Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GAZETA CUKROWNICZA 2007-3
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 24963
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-10
Formowanie mąk specjalnych za pomocą aparatu Mixolab
nr katalogowy: 86960
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-4
Drożdże browarnicze i ocena ich aktywności. Cz. I
Joanna Berłowska
Kręgiel Dorota
nr katalogowy: 83799
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-9
Drożdże specjalistyczne Lallemand Polska - gwarancja udanych wypieków
nr katalogowy: 115672
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-11
Drożdże modyfikowane genetycznie
Alina Kunicka-Styczyńska
nr katalogowy: 80676
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-11-12
Drożdże dezaktywowane
nr katalogowy: 95173
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-12
Drożdże piekarskie
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 134799
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-7-8
Uwaga na importowane drożdże paszowe
ft
nr katalogowy: 6865
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-1
Drożdże winiarskie. Aktywność wzrostowa i fermentacyjna kriotolerancyjnych drożdży winiarskich
D. Kusewicz
E. Rokiciniak
A. Nowak
nr katalogowy: 6710
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
Filtry modułowe Pall dla browarów i mikrobrowarów
Piotr Ziarko
Marek Waczyński
dr Marek Jastrzębski
nr katalogowy: 87604
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-12
Drożdże piekarskie
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 134799
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-5
Piekarzu, czy wiesz, że...
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 105329
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-10
Identyfikacja drożdży modyfikacje metod klasycznych
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 101720
10.15199/65.2016.10.6
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Lallemand Polska – naszą specjalnością są drożdże
nr katalogowy: 129430
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-1
Jak to z fermentacją było?
Anna Pikulicka
Wioletta Tomaszewska-Górecka
Wiesław Barabasz
nr katalogowy: 136368
10.15199/64.2022.1.2
początki fermentacji
badania nad fermentacją
wkład naukowców w poznanie procesów fermentacyjnych
the beginnings of fermentation
research on fermentation
scientists contribution to understanding fermentation processes
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-2
Drożdże browarnicze - unikatowy organizm w procesie technologicznym
Alina Kunicka-Styczyńska
nr katalogowy: 82778
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-10
Rola drożdży w kształtowaniu walorów organoleptycznych i zdrowotnych wina
Alina Kunicka-Styczyńska
nr katalogowy: 72044
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-3
Możliwość wykorzystania drożdży pofermentacyjnych w produkcji autolizatów drożdżowych
Bartłomiej Podpora
Franciszek Świderski
nr katalogowy: 50728
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-8
Domowy cydr – sekrety fermentacji
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 149866
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Biotransformacje z udziałem drożdży
Ewa Białecka-Florjańczyk
Jolanta Krzyczkowska
Izabela Stolarzewicz
nr katalogowy: 59843
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-4
Skąd się w piwie wzięły drożdże?
Zbigniew Jarząbek
Jakub Marczak
Bartłomiej Marczewski
nr katalogowy: 51279
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Optymalizacja warunków wbudowania jodu do drożdży Saccharomyces cerevisiae
Barbara Dolińska
Michał Zieliński
Sebastian Opaliński
Mariusz Korczyński
Zbigniew Dobrzański
Florian Ryszka
nr katalogowy: 59852
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-9
Drożdże osmotolerancyjne
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 71062
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-5
Kultury starterowe do produkcji pieczywa
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 67464
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-1-2
Kombucha - aspekty praktyczne i rynkowe
Mariusz Jakubowski
nr katalogowy: 118722
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-16
Rośnie piekarzom, wyrośnie rolnikom
nr katalogowy: 19364
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-6
Drożdże - gorący temat
nr katalogowy: 12688
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-10
Aldec G2 - krok w przyszłość
nr katalogowy: 7199
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Badanie pirolizy biomasy z wykorzystaniem termograwimetrii i spektrometrii masowej
Paweł Stolarek
Stanisław Ledakowicz
nr katalogowy: 20319
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-5
Sympozjum Odpadowe drożdże piwowarskie i młóto - cenny surowiec
Ł. Dubiel
nr katalogowy: 6801
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-8
Pieczywo specjalne – moda czy konieczność?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 138662
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-3
Siarczek dimetylu (DMS) w piwie - od surowca do produktu gotowego. Cz. 3
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 112838
10.15199/64.2018.3.1
DMS
piwo
DMSO
fermentacja
drożdże
skład brzeczki
DMS
beer
DMSO
fermentation
yeast
composition of wort
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-7
Związki powstające w czasie fermentacji winiarskiej
Sylwia Bonin
nr katalogowy: 115055
10.15199/64.2018.7.3
produkty uboczne
jakość
wino
fermrntowane produkty winiarskie
by-products
quality
wine
fermented wine products
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-11
Piekarstwo krok po kroku. Drożdże - dlaczego niezbędne
Henryk Piesiewicz
Mariusz Zieliński
nr katalogowy: 22146
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-1
Przepisy Sebastiana Szmyda. Propozycje karnawałowe
nr katalogowy: 4756
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-2
Metody molekularne stosowane do identyfikacji drożdży w winiarstwie
Monika Cioch
Paweł Satora
nr katalogowy: 82578
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-11
Psucie żywności przy udziale drożdży
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 87961
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Drożdże Organiczne. EKOrewolucja na rynku drożdży.
nr katalogowy: 127410
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Drożdże Organiczne. EKOrewolucja na rynku drożdży.
nr katalogowy: 127410
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Drożdże Organiczne. EKOrewolucja na rynku drożdży.
nr katalogowy: 127410
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2004-4
Wydania specjalne Ochrony przed Korozją
nr katalogowy: 2896
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-4
Seminarium Fundamenty palowe i specjalne
Bolesław Kłosiński
nr katalogowy: 2481
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-7
Krzyżówki drożdży browarniczych 1. Historia, stan obecny i perspektywy
Joanna Harasym
Tomasz Podeszwa
Ludmiła Bogacz-Radomska
nr katalogowy: 108399
krzyżówki międzygatunkowe
drożdże browarnicze
Saccharomyces cerevisiae
Saccharomyces eubayanus
Interspecific hybrid
brewer's yeast
Saccharomyces cerevisiae
Saccharomyces eubayanus
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-2
Drożdże Organiczne-BIO EKOrewolucja na rynku drożdży
nr katalogowy: 124725
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Transformacje naringeniny przez drożdże Rhodotorula marina
Anna Madej
Jarosław Popłoński
Ewa Huszcza
nr katalogowy: 68173
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-5
Przyspieszanie niektórych procesów technologicznych w winiarstwie a jakość wina
Agnieszka Wilkowska
Dorota Piatka
Eugeniusz Pogorzelski
nr katalogowy: 51964
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-12
43. doroczna konferencja o drożdżach
Ludmiła Bogacz-Radomska
Joanna Harasym
nr katalogowy: 102833
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-11-12
Żywotność drożdży a proces fermentacji piwa
Dorota Michałowska
nr katalogowy: 95659
10.15199/64.2015.11-12.4
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-3
Wykorzystanie drożdży Saccharomyces cerevisiae w zabezpieczaniu procesów fermentacyjnych
Izabela Podgórska
Ewa Solarska
nr katalogowy: 97394
10.15199/64.2016.3.6
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Lallemand Polska – naszą specjalnością są drożdże
nr katalogowy: 129430
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-2
Słody ciemne – wpływ na jakość brzeczki i przebieg procesu fermentacji
Justyna Paszkot
Adam Głowacki
Joanna Kawa-Rygielska
nr katalogowy: 148466
10.15199/64.2024.2.2
słody ciemne
piwa ciemne
związki Maillarda
dark malts
dark beers
Maillard reaction compounds
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Drożdże i ich metabolity w procesie fermentacji alkoholowej
Justyna Anna Rębas
nr katalogowy: 132370
10.15199/64.2021.3.2
drożdże
fermentacja alkoholowa
zacier
etanol
yeast
alcoholic fermentation
mash
ethanol
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Drożdże i ich metabolity w procesie fermentacji alkoholowej
Justyna Anna Rębas
nr katalogowy: 132370
10.15199/64.2021.3.2
drożdże
fermentacja alkoholowa
zacier
etanol
yeast
alcoholic fermentation
mash
ethanol
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Bioróżnorodność mikroorganizmów w procesie produkcji wina metodą spontaniczną
Paulina Bogdan
Hubert Antolak
nr katalogowy: 120731
10.15199/64.2019.5-6.1
wino
bioróżnorodność
mikroorganizmy
fermentacja spontaniczna
wine
biodiversity
microorganisms
spontanous fermentation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-9
Rada Naukowa
nr katalogowy: 30034
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-8
Bioadsorpcja jonów ołowiu na wybranych złożach bioadsorbentów.Studia literaturowe
JÓZEF NASTAJ
ANNA HNAT
nr katalogowy: 37046
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-3
Drożdże aromatyczne Wyrazisty smak w przemyśle piekarskim
nr katalogowy: 112505
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-6
Ozon w przemyśle mięsnym
Robert Muszański
nr katalogowy: 36084
OPAKOWANIE 2007-4
Celofan - duże oszczędności dla producentów drożdży
nr katalogowy: 25382
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-2
„Jakość surowców piwowarskich a dobra jakość piwa (cz. II)
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 58029
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-8
Pieczywo specjalne – moda czy konieczność?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 138662
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2008-12
VII Konferencja Naukowo-Techniczna "Transformatory energetyczne i specjalne"
Kazimierz Zakrzewski
nr katalogowy: 39816
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2007-1
VI Konferencja Naukowo-Techniczna "Transformatory energetyczne i specjalne"
Krzysztof Skulimowski
nr katalogowy: 23398
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-10
Bajgiel, czyli magiczna bułka z dziurką
nr katalogowy: 38742
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-10
Piekarzu, czy wiesz, że...
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 109748
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-11
Środki ochrony indywidualnej strażaków cz. 4
Tomasz Sawicki
nr katalogowy: 80540
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-5
Wpływ pierwiastków magnezu i wapnia na proces fermentacji winiarskiej
Sylwia Bonin
Małgorzata Stanisławczyk
nr katalogowy: 60284
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Niekonwencjonalne norweskie drożdże typu Kveik – wykorzystanie w technologii piwowarskiej
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
Kinga Adamenko
Joanna Kawa-Rygielska
nr katalogowy: 137297
10.15199/64.2022.2.2
piwowarstwo
technologia fermentacji
drożdże Kveik
niekonwencjonalne mikroorganizmy
brewing
fermentation technology
Kveik yeast
unconventional microorganisms
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-12
Wpływ zmiennego pola elektromagnetycznego na wzrost drożdży Yarrowia lipolytica
Marek OSTAFIN
Karol BULSKI
Tomasz DRÓŻDŻ
Piotr NAWARA
Krzysztof NĘCKA
Stanisław LIS
Paweł KIEŁBASA
Marcin TOMASIK
Maciej OZIEMBŁOWSKI
nr katalogowy: 102614
10.15199/48.2016.12.30
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-11
Betonowe konstrukcje specjalne z cementu CEM II/B-V 32,5 N-LH/HSR/NA Ożarów
Paweł Trybalski
nr katalogowy: 88049
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-4
Cementy specjalne i spoiwa drogowe w ofercie Górażdże Cement S.A.
Maciej Batog
Damian Dziuk
Przemysław Malinowski
Grzegorz Gaj
nr katalogowy: 105616
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-6
Piekarstwo ekologiczne
nr katalogowy: 143443
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-11
Drożdże a układ odpornościowy
nr katalogowy: 146044
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-6
AIRSPEXX - HIGIENA POWIETRZA W PRZEMYŚLE SPOŻYWCZYM
nr katalogowy: 106766
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-2
Enancjoselektywne utlenianie chiralnego hydroksyfenylometanofosfonianu dietylu za pomocą drożdży piekarniczych
Dorota Pawlak
Ewa Żymańczyk-Duda
nr katalogowy: 65844
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-1
Naturalne enzymy ziaren zbóż
Aleksandra Kępińska
nr katalogowy: 88924
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Nigdy nie zmienię swoich drożdży! Czemu? Drożdże niekonwencjonalne w technologii piwowarskiej
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 132369
10.15199/64.2021.3.1
drożdże niekonwencjonalne
fermentacja brzeczki
piwo bezalkoholowe
bioaromatyzacja
unconventional yeasts
wort fermentation
non-alcoholic beer
bioflavoring
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Nigdy nie zmienię swoich drożdży! Czemu? Drożdże niekonwencjonalne w technologii piwowarskiej
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 132369
10.15199/64.2021.3.1
drożdże niekonwencjonalne
fermentacja brzeczki
piwo bezalkoholowe
bioaromatyzacja
unconventional yeasts
wort fermentation
non-alcoholic beer
bioflavoring
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Nigdy nie zmienię swoich drożdży! Czemu? Drożdże niekonwencjonalne w technologii piwowarskiej
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 132369
10.15199/64.2021.3.1
drożdże niekonwencjonalne
fermentacja brzeczki
piwo bezalkoholowe
bioaromatyzacja
unconventional yeasts
wort fermentation
non-alcoholic beer
bioflavoring
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Nigdy nie zmienię swoich drożdży! Czemu? Drożdże niekonwencjonalne w technologii piwowarskiej
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 132369
10.15199/64.2021.3.1
drożdże niekonwencjonalne
fermentacja brzeczki
piwo bezalkoholowe
bioaromatyzacja
unconventional yeasts
wort fermentation
non-alcoholic beer
bioflavoring
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-1
Jak to z fermentacją było?
Anna Pikulicka
Wioletta Tomaszewska-Górecka
Wiesław Barabasz
nr katalogowy: 136368
10.15199/64.2022.1.2
początki fermentacji
badania nad fermentacją
wkład naukowców w poznanie procesów fermentacyjnych
the beginnings of fermentation
research on fermentation
scientists contribution to understanding fermentation processes
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-1
Jak to z fermentacją było?
Anna Pikulicka
Wioletta Tomaszewska-Górecka
Wiesław Barabasz
nr katalogowy: 136368
10.15199/64.2022.1.2
początki fermentacji
badania nad fermentacją
wkład naukowców w poznanie procesów fermentacyjnych
the beginnings of fermentation
research on fermentation
scientists contribution to understanding fermentation processes
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-1
Jak to z fermentacją było?
Anna Pikulicka
Wioletta Tomaszewska-Górecka
Wiesław Barabasz
nr katalogowy: 136368
10.15199/64.2022.1.2
początki fermentacji
badania nad fermentacją
wkład naukowców w poznanie procesów fermentacyjnych
the beginnings of fermentation
research on fermentation
scientists contribution to understanding fermentation processes
AURA 2011-10
Wykorzystać mikroba Grzyby
Maria J. CHMIEL
nr katalogowy: 62841
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-6
Dla kogo przeznaczone są atesty surowców i instrukcje półproduktów piekarskich?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 143441
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-11
Piwa kwaśne i problemy z ich warzeniem
Katarzyna Modrzejewska
nr katalogowy: 116656
10.15199/64.2018.11.2
piwo
sour
kwas
browarnictwo
drożdże
beer
sour
acid
brewery
yeasts
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-6
Badania nad zdrożdżowaniem wywaru gorzelniczego przy udziale drożdży Candida utilis i Candida tropicalis. Cz. 1
Katarzyna Kotarska
Anna Świerczyńska
Wojciech Dziemianowicz
nr katalogowy: 106770
10.15199/64.2017.6.3
wywar gorzelniczy
drożdże paszowe
białko w biomasie drożdży
stillage
fodder yeast
protein in yeast biomass
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2010-2
Doczyszczanie wody w hotelach
Małgorzata Perchuć
Agnieszka Podniesińska
nr katalogowy: 49776
OPAKOWANIE 2020-11
Efekty specjalne w druku na tekturze
nr katalogowy: 129009
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2012-4
Ameryka Północna przechodzi na papiery specjalne
TOMASZ GRACZYK
nr katalogowy: 67191
OPAKOWANIE 2016-8
Właściwe opakowanie drożdży przedłuża ich trwałość
ANDRZEJ KORNACKI
nr katalogowy: 100426
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-2
Analiza regionów rybosomalnych Identyfikacja drożdży występujących w żywności
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 103968
10.15199/65.2017.2.4
SZKŁO I CERAMIKA 2006-5
Co nowego na poleko
nr katalogowy: 22499
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-10
Co nowego na Poleko
nr katalogowy: 22424
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-10
POLEKO 2006 - "Zmiany klimatu"
nr katalogowy: 22394
GAZETA CUKROWNICZA 2006-10
Co nowego na POLEKO
nr katalogowy: 21543
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-12
Mundur na podczerwień
nr katalogowy: 6188
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2004-5
NORMALIZACJA
nr katalogowy: 7307
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-9
Patenty i projekty
nr katalogowy: 320
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-6
Specjalne Strefy Ekonomiczne Kto może liczyć na ulgę podatkową?
Marek Sienkiewicz
nr katalogowy: 52486
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-1
Piwa specjalne z browaru Moretti - to niezła alternatywa dla klasycznych piw koncernowych
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 103488
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Pierogi – danie z historią
nr katalogowy: 134954
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-8
Papiery specjalne – nowe tendencje
Tomasz Graczyk
nr katalogowy: 127731
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-8
Papiery specjalne – nowe tendencje
Tomasz Graczyk
nr katalogowy: 127731
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-3
Detoksykacja aflatoksyny B1 przez drobnoustroje probiotyczne
Katarzyna Śliżewska
nr katalogowy: 125281
10.15199/62.2020.3.12
PROBLEMY JAKOŚCI 2006-11
POLEKO 2006
nr katalogowy: 21948
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2004-10
Od Redakcji
Andrzej Jan Szyprowski
nr katalogowy: 6649
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-12
Świąteczne wina
SŁAWOMIR CHRZCZONOWICZ
nr katalogowy: 12170
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-12
W co zapakować
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 4331
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-2
Preparat do naprawy karoserii
Andrzej Bądkowski
nr katalogowy: 7923
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2006-6
LOGO! w układach SPZ
Michał Cuprych
nr katalogowy: 23222
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2004-2
Słowo wstępne
KRZYSZTOF J. KURZYDŁOWSKI
nr katalogowy: 2146
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-10
Kobiece okazje
nr katalogowy: 13858
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-2
Inhibitory fermentacji etanolowej w winiarstwie
Paweł Sroka
Urszula Błaszczyk
nr katalogowy: 50136
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-8
Dobre drożdże to podstawa
nr katalogowy: 99724
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-12
Termometr w rzemieślniczej piekarni to niezbędny przyrząd pomiarowy
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 140766
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
Drożdże browarnicze i ocena ich aktywności. Cz. II
Joanna Berłowska
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 84835
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
ZASTOSOWANIE METOD KLASYCZNYCH I MOLEKULARNYCH DO IDENTYFIKACJI MIKROORGANIZMÓW ŚRODOWISKA NATURALNEGO
Katarzyna Rajkowska
nr katalogowy: 70870
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-8
Efekt ANTIQUE na tkaninach bawełnianych
nr katalogowy: 19766
AUTO MOTO SERWIS 2021-6
Podnośniki do aut hybrydowych i elektrycznych
Ryszard Polit
nr katalogowy: 134469
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-2
Aaaaby interes dobry zrobić...
nr katalogowy: 111927
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-2
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 104095
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-4
Trwałość nawierzchni na pomostach drogowych obiektów mostowych
R. Kilarski
nr katalogowy: 17578
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-11
Substancje szkodliwe w ziarnie zbóż i mące
nr katalogowy: 22324
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2006-10
PRZEGLĄD PUBLIKACJI
nr katalogowy: 21852
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2005-1
Zawory do nakładania klejów cyjanoakrylowych Nowy zawór do natrysku
nr katalogowy: 10238
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-2
Specjalne refundacje eksportowe przy wywozie mięsa czerwonego
Andrzej Puka
nr katalogowy: 16772
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-7
Nisza piwosza
A Kuźmicki
nr katalogowy: 14626
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-2
Dyskretny urok filiżanki
DD
nr katalogowy: 11901
OPAKOWANIE 2005-3
Portal PrintinPoland.com partnerem Miasteczka Drukarń Polskich
nr katalogowy: 11124
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2005-1
Zawory do nakładania klejów cyjanoakrylowych Nowy zawór do natrysku
nr katalogowy: 10238
ODZIEŻ 2006-4
Alicja w krainie mody
Magda Druri
nr katalogowy: 17848
OPAKOWANIE 2006-9
Mundial i opakowania
M. F.
nr katalogowy: 17902
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-11
Specjalne potrzeby edukacyjne, czyli o dzieciach z upośledzeniem umysłowym I- IV
Bronisław Bieś
nr katalogowy: 364
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2005-2
Obliczanie harmonicznych prądu na podstawie przebiegów napięcia metoda optymalizacyjna
Sławomir KWICZAK
Kazimierz MIKOŁAJUK
nr katalogowy: 11652
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-11
Prognozy rozwoju papierów specjalnych do 2024 roku
nr katalogowy: 123493
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-1
HACCP a środki smarne dla przemysłu spożywczego
nr katalogowy: 6992
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2004-6
Materiały sympozjum Nowe Osiągnięcia w Badaniach i Inżynierii Korozyjnej
nr katalogowy: 2917
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-4
Japońska herbata ma kolor zielony
Renata ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 19193
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-3
Bimbrownictwo - wczoraj i dziś
Leszek Wiwała
nr katalogowy: 50736
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-2
Jakość mikrobiologiczna żywności w Polsce
Bożena Windyga
Halina Ścieżyńska
nr katalogowy: 50146
GAZETA CUKROWNICZA 2009-4
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 43821
OPAKOWANIE 2009-2
Właściwe opakowanie drożdży przedłuża ich trwałość
nr katalogowy: 41636
CHŁODNICTWO 2009-1-2
Przeżywalność suszenia sublimacyjnego przez bakterie fermentacji mlekowej i drożdże
PIOTR DZIUGAN
nr katalogowy: 41436
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-7-8
XIV Szkoła Technologii Fermentacji Technika i technologia w nowoczesnym browarnictwie (2)
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 46194
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-8
Żur na bazie kultur starterowych drogą do sukcesu
nr katalogowy: 53352
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-5
Kwas piekarski w produkcji pieczywa
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 90798
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-11-12
Wpływ wybranych aktywatorów mineralnych na fermentację alkoholową buraków cukrowych i jakość uzyskiwanego destylatu rolniczego (cz. I)
Katarzyna Kotarska
Wojciech Dziemianowicz
nr katalogowy: 88508
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-8-9
Wpływ aktywności wody na wzrost drobnoustrojów
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 71078
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-10
KWALIFIKACJA W ZAWODZIE PIEKARZ Część 2.
nr katalogowy: 93888
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-3
Stosowanie systemu HACCP od 1 stycznia 2006 r. obowiązkowe
nr katalogowy: 20111
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2006-2
Materiały VIII Sympozjum Naukowo-Technicznego "Ochrona obiektów budowlanych przed wilgocią, korozją biologiczną i ogniem
nr katalogowy: 17813
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2014-2
Iluzja przestrzenna w nowoczesnym wnętrzu
nr katalogowy: 84800
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-10
Nowe książki wydane przez Amerykańskie Stowarzyszenie Chemików Zbożowych (AACC)
Roman Jurga
nr katalogowy: 6404
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2019-1
Włókna bazaltowe
nr katalogowy: 118187
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-12
Wykorzystanie metody FAM do badania i oceny mieszanek mąk w systemie FMC - FAM
szymon DZIUBA
Katarzyna SZOŁTYSEK
M.K. OMAR
nr katalogowy: 23095
OPAKOWANIE 2005-7
Standardowe i specjalne zaprojektowane innowacje firmy RPC Containers
Marzena Sędziak
Marian Feldman
nr katalogowy: 11243
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-9
Specjalne rabaty na wszystkie produkty
jol
nr katalogowy: 9617
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-4
Jak produkować pieczywo specjalne wysokiej jakości
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 75347
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-11
Niekonwencjonalne drożdże w produkcji piwowarskiej
Paweł Satora
nr katalogowy: 116653
10.15199/64.2018.11.1
Słowa kluczowe: drożdże niekonwencjonalne
fermentacja brzeczki
Saccharomyces kudriavzevii
Wickerhamomyces anomalus
unconventional yeasts
wort fermentation
Saccharomyces kudriavzevii
Wickerhamomyces anomalus
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-9
Dezynfekcja nadtlenowa
nr katalogowy: 116119
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
Dezynfekcja nadtlenowa
nr katalogowy: 118820
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-1
Wpływ wybranych aktywatorów mineralnych na fermentację alkoholową buraków cukrowych i jakość uzyskiwanego destylatu rolniczego (cz. II)
Katarzyna Kotarska
Wojciech Dziemianowicz
nr katalogowy: 89218
10.15199/64.2015.1.2
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-9
Znaczenie drożdżowej proteinazy A w kształtowaniu pienistości piwa
Dorota Michałowska
nr katalogowy: 79262
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-6
Drożdże browarnicze a produkty uboczne fermentacji Cz. I. Lotne związki siarkowe
Anna Sałek
nr katalogowy: 52624
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-7-8
Badania i ocena wybranych układów materiałowych na obuwie specjalne dla osób chorych na cukrzycę lub reumatoidalne zapalenie stawów. Cz. I
Izabela Wierzbicka
Bogusława Jamrozik
Joanna Alvarez
nr katalogowy: 53777
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-10
Pieczywo specjalne w naszej diecie
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 93893
OPAKOWANIE 2012-9
Pudełko "Self-Advert-Box", klient pod kontrolą?
nr katalogowy: 71143
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-3
Specjalne tworzywo polimerowe EPY® oraz jego zastosowanie w posadawianiu maszyn i urządzeń okrętowych i lądowych
KAROL GRUDZIŃSKI
JĘDRZEJ RATAJCZAK
WIESŁAW JAROSZEWICZ
nr katalogowy: 17160
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2015-4
Gala Branżowa Stowarzyszenia Polska Wentylacja
nr katalogowy: 90386
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-5
Modernizacja części mokrej maszyny papierniczej w Dunn Paper
nr katalogowy: 131873
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-16-17
Kurier wagi ciężkiej
Erwin Halentz
nr katalogowy: 108574
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Wszechstronne wsparcie dla branży
nr katalogowy: 130937
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-12
Warsztaty z Jowitą Woszczyńską - Dziadek do orzechów
nr katalogowy: 146313
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-1
Wykorzystanie internetu i nowych narzędzi do zwiększania sprzedaży
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 81759
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-6
Wybrane elementy problematyki trwałości pokryć dachowych wykonywanych z dachówek ceramicznych i cementowych
Barbara Francke
nr katalogowy: 99342
10.15199/33.2016.06.85
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1993-2
Specjalne wyroby magnezjowo-chromitowe
WŁADYSŁAW BIEDA
EWA MALINA
nr katalogowy: 42563
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-3
Charakterystyka elementów rusztowań przejezdnych Layher
nr katalogowy: 33920
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2007-12
Z kraju
nr katalogowy: 31877
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-9
FAKRO - energooszczędnie i ekologicznie
nr katalogowy: 29895
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-3
Nowoczesne czujniki pomiarowe
Władysław Torbicz
nr katalogowy: 24673
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-6
Zasady i porady warte przypomnienia
nr katalogowy: 44521
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Prosto z pieca!
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 134935
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Wszechstronne wsparcie dla branży
nr katalogowy: 130937
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-5
Modernizacja części mokrej maszyny papierniczej w Dunn Paper
nr katalogowy: 131873
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
Gala Poland 100 Best Restaurants Awards 2023
nr katalogowy: 143107
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-9
Wpływ przenikalności magnetycznej rdzeni dławików przeciwzakłóceniowych na tłumienność wtrąceniową
Paweł A. MAZUREK
Andrzej WAC-WŁODARCZYK
nr katalogowy: 30136
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-7
Płyty warstwowe w budownictwie
Olgierd Korycki
Piotr O. Korycki
nr katalogowy: 28003
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2008-10
Zagrożenia bezpieczeństwa układów i systemów atakami technicznymi
Janusz SOSNOWSKI
nr katalogowy: 38935
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-2
Bioindykatory skażenia środowiska związkami metali
HELENA GÓRECKA
nr katalogowy: 28802
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-2
Technologie ograniczania emisji zanieczyszczeń do powietrza atmosferycznego w przemyśle celulozowym
MAŁGORZATA MICHNIEWICZ
nr katalogowy: 28790
AUTO MOTO SERWIS 2021-6
Podnośniki do aut hybrydowych i elektrycznych
Ryszard Polit
nr katalogowy: 134469
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1998-8
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 43459
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2008-1
Obróbka stali specjalnych
nr katalogowy: 32739
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-12
Nie utonąłem
Robert Kozela
nr katalogowy: 32008
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-8
Szalunki Hünnebeck w budownictwie mostowym
nr katalogowy: 29306
AURA 2007-7
Poszukiwania nowej formy budynków inwentarskich
MAŁGORZATA DROŻDŻ-SZCZYBURA
nr katalogowy: 27672
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-12
NOWOŚCI
nr katalogowy: 40338
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-12
Radiografia cyfrowa
Ryszard SIKORA
Tomasz CHADY
Wojciech RUCIŃSKI
Kamil ŚWIADEK
nr katalogowy: 40241
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-8
Od manufaktury do przemysłu
EMILIAN SZCZERBICKI
nr katalogowy: 37371
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH