski
nr katalogowy: 120736
10.15199/64.2019.5-6.3
herbata
rtd
rynek napojów herbacianych
trendy herbaciane
właściwości naparów herbaty
tea
ready-to-drink
tea-based beverages
trends in tea
tea characteristics
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
Źródła fluoru w diecie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 143103
fluor
zdrowie
główne źródła
woda mineralna
woda z kranu
herbata
fluoride
health
main sources
mineral water
tap water
tea
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
Źródła fluoru w diecie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 143103
fluor
zdrowie
główne źródła
woda mineralna
woda z kranu
herbata
fluoride
health
main sources
mineral water
tap water
tea
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-4
Napoje funkcjonalne - marzec 2011 r.
Adam Bogacz
nr katalogowy: 59107
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-9
A Defect Tea Leaf Identification Using Image Processing
B. Karunamoorthy
D. Somasundereswari
nr katalogowy: 79600
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-9
Tetley-Tata Tea walczy o prymat
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 56398
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-4
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 119748
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-3
Coffee&tea, Tea&coffee
nr katalogowy: 12634
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-5
Coffee&tea, Tea&coffee
nr katalogowy: 12679
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-11
Coffee&tea. Tea&coffee
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 12846
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-4
Coffee&tea, Tea&coffee
nr katalogowy: 12653
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-5
Napoje funkcjonalne - kwiecień 2010 r.
nr katalogowy: 51977
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-9
Coffee&Tea, Tea&Coffee
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 12765
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-2
Coffee&tea, Tea&coffee
nr katalogowy: 12597
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-8
Coffee&Tea, Tea&Coffee
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 12754
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-10
Coffee&Tea, Tea&Coffee
Renata Zawadzka- Ben Dor
nr katalogowy: 12818
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-12
Coffee & Tea Tea & Coffee
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 12875
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-7
Coffee&tea, tea&coffee
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 12724
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-2
Coffee&tea, Tea&coffee Gorącego czaju łyk
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 19262
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-3
Coffee&tea, Tea&coffee Kawowa rewolucja Nie tylko bawarka
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 19217
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-1
Coffee&tea. Tea&coffee
Renata Zawadzka- Ben Dor
nr katalogowy: 19304
PROBLEMY JAKOŚCI 2005-11
8th International Commodity Science Conference Current Trends in Commodity Science IComSC '05
Ryszard Cierpiszewski
nr katalogowy: 11592
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-6
Międzynarodowa Konferencja Browarnicza - 11th International Trends in Brewing
Tomasz Podeszwa
Joanna Harasym
nr katalogowy: 85130
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-2
Wpływ ultradźwięków i rozdrobnienia surowca na ekstrakcję związków fenolowych i flawonoidów z liści mięty pieprzowej i herbaty czarnej
Jakub Wyrostek
Radosław Kowalski
nr katalogowy: 136432
10.15199/62.2022.2.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-2
Wpływ ultradźwięków i rozdrobnienia surowca na ekstrakcję związków fenolowych i flawonoidów z liści mięty pieprzowej i herbaty czarnej
Jakub Wyrostek
Radosław Kowalski
nr katalogowy: 136432
10.15199/62.2022.2.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-2
Wpływ ultradźwięków i rozdrobnienia surowca na ekstrakcję związków fenolowych i flawonoidów z liści mięty pieprzowej i herbaty czarnej
Jakub Wyrostek
Radosław Kowalski
nr katalogowy: 136432
10.15199/62.2022.2.2
OPAKOWANIE 2012-9e
Packaging and lifestyle
BEATA HOFFMANN
nr katalogowy: 71161
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-11
Wpływ trójetyloaminy (TEA) na wybrane właściwości fizykomechaniczne matrycy cementowej
Teresa Kantel
Maria Ratajczak
nr katalogowy: 88057
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-9
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 101023
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-9
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 101022
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-3
Napoje funkcjonalne - luty 2011 r.
Adam Bogacz
nr katalogowy: 58639
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-10
Trendy w technologii aktywnych opakowań żywności ze szczególnym uwzględnieniem produktów owocowo-warzywnych
nr katalogowy: 30755
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-6
Integrated microsensor array for the recognition of tea and herbal products
PATRYCJA CIOSEK
WOJCIECH WRÓBLEWSKI
nr katalogowy: 35619
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-11
Czy rzemieślnicza produkcja czekolady może stać się trendem? Rozmowa z Łukaszem Smolińskim, Prezesem Zarządu Cukierni Deseo
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 134235
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-7
Herbaty czarne jakość sensoryczna i ich właściwości przeciwutleniające
Przemysław Dmowski
Karol Zakrzewski
nr katalogowy: 115043
10.15199/65.2018.7.8
aromatyzowana herbata czarna
przeciwutleniacze
ocena konsumencka
barwa
flavoured black tea
antioxidants
consumer evaluation
colour
GOSPODARKA WODNA 2022-8
Wpływ długości szeregów czasowych na wyniki analizy trendów zmian stężeń zanieczyszczeń w wodach podziemnych
MAŁGORZATA STOJEK
DOROTA PALAK-MAZUR
nr katalogowy: 139078
10.15199/22.2022.8.2
GOSPODARKA WODNA 2022-8
Wpływ długości szeregów czasowych na wyniki analizy trendów zmian stężeń zanieczyszczeń w wodach podziemnych
MAŁGORZATA STOJEK
DOROTA PALAK-MAZUR
nr katalogowy: 139078
10.15199/22.2022.8.2
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-8
Bezpieczeństwo pożarowe budynków w aspekcie zagrożeń spowodowanych wybranymi pyłami spożywczymi
Marzena Półka
nr katalogowy: 138908
10.15199/33.2022.08.08
bezpieczeństwo pożarowe budynków
zapalność pyłów palnych.
fire safety of buildings
ignitability of combustible dust.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-8
Bezpieczeństwo pożarowe budynków w aspekcie zagrożeń spowodowanych wybranymi pyłami spożywczymi
Marzena Półka
nr katalogowy: 138908
10.15199/33.2022.08.08
bezpieczeństwo pożarowe budynków
zapalność pyłów palnych.
fire safety of buildings
ignitability of combustible dust.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-8
Bezpieczeństwo pożarowe budynków w aspekcie zagrożeń spowodowanych wybranymi pyłami spożywczymi
Marzena Półka
nr katalogowy: 138908
10.15199/33.2022.08.08
bezpieczeństwo pożarowe budynków
zapalność pyłów palnych.
fire safety of buildings
ignitability of combustible dust.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Kombucha – fermentowany napój herbaciany o właściwościach prozdrowotnych
Katarzyna Neffe-Skocińska
Piotr Lalowski
Ewelina Gocalińska
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 137842
10.15199/65.2022.5.3
Kombucha
SCOBY
napój fermentowany
właściwości prozdrowotne
Kombucha
SCOBY
beverage
pro-health properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Kombucha – fermentowany napój herbaciany o właściwościach prozdrowotnych
Katarzyna Neffe-Skocińska
Piotr Lalowski
Ewelina Gocalińska
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 137842
10.15199/65.2022.5.3
Kombucha
SCOBY
napój fermentowany
właściwości prozdrowotne
Kombucha
SCOBY
beverage
pro-health properties
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-3
Innowacje i trendy w budownictwie amerykańskim
Oleg Kapliński
nr katalogowy: 104555
10.15199/33.2017.03.22
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-9
Zastosowanie olejku z drzewa herbacianego jako substancji przeciwdrobnoustrojowej w plazmowej modyfikacji folii poliamidowo-polietylenowej
Zenobia Rżanek-Borocha
Urszula Zagrajek
Danuta Czajkowska
nr katalogowy: 70926
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-4
Nowe trendy w produkcji soków i nektarów jabłkowych
Jan Oszmiański
nr katalogowy: 43994
OPAKOWANIE 2008-I
Two Major Global Trends in Packaging Printing: Top-class Finishing and Security Printing
nr katalogowy: 34047
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Matcha jako dodatek do produktów zbożowych
Natalia Mikołajczak
nr katalogowy: 132055
zielona herbata
matcha
produkty zbożowe
cechy fizykochemiczne
cechy sensoryczne
green tea
matcha
cereal products
physicochemical features
sensory features
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Matcha jako dodatek do produktów zbożowych
Natalia Mikołajczak
nr katalogowy: 132055
zielona herbata
matcha
produkty zbożowe
cechy fizykochemiczne
cechy sensoryczne
green tea
matcha
cereal products
physicochemical features
sensory features
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Matcha jako dodatek do produktów zbożowych
Natalia Mikołajczak
nr katalogowy: 132055
zielona herbata
matcha
produkty zbożowe
cechy fizykochemiczne
cechy sensoryczne
green tea
matcha
cereal products
physicochemical features
sensory features
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Matcha jako dodatek do produktów zbożowych
Natalia Mikołajczak
nr katalogowy: 132055
zielona herbata
matcha
produkty zbożowe
cechy fizykochemiczne
cechy sensoryczne
green tea
matcha
cereal products
physicochemical features
sensory features
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-8
Logistic aspects of developmental trends of the electrical energy
Jerzy SZKUTNIK
Joanna NOWAKOWSKA-GRUNT
SEBASTIAN KOT
nr katalogowy: 53729
CHŁODNICTWO 2004-1-2
Stan chłodnictwa krajowego. Chłodnicze urządzenia dla handlu
nr katalogowy: 683
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-11
Czy rzemieślnicza produkcja czekolady może stać się trendem? Rozmowa z Łukaszem Smolińskim, Prezesem Zarządu Cukierni Deseo
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 134235
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-4
Wpływ sposobu ekstrakcji liści herbaty na ogólną zawartość związków fenolowych
Joanna Klepacka
nr katalogowy: 125789
10.15199/62.2020.4.19
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-7
Nowości
nr katalogowy: 19067
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8
Widmo innowacji krąży nad rynkiem napojów
Adam Bogacz
nr katalogowy: 93083
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-3
Rynek papierów higienicznych w Polsce
Katarzyna Godlewska
Maria Żubrzak
nr katalogowy: 59610
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Zastosowanie analizy mineralnej włosów w identyfikacji biodostępności pierwiastków dla człowieka
Paulina Wołowiec
Agnieszka Saeid
Marcin Mikulewicz
Katarzyna Chojnacka
nr katalogowy: 68218
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-2
Tea&coffee
nr katalogowy: 12598
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-1
Trends in security technologies
Petra Dostalova
nr katalogowy: 141374
10.15199/48.2023.01.28
PZTS
ESKV
MZS
camera systems
PZTS
ESKV
MZS
systemy kamer
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-1
Trends in security technologies
Petra Dostalova
nr katalogowy: 141374
10.15199/48.2023.01.28
PZTS
ESKV
MZS
camera systems
PZTS
ESKV
MZS
systemy kamer
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-10
Tea&coffee. Yerba mate - herbata jezuitów
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 22133
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-3
Trend elimination of time series of 24-hour load demand in the power system and its application in power forecasting
Krzysztof SIWEK
Stanisław OSOWSKI
Bartosz ŚWIDERSKI
nr katalogowy: 58566
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-11
Tea & coff ee. Herbata - afrykańskie bogactwo
Renata Zawadzka Ben-Dor
nr katalogowy: 22158
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-9
Tea&coff ee. Herbata niecodzienna
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 18973
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-6
New trends in optimization in electromagnetics
Jan K. SYKULSKI
nr katalogowy: 27029
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-11
Coff ee & tea. Amerykańska kawa śniadaniowa
Renata Zawadzka Ben-Dor
nr katalogowy: 22157
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-10
Coffee&tea. Darboven Idee Grant w Polsce
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 22132
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-9
Coff ee&tea. Espresso bez kofeiny
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 18972
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-11b
Efekt laserowy w powietrzu pod ciśnieniem atmosferycznym
Jerzy POMIANOWSKI
nr katalogowy: 55836
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-6
Coff ee&tea. Kubki, czarki, fi liżanki
Renata Zawadzka- Ben Dor
nr katalogowy: 19108
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-7
Coffee&tea. Prosto z młynka
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 19071
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-8
Coffee&tea. Frappe przez okrągły rok
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 19035
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Technologia browarnicza – aktualności ze świata nauki 2021
Aleksander Poreda
Katarzyna Fulara
Olga Hrabia
Aneta Ciosek
nr katalogowy: 133167
10.15199/64.2021.4.1
technologia browarnicza
nauka
rozwój
brewing technology
science
development
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Technologia browarnicza – aktualności ze świata nauki 2021
Aleksander Poreda
Katarzyna Fulara
Olga Hrabia
Aneta Ciosek
nr katalogowy: 133167
10.15199/64.2021.4.1
technologia browarnicza
nauka
rozwój
brewing technology
science
development
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Technologia browarnicza – aktualności ze świata nauki 2021
Aleksander Poreda
Katarzyna Fulara
Olga Hrabia
Aneta Ciosek
nr katalogowy: 133167
10.15199/64.2021.4.1
technologia browarnicza
nauka
rozwój
brewing technology
science
development
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-12
Właściwości inhibitujące i antyoksydacyjne ekstraktów wybranych rodzajów herbat
Alicja Skrzypek
Renata Czeczko
Anna Ciołek
nr katalogowy: 129573
10.15199/62.2020.12.13
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-12
Właściwości inhibitujące i antyoksydacyjne ekstraktów wybranych rodzajów herbat
Alicja Skrzypek
Renata Czeczko
Anna Ciołek
nr katalogowy: 129573
10.15199/62.2020.12.13
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-12
Coffee&tea. Cafe America
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 23017
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-4
Żywnościowe innowacje produktowe
Szczepan Figiel
nr katalogowy: 113389
10.15199/65.2018.4.2
trendy
innowacje produktowe
rynki żywnościowe
trends
product innovations
food markets
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-6
Tea&coff ee. Desery i ciastka do herbaty - i z herbatą
Anna Łazarowicz
nr katalogowy: 19109
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-8
Tea&coffee. Herbata z gałązką mięty
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 19036
PACKAGING REVIEW 2023-3
PACKAGING INDUSTRY FACING MARKET CHALLENGES
Tomasz Krawczak
nr katalogowy: 145493
PACKAGING REVIEW 2023-3
PACKAGING INDUSTRY FACING MARKET CHALLENGES
Tomasz Krawczak
nr katalogowy: 145493
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-7
Tea&coff ee. Postawić na jakość. Z Tomaszem Witowskim, prezesem Gourmet Foods - przedstawicielem marki Dilmah
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 19072
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-10
Trendy doboru materiałów magnetycznych dla wysokoczęstotliwościowych falowników sieciowych współpracujących ze źródłami energii odnawialnej.
Miłosz HANDZEL
Marek RYŁKO
nr katalogowy: 94041
10.15199/48.2015.10.51
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Napój herbaciany kombucha jako baza do produkcji innowacyjnych napojów niskoalkoholowych
Marcin Kruk
Szymon Pochylski
Katarzyna Neffe-Skocińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 137304
10.15199/64.2022.2.6
kombucha
napoje niskoalkoholowe
polifenole
aktywność antyoksydacyjna
fermentacja
kombucha
low-alcoholic beverages
polyphenols
antioxidant activity
fermentation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Napój herbaciany kombucha jako baza do produkcji innowacyjnych napojów niskoalkoholowych
Marcin Kruk
Szymon Pochylski
Katarzyna Neffe-Skocińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 137304
10.15199/64.2022.2.6
kombucha
napoje niskoalkoholowe
polifenole
aktywność antyoksydacyjna
fermentacja
kombucha
low-alcoholic beverages
polyphenols
antioxidant activity
fermentation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Napój herbaciany kombucha jako baza do produkcji innowacyjnych napojów niskoalkoholowych
Marcin Kruk
Szymon Pochylski
Katarzyna Neffe-Skocińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 137304
10.15199/64.2022.2.6
kombucha
napoje niskoalkoholowe
polifenole
aktywność antyoksydacyjna
fermentacja
kombucha
low-alcoholic beverages
polyphenols
antioxidant activity
fermentation
OPAKOWANIE 2008-I
UKRPLASTIC - Vision of the Future
nr katalogowy: 34050
OPAKOWANIE 2017-3
API Trends Folio - polska premiera na targach Packaging Innovations w Warszawie
nr katalogowy: 104780
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-1
Innowacje kluczem do sukcesu dla producentów wyrobów cukierniczych
nr katalogowy: 124329
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-9
Ocena jakości zielonej herbaty poprzez identyfikację chemicznych "odcisków palców"
Feng Ding
Shu Cheng
Qiongying Liang
Yuanyuan She
Taiming Zhang
Deshun Hou
Yizeng Lianga
Shihui Si
nr katalogowy: 116174
10.15199/62.2018.9.43
OPAKOWANIE 2008-10
Nagroda w Ogólnopolskim Konkursie Opakowań PakStar 2008
nr katalogowy: 38591
OPAKOWANIE 2008-I
Four Big Ideas in Packaging
Nicole Zampino
nr katalogowy: 34041
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-9
Trend produktów PREMIUM w sokownictwie
Grzegorz Frącek
nr katalogowy: 30027
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-12
kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 102837
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Wielkanocne przysmaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136711
Wielkanoc
potrawy
jaja
ryby
zupy
sosy
sałatki
ciasta
potrawy regionalne
nowe trendy
Easter
dishes
eggs
fish
soups
sauces
cakes
regional dishes
new trends
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Wielkanocne przysmaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136711
Wielkanoc
potrawy
jaja
ryby
zupy
sosy
sałatki
ciasta
potrawy regionalne
nowe trendy
Easter
dishes
eggs
fish
soups
sauces
cakes
regional dishes
new trends
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-6
Efficient Energy Conversion through the Evolution of the Electrical Machine Topology
Anton PAWELETZ
nr katalogowy: 35742
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-5
Niepodległość w filiżance herbaty
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 34911
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-6
Z działalności FIG-u
Mariusz Karabin
nr katalogowy: 131942
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Wpływ dodatku ekstraktów roślinnych na wybrane wyróżniki jakościowe napojów z wiśni i z czarnej porzeczki
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Karolina Grodzka
nr katalogowy: 127684
10.15199/64.2020.7–8.5
wiśnia
czarna porzeczka
napoje
zielona herbata
czarna marchew
cherry
blackcurrant
drinks
green tea
black carrot
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Wpływ dodatku ekstraktów roślinnych na wybrane wyróżniki jakościowe napojów z wiśni i z czarnej porzeczki
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Karolina Grodzka
nr katalogowy: 127684
10.15199/64.2020.7–8.5
wiśnia
czarna porzeczka
napoje
zielona herbata
czarna marchew
cherry
blackcurrant
drinks
green tea
black carrot
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-4
Trendy i perspektywy rozwoju przemysłu poligraficznego
Svitlana Khadzhynova
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 137183
trendy
poligrafia
techniki drukowania
drukowanie klasyczne
drukowanie cyfrowe
trends
printing
printing techniques
classic printing
digital printing
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-4
Trendy i perspektywy rozwoju przemysłu poligraficznego
Svitlana Khadzhynova
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 137183
trendy
poligrafia
techniki drukowania
drukowanie klasyczne
drukowanie cyfrowe
trends
printing
printing techniques
classic printing
digital printing
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-4
Trendy i perspektywy rozwoju przemysłu poligraficznego
Svitlana Khadzhynova
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 137183
trendy
poligrafia
techniki drukowania
drukowanie klasyczne
drukowanie cyfrowe
trends
printing
printing techniques
classic printing
digital printing
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-4
Trendy i perspektywy rozwoju przemysłu poligraficznego
Svitlana Khadzhynova
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 137183
trendy
poligrafia
techniki drukowania
drukowanie klasyczne
drukowanie cyfrowe
trends
printing
printing techniques
classic printing
digital printing
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-6
Z działalności FIG-u
Mariusz Karabin
nr katalogowy: 131942
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2023-12
Development of road infrastructure in Poland and trends in protecting concrete structures with protective coatings
URSZULA PASZEK
nr katalogowy: 146401
10.15199/40.2023.12.3
statistical data in construction
construction engineering structures
bridges
concrete protective coatings
anti-corrosion coatings
dane statystyczne w budownictwie
obiekty inżynierskie
mosty
powłoki ochronne na beton
powłoki antykorozyjne
OPAKOWANIE 2010-12
Trendy innowacyjne w sektorze opakowań jednostkowych
Magdalena Ankiel-Homa
Natalia Czaja - Jagielska
nr katalogowy: 56147
OPAKOWANIE 2008-I
UK Awards Shoot for the Stars
Mary Murphy
nr katalogowy: 34054
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2007-11
Procesy i kierunki zmian w sektorze hutniczym
BOŻENA GAJDZIK
nr katalogowy: 31000
PACKAGING REVIEW 2022-1
Trends and knowledge at packaging innovations fair
nr katalogowy: 137595
PACKAGING REVIEW 2022-1
Trends and knowledge at packaging innovations fair
nr katalogowy: 137595
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-7
Efficient heating by electromagnetic sources in metallurgical processes: recent applications and development trends
Egbert BAAKE
Bernard NACKE
nr katalogowy: 53222
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-11a
Współczesne trendy w modelowaniu wyładowań atmosferycznych - teoria i zastosowania
Grzegorz MASŁOWSKI
nr katalogowy: 55753
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Naturalnie przez cały rok! Nowe trendy w produkcji proszków roślinnych jako naturalnych dodatków do żywności i suplementów diety
Anna Michalska-Ciechanowska
Jessica Brzezowska
nr katalogowy: 133181
10.15199/64.2021.4.2
proszki roślinne
sposoby suszenia
parametry
nośniki
produkty reakcji Maillarda
nowe właściwości funkcjonalne
plant powders
drying methods
parameters
carriers
Maillard reaction products
new functional properties
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Naturalnie przez cały rok! Nowe trendy w produkcji proszków roślinnych jako naturalnych dodatków do żywności i suplementów diety
Anna Michalska-Ciechanowska
Jessica Brzezowska
nr katalogowy: 133181
10.15199/64.2021.4.2
proszki roślinne
sposoby suszenia
parametry
nośniki
produkty reakcji Maillarda
nowe właściwości funkcjonalne
plant powders
drying methods
parameters
carriers
Maillard reaction products
new functional properties
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Naturalnie przez cały rok! Nowe trendy w produkcji proszków roślinnych jako naturalnych dodatków do żywności i suplementów diety
Anna Michalska-Ciechanowska
Jessica Brzezowska
nr katalogowy: 133181
10.15199/64.2021.4.2
proszki roślinne
sposoby suszenia
parametry
nośniki
produkty reakcji Maillarda
nowe właściwości funkcjonalne
plant powders
drying methods
parameters
carriers
Maillard reaction products
new functional properties
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Naturalnie przez cały rok! Nowe trendy w produkcji proszków roślinnych jako naturalnych dodatków do żywności i suplementów diety
Anna Michalska-Ciechanowska
Jessica Brzezowska
nr katalogowy: 133181
10.15199/64.2021.4.2
proszki roślinne
sposoby suszenia
parametry
nośniki
produkty reakcji Maillarda
nowe właściwości funkcjonalne
plant powders
drying methods
parameters
carriers
Maillard reaction products
new functional properties
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-1
TEA & COFEE - Wietnamski herbaciany boom
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 23351
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-1
COFFEE & TEA - Plantacje w cieniu drzew
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 23350
OPAKOWANIE 2013-2
Oryginalne zamknięcie wzmacnia lecznicze własności napoju
nr katalogowy: 74760
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Analiza wybranych wyróżników jakości herbat liściastych
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Michał Sowiński
Weronika Bieniek
Katarzyna Żbikowska
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 138322
10.15199/65.2022.6.5
herbata
składniki bioaktywne herbaty
ocena organoleptyczna
barwa
teas
bioactive compounds of tea
organoleptic assessment
color
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Analiza wybranych wyróżników jakości herbat liściastych
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Michał Sowiński
Weronika Bieniek
Katarzyna Żbikowska
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 138322
10.15199/65.2022.6.5
herbata
składniki bioaktywne herbaty
ocena organoleptyczna
barwa
teas
bioactive compounds of tea
organoleptic assessment
color
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2023-12
Development of road infrastructure in Poland and trends in protecting concrete structures with protective coatings
URSZULA PASZEK
nr katalogowy: 146401
10.15199/40.2023.12.3
statistical data in construction
construction engineering structures
bridges
concrete protective coatings
anti-corrosion coatings
dane statystyczne w budownictwie
obiekty inżynierskie
mosty
powłoki ochronne na beton
powłoki antykorozyjne
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2008-2
Termodynamiczne ujęcie procesu starzenia się papieru.Część II. Badania zależności odporności na przedarcie papieru od parametrów jego sztucznego termicznego starzenia.
HENRYK GONERA
JÓZEF DĄBROWSKI
nr katalogowy: 33399
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-4
Trendy w produkcji żywności
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 126050
10.15199/65.2020.4.5
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-1
Distributed system for electrical power quality improvement
Ryszard KLEMPKA
nr katalogowy: 41150
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-1
EXPLANATORY PREVIEW OF DIRECTIONS OF CHANGES IN DEVELOPMENT OF INDUSTRY
Bożena GAJDZIK
Sandra GRABOWSKA
Andrzej WYCIŚLIK
nr katalogowy: 120200
10.15199/180.2019.1.1
the fourth industrial revolution
Industry 4.0
directions of changes
czwarta rewolucja przemysłowa
Przemysł 4.0
kierunki zmian
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Analiza wybranych wyróżników jakości herbat liściastych
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Michał Sowiński
Weronika Bieniek
Katarzyna Żbikowska
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 138322
10.15199/65.2022.6.5
herbata
składniki bioaktywne herbaty
ocena organoleptyczna
barwa
teas
bioactive compounds of tea
organoleptic assessment
color
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-4
Kierunki rozwoju sprzężonych fazowo matryc krawędziowych diod laserowych
Grzegorz SOBCZAK
nr katalogowy: 76300
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-1
EXPLANATORY PREVIEW OF DIRECTIONS OF CHANGES IN DEVELOPMENT OF INDUSTRY
Bożena GAJDZIK
Sandra GRABOWSKA
Andrzej WYCIŚLIK
nr katalogowy: 120200
10.15199/180.2019.1.1
the fourth industrial revolution
Industry 4.0
directions of changes
czwarta rewolucja przemysłowa
Przemysł 4.0
kierunki zmian
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-9
Nowości w dziedzinie chemikaliów dla pr zemysłu papier niczego
PRZEMYSŁAW PRUSZYŃSKI
nr katalogowy: 86883
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2011-4
STAN I KIERUNKI ROZWOJU ELEKTRORAFINACJI MIEDZI W ŚWIECIE
MICHAŁ HANKE
WIT BARANEK
DOROTA KOPYTO
MIECZYSŁAW KWARCIŃSKI
nr katalogowy: 58938
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-4
Wydarzenia
nr katalogowy: 131127
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2015-4
Światowa branża poligraficzna z optymizmem patrzy w przyszłość
nr katalogowy: 90977
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-6
Development of the Electrical Industry in Poland
Wiesław WILCZYŃSKI
Jerzy SŁOWIKOWSKI
nr katalogowy: 53027
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Współczesne trendy na rynku opakowań
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 136032
10.15199/65.2022.1.6
opakowanie
rynek
trendy
packaging
market
trends
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Współczesne trendy na rynku opakowań
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 136032
10.15199/65.2022.1.6
opakowanie
rynek
trendy
packaging
market
trends
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Współczesne trendy na rynku opakowań
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 136032
10.15199/65.2022.1.6
opakowanie
rynek
trendy
packaging
market
trends
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Współczesne trendy na rynku opakowań
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 136032
10.15199/65.2022.1.6
opakowanie
rynek
trendy
packaging
market
trends
OPAKOWANIE 2021-7
Ruszyła linia szklana w zakładzie PepsiCo w Michrowie
nr katalogowy: 132605
OPAKOWANIE 2018-3
Firma API na targach Packaging Innovations 2018
nr katalogowy: 112801
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-4
Przemysł poligraficzny chce inwestować w technologie i rozwój usług
nr katalogowy: 84218
OPAKOWANIE 2009-I
From water to vodka: How to improve products and productive processes the answer at 23rd SIMEI
nr katalogowy: 42514
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2019-4
Z DZIAŁALNOŚCI FIG-u
nr katalogowy: 119532
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-8
Proces produkcji tektur y falistej w pr zyszłości - jak pr zerobić papier pr zyszłości w per fekcyjną tekturę falistą?
MAREK MOTYLEWSKI
nr katalogowy: 86387
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-4
Wydarzenia
nr katalogowy: 131127
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-9b
Possible Future Trends and Research Challenges related to 1 & 2 D Magnetic Properties of Soft Magnetic Materials
Anthony J MOSES
nr katalogowy: 62381
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-2a
Windows7 x64 as real-time measurement and control platform
Krzysztof KOŁEK
nr katalogowy: 74402
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-5
Lightweighting by rightweighting
nr katalogowy: 59638
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-9
Tendencje i innowacje w zakresie czyszczenia fleksograficznych zespołów drukujących
Wojciech Barabasz
nr katalogowy: 139439
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-5
Tendencje i innowacje w zakresie czyszczenia fleksograficznych zespołów drukujących – czyszczenie codzienne i okresowe
Wojciech Barabasz
nr katalogowy: 143424
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-5
Tendencje i innowacje w zakresie czyszczenia fleksograficznych zespołów drukujących – czyszczenie codzienne i okresowe
Wojciech Barabasz
nr katalogowy: 143424
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2018-2
SUCCESS FACTORS AND FUTURE TRENDS IN MASS CUSTOMIZATION
Vladimir MODRAK
Zuzana SOLTYSOVA
Dorota STADNICKA
nr katalogowy: 114026
mass customization
modular products
success factors
mass customization system
masowa indywidualizacja
wyroby modułowe
czynniki sukcesu
system masowej indywidualizacji
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2010-1
Z działalnośi FIGu
Marcin Karabin
nr katalogowy: 49193
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-9
Sterowanie ślizgowe - odporna metoda regulacji obiektów dynamicznych
Andrzej BARTOSZEWICZ
nr katalogowy: 46009
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-7-8
Nowa wiedza o zachowaniach konsumentów na rynku
Henryk Mruk
nr katalogowy: 46210
PACKAGING REVIEW 2024-2
WARSAW PACK: THOUSANDS OF VISITORS AND HUNDREDS OF CONTRACTS
nr katalogowy: 148910
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-11
Możliwości zwiększenia konsumpcji soków jabłkowych w UE
Witold Płocharski
Jarosław Markowski
Katarzyna Jesionkowska
Monika Mieszczakowska
Ronan Symoneaux
Lars Dragsted
nr katalogowy: 48279
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-9
Rozwój systemów oświetlenia i sygnalizacji świetlnej w samochodach
Piotr KAŹMIERCZAK
Maciej ŁUKASIK
nr katalogowy: 46033
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-5
Drukowanie etykiet i opakowań giętkich metodą natryskową
SVITLANA KHADZHYNOVA
nr katalogowy: 105857
OPAKOWANIE 2017-11
BADANIA I ROZWÓJ: Rozwój rynku oraz kierunki innowacji opakowań aerozolowych
ANNA FITRZYK
nr katalogowy: 110605
10.15199/42.2017.11.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-1
Trends of development of rechargeable lithium batteries Kierunki rozwoju akumulatorów litowych
Michał Świętosławski
nr katalogowy: 96173
10.15199/62.2016.1.10
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-11
Przesył energii elektrycznej - potrzeby,progi i bariery
Marek BARTOSIK
Waldemar KAMRAT
Marian KAŹMIERKOWSKI
Włodzimierz LEWANDOWSKI
Maciej PAWLIK
Tadeusz PERYT
Tadeusz SKOCZKOWSKI
Andrzej STRUPCZEWSKI
Adam SZELĄG
nr katalogowy: 102011
10.15199/48.2016.11.69
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Turystyka kulinarna
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 143651
turystyka kulinarna
szlaki kulinarne
turystyczne produkty kulinarne
culinary tourism
culinary trails
tourism culinary products.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Turystyka kulinarna
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 143651
turystyka kulinarna
szlaki kulinarne
turystyczne produkty kulinarne
culinary tourism
culinary trails
tourism culinary products.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-10
Przegląd aktualnych kierunków badań w zakresie zastosowań modelu fraktalnego w symulacjach wyładowań elektrycznych
Michał Molas
Marcin Szewczyk
nr katalogowy: 139782
10.15199/48.2022.10.62
model fraktalny
wyładowania elektryczne
powierzchniowe
drzewiaste
piorunowe
iskra długa.
fractal approach
electrical discharges
surface discharges
electrical treeing
lightning discharges
long spark.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-10
Przegląd aktualnych kierunków badań w zakresie zastosowań modelu fraktalnego w symulacjach wyładowań elektrycznych
Michał Molas
Marcin Szewczyk
nr katalogowy: 139782
10.15199/48.2022.10.62
model fraktalny
wyładowania elektryczne
powierzchniowe
drzewiaste
piorunowe
iskra długa.
fractal approach
electrical discharges
surface discharges
electrical treeing
lightning discharges
long spark.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-10
Przegląd aktualnych kierunków badań w zakresie zastosowań modelu fraktalnego w symulacjach wyładowań elektrycznych
Michał Molas
Marcin Szewczyk
nr katalogowy: 139782
10.15199/48.2022.10.62
model fraktalny
wyładowania elektryczne
powierzchniowe
drzewiaste
piorunowe
iskra długa.
fractal approach
electrical discharges
surface discharges
electrical treeing
lightning discharges
long spark.
PACKAGING REVIEW 2024-1
ANUGA FOODTEC: DIGITALISATION, SUSTAINABILITY AND INDIVIDUALISATION
nr katalogowy: 147840
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-6
Zielony wodór. Krótka monografia. Cz. II**. Kierunki stosowania
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 143960
10.15199/62.2023.6.1
zielony wodór
ogniwo paliwowe
transport
elektrownia
metanol
amoniak
hutnictwo
green hydrogen
fuel cell
transportation
power station
methanol
ammonia
metallurgy
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-6
Zielony wodór. Krótka monografia. Cz. II**. Kierunki stosowania
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 143960
10.15199/62.2023.6.1
zielony wodór
ogniwo paliwowe
transport
elektrownia
metanol
amoniak
hutnictwo
green hydrogen
fuel cell
transportation
power station
methanol
ammonia
metallurgy
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-6
Zielony wodór. Krótka monografia. Cz. II**. Kierunki stosowania
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 143960
10.15199/62.2023.6.1
zielony wodór
ogniwo paliwowe
transport
elektrownia
metanol
amoniak
hutnictwo
green hydrogen
fuel cell
transportation
power station
methanol
ammonia
metallurgy
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-6
Zielony wodór. Krótka monografia. Cz. II**. Kierunki stosowania
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 143960
10.15199/62.2023.6.1
zielony wodór
ogniwo paliwowe
transport
elektrownia
metanol
amoniak
hutnictwo
green hydrogen
fuel cell
transportation
power station
methanol
ammonia
metallurgy
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-6
Zielony wodór. Krótka monografia. Cz. II**. Kierunki stosowania
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 143960
10.15199/62.2023.6.1
zielony wodór
ogniwo paliwowe
transport
elektrownia
metanol
amoniak
hutnictwo
green hydrogen
fuel cell
transportation
power station
methanol
ammonia
metallurgy
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-6
Zielony wodór. Krótka monografia. Cz. II**. Kierunki stosowania
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 143960
10.15199/62.2023.6.1
zielony wodór
ogniwo paliwowe
transport
elektrownia
metanol
amoniak
hutnictwo
green hydrogen
fuel cell
transportation
power station
methanol
ammonia
metallurgy
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Proekologiczne trendy gastronomiczne
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 139523
gastronomia
proekologiczne działania
gastronomy
pro-ecological activities
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Proekologiczne trendy gastronomiczne
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 139523
gastronomia
proekologiczne działania
gastronomy
pro-ecological activities
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-6
Paper Industry in Poland in the 1 st Quarter 2016
KATARZYNA GODLEWSKA
MICHAŁ JASTRZĘBSKI
nr katalogowy: 99386
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2004-3
SUMMARY
T. Stępień
nr katalogowy: 7819
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Technologia browarnicza – trendy w badaniach naukowych (kiedyś i dziś)
Aleksander Poreda
Aneta Ciosek
Olga Hrabia
Katarzyna Fulara
nr katalogowy: 129632
10.15199/64.2020.11–12.1
technologia browarnicza
nauka
rozwój
brewing technology
science
development
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Technologia browarnicza – trendy w badaniach naukowych (kiedyś i dziś)
Aleksander Poreda
Aneta Ciosek
Olga Hrabia
Katarzyna Fulara
nr katalogowy: 129632
10.15199/64.2020.11–12.1
technologia browarnicza
nauka
rozwój
brewing technology
science
development
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-2
THE CRACOW MEETING OF POLISH ENGINEERS
Janusz M. Kowalski
nr katalogowy: 123279
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-1
Stan i tendencje rozwojowe w konstrukcji rozdzielnic niskiego napięcia
Ryszard Batura
Stanisław Olszewski
nr katalogowy: 129990
10.15199/74.2021.1.2
rozdzielnica
pole
szyny
łączniki
switchboard
field
rails
switches
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-1
Stan i tendencje rozwojowe w konstrukcji rozdzielnic niskiego napięcia
Ryszard Batura
Stanisław Olszewski
nr katalogowy: 129990
10.15199/74.2021.1.2
rozdzielnica
pole
szyny
łączniki
switchboard
field
rails
switches
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-9
About trends in packaging products
A. Wilczewska
nr katalogowy: 109579
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-4
Comparative analysis of the results of electrical measurements taken during selected cosmetic and physical therapy treatments
Joanna KOZIEŁ
Michał MAJKA
nr katalogowy: 136965
10.15199/48.2022.04.25
pomiary pola elektromagnetycznego
bezpieczeństwo zabiegów kosmetycznych
składowa elektryczna PEM
fizykoterapia.
electromagnetic field measurements
safety of cosmetic procedures
electric component of EMF
physical therapy
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-4
Comparative analysis of the results of electrical measurements taken during selected cosmetic and physical therapy treatments
Joanna KOZIEŁ
Michał MAJKA
nr katalogowy: 136965
10.15199/48.2022.04.25
pomiary pola elektromagnetycznego
bezpieczeństwo zabiegów kosmetycznych
składowa elektryczna PEM
fizykoterapia.
electromagnetic field measurements
safety of cosmetic procedures
electric component of EMF
physical therapy
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-4
Comparative analysis of the results of electrical measurements taken during selected cosmetic and physical therapy treatments
Joanna KOZIEŁ
Michał MAJKA
nr katalogowy: 136965
10.15199/48.2022.04.25
pomiary pola elektromagnetycznego
bezpieczeństwo zabiegów kosmetycznych
składowa elektryczna PEM
fizykoterapia.
electromagnetic field measurements
safety of cosmetic procedures
electric component of EMF
physical therapy
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-6
Przekrawacz rotacyjny – układy sensoryczne Cz. 1.
Stanisław K. Musielak
nr katalogowy: 143844
10.15199/54.2023.6.2
tekturnica
przekrawacz rotacyjny
sensor TTL
sensor Sin-Cos
pomiar wibracji
detekcja zatorów
corrugator
rotary cutter
TTL sensor
Sin-Cos sensor
vibration measurement
jam detection
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-6
Przekrawacz rotacyjny – układy sensoryczne Cz. 1.
Stanisław K. Musielak
nr katalogowy: 143844
10.15199/54.2023.6.2
tekturnica
przekrawacz rotacyjny
sensor TTL
sensor Sin-Cos
pomiar wibracji
detekcja zatorów
corrugator
rotary cutter
TTL sensor
Sin-Cos sensor
vibration measurement
jam detection
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2024-1
Trendy w katastrze i gospodarce nieruchomościami w świetle rozwoju normy ISO 19152 oraz szeroko pojętej gospodarki nieruchomościami w 3D
Jarosław BYDŁOSZ
nr katalogowy: 146777
10.15199/50.2024.1.3
druga edycja ISO 19152
kataster 3D
gospodarka przestrzenna w 3D
administracja przestrzenna 3D
ISO 19152 second edition
3D cadastre
3D land administration
3D spatial administration
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-3
50 edycja targów BRAU Beviale dla branż napojowych (cz. 3)
Maria Przegalińska
nr katalogowy: 67231
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-2
Technologia wytwarzania sub-mikrometrowych diod tunelowych typu MIM
Bartłomiej STONIO
Piotr WIŚNIEWSKI
Maciej HARAS
Mariusz SOCHACKI
nr katalogowy: 136085
10.15199/48.2022.02.25
metal-dielektryk-metal
trawienie warstw metalicznych
elektronolitografia
metal-insulator-metal
metallic layers etching
electron beam lithography
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-2
Technologia wytwarzania sub-mikrometrowych diod tunelowych typu MIM
Bartłomiej STONIO
Piotr WIŚNIEWSKI
Maciej HARAS
Mariusz SOCHACKI
nr katalogowy: 136085
10.15199/48.2022.02.25
metal-dielektryk-metal
trawienie warstw metalicznych
elektronolitografia
metal-insulator-metal
metallic layers etching
electron beam lithography
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-5
A Review on Research Trends in using Cuckoo Search Algorithm: Applications and Open Research Challenges
Kalsoom Safdar
Khairul Najmy Abdul Rani
Hasliza A. Rahim
Siti Julia Rosli
Mohd Aminudin Jamlos
nr katalogowy: 143193
10.15199/48.2023.05.04
Cuckoo Search Algorithm
Swarm Intelligence Algorithms
Metaheuristics
Optimization Problems
Local Trap Problems
algorytm cuckoo
optymalizacja
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-5
A Review on Research Trends in using Cuckoo Search Algorithm: Applications and Open Research Challenges
Kalsoom Safdar
Khairul Najmy Abdul Rani
Hasliza A. Rahim
Siti Julia Rosli
Mohd Aminudin Jamlos
nr katalogowy: 143193
10.15199/48.2023.05.04
Cuckoo Search Algorithm
Swarm Intelligence Algorithms
Metaheuristics
Optimization Problems
Local Trap Problems
algorytm cuckoo
optymalizacja
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH