Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Dobra karta menu
Ewa Czarniecka-Skubina
Rafał Troć
nr katalogowy: 134943
gastronomia
karty menu
rodzaje kart menu
gastronomy
menu card
types of menu cards
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Dobra karta menu
Ewa Czarniecka-Skubina
Rafał Troć
nr katalogowy: 134943
gastronomia
karty menu
rodzaje kart menu
gastronomy
menu card
types of menu cards
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Dobra karta menu
Ewa Czarniecka-Skubina
Rafał Troć
nr katalogowy: 134943
gastronomia
karty menu
rodzaje kart menu
gastronomy
menu card
types of menu cards
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3a
The Impact of Calculation Precision on the Process of Mathematical Model Construction with the Use of Optimization
Petro STAKHIV
Liliana BYCZKOWSKA-LIPIŃSKA
Yuriy KOZAK
nr katalogowy: 75106
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-2
Testing fault susceptibility of Java Cards
Janusz CHORKO
Tomasz KOBYLARZ
Piotr NAZIMEK
nr katalogowy: 82695
10.12915/pe.2014.02.21
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-6
ANALIZA ZUŻYCIA ENERGII PRZEZ KARTY WLAN W TRYBIE ZMNIEJSZONEGO POBORU MOCY
Marek Natkaniec
Maciej Janawa
Paweł Szczęsny
nr katalogowy: 101762
10.15199/59.2016.6.44
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Na dziko
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140247
dziczyzna
sarna
dzik jeleń
wartość odżywcza
obróbka termiczna
przyprawy i dodatki do dziczyzny
potrawy z dziczyzny
venison
roe deer
wild boar deer
nutritional value
heat treatment
spices and game additives
venison dishes
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-7
Fast implementation of multi-population (1+1)-ES
JOANNA KOŁODZIEJCZYK
ANNA TOMASZEWSKA
nr katalogowy: 27850
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-4
Influence of digital resolution of measuring equipment on the accuracy of power loss measured in Epstein frame
Stan ZUREK
Philip MARKETOS
Philip ANDERSON
Anthony J. MOSES
nr katalogowy: 25127
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Proekologiczne trendy gastronomiczne
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 139523
gastronomia
proekologiczne działania
gastronomy
pro-ecological activities
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Proekologiczne trendy gastronomiczne
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 139523
gastronomia
proekologiczne działania
gastronomy
pro-ecological activities
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Na dziko
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140247
dziczyzna
sarna
dzik jeleń
wartość odżywcza
obróbka termiczna
przyprawy i dodatki do dziczyzny
potrawy z dziczyzny
venison
roe deer
wild boar deer
nutritional value
heat treatment
spices and game additives
venison dishes
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2015-3
Simulation of Dynamic RFID System
Marek Gotfryd
Bartosz Pawłowicz
Sebastian Twardzik
nr katalogowy: 90117
10.15199/13.2015.3.2
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-12
Finding outliers for large medical datasets
Agnieszka DURAJ
Andrzej KRAWCZYK
nr katalogowy: 56655
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-6
Strategiczne menu
Jan Marek Mołoniewicz
nr katalogowy: 52073
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-3
Novel techniques applied to biometric human identification
MICHAŁ CHORAŚ
nr katalogowy: 41984
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia ukraińska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 136213
kuchnie regionalne
kuchnia ukraińska
charakterystyka
regional cuisine
Ukrainian cuisine
characteristic
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia ukraińska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 136213
kuchnie regionalne
kuchnia ukraińska
charakterystyka
regional cuisine
Ukrainian cuisine
characteristic
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-4
Wizytówka restauracji
Marzanna Zienkiewicz
nr katalogowy: 125925
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-10-11
Menu wysokich lotów
nr katalogowy: 63456
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-10
Menu pod ostrzałem
nr katalogowy: 54781
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
PIECE KONWEKCYJNO-PAROWE z funkcją wędzenia naturalnym dymem
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
Agata Blicharz-Kania
nr katalogowy: 144001
piec konwekcyjno-parowy
wędzenie
mięso
utrwalanie
combi oven
smoking
meat
preservation
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
PIECE KONWEKCYJNO-PAROWE z funkcją wędzenia naturalnym dymem
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
Agata Blicharz-Kania
nr katalogowy: 144001
piec konwekcyjno-parowy
wędzenie
mięso
utrwalanie
combi oven
smoking
meat
preservation
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-6
Kawa niejedno ma imię - tworzymy kawowe menu
Anna Owczarek
nr katalogowy: 68245
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-7
Skrobia w dawnych papierach czerpanych ręcznie – próby wyjaśnienia przyczyn jej obecności
Tomasz Kozielec
Katarzyna Zapolska
nr katalogowy: 138590
10.15199/54.2022.7.1
skrobia
krochmal
kleik skrobiowy
papiernictwo
szmaty
naprawy papieru
zanieczyszczenia
mikrobiologia
badania mikroskopowe
starch
starch paste
papermaking
rags
paper repair
impurities
microbiology
microscopic analyses
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-7
Skrobia w dawnych papierach czerpanych ręcznie – próby wyjaśnienia przyczyn jej obecności
Tomasz Kozielec
Katarzyna Zapolska
nr katalogowy: 138590
10.15199/54.2022.7.1
skrobia
krochmal
kleik skrobiowy
papiernictwo
szmaty
naprawy papieru
zanieczyszczenia
mikrobiologia
badania mikroskopowe
starch
starch paste
papermaking
rags
paper repair
impurities
microbiology
microscopic analyses
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-7
Skrobia w dawnych papierach czerpanych ręcznie – próby wyjaśnienia przyczyn jej obecności
Tomasz Kozielec
Katarzyna Zapolska
nr katalogowy: 138590
10.15199/54.2022.7.1
skrobia
krochmal
kleik skrobiowy
papiernictwo
szmaty
naprawy papieru
zanieczyszczenia
mikrobiologia
badania mikroskopowe
starch
starch paste
papermaking
rags
paper repair
impurities
microbiology
microscopic analyses
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-7
Skrobia w dawnych papierach czerpanych ręcznie – próby wyjaśnienia przyczyn jej obecności
Tomasz Kozielec
Katarzyna Zapolska
nr katalogowy: 138590
10.15199/54.2022.7.1
skrobia
krochmal
kleik skrobiowy
papiernictwo
szmaty
naprawy papieru
zanieczyszczenia
mikrobiologia
badania mikroskopowe
starch
starch paste
papermaking
rags
paper repair
impurities
microbiology
microscopic analyses
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-7
Skrobia w dawnych papierach czerpanych ręcznie – próby wyjaśnienia przyczyn jej obecności
Tomasz Kozielec
Katarzyna Zapolska
nr katalogowy: 138590
10.15199/54.2022.7.1
skrobia
krochmal
kleik skrobiowy
papiernictwo
szmaty
naprawy papieru
zanieczyszczenia
mikrobiologia
badania mikroskopowe
starch
starch paste
papermaking
rags
paper repair
impurities
microbiology
microscopic analyses
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-4
OD REDAKCJI
Kinga Wesołowska
nr katalogowy: 113097
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-1
Polacy w Luksemburgu
Dorota Karwacka
nr katalogowy: 56985
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-7-8
Zdrowe menu
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 108494
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2005-5
Magnetostrykcja różnych stopów Fe magnetycznie miękkich spowodowania magnesowaniem rotacyjnym
Christian KRELL
Helmut PFUTZNER
nr katalogowy: 11710
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2023-4
METODY POMIARU PARAMETRÓW ANTEN STOSOWANYCH W KARTACH RFID
Mariusz Zamłyński
nr katalogowy: 144788
10.15199/59.2023.4.60
antena
impedancja wejściowa
karta zbliżeniowa
rezonans
RFID
antenna
input impedance
proximity card
resonance
RFID
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-1-2
Włoscy pasjonaci Konkurs kulinarny "Menu Italia 2016"
nr katalogowy: 103524
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-12
Tradycja nadal w cenie
Marcin Zatyka
nr katalogowy: 72884
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia litewska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 140919
kuchnia regionalna
kuchnia litewska
charakterystyka
regional cuisine
Lithuanian cuisine
characteristic
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia litewska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 140919
kuchnia regionalna
kuchnia litewska
charakterystyka
regional cuisine
Lithuanian cuisine
characteristic
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2021-2
TECHNOLOGIA TESTOWANIA PAKIETÓW WLCSP
Krzysztof Dąbrowiecki
nr katalogowy: 130616
10.15199/13.2021.2.5
WLCSP
UBM
BGA
Fan-in
Fan-out
karta testowa
mikrokontaktory sprężynkowe
kulki lutu
WLCSP
UBM
BGA
Fan-in
Fan-out
probe card
pogo pins
solder bumps
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-4
Design features of a portable ultrasonic-impedance tomograph for bladder monitoring
Michał GOŁĄBEK
Bartłomiej BARAN
Piotr BOŻEK
Daria STEFAŃCZAK
Dariusz WÓJCIK
nr katalogowy: 148148
10.15199/48.2024.04.48
ultrasound tomography
electrical impedance tomography
beamforming
bladder monitoring
tomografia ultradźwiękowa
tomografia impedancyjna
formowanie wiązki
monitorowanie pęcherza
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-6
Angielski dla behapowców Lekcja 78
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 99012
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-5
Krok do wielkiej kariery
nr katalogowy: 120190
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-4
Soki owocowe i warzywne Soczyste menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 113102
soki
owoce
warzywa
wartość odżywcza
substancje bioaktywne
właściwości zdrowotne
juices
fruits
vegetables
nutritional value
bioactive substances
health properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Wpływ pandemii koronawirusa na rynek produktów spożywczych i gastronomię w USA
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 134157
10.15199/65.2021.10.3
koronawirus
USA
przemysł spożywczy
gastronomia
coronavirus
USA
food industry
gastronomy
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Wpływ pandemii koronawirusa na rynek produktów spożywczych i gastronomię w USA
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 134157
10.15199/65.2021.10.3
koronawirus
USA
przemysł spożywczy
gastronomia
coronavirus
USA
food industry
gastronomy
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Wpływ pandemii koronawirusa na rynek produktów spożywczych i gastronomię w USA
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 134157
10.15199/65.2021.10.3
koronawirus
USA
przemysł spożywczy
gastronomia
coronavirus
USA
food industry
gastronomy
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Wpływ pandemii koronawirusa na rynek produktów spożywczych i gastronomię w USA
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 134157
10.15199/65.2021.10.3
koronawirus
USA
przemysł spożywczy
gastronomia
coronavirus
USA
food industry
gastronomy
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-2
Pełna informacja
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 49896
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-1
Pełna informacja
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 49031
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-4
Sowa od kuchni
nr katalogowy: 75780
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-6
Nastrojowe menu
DANUTA GAJEWSKA
nr katalogowy: 4162
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-11
Menu wróżbitów
Bogna Wernichowska
nr katalogowy: 48031
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-12
Czekolada do picia na gorąco – rozkosz dla podniebienia i profit dla biznesu
nr katalogowy: 146309
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2004-12
SIEMENS Nowy telefon stacjonarny Siemens Gigaset S440
nr katalogowy: 5807
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
MIĘSNE PRZYSMAKI wielkanocne
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 142437
kiełbasa biała
kiełbasa wędzona
wędzonki
pieczenie
zupy wielkanocne
przetwory w galarecie
white sausage
smoked sausage
whole muscle smoked products
roasted meat products
easter soups
products in gelatine jelly
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
MIĘSNE PRZYSMAKI wielkanocne
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 142437
kiełbasa biała
kiełbasa wędzona
wędzonki
pieczenie
zupy wielkanocne
przetwory w galarecie
white sausage
smoked sausage
whole muscle smoked products
roasted meat products
easter soups
products in gelatine jelly
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
MIĘSNE PRZYSMAKI wielkanocne
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 142437
kiełbasa biała
kiełbasa wędzona
wędzonki
pieczenie
zupy wielkanocne
przetwory w galarecie
white sausage
smoked sausage
whole muscle smoked products
roasted meat products
easter soups
products in gelatine jelly
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-1
Uczty pokazowe
nr katalogowy: 18669
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-7-8
Smak indywidualności
nr katalogowy: 18527
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
Wygoda i bezpieczeństwo
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 131702
żywność wygodna
metody utrwalania
koronawirus
gotowe dania restauracyjne
zestawy do samodzielnego przygotowania
oferta sklepowa gastronomii
convenience food
preservation methods
coronavirus
ready-made restaurant dishes
do it yourself kits
gastronomy offer for stores
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
Wygoda i bezpieczeństwo
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 131702
żywność wygodna
metody utrwalania
koronawirus
gotowe dania restauracyjne
zestawy do samodzielnego przygotowania
oferta sklepowa gastronomii
convenience food
preservation methods
coronavirus
ready-made restaurant dishes
do it yourself kits
gastronomy offer for stores
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2021-5
Analiza wytrzymałości na skręcanie wybranych materiałów poliuretanowych odlewanych próżniowo w formach silikonowych
Jacek Bernaczek
nr katalogowy: 133867
10.15199/148.2021.5.2
wytrzymałość na skręcanie
żywice poliuretanowe
odlewanie próżniowe
torsional strength
polyurethane resins
vacuum casting
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2021-5
Analiza wytrzymałości na skręcanie wybranych materiałów poliuretanowych odlewanych próżniowo w formach silikonowych
Jacek Bernaczek
nr katalogowy: 133867
10.15199/148.2021.5.2
wytrzymałość na skręcanie
żywice poliuretanowe
odlewanie próżniowe
torsional strength
polyurethane resins
vacuum casting
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2021-5
Analiza wytrzymałości na skręcanie wybranych materiałów poliuretanowych odlewanych próżniowo w formach silikonowych
Jacek Bernaczek
nr katalogowy: 133867
10.15199/148.2021.5.2
wytrzymałość na skręcanie
żywice poliuretanowe
odlewanie próżniowe
torsional strength
polyurethane resins
vacuum casting
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-5
An Algorithm for Identification of Different Types of Partial Discharge Using Harmonic Orders
Mohammad Shukri
HAPEEZ
Ngah Ramzi HAMZAH
Habibah HASHIM
Ahmad Farid ABIDIN
Mustafar Kamal HAMZAH
nr katalogowy: 76768
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-4
Na rosyjską nutę
DOMINIKA GASIK
nr katalogowy: 18592
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-2
Menu dla dzieci
DANUTA GAJEWSKA
nr katalogowy: 11911
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-7-8
Ohh, co za sushi
nr katalogowy: 46086
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-9
Najmłodsi mistrzowie
nr katalogowy: 4253
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-3
Domowa Japonia
MAGDA KORAL
nr katalogowy: 4050
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-1
Dary lasu
TERESA KOKOCIŃSKA
nr katalogowy: 3984
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-11
Słodkie co nieco
DG
nr katalogowy: 12132
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-5
Kawowy boom
DAG
nr katalogowy: 11981
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-4
The investigation of anisotropic Nd-Fe-B dielectromagnets in elevated temperatures
Marek PRZYBYLSKI
Barbara ŚLUSAREK
nr katalogowy: 51528
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-1
Włoskie specjalności
WITOLD K. KOŚCIAŃSKI
nr katalogowy: 18678
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-5
Z kwiatami przy stole
nr katalogowy: 4149
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-5
Komputerowy program Eureka pomocą dla inżynierów chemików
JAROSŁAW ZIEŃKO
nr katalogowy: 106999
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-9
Zaproszenie do stołu
WITOLD BOCHO
nr katalogowy: 12085
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-10
A Stream Cipher Generator Based on a Combination of Two Non-linear Systems for Secure Signal Transmissions
Ahmed S. Alshammari
nr katalogowy: 128247
10.15199/48.2020.10.09
Rössler system
Lorenz System
Stream cipher
Key Space
cryptanalysis..
szyfrowane przesyłanie danych
system Lorenza
system Rosslera
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2014-10
ALGORYTM OCENY ZAGROŻEŃ ZAWODOWYCH NA GÓRNICZYM STANOWISKU PRACY
WALDEMAR KORZENIOWSKI
DAGMARA NOWAK-SENDEROWSKA
nr katalogowy: 87275
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-9
Złota słodka jesień
DOMINIKA GASIK
nr katalogowy: 18472
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-4
Śledź w czekoladzie i inne specjały
JÓZEF NARÓĆ
nr katalogowy: 4098
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-11
Zastosowanie polarymetrycznych czujników natężenia prądu i Ślizgającej Dyskretnej Transformaty Wienera – Chinczyna w układach kontrolno - zabezpieczeniowych linii elektroenergetycznych wysokiego napięcia 110 kV
Sławomir Andrzej TORBUS
Dariusz SURMA
nr katalogowy: 63932
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-2
Menu z Amorem w tle Dieta o właściwościach afrodyzjakalnych
WOJCIECH KOLANOWSKI
nr katalogowy: 18639
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-5
Powiew lata w kawowym menu
Elżbieta Citak
nr katalogowy: 76274
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-4
Na zdrowie, czyli jak wydać zdrowe przyjęcie
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 97323
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1a
Parameter sensitivity analysis for offset printing simulation model
Przemysław KORYTKOWSKI
Tomasz WIŚNIEWSKI
Szymon RYMASZEWSKI
nr katalogowy: 74157
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-7
Dzień Papiernika w Stora Enso zwiastuje nadejście lata Lato, lato, lato czeka…
Agnieszka Wilczewska
nr katalogowy: 115089
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-5
Utilization of fuel cell energy source for distribution power generation: theory, modeling and review of research work
Nor Aira ZAMBR
Azah MOHAMED
nr katalogowy: 84482
10.12915/pe.2014.05.044
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-5
Podejście jakościowe Emocjonalny masaż w restauracji jest tak samo ważny, jak dobra karta menu
WIESŁAWA SZCZEP
nr katalogowy: 4145
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-25-26
Potrawa dla prawdziwych smakoszy
nr katalogowy: 103023
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-1-2
Puchar Świata od kuchni
nr katalogowy: 141815
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-10b
Programming NVIDIA cards by means of transitive closure based parallelization algorithms
Marek PALKOWSKI
Wlodzimierz BIELECKI
nr katalogowy: 71425
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2020-4
Powłoki poliuretanowe w środkach transportu
Łukasz KOMOREK
Robert SZCZEPANIAK
Andrzej KOMOREK
nr katalogowy: 129773
10.15199/160.2020.4.4
powłoka poliuretanowa
właściwości mechaniczne
parametry trybologiczne
polyurethane coating
mechanical strength
tribological properties
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2020-4
Powłoki poliuretanowe w środkach transportu
Łukasz KOMOREK
Robert SZCZEPANIAK
Andrzej KOMOREK
nr katalogowy: 129773
10.15199/160.2020.4.4
powłoka poliuretanowa
właściwości mechaniczne
parametry trybologiczne
polyurethane coating
mechanical strength
tribological properties
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-1
Analiza możliwości wykorzystania turbozespołu wiatrowego do stabilizacji napięcia w węźle elektroenergetycznej linii SN z wykorzystaniem symulatora pracującego w czasie rzeczywistym
Zbigniew KŁOSOWSKI
nr katalogowy: 88869
10.15199/48.2015.01.04
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-3
Niech żyje, żyje nam – czyli jak utrzymać zmywarkę gastronomiczną w dobrej kondycji
nr katalogowy: 142319
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2004-4
Przybliżona zależność statyczna pomiędzy zmiennymi modelu
Bartłomiej BELICZYŃSKI
Krystian KUBOWICZ
nr katalogowy: 3715
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-10
Wpływ klasy złomu stalowego na uzysk ciekłej stali wytapianej w elektrycznym piecu łukowym
Krystian JANISZEWSKI
nr katalogowy: 71862
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-4
Pomiary prądu i napięcia zasilającego różne typy źródeł światła
Krzysztof TOMCZUK
nr katalogowy: 59127
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-11
Herbata w menu
nr katalogowy: 39500
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-10
Fasola z nutką wanilii
nr katalogowy: 93911
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2009-6
Corrosion resistance of intermediate coatings containing micaceous iron oxide of different degree of lamellarity
PIER LUIGI BONORA
MARIA LEKKA
nr katalogowy: 44835
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-4
AKADEMIA WYPIEKÓW - Ewolucja w świecie fast food
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 148025
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-5
Badania emisyjno-energetyczne typoszeregu kotłów małej mocy
Janusz Lasek
Katarzyna Matuszek
Piotr Hrycko
Krzysztof Głód
nr katalogowy: 137685
10.15199/62.2022.5.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-5
Badania emisyjno-energetyczne typoszeregu kotłów małej mocy
Janusz Lasek
Katarzyna Matuszek
Piotr Hrycko
Krzysztof Głód
nr katalogowy: 137685
10.15199/62.2022.5.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-5
Badania emisyjno-energetyczne typoszeregu kotłów małej mocy
Janusz Lasek
Katarzyna Matuszek
Piotr Hrycko
Krzysztof Głód
nr katalogowy: 137685
10.15199/62.2022.5.5
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2005-5
Obrotowa i osiowa magnetostrykcja jako rezultat rotacyjnej magnetyzacji - analiza fundamentalna
Helmut PFUTZNER
Christian KRELL
nr katalogowy: 11709
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-7-8
Dzień Szefów
nr katalogowy: 108499
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-1
Herbata w menu
nr katalogowy: 32376
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Bullipedia o winach
Redakcja
nr katalogowy: 130958
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-5
Zimno i zdrowo
nr katalogowy: 120186
frozen vegetables
nutritional value
heat treatment
culinary preparation
dishes.
mrożonki warzywne
wartość odżywcza
obróbka termiczna
wykorzystanie kulinarne
potrawy.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-2
Herbata w menu
nr katalogowy: 33380
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-12
Herbata w menu
nr katalogowy: 31739
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-11
Herbata w menu
nr katalogowy: 31187
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-12
Herbata w menu
nr katalogowy: 39716
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-7-8
Herbata w menu
nr katalogowy: 36845
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-6
Herbata w menu
nr katalogowy: 35793
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Bullipedia o winach
Redakcja
nr katalogowy: 130958
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Co nowego w NINE's?
nr katalogowy: 136210
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-3
Restauracja i klub w jednym
nr katalogowy: 142324
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-4
Sztuczne sieci neuronowe i kierunki ich zastosowań w przemyśle. Klasyfikacja i rodzaje zadań wykonywanych przez sztuczne sieci neuronowe
ROBERT DROBINA
ANETA GRECKA
STANISŁAW LEWANDOWSKI
nr katalogowy: 98054
10.15199/60.2016.04.3
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2005-5
Pomiary strat rotacyjnych w materiałach magnetycznych na bazie Fe
Emmerich KITZ
Georg KRISMANIC
Christian KRELL
Helmut PFUTZNER
nr katalogowy: 11712
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2005-3
Porównanie wybranych filtrów nieliniowych jako narzędzi przetwarzania sekwencji obrazu zdegradowanych przez szum gaussowski i impulsowy
Sławomir SKONECZNY
nr katalogowy: 11672
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2016-10
The Internet of Things – from smart packaging to a world of smart objects?
Wojciech Nowakowski
nr katalogowy: 101671
10.15199/13.2016.10.18
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-4
Herbata w menu
nr katalogowy: 34404
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-10
Herbata w menu
nr katalogowy: 30198
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-10
Jesień w wersji fusion
nr katalogowy: 30197
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-9
Herbata w menu
nr katalogowy: 37919
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-6
Ryba po grecku?
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 35778
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-5
Herbata w menu
nr katalogowy: 35149
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-7-8
Nowa twarz espresso
nr katalogowy: 69677
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11b
Rola fazy mulitowej w podwyższeniu odporności elektroporcelan na procesy starzeniowe
Przemysław RANACHOWSKI
Feliks REJMUND
Zbigniew RANACHOWSKI
Andrzej PAWEŁEK
Andrzej PIĄTKOWSKI
Stanislav KUDELA Jr
nr katalogowy: 72299
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-12
Wpływ dodatku wybranych rodzajów wypełniaczy na właściwości sorpcyjne papieru
Piotr Pospiech
Michał Łazorczyk
nr katalogowy: 141080
10.15199/54.2022.12.4
adsorpcja barwnika
wypełniacze
chłonność
mikrosfery siloksanowe
dyes adsorption
fillers
sorption
siloxane microspheres
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-12
Wpływ dodatku wybranych rodzajów wypełniaczy na właściwości sorpcyjne papieru
Piotr Pospiech
Michał Łazorczyk
nr katalogowy: 141080
10.15199/54.2022.12.4
adsorpcja barwnika
wypełniacze
chłonność
mikrosfery siloksanowe
dyes adsorption
fillers
sorption
siloxane microspheres
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-12
Wpływ dodatku wybranych rodzajów wypełniaczy na właściwości sorpcyjne papieru
Piotr Pospiech
Michał Łazorczyk
nr katalogowy: 141080
10.15199/54.2022.12.4
adsorpcja barwnika
wypełniacze
chłonność
mikrosfery siloksanowe
dyes adsorption
fillers
sorption
siloxane microspheres
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2006-2
Mikrownęki półprzewodnikowe i ich zastosowanie w przyrządach optoelektronicznych
J. Muszalski
nr katalogowy: 16436
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2021-6
Analiza wybranych właściwości wytrzymałościowych materiałów ABS i PC przetwarzanych techniką VC
Jacek Bernaczek
nr katalogowy: 135045
10.15199/148.2021.6.3
wytrzymałość na rozciąganie i zginanie
żywice poliuretanowe
odlewanie próżniowe
tensile and flexural strength
polyurethane resins
vacuum casting
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2021-6
Analiza wybranych właściwości wytrzymałościowych materiałów ABS i PC przetwarzanych techniką VC
Jacek Bernaczek
nr katalogowy: 135045
10.15199/148.2021.6.3
wytrzymałość na rozciąganie i zginanie
żywice poliuretanowe
odlewanie próżniowe
tensile and flexural strength
polyurethane resins
vacuum casting
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2021-6
Analiza wybranych właściwości wytrzymałościowych materiałów ABS i PC przetwarzanych techniką VC
Jacek Bernaczek
nr katalogowy: 135045
10.15199/148.2021.6.3
wytrzymałość na rozciąganie i zginanie
żywice poliuretanowe
odlewanie próżniowe
tensile and flexural strength
polyurethane resins
vacuum casting
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2014-7
Wpływ stanu powierzchni na proces utleniania powłok typu NiCrAlY na stopie Inconel 625
DAWID NIEMIEC
GRZEGORZ MOSKAL
MARTA MIKUŚKIEWICZ
ADRIAN MOŚCICKI
ŁUKASZ CARSKI
nr katalogowy: 85255
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-3
Herbata w menu
nr katalogowy: 33557
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-9
Herbata w menu
nr katalogowy: 29651
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-10
Herbata w menu
nr katalogowy: 38475
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-10
Między Wschodem a Zachodem
nr katalogowy: 38470
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-6
Lecznicze menu
DANUTA GAJEWSKA
nr katalogowy: 35777
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-5
Kiełkująca moc
EDYTA KWIATKOWSKA
nr katalogowy: 25737
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-3
Ujawnione sekrety
nr katalogowy: 24627
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-7-8
Zawsze na czasie
nr katalogowy: 78109
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-2
Sekrety idealnego deseru
nr katalogowy: 124737
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-1
BHP W SIECI
nr katalogowy: 89052
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Roślinny Przewodnik Cukierniczy
nr katalogowy: 133971
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-8
Ryby, owoce morza i wino
nr katalogowy: 132924
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Catering dietetyczny z wyborem menu?
nr katalogowy: 136208
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-3
Klasyka z powiewem nowości
nr katalogowy: 83260
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-12
Święta i przyjaciele
nr katalogowy: 72880
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-12
Tradycyjnie, czy modnie?
nr katalogowy: 124234
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-4
Dialog z tradycją
nr katalogowy: 119634
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2010-11
Coefficient of Variation in Time and Spatial EMF Measurements Near Transmitting Stations
Fryderyk Lewicki
Andrzej Ługowski
nr katalogowy: 56068
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2012-4
Nowe atramenty w druku natryskowym
Svitlana Khadzhynova
nr katalogowy: 67185
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2002-5
Technologia nowoczesnych postaci leków
PIOTR ŚLIFIRSKI
nr katalogowy: 28381
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-5
Temperature, Overcharge and Short-Circuit Studies of Batteries used in Electric Vehicles
Andrzej ŁEBKOWSKI
nr katalogowy: 105427
10.15199/48.2017.05.13
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-12b
Analysis of rotor disc thickness in coreless stator axial flux permanent magnet synchronous machine
Peter VIRTIČ
nr katalogowy: 73132
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-10
Evolution of IC Switching Voltage Regulator
Labonnah F. RAHMAN
Lim M. RONG
Mamun B. I. REAZ
Hafizah HUSAIN
Mohammad MARUFUZZAMAN
nr katalogowy: 94021
10.15199/48.2015.10.31
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2006-2
Zjawiska fluktuacyjne w półprzewodnikowych czujnikach gazu
L. Hasse
J. Smulko
L. Spiralski
J. Dobkowski
nr katalogowy: 16441
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-4
Warszawa-Jerozolima
DOMINIKA MATUSZAK
nr katalogowy: 34394
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-3
Mięso zwierząt egzotycznych nietypowe źródło białka
DARIUSZ NOWAK
nr katalogowy: 33811
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-2
Szef kuchni poleca...
nr katalogowy: 32772
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-1
DESERY
Bożena Sikoń
nr katalogowy: 32326
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-10
Soczyste normy
nr katalogowy: 30189
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-9
Bio menu
nr katalogowy: 37912
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-9
Á la carte
nr katalogowy: 37909
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-3
Kto jest gdzie, czyli ścieżki ku gastronomicznym sukcesom
nr katalogowy: 24636
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-10
Osobliwości na talerzu
Joanna Żuchniewicz
nr katalogowy: 79808
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-6
OD REDAKCJI
Maria Burska
nr katalogowy: 77100
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-2
Modelling of BLDC motor with different fashions of winding connection
Andrzej POPENDA
Marcjan NOWAK
nr katalogowy: 118388
10.15199/48.2019.02.21
BLDC motor
converter and inverter
mathematical modelling
control strategies.
silnik BLDC
przekształtnik
modelowanie matematyczne
strategie sterowania
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-2
New precautionary statistical criteria for monitoring quality of technological processes Nowe statystyczne kryteria ostrożności do monitorowania jakości procesów technologicznych
Eugenij Volodarsky
Zygmunt Warsza
Larysa Kosheva
nr katalogowy: 104016
10.15199/62.2017.2.21
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-2a
Detection of Pre-alarm State in Mixed Telephone Network of Electric Power Utility
Mihailo STANIĆ
Aleksandar LEBL
Dragan MITIĆ
Žarko MARKOV
nr katalogowy: 74417
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-11
Application of geometric parameters in texture analysis of traditional stone walls
Aleksandra Gorączko
Marcin Gorączko
nr katalogowy: 151564
10.15199/33.2024.11.19
Uniejów
budynki murowane z kamienia
opoka
typologia murów kamiennych
wskaźniki tekstur
Uniejów
stone masonry buildings
soft limestone
types of stone walls
texture parameters
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-II
Increasing of effectiveness of electromagnetic process analysis in nonlinear time-varying circuits due to separation of equivalence classes
Sergei DENYSYUK
Katerina MINAZOVA
nr katalogowy: 30368
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-5
Performance comparison of wavelet thresholding techniques on weak ECG signal denoising
Mehmet ÜSTÜNDAĞ
Abdulkadir ŞENGÜR
Muammer GÖKBULUT
Fikret ATA
nr katalogowy: 76773
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-4
Moda na cykorię trwa
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 34453
AURA 2007-8
Prawda i legendy o tabliczce czekolady
KRYSTYNA BONENBERG
nr katalogowy: 29007
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-5
BHP W SIECI
nr katalogowy: 84134
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-1-2
OD REDAKCJI
Maria Burska
nr katalogowy: 65459
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-10
Smakowity kąsek
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 71215
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-5
Wino i potrawy (c.d.)
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 51674
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-1
Analysis of long-term stability of thin-film and polymer thick-film resistors embedded in Printed Circuit Boards
Paweł Winiarski
Andrzej Dziedzic
Adam Kłossowicz
Wojciech Stęplewski
Grażyna Kozioł
nr katalogowy: 65206
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-11
Electromagnetic wave propagation into building constructions
Agnieszka CHOROSZUCHO
Cezary PIEŃKOWSKI
Andrzej JORDAN
nr katalogowy: 39565
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-4
Diagnostic of distribution transformers by SFRA method
Miroslav GUTTEN
nr katalogowy: 25148
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-3
Modeling and research of methods for speed and torque control of DC motors
Mohamed Qawaqzeh
Huthaifa A. Al_issa
Kostiantyn Soroka
Viktor Kharchenko
Mykola Lysychenko
Oleksandr Miroshnyk
Stepan Kovalyshyn
Taras Shchur
Paweł Kiełbasa
nr katalogowy: 142241
10.15199/48.2023.03.17
DC motors
speed and torque control
operational amplifier
modes of operation
silniki prądu stałego
regulacja prędkości i momentu obrotowego
wzmacniacz operacyjny
tryby eksploatacji
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-3
Modeling and research of methods for speed and torque control of DC motors
Mohamed Qawaqzeh
Huthaifa A. Al_issa
Kostiantyn Soroka
Viktor Kharchenko
Mykola Lysychenko
Oleksandr Miroshnyk
Stepan Kovalyshyn
Taras Shchur
Paweł Kiełbasa
nr katalogowy: 142241
10.15199/48.2023.03.17
DC motors
speed and torque control
operational amplifier
modes of operation
silniki prądu stałego
regulacja prędkości i momentu obrotowego
wzmacniacz operacyjny
tryby eksploatacji
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-1
Migracja toksycznych metali z papierowych i tekturowych wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością
Maciej Ciepliński
Izabela Podawczyk
nr katalogowy: 141600
10.15199/54.2023.1.1
papier
tektura
kontakt z żywnością
toksyczne metale
absorpcyjna spektrometria atomowa
paper
board
contact with food
toxic metals
atomic absorption spectrometry
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-1
Migracja toksycznych metali z papierowych i tekturowych wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością
Maciej Ciepliński
Izabela Podawczyk
nr katalogowy: 141600
10.15199/54.2023.1.1
papier
tektura
kontakt z żywnością
toksyczne metale
absorpcyjna spektrometria atomowa
paper
board
contact with food
toxic metals
atomic absorption spectrometry
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2008-9
Influence of flowing of steel in ceramic filter on efficiency of filtration
KAREl STRÁNSKÝ
JIří BaŽan
ZDZISŁAW KUDLIŃSKI
nr katalogowy: 38133
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-1
Review of Nanoantennas Application
Iva Kavankova
Stanislav Kovar
Jan Valouch
Milan Adamek
nr katalogowy: 141349
10.15199/48.2023.01.03
Nanoantenna
application
communication
materials
nanotechnology
nanoantenny
zastosowanie nanoanten
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-1
Review of Nanoantennas Application
Iva Kavankova
Stanislav Kovar
Jan Valouch
Milan Adamek
nr katalogowy: 141349
10.15199/48.2023.01.03
Nanoantenna
application
communication
materials
nanotechnology
nanoantenny
zastosowanie nanoanten
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-12
Rozmowy Szefów
nr katalogowy: 110909
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-1-2
Irlandzki towarzysz kawy
Daria Majda
nr katalogowy: 73896
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-6
Lampy LED i oprawy oświetleniowe LED z możliwością zdalnego sterowania.
Andrzej WIŚNIEWSKI
nr katalogowy: 137796
10.15199/48.2022.06.12
lampy LED
oprawy oświetleniowe LED
sterowanie oświetleniem
LED lamps
LED luminaires
light management system.
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH